Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Νοε 2013

Τον Αύγουστο του 2011, με το Νόμο 4002/2011 που υπογράφει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- υπουργός Οικονομικών , Ε. Βενιζέλος μαζί με άλλους υπουργούς , η ΕΡΤ μαζί με άλλες ΔΕΚΟ μπαίνουν στο καθεστώς του «ξαφνικού θανάτου».
Με μια προϋπόθεση, «να επιβαρύνουν άμεσα ή έμμεσα τον Κρατικό προϋπολογισμό» Κάτι που βέβαια δεν ισχύει για την ΕΡΤ, αφού έχει έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος.
Η ομάδα «ειδικών» του Π. Καψή χωρίς τους καθηγητές των ΜΜΕ
Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει αναλαμβάνει ο Λουκάς Παπαδήμος με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και υπουργός αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος , Παντελής Καψής. Ο τέως αντιπρόεδρος του ΔΟΛ, και τέως διευθυντής των «Νέων» παραλαμβάνει το σχέδιο Νόμου και το συνεχίζει αναθέτοντας το στο σεβαστό καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Συγκροτείται μια νέα ομάδα με την προεδρία του, με τη συμμετοχή των Στ. Κτιστάκη, πάρεδρου του ΣτΕ, του Αλέξανδρου Οικονόμου, ειδικού επιστήμονα του ΕΣΕ της Μαρίνας Ρήγου, δημοσιογράφου και μέλος «ειδικού εργαστηριού και διδακτικού προσωπικού στο Παντειο Πανεπιστήμιο» του Γ. Τασόπουλου αναπληρωτή καθηγητή, δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Α. Τσεβά καθηγητή δικαίου των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μετέχει στην ομάδα ο κορυφαίος καθηγητής των ΜΜΕ στην Ελλάδα, Στέλιος Παπαθανασόπουλος, ούτε ο σΔημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης, οι οποίοι και γνωρίζουν σε βάθος το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας, Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει νωρίτερα με απόφαση του Ηλία Μόσιαλου να καταργήσει το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων που είχε ως αρμοδιότητα την χάραξη πολιτικής για τα ΜΜΕ.
Το τέλος
Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη και με απόφαση των Σ. Κεδίκογλου και Α. Παπαγεωργίου μεταφέρει το 25% του ανταποδοτικού τέλους στο ΛΑΓΗΕ, βασιζόμενοι σε νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί η μεταφορά μεγάλου τμήματος των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η μεταφορά περιουσίας (Περαία- Θεσσαλονίκης) στο ΤΑΙΠΕΔ.
Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2013 τροποποιείται ο νόμος 3429/2005 με την επίκληση «έκτακτης περίπτωσης εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς να καταργούν φορείς. Ακολουθεί η κοινή υπουργική απόφαση των Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ την ίδια μέρα και την Τετάρτη με τροπολογία των δύο υπουργών, ανατίθεται στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, τον προερχόμενο από το ΤΑΙΠΕΔ Γκίκα Μαναλη η θέση του Ειδικού Διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ. Ο προερχόμενος από την τράπεζα του Β. Ρέστη είχε δηλώσει πως δεν ανέλαβε την ΕΡΤ για να την κλείσει. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα κυρωθεί ποτέ από τη Βουλή. Στις 4.20 το πρωί της 7ης Νοεμβρίου τα ΜΑΤ εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο, απομακρύνοντας τους εργαζόμενους από το Ραδιομέγαρο. Επί σχεδόν 5 μήνες οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι έβγαζαν στον αέρα ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, κρατώντας την ΕΡΤ ζωντανή.
Από typologies μοντάζ Γρέκι

Με περισσό θράσος και απύθμενη βλακεία, διάφοροι υπουργοί και βουλευτές της ελεεινής αυτής κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους πολίτες, υποσχόμενοι έξοδο απ' τα μνημόνια και επαναφορά στην φυσιολογική ζωή σε λίγα χρόνια!

Για την εσαεί επιτήρηση από τους κομισάριους της Κομισιόν, είτε εντός είτε εκτός μνημονίων ούτε λέξη!
Για την μή αναστρέψιμη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας σε κρατικό και προσωπικό επίπεδο, ούτε κουβέντα!

Τί ακριβώς εννοούν όταν λένε ότι όταν περάσουν  ''όλα αυτά'' θα ζούμε όλοι σε μιάν ''άλλη'' καλύτερη Ελλάδα;
Δηλαδή οι περιουσίες που χάνονται, οι ζωές που καταστρέφονται, θα αποκατασταθούν;
Οι επιχειρήσεις που κλείνουν και τα σπίτια που κατάσχονται, θα επιστραφούν;

Και μην μας πούν ότι οι περιουσίες χάνονται λόγω χρεών!
Το σπίτι και η επιχείρηση που ο καθένας έχτισε με τον κόπο, την δουλειά του, ή και με δάνειο ακόμα , δεν είναι περιουσία κλεμμένη ούτε άδικη!

Αν δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεων, το βούλιαγμα της οικονομίας, η κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ, ο δεκαπλασιασμός των παλαιών, η μανιακή φορολόγηση των ήδη φορολογημένων κατά την αγορά τους, ή το χτίσιμό τους ακινήτων...
Τότε εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειακοί και προσωπικοί προϋπολογισμοί δεν θα είχαν πέσει έξω, δεν θα είχαν δημιουργηθεί όλες αυτές οι ψευδο-οφειλές προς το δημόσιο και τις τράπεζες, και οι περιουσίες, τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία, θα ήταν ασφαλείς.

Τώρα ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΖΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ''ΝΕΑ'' ΕΛΛΑΔΑ; 
Για τους κατεστραμμένους; 
Για τους ανεπανόρθωτα χρεοκοπημένους;
Ποιοί  έλληνες θα ζήσουν στην ''καλύτερη''  Ελλάδα;  
Αυτοί που αυτοκτόνησαν; 
Αυτοί που είδαν τις οικογένειές τους να διαλύονται, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν;

Μα όλοι αυτοί,  ω κυβερνητικοί παλιάνθρωποι, είναι ήδη ζωντανοί-νεκροί!

Πηγαίνετε λοιπόν αύριο να ρίξετε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της προδοτικής του λαού αυτής κυβέρνησης...
Ξαναψηφίστε ''ναι σε όλα'', ονομαστικά,έτσι για να σας ξαναθυμηθούμε ποιοί είσαστε...

Είσαστε τα ανθρώπινα εκτρώματα που μας καταστρέφετε με πλήρη γνώση και συνείδηση!

Και από Δευτέρα να έχετε τουλάχιστον την στοιχειώδη ευφυία να μην μας ξαναπροκαλέσετε με τα απύθμενα ψεύδη σας...
Και προπαντός μη σας περάσει απ' το μυαλό να αμφισβητήσετε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ευφυία, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ''ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ''!

Τα πάντα έχουν όρια...

Πηγή Ουδέν Σχόλιον

Τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τα “λάθη” της τρόϊκα στην Ελλάδα, προκαλούν ένα νομίζουμε εύλογο ερώτημα: όσοι έκαναν τα “λάθη” τα οποία δεν κατέστρεψαν -τελείως- μια χώρα αλλά έχουν οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες συμπολίτες μας δεν πρέπει να πληρώσουν;

Το κάθε λάθος έχει τη σημασία του και τις επιπτώσεις του. Και οι παντελώς άσχετοι με την οικονομική πραγματικότητα υπάλληλοι της τρόϊκα έχουν κάνει θανάσιμα λάθη στην χώρα μας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε όσα έγραψε η αυστριακή -άρα όχι φιλική προς την Ελλάδα- αυστριακή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, «Κλάινε Τσάιτουνγκ» σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα:

• Μετά το πρώτο πακέτο βοήθειας τον Μάιο του 2010, όταν προέβλεπαν ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει το 2012 ανάπτυξη 3,2% και στην πραγματικότητα συρρικνώθηκε από τότε περισσότερο από 10%!

• Το ίδιο εξαιρετικά λαθεμένες υπήρξαν οι διαγνώσεις της ως προς την ανεργία στην Ελλάδα, που φερόταν να είναι το 2012 στο 14,8% και στο μεταξύ βρίσκεται σχεδόν στο 28%, και μάλιστα με ανοδική τάση.
• Άχρηστες υπήρξαν οι προβλέψεις της ως προς το δημόσιο χρέος, που το Μάρτιο του 2012 υπολόγιζε πως στο τέλος του 2013 θα είναι στο 164,2% του ΑΕΠ και στην πραγματικότητα θα βρεθεί στο 176%.

Αν ένας υπάλληλος κάνει τόσο τραγικά λάθη σε μια εταιρεία η απόλυση είναι η μοναδική προοπτική που μπορεί να έχει. Στην περίπτωσή μας δεν μιλάμε για μια εταιρεία που τρεις άσχετοι έριξαν έξω. Εδώ πρόκειται για μια χώρα και τους πολίτες της. Κάποιοι από τους οποίους δεν άντεξαν τα λάθη των υπαλλήλων.

Και το ερώτημα είναι: Θα μείνουν χωρίς καμία συνέπεια;

Πολύ φοβόμαστε πως ναι αν δούμε τι συνέβη σε άλλες χώρες.
Στην περίπτωσή μας υπάρχει και κάτι άλλο:
Ποιος θα αναλάβει να τους ζητήσει ευθύνες;
Εδώ δεν τολμούν να τους πουν καν ότι έκαναν λάθος.

Πηγή OnAlert


Με συνεχή άρθρα μου κατά το παρελθόν: “οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;”, “χτυπώντας την πόρτα μιας κουφής Κυβέρνησης”, και “υπάρχει πεπειραμένος χειρουργός για την Ελλάδα μας”, προσπαθούσα να ενημερώσω όλους εκείνους που διαβάζουν τα άρθρα μου, πως η οικονομική κρίση της Ελλάδος δεν ήταν ποτέ φαινόμενο Ελληνικό, όπως πολλοί καιροσκόποι και εθελοτυφλούντες ήθελαν να μας παρουσιάζουν, αλλά επρόκειτο για μια Ευρωπαϊκή, αν όχι παγκόσμια οικονομικοπολιτική κρίση. Επίσης, προσπαθούσα να αναλύσω πως η μόνη λύση για την Ελλάδα μας θα ήταν η σκληρή διαπραγματευτική πολιτική από την πλευρά των Ελληνικών Κυβερνήσεων και κυρίως της πρώτης κυβερνήσεως Παπανδρέου με τους «εταίρους» μας, επενδύοντας στον φόβο των Ευρωπαίων για τη διάλυση της Ευρωζώνης από μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδος. Αυτό, επίσης, προέκυπτε από έγκριτους οικονομολόγους της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίοι διατύπωναν και εξακολουθούν να διατυπώνουν πως η κρίση αφορά όλη την Ευρωζώνη και η πιθανή πτώχευση της Ελλάδος θα λειτουργούσε ως ντόμινο και για άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και πιθανότατα η Ιταλία και η Γαλλία. Την διάλυση, δηλαδή, της Ευρωζώνης. Σήμερα, αυτή η διαπραγματευτική θέση μας έχει εξασθενήσει αρκετά αλλά δεν έχει ακυρωθεί απόλυτα.

Ωστόσο, αρχικά η μειοδοτική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία δεν αφουγκραζόταν τις πολιτικές εξελίξεις, ούτε βεβαίως άκουγε τις ανησυχίες που διατυπώνονταν πανταχόθεν γιατί ενεργούσε βάσει σχεδίου, εκπορευόμενο από τα ξένα κέντρα αποφάσεων, συνειδητά οδήγησε τη χώρα και το λαό της στην υπαγωγή του αρχικού Μνημονίου, της υποταγής και της εξαθλίωσης, αλλά και οι επόμενες κυβερνήσεις ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν με τους τροϊκανούς επί ουσιαστικών προβλημάτων, αποδεχόμενοι τα πάντα από την παρέα των τοκογλύφων-δανειστών μας, καθήμενοι «στα τέσσερα».

Αυτές οι Ελληνικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν επί παραδείγματι να δουν ως μια λύση που θα μας οδηγούσε έξω από το οικονομικοπολιτικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα και την δική μου προ ετών πρόταση: α) η ουσιαστική και πραγματική περικοπή κατά 50% του χρέους μας, από την στιγμή που επί της ουσίας είναι ακόμη λιγότερο, μιας και έχει εξοφληθεί μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων αγοράς πολεμικού υλικού από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Αυτό το υλικό είναι τα υποβρύχια που γέρνουν και τα τανκς που μπαίνουν στο νερό και βουλιάζουν (χωρίς να υπολογίζονται οι μίζες των αγορών σε διαφόρους τρίτους και οι κατοχικές αποζημιώσεις που ουδέποτε διεκδικήθηκαν). β) η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο τουλάχιστον της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8% και γ) η διεκδίκηση τριετούς έως πενταετούς χάριτος αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης στη χώρα. Τα παραπάνω, λοιπόν, θα απέτρεπαν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη του Νότου, γενικότερα!!

Άλλωστε, η κρίση αυτή, αναπτύχτηκε το 2008 κυρίως από τα παγκόσμια κερδοσκοπικά κυκλώματα και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, δηλαδή τους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποιήσεως, όπως συνηθίζω να τους αποκαλώ και έχει εξαπλωθεί πλέον, υπό μορφή πανώλης σε όλο τον κόσμο. Μέσα λοιπόν, σ΄αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση, επιλέχτηκε από τους Γερμανούς ως πειραματόζωο και ως αδύναμος κρίκος της κρίσεως η Ελλάδα και γι΄ αυτό την μεταχειρίστηκαν και εξακολουθούν να την μεταχειρίζονται ως δανειολήπτη και όχι ως εταίρο.

Σήμερα, η οικονομική ανισορροπία στην ΕΕ γενικεύεται και η ύφεση είναι συνεχώς αυξανόμενη και βαθύτερη. Στην Ιταλία ήδη από τη στιγμή της παραίτησης της Κυβέρνησης Μπερλουσκόνι και της εκτίναξης του επιτοκίου των ιταλικών ομολόγων, υπάρχει βαθειά κρίση, αλλά και στην Ισπανία το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται από το υπέρογκο δημόσιο χρέος, την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία και τις τεράστιες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών. Και ομιλούμε για δυο τεράστιες βιομηχανικές χώρες. Επίσης, μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στο Βέλγιο και στην Αυστρία εκτός βέβαια των ήδη μνημονιακών χωρών της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Ακόμη και η «ισότιμος» συνομιλήτρια της Γερμανίας, του χαμηλοϋψή και «αόρατου» Ολάντ, η Γαλλία προώθησε περικοπές στις δημόσιες δαπάνες 100 δις ευρώ έως το έτος 2016 και με μια σειρά άλλων μέτρων προσπαθεί να αποφύγει το μοιραίο. Έτσι, δεν είναι καθόλου δύσκολο να προβλέψουμε πως η Ευρωζώνη με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην διάλυσή της. Και δυστυχώς η κ. Μέρκελ βλέπει την επερχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης μέσω της καταστροφικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής της, παραμένοντας πιστή στο νεοναζιστικό δόγμα, Deutschland uber alles. Δυστυχώς όμως, στην Ευρώπη σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικές φυσιογνωμίες που θα ορθώσουν το ανάστημά τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Μέρκελ, η οποία προφανώς δεν χρειάζεται πλέον, την Ευρωζώνη και την οδηγεί στο τέλος της. Αυτή είναι μια άποψη που δεν έχει διατυπωθεί από κανένα μέχρι σήμερα και πιστεύω πως θα ωριμάσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανικανότητας και τρόμου κινείται και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Υποτάσσεται σε όλες τις παράλογες απαιτήσεις των τροϊκανών που μετά την απόλυτη εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εξαθλιώνει καθημερινά περισσότερο τον Ελληνικό λαό. Έναν λαό που αδυνατεί να ζήσει αξιοπρεπώς και υφίσταται την μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματός του, από γεννήσεως του Ελληνικού κράτους. Παρ΄όλα ταύτα η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί πως η ανάπτυξη θα έλθει μέσω της πωλήσεως φιλέτων της Ελληνικής γης ή μέσω της πωλήσεως κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων. Αυτή η πολιτική όμως, δεν αποτελεί ορθή επενδυτική πολιτική. Είναι λάθος πολιτική σε λάθος χρόνο. Όπως επίσης, θεωρεί πως η υπερφορολόγηση των ακινήτων, των χωραφιών και γενικότερα εφαρμόζοντας το δόγμα «φορολογούμε ότι κινείται στην Ελληνική Επικράτεια», θα οδηγήσει σε επικίνδυνες επιπτώσεις για την κοινωνική σταθερότητα, από τη στιγμή που οι πολίτες έχουν απόλυτα «στεγνώσει» από μετρητό. Θα δημιουργηθεί έτσι, η ανάγκη από την πολιτεία, της δήμευσης της περιουσίας της αστικής μας τάξης (προωθείται ήδη σχετικός Νόμος) μετά την ήδη ολοκληρωθείσα καταστροφή των κατωτέρων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας, που θα έχει ως απώτερο σκοπό την πώληση και της ιδιωτικής περιουσίας μας στους κερδοσκόπους-τοκογλύφους δανειστές μας.

Οσονούπω, η χώρα θα πρέπει για να αποφύγει την ολοκληρωτική καταστροφή, μετά και την παταγώδη αποτυχία των ταξιδιών του Πρωθυπουργού στο Κατάρ, την Κίνα και τις ΗΠΑ, να στραφεί ίσως στην πλέον αξιόπιστη λύση στην παρούσα φάση, με ένα γενναίο άνοιγμα προς τη Ρωσία, εξ ίσου γενναίο με το άνοιγμα που έγινε στις παραπάνω αναφερόμενες χώρες. Η προσέγγιση με τη Ρωσία, η οποία διαθέτει υπερεπάρκεια κεφαλαίων, είναι όχι μόνο επιβεβλημένη αλλά έπρεπε να είχε γίνει μόλις ξέσπασε η κρίση δανεισμού της Ελλάδος, για την οποία ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει εύστοχα αποκρύψει τις ευθύνες του τέως Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, παρ΄ότι διατυμπάνιζε πως μόλις γίνει Πρωθυπουργός θα συστήσει μια και μόνη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να εξετάσει πως η χώρα εισήλθε στα Μνημόνια της εξαθλίωσης.

Συμπερασματικά, εφ΄ όσον έχει αποδειχτεί πως η πολιτική της τρόικας μας οδηγεί στην καταστροφή και από τη στιγμή που όλοι αντιλαμβάνονται πως το πρόβλημά μας δεν λύνεται εκ των έσω, ταυτόχρονα με το γεγονός πως η ύφεση είναι γνώρισμα όλης της Ευρωζώνης, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν κεφάλαια που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη με δραστική μείωση της ανεργίας. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ζητούμε περιορισμό των ελλειμμάτων εις βάρος της ανύπαρκτης ανάπτυξης.

Ας αναλογιστούν λοιπόν, τις τεράστιες ευθύνες τους οι κυβερνώντες, που έχουν δημιουργήσει Γενοκτονία του Ελληνικού Έθνους και ας αλλάξουν πολιτική ρότα.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssiΗ προδοσία έφτασε στο απόγειό της.

Σε 54 μέρες όλα πλέον δεν θα είναι ιδία για πολλούς από εμάς, τα σπίτια μας γίνονται θυσία στους δανειστές που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα μας. Όλοι πλέον κινδυνεύουμε να μείνουμε στο δρόμο, και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι.

Οι δουλοπρεπείς προδότες βουλευτές καθώς και ο μεγαλοπροδότης σκιάχτρο πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνουν την περιουσία μας βορά στους τοκογλύφους και στις τράπεζες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Έλληνες όσοι θέλετε να λέγεστε έτσι όχι κατ΄ όνομα αλλά ως πραγματικά παιδιά των Ελλήνων εκείνων που δάσυνε την ζωή τους υπέρ βωμών και εστιών πρέπει να διώξουμε αυτό το κακό συναπάντημα από την πολύπαθη Ελλάδα μας, πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας όλους αυτούς που χρόνια ρουφάνε το αίμα μας διαβεβαιώνοντας μας ότι η μόνη σωτηρία είναι αυτή. Αρκετά είδαμε και ακούσαμε από όλους αυτούς και τα τσιράκια τους.

Κοιτάξτε γύρω σας δείτε την καθημερινή γενοκτονία και μην κλείνεται τα μάτια και τα αυτιά σας νομίζοντας ότι δεν θα πλησιάσει το κακό εσάς, δεν είναι έτσι, ξυπνήστε και ετοιμαστείτε μετά από μένα έχει και άλλος σειρά και θα είσαι εσύ που τώρα απλά κάθεσαι στον καναπέ σου και κοιτάς στα χαζοκάναλα αυτό που κάνουν σε έμενα.

Ναι έχεις σειρά εσύ μετά και αυτό θα γίνεται μέχρι να μας εξοντώσουν όλους.

Σκέψου τα παιδιά μας και λέω ΜΑΣ γιατί δεν είναι παιδιά τους αλλά δικά μας παιδιά παιδιά του λαού που του στερούν την ελπίδα , τι θα τους πούμε ότι μας τα παίρνουν για να σωθούν τα κοράκια οι νέοι κατακτητές της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ αρκετά τους δώσαμε αρκετά.

Ποιος θα αντέχει το κλάμα από τα παιδιά μας που θα τα πετάνε στο δρόμο;
«Καλύτερα να μην το δω ποτέ», καλύτερα ας πεθάνω εκείνη την ώρα.
Ναι, ας πεθάνουμε, γιατί η ντροπή που θα δούμε στα μάτια τους θα είναι η ποιο φοβερή ερώτηση που θα μας έχουν κάνει κι εμείς θα χάσκουμε χωρίς απάντηση παρά μόνο την σιωπή, την σιωπή της ντροπής και της λιποταξίας μας. Γιατί θα ξέρουμε πως τότε που έπρεπε να κάνουμε κάτι, απλά αρκεστήκαμε στον καναπέ και τον ωχ-αδελφισμό μας.

Ναι, θα είμαστε στα μάτια τους το ίδιο προδότες με εκείνους που μας έφεραν ως εδώ.

Έλληνες η πατρίδα μας αιμορραγεί και μαζί και το μέλλον του λαού μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Μόνο όλοι μαζί σαν μια γροθιά μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή σε αυτόν τον τόπο.

Όλοι μαζί να διώξουμε αυτά τα εξαμβλώματα από πάνω μας.
Όλοι κάτω από την Ελληνική σημαία και Τον Θεό μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. 

Ασημακόπουλος Π. Μιχαήλ

- «Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας» είχε δηλώσει μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο τρισμέγιστος διαγγελματίας Αντώνης ο Σαμαράς. Πουθενά ντροπή; Ποιος έκανε τις προσλήψεις με παχυλούς μισθούς;

- Η καταγγελία ποιους αφορούσε;
Τους δικούς του που τη διοίκησαν όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ ή τα συνεταιράκια του στο ΠαΣοΚ όταν ήταν εκείνο κυβέρνηση; Λογοδότησε κανένας; Θα επέμβει εισαγγελέας;

- Και γιατί δεν χώνει στη φυλακή όσους
δημιούργησαν την αδιαφάνεια; Τι φοβάται; Ούτε φίλοι του είναι ούτε στο ίδιο κόμμα με αυτόν βρίσκονται ούτε στο κόμμα με το οποίο συγκυβερνούν.

- Βγάλτα όλα στη φόρα τρισμέγιστε διαγγελματία
. Διαφάνεια παντού. Την αντέχεις ή θα σε τυφλώσει; Τι φοβάσαι; Μήπως πέσει πολύ φως και κάψει όλους όσους μας κυβέρνησαν;

- Πες μας, πόσα ευρώ εισέπραξε το ελληνικό
δημόσιο από τα ιδιωτικά κανάλια για τη χρήση των συχνοτήτων όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας τους; Μηδέν; Είπες «μηδέν»; Εντάξει, αυτό δεν το λες σκάνδαλο!!

- Ωραία! Στην ΕΡΤ υπήρξε αδιαφάνεια.
Στο υπουργείο πολιτισμού επί των ημερών σου υπονοείς ότι οι προσλήψεις ήταν αξιοκρατικές; Ναι, μωρέ! Το ξέχασα. Άξια περιοχή η Μεσσηνία και μόνο αυτή σε όλη την επικράτεια.

- Πες μας για τους διορισμούς τέκνων και συγγενών
σε θέσεις υπαλλήλων της Βουλής που είδαν το φως της δημοσιότητας. Πες μας για την απαλλαγή των βουλευτών από τα διόδια.

- Θυμάμαι το περίφημο διάγγελμά σου, Αντώνη μου,
για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και δακρύζω από θυμό γιατί η μόνη παροχή που ανακοίνωσες από τότε είναι το δωρεάν Wi-Fi.

- Και τώρα; Μπούκαρες στην ΕΡΤ με τα ΜΑΤ και ο μόνος που σε στήριξε ήταν ο Άδωνις-Σπυρίδωνας και μάλιστα από το Καζακστάν όπου βρίσκεται. Αλήθεια τι πήγε να κάνει εκεί; Να πουλήσει βιβλία ή να προσλάβει γιατρούς;

- Όχι! Ψέματα, σε στήριξε και ο Λοβέρδος 
αλλά αυτός δεν πιάνεται. Δεν «τραβάει» το κόμμα (;) του  και το έριξε στα γενόσημα. Μέχρι χτες κατηγορούσε κι αυτός την τρόικα!!! Θα πάθουμε παράκρουση.

- Πλάκα-πλάκα, οι μόνοι θερμοί υποστηρικτές
του Σαμαρά το τελευταίο διάστημα είναι το δίδυμο Άδωνις-Βορίδης. Λογικό, θα μου πείτε. Η ΝΔ δεν πρέπει να καταρρεύσει γιατί ο Βορίδης σε ποιο κόμμα θα γίνει αρχηγός;

- Το ακούσατε το καινούργιο
σχετικά με την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς; «Η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους φτωχούς και για αυτούς που δεν διαθέτουν άλλα περιουσιακά στοιχεία».

- Αυτά είπε ο Χατζηδάκης.
Δεν έχεις τίποτα; Μάλλον τη γλυτώνεις, προς το παρών. Έχεις κανένα χωραφάκι χέρσο ή σπίτι πατρικό; Να πας στο πατρικό σου ή να στήσεις τέντα στο χέρσο για να μένεις. Μου θες και κατοικία!

- Πάει κι αυτή η κόκκινη γραμμή,
πάει κι αυτό το «αδιαπραγμάτευτο», πάει κι αυτή η «επανάσταση» της κυβέρνησης. Ο Αντώνης και ο Βαγγέλης, ξανάθαψαν το τσεκούρι του πολέμου με την τρόικα.

- Από φίλους εκπαιδευτικούς μαθαίνουμε ότι
οι μηδενικές προσλήψεις εκπαιδευτικών πέρυσι και φέτος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα σχολεία.«Οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων έχουν χάσει τη μπάλα», μας λένε.

- Αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις, μετακινήσεις σε δύο, τρία, τέσσερα και πέντε σχολεία, τοποθετήσεις και ανακλήσεις τοποθετήσεων. Προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι μέχρι που η μύγα ψοφάει.

- Τα περίφημα «projects», το υπερμάθημα, η συμπύκνωση της γνώσης, η αδυναμία της Αννούλας, ή δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ή τώρα ξεκινούν. Ενδεικτικό των έργων του σημερινού και των προηγούμενων υπουργών.

- Αλλά και οι αιρετοί εκπρόσωποι στα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ
όπως μας λένε, πολλές φορές, συντάσσονται ευθέως με τη Διοίκηση, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο ούτε μία καταγγελία να κάνουν όταν διαπιστώνουν αυθαιρεσίες.

- Αρκετοί, μας λένε, αιρετοί είναι και διευθυντές σχολικών μονάδων, κάτι το οποίο μοιάζει λίγο οξύμωρο. Δεν μπορεί και να διοικούν και να ελέγχουν τη Διοίκηση προασπίζοντας τους εκπαιδευτικούς. Δύο καρπούζια σε μια μασχάλη;

- Σε δημοτικό σχολείο της Β’ Αθήνας
, τα βιβλία μπήκαν σε κλήρωση λόγω έλλειψης. Έφταναν μόνο για το ένα τμήμα από τα δύο που είχε η τάξη. Το άλλο τμήμα θα περιμένει την κοπή των επόμενων δέντρων…Καλή Χρονιά!

- Μη μιλάμε για κληρώσεις γιατί μας ακούει και ο Μελισσανίδης. Μετά τον ΟΠΑΠ, δεν το’ χει σε πολύ να αναλάβει και τα σχολικά βιβλία!

Από kyrgiakischristos, μοντάζ Γρέκι

H  πολιτική κατάσταση είναι εκτρωματικά γκαστρωμένη. Ζούμε μέσα σε ένα ναρκοπέδιο ακραίων ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΩΝ πράξεων καθεστωτικού ολοκληρωτισμού και συνωμοσιών της πλανητικής και εγχώριας κακουργίας.

Ο Πραξικοπηματικός οίστρος της κυβέρνησης των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ και η καταιγίδα των δολοφονικών προβοκατσιών αποτελούν τα πλέον τις ορατές συνιστώσες μιας στρατηγικής φασιστικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.

Αποτελούν, όμως, και μακάβρια συμπτώματα του προβοκατόρικου ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ των συνωμοσιών του κράτους, του παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών: Συμπτώματα εκκόλαψης και κυοφορίας πολιτικών εκτρωμάτων και τεράτων.

Με αυτά τα ζοφερά δεδομένα μιας γεννιούνται κάποιες «συνωμοσιολογικές» υποψίες, σχετικά με την πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ:

α). Έρχεται από το Τέξας ο Τσίπρας και αμέσως καταθέτει πρόταση μομφής, με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ: Μια πρόταση μομφής που όπως αναλύσαμε στα σχετικά άρθρα μας δεν ανταποκρίνεται ούτε στους απλούς κανόνες του κοινοβουλευτικού, αστικού παιχνιδιού (πολιτικαντισμού).

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποιεί αυτό το χαρτί όταν η κυβέρνηση καταργούσε την ΕΡΤ και ο κόσμος είχε ξεχυθεί στο δρόμο, γεγονός που προκάλεσε νευρική αμηχανία, πανικό και εσωτερικές διαιρέσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό ΚΑΙ το χρησιμοποιεί τώρα που η αμηχανία και ο φόβος έχει μετατεθεί (από τις καθεστωτικές προβοκάτσιες και την πραξικοπηματική αυθάδεια της κυβέρνησης) στον ελληνικό λαό…

β). ΟΛΗ η συλλογιστική του ΣΥΡΙΖΑ που αναπτύσσεται, σχετικά με την πρόταση μομφής, κινείται πάνω στις «απόψεις» του ΔΝΤ: ΗΠΑ.
Μάλιστα και τις διατυμπανίζει…

Όλο το σκηνικό που στήνεται στην κατοχική Βουλή κινείται πάνω στη σύγκρουση ΕΕ και ΗΠΑ. Το περιέγραψε εύστοχα η Παπαρήγα όταν είπε στη Βουλή ότι ο καυγάς είναι γύρω από το διεθνή «νταβά»: ΔΝΤ ή ΕΕ, Ομπάμα ή Μέρκελ κ.λπ…


γ). Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί, στενά κομματικά, σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή έξω από τη Βουλή για να «πιέσει» υπέρ της πρότασής του ΕΝΤΟΣ της κατοχικής Βουλής…


Είναι και αυτό μια νέα «τακτική» του ΣΥΡΙΖΑ, διότι μέχρι σήμερα δεν έχει καλέσει σε ανοικτή συγκέντρωση για τίποτα, για όλη αυτή τη βαρβαρότητα που βιώνουμε καθημερινά σε μορφές παράνοιας, ούτε για τα απανωτά, χουντικά πραξικοπήματα της κυβέρνησης…


Και όταν ο κόσμος είχε ξεχυθεί στο δρόμο εκρηκτικά στην πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει την ουρά στα σκέλια, όπως και κάθε «αριστερό» κόμμα και απόκομμα….


ΤΟΤΕ κατέβαλαν ΟΛΟΙ αγωνιώδεις προσπάθειες να μην μετεξελιχτεί η ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ λαϊκή παλίρροια σε οργανωμένο ΚΙΝΗΜΑ, σε πολιτική αιχμή εναντίον της κυβέρνησης…


Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση για να στηρίξει το κερδοσκοπικό εκλογικό του παιχνίδι…


ΟΛΑ αυτά μας γεννούν μεγάλες απορίες και υποψίες. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα…


Πολύ πιθανόν λοιπόν, αν συνθέσουμε τα πολιτικά δεδομένα που προαναφέραμε και κυρίως την υπόγεια, αλλά και φανερή πλέον σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας, να βρισκόμαστε μπροστά σε νέα προβοκατόρικα επεισόδια, μπροστά σε εκτρωματικές κυοφορήσεις…


ΙΔΩΜΕΝ…


Από
resaltomag