Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Νοε 2013

Αριστερά, Δεξιά και το παράδειγμα της Βαϊμάρης...

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Είναι δυνατόν, εν έτει 2013, να χρειαζόμαστε εντατικά μαθήματα για το τι συνέβη και τι συνέπειες είχε αυτό που συνέβη στη μεσοπολεμική Γερμανία, της Βαϊμάρης και του Χίτλερ; Πρέπει, άραγε, να αρχίσουμε τώρα να (ξανα)διαβάζουμε Φρομ, Γκερέν, Τρότσκι, Ράιχ*;
Φαίνεται ότι όντως χρειάζεται, όσο τραγικά απελπιστικό κι αν μοιάζει τέτοιο συμπέρασμα.

Αντί οι πολιτικές δυνάμεις, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, καλλιτέχνες, «διανοούμενοι» –τρομάρα τους!–, Εκκλησία, φορείς άπαντες να ’χουν βγει στα κάγκελα, πανευρωπαϊκώς και παγκοσμίως, να λένε «μπάστα, δολοφονείτε μια χώρα», να κατηγορούν για γενοκτονία, κοινωνικό ολοκαύτωμα τις ηγεσίες Ευρωπαίων και ΔΝΤ, υπεύθυνες για το αποδείξιμα χειρότερο, καταστροφικότερο οικονομικό πρόγραμμα της Ιστορίας, θα αρχίσουμε τώρα να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας; Αυτό, άραγε, χρειάζονται ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα;

Υποστηρίξαμε εδώ και τρία χρόνια την άποψη ότι βρισκόμαστε, στην Ελλάδα, αντιμέτωποι με κρίση «τύπου Βαϊμάρης», προκληθείσα από το Μνημόνιο και τις Δανειακές, από τις μεθόδους που επελέγησαν για την αντιμετώπιση (δήθεν) της ελληνικής κρίσης. Η κρίση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης (1919-1933) στη Γερμανία προέκυψε ως άμεσο αποτέλεσμα του εξαναγκασμού της να καταβάλει τερατώδεις πολεμικές αποζημιώσεις για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης του 1929. Η γερμανική κοινωνία συνεθλίβη από την εξωτερική οικονομική πίεση και κατευθύνθηκε τελικά στο ναζισμό.

Η γερμανική άρχουσα τάξη, μη μπορώντας να διαχειριστεί την κατάσταση, συγκατατέθηκε και ενίσχυσε παρασκηνιακά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Μια τέτοια άνοδος θα ήταν όμως αδύνατη αν η γερμανική Αριστερά δεν αρνούνταν στην πραγματικότητα να αγωνιστεί για την εξουσία, προσφέροντας τη δική της διέξοδο στο γερμανικό λαό. Για να εκφραστούμε σε «ορολογία Κομιντέρν», ο «δεξιός οπορτουνισμός» των σοσιαλιστών συνέκλινε με τον «αριστερό οπορτουνισμό» των σταλινικών, προκαλώντας την ιστορικά σημαντικότερη ήττα των σοσιαλιστικών προσδοκιών που δημιούργησε η Ρωσική Επανάσταση στην Ευρώπη, ήττα της ίδιας της ιδέας του σοσιαλισμού, και οδηγώντας την ήπειρο σε τρομακτικό πόλεμο. Αφού κατέστρεψε την Ευρώπη και παρ’ ολίγον την ΕΣΣΔ, η χιτλερική Γερμανία κατεστράφη και η ίδια.

Ελλάδα: Ομοιότητες και αναλογίες
Στην Ελλάδα, η εφαρμοζόμενη μετά το 2010 πολιτική οδηγεί σε ακραία πορεία καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, υπονόμευση των όρων αναπαραγωγής του κοινωνικού σχηματισμού και της αστικής, κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μαζική μετανάστευση της νεολαίας, καταστροφή του ελληνικού έθνους-κράτους, μετατροπή του σε αποικία χρέους, υπό διοίκηση κυβέρνησης ελεγχόμενης από τους πιστωτές. Ομοίως και χειρότερα στην Κύπρο. Μνημόνια και Δανειακές καταλαμβάνουν τη θέση της Συνθήκης των Βερσαλλιών.

Διάφοροι υποτιθέμενοι «φίλοι», «της Αριστεράς», που προσπαθούν να είναι/φαίνονται διανοούμενοι, όχι μόνο σταλινικοί ιντριγκαδόροι, όπως συχνά μαθαίνει κανείς να είναι μετά από πολλά χρόνια ως στέλεχος του ενός και μόνου «Κόμματος», κατηγορούν εδώ και καιρό το γράφοντα για «συνωμοσιολογία» και «κινδυνολογία», ίσως, μάλιστα, τα πιστεύουν κιόλας. Μας κατηγορούν στο παρασκήνιο βέβαια, ποτέ δημοσίως, αφού είναι φυτά «εσωτερικού χώρου». Προτιμούν να λένε στους πολιτικούς ηγέτες της Αριστεράς τα καθησυχαστικά που –υποθέτουν– θέλουν να ακούνε, καταρτίζοντας οι ίδιοι (παντελώς ανόητες) προσωπικές στρατηγικές (στο πλαίσιο καταστρεφόμενης χώρας). Ουδέποτε τους άρεσε όταν επισημαίναμε το δραματικό χαρακτήρα της κατάστασης ή το ριζικό χαρακτήρα που επιβάλλει η αντιμετώπισή της.

Ενοχλούνται επίσης, για λόγους που γνωρίζουν καλύτερα από μας, για τη σημασία που αποδίδουμε στην «Αυτοκρατορία του Χρήματος», τη χρηματιστική ολιγαρχία και τον «τοκογλυφικό» ιμπεριαλισμό της – θέλουν να περιορίζουν αυστηρά την όποια κριτική σε Μέρκελ - Γερμανία, να μιλάνε μόνο εναντίον της λιτότητας, δεν τους αρέσει να αναφέρεσαι στο ρόλο τραπεζών όπως η GoldmanSachs, αρχιτέκτων του νέου ολοκληρωτισμού ή των ΗΠΑ, δύναμης με δεσπόζουσα επιρροή στο ΔΝΤ και στα της Μεσογείου.

Το ότι οι προβλέψεις μας για την ελληνική/ευρωπαϊκή κρίση επαληθεύονται –δυστυχέστατα!–, το ότι συμβαίνουν πράγματα που, αν λέγαμε ότι θα συμβούν λίγα χρόνια πριν, θα μας έπαιρναν για τρελούς, ουδόλως τους επηρεάζει. Οι ίδιοι δεν είναι «συνωμωσιολόγοι», είναι συνωμότες – συμμετέχουν ενεργά σε ιδιοτελείς μικρο-συνωμοσίες, που τους οδηγούν συνήθως με τη μεγαλύτερη ευκολία στο να «κολλάνε» κατά καιρούς στους πιο διαφορετικούς πολιτικούς και ιδέες. Προτιμούν να διατυπώνουν όσο πιο ανώδυνες θεωρίες μπορούν, προσαρμοσμένες όχι στην (τραγική) αντικειμενική πραγματικότητα και τις ανάγκες αντιμετώπισής της, αλλά στις ψυχολογικές ανάγκες πολιτικών που συμβουλεύουν.

Βαϊμάρη plus
Η Ελλάδα δεν γίνεται «Βαϊμάρη» γιατί ανήκει στην ΕΕ, γράφει ο Ρότζερ Κοέν, διαψεύδοντας την πραγματικότητα στους NewYorkTimes. Γίνεται Βαϊμάρη ακριβώς γιατί ανήκει στην ΕΕ, θα μπορούσε ίσως να του απαντήσει ο Αλαβάνος.
Και οι δύο έχουν άδικο. Η Ελλάδα δεν γίνεται «Βαϊμάρη» εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γιατί η ίδια επέτρεψε στην ΕΕ να ενεργήσει όπως ενήργησε στην κρίση. Ασφαλώς η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι εμπόδιο, ανεπαρκές ωστόσο τελικά στη «Βαϊμαροποίησή» της. Συμβαίνει και το αντίστροφο – η «Βαϊμαροποίηση» είναι τρόπος τελικής αποβολής της χώρας μας από την ΕΕ. Δεν πρέπει να θεωρούμε αυτό το ενδεχόμενο αδύνατο ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Κύπρο. Και δεν είναι θετικό, πέραν των άλλων, γιατί εδώ δεν έχουμε στοιχειωδώς λειτουργούν έθνος-κράτος στο οποίο θα «γυρίσουμε» φεύγοντας από Ευρωζώνη/ΕΕ. Η συμμετοχή μας είναι στοιχείο ισχύος, όχι αδυναμίας του κράτους μας στις συγκεκριμένες συνθήκες και βάλλεται/αμφισβητείται η κυριαρχία του κράτους μας.

Σε Ελλάδα/Κύπρο δεν έχουμε απλώς κρίση τύπου Βαϊμάρης, αλλά «Βαϊμάρη plus», με έντονη γεωπολιτική διάσταση. Που δεν συναντάμε σε κανένα άλλο σημείο της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως πουθενά δεν συναντάμε τα φοβερά νούμερα του οικονομικού κραχ (ΑΕΠ/ανεργία) Ελλάδας και (προβλεπόμενα) Κύπρου.
Η Ελλάδα δεν έχει τη γεωπολιτική αυτονομία της μεσοπολεμικής Γερμανίας ή της Ρωσίας του 1917. Το τέλος αυτής της ιστορίας μπορεί να μας γυρίσει από την οικονομική σε καθαρά εθνική καταστροφή, με πιθανότερο σημείο αρχικής εκδήλωσης την Κύπρο.

Φυσικά, όλες οι αναλογίες έχουν όρια. Ο γερμανικός εθνικισμός μπορούσε να επιδιώξει την κατάκτηση της Ευρώπης. Ως εθνικιστές εμείς μόνο τους ξένους θα μπορούσαμε να σφάξουμε – αν δοκιμάζαμε να τα βάλουμε με την Τουρκία στις σημερινές συνθήκες όχι μόνο θα τρώγαμε τα μούτρα μας, θα βάζαμε την τελική ταφόπλακα στο σχέδιο του 1821, ανεξάρτητου/κυρίαρχου ελληνικού κράτους.

Το αναγκαίο «εθνικο-απελευθερωτικό» υποκείμενο
Υποστηρίξαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο δύο δρόμους να διαλέξει ετεκλογικά: Είτε να συμβάλει στην εμφάνιση αποτελεσματικού, συνεπούς κοινωνικο-εθνικού αντιμνημονιακού πολιτικού υποκειμένου, ικανού να οργανώσει και να ηγηθεί σε συμμαχία με κάθε πατριωτική δύναμη στη χώρα στην πάλη λαού και έθνους για τη σωτηρία της Ελλάδας, είτε να μην το επιδιώξει/καταφέρει, με τη χώρα να κυλά σε καταστροφικές εξελίξεις, όπως εμφύλιες, φυλετικές ή εξωτερικές συρράξεις, χαμηλής ή υψηλής έντασης.
Λέμε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτόν ανέδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα και ο συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων στη χώρα. Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι και άλλο υποκείμενο, αλλά δεν το βλέπουμε πρακτικά.
Το τελευταίο που χρειάζονται οι πιστωτές είναι μια ελληνική (κυπριακή) Δημοκρατία που διεκδικεί τα δικαιώματά της στην Ευρώπη ορθολογικά και συγκροτημένα. Χρειάζονται είτε υποδουλωμένη πειθήνια Ελλάδα είτε Ελλάδα χάους και αίματος. Από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, την ικανότητά τους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα κριθεί το αποτέλεσμα.

* Τις καλύτερες αναλύσεις για το γερμανικό μεσοπόλεμο, την άνοδο του φασισμού και την τεράστια ιστορική ευθύνη Αριστεράς και Στάλιν έγραψε ο Τρότσκι. Τα σχετικά κείμενά του θεωρούνται κλασικά ως εγχειρίδια πολιτικής τακτικής/στρατηγικής και ερμηνευτικά εργαλεία για την καταστροφή του γερμανικού σοσιαλισμού - κομουνισμού. Δημοσιεύτηκαν στην ολότητά τους σε δύο τόμους, με τους τίτλους "Και τώρα;" και "Γερμανία: Φασισμός και Εργατικό Κίνημα", από τις εκδόσεις «Πρωτοποριακή Βιβλιοθήκη». Ο Έριχ Φρομ συνδέει την ψυχολογία των Γερμανών εργατών με τη νίκη του φασισμού, σε μια εργασία που βρέθηκε στα χαρτιά του – ο ίδιος δεν τη δημοσίευσε όσο ζούσε, λόγω του «εκρηκτικού», «αιρετικού» χαρακτήρα της. Ο Ντανιέλ Γκερέν έγραψε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό, μετά δύο ταξίδια στη Γερμανία στα 1931-1932, όπως και μια μελέτη για τη σχέση του φασισμού με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κλασική είναι η συγκλονιστική μελέτη της μαζικής ψυχολογίας του φασισμού από τον Βίλχελμ Ράιχ. Ενδιαφέρον έχει και το κεφάλαιο για τον αντισημιτισμό, στη Διαλεκτική του Διαφωτισμού (Χορκχάιμερ - Αντόρνο).

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Τεύχος 206)

Διπλή δολοφονία νεαρών από τους γνωστούς αγνώστους του παρακράτους
Κάποτε με τρίκυκλο, σήμερα με δίκυκλο, οι φονιάδες της χώρας δεν ξεχνιούνται...

Ήταν θέμα χρόνου το να συμβεί το… «μοιραίο». Όλοι γνώριζαν πως το «αίμα που βράζει», θα έριχνε κι άλλο αίμα λόγω… ιδεολογίας! Το γνώριζαν ακόμη και τα φερέφωνα του καθεστώτος, όταν έβαλαν σωρηδόν κατά της Χρυσής Αυγής και «νομιμοποιούσαν» σε καθημερινή βάση την εκτέλεση των «αντιπάλων».

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε πριν από λίγο στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εναντίον ατόμων που ήταν μπροστά στα γραφεία της ΧΑ με αποτέλεσμα να σκοτώσουν δύο από αυτούς (ηλικίας 20 και 23 ετών) και να τραυματίσουν άλλον ένα. Σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη ήταν μέλη της ΧΑ.
Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γενηματάς, η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε».
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ααφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.
Και το αίμα έπεσε και πάλι, για να επιβεβαιώσει όλους εκείνους που ενώ απεύχονταν, ταυτόχρονα σιωπηλά περίμεναν την «κακιά στιγμή», που το παρακράτος θα αναλάμβανε την εκτέλεση ενός αθώου. Όμως, επειδή το παρακράτος δέχεται εντολές, κι επειδή οι εντολείς θέλουν να επιταχύνουν τις εξελίξεις εκτροπής, επιθυμούν διακαώς να επιφέρουν το απόλυτο χάος για να κρυφτούν οι ίδιοι πίσω από αυτό, αυτή τη φορά το χτύπημα είχε δύο νεκρούς (και ίσως και τρίτο, εάν καταλήξει ο σοβαρά τραυματισμένος).

Οι ηθικοί αυτουργοί ήδη μιλάνε για χτύπημα εκδίκησης για τον θάνατο του νεαρού Φύσσα. Οι ηθικοί αυτουργοί (και συνεργοί κατά του εγκλήματος που διαπράττεται κατά της Ελλάδας), δείχνουν το πλήθος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και λίαν συντόμως θα δείξουν (όπως οι καταδότες της γερμανικής κατοχής) συγκεκριμένους ενόχους, που θα είναι –πιθανότατα- από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και δύο χρόνια συζητάνε για κάποιον εμφύλιο και τώρα βάζουν γερά τα θεμέλιά του, για να κατορθώσουν το ακατόρθωτο, για να μπορέσουν να βάλουν τους πολίτες να χτυπηθούν μεταξύ τους και οι ίδιοι να εμφανιστούν ως «παρθένες» και ως οι «ήρεμες δυνάμεις» που εξαναγκάζονται να μειώσουν τα πολιτικά δικαιώματα, που εξαναγκάζονται να πάρουν μέτρα κατά της ελευθερίας των πολιτών, που εξαναγκάζονται να αλλοιώσουν στο μέγιστο βαθμό το ίδιο το πολίτευμα μέσω της κατάλυσής του, εξαιτίας κάποιων «θερμόαιμων» και –φυσικά- πάντα για το καλό το δικό μας…!

Το παρακράτος είναι εδώ και δεν διστάζει πια να δείχνει τα δόντια του, δεν διστάζει να ρίχνει αίμα στους δρόμους. Οι καθεστωτικές μαριονέτες φρόντισαν να χτυπήσουν στο πλέον «κατάλληλο» χρονικό σημείο. Το καθεστώς Σαμαρά «καίγεται» για ένα «βαρύ πρώτο θέμα» που θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από όλα εκείνα που έρχονται –με δική του ευθύνη και υπογραφή- για να ισοπεδώσουν τη χώρα, ενώ αυτή η διπλή δολοφονία έχει τις δυνατότητες να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να εκκινήσει την δημιουργία νέων νόμων, ακόμη σκληρότερων, εις βάρος των πολιτών και υπέρ της ασφάλειας του ίδιου του καθεστώτος.

Ήδη επιχειρείται να εμφανιστεί το φονικό ως πράξη αντιποίνων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα... Τα γελοία επιχειρήματα των γελοίων πολιτικών ήδη άρχισαν να εμφανίζονται για να επιβεβαιώσουν τον ρόλο τους: «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και δεν παραιτήθηκε για λόγους ανικανότητας… Δεν πρόκειται, φυσικά, να παραιτηθεί ακόμη και αν γεμίσει με πτώματα αθώων πολιτών η πλατεία Συντάγματος.

Οι νεκροί γίνονται περισσότεροι. Η παράνοια αρχίζει να γίνεται κανόνας. Η κυβέρνηση ωσεί παρούσα είναι θεατής σε ένα δράμα για το οποίο φέρει ευθύνες (κατ’ ελάχιστον, ανεπάρκειας). Δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες. Δεν μπορούν να υπάρξουν αιτιάσεις για το αδιανόητο μίας «ιδεολογικής» δολοφονίας. Τόσο ο κ. Δένδιας (ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη), όσο και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, φέρουν ακέραιη την ευθύνη της εκτροπής που φαίνεται να ξεκινά. Κι αυτό, επειδή οι θέσεις τους (όπως και όλων των υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών) έχουν ευθύνες, που όσο και αν οι ίδιοι αποπειραθούν να τις αποποιηθούν, θα τους βαραίνουν…

Κάποιοι θέλουν αίμα, πολύ αίμα, για να ξεδιψάσουν τα δολοφονικά τους ένστικτα και να κρύψουν τις ευθύνες και τους πραγματικούς ενόχους των όσων συμβαίνουν στη χώρα...
Ας ευχηθούμε πως η ψυχραιμία και η λογική των απλών πολιτών θα επικρατήσει απέναντι στους φρενοβλαβείς που επιθυμούν να αιματοκυλίσουν την χώρα...

Παναγιωτίδης Μάρκος 

Στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων:
“Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής”.
Αναφέρει επίσης,ότι η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η κυβέρνηση την αρνήθηκε.


Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά κρύβει τις προτάσεις του ρώσου υπουργού εξωτερικών;

Το έργο που θα έβαζε ταφόπλακα στις επεκτατικές ονειρώξεις της ναζιστικής Τουρκίας, τέθηκε πάλι κατά την επίσκεψη Λαβρόφ, όπως προκύπτει από το ΔΤ που έστειλε ο Δ. Σιούφας πριν από λίγο. Η ακύρωση του ήταν βασικό μέλημα της συμμορίας Παπανδρέου και δέσμευση του προς τους εκπροσώπους των τουρκικών συμφερόντων, όπως προκύπτει από τα Wikileaks.

Προκαλεί, λοιπόν, τεράστια εντύπωση η υποβάθμιση του θέματος από την ίδια την κυβέρνηση, όπως άλλωστε προκαλεί εντύπωση η συνεχιζόμενη προστασία του Παπανδρέου σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε:
Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα και τις συναντήσεις του με την Ελληνική κυβέρνηση, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και στις συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τέθηκε και πάλι το ζήτημα της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Από το τέλος του 2009 μέχρι σήμερα, έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει με δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις μου την εθνική ανάγκη να αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση του έργου αυτού με την τριμερή διακρατική συμφωνία, την οποία επικρότησε τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και οι Η.Π.Α η οποία ήταν κατάκτηση για την ευρύτερη περιοχή.

Γιατί η κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι έργο ιδιαίτερης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας όχι μόνο για τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες, την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία, αλλά και για την Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Και φυσικά η πραγματοποίηση της κατασκευής του και η λειτουργία του θα αποτελέσουν μεγάλη εθνική επιτυχία που θα ανήκει σε όλους μας.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τη νέα συγκυρία και τη δυναμική που αναπτύσσεται και με συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση να συμβάλουμε καθοριστικά στην επανεργοποίηση της Διακρατικής Συμφωνίας του Μαρτίου του 2007, έργο και αυτό της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και στην έναρξη κατασκευής του έργου αυτού».

Μια χούφτα ηρωικοί εισαγγελείς, ξετυλίγουν βήμα – βήμα το σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας. Σε κάθε βήμα, αποκαλύπτεται και άλλη μια πτυχή της ολέθριας δράσης του Γιώργου Παπανδρέου. Ένας ολέθριος μηχανισμός για τον οποίον όσοι τολμούσαμε να μιλήσουμε, βαπτιζόμασταν περιθωριακοί και συνωμοσιολόγοι από τα καθεστωτικά ΜΜ”Ε”.

Απόλυτος συνεργός της συμμορίας Κλίντον – Σόρος, της συμμορίας που αιματοκύλισε τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο για να δημιουργήσει κράτη – μαριονέτες, failed states, με εσωτερικό χάος και εκποίηση φυσικού πλούτου.

Ενορχηστρωτής της συμμορίας των κερδοσκόπων που θησαύρισαν από την μεθοδική διάλυση της χώρας. Από τις υποκλοπές, τις πυρκαγιές, τους αγωγούς έως τους τιτανικούς και τα CDS, κάθε βήμα προς τον όλεθρο είχε την γλίτσα της στενής ή ευρύτερης συμμορίας του. Κάθε νεκρός Έλληνας, γεννημένος ή αγέννητος, ήταν κάποια αργύρια στους λογαριασμούς των ρουμπίνηδων, των καλαμποκανθρώπων, των Γριβέων και των κονδυλοφόρων της διαπλοκής.

Μπορεί λοιπόν ο Πεπόνης να καρατομήθηκε. Υπάρχουν όμως δεκάδες, εκατοντάδες “πεπόνηδες” που θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων για να οδηγήσουν τον γενοκτόνο στο εδώλιο των εγκλημάτων του.
Αυτόν και κάθε έναν από τους συνεργούς του. Δεξιούς και αριστερούς. Τραπεζίτες και “ανακρίτριες”. Τους έχει καταγράψει όλους τους η ιστορία.

Όσο εσύ Αντώνη Σαμαρά τον καλύπτεις, περνάς από το στάδιο της “ανεπάρκειας” στην άμεση συνέργεια.

Απαιτείται τώρα υπερκομματική κυβέρνηση με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό την εξόντωση κάθε μέλους των ενόχων του Ελληνικού ολοκαυτώματος.
Απαιτείται τώρα μία Νυρεμβέργη, αυτή που στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ, ώστε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν ντόπιοι και ξένοι τοπαλοσμάνηδες όπως έπραξαν οι Ισραηλινοί.
Ειδάλλως, να είστε σίγουροι πως οι εμπνευστές της Ελληνικής γενοκτονίας θα λάβουν την λαϊκή δικαιοσύνη κατά τα πρότυπα των Αρμένιων αντιφασιστών αγωνιστών.
Δεν θα ξεφύγει ούτε ένας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τις επόμενες γενιές.

Μετά από τέτοιες δηλώσεις, κάθε εχέφρων άνθρωπος, που διαθέτει τον ελάχιστο αυτοσεβασμό, θα είχε παραιτηθεί. Ο Άδωνης Γεωργιάδης, όμως, συνεχίζει...

«Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξάνει τις κρατικές δομές αλλά να τις μειώνει»! Αυτή την ψυχρή, ωμή και κυνική απάντηση έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σε δημοσιογράφο ο οποίος τον ρώτησε για την έναρξη λειτουργίας των τεσσάρων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, τα οποία αναμένεται να χορηγούν δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους.

Με άλλα λόγια, ο υπουργός έκανε σαφές στους Ελληνες πολίτες ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας και ειδικότερα ξεκαθάρισε στους ασθενείς ότι «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, δεδομένων των συνθηκών»!

Ετσι απλά αλλά και τόσο παγερά μίλησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, τη στιγμή που οι πιεσμένοι και ταλαιπωρημένοι από φτώχεια, ανέχεια και ανεργία πολίτες της αναζητούν απεγνωσμένα, τρία χρόνια τώρα, μια μικρή ελπίδα από υπεύθυνα κυβερνητικά χείλη για να αντέξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση ποια νοσοκομεία, εκτός από το «Ελπίς», δίνουν δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους, αφού παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον διοικητή του συγκεκριμένου θεραπευτηρίου.

Δωρεά Pfizer
Μάλιστα, οι παραπάνω δηλώσεις, που πάγωσαν το ακροατήριο, έγιναν από τον υπουργό σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη γενναία δωρεά φαρμάκων αξίας 1.000.000 ευρώ από τη φαρμακευτική εταιρία Pfizer στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το ιατρείο θα ενισχυθεί με 80.000 φαρμακευτικά σκευάσματα που θα καλύψουν περισσότερους από 50.000 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς. Πρόκειται για φάρμακα και θεραπείες για την υπέρταση και την υπερχοληστερολαιμία, αντικαρκινικά, της νόσου Αλτσχάιμερ, του νευροπαθητικού πόνου, της καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς και εμβόλια, αντιβιοτικά και βιολογικές θεραπείες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το παράδειγμα της Pfizer θα το μιμηθούν και άλλες εταιρίες από τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας, για ακόμη μία φορά, την αδυναμία του κράτους να παρέχει πρόσβαση στην Υγεία για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή "Δημοκρατία"

Διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 
Τι στάση θα κρατήσει ο άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Ο άνθρωπος «ειδικών αποστολών» του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, αντιμέτωπος με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για υπεξαίρεση και κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων (άκρως απόρρητων), ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την περίοδο 2005 - 2007, περίοδο πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή, κατά την οποία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις λειτουργίας παρακρατικού κυκλώματος, το οποίο σε συνεργασία με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, φέρεται να κατείχε παρανόμως διαβαθμισμένες πληροφορίες, οι οποίες στις πλείστες όσες των περιπτώσεων αφορούσαν την άκρως εμπιστευτική (απόρρητη) ενημέρωση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Προ εξαμήνου, περίπου, σε δικαστήριο των Αθηνών και σε ανοιχτή ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν για διαρροή της πρωθυπουργικής ενημέρωσης από την ΕΥΠ, σειρά αρμοδίων κρατικών υπαλλήλων. Αυτές τις καταθέσεις, μαζί με τα όσα περιλαμβάνει ο φάκελος απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, φαίνεται πως έλαβε υπόψη του ο 3ος τακτικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας, ο οποίος διενεργεί την σχετική έρευνα.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της έρευνας, καλείται να απολογηθεί ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος κατηγορίας που αφορά ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας...!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την κλήση του κ. Καρχιμάκη προηγήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή, μετά από καταθέσεις υπαλλήλων της ΕΥΠ ότι ο κ. Καρχιμάκης ήταν "πίσω" από υπόθεση διαρροής άκρως απορρήτων εγγράφων της Υπηρεσίας προς τον τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...!

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του κ. Καρχιμάκη, ο δικαστικός λειτουργός ανακάλυψε διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες, κυρίως από το 2005 έως το 2007. Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν "βαθμό ασφαλείας" και φαίνεται να διοχέτευσε στον κ. Καρχιμάκη υπάλληλος (για την οποία φέρεται να έχει επιβληθεί το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επειδή της έχει απαγγελθεί η κατηγορία της αυτουργίας στην πράξη της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας...) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του κ. Φούκα για την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.
Έτσι στη συνέχεια ο δικαστικός λειτουργός κάλεσε σε απολογία και τον κ. Καρχιμάκη.

Κι εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον "κουβάρι", αφού ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να αποτελούσε το "δεξί χέρι" του Γιώργου Παπανδρέου στον τομέα της "ιδιαίτερης πληροφόρησης". Η εμπλοκή του, λοιπόν, στο σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και στην μέχρι σήμερα διακράτηση διαβαθμισμένων εμπιστευτικών εγγράφων, φαίνεται να εμπλέκει (έστω και εμμέσως) τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο φυσιολογικά θα πρέπει να κλητεύσει αμέσως μετά τον κ. Καρχιμάκη ο 3ος τακτικός ανακριτής.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, εμφανίζεται πλέον ως διαρροή κρατικών πληροφοριών, ενέχει "άρωμα κατασκοπίας" και ίσως αποτελέσει την έναρξη διαδικασίας για την αποκάλυψη ομάδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με τη βοήθεια κρατικών υπαλλήλων τοποθετημένων σε καίριες θέσεις στον τομέα των πληροφοριών, λειτουργούσαν με τρόπο επιεικώς μη αποδεκτό και ενδεχομένως εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Χωρίς να ξέρουμε τι θέση θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή ο κ. Καρχιμάκης, για ποιόν λόγο και πως βρέθηκαν υπό την κατοχή του έγγραφα στα οποία δεν είχε ποτέ πρόσβαση, αλλά και χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιά ονόματα θα αναφερθεί, μήπως πρέπει να θυμηθούμε τα όσα γράφτηκαν στα Wikileaks (και επιτηδευμένα ξεχάστηκαν από τους δημοσιογράφους) περί «δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων που είναι επιρρεπείς στις διαρροές»; Και ποιος, αλήθεια, είναι ο ρόλος αυτών των "επιρρεπών σε διαρροές" υπαλλήλων στην όλη υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Καρχιμάκη;
Η υπόθεση αυτή αφορά μόνο τον κ. Καρχιμάκη ή εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, τόσο από ειδικές κρατικές υπηρεσίες όσο και από τον χώρο της πολιτικής;

Μήπως βρισκόμαστε σε ένα σκάνδαλο Παπανδρέου γκέιτ, το οποίο αποτελεί την κορυφή ενός παγόβουνου παρακρατικών δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας και εργαζόταν κατά των ελληνικών συμφερόντων…;

Δηλώσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

“Όλα όσα γράφονται η λέγονται σε βάρος μου είναι απολύτως αβάσιμα, γιατί είναι αντίθετα προς την αλήθεια.
Υπήρξα και παραμένω ο άνθρωπος και πολιτικός που τολμά να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, επειδή παγίως απέβλεψα στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών και κυρίως στο σεβασμό και την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.
Οι  ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώντας να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή τους συμπεριφορά.
Η εναντίον μου σκευωρία θα καταρρεύσει.
Και όσοι νομίζουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα πλανώνται πλάνην οικτράν...”

Η δική μας απορία: Ψευδολόγος και σκευωρός είναι ο ανακριτής της υπόθεσης; Είναι βέβαιος ο κ. Καρχιμάκης;

«Μαύρα» μαντάτα για τις ελληνικές ελπίδες στον τομέα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων αποτελεί η έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της BND, η οποία προειδοποιεί για σημαντική πτώση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές, μια εξέλιξη που έχει οικονομική αλλά και διεθνοπολιτική ερμηνεία…

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Η κατάρρευση των τιμών στα επίπεδα των 80 δολαρίων ανά βαρέλι θα επέλθει μέχρι το τέλος της παρούσας δεκαετίας, ως αποτέλεσμα της φρενίτιδας στον τομέα της εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου (shale gas), με ηγέτιδα δύναμη τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο έδαφος των οποίων έχουν εντοπιστεί κολοσσιαία αποθέματα, ενώ για την τεχνολογία απόληψής τους την ευθύνη έχει ένας Έλληνας

Εάν δηλαδή, χονδρικά, το κόστος εξόρυξης των ελληνικών υδρογονανθράκων θα κυμαίνεται περί τα 60 δολάρια ανά βαρέλι, καθίσταται σαφές ότι τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μικρά, καθώς αυτά θα πρέπει να τα μοιραστεί η χώρα μας με τις εταιρίες που διαθέτουν την τεχνογνωσία για την εξόρυξη, αλλά και θα επενδύσουν τα απαραίτητα κεφάλαια δισεκατομμυρίων ευρώ (θα το κάνουν άραγε, με πόση προθυμία και ζητώντας τι ακριβώς, αφού το κίνητρο που είναι το κέρδος θα βαίνει μειούμενο) για να γίνει πραγματικότητα το σημερινό όνειρο για τους Έλληνες, που όμως δεν «ευθυγραμμιζόταν» με τα συμφέροντα «καρχαριών» που καθυστέρησαν με κάθε τρόπο την ενασχόληση της χώρας…

Όμηρος των συμφερόντων αυτών που θησαύριζαν και εξακολουθούν – εξαγοράζοντας πρόσωπα και συνειδήσεις – η Ελλάδα, κινδυνεύει να μην μπορέσει να δρέψει τους «καρπούς» και τα όνειρα για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες να αποδειχθούν φρούδες ελπίδες… Ακόμα κι αν κάτι – περιορισμένο – γίνει από ελληνικής πλευράς, οι ίδιοι θα είναι μέσα στο «κόλπο», αφού πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης και εξουσίας φέρονται να εξακολουθούν να δουλεύουν για λογαριασμό τους…

Επειδή όμως αυτό είναι δικό μας αποκλειστικά πρόβλημα και όπως έχει αποδειχθεί η «διεθνής κοινότητα» είναι απολύτως κυνική απέναντι σε αυτούς που αποδεικνύονται ανίκανοι να προασπίσουν από μόνοι τους τα οικονομικά τους συμφέροντα, ας ασχοληθούμε με τις αιτίες σε διεθνοπολιτικό επίπεδο που εξυπηρετούν τους γεωπολιτικούς στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών, σε περίπτωση σημαντικής πτώσης της τιμής των υδρογονανθράκων.

Πέραν δηλαδή της «πυροδότησης» νέας οικονομικής αναπτυξιακής δυναμικής, αφού θα φθηνύνει η κινητήριος δύναμη της βιομηχανίας, η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου – δεν αποκλείεται και σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα – να επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα μιας σειράς χωρών, επιφέροντας δραματικές ανακατατάξεις στον παγκόσμιο καταμερισμό ισχύος.

Η Ρωσία εξαρτάται μονοδιάστατα από το εμπόριο υδρογονανθράκων, οπότε όσο αυτό παραμένει γεγονός παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ηγεσίας για απεξάρτηση, η περιορισμένη επιτυχία των οποίων οφείλεται σε χρονίζοντα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας και την αδυναμία μαζικής προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων εξαιτίας πολιτικών λόγων, θα είναι μια σημαντική επίπτωση.

Μια δεύτερη, εξίσου σημαντική, θα μπορούσα να είναι η Βενεζουέλα, μια χώρα με μνημειώδη κακοδιαχείριση και διασπάθιση πόρων υπό το πρόσχημα των «φιλολαϊκών πολιτικών», δεν χρειάζεται παρά μια μικρή… βοήθεια για να καταρρεύσει. Η απουσία επενδύσεων στον τομέα των υδρογονανθράκων έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική πτώση της παραγωγικής ικανότητας, ενώ η πτώση των τιμών θα φέρει πτώση εσόδων, με συνέπεια την αδυναμία χρηματοδότησης των «κοινωνικών πολιτικών» που θα οδηγήσει σε έκρηξη. Και μετά θα ακουστούν τα γνωστά περί CIA…

Τρίτο πεδίο σεισμικών αλλαγών αναμένεται να είναι η Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου. Η Σαουδική Αραβία βλέπει τα αποθέματά της να βαίνουν μειούμενα, ενώ θα μειώσει την παραγωγή για να στηρίξει την τιμή, παθαίνοντας ζημιά στα έσοδα. Παράλληλα, έχει σχεδόν διαρρήξει τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ το παρόν διάστημα εξαιτίας διαφωνιών στο θέμα της πολιτικής απέναντι στο Ιράν, ενώ τις κατηγορεί και για ατολμία σε αυτό της Συρίας, ενώ δεν μπορεί να «χωνέψει» την αμερικανική στάση στην Αίγυπτο.

Τα πλούσια Εμιράτα του Κόλπου έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να επενδύσουν τα τεράστια έσοδα από το εμπόριο υδρογονανθράκων στην παγκόσμια παραγωγική οικονομία και βιομηχανία, ελέγχοντας ολόκληρους τομείς, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις συνέπειες από τις επερχόμενες ανακατατάξεις. Και είναι και άλλες πολλές αλλαγές…

Το παράδειγμα του παραμυθιού με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα είναι πλέον εξαιρετικά επίκαιρο και διδακτικό, τόσο για το εσωτερικό επίπεδο, αυτό του Ελληνισμού (ευτυχώς οι Κύπριοι αποδείχθηκαν πολύ περισσότερο έξυπνοι από τα σούργελα της ελλαδικής πολιτικής σκηνής), όσο και για το επίπεδο των παγκοσμίων ισορροπιών.

Ας ελπίσουμε ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία θα συμπεριφερθούν ορθολογικά και θα βρουν τρόπο συμβιβασμού των διαφορών και γεωπολιτικής συνύπαρξης. Διότι οι αλλαγές δεν γίνονται σταδιακά και με προγραμματισμό, αυτός που κατρακυλά συμπαρασύρει πολλούς στο διάβα του και δεν μιλάμε για χώρες με βασικό γνώρισμα την αφασία, όπως η Ελλάδα μας…

Εμείς τα λέμε εδώ και πολύ καιρό, δεν περιμέναμε καν τους… Γερμανούς κατάσκοπους. Ας κρίνει ο καθένας την υπευθυνότητα των πολιτικών μας από τη στάση που τηρούν στο θέμα. Δύο είναι τα ενδεχόμενα: Είτε πρόκειται περί αγραμμάτων είτε περί λαϊκιστών. Στην πρώτη περίπτωση δεν γνωρίζουν, στη δεύτερη γνωρίζουν και αποσιωπούν. Μάλλον βέβαια υπάρχει και μια ακόμη κατηγορία, πολύ πιο επικίνδυνη, αυτών που συνδυάζουν με επιτυχία τα ανωτέρω, δηλαδή και στερούνται γνώσεων και αδυναμίας κατανόησης, αλλά και απροθυμίας, αφού… τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών.

Πηγή Defence-Point

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ο τίτλος δεν είναι υποτιμητικός!
Προκύπτει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και το πρωτοφανές γνώρισμα της πολιτικής μας ιστορίας καθώς τον Πρωθυπουργικό θώκο, ουσιαστικά, μοιράζονται δύο πολιτικοί από δύο Κόμματα που μόνο υπερβολικά ‘ευφάνταστοι’ αναλυτές, θα ισχυρίζονταν ότι ήταν δυνατόν να…συγκατοικήσουν!..

Μιλάμε, βέβαια, για τους κκ Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο πρώτος στο ‘Κυβερνητικό δίδυμο’ κ Σαμαράς αφού γκρέμισε το 1993 την Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας συμμετάσχει σε αυτήν ως Υπουργός της, δημιούργησε την Πολιτική Άνοιξη η οποία «άντεξε» μόνο μία εκλογική αναμέτρηση και, στη συνέχεια μετά από πρόσκληση του κ Καραμανλή (που κάποιοι καυτηρίασαν) επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία ως Υπουργός, εκλέχτηκε στη θέση του προέδρου του Κόμματος και την έφερε, σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, στη Διακυβέρνηση της χώρας με τις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Ο δεύτερος στο ‘Κυβερνητικό δίδυμο’ κ Βενιζέλος που είχε ‘βιαστεί’ να εγκαλέσει τον κ Παπανδρέου και να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα του κ Παπανδρέου που μόλις είχε λάβει «το δαχτυλίδι της εξουσίας» από τον κ Σημίτη, πέτυχε, τελικά, τον στόχο του και τώρα πια προεδρεύει (στο «υπόλοιπο του ΠΑΣΟΚ») αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του έσπευσε να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ διογκώνοντας το μικρό Κόμμα της αριστεράς σε επίπεδα από το 3% στο 23% και…βάλε…

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, από τα δύο Κόμματα Εξουσίας που μετά την μεταπολίτευση είχαν δημιουργήσει απίστευτη αντιπαλότητα, εντάσεις, μίσος και διπολισμό στον ελληνικό Λαό ώστε ακόμα και στο μικρότερο χωριό να έχουμε ‘πράσινα’ και ‘μπλε’ καφενεία, μπακάλικα και…κουρεία!…

Αν παρήλθαν οι χρόνοι εκείνοι!…
Εδώ και 16 μήνες, κατά το γνωστό σλόγκαν, «η Νέα Δημοκρατία είναι στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία» καθώς οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος «Συν-Πρωθυπουργεύουν» και ο ΣΥΡΙΖΑ του πρώην 3% ενισχυμένος από τις αθρόες προσελεύσεις στελεχών, οπαδών και ψηφοφόρων του πρώην ΠΑΣΟΚ είναι η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ αντιπολίτευση στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές Ιουνίους 2012και αναζητά τον επόμενη Αρχηγό της…

‘Ω καιροί, ώ ήθη!…
Στο μεταξύ οι δύο νέοι «Συν-Πρωθυπουργοί» μας προσφέρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση «καινοτόμα» δείγματα ως αρχηγοί και μάνατζερ, ενώ οι παραγκωνισμένοι και λησμονημένοι πρώην επίδοξοι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαντλούνται σε παραπολιτικά σχόλια και συνομιλίες διαδρόμων της Βουλής φιλονικώντας εάν η ΕΞΟΥΣΙΑ εξαντλείται στα μέλη των Κεντρικών Επιτροπών, στα αιρετά στελέχη του Κόμματος ή και σε…φίλους…

Ένα από τα διάφορα καθιερωμένα σε διεθνή κλίμακα σχήματα αναλυτικής αξιολόγησης της συμπεριφοράς ενός ηγετικού στελέχους, ενός σύγχρονου πολιτικού ή ακόμη και του μάνατζερ κάποιους σύγχρονου πολυεθνικού επιχειρηματικού κολοσσού, είναι το σχήμα που περικλείεται από τα σημεία αναφοράς του απόλυτου αυταρχισμού και της απόλυτης δημοκρατίας.

Παρουσιάζοντας στη σημερινή μου ‘blog-άποψη’ εκλαϊκευμένα, το συγκεκριμένο σχήμα, θα γίνει εύκολα αντιληπτό ότι το συνθέτουν οι ακόλουθες 5 πιθανές μορφές:
Ο καταναγκαστικός αυταρχισμός όπου ο ηγέτης ως πολιτικό πρόσωπο ή ως μάνατζερ υπαγορεύει στους υφισταμένους του και εφόσον παραστεί ανάγκη απειλεί κιόλας,

Ο φιλάνθρωπος αυταρχισμός όπου ο ηγέτης ή ο μάνατζερ υπαγορεύει δίνοντας ταυτόχρονα και εξηγήσεις και ενισχύοντας την “σωστή” συμπεριφορά των συνεργατών του ( είτε πρόκειται για υπουργούς και υφυπουργούς, είτε πρόκειται για στελέχη ) με κάποιες επιβραβεύσεις,

Ο παραπλανητικός αυταρχισμός όπου ο ηγέτης εξαπατά τους υφισταμένους του δημιουργώντας τους την ψευδαίσθηση ότι αυτοί και συμμετέχουν και καθορίζουν τις εξελίξεις του παιχνιδιού ενώ ουσιαστικά αυτός είναι εκείνος που ελέγχει την κατάσταση στα παρασκήνια ή με παρασκηνιακές ενέργειες μιας μικρής επίλεκτης ομάδας Συμβούλων,

Η συμβουλευτική ηγεσία όπου οι υφιστάμενοι, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή μέλη της διοικητικής ομάδας μιας μεγάλης επιχείρησης ή οργανισμού, και αισθάνονται και πιστεύουν ότι οι ιδέες και οι προτάσεις τους είναι επιθυμητές από την ηγεσία και μπορεί να έχουν επιρροή στη λήψη αποφάσεων, και, τελικά
Η φιλελεύθερη προσέγγιση όπου ο πολιτικός ηγέτης ή ο μάνατζερ συμμετέχει στην ομάδα που επιβλέπει ως μέλος και συναινεί στις αποφάσεις που λαμβάνονται από αυτήν.

Στην τρέχουσα ελληνική πολιτική πραγματικότητα είναι χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων να μετρήσει κανείς πόσα Υπουργικά Συμβούλια γίνονται από τους Αρχηγούς Κομμάτων που βρίσκονται στην Εξουσία και πόσο συχνά γίνονται Διοικητικά Συμβούλια από μάνατζερ επιχειρήσεων.

Στον πολιτικό στίβο, αναμφίβολα υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν δεδομένες ιστορικές στιγμές στη ζωή κάθε Κυβέρνησης που απαιτούν τη μετουσίωση ενός “δημοκρατικού” ηγέτη σε “αυταρχικό” αρχηγό για να επιτευχθούν κοινοί στόχοι ή για να αποσοβηθούν κρίσιμες καταστάσεις για την επιβίωση της Κυβέρνησης προς όφελος του Έθνους και του Λαού…

Σίγουρα, όμως, μπορούμε να εντοπίσουμε ότι υπήρξαν και θα υπάρξουν ίσως, δεδομένα παραδείγματα “αυταρχικών” ηγετών που, με προκάλυψη τη “χαρισματική” τους προσωπικότητα και την επιδερμική-επιφανειακή δημοκρατικότητά τους, πετυχαίνουν να παγιώσουν και να διαιωνίσουν, εάν όχι εσαεί, πάντως πέρα από τα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα την κατοχή και άσκηση της εξουσίας στο Κόμμα και την επιτελική τους ομάδα.

Ευτυχώς, Βέβαια, που κάποια στιγμή ακόμη και αυτοί οι “χαρισματικοί” ηγέτες ωθούνται από τον λαό στην αφάνεια ακριβώς επειδή στα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα υπάρχει νομοτελειακά κατοχυρωμένη δικλείδα ασφαλείας για αυτές τις περιπτώσεις "κατάχρησης"…


Όσοι Έλληνες αγαπάμε τον τριαδικό Θεό και την πατρίδα μας, δίνουμε τον αγώνα μας πρώτα υπέρ της πίστεως. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο χτυπιέται η Ελλάδα, είναι η Ορθοδοξία, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ελευθερία που αποτελεί το εμπόδιο στην παγκόσμια υποδούλωση των ανθρώπων. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο αντίπαλος δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε. Είναι σαν να πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα πριν ακόμα το διαβάσουμε. 
Δεν χρειάζεται να βρίσκεται κάποιος πίσω από τις κλειστές πόρτες για να αντιληφθεί τι γίνεται. Φθάνουν μόνο η κοινή λογική, η γνώση της οικονομικής επιστήμης και η πραγματικότητα την οποία βιώνουμε για να βγουν σωστά συμπεράσματα. Το θέμα δεν είναι μόνο να βγούμε από τη “φυλακή” που μας έχουν βάλει ως χώρα. Αυτό είναι πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να αντιμετωπίσουμε αυτούς που μας βάλανε στη “φυλακή”, με το μνημόνιο και όχι μόνο. Και αυτούς δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να τους νικήσει κάποιος άνθρωπος γιατί το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας είναι πανίσχυρο και έχει τα στρατιωτικά και οικονομικά μέσα και τη δύναμη να σε εξαφανίσει. Θα δούμε την αντίδρασή του αμέσως μόλις μας δει να μη σκύβουμε το κεφάλι.

Καλή η παλικαριά, αλλά είναι ακόμα καλύτερη άμα συνοδεύεται από το μυαλό και την πίστη. Γι’ αυτό το λόγο ο ατρόμητος μαχητής αλλά σοφός Κολοκοτρώνης – όταν τρεις χιλιάδες περίπου παλληκάρια έπρεπε να αντιμετωπίσουν την τεράστια τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία – είπε: “πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος”. Με το λόγο αυτό ουσιαστικά είπε στον Θεό: “μπες μπροστά και εμείς ακολουθάμε”. Επομένως και εμείς σαν τον Κολοκοτρώνη, να βάλουμε τον Θεό μπροστά. 
Όποια προσπάθεια γίνει κάτω από την σημαία της ορθοδοξίας θα έχει επιτυχία. Έχω γράψει ότι αυτοί που έχουν την εξουσία φοβούνται μόνο όσους έχουν πραγματική πίστη στον Τριαδικό Θεό και φιλοπατρία. Γιατί γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι του Θεού έχουν την προστασία Του και της Παναγίας, είναι πιο έξυπνοι και πιο ικανοί από αυτούς και δεν είναι εξαγοράσιμοι, ούτε προσκυνημένοι. 
Βέβαια δεν πρέπει πάντα να επιβεβαιώνουμε τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού: “Λαέ πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε”. Όποιος λέει κάποια φράση όπως π.χ. “πρώτα ο Θεός” ή “με τη βοήθεια της Παναγιάς” ή πάει και σε καμιά γιορτή στην εκκλησία λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, για να τον δείξει η τηλεόραση και να τον δει ο λαός, δε σημαίνει ότι είναι και άνθρωπος του Θεού. Επίσης πολλές φορές βλέπουμε δίπλα στην ιεραρχία της εκκλησίας διάφορους που ασκούν εξουσία. Με τον τρόπο αυτό είναι σαν να λένε: “και εμείς άνθρωποι του Θεού είμαστε”. 
Αν ήταν όμως άνθρωποι του Θεού, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν στην κορυφή και όχι στον πάτο. Να κρίνουμε τους ανθρώπους από τα έργα τους και όχι από τα λόγια τους. Με τον τρόπο αυτό διακρίνουμε τους λύκους που φοράνε προβιά. Υπάρχουν σήμερα κάποιοι ιεράρχες που με τα λόγια τους και τις πράξεις τους μπερδεύουν το λαό. Προσωπικά δεν επηρεάζομαι. Να γνωρίζετε ότι παλιά ο Θεός άκουγε τις προσευχές των πατριαρχών και των επισκόπων. Σήμερα ακούει τις προσευχές των απλών ιερέων και μοναχών και των απλών ανθρώπων. Βέβαια ο Θεός ακούει την προσευχή κάθε ανθρώπου ανάλογα με το πόσο δίκαιος είναι. Αναφέρθηκα όμως στο τι ισχύει γενικά και όχι στις εξαιρέσεις.

Δεύτερον, δίνουμε τον αγώνα μας υπέρ της πατρίδας. Πρώτα η πατρίδα και μετά εμείς. Αυτό απαιτεί τη δημιουργία ελληνικής, εθνικής, πατριωτικής συνείδησης. Π.χ. 
α) να σωθεί η πατρίδα ακόμα και αν χρειαστεί για ένα χρονικό διάστημα να τρώμε αγριόχορτα και βελανίδια, 
β) να πάψουμε να είμαστε δειλοί. Πολλοί λένε: “Ας τα πάρουν όλα και ας μας αφήσουν ήσυχους”. 
Προσωπικά δεν θα χάριζα από όσα μου αναλογούν ως Έλληνα πολίτη, ούτε ένα κυβικό εκατοστό πετρελαίου η φυσικού αερίου, ούτε ένα τετραγωνικό χιλιοστό ελληνικής γης σε κανένα Αμερικάνο, Γερμανό, Ισραηλινό, Τούρκο, πλούσιο Έλληνα ή οποιονδήποτε άλλο. Το εκατό της εκατό αυτών ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν χαρίζονται σε κανένα. Πόσοι όμως Έλληνες θα ενεργούσαν έτσι; 
γ) Πολλές φορές ακούμε τη φράση: “είμαστε μια μικρή χώρα τι να κάνουμε”; Και το Ισραήλ είναι μια μικρή χώρα αλλά ελέγχει όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα μπορεί να πάει στην κορυφή του κόσμου και να γίνει παράδειγμα για όλο τον κόσμο. 
Ας πάψουμε να είμαστε κακομοίρηδες και να αρκούμαστε στο να είμαστε ασήμαντοι. Έχουμε μια ιστορία, μια “αριστοκρατική καταγωγή”. Δεν μας αρμόζει να είμαστε στον πάτο ενώ μπορούμε να πάμε στην κορυφή. 
Ας αλλάξουμε εμείς για να αλλάξουμε αυτούς που μας κυβερνούν και όλοι μαζί να αλλάξουμε την χώρα μας.

Τρίτον, οφείλουμε να φυλάξουμε την ενότητα στη χώρα μας. Όλοι είδαμε πού κατάντησαν τα κράτη στα οποία προκλήθηκε εσωτερική αναταραχή. Και να μη ξεχνάμε τι κάνανε σε μας οι σύμμαχοι μας μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τον εμφύλιο πόλεμο. Η Ελλάδα θα άνηκε στη δύση αφού όμως πρώτα θα πληγωνόταν και θα χωριζόταν ο λαός σε δυο κομμάτια που θα τα χώριζε το χυμένο αίμα και το μίσος. 
Ας μην απαντήσουμε στις προκλήσεις που δεχόμαστε και ας μη δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους να διαλύσουν την εσωτερική συνοχή του λαού για να πετύχουν ευκολότερα τα σχέδια τους. Γιατί υπάρχουν πολλοί απάτριδες που μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Τέταρτον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στη χώρα μας δεν απέτυχε η δημοκρατία. Απέτυχαν οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την εξουσία που τους έδωσε η δημοκρατία. 
Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την δημοκρατία μας γιατί έχει ήδη γίνει μια πρώτη προσπάθεια να περιοριστεί με το λεγόμενο “Γερμανικό μοντέλο” που αντί να εκλέγει θα διορίζει τους βουλευτές. Με την δημοκρατία μας θα αλλάξουμε αυτούς που μας κυβερνούν και θα ανεβάσουμε στην εξουσία αυτούς που θέλουμε να μας κυβερνήσουν.

Να γνωρίζουμε ότι το κακό δεν νικιέται με το κακό αλλά με το καλό. Εάν θέλουμε λοιπόν να σωθούμε και εμείς και η πατρίδα μας, ας αντιληφθούμε ότι η αλλαγή δεν θα έρθει με τις φωνές και τις μαγκιές αλλά με το καθαρό μυαλό. 
Ας είμαστε λοιπόν πάντα πιο μπροστά στη σκέψη από αυτούς που κυβερνούν τον κόσμο και την χώρα μας. Ο συνδυασμός πίστη, ψυχή και μυαλό είναι ανίκητος.

Και τέλος όταν πάμε να ψηφίσουμε πρέπει πρώτα να σκεφτούμε αυτούς που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση από εμάς. Γιατί όλοι περνάμε δύσκολα αλλά κάποιοι περνάνε ακόμα πιο δύσκολα και βρίσκονται στην απόγνωση. 
Γι’ αυτούς είναι μαρτύριο όχι η κάθε μέρα που περνάει, αλλά το κάθε λεπτό. Εάν λοιπόν σκεφτούμε και πούμε: “εμείς ακόμα καλά είμαστε, τις μας νοιάζει για τους άλλους” να είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει και η δική μας η σειρά. 
Τότε όμως θα είναι αργά για δάκρυα και αυτό που γράφω έχει ήδη συμβεί σε πολλούς γνωστούς μου, που δικαιολογούσαν κάθε κακό που συνέβαινε στους συνανθρώπους τους. 
Όπως στρώσουμε, θα κοιμηθούμε και ότι σπείρουμε θα θερίσουμε.Θυσιάζουν τα πάντα στον βωμό του κέρδους

Το συριακό χημικό οπλοστάσιο όπως γράφουν τα αλβανικά ΜΜΕ είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί και στην συνέχεια να καταστραφεί στην Αλβανία.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι πολύ αισιόδοξοι ότι η Αλβανία θα δεχτεί τη καταστροφή των χημικών στο έδαφος της. Ο Paul Walker, διευθυντής του διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας, αναφέρει ότι η Αλβανία είναι η επικρατέστερη επιλογή για τη διαδικασία αυτή. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ, η Αλβανία θα βοηθηθεί οικονομικά από αυτό καθώς η διαδικασία αυτή θα φέρει αρκετά έσοδα και θα προβάλει μια πολύ καλή εικόνα για την χώρα διεθνώς . (!!)

Γίνεται λόγος για 1000 τόνους χημικών στοιχείων και 290 τόνους χημικών όπλων που έχει δηλώσει η Δαμασκός και που οι επιθεωρητές του οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OAXA) έχουν σφραγίσει και σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που έχει επιβάλει η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταστραφούν ως το τέλους του 2014.

Όμως, που θα πάνε τα απόβλητα αυτών των χημικών όπλων;
Κανείς δεν αναρωτιέται και εντέλει δεν το σκέφτεται.

Φαίνεται ότι με τους Αμερικανούς εντάσσεται και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία πολύ γρήγορα κατάπιε τις υποσχέσεις για να μην δεχθεί η Αλβανία τα απορρίμματα άλλων χωρών καθώς, θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες που είχε συνάψει η κυβέρνηση του Μπερίσα .

Ένα απ' τα προβλήματα που δεν ανέφερε κανείς, είναι πως η Αλβανία παρουσιάσει σημαντικές υλικοτεχνικές ελλείψεις για την ασφαλή διαδικασία. Η Αλβανία είναι μια χώρα που θεωρείται ως διεφθαρμένο σύστημα και όπως έγραψε και αμερικανική εφημερίδα υπάρχουν φόβοι ότι αυτά τα χημικά κατάλοιπα μπορεί να καταλήξουν στη μαύρη αγορά. Η Αλβανία προσφέρει επίσης μια πολύ φτωχή υποδομή για τη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας .

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Jeffrey Lewis, αναφέρει στο blog του, ότι σε ένα μέρος που λέγεται "Qafe Molle" στην Αλβανία, εξακολουθούν να βρίσκονται χημικά κατάλοιπα, επικίνδυνα τοξικά κατάλοιπα.

Η ιστορία αρχίζει από το 2002, όταν η Αλβανία ανακοίνωσε πως είχε ανακαλύψει 16 τόνους κινεζικών χημικών όπλων που χρονολογούνταν από την εποχή του Ενβέρ Χότζα.

Οι ΗΠΑ έδωσαν τότε 45 εκατομμύρια δολάρια και τον Ιούλιο του 2007 είχε ήδη ανακοινωθεί ότι το 100% αυτών των χημικών όπλων είχαν εξαλειφθεί. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Που θα πήγαιναν οι Αλβανοί τα απόβλητα αυτών των χημικών όπλων;

Το Αλβανικό Υπουργείο Άμυνας συμφώνησε τότε να οικοδομήσει ένα ειδικό μέρος για να αποθηκευτούν τα απόβλητα με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως ο ειδικός αυτός χώρος δεν φτιάχτηκε ποτέ. Στις αρχές του 2008, η αμερικάνικη εταιρία "Savant Enviromental" που επιθεώρησε το χώρο που είχαν τοποθετηθεί τα απόβλητα, ανέφερε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που εντοπίστηκε στα δοχεία απ' όπου είχαν αρχίσει να ρέουν κυρίως το αρσενικό και ο υδράργυρος.

Το πιο δύσκολο γεγονός είναι ότι η γη έχει ήδη δηλητηριαστεί. Αν και έχουνε περάσει τόσα χρόνια, τα δοχεία με τα απόβλητα είναι ακόμα εκεί. Το blog "Arms Control Wonk" φέρνει δορυφορικές εικόνες. Ωστόσο, το Αλβανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει "αποσαφηνίσει" πριν από δύο χρόνια ότι τα χημικά κατάλοιπα αυτά δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ή το περιβάλλον. Λένε ότι τα χημικά κατάλοιπα είναι αποθηκευμένα σε κοντέινερ και τα ελέγχουν τακτικά.

Πηγή www.himara.gr


Τα πολιτικά κόμματα, ΟΛΑ τα κόμματα, ανίκανα να παράγουν Πολιτική, αφού είναι «κλειδωμένα» στα κατοχικά πλαίσια του 4ου Ράιχ, επιδίδονται σε «ναυμαχίες σε μια σκάφη νερό»: Στην παραγωγή και κυκλοφορία ποικίλων και κακόγουστων σήριαλ…
Μετά από όλο αυτό το υποκριτικό θέατρο γύρω από τις υποκλοπές, τώρα άνοιξε η αυλαία μιας καινούργιας, «αριστερής» παράστασης με την «απλή αναλογική».

Ο «αριστερός-λαγός» του καθεστώτος, η ΔΗΜΑΡ, άνοιξε την παράσταση και ακολούθησαν και τα άλλα επεισόδια με το ΣΥΡΙΖΑ και τις ποικίλες κόντρες…

Το αλατοπίπερο: Οι προκλητικές χυδαιότητες του αλαφούζειου «ιστορικού» και «αριστερού επιβήτορα»: Του Πέτρου Τατσόπουλου…

Καταρχήν να σημειώσουμε το εξής: Όλο αυτό το θέατρο περί απλής αναλογικής αποτελεί μία επιπρόσθετη και τελεσίδικη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ «δημοκρατίας»: Του φασισμού του 4ου Ράιχ.

Κάθε συζήτηση περί εκλογικού νόμου μέσα στα αποικιοκρατικά δεσμά της ΕΕ, του ευρώ και του ΔΝΤ, δηλαδή μέσα στο «λάκκο των λεόντων» της διεθνούς χρηματιστηριακής μαφίας, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΤΗ και ταυτόχρονα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ περαιτέρω τη νέα αποικιοκρατία.

Όταν έχουν καταλυθεί η εθνική ανεξαρτησία, το Ελληνικό Σύνταγμα και τα βάθρα της ίδιας της αστικής δημοκρατίας, ΚΑΜΙΑ δημοκρατική διαδικασία και γνήσια εκλογική λειτουργία ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει.

Όποιος σπέρνει τέτοιες θανάσιμες αυταπάτες, όπως η «αριστερά», το μόνο που επιδιώκει είναι τούτο: Τη διαιώνιση και τη διαρκή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του κατοχικού καθεστώτος.

Και το μόνο που αποδεικνύει είναι: Την ολοκληρωτική ένταξή του στο καθεστώς της πλανητικής χούντας, δηλαδή ότι δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Και το μόνο που στοχεύει είναι: Να διαχειριστεί το κατοχικό καθεστώς, την αποικία των διεθνών ληστών και δημίων, δηλαδή να αποτελέσει τον «αριστερό» δωσίλογο…

Βεβαίως το θέατρο για την απλή αναλογική έχει και άλλες συνιστώσες. Η κυριότερη: Να αναπαλαιώσει το σάπιο καπιταλιστικό καθεστώς.

Αυτή η «αριστερά» είναι πρωτοπόρα και στην παραγωγή των αυταπατών περί αναπαλαιώσεων του πολιτικού σκηνικού, που τις βαπτίσει «ανανεώσεις». Είναι ένα δοκιμασμένο τέχνασμα απάτης πολύ φορεμένο από αυτήν την «αριστερά: Πάντα «ανανεώνεται» (αναπαλαιώνεται) για να «αφομοιώσει» τις παλιές καπιταλιστικές ιδέες και να ενσωματωθεί πιο βαθιά στο σύστημα…

Πάρτε για παράδειγμα την πορεία των «ανανεώσεων» της «ανανεωτικής αριστεράς». Οι «ανανεώσεις» αυτές έβγαλαν: Ανδρουλάκηδες, δαμανάκηδες, μπίστηδες, Κουναλάκηδες, ΔΗΜΑΡ και το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, κακέκτυπο του παλιού πασόκ…

ΟΛΟ, συνεπώς, αυτό το θέατρο που παίζεται με την απλή αναλογική έχει, ως βασική συνιστώσα, την αναπαλαίωση του καταρρέοντος πολιτικού σκηνικού…

Ως ειδική συνιστώσα αποσκοπεί και σε τούτο: Στη σωτηρία των «αριστερών» δωσίλογων τύπου ΔΗΜΑΡ, καθώς και στο ξέπλυμα ποικίλων κυβερνητικών δωσίλογων της «κεντροαριστεράς»…

Γι αυτό και η ΔΗΜΑΡ άνοιξε το θέμα: αγωνίζεται για να σωθεί…

Ο καυγάς, λοιπόν, για το πάπλωμα…

Υ.Γ. Το ιλαροτραγικό της υπόθεσης: Μιλάνε για απλή αναλογική την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει
και εντατικοποιεί την πραξικοπηματική της αυθάδεια και τρομοκρατία…
Που σημαίνει ότι πληθαίνουν οι πιθανότητες να «μετατοπιστούν» οι εκλογές, λόγω ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, στο αόριστο μέλλον…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι