Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Νοε 2013

Ο κάθε μετανάστης οπαδός του ΤΣΥΡΙΖΑ, έχει πέντε Ονόματα και τρεις τόπους γέννησης

Προ ημερών η αστυνομία εξάρθρωσε μια ομάδα 101 ατόμων, μουσουλμάνοι οι περισσότεροι, οι οποίοι είχαν ρημάξει στις κλοπές την Αθήνα.

Δεν είναι το θέμα μου, ούτε τι είχαν κλέψει, ούτε αν είναι ή δεν είναι παράνομοι στο Ελλαδιστάν του ΤΣΥΡΙΖΑ ή στην Ισλαμαμπάντ του Καμίνη.

Το θέμα μου είναι ότι ο κάθε ένας από αυτούς, έχει περίπου πέντε διαφορετικά ονόματα και τρεις - τέσσερις διαφορετικούς τόπους γεννήσεως, πάντα βεβαίως σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα η αστυνομία.

Εγώ, δεν θέλω να είμαι ούτε ρατσιστής και ούτε και έχω καμία βαθιά σχέση με θρησκείες κόμματα Κτλ.

Αλλά, ρε παιδιά, όταν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ούτε την ταυτότητα αυτών που είναι στην Ελλάδα, πως είναι δυνατόν να τους υπερασπίζονται οι αριστεροί, πως είναι δυνατόν να μιλούμε για οργανωμένη κοινωνία;

Σας παραθέτω το λινκ της αστυνομίας, και δώστε προσοχή στο πόσα ονόματα και πόσους διαφορετικούς τόπους καταγωγής έχει ο κάθε ένας.

Μια καλή λύση θα ήταν να προσλάβουν στην αστυνομία μάγους, γιατί μόνο αυτοί πλέον ίσως μας διαφωτίσουν για την ταυτότητα του κάθε μετανάστη.

Ποιο εύκολο είναι νομίζω να βρούμε τον τάφο του μέγα Αλεξάνδρου, από τον τόπο γένεσης του κάθε μετανάστη.

Ευτυχώς, έρχεται ο ΤΣΥΡΙΖΑ, και μαζί με τα λεφτά θα μας φέρει και τις ταυτότητες των μεταναστών.

Διαβάστε και σκεφθείτε. Ποιος δουλεύει ποιόν και γιατί…

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Σχόλιο ιστολογίου: Αν θεωρήσουμε σαν σύμπτωση το ότι οι περισσότεροι είναι γεννημένοι την πρώτη ημέρα του χρόνου, τότε να υποθέσουμε (με βάση το δείγμα) ότι οι παρομοίως γεννηθέντες έχουν σοβαρή πιθανότητα να εγκληματίσουν; Ή μήπως η ημερομηνία γέννησης δίνεται τυχαία (αλλά και με σκοπό να την θυμούνται), όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία που οι ίδιοι δηλώνουν είτε όταν συλλαμβάνονται στα σύνορα είτε όταν συλλαμβάνονται από την Αστυνομία;

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ένας κόλαφος αποκαλύψεων σχετικά με παρακολουθήσεις. Και σαν αποτέλεσμα υπήρξε η πλήρης αποδόμηση της προστασίας των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών, ενώ δημιουργήθηκαν και σκιές κινδύνου για την δημιουργία ενός πνεύματος αντιπαλότητας μεταξύ των πολιτών των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Αν και «την σημαία την κράτησε ψηλά» για την Ελλάδα ο Πάγκαλος, αφού η Ελλάδα αποδείχθηκε η μοναδική χώρα που τελικά υπέκλεπτε (σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο) τους μεγαλύτερους ωτακουστές του κόσμου, δηλαδή τις ΗΠΑ, τελικά –όπως μας ενημερώνει η «Φωνή της Ρωσίας»- βρέθηκε η χρυσή τομή και οι ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν στην δημιουργία μίας υπερ-υπηρεσίας πληροφοριών και παρακολουθήσεων (για το καλό όλων των Ευρωπαίων πολιτών) κι έτσι ανοίγει η "πόρτα" για μία διευρυμένη Ευρώπη, τουλάχιστον στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών.

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ επικαλούμενα την ελληνική εφημερίδα Ναυτεμπορική παραθέτουν αυτές τις ημέρες δηλώσεις της Ευρωεπιτρόπου Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντινγκ, τις οποίες έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εν λόγω εφημερίδα.

Η NSA, - είπε στη συνέχεια στη συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική η Βίβιαν Ρέντινγκ, χρειάζεται ένα «αντίβαρο». Γι΄ αυτό, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος, προβαίνει στη μακρόπνοη πρωτοβουλία και συγκεκριμένα – να διαμορφωθεί μέχρι το 2020 Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πληροφοριών. Σε σχέση με αυτό, η EUobserver υπενθυμίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών-μελών της ΕΕ συνεργάζονται αρκετά στενά. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν ανταλλαγή πληροφοριών, που αφορούν τις απειλές της διεθνούς τρομοκρατίας και των ενόπλων συγκρούσεων, μέσω του λεγόμενου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ.

Ένεκα της συνέντευξης της Βίβιαν Ρέντινγκ, η διαδικτυακή πύλη υπογραμμίζει ότι η Επίτροπος έχει εκφράσει μόνο την προσωπική της άποψη. Πάντως, υπενθυμίζει η EUobserver, για πρώτη φορά την ιδέα για μια υπηρεσία πληροφοριών της ΕΕ είχαν εκφράσει από το 2004 η Αυστρία και το Βέλγιο. Και αφορμή είχε αποτελέσει η έκρηξη σε τρένο στη Μαδρίτη, ως αποτέλεσμα της οποίας σκοτώθηκαν σχεδόν 200 άτομα. Τότε, ωστόσο, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη, η Μ. Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία προτίμησαν να μη λάβουν υπόψη αυτή την έκκληση. Φέτος τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης έχει καταλήξει σε μια πιο λεπτομερή παρουσίαση του σχεδίου ίδρυσης μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας. Στη διάθεσή της σχεδιάζεται να έχει μη επανδρωμένα πτητικά μέσα, αεροπλάνα και ακόμα και δορυφόρους παρακολούθησης. Και παρόλο που η ιδέα υποστηρίζεται από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πολωνία, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι το σχέδιο δεν είναι ρεαλιστικό - και για οικονομικούς λόγους, και λόγω των διαφωνιών μεταξύ των εταίρων.

Επιφυλακτικός είναι και ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Κορότσενκο:
- Οποιαδήποτε κατασκοπευτική υπηρεσία πρέπει να έχει τους πράκτορες της και μέσα ηλεκτρονικής υποκλοπής. Από την άποψη αυτή, είναι προφανές ότι αυτές οι λειτουργίες θα εκτελούνται τελικά από τις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών-μελών της ΕΕ. Το πιθανότερο είναι ότι η νέα δομή μυστικών υπηρεσιών, αν ιδρυθεί, θα αναπτύσσει καθαρά αναλυτική δράση πρόβλεψης, παρά έμπρακτη επιχειρησιακή δραστηριότητα.

Τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών παραμερίζονται, αλλά προφανώς κρίθηκε πως είναι καλύτερο για τους πολίτες να έχουν λιγότερα δικαιώματα και περισσότερη ασφάλεια οι... ηγέτες!
 
Ειδικός Συνεργάτης

Γράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος

Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και να έχει τα επιχειρήματά του γι’ αυτό.
Αυτό λέγεται πολιτική θέση και είναι αξιόπιστη όταν βασίζεται σε σταθερές αξίες με βάση τις οποίες ένας πολιτικός κρίνει παρόμοια γεγονότα πάντα με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά.

Ποια κόμματα όμως στην χώρα μας είχαν ή έχουν μια αξιόπιστη πολιτική κατεύθυνση που να βασίζεται σε σταθερές δημοκρατικές αξίες; 
Η απάντηση είναι ότι όλα τους λειτουργούν χωρίς να σέβονται τις βασικές αξίες της Ισονομίας, της αξιοκρατίας και ενός αντικειμενικού μηχανισμού δημοκρατίας που θα τις εξασφαλίζει. 
Γι’ αυτό καταλήξαμε στην χρεοκοπία. 
Γι’ αυτό και όλα τα κόμματα εκφράζονται με κραυγαλέες αντιφάσεις.

Επειδή όμως: ότι είναι αντιφατικό είναι υποβολιμαίο, πρέπει να αναζητήσουμε τον πραγματικό λόγο της παγκόσμιας αυτής πολιτικής ευρεσιτεχνίας της ασάφειας και τότε θα αντιληφθούμε ότι μάταια περιμένουμε επί τέσσερις δεκαετίες, αυτά τα κόμματα, να θέσουν καθαρά τα κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που μας καίνε διότι τότε θα ήταν υποχρεωμένα να παραδεχθούν και τις αυτονόητες απαντήσεις.

Μπορούμε όμως να τα θέσουμε εμείς οι πολίτες.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν: 
Πρέπει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην οικονομία να διέπονται από ισότιμους εργασιακούς και οικονομικούς κανόνες;
Ή θα πρέπει να διατηρηθούν τα ειδικά προνόμια, η ευνοιοκρατία, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και η ασυλία που απολαμβάνει το ευρύτερο δημόσιο;
Πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλα ανεξαιρέτως τα ασφαλιστικά ταμεία ή θα πρέπει να διαχωρίζονται σε ευγενή και μη, με απαράδεκτες για μια δημοκρατία ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για τα πρώτα;
Πρέπει να υπάρχει ισονομία στην δικαιοσύνη και για τους πολιτικούς; ή να καταστρατηγείται με το άρθρο 86;

Επειδή οι απαντήσεις σ’ αυτά, αλλά και πολλά άλλα κρίσιμα ερωτήματα, είναι αυτονόητες γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν τα θέτουν ποτέ.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνεται η εσκεμμένη παραπλάνηση των πολιτών και εφαρμόζεται η χωρίς ενιαίες αρχές και κανόνες για όλους αντιφατική πολιτική τους. 
Διότι έχουν αποφασίσει κατ’ αρχήν προνόμια δι’ εαυτούς και ημέτερους για τα οποία θα πρέπει να επιβαρύνονται οι υπόλοιποι μη προνομιούχοι Έλληνες, παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας και αξιοκρατίας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι η εφαρμογή της ισονομίας θα πλήξει και τα δικά τους προνόμια, δεν πρόκειται να θέσουν τέτοια ουσιαστικά ερωτήματα ούτε να εφαρμόσουν την ισονομία και κυρίως γνωρίζουν πως σε μια ευνομούμενη δημοκρατία οι πολιτικοί απατεώνες δεν έχουν καμία τύχη.

Πολλοί δημοσιογράφοι φαίνεται ότι παρά τα όσα λέγονται, διατηρούν την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια και όταν σφάλουν έχουν τη παλικαριά να βγαίνουν και να προβαίνουν στις απαραίτητες διευκρινίσεις, όταν κάτι που έχει γραφτεί, είτε εκ παραδρομής είτε από εσφαλμένη πληροφόρηση – κατανόηση, είναι λανθασμένο.

Ας δούμε πρώτα το δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» για θέμα που μας απασχόλησε στο κεντρικό θέμα του παρόντος ιστοχώρου την περασμένη Κυριακή, προτού θέσουμε το δικό μας ερώτημα:
Για πλημμέλημα διώκεται ο υπάλληλος της ΕΥΠ
«Στο φύλλο της ‘Καθημερινής’ της Κυριακής 3ης Νοεμβρίου γράψαμε ότι ο υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που προκάλεσε την έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο του βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη, κατηγορείται ‘για μια σειρά κακουργημάτων από τη διαχείριση άλλων υποθέσεων της ΕΥΠ’. Η πληροφορία αυτή είναι ανακριβής.

»Ο εν λόγω υπάλληλος επρόκειτο να δικασθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 με την κατηγορία της κατοχής μυστικών της υπηρεσίας, που είναι πλημμέλημα. Οι αρχικές κατηγορίες εναντίον του, που προκλήθηκαν από τους ιεραρχικά προϊσταμένους του στην υπηρεσία σχετικά με κατασκοπεία, δηλαδή διαρροή κάποιων από τα 20.000 έγγραφα της υπηρεσίας που βρέθηκαν στο γραφείο του, δεν επιβεβαιώθηκαν και κατέπεσαν κατά τη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης.
 »Αρχικά είχε πιθανολογηθεί από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την προανάκριση ότι ο υπάλληλος, πρώην τμηματάρχης, ‘προκειμένου να τα απομακρύνει από την ΕΥΠ, τα είχε αποκρύψει στο γραφείο του, αλλά και στο γραφείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της ΕΥΠ’, της οποίας τυγχάνει πρόεδρος και χρησιμοποιούσε ο ίδιος ‘πλήθος εγγράφων εθνικής ασφαλείας, που τα συμφέροντα της πολιτείας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι στις ξένες κυβερνήσεις’.
»Η εκδοχή αυτή αποδυναμώθηκε και κατέπεσε μεταξύ των άλλων από την κατάθεση του διαδόχου του στη σχετική θέση, με την οποία ο τελευταίος βεβαιώνει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τον κατηγορούμενο συνάδελφό του να αφήσει στο γραφείο του τα απόρρητα έγγραφα».
Πάμε λοιπόν και στο δικό μας ερώτημα: Η «μαχητική» ανακοίνωση συνδικαλιστικού φορέα εντός της Εθνικής Υπηρεσίας που προκαλούσε πλήθος ερωτημάτων, περισσοτέρων και από αυτά που αναδείξαμε, αποδεικνύεται ότι περιέχει το ίδιο σφάλμα, αν και στην περίπτωσή τους η λέξη φαίνεται πως θα έπρεπε να μπει σε εισαγωγικά.

Θα επιδείξουν παρόμοια ευαισθησία προς αποκατάσταση του συκοφαντικού ισχυρισμού, ώστε να αποδείξουν ότι αυτός ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης πληροφόρησης; Βέβαια, το να κάνει τέτοιο λάθος ένας δημοσιογράφος, είναι απολύτως εύλογο, αφού δεν είναι υπάλληλος της ΕΥΠ. Είναι άραγε εξίσου «εύλογο» αυτό να συμβαίνει μέσα στην υπηρεσία, ή να θεωρήσουμε αποδεδειγμένη την υποψία μας στο προηγούμενο άρθρο περί «πολιτικής καμαρίλας» και «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών»;

Το να μπει τάξη σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Το θέμα είναι όμως, ότι αυτό είναι δουλειά της ηγεσίας της. Αλλιώς θα νομιμοποιούμαστε να γράψουμε ότι «το ψάρι βρομάει από το κεφάλι».

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Δημιούργησε δικαιολογημένα αντιδράσεις στη Σερβία, την Αλβανία και το Κοσοβο ο ανιστόρητος ισχυρισμός του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με το γνωστό ύφος σουλτάνου που τον διακρίνει –αν και με κομμένα τα φτερά εσχάτως- επέκτεινε τα σύνορα της χώρας του μέχρι το κέντρο της Βαλκανικής. Η δήλωσή του ότι «το Κόσοβο είναι Τουρκία», προκάλεσε οργή στο Βελιγράδι, τα Τίρανα και την Πρίστινα και ελπίζω να τη σημείωσαν όσοι παίρνουν αποφάσεις στη Λευκωσία και την Αθήνα. Αν και με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, λόγω της οξύτατης κλειστοφοβίας που τον ταλαιπωρεί, ο Ερντογάν δεν είναι ο τύπος του «αυθόρμητου ηγέτη», που λέει και καμία «βλακεία» για να γελάμε…

Υπολογίζει τα στρατηγικά βήματα του, πόσο μάλλον τις δηλώσεις του. Και όσοι πραγματικά τον παρακολουθούν και τον αναλύουν, γνωρίζουν πως οτιδήποτε βγαίνει από το στόμα του, δυστυχώς το πιστεύει. Είναι απορίας άξιον ότι επέλεξε να στεναχωρέσει τους ηγέτες της Αλβανίας και του Κοσόβου, οι οποίοι για χάρη του κάθισαν οκλαδόν, όπως επιτάσσουν οι ισλαμικοί «νόμοι», σε ένα σπίτι της πόλης Πρίζρεν. Διότι οι πολίτες της Αλβανίας και οι αλβανόφωνοι του Κοσόβου έχουν διαβάσει στα βιβλία της ιστορίας τους ότι ο εθνικός τους ήρωας Σκεντέμπεης πολέμησε και νίκησε τους κατακτητές της πατρίδας του, τους οθωμανούς Τούρκους. Προηγουμένως είχε εγκαταλείψει τους κατακτητές, οι οποίοι τον είχαν εξισλαμίσει δίνοντάς του το όνομα Σκεντέρμπεης και είχε εκχριστιανιστεί.

Οι ασπόνδυλοι πολιτικοί ηγέτες της Αλβανίας, είτε πρόκειται για τους δεξιούς είτε τους σοσιαλιστές, έχουν επιλέξει τον Ερντογάν ως τον «πατερούλη» τους και αυτή η επιλογή από μόνη της είναι πρόβλημα για την Ελλάδα. Η αλλαγή της απόφασης καθορισμού της ΑΟΖ με την Ελλάδα ήταν το δώρο των Αλβανών στην Άγκυρα, όταν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στρατηγική συμφωνία με την Τουρκία παραδίδοντας το λιμάνι του Δυρραχίου υπό τον έλεγχο της. Η δήλωση του Ερντογάν για το «τουρκικό» Κόσοβο είναι αποτέλεσμα και αυτής της δουλοπρέπειας που επιδεικνύουν οι Αλβανοί ηγέτες,

Η Αλβανία συνεχίζει να λαμβάνει σημαντικό μεταναστευτικό συνάλλαγμα από την Ελλάδα. Πολλά εκατομμύρια ευρώ εισρέουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στη γειτονική χώρα στηρίζοντας την οικονομία της Αλβανίας, η οποία δεν είναι υπερβολή αν υπογραμμίσουμε ότι ξεπέρασε τα τραύματα της δικτατορίας του Χότζα και του Αλία με τη βοήθεια της Ελλάδας. Βέβαια, δεν είναι η μόνη χώρα που δάγκωσε το χέρι που την ευεργέτησε.

Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν έχουν κανένα λόγο να εμπιστεύονται τον Ερντογάν και την Τουρκία. Εάν θεωρεί τουρκικό έδαφος το Κοσσυφοπέδιο, όπου δεν διατηρεί κατοχικό στρατό, και εάν προκλητικά το δηλώνει ενώ κάθεται οκλαδόν με τους πρωθυπουργούς Χασίμ Θάτσι και Έντι Ράμα, φαντάζεται ο καθένας τί πιστεύει για την Κύπρο, όπου συντηρεί 35 χιλιάδες στρατιώτες και το κατοχικό καθεστώς με κόστος μισού και πλέον δισεκατομμυρίου ευρώ το χρόνο.

Τα σχέδια της Τουρκίας για την Κύπρο παραμένουν τα ίδια και απαράλλακτα από την εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα. Ο τελικός της στόχος είναι να νομιμοποιήσει τον έλεγχο επί του νησιού με την υπογραφή των Κυπρίων ηγετών και να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία αποτελεί μόνιμο εμπόδιο για την Άγκυρα. Κάθε προσπάθεια «ωραιοποίησης» της Τουρκίας και του πρωθυπουργού της από τη γνωστή κυπριακή «νομεκλατούρα της υποταγής» πρέπει να ηττηθεί εν τη γενέση της. Διότι εάν μας οδηγήσουν σε συμφωνία μέσω εκβιασμών και απειλών θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να την επιβάλουν.

Πηγή "Επίκαιρα"

Εάν η κυπριακή κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει, πρέπει να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, και σε τούτο να επιμείνει μέχρι τέλους. 
Ο Ντάουνερ έχει προ πολλού χάσει κάθε ίχνος αξιόπιστου και αντικειμενικού μεσολαβητή και είναι με την ανοχή της κυβέρνησης που συνεχίζει να υποσκάπτει την Κυπριακή Δημοκρατία. 
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, με επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 17 Μαΐου ζητούσε την άμεση αντικατάσταση του Ντάουνερ. Είναι γνωστές οι αντικυπριακές θέσεις, οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και οι εκβιασμοί του Ντάουνερ, ο δε Αναστασιάδης να μην αρκεστεί σε παραστάσεις στον ΓΓ Μπαν Κι Μουν αλλά να πάρει το θέμα ζεστά και πάνω του.

Αν ο διαμεσολαβητής Αλεξάντερ Ντάουνερ παραμείνει στη θέση του, τότε αντιλαμβάνεται ο καθείς τη θέση όπου Αθήνα και Λευκωσία θα βρεθούν, όταν ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Πιστεύει κανείς πως ξαφνιικά αυτός θα εγκαταλείψει τις μηχανορραφίες του, και την εργολαβική προώθηση των τουρκικών απαιτήσεων;

Από την άλλη, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να τρέφει η ελληνική πλευρά στο ίδιο το πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ο οποίος –ούτε λίγο, ούτε πολύ- έθεσε χρονοδιάγραμμα… τεσσάρων ημερών (!!!) για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη-Έρογλου και την επανέναρξη των συνομιλιών;

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ο απεσταλμένος του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ είναι ο ηθικός –αν όχι ο φυσικός- αυτουργός της δήλωσης του Μπαν Κι Μουν, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Λευκωσία. Ο Γενικός Γραμματέας, υπενθυμίζεται πως ''εξέφρασε την ελπίδα'' όπως οι δύο ηγέτες ξεπεράσουν αυτό το αδιέξοδο (του κοινού ανακοινώθεντος), στη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Ειδικού του Συμβούλου (Ντάουνερ), από τις 4-8 Νοεμβρίου και να επιλύσουν όποια άλλα εκκρεμούντα θέματα, ώστε να μπορεί να καθοριστεί η ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση των ηγετών και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Θυμίζουμε ακόμη την -επιτυχημένη δυστυχώς - προσπάθεια του Ντάουνερ να μπλοκάρει το διορισμό Ευρωπαίου απεσταλμένου στο κυπριακό. Μια μικρή ελπίδα εμπλοκής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις, ώστε να είναι παρόν, στο μέτρο του εφικτού, το ευρωπαικό κεκτημένο και οι ευρωπαικές αξίες, τορπιλλίστηκε, ώστε να μείνει η διαδικασία υπό τον αυστηρό και μονοπωλιακό έλεγχο Ουάσινγκτον και Λονδίνου.

Για να μην δούμε λοιπόν έργο το οποίο έχουμε ξαναδεί, ας βάλουν Λευκωσία και Νίκος Αναστασιάδςη τώρα τις δικλείδες και τις κόκκινες γραμμές, γιατί σε λίγο θα είναι αργά...

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ

Η Πρεσβεία του Βατικανού στη Δαμασκό σήμερα, 5 Νοεμβρίου το πρωί δέχτηκε επίθεση με όλμο. Τα μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι ο όλμος χτύπησε τη στέγη του κτιρίου της Πρεσβείας κατά τα χαράματα. Από την έκρηξη η Πρεσβεία υπέστη βλάβες, όμως δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Τους τελευταίους μήνες οι επιθέσεις με όλμους στο κέντρο της Δαμασκού έγιναν συχνό φαινόμενο. Π.χ., στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα βλήμα όλμου εξερράγη στο χώρο της ρωσικής Πρεσβείας.

Η Πρεσβεία του Βατικανού είναι μια από τις λίγες, που ακόμα λειτουργούν στη Δαμασκό. Οι περισσότερες χώρες του κόσμου ήδη έχουν απομακρύνει από εκεί τους διπλωμάτες τους, από φόβο για τη ζωή τους.

Το μήνυμα αυτό το εξέπεμψε στην ουσία ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Όστιν του Τέξας όπου βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, είπε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα, η Ευρωζώνη υπάρχει. Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη».
Το χειρότερο στα πιο πάνω λόγια του κ. Τσίπρα, δεν είναι μόνο το ότι απέδειξε πλήρη υποταγή στα μνημόνια και στην παγκοσμιοποίηση, αποκλείοντας την έξοδο της Ελλάδας από το γερμανοκρατούμενο ευρώ, αλλά επιχειρηματολόγησε και από πάνω καταστροφολογώντας και τρομοκρατώντας τους Έλληνες για την περίπτωση της επιστροφής στο Εθνικό μας Νόμισμα.

Μετά από αυτό, όποιος επιθυμεί ή βλέπει ορθή την έξοδο από το ευρώ, εννοείται ότι δεν είναι αφελής να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.


Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Κύριοι βουλευτές της ΝΔ,
Κύριοι Βουλευτές,
Στον ανωτέρω  σύνδεσμο (Εδώ και Εδώ) όλη η χθεσινή συνέντευξη του κ. Σαμαρά στον κ. Πρετεντέρη.

Το μεγαλύτερο της μέρος αποτελούσε επίθεση του κ. Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ, στους ΑΝΕΛ, στη Χρυσή Αυγή, αφορούσε τα «δύο άκρα» του και άλλα που σκοπό είχαν να πείσουν τον κόσμο ότι αυτός αποτελεί τη μοναδική λύση.

Το πόσον γυμνός είναι ο «Βασιλιάς» μπορείτε να το διαπιστώσετε στο κατωτέρω ουσιατικό απόσπασμα της συνέντευξης του που αφορούσε το οικονομικό. Έτσι:
 • Την ανεργία των νέων είπε ότι θα την αντιμετωπίσει «βαφτίζοντας» τους όλους σπάνιους επιστήμονες και «εφευρέτες» με επιπλέον όρο να δεχθούν μεγάλες ξένες εταιρείες να έρθουν στην Ελλάδα και να τους χρησιμοποιήσουν.
 • Ανέφερε γι’ αυτό ορισμένα γελοία παραδείγματα που δείχνουν πόσο αιθεροβάμων είναι (πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εκτός από το ότι ήταν ο πρώτος ολετήρας της Ελληνικής οικονομίας εύρισκε και πολύ ωραίες εκφράσεις εξαπάτησης των Ελλήνων ως ετεροχρονισμός, αιθεροβάσμων, ρετιρέ, φως στην άκρη του τουνελ, αναδόμηση κτλ)
 • και πόσο στον καταστροφικό για τους Έλληνες νεοταξικό του κόσμο υποτέλειας ζει.
 • Είτε πιστεύει αυτά που λέει, είτε τα λέει για να «πείσει» τους Έλληνες. Ίσως, όχι ίσως σίγουρα,  το τελευταίο ακόμα χειρότερο.

«Έλυσε» επίσης το πρόβλημα της απασχόλησης των νέων λέγοντας «υπερήφανα» ότι,
 • «Η Nokia ήρθε και κάνει 150 νέες θέσεις εργασίας, η ΙΒΜ ήρθε εδώ πέρα η Πρόεδρος, ήρθε ο Πρόεδρος της Google ..»

Επίσης και το «σπουδαιότερο»,
 • «τελειώνει» το πρόβλημα ανεργίας των νέων μας με το Wi Fi που τους έταξε ο κ. Σαμαράς.
 • Κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει τι είναι το Wi Fi (ή να τον παραπέμψει στον «ατσίδα και σπίρτο» σε αυτά συμμαθητητή του και συνολετήρα της Ελλάδας)
 • γιατί προφανώς έχει πλήρη άγνοια ο άνθρωπος.
Ακόμα το θέμα της σωτηρίας της Ελλάδας το ανήγαγε σε θέμα νεοταξικής υπερνεοφιλελεύθερης πίστης λέγοντας «πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι θα βγούμε από την κρίση».
 • Με σας, ούτε στη Δευτέρα Νεοταξική σας «παρουσία» κύριε Σαμαρά.

Να σας θυμίσω επίσης κύριε Σαμαρά τι είπε η κ. Μπακογιάννη που είναι απόλυτα ορθό.
 • Χωρίς επαναλειτουργία είπε, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων τίποτε δεν μπορεί να γίνει με την ανεργία,
 • γιατί όπως πολύ επίσης ορθά αναρωτήθηκε, «πόσες χιλιάδες από τα 4.000.000 πραγματικούς ανέργους» (ο μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό δικός μου) θα απασχολήσουν οι μάλιστα φανταστικές σας, συμπληρώνω,  επενδύσεις;;
 • Απεναντίας, τα ξεπουλήματα σας που τα βαφτίζετε «επενδύσεις» και η συνεχής  «εσωτερική υποτίμηση» σας προκαλούν όλο και λιγότερο κυκλοφορούν χρήμα στην αγορά που κλείνει βαθμιαία όλες τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και προκαλεί μεγαλύτερη ανεργία.

Είναι δυνατόν όμως κ. Σαμαρά εδώ και τρία χρόνια να μην έχετε αντιληφθεί το «λάθος» που επεσήμανε ακόμα και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σούλτζ και να συνεχίζετε το ίδιο «λάθος»; 
 • Η απάντηση είναι όχι.
 • Από την αρχή μετέχετε εις το ηθελημένο νεοταξικό λάθος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας (Ρέσλερ),
 • προκειμένου να ξεπουληθούν τα πάντα (Δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος, χωράφια, πολυτελή σπίτια και άλλα σπίτια)
 • και να μην μείνει τίποτε στο κράτος όπως κραύγαζαν αρρωστημένα και νεοταξικά συνεργάτες σας.
 • Και το σπουδαιότερο εσείς ένας εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα εκτός του ότι καταστρέψατε εσκεμμένα (εσωτερική υποτίμηση) τους Έλληνες, τους υποδουλώσατε στους Γερμανούς σας.
 • Ντροπή σας κύριε Σαμαρά

Κύριε Σαμαρά.
Η μόνη ελπίδα για τον τόπο είναι να απαλλαγεί αμέσως από τους δηλωσίες, εσάς και τον κ. Βενιζέλο σας, για να μπορέσει ο τόπος να προχωρήσει στα γνωστά σε κάθε εχέφρονα μέτρα σωτηρίας του τόπου.

Η συνέντευξη του κ. Σαμαρά στον κ. Πρετεντέρη:

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Να σας πω κάτι, ωραία αυτά, ζούμε όμως σε μια χώρα μετά από 18 μήνες Πρωθυπουργίας σας όπως σας είπα, με 60% ανεργία των νέων.
Αναρωτιέμαι
λοιπόν αν εδώ που κάθομαι τώρα εγώ δεν ήμουν εγώ αλλά ήταν ένα παιδί 23-24 χρόνων που έχει κάνει τις σπουδές του, ίσως και καλές σπουδές μερικές φορές ή που απλώς ψάχνει να βρει δουλειά, που αισθάνεται μεγάλη δυσπιστία για το μέλλον, που αισθάνεται μεγάλη δυσπιστία για σας, για μας τους δημοσιογράφους, για τους πολιτικούς, για την Ευρώπη, για όλα αυτά τα πράγματα, τι θα του λέγατε αυτού του παιδιού για να σας εμπιστευθεί;


Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Αυτό που θα του έλεγα είναι ότι εγώ ως Αντώνης, πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι θα βγούμε από την κρίση. Και θα βγούμε σύντομα από την κρίση. Να είναι εδώ στην Ελλάδα.
Θα του έλεγα, δεύτερον, ότι υπάρχουν παραδείγματα.
Να σας πω ένα πολύ συγκεκριμένο για να μην ακούσουν και να λένε «πάλι λόγια λένε οι πολιτικοί»…
Η Ελλάδα μπορεί ν’Α αναπτυχθεί πέραν από τις παραδοσιακές φόρμες που γνωρίζουμε όλοι και τρόπους, δηλαδή τουρισμός, που πράγματι έπεσε ψιχάλα ξένου συναλλάγματος σε μια άνυδρη γη, να μη λέμε, μεγάλη υπόθεση ο τουρισμός. Αλλά πέραν απ’Α αυτό, τη ναυτιλία κτλ., θα μπορούσε η Ελλάδα ν’Α αναπτυχθεί στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας που είναι κάτι που συναρπάζει τα νέα παιδιά.
Και στην Ελλάδα ειδικά, σε αντίθεση για παράδειγμα με την Ιταλία, έχουμε πάρα πολλούς των θετικών επιστημών.
Ψάχνοντας εδώ πέρα πώς μπορούμε αυτούς να τους βοηθήσουμε, βρήκα ότι υπάρχουν ελληνικές εταιρείες, Itelix, Byte, Nanoradio, Εlxis, εταιρείες που τις έφτιαξαν νέα παλικάρια 20-25 χρόνων, πολλές φορές πιο νέοι ακόμα, που ήρθαν και τους αγόρασαν, Νοτιοκορεάτες, Αμερικάνοι, Ισραηλίτες και Γιαπωνέζοι.
Αυτές είναι ελληνικές εταιρείες. Αυτές οι ελληνικές εταιρείες φτιάχτηκαν από δυο ανθρώπους σε κάποια κάμαρα μέσα, έκαναν μια εφεύρεση τεχνολογική.

Αυτό με οδήγησε στο να το ψάξω και να δω τις λεγόμενες «θερμοκοιτίδες», τα incubators, εκεί που όλοι αυτοί μαζί μπορούν να μαζευτούν για να πέσει το κόστος τους και να κάνουν μαζί τη δουλειά. Κι έρχεται το κράτος αυτό τώρα και το χρηματοδοτηθεί.
Κι έρχομαι εγώ και του είπα του Χατζηδάκη και το έκανε, από 4% που είχαμε δώσει για έρευνα και καινοτομία, θα δώσουμε 8% σ’Α αυτό το ΕΣΠΑ το οποίο έρχεται, με κατεύθυνση αυτή.
Ταυτόχρονα ψάχνουμε όλες τις μεγάλες εταιρείες που είναι στον κόσμο οι αιχμές της τεχνολογίας κι έχω να σας πω:
Η Nokia ήρθε και κάνει 150 νέες θέσεις εργασίας, η ΙΒΜ ήρθε εδώ πέρα η Πρόεδρος, ήρθε ο Πρόεδρος της Google και μ’Α αυτούς ψάχνουμε όχι μόνο με τα νέα τα παιδιά αυτά, αλλά και μέσω των Πανεπιστημίων και μέσω εταιρειών, παράδειγμα φαρμακευτικές που ψάχνουν για τέτοιου είδους επινοήσεις, να μπορέσομε να βάλουμε μπροστά, τα δυνατά μυαλά του νέου Έλληνα.

Επομένως του απαντώ εγώ:
Σ’Α αυτό το κομμάτι που ψάχνω ήδη μέσα στις δυσκολίες που έχουμε, το θέμα πηγαίνει καλά. Ασφαλώς, το ευρύτερο πρόβλημα του να έχει αυτή τη στιγμή την ανεργία και να είναι ένα παιδί το οποίο ν’Α αξίζει και να μη θέλει να φύγει στο εξωτερικό, νομίζω ότι είναι εκεί που είναι και η δική μου η πίκρα και ο δικός μου πόνος και η δική μου μάχη, γρήγορα να τελειώσει αυτή η περιπέτεια και να φτάσουμε στην ώρα της ανάπτυξης.
 
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Είπα και μια λέξη, τη λέξη «δυσπιστία». Οι νέοι νομίζω αυτοί όλοι, πέρα από την ανεργία, πέρα από την έλλειψη εμπιστοσύνης στο μέλλον, δυσπιστούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Για μερικούς αυτό γίνεται δυσπιστία στη δημοκρατία, το οποίο είναι λάθος, αλλά συμβαίνει κι αυτό. Για να επιστρέψω στην αρχή της συζήτησής μας. Αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο ν’Α αντιμετωπισθεί η δυσπιστία αυτή.


Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εγώ σήμερα μπορώ να του υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi, internet σε όλη την Ελλάδα σ’Α ένα χρόνο.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ναι, θα πρέπει να το κάνετε τώρα που το είπατε όμως.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα το κάνουμε. Και γι’Α αυτό το είπα. Θα γίνει. Το έχω ψάξει για να το πω. Είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και δείχνει στους νέους ότι κάποιος νοιάζεται. Δε λέω ο Σαμαράς, δεν έχει καμία σημασία ο Σαμαράς ή το ποιο κόμμα. Νοιάζεται. Ότι υπάρχει η Ελλάδα που νοιάζεται γι’ αυτά τα παιδιά. Διαφορετικά καήκαμε.


Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Πάμε σε διαφημίσεις.


Τεράστια Ελληνική επένδυση στην Τουρκία του νεο-οθωμανιστή Ερντογάν

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Πολλά ερωτήματα γεννά μια νέα μεγάλη επένδυση της εθνικής τράπεζας μέσω της θυγατρικής της Finansbank στην Τουρκία, την ίδια περίοδο που οι «κρουνοί» της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από τις τράπεζες έχουν κλείσει και εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις ασφυκτιούν από ρευστότητα οδηγούμενες στην πλήρη χρεοκοπία με άμεσο επακόλουθο την αύξηση της ανεργίας και την μείωση των κρατικών εσόδων. 
Τα ερωτήματα αυτά μάλιστα γίνονται ακόμα μεγαλύτερα, καθώς η επένδυση αυτή γίνεται την ίδια περίοδο που η «φούσκα» της τουρκικής οικονομίας αρχίζει να ραγίζει, ενώ οι εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία έχουν αρχίσει να έχουν τα πρώτα άκρως δυσμενή αποτελέσματα στην τουρκική οικονομία.

Συγκριμένα σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η θυγατρική Finansbank της ελληνικής Εθνικής τράπεζας προχώρησε στην αγορά ενός τεράστιου οικοπέδου 100 χιλιάδων τετραγωνικών στην περιοχή Levent της Κωνσταντινούπολης, για τη ανέγερση ενός ουρανοξύστη ο οποίος θα στεγάσει γραφεία. 
Το κόστος αυτής της αγοράς, που είναι η αρχή της μεγάλης αυτής επένδυσης οικοδόμησης του ουρανοξύστη, ανέρχεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου σε 600-700 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ. 
Η πώληση αυτού του οικοπέδου έγινε από την τουρκική ιδιοκτήτρια, Soyak και είναι χαρακτηριστικό πως ο τουρκικός τύπος την σχολίασε με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «οι Έλληνες αγόρασαν γιγάντιο ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη». Το οικόπεδο αυτό είχε βγει προς πώληση από το 2005 επειδή όμως το τίμημα που ζητούσε η Soyak ήταν πολύ υψηλό, ενώ στην αρχή ενδιαφέρθηκε ένας άλλος τουρκικός όμιλος, ο Novartis, τελικά δεν τα βρήκαν και έτσι το οικόπεδο έμεινε απούλητο μέχρι που βρέθηκαν οι «πρόθυμοι» Έλληνες, (που μαστίζονται από την οικονομική κρίση), όπως αναφέρεται, για να το αγοράσουν. 
Ο γυάλινος ουρανοξύστης θα έχει 40 ορόφους και θα έχει ύψος 170 μέτρα, ενώ θα ξεχωρίζει στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, στις περιοχές Levent, Esentepe, Etiler και Ümraniye.

Να σημειωθεί ότι όταν είχε γίνει η αγορά της τουρκικής Finansbank από την ελληνική Εθνική τράπεζα, το 2006, δηλαδή πριν ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση, είχε χαρακτηριστεί σαν σκάνδαλο και σαν μία τεράστια οικονομική χορηγία στον ισλαμιστή Ερντογάν, με στόχο την ενίσχυσή του απέναντι στο στρατό ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών που θα γίνονταν στην Τουρκία το 2007. Η εξαγορά είχε γίνει με ένα τίμημα δυσβάσταχτο για την Εθνική Τράπεζα αφού ήταν συνολικά μεγαλύτερο από τα ίδια κεφάλαιά της με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να αναζητήσει χρηματοδότηση από τους μετόχους της με μία αύξηση-μαμούθ του κεφαλαίου της ύψους 3 δις ευρώ. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι η νέα αυτή ελληνική επένδυση γίνεται σε μια κρίσιμη φάση για την τουρκική οικονομία.
Συγκεκριμένα το τουρκικό χρέος έχει αυξηθεί στα 127 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας το τελευταίο χρόνο αύξηση ρεκόρ 26,2%, ενώ η μεγάλη ζημιά από τον εμφύλιο στην Συρία υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα το άνοιγμα εισαγωγών-εξαγωγών αυξήθηκε το τελευταίο χρόνο κατά 20,8% και το έλλειμμα ήταν της τάξης των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επί πλέον πολλοί οικονομικοί παράγοντες στην Τουρκία φοβούνται ότι η φούσκα στην αμερικανική οικονομία θα σκάσει και στην Τουρκία, με σοβαρές συνέπειες ακόμα και για την πολιτική σταθερότητα.

Για άλλη μια φορά δηλαδή η τεράστια αυτή ελληνική επένδυση έρχεται «λουκούμι» για τον Ερντογάν, ο οποίος εξακολουθεί να προκαλεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Θράκη και να ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ δίνονται σε ξένους, τη στιγμή που η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 1.500.000 άτομα, ενώ όσον αφορά στους νέους, άνεργος είναι ένας στους δύο. Οι προσωρινοί πίνακες που αναρτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τους 10.000 ανέργους που πρόκειται να εργαστούν με πεντάμηνη απασχόληση σε δήμους και περιφέρειες μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας δείχνουν ότι σχεδόν μία στις δέκα θέσεις καλύπτεται από αλλοδαπούς και κυρίως από Βούλγαρους και Ρουμάνους, οι οποίοι προέρχονται από χώρες που είναι μέλη της Ε.Ε.

Τι και αν οι θέσεις αυτές διαφημίστηκε ότι θα δοθούν σε ανέργους οι οποίοι προέρχονται από ελληνικές οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο; Οσο και αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαφημίστηκε, ακόμη και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως πρόγραμμα που θα περιορίσει την ανεργία στη χώρα, δίνοντας την ευκαιρία σε ελληνικά νοικοκυριά δίχως εισόδημα να βγουν από το αδιέξοδο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Βέβαια, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακολουθεί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την Ε.Ε. και έτσι, όπως σημειώνεται ξεκάθαρα στη σχετική δημόσια πρόσκληση, εκτός από Ελληνες πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό και πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής είχαν αποκτήσει τυχόν Βούλγαροι ή Ρουμάνοι που ζουν στην Ελλάδα και είναι άνεργοι.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι όσοι τελικά επιλεγούν στο πρόγραμμα αυτό να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ. Αλλά, όπως αναφέρεται επίσημα στα στοιχεία ανέργων του οργανισμού από το σύνολο των 1.004.545 εγγεγραμμένων ανέργων, μόλις 13.902 άτομα προέρχονται από χώρες-μέλη της Ε.Ε. Και όμως, στους προσωρινούς πίνακες υπάρχουν περίπου 1.000 δικαιούχοι, οι οποίοι αν και ζουν στην Ελλάδα προέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και επιλέχθηκαν για να δουλέψουν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Οπως αναφέρει στη «δ» ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, «η επιλογή των ωφελούμενων του προγράμματος έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με έγκριση από το ΑΣΕΠ. Αξιοποιήθηκε το πληροφοριακό σύστημα του οργανισμού και η τελική επιλογή των δικαιούχων έγινε με αυτοματοποιημένο τρόπο, χρησιμοποιώντας το σύστημα μοριοδότησης».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που ισχύει είναι ότι η τελική επιλογή για τις συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης δεν καλύπτει τις βασικές προϋποθέσεις, δηλαδή να δοθεί εργασία σε ανέργους από ελληνικές οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ανέρχονται σε 400.000 τα άτομα που βρίσκονται σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Από αυτούς, ένα πολύ μικρό ποσοστό πρόκειται να λύσει, έστω και για πέντε μήνες, το πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει. Ειδικά στο σκέλος των νέων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), η ανεργία κάνει θραύση, έχοντας φτάσει τον Ιούλιο το 55,1% στην ηλικιακή κατηγορία 15-24 ετών και το 36,2% στην κατηγορία 25-34 ετών.

Μόλις χθες ολοκληρώθηκε η υποβολή ενστάσεων προς τον ΟΑΕΔ για τον προσωρινό πίνακα με τους 10.000 επιλεγέντες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταλήξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού στον τελικό πίνακα. Αμέσως μετά θα σταλεί σε όλους τους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας. Εντός δεκαπενθημέρου το αργότερο, από την αποστολή των τελικών πινάκων, πρέπει οι δικαιούχοι να έχουν ξεκινήσει δουλειά. Η αμοιβή τους ανέρχεται σε 490 ευρώ μεικτά και ειδικά για νέους κάτω των 25 ετών 427 ευρώ τον μήνα. Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να δοθεί ακόμη μία δημόσια πρόσκληση για άλλες 28.000 αντίστοιχες θέσεις απασχόλησης.


Μισό λεπτό να κάνουμε μιά ανακεφαλαίωση, γιατί λίγο από 'δώ λίγο από 'κεί, ξανα-ξεχάσαμε τα βασικά...

Λοιπόν:
Πρώτον, δεν υπάρχει κάτι που να λέγεται "συνταγματικό τόξο". Δεν υφίσταται ως έννοια! Αποτελεί ένα εφεύρημα της αυτού Χυδαιότητος του αντιπροέδρου για να θολώσει τα νερά και να συμπεριλάβει στο ανύπαρκτο αυτό "τόξο" και δυνάμεις αντιμνημονιακές, ώστε να φανεί ότι αυτές συμπορεύονται με την κυβέρνηση! Τέτοιος μακιαβελισμός!
Και πάντως αν υπήρχε τέτοια έννοια, οπωσδήποτε δεν θα συμπεριελάμβανε τις πολιτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης, οι οποίες έχουν καταπατήσει με όλους τους τρόπους κάθε Συνταγματική τάξη!

Δεύτερον, αυτό που πράγματι υπάρχει είναι ένα "μνημονιακό" και ένα "αντιμνημονιακό τόξο".
Στο πρώτο ανήκουν οι αντιλαϊκές, αντισυνταγματικές πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια και την οικονομική Κατοχή.
Στο δεύτερο ανήκουν πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση, που πιστεύουν ότι τα μνημόνια και η οικονομική κατοχή δεν είναι μονόδρομος, και αγωνίζονται να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από αυτά.

Τρίτο και σημαντικότερο: Ο λαός απεχθάνεται και καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας που προέρχεται από την κατάχρηση της κυβερνητικής εξουσίας, φανερή ή κρυφή, κατασταλτική ή προληπτική, σωματική ή ψυχολογική ή οικονομική, όπως επίσης και κάθε μορφή εγκληματικής βίας, που αναιρεί τους όρους της ειρηνικής κοινωνικής συμβίωσης.

Από 'κεί και πέρα ο,τιδήποτε άλλο, θεωρείται νόμιμη και Συνταγματικά επιβαλλόμενη άμυνα του λαού απέναντι στους κάθε λογής, προέλευσης και τύπου δυνάστες, στα πλαίσια του αιώνιου φυσικού νόμου της "δράσης-αντίδρασης"...
Άλλωστε χωρίς αυτή την άμυνα-αντίδραση δεν θα υπήρχε ο Εθνικός απελευθερωτικός αγώνας του 1821, ούτε το έπος του 1940, ούτε η αντίσταση κατά της Κατοχής, των δωσιλόγων και των "τσολάκογλου"...

Και τώρα που τελειώσαμε την ανακεφαλαίωση και ξαναθυμηθήκαμε τα βασικά, παρακαλούνται ο "πρωθυπουργός", και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, καθώς και τα έμμισθα μνημονιακά παπαγαλάκια των τηλεοπτικών καναλιών, να συνεχίσουν να λένε τις π@παριές τους!

Έτσι κι αλλοιώς κανείς δεν τους δίνει σημασία...


Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το όνειρό του να δώσει ελεύθερο wi-fi (ασύρματη σύνδεση σε δίκτυο υπολογιστών) σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αν μη τι άλλο προσβάλει την νοημοσύνη. Κι αυτό, επειδή –σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο «δημοκράτης» Σαμαράς- δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (λειτουργία μονοπωλιακού αγαθού κατά παράβαση των νόμων που διέπουν την ελεύθερη αγορά), ενώ υποκρύπτει την κατάφορη παραβίαση στην διακίνηση πληροφοριών προσωπικού περιεχομένου των πολιτών.

Κι ενώ η δημιουργία ενός κρατικού (ή κυβερνητικού) μονοπωλίου αφορά τους επιχειρηματίες του κλάδου (οι οποίοι θα απωλέσουν σημαντικότατο μέρος των οικονομικών τους κερδών και κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως θα καταστραφούν οικονομικά), η δεύτερη περίπτωση που αφορά την παραβίαση του «απορρήτου» των προσωπικών διαδικτυακών δεδομένων αξίζει να την παρατηρήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή, επειδή επί της ουσίας δημιουργείται μία ροή πάσης φύσεως προσωπικών πληροφοριών – δεδομένων προς άμεση χρήση από την… κυβέρνηση.

Ήδη, υπάρχουν σαφέστατοι νόμοι με βάση τους οποίους η νόμιμη διακράτηση κάθε τύπου πληροφοριών (άρα και διαδικτυακών) γίνεται ήδη για χρονική διάρκεια 2 ετών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανακάλυψη πιθανών τρομοκρατικών ομάδων και η εν συνεχεία ανάληψη δράσης από συγκεκριμένες υπηρεσίες προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποτροπή τρομοκρατικών επιχειρήσεων. Οι πληροφορίες αυτές διακρατούνται στους κεντρικούς υπολογιστές (servers) των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών και δίνεται δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές τις πληροφορίες μόνο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τους εντεταλμένους υπαλλήλους. Εάν, μάλιστα, διαπιστωθούν «ίχνη» που σχηματίζουν την εικόνα επαφών μίας τρομοκρατικής ομάδας, τότε με υπογραφή ειδικού εισαγγελέα οι εντεταλμένες υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση και στις πληροφορίες πέραν των 2 ετών…

Γιατί, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς έχει τέτοια σπουδή για την δημιουργία ενός πανελλήνιου κυβερνητικού (δηλαδή κομματικού) δικτύου wi-fi; 
Για να βοηθήσει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες (πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο και που θα βρει τα χρήματα η κυβέρνηση Σαμαρά για να υλοποιήσει κάτι τέτοιο;), που μπορεί να μην έχουνε φαγητό, αλλά θα τους δίνει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο η… κυβέρνηση; 
Ενώ η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την παροχή υγείας και παιδείας, αδιαφορεί πλήρως για την καταστροφή του κοινωνικού ιστού, λειτουργεί ως βδέλλα στα νοικοκυριά, απειλεί με αρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων και δημιουργεί κανόνες ζούγκλας, όλως αιφνιδίως βρίσκεται ο (φερόμενος ως) πρωθυπουργός, να ανακοινώσει πως θα διαθέσει δωρεάν δικτύωση – σύνδεση στο διαδίκτυο; 
Ενώ καθημερινά Έλληνες αυτοκτονούν, δολοφονούνται και καταστρέφονται, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ως ύψιστο καθήκον του όχι την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης (αντί της σημερινής επιβίωσης) για τους πολίτες, αλλά την δημιουργία ασύρματης δικτύωσης (wi-fi) με το διαδίκτυο;  
Αν αυτό δεν είναι ένας εμπαιγμός προς τους πολίτες, τότε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η "πρωθυπουργική ανακοίνωση";
Σαφέστατα κάτι πολύ διαφορετικό από την «δωρεά» κρύβεται πίσω από αυτή την «αγαθοεργία» του πρωθυπουργού. Και αυτό το διαφορετικό είναι η δημιουργία συνθηκών νόμιμης υποκλοπής προσωπικών διαδικτυακών δεδομένων των πολιτών. Μάλιστα, η υποκλοπή θα είναι νομότυπη, αφού η σύνδεση θα είναι προαιρετική και άρα… ουδεμία ευθύνη δεν θα έχει η κυβέρνηση που θα παρέχει το wi-fi (κάτι σαν το περίφημο ρητό του Σημίτη για το Χρηματιστήριο «ας πρόσεχαν»!  
Η κυβέρνηση (και όχι οι ορισμένες εκ του νόμου αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και οι εισαγγελείς) θα έχει δικαίωμα πρόσβασης σε τεράστιο πλήθος δεδομένων των πολιτών και θα μπορεί –χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο- να καταγράφει αυτά τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία θα μπορεί να εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο (π.χ. δημιουργία νόμων, άσκηση ποικίλων διώξεων κατά πολιτών κ.α.)

Το «δωρεάν wi-fi» που οραματίζεται να λειτουργήσει μετά από ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς, είναι μία ενέργεια με βάση την οποία το κυβερνών κόμμα (ή κόμματα) θα μπορούν νομότυπα να υποκλέπτουν προσωπικές πληροφορίες των πολιτών, θα ασκούν τον απόλυτο έλεγχο στην διακίνησή τους και θα δημιουργούν βάσεις δεδομένων των οποίων την ασφάλεια δεν θα μπορούν να εγγυηθούν, ενώ ταυτόχρονα η πιθανή διαρροή τους θεωρείται σχεδόν βέβαιη (μετά και την «απώλεια δεδομένων» ελλήνων φορολογουμένων μέσα από το υπουργείο Οικονομικών).

Το «δωρεάν wi-fi» του κ. Σαμαρά, είναι το στήσιμο μίας μηχανής απόλυτου ελέγχου, δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την δημοκρατία –όπως αρέσκεται να αποκαλεί το παρόν πολίτευμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός- και αποτελεί μέγιστη παραβίαση κάθε τύπου προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Μετά από αυτό (και με την επικείμενη εφαρμογή – υλοποίηση των δημεύσεων ιδιωτικών περιουσιών), εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: 
Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς μετακυλύει εντέχνως την μεταβολή του παρόντος πολιτεύματος σε κάτι πολύ διαφορετικό και το οποίο θα έχει τεράστια απόσταση από την δημοκρατία; 
Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζει και επισήμως τα πρώτα σημάδια ενός δικτάτορα, μετά από την ισοπέδωση του Συντάγματος και μετά την πρόδηλη απαξίωσή του προς το Κοινοβούλιο, στο οποίο παρίσταται μόνο σε «Αγιασμούς»;


ΥΓ: Στο διαδίκτυο ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται σε ό,τι δίνεται δωρεάν, απευθύνεται σε αθώους χρήστες και είναι σχεδόν βέβαιο πως κρύβει άκρως επικίνδυνο λογισμικό για την χρήση του υπολογιστή. Από την άλλη, ο Ελληνικός λαός λέει πως «ούτε η μαμά δεν δίνει τζάμπα στον μπαμπά…». Τι είναι, λοιπόν, αυτό που θέλει να πάρει ο Αντώνης Σαμαράς, προσφέροντας «δωρεάν wi-fi»; Μήπως τον απόλυτο έλεγχο, που θα του δώσει τη δυνατότητα συνέχισης της παραμονής του στην εξουσία; Το wi-fi του Σαμαρά κάνει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να φαντάζουν σαν νηπιαγωγεία...
Φυσικά, δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί εάν όλη η Ελλάδα συνδεθεί στο wi-fi του κ. Σαμαρά και κάποια στιγμή για άγνωστους λόγους η κυβέρνηση αποφασίσει να κλείσει αυτό το δίκτυο... Και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε, για το τι θα μπορεί να συμβεί σε μία χώρα που η κυβέρνηση ελέγχει τα ΜΜΕ και δεν θα έχουν οι πολίτες "εναλλακτική ενημέρωση" για τουλάχιστον μία εβδομάδα...!


Ο ένας υπήρξε υποδιοικητής της Αντιτρομοκρατικής και Α Υποδιοικητής της ΕΥΠ, υπεύθυνος για την επιχειρησιακή της δράση (επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη του οποίου ήταν εκ των στενότερων συνεργατών). Ο άλλος υπήρξε Διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής Επικρατείας (του ΛΑΟΣ).

Οι δυό τους συναντήθηκαν στα Δικαστήρια και δεν αντάλλαξαν ούτε… κουβέντα. Και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει διαφορετικά καθώς ο πρώτος βρισκόταν εκεί προκειμένου να παρακολουθήσει τη συζήτηση αγωγής που έχει καταθέσει σε βάρος γνωστού δημοσιογράφου και ο δεύτερος εξετάστηκε ως μάρτυρας… υπέρ του δημοσιογράφου. Πρόκειται για τον Φώτη Παπαγεωργίου, που είναι ο ενάγοντας και τον Ιωάννη Κοραντή, πρέσβη επί τιμή σήμερα, που ήταν ο μάρτυρας της πλευράς του εναγομένου.

Αντικείμενο της αγωγής; Δημοσίευμα στα «Επίκαιρα» που υπέγραφε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Φιλλιπάκης, και το οποίο ο κύριος Παπαγεωργίου θεώρησε συκοφαντικό και προσβλητικό καθώς μεταξύ άλλων εμφάνιζε την ΕΥΠ να έχει επί των ημερών του σχέσεις με το… παρακράτος, αλλά και να κάνει παρακολουθήσεις τηλεφώνων αντιπάλων του τότε κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε στην κατάθεση του ο επί έτη Διοικητής της ΕΥΠ, Ιωαν.Κοράντής; 
Κατ' αρχήν αναφέρθηκε σε σειρά ερωτήσεων που είχε και ο ίδιος κάνει στη Βουλή αναφορικά με παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ, ενώ είπε και τα αυτονόητα, για το οποίο όλοι σφυρίζουν αδιάφορα: Ότι δηλαδή η ΕΥΠ για να κάνει τη δουλειά της "κινείται σαφέστατα μέσα στον χώρο του παρακράτους" κι ακόμη ότι "βοά ο τόπος από τα καρφώματα μέσα στην ΕΥΠ".

Όλα τα λεφτά όμως ήταν ο μάρτυρας του ίδιου του κου Παπαγεωργίου, ο οποίος μη θέλοντας (ποιός ξέρει άραγε γιατί;) να απαντήσει στο ερώτημα του συνηγόρου του δημοσιογράφου "τι δουλειά κάνει σήμερα ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ;" είπε στο δικαστήριο ότι… δεν ξέρει! 
Όταν όμως αντέδρασε, όπως ήταν φυσιολογικό, και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, καθώς ο μάρτυρας είχε εμφανιστεί ως επιστήθιος φίλος του κου Παπαγεωργίου, αναγκάστηκε να αποκαλύψει τη σημερινή δουλειά του πρώην υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Παρά λοιπόν την κρίση ο απόστρατος κος Φώτης Παπαγεωργίου εργάζεται και μάλιστα στις επιχειρήσεις Λάτση. Σε ποιόν τομέα; Εννοείται σε… θέματα ασφαλείας. Η εμπειρία ποτέ δεν πάει χαμένη…

Το σημερινό διακύβευμα, που καλείται να τοποθετηθεί έγκαιρα αυτός ο μονίμως προδομένος λαός, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαίνεται, από όσο μας επιτρέπουν να δούμε (αν και το νιώθουμε). Το διακύβευμα έχει να κάνει με την ύπαρξη της χώρας, την ανεξαρτησία της, την ελευθερία της, την αυτοκυριαρχία της, με το δικαίωμα των πολιτών να απαιτούν την ίδια τους τη ζωή.

Το μέγα ερώτημα που βρίσκεται στο μυαλό όλων είναι: «Και ποιος θα μας σώσει;»
Αν έλεγα εγώ, θα γελούσες με το δίκιο σου, αλλά και θα ήταν μεγάλη ύβρις απέναντι σε σεμνούς και ταπεινούς ανθρώπους που έχουν τα προσόντα και το ηθικό υπόβαθρο να αναλάβουν το βάρος και την ευθύνη της δημιουργίας μίας πραγματικά ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας.
Δυστυχώς, τα όρια που έχουνε βάλει τα μαντριά, είναι τόσο σφιχτά, που μόνο εκείνοι που είναι αποφασισμένοι να τα ξεπεράσουν, κατορθώνουν να βγούνε από την δηλητηριώδη και εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα που οι τσομπάνηδες έχουν δημιουργήσει.

Βρισκόμαστε στο κρίσιμο εκείνο σταυροδρόμι της ιστορίας, η οποία επαναλαμβάνεται με τραγικό για εμάς τρόπο, κι εμείς σήμερα καλούμαστε -με την γνώση που η ίδια η ιστορία μας έχει δώσει- να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο του πόνου και να σταθούμε άξιοι των προγόνων μας χαράσσοντας - δημιουργώντας μία νέα πορεία, γράφοντας νέες σελίδες στην ιστορία, μακριά από το σπιράλ θανάτου στο οποίο σήμερα βρισκόμαστε.

Εάν σήμερα δεν πράξουμε το αυτονόητο, δηλαδή να ενωθούμε απέναντι στον όλεθρο που έχουν ετοιμάσει για εμάς και για επόμενες γενιές, τότε θα βρεθούμε όχι μόνο μικροί απέναντι στην ευθύνη, αλλά και συνένοχοι των δημίων μας.
Μας σκοτώνουν και δεν αντιδρούμε.
Μας διαμελίζουν και τους παρακολουθούμε απαθείς...

Η λύση είμαστε εμείς. Το πρόβλημα είναι αυτοί.
«Και πως μπορούμε να δώσουμε τη λύση;», μπορεί να αναρωτηθεί ο καθείς.
Η λύση μπορεί να δοθεί είτε με αγώνα στους δρόμους (έχουν προετοιμασθεί άριστα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο), είτε να τους αντιμετωπίσουμε παραδειγματιζόμενοι από τον Γκάντι.
Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να πάψουμε να κινούμε τις μηχανές (το ίδιο το κράτος) που μας σκοτώνει.
Αγαπήσαμε τον καναπέ μας;
Φοβόμαστε να παλέψουμε;
Τρέμουμε μήπως μας συμβεί κάτι (περισσότερο) κακό από αυτό που ήδη ζούμε;
Παγώνουμε τα πάντα.
Δεν κινούμε τίποτε και σταματάμε να τροφοδοτούμε την δύναμη των εκτελεστών μας.
Στέλνουμε μηνύματα παντού για την οργάνωση παύσης και επί της ουσίας κατάργησης αυτών που μας δολοφονούν.
Εμείς είμαστε το όπλο, εμείς είμαστε η δύναμη.
Αυτοί είναι ένα τίποτε, που ονειρεύονται να ζήσουν επί των πτωμάτων μας, αν πιστέψουμε πως τα ξερά φύλλα δεν τα παίρνει η δύναμη του αέρα... Γιατί, ετούτοι οι περισπούδαστοι ανθυποκυβερνώντες ξερά φύλλα είναι, που απειλούν να μας κάψουν, εάν δεν προλάβουμε να τα κάψουμε εμείς... Ξερά φύλλα, άχρηστα, που μόνο για λίπασμα κάνουν... (αν και διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για την ποιότητα του λιπάσματος, λόγω του δηλητηρίου που έχουν μέσα τους...)

Λυπάμαι, γιατί αυτός ο λαός προδίδεται σε μόνιμη βάση, με την ίδια πάντα συνταγή και δεν λέει να βάλει μυαλό...
Δεν είναι ο Τσίπρας, μόνο που έτρεξε να δηλώσει από τις ΗΠΑ την υποδούλωσή του στον μηχανισμό της Ευρώπης που μας δολοφονεί... και επί της ουσίας έδωσε τα κατάλληλα εκείνα διαπιστευτήρια που απαιτούν οι ισχυροί για να μπορέσει πάρει την τελική έγκρισή τους προς την πρωθυπουργία, εγκαταλείποντας όχι μόνο αυτά που διαμήνυε, αλλά όλα αυτά στα οποία ελπίζει πλέον ο εγκαταλειμμένος και μη μετανοημένος λαός... Πραγματικά, λυπάμαι πολύ, γιατί επιβεβαιώνεται πως στην Ελλάδα κυβερνούν οι υποταγμένοι...
Και υποταγμένοι είναι όλοι τους… Είναι όλοι οι «διασώστες» μας προϊόντα της ίδιας τους της ματαιοδοξίας, που τελικά εξαγοράζονται αντί πινακίου φακής (ή πρωθυπουργικού και υπουργικού θώκου) για να βυθίσουν μία ολόκληρη χώρα στην εξαθλίωση, προδίδοντάς την ασυστόλως και παντοιοτρόπως... 

Για τον λαό λυπάμαι, αλλά και ελπίζω, πραγματικά, επειδή παρά την ισχύουσα κατάσταση και τα περίτεχνα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν γύρω του, έχει την ιστορική ευκαιρία να αποτινάξει την βρωμιά και να τοποθετήσει την Ελλάδα σε πορεία μακριά από τις επικίνδυνες ατραπούς στην οποία κάποιοι επιμένουν να την εγκλωβίσουν.
Γι αυτούς, τους πρόθυμους δημίους της χώρας, ελπίζω πως σύντομα θα βρεθούνε απέναντι σε αυτό που τρέμουν… την αλήθεια.