Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Νοε 2013

Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής!

Παρασκευή 22.11.2013. Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ένα παλικάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες. Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες. Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.

Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Αυτό όμως είναι το πραγματικό success story της ελληνικής κοινωνίας. Όσο κανένας δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα – όπως το αναγνωρίζει επακριβώς η Unicef στην τελευταία έκθεσή της – βιώνει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία μάλιστα είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μεταπολεμικά, οι Έλληνες σιωπηρά θα οδηγούνται στον κοινωνικό και στη συνέχεια στον αληθινό αφανισμόΗ ανάρτηση του χρήστη Status στο Facebook.
Ιστορίες καθημερινής τρέλας; Δυστυχώς, όχι. Είναι ιστορίες της καθημερινής Ελλάδας. Ιστορίες που μένουν καλά κρυμμένες στα συρτάρια των συνεργαζόμενων (και καλά επιδοτούμενων με "δάνεια) ΜΜΕ με την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι η Ελλάδα όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Είναι η Ελλάδα του σήμερα, που οι άνθρωποι έχουν γίνει στατιστικά νούμερα, τα οποία αθροίζονται και αφαιρούνται αναλόγως των στοχεύσεων του ψυχολογικού πολέμου που ζει η χώρα που έγινε χώρος, που ζει ένα κράτος που έγινε αποικία χρέους, που ζει ο απλός άνθρωπος που κραυγάζει απελπισμένος για βοήθεια... που όμως δεν έρχεται ποτέ.

Είναι εκείνες οι ιστορίες που έχουν απαγορευτεί να γίνονται γνωστές. Εκείνες οι ιστορίες που βαραίνουν την ψυχή των κυβερνώντων(;), όσων ακόμη διατηρούν κάποια ψήγματα μέσα τους και πανικοβάλλονται όποτε ακούσουν για κρεμάλες, για δίκες, για τιμωρία...
Αυτές τις μικρές, φριχτές και αληθινές ιστορίες που δεν μαθαίνουμε, για να μην μπορέσουμε να καταλάβουμε πως αργά ή γρήγορα έρχεται και η δική μας σειρά. Οι ζωές των Ελλήνων έχουν μπει στο ανταλλακτήριο της εθισμένων στην εξουσία με εκείνους που χωρίς όπλα έχουν κατακτήσει την χώρα.

Αυτές οι ιστορίες, αυτοί οι θάνατοι που γίνονται κάθε ημέρα, αλλά κανείς δεν τους μαθαίνει, είναι εκείνο το κομμάτι της ιστορίας που λατρεύουν οι υπηρέτες των δαιμόνων που ζούνε από τον πόνο και τον θάνατο. Είναι από εκείνες τις ιστορίες που όταν τις συναντά ο άνθρωπος, λυγίζει, δακρύζει και σφίγγοντας την καρδιά σηκώνει τα μάτια της ψυχής του στον Θεό και ζητάει το δίκιο του, ζητάει να Τον προφυλάξει.

Κι όμως όλα αυτά είναι λόγια... Την στιγμή που άνθρωποι χάνονται και αθροίζονται σε μυστικούς καταλόγους αριθμών νεκρών. Λόγια που λέγονται ή κρύβονται, δεν έχει καμία σημασία, αφού κάθε μέρα η απελπισία χτυπάει την πόρτα ενός ακόμη από εμάς, η φτώχεια αγκαλιάζει ακόμη περισσότερους. Κι όσο κι αν τρέχουν όσοι ακόμη μπορούν να βοηθήσουν, το κακό που έχει έρθει σε αυτόν τον τόπο θα φύγει μόνο εάν μπορέσουμε εμείς -τα θύματά του- να ζητήσουμε το έλεος Εκείνου που μπορεί να μας σώσει, από αυτούς που το μόνο που έμαθαν να κάνουν ήταν να μας κομματιάζουν...

Κωνσταντίνος

Πληροφορίες: Τσαντίρι, Facebook 


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...Οι αγρότες πρέπει να ρυθμίσουν τα χρέη τους στον ΟΓΑ μέχρι την προσεχή Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Κατασχέσεις περιουσιακών απειλούν τους αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ από 1/1/2014, κυρίως εκείνους με καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, οι οποίες θα διαβιβαστούν, από 1ης Ιανουαρίου 2014, στο κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών (ΚΕΑΟ) και θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Οι αγρότες αναμένεται να λάβουν μία νέα προθεσμία δέκα ημερών από το ΚΕΑΟ, μέσα στην οποία αν δεν ικανοποιήσουν τις οφειλές τους, θα ακολουθήσουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων κοκ.

Ο πρόεδρος του ΟΓΑ, Ξεν. Βεργίνης, καλεί τους ασφαλισμένους του οργανισμού να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του Ν. 4152/2013 (Ρύθμιση Νέας Αρχής) και να αποφύγουν τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ.

Πηγή: Banking News

Ενοχική σιωπή των ΜΜΕ και της κυβέρνησης Σαμαρά
Καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλης* 
 
Μετά απο τη συνέντευξη που έδωσα στο κ.Σαχίνη στις 8/11 στο CreteTV (βλέπετε σημαντικές διευκρινήσεις εδώ) και την ώρα που οι μεγάλοι της Αθηναικής δημοσιογραφίας ασχολούνται με το πισινό του Άδωνι και το αυτό της Μαριγούλας, το Μεγάλο Αφεντικό της περιοχής Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να κάνει ευρεία έρευνα για υδρογονάνθρακες στα Δυτικά της Χίου.
Οι Τούρκοι ξεκινούν έρευνες στο Αιγαίο τον επόμενο μήνα με πρόφαση το χαμένο F16 τους που έπεσε στη περιοχή το 96, την ώρα που στη Βουλή περί άλλων τυρβάζουν. Τα όργανα και οι τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν περιλαμβάνουν σάρωση των θαλασσίων περιοχών με sonar, που θα δώσει την περιοχή των ηφαιστείων του φυσικού αερίου και την πιθανή θέση κοιτασμάτων. Πρόκειται για μια έρευνα που θα πάρει πάρα πολύ καιρό. Οι Τούρκοι θα τα ψάξουν όλα και άστε το ΓΕΕΘΑ να πετάει χαρταετούς…

Εσείς πάλι να είστε καθαροί, που έλεγε και ένας δήμαρχος και να ασχολείστε με τη γλάστρα του ΓΑΠ, που το πιθανότερο αυτοδιαλυόταν με το νερό της βροχής μέσα στο χώμα.
Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι επίσης, ότι ο γνωστός και αγαπητός σε όλους πρώην κ.Τούρκογλου έχει φτειάξει μια επιτροπή εξωθεσμική για την ΑΟΖ, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται εκτός των τιμημένων επι εικοσαετίες για την υψηλή παραγωγική τους διάθεση υπάλληλοι του υπ. εξωτερικών και επιστήμονες αναγνωρισμένοι διεθνώς (?) στο θέμα της ΑΟΖ  (συνταξιούχοι, σουλατσαδόροι πρεσβειών και τα δικά μας παιδιά γενικώς).
Το νέο κόλπο αλα Τούρκογλου για την ΑΟΖ απλό. Φτειάχνουμε μια δική μας επιτροπή και τη βάζουμε να ενημερώνει τη Βουλή για το θέμα της ΑΟΖ με ότι εμείς και τα αφεντικά μας θέλουμε. Μετά διαρρέουμε στον τύπο ότι μας λένε μέν Τούρκογλου αλλά είμαστε εθνικιστές. Αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής αλητείας της κυβέρνησης, που εξωθεί το λαό στα άκρα. 

Ας δούμε μερικές χρήσιμες φωτογραφίες που αφορούν την έρευνα του βυθού για φυσικό αέριο και τις οποίες δεν σας έχει δείξει κανείς.

Στη φωτογραφία αριστερά ένα πλοίο με sonar στο υπογάστριο του, όπως τα πολεμικά και τα ωκεανογραφικά που περιπλέουν το Αιγαίο και φθάνουν μέχρι τη Σαλαμίνα το ένα μετά το άλλο. Στην ίδια φωτογραφία βλέπετε φυσικό αέριο να βγαίνει απο το βυθό σε διάφορα σημεία. Εδώ θα σημειώσω ένα παράπονό μου προς τη Τορυκική κυβέρνηση. Ότι παρόλη τη βοήθεια και τις ιδέες που της έχω δώσει για τη θέση των κοιτάσματων του Αιγαίου μέσα απο αυτό το ιστολόγιο κλπ ρίχνουν τιμητικές κανονιές όποτε περνούν έξω απο τη Μύκονο, το νησί μου. Τους παρακαλώ δημόσια να το κάνουν στη περιοχή του Τούρλου για να υπάρξει και η σχετική διαφήμιση για το νησί. Περιμένω…

Στη φωτογραφία δεξιά φαίνεται μια τρισδιάστατη φωτογραφία που δείχνει τη μορφή του βυθού όπως αυτή συντίθεται με τη βοήθεια των δεδομένων ενός sonar. Αυτές τις φωτογραφίες λαμβάνουν τα πλοία που έχει αφήσει το ΓΕΕΘΑ και η κυβέρνηση του Αντώνη του Κοψίδια να κάνουν βόλτες ανενόχλητα στο Αιγαίο και νότια του Καστελόριζου.

Ακολουθούν δύο ακόμη φωτογρφίες.

Στη φωτογραφία αριστερά, φαίνονται οι αναλύσεις μετρήσεων σε real-time ενός sonar ενός πλοίου καθώς αυτό κινείται (35 kHz) σε μια κάθετη τομή του βυθού, που δείχνουν φυσικό αέριο να βγαίνει απο διάφορες τρύπες βράχων  (όπως αυτές στη δεξιά φωτογραφία που είναι τραβηγμένη απο υποβρύχιο ρομπότ) φθάνοντας μέχρι την επιφάνεια της θάλασσας. Ο βυθός στο Αιγαίο είναι περίπου στα 400 μέτρα.
Αυτά και καζαν-τσογλαν…! ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ,  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΧΑ. Κοτάρες μου. Mόνο για το καλομποκέλαιο είναι!!!! Αίσχος.
Εμείς θα σας μαθαίνουμε και μερικοί απο εσάς ας μη μας αγαπάτε. 
ΥΓ. Το άρθρο δημοσιεύτηκε σε αυτό  το ιστολόγιο στις 15 Νοεμβρίου 2013.  Δεν το προώθησε κανείς. Το αναρτώ ξανά σε νεότερη ημερομηνία γιατί όλα τα ΜΜΕ κάνουν την πάπια. Τόσο πολύ ελέγχονται. Για ένα μήνα θα το κρύβουν;
 
* Σχολιάζει στα Ελληνικά με επιθετικό ή και χιουμοριστικό τρόπο, ο Καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλης, Dip. Phys, MSc. Phys, MSc. EEng (RF&VLSI Design), PhD. Phys, MIEEE, MCSJ, EC Senior Materials & Devices Scientist and Chief Designer, Senior Electonics Design Engineer, Senior Analyst of Economic Systems, Expert in more than 180 Experimental Techniques
All Kinds of Designs - Technology Transfer and R&D Consulting - τ. Καθ. Nagoya Inst. of Technology [Metamaterials & Their Devices], Japan

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


  • Όχημα με τρεις επιβαίνοντες είχε αναπτύξει ταχύτητα εντός της πλατείας στο Πεκίνο 
  • Το «Ισλαμικό Κίνημα του Τουρκεστάν» ανέφερε ότι το εν λόγω τροχαίο ήταν μία «τζιχαντιστική επιχείρηση» των μουτζαχεντίν της

Ισλαμιστική οργάνωση με το όνομα «Ισλαμικό Κίνημα του Τουρκεστάν» ανέλαβε την ευθύνη για το θανατηφόρο τροχαίο με πέντε νεκρούς στην πλατεία Τιενανμέν στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το εν λόγω τροχαίο ήταν μία «τζιχαντιστική επιχείρηση» των μουτζαχεντίν της.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία SITE, που ασχολείται με την παρακολούθηση της online δραστηριότητας τζιχαντιστών, η οργάνωση δημοσίευσε ένα αρχείο ήχου – ανακοίνωση του ηγέτη της, Αμπντουλάχ Μανσούρ, στη γλώσσα των τουρκογενών Ουϊγούρων, στην οποία ισχυρίζεται πως τέτοιου είδους επιχειρήσεις αποτελούν μόνο την αρχή επιθέσεων εναντίον των κινεζικών αρχών.

Η συγκεκριμένη επίθεση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πραγματοποιήθηκε με όχημα το οποίο ο οδηγός του έριξε πάνω σε περαστικούς στην πλατεία Τιενανμέν της πρωτεύουσας. Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό και δύο πεζοί.

Σχεδιασμένo από μουσουλμάνους Ουϊγούρους αποσχιστές είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό στην πλατεία Τιενανμέν τη Δευτέρα ο επικεφαλής των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας της Κίνας, Μενγκ Τζιανζού.

Πηγές: Πρώτο Θέμα , Newsbeast


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Συμφωνούν μέχρι να ξαναδιαφωνήσουν…

Έπειτα από τέσσερις μέρες διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα η ομάδα των 5 +1, (οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία) και το Ιράν κατέληξαν συμφωνία τα ξημερώματα Κυριακής στην Γενεύη.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος μετά την συμφωνία δεν θα επιβληθούν νέες κυρώσεις στο Ιράν για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Ουσιαστικά έγινε σεβαστή η ιρανική απαίτηση να «κλειδώσει» το «δικαίωμα » στην Τεχεράνη στον εμπλουτισμό ουρανίου.

Η Τεχεράνη ήθελε ρητή αναφορά στο κείμενο της συμφωνίας για το δικαίωμά του να εμπλουτίζει ουράνιο, δήλωσε κάποια στιγμή πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας ο επικεφαλής των ιρανών διαπραγματευτών Αμπάς Αραγκτσί. «Επιμένουμε στο δικαίωμά μας για εμπλουτισμό πρέπει να αναγνωρίζεται με σαφήνεια στο κείμενο της συμφωνίας», είπε σε ιρανικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το δικαίωμα να εμπλουτίζει ουράνιο όμως δεν αναφέρεται στη συνθήκη της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT), στην οποία το Ιράν είναι συμβαλλόμενο μέρος.

Αυτό το ερώτημα βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών των δυτικών χωρών και του Ισραήλ, οι οποίοι φοβούνται ότι το εμπλουτισμένο ουράνιο κατά 20 % χρησιμοποιείται από το Ιράν για να αποκτήσει στρατιωτική ισχύ παρά τις διαψεύσεις της Τεχεράνης. Το Ιράν υποστηρίζει ότι το ουράνιο είναι σε αντιδραστήρα έρευνας και για ιατρικούς σκοπούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία εκτιμώντας ότι η συμφωνία αυτή δεν έχει χαμένους. Το Κρεμλίνο φαίνεται ότι είναι άκρως ικανοποιημένο από τις εξελίξεις, καθώς και την αύξηση της ρωσικής διείσδυσης στην Μέση Ανατολή.

Πρώτο σημαντικό βήμα για την επίλυση του ζητήματος των πυρηνικών του Ιράν χαρακτήρισε τη συμφωνία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «τεράστια προσκόμματα» παραμένουν στο θέμα αυτό και κάλεσε το αμερικανικό Κονγκρέσο να μην υιοθετήσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, προκαλώντας νέες αντιδράσεις στο Ισραήλ.

Για «σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου.

Η Κίνα χαιρετίζει σήμερα την συμφωνία, η οποία θα «βοηθήσει στην προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και στη διατήρηση του διεθνούς προγράμματος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ισραήλ: «Λάθος η συμφωνία με το Ιράν»Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο Ισραήλ με το Τελ Αβίβ να είναι έξαλλο με τον Ομπάμα. Για μία «κακή συμφωνία» στην Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κάνουν λόγο ισραηλινοί αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι η χώρα τους διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Η Τεχεράνη «πήρε αυτό που ήθελε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν. Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου σε ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε τη συμφωνία με το Ιράν «ιστορικό λάθος» τονίζοντας ότι «σήμερα ο κόσμος έγινε ένα πολύ πιο επικίνδυνο μέρος καθώς το πιο επικίνδυνο καθεστώς παγκοσμίως έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την απόκτηση των πιο επικίνδυνων όπλων στον κόσμο».

«Είναι μια κακή συμφωνία που προσφέρει ακριβώς αυτό που ήθελε το Ιράν: την ουσιαστική άρση των κυρώσεων και τη διατήρηση ενός βασικού μέρους του πυρηνικού του προγράμματος. Η συμφωνία επιτρέπει στο Ιράν να συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, αφήνει στη θέση τους τις συσκευές φυγοκέντρησης και τού επιτρέπει να παράγει σχάσιμα υλικά για την κατασκευή πυρηνικού όπλου. Επιπλέον, η συμφωνία δεν κατέληξε στην αποψίλωση του πυρηνικού σταθμού στο Αράκ», στο βόρειο Ιράν, στις εγκαταστάσεις του οποίου υπάρχει ένας αντιδραστήρας βαρέος ύδατος. «Η οικονομική πίεση την οποία υφίσταται το Ιράν θα μπορούσε να είχε αποφέρει μια πολύ καλύτερη συμφωνία η οποία θα οδηγούσε σε μια εξουδετέρωση των ιρανικών πυρηνικών ικανοτήτων», προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν εκφράζοντας τη λύπη του για τη συμφωνία της Γενεύης δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο: 

«Η συμφωνία αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη διπλωματική νίκη του Ιράν, το οποίο απέσπασε την αναγνώριση του αυτοαποκαλούμενου νόμιμου δικαιώματός του στον εμπλουτισμό ουρανίου».

Να σημειώσουμε ότι το Ισραήλ θέλει να εξαλείψει όλες τις ενδεχόμενες προς αυτό απειλές στην Μέση Ανατολή, προκειμένου να μην υπάρχει αφορμή επέμβασης στα εδάφη του προς «διατήρηση της ειρήνης».

Πηγή: Πυγμή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδος ''Χαραυγή ', οι Τούρκοι προέλασαν και κατέλαβαν περί τα 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα Κυπριακής γης στην Νεκρά Ζώνη και την παρέδωσαν σε Τουρκοκύπριους με την ανοχή αν όχι την συνενοχή των ανδρών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ ...Η Ιστορία επαναλαμβάνεται! 


Το περιστατικό αυτό δεν φάνηκε ικανό να συνετίσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη που επιδιώκει συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με τον Κατοχικό ηγέτη Έρογλου.

Η στρατιωτική κίνηση των κατοχικών δυνάμεων της Κύπρου έγινε μετά από απόφαση των "Ελληναράδων" της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Τουρκοκυπριακών αντιπροσώπων για άρση των ναρκοπεδίων στη περιοχή.

Ίσως η πολεμική αυτή πράξη μας κάνει και εμάς λίγο ποιό σοφούς στον Έβρο, όπου να θυμηθούμε ότι δώσαμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε Μ.Κ.Ο που χρησιμοποιώντας Πακιστανούς, προχώρησαν σε άρση των ναρκοπεδίων στην Περιοχή του Έβρου!

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου μιλώντας στο RIK έκανε λόγω για διάβημα και για επιστολή που θα στείλουν στα Ηνωμένα Έθνη τις επόμενες ημέρες ...Τρέχα γύρευε !

Αυτό σημαίνει απλά και να το καταλάβουμε σε απλά Ελληνικά : Δικό σου είναι ό,τι μπορείς να προστατεύεις.

Η εφημερίδα "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Αλωσαν τη νεκρή ζώνη", γράφει ότι με την ανοχή της Ειρηνευτικής Δύναμης, οι κατοχικές δυνάμεις κατέλαβαν και παρέδωσαν σε Τουρκοκύπριους γεωργούς και εποίκους δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους.

Πηγή: Βετεράνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Εισαγωγή ιστολογίου:

Ο Richard D. Wolff είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου New School της Νέας Υόρκης. Στο παρελθόν δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Yale, στο City University της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο της Utah και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. 
 
Στο ελληνικό κοινό έγινε ευρύτερα γνωστός στα τέλη του 2010, όταν, μεσούσης της οικονομικής κρίσης επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βιντεοσκοπημένο απόσπασμα διάλεξής του, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην Ελλάδα, μίλησε επικριτικά για την πολιτική λιτότητας που ακολουθούσε η κυβέρνηση και δήλωσε ότι παλιότερα υπήρξε καθηγητής του πρωθυπουργού της Ελλάδας, προκαλώντας έτσι ευθυμία και διάφορα σχόλια από το φοιτητικό του ακροατήριο.

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελείται από ερωτήματα που τέθηκαν στον Richard D. Wolff από αναγνώστες της ιστοσελίδας του σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Το σύνολο των ερωτημάτων και οι απαντήσεις του καθηγητή αναρτήθηκαν ως ένα ενιαίο άρθρο στην ιστοσελίδα του.

Πηγή πρωτότυπου κειμένου: rdwolff.com
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ερώτημα 1ο: Εκτός από την κακή διαχείριση διαφόρων ζητημάτων εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων και τα φαινόμενα διαφθοράς που παρατηρούνται στη χώρα τα τελευταία χρόνια, τι είναι αυτό που φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο της κρίσης και πώς έχει φθάσει το ελληνικό χρέος σε τέτοια επίπεδα, μέσα σε σχετικά μικρό διάστημα;

Richard D. Wolff: Οι οικονομικές κρίσεις στα καπιταλιστικά καθεστώτα επιδρούν σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, αλλά αυτό που επιτρέπει στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας (τους έχοντες και κατέχοντες) να μετατοπίζει το κόστος της κρίσης σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από αυτούς είναι κυρίως η δομή του συστήματος, όπως ακριβώς και το σύστημα επιτρέπει στην κορυφή της πυραμίδας να συγκεντρώνει τον πλούτο που παράγεται από όλους τους πολίτες στα χέρια της. Οι κρίσεις που προκαλούνται από το σύστημα έχουν κόστος, αφού το σύστημα επιβάλλει μέτρα κυρίως σε εκείνους που βρίσκονται στη μεγάλη βάση της οικονομικής πυραμίδας. 

Στις ΗΠΑ, αυτό μεταφράζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι, εκατομμύρια αποκλεισμένοι από τα ίδια τα σπίτια τους, και ούτω καθ’ εξής. 

Στην Ευρώπη, μεταφράζεται στο γεγονός ότι οι φτωχότερες χώρες – όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, κλπ. – υποχρεώνονται να «απορροφήσουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της οδύνης που προκαλεί η κρίση, έτσι ώστε κάποιες άλλες χώρες (όπως η Γερμανία, η Γαλλία και κάποιες σκανδιναβικές χώρες) να μπορούν να διέρχονται από την κρίση σχετικά αλώβητες, πληρώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο από το τεράστιο κόστος της.

Στο εσωτερικό όλων των χωρών εκτυλίσσεται η ίδια διαδικασία. Ο γερμανικός καπιταλισμός προωθεί περικοπές στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας του, ακριβώς όπως συμβαίνει στη Γαλλία και τις χώρες της Σκανδιναβίας. Τελικά, και στο εσωτερικό της Ελλάδας, βλέπουμε την ίδια αυτή διαδικασία να εκτυλίσσεται, καθώς το πρόγραμμα λιτότητας πλήττει τα φτωχότερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας πολύ πιο βάναυσα από ό, τι τα ανώτερα επίπεδα. Ωστόσο, ειδικά η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, παρατηρούμε ότι αντιμετωπίζει ένα διπλό πλήγμα: αφ’ ενός τα αποτελέσματα της διαβίωσής της σε μια σχετικά φτωχή χώρα, και αφ’ ετέρου τις συνέπειες του ότι δεν ανήκει στην προνομιούχα κεφαλαιοκρατική «κορυφή» της ελληνικής κοινωνίας.

Ερώτημα 2ο: Σε τι συνίσταται ακριβώς το περιβόητο κούρεμα του χρέους και τι σημαίνει πραγματικά για τους Έλληνες;

Richard D. Wolff: Αποτελεί κοινό τόπο των καπιταλιστικών οικονομιών το γεγονός ότι οι δανειστές και οι δανειολήπτες περιέρχονται τελικά σε μια κατάσταση, όπου ο οφειλέτης δεν μπορεί πλέον να αντέξει το επιτόκιο δανεισμού και το κόστος αποπληρωμής του δανείου. Αυτό αποτελεί πλέον συνηθισμένο φαινόμενο σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και σε διάφορα επίπεδα, όπως στο επίπεδο μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αλλά και στα διάφορα επίπεδα των κυβερνήσεων, στα πλαίσια του ρόλου τους ως δανειζομένων και δανειστών. Το νομικό σύστημα κάθε καπιταλιστικής χώρας περιλαμβάνει νόμους, δικαστήρια, αλλά και τις διαδικασίες μέσω των οποίων θα επιλυθεί αυτό το κοινό πρόβλημα. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου ακόμα και οι ίδιες οι κυβερνήσεις κάποιων χωρών βρέθηκαν σε μια τέτοια συγκυρία. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτε το καινοφανές ή μοναδικό στην περίπτωση της Ελλάδας.

Όταν οι οφειλέτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της αποπληρωμής του δανείου τους, είθισται να απειλούν με κήρυξη επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτό έχει συνήθως ως αποτέλεσμα, να προβαίνουν οι δανειστές σε μια εκδήλωση προθυμίας να διαπραγματευτούν μια «προσαρμογή» για το δάνειο. Η προσαρμογή αυτή συνήθως ισοδυναμεί με επέκταση της προθεσμίας αποπληρωμής για μεγαλύτερο διάστημα, έτσι ώστε να απαιτείται από τον δανειζόμενο η καταβολή μικρότερου ποσού σε ετήσια βάση. Εναλλακτικά, μπορεί να υπάρξει συμφωνία για χαμηλότερο επιτόκιο, το οποίο ο δανειολήπτης θα είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά. Μια τρίτη εναλλακτική λύση μπορεί να είναι η μείωση του ανεξόφλητου χρέους, διαδικασία την οποία σήμερα είθισται να αποκαλούμε «κούρεμα».

Συχνά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειοληπτών και δανειστών καταλήγουν στην υιοθέτηση συνδυασμών αυτών των εναλλακτικών λύσεων ή και κάποιων άλλων πιθανών λύσεων. Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, όσο πιο πειστική είναι η αρχική απειλή της κήρυξης επιλεκτικής χρεοκοπίας εκ μέρους του οφειλέτη, τόσο πιο πιθανό είναι ο δανειστής να δεχθεί την συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει σε κούρεμα ή κάποιες άλλες διευκολύνσεις.

Όσο πιο επικίνδυνη ή επιβλαβής είναι η κήρυξη μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας για την ομάδα ενδιαφερομένων των δανειστών γενικά (τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται με το χρέος, κλπ), τόσο πιο «γενναιόδωρες» θα πρέπει να θεωρούνται οι διευκολύνσεις από την πλευρά των δανειστών. Από την άλλη πλευρά, οι οποιεσδήποτε απειλές των δανειστών κατά του οφειλέτη (όπως, π.χ., «δεν πρόκειται να σας δανείσουμε ξανά» ή «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανανέωση της καταβολής ποσών για υφιστάμενα δάνεια που λήγουν τους επόμενους μήνες ή στα επόμενα χρόνια») επηρεάζουν επίσης το είδος και το μέγεθος των προσαρμογών, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν.

Το τελικό αποτέλεσμα, και στην περίπτωση της Ελλάδας, και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, εξαρτάται από την πολιτική βούληση και την στήριξη του επιθυμητού στόχου εκ μέρους και των δύο πλευρών.

Ας πάμε όμως να δούμε και τα περιθώρια που έχει ο λαός μιας χώρας. Αν η εργατική τάξη στην Ελλάδα ενωνόταν και απειλούσε με συνεχιζόμενη μαζική αντίσταση, αντί να διαπληκτίζεται εσωτερικά για το ποιος δούλευε σκληρότερα όλα αυτά τα χρόνια, οι υπάλληλοι του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ή γύρω από το εάν τα στερεότυπα που έχουν διαμορφώσει οι Ευρωπαίοι του Βορρά για τους Ευρωπαίους του Νότου ανταποκρίνονται στην αλήθεια ή όχι, κλπ., τότε οι εξελίξεις ίσως να ήταν πολύ διαφορετικές σήμερα.

Και για να επεκτείνουμε το θέμα, αν υπήρχε πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των εργατικών τάξεων σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε μια επίθεση εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων να γίνεται αισθητή και αντιληπτή ως επίθεση εναντίον του συνόλου των Ευρωπαίων εργαζομένων, τότε η πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετική. Υπήρξαν, βέβαια, κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν ήταν – τουλάχιστον στο σημερινό στάδιο – αρκετά σθεναρές και εκτεταμένες, ώστε να υπάρξει μια συμφωνία που πραγματικά να ευνοεί την μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών και να επιτευχθεί ένα ουσιαστικό κούρεμα, με το οποίο να υποχρεωθούν να συμφωνήσουν οι δανειστές της ελληνικής κυβέρνησης.

Ερώτημα 3ο: Το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Τι σημαίνει ο όρος «επιλεκτική χρεοκοπία» για μια χώρα και τι θα σήμαινε ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας;

Richard D. Wolff: Επιλεκτική χρεοκοπία σημαίνει απλά μια δήλωση της Ελλάδας ότι δεν θα αποπληρώσει το σύνολο ή μέρος του εθνικού χρέους της. Στην πραγματικότητα, αυτό έχει ήδη συμβεί όσον αφορά ένα μέρος του ελληνικού χρέους. Μετά από μια ανακοίνωση επιλεκτικής χρεοκοπίας, τα ίδια βασικά ζητήματα θα παραμείνουν όπως είχαν, δηλαδή οι σχέσεις μεταξύ των δανειστών και των δανειοληπτών στα πλαίσια της κήρυξης της αθέτησης αποπληρωμής. 

Όταν η Αργεντινή προέβη σε μια τέτοια κήρυξη πριν από μια δεκαετία, δέχθηκε απειλές από τους δανειστές της, ότι δεν πρόκειται να λάβει ποτέ ξανά δάνειο από αυτούς. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, η Αργεντινή διαπίστωσε ότι οι απειλές εκείνες ήταν κενές περιεχομένου. Οι παγκόσμιες συνθήκες είχαν αλλάξει, με αποτέλεσμα η Αργεντινή να είναι σε θέση να δανειστεί και πάλι σήμερα, αν το επιθυμούσε. 

Αυτό το γεγονός, φυσικά, δεν εγγυάται το ότι η Ελλάδα θα έχει την ίδια εμπειρία, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα. Το συμπέρασμα είναι πως η κάθε χώρα θα πρέπει να είναι επιφυλακτική όσον αφορά τις όποιες απειλές εκ μέρους των δανειστών της.

Ερώτημα 4ο: Πώς θα μπορούσε μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία;

Richard D. Wolff: Ο κόσμος θα αποκομίσει πολλά και ποικίλα διδάγματα από όλα όσα εκτυλίχθηκαν στην Ελλάδα. Κάποιοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες ενδεχομένως να αγωνιστούν πιο σθεναρά εναντίον των πολιτικών λιτότητας και μάλιστα έγκαιρα, ώστε να αποφευχθεί μια επανάληψη της ελληνικής εμπειρίας. Άλλοι ίσως να αποσυρθούν από τον δανεισμό και να επιδιώξουν μια διευθέτηση που να τους συμφέρει, σε πιο πρώιμο στάδιο απ’ ό,τι η Ελλάδα. Αλλά και οι δανειστές θα αντλήσουν διάφορα διδάγματα. Εκείνοι που είχαν παλιότερα υιοθετήσει διαφορετικές θέσεις, όσον αφορά το ζήτημα των ταξικών αγώνων που θεωρούνται ενδημικοί στον καπιταλισμό, θα ερμηνεύσουν την εμπειρία της Ελλάδας με διαφορετικό τρόπο και θα αντλήσουν διαφορετικά διδάγματα, ανάλογα με την περίπτωση.

Ερώτημα 5ο: Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα δείχνει να έχει υιοθετήσει μια μάλλον υποτονική στάση έναντι της Ευρώπης και οι κυβερνήσεις μοιάζουν να δέχονται παθητικά ο,τιδήποτε τους επιβάλλεται από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την αδράνεια των ηγετών της Ελλάδας; Γιατί επιτρέπουν να ψηφίζονται τόσο σκληρά μέτρα μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Richard D. Wolff: Τα τελευταία 30 χρόνια, ο καπιταλισμός γνώρισε μια νέα αναβίωση μετά από τα δραματικά προβλήματα που προέκυψαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1930, τις ολέθριες συνέπειες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και εν συνεχεία το ανερχόμενο μπλοκ Σοβιετικής Ένωσης και Κίνας, σε συνδυασμό με το κίνημα του αντι-ιμπεριαλισμού, που είχε ισχυρές επιπτώσεις σε όλες τις χώρες της Δύσης και λειτούργησε εις βάρος της βιωσιμότητας των καπιταλιστικών πολιτικών. 

Ωστόσο, η περίοδος που μεσολάβησε μεταξύ της δεκαετίας του 1980 και του 2007 οδήγησε αρκετά αντικαπιταλιστικά κοινωνικά κινήματα στην πεποίθηση ότι, κατά κάποιον τρόπο, το ρεύμα της ιστορίας είχε μετατοπιστεί μακριά από το αντικαπιταλιστικό κίνημα και έκανε ένα πισωγύρισμα, υπό μια έννοια, βάσει της αντίληψης ότι δεν υπάρχει πραγματικά βιώσιμη εναλλακτική λύση εκτός από τον καπιταλισμό, ειδικά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης μετά το 1989. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αποδυναμωθούν οι συλλογικές δράσεις των εργαζομένων: εργατικά συνδικάτα, σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα και όλα τα μαζικά κοινωνικά κινήματα.

Παρομοίως, όλες οι σκέψεις, έννοιες και οι τρόποι αντίληψης της ζωής που ασκούσαν έντονη κριτική στον καπιταλισμό και προέβαλλαν αντίσταση στις πρακτικές του υποχώρησαν, παραχωρώντας ζωτικό χώρο στην αντίληψη του καπιταλισμού ως ασφαλούς μέσου ευημερίας και γενικής οικονομικής ανάπτυξης για όλους. Την συνέπεια της μεταβολής εκείνης την βιώσαμε έντονα, όταν το 2007, η υποκείμενη αστάθεια του καπιταλισμού διεκδίκησε την παλιά της κεντρική θέση, όπως συνέβαινε πάντα τους δύο τελευταίους αιώνες και όχι μόνο, βρίσκοντας την αριστερά αποδιοργανωμένη, διχασμένη και με πεσμένο το ηθικό.

Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν σήμερα, στον απόηχο της νέας κρίσης του καπιταλισμού και στα πλαίσια της διαπίστωσης, για άλλη μια φορά, ότι τα ασήκωτα βάρη καλείται να πληρώσει πάντα η τάξη των απλών εργαζομένων πολιτών. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποκατάσταση της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, η προώθηση της αγωνιστικότητάς τους, αλλά και η ανασύσταση των συνδικάτων τους είναι μια χρονοβόρα υπόθεση.

Στην πορεία, ήττες όπως αυτές που υπέστη η Ελλάδα και άλλες χώρες θα θεωρούνται τελικά ένα μόνο μέρος του τιμήματος που πληρώνουμε για αυταπάτες που συντηρήσαμε, σχετικά με το τι είναι ο καπιταλισμός και πώς λειτουργεί. 


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Σύμφωνα με δημοσίευμα του σερβικού Τύπου, οι ηγέτες των αλβανικών πολιτικών κομμάτων από το Νότο της Σερβίας αποφάσισαν να διακόψουν τις συνομιλίες, διαφωνώντας σε επτά σημεία με την κυβέρνηση του Βελιγραδίου σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, οικονομίας και δικαιοσύνης, δήλωσε ο βουλευτής Ρίζα Χαλίμι, πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης.

Κατά τη συνάντηση με τη Συνέλευση της Σερβίας, δεν εγκρίθηκε τροπολογία την οποία είχε προτείνει ο προαναφερόμενος Αλβανός βουλευτής της Σερβίας.

Ο Ρίζα Χαλίμι, ο οποίος είναι ο μοναδικός Αλβανός στο σερβικό κοινοβούλιο, δήλωσε ότι όλοι η ηγέτες των αλβανικών πολιτικών κομμάτων από το Μπουγιάνοβατς, Πρέσεβο, Μεντβέγια, αποφάσισαν να σταματήσουν τις συνομιλίες διαφωνώντας με τις προτάσεις της σερβικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, είπε ότι στη νότια Σερβία υπάρχουν 1100 Αλβανοί, δηλαδή, ο Χαλίμι ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι υπάρχουν 40.000.

Αντιδρώντας ο Αλβανός βουλευτής, είπε ότι μπορεί αυτά να λέει η απογραφή του πληθυσμού, αλλά πολλοί Αλβανοί έχουν εκτοπιστεί στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ισχυρίστηκε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι γίνεται μια διακριτική προσέγγιση προς τους Αλβανούς και αυτή η πολιτική δεν φαίνεται να αλλάζει, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Ceteris Paribus

Θέλεις να επιδείξεις «έργο» στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων; Ψηφίζεις κάποιους νόμους αποσπασματικά. Δεν «καίγεσαι» πραγματικά για την «πάταξη» του λαθρεμπορίου; Τότε καθυστερείς αφενός την έκδοση των εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων, ώστε ο νόμος να αρχίσει να υλοποιείται, και αφετέρου καθυστερείς να νομοθετήσεις πάνω σε ανοιχτά ζητήματα που αφορούν το θέμα…

Αυτό ακριβώς το «σενάριο» εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο στοιχίζει στο ελληνικό Δημόσιο 600 εκατ. ευρώ ετησίως. Το πολλά υποσχόμενο ηλεκτρονικό σύστημα «εισροών – εκροών» έχει περάσει από τα σαράντα κύματα και ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί. Έτσι, ενώ ποινικοποιείται η… ξυλόσομπα και το τζάκι όπου καταφεύγουν οι φτωχοποιημένοι Έλληνες εξαιτίας της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, το λαθρεμπόριο καυσίμων οργιάζει…

Το «σενάριο» εφαρμόστηκε με εντυπωσιακή ακρίβεια:

Αρχικά, το σύστημα νομοθετήθηκε μόνο για τα πρατήρια βενζίνης και τις φορολογικές αποθήκες πετρελαιοειδών (με το ν. 4072/11.4.2012 – ΦΕΚ 86/Α). Έτσι, εξαιρέθηκαν οι ελεύθερες εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και παντός είδους εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων. Δηλαδή νομοθέτησαν τον έλεγχο της «λιανικής» αλλά… ξέχασαν να νομοθετήσουν τον έλεγχο της «χοντρικής»…

Στη συνέχεια, το σύστημα εγκαταστάθηκε στα πρατήρια βενζίνης, αλλά δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα, γιατί «πέφτει» συνέχεια και επιπλέον δεν υπάρχει στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων το σύστημα υποδοχής των δεδομένων που συλλέγονται στα πρατήρια!

Στη συνέχεια, «ξεχάστηκε» μέχρι σήμερα η εφαρμοστική υπουργική απόφαση για την επέκταση του συστήματος στις φορολογικές αποθήκες πετρελαιοειδών.

Στις 8.8.2013 όμως… εδέησαν να νομοθετήσουν την επέκταση του συστήματος στις πάσης φύσεως ελεύθερες εγκαταστάσεις (εταιρειών πετρελαιοειδών, διυλιστηρίων κ.λπ.). Δεν φανταζόμαστε να έχετε απορίες αν έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις γι’ αυτό το νέο νόμο; (εδώ δεν έχουν εκδοθεί για τον προηγούμενο που ψηφίστηκε 16 μήνες πριν…)

Εν ολίγοις: από τον Απρίλιο του 2012 που έγινε η πρώτη νομοθέτηση μέχρι σήμερα έχει χαθεί περί το 1 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο καυσίμων! Αν δε κάνουμε τον υπολογισμό από την αρχή της εφαρμογής των μνημονιακών προγραμμάτων, οι απώλειες είναι 1,8 δισ. ευρώ. Και να πάμε ακόμη πιο πίσω, το ποσό αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Και ενώ δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να εξοικονομηθούν αυτά τα ποσά, έχουν πάρει τη γομολάστιχα και «σβήνουν» επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, μισθούς, νοσοκομεία κ.λπ. κ.λπ. για να εξοικονομήσουν 1,3 δισ. ευρώ, που κατά τον κ. Στουρνάρα ισοδυναμεί με το δημοσιονομικό κενό του 2014…

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Πηγή: RizopoulosPost

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Οι Πολιτικές Κινήσεις «ΠΡΑΤΤΩ» και «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» συνδιοργανώνουν την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ., στο POLIS CAFE (Πεσμαζόγλου 5 – Στοά Βιβλίου), ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδα».
Ομιλητές θα είναι ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Νότης Μαριάς, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» Στέφανος Μπαγεώργος και ο γραμματέας του Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Πέτρος Μηλιαράκης.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο αρθρογράφος Στάθης Διομήδης.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
-->
Tο αίτημα των Ρώσων να αποκτήσουν στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Κύπρο και η αδυναμία της ΕΛΒΟ να εκτελέσει πλήρως την παραγγελία που έλαβε από την κυβέρνηση Χριστόφια

Γράφει ο Μακεδών

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τα γνωστά, που αφορούν την τουρκική κατοχή και το αέριο. Αλλά, αφενός το αίτημα των Ρώσων να αποκτήσουν στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Κύπρο (λιμενικές και αεροπορικές), και αφετέρου την αδυναμία της ΕΛΒΟ να εκτελέσει πλήρως την παραγγελία που έλαβε από την κυβέρνηση Χριστόφια.

Κατά την επίσκεψη στην Ρωσία του Κύπριου ΥΠΕΞ, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, το φετινό καλοκαίρι, μετά την συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, κατά το Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, ανακοινώθηκε η επιθυμία της Ρωσίας να υπογράψει με την Κύπρο συμφωνία που να της δίνει το δικαίωμα χρήσης -ως αεροπορική βάση- το αεροδρόμιο της Πάφου, «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ήδη η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει τα πολεμικά της πλοία στο λιμάνι της Λεμεσού και η συνεργασία των δύο χωρών ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τις συζητήσεις για την πολεμική αεροπορική βάση. Πληροφορηθήκαμε τότε, πως κατά την επόμενη επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου, κ. Νίκου Αναστασιάδη, στην Μόσχα, αναμένεται η υπογραφή αυτής της συμφωνίας, εκτός των άλλων.

Το πρόσφατο νέο είναι, ότι η ρωσική Κυβέρνηση απαιτεί όπως η συμφωνία επέλθη πριν από την επίσημη επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στην Μόσχα, απαίτηση η οποία ερμηνεύεται από κυβερνητικούς κύκλους της Κύπρου, ως μήνυμα πως, εάν δεν επέλθη συμφωνία, είναι ενδεχόμενο η επίσκεψη να μην πραγματοποιηθεί.

Η Ρωσία ζήτησε όπως στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» τής παραχωρηθεί χώρος επί ενοικίω, τον οποίο θα διαχειρίζεται όπως η ίδια επιθυμεί. Αλλά, όπως έγραψε η εφημερίδα «Σημερινή» της Λευκωσίας, το αίτημα της ρωσικής Κυβέρνησης, έγινε γνωστό στην αμερικανική πλευρά, η οποία έσπευσε αμέσως να τονίσει προς την κυπριακή Κυβέρνηση ότι δεν συμφωνεί με την ενοικίαση χώρου στην αεροπορική βάση, τον οποίο θα διαχειρίζεται η ρωσική Κυβέρνηση.

Η κυπριακή Κυβέρνηση απάντησε στους Ρώσους ότι είναι έτοιμη να παραχωρήσει, όπως και σε άλλες χώρες, διευκολύνσεις, αλλά θα είναι δύσκολο να ικανοποιήσει το αίτημα για ενοικίαση χώρου στην αεροπορική βάση. Οι Ρώσοι επιμένουν.

Το δίλημμα της Κύπρου είναι ότι η Ρωσία αποτελεί σταθερό συμπαραστάτη της κυπριακής Κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και αιμοδότη της κυπριακής οικονομίας, ενώ η αμερικανική Κυβέρνηση υπέδειξε με κατηγορηματικό τρόπο προς την κυπριακή πλευρά "ναι, αλλά και η Κύπρος βρίσκεται υπό αμερικανική επιρροή".

Η προσπάθεια να κρατηθούν ισορροπίες είναι δύσκολη, καθώς η ικανοποίηση είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς θα στερήσει στηρίγματα της Κύπρου, πολιτικά και οικονομικά.

Όμως, δεν είναι μόνον αυτό. Η ΕΛΒΟ υπέγραψε σύμβαση με την κυβέρνηση Χριστόφια, για να προμηθεύσει 309 στρατιωτικά οχήματα στην Εθνική Φρουρά, έναντι 37,4 εκ. ευρώ. Έπρεπε να παραδοθούν πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Η ΕΛΒΟ, ως γνωστόν, δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, με αποτέλεσμα να μην παραδώσει τα μισά και πλέον αυτοκίνητα. Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, κ. Φώτης Φωτίου, ζήτησε γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία έδωσε οδηγίες για κατάσχεση των εγγυητικών ύψους επτά εκατομμυρίων καθώς και διεκδίκηση ποσού τριών εκ. ευρώ για μη εκτέλεση της σύμβασης.

Υπήρξε έντονη αντίδραση της ελληνικής Κυβέρνησης, γράφει η έγκυρη εφημερίδα, ζητώντας όπως ανασταλεί η κατάσχεση των εγγυητικών, η οποία, εάν προχωρήσει, θα καταδικάσει τελεσίδικα την ΕΛΒΟ. Η κυπριακή Κυβέρνηση βρίσκεται σε σοβαρό δίλημμα, επειδή, εάν δεν προχωρήσει στην κατάσχεση των εγγυητικών, θα στερήσει το κυπριακό κράτος από ένα ποσό γύρω στα οκτώ εκ. ευρώ.

Εάν προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης, θα κατηγορηθεί ότι αποστρέφει το πρόσωπο στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η οποία, ας σημειωθεί, συνεχίζει να αποτελεί το κύριο στήριγμα της Εθνικής Φρουράς. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Πηγή: Βόρεια

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Του Χρήστου Γιανναρά

Η άσκηση της πολιτικής στη λεγόμενη «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» χαρακτηρίζεται συχνά «παιχνίδι» – μιλάμε για κανόνες του «πολιτικού παιχνιδιού», για συντελεστές, για καλούς και κακούς «παίκτες». Xρησιμοποιούμε τη λέξη «παιχνίδι» όχι οπωσδήποτε υποτιμητικά, οπωσδήποτε όμως για να δηλώσουμε ότι στον τρόπο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι δεδομένη η λογική της αντιπαλότητας. Όπως στο σκάκι ή στο μπριτζ. Διαχειρίζεται την εξουσία το κόμμα που πλειοψήφησε στις εκλογές, αλλά στο Kοινοβούλιο υπάρχουν αντίπαλοι (ένας ή περισσότεροι) που ελέγχουν τη διαχείριση και ετοιμάζονται να τη διεκδικήσουν στο μέλλον. Tο «παιχνίδι» έγκειται στο να διαβλέπεις τις πιθανές κινήσεις του αντιπάλου, το «χαρτί» ή το πιόνι που θα χρησιμοποιήσει, να τον αποκλείεις μεθοδικά από δυνατότητες να σε βλάψει, να τον παγιδεύεις σε αναγκαστικές επιλογές που ευνοούν εσένα και μειώνουν τη δική του επιθετική ευχέρεια.

Eπομένως, η έκφραση «πολιτικό παιχνίδι» δεν είναι αδικαιολόγητη στον κοινοβουλευτισμό. H θετική ή αρνητική σημασία της κρίνεται από το αν το παιχνίδι έχει ή όχι την προτεραιότητα στην άσκηση του κυβερνητικού ή του αντιπολιτευτικού έργου: Aν η άσκηση της πολιτικής είναι πρωτίστως διακονία των αναγκών της κοινωνίας ή πρωτίστως το «χόμπυ», το βίτσιο, η ναρκισσιστική ηδονή των ανθρώπων που το κοινωνικό σώμα τους εμπιστεύτηκε να διαχειριστούν τις ανάγκες του. Για να υπηρετηθούν οι κοινωνικές ανάγκες, προϋποτίθενται σαφείς επιδιωκόμενοι στόχοι και επιτελικός σχεδιασμός της επιδίωξής τους. Στον σχεδιασμό αυτόν δεν μπορεί να θεωρηθεί «απιστία περί το επάγγελμα» η παρείσφρηση, κάποτε, της λογικής του παιγνίου. Aλλά είναι έγκλημα κοινωνικό, που θα έπρεπε να διώκεται αυτεπαγγέλτως, η υποταγή των πολιτικών ενεργημάτων αποκλειστικά και μόνο στους όρους αντιπαλότητας ή στη φανατισμένη επιδίωξη να κερδηθεί η παρτίδα.

Στο τρισαθλιωμένο κρατίδιό μας των Eλληνωνύμων, σήμερα, κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί δείχνουν να πιστεύουν ότι εξωραΐζουν τη διανοητική τους ανεπάρκεια, την πολιτική τους ανικανότητα και την αβυσσαλέα απαιδευσία τους, αν συμπεριφέρονται με τον αέρα και τη μαγκιά του «παίκτη» όχι με τη σοβαρότητα και σεμνότητα του υπηρέτη των κοινωνικών αναγκών. Eμφανίζονται στη Bουλή ετοιμασμένοι να σνομπάρουν τον κομματικό τους αντίπαλο, να τον ειρωνευτούν, να τον ταπεινώσουν και εξευτελίσουν, να τον απαξιώσουν «αφ’ υψηλού». Kαι το επιχειρούν με το ξιπασμένο ύφος ότι διαπρέπουν σε «παιχνίδι» υψηλών απαιτήσεων, ότι είναι κορυφαίοι στο είδος. Bέβαια, όταν μετά σχολιάζουν με τους κολλητούς τους τις καταπληκτικές «ατάκες» που πέτυχαν, το λεξιλόγιό τους δεν παραπέμπει στο σκάκι ή στο μπριτζ, αλλά στο ποδόσφαιρο ή στις σεξουαλικές επιβάσεις.

Oι «μονομαχίες» κομματικών αρχηγών στη Bουλή συνήθως προαναγγέλλονται. Oχι επειδή είναι προβλεπόμενη η πολιτική τους γονιμότητα, αλλά επειδή είναι σίγουρο το ψυχαγωγικό τους ενδιαφέρον, που αυξάνει την τηλεθέαση. Kαι οι μονομαχίες αυτές πάντοτε επαληθεύουν την κοινή πιστοποίηση ότι οι διαφορές των κομμάτων είναι απολύτως και μόνο προσχηματικές, οι κομματάνθρωποι στην Eλλάδα «όλοι ίδιοι είναι». Aν διέφεραν σε κάτι, οι διαφορές τους θα ήταν στους κοινωνικούς στόχους της πολιτικής, στις στρατηγικές για την επίτευξη των στόχων, στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων – όχι στην επιδεξιότητά τους ως παικτών στις κομματικές αντιμαχίες.

Tο «όλοι ίδιοι είναι» συνάγεται πρωταρχικά από την πανομοιότυπη και απαράλλαχτη στάση όλων απέναντι στους αντιπάλους τους. Mε τα λόγια του Eλύτη: «Kαι τα μεν και τα δε είναι όλα καλά, εάν βρίσκονται από το μέρος μας, και όλα κακά, εάν βρίσκονται από το άλλο». Στην ίδια στάση όλων ανήκει και η αρχή ότι ποτέ πολιτικός δεν απαντάει σε ερωτήματα του αντιπάλου του. Pωτάει, π.χ. ο κ. Tσίπρας τον κ. Σαμαρά: Γιατί δεν παραδώσατε στο ΣΔOE τη «λίστα Λαγκάρντ» να ελεγχθούν ενδεχόμενα φοροδιαφυγής και παράνομης προέλευσης αυτών των φυγαδευμένων στο εξωτερικό κεφαλαίων; Γιατί παραχωρήσατε τη διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων (δημόσια περιουσία) σε ιδιώτες καναλάρχες, αντί να δημοπρατηθούν οι συχνότητες και να κερδίσει το Δημόσιο σεβαστά ποσά; Γιατί κλείσατε την EPT χωρίς να έχετε έτοιμο το διάδοχο σχήμα σπαταλώντας έτσι σημαντικά κεφάλαια, την ώρα που το κράτος έχει πτωχεύσει;

O κ. Σαμαράς διαδέχεται στο βήμα της Bουλής τον κ. Tσίπρα, αγορεύει με άνεση χρόνου, απευθύνεται στον κ. Tσίπρα, αλλά δεν απαντάει στα ερωτήματά του – τα αγνοεί ωσάν να μην ετέθησαν. Aντιλαμβάνεται την πολιτική μόνο σαν παιχνίδι εντυπωσιασμού εξηλιθιωμένων «φιλάθλων», γι’ αυτό και αντεπιτίθεται με ερωτήματα και αυτός στον κ. Tσίπρα: Zητάτε να μην απολυθεί κανένας από το Δημόσιο, επαγγέλλεσθε να επαναπροσλάβετε τους απολυμένους – από πού θα βρείτε χρήματα να τους πληρώσετε; Mε ποιους θα κυβερνήσετε, αν εκλεγείτε, ποια κυβερνητική συνοχή μπορείτε να εγγυηθείτε, όταν οι «συνιστώσες» του κόμματός σας αλληλοσπαράζονται για κρετινικές αντιγνωμίες; Πώς θα λειτουργήσετε το κράτος, όταν πρώτοι εσείς είσαστε όμηροι των συνδικαλιστών σας;

O κ. Tσίπρας δευτερολογεί και, βέβαια, δεν απαντάει σε κανένα από τα ερωτήματα του κ. Σαμαρά. Δεν υπάρχουν, και για τους δύο, πραγματικά προβλήματα, δραματικά αδιέξοδα, αγωνιώδη ερωτήματα. O «διάλογός» τους γίνεται μόνο για το παιχνίδι. Kαι όχι της στρατηγικής, της ιεράρχησης προτεραιοτήτων· αποκλειστικά γιά το παιχνίδι των εντυπώσεων, για τίποτε άλλο. Γι’ αυτό και η αναμέτρηση γλιστράει ακάθεκτα σε παιδαριωδίες και μικρονοϊκές αθλιότητες: «Δεν σας κοιτάζω, για να μη βάλω τα γέλια» – «Δεν είστε για γέλια, είστε για κλάματα» – «Eχετε οίηση και αμετροέπεια» – «Oδηγείτε τη χώρα σε κοινωνικό ολοκαύτωμα».

Oσα χρόνια τώρα κρατάει η κρίση, ούτε οι «μνημονιακοί» ούτε οι «αντιμνημονιακοί» βουλευτές μίλησαν ποτέ για τα πρωταρχικά και καίρια της συμφοράς ή της ανάκαμψης: Για το «πελατειακό κράτος», τις στρατιές των αργόμισθων και κηφήνων των διορισμένων με κομματικά «σημειώματα». Για τη μεθοδική κατάλυση κάθε αξιοκρατίας, με συνέπεια τη διάλυση του κράτους. Για την εγκληματική ασυδοσία των συνδικαλιστών του Δημοσίου. Για τις ποινικές ευθύνες όσων αποφάσισαν και όσων πραγματοποίησαν τον εξωφρενικό υπερδανεισμό της χώρας. Για την ανάγκη να δημευθούν οι περιουσίες των καταχραστών δημόσιου χρήματος και όσων μισθοδοτήθηκαν με υπέρογκες αμοιβές σε θέσεις του Δημοσίου, μόνο επειδή ήταν κομματικοί.

Oύτε στη Bουλή, αλλά ούτε και στη δημοσιογραφία, ξεμυτίζουν τέτοια ερωτήματα για να συζητηθούν – δυναστεύεται η χώρα από «λερωμένες φωλιές». Σκεφθείτε επερώτηση - πρόταση στη Bουλή: Tο υπόλοιπο του χρέους που πληρώνεται με δόσεις για την αγορά πρώτης κατοικίας από χαμηλόμισθους συμπολίτες μας, να μετατεθεί για εξόφληση σε κομματικά διορισμένους στο Δημόσιο, τα τελευταία τριάντα χρόνια, με μηνιαίο μισθό πάνω από 4.000 ευρώ: Yπαλλήλους της Bουλής, του OΠAΠ, της Oλυμπιακής, εταιρειών του Δημοσίου, ΔEH, OTE, OΣE και πάει λέγοντας.

Ποιος θα ψήφιζε σήμερα το «αλληλέγγυον»;

Πηγή "Καθημερινή"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
 
Μέσα στους πρώτους δεκατρείς μήνες του 2013, 192 γυναίκες δολοφονηθήκαν στην Τουρκία από τους άντρες τους σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό  και φοβερό συνάμα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf, με τον εντυπωσιακό τίτλο, «Türkiye kadın mesarlığı oldu»,  δηλαδή, «Η Τουρκία έγινε νεκροταφείο γυναικών»
Αλήθεια τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» της πλάκας, τουρκολάγνοι, που δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την σημερινή ισλαμική Τουρκία όπου η ρόλος της γυναίκας είναι να τρώει ξύλο μέχρι θανάτου από τον αφέντη σύζυγο της;

Όπως αποκαλύπτει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, οι κακοποιήσεις και οι δολοφονίες των
γυναικών-συζύγων έχουν πάρει διαστάσεις τρομακτικές τα τελευταία χρόνια, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό για την ισλαμική πορεία της χώρας που σαν άμεση συνέπια είναι ο υποβιβασμός του ρόλου της γυναίκας στην οικογένεια. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι βουλευτίνες του φιλοκουρδικού κόμματος, BDP, τα τελευταία πέντε χρόνια με επίσημα στοιχεία, (γιατί τα ανεπίσημα νούμερα είναι ακόμα πιο μεγαλύτερα), 819 γυναίκες-σύζυγοι έχουν κυριολεκτικά σφαγιαστεί αφού κακοποιηθήκαν από τους άντρες τους. 
Τα στοιχεία γίνονται ακόμα πιο φοβερά καθώς όπως τονίζεται, ο βιασμός των γυναικών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα θεωρείται από πολλούς σαν φυσιολογικό γιατί η γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την συνουσία καθώς το Ισλάμ την υποβιβάζει κυριολεκτικά σε «χωράφι» του άντρα που έχει το δικαίωμα να την σπέρνει… όποτε θέλει, (Κοράνι, κεφάλαιο δεύτερο, σουρά, 223). Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα επίσημα στοιχεία των βουλευτίνων, το 2009 δολοφονηθήκαν αφού βιάστηκαν
109 γυναίκες, το 2010, 180, το 2011, 121, το 2012, 210, και τώρα μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 ο αριθμός έφτασε προσθετικά στις 819.

Ακόμα και το ίδιο το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ομολόγησε ότι μονό μέσα στον τελευταίο χρόνο οι βιασμοί των γυναικών παρουσίασαν αύξηση κατά 400%. Καθημερινά, πάλι σύμφωνα με τα στοιχεία του τούρκικου υπουργείου Δικαιοσύνης , δολοφονούνται πέντε γυναίκες αφού πρώτα υποστούν βιασμό και κακοποίηση από το αντρικό φύλο. 
Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει την ακριβή κατάσταση και τον ακριβή αριθμό των βιασμών στην επαρχία γιατί εκεί τα στοιχεία είναι ελλιπή και   κάθε καταγραφή προσκρούει στα αυστηρά ισλαμικά έθιμα τα οποία, όπως αναφέρεται και παραπάνω, θεωρούν σχεδόν φυσιολογικό τον βιασμό του γυναικείου φύλου. 
Το φοβερό είναι ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες των γυναίκειων οργανώσεων τα περιστατικά των βιασμών που τελικά φτάνουν στην δικαιοσύνη, έχουν μεροληπτική αντιμετώπιση από το δικαστικό σώμα καθώς θεωρούνται σαν απλές χειροδικίες ενώ συχνά δίνουν το δίκαιο στον σύζυγο που είναι και ο «αφέντης» της γυναίκας.

Άραγε τι έχουν να σχολιάσουν για όλα αυτά όλοι οι δικοί μας «προοδευτικοί» αριστεροί και σια που μόνο ωραία λόγια έχουν να πουν για την «σύγχρονη» Τουρκία και ειδικά για το Ισλάμ, μια θρησκεία που θεώρει ότι η γυναίκα είναι υποχρεωμένη να υφίσταται όλη την αντρική βία ακόμα και τον βιασμό σαν ένδειξη ιερής υποταγής;
Και ύστερα μας λένε για αντιρατσιστικά νομοσχέδια και για προστασία των κάθε λογής  φανατικών μουσουλμάνων που έχουν κατακλύσει την χώρα μας. 

Τέτοια «προοδευτικότητα» να την χαίρονται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Κύριοι Βουλευτές,
Είπε η Μέρκελ στον Έλληνα Μένεμ κ. Σαμαρά «Μπράβο αλλά μην χαλαρώνετε».
Ας δούμε πρώτα που οφείλεται το μπράβο και μετά το τι σημαίνει «μην χαλαρώνετε».
Είπε η Μέρκελ στον κ. Σαμαρά:
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί εξ’ αιτίας σου 4.000Έλληνες αυτοκτόνησαν.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί υποδουλώσατε την Ελλάδα και άγεστε και φέρεστε από τους τρεις νεαρούς της τρόικα.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί με την εσωτερική υποτίμηση χρεοκοπήσατε το κράτος και τους Έλληνεςώστε να δημευθεί ο δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος των Ελλήνων.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί δημιουργήσατε τουλάχιστον 4.000.000 Έλληνες πραγματικούς και όχιστατιστικά ανέργους.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά για τη γενοκτονία των Ελλήνων που πειθήνια εκτελείτε και για την ανθρωπιστική κρίση που πειθήνια επίσηςδημιουργήσατε.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί χωρίς λόγο και ανάλγητααπολύσατε και απολύετε τους δημόσιους υπαλλήλους για να μην μείνει τίποτε-τίποτε στο κράτος ως έλεγε πριν από σας ο «κατώτερος» σας Μένεμ της Αργεντινής που τον ξεπεράσατε. «Μπράβο» σας!!!!
· Και Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί ο Κυριάκος σας είπε ότι αφού έχουμε τόσους άνεργους στον ιδιωτικό τομέα θα σκεφτούμε και μερικές άλλες δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και άνεργους του δημοσίου;;
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί κάνατε αυτό που τρομοκρατώντας τους Έλληνες λέγατε ότι θα γίνει αν δεν ακολουθούσαν την «πατριωτική» σας πολιτική («με κλειστά μαγαζιά»!)
· Μπράβο κυριε Σαμαρά γιατί κάνατε την Ελλάδα μία υπόδουλη αποικία με εσάς εικονικό πρωθυπουργό και τον Στουρνάρα τους να κυβερνά, διατάσσοντας σαςνα διατάξετε τους Βουλευτές σας να ψηφίσουν ό,τι λέει η τρόικα.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί κατακλέψατε τις συντάξεις μειώνοντας τις καθαρές ετήσιες αποδοχέςκατά 66% και επιπλέον φορολογώντας άγρια ό,τι μένει.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά για τα χαράτσια σας που άφησαν χωρίς ρεύμα προς το παρόν 325.000 σπίτια Ελλήνων (Συγκλονιστικές μαρτυρίες) · Μπράβο κύριε Σαμαρά και για τις εκποιήσεις πρώτων κατοικιών που αρχίζουν.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί δημιουργήσατε μία ζούγκλα ως προς τις εργασιακές σχέσεις.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί πρώτος (όχι όμως μάλλον από μόνος σας) «προτείνατε» την εκποίηση Εθνικού πλούτου δήθεν 50 δις ευρώ ενώ ουσιαστικά ξεπουλάτεΕθνικό Πλούτο 600 δις ευρώ αντί 50 δις ευρώ. Να μην εξηγήσω πάλιν το πώς.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά για όσα ξεπουλήματα κάνατεως τώρα, ΟΤΕ (δεν αντιδράσατε τότε παρ’ όλον ότι ήσασταν τότε «αντιμνημονιακός») ΟΠΑΠ κτλ
· Μπράβο κύριε πατριώτη Σαμαρά γιατί δεν έχετε κανένα ενδοιασμό να πουλήσετε τα πάντα(αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες κτλ) στους τούρκους.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί εξαθλιώσατε οικονομικάτους Αρχιστράτηγους της Ελλάδας και τους αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού στους οποίουςστηρίζεται η ύπαρξη του Ελληνικού κράτους που διαλύετε.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί σταδιακά διαλύετε τιςΈνοπλες δυνάμεις μειώνοντας πλήρως επικίνδυνα τα απαιτούμενα για το αξιόμαχο τους ποσά.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί κλείνετε τις Αμυντικές Βιομηχανίες της Ελλάδας αφήνοντας τη Ελλάδαέρμαιο κάθε εχθρού της στο μέλλον.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί διαλύετε την Ανωτάτη Παιδεία με τον κατ’ εικόνα και ομοίωμα σας πειθήνιο σε κάθε τρόικα υπουργό σας (όχι υπουργό σας, της τρόικας είναι) κ. Αρβανιτόπουλο.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά για την κάλυψη του κ. Βενιζέλου και την ανάθεση σε αυτόν (μάλλον άλλος του το ανέθεσε) του ΥΠΕΞ.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί ήσασταν πριν δήθεν αντιμνημονιακός, μετά Παπαδήμιος Πόντιος Πιλάτοςκαι μετά δηλωσίας προς Μέρκελ δηλαδή προς Ντράγκι.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά για τη «μαγκιά» σας και το πολιτικό σας ήθος.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά για την «επαναδιαπραγμάτευση» σας.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά για το μαύρο της ΕΡΤ και γιατί καταργήσατε το σύνταγμα και πλην των άλλωνμεταφράζετε τις εντολές που σας δίνουν σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταργώντας πλήρως την ανύπαρκτη μας δημοκρατία.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά για την «ανάπτυξη» σας και το Wi FI σας.
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί κατάφερες ως «πατριώτη» να γίνεις πρόεδρος της ΝΔ
· Μπράβο κύριε Σαμαρά γιατί κατάργησες τηνιδεολογία του κοινωνικού φιλευθερισμού τουκόμματος της ΝΔ
Τα μπράβο σας δεν έχουν τελειωμό κύριε Σαμαρά.Δεν έχει ποτέ υπάρξει στην Ελλάδα άλλος πρωθυπουργός με τόσα «μπράβο». Δηλαδή ντροπή σας κύριε Σαμαρά.
· Το σπουδαίοτερο όμως «μπράβο» το αξίζετε, γιατί υπηρετώντας ένα ξενο φασισμό που υποδούλωσε τους Έλληνες και τους δημεύει τον εθνικό και ιδιωτικό τους πλούτο εξοντώνοντας τους,
· προσποιείσθε (όχι μόνον εσείς)ότι ο φασισμός σας αυτός είναι δημοκρατία !!!!
· Και κατηγορείτε υποκριτικά άλλους φασισμούς εσείς ο υπηρέτης της γερμανικής μας «δημοκρατίας» που καταδυναστεύει την Ελλάδα χειρότερα από το Χιτλερικό Εθνικοσοσιαλιστικό φασισμό.
Και για να μην μπλέξουν τα «τιμητικά σας μπράβο» κύριε Σαμαρά με τη μη «χαλάρωση» που σας διατάζει η Μέρκελ σας θα επανέλθουμε στο τι σημαίνει το «μην χαλαρώνετε»που σας διέταξε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->