Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

7 Νοε 2013

Θα έλεγα ότι απορώ πώς κυβερνούν, αλλά ξέρω.
Αλληλοπαραμυθιάζονται.
Εν πρώτοις, αλληλοπαραμυθιάζονται ότι κυβερνούν, ενώ απλώς εκτελούν εντολές άλλων. Των πολυχρονεμένων Επικυρίαρχων. «Ευτυχώς που υπάρχει η Τρόικα» λέει ο κ. Στουρνάρας. «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχον» λέει  ο Μπενύτο - τι χρείαν λοιπόν άλλων μαρτύρων έχουμε; που θα έλεγε και ο άπιστος Θωμάς.

Κατά δεύτερον, αλληλοπαραμυθιάζονται ως προς την εκτέλεση των διαταγών που λαμβάνουν: «αυτήν τη φορά μόλις έρθει η Τρόικα, θα της τρίξουμε τα δόντια», λένε. Ερχεται η Τρόικα, «το κθαναθκεφτήκαμε» δηλώνουν, και ξαναρχίζουν τις «διαπραγματεύθειθ», με δέκα «τριγμένα» δόντια λιγότερα.

Αλληλοπαραμυθιάζονται, τέλος, ότι μας παραμυθιάζουν...
«Δεν θα πάρω νέα μέτρα» δηλώνει ο κ. Σαμαράς, «η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα» δηλώνει κ. Ολι Ρεν! Μόκο ο Ελλην Πρωθυπουργός.

«Του χρόνου βγαίνουμε απ’ την κρίση» μας διαβεβαιώνει ο κ. Σαμαράς. «Η Ελλάδα θα χρειασθεί μέτρα και το 2014» αποφαίνεται ο Ολι Ρεν. Τουμπεκί ψιλοκομμένο ο Ελλην Πρωθυπουργός. «Μάλιστα θα χρειασθούν νέα μέτρα και το 2015, και το 2016» επιμένει άκαρδα ο σκληρόφραγκος Ολι! Τι στο διάολο; επίτηδες το κάνει; επίτηδες διαπομπεύει τον Ελληνα Πρωθυπουργό ο φίλος κι εταίρος Ολι; Δεν χρειάζεται να μας εξευτελίζουν έτσι. Μπορούμε και μόνοι μας. «Οσοι έχουν ένα σπίτι, δεν θα το χάσουν» μας καθησυχάζει ο κ. Χατζηδάκης, θυμίζοντας εκείνο το αμίμητο του Γιωργάκη ότι «σε κάθε σπίτι θα προσπαθήσουμε να δουλεύει ένας τουλάχιστον». Οι γελοίοι!

Μας κυβερνούν δυο παρεάκια, ένα γαλάζιο κι ένα πράσινο, που αλληλοπαραμυθιάζονται ότι το ένα επωφελείται απ’ το άλλο. Μια λυκοσυμμαχία αλληλομισούμενων που προσωρινώς αλληλοϋποστηρίζονται, προσπαθώντας να τη σκαπουλάρουν και να μην πληρώσουν τις αμαρτίες τους.

Τι θα απογίνει, λόγου χάριν, ο κ. Βενιζέλος αν του φύγουν και οι τελευταίοι βουλευτές του; - a propos, ο Γιάννος, λέγεται, πέταξε σαν το πουλάκι στη Βραζιλία και πάει για παρατηρητής ωδικών πτηνών στον Αμαζόνιο!

Αλλά, αν το κόμμα του Μπενίτο Μπενύτο φυλλορροεί, δεν πάει καλύτερα ή μάλλον πάει για ομοίως ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Ιστορικά χαμηλά φαίνεται να πιάνει το κόμμα του κ. Σαμαρά στα ομιλούντα σπλάχνα των άρρητων γκάλοπ. Και πώς να μην πιάνει ιστορικά χαμηλά η Ν.Δ., όταν ο μόνος τομέας στον οποίον πηγαίνει καλά ο αρχηγός της είναι στις συνεντεύξεις στον κ. Πρετεντέρη. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

«Λες να μη νοιώθω εγώ τον πόνο» έλεγε («που εγώ προκαλώ», αυτό δεν το έλεγε), έλεγε κι έλεγε ο κ. Σαμαράς στον συμπάσχοντα δημοσιογράφο. Ηταν και οι δύο έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα για τον Μήτσο που του παίρνουν το σπίτι, τον Μήτσο τον άνεργο, τον Μήτσο που του έκατσαν οι φόροι έμφραγμα, αλλά οι δυο άνδρες κρατήθηκαν, συγκρατήθηκαν κι έμειναν αξιοπρεπείς.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι στις συνεντεύξεις Πρετεντέρη ο κόσμος είναι καλύτερος.

Πρόκειται για ένα κβαντικό σύμπαν παράλληλων κόσμων σε 16 διαστάσεις: σε απολύουν; στη συνέντευξη Πρετεντέρη σε αποδεσμεύουν! Δεν θα έχεις αύριο σπίτι; στη συνέντευξη Πρετεντέρη ένας καλύτερος κόσμος με offshore για όλους γίνεται εφικτός! Θα κοιμάσαι σε παγκάκι; στη συνέντευξη Πρετεντέρη θα είσαν ένα παιδί που μετράει τ’ άστρα! Ετσι λειτουργεί το κβαντικό σύμπαν: η Ευρώπη είναι η σύγκλιση των αποκλίσεών της. Κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι η αναμονή σχηματισμού κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Στο κβαντικό σύμπαν δεν έχεις αγωνία αν θα ’χεις αύριο να φας (πρώτη διάσταση), τρως την αγωνία (πέμπτη διάσταση), μπαίνεις σε μια συνέντευξη Πρετεντέρη (δέκατη τρίτη διάσταση) και βγαίνεις στο Ζάππειο (δέκατη έκτη διάσταση και δεκαοκτώ σημεία Σαμαρά). Πού είναι το πρόβλημα; Στο κβαντικό σύμπαν και τις συνεντεύξεις Πρετεντέρη όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία! φέρ’ ειπείν τα δύο άκρα! Στο ένα άκρο του ενός άκρου είναι η Μαρία και στο άλλο άκρο του άλλου άκρου η Πενταγιώτισσα.

Πώς γίνεται αυτό; ε, μην περιμένετε τώρα μια φτωχή στήλη να σας λύσει όλα τα μυστήρια του σύμπαντος...
 

Του Στάθη από enikos

Με συνεχείς πτήσεις καταφτάνουν στην Τουρκία ισλαμιστές τζιχαντιστές και προωθούνται άμεσα στη Συρία για να πολεμήσουν κατά του Άσαντ

Σύμφωνα με ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, αντάρτες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν αεροπορικώς συνεχώς στην Τουρκία και προωθούνται τάχιστα στην ΒΔ Συρία για να αναλάβουν ένοπλη δράση.

Εμφανίζεται δηλαδή «on camera» για πρώτη φορά ότι συζητείται και κυκλοφορεί ευρέως σε όλον τον κόσμο σχετικά με την στάση των τουρκικών αρχών στο θέμα των ανταρτών της Αλ –Κάιντα και την Συρία, καθιστώντας παράλληλα την Τουρκία το κυριότερο διαμετακομιστικό κέντρο ισλαμιστών ανταρτών στην Μ. Ανατολή.

Το ρεπορτάζ δείχνει με την χρησιμοποίηση κρυφής κάμερας ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Κάιντα, οι οποίοι πετούν μέσω πολιτικών πτήσεων προς ένα από τα αεροδρόμια στην περιοχή της Αλεξανδρέττας, όπου τους αναμένουν οι στρατιωτικοί σύνδεσμοι για να τους παραλάβουν.

Το διεθνές αμερικανικό κανάλι επισημαίνει σε ειδική αναφορά τις πληροφορίες ξένων ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι η μεταφορά των τρομοκρατών στη Συρία και η προμήθεια όπλων γίνονται μέσω της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μελών της « Αλ – Κάιντα » στη βόρεια Συρία έχει αυξηθεί δραματικά.

Επίσης το CNN δείχνει πλάνα από μια φωτογραφική μηχανή, τα οποία « φωτογραφίζουν» τρομοκράτες της « Αλ – Κάιντα » που βρίσκονται μεταξύ των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών.
Έτσι, παρατηρήθηκε 2 μαχητές από την Μαυριτανία και 4 από την Λιβύη να φέρουν μεγάλες τσάντες. Ένας από αυτούς, όταν έφτασε, είπε ότι είναι από τη Βεγγάζη.

Η έκθεση επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα και τρομοκράτες που πετούν μέσω αυτών των ειδικών πτήσεων από την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, ακόμα και τη Βρετανία. Ωστόσο, πολλοί αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του αμερικανού δημοσιογράφου και με βιασύνη έφευγαν για να μπουν βιαστικά σε αυτοκίνητα που τους ανέμεναν.

Ο αμερικανός ανταποκριτής Nick Walsh δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένος από τον μεγάλο αριθμό των τρομοκρατών της Αλ – Κάιντα που « περιδιαβαίνουν» υπό τα απαθή βλέμματα των τουρκικών αρχών διεισδύοντας στη Συρία.

Το ρεπορτάζ μιλά επίσης με έναν λαθρέμπορο που μεταφέρει τους τρομοκράτες από το αεροδρόμιο προς τα τουρκο- συριακά σύνορα, όπου θα συναντηθούν με ισλαμιστές αντάρτες που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Έτσι μετακινήθηκαν 400 ισλαμιστές αντάρτες μέσα σε 10 ημέρες. Ανάμεσά τους ήταν ένας αντάρτης από το Ιράκ, ο οποίος είπε στον δημοσιογράφο ότι «ήταν στην ευχάριστη θέση να πάει να πολεμήσει στην Συρία και να πεθάνει ηρωικά στη μάχη».

Ο αμερικανός ανταποκριτής Nick Walsh αναφέρει ότι ένα ποσοστό των ισλαμιστών ανταρτών προέρχονται και από ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος τους είναι να ιδρύσουν ένα ισλαμικό χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στις παρατηρήσεις του Nick Walsh υπογραμμίζεται ότι μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και για την ίδια την Τουρκία. Επεσήμανε ότι είναι πολύ εύκολο να δει κανείς στην πόλη Dzharablus στα συροτουρκικά σύνορα μαύρες σημαίες του αποκαλούμενου « Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Αυτή η μεταφορά των τρομοκρατών δημιουργεί υπόνοιες ότι η «η Αλ – Κάιντα» προσπαθεί να αποκτήσει «χερσαία βάση» με την δημιουργία ανεξάρτητου χαλιφάτου στην βόρεια Συρία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την Μ. Ανατολή.

Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Την Κυριακή η ψηφοφορία

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την εισβολή της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για “μέγιστη θεσμική εκτροπή” την οποία όπως τόνισε “δεν διανοούμαστε να αποδεχθούμε” προσθέτοντας ότι η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική, βαραίνει όλα τα κόμματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει αυτό που το αναλογεί.
Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική. “Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οφείλουμε να σταματήσουμε την συρρίκνωση και απαξίωση της Δημοκρατίας μας. Εμείς θα εμποδίσουμε αυτή την πορεία για να ελπίσουμε σε καλύτερο αύριο” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Η συζήτηση της πρότασης μομφής ξεκινάει την Παρασκευή στην Ολομέλεια και την Κυριακή τα μεσάνυχτα θα γίνει η ψηφοφορία.
Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι “δίνεται έτσι η ευκαιρία να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή”.

Τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας
Άρθρo 142:Πρόταση δυσπιστίας

1. H Boυλή μπoρεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστoσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλoς της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτo (1/6) τoυλάχιστoν των Boυλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής.

3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

4. Mε την επιφύλαξη της ευχέρειας πoυ παρέχει η πρoηγoύμενη παράγραφoς στην Kυβέρνηση, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας αρχίζει δύo ημέρες μετά την υπoβoλή της και τελειώνει τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με oνoμαστική ψηφoφoρία, πoυ διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφo 3 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.

5. H συζήτηση αρχίζει με την oμιλία δύo Boυλευτών από εκείνoυς πoυ υπoγράφoυν την πρόταση δυσπιστίας και oρίζoνται με ανάλoγη εφαρμoγή τoυ άρθρoυ 91 παρ. 5. H εγγραφή των άλλων oμιλητών γίνεται έως τo τέλoς της oμιλίας των δύo Boυλευτών τoυ πρoηγoύμενoυ εδαφίoυ. Kατά τα λoιπά η συζήτηση και η ψηφoφoρία διεξάγoνται σύμφωνα με τις παραγράφoυς 3 έως 5 τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ.

6. Πρόταση δυσπιστίας δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνo από την απόρριψη πρoηγoύμενης όμoιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.

7. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών.Κυριακή βράδυ η ψηφοφορία , ξεκινάει η συζήτηση αύριο.

Από enet

Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή, σε περίπτωση που δεν ψηφισθεί η πρόταση μομφής, τότε με βάση το νόμο μπορεί να ξαναγίνει πρόταση μορφής μετά από 6 μήνες, όπως όλοι καταλαβαίνουμε και αφού δεν έχει εξασφαλισθεί η διαρροή ψήφων βουλευτών της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ (που θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μορφής), το μόνο που θα υπάρξει σαν αποτέλεσμα θα είναι η ενδυνάμωση (τσιμεντάρισμα) του δίδυμου Σαμαρά - Βενιζέλου για έξι ακόμη μήνες (μέχρι πριν τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές), στους οποίους όχι μόνο θα κυβερνήσει χωρίς κάποιο φόβο ουσιαστικής αντίδρασης από την αντιπολίτευση (π.χ. σε κάποιο εξωφρενικό νόμο που δεν θα δέχονται να ψηφίσουν ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές), αλλά θα διεκπεραιώσει και την Προεδρία στην Ε.Ε. Τελικά, η πρόταση μομφής ενδέχεται να είναι μία καλά καμουφλαρισμένη επιχείρηση επί της ουσίας στήριξης του Αντώνη Σαμαρά...

  • Ακολουθήστε τον πυρετό του «μαύρου» και «κίτρινου» χρυσού… 
  • το δοκιμασμένο και εγγυημένο επί αιώνες δόγμα του «διαίρει και βασίλευε»… 
  • την μανία εξουδετέρωσης του ανταγωνιστή… 
  • και ποτέ μην πείτε: «Στη δική μου χώρα αποκλείεται»
Του Nikolai Malishevski
Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών της Μόσχας
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Λίγο διάστημα έχει απομείνει μέχρι την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, και οι στόχοι των Αμερικανών πολιτικών σε σχέση με το Πακιστάν φαίνονται να είναι οι εξής:

1) Ο κατακερματισμός του Πακιστάν με στόχο την αποδυνάμωση της στρατηγικής θέσης της Κίνας στη Νότια Ασία,

2) ο πλήρης έλεγχος του εδάφους των αποκαλούμενων «Ναρκοταλιμπάν», του εδάφους δηλαδή στο οποίο παράγεται περίπου το ήμισυ των σκληρών ναρκωτικών στον κόσμο,

3) η εξουδετέρωση του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν, ενός προγράμματος το οποίο υλοποιείται με τη βοήθεια Κινέζων ειδικών (ή, στην αντίθετη περίπτωση, εάν αυτό δεν το φέρουν σε πέρας με επιτυχία, στόχος θα παραμένει η απομάκρυνση του «ψυχολογικού» εμποδίου στη χρήση πυρηνικών όπλων). 


Οι πακιστανοαμερικανικές σχέσεις δέχθηκαν ανεπανόρθωτο πλήγμα τον Σεπτέμβριο του 2001, όταν το Ισλαμαμπάντ έχασε την ιδιότητα του ως προνομιούχου συμμάχου της Ουάσινγκτον στην περιοχή.

Υπάρχουν πολλές αποδείξεις για το γεγονός αυτό:

1. Το πρόσφατο κλείσιμο, εκ μέρους του Πακιστάν, ενός «αμυντικού διαδρόμου» των δυνάμεων κατοχής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν,

2. η άρνηση του Ισλαμαμπάντ να επιτρέψει την δράση των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στη ζώνη διένεξης μεταξύ των διαφόρων φυλών της περιοχής,

3. η χορήγηση επίσημης άδειας προς τον Πακιστανικό Στρατό να πυροβολεί εναντίον στρατευμάτων του ΝΑΤΟ,

4. το πυρ των πακιστανικών Δυνάμεων Αεράμυνας εναντίον ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α.,

5. η συμμετοχή του Σώματος Συνοριακής Εθνοφυλακής του Πακιστάν σε κοινές επιθέσεις με τους Ταλιμπάν εναντίον του αφγανικού στρατού και της Δυτικής συμμαχίας, και

6. η παροχή πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν προς τους Ταλιμπάν, σχετικά με τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την αντιτρομοκρατία και τον Αφγανικό Στρατό.

Στα παραπάνω μπορούν επίσης να προστεθούν:

7. οι επιθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εναντίον των συνοριακών σταθμών του Πακιστάν,

8. η ύπαρξη αμερικανικών χαρτών που δημοσιεύθηκαν το 2006 και απεικονίζουν, μεταξύ άλλων, τον διαμελισμό του Πακιστάν. 

Ένας από τους χάρτες που δημοσίευσε το 2006 το αμερικανικό περιοδικό για θέματα άμυνας Armed Forces Journal. Οι ονομασίες των χωρών που πρόκειται να κερδίσουν έδαφος σύμφωνα με το σχέδιο απεικονίζονται με μαύρα γράμματα, ενώ οι ονομασίες εκείνων που σχεδιάζεται να χάσουν έδαφος, με κόκκινα γράμματα. Οι χάρτες έχουν προκαλέσει από τότε ποικίλες και έντονες αντιδράσεις, που μόνο με τον σάλο γύρω από το βιβλίο «Η μεγάλη σκακιέρα» του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι μπορούν να συγκριθούν.
Σύμφωνα με τους χάρτες αυτούς, το μεγαλύτερο κράτος του ισλαμικού κόσμου σήμερα πρόκειται να συρρικνωθεί σε δύο μόνο επαρχίες (Πουντζάμπ και Σιντ), ενώ το υπόλοιπο έδαφος θα παραχωρηθεί στο Αφγανιστάν και σε ένα νέο ανεξάρτητο κράτος, το Μπαλουχιστάν, και

9. η ύπαρξη σχεδίου, το οποίο προβλέπει την εισβολή των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στο Πακιστάν και την κατάσχεση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας, με το πρόσχημα ότι οι Ταλιμπάν και η Αλ-Κάιντα έχουν έρθει στην εξουσία στο Ισλαμαμπάντ. Το εν λόγω σχέδιο αναπτύχθηκε από τον στρατηγό Σ. Μακ Κρίσταλ, διοικητή της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Στρατού και δημοσιοποιήθηκε το 2009.


Τμήμα του αμερικανικού χάρτη που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2006 στο περιοδικό Armed Forces Journal, στο οποίο απεικονίζονται τα «δικαίως επαναχαραγμένα σύνορα» του Πακιστάν και του Ιράν.
Οι ΗΠΑ έχουν σαφή συμφέροντα από τον κατακερματισμό του Πακιστάν, αφού:

α) η χώρα αυτή θεωρείται ότι θα αποτελέσει πιθανό «ενεργειακό διάδρομο» μεταξύ του Ιράν και της Κίνας, και

β) το έδαφος του Πακιστάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον ως φυτώριο και ορμητήριο ντόπιων εξτρεμιστικών ομάδων που θα δρουν εναντίον των Ιρανών, στα πλαίσια της εφαρμογής της θεωρίας του «ελεγχόμενου χάους» στην περιοχή. 

Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εμποδίσει μια συμφωνία μεταξύ του Πακιστάν και του Ιράν για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Pars-Multan. Το έργο αυτό, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται σε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν θα πρέπει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αναλυτών μόνο ως θέμα υποδομών, αλλά κυρίως ως θέμα γεωπολιτικής σημασίας.
Είναι εύκολο να εκτιμήσει κανείς τον βαθμό της σημασίας του, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι η ίδια η Ινδία, που βρίσκεται σε έντονη ρήξη με το Πακιστάν, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο έργο αυτό. Το δε ενδιαφέρον της Κίνας, την οποία το Ισλαμαμπάντ έχει προσκαλέσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, σε περίπτωση που το Δελχί απορρίψει την πρόταση, ώθησε τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την εφαρμογή του σχεδίου κατασκευής ενός αγωγού Τουρκμενιστάν-Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδίας (μια σκακιστική κίνηση - απάντηση στον αγωγό Ιράν-Πακιστάν-Ινδίας).


Οι διαδρομές των έργων και των δύο αυτών αγωγών περνούν από το λιμάνι Γκουαντάρ του Πακιστάν, που βρίσκεται στην επαρχία Μπαλουχιστάν κοντά στα Στενά του Ορμούζ. [ ΣτΜ: Στο Μπαλουχιστάν, στις 6 Νοεμβρίου 2013, δολοφονήθηκαν ένας Ιρανός εισαγγελέας και ο οδηγός του, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. ]
Οι ΗΠΑ προσπαθούν και θα προσπαθήσουν, όσο είναι δυνατόν, να απομονώσουν αυτή την στρατηγικά σημαντική περιοχή, η οποία καταλαμβάνει περίπου το 40% του εδάφους του Πακιστάν και ελέγχει τις θαλάσσιες και χερσαίες διαδρομές από τον Περσικό Κόλπο και το Ιράν, και να την θέσουν υπό τον έλεγχό τους. 

Εκτός από το λιμάνι του Γκουαντάρ, στο έδαφος του Πακιστάν υπάρχει μια περιοχή-κλειδί, την οποία θα πρέπει να έχει κανείς υπ’ όψιν κάθε φορά που επιχειρεί οποιαδήποτε γεωπολιτική ανάλυση της περιοχής. Πρόκειται για την περιοχή Τσαγκάι, η οποία, ενώ έγινε γνωστή για τις πυρηνικές δοκιμές οι οποίες έγιναν εκεί κατά καιρούς, λίγοι Δυτικοί συζητούν το τεράστιο κοίτασμα χρυσού που βρίσκεται εκεί, αλλά και ένα κοίτασμα φυσικού αερίου που τροφοδοτεί τις κεντρικές και νότιες (βιομηχανικές) περιοχές του Πακιστάν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον από τη δημιουργία ενός «τόξου αστάθειας» στην περιοχή γύρω από την Κίνα, με το Πακιστάν στον ρόλο «προσανάμματος». 


Οι στόχοι είναι:

(α) να μετατοπιστεί η μεταφορά υδρογονανθράκων από τον Περσικό Κόλπο στην Ανατολική Ασία υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και να εξαλειφθεί η κινεζική παρουσία στο κομβικής σημασίας λιμάνι του Γκουαντάρ, και, ει δυνατόν, 

(β) να δημιουργηθεί μια κατάσταση τεχνητού χάους στις κινεζικές επαρχίες Ξιν Γιάνγκ (όπου ζουν οι τουρκογενείς Ουιγούροι, τους οποίους θυμήθηκε «ξαφνικά» ο Ερντογάν ως «προγόνους» των Τούρκων, αφού παλιότερα είχε αυτοανακηρυχθεί σε υπερασπιστή τους, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου) και Θιβέτ.


Διεκδικώντας μια θέση στην καρδιά μιας σημαντικότατης από στρατηγική άποψη περιοχής, όπως είναι το Γκουαντάρ, οι Κινέζοι έχουν αποκτήσει:

α) άνετη επικοινωνία με το Ιράν, αφού το ιρανικό πετρέλαιο θα μεταφέρεται σε αυτό ακριβώς το σημείο και στη συνέχεια δια ξηράς θα προωθείται στην επαρχία Ξιν Γιάνγκ της Κίνας,

β) μια πιθανή βάση για το ναυτικό της Κίνας στην Αραβική Θάλασσα,

γ) μια οικονομική «πύλη» προς τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή, και

δ) συντομότερες διαδρομές μεταξύ της Μέσης Ανατολής και του δυτικού τμήματος της Κίνας (ενώ προηγουμένως ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν λιμάνια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας).

Ήδη από το 2011 το Πεκίνο δήλωσε επίσημα ότι «οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Πακιστάν θα θεωρηθεί ως επίθεση κατά της Κίνας». Η σοβαρή αυτή δήλωση ήταν το πρώτο τελεσίγραφο που παρέλαβε η Ουάσιγκτον από οποιαδήποτε χώρα τα τελευταία 50 χρόνια, δηλαδή από την εποχή των κρίσεων του Βερολίνου και της Καραϊβικής.

Όλα αυτά συνιστούν μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της αγγλοσαξονικής γεωπολιτικής κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η γεωπολιτική θέση της Κίνας, υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να αποδυναμωθεί, είτε με στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν είτε με τον διαμελισμό του Πακιστάν και την δημιουργία τεσσάρων νέων κρατών: του Μπαλουχιστάν, του Πουντζάμπ, του Παστουνιστάν και του Σιντ. Οι Αμερικανοί δεν αποκλείουν κανένα από τα δύο σενάρια.

Αξίζει εδώ να θυμηθούμε μια δήλωση του πρώην επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος των Μυστικών Υπηρεσιών του Πακιστάν (Inter-Services Intelligence ή ISI) για την επαρχία Πουντζάμπι, Ταξίαρχου Ασλάμ Γκουμάν

«Κατά την επίσκεψή μου στις ΗΠΑ, πληροφορήθηκα ότι η ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών Μοσάντ, σε άψογη συνεργασία με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ινδίας για Εξωτερικά Θέματα (Research and Analysis Wing ή RAW) και υπό την άμεση εποπτεία της CIA, έχει σχεδιάσει την αποσταθεροποίηση του Πακιστάν με οποιοδήποτε κόστος».

Όσον αφορά την εφαρμογή του δεύτερου σεναρίου (του διαμελισμού του Πακιστάν), εδώ και αρκετά χρόνια η CIA οργανώνει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προκειμένου να καταστρέψει τον άμαχο πληθυσμό της χώρας και να σπείρει τον σπόρο του εμφυλίου πολέμου.

Ο Ζίλιγκ Σ. Χάρισον, Διευθυντής του Ασιατικού Προγράμματος στο Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής των ΗΠΑ (Center for International Policy), θέτει δημοσίως το ζήτημα της «επόμενης μέρας» του Μπαλουχιστάν , του οποίου η «ανεξαρτησία» και η δυνατότητα ελέγχου, σε συνδυασμό με την μετακίνηση της ζώνης διένεξης μεταξύ των διαφόρων φυλών της περιοχής προς το Αφγανιστάν, ενδεχομένως να σημάνει το τέλος της ύπαρξης του Πακιστάν και των σχεδίων του Πακιστάν και της Κίνας για τα έργα στο Γκουαντάρ.


Η γεωγραφική κατανομή των φυλετικών ομάδων της περιοχής 
ευνοεί την έντεχνη έναρξη ενός εμφυλίου
Πρόσφατα, ο αρμόδιος υπουργός για την επαρχία Κιμπέρ – Πακτούνκουα, ορκισμένος εχθρός των Ταλιμπάν και του κινήματος για ένα «Ελεύθερο Μπαλουχιστάν», Μπασίρ Αχμάντ Μπιλούρ, δολοφονήθηκε στο Πακιστάν. Μία μέρα μετά το θάνατό του, ο «επαναστάτης» ισλαμιστής θεολόγος Ταχίρ-ουλ-Κουάντρι επέστρεψε από τη Βόρεια Αμερική στο Ισλαμαμπάντ, με τυμπανοκρουσίες, στην κεφαλή της πορείας που έγινε γνωστή ως «Πορεία του ενός εκατομμυρίου πολιτών». Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της εμφάνισής του στην χώρα, οι πυρετώδεις δραστηριότητές του χαρακτηρίστηκαν από κάποιους ως η αρχή μιας «Αραβικής Άνοιξης» για το Πακιστάν.

Το κίνημα του Κουάντρι χρηματοδοτείται, όπως είναι γνωστό, από το Λονδίνο, όπου πρώην και μελλοντικοί ηγέτες του Πακιστάν αρέσκονται να «περιμένουν τη σειρά τους». Ένας από αυτούς είναι και ο στρατηγός Μουσάραφ, ο οποίος εξήρε με τα καλύτερα λόγια την δραστηριότητα του νέου αυτού «επαναστάτη».

Όλοι αυτοί οι κυρίως εξωτερικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης, σύμφωνα με τις εικασίες Αμερικανών αναλυτών στρατηγικής, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν σύντομα, πιθανώς μέσα στο 2014, τον πυροκροτητή του «ελεγχόμενου χάους» στο Πακιστάν.


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Σε θέσεις μάχης Ευρωπαίοι παρατηρητές για τις πρώτες δημοτικές εκλογές

Άκυρη κήρυξε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοσσυφοπεδίου την ψηφοφορία σε τρία εκλογικά κέντρα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στα οποία, την ημέρα των δημοτικών εκλογών, την περασμένη Κυριακή, εισέβαλαν μασκοφόροι και προκάλεσαν φθορές σε ψηφοδέλτια.

Ο Νέναντ Ρίκαλο, μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ελήφθη η απόφαση ακύρωσης των εκλογών στα τρία εκλογικά κέντρα και ότι η καταμέτρηση των ψήφων από τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του βορείου Κοσσυφοπεδίου θα αρχίσει σήμερα, παρουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών και εκπροσώπων των εκλογικών επιτροπών των δήμων.


«Ολοκληρώθηκε η παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους δήμους του βορείου Κοσσυφοπεδίου και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος καταμέτρησης των ψήφων από τα τρία εκλογικά κέντρα, καθώς τα ψηφοδέλτια είναι εντελώς άχρηστα. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στην Τεχνική Σχολή, στο σχολείο «'Αγιος Σάββας» και στην Ιατρική Σχολή»

...εξήγησε, σημειώνοντας ότι δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία.

Απαντώντας σ την ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα επανάληψης των δημοτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, ο κ. Ρίκαλο είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σφραγίσματος του εκλογικού υλικού, οπότε υπάρχει βάση για νέες εκλογές σε όλο το δήμο.

Αναμένεται η έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στην οποία θα αποσαφηνίζεται με ποιο τρόπο και για ποιο χρονικό διάστημα οι εφορευτικές επιτροπές έμειναν χωρίς παρατηρητές, είπε ο κ. Ρίκαλο.

Πηγή: Τα Βαλκάνια

Επειδή πολυφορέθηκε τελευταία το κοστούμι του «φασισμού» και το αντίστοιχο της «δημοκρατίας» ας λέμε πια τα «σύκα-σύκα» και τη «σκάφη-σκάφη», για να χρησιμοποιήσουμε το λόγο του ποιητή Ρίτσου. Αν νομίζουν πως ο ναζισμός διαπιστεύεται μόνο με τους αγκυλωτούς σταυρούς σε μαύρα μπλουζάκια και μαιανδρικά λάβαρα πλανώνται πλάνην οικτρά. Ο ναζισμός μπορεί να κρύβεται και σε κουστουμαρισμένους γιάπηδες ή τεχνοκράτες, για να μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός από τότε ήταν το πιο προχωρημένο στάδιο του καπιταλισμού.

Απ’ την άλλη το «κοστούμι» της είναι μάλλον πολύ στενό για κάποιους ευτραφείς κυρίους κατ’ ευφημισμόν σοσιαλιστές, για πρώην πωλητές βιβλίων ή εντελώς αργόσχολους ή ημιαπασχολούμενους σε κανάλια εργολάβων και εφοπλιστών.

Δυστυχώς ή ευτυχώς φασισμός, ναζισμός και κατ’ αντιπαράθεση η δημοκρατία δεν είναι πολιτικά συστήματα ή ιδεολογίες. Καλώς ή κακώς δεν επιβεβαιώνονται τα φρονήματα με κομματικές ταμπέλες και προμετωπίδες. Δε βοηθά το τζελ στο μαλλί και οι γραβάτες σε παλ χρώματα. Ο φασισμός αλλά και η δημοκρατία είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ. Παραμυθιάζουν τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά με ιστορίες του 5ου π.Χ. αιώνα για τον Κλεισθένη για να μπορούν οι ίδιοι να σκυλεύουν στο πτώμα της δημοκρατίας και να παίζουν με τις λέξεις.

Χωρίς περιστροφές ας παραδεχτούμε ότι ζούμε σε μια περίοδο απόλυτης εκτροπής και οικονομικού ολοκληρωτισμού κατευθυνόμενου από συμμορίες πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. Δεν βρίσκεται ψήγμα δημοκρατίας στις ληστρικές αποφάσεις των νομοθετών και στις πρακτικές της σιδηρόφρακτης εκτελεστικής εξουσίας. Αν ρωτήσουν οποιοδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο τα πολιτικά ρετάλια θα μάθουν πως η «νομιμότητα» δεν αναγνωρίζεται από κανένα, απλά γιατί οι νόμοι φέρουν τη σφραγίδα του νομοθέτη τους. Νόμοι υπήρχαν και την κατοχή και την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας.

Ντρεπόμαστε να μιλάμε πια στα παιδιά μας για νόμους, για δημοκρατία και να τους εξηγούμε πως φασισμός είναι μόνο ο Μουσολίνι, ναζισμός μόνο ο Χίτλερ και προπαγάνδα έκανε μόνο ο Γκέμπελς. Θα σε ρωτήσουν τόσα και τόσα για σημερινά πρόσωπα και πράγματα που θ’ αναγκαστείς να το ρίξεις στο τραγούδι: «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…» ή στο άλλο που λέει : «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».

Η χώρα του νεοσουλτάνου ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει καθημερινά το πραγματικό της πρόσωπο

Τριπλή καταδίκη σε βάρος της Τουρκίας για βασανιστήρια ενώ συνεχίζεται η δίωξη δημοσιογράφων

Τριπλή καταδίκη σε βάρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για κακομεταχείριση και βασανιστήρια συλληφθέντων.

Το ΕΔΑΔ έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τις αποφάσεις του για τρεις υποθέσεις που αφορούσαν βασανισμούς και κακομεταχείριση συλληφθέντων από τις αστυνομικές αρχές, περιλαμβανομένου ενός προσώπου το οποίο ήταν ανήλικο όταν είχε συμβεί το επεισόδιο.

Στην περίπτωση του 38χρονου σήμερα Μεσούτ Ντενίζ, ο οποίος βρίσκεται ακόμη κρατούμενος στις φυλακές Σιντζάν, η Τουρκία καταδικάστηκε για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση εξαιτίας των ακραίων βασανιστηρίων που υπέστη ο ενάγων και υποχρεώθηκε να του καταβάλλει 20.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Μετά την σύλληψη του στις 5 Οκτωβρίου 1999 και κατά τη διάρκεια της κράτησης του σε αστυνομικό τμήμα, ο Ντενίζ υπέστη ηλεκτροσόκ και κρέμασμα από τα χέρια ενώ, ύστερα από την οδυνηρή συστροφή του πέους του από τους βασανιστές του, υποχρεώθηκε να κοιμηθεί γυμνός πάνω σε παγωμένη επιφάνεια.

Ύστερα από τις καταγγελίες του, η Εισαγγελία της Τουρκίας ξεκίνησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ασκήθηκε δίωξη σε βάρος ενός αστυνομικού που προσήχθη σε δίκη και αθωώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007.

Τα τουρκικά δικαστήρια αρνήθηκαν να εξετάσουν την έφεση κατά της απόφασης αθώωσης του βασανιστή του και ο Ντενίζ προσέφυγε στο ΕΔΑΔ, που τον δικαίωσε.

Στην περίπτωση του Τζινεΐτ Ερτούς, που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές στις 22 Μαρτίου 2008, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και υπέστη κακομεταχείριση ενώ ήταν μόλις 15 ετών, το Δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία για κακομεταχείριση και απάνθρωπη συμπεριφορά και την υποχρέωσε να καταβάλλει στον ενάγοντα 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Εναντίον του Ερτούς είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση τον Μάιο του 2008, αλλά τον Ιούνιο του 2010 αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Οι γονείς του Ερτούς όμως υπέβαλλαν μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού ο οποίος, όπως καταγράφηκε καθαρά σε βίντεο που προσκόμισαν στις δικαστικές αρχές, είχε στρίψει βάναυσα το χέρι του νεαρού πίσω από την πλάτη του και τον είχε καθηλώσει, κλαίγοντας, στο οδόστρωμα.

Οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας αρνήθηκαν να εξετάσουν την μήνυση και την αγωγή του και κατόπιν ο Ερτούς προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο δικαιώθηκε.

Στην περίπτωση, τέλος, του Καμουράν Τουζούν, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης μέσα στο σπίτι του, στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά, η Τουρκία καταδικάσθηκε για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη δίκη και υποχρεώθηκε να καταβάλλει στον ενάγοντα 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη και να πληρώσει και 1.500 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Το Δικαστήριο, με την απόφαση του, αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του Τουζούν ότι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου στο σπίτι του, υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και τραυματίσθηκε σοβαρά. '

Τουρκία: Ισόβια σε δημοσιογράφους για συμμετοχή σε μαρξιστικό κόμμα

Το κόμμα έχει κηρυχθεί παράνομο στη χώρα

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης σε έξι Τούρκους δημοσιογράφους επειδή είχαν ενταχθεί σε ένα μικρό μαρξιστικό κόμμα το οποίο έχει κηρυχθεί παράνομο στην Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Η ιδρύτρια του ραδιοφωνικού σταθμού Özgür Radyo (Ελεύθερη Ραδιοφωνία) Φιζούν Ερντογάν, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα, τουρκική και ολλανδική, κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία ότι είναι ανώτερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κόμματος (MLKP) και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

Το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή σε άλλους πέντε δημοσιογράφους, τους Ζιγιά Ουλουσόι, Μπαϊράμ Ναμάζ, Αρίφ Τσελεμπί, Ιμπραχίμ Τσιτσέκ και Σεντάτ Σενογκλού, επειδή ήταν μέλη του ιδίου κινήματος. Την πληροφορία έκαναν γνωστή μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η Φιζούν Ερντογάν, η οποία είχε συλληφθεί το 2006, ήταν έκτοτε προφυλακισμένη.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FEJ) καταδίκασε απερίφραστα σε ανακοίνωσή της την απόφαση αυτή του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου.


"Είναι απολύτως παράλογο. Η ετυμηγορία αυτή αποτελεί ντροπή για το τουρκικό δικαστικό σύστημα και ένα παράδειγμα της απόλυτης εξουσίας που ασκεί η κυβέρνηση. Δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι τουρκικές αρχές δεν ανέχονται καμία κριτική", δήλωσε ο πρόεδρος της FEJ Μόγκενς Μπλίκερ Μπγέρεγκαρντ.

Η Τουρκία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχεται συχνά επικρίσεις για παραβιάσεις της ελευθεροτυπίας.

Σε έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από έναν χρόνο, η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) χαρακτήριζε την Τουρκία "τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου" για τους δημοσιογράφους, ακολουθούμενη από το Ιράν και την Κίνα.

Δεκάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στην φυλακή στην Τουρκία και διώκονται ενώπιον δικαστηρίων για συνέργεια σε "τρομοκρατία" λόγω των φερόμενων δεσμών τους με οργανώσεις που πρόσκεινται στους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Μερικές δεκάδες εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διαδήλωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να καταδικάσουν την αργοπορία αυτών των διαδικασιών, κατόπιν αιτήματος της Πλατφόρμας για την Ελευθερία των Δημοσιογράφων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του συνδικάτου των Τούρκων δημοσιογράφων (TGS) Ερκάν Ιπεκτσί, τουλάχιστον 85 δημοσιογράφοι έχουν χάσει την δουλειά τους κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, καθώς έχουν πέσει θύματα της καταστολής που ακολούθησε του κύματος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου.

Πηγές: Σημερινή / Sigmalive, News.gr


Για χώρα η οποία μεταμορφώνεται αργά αλλά σταθερά στην επόμενη Δημοκρατία της Βαϊμάρης κάνουν λόγο σε άρθρο τους οι Financial Times, αναφερόμενη στην Ελλάδα.

Σε άρθρο το οποίο υπογράφει ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρεται ότι η σύνθεση της Βουλής η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 16ης Ιουνίου 2012 είναι ίσως η χειρότερη στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

«Η χειρότερη σύνθεση Βουλής στη σύγχρονη ιστορία»
«Νεοναζί, σταλινικοί και μαοϊκοί μαζί με ριζοσπάστες αριστερούς, λαϊκιστές δεξιοί και πολυάριθμοι υπερασπιστές παρανοϊκών θεωριών συνωμοσίας εισήλθαν στο κοινοβούλιο», αναφέρει ο κ. Χατζής, συμπληρώνοντας ότι την ίδια στιγμή οι πλέον προσεκτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι οι αποτυχίες των κυβερνητικών πολιτικών ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτεύγματα του τελευταίου έτους.

«Βασικές μεταρρυθμίσεις απέτυχαν ή δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, όσες πέτυχαν είναι εύθραυστες, τα μέλη της κυβέρνησης φοβούνται το πολιτικό κόστος και τις συγκρούσεις, πολλοί υπουργικοί θώκοι καταλαμβάνονται από ανεπαρκείς κομματικούς γραφειοκράτες», σημειώνεται στο άρθρο του βρετανικού οικονομικού φύλλου.

«Αναξιόπιστη δημαγωγική αντιπολίτευση»
Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον κ. Χατζή, «έχει υπερβεί κάθε όριο δημαγωγίας και λαϊκισμού. Ένα μείγμα οικονομικού αναλφαβητισμού, στενοκεφαλιάς, δογματισμού και καιροσκοπισμού την καθιστούν εντελώς αναξιόπιστη εναλλακτική στη σημερινή μέτρια κυβέρνηση».
Σε αυτό το πλαίσιο κατάθλιψης και απαισιοδοξίας, ο εξτρεμισμός ανθεί, σημειώνεται στο άρθρο των FT.

«Εμπιστοσύνη σε ένα νεοναζιστικό κόμμα»
«Οι έλληνες ψηφοφόροι όχι μόνον εμπιστεύτηκαν ένα νεοναζιστικό κόμμα – τη Χρυσή Αυγή – δίνοντάς του μια σημαντική παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά το έστειλαν εκεί μολονότι οι ηγέτες του δεν προσπαθούσαν καν να κρύψουν τη βίαιη δράση τους και να μεταμφιεστούν σε απλούς, ειρηνόφιλους ακροδεξιούς», υπογραμμίζει ο κ. Χατζής.

Η αντίδραση της κυβέρνησης Σαμαρά στη δολοφονία, από ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, χαρακτηρίζεται «τολμηρή και ντροπιαστική ταυτόχρονα». Τολμηρή σε ό,τι αφορά την έλλειψη δισταγμών να προσαχθεί ακόμη και η ηγεσία της οργάνωσης και να προφυλακιστούν βουλευτές της, ντροπιαστική επειδή, σύμφωνα με τους FT, δεν έγινε με τον προσήκοντα σεβασμό στο γράμμα του νόμου και στα δικαιώματα των κατηγορουμένων.


Πριν από 40 ακριβώς χρόνια, τέτοιες μέρες, μία άλλη χούντα έκανε κι αυτή την βραδυνή εισβολή της..
Το χθεσινό βράδυ η σημερινή χούντα ζήλεψε την δόξα της παλιάς και έκανε την δική της εισβολή!

Τα μεγέθη βέβαια και οι συνέπειες των εισβολών δεν είναι τα ίδια. 
Ίδια είναι όμως η φασιστική νοοτροπία, ο ολοκληρωτικός τρόπος επιβολής, καθώς και οι δικαιολογίες:
''Για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, για να εφαρμοστεί ο νόμος'' !
Ποιός νόμος όμως;
Αυτός που ψηφίστηκε από το ίδιο καθεστώς που τον επικαλείται τώρα ως άλλοθι;
Γιάννης κερνάει, και Γιάννης πίνει;
Και είναι ''νόμιμοι'' νόμοι αυτοί που γίνονται κατ' εντολήν ξένων επιτρόπων για να εξυπηρετηθούν ξένα συμφέροντα;
Είναι συνταγματικά αποδεκτοί οι νόμοι αυτοί που γίνονται για να να υπάρχει τάχα μου ''νομικό έρεισμα'' στην εξαθλίωση του λαού και το κυριολεκτικό ξεπούλημα της χώρας;
Ποιός θα προστατέψει πιά αυτόν τον λαό από τις αυθαιρεσίες της οιονεί κατοχικής αυτής κυβέρνησης;
Ποιός θα βάλει τέλος στην καθημερινή κατάχρηση εξουσίας;
Ποιός θα σταματήσει την βία της εξουσίας;

Θα περιμένουμε κι αυτήν την χούντα να εξαντλήσει την δικιά της ''επταετία'' και να πέσει από μόνη της;
Η χθεσινή εισβολή θα περάσει, θα ξεθωριάσει, θα ξεχαστεί...
Η χούντα κι αυτή μοιραία θα περάσει, θα πέσει...
Λαός όμως υπάρχει; 
Μελλοντικοί ηγέτες;


Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου (όπως και όλες οι προηγούμενες) πορεύεται με άξονα δύο λέξεις, οι οποίες εκφράζουν στον απόλυτο βαθμό το γενικότερο σύμπλεγμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών: Προκρούστης και αποπροσανατολισμός…

Στο κρεβάτι του μνημονιακού προκρούστη μπαίνουν όλες οι «αποφάσεις» (εντολές που δέχονται από τους τροϊκανούς υπαλλήλους) της ανθυποκυβέρνησης των ελληνόφωνων που έχουν συμφωνήσει στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, που παραβιάζουν κάθε έννοια της νομιμότητας και της λογικής, που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, που επιτρέπουν την μετατροπή της χώρας σε χώρο και σε αποικία χρέους, που είναι ηθικοί αυτουργοί σε χιλιάδες αυτοκτονίες, που διαλύουν τους θεσμούς, που διασύρουν διεθνώς την πατρίδα μας, που σιωπούν στον διαμοιρασμό – κλοπή της περιουσίας της Ελλάδας και που εκθέτουν σε πλείστους όσους εθνικούς κινδύνους απειλούν την εδαφική ακεραιότητα αυτής της μικρής αλλά και διαχρονικά τόσο σπουδαίας χώρας…

Κόβουν και πετάνε στα σκουπίδια τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι «εντολείς» τους.

Οδηγούν στον παραλογισμό και εξωθούν σε μία κοινωνική έκρηξη, για να διαφύγουν των ευθυνών τους και μέσα στην απόλυτη καταστροφή να μεταβάλλουν τελικά (και επισήμως) το πολίτευμα…

Απειλούν και τρομοκρατούν σε καθημερινή βάση, απαιτώντας υπακοή στις παρανομίες που μετέτρεψαν σε νόμους.
Σε αγαστή συνεργασία στοχοποιούν κοινωνικές ομάδες και αφού τις σπιλώσουν ηθικά, στη συνέχεια τις ισοπεδώνουν προς τέρψιν των υπολοίπων…

Δήμιοι είναι, που προσπαθούν να μην γίνει αντιληπτή η θανατηφόρα ύπαρξή τους. Και «γεννούν» συνέχεια «ιδέες», με κύριο μέλημά τους να απομακρύνουν το ενδιαφέρον των πολιτών και επί της ουσίας να αποπροσανατολίσουν από το έγκλημα που κάθε φορά εκτελούν…

Προκρούστης και αποπροσανατολισμός.
Προκρούστης και αντιπερισπασμός.
Για να μην δει κανείς τι πραγματικά κάνουν...

«Έχουμε πόλεμο» μας είχαν πει, αλλά ξέχασαν να πούνε πως αυτοί μας επιτίθενται, πως αυτοί μας δολοφονούν, πως αυτοί επέτρεψαν την είσοδο των ξένων στην χώρα και συνεργάζονται στον μέγιστο βαθμό με τις κατοχικές δυνάμεις.

Στον προκρούστη τα πάντα. Ακόμη και εκείνοι που θα βρούνε τη δύναμη της ψυχής για να αντισταθούν, εκείνοι που δεν έχουν ξεχάσει από πού προέρχονται…

Χωρίς κουκούλες αυτή τη φορά, με το πλεονέκτημα της εξουσίας, διαλύουν τα πάντα, επιβάλλουν την απόλυτη εξαθλίωση και χωρίς ψήγμα ντροπής (άγνωστη λέξη στους μηδενικού συναισθήματος πρωτεργάτες του σύγχρονου ολοκαυτώματος της χώρας) γίνονται οι σύγχρονοι «εφιάλτες».

Στον προκρούστη τοποθετούν τα πάντα. Ηθική και λογική δεν έχουν καμία θέση στο «έργο» που πρόθυμα δέχτηκαν (εθελοντικά) να ολοκληρώσουν.
Με τακτικές αποπροσανατολισμού και με συνεργάτες μισθοφόρους της παραπληροφόρησης συνεχίζουν επί χρόνια να βυσοδομούν και να καταστρέφουν.
Τρωκτικά της κοινωνίας, επιδράμουν σε μία έσχατη προσπάθειά τους να κρυφτούν πίσω από τις ιστορικές τους ευθύνες, για να κερδίσουν περισσότερο χρόνο, ελπίζοντας πως θα παραχαράξουν την ιστορία, πως θα γλιτώσουν από την τιμωρία που τους περιμένει.

Επαγγελματίες δολοφόνοι, που δολοφονούν χωρίς εμφανή όπλα. Αυτοί είναι… 
Δεν ήρθαν να χτίσουν, ήρθαν για να γκρεμίσουν. Κι ελπίζουν πως όταν θα γίνουν όλα ερείπια, τότε κανείς δεν θα υπάρχει να τους κατηγορήσει!
Και ελπίζουν πως έτσι θα καταφέρουν νικήσουν την αλήθεια, πως θα επιβάλουν το σκοτάδι της ψυχής τους και σε όλους τους άλλους, πως ως σύγχρονοι Νέρωνες ίσως να κατορθώσουν να διαφύγουν από τις ιστορικές ευθύνες της καταστροφής που επιφέρει η ύπαρξή τους…

Μα, εκείνο που ξεχνούν οι ανιστόρητοι, είναι πως πάντα καταλαγιάζει η σκόνη… και τότε κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από όσα έχει κάνει…
Αυτοί είναι οι γκρεμιστές κι εμείς οι χτίστες. 
Αυτοί είναι οι συμμορίτες κι εμείς οι νοικοκυραίοι.  
Αυτοί είναι οι δολοφόνοι κι εμείς τα θύματα.
Αυτοί είναι οι ένοχοι που προκαλούν τη μοίρα τους κι εμείς οι δικαστές τους...
Κι όσο κι αν προσπαθούν να το αποφύγουν, ξέρουν πως το τέλος έρχεται προς τα επάνω τους και θα τους ισοπεδώσει...Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...