Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Νοε 2013

Kοίτα εσύ το βίντεο για το πώς πετάγονται τα μυαλά στον αέρα και ξέχνα τα όλα. Ξέχνα τα όλα γιατί η πολιτική μπουρδέλου μια χαρά χτίζεται όσο εσύ κοιτάς τα μπούτια της Δούκισας στην TV και το σώριασμα δύο κορμιών από έναν πληρωμένο δολοφόνο.
Σπέρμα και αίμα θέλεις αυτό θα έχεις.
Τις ανάγκες σου τις ξέρουν οι τσατσάδες της πολιτικής και στις προσφέρουν απλόχερα. Για να μην έχεις παράπονο ότι δεν αντιστέκεσαι, τα συνδικαλιστικά κομματικά όργανα παίρνουν τις εντολές από τα κόμματα κατεβάζοντάς σε απεργία ειρηνική, προγραμματισμένη και από το πεζοδρόμιο.
Στήσου αγωνιστικά δίπλα σε αυτόν που φασιστικά του επέβαλλαν να δουλεύει και τις Κυριακές ενώ εσύ έκανες τα ψώνια σου εκείνες τις Κυριακές αποδεχόμενος της σκλαβιά του.
Οι κυβερνώντες δουλεύουν εσένα, εσύ δουλεύεις εμένα και πάει λέγοντας.
Γίναμε το πιο εύφορο έδαφος με τη μη κοινωνική μας συνοχή για την σπορά όλων των απάνθρωπων νόμων που σπέρνουν.
Με την στάση ζωής που έχουμε ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές αποδεικνυόμαστε οι καλύτεροι καλλιεργητές και θεριστές των καρπών που στοιβάζονται στις αποθήκες των καταπιεστών μας.

Δεν γίνεται σε μια κοινωνία οι μισοί να κλαίνε για την φορολόγηση των θερμαινόμενων πισίνων τους και οι άλλοι μισοί να περιμένουν από το υπουργείο ποιες ώρες θα έχουν δικαίωμα να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες για να ζεσταθούν.
Δεν γίνεται να πεθαίνει ο διπλανός σου από έλλειψη φαρμάκων και εσύ να κλαις για τις λιγότερες διακοπές που θα έχεις στα χειμερινά σαλέ ανά την Ελλάδα.
Είναι περισσότερος αριθμητικά ο λαός της κατασκευασμένης καλοπέρασης αλλά δεν είναι η πλειοψηφία αυτών που τραβάνε το ζόρι.
Δυστυχώς είναι η μειοψηφία η οποία ακόμα και τον καιρό των παχιών αγελάδων στην γωνία ήταν και τραβούσαν κουπί για το μεροκάματο.
Απλά τώρα τους έχουν πάρει και το κουπί και την βάρκα.
Αυτοί πνίγονται και οι βολεμένοι Έλληνες κανονίζουν πώς θα αποφύγουν τα πτώματα στην θάλασσα για να λιαστούν το καλοκαίρι σε μια κυριλέ πλαζ.

Λαός που γουστάρει σπέρμα και αίμα από οθόνες, γουστάρει και ό,τι παθαίνει διότι τελικά δεν παθαίνει τίποτε.
Αυτοί που παθαίνουν είναι όσοι δεν έζησαν στο Matrix και δεν τους ενδιέφερε ποτέ το τι θα δείξει οποιαδήποτε οθόνη.
Γι' αυτό ο συνειδητοποιημένος πολίτης δεν περιμένει τίποτε να αλλάξει, αντιθέτως γνωρίζει ότι αν αλλάξει κάτι αυτό θα είναι και πάλι εις βάρος του.Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 
 
[Τεσσαρακοστή ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και εδώ) και τριακοστή δεύτερη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. 
Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. 
Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Τί έγινε ρε παιδιά εκεί στο ΜΠΑΤΣΟΚ; Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο αυτά τα καλόπαιδα; Κατά τη διάρκεια έρευνας, λέει, στο σπίτι του σκανδαλοκυνηγού Καρχιδάκη, βρήκε ο ανακριτής διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες από το 2005 έως το 2007. Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν «βαθμό ασφαλείας» και φαίνεται να διοχέτευσε στον Καρχιδάκη πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 

Ο ένας λέει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αμερικανό πρέσβη, ο άλλος έχει διαβαθμισμένα έγγραφα στο σπίτι του, ο τρίτος είχε γεμάτο το σπίτι του με συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αυτό θυμίζει τη ρήση του Λουδοβίκου 14ου «Το κράτος είμαι εγώ», η  οποία, βεβαίως, πρέπει να παραφρασθεί σε «Το παρακράτος είμαι εγώ».
 

Και λόγω του σάλου που έχει προκαλέσει η φήμη πως η ΕΥΠ παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες βουλευτών, η Επιτροπή Θεσμών και ΔιαφάΓειας της Βουλής κάλεσε τον Διοικητή της ΕΥΠ να τον «ανακρίνει». 
Εκείνος εμφανίσθηκε συνοδευόμενος από στελέχη της ΕΥΠ, των οποίων την ταυτότητα αρνήθηκε να αποκαλύψει, με αποτέλεσμα να εκραγούν τα μέλη της Επιτροπής με πρωτοστατούσα τη Λιάνα Κανέλη συνεπικουρούμενη από τον Απ. Κακλαμάνη. Αν είναι δυνατόν να βρίσκεται η Επιτροπή στον ίδιο χώρο με πρόσωπα αγνώστου ταυτότητος! 
Ακολούθως απεκαλύφθη ότι τα εν λόγω άτομα δεν πέρασαν από τον έλεγχο της φρουράς. Επέδειξαν, όμως, τις υπηρεσιακές ταυτότητές τους. Οι ταυτότητες, δεν  γράφουν ονόματα; Κι’ αν είναι μόνον οι βουλευτές που δεν έπρεπε να πληροφορηθούν τα ονοματάκια των συνοδών του κ. Διοικητή, πώς συμβαίνει και ο φακός απαθανάτισε τα πρόσωπά τους; 
Μήπως θα έπρεπε να φέρουν κουκούλες, όπως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής;
 

Αυτά, όμως, είναι οι πιπεράτες και ασήμαντες λεπτομέρειες του όλου θεάματος που στήθηκε. Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Διοικητής διαβεβαίωσε τους πάντες ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του περίπτωση παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων βουλευτών στη διάρκεια της θητείας. Πριν απ’ αυτήν; Πού να ξέρει ο άνθρωπος. 
Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι οι βουλευτές μας είναι τόσο ανεγκέφαλοι που περίμεναν να τους πει ο Διοικητής κάποια αλήθεια. 
Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ψεύδεται κατά καθήκον  στην ελληνική επικράτεια είναι ο Διοικητής της ΕΥΠ; 
Είναι δυνατόν αυτός να παραδεχθεί ότι η Υπηρεσία του παρακολουθεί οποιονδήποτε; 
Δηλαδή, αν τον ρωτούσαν μήπως η Υπηρεσία του παρακολουθεί Τούρκους πράκτορες, θα περίμεναν καταφατική ή αρνητική απάντηση; 
Για όνομα του Θεού! Αυτό δεν το γνώριζαν οι βουλευτές μας; 
Εγώ πάντως τους έχω ικανούς να υποβάλλουν και τέτοιες ερωτήσεις.
 

Αυτά μοιάζουν με εκείνο που είπε προχθές ο πρωθυπουργός. Πήρε λέει το αυτοκίνητό του και πήγε μόνος του στο Λουτράκι, όπου συνομίλησε σε ένα εστιατόριο με 5-10 άτομα, τα οποία του εξέφρασαν τον πόνο και τα παράπονά τους, αλλά στο τέλος του είπαν «Προχώρα και μην κάνεις πίσω». 
Να υποθέσω ότι η παραμονή του στο εστιατόριο διήρκεσε μία ώρα;  Λογικό. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε στην Αθήνα πάντοτε μόνος. Δηλαδή, έφυγε από το σπίτι του μόνος, σταμάτησε σε μερικά φανάρια μέχρι να βγει στην εθνική οδό, πέρασε από τα διόδια Ελευσίνος και έφτασε στο Λουτράκι χωρίς να τον αναγνωρίσει κανείς. 
Τον αναγνώρισαν στο εστιατόριο και μετά εκείνος επιστρέφοντας στην Αθήνα, πάντοτε μόνος, πέρασε από τα διόδια στους Αγίους Θεοδώρους και έφτασε στο σπίτι του αφού, βέβαια, σταμάτησε σε μερικά ακόμη φανάρια χωρίς να τον πάρει κανείς είδηση. 
Συνολικά πρέπει να έλειψε 3-4 ώρες. Σ’ όλο αυτό το διάστημα ασφαλώς και δεν τον ανεζήτησε κανείς. Ή όποιος τον καλούσε, υπουργός ή μη, επειγόντως ή όχι, ελάμβανε την απάντηση «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να σας μιλήσει»; Από ποιόν έπαιρνε την απάντηση;  Ίσως να τον καλούσαν στο κινητό, οπότε εκείνος θα μιλούσε καθώς οδηγούσε κατά παράβαση του ΚΟΚ χωρίς να αποκαλύπτει το στίγμα του. 

Αν αυτά που είπε ο Σαμαράς αληθεύουν, τότε αυτός μεν είναι ανεύθυνος παντελώς και πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως, εγώ δε ευλόγως απορώ που δεν έχει παραιτηθεί ο Δένδιας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Διευθυντής Ασφαλείας Υψηλών Προσώπων, τα δε μέλη της προσωπικής του ασφάλειας δεν έχουν μετατεθεί στην Τροχαία για να κόβουν κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Ήξερα ότι οι πολιτικοί μας μάς θεωρούν μαλάκες, αλλά τόσο μαλάκες δεν το είχα συνειδητοποιήσει. 

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Όσο για την κινεζική ΖΤΕ που επένδυσε στην Ελλάδα, όπως μας είπε ο πρωθυπουργός, σας πληροφορώ ότι έχει ιδρύσει θυγατρική, η οποία απασχολεί 35 Κινέζους. 

Πηγή Taxalia

Του Ανδρέα Κούτρα 

Μεταφέρω από την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής γνωστής και ως χώρα-φονιάδες των λαών. «Σήμερα βρίσκομαι στο LBJ School of Public Affairs και ξαναθυμάμαι πως η «Μεγάλη Κοινωνία» άλλαξε την Αμερική. Βλέπω ακόμα ότι παρά τις δυσκολίες, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προχωρούν προς αυτό το μεγάλο σχέδιο. Πόσο καλό θα ήταν να είχαμε το ίδιο πνεύμα και πρόγραμμα...
για την Ευρωζώνη.» Αν καταλάβατε, προσδοκά να κάνει την ΕΕ μια νέα Αμερική.

Σε άλλο σημείο ο κ.Τσίπρας λέει « ....σήμερα έχουμε οικονομική ένωση και κοινό νόμισμα και οι εναλλακτικές λύσεις είναι χειρότερες». Σοβαρά!! Πήρε καιρό να το καταλάβετε ή απλώς αναλόγως του ακροατηρίου αλλάζετε την ρητορική σας.

Και συνεχίζει «..η έξοδος δεν θα ωφελήσει καμία χώρα σε κρίση, αντιθέτως θα πυροδοτήσει νέα προβλήματα, όπως την διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, τραπεζική κρίση (Bank runs), πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό όπως και φυγή ανθρώπων...».

Εδώ ακόμα και ο πιο καλόπιστος ψηφοφόρος του Συ.Ριζ.Α. ενδέχεται να πάθει εγκεφαλικό. Από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά ο Συ.Ριζ.Α. και ο κ.Τσίπρας είχε κάνει σημαία του, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, τη μονομερή αθέτηση των συμβάσεων που η Ελληνική δημοκρατία έχει υπογράψει, την ελκυστικότητα της περήφανης Δραχμής και πολλών άλλων πολιτικοοικονομικών μέτρων που απομονώνουν την Ελλάδα από την Ευρώπη. Ο πολιτικός του λόγος είναι όπως το νερό του Καματερού, «και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» (κατ. Ματθαίον ευαγγέλιον).

Μέχρι πριν από λίγο καιρό κ.Τσίπρας και τα στελέχη του κόμματος του, κατηγορούσαν ως κινδυνολόγους, καταστροφολόγος και άλλα πολλά όσους του επεσήμαναν την πραγματικά καταστροφική για την χώρα και τους εργαζομένους πολιτική της απομόνωσης και της εξόδου από το Ευρώ. Τώρα μας λέει πως η Ενωμένη Ευρώπη και το Ευρώ είναι αμετάκλητες αλλαγές και προπαντός καλές. Η διαφορά συνεχίζει ο κ.Τσίπρας είναι στις επί μέρους πολιτικές όχι στην βασική κατεύθυνση.

Τον Οκτώβριο σε επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο κ.Τσίπρας είπε «πάμε να φύγουμε γιατί εδώ κινδυνεύουμε να γίνουμε Ευρωλιγούριδες». Τι έγινε το τελευταίο καιρό και κατέστην ο κ.Τσίπρας ευρωλιγούρης και αμερικανολάτρης. Γλυκάθηκε από τις ευκαιρίες και τα αξιώματα που προσφέρει η ΕΕ για τον ίδιο και το κόμμα του. Επείσθη από τον κ. Άσμουσεν στην κατ’ιδίαν συνομιλία τους πως η Ευρώπη δεν αστειεύεται και πως αν τολμήσει να πάει κόντρα θα τον πετάξουν στο καιάδα και αυτόν και την Ελλάδα;

Η αλήθεια μάλλον είναι διαφορετική. Ο Συ.Ριζ.Α. όπως και ο κ.Τσίπρας απλώς κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσουν ψήφους με κάθε τρόπο. Οι απόψεις που εκφέρονται έχουν τα χαρακτηριστικά της φραπελιάς. Μπορείτε να τις βράσετε να τις κάνετε αλοιφή ή ακόμα και να τις μασήσετε. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο θαυματουργό. Ο Συ.Ριζ.Α. έχει μαγικό ραβδάκι και θα μας πάει όλους πίσω στα ξένοιαστα και υπέροχα χρόνια του 2009. Τότε που είχαμε χρήματα, υγεία και νοσοκομεία αντάξια του Μετροπόλιταν της Αμερικής, σχολεία όπως το Ήτον της Αγγλίας και σκανδιναβική κοινωνική πολιτική.

Πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως η πολιτική του Συ.Ριζ.Α. είναι ακραία λαϊκιστική και υβριστική προς τον κοινό νου. Και δεν θα έκαναν λάθος. Ο Συ.Ριζ.Α. και ο κ.Τσίπρας προσαρμόζουν την ρητορική τους ανάλογα με τις εκλογικές προσδοκίες τους. Αφού κατόρθωσαν να υφαρπάξουν την ψήφο πολλών συμπολιτών μας με την ριζοσπαστική ιδεολογία της φραπελιάς, τώρα που τους εγκλώβισαν αρχίζουν τις ανακυβιστίσεις.

Φαίνεται πως οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν πως η άρνηση των πάντων και η ευρωφοβία δεν τραβάνε άλλο και ο ψηφοθηρεύς κ.Τσίπρας προσαρμόζεται αναλόγως. Η πλειονότητα των ΜΜΕ σχεδόν αγνόησε αυτήν την 180 μοιρών στροφή, που δείχνει προς τους ολιγάρχες και το πελατειακό σύστημα πως είναι «δικό μας παιδί». Παίζει και αυτός με τους ίδιους κανόνες πολιτικού αμοραλισμού.

Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένα κόμμα και ένας πολιτικός που κάνει τα πάντα για να έρθει στην εξουσία. Ποια η διαφορά του κ.Τσίπρα από το «λεφτά υπάρχουν» του κ.Παπανδρέου ή την άρνηση του κ.Σαμαρά να υπογράψει το μνημόνιο που τώρα υπηρετεί. Αυτό ακριβώς δεν είναι που απεχθανόμαστε όλοι μας. Αυτό το λαϊκιστικό και πελατειακό σύστημα που κατέστρεψε την κοινωνία μας. Οι ίδιοι το βαπτίζουν πολιτικό ρεαλισμό ενώ πρόκειται για πολιτική εξαπάτηση.

Ο Συ.Ριζ.Α. και ο κ.Τσίπρας δεν γίνεται κομιστής του νέου, απλά θέλει να αντικαταστήσει το πελατειακό σύστημα με το δικό του. Δεν είναι κατά της κλεπτοκρατίας όπως επαγγέλλεται αλλά κατά αυτής της κλεπτοκρατίας.

Δυστυχώς ο Συ.Ριζ.Α. δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην προοδευτική ανανέωση της χώρας. Αυτή θα γίνει μόνο από ένα νέο κόμμα που θα είναι διατεθειμένο να συγκρουστεί με το πελατειακό σύστημα και όχι να το αντικαταστήσει με το δικό του. Και αυτό το νέο κόμμα ελπίζουμε να δημιουργηθεί σύντομα μακριά από μεγαλόσχημους, αριθμολόγους (58, 75 κλπ) και αναγνωρίσιμους πολιτικούς γυρολόγους.


Ατελή τα προγράμματά της… 

Οι Ευρωβουλευτές κάλεσαν τους επιθεωρητές της Τρόικα να βελτιώσουν τις οικονομικές τους προβλέψεις, στο πλαίσιο της αμφισβήτησης του γενικότερου χειρισμού της κρίσης αναφέρει ανταπόκριση του Ian Wishart από τις Βρυξέλλες στο BLOOMBERG με τίτλο «EU Lawmakers Question Credibility of Troika’s Economic Forecasts».

Όπως επεσήμαναν χθες μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, η Τρόικα, που περιλαμβάνει εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η οποία διαμορφώνει τους όρους που επιβάλλονται στις χώρες με σχέδια διάσωσης, δημιούργησε ατελή προγράμματα εξαιτίας των ανακριβών στοιχείων πάνω στα οποία βασίστηκε.

«Εάν κοιτάξουμε τις προϋποθέσεις πάνω στις οποίες βασίστηκαν οι πολιτικές της, οι περισσότερες από τις προβλέψεις της αποδείχθηκαν λανθασμένες» τόνισε ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Derk Jan Eppink, προσθέτοντας ότι οι προβλέψεις για την προοπτική ανάπτυξης της Ελλάδας και για τα επίπεδα χρέους που διατυπώθηκαν το 2012, απείχαν πολύ από την πραγματικότητα.

Η αμφισβήτηση των οικονομικών προβλέψεων έγινε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την αποτελεσματικότητα της Τρόικα στην βελτίωση των οικονομιών των χωρών που λαμβάνουν διεθνή βοήθεια.

Ο Servaas Deroose, οικονομολόγος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μέλος της αποστολής της Τρόικα στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι: «Μπορεί να αποτυγχάνουμε, δεν είμαστε τέλειοι, μπορεί να γίνονται λάθη, αλλά πραγματοποιήσαμε πάρα πολλές αναλύσεις για την ακρίβεια των προβλέψεών μας και μπορώ να ισχυριστώ ότι οι προβλέψεις της Επιτροπής έχουν ένα πάρα πολύ καλό ιστορικό επαλήθευσης».

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Klaus Masuch, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις του 2012, δήλωσε κατά την ακρόαση ότι «ειδικά για τις μακροοικονομικές προβλέψεις σε σχέση με την Ελλάδα» υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Γνωρίζουμε ότι οι σχετικές με την Ελλάδα πληροφορίες που ενίσχυσαν τις προβλέψεις που είχαμε κάνει τον Απρίλιο- Μάιο του 2010 και στις οποίες στηρίχθηκε ο σχεδιασμός του πρώτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ήταν ελλιπείς, και επιπλέον περιελάμβαναν λανθασμένα και αποπροσανατολιστικά στατιστικά στοιχεία».


Πώς γίνεται ο αποπληθωρισμός, η μαζική ανεργία και η ημιμόνιμη ύφεση να προβάλλονται ως αποδεκτά, επιθυμητά, ακόμη και ηθικά πράγματα; Οι γερμανικοί μύθοι δεν είναι καθόλου ακίνδυνοι

H κριτική που πονάει είναι πιθανότατα δίκαιη. Κι αυτό ίσως εξηγεί την οργή του Βερολίνου την περασμένη εβδομάδα για την κριτική που έκανε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στο τεράστιο και καλά φυλαγμένο εμπορικό του πλεόνασμα.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στο αμερικανικό υπουργείο ότι δήλωσε αυτό που κανένας εταίρος της χώρας δεν τολμά να πει: «Η Γερμανία διατηρεί ένα μεγάλο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών καθ' όλη τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης».
Αυτό «απέτρεψε την επανισορρόπηση» των άλλων χωρών της ευρωζώνης και δημιούργησε «ροπή προς τον αποπληθωρισμό στην περιοχή, καθώς και στη διεθνή οικονομία».
Το ΔΝΤ έχει εκφράσει ανάλογες ανησυχίες.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι το πλεόνασμά του «δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας, ούτε για τη Γερμανία, ούτε για την ευρωζώνη, ούτε για τη διεθνή οικονομία».

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η χώρα «συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια ανάπτυξη μέσω εξαγωγών και εισαγωγών εξαρτημάτων για τελικά προϊόντα». Αυτή η αντίδραση ήταν προβλεπόμενη και εσφαλμένη. Το πλεόνασμα, που προβλέπεται από το ΔΝΤ στα 215 δισ. δολ. φέτος (περίπου όσο και της Κίνας), είναι πράγματι μεγάλο θέμα, πάνω απ' όλα για το μέλλον της ευρωζώνης.

Τα εξαγωγικά πλεονάσματα δεν αντικατοπτρίζουν μόνο την ανταγωνιστικότητα, αλλά επίσης και την υπερβολή της παραγωγής σε σχέση με τη δαπάνη. Οι πλεονασματικές χώρες εισάγουν τη ζήτηση την οποία δεν παράγουν εσωτερικά. Όταν η παγκόσμια ζήτηση είναι ισχυρή, αυτή η ανάγκη δεν προκαλεί πρόβλημα, αφού τα χρήματα που δανείζονται οι ελλειμματικές χώρες επενδύονται σε δραστηριότητες οι οποίες εν τέλει εξυπηρετούν τα χρέη που δημιουργούνται. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει συχνά, επειδή εν μέρει οι ελλειμματικές χώρες υποχρεώνονται, από την προσφορά φθηνών εισαγωγών από πλεονασματικές, να επενδύουν σε μη εμπορεύσιμες δραστηριότητες, που δεν στηρίζουν την εξυπηρέτηση των εξωτερικών χρεών.

Υπό τις σημερινές συνθήκες, όμως, όπου τα βραχυπρόθεσμα επίσημα επιτόκια βρίσκονται κοντά στο μηδέν και η ζήτηση πάσχει από χρόνιο έλλειμμα σε όλο τον πλανήτη, η εισαγωγή της ζήτησης από μια πλεονασματική χώρα είναι ανάλγητη: διογκώνει την παγκόσμια οικονομική αδυναμία.

Οπότε είναι αναμενόμενο ότι στο β΄ τρίμηνο του 2013 το ΑΕΠ της ευρωζώνης ήταν 3,1% χαμηλότερα από το προ της κρίσης ζενίθ και 1,1% από ό,τι δύο χρόνια πριν. Οι οικονομίες του πυρήνα με τις υψηλές αξιολογήσεις απομυζούν ζήτηση, αντί να προσθέτουν. Γι' αυτό και η ευρωζώνη βουλιάζει προς τον αποπληθωρισμό. Στην τελευταία μέτρηση ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός ήταν 0,8%. Αφού η ζήτηση είναι τόσο αδύναμη, ο πληθωρισμός μπορεί να πέσει και πιο χαμηλά. Αυτό όχι μόνο απειλεί να ρίξει την ευρωζώνη σε μια ιαπωνική παγίδα αποπληθωρισμού, αλλά επιπλέον αποκλείει και τις απαραίτητες μεταβολές στην ανταγωνιστικότητα όλης της περιοχής.

Οι χώρες που πλήττονται από την κρίση υποχρεώνονται να υποστούν απευθείας αποπληθωρισμό. Γίνεται έτσι αναπόφευκτη η πολύ υψηλή ανεργία. Και παράλληλα αυξάνεται η πραγματική αξία του χρέους.

Οι πολιτικές που επιβλήθηκαν στην ευρωζώνη, υπό τις οδηγίες της Γερμανίας, ήταν βέβαιο ότι θα έχουν αυτό το αποτέλεσμα, με δεδομένη την καταστροφική επίπτωση που έχει στη ζήτηση η απόλυτη δημοσιονομική λιτότητα. Σε πρόσφατη έκθεση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Jan in 't Veld ισχυρίζεται ότι η δημοσιονομική πολιτική της λιτότητας έχει προκαλέσει, μεταξύ του 2011 και του 2013, συνολικές απώλειες παραγωγής που αντιστοιχούν στο 18% του ετήσιου ΑΕΠ της Ελλάδας, στο 9,7% της Ισπανίας, στο 9,1% της Γαλλίας, στο 8,4% της Ιρλανδίας και ακόμη και στο 8,1% της Γερμανίας. Αναπόφευκτα, είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσει η νομισματική πολιτική να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Πριν από την κρίση, θα μπορούσε να αποδώσει επεκτείνοντας την πίστωση στις χώρες που εν τέλει βούλιαξαν, πάνω απ' όλα στην Ισπανία. Σήμερα, δουλεύει σε ένα περιβάλλον με αδύναμο τραπεζικό σύστημα, τεράστια χρέη στις χώρες της κρίσης και αποφυγή του δανεισμού στις πιστώτριες.

Η καλύτερη μέθοδος για να αποδώσει μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική είναι με υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ. Αν, για παράδειγμα, η ΕΚΤ ήθελε να αναλάβει μεγάλης κλίμακας ποσοτική χαλάρωση, αγοράζοντας τα ομόλογα των μελών της αναλογικά με τις μετοχές τους στην κεντρική τράπεζα, το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα ήταν να πέσει το ευρώ. Όμως αυτό θα διόγκωνε την τάση που έχει η ευρωζώνη, η οποία λειτουργεί υπό τη γερμανική επιρροή, να επιβάλει την προσαρμογή της στον υπόλοιπο κόσμο.

Καθώς οι ευάλωτες χώρες συρρικνώνουν τα εξωτερικά τους ελλείμματα, ενώ η βασική πιστώτρια παραμένει σε πλεόνασμα, η ευρωζώνη δημιουργεί τεράστια εξωτερικά πλεονάσματα. Η αλλαγή από το έλλειμμα στο πλεόνασμα προβλέπεται από το ΔΝΤ ότι θα είναι 3,3% του ΑΕΠ της ευρωζώνης μεταξύ των ετών 2008 και 2015.

Με δεδομένο το έλλειμμα ζήτησης στην ευρωζώνη, η μεταβολή ίσως θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν, τουλάχιστον, θέλουν τα ευάλωτα κράτη να έχουν μια ελπίδα να μειώσουν την ανεργία.

Είναι μια ανάλγητη στρατηγική για τον πλανήτη. Οι ΗΠΑ έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται, όπως και άλλοι είχαν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται για παλαιότερες αμερικανικές ρυθμιστικές αποτυχίες.

Θα είναι αδύνατον, όμως, να πετύχει η ευρωζώνη την ευημερία με βάση την ανάπτυξη μέσω εξαγωγών. Είναι πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο. Πρέπει, επίσης, να πετύχει την εσωτερική επανισορρόπηση. Μέχρι τώρα, όπως δείχνει και τοWorld Economic Outlook Οκτωβρίου του ΔΝΤ, η μαζική κατάργηση θέσεων εργασίας έχει φέρει την ανταγωνιστικότητα και η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης είναι αυτή που έχει μειώσει τα εξωτερικά ελλείμματα στις χώρες της κρίσης. Δηλαδή, η επιτυχία της προσαρμογής βρίσκεται στην άλλη πλευρά του νομίσματος, στην οικονομική βουτιά και στην ιλιγγιώδη ανεργία. Όμως, έστω κι έτσι, το ΔΝΤ δεν διαβλέπει καμία σημαντική μείωση στις καθαρές υποχρεώσεις. Οι χώρες αυτές θα παραμείνουν ευάλωτες.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με δυο λόγια; Οι απαντήσεις είνα οι εξής: Ο αποπληθωρισμός αρχίζει να έρπει στην επιφάνεια. Μαζική ανεργία. Καμία εσωτερική επανισορρόπηση και υπερβολική εξάρτηση από την εξωτερική ζήτηση. Κι όμως, όλα αυτά θεωρούνται αποδεκτά, επιθυμητά, ακόμη και ηθικά, μια πραγματική επιτυχία. Γιατί; Οι εξηγήσεις που δίνονται είναι μύθοι. Η κρίση οφειλόταν σε δημοσιονομική ασωτία και όχι σε ανεύθυνες διακρατικές ροές πιστώσεων. Η δημοσιονομική στρατηγική δεν παίζει ρόλο στη διαχείριση της ζήτησης. Οι αγορές κρατικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα είναι ένα βήμα προς τον υπερπληθωρισμό. Και η ανταγωνιστικότητα καθορίζει τα εξωτερικά πλεονάσματα, όχι την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ανεπαρκούς ζήτησης.

Αυτοί οι μύθοι δεν είναι ακίνδυνοι, ούτε για την ευρωζώνη ούτε για τον πλανήτη. Αντιθέτως, κινδυνεύουν είτε να παγιδεύσουν τα αδύναμα κράτη μέλη σε ημιμόνιμη ύφεση είτε να καταλήξουν, στο τέλος, σε μια αγωνιώδη διάλυση του ίδιου του ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ευρωπαϊκό έργο θα εκπροσωπήσει τότε όχι την ευημερία, αλλά την ανέχεια. Όχι την συνεργασία, αλλά τον πόνο.
Και θα γίνει μια τραγική ιστορία.

Πηγή Euro2dayΜε μία ερώτηση κόλαφο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανοίγει μία νέα διάσταση συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά και τρόικα, αφήνοντας σαφέστατες υπόνοιες για σοβαρότατη θεσμική παράλειψη του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος φαίνεται να μην προώθησε –ως όφειλε- την μηνυτήριο αναφορά του κ. Κουίκ προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, αφήνοντας πλήθος εύλογων ερωτημάτων.

Έτσι, Ενημέρωση για τη τύχη της μήνυσης που κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας, ώστε να αποσταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Στις 15 Ιανουαρίου 2013 ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και του είχε παραδώσει φάκελο με τη μήνυση του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας.

Η παράδοση (η οποία πήρε και αριθμό Πρωτοκόλλου 174/15.01.2013) έγινε στον κ. Ρουπακιώτη, προκειμένου να μεριμνήσει εκείνος, βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών, η μήνυση του Τέρενς Κουίκ να προωθηθεί στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η μήνυση είχε συνταχθεί από τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ Δικηγόρο Ευάγγελο Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι και Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β’ Αθήνας.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν έντεκα μήνες, ο Τέρενς Κουίκ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για την τύχη της μήνυσης που κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και ρωτά ο κ. Κουίκ τον υπουργό Δικαιοσύνης (της Ελλάδας), ζητώντας ταυτόχρονα να προωθηθεί άμεσα η μήνυσή του προκειμένου να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.:
«Ποια είναι η τύχη της μήνυσης που κατέθεσα στο Υπουργείο σας;
Για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η σιωπή των έντεκα μηνών;
Που έχει κολλήσει ο φάκελος και γιατί;»

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι το δημόσιο έπιασε, λέει, τους στόχους του και συγκέντρωσε περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν ότι 343.000 φορολογούμενοι κήρυξαν στάση πληρωμών τον Σεπτέμβριο. Δεν πλήρωσαν την εφορία. Ξέρετε πόσο έχουν φτάσει σήμερα τα ληξιπρόθεσμα ιδιωτών και εταιρειών; Εξήντα δύο δισ. ευρώ. Αν όλα αυτά είναι για πανηγυρισμούς, τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Αλήθεια, τι σημαίνει ότι έπιασαν τους στόχους τους; Ποιοί είναι οι στόχοι κάθε φορά; Ήταν οι ίδιοι που ήταν τον προηγούμενο και τον πιο προηγούμενο μήνα ή αλλάζουν κατά το πως διαμορφώνονται οι συνθήκες; Ας πούμε, όμως, ότι όλα γίνονται με έναν τρόπο που να μην τραυματίζεται η κοινή λογική και κύρια και πάνω απ΄ όλα η εμπιστοσύνη μας στους αριθμούς. Τότε, πως μπορούμε να ερμηνεύσουμε από την μία το ρεκόρ στην είσπραξη και από την άλλη το ρεκόρ στα κανόνια;

Τις προάλλες ακούγαμε σύμβουλο του υπουργού να λέει ότι είναι απόλυτα λογικό να χρεώνεις τους πολίτες με φόρους για τα ακίνητα ύψους 3,6 δισ. ευρώ και να περιμένεις ότι θα εισπράξεις 2,850 δισ. ευρώ. Αυτό, λοιπόν, που οι κύριοι αυτοί βρίσκουν λογικό είναι το συστατικό εκείνο που δηλητηριάζει καθημερινά την ζωή μας. Αυτό το 20% που ο τεχνοκράτης περιμένει ότι δεν θα εισπραχτεί είναι που δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων. Νέα κύματα πεινασμένων. Αλλά ποιός ενδιαφέρεται;

Το κράτος με την υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων στερεί από την αγορά και τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας. Ξέρουν ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Αλλά επιμένουν να την ακολουθούν, ελπίζοντας ότι στο μεταξύ ο Θεός θα βρέξει μερικά δισεκατομμύρια από τον ουρανό. Κάποιος πρέπει να τους ειδοποιήσει ότι δεν γίνονται θαύματα στις μέρες μας.

Μία επίσης σημαντική λεπτομέρεια: Το ελληνικό κράτος οφείλει χρήματα στους πολίτες του. Χρήματα περισσότερα από αυτά που θα διαμόρφωναν το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά κι αυτή είναι μία λεπτομέρεια για τους μανδαρίνους...

Ξέρετε τι θα σας πουν αν τους πείτε όλα αυτά που έχουμε ήδη πει; Ότι εκείνοι αγωνίζονται για την σωτηρία της πατρίδας. Να μας συγχωρέσουν, αλλά εμείς έχουμε μία διαφορετική εικόνα! Εκείνοι αγωνίζονται για να διορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τους σε διάφορες κομβικές θέσεις. Αγωνίζονται, αλλά όχι για μας. Για πάρτη τους το κάνουν και μάλιστα με τρόπο ιδιαίτερα άτσαλο. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα εθνικοπατριωτικά και ας μιλήσουν επί των αποτελεσμάτων της πολιτικής τους.

Ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει ότι δεν τρομάζει από τις προκλήσεις. Ήταν γενναίο εκ μέρους του το γεγονός ότι δεν έκανε επίδειξη ισχύος με την φορολόγηση των ακινήτων, ζητώντας από τους βουλευτές του να ψηφίσουν ένα έκτρωμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά διάλεξε την διέξοδο της ανταποδοτικότητας. Οι φόροι, πάντως, εξακολουθούν να αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» της κυβέρνησής του. 

Αν δεν αντιμετωπίσει σύντομα και αποτελεσματικά αυτό το κεφάλαιο, δεν υπάρχει ελπίδα. Κι επειδή ξέρει γράμματα, ας προσπαθήσει να λύσει τον γρίφο που θέσαμε στην αρχή του κειμένου. Πώς γίνεται το Υπουργείο Οικονομίας να πετυχαίνει τους στόχους του και οι πολίτες να... πηδάνε από τα παράθυρα. Τριακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες φορολογούμενοι, κύριε Σαμαρά, σημαίνει τριακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες οικογένειες...

Πηγή: Κεφάλαιο

H "μεγάλη κλοπή" έχει αρχίσει. Ήδη, τα κοράκια, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, βρίσκονται στην Ελλάδα και μέσα από σωρείες επαφών με κυβερνητικά στελέχη και συμβούλους τους, προσπαθούν να πλησιάσουν ικανοποιήσουν τον στόχο της εξασφάλισης χώρου για εξόρυξη φυσικού αερίου ή και πετρελαίου.
Και όμως, μέχρι πριν δύο χρόνια, τα τότε κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διεμήνυαν σε όλους τους τόνους την αμφίβολη ύπαρξη ενεργειακών κοιτασμάτων και την ύπαρξη ελάχιστων ποσοτήτων των κοιτασμάτων αυτών. 

Σήμερα, οι ίδιες οι εταιρείες, σαρκάζοντας προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, αναρωτιούνται γιατί δεν υπήρξε μέχρι σήμερα εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, αφήνοντας υπόνοιες για παράξενες γραφειοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος και για "κύκλωμα" που υποβίβαζε ως γραφικούς όσους αναφερόταν στην παρουσία και στην αξία των κοιτασμάτων.
Και όμως, η Ελλάδα έχει τεράστια και πλουσιότατα ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο. Ίσως, εάν κάποιος δημοσιογράφος τολμούσε να ρωτήσει σχετικά την κυρία Κλίντον, θα σοκαριζόταν από την απάντησή της...

Βέβαια, τεράστιες έως εγκληματικές είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, η οποία δεν έχει ενημερώσει τους έλληνες πολίτες για το μέγεθος των κοιτασμάτων και φυσικά για την αξία τους, ενώ φροντίζει να αυξάνει τους φόρους και να σπρώχνει βίαια και με μεγάλες ταχύτητες στην φτώχεια και την εξαθλίωση το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού. Οι πληροφορίες των ειδικών αναφέρουν ποσότητες ικανές να τροφοδοτήσουν το σύνολο της Ευρώπης επί δεκαετίες (ίσως και περισσότερο από έναν αιώνα) και υπονοούν τεράστια οικονομικά μεγέθη, για τα οποία όμως έχει πλήρη άγνοια ο Ελληνικός λαός! 
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά γίνεται επίσημη αναφορά στην ύπαρξη μίας ομάδας ελληνικών οικογενειών, που γνώριζε για τα ενεργειακά κοιτάσματα και έχει εμπλακεί στην επιχείρηση παραπληροφόρησης των Ελλήνων. Και όμως, τόσο τα μέλη των οικογενειών αυτών, όσο και πολιτικοί που ενεπλάκησαν σε μία συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια του μνημονίου. Η αφρόκρεμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας στην Αθήνα για τα ελληνικά πετρέλαια
"Προσκλητήριο" για επενδύσεις στα πετρέλαια της Ελλάδας σε 120 χώρες

Η αφρόκρεμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για το συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων, στις 5-7 Νοεμβρίου, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των ερευνών γης νορβηγικής εταιρείας PGS για τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Η Αμερικανική Ένωση Γεωλόγων είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία με 38.000 εξειδικευμένα μέλη.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 300 μέλη της παγκόσμιας πετρελαϊκής κοινότητας, ενώ αρμόδια στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το πετρελαϊκό δυναμικό της Μεσογείου.

Ηχηρά ονόματα της πετρελαϊκής βιομηχανίας, εκπρόσωποι των εταιρειών που είναι ευρύτερα γνωστές ως οι 7 αδερφές, όπως η Exxon Mobil και η Shell, δίνουν το παρών στο συνέδριο APPEX Regional 2013 της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων AAPG στην Αθήνα.

"Το σημερινό συνέδριο δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο", τόνισε σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.
"Η περιοχή της Μεσογείου, της Κασπίας, της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται εδώ και διερευνά τις δυνατότητες που υπάρχουν για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η Ελλάδα αποτελεί έναν εξαιρετικά ελκυστικό τόπο για επενδύσεις με σταθερό και σύγχρονο πλαίσιο και καλεί τις εταιρείες να επενδύσουν με σεβασμό στο περιβάλλον», τόνισε ο υπουργός.
Επίσης ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων για Open door για το Πατραϊκό και τα Ιωάννινα, καθώς τα κείμενα είναι έτοιμα και παραδίδονται στις κοινοπραξίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στις κοινοπραξίες μετά και από σχετικά αιτήματα που αυτές υπέβαλλαν, ότι δεν υπάρχει περίπτωση για αύξηση των φορολογικών συντελεστών παρά μόνο για μείωση, μήνυμα το οποίο θα μεταφέρει ο κ. Μανιάτης και στις επαφές που θα έχει το απόγευμα με εκπροσώπους των εταιρειών που βρίσκονται στο συνέδριο

Παράλληλα, στις συμβάσεις δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα για το λεγόμενο farm - in, καθώς σε περίπτωση που θα αλλάξει κάποιος εταίρος την κοινοπραξία, θα απαιτείται έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, κάτι που προβλέπεται και από το σχετικό νόμο.

Μιλώντας στο συνέδριο της APPEX Regional ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ι. Κωστόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα ότι η έρευνα, η εκμετάλλευση και τα έσοδα από τις εκμεταλλεύσεις υδρογονανθράκων θα πρέπει να υποστηρίζουν την μακροπρόθεσμη πρόοδο της κοινωνίας.

Όπως τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη περιοχή, τα ΕΛΠΕ έχουν αγοράσει τα σεισμικά δεδομένα των ερευνών της PGS, τα μελετούν και τα έχουν εντάξει στα δεδομένα τα οποία ήδη διαθέτουν.

Ο κ. Κωστόπουλος έστειλε μήνυμα ότι ο όμιλος των ΕΛΠΕ είναι έτοιμος να συνεργαστεί με πιθανούς εταίρους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: ελπίζουμε να συμμετέχουμε στις ηγετικές κοινοπραξίες που θα συμμετάσχουν στις εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα.

Νωρίτερα στην ομιλία του ο κ. Γιάννης Μανιάτης έστειλε μήνυμα στις εταιρείες που παρακολουθούν το συνέδριο να επενδύσουν στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα πως το ελληνικό κράτος θα συνεργαστεί με τις εταιρείες της πετρελαϊκής βιομηχανίας για μεγάλο διάστημα, οι οποίες όπως τόνισε, θα δουλέψουν σε σταθερό περιβάλλον χωρίς αιφνιδιασμούς.
"Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τους φυσικούς μας πόρους, που ελπίζουμε ότι υπάρχουν, με σεβασμό στο περιβάλλον", δήλωσε, για να προσθέσει πως "η ελληνική νομοθεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τα στάνταρ της πετρελαϊκής βιομηχανίας".
Μεταξύ όσων έδωσαν το παρών τους στο συνέδριο είναι οι: E.ON, Chevron, Eni, Exxon Mobil, Gazprom, Ong, Arvee, Shell, Petronas, καθώς και πολυάριθμές αντιπροσωπείες από πρεσβείες χωρών. 

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Πληροφορίες από Κεφάλαιο, Reporter.gr

Άνεργος και ανασφάλιστος συμπολίτης μας χρειάζεται άμεσα το φάρμακο BERINERT 500 ΙU (ενέσιμο) για την καταπολέμηση της σπάνιας ασθένειας του ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΓΓΕΙΟΟΙΔΗΜΑΤΟΣ, από την οποία πάσχει ο πατέρας της οικογένειας και το 8χρονο παιδί τους.
Το φάρμακο είναι πανάκριβο, κοστίζει 588,01 ευρώ και ο άνεργος αδυνατεί να το αγοράσει.

Επικοινωνία: Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα
Τηλ. 210 – 76 28.209 + 6977-747431.
Βύρωνας 6/11/13Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην Κοσοβοποίηση της περιοχής και πότε θα αποφασίσει η Αθήνα να αντιμετωπίσει την προκλητική Άγκυρα;
Οι Γκρίζοι Λύκοι αποκτούν εφημερίδα στη Θράκη

Γράφει o Κωνσταντίνος Τερζής
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μια νέα εφημερίδα αρχίζει να εκδίδεται στην Δυτική Θράκη… Από τώρα ευχόμαστε να είναι καλότυχη για τον τουρκικό λαό της Δυτικής Θράκης, για το τουρκικό έθνος και τον τουρκικό κόσμο…
Από τώρα συγχαίρουμε αυτούς που μοχθούνε για αυτό.
Πρακτορείο Ειδήσεων BTS
Οι Γκρίζοι Λύκοι αποκτούν εφημερίδα που θα εκδίδεται στην Θράκη! Η είδηση μεταδόθηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων BTS και αποτελεί μία ξεκάθαρη πρόκληση πέραν των οποιονδήποτε ορίων έναντι της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ελληνικότητας της Θράκης.
Στο όνομα του τουρκικού άκρατου εθνικισμού, με τίτλο «Γκρίζος Λύκος» και με σαφέστατες στοχεύσεις δημιουργίας επίσημου θύλακα της παρακρατικής εγκληματικής ομάδας κοινών δολοφόνων, ιδρύεται με τις θερμότερες ευχές του κεμαλοναζισμού μία εφημερίδα η οποία θα δράσει προς την κατεύθυνση δημιουργίας συνθηκών (ή και γεγονότων) εκτεταμένης όξυνσης στην Ελληνική Θράκη, με απώτερο σκοπό την Κοσοβοποίηση της περιοχής.
Με έμβλημα τον Αχμέτ Σαδίκ και με σαφέστατη υποστήριξη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ετοιμάζονται οι παρακρατικοί μηχανισμοί της Άγκυρας να επισημοποιήσουν την εμφάνιση και την δράση τους εντός της Ελλάδας, με το πρόσχημα της… ενημέρωσης!

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σχετικές πληροφορίες από την Ελληνική Θράκη και ως εκ τούτου είτε το «γεγονός» βρίσκεται είτε στα προκαταρκτικά στάδια της προετοιμασίας του, είτε ανακοινώθηκε προκειμένου να «ανιχνεύσει» τις αντιδράσεις των Αθηνών, είτε –τέλος- αποτελεί στρατηγική κίνηση μέσα στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας και υπέρ της δημιουργίας μίας εικονικής ανυπέρβλητης ισχύος της Άγκυρας εντός της Ελληνικής Θράκης. 
Μάλιστα, το ότι εδώ και δύο χρόνια έχει ήδη ιδρυθεί και λειτουργεί το «εθνικιστικό κόμμα τούρκων Δυτικής Θράκης» (DEB) ως προάγγελος των επόμενων τουρκικών κινήσεων, το οποίο αποτελείται από «γκρίζους λύκους», καταδεικνύει την σαφέστατη επιθυμία της Άγκυρας (και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες βρίσκονται υπό την άμεση εποπτεία του Ερτογάν) να δημιουργήσει συνθήκες ανωμαλίας στην Ελληνική Θράκη και να κατορθώσει ισχυρά χτυπήματα στην κυβέρνηση των Αθηνών, η οποία παραμένει στο μοτίβο της πολιτικής χαμηλών τόνων και της γενικότερης φοβικότητας αντιμετώπισης της επιθετικής τουρκικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, θεωρείται επιπλέον και ως μία κίνηση άμεσου παρεμβατισμού επί της υφιστάμενης μουσουλμανικής (αυτο-αποκαλούμενης τουρκικής) νομενκλατούρας (πρώην και νυν βουλευτές, πολιτευτές, θρησκευτικοί λειτουργοί και δευτεροκλασάτα στελέχη), τα μέλη της οποίας είτε αναδείχθηκαν και ανήκαν από τους στρατοκράτες της Τουρκίας, είτε εμφανίσθηκαν τα τελευταία χρόνια και αποτελούν την «ελίτ» των τουρκοφρόνων που πρόσκεινται στον ισλαμιστή Ερντογάν. 
Ήδη, μέσα στα πλαίσια των γενικότερων ανακατατάξεων που συμβαίνουν από την άνοιξη του 2013, μία τουρκόγλωσση εφημερίδα, η Birlik, έβαλε «λουκέτο» (οι «κακές γλώσσες» αναφέρονται σε αναβάθμιση του ιδιοκτήτη της από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες), ενώ προηγουμένως εμφανίστηκε μία άλλη τουρκόγλωσση εφημερίδα με τίτλο Eylem (μετ. «Δράση») με χριστιανούς ιδιοκτήτες.
Επίσης έχει αποτυπωθεί στον τουρκόγλωσσο τύπο της Ελληνικής Θράκης μία σειρά από αντεγκλήσεις των τουρκοφρόνων της περιοχής, δείγμα μίας απόπειρας και των δύο πλευρών να υπερισχύσουν η κάθε μία έναντι της άλλης (προκειμένου να συνεχίσουν να βρίσκονται στις καταστάσεις μισθοδοσίας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής).

Και μέσα σε αυτό το σκηνικό φαίνεται πως έρχεται και το επίσημο όργανο των «Γκρίζων Λύκων» μέσω ενός εντύπου, να «πατήσει στη Θράκη», προκειμένου να ξεκινήσει σειρά «ειδικών παρεμβάσεων» και άσκησης «ειδικών πιέσεων» τόσο προς τους κατοίκους (χριστιανούς και μουσουλμάνους) της περιοχής, όσο και προς την Αθήνα, αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα διεθνή φόρα, όπου με την συμμετοχή των ήδη λειτουργούντων ανθελληνικά (ή και μισελληνικά) κινούμενων ομάδων τουρκοφρόνων (επί της ουσίας τούρκων πρακτόρων), προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες έμμεσων απειλών διατάραξης της ειρήνης (Κοσοβοποίηση) και μέγιστης πίεσης προς τους φοβικούς καρεκλοκένταυρους των Αθηνών.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί στην περιοχή της Θράκης η ίδρυση της εφημερίδας «Γκρίζος Λύκος», ούτε η ενοικίαση γραφείων ή η αγορά και μεταφορά επιπλέον χαρτιού εφημερίδας (για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών) στην Ελληνική Θράκη. Όμως, οι κυβερνώντες εξ Αθηνών, θα πρέπει να συνυπολογίσουν όλες τις γνωστές (και άγνωστες για τους περισσότερους) παραμέτρους για να καταλήξουν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο πολυεπίπεδης αντιμετώπισης αυτής της προκλητικής κίνησης του νέο-οθωμανιστή Ερντογάν, αφού είναι δυνατόν μέσα από μία τέτοια ενέργεια να δημιουργηθούν οι βάσεις για εκτροπές μεγάλου μεγέθους που θα εμπλέκουν δράση από παραστρατιωτικές ομάδες και θα ενέχουν υψηλότατο ρίσκο στρατηγικά σχεδιασμένου και μεθοδευμένου «θερμού επεισοδίου» εντός της Ελληνικής Επικράτειας…

Ακόμη και τώρα, έπειτα από τις τόσες υποχωρήσεις της κυβέρνησης των Αθηνών, δεν είναι αργά ώστε να υπάρξουν κατάλληλες κινήσεις και παράλληλοι σχεδιασμοί αντιμετώπισης ενός φαινομένου, το οποίο αν δεν αντιμετωπισθεί τη στιγμή της δημιουργίας του, είναι δεδομένο πως θα απαιτηθεί πολλαπλή ισχύ και ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς για την μετέπειτα αντιμετώπισή του…  
Υπάρχουν οι κατάλληλοι και άκρως εξειδικευμένοι άνθρωποι, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών κρατικών υπηρεσιών μπορούν να δημιουργήσουν τον αναγκαίο "κλωβό ασφαλείας" (εργαζόμενοι εντός και εκτός Ελλάδας) και τον γενικότερο μηχανισμό προστασίας της Θράκης και ουσιαστικής αποτροπής δράσης των Γκρίζων Λύκων. Ας αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση των Αθηνών να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση των αυτονόητων, ειδάλλως δεν θα είναι υπεύθυνη (στο σύνολό της) για τις εξελίξεις, αλλά και θα στιγματισθεί ανεξίτηλα για την ακατανόητη αδράνειά της...


Ποιοί είναι οι Γκρίζοι Λύκοι και τι επιδιώκουν

Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι εθνικιστές συμμετείχαν στην κηδεία του Ηγέτη του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ), που διοργανώθηκε από την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, ο οποίος έχασε πρόσφατα την ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου.
Ο Ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» κηδεύτηκε στο τέμενος «Κοτζατεπέ» της ΄Αγκυρας και τάφηκε στο Taceddin Dergan όπου ο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, έγραψε τον Εθνικό ύμνο της Τουρκίας.
Ποιοι είναι όμως οι «Γκρίζοι Λύκοι», ας δούμε κάτωθι.

“Ο Τούρκος έχει φίλο μόνο τον Τούρκο”
“Ω! τι ευτυχία να λέγεσαι Τούρκος”
“Η ενδοξότερη φυλή στον κόσμο είναι η τουρκική”
Αυτά, και πολλά άλλα συνθήματα ακούμε και διαβάζουμε συχνά στα τουρκικά και τουρκοκυπριακά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Πρόκειται για συνθήματα της οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”.
Η οργάνωση αυτή έχει παραρτήματα σε πολλά μέρη του κόσμου, “όπου αναπνέουν Τούρκοι”, όπως λέγουν τα μέλη της, σαφώς δε και στα κατεχόμενα. Ας δούμε με ερωτοαπαντήσεις ποιοί είναι οι “Γκρίζοι Λύκοι”.
Από πού προέρχεται η ονομασία “Γκρίζοι Λύκοι”; 
– “BOZKURT” δηλαδή σταχτής, γκρίζος λύκος ήταν το εμβλημα των Ουράνιων Τούρκων, των GOKTURK ή KOKTURK, τούρκικου φύλου της Κεντρικής Ασίας (5ος- 6ος αιώνας μ.χ.). Η παράδοση θέλει το βασιλιά των GOKTURK ονόματι ASENA να είναι γιος λύκαινας. Με τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του ο ηγέμονας αυτός κατατρόπωσε τους λαούς της περιοχής και για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελούσε το φόβο και τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Αυτός πρώτος χρησιμοποιούσε το λύκο ως έμβλημα στη σημαία του. Το ίδιο έμβλημα το βλέπουμε και σε άλλα τουρκογενή φύλα της ιστορίας αλλά ακόμη και μετά την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας (29.10.1923) στα πρώτα χαρτονομίσματα και γραμματόσημα.
Ηταν ανέκαθεν εθνικιστική οργάνωση; Πότε εμφανίστηκε; 
– Ηταν και είναι η πιο γνωστή εθνικιστική οργάνωση της Τουρκίας. Πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του εξήντα με πλούσια δράση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Ακολουθεί τις αρχές του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας; 
– Ο σύγχρονος ASENA για τους γκρίζους λύκους είναι ο Ατατούρκ. Ηταν ο μεγαλύτερος γκρίζος λύκος του αιώνα μας. Το 1923 και ενώ ακόμη ζούσε ο Ατατούρκ (πέθανε στις 10.11.1938), ο Αγγλος συγγραφέας Αρμστρογκ έγραψε το βιβλίο “Κεμάλ Ατατούρκ – Ο σταχτής λύκος”.
- Εθνικιστής και αυτός; 
– Κάτι παραπάνω. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στον Πενταδάκτυλο και θα δούμε τη ρήση του: “Ω, τι ευτυχία να λέγεσαι Τούρκος” (NE MUTLU TURKUM DIYENE).
Ο Ατατούρκ και ο στενός του κύκλος, κυρίως αξιωματικοί του Οθωμανικού Στρατού, αλλά και ο θεωρητικός της “επανάστασης” του ο ZIYA GOKALP προέβαλαν εθνιστικά συνθήματα. Ο αγράμματος λαός αναγκάστηκε να υιοθετήσει τις αρχές του, τις μεταρρυθμίσεις του πολλές φορές με τη βία των όπλων.
Εξίσου εθνικιστής με τον Ατατούρκ ήταν και ο διάδοχος του Ισμέτ Ινονού. Εθνικιστής και ρατσιστής ο Ινονού δημιούργησε πολλά προβλήματα στη χώρα του, κυρίως στις μειονότητες.
Στρατιωτικός και αυτός; 
– Μάλιστα, και ο Ινονού όπως και ο Ατατούρκ ήταν στρατιωτικός και πολέμησε τους Ελληνες στην Μ. Ασία. Εξι από τους εννέα Προέδρους της Τουρκικής Δημοκρατίας ήταν στρατιωτικοί (1923-1996)
Πόσα χρόνια διήρκησε η καταπίεση του τουρκικού λαού; 
– Επρόκειτο για μια επιβεβλημένη καταπίεση προκειμένου να οδηγηθεί η Τουρκία προς το σύγχρονο κόσμο. Ο Ατατούρκ το πέτυχε αυτό και πιστεύω ότι αν ζούσε μερικά χρόνια ακόμη (πέθανε 58 ετών λόγω άσωτης ζωής) η Τουρκία θα έκανε πολλά περισσότερα βήματα προς την Ευρώπη.
Η καταπίεση συνεχίστηκε και κατά τη δεκαετία του ’50 όπου πλέον στην εξουσία ήταν οι μή στρατιωτικοί Τζαλάλ Μπαγιάρ και Αντνάν Μεντερές. Στα μέσα της δεκαετίας αυτής (1955) βλέπουμε και την παρουσία των προδρόμων των “γκρίζων λύκων”. Είναι η εποχή που η κυβέρνηση Μεντερές επιτρέπει να γίνουν τα αίσχη κατά των Ελλήνων της Πόλης, το πογκρόμ κατά του Ελληνικού στοιχείου, όπου εκεί έδρασαν ανενόχλητα τα φασιστικά στοιχεία, αυτά που σήμερα ονομάζονται “γκρίζοι λύκοι”.
Όταν κάποιες δυνάμεις, τις οποίες θα ονομάζαμε σήμερα προοδευτικές, ξεπέρασαν το μούδιασμα της στυγνής δικτατορίας, των 30 ετών και θέλησαν να δραστηριοποιηθούν, αντιμετώπισαν τους προδρόμους των “γκρίζων λύκων”. Οι διαδηλώσεις φοιτητών οδήγησαν στο πραξικόπημα της 27ης Μαϊου 1960.
Τι ρόλο διαδραμάτισαν οι “γκρίζοι λύκοι”; 
Νέο μούδιασμα για τους προοδευτικούς επέφερε το στυγνό δικτατορικό καθεστώς του Γκιουρσέλ (στρατηγός). Απαγχονίστηκε ο Μεντερές και υπουργοί του, άλλοι σύρθηκαν στα δικαστήρια και άλλοι στις φυλακές.
Στο δεύτερο ήμιση της δεκαετίας του ’60 στην Ευρώπη έχουμε τις εξεγέρσεις των φοιτητών. Παρά την καταπίεση και τους εκβιασμούς και εκφοβισμούς, οι Τούρκοι φοιτητές άρχισαν την εξέγερση. Την εποχή λοιπόν αυτή ιδρύονται οι “Εστίες του Ιδεώδους” τα μέλη των οποίων φοιτητές οι περισσότεροι λέγονται “γκρίζοι λύκοι” ή “Ουλκουτζού”. Οι “γκρίζοι λύκοι”, με καθοδήγηση του καθεστώτος επιτίθενται κατά των “αριστερών” συμφοιτητών τους. Ο τουρκικός Τύπος με διαδοχικές εκδόσεις, επί καθημερινής βάσεως, πληροφορεί τους αναγνώστες του για τις συγκρούσεις, συμπλοκές και φόνους νεαρών εξ αμφοτέρων των πλευρών.
Οι “γκρίζοι λύκοι” απολαμβάνουν την υποστήριξη του κράτους; 
– Ακριβώς. Ενώ η αστυνομία συλλαμβάνει και φυλακίζει τους αριστερούς ή όσους συμπλέκουν με τις προοδευτικές δυνάμεις, αφήνει ανενόχλητους τους “γκρίζους λύκους”, αλλά και τους εξοπλίζει. Τα μέλη των “Εστιών τους Ιδεώδους” αποκτούν ισχυρά μέσα, έχουν διασυνδέσεις στα διάφορα υπουργεία, σχέσεις με τους στρατιωτικούς.
Αν κάποιοι “λύκοι” συλλαμβάνονταν κατά λάθος, αποφυλακίζονταν. Οι επιθέσεις γίνονταν εν ονόματι του Τουρκισμού. Οι “Εστίες” έχουν πλέον οργανωθεί για καλά. Με τα δάκτυλα του χεριού κάνουν το σχήμα του λύκου (ψηλά ο δείκτης και το μικρό δάκτυλο και ενωμένα τα άλλα τρία δάκτυλα). Καλύπτονται παράλληλα από το κόμμα του Αλπασλάν Τουρκές.
Ο Τουρκές είναι ο αρχηγός τους; 
– Είναι ο πολιτικός αρχηγός και τον αποκαλούν μάλιστα BASBUG, όπως αποκαλούσαν οι πρόγονοι τους τους αρχιστράτηγους.
Λέγεται ότι είναι Κύπριος στην καταγωγή. 
– Σωστά. Εχει γεννηθεί στη Λευκωσία το 1917 και υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό ως αξιωματικός. Για να φανταστείτε πόσο εθνικιστής είναι, οι εθνικιστές αξιωματικοί του απέταξαν απο το στρατό για τις πολύ ακραίες εθνικιστικές θέσεις του. Το πραγματικό του όνομα είναι HUSEYIN FEYZULLAH. Το όνομα ALPASLAN είναι ψευδώνυμο και πρόκειται για το όνομα του σελτσούκου Σουλτάνου που πολέμησε (και νίκησε) το 1071 τους Βυζαντινούς στο Ματζικέρς. Το TURKES είναι ονομασία τουρκικού φύλου της Κεντρικής Ασίας (700 μ.χ.) γνωστού για τη γενναιότητά του.
Μετά τη δεκαετία του ’60 οι “γκρίζοι λύκοι” συνέχισαν τη δράση τους;
- Και βέβαια. Ας μη μας διαφεύγει ότι το ’74 είχαμε τη βάρβαρη εισβολή στην Κύπρο. Τροφή λοιπόν για εθνικιστικές εξεγέρσεις. Το ίδιο με το ερευνητικό πλοίο Sismik, τα πετρέλαια της Θάσου… Οι επιθέσεις των “γκρίζων λύκων” εναντίον των αριστερών, του Πατριαρχείου… συνεχίζονται.
Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Το 1978 η Νομαρχία της Αγκυρας με δικαστική απόφαση απαγορεύει τη λειτουργία των “Εστίων του Ιδεώδους”. Διαλύονται μεν αλλά επανεμφανίζονται ως “Νεολαία του Ιδεώδους”.
Στόχοι πάντοτε οι ίδιοι. Προάσπιση των συμφερόντων των απανταχού Τούρκων. Και των Τούρκων της τότε Σοβιετικής Ενωσης;
- Φυσικά. Στόχος του Τουρκές είναι η υποστήριξη των αδελφών του της Κεντρικής Ασίας που ζουν κάτω από τη μπότα των Σοβιέτ, όπως έλεγε. Τους βοηθούσε όσο μπορούσε ενώ οι υπόλοιποι Τούρκοι πολιτικοί είχαν ξεχάσει τους τουρκογενείς πληθυσμούς της Ασίας, ο Τουρκές ήταν, όσο μπορούσε, πιο κοντά τους.
Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε τις χώρες αυτές, που άνοιξε παραρτήματα των “γκρίζων λύκων”. Στο Αζερμπαϊζάν αναλαμβάνει την προεδρία ο Ελτσίμπεϊκ; φανατικός οπαδός των “γκρίζων λύκων”.
Στα επεισόδια, στον πόλεμο στην Τσετσενία πρωτοστατούν οι “λύκοι” οι οποίοι μεταβαίνουν στο Γκρόνι ως εθελοντές, πραγματοποιούν διαδηλώσεις στην Τουρκία, το ίδιο και στο θέμα του Νακόρνο Καραμπάχ. Σήμερα αρχηγός των “γκρίζων λύκων” είναι ο Αζμί Καραμαχμούτογλου.
- Στα κατεχόμενα;
- Πανταχού παρόντες. Στην κατεχόμενη Κύπρο έχουν το παράρτημά τους με αρχηγό τον Μεχμέτ Αρσλάν, που κατηγορείται για το φόνο του Ισαάκ στη Δερύνεια.
Σε κάθε διαδήλωση, συλλαλητήριο, εκδήλωση θα παραταχθούν στην πρώτη γραμμή και κρατούντες σημαίες και λάβαρα των “γκρίζων λύκων” θα διαδηλώσουν την προσήλωσή τους στα ιδεώδη, στις αρχές του Ατατούρκ, θα βροντοφωνάξουν ότι η Κύπρος είναι τουρκική (!) και θα παραμείνει τουρκική (!!)…
Οι σημαίες τους είναι δύο. Η μια φέρει 3 ημισέληνους πάνω σε κόκκινη βάση. Η άλλη παρουσιάζει τον “γκρίζο λύκο” να περιβάλλεται από μια ημισέληνο. Εδώ και καιρό άρχισαν να προκαλούν πονοκέφαλο στο καθεστώς Ντενκτάς γιατί αναμιγνύονται, στα πάντα. Στις αρχές Νοεμβρίου 1996 συνεπλάκησαν με Κούρδους φοιτητές που σπουδάζουν στο λεγόμενο “Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής”.
- Πόσοι είναι;
- Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε επ’ακριβώς τον αριθμό τους. Στις 21 Νοεμβρίου 1996 ο ίδιος ο Τουρκές αποκάλυψε ότι είναι πέραν των 500.000.
- Από που χρηματοδοτούνται;
- Εχει αποκαλυφθεί πλέον περίτρανα ότι ενεργούν για λογαριασμό του ίδιου του τουρκικού κράτους. Στελέχη των “γκρίζων λύκων”, που για διάφορους λόγους απεχώρησαν από την οργάνωση παραδέχθηκαν ότι η χρηματοδότηση τους γίνεται από τα μυστικά κονδύλια του Τμήματος Ειδικού Πολέμου. Όσοι “λύκοι” φονευθούν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συμμετέχουν, το φέρετρό τους καλύπτεται με την τουρκική σημαία, κάτι που επιτρέπεται μόνο σ’όσους έπεσαν για την πατρίδα.
Σήμερα πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη συμμετοχή των “λύκων” στις συμπλοκές και δολοφονίες με την αρμενική οργάνωση “Ασάλα”.
Για τη χρηματοδότηση τους λέγονται και ακούονται πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μαφία της Τουρκίας ελέγχεται από τους ίδιους και ότι αυτοί ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα. Διαχειρίζονται λοιπόν εκατομύρια δολλάρια.
- Τί λένε οι ίδιοι για όλα αυτά; 
Να σας πω το τι λέγει ο ίδιος ο Τουρκές και θα καταλάβετε.
“Εκατόν περίπου “γκρίζοι λύκοι” ασχολούνται με τη μαφία. Σε κάθε μεγάλη ομάδα ανθρώπων υπάρχει μια μειοψηφία που ενεργεί παράνομα. Το ότι μας παρουσιάζουν ένοπλη ομάδα είναι το αποτέλεσμα της προπαγάνδας των Μαρξιστών”.
Ο ίδιος λοιπόν ο Τουρκές παραδέχεται ότι υπάρχουν στους κόλπους της νεολαίας του κόμματος του στελέχη της μαφίας.
Από συλλήψεις που γίνονται τελευταία, όλο και περισσότερο πλέον αποκαλύπτεται ότι οι “γκρίζοι λύκοι” βρίσκονται σε στενότερη συνεργασία με τη μαφία, την αστυνομία, τους πολιτικούς. Η σχέση αυτή επιβεβαιώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Τουρκία. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας βουλευτής, ένας αστυνομικός διευθυντής, ένας “γκρίζος λύκος”, στέλεχος της μαφίας, και ένα μανεκέν.
Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών της τουρκικής αστυνομίας Μουσταφά Γιγκίτ δήλωσε πρόσφατα (11.11.96): “Δε με εκπλήσσουν τα γεγονότα. Η συνεργασία είναι έργο του Τμήματος Ειδικού Πολέμου. Αυτά που φθάνουν στον Τύπο είναι μερικά μόνο γεγονότα. Υπάρχουν και πάμπολλα που δεν αποκαλύπτονται”. Σε βιβλίο που κυκλοφόρησε ο Γιγκίτ, μετά την αφυπηρέτησή του αναφέρει πολλά και για τη δραστηριότητα των “γκρίζων λύκων”.
- Η δράση τους στην Ευρώπη;
- Εχουν δραστηριοποιηθεί όπου υπάρχουν Τούρκοι. Ειδικά στη Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία…
Και στην Ελλάδα η παρουσία τους είναι συνεχής. Στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 1996 της εφημερίδας “Δικαίωμα” διαβάζουμε: “Η εγκληματική δράση των “γκρίζων λύκων” επεκτείνεται και στην Ελλάδα, ιδίως το καλοκαίρι. Οι διωκτικές αρχές έχουν, λένε οι πληροφορίες, στα αρχεία τους συγκεκριμένες καταγγελίες και όχι απλώς εικασίες – ότι αυτή η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται πίσω από μεγάλες, συγκεκριμένες πυρκαγιές…
Το 1993, την επόμενη της μεγάλη φωτιάς στη Ρόδο, στα γραφεία των δασοκομάντος της Αθήνας που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς της Ρόδου, βρέθηκε κολλημένο στην πόρτα του γραφείου το εξής: “Σας γνωρίσαμε στην Κύπρο όπου πολεμήσαμε ο ένας τον άλλο, βρεθήκαμε τώρα στη Ρόδο και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Υπογραφή “Γκρίζοι Λύκοι”.
- Με το Κουρδικό;
Οι “γκρίζοι λύκοι” έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη Ν.Α. Τουρκία, στο κατεχόμενο Κουρδιστάν. Παραθέτω απόσπασμα από απόρρητο έγγραφο του Τμήματος Ειδικού Πολέμου υπ’ αρ. 1979.597 ημερομηνίας 28.8.1996.
"…Οσοι απόφοιτοι των Σχολών της αστυνομίας χαρακτηρίζονται για την τόλμη και γενναιότητά τους και το επιθυμούν, μπορούν να μετατεθούν στη Ν.Α. Τουρκία. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτούνται από τα ειδικά ταμεία του Γραφείου Ειδικού Πολέμου. Επιπλέον θα τους δίνεται επίδομα από τα μυστικά κονδύλια του κράτους. Προϋποθέσεις για ανάθεση καθηκόντων σ’αυτά είναι δύο: Να είναι εθνικιστές και συντηρητικοί".