Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Νοε 2013

«Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε ότι κανένα νέο τζαμί δεν θα κατασκευασθεί στην πόλη του, παρά το ότι τα τέσσερα ενυπάρχοντα τζαμιά είναι ανεπαρκή για την τεράστια εισροή των μουσουλμάνων, που εγκαταστάθηκαν τελευταία στη ρωσική πρωτεύουσα», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Περίπου σε δύο εκατομμύρια υπολογίζονται οι διακινούμενοι εργαζόμενοι που ζουν σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα και οι περισσότεροι από αυτούς κατάγονται από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο.

Τις Παρασκευές και ιδίως τις μουσουλμανικές γιορτές οι περισσότεροι από αυτούς κατακλύζουν τους δρόμους της Μόσχας και προσεύχονται στους δρόμους, λόγω η διαθέσιμων μουσουλμανικών τεμενών, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας κατανοεί ότι οι λατρευτικοί χώροι δεν επαρκούν για τους μετακινούμενους μουσουλμάνους αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα μέριμνας προς τους ξένους.

«Η παράνομη μετανάστευση αλλοδαπών στη Μόσχα έχει προκαλέσει εθνοτικές εντάσεις μεταξύ αυτών και του εντόπιου πληθυσμού», είπε ο Δήμαρχος.

Περίπου το 20 τοις εκατό του πληθυσμού της Ρωσίας είναι μουσουλμάνοι και στο πλαίσιο του μετασοβιετικού συντάγματος που καταρτίστηκε το 1993, οι μουσουλμάνοι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα με τους πιστούς των άλλων τριών θρησκειών, των Χριστιανών, των Ιουδαίων και των Βουδιστών.

Ωστόσο, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι βρίσκονται εκτός της πρωτεύουσας, η πρόσφατη όμως εισροή τους στη Μόσχα προκάλεσε έντονο κοινωνικό προβληματισμό, εξαιτίας της φθηνής και ανειδίκευτης εργασίας που παρέχουν.

Ο Ρούσαν Αμπιάσοφ, επικεφαλής του προσωπικού του Συμβουλίου των Ρώσων Μουφτήδων, παραπονέθηκε ότι δεν υπάρχουν αρκετά τζαμιά στην πόλη για να εξυπηρετήσουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό, τονίζοντας ότι τα τζαμιά πρέπει να διπλασιαστούν και διαφώνησε με τη λογική ότι τα τέσσερα τζαμιά στη Μόσχα είναι αρκετά.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Την τελευταία 4ετία η Ευρώπη ζει στη σκιά μιας σοβαρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης: Έχοντας περάσει από τη φάση της ευφορίας που δημιούργησε το κοινό νόμισμα, έχει μπει στη φάση που ο ευρωπαϊκός Βορράς επιβάλλει στις χώρες του Νότου ένα επώδυνο πρόγραμμα λιτότητας.
Πολλοί πιστεύουν ότι οι χώρες του Νότου θα μπορούσαν να βγουν από αυτή την κατεδαφιστική λιτότητα, αν αντιδρούσαν συντονισμένα στις πολιτικές του Βορρά. Αυτό φαίνεται λογικό. Ωστόσο, αν ήταν εφικτό, θα είχε ήδη συμβεί.
Τί είναι λοιπόν αυτό που εμποδίζει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου να συμπήξουν μια πολιτική συμμαχία και μέσω αυτής να πιέσουν τις χώρες του Βορρά για μια συμβιβαστική λύση;

Η ουτοπία του νοτιοευρωπαϊκού μετώπου
Οι λόγοι που αποτρέπουν τη δημιουργία ενός νοτιοευρωπαϊκού μετώπου είναι πολλοί. Και είναι διαρθρωμένοι «οριζόντιως» και «καθέτως»:
Στην οριζόντια διάσταση οι χώρες του Νότου έχουν μεταξύ τους σημαντικές οικονομικές διαφορές. Άρα, έχουν διαφορετικές δυνατότητες και επιδιώξεις. Αυτό όμως που τις διαφοροποιεί ακόμη περισσότερο, είναι ότι κάθε μια αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό επίπεδο κινδύνου για τις χώρες του Βορρά. Π.χ. οι γερμανικές επενδύσεις στην Ισπανία είναι πολύ σημαντικότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα του Νότου και σίγουρα οι γερμανικές ελίτ δεν θα είχαν λόγους να δουν αυτές τις επενδύσεις να απαξιώνονται. Από την άλλη μεριά οι ισπανικές τράπεζες θα δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα αν κατέρρεαν, γιατί ο εξωτερικός δανεισμός τους είναι επίσης σημαντικός. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η Ισπανία έχει σαφώς διαφορετική μεταχείριση και οι τράπεζες της κεφαλαιοποιήθηκαν απ’ ευθείας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό δανεισμό. Παρόμοια ειδική μεταχείριση είχε και η Ιταλία που είναι πολύ μεγάλη για να πιεστεί υπερβολικά και έχει βέβαια αρκετά ισχυρή οικονομία για να έχει πάντα λόγο στα ευρωπαϊκά πράγματα. Για κάθεμια χώρα του ευρωπαϊκού Νότου λοιπόν το «ευρωιερατείο» επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση και αυτό ωθεί τους επί μέρους παίκτες να επιλέγουν μοναχικές και όχι συλλογικές στρατηγικές.

Στην κάθετη διάσταση θα πρέπει κανείς να αναλογισθεί πώς το ευρώ μετέβαλε την κατανομή πλούτου στο εσωτερικό των κρατών του Νότου. Το ενιαίο νόμισμα δίνοντας την δυνατότητα στις τράπεζες να παράγουν μέσω της πιστωτικής επέκτασης αγοραστική δύναμη με πανευρωπαϊκό αντίκρυσμα, δεν βοήθησε μόνο τις εξαγωγικές χώρες του Βορρά να πλουτίσουν αλλά και τις οικονομικές ελίτ του Νότου. Παράλληλα, ανάλογα με τον βαθμό διαφθοράς κάθε χώρας, σημαντικά ήταν σε πολλές περιπτώσεις και τα οικονομικά οφέλη ορισμένων πολιτικών των χωρών αυτών.

Το θεμελιώδες λοιπόν πλεονέκτημα της γερμανικής στρατηγικής στην Ευρώπη είναι ότι οι οικονομικές και οι πολιτικές ελίτ των χωρών του Νότου έχουν ευνοηθεί από την ατελή λειτουργία του ευρώ. Με απλά λόγια το ευρώ τους βοήθησε να αυξήσουν τον πλούτο τους και αυτό τον πλούτο τώρα έχουν κάθε λόγο να θέλουν να τον διατηρήσουν. Στο πλαίσιο αυτό δεν αντιδρούν στα προγράμματα λιτότητας τα οποία μετακυλίουν το κόστος της κρίσης στα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, ακόμη και αν τα προγράμματα αυτά οδηγούν σε μερική ή ακόμη και σε ολική κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας.

Με μια περίεργη λοιπόν αντιστροφή, οι άρχουσες ελίτ γίνονται πολύ πιο διεθνιστικές από τους προλετάριους του περασμένου αιώνα. Όχι όμως για να αμυνθούν έναντι ενός ισχυρού ταξικού «εχθρού», αλλά για να διατηρήσουν τα κέρδη τους και να απαλλαγούν από τους αναδιανεμητικούς μηχανισμούς που δημιούργησε το εθνικό κράτος υπό το φόβο του κομμουνισμού. Από την άποψη αυτή το ευρώ λειτουργεί όντως ως καταλύτης της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Όχι όμως αυτής που αρχικά είχε εξαγγελθεί, αλλά αυτής που επιβάλλουν τα νέα οικονομικά δεδομένα. Μιας ενοποίησης που αυξάνει τις εισοδηματικές αποστάσεις εντός των χωρών της περιφέρειας και καταλύει την εθνική τους κυριαρχία.

Όσοι λοιπόν βασίζουν μια στρατηγική ανατροπής του μνημονίου στη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια πολιτική συμμαχία του Νότου κάνουν μια αυθαίρετη υπόθεση. Καμία από τις ελίτ του Νότου δεν θα την υποστηρίξει γιατί δεν έχει συμφέρον να το κάνει. Η λιτότητα από μόνη της θα τελειώσει μόνο όταν ο Βορράς αισθανθεί ότι η ευημερία του απειλείται σοβαρά από τη μειωμένη ζήτηση που παράγει η γενικευμένη ύφεση. Έως τότε, ελπίζει ότι θα αποκτήσει κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία του Νότου, ώστε όταν καταφύγει στην ποσοτική χαλάρωση (τύπωμα χρήματος), αυτή να οφελήσει πρώτα από όλα τη δική του οικονομία.

Αν η Ελλάδα δεν σωθεί μόνη της, δεν θα την σώσει κανείς
Τα παραπάνω μόνο εν μέρει περιγράφουν το πρόβλημα της Ελλάδας, η οποία έχει ως οικονομία και ως κοινωνία τις δικές της αγκυλώσεις και στρεβλώσεις. Θέτουν όμως με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη η χώρα να πάψει να ελπίζει σε «σχέδια που εξαρτώνται από άλλους» και
(α) να υπερβεί λειτουργικά το μνημόνιο με μια σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων,
(β) να διεκδικήσει την οικονομική της ανάπτυξη μέσα από ένα δικό της αναπτυξιακό σχέδιο.
Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, μέσα από τις συνθήκες μειωμένης ρευστότητας που επιβάλλει η τρόικα, είναι το απολύτως επείγον. Και αυτό ισχύει είτε εντός είτε εκτός μνημονίου. Υπάρχει όμως εδώ μια μικρή λεπτομέρεια… Για έναν τέτοιο Ηράκλειο άθλο απαιτείται ένα ριζικά ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό, και αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να υπερβεί τον εαυτό του…

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σώστε μας από τους Ευρωπαίους

Του Μιχαήλ Βασιλείου 

Θεατρινισμοί χωρίς προηγούμενο στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη, από τον θερμόαιμο πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ικέτευσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν δημοσίως να βοηθήσει την Τουρκία να συμπεριληφθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO: Shanghai Cooperation Organisation), για αν τη σώσει – δικά του λόγια – από τα προβλήματα της ενταξιακής διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Ο πανέξυπνος ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν έχασε την ευκαιρία. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου ετέθη θέμα από παριστάμενο δημοσιογράφο για την αιφνιδιαστική διακοπή των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης στα τέλη του μηνός στη Λιθουανία, ο Πούτιν απάντησε διπλωματικά, ισχυριζόμενος, ότι «το ζήτημα δεν έχει πολιτική διάσταση», προσθέτοντας πως η Ουκρανία θα πρέπει να διδαχθεί από την τουρκική εμπειρία.

Ο Ερντογάν ήταν… ταχύτατος στη δική του απάντηση: «Έχετε δίκιο, 50 χρόνια εμπειρίας δεν είναι εύκολο. Επιτρέψτε μας να ενταχθούμε στον SCO και σώστε μας από τα προβλήματά μας»! Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι το αίτημα είχε διατυπωθεί προς τον Πούτιν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, τονίζοντας πως η χώρα του ενδιαφέρεται σοβαρά γι’ αυτή την προοπτική.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης αποτελείται από τη Ρωσία, την Κίνα, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Κιργιζστάν και το Καζακστάν. Η Τουρκία ήταν η πρώτη (και τελευταία μάλλον…) χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που έγινε «συνομιλών εταίρος» στο SCO.

Ο Ερντογάν, στις πολιτικές του διακηρύξεις έχει εδώ και πολύ καιρό προβάλλει τη συμμετοχή σε αυτό τον Οργανισμό ως την τουρκική εναλλακτική, για να «τιμωρήσει» την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν δίνει την… πρέπουσα σημασία στην Τουρκία, σε απλά ελληνικά δηλαδή, που δεν προσαρμόζεται στις τουρκικές ιδιοτροπίες ώστε να την εντάξει με τους δικούς της όρους, καταργώντας αυτό που θεωρείται από τα σημερινά κράτη-μέλη ως «κοινοτικό κεκτημένο».

Συμπεριφερόμενη ως «απροσάρμοστο και κακομαθημένο παιδί» στο σύνολο των διεθνών της σχέσεων, η Τουρκία προβαίνει σε άλλη μια κίνηση που θα της δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα της επιλύσει. Στην πραγματικότητα, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αναπτύξει, η τουρκική «νευρική» συμπεριφορά οφείλεται στη στρατηγική ανασφάλεια που βιώνει και στην αίσθηση απειλής (κυρίως από τη Ρωσία), η οποία την οδηγεί στην ανάγκη αναζήτησης «προστάτη».

Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ συμπεριφέρεται με «μη φιλικό» τρόπο στους εταίρους της στο ΝΑΤΟ, όπως για παράδειγμα με την υπόθεση της καταρχήν συμφωνίας για την προμήθεια κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος, στη συνέχεια αναδιπλώνεται ταχύτατα και προσαρμόζει τη συμπεριφορά της στον υπερθετικό βαθμό…

Όχι μόνο δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει στα «κρύα του λουτρού» τους Κινέζους, αλλά προχώρησε και στη μαζική υπογραφή εξοπλιστικών συμβολαίων προς αμερικανικές εταιρίες (μαχητικά, ελικόπτερα), όταν αντιλήφθηκε ότι η αμερικανική οργή δεν άφηνε περιθώρια για διαπραγματευτικούς ελιγμούς.

ERDOGAN-RUSSIA01-23NOVEMBER2013
Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η τουρκική διπλωματία, είναι ότι αυτή της τη συμπεριφορά την παρατηρούν και όλοι οι υπόλοιποι, οπότε και η Ρωσία και η Κίνα, όπως και κάθε άλλη ισχυρή χώρα στον πλανήτη, γνωρίζει ότι σε περίπτωση «υπερβολικής προσέγγισης» με την Άγκυρα, θα μπορούσε να καταστεί «θύμα» της τουρκικής αγένειας, οπότε ο καθένας λαμβάνει προληπτικά τα μέτρα του, γνωρίζοντας τα όρια συνεργασίας με χώρες που έχουν τα ειδικά χαρακτηριστικά της Τουρκίας.

Το τουρκικό άνοιγμα όμως σε Ρωσία, Κίνα και SCO, εμπεριέχει άλλη μια αντίφαση. Τι ακριβώς θα πρέπει να αναθεωρήσει για παράδειγμα η αμερικανική διπλωματία όσον αφορά τις προοπτικές του κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος μακρού βεληνεκούς στο τουρκικό οπλοστάσιο, στην οποία δόθηκε πρόσφατα η εντύπωση ότι η Τουρκία υπαναχωρεί;
Ή μήπως μετά τη θεαματική στροφή των Αμερικανών στο ζήτημα της Αιγύπτου που άδειασε προσωπικά τον Ερντογάν, ο «σουλτάνος», κυριαρχούμενος από νευρικότητα, εκτόξευσε άλλη μια πομφόλυγα για να «τιμωρήσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη φορά; Μάλλον ξέχασε, ότι η Μόσχα με την Ουάσιγκτον είναι πολύ πιο κοντά πλέον στην αντίληψή τους για τα θέματα της περιοχής και το άνοιγμα των Αμερικανών στην Αίγυπτο, τους φέρνει ακόμα πιο κοντά.

Το «φλερτ» όμως με τον SCO, ενώ φαινομενικά συνυπογράφεται και από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, προκαλεί προβλήματα, αφού ο εσωκομματικός αντίπαλος του Ερντογάν έχει δηλώσει ότι είναι SCO και ΕΕ είναι δυο διαφορετικά πράγματα, μη συνδεόμενα μεταξύ τους, τη στιγμή που έχουν καταγραφεί δηλώσεις του Ερντογάν να λέει ότι «αν μας εντάξετε στον SCO θα ξεχάσουμε την ΕΕ»…

Εν ολίγοις, η τουρκική εξωτερική πολιτική συναγωνίζεται σε ασάφεια και έλλειψη συνοχής με αυτή των ΗΠΑ, που όμως έκαναν ήδη ένα σημαντικό βήμα προσαρμογής στην πραγματικότητα. Θα επαναλάβουμε, ότι οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν προβλήματα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, όσο δεν δραστηριοποιείται ενεργά στο «πάρε-δώσε» σε μια περιοχή όπου οι ισορροπίες είναι πλέον υπό διαμόρφωση…

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Αφήνιασαν τα «παπαγαλάκια» και όλοι οι γενίτσαρου του καθεστωτικού δωσιλογισμού κράζοντας: «Η Μέρκελ στήριξε την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε…»!!!
Τι είπε η Μέρκελ και σε τι «δεσμεύτηκε»;

Είπε ότι η «συνταγή» μας, αυτή της ολοκληρωτικής γερμανικής αποικιοκρατικοποίησης της Ελλάδας …αρίστευσε(!) και «δεσμεύτηκε» στη διατήρηση αυτής της «συνταγής». 

Ουσιαστικά η Μέρκελ κινήθηκε πάνω στις «ράγες» του πλεονάσματος …θανάτου και του κυβερνητικού Προϋπολογισμού που κατατέθηκε και ο οποίος αποτελεί υλοποίηση των εντολών του Γερμανικού Ράιχ… 

Αν αφαιρέσει κανείς το διπλωματικό λίπος των δηλώσεων της Μέρκελ και του Σαμαρά, αυτό που μένει είναι αυτό που θα εκτελεστεί μέσω του νέου Προϋπολογισμού, με «αναδιαρθρώσεις» που θα αποτελούν νέες δολοφονικές σφαίρες εναντίον της Ελλάδας και του λαού της. 

Η Μέρκελ εξήρε την «επιτυχή εφαρμογή» του γερμανικού προγράμματος ΚΑΤΟΧΗΣ στην Ελλάδα: Εξήρε το πιλοτικό, αποικιοκρατικό πρόγραμμα για όλη την Ευρώπη. 

Η Μέρκελ εξήρε τους «άθλους» των κυβερνητικών διαχειριστών της στην Ελλάδα και ιδιαίτερα του γερμανοτσολιά πρωθυπουργού της: Τους «άθλους» καταλήστευσης και κατασπάραξης του ελληνικού λαού, τους «άθλους» της αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας… 

Και τα παπαγαλάκια, σε διατεταγμένη υπηρεσία, χορεύουν ενθουσιασμένα πάνω στις ιαχές των νέων αποικιοκρατών, ιαχές που εμφανίζουν την αποικία-Ελλάς σε «πορεία ανάκαμψης» και το ΘΑΝΑΤΟ του ελληνικού λαού σε «πορεία ανάστασης»!!! 

Τόση δωσίλογη αχρειότητα και ξετσιπωσιά…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
H Δωροθέα κρεβάτωσε τον Αντώνη και τον… ξαπόστειλε!
Μπαίνουμε σε περίοδο πολιτικών ανατροπών και εξελίξεων ή ο Σαμαράς πήρε το μήνυμα της Μέρκελ και θα ζητήσει και πάλι συγχώρεση για τις... "αμαρτίες" του;

Συνέντευξη για γέλια και για δάκρια και με σεξιστικά υπονοούμενα από την πλευρά της Άγκελας Μέρκελ για τον Αντώνη Σαμαρά! Μετά από αυτό, ίσως όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε πως η Γερμανοί μας θέλουν στο… κρεβάτι τους και -φυσικά- όχι για να κοιμηθούν απλά μαζί μας…!

Η γερμανίδα καγκελάριος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε μερικά καλά λόγια, τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη, αλλά επί της ουσίας μηδέν!
Δεν πετύχαμε τίποτα το ουσιαστικό ως χώρα από τη συνάντηση αυτή.
Η Μέρκελ παραπέμπει το ζήτημα του χρέους μετά τον Ιούνιο, επιμένει στα προαπαιτούμενα και καλύπτει πλήρως την τρόικα.
Δυστυχώς αποτύχαμε!
Τα παρηγορητικά λόγια του Σαμαρά -στον εαυτό του- και το χτύπημα της Μέρκελ στην πλάτη σε συνδυασμό με δυο καλές κουβέντες (για το πλεόνασμα κ.λ.π.) δεν μας δίνουν καμιά ελπίδα για να ξεφύγουμε από τα τραγικά αδιέξοδα μας...

Όμως, όλοι ξαφνιάστηκαν όταν στην «ροή» του λόγου της, η Άγκελα Μέρκελ μίλησε με υπονοούμενα για… μισοάδειο κρεβάτι! Και δεν ήταν φραστικό λάθος (αφού συνέβη δύο φορές) και εξαιτίας αυτής της φράσης τα έχασε και η μεταφράστρια! Εκεί που περίμενε να ακούσει ποτήρι, άκουγε κρεβάτι! Δυο φορές η Μέρκελ «κρεβάτωσε» την μεταφράστρια ή εκδήλωνε την επιθυμία της να «κρεβατώσει» την Ελλάδα.
"Προτιμώ να βλέπω το... κρεβάτι , μισογεμάτο!", είπε δύο φορές η Καγκελάριος, κάνοντας την μεταφράστρια και τον Σαμαρά να ιδρώσουν…, ενώ οι υπόλοιποι μείναμε με την αίσθηση πως ο Σαμαράς πετάχτηκε από την Μέρκελ σαν χρησιμοποιημένο... προφυλακτικό!

Στο τέλος της… συνέντευξης – παρωδία, η Μέρκελ κάνοντας μορφασμούς, έκλεισε άρον άρον την συνέντευξη και αφήνοντας άγαλμα τον Αντώνη Σαμαρά πέρασε πίσω από την πλάτη του ενώ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έμεινε άφωνος, κρατώντας το μικρόφωνο.
Η γερμανίδα «ομόλογός» του, του έδειξε, πως, η συνέντευξη είχε τελειώσει!
Κι εκείνος, αναγκαστικά, την ακολούθησε.
Η διάθεση της Μέρκελ να κλείσει όπως-όπως αυτή τη συνέντευξη Τύπου, είχε διαφανεί από νωρίς, με τα κοφτά βλέμματα που του έριχνε, αλλά και με τους μορφασμούς της...
Προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει «τελειώσει» για την Μέρκελ…
Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για πολιτικές εξελίξεις στην χώρα;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στο να δώσει εντολή να απελαθεί άμεσα ο πρεσβευτής της Τουρκίας --στον απόηχο δηλώσεων από τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν ότι, "η αιγυπττιακή κυβέρνηση καταπιέζει τους ισλαμιστές".

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διμερείς σχέσεις διανύουν φάση έντασης δεδομένου ότι ήδη τον δεκαπενταύγουστο είχε "ανακληθεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις" ο αιγύπτιος πρεσβευτής στην Άγκυρα ο οποίος, μετά την νέα τροπή σήμερα στις διμερείς σχέσεις, γνωστοποιείται ότι αποκλείεται προς το παρόν να επανέλθει στην πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αγκυρα.

Παράλληλα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, που εξέδωσε την επίσημη ανακοίνωση γιά την απέλαση του τούρκου πρέσβη από το Κάιρο, ανέφερε συγχρόνως ότι "εφεξής οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις υποβαθμίζονται" σύμφωνα δε με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες οι σχέσεις θα γίνονται σε επίπεδο, μόνον, ακολούθου.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κάνει λόγο για "απαράδεκτη τουρκική ανάμιξη στις αιγυπτιακές εσωτερικές υποθέσεις", σχολιάζοντας τις αιχμηρές δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού για την συμπεριφορά των αιγύπτιων κυβερνώντων έναντι των ισλαμιστών μετά τις 3 Ιουλίου --οπότε ανατράπηκε από τους στρατιωτικούς ο αιγύπτιος ισλαμιστής πρόεδρος Μόρσι.
Μάλιστα, αυτή η "απαράδεκτη τουρκική ανάμιξη" στο επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών στο Κάιρο χαρακτηρίστηκε ως "πρόκληση".

Σχόλιο ιστολογίου: Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει πλεονάζουσα ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά ο πατριώτης Αντώνης Σαμαράς προτιμά να σιωπά και να εκτελεί ακόμη και "εντολές" του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την διαγραφή της ολοκαυτώματος της Ποντιακής γενοκτονίας, μέσω του αντιρατσιστικού εκτρώματος που παρουσιάστηκε ως νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, οι "παρεμβάσεις" της Τουρκίας στα νησιά του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη, έχουν γίνει μία "συνήθης κατάσταση" στην οποία ο πρωθυπουργός δεν έχει τολμήσει να ξεστομίσει ούτε μία λέξη, παρά τις προειδοποιήσεις που έχει δεχθεί από ειδικούς συμβούλους, αλλά και από τον "Διπλωματικό Κύκλο" (ομάδα πρώην πρέσβεων της Ελλάδας) στου οποίου την επιστολή ακόμη δεν έχει απαντήσει. Προφανώς ο κύριος Σαμαράς δεν θέλει να αναλώνει φαιά ουσία για τα εθνικά θέματα, τα οποία ήδη προδικάζουν μία τεραστίων διαστάσεων εθνική ήττα για την Ελλάδα.

Του Akio Kawato

Αυτό που είναι σημαντικό στην περίπτωση της Συρίας είναι το γεγονός ότι η Ρωσία συνειδητοποίησε για πρώτη φορά πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθενται πάντα να κάνουν στρατιωτικές επεμβάσεις στο εξωτερικό και ότι η θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ μπορεί να διαφέρει από εκείνη του Κογκρέσου και των ΜΚΟ. Πράγματι, ο Πρόεδρος Barak Obama εξελέγη για να μειώσει τον υπερβολικό αριθμό στρατιωτικών επεμβάσεων στο εξωτερικό και η κυβέρνησή του έχει χρησιμοποιήσει ως επί το πλείστον τη ρητορική για να επηρεάσει καταστάσεις στο εξωτερικό («ήπια παρέμβαση» σύμφωνα με τον Joseph Nye), αντί της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς την πτώση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται εσωστρεφείς κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής ύφεσης (οι κυβερνήσεις Nixon και Clinton αποτελούν τυπικά παραδείγματα) και η οικονομική δυναμική τους όσον αφορά την μελλοντική ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή της Κίνας, της ΕΕ και της Ιαπωνίας.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κοινωνία των ΗΠΑ είναι εκ φύσεως διστακτική στο να αναλάβει μια στρατιωτική επιχείρηση στο εξωτερικό, ειδικά όταν δεν έχει άμεση σχέση με την ευημερία της. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες στο να συσπειρώσει την κοινωνία ως προς τη συμμετοχή τους στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Τώρα η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη, διότι μέρος των Ρεπουμπλικανών (οι οποίοι, για κάποιο λόγο, παραδοσιακά θεωρούνται «επιθετικοί») υποστηρίζει ρητά μια μικρότερη κυβέρνηση κι έναν ακόμη μικρότερο στρατό. Οπότε η κοινωνία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να είναι εσωστρεφής, ακόμη και μετά από μια οικονομική ανάκαμψη, και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνησή τους θα πρέπει να καταφύγει σε ένα «κονσέρτο των εξουσιών» σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ βασίζεται στα υπάρχοντα συστήματα συμμαχιών.

Το κονσέρτο των εξουσιών είναι μια παλιά και γνώριμη έννοια στην Ευρώπη και τώρα η έννοια αυτή αναπτύσσεται στη Μέση Ανατολή, αλλά στην Ασία, τα πράγματα είναι ακόμη πιο συγκεχυμένα. Στην Ανατολική Ασία, η συμμαχία ΗΠΑ-Ιαπωνίας (η οποία αποφέρει τεράστια οικονομική και στρατιωτική δύναμη), η συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, η Κίνα, η Ρωσία, και το ASEAN (τα μέλη του οποίου εξακολουθούν να διατηρούν ελάχιστο ποσοστό ενότητας, έτσι ώστε η οργάνωση να παραμείνει μια βιώσιμη οντότητα), τώρα εμπλέκονται σε περίπλοκα πολιτικά παιχνίδια. Η Ρωσία πήρε μέρος στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ναυτική άσκηση «RIMPAC» το 2012, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες προσκάλεσαν το κινεζικό πολεμικό ναυτικό να λάβει μέρος σε ασκήσεις το 2014, η Ιαπωνία και η Ρωσία ξεκίνησαν τις τακτικές συναντήσεις των 2 +2 (των υπουργών εξωτερικών και άμυνας των δύο πλευρών) , ενώ ο Medvedev συμφώνησε με την Κίνα για εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Κίνα και ο Putin επισκέφθηκε το Βιετνάμ για την επιβεβαίωση της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα (εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών;) και ούτω καθεξής.

Αυτό το «spaghetti ball» των παρωδιών τελικά θα οδηγήσει στην οικοδόμηση ενός status quo στην περιοχή. Σημειώστε ότι όλες οι χώρες στην περιοχή θα ήταν ευχαριστημένες με την διαφύλαξη του status quo και του ελεύθερου εμπορίου. Πράγματι, (συμπεριλαμβανομένης και αυτής των ΗΠΑ), οι οικονομίες τους είναι τόσο συνυφασμένες (η Ιαπωνία εξάγει εξοπλισμό και εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας, η Κίνα τα συναρμολογεί και εξάγει τα τελικά προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην ΕΕ και οι δύο τελευταίες παρέχουν χρήματα και τεχνολογίες στην Ασία) που έχουν γίνει συμβιωτικές, αν και κάθε άκρη του σπαγγέτι τείνει να βρίζει η μία την άλλη.

Η κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού δεν θα επιτρέψει εύκολα την δημιουργία μιας σταθερής διεθνούς συμφωνίας για την ασφάλεια, όπως το σύμφωνο της Βιέννης του ΟΑΣΕ, αν και η Ασία διαθέτει το Περιφερειακό Φόρουμ του ASEAN, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως μια μελλοντική πλατφόρμα για μια παρόμοια συνεργασία. Πρώτον, θα πρέπει να οικοδομήσουμε ένα περίπλοκο αλλά σταθερό «spaghetti ball». Και οι ρωσοϊαπωνικές σχέσεις θα γίνουν ένα από τα πιο σημαντικά άκρα του σπαγγέτι. Η Συρία ως ένα μήλο μπορεί να δημιουργήσει την προσέγγιση μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ρωσίας στη μακαρονάδα.

Πηγή: Kεφάλαιο 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Αν ο πολίτης έχει υποβαθμίσει την θέση του σ’ αυτή του καταναλωτή, τότε πέρα από την μόνη του παρέμβαση κάθε 4 χρόνια στις κάλπες, θα πρέπει να “ψηφίζει” και με τα χρήματά του. Με όπλο τους την κρίση, πολλές εταιρείες ελληνικές ή που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια έχουν εκμεταλλευτεί τις παρούσες συνθήκες και την ευνοϊκή προς τους εργοδότες νομοθεσία για να αυθαιρετήσουν σε πολλές των περιπτώσεων.

Η εταιρεία αλλαντικών ΝΙΚΑΣ απέλυσε όλους τους εργαζόμενους που απήργησαν την Πέμπτη 7/11/2013, δείχνοντας “αλλεργική” στο δικαίωμα στην απεργία. Να σημειώσουμε πως απολύθηκαν όσοι θεωρήθηκαν πρωτοστάτες στο κάλεσμα για πανεργατική απεργία.

Τα καταστήματα JUMBO μπορεί να είναι από τις πιο πετυχημένες αλυσίδες, με αυξανόμενο τζίρο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους ιδιοκτήτες του να έχουν μεροκάματα που θυμίζουν χαρτζιλίκι, τα ωράρια να είναι εξαντλητικά και οι υπερωρίες να μένουν απλήρωτες. Η ιδιοκτησία των JUMBO είχε μεταφέρει κεφάλαια στην Κύπρο για φορολογικούς λόγους και φαίνεται πως προσπαθεί να καλύψει την… χασούρα από το κούρεμα καταθέσεων με θύματα τους εργαζόμενους. Επίσης έχουν απαγορεύσει τον συνδικαλισμό.

Η αλυσίδα σουηδικών συμφερόντων με είδη σπιτιού IKEA, απέλυσε πριν έναν χρόνο σχεδόν, όσους δεν δέχθηκαν να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας με μείωση μισθού και την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης. Επίσης συνεργάζεται με επιχειρήσεις ενοικίασης εργαζομένων που απασχολούνται στο να μοιράζουν τον ετήσιο κατάλογο των ΙΚΕΑ, λαμβάνοντας αμοιβή με το κομμάτι κι όχι με την ώρα, ενώ υπάρχει χρονικός περιορισμός, καθιστώντας τραγικό το ημερομίσθιο.

Η WIND ήθελε να κατασχέσει σπίτι συνδρομητή της επειδή χρωστούσε από τους λογαριασμούς 200 ευρώ. Ένα δείγμα κοινωνικής αναλγησίας και απανθρωπιάς.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Nestle, η Kraft Hellas, η Unilever, η Barilla, η Henkel, η Philip Morris, η Bic Violex και η ΝΟΥΝΟΥ επίσης είναι μέσα στις επιχειρήσεις που ζήτησαν μισθούς των 300 ευρώ για να μπορούν -και καλά- να προσλαμβάνουν ανέργους.

Αυτές είναι από τις πιο γνωστές περιπτώσεις που η εργοδοσία δείχνει τα δόντια της, με τους εργαζόμενους να μην έχουν κανένα δίχτυ προστασίας παρά μόνο τον δικό τους αγώνα. Καταπατούνται δικαιώματα και αξιοπρέπειες μόνο για να δουν τους οικονομικούς δείκτες να ανεβαίνουν. Ακόμα φανερώνουν το αδίστακτο πρόσωπο του κέρδους χωρίς σεβασμό προς τον άνθρωπο, ένα σύμπτωμα της “ελεύθερης αγοράς” αλλά και των ανελεύθερων ανθρώπων.

Πηγή: Strange Journal

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Ντάτσιτς: «Το Κοσσυφοπέδιο δεν θα ενταχθεί στον ΟΗΕ, όσο υπάρχουν χώρες που στηρίζουν τη Σερβία»

Ο Σέρβος πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσυφοπεδίου, ούτε θα δώσει συγκατάθεση για την ένταξή του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για το θέμα αυτό, όσο υπάρχουν χώρες που στηρίζουν αυτή τη θέση αρχής της Σερβίας.

“Εμείς ποτέ δεν θα αναγνωρίσουμε ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, συνεπώς δεν θα συμφωνήσουμε με την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ και όλα τα άλλα μπορεί να είναι καταστρατήγηση διαδικασιών στις οποίες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει τον καθοριστικό ρόλο” ανέφερε ο πρωθυπουργός της Σερβίας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Ενβέρ Χοτζάι ότι “προβλέπεται το πρώτο εξάμηνο του 2014 το Κοσσυφοπέδιο να υποβάλει αίτημα για ένταξη σε δύο ή τρεις υπηρεσίες του ΟΗΕ”, ο κ. Ντάτσιτς είπε ότι αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς διαπραγματεύσεις ή συμφωνία με το Βελιγράδι.

Πηγή: NewPost

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράφει ο Καλόγηρος Βασίλειος

Η οικονομική κρίση, η ανεργία και η συνακόλουθη οικονομική εξαθλίωση πολλών ελληνικών νοικοκυριών έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονο επισιτιστικό πρόβλημα. Το παραπάνω προκύπτει από τα στοιχεία του προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος διαπιστώθηκε ότι σε σύνολο 6.272 μαθητών το 52% αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια ενώ για το 23% το πρόβλημα ήταν πιο έντονο. Τα στοιχεία του 2012-2013, που προέρχονταν από 152 σχολεία, έδειξαν ότι σε σύνολο 15.897 οικογενειών οι 9.538 , ήτοι το 60% αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια. Πιο αναλυτικά, επισιτιστική ανασφάλεια χωρίς πείνα αντιμετώπιζε το 37% των οικογενειών και το 23% αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα.

Η συμβολή του προγράμματος στην αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος όσο και στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των μαθητών κρίνεται άκρως αποτελεσματική αφού το 89.5% των γονιών δήλωσε ότι οι μαθητές άλλαξαν διατροφικές συνήθειες ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και λευκού γάλακτος εκτός σχολείου σε ποσοστό 40 έως 47%.

Και στο σκέλος της επισιτιστικής ανασφάλειας το πρόγραμμα κρίνεται αποτελεσματικό. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που ωφελήθηκαν ανέρχεται σε 32.358 και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μείωσε το ποσοστό των οικογενειών που αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα από το 23% στην έναρξη του προγράμματος στο 19%, με το μέσο δείκτη της επισιτιστικής ανασφάλειας να μειώνεται κατά 11%

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2012 με τη συμμετοχή 34 σχολείων και συνολικό μαθητικό δυναμικό 6.272 μαθητές. Το σχολικό έτος 2012-2013 διευρύνθηκε ο αριθμός των σχολείων φθάνοντας τα 206 ανά την Ελλάδα με συνολικό αριθμό ωφελούμενων μαθητών τους 32.358. Από τον Απρίλιο του 2012 έχουν διανεμηθεί στα σχολεία 3.198.271 γεύματα, 3.249.504 φρούτα,1.665.909 κουτιά γάλα, και πάνω από 200.000 συσκευασίες γιαουρτιού και μελιού. Ο αριθμός των γευμάτων την τρέχουσα σχολική χρονιά προβλέπεται να διπλασιαστεί και να ξεπεράσει τα 6.000.000 γεύματα.

Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτό να λαμβάνουν καθημερινά ένα δωρεάν, υγιεινό γεύμα το οποίο καλύπτει 24-31% των ημερήσιων αναγκών των μαθητών σε ενέργεια και εξασφαλίζει 53-64% των ημερήσιων αναγκών των παιδιών σε πρωτεΐνες. Παράλληλα, μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος, εισάγονται στα σχολεία, και μέσω των μαθητών στην οικογένεια, νέα διατροφικά πρότυπα και συνήθειες που προάγουν την υγιεινή ζωή.

Για το σχολικό έτος 2013-2014 ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα θα φθάσει τους 50.000 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα 774 σχολεία με συνολικό μαθητικό δυναμικό που φθάνει τους 110.000 μαθητές.

Διευθυντής του σχολείου που συμμετέχει στο πρόγραμμα δήλωσε ευτυχής που το σχολείο του συμμετέχει άλλα δεν είναι ευτυχής για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Η κυρία Έλλη Ανδριοπούλου, Λειτουργική Διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε:  

«Προγράμματα όπως αυτό που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis στα δημόσια σχολεία της χώρας, συμβαδίζουν απόλυτα με την φιλοσοφία των πρόσφατων πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, για προσφορά άμεσης ανακούφισης σε όσους πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αλλά και για τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά τέτοια προγράμματα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, τα οποία οπλίζουν τους συνανθρώπους μας με δύναμη και την πεποίθηση ότι εάν υπάρχει συλλογικότητα, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής μας».

Πηγή: News.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήξερα μέχρι χτες ότι υπήρχε σώμα επιθεωρητών εργασίας. Κακώς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ήξερα για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για το σώμα Ιερέων Στρατού, αλλά για σώμα επιθεωρητών εργασίας δεν ήξερα. Ούτε και γνώριζα ότι αυτό το «σώμα» έχει και ειδικό γραμματέα. Φαντάζομαι ούτε ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής θα το γνώριζε. Ούτε κι εσείς θα γνωρίζατε τον κ. Πανταζή αν δεν...

Ηθικό δίδαγμα: Κανείς κομματικός δεν πάει χαμένος σε αυτή την ζωή και σε αυτή τη χώρα. Μπορεί να κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση από μέρα σε μέρα, αλλά το κομματικό καθήκον, καθήκον. Δεν πάει να υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, στρατιές μεταπτυχιακών φοιτητών να εκλιπαρούν για ένα μεροκάματο, ο καλός ο κομματικός θα την βρει την άκρη και θα τρυπώσει!

Δεν τον ξέρω τον κ. Πανταζή και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από τους Έλληνες πολίτες δεν τον γνωρίζουν. Πόση φαντασία όμως χρειάζεται να διαθέτει κανείς για να δει μπροστά του την οργή που θα προκαλούσε ένας τέτοιος διορισμός; Γιατί θα έπρεπε να κάνουν γενικό γραμματέα του σώματος τάδε τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κι όχι έναν άλλον; Τι μήνυμα στέλνουν στην κοινωνία; Μήπως λένε «εμείς θα βάζουμε φόρους στα ακίνητά σας για να βρίσκουν δουλειά όλοι οι Πανταζήδες του κόσμου»;

Λαϊκισμός; Ναι! Λαϊκισμός! Χίλιες φορές να με πουν λαϊκιστή παρά να δω άλλη μία φορά έναν τέτοιο διορισμό. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Μπορεί να είναι ο καλύτερος επαγγελματίας. Λέμε τώρα! Αλλά δεν είναι σωστό το μήνυμα που περνάει σε μία κοινωνία που υποφέρει και δοκιμάζεται κανονικά.

Δεν πάει να λέμε εμείς! Εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε. Εδώ οι ξεδιάντροποι διόρισαν τους γιούς και τις θυγατέρες τους στην Βουλή των Ελλήνων. Τους έκραξε όλη η κοινωνία και δεν έπαιξε, δεν κουνήθηκε καν το φρύδι τους. Και μιλάμε για όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ. Για όλους τους άλλους! Δεξιούς, αριστερούς, εθνικιστές, αναρχικούς. Όλοι διόρισαν. Δεν ντράπηκαν. Και θα ντραπούν τώρα που έδωσαν όραμα σε έναν νέο άνθρωπο που έφαγε τα νιάτα του στα κομματικά γραφεία;

Αν το δει κανείς από μία άλλη οπτική, πως θα προσελκύσουν νέα μέλη στις οργανώσεις τους, αν οι νέοι και οι νέες δεν γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επαγγελματική τους αποκατάσταση;

Γι΄ αυτό σας λέω. Δεν υπάρχει ελπίδα! Τα διαβατήρια στο στόμα και όπου μας βγάλει...

Πηγή: Κεφάλαιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Η είσοδος των κεντρικών γραφείων της ΜΙΤ

Οι παρακολουθήσεις έγιναν στο διάστημα 30 Οκτωβρίου 2008 - 4 Νοεμβρίου 2009 με τις σχετικές άδειες να εκδίδονται από το 11ο και το 14ο τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου

Την παρακολούθηση των τηλεφώνων δημοσιογράφων από την τουρκική μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ) αποκαλύπτει σε χθεσινό (22/11) δημοσίευμά της η εφημερίδα "Zaman", προσθέτοντας ότι οι υποκλοπές αυτές είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα, στο άρθρο της με τίτλο «Σκανδαλώδες τρίγωνο», επικαλείται έγγραφο με ημερομηνία 7 Μαΐου που έχει την υπογραφή του επικεφαλής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ερντογάν έδωσε την έγκριση για την παρακολούθηση δημοσιογράφων και αρθρογράφων, ότι η σχετική συνεννόηση με τη δικαιοσύνη έχει ολοκληρωθεί και ότι η ΜΙΤ αναλαμβάνει την εκτέλεση της επιχείρησης.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι οι παρακολουθήσεις ήταν εν γνώσει συγκεκριμένων δικαστών που αναγνωρίζουν στις μυστικές υπηρεσίες το δικαίωμα να πραγματοποιούν μυστικές επιχειρήσεις, στοιχείο που δημιοιυργεί ερωτήματα για το αν και κατά πόσο η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι ανεξάρτητη, αναφέρει η "Zaman" στο άρθρο της.

Οι παρακολουθήσεις έγιναν στο διάστημα 30 Οκτωβρίου 2008 - 4 Νοεμβρίου 2009 με τις σχετικές άδειες να εκδίδονται από το 11ο και το 14ο τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου.

Στόχος της επιχείρησης ήταν η συγκέντρωση πληροφοριών για τη δραστηριότητα των εν λόγω δημοσιογράφων και η ενδεχόμενη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον τους για πιθανή εμπλοκή σε τρομοκρατικές πράξεις.

Από την πλευρά της η ΜΙΤ σε έγγραφό της προς δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης που ανέλαβε την εκδίκαση της μήνυσης που υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι, επικαλείται ότι λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν απέρριψε τον περασμένο Μάιο αίτημα δίωξης σε βάρος αξιωματικών της ΜΙΤ καθώς στις αρχές του 2012 είχε φροντίσει να περάσει νόμο που απαιτεί οι δικαστές να ζητούν επίσημη άδεια από τον πρωθυπουργό για κάθε περίπτωση ανάκρισης ή δίωξης σε βάρος αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν κάνουν τον κόπο να φιλοξενήσουν τις απαντήσεις μου σε αντίθεση με τον ενθουσιασμό που έδειξαν να με λασπολογήσουν, οπότε ο μόνος δρόμος είναι η ελεύθερη φωνή των Ελλήνων ιστολόγων.
Προς όλους τους πρασινοκόκκινους  υπαλλήλους που υπηρετούν το ψέμα, την λάσπη και τα “φράγκα”. Όμως πριν απο όλα οφείλω να ξεκαθαρίσω  αυτά που λέγονται, όχι για να αποποιηθώ των ευθυνών μου, αλλά για να επιμερίσω και να απονείμω  την επιτυχία της ΔΡΑΣΗΣ των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα σε ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ μου. 
Ήταν και είναι τιμή για εμένα, που βρέθηκα με ανθρώπους που δεν “κότεψαν”, δεν φοβήθηκαν, δεν τρομοκρατήθηκαν, αλλά όλοι μαζί, μια ομάδα 10 ανθρώπων, στήσαμε αυτό που όλοι ξέρετε. Άνθρωποι από όλα τα κόμματα, από όλες τις ηλικίες, ανταμώσαμε με την απόλυτη δημοκρατία να διαπνέει κάθε μας συντονιστική δράση και συζήτηση και που είχαν ξεκινήσει αυτές τις διαμαρτυρίες  πριν απο  εμένα.  Άνθρωποι που μέχρι χθες κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου, εφησυχασμένοι με τους πολιτικούς, που καθένας απο εμάς ψήφιζε και δε φανταζόμασταν το μέγεθος της προδοσίας τους και της πολιτικής τους αλητείας. Γείτονες που θυσιάσαμε 5 χρόνια τώρα, την προσωπική μας ζωη για να διαμαρτυρόμαστε σε Διαμερισματικά και Δημοτικά Συμβούλια, σε συνεδριάσεις Επιτροπών και να τρώμε την κοροϊδία και την χλεύη αυτών (ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ; =ΦΑΣΙΣΤΑΣ) των πολιτικών που κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν να την καταστρέφουν.
ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ “ΟΧΙ” στον ΝΑΪΜ ΕΛΓΑΝΤΟΥΡ, πρόεδρο της Μουσουλμανικής κοινότητας, όταν μας πρότεινε να σταματήσουμε τις διαμαρτυρίες και θα  πάρουν τους λαθρομετανάστες απο την περιοχή μας και θα τους διασπείρουν σε όλη την Αθήνα ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠ. ΔΗΜ. ΤΑΞΕΩΣ ΚΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ. ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ “ΟΧΙ” ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ: Ή ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ Ή ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ (ΑΠΕΙΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ) ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΖΑΜΙΑ  ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΥΛΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 24 ΩΡΕΣ. ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ “ΟΧΙ” ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που μας ΑΠΕΙΛΗΣΕ οτι αν κάνουμε την πρώτη μας συγκέντρωση θα κατεβάσει απέναντί μας 3.000 Αφγανούς (και το έκανε).
Η σύμπνοια κάνει θαύματα και ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ, Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ. Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες και τώρα πια εκατοντάδες  χιλιάδες να συνεχίσουν τον αγώνα για αυτήν την χώρα.
Όμως οφείλω να πω ότι αν δεν ήταν η “Χρυσή Αυγή” να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας, θα είχαμε φάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ από το ΣΚΥΛΟΛΟΪ (όπως λέει και ο Φ. Κρανιδιώτης) ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και τους μπράβους τους, ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

“ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ”!
“ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ - ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ... ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ” 

Θα  ξεκινήσω  απο τα πρόσφατα γεγονότα και το κατηγορητήριο, με το οποίο με παραπέμπουν στο δικαστήριο.
Οι 147.000 Ευρω ήταν δραχμές, η εγγραφή αφορούσε κατάθεση του 1998 και ο συγκεκριμένος λογαριασμός έκλεισε το 2003. Αλλά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας βιάστηκε να το δημοσιοποιήσει με επίσημο Δελτίο Τύπου, πάνω στην φούρια της να στήσει δικογραφία, και που σύσσωμα τα ΜΜΕ δεν το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ (παρά την βεβαίωση της Τράπεζας), όπως άλλωστε κάνουν  με κάθε μέλος-υποστηρικτή της “Χρυσής Αυγής”
-Για τις τσάντες και τα DVD που κατέσχεσαν από το σπίτι μου, κατηγορούμαι ότι τα ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑ, ότι δηλαδή εγώ ΕΦΤΙΑΧΝΑ τις τσάντες και τα σηματάκια τους, καθώς και τα DVD.
-Όσο για τα πασχαλιάτικα δυναμιτάκια, μάλλον τα εντάσσουν στο κρυμμένο οπλοστάσιο της “Χρυσής Αυγής” και για αυτό με συνέλαβαν. Τότε κύριοι των Εσωτερικών Υποθέσεων, θα έχετε πάρα πολύ  δουλειά κάθε Μεγάλο Σάββατο, καθώς  όλοι οι προαύλιοι χώροι των Εκκλησιών γίνονται ΚΟΥΓΚΙ, κατά το έθιμο.
Κύριοι, απαντώ ότι οι  αφρικανοί και Πακιστανοί με ανταγωνίζονται και δεν μπορώ  να συναγωνιστώ το κόστος παραγωγής  και εμπορίας τους. Ξέρετε, είναι αυτοί που κάνουν το Παραεμπόριο που αντιστοιχεί σε 20 δις τζίρο ετησίως και που οδηγεί σε αντίστοιχη αιμορραγία απο φόρους και δασμούς. Αλλά για αυτούς δεν υπάρχει πό-ρισμα εισαγγελέα. Υπάρχει όμως για ανύπαρκτα ΤΑΝΚΣ, ανύπαρκτα ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ, ανύπαρκτα ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ, ανύπαρκτα ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!!! Επίσης, που να τρέχω να φτιάχνω τσάντες και σηματάκια,  μιας και όπως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ξέρετε, ΠΡΙΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΤΕ κάποιον, οτι επι 31 (τριάντα ένα) χρόνια υπήρξα Τραπεζικός Υπάλληλος και ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΗ, κα ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ, κε ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ και λοιποί ..."κύριοι και κυρίες", οπότε και δεν την κατέχω την τέχνη.
Όσον αφορά την δήθεν συμμετοχή μου στο μαχαίρωμα Αφγανού, οφείλετε να περιμένετε την έκβαση της δίκης.
Για την ιστορία σας ενημερώνω ότι προσήλθα αυτοβούλως στις 9 η ώρα εκείνης της νύχτας, να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον φερόμενο ως δράστη και παρέμεινα ΜΠΡΟΣΤΑ στο Αστυνομικό Τμήμα ΜΕΧΡΙ ΤΙς 4 το πρωι της επομένης (δηλαδή 7 ώρες έξω ακριβώς από το τμή-μα), οπότε και μπήκα μέσα για να καταθέσω.
Εκείνη την στιγμή ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ο ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΕΛΘΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, καθ’ υπόδειξη της δικηγόρου του ΣΥΡΙΖΑ κας Ευγενίας ΚΟΥΝΙΑΚΗ (η οποία μου έχει κάνει άλλες 2 μηνύσεις και μαζί με την μήνυση του Αλαβάνου έχω σύνολο ΑΛΛΕΣ 3 μηνύσεις απο τον Σύριζα) και του αφγανού διερμηνέα, ΑΛΛΑΖΕΙ την ΚΑΤΑΘΕΣΗ του και λέει: και η κυρία με κυνήγησε,  όταν τους πετάξαμε ένα ΓΕΜΑΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΠΥΡΑΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.
Για να το καταλάβουμε δηλαδή, όταν κάποιος πάει να σε σκοτώσει, να σε τραυματίσει, να σε χτυπήσει, να σε βιάσει, να σε ληστέψει, να παρανομήσει γενικώς, ΕΣΥ πρέπει να ΚΑΤΣΕΙΣ ΗΣΥΧΑ ΗΣΥΧΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΕΙ. ΛΥΠΑΜΑΙ,  ΔΙΑΦΩΝΩ!
Όσο για τις 7 αναβολές, μια μόνο με αφορά, καθώς όλο το ΣΚΥΛΟΛΟΪ (όπως λέει και ο Φ. Κρανιδιωτης) του Σύριζα και των αναρχικών απο την κατάληψη της Βίλας Αμαλίας -ξέρετε αυτοί οι ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ που θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους με το έτσι θέλω- είχαν αφισσοκολλήσει ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, από τα Χανιά μέχρι την Καβάλα, με ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ, οπότε και ναι, δεν ήμουν στην καλύτερή μου ψυχολογική κατάσταση.
Για να μην πω ότι, στα δικαστήρια μαζεύονται κάθε φορά 500 “ευπατρίδες” του αναρχικού χώρου, μαζί με τον κο Αλαβάνο (πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν κάτι άλλο), Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ), Κούρκουλα (ΣΥΡΙΖΑ),  Κωνσταντινου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ ΑΝ ΜΑΣ ΑΘΩΩΣΟΥΝ, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε στην αίθουσα με 3 διμοιρίες των ΜΑΤ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ!!!! (ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ;;;)
Όσον αφορά τον ΑΔΩΝΙ που ενημέρωσε τον κόσμο ότι τους κοροιδεύω, του απαντώ: O κος Γεωργιαδης ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, όταν σαν μέλος του ΛΑΟΣ μάζευε το κόμμα του ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για να ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΉ ΟΧΙ. Και καλά θα κάνει να θυμηθεί τις εκατοντάδες υπογραφές που μάζευα και έστελνα στο γραφείο του και στου κου Πλεύρη το γραφείο, προκειμένου ο αρχηγός του να τις καταθέσει. ΤΙ ΤΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 600.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ; ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ; ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΔΩΝΙ;
Συμπατριώτες μου...
Αν και μου έκαψε το μηχανάκι, παραμονές των εκλογών, ένας Αλγερινός (που με ήξερε;;;), αν και μου επιτέθηκαν αναρχικοί σε μαγαζί στα Πατήσια, αν και με έχουν στοχοποιήσει, στην προσπαθειά τους να με εμποδίσουν να ΖΗΣΩ, ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.
Και ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ είμαι, και ΚΑΤΟΙΚΟΣ της περιοχής είμαι, και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΣΑ ΕΙΜΑΙ, και όλους τους τίτλους τους φέρω με τιμή.
Και αμφιβάλλω αν ένας, έστω και ένας απο αυτούς, τους ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ και πασών των χρωμάτων ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟ), θα ήταν κάτω από την βροχή, με κρύο και αέρα ή κάτω από τον ήλιο με 45 βαθμούς, να κάνει διανομή τροφίμων και ρούχων, όπως κάναμε εμείς οι Χρυσαυγίτες, παραμονή Χριστουγέννων, έξω απο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ή έξω απο την Τοπική της Αθήνας το καλοκαίρι. Όμως, όταν 6.000 άνθρωποι περιμένουν μια σακκούλα τρόφιμα μέσα στο κρύο και την βροχή ή τον καύσωνα, ΕΣΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΣΥ, ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΡΩΝ.
Τους είναι αδιανόητο να πιστέψουν πως κάθε συναγωνιστής, υποστηρικτής, μέλος της “Χρυσής Αυγής”,  στελεχώνει τις Τοπικές Οργανώσεις, συμμετέχει σε δράσεις διανομής εφημερίδων, τροφίμων, ρούχων ΑΜΜΙΣΘΙ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
Όσον αφορά το ΘΕΑΜΑ με τις ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ. Δεν βρέθηκα φυλακισμένη για ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ και ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ όπως η ΚΟΡΗ του ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, δεν βρέθηκα σε αναρχικό τρομοκρατικό στέκι ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΟΠΩΣ τα παιδιά ΤΟΥ ΝΙΩΤΗ, πρώην προέδρου της Βουλής, δεν βρέθηκα με ΜΟΛΟΤΩΦ στα χέρια να καίω την Αθήνα όπως τα ΠΑΙΔΙΑ του ΚΟΥ-ΡΑΚΗ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρέθηκα να ΛΗΣΤΕΥΩ ΤΡΑΠΕΖΑ όπως ο γιος του ΒΟΥΤΣΗ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρέθηκα να ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩ όπως ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατηγορήθηκα ότι ανήκω σε τρομοκρατική οργάνωση όπως ο γιος του ΧΑΡΙΣΗ, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λοιπόν ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ και η ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΔΑ γιατί είναι για τα ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ - ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ που βαραίνουν μέλη και στελέχη του “Συνταγματικού Τόξου”. 
Επίσης θέλω να δηλώσω ότι δεν είμαι ΝΑΖΙΣΤΡΙΑ, ούτε φασίστρια. Με υπερηφάνεια τιμώ τον πατέρα μου, που πολέμησε στον Ιερό Λόχο στην Μέση Ανατολή και παρασημοφορήθηκε. Δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε εκατομμύρια Έλληνες, ούτε το κίνημα στο οποίο συστρατευθήκαμε και παλεύουμε για μια ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. 
Και τέλος, πληροφορώ άπαντες ότι ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ούτε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  μέσω της “Χρυσής Αυγής” όπως πολλοί και μάλιστα  συνδικαλιστές, που ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑ, έχουν μεταπηδήσει σε διάφορα κόμματα  για να συνεχίσουν το ΦΑΓΟΠΟΤΙ. Τον κύκλο μου επαγγελματικά και την καταξίωσή μου την απέκτησα μετά απο 31 χρόνια σκληρής δουλειάς και όχι συνδικαλιστικής τεμπελιάς και κοροϊδίας. Δεν φιλοδοξώ να γίνω ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ Ή ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΑΛΛΑ να κάνω κάτι καλό για την πατρίδα μου και αντί να φωνάζω σαν την τρελή, να λειτουργώ θεσμικά. Αλλά και πάλι συνεχίζω τον αγώνα, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ! 
Η “Χρυσή Αυγή” για κάθε Έλληνα είναι  ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΟΘΟΣ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΘΑΡΗ  απο πολιτικούς που βιάζουν το Σύνταγμα κατά πως τους συμφέρει, απο πολιτικούς που κλέβουν, λοιδωρούν τον ελληνικό λαό, τον κοροϊδεύουν, που τρώνε και πίνουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 4.000 ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ και που ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ακόμα ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ, απο πολιτικούς που δεν ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΧΩΜΑ. 
Η “Χρυσή Αυγή” ειναι σαν την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ (ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ) ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ, ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΥΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ. ΕΔΩ στην ΕΛΛΑΔΑ και ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ, με ΣΕΒΑΣΜΟ στους προγόνους μας, αλλά και στους απογόνους μας. 
Η “Χρυσή Αυγή” απέδειξε ότι είναι το ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ" μα όλων ανεξαιρέτως, που συστρατεύθηκαν εναντίον της και οι οποίοι είναι αυτοί οι ίδιοι ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, (όπως καταδεικνύουν  οι δημοσκοπήσεις που δεν τολμούν να δημοσιεύσουν).
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ... 
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ απο τους διεθνείς τοκογλύφους και τους ξένους δυνάστες.
Και όπως λέμε εμείς, ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. 

Με τιμή στους συμπατριώτες μου
ΘΕΜΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΟΡΔΕΛΗ

ΥΓ: Αυτόν τον ωραίο αγώνα για μια ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, που δεν πρόλαβαν να δώσουν τα δυο παιδιά ο Μάνος και ο Γιώργος που έφυγαν άδικα, συνεχίζεται απο εμάς, τα λόγια φτωχά για τις δυο οικογένειές τους, όμως η οργή μεγάλη, μαζί και ο θρήνος, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!!
Και φυσικά καμμιά κουβέντα δεν περίσσεψε απο τον "πρωθυπουργό" του Ονικετοκούμπο και τον “Πρόεδρο της Δημοκρατίας" για αυτές τις δυο μανάδες που είναι το μοιρολόι τους βουβό, με αξιοπρέπεια, μακρυά απο την ετσιθελική δημοσιότητα των κουμμουνιστών Σταύρου Θοδωράκη και Παύλου Τσίμα.  

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Σφοδρή επίθεση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος εξαπολύει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος, σε σχέση με τα κοιτάσματα στα νότια της Κρήτης.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, το υπουργείο Περιβάλλοντος κρύβει… στο συρτάρι τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Ο κ. Φώσκολος αναφέρει πως «το υπουργείο κρύβει τα στοιχεία, κανένας δε λέει τί είπανε στο υπουργείο, τα κρύβουμε, τα βάζουμε στο συρτάρι, είναι ντροπή».

Όπως λέει, ανάλογη ιστορία είχε δημιουργηθεί με την έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει οι Γάλλοι για τη λεκάνη του Ηροδότου το 2010 που έδειχνε ότι είχε κοιτάσματα. Ο κ. Φώσκολος, μάλιστα, όπως λέει, αναγκάστηκε να «κλέψει» τα στοιχεία, «το υπουργείο δε λέει τίποτα, μέχρι πότε θα κλέβουμε για να μαθαίνουμε; Δεν έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μάθει;», τονίζει.

Το υπουργείο, μέχρι σήμερα, κάνει λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία και για 15 οικόπεδα που θα δημιουργηθούν, χωρίς να διευκρινίζει τις ακριβείς τοποθεσίες.

Ο κ. Φώσκολος τονίζει πως «όλα γίνονται κρυφά, κάτω από το τραπέζι, τη στιγμή που όλοι μιλάνε για διαφάνεια» και καλεί την περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους βουλευτές του νησιού να ενεργοποιηθούν για να μπει δυναμικά η Κρήτη στο παιχνίδι.

Ο κ. Φώσκολος λέει χαρακτηριστικά πως «το θέμα είναι να μπορέσουμε να πάμε λίγο γρήγορα, όμως, φοβάμαι πολύ γιατί έχει περάσει πάνω από ενάμισης χρόνος για να υπογραφούν οι συμβάσεις, φανταστείτε να έρθουν μεγάλες εταιρείες και να περιμένουν την υπογραφή άντλησης. 
Αυτό κάνει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, για να αρχίσει η έρευνα είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις, δεν επιτρέπεται, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο ή όχι. Έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και καθυστερείς την ανάσταση ενώ έχουν βρεθεί στόχοι και εταιρείες;”.

Πηγή Cretalive