Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Νοε 2013

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει ένα γνωστό αμερικανικό «Κέντρο Πολιτικής», πρόβλεψη που όπως ήταν επόμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Τα γεγονότα που θα συμβούν την επόμενη περίοδο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, θα ωχριούν μπροστά στα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει με αφορμή το πάρκο Γκαζί της Κωνσταντινούπολης και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση με σοβαρές συνέπειες στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό, «Bipartisan Policy Center» που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, τους επόμενους μήνες η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τρεις πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις με έντονες αποσταθεροποιητικές προεκτάσεις.
Συγκεκριμένα θα έχουμε τις δημοτικές εκλογές, στη συνέχεια την εκλογή προέδρου που από τώρα προκαλεί προβλήματα στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τέλος βουλευτικές εκλογές με ένα αβέβαιο πολιτικό πεδίο καθώς κάνεις δεν γνωρίζει αν ο Ερντογάν θα είναι ακόμα στην ηγεσία του κόμματος των Ισλαμιστών.

Μελετώντας τις εξελίξεις αυτές, μια μεγάλη ομάδα Αμερικανών επιστημόνων και ειδικών αποτελούμενη από τους, Henry Barkey, καθηγητή του πανεπιστημίου Lehigh, Svante Corneil, του Ινστιτούτου, «İpek Yolu» δηλαδή «Δρόμοι της Μέταξας», Ed Hussain, του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, Gregory Johnson, συνταξιούχος στρατηγός, David Kramer, του Freedom House, Aaaron Loberl, του America Abroad Medya και Michael Makovsky, της JINSA, δηλαδή του Εβραϊκού Λόμπι των ΗΠΑ, αναφέρει ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει μια πολύ μεγάλη κρίση η οποία πιθανόν θα οδηγήσει σε αυτοδιάλυση με εκρηκτικές συνέπειες.

Η ομάδα Μελέτης τονίζει στο πόρισμα της ότι η λαϊκή οργή που εκδηλώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στα γεγονότα του Γκαζί αναμένεται να αναζωπυρωθεί εξ’ αιτίας της ισλαμικής πολιτικής του Ερντογάν, το Κουρδικό επίσης θα αναζωπυρωθεί εξ αιτίας του μεγάλου αδιέξοδου στις συνομιλίες μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Κούρδων ανταρτών και από τη άλλη η τουρκική οικονομία θα αρχίσει να έχει σοβαρά υφεσιακά φαινόμενα που θα επιδεινώσουν τις ήδη μεγάλες κοινωνικές αντιθέσεις.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα πολύ εύφλεκτο εσωτερικό πεδίο το όποιο συνδυαζόμενο με την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στον περίγυρο της Τουρκίας, καθώς όλη σχεδόν η Μέση Ανατολή είναι υπό πολεμική ανάφλεξη, είναι δυνατό να πυροδοτήσουν το «φυτίλι» που θα τινάξει στον αέρα την χώρα.

Τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά συμπεράσματα έρχονται να υπενθυμίσουν ότι και παλαιοτέρα δυο σοβαρά αμερικανικά Ιδρύματα Στρατηγικών Ερευνών, προέβλεπαν τον διαμελισμό της Τουρκίας τα επόμενα χρόνια με απαρχή μια μεγάλη κρίση με τον κουρδικό παράγοντα όλης της Μέσης Ανατολής. Τα ιδρύματα αυτά ήταν το «Foreign Policy in Focus», που είναι γνωστό και σαν FPIF και η «Federation of American Scientist», ή FAS.

Επίσης μας υπενθυμίζουν ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει στο βρετανικό περιοδικό Newsweek, στις 4 Ιουνίου του 2006 ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Μόρτον Αμπράμοβιτς και μάλιστα σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, είχε αναγγείλει την επικείμενη διάσπαση της Τουρκίας και τον οριστικό διαμελισμό της.
Ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης και πολύ καλός γνώστης των τούρκικων πραγμάτων, προφήτευσε μια μεγάλη εσωτερική σύγκρουση παράλληλα με την αυξανομένη κουρδική κρίση μέσα σε ένα εκρηκτικό εξωτερικό περιβάλλον που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την γειτονική χώρα σε θανάσιμους κλυδωνισμούς και στο τέλος στη οριστική της διάσπαση.

Το μεγάλο πρόβλημα με όλα αυτά, αν και κατά πόσο επαληθευτούν, είναι ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην χώρα μας που παρακολουθεί αδύναμη να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση στις εξελίξεις καθώς βρίσκεται ουσιαστικά υπό μνημονιακή κατοχή, ενώ τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται υπό άμεσο κίνδυνο αντεθνικών χειρισμών.

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Κατατέθηκε και συζητείται ήδη μέσα στη Βουλή των Ελλήνων η «πρόταση μομφής» που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δικομματικής Κυβέρνησης των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου αμέσως μετά την επιστροφή από το Austin του Τέξας Των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής …

ΟΛΑ όσα ήδη άρχισαν να λέγονται και όσα θα ειπωθούν ΕΝΤΟΣ Βουλής ΔΕΝ είναι και δεν πρόκειται να είναι παρά μια υποσημείωση στα όσα ήδη σε υψηλούς τόνους με έντονη συναισθηματική φόρτιση και με κοσμητικά επίθετα και ρήματα που ΔΕΝ μπορεί να γραφτούν εδώ συζητούνται ΕΚΤΟΣ Βουλής!...

Οι θεωρίες για το «γιατί» αυτής της πράξης του κ Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που πολλοί λένε και πιστεύουν, άλλοι δεν λένε αλλά φοβούνται ότι θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, καλύπτουν ΟΛΟ το φάσμα της τρέχουσας «κοινής λογικής», του αποκαλούμενου υψηλού επιπέδου «πολιτικής ανάλυσης» και, ώ του Θαύματος (στην Ελλάδα ζούμε φίλες και φίλοι) της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ σε όλο της το μεγαλείο…

Δεν έχω δυνατά επιχειρήματα ΣΗΜΕΡΑ που θα μπορούσα να στηρίξω σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω 3 θεωρίες για να μορφοποιήσω μια, όπως κάνω πάντα στο blog, προσωπική μου εκτίμηση για τα κίνητρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και τα πιθανά αποτελέσματα.

Προτάσεις μομφής ζήσαμε αρκετές τα τελευταία 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και τη χρησιμότητα αυτής της έξοχης Δημοκρατικής διαδικασίας την έχουμε βιώσει οι Έλληνες διαπιστώνοντας ότι ΤΕΛΙΚΑ όλα εξαντλούνται σε «ρητορικές και κούφιες κορώνες που ενώ αναμασούν τα δεδομένα ΔΕΝ προσφέρουν καμία λύση» και, κατά κανόνα, αποβαίνουν εις όφελος των Κυβερνήσεων!...

Προτείνω, λοιπόν, να περιμένουμε μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τη καταμέτρηση των ψήφων των 300 (πλην απόντων για διάφορους λόγους) εκπροσώπων μας στην Ελληνική Βουλή.

Φρονώ ότι μπορούμε να περιμένουμε τις ώρες που θα μεσολαβήσουν ανάμεσα σε πύρινους λόγους, μύδρους, μαστιγώματα και «κενές» ρητορείες ένθεν-κακείθεν!...

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 11ης Νοεμβρίου του «Τροϊκανού Σωτηρίου έτους 2013» θα έχουμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο ερώτημα «γιατί τώρα, έτσι… ξαφνικά».

Μετά θα είναι, όπως προβλέπω, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να αποφασίσουμε τι θα πρέπει να κάνουμε όταν έρθει η ώρα των επόμενων Εκλογών…


Όλα τα δεινά της Ελλάδος, από την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό μέχρι σήμερα, οφείλονται στο ξένο παράγοντα

Γράφει ο Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος

Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη πατρίδα μας, από οικονομία και εθνικά θέματα, μέχρι πολιτικές δολοπλοκίες και δολοφονίες, οφείλονται στο ξένο παράγοντα. Ο ξένος παράγων, από παγκόσμια διακυβέρνηση, μέχρι ξένες μυστικές υπηρεσίες, πληρώνει δολοφόνους ή εγκληματικές εταιρίες, να εκτελούν πολιτικούς ή στελέχη πολιτικών κομμάτων, ή δημοσιογράφους, ανεπιθύμητους σε αυτούς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Όσοι πολιτικοί επιβιώνουν στην εξουσία, είναι απλώς δικοί τους, και εκτελούν τις εντολές τους. Τις εντολές του μεγάλου αδελφού.
Διανύουμε περίοδο σκληρής τρομοκρατίας, με δολοφονίες πολιτών, για να υποταγούμε πλήρως στις θελήσεις του ξένου παράγοντα.

Ο ξένος παράγων ωφελείται από τις δολοφονίες, ο ξένος παράγων ωφελείται από την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Ο ξένος παράγων ωφελείται από την αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου.
Ο ξένος παράγων ωφελείται από τον σχεδιαζόμενο διαμελισμό της χώρας. Ο ξένος παράγων στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, δηλαδή εφαρμόζει τη πολιτική του διαίρει και βασίλευε επάνω στον Ελληνικό λαό, ενώ εμείς απολαμβάνουμε τη προπαγάνδα του ξένου παράγοντα στα πληρωμένα Τουρκοκάναλα από τους καναπέδες.

Στην Ελλάδα του success story, έχουμε συσσίτια, άνεργους, άστεγους, ασθενείς, εξαθλίωση, και αυτοκτονούντες πολίτες.
Η κυβέρνηση της συνομοσπονδίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί για το ξένο παράγοντα, και όχι για τον Ελληνικό Λαό.
Μην τους ακούτε που λένε ότι διαπραγματεύονται και αντιστέκονται στη Τρόϊκα, αφού έχουν υπογράψει όλους τους όρους των Μνημονίων.
Είναι κυβέρνηση της Τρόϊκα. Παραπλάνησαν το Λαό για να ψηφιστούν. Ο ξένος παράγων τους έχει δέσει χειροπόδαρα με υπογραφές.

Η ελίτ της παγκόσμιας κυβέρνησης τονίζει ότι όποιος δεν μετέχει στη παγκόσμια κυβέρνηση, Σιωνιστική Ν.Τ.Π. και Παγκοσμιοποίηση, θα μείνει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, και στο περιθώριο.
Μετέχουμε είτε δεν μετέχουμε, πάλι δούλοι και σκλάβοι θα είμαστε!!

Αυτά ας τα ακούσει ο κύριος Σαμαράς, που μετέχει πρόθυμα.
Είναι ένας εκ των προθύμων, κουβαλάει νερό στο μύλο της Ν.Τ.Π.
Νομίζει ότι η ανάπτυξη θα έλθει από τη Σιωνιστική ΝΤΠ και Παγκοσμιοποίηση.

Ο Ξένος Παράγων- λέγε Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων- θεωρούν την Ελλάδα, και τον Ελληνισμό, αποδιοπομπαίο τράγο, και εμπόδιο, για να επιβάλλουν τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση.
Ο Ξένος παράγων έφερε τον JEFFREY και το ΔΝΤ, ώστε να βάλλουν στο χέρι τα κοιτάσματα της Ελλάδος. Στο κόλπο και οι Γερμανοί!
Ο ξένος παράγων λύσσαξε από την ημέρα που έμαθε ότι η Ελλάς έχει πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, και αποφάσισε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας, για να αρπάξει τον ορυκτό μας πλούτο, σε στεριά και θάλασσα. Για την αποσταθεροποίηση της χώρας, χρησιμοποιεί την οικονομία-χρεοκοπία, με τη Τρόϊκα, και τους εφιάλτες πολιτικούς, μέχρι τις πολιτικές δολοφονίες.

Η Τρόϊκα πρέπει να καταδικαστεί από τους διεθνείς οργανισμούς δικαιοσύνης, για εγκλήματα κατά της Ελλάδος.
Η Τρόϊκα είναι και αυτή έργο και όργανο του ξένου παράγοντος.
Θέλουν να μας ρίξουν σε εμφύλιο πόλεμο, για την αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου, από χρυσό μέχρι πετρέλαια. Από στερεά μέχρι υγρά και αέρια. Τίποτα δεν θα αφήσουν για μας!!!

Στον απόηχο της συνέντευξης του κ.Πρωθυπουργού στη T.V. εμφανίστηκε μια εικόνα πρωθυπουργού φοβισμένου, άβουλου, γεμάτου ανασφάλεια, ισχυρίστηκε ότι ο Λαός του λέει, «Αντώνη προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα».

Εμφάνισε εικόνα φανατισμένου κομματικού παράγοντα.
Εμφάνισε εικόνα αρχομανούς, όπου για την εξουσία μπορεί να κάνει τα πάντα, φτάνει να χαίρει της ευνοίας του ξένου Σιωνιστικού παράγοντα.
Εμφάνισε εικόνα αφελούς πολιτικού, γι αυτό τον στηρίζει ο ξένος παράγων, για να κάνει εύκολα τις δουλειές του. («Δουλίτσες» λέει χιουμοριστικά ο κύριος Γ. Τράγκας στις εκπομπές του στα ΜΜΕ.)

Ένας πρωθυπουργός στην υπηρεσία των υπαλληλάκων της Σιωνιστικής Τρόϊκας.
Κάλυψε πλήρως το πιο διεφθαρμένο κόμμα της Ευρώπης, επειδή τον στηρίζει στην εξουσία. Τόσο αρχομανής είναι!!!

Τα κανάλια της T.V. «Ε» και EXTRA 3, στις εκπομπές του κ. Τράγκα παίζουν VIDEO με το Σαμαρά να εκφωνεί πύρινους λόγους κατά του ΠΑΣΟΚ, και του Βενιζέλου κατά του Σαμαρά.
Αυτοί οι δύο κύριοι σήμερα συγκυβερνούν. Θαυμάστε κόσμε αξιοπρέπεια πολιτικών ανδρών. Κάθε ημέρα παραμονής της Κυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά, ισοδυναμεί με ένα χρόνο ολέθρου και καταστροφής της Ελλάδος.

Με τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια δημεύουν τα σπίτια μας, για να τα δώσουν στους Γερμανούς τοκογλύφους, μέρος του ξένου παράγοντα.
Oι ξένοι δολοφονούν τους νέους μας, και ο Σαμαράς στο κόσμο του…
Ούτε συλλυπητήρια δεν έστειλε στις οικογένειες των νεαρών νεκρών.
Τα ΜΜΕ λένε, «Όλη η αθλιότητα σε μια συνέντευξη».

Το μόνο που έταξε στον Ελληνικό Λαό, ήταν Free Internet με εναέριο Wi-Fi, σε ένα λαό γεμάτο φτώχεια, ανεργία, και αυτοκτονίες.
Όταν ο λαός δεν έχει να φάει, ας φάει δωρεάν ιντερνέτ με Wi-Fi.
Όταν σου παίρνουν το σπίτι, στεγάσου στο internet Wi-Fi.
Τέτοια μυαλά μας κυβερνούν. Μυαλά Μαρίας - Αντουανέτας, να φάμε παντεσπάνι του internet Wi-Fi και να στεγαστούμε με internet Wi-Fi.

Για τα εθνικά μας θέματα τσιμουδιά.
Αυτά τα ρυθμίζουν οι άρχοντες, μεγιστάνες, και ολιγάρχες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Δυστυχώς για την Ελλάδα, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ιστορίας, βρέθηκε με το μικρότερο πολιτικό ηγέτη από το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εκτελεί ότι τον διατάξει η παγκόσμια διακυβέρνηση, και αφήνει το λαό να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, απληροφόρητος για τα γενόμενα.

Ένας ηγέτης ανίσχυρος μπροστά στα υπαλληλάκια της Τρόϊκα, που δεν τολμά, ούτε μια διόρθωση-αδικία να κάνει π.χ. στα τέλη κυκλοφορίας.
Οι πολιτικοί του ξένου παράγοντα, κατάστρεψαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, (ΕΑΣ), διότι έτσι τους διέταξαν οι Γερμανοί του Δ! Ράϊχ, και διέλυσαν τη βιομηχανία μας.
Έχουμε πολιτικούς τέτοιους, που τα εθνικά μας θέματα τα ρυθμίζουν οι εχθροί του Ελληνισμού, ο ξένος παράγων, κατά το δοκούν.
Ακόμη και ο Τσολάκογλου καλλίτερος ήταν, από τους σημερινούς.

Βλέπετε τα ρεζιλίκια με τη κρατική τηλεόραση, πρώην ΕΡΤ!!!
Με τους «Σοσιαλδημοκράτες» - δεξιούς πολιτικούς, η Ελλάς έφθασε στο χείλος του γκρεμού, της καταστροφής, της χρεοκοπίας, και του επερχόμενου διαμελισμού. Ο Σαμαράς στο παρελθόν το έπαιζε αντι-μνημονιακός, και εκφωνούσε καυστικούς πατριωτικούς λόγους, γιαυτό τον ψήφισε η βάση της Ν.Δ. για αρχηγό και πρόεδρο της Ν.Δ., έκτοτε έκανε δεκάδες «κωλοτούμπες» στην υπηρεσία των τοκογλύφων δανειστών, και του ξένου παράγοντα, για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Δυστυχώς η Ελλάς είναι εκτροφείο ηλιθίων ψηφοφόρων, (ψεκασμένοι), αφού ψηφίζουμε αυτούς τους εφιάλτες πολιτικούς, πράκτορες των Κοσμοκρατόρων, Παντοκρατόρων, και Επικυρίαρχων του πλανήτη.
Υπάρχουν σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης (ξένου παράγοντα), για διαμελισμό της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός τα γνωρίζει, και δεν ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό, τηρεί «σιγήν ιχθύος». Τα γνωρίζουν και όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί. Εάν αυτό δεν είναι συνεργασία με τον εχθρό, διά της σιωπής, τότε τι είναι;

Για τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα, «άκρα του τάφου σιωπή». Το μόνο που μας σώζει είναι η οικονομική καταστροφή, αλλιώς θα είχαν ήδη καταλάβει τη πατρίδα μας, «αντιστάσεως μη ούσης». Να και ένα καλό της φτώχειας και της χρεοκοπίας!! Η φτώχεια διώχνει τους λαθρομετανάστες.
«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι πρόγονοί μας.

Οι εντολές της ηγεσίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης περί πολύ-πολιτισμού, και ρατσισμού, αντι-ρατσισμού, που υπερθεματίζουν την εισβολή και κατοχή των αλλόφυλων μαζών στη χώρα μας, θα επιφέρει τον εξαφανισμό της Ελληνικής φυλής. Δεν μας έφθαναν όλα τα δεινά της φτωχοποίησης των Ελλήνων, τώρα σαν επιτύμβιο πλάκα μας φόρεσαν και τον λεγόμενο «αντι-ρατσιστικό» νόμο, να μας φιμώσουν πλήρως, ώστε να καταστεί δυνατή η κατάληψη της Ελλάδος υπό των αλλοφύλων, «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», ανεφώνησε ο Σαμψών, ώστε να καταστεί δυνατή η αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου. Κατά τη σύνταξη του «αντι-ρατσιστικού» νόμου, οι μαριονέτες πολιτικοί του ξένου παράγοντα, δεν έλαβαν υπ’ όψιν,

1.- «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» τα οποία αποπνέουν και ακτινοβολούν ρατσισμό, εναντίον των Χριστιανών Ελλήνων.
2.- Την απόφαση προ ετών του Ο.Η.Ε. που λέει «ZIONISM IS A RACISM», δηλαδή ο Σιωνισμός είναι Ρατσισμός.
Γι αυτό λύσσαξαν οι Κοσμοκράτορες να αποδείξουν ότι όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε οι ρατσιστές. «Έβρισε ο γάϊδαρος, το πετεινό κεφάλα» λέει ένα λαϊκό γνωμικό.
Όμως με τους Γερμανούς έχουνε φιλίες…
«Τα καλά και συμφέροντα» λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
3.- Τα δημοσιεύματα όλων των ΜΜΕ, ότι ο εν λόγω αντι-ρατσιστικός νόμος, έγινε κατά διαταγήν των ΑμερικανοΣιωνιστικών οργανώσεων.
4.- Τις δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοσύνης.
5.- Ο εν λόγω νόμος στρέφεται κατά των Ελλήνων, και υπέρ πάσης εθνικότητος εισβολέων κατακτητών της Ελλάδος.
6.- Ο εν λόγω νόμος έγινε κατεντολήν του ξένου παράγοντα.
7.- Δεν έλαβαν υπ’ όψιν την εντολή του Πανάγαθου Θεού, που λέει, «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ».
8.- Ο εν λόγω νόμος, είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, δηλαδή η «Ελληνική» κυβέρνηση του ξένου παράγοντα, στρέφεται κατά των Ελλήνων φορολογουμένων, κατ’ εντολή των ξένων εχθρών της πατρίδος, οι οποίοι με αυτό το νόμο αποβλέπουν στην αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου, και στην αλλαγή του πληθυσμού της Ελλάδος…
9.- Με τον «αντι-ρατσιστικό» αυτό νόμο, «βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας» λέει ο λαός, αφού φιμώνουμε το Λαό μας, και επιτρέπουμε στο ξένο παράγοντα να αλωνίζει στη πατρίδα μας.
10.-Αποδεικνύεται έτσι, ότι οι πολιτικοί εκτελούν διαταγές του ξένου παράγοντα, δηλαδή μυαλό και πατριωτισμός στο Ναδίρ, αρκεί να κατέχουν οι αρχομανείς πολιτικοί την εξουσία, και «Γαία πυρί μιχθήτω».

Με αυτούς τους εφιάλτες πολιτικούς, δούλους του ξένου παράγοντα, η Ελλάς και ο Ελληνισμός έπεσαν σε παρακμή τέτοια που σήμερα απεμπολούμε τα όσια και ιερά του Ελληνισμού.

Σε λίγο χρόνο θα έχουμε κυβέρνηση Ισλαμιστών Αφρικανών και Ασιατών στη πατρίδα μας, με τα πολιτικά δικαιώματα, τις Ελληνοποιήσεις, και τη ψήφο που παραχωρούν στους λαθρεπιβάτες του πλοίου που λέγεται Ελλάς.
Δυστυχώς σε όλα αυτά τα ανθελληνικά σχέδια συνεργάζεται και η «προοδευτική» αριστερά, μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας περί πολύ-πολιτισμού (λέγε Βαβέλ), της αριστερίστικης θολοκουλτούρας, χωρίς να σκεφθούν ότι έτσι καταστρέφουν τον Ελληνισμό.

Αυτά όλα τα υλοποιούν οι σύγχρονοι πολιτικοί της Ν.Δ. ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, των ΑμερικανοΣιωνιστών Ααρών Αβουρί και Jeffrey, και διαδόχων αυτών.
Θέλουν τη κατάργηση της ιδιοκτησίας των Ελλήνων, για να δώσουν τη Γη μας και τα σπίτια μας στους Σιωνιστές Γερμανούς του Δ! Ράϊχ.
Οι πολιτικές μαριονέτες του ξένου παράγοντα, είναι πιστοί θαμώνες των μυστικών λεσχών και στοών, των ανδρείκελων με τις «ποδίτσες». Όλα αυτά τα κάνουν για να κατέχουν την εξουσία.
Εάν δεν είσαι μέλος μυστικών Σιωνιστικών Μασονικών λεσχών, δεν ανεβαίνεις στην εξουσία.(Illuminati, Bilterberg, trilateral commission).

Προδίδουν τον Έλληνα με αντάλλαγμα τη πρόσκαιρη εξουσία.
Μετά το νόμο «περί ευθύνης υπουργών» που τόσα δεινά επέφερε στη χώρα, ετοιμάζουν τον «αντι-ρατσιστικό νόμο» για φίμωση κάθε ελεύθερης σκέψης, με τη δικαιολογία περί «ρατσισμού» των Ελλήνων.

Σε λίγο η παγκόσμια διακυβέρνηση θα έχει ως όπλο καταδυνάστευσης των Ελλήνων, ένα ρατσιστικό νόμο, που ετοιμάζει μια υποτελής στους ξένους δυνάστες κυβέρνηση συνεργασίας υποτελών πολιτικών.

Τα πολιτικά κόμματα σήμερα είναι οι εν δυνάμει εγκληματικές οργανώσεις των γενίτσαρων, στην υπηρεσία του διεθνούς πολιτικού Σιωνισμού, των μεγιστάνων, ολιγαρχών αφεντικών τους.
Αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, αφού κατάστρεψαν τη πατρίδα μας, και τον Ελληνισμό.
Όλοι μιλάνε για οικονομική κρίση, τη κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι Κοσμοκράτορες, σε συνεργασία με ντόπιους πολιτικούς, για να διαμελίσουν την Ελλάδα, και να αρπάξουν τον ορυκτό της πλούτο, υπόγειο και υποθαλάσσιο, με τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων- -εγκληματικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν πια μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που να καθοδηγούν τη νεολαία μας, υπάρχουν μόνο μαριονέτες, και πολιτικοί γενίτσαροι στην υπηρεσία των εχθρών του γένους των Ελλήνων.
Οι πολιτικοί μας είναι πιόνια και μαριονέτες της Σιωνιστικής λέσχης Bilterberg, και της Σιωνιστικής «τριμερούς επιτροπής», οργανώσεων της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Δηλαδή οι πολιτικοί μας είναι πιόνια των εχθρών του Ελληνισμού και της Ελλάδος, μαριονέτες του ξένου παράγοντα, που προσπαθεί να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στη χώρα μας, για τα συμφέροντά του.

Ο Σαμαράς υπόσχεται δωρεάν Wi-Fi για όλη την Ελλάδα, ενώ η ανεργία φθάνει στο 30%, τα μαγαζιά άνοιξαν τις Κυριακές και γέμισαν με χαζοχαρούμενους άφραγκους πελάτες, οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ πολιτικής αδιαφορίας, αποβλακωμένοι από τους αεροψεκασμούς του ξένου παράγοντα, και τα χημικά αέρια της ΕΛ.ΑΣ., και τίποτα δεν δείχνει ότι κάτι καλό μπορούμε να περιμένουμε.
Το φαιδρόν είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. πολεμάει τον Έλληνα πατριώτη…

Τα οικονομικά μέτρα του ξένου παράγοντα αυξάνουν την ανεργία, αυξάνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, και οι Έλληνες κοιμούνται!
Τα οικονομικά μέτρα αυτά δεν καταδικάζονται από τα πληρωμένα ΜΜΕ του ξένου παράγοντα, αλλά υμνούνται σαν αναπτυξιακά μέτρα.

Σήμερα δεν μας κυβερνά η πατριωτική Ν.Δ. αλλά η Πολιτική Άνοιξη του ξένου παράγοντα, η Πολιτική Άνοιξη του 3% του Σαμαρά.
Κατάντησαν τη Ν.Δ. «Αραβική Άνοιξη», και ο Νοών Νοείτω…

Οι συνεντεύξεις του μικρού πρωθυπουργού στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζονται από αερολογίες, συντηρητισμό, και νεοφιλελευθερισμό. Κολυμπάει μέσα σε νερά υποτέλειας, φοβίας, και ατολμίας. Εφαρμόζει το «Σοκ και Δέος», και τις οικονομικές θεωρίες της «Σχολής του Σικάγου» του ξένου παράγοντα, επάνω στον Ελληνικό Λαό.
Δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από τη κρίση, μέχρι να αποτελειώσει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, «ο ξένος παράγων», της Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης, και Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Μερικά ΜΜΕ ζητούν άμεσο επιστροφή στη δραχμή.
Επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα θα είναι επιτυχής ΜΟΝΟ

1.- Με εφαρμογή της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, δηλαδή διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, και στάση πληρωμών τοκοχρεολυσίων προς τους τοκογλύφους δανειστές. και
2.- Με ανατροπή του παρόντος προδοτικού πολιτικού συστήματος.

Επιδίωξη της τυραννίας του ξένου παράγοντα, είναι να πτωχεύσουν οι Έλληνες, ώστε με την επιβολή μεγάλων φόρων, να γίνει η δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων, και να αποδοθεί αυτή στους τοκογλύφους.

Στο άρθρο 19 η Οικουμενική διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει:
«Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει, και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο». «Ο Σιωπών δοκεί συναινείν»…
Το άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος των Ελλήνων λέει:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον παντός που επιχειρεί να το καταλύσει».
Παραπέμπει σε Τρόϊκα, διεθνείς τοκογλύφους δανειστές, και ξένο παράγοντα.
Έλληνες αφυπνιστείτε, και αντισταθείτε.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
e-mail: ant.grypaios@gmail.comΓράφει ο Σταύρος Λυγερός

Το καινοφανές στοιχείο της επίθεσης πριν από μία εβδομάδα στο Νέο Ηράκλειο είναι ότι δεν στράφηκε ενα­ντίον κάποιων εκπρο­σώπων της εξουσίας ή του κράτους. Έπληξε μέλη της Χρυσής Αυ­γής. Αν και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε προκήρυξη, κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες θα δώσουν στην πράξη τους το νόημα της εκδίκησης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αυτά σε πρώτο επίπεδο, επειδή στο σκο­τεινό κόσμο της τρομοκρατίας υπάρχουν πολλά επίπεδα.

Όταν το εξεγερσιακό κύμα του Δεκεμ­βρίου του 2008 υποχώρησε, η φαντα­σίωση μιας δυναμικής συνέχειας με άλλα μέσα τροφοδότησε τη δεξαμενή απ’όπου αντλούν σε πρώτο επίπεδο οι οργανωμέ­νες ομάδες των κουκουλοφόρων και σε δεύτερο επίπεδο οι οργανώσεις ένοπλης δράσης Η «νέα τρομοκρατία» έχει δια­φορετική ρητορική και διαφορετικό τρό­πο δράσης από οργανώσεις όπως ο ΕΛΑ και η 17 Νοέμβρη. Οι επιθέσεις της είναι πιο συχνές, είναι μάλλον πρόχειρες αλλά έχουν ποικιλία και αρκετές απ’ αυτές είναι «τυφλές».

Η επίθεση στο Νέο Ηράκλειο παραπέ­μπει στην εκδοχή της «νέας τρομοκρα­τίας» που δεν έχει τις όποιες ιδεολογικές αναστολές είχε η παραδοσιακή «αριστε­ρή τρομοκρατία» αναφορικά με το είδος των στόχων και τον κίνδυνο πρόκλησης αυτού που κυνικά αποκαλείται «παρά­πλευρες απώλειες». Ειδικότερα, παρα­πέμπει στη μηδενιστική εκδοχή που έχει προκύψει από την ώσμωση τρομοκρα­τών με ποινικούς Αυτή η συνιστώσα της «νέας τρομοκρατίας» έχει στόχο να σκοτώ­σει, αδιαφορώντας για το πώς θα τη δει η κοινή γνώμη. Στο Νέο Ηράκλειο οι δράστες είχαν στόχο να σκοτώσουν ιδιότητα και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα. Είχαν στόχο να σκοτώσουν χρυσαυγίτες και όχι ειδικά τους Γιώργο Φουντούλη, Μανώλη Καπελώνη και Αλέξανδρο Γέροντα.

Πολλοί βολεύονται με τη θεωρία ότι οι τρομοκράτες δεν είναι τίποτα άλλο από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών. Η θεωρία αυτή είναι ένας εύκολος τρόπος παράκαμ­ψης του προβλήματος. Πιθανότατα στους κόλπους τρομοκρατικών ομάδων να υπάρ­χουν και τέτοιοι. Είναι λάθος, όμως, να ερ­μηνεύεται το φαινόμενο αποκλειστικά με όρους συνωμοσίας.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η τρο­μοκρατία δεν είναι παιδί της οικονομι­κής κρίσης. Προϋπήρχε, αλλά η κρίση την τρέφει. Το πολιτικοψυχολογικό κλίμα που η κρίση δημιουργεί στην κοινωνία ωθεί ανήσυχους νέους στο δρόμο της σύ­γκρουσης και γρήγορα τους μεταλλάσσει σε τεχνικούς της βίας. Οι περισσότεροι εξ αυτών συμμετέχουν στις ομάδες κου­κουλοφόρων, αλλά κάποιοι προσχωρούν σε τρομοκρατικές ομάδες. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση κατά κανόνα είναι θέμα χρόνου να διολισθήσουν σε λούμπεν πρακτικές.

Μπορεί η μορφή της τρομοκρατίας να άλλαξε, αλλά ο πυρήνας της παραμένει ο ίδιος. Όταν κάποιοι οπλίζονται με σκοπό να προωθήσουν με τη βία τις όποιες ιδεολη­ψίες τους το αποτέλεσμα είναι εφιάλτης. Το κουμπούρι τούς γεμίζει αλαζονεία και τους κάνει να νιώθουν μικροί θεοί. Στις νεό­τερες γενιές τρομοκρατών, που δεν έχουν τις όποιες αναστολές της παλιάς φρουράς, αυτά ισχύουν στο πολλαπλάσιο.

Στην πραγματικότητα, η τρομοκρατία είναι εκδήλωση ενός ανήθικου πολιτικού αναλφαβητισμού. Κατά κανόνα, μάλιστα, φέρνει τα ακριβώς αντίθετα από τα δια­κηρυσσόμενα πολιτικά αποτελέσματα. Στην περίπτωση της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο ο κανόνας αυτός ισχύει πολύ περισσότερο. Λόγω των δικαστικών διώ­ξεων με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και λόγω της επικοινωνιακής καταιγίδας που θεμελίωσε αυτή την εντύ­πωση στην κοινή γνώμη, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Σε αυτή την εξαιρετικά δυσχερή για την ίδια συγκυρία, κανείς δεν θα μπορούσε να της προσφέρει μεγαλύτερο πολιτικό δώρο. Η δολοφονία των δύο νεαρών χρυσαυγιτών και ο βαρύς τραυματισμός του τρίτου εκ των πραγμάτων είναι μάννα εξ «ουρανού», επειδή διαφοροποιεί το κλίμα στην κοινή γνώμη για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Από μήτρα νεοναζιστών τραμπούκων και δολοφόνων, εμφανίζεται τώρα σαν στόχος τυφλών δολοφονικών επιθέσεων.

Από τον τρόπο αντίδρασής της φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την ευ­καιρία για να αυτοπροβληθεί σαν θύμα, σαν ένα νόμιμο κόμμα που όχι μόνο διώ­κεται καταχρηστικά από την εξουσία, αλλά και που αποτελεί στόχο τρομοκρα­τών. Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι σε αυτό το επικοινωνιακό επίπεδο θα δρέψει πο­λιτικούς καρπούς από το αίμα των μελών της. Για την ακρίβεια, θα είναι δυσκολό­τερο για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να συνεχίσει το μετωπικό πόλεμο εναντίον του νεοναζιστικού κόμματος και πολύ περισσότερο να το θέσει εκτός νόμου. Με αυτή την έννοια, η πιθανότατα τρομοκρατική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο ήδη παράγει σημαντικά πολιτικά αποτε­λέσματα.

Πηγή "Επίκαιρα"


Όχι! Οι χρεοκοπημένες κυβερνήσεις δεν πέφτουν.
Δεν πέφτουν από μόνες τους όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, δεν πέφτουν όπως τα ώριμα σύκα τον Αύγουστο, δεν πέφτουν με προσευχές και λιτανείες, δεν πέφτουν με απεργίες συγκαταβατικές και με διαδηλώσεις ατροφικές.
Τα ρούχα μας μπορεί να πέσουν, τα δόντια μας μπορεί να πέσουν, εμείς μπορεί να πέσουμε, αλλά οι χρεοκοπημένες κυβερνήσεις δεν πέφτουν.
imagesΤις χρεοκοπημένες κυβερνήσεις τις διαχειρίζονται άνθρωποι με χρεοκοπημένες συνειδήσεις.
Αυτοί οι χρεοκοπημένοι άνθρωποι δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Είναι αδίστακτοι, είναι ψυχροί επαγγελματίες, είναι πληρωμένοι δολοφόνοι.
Είναι ιδεολόγοι, με την πιο βρώμικη ιδεολογία, εκείνη των ελεύθερων αγορών, εκείνη της διαπόμπευσης του ατόμου για την ευημερία των αριθμών.
αρχείο λήψης (1)Δεν υπάρχει όριο στην εγκληματική τους δράση.
Τα όρια τα βάζουν οι λαοί, μόνο αυτοί.
Αλλά ο λαός ξεπουλήθηκε στο γιουσουρούμ, για ένα κοστούμ, για ένα κοστούμ.

Και έφτασε η στιγμή της αποπληρωμής.
ta nea tou skaiΕτούτο το χειμώνα της δυσαρέσκειας θα υπάρξουν πολλά θύματα.
Ετούτο το χειμώνα της απόγνωσης θα φαγωθούμε μεταξύ μας.
Ετούτο το χειμώνα της εξαθλίωσης η πίεση θα γεννήσει τέρατα.
Καθώς η μέγκενη κλείνει ο καθένας θα παλεύει για να σώσει το τομάρι του -και μόνο αυτό.
Επιβίωση πάση θυσία. Πατώντας τον άλλο, αδικώντας τον άλλο, αδιαφορώντας για τον άλλο, τρώγοντας τον άλλο.
Η λαϊκή μέθεξη θα μείνει ένα παραμύθι που λένε κάποιοι απογοητευμένοι ποιητές, στα μπουντρούμια όπου περνούν τις τελευταίες ώρες τους.
Αλλά κανείς δε θα τους ακούσει.
αρχείο λήψηςΌλοι θα κοιτούν το παραβάν.
Οι χρεοκοπημένοι άνθρωποι στήνουν το παραβάν τους μπροστά από αυτό που θέλουν να κρύψουν.
Το παραβάν έχει πάνω του τρομακτικά σχέδια, έχει κινούμενες εικόνες, έχει τραγωδίες και δράματα. Έχει τις ανθρώπινες στιγμές των απάνθρωπων και τις λαμπερές όψεις των μετρίων.
Έχει όλα όσα θα ήθελες να δεις, όλα όσα θα ήθελες να κάνεις, όλα όσα θα ήθελες να γίνεις.
Κι όλοι μένουν να κοιτάνε το παραβάν.
ScreenHunter_77 Oct. 12 14.05
Η είδηση αποκρύπτει την είδηση, η δολοφονία αποκρύπτει τη γενοκτονία.
Όλοι κοιτούν το παραβάν, τρομοκρατημένοι από το τέρας, γοητευμένοι από τη χλιδή.

Όλοι κοιτούν το παραβάν, ξεχνώντας ότι πίσω του κρύβεται η γενεσιουργός αιτία κάθε τέρατος.
Η εποχή των ισχνών αγελάδων δε θα διαρκέσει εφτά χρόνια.

Δεν έχει ημερομηνία λήξης η εκμετάλλευση.
Θα συνεχίζεται, όσο εμείς κοιτάμε το παραβάν, όσο εμείς κοιτάμε το τομάρι μας, όσο εμείς κοιτάμενα επιβιώσουμε, ακόμα μια μέρα -πάση θυσία.
tremh-614x378Θα σφάξουμε τις ισχνές αγελάδες για να τραφούμε και μετά θα αλληλοσφαγιαστούμε για να θρέψουμε τους χρεοκοπημένους ανθρώπους, τους κούφιους ανθρώπους.
Θα θυσιάσουμε όλα όσα ονειρευτήκαμε, όλα όσα μας κάνουν ανθρώπους, όλα όσα μας γεμίζουν χαρά και περηφάνεια.
Θα θυσιάσουμε τα παιδιά μας για ούριους ανέμους.
Γιατί ποτέ δεν θυσιάστηκε κάποιος Αγαμέμνονας.

Οι βασιλιάδες τρέφονται από το αίμα των πειθήνιων υπηκόων τους.
Ποτέ δεν θυσιάστηκε κάποια Ιφιγένεια.

Ακόμα κι αυτές, τις κόρες των βασιλιάδων, τα τέκνα του συστήματος, τους σώζει την τελευταία στιγμή κάποιος από μηχανής προβοκάτορας.
image003(560)Μόνοι οι φαντάροι θυσιάζονται.
Θυσιάζονται για ένα κουστούμι αδειανό, για μια Ελένη, για μια Ωραία που γυροφέρνει στα πρωινά τείχη της Τροίας, πουλώντας τα πλούσια κάλλη της, τα φουσκωμένα με σιλικόνη μυαλά της.
Μόνο οι φαντάροι θυσιάζονται -ζητωκραυγάζοντας, πεθαίνουν -μηρυκάζοντας, και οι μάνες τους βγαίνουν στο παραβάν κρατώντας παλίμψηστα όπου γράφουν:
“Και οι Αχαιοί έχουν μάνες”.
Δεν είναι η έβδομη σφραγίδα της Αποκάλυψης αυτή, δεν είναι καν η πρώτη. Ούτε είναι η πόρνη της Βαβυλώνας.
Είναι η ζωή μας πόρνη, όπως την αφήσαμε να καταντήσει.
Ευπειθείς και άβουλοι, μοιραίοι και δειλοί, ιδανικοί αυτόχειρες του καλύτερου δυνατού κόσμου.
 

proino-mou_003Το Κράτος και η Βία είναι αδέλφια. Το ήξερε ο Ησίοδος, το ήξερε ο Αισχύλος, αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα, ανάξιοι απόγονοι ένδοξων προγόνων.
Δεθήκαμε αυτοβούλως στον Καύκασο, ψηφίζοντας τους ανάξιους γιους ανάξιων βασιλιάδων.

Και περιμένουμε τον Ηρακλή για να μας σώσει.
Ο αετός επιστρέφει κάθε πρωινό και γευματίζει με το θνητό συκώτι μας.
Και περιμένουμε τον Ηρακλή για να μας σώσει.
197-ti-symvainei-me-niko-evangelato-kai-skai Οι αλυσίδες μας είναι ψηφιακές, τηλεοπτικές, ραδιοφονικές, χάρτινες.
Και περιμένουμε τον Ηρακλή για να μας σώσει.
Και περιμένουμε…
Όμως ο Ηρακλής χορεύει συρτάκι στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Κι εμείς περιμένουμε τις αλυσίδες να πέσουν, το μάννα να πέσει, το τζόκερ να πέσει, τις τιμές να πέσουν, την ανεργία να πέσει, το μετέωρο να πέσει, το γείτονα να πέσει, τις κυβερνήσεις να πέσουν.
Περιμένουμε…
Δεσμώτες του παραβάν.

Sanejoker

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν οι διαβαθμισμένες πληροφορίες, των οποίων η γνώση δεν είναι προσβάσιμη σε όλους και απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η χώρα μας βεβαίως δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό και σήμερα μπορούμε, να αναφερθούμε, σε κάτι που έγινε γνωστό ως ¨πρόταση δυσπιστίας¨ ή άλλως με το κωδικό όνομα «δεκανίκι»!

Την πολιτική κατάσταση δηλ. το γενικό ξεπούλημα της χώρας, την γνωρίζουμε όλοι. Καλούμαστε τακτικά όμως και σίγουρα κατά την διενέργεια των εκλογών, να επιλέξουμε τους καλύτερους, για να μας κυβερνήσουν και συνήθως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν τον πρώτο λόγο.

Συνήθως, υπάρχει αντιπαλότητα στις τοποθετήσεις των κομμάτων και το ένα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του άλλου, για να κερδίσει ποσοστά. Φαινομενικά το ίδιο έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, θίγοντας τα θέματα της ΕΡΤ και της φορολογίας των ακινήτων.

Στην πράξη όμως τι συμβαίνει; Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές με δηλώσεις τους εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για σωρεία μέτρων και υπουργικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ακινήτων. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την συγκυβέρνηση με τα δύο κόμματα. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές παρουσιάζουν ¨τάσεις¨ διαφορετικής προσέγγισης των πολιτικών θεμάτων και αφήνουν υπονοούμενα, για φλερτ με άλλους σχηματισμούς υπαρκτούς ή υπό σύσταση. Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές εκφράζουν την αντίρρησή τους για όποια νέα μέτρα και περεταίρω κοινωνική επιβάρυνση.

Με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Εξαφάνισε όλες τις δυσαρέσκειες αυτές και επανέφερε το πολιτικό σύστημα στην ¨σταθερή¨ του μορφή. Δηλαδή, είναι δεδομένο, ότι όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα καταψηφίσουν την πρόταση αυτή, αφού υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και κανένας βουλευτής μέσω άλλου κόμματος δεν επιθυμεί να πέσει η κυβέρνηση. Είναι δεδομένο, ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την απόρριψη της πρότασης, ως πρόταση εμπιστοσύνης στο σύνολο του έργου της, συμπεριλαμβανομένων της ΕΡΤ, της φορολογίας των ακινήτων, της εν γένει οικονομικής πολιτικής της, του γενικού ξεπουλήματος της χώρας στους δανειστές. Είναι επίσης δεδομένο, ότι η κυβέρνηση κερδίζει ένα δύσκολο χειμωνιάτικο εξάμηνο, το οποίο περιλαμβάνει και την ήρεμη πολιτικά προεδρία της Ε.Ε., το θέμα του πετρελαίου και της θέρμανσης, το ασφαλιστικό, τα εργατικά … Είναι δεδομένο, ότι μπορεί πλέον επίσημα η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει στο εξωτερικό τον κίνδυνο από πλευράς αντιπολίτευσης. Είναι δεδομένο, ότι από την πρόταση αυτή δικαιολογείται και η μή έλευση επενδυτών, αφού φοβούνται την ασταθή πολιτική κατάσταση. Στο τέλος μάλιστα του εξαμήνου αυτού έχει έρθει η ώρα για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Από κάθε άποψη, η χρονική στιγμή που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση, να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση και σίγουρα την πολιτική κατάσταση που οι ξένοι τοκογλύφοι επιθυμούν, για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της. Επαξίως πλέον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τον τίτλο, ότι είναι το καλύτερο και μοναδικό δεκανίκι της κυβέρνησης. Μπράβο!!!Ο κύριος Πουλιαέφσκι πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στην Αγία Πετρούπολη μαζί με τον Κ. Καραΐσκο

Του Κώστα Καραΐσκου 

Ἡ ἀδελφοποίηση τῆς Ἀλεξανδρούπολης µέ τήν ρώσικη πόλη Σοσνόβι Μπόρ πρίν τρία χρόνια ἄνοιξε ἕνα πολύ σηµαντικό κεφάλαιο στίς ἑλληνορωσικές σχέσεις ἀλλά καί στούς ὁρίζοντες τῆς ἑλληνικῆς Θράκης.

Οἱ δεσµοί τῆς ἀκριτικῆς πόλης µέ τή Ρωσία εἶναι πολλαπλοί καί ξεκίνησαν µέ τόν Ρωσοτουρκικό πόλεµο τοῦ 1877-1878. Ἡ παρουσία τοῦ ρωσικοῦ στρατοῦ στήν περιοχή εἶχε µεταξύ ἄλλων ὡς ἀποτέλεσµα ἀφενός οἱ µηχανικοί του νά σχεδιάσουν τήν πόλη καί τόν χαρακτηριστικό φάρο τῆς µελλοντικῆς Ἀλεξανδρούπολης (τότε ὑπῆρχε µόνο τό ψαροχώρι Δεδέαγατς) κι ἀφετέρου 30 Ρῶσοι στρατιῶτες νά πεθάνουν ἐκεῖ ἀπό τύφο. Ἡ ἔλευση τῶν νεοπροσφύγων τά τελευταῖα 25 χρόνια ἀπό τήν πρώην Σοβιετική Ἕνωση ἀναθέρµανε τή σχέση µέ τή Ρωσία. Ἱδρύθηκε τό «Ρώσικο Σπίτι», στήθηκε τό µνηµεῖο γιά τούς 30 πεσόντες καί ἡ πόλη ἀδελφοποιήθηκε µέ τό Σοσνόβι Μπόρ, ἰδιαίτερη πατρίδα τῶν στρατιωτῶν. Παράλληλα, ἡ ἀκάµατη δραστηριότητα τοῦ Κώστα Γκαµπαερίδη, προέδρου τῆς Πανελλήνιας Ἕνωσης Παλλινοστούντων Ἐπιχειρηµατιῶν, ἔφερε µέχρι καί ρώσικα πολεµικά πλοῖα στό λιµάνι τῆς πόλης, ἐνῶ ἔγινε καί κοινή παρέλαση Ρώσων καί Ἑλλήνων στρατιωτῶν (28η Ὀκτωβρίου 2011)!

Λέγεται πώς αὐτό τό τελευταῖο ἦταν πού κινητοποίησε κάποιες δυνάµεις νά φρενάρουν τήν ἀνάπτυξη τῶν διµερῶν σχέσεων, οἱ ὁποῖες –µέ τήν ἀποφασιστική συµβολή τοῦ δηµάρχου Β. Λαµπάκη καί τοῦ µητροπολίτη Ἄνθιµου– πήγαιναν ἀπό τό καλό στό καλύτερο. Ἔτσι, παρότι ἄνοιξε ἡ Aegean τήν τετράµηνη ἀεροπορική σύνδεση τῆς Ἀλεξανδρούπολης µέ τήν Ἁγία Πετρούπολη καί τή Μόσχα, µέ ἱκανοποιητική κίνηση, καί παρότι ἄρχισε τό ρεῦµα τοῦ τουρισµοῦ καί τῆς φιλοξενίας ἑκατοντάδων ρωσόπουλων στίς δεσποτικές κατασκηνώσεις, τό θέµα τῆς ἵδρυσης ρωσικοῦ ὑποπροξενείου στήν πόλη ἔχει παγώσει στό ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν. Πρῶτα µέ τόν Ἀβραµόπουλο καί τώρα µέ τόν Βενιζέλο ὅλα δείχνουν τήν ἀπροθυµία τῆς Ἀθήνας (;) γιά αὐτό πού ζητάει ἡ σύνολη τοπική κοινωνία. Σηµειωτέον ὅτι ἡ ἵδρυση τοῦ ὑποπροξενείου εἶναι προϋπόθεση γιά τό ἄνοιγµα καί τοῦ ὑποκαταστήµατος τῆς ρώσικης τράπεζας Kedr Bank, ἡ ὁποία εἶναι ἀπό µῆνες ἕτοιµη καί περιµένει τό ἑλληνικό πράσινο φῶς.


Κόντρα στήν ὑπονόµευση τοῦ σχεδίου ἀπό τίς ὅποιες δυνάµεις, στήν Κοµοτηνή ὁ «Ἀντιφωνητής» ξεκίνησε πρόσφατα µία προσπάθεια νά προωθηθεῖ τό ἴδιο µοντέλο σχέσεων καί γιά τήν πρωτεύουσα τῆς Θράκης: ἀδελφοποίηση µέ κάποιαν ρώσικη πόλη τῆς περιφέρειας τῆς Ἁγίας Πετρούπολης, ἐκτός ἀπροόπτου µέ τό ἰσοµέγεθες Κίρισι. Σηµειωτέον ὅτι σήµερα ἡ Κοµοτηνή, χάρη στήν ἐθνική «εὐαισθησία» καί τίς ἐκλογικές προτεραιότητες τῶν πράσινων καί γαλάζιων δηµάρχων της, εἶναι ἀδελφοποιηµένη µόνο µέ τρεῖς … τούρκικες πόλεις: Γιάλοβα καί Γιλντιρίµ Προύσσας (Τουρκία) καί Κίρτζαλι (Βουλγαρία). Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἔλευσης τοῦ κ. Ντιµίτρι Πουλιαέφσκι (εἶναι ὁ δήµαρχος τοῦ Σοσνόβι Μπόρ) καί τῆς συνοδείας του στή Θράκη, µεσολαβήσαµε* γιά µία συνάντησή του µέ τόν δήµαρχο Κοµοτηνῆς κ. Γιῶργο Πετρίδη στίς 29-10-2013.


Στή συνάντηση αὐτή ὁ κ. Πουλιαέφσκι (στή φωτό µαζί µας), ὁ ὁποῖος εἶναι καί  πρόεδρος τῆς Περιφερειακῆς Ἕνωσης Δήµων στήν περιοχή τῆς Ἁγίας Πετρούπολης, ἐξέφρασε τήν ρώσικη ἐπιθυµία γιά τήν προώθηση οὐσιαστικῶν σχέσεων µέ δήµους τῆς περιοχῆς µας κι ὄχι µόνο ἐπαφῶν ἅπαξ ἐτησίως, πού τελικά δέν συνεισφέρουν πουθενά. Ὁ Γ. Πετρίδης συµφώνησε καί ἐξέθεσε ἁδροµερῶς τό προφίλ τοῦ δήµου µας ἀλλά καί τῆς εὐρύτερης περιοχῆς. Οἱ δύο δήµαρχοι ἐπιβεβαίωσαν τά στοιχεῖα πού ἑνώνουν τούς δύο λαούς καί ἡ ὅλη συνάντηση πραγµατοποιήθηκε σέ ἕνα πολύ καλό κλῖµα. Νά δοῦµε ὅµως τί µᾶς ἐπιφυλάσσει τό (ἀντ)εθνικό µας κέντρο…


* Πρίν 9 χρόνια εἴχαµε πετύχει ὁµοιοτρόπως τήν συσχέτιση τῆς πόλης µας µέ τή Νάµπλους τῆς Παλαιστίνης ἀλλά ἡ ὑπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας ἔµεινε γιά διάφορους λόγους  κατά βάση στά χαρτιά.

Πηγή Ρήξη φ. 98

ΧΟΥΝΤΑ είναι, πραξικοπήματα κάνει.

Γνωρίζουμε πως ΔΕΝ θα σταματήσουν...
Σύντομα θα "απελευθερωθούν" οι κατασχέσεις κατοικιών και οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Θα υπογράφονται μόνο ατομικές συμβάσεις, με ελάχιστη αμοιβή.
Θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία -μόνο για το 2014- θα χρηματοδοτηθούν με 2,5 δις λιγώτερα.
Οι κατασχέσεις μισθών/συντάξεων εφιαλτική πραγματικότητα.
Το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου... σωτήρια υποχρέωση.
Η Βία και ο κρατικός αυταρχισμός καθημερινότητα.
- Ποιός θα τους σταματήσει, αν όχι ΕΜΕΙΣ;

Θα ανάβεις σόμπα και θα εισβάλλουν σπίτι μπάτσοι και εφοριακοί.
Θα πας στο σούπερ με συνοδεία ΣΔΟΕ.
Θα τρως ψωμοτύρι και θα μετρούν μπουκιές.
Θα αρρωσταίνεις και θα σου ετοιμάζουν... κηδεία.
Θα σπουδάζεις παιδί πουλώντας το μικρότερο αδέρφι.
- Ποιός θα τους σταματήσει, αν όχι ΕΜΕΙΣ;

Μας θέλουν φτωχούς και φτηνούς.
Να δουλεύουμε για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσσάμε.
Νάμαστε δούλοι τους. Σκυλιά τους.
Νάμαστε ένα τίποτα.
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.

Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε.
Να γίνει η 17 Νοέμβρη 2013 η αρχή του τέλους τους.
Παλλαϊκή Αντίσταση σε Δρόμους και Πλατείες.
Σ΄όλη τη Χώρα...
ΑΝΑΤΡΟΠΗ/ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ ΖΩΗ.

Από politikokoraki, μοντάζ Γρέκι


Η ντροπή της Ευρώπης. Η χώρα που κατηγορεί τους άλλους για τα πάντα, αυτή που θέλει να μπουν όλα στη δική της τάξη και στο δικό της ασφυκτικό κλοιό. Η Γερμανία της Μέρκελ που το παίζει τιμητής των πάντων. Αυτή η χώρα, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα «πλυντήρια» μαύρου χρήματος, ένας από τους καλύτερους φορολογικούς παράδεισους για τα λαμόγια. 
Σύμφωνα με έρευνα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (Tax Justice Network), η Γερμανία κατατάσσεται στην 8η θέση σε σύνολο 82 χωρών και χαρακτηρίζεται «Ελντοράντο» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η Κύπρος κατατάσσεται μόλις στην 41η θέση, παρ΄ ότι διέλυσαν την οικονομία της επειδή δήθεν ήταν πλυντήριο για του Ρώσους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, στη Γερμανία «ξεπλένονται» ετησίως μεταξύ 29-57 δισ. ευρώ, με μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών να προέρχεται από το οργανωμένο έγκλημα (υπάρχουν ενδείξεις ότι η ιταλική Μαφία έχει συναλλαγές με τις γερμανικές τράπεζες) και από διεφθαρμένα καθεστώτα από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. 
Για παράδειγμα, στη Γερμανία υπάρχουν «παγωμένοι» λογαριασμοί δισεκατομμυρίων από χώρες της «αραβικής άνοιξης» (Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτος). 
«Οι γερμανικές τράπεζες φαίνεται να στηρίζουν τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στο εξωτερικό και ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα είναι η διαχείριση μεγάλων (και μάλλον υπόπτου προελεύσεως) κεφαλαίων από το Τουρκμενιστάν. 
Εστίες προβληματισμού αποτελούν επίσης τα ελλιπή στοιχεία για τα καταπιστεύματα και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που εδρεύουν στη Γερμανία, ο πολύ μικρός αριθμός ύποπτων συναλλαγών για μια οικονομία με τόσο μεγάλο μέγεθος, η έλλειψη δημόσιων στατιστικών στοιχείων για τις υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος και η τάση της εποπτικής αρχής των γερμανικών τραπεζών BaFin να εκχωρεί σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες την αρμοδιότητα εφαρμογής των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος, κάτι που εγείρει θέματα σύγκρουσης συμφερόντων».

Στις πρώτες θέσεις του δείκτη «φιγουράρουν» όπως είναι αναμενόμενο η Ελβετία και το Λουξεμβούργο.