Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Οκτ 2013

Σήμερα συζητούσα με κάποιον φίλο αριστερό και μου έλεγε πως το πρόβλημα είναι ο κόσμος που ψηφίζει Χρυσή Αυγή και πως πρέπει να παραμεριστεί, για να πάει η χώρα μπροστά.

- Μα είναι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Πώς θα τους αφήσεις πίσω για να πάει η χώρα μπροστά; Πόσο μπροστά μπορείς να πας όταν εγκαταλείψεις έστω και έναν άνθρωπο και τον διαγράψεις από την καλύτερη ζωή που εσύ θέλεις να έχουμε; τον ρώτησα.

- Δεν με νοιάζει, μου είπε. Δεν θα καταστραφούμε εμείς, επειδή αυτοί είναι φασίστες ή δεν έχουν μυαλό. Εξάλλου, στην ιστορία υπήρχαν πάντοτε αυτοί που έμεναν πίσω...

Βούρκωσε η ψυχή μου με τα λόγια του.

Τον κοίταξα στα μάτια και του είπα:
- Πόσα δάχτυλα έχει το χέρι σου;
- Πέντε, μου απάντησε
- Καλώς, του είπα. Και το άλλο χέρι;
- Άλλα πέντε, μου απάντησε.
- Πολύ ωραία, του είπα. Και δεν μου λες, είσαι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας;
Χαμογέλασε και μου είπε:
- Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά αριστερών πεποιθήσεων και αριστερόχειρας, μου απάντησε.
Τότε, κοιτάζοντάς τον αυστηρά, του είπα:
- Και πώς θα σου φαινόταν να σου κόψω από το δεξί χέρι το μικρό δαχτυλάκι, που δεν κάνει τίποτε απολύτως...;
- Και γιατί να μου το κόψεις; με ρώτησε
- Μα, αφού σου είναι άχρηστο. Δεν το χρησιμοποιείς και είναι και από το δεξί σου χέρι...
- Δικό μου είναι το χέρι κι ας μην χρησιμοποιώ το δάχτυλο αυτό, μου είπε θυμωμένος και φυσικά κάθε σκέψη να το κόψουμε, σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει...

Για να μην τα πολυλογώ, αρνήθηκε και μου θύμωσε, έχοντας προφανώς τους λόγους του.

Λοιπόν, με το να αποκόψουμε ή να συμπεριφερθούμε επιθετικά σε όσους πίστεψαν πως η Χρυσή Αυγή μπορεί να τους λύσει τα προβλήματα ή μπορεί να κάνει να πληρώσουν όλοι εκείνοι που τους αδίκησαν ή τους κατέστρεψαν, είναι ότι ακριβώς θα κάναμε και με το κόψιμο του μικρού δαχτύλου ενός χεριού, του δικού μας "όχι καλού" χεριού...

Εγώ σας τα είπα κι εσείς τώρα κάνετε όπως σας αρέσει... 
Μόνο μην πείτε ποτέ πως κανείς δεν σας προειδοποίησε ότι το επόμενο "κομμένο δάχτυλο" μπορεί να είστε εσείς...
Και συγχωρείστε όλους εμάς που θέλουμε όλα τα δάχτυλά μας, που θέλουμε όλοι οι Έλληνες να βγούμε από τον εφιάλτη που ζούμε, χωρίς να μείνει κανένας πίσω για να επιβεβαιώσει την ιστορία...Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Οι υπηρεσίες που επηρεάζονται από το μέτρο αυτό είναι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), η Εθνική Διεύθυνση Πληροφοριών (DNI) και άλλες 15

Πάνω από το 70% των πολιτικών υπαλλήλων στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κρίθηκε ότι ανήκει στο "μη απολύτως απαραίτητο" προσωπικό και τέθηκε από σήμερα σε υποχρεωτική αργία λόγω του κλεισίματος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, ανέφεραν τρεις αξιωματούχοι.

Οι υπηρεσίες που επηρεάζονται από το μέτρο αυτό είναι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), η Εθνική Διεύθυνση Πληροφοριών (DNI) και άλλες 15. Η CIA αναμένεται ότι θα δώσει υποχρεωτική άδεια σε περίπου 12.500 πολιτικούς υπαλλήλους, όμως δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία για τις άλλες υπηρεσίες, ανέφερε μία από τις πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Τόσο η CIA όσο και ο Λευκός Οίκος απέφυγαν να σχολιάσουν το θέμα.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, το μέτρο δεν αφορά τους ένστολους στρατιωτικούς. Ορισμένες μεγάλες κατασκοπευτικές υπηρεσίες που ελέγχονται από το Πεντάγωνο απασχολούν περισσότερους στρατιωτικούς παρά πολιτικούς υπαλλήλους. Σ' αυτές περιλαμβάνονται η Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις της οποίας ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο πρώην τεχνικός σύμβουλός της, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Σον Τέρνερ, ο εκπρόσωπος της DNI, απέφυγε να συζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία για τις υποχρεωτικές άδειες, παραδέχτηκε όμως ότι η απόδοση των υπηρεσιών αυτών θα επηρεαστεί εάν συνεχιστεί το κλείσιμο της κυβέρνησης. "Η ικανότητά τους να εντοπίζουν απειλές και να παρέχουν πληροφορίες για ένα ευρύ φάσμα αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια θα περιοριστεί για όσο διαρκέσει" αυτή η κατάσταση, είπε, επισημαίνοντας ότι οι ελάχιστοι υπάλληλοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται "θα φτάσουν στα όριά τους και θα υποχρεωθούν να επικεντρωθούν μόνο στις πιο κρίσιμες ανάγκες".

Η υποχρεωτική άδεια 800.000 υπαλλήλων του ομοσπονδιακού κράτους είχε επιπτώσεις και στην δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων, αφήνοντας στο σκοτάδι τους επενδυτές. Πολλά από αυτά τα δεδομένα, από τα ποσοστά της ανεργίας μέχρι τις αποδόσεις των καλλιεργειών, δεν θα δίνονται στη δημοσιότητα για όσο διάστημα διαρκέσει το κλείσιμο των υπηρεσιών.
Η Υπηρεσία Οικονομικών Αναλύσεων, που δημοσιοποιεί στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη, έκλεισε τον ιστότοπό της τη νύχτα και δεν εξέδωσε μια έκθεση για την οικοδομική δραστηριότητα που επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα το πρωί. Επίσης, η υπηρεσία που επρόκειτο να ανακοινώσει στοιχεία για την απασχόληση την Παρασκευή, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει τίποτα μέχρι να ξαναρχίσει κανονικά η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. "Κατά την περίοδο του κλεισίματος η BLS δεν θα συλλέγει δεν θα δεδομένα, δεν θα εκδίδει ανακοινώσεις, ούτε θα απαντά στα ερωτήματα του κοινού. Ο ιστότοπός της θα ενημερωθεί ξανά όταν ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες" ανέφερε.


Click image to open!Click image to open!Το διάστημα 27 - 29 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση οργάνωσης και διαχείρισης καταυλισμού για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Η άσκηση, που διοργανώθηκε από 9 εθελοντικές οργανώσεις και το Δήμο Θέρμης - αντιδημαρχία περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου με μεγάλη επιτυχία.

Click image to open!Click image to open!Οι εθελοντικές οργανώσεις που συμμετείχαν στο εν λόγω εγχείρημα ήταν οι: Σύλλογος Καταδρομέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΚΒΕ), Διασωστική Ομάδα Αγίου Παύλου (ΔΟΑΠ), Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ), Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ).

Click image to open!Click image to open!Click image to open!Click image to open!Click image to open!Click image to open!Ο σχεδιασμός της άσκησης «Αιγίς 2013» ξεκίνησε 11 μήνες νωρίτερα, το Νοέμβριο του 2012 και πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις της οργανωτικής επιτροπής που αποτελούνταν από έναν εκπρόσωπο κάθε οργάνωσης και του αντιδημάρχου Click image to open!Θέρμης κ. Σαμαρά Σωκράτη. Η στήριξη του Δήμου Θέρμης ήταν καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση και επιτυχή έκβαση της άσκησης αναλαμβάνοντας τον τομέα ενημέρωσης του πληθυσμού και της υλικοτεχνικής υποστήριξης. Ο χώρος που επιλέχθηκε για το στήσιμο του καταυλισμού ήταν στην περιοχή του φράγματος της Θέρμης ακριβώς δίπλα στο περιβαλλοντικό πάρκο και κάλυπτε όλες τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία του (οδηγίες ΟΑΣΠ). Η οργανωτική επιτροπή, στη φάση της προετοιμασίας προχώρησε στην κατανομή των διαφόρων αρμοδιοτήτων, έτσι ώστε κάθε εθελοντική οργάνωση να αναλάβει και να διαχειριστεί έναν από τους επί μέρους τομείς όπως: στήσιμο των σκηνών, οργάνωση σταθμού προνοσοκομειακής φροντίδας, συντονιστικό κέντρο και διοίκηση, γραμματεία καταυλισμού και υποδοχή πληθυσμού, πυρασφάλειας, ασφάλεια χώρου, σταθμός δημιουργικής Click image to open!απασχόλησης ανηλίκων, σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης κ.α.
Click image to open!Στο σταθμό προνοσοκομειακής φροντίδας συμμετείχε ενεργά προσωπικό του κέντρου υγείας Θέρμης, το οποίο σε συνεργασία με εθελοντές διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειας όποτε χρειαζόταν.

Πέραν των 60 σκηνών, στήθηκε και η τεχνική υποδομή που ήταν απαραίτητη για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του καταυλισμού (τουαλέτες, υδροδότηση με πόσιμο νερό, φωτισμός, ηλεκτροδότηση, δίκτυο πυρασφάλειας κ.α.)

Click image to open!Click image to open!Η άσκηση σε αριθμούς:
Εθελοντές που έλαβαν μέρος: 174
Χρόνος προετοιμασίας: 11 μήνες
Διάρκεια άσκησης: 44 ώρες
Click image to open!Click image to open!Σκηνές που στήθηκαν: 60 των 8 ατόμων έκαστη
Πολίτες που συμμετείχαν: 191
Χρόνος που απαιτήθηκε για το στήσιμο των 60 σκηνών: 2 ώρες και 45 λεπτά
Χρόνος που απαιτήθηκε για το στήσιμο της τεχνικής υποδομής: 50 λεπτά
Click image to open!Click image to open!Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη: 12
Πυλώνες φωτισμού: 6
Συντονιστικό κέντρο: 2 χειριστές ασυρμάτων, 1 μετεωρολογικός σταθμός, σύνδεση ίντερνετ, γραμματειακή υποδομή κ.α.

Click image to open!
Click image to open!Click image to open!Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν επίσης διάφορα Click image to open!απρόβλεπτα εικονικά σενάρια για τα οποία δεν γνώριζαν οι συμμετέχοντες, όπως έρευνα αγνοουμένων που υποτίθεται ότι είχαν χαθεί στην προσπάθειά τους να προσέλθουν στον καταυλισμό μέσω ορεινού δρόμου, 2 συμβάντα φωτιάς εντός καταυλισμού, 3 σενάρια τραυματισμών, 2 λιποθυμικά επεισόδια, εξαφάνιση ανηλίκου από τον καταυλισμό, φωτιά σε δασική περιοχή πλησίον του καταυλισμού, φωτιά σε οίκημα πλησίον του καταυλισμού κ.α.
Επίσης πραγματοποιήθηκε ασυρματική ζεύξη του συντονιστικού κέντρου με το αστυνομικό τμήμα και το κέντρο υγείας Θέρμης για την άμεση και απρόσκοπτη ροή και ανταλλαγή πληροφοριών.

Click image to open!Click image to open!Στην λέσχη ανατέθηκε η ασφάλεια του χώρου και ενήργησε επικουρικά σε όλα τα στάδια του στησίματος του καταυλισμού και όπου αλλού της ζητήθηκε , μια απίστευτη εμπειρία 44ωρης εργασίας και σωματικής καταπόνησης το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε όλους και όλες που για δύο ημέρες εκπαιδεύονταν στο πως θα βοηθήσουν την πολιτεία και τον συνανθρωπό τους .

Click image to open!Click image to open!Ένα μεγάλο μπράβο στον δήμο Θέρμης για την πρωτοβουλία και την συμμετοχή του και ένα Εύγε σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες.

Την άσκηση παρακολούθησαν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. του Πυροσβεστικού Σώματος, της Γ.Γ.Π.Π. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, περιφερειακών δήμων και εθελοντικών διασωστικών οργανώσεων.

Click image to open!
Click image to open!Click image to open!Click image to open!Click image to open!
Click image to open!


  • Άρχισαν οι απολογίες από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με πρώτη του Ηλία Κασιδιάρη
  • Διαγράφηκε η σελίδα του στο Facebook
Με τον Ηλία Κασιδιάρη - που έκανε λόγο για πολιτική δίωξη η οποία υπηρετεί εκλογικές σκοπιμότητες - άρχισε ο χορός των απολογιών εκ μέρους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ αμφισβητεί και τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενος μη άρση της βουλευτικής ασυλίας. Τηρώντας τη γραμμή που από την αρχή προέβαλαν οι κατηγορούμενοι βουλευτές, φέρεται να υποστηρίζει ότι η δίωξη είναι πολιτική και επισημαίνει ότι η απαγγελία κατηγοριών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο ρόλος που είχε στη Χρυσή Αυγή ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου.

Στο γραφείο των ανακριτών διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Πρωτόπαπα, που ανέλαβαν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, απολογούνται, εκτός του Ηλία Κασιδιάρη, οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Οι κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εισήλθαν στον χώρο των γραφείων από την πίσω και όχι από την κεντρική πόρτα του κτιρίου.

Σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων συναδέλφων τους, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιάννης Βουλδής και Ευστάθιος Μπούκουρας. Στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί της Χρυσής Αυγής, που φώναξαν συνθήματα υπέρ των βουλευτών. Για την κάλυψη των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στην Ευελπίδων πολλά ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Διαγραφή της σελίδας του Ηλία Κασιδιάρη στο Facebook - Tη θέση της πήρε αυτή μιας ομάδας οπαδών που τον θέλει δήμαρχο

Ο λογαριασμός του κατηγορούμενου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο μέσο δικτύωσης καταργήθηκε μετά από πολλές αναφορές για ρητορική και σύμβολα του μίσους.

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, η καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής θα γίνει και στο διαδίκτυο και η διαγραφή του Ηλία Κασιδιάρη από το Facebook είναι η αρχή.

Στη θέση της βέβαια ξεφύτρωσε ένα fanpage υπό τον τίτλο «Ηλίας Κασιδιάρης Δήμαρχος», το οποίο έχει γύρω στα 800 likes και μεταξύ άλλων αναγράφει «Η Χρυσή Αυγή δεν τελείωσε, τώρα ακριβώς αρχίζει».

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι διαγράφηκε η σελίδα του Ηλία Κασιδιάρη στο Facebook, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία... 


Μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook είχε αναρτήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το Σάββατο το βράδυ, την ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής περίμεναν να απολογηθούν.


«Δεν θα μας λυγίσουν ποτέ! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Χρυσή Αυγή!» έγραψε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενώ περίμενε να εμφανιστεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

Πηγές: Η Εφημερίδα των Συντακτών, Viva, KoolNews.grΔεν έχω καμία πρόσβαση στο Υπουργείο των Εξωτερικών και ασφαλώς δεν μπορώ να γνωρίζω τα πλάνα του για την θεολογική σχολή της Χάλκης.
Έχω όμως άποψη επί του θέματος και την έχω εκθέσει εγγράφως και προφορικώς σε ανώτερα πολιτικά και εκκλησιαστικά πρόσωπα.

Άποψη μου είναι ότι η Ελλάδα, αλλά και η ίδια η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν έχουν κανένα συμφέρον να λειτουργήσει κάτω από την επιστασία και έλεγχο του επί χρόνια αναξιόπιστου Τούρκικου Κράτους.
Ειδικά αν το άνοιγμα της Χάλκης γίνει με κάποιου είδους ανταλλαγή - υποχώρηση της Ελλάδος σε άλλα ζητήματα, ουσιαστικότερα και μη επανακτήσιμα.

Η Τουρκία, οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον θελήσει, μπορεί να άρει τις ό,ποιες υποχωρήσεις της στην Θεολογική Σχολή, ενώ αντίθετα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να ανακτήσει το μισό Αιγαίο -αν αυτό δοθεί ως αντάλλαγμα- ή την ό,ποια υποχώρηση της Ελλάδος σε θέματα ΑΟΖ ή Θράκης...

Χρόνια τώρα θα έπρεπε να είχε ανοίξει ως εξόριστη η θεολογική σχολή της Χάλκης στην Γερμανία ή στην Θράκη ή οπουδήποτε αλλού, εκτός Τουρκίας, αφαιρώντας έτσι την ό,ποια τουρκική επιρροή και πολιτική εκμετάλλευσή της από την Τουρκία.

Δεν αναφέρομαι σε μεταφορά του Πατριαρχείου, αν και δεν θα με πείραζε σε περίπτωση που και αυτό θα μεταφερόταν ως εξόριστο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, εκτός Τουρκίας, πχ Αμερική ΕΕ Κτλ.
Γνώμη μου είναι πως δεν έχουν γίνει οι σωστές κινήσεις εκ μέρους των αρμοδίων, ώστε να καταστεί το Πατριαρχείο στην συνείδηση του δυτικού κόσμου και πολιτισμού, ως ένα από τα ελάχιστα σημεία πρόσβασης και άμυνας του δυτικού πολιτισμού στον διαρκώς επεκτεινόμενο εις βάρος της δύσης, ισλαμικό κόσμο.

Πόσα τζαμιά έχουν ανοίξει τα τελευταία πενήντα – εκατό χρόνια στην καρδιά του δυτικού κόσμου και πόσες χριστιανικές εκκλησίες έκλεισαν το αντίστοιχο διάστημα στον ισλαμοφασιστικό κόσμο, μέρος του οποίου είναι και η Τουρκία βέβαια;

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί ο δυτικός παρηκμασμένος νεκρός πολιτισμός να αντισταθεί στον δυναμισμό και στην ζωντάνια του Ισλάμ, γι αυτό και βαφτίζει την υποχώρηση και τον φόβο του, ως ανοχή στην διαφορετικότητα, παραιτούμενος έτσι από την πρωτοκαθεδρία και την ευθύνη του ως ο ανώτερος Παγκόσμιος πολιτισμός,
Εκτός και αν έχουμε τόσο πολύ ασπαστεί τις ιδέες της χαζο-αριστεράς που νομίζει ότι ο πακιστανικός πολιτισμός είναι ισότιμος του Ευρωπαϊκού.

Αν τώρα δεν ξυπνήσει η Δύση και αν δεν αναλάβει ως υπεύθυνος ζωντανός πολιτισμός τις ευθύνες της έναντι των επόμενων γενεών χριστιανών και μουσουλμάνων, πολύ φοβάμαι ότι μετά τον χριστιανικό μεσαίωνα, έρχεται για την Ευρώπη και ο ισλαμικός μεσαίωνας με όχημα την ανοχή στην διαφορετικότητα, ο οποίος σίγουρα δεν θα είναι ούτε προς το συμφέρον της ποιότητας της ζωής των ίδιων των επόμενων γενεών των μουσουλμάνων.

Η Θεολογική Σχολή Χάλκης έχει υποχρέωση να λειτουργήσει ως Εξόριστη Θεολογική Σχολή, ακριβώς για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα ως κομμάτι του δυτικού πολιτισμού, αλλά και γιατί η ό,ποια υποχώρηση της Ελλάδος θα είναι παντοτινή, ενώ αντίθετα η Τουρκία μπορεί και να ξανακλείσει την σχολή μετά από τριάντα χρόνια ή και πολύ λιγότερο.

ΥΓ: Δεν βλέπω τον χριστιανικό μεσαίωνα ως ανώτερο του ερχόμενου μουσουλμανικού μεσαίωνα, απλά αναγνωρίζω μια δημοκρατική ωριμότητα του χριστιανισμού, αναλογιζόμενος και πως κανένα από τα 55 -60 μουσουλμανικά κράτη δεν έχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη


Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες....
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν...
Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ' επίφασην πρωθυπουργού.

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά  τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο "πείραμα" της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές. 

Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς... 
Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου...
Ή αυτοί, ή εμείς...
Όχι, δεν είναι σωστό το λιγότερο κακό. Μεταλλασσόμαστε σε κάτι πολύ μίζερο. Απίστευτα μίζερο. Κοντά στο κόλπο του «διαίρει και βασίλευε», στους συγχισμένους και τρομοκρατημένους ανθρώπους παίζει το άλλο φάντασμα. Ο μπαμπούλας του πάτου. Των ανθρώπων που προσπαθούν να κρατηθούν λίγο πιο πάνω από το πάτο και να ευχαριστούν το θεό που δεν πέσανε. Ακόμα και με τα χέρια κρεμασμένα να πονάνε, με το φως να είναι κάτι που δε φτάνει πια στις ζωές τους, υπάρχει ένα «δόξα σοι» που δεν είναι ακόμα ο πάτος.

Κοντά στους ανέργους, στις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, νοιώθουν ευγνωσμοσύνη όσοι κατορθώσουν και εξασφαλίσουν τον μισθούλι. Εκείνα τα ευλογημένα τρία, πέντε, έξι ή εφτά κατοστάρικα. Κοντά στους ανίατους ασθενείς υπάρχουν εκείνοι που οραματίζονται μια γιατρειά, έστω κι αν περάσουν ολόκληρη ζωή με βάσανα στην αναμονή της...

Χιλιάδες συμπολίτες αυτή τη στιγμή δουλεύουν πραγματικά σαν ΣΚΛΑΒΟΙ. Με μεροκάματα της πλάκας, ωρομίσθιοι, ιδρωμένοι τρέχουν με τα φυλλάδια στο χέρι να πάρουν ένα δεκάρικο, παρακαλάνε για μερικές ώρες δουλείας κι ένα χαρτζηλίκι. Μπλεγμένοι στα μαφίοζικα εργοδοτικά κυκλώματα, απροστάτευτοι από οποιοδήποτε κράτος δικαίου που είναι ανύπαρκτο. Όσες ώρες θέλει το αφεντικό. Όπως θέλει. Με ό, τι τρόπο θέλει.

Κοντά στην απόγνωση του άνεργου, υπάρχει ο εξευτελισμός του δήθεν εργαζόμενου. Με εκβιασμούς, προσβολές, τσαλάκωμα της όποιας ελάχιστης αξιοπρέπειας έχει απομείνει. Άνθρωποι που είναι έτοιμοι να ανεχτούν τον μπαμπούλα της ντροπής, της συνεχούς αίσθησης εξευτελισμού, σκεπτόμενοι πως αυτό το τέρας είναι λιγότερο οδυνηρό από το άλλο. Το τίποτα. Το ελάχιστο γίνεται πηγή χαράς μπροστά στο τίποτα.

Για να πληρώνουν τα χαράτσια, το νοίκι, το δάνειο, για να πληρώνουν όλα τα γ@μησιάτικα όσων περάσανε έφαγαν, ήπιαν, γ@μισαν και τ΄αφησαν όλα ρημαδιό. Όποιος είναι έξω από αυτή τη ζούγκλα, δεν μπορεί να καταλάβει. Όποιος για οποιοδήποτε λόγο έκανε το κομπόδεμα, είχε κρατήματα από την οικογένεια, ή δεν έχει υποχρεώσεις, ή χαρτζιλικώνεται από τους γονείς του, ή έχει γεννηθεί γενικότερα με το κ@λο στη κανονική του θέση κι όχι μπροστά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ αυτό που νοιώθουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή, που έχουν χάσει το μπούσουλα στη κυριολεξία.

Αν θέλετε να νοιώσετε λίγο στο πετσί , τι σημαίνει οικονομική χούντα, τι σημαίνει βία, κάντε τη βόλτα σας από τον ιδιωτικό τομέα της περίφημης Ελλάδας του success story... Μιλήστε με τα κοριτσάκια στα πολυκαταστήματα και στα σούπερ μάρκετ, μιλήστε με τους εργάτες, μιλήστε με τα παιδιά που στήνονται στις σκάλες του μετρό και σας χαμογελάνε για να πάρετε ένα κ@λοφυλλάδιο. Μιλείστε με ανθρώπους που έχουν φάνει τα πνευμόνια τους και τα συκώτια τους στη κάθε λογής βρωμοδουλειά και που πάνω στους ώμους τους χτυπάει αλύπητα το χειρότερο μαστίγμωμα των εθισμένων , τυφλωμένων, τζογαδόρων που το ονομάζουν πολιτική λιτότητας, αναδιάρθρωση, διάσωση ή ότι άλλο διάολο το λένε...

Βία είναι να σου λένε «είσαι μ@λάκας, άχρηστος και δεν σε γουστάρω» και να σε πετάνε έξω γιατί έτσι γουστάρουν. 
Βία είναι να φτύνεις κάρβουνο από τα πνευμόνια και να σε κυνηγάει ένας χαρτογιακάς γιατί δεν πλήρωσες το ρεύμα, το νερό ή το χαράτσι στο σπιτάκι που το έφτιαξες φτυνοντας αυτό το κάρβουνο, το αίμα. 
Βία είναι να είσαι κοριτσάκι και να σου βάζει χέρι ο κάθε ανώμαλος για να κρατήσεις τη δουλειά σου και να μην μπορείς να φύγεις γιατί δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
Βία είναι να είσαι μεσήλικας και να σε πετάνε στο δρόμο μετά από 30 χρόνια δουλειάς και όλες οι πόρτες να γράφουν «μας είσαι άχρηστος, περίσσευμα πλέον, πέθανε». 
Βία είναι να έχεις σπουδάσει να έχεις φάει όλα τα νιάτα σου στο θρανίο και να υπομένεις έναν υπάνθρωπο που σε βάζει να δουλεύεις για ψίχουλα, σαδιστικά, με όλα τα δικαιώματα στα χέρια του να σε ταπεινώνει και να σε εξευτελίζει. 
Βία είναι να δουλεύεις δώδεκα ώρες και να μην φτάνει να πάρεις στα παιδιά σου ούτε τα απαραίτητα. 
Βία είναι να καταλαβαίνεις πως στη ζωή σου είσαι έρμαιο κι όχι αφέντης. Δούλος κι όχι κύριος....

Η χειρότερη μορφή βίας είναι ο σκλάβος που αισθάνεται υποχρέωση. Ο κακοπληρωμένος που λέει «δόξα σοι». Ο άνθρωπος που εξευτελίζεται καθημερινά, σε κάθε επίπεδο στη ζωή του, που τρώει ένα κομμάτι ψωμί, και νομίζει ή πείθεται σιγά σιγά πως αυτό είναι το μερίδιό του σ΄αυτό το κόσμο. Πως είναι ΜΟΙΡΑ αυτό που το συμβαίνει κι όχι η ασυδοσία και η στυγνότητα ενός ολόκληρου συστήματος που τον πετάει σαν τη τρίχα από το προζύμι γιατί έτσι γουστάρει απλά.

Όχι, τίποτα απ΄ολα αυτά δεν έχει τη παραμικρή δικαιολογία. 
Όχι, αυτοί που τσακίζονται κάτω αυτή τη στιγμή δεν τα φάγανε μαζί με τους άλλους. Όσοι τα φάγανε έχουν ακόμα και τρώνε. Όσοι λαμογιάσανε λαμόγια με γνωριμίες είναι ακόμα. Όσοι ήταν τεμπελόσκυλα του κερατά, κανένας δεν τους έχει πειράξει ακόμα. Όσοι κλέψανε, εξαπάτησαν, κορόϊδεψαν φρόντισαν το τομάρι τους, το τομάρι τους κρατάει ακόμα γερά. Κανένας δεν τιμωρήθηκε. Κανένας δεν οδηγήθηκε εκεί που θα έπρεπε να είναι από όλους τους εγκληματίες που πέρασαν από αυτό το τόπο. Οι ίδιοι είναι που τρώνε πάλι. Οι ίδιοι περνάνε καλά. Οι ίδιοι έχουν εξασφαλισμένα τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Δεν ξέρουν τι σημαίνει δυστυχία. Δεν ξέρουν τι σημαίνει πείνα. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ανεργία ή κακοπληρωμένη δουλειά. Δεν έχουν ιδέα πώς είναι να επιβιωνεις με ΤΙΠΟΤΑ.

Κι αν η δυστυχία μπορεί πλέον να συλλαμβάνεται από τα τηλεοπτικά συνεργεία, γιατί έχουμε εξελιχθεί, γιατί υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα, τα κλείνουν και τα απαγορεύουν γιατί χαλάνε το πάρτυ. Οι σκηνές της αληθινής τραγωδίας καλύπτονται όπως οι ζητιάνοι που διώχνει ο σερβιτόρος από ένα καλό εστιατόριο για να μην χαλάνε την όρεξη στους θαμώνες. Όπως οι άστεγοι που τους μαζεύει ο μπόγιας όταν είναι γιορτές για να μην χαλάνε το κέφι τους οι καλοί νοικοκυραίοι που ετοιμάζουν τα δώρα τους. Όπως οι φυλακισμένοι που κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι απέγιναν όταν πέρασαν εκείνα τα κάγκελα...

Η χειρότερη βία αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας είναι πως ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ εκτός από αυτά που είναι η αληθινή αθλιότητα. Όλοι ασχολούνται με κάθε είδους παπαριά που καρφώνεται στους αποχαυνωμένους εγκεφάλους, αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ, για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν. Πεθαίνει το κορμί τους ή πεθαίνει η ψυχή τους χωρίς ελπίδα. Με το δράμα να κλείνεται στους τοίχους του σπιτιού τους. Με το κλάμα τους να μην το ακούει κανείς. Με τη ντροπή τους, τη μιζέρια τους, να έχει γίνει δεύτερο δέρμα...

Και ναι, ξέρω, γιατί όλοι αυτοί που λέω δεν ξεσηκώνονται. Γιατί δεν βγαίνουν έξω να φωνάξουν, να απαιτήσουν, να δείξουν την οργή τους, με κάθε τρόπο. Γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Γιατί νοιώθουν πως είναι εγκαταλελειμμένοι από κάθε πολιτική δύναμη. Κάθε παράταξη είτε λέει πως είναι μ΄αυτούς είτε λέει πως είναι με τους άλλους. Νοιώθουν τη ψευτιά, την υποκρισία, σε κάθε χώρο, δεν πιστεύουν σε κανέναν πιά.

Κι όμως, αυτό όλο το άθλιο σκηνικό δεν θα πάει μακριά έτσι ήσυχα. Δεν θα κρατήσει για πάντα. Όσο αυτή η μερίδα αυξάνεται, τόσο είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον μεσαίωνα που ξημερώνει ακμαιότατος μπροστά μας. Όσο αυτή η μερίδα συνεχίζει να αγνοείται ή να κοροϊδεύεται με ψεύτικα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, τόσο πιο γρήγορα η τραγωδία θα φτάσει στη τελική πράξη.

Το πλήθος μπορεί να είναι φοβισμένο, άβουλο, υποταγμένο, εξωτερικά, αλλά μετατρέπεται μέσα του σε πολίτη τελευταίας κατηγορίας. Σε απόβλητο. Σε παρία. Σε ένα χαμένο που δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει. Υπάρχει μια βουβή οργή που είναι πολύ επικίνδυνη, να μετατραπεί σε κάθε μορφή μανίας.

Μην το υποτιμάτε. Ένα αγανακτισμένο πλήθος δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Αλλά ένα πλήθος από μανιασμένους ανθρώπους είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

Πηγή: Συνήθης Ύποπτος
Η μονολεκτική αλήθεια για τα οικονομικά της ΕΕ: «χρεοκοπία»

Του John Ward
The Slog  
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Τις τελευταίες εβδομάδες, από αυτό το ιστολόγιο αμφισβητήσαμε επανειλημμένα την επίσημη εκδοχή της «κατάστασης πραγμάτων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την «σοφία» του γερμανικού εκλογικού σώματος, τα μυστηριωδώς εξαφανισμένα στοιχεία για τις επενδύσεις στην Ευρωζώνη, την κατάσταση των ισπανικών τραπεζών, την πραγματική σκοπιμότητα πίσω από τα χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής του ελληνικού «χρέους» και τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, την προφανώς αναληθή φύση των ιταλικών οικονομικών δεδομένων, την αφερεγγυότητα της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paischi, καθώς και εάν ή όχι ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει όντως εξασφαλίσει τη μείωση του προϋπολογισμού της Κομισιόν. 

Συγκεκριμένα, πιστεύω ότι ο καταιγισμός δεδομένων – σοκ που διαδέχθηκε τη νίκη της Μέρκελ το περασμένο Σαββατοκύριακο, αν μη τι άλλο, χρήζει κάποιου σχολείου. Εσείς θα κρίνετε ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην ΕΕ σήμερα, βάσει των ακόλουθων δεδομένων:

Η Γαλλική τράπεζα Société Générale δημοσίευσε την εξής καταδικαστική δήλωση σχετικά με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη: 

«Η παροχή δανείων για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε περαιτέρω κατά € 8 δισ. ή κατά 1,5% σε ετήσια βάση. Μακροπρόθεσμα, αυτό σημαίνει ότι ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον. Το ποσοστό δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα παρέμεινε αρνητικό τον Αύγουστο, ενώ μειώθηκε κατά 2,0% σε ετήσια βάση. Το ποσοστό παροχής δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα, όπως διαμορφώθηκε για τις πωλήσεις και τιτλοποιήσεις, μειώθηκε κατά 8 δις €, μετά από κατακόρυφες μειώσεις της τάξεως των € 35 δισ. και € 44 δις ευρώ αντίστοιχα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν 1,5% κάτω από τα περυσινά επίπεδα (του Αυγούστου του 2012)».

Όσον αφορά την φυγή κεφαλαίων / επενδύσεων, τα ίδια τα στοιχεία της ΕΚΤ καθιστούν σαφή την σημερινή πραγματικότητα:

Παρ’ όλο που μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δείχνει «άγριες» αποκλίσεις σε όλους τους τομείς και τις χώρες, η παροχή δανείων προς μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις υποχώρησε κατά € 11 δισ. τον Αύγουστο (2,9% σε ετήσια βάση ), μετά από μειώσεις της τάξεως των € 19 δισ. (2,1% σε ετήσια βάση) και € 12 δισ. (2,3%) τον Ιούλιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει, συγκεντρωτικά, μια κατακόρυφη πτώση και φυγή κεφαλαίων της τάξεως των € 42 δισ., γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ανάκαμψη των επιχειρηματικών επενδύσεων είναι σχεδόν αδύνατη στο εγγύς μέλλον. Ιδού το διάγραμμα που τα λέει όλα: 


Όπως βλέπετε, δεν έχει υπάρξει ούτε μια θετική τάση στην παροχή δανείων προς μη τραπεζικά επιχειρηματικά σχήματα από τον Ιούνιο του 2012. 

Αυτή είναι η πραγματική ουσία του αυτοκτονικού αδιέξοδου της ΕΕ: δεν έχουμε να κάνουμε με μια «πανδαισία» ρευστότητας, αλλά με μια έρημο δανεισμού.

Και εδώ είναι αυτό που τελικά εξηγεί τη δυσλειτουργία του ισπανικού τραπεζικού συστήματος – μια πραγματικότητα την οποία έχω επανειλημμένα σχολιάσει από τα τέλη του 2011 – και την τρομακτική αφερεγγυότητα του συνόλου του ιταλικού τραπεζικού συστήματος


Από το περασμένο φθινόπωρο, ο τραπεζικός δανεισμός στην Ισπανία έχει μειωθεί δραματικά, σε βαθμό καταστροφικό, και η Ιταλία πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια ακριβώς πορεία. Η δε Γαλλία θα ακολουθήσει σύντομα.

Όσο για έστω την παραμικρή πιθανότητα να υπάρξουν μειώσεις στον προϋπολογισμό της Κομισιόν, ο Κάμερον ας το πάρει απόφαση από τώρα ότι είναι πραγματικά δεμένος χειροπόδαρα:

Ο Επίτροπος για θέματα προϋπολογισμού της ΕΕ Janusz Lewandowski δήλωσε χθες το βράδυ: 

«Θα χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια προκειμένου να ανταποκριθούμε στις νομικές υποχρεώσεις μας»

...και αμέσως ζήτησε ευθέως το ποσό των € 4,20 δισ. , ένα»πακετο διάσωσης» που θα αντληθεί από τις χώρες – μέλη της ΕΕ ... 

...«διαφορετικά θα ξεμείνουμε από μετρητά μέσα σε λίγους μήνες» (!)

Η είδηση «έσκασε» σαν βόμβα,  έξι μόλις μήνες αφού η ΕΕ δαπάνησε άλλα € 5,4 δισ. για να κρατηθεί «ζωντανή». Αυτό το επιπλέον ποσό θα διαμορφώσει τον προϋπολογισμό της στα 150 δισ. ευρώ – κατά 8,4% αυξημένο σε σχέση με αυτόν του προηγούμενου έτους, και παρά τις περικοπές της τάξεως του 13% που προανήγγειλε ο Κάμερον από πέρυσι. 

Να θυμίσουμε ότι αυτή η «οργάνωση» που ονομάζεται Κομισιόν (ή Ευρωπαϊκή Επιτροπή) έχει υπερβεί τον προϋπολογισμό της συστηματικά κάθε χρόνο από τότε που άρχισε να «λειτουργεί», και δεν υπάρχει ελεγκτής οπουδήποτε στον κόσμο που να ήταν διατεθειμένος να υπογράψει το κλείσιμο των λογαριασμών επί δεκαεννέα συναπτά χρόνια, τόσο «παρά φύσιν» είναι μερικά από τα ποσά που καταγράφονται εκεί. 

(Ρίξτε μια ματιά στην ανάλυσή μας για το πού πήγαν € 2,1 δισ., σε χθεσινή μας ανάρτηση για την Ελλάδα ).

Έτσι, μπορούμε να προσθέσουμε όλα τα παραπάνω στη λίστα των πικρών ειδήσεων που διαδέχθηκαν την νίκη της Μέρκελ, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη νέα διαμόρφωση του γερμανικού Bundestag: την επανέναρξη του προγράμματος LTRO της ΕΚΤ από τον Mάριο Ντράγκι, το φαλιμέντο της Monte del Paschei, την άκρως ύποπτη πρόβλεψη από την Deutsche Bank, καθώς και την λεηλασία των συντάξεων στην Πολωνία.

Καληνύχτα σε όλους, και την επόμενη φορά που θα ακούσετε για «ανάκαμψη», «ανόρθωση», «success story» και όλες τις υπόλοιπες μα%#@ίες, δώστε σε όποιον σας τις είπε ένα γερό ταρακούνημα, δίνοντάς του μαζί και τον σύνδεσμο αυτής εδώ της σελίδας. Η Αμερική είναι σε κατάσταση χάους, το δολάριο είναι σε ακόμη μεγαλύτερο χάος, η Ευρώπη είναι στάσιμη και αφερέγγυα, και η επιστημονικής φαντασίας ομαλή προσγείωση της Κίνας θα είναι αδύνατη χωρίς την μαζική απορρόφηση των προϊόντων της από αυτές εδώ τις αγορές της Δύσης.

Ένα τελευταίο μόνο. Για να επαναδιατυπώσω το συμπέρασμά μας, όταν από τις 11 Σεπτεμβρίου κάναμε κάποιες προβλέψεις για τις γερμανικές εκλογές… 

«... Όπως συμβαίνει συχνά, τα εξωτερικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η γερμανική πλειοψηφία πρόκειται να διαπράξει ένα τραγικό σφάλμα... Οι Γερμανοί, που τόσο αρέσκονται στις πεζοπορίες, στην πραγματικότητα έχουν αρχίσει μια πορεία προς την καταστροφή, με την ίδια αυτάρεσκη «ζε μ’ αν φου» αισιοδοξία που διακατείχε τη μεσαία τους τάξη την εποχή της Βαϊμάρης, μετά το 1931 ».

Τέλος, ας μου επιτραπεί να επαναλάβω την τελευταία μου χθεσινή σύσταση: 

«Ο δημοσιονομικός και οικονομικός καπιταλισμός της παγκοσμιοποίησης βρίσκεται σε μια βαθιά τάφρο με σκ%&ά , την οποία δημιούργησαν αφελείς νεοφιλελεύθεροι ακαδημαϊκοί και ψυχωσικοί, άπληστοι τραπεζίτες. Δεν υπάρχει διέξοδος. Ας το αποδεχθούν επιτέλους και ας προετοιμαστούν ανάλογα». 


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύθηκε στους New York Times  με τίτλο: «Ένας νέος κόσμος γεννιέται από τα συντρίμμια της ‘Αραβικής Άνοιξης’».

Η ενδεχόμενη κατάρρευση της Συρίας, θα είναι μόνο η αρχή μια αλυσιδωτής αντίδρασης στην περιοχή, πολλές χώρες θα υποστούν κατακερματισμό.

Ο αρθρογράφος Robin Wright σχολιάζοντας τη Nέα Tάξη Πραγμάτων στην περιοχή θα σημειώσει:

Η Συρία

«Η στρατηγική θέση της Συρίας και της εξουσίας της την έχουν κάνει ένα στρατηγικό κέντρο της Μέσης Ανατολής. Αλλά αυτή- μια πλούσια χώρα σε θρησκευτική και πολιτική πολυμορφία είναι ασταθής. Από το 1940 έως το 1970 στη Συρία, υπήρξαν δεκάδες πραξικοπήματα, μέχρι που ο Άσαντ (πατέρας) πήρε τον έλεγχο της εξουσίας.

Τώρα, μετά από 30 μήνες αιματοχυσίας, η ποικιλία αυτή αποδείχθηκε μοιραία. Σκότωσε τη χώρα και τους ανθρώπους. Η Συρία διαιρείται σε τρεις εύκολες διακριτές περιοχές και κάθε μία έχει τη σημαία και το στρατό της.

Η περιοχή της Δαμασκού, Χομς και Χάμα μέχρι την ακτή είναι υπό τον έλεγχο των Αλεβιτών της αίρεσης του Άσαντ. Στο βορρά- ένα μικρό Κουρδιστάν αυτόνομο στην πραγματικότητα από τα μέσα του 2012, όλα τα υπόλοιπα στο σουνιτικό κέντρο της χώρας.

Το Ιράκ

Ο κατακερματισμός στη Συρία θα αποτελέσει προηγούμενο για άλλες χώρες, ειδικά με το γειτονικό Ιράκ. Η Συρία και το Ιράκ είναι στην ίδια δίνη. Η σουνιτική επαρχία Ανμπάρ θα αισθάνεται πιο άνετα ενωμένη με τους σουνίτες αδελφούς στην ανατολική Συρία. Μαζί μπορούν να σχηματίσουν ένα de facto ανεξάρτητο κράτος ‘Σουνιστάν’.

Οι Κούρδοι

Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι Κούρδοι στη Συρία είχαν από καιρό χωριστεί λόγω αντιφάσεων, αλλά τον Αύγουστο τα σύνορα άνοιξαν και κατέφυγαν στο Ιρακινό Κουρδιστάν 50.000 Κούρδοι της Συρίας. Αυτό δημιουργεί μια νέα εθνική κοινότητα. Ο Μασούντ Μπαρζανί ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την πρώτη Κουρδική Σύνοδο Κορυφής, στην οποία προβλέπεται να συγκεντρωθούν 600 αντιπρόσωποι από 40 μέρη- Ιράκ, Συρία, Τουρκία, Ιράν. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Η Λιβύη

Η Λιβύη θα χωριστεί σε δύο ή τρία μέρη. Το Εθνικό Συμβούλιο της Κυρηναϊκής κήρυξε την αυτονομία του τον Ιούλιο. Οι Φεζάν στον νότο είναι πολύ διαφορετικοί πολιτισμικά από τις υπόλοιπες φυλές της Λιβύης και συνδέονται περισσότερο με τις Σαχέλ, από ό, τι στη Βόρεια Αφρική, που είναι επίσης πρόθυμοι να χωρίσουν.

Η Υεμένη

Οι αλλαγές στην Αραβική Χερσόνησο θα είναι αρκετά δραματική και απρόσμενη. Η Υεμένη μπορεί να χωριστεί σε βορρά και νότο και οι κάτοικοι σουνίτες του Νότου ενδέχεται να επιθυμούν να ενωθούν με τους αδελφούς τους στη Σαουδική Αραβία. Οι Υεμενίτες είναι φτωχοί και θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στον πλούτο της Σαουδικής Αραβίας- μια άλλη διέξοδο στη θάλασσα.

Η Σαουδική Αραβία

Η πιο εντυπωσιακή ιδέα φαίνεται η βαλκανιοποίηση της Σαουδικής Αραβίας. Το πετρέλαιο ενδέχεται να εξαντληθεί σε 20 χρόνια και η κοινωνική πίεση σε συνδυασμό με το παράφρων επίπεδο διαφθοράς και ένα ποσοστό ανεργίας στο 30 τοις εκατό θα φέρει κοινωνικό βρασμό και γεωγραφικό διαχωρισμό.

Η εθνοκάθαρση που έγινε στη Συρία δημιούργησε ένα πρόβλημα, χάσμα μεταξύ των ανθρώπων. Ο θρησκευτικός πόλεμος οδήγησε σε διάσπαση μεταξύ των σουνιτών και των σιιτών σε τέτοιο βαθμό που είναι δύσκολο να καθοριστεί, σημειώνει η πηγή.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος