Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Σεπ 2013

Δεν ισχύει στην πολιτική το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύ­λων». Ιδίως σε ένα κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή...

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αναστάτωση προκάλεσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η απειλή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλο­λιά­κου ότι ενδέχεται να αποφασίσει να παραιτηθούν ομαδικά κάποια στιγμή οι 18 βουλευτές του κόμματός του. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αναπληρωματικές εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας, οι οποίες όμως συμπεριλαμβάνουν σαφώς πάνω από τον μισό πληθυσμό της. Ο λόγος είναι ότι στις περιφέρειες αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Α', Β' Αθήνας και Α' Β' Πειραιά, αλλά και οι Α' Β' Θεσσαλο­νίκης, το υπόλοιπο Αττικής, η Αχαΐα, η Αιτωλοα­καρνα­νία, η Λάρισα κ.λπ. Το επικίνδυνο για την κυβέρνηση είναι ότι στις 14 από τις 15 περιφέρειες θα κριθεί από 1 έδρα, την οποία θα πάρει όποιο κόμμα έρθει πρώτο.

Πολιτική αυτοκτονία συνιστά για τη Χρυσή Αυγή μια τέτοια επιλογή. Πουθενά δεν πρόκειται να βγει πρώτο κόμμα για να πάρει έδρα στις 14 περιφέρειες. Το πολύ πολύ να διασώσει μία από τις τρεις έδρες που έχει στη 15η περιφέρεια, της Β' Αθήνας. Το να έχει πάντως 18 βουλευτές και να μείνει με... έναν (!) συνιστά απίστευτο πολιτικό κρετινισμό.

Δεν ισχύει στην πολιτική το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Ιδίως σε ένα κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στα πρόθυρα να χαρακτηριστεί, βάσει των δικαστικών ερευνών για τη δράση της, τεκμηριωμένα ως εγκληματική συμμορία. Αν τα στελέχη της πάψουν να έχουν τη βουλευτική ασυλία, θα κατασπαραχθούν πολύ πιο εύκολα από όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με το 90% του ελληνικού λαού τουλάχιστον να χαιρετίζει ενθουσιωδώς αυτή την εξέλιξη. Θα δεθούν χειροπόδαρα βάσει της παραβατικής δράσης τους και αδικημάτων που έχουν ήδη τελέσει κατά το παρελθόν όλα τα στελέχη της πριν προλάβουν να επανεκλεγούν. Απλώς θα επιτάχυνε τη διάλυση της Χρυσής Αυγής ενδεχόμενη παραίτηση των βουλευτών της.

Δεν θα παραιτηθούν. Εξαιρετικά απίθανο είναι τουλάχιστον να παραιτηθούν μαζικά. Αυτό δεν αποκλείει, βεβαίως, να παραιτηθούν σε μία ή περισσότερες περιφέρειες οι βουλευτές τους, επιλέγοντάς τις κατά κάποιο τρόπο ώστε να είναι σίγουροι ότι εκεί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και έτσι να καταφέρουν πολιτικό πλήγμα στη ΝΔ αποσταθεροποιώντας την κυβέρνηση με τη μέθοδο του «μαρτυρίου της σταγόνας». Κάτι τέτοιο θα έφερνε τον Αντ. Σαμαρά σε πολύ δύσκολη θέση. Θα κάνει τα πάντα ο πρωθυπουργός για να μην προκληθούν εκλογές τώρα.

Ζημιά στην κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση σήμερα. Το Μέγαρο Μαξίμου είναι υποχρεωμένο για προφανείς πολιτικούς λόγους να δηλώνει ότι, αν προκληθεί πέραν ενός σημείου από τη Χρυσή Αυγή, θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αλλά με τίποτα δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο. Η πιθανότητα να χάσει σήμερα η ΝΔ τις εκλογές είναι πολύ μεγάλη.

Οι αναπληρωματικές εκλογές συνιστούν επίσης αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αν η Χρυσή Αυγή επιλέξει την περιφέρεια με στόχο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανεβεί το δικό της ποσοστό. Και τα δύο κυβερνητικά κόμματα έχουν εμπειρία από το παρελθόν.

Πλήρωσε ακριβά η ΝΔ το 1992 την καθαίρεση Τσοβόλα από τη βουλευτική έδρα. Οι επαναληπτικές εκλογές που προκλήθηκαν στη Β' Αθήνας έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταρρέει, καθώς το ΠΑΣΟΚ κέρδισε θριαμβευτικά την έδρα και τον επόμενο χρόνο θριάμβευσε στις γενικές βουλευτικές εκλογές.


Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου

Ορισμένοι επιφανείς πολιτικοί έσπευσαν τα τελευταία 24ωρα να δηλώσουν ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει κι ότι έχει στέρεες θεσμικές και κοινωνικές βάσεις.

Θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω και να παραθέσω τη δική μου -αιρετική ενδεχομένως- άποψη.
Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα μας ΔΕΝ έχει εμπεδώσει κοινωνικά και πολιτικά την έννοια της αστικής Δημοκρατίας, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία 40 χρόνια ή το περήφανο αρχαίο παρελθόν της.

1. Στην Ελλάδα, η πολιτική εξουσία είναι σχεδόν απόλυτα «προσωποποιημένη». Ο εκάστοτε αρχηγός μεγάλου κόμματος, είτε είναι στην εξουσία είτε όχι, λαμβάνει διαστάσεις ειδώλου. Μια κατάσταση που εντείνεται αν το κόμμα αποκτήσει την κυβέρνηση.

Τότε ο αρχηγός γίνεται πρωθυπουργός και πρακτικά περνά στο απυρόβλητο. Όπως φαίνεται κι από το γεγονός ότι η ίδια η Βουλή εμφανίζει τεράστια δυσκολία να καλέσει πρώην πρωθυπουργούς ακόμη κι ως μάρτυρες σε τρανταχτά σκάνδαλα.

Είναι δε γνωστό ότι στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, τις περιπτώσεις οι κομματικές διαδικασίες μικρή σημασία έχουν όταν ο «αρχηγός» είναι ισχυρός. Απλώς προσαρμόζονται στις επιθυμίες του και οι τυχόν διαφωνούντες εξοστρακίζονται.

Σε αρκετές δε, ο εκάστοτε «απόλυτος άρχων» δημιουργεί και «δυναστεία», όπως προκύπτει από τα πάμπολλα παραδείγματα οικογενειοκρατίας στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Εν ολίγοις, ακόμη και σήμερα, τα «ιδεολογικά» πλαίσια λειτουργίας των περισσότερων κομμάτων, οι ιδέες, οι προτάσεις, τα προγράμματά τους, είναι μάλλον δυσδιάκριτα, αντίθετα με τις αρχηγικές φυσιογνωμίες.

2. Η πολιτική συχνότατα διεξάγεται με όρους ποδοσφαίρου, σε ό,τι αφορά όχι μόνο τη συμπεριφορά των «οπαδών», αλλά και προβεβλημένων στελεχών των κομμάτων, που «τέρπουν» το κοινό, ξεφτιλίζοντας συχνότατα όχι μόνο τον αντίπαλο αλλά και τον εαυτό τους.

3. Η έννοια της ισονομίας και της εφαρμογής του νόμου, θεμέλιοι λίθοι της Δημοκρατίας, απείχε και απέχει παρασάγγας από τα δεδομένα που επικρατούν σε άλλες αστικές δημοκρατίες. Οι χιλιάδες χιλιάδων νόμοι που έχουν ψηφιστεί άλλοτε εφαρμόζονται κι άλλοτε όχι, ενώ ορισμένοι απλώς δεν εφαρμόζονται σχεδόν… ποτέ.

Ειδικά δε στην περίπτωση πολιτικών και κομματικών συμφερόντων, προσωπικών και μη, είναι, νομίζω, εδραιωμένη πεποίθηση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας αφενός ότι οι νόμοι σπανίως εφαρμόζονται κι αφετέρου ότι ορισμένοι ψηφίζονται ακριβώς για να προωθήσουν τέτοιου είδους συμφέροντα.

4. Σοβαρά όμως πάσχουν και οι Θεσμοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποδυναμωθεί είτε από σκάνδαλα, είτε από το ούτως ή άλλως χαμηλό επίπεδο της λειτουργίας τους, είτε και από την προσβολή κύρους που προξένησαν τα ίδια τα πρόσωπα που ετέθησαν επικεφαλής τους. Αυτά ισχύουν είτε μιλάμε για τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη και την Παιδεία είτε για την Υγεία, ακόμη και την Εκκλησία.

5. Ο τρόπος με τον οποίο συντελέστηκε η άνοδος του βιοτικού επιπέδου τις τελευταίες δεκαετίες, επίπλαστος, συχνά σάπιος και σίγουρα ανορθόδοξος, φαίνεται να διέβρωσε αξίες και ιδανικά, φέρνοντας στο προσκήνιο αριβιστικές και συχνά αμοραλιστικές συμπεριφορές.

Επιπλέον, τις τρεις τελευταίες δεκαετίες φαίνεται πως υπήρξε και σύγχυση ανάμεσα στην έννοια της Δημοκρατίας και σε αυτήν της… ασυδοσίας, ιδίως σε ό,τι αφορά τη δράση οργανωμένων ομάδων συμφερόντων που είναι εκ των υστέρων ξεκάθαρο πως «έκαναν ό,τι ήθελαν» στο όνομα κάποιων δήθεν δημοκρατικών κεκτημένων.

Σχεδόν μοιραίο αποτέλεσμα, στη διάρκεια της κρίσης, ήταν η σταδιακή απενοχοποίηση της λεκτικής βίας αλλά και των λιγότερο ή περισσότερο βίαιων «ακτιβιστικών» ενεργειών, που έχουν ήδη δημιουργήσει κλίμα σε ένα μέρος της κοινής γνώμης.

Είμαστε Έλληνες και το στοιχείο της υπερβολής φαίνεται να μας χαρακτηρίζει, ωστόσο οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, είτε ενώπιον της Βουλής, είτε στους διαδρόμους της, είτε και σε άλλα δημόσια μέρη, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια - και καλλιεργούν αντίστοιχα πάθη στην κοινωνία.

6. Η οικονομική κρίση προκαλεί ρήγματα στον κοινωνικό ιστό, δημιουργώντας ομάδες που αισθάνονται ότι αδικούνται από τις εξελίξεις. Στην περίπτωση ορισμένων από αυτές τις ομάδες, προκύπτουν προβλήματα επιβίωσης, αλλά και η αίσθηση ότι δεν έχουν να περιμένουν κάτι καλύτερο στο πλαίσιο της «συστημικής» πολιτικής.

ΥΓ.: Κατά τη γνώμη μου, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσονται οι αντιδράσεις απέναντι στο φονικό της Αμφιάλης δείχνει τους κινδύνους που υφίστανται, αλλά και την έλλειψη ψυχραιμίας.

Δημοκράτες με περγαμηνές σπεύδουν να προεξοφλήσουν δικαστικές έρευνες και αποφάσεις, ενώ συζητούν -εκ των προτέρων- τρόπους «αποκλεισμού» της Χρυσής Αυγής από τα κομματικά της δικαιώματα, λησμονώντας ίσως ότι τέτοιου είδους ρητορείες και ενέργειες εξάπτουν τους οπαδούς του συγκεκριμένου κόμματος - κι ενδεχομένως έλκουν προς αυτό νέους ψηφοφόρους.

Ιδιαίτερα με προβλημάτισε και η προαναγγελία νέων θεσμικών μέτρων εκ μέρους του κ. Δένδια, όταν είναι προφανές ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων νόμων. Φοβούμαι ότι σύντομα θα έχουμε νόμους που θα εξετάζουν φρονήματα ή προθέσεις, κι όχι εγκληματικές πράξεις. Όπως ο περίφημος νόμος για τους… κουκουλοφόρους.

Κι αυτά ανοίγουν άλλες επικίνδυνες ατραπούς για τη Δημοκρατία.


Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η εξωτερική πολιτική μας ανέτρεψε καταστάσεις που παρέμεναν σταθερές, επειδή έτσι είχε κριθεί πως συμφέρει στην χώρα μας...

Γράφει ο Μακεδών

Μέσα σε λίγους μήνες συνέβησαν πολλά, τα οποία δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει πού πρέπει να αποδοθούν.

Έγινε απευθείας συζήτηση φερ’ ειπείν, του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του των Σκοπίων κ. Νίκολα Ποπόσκι, στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ πάγια θέση μας είναι πως αυτό έχει ανατεθεί στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ κ. Νίμιτς, ο οποίος το συζητά με τους διαπιστευμένους διπλωμάτες μας, ενίοτε δε και με υπουργούς, πάντα όμως κατά μόνας. Τι άλλαξε, ώστε μετά από 18 χρόνια που ισχύει η Ενδιάμεση Συμφωνία, να ανοίξουν απευθείας συζήτηση οι κυβερνήσεις μας;

Όπως και προχθές σημειώσαμε, η Ελλάδα με πέντε άλλες χώρες, αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο ως τμήμα της Σερβίας, έως ότου η ίδια η Σερβία αποδεχθεί την ύπαρξη κράτους «Κοσόβου». Πώς λοιπόν, συνομιλήσαμε με «πρωθυπουργό» και «υπουργό εξωτερικών» κράτους που δεν υπάρχει;

Πάγια επίσης τακτική μας επί δεκαετίες, είναι να μη παίρνουμε θέση εναντίον αραβικών κρατών, όχι μόνον επειδή τα αραβικά κράτη ψήφιζαν πάντα υπέρ των ελληνικών δικαίων στις δεκάδες συνελεύσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αλλά διότι η Ελλάδα έχει αδιατάρακτους δεσμούς φιλίας με τους λαούς της Μέσης Ανατολής, και δεν έχουμε κανέναν λόγο να τους διαταράξουμε.

Και όμως, ο προηγούμενος ΥΠΕΞ ζήτησε να εγκαταλείψει την εξουσία της Συρίας ο κ. Άσαντ, ο δε νυν τάχθηκε υπέρ της επαπειλούμενης στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στην Συρία.

Ως προς την Αλβανία, «κατάπιαμε» την απροκάλυπτη βία κατά της ελληνικής κοινότητας στην Πρεμετή, την οποία έχουμε χρέος και δικαίωμα -βάσει των Συνθηκών- να προστατεύσουμε.

Τώρα δε, αποδεχθήκαμε πρόταση της Τουρκίας, την οποία επανειλημμένως θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων η Άγκυρα, και πάντα αρνούμαστε. Να δεχθούμε δηλαδή τον εκπρόσωπο του «Κράτους της Βόρειας Κύπρου» και να συζητήσουμε μαζί του, όπως θα πράξουν και οι Τούρκοι με τον Ελληνοκύπριο εκπρόσωπο. Το Κυπριακό, επομένως, το απομακρύνουμε από το πλαίσιο του ΟΗΕ και το εντάσσουμε στο τετραμερές πεδίο.

Αυτή η απόφαση ελήφθη κατά την συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας, με επικεφαλής τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Α. Νταβούτογλου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (της συνάντησης προηγήθηκε 30λεπτη κατ’ ιδίαν συνομιλία των δύο υπουργών, το περιεχόμενο της οποίας δεν έπρεπε να πληροφορηθούν, ούτε οι στενοί συνεργάτες τους!).

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι μετέφερε στον συνομιλητή του την πρόταση του προέδρου της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη, να υπάρξει συνάντηση του κ. Νταβούτογλου με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, και ανέφερε ό,τι σε μια τέτοια εξέλιξη θα συναντήσει και ο ίδιος τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή. Πρόσθεσε δε:  

«Η συζήτηση που είχαμε με τον κ. Νταβούτογλου ήταν φιλική, συγκεκριμένη και αποδοτική».

Γιατί είναι απόλυτα ικανοποιημένοι οι Τούρκοι; Μεταφέρω μόνον δύο σειρές από δημοσίευμα του TRT, του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων: 

«Η βούληση των δύο εγγυητριών χωρών είναι σημαντική από την άποψη να κερδίσουν ώθηση οι συνομιλίες στο Νησί και στην εικόνα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti).

Πρώτον, οι Τούρκοι εμφανίζονται ακόμη ως «εγγυήτρια δύναμη», παρόλο που de facto η Συνθήκη της Ζυρίχης έγινε κουρελόχαρτο. Κι εμείς συμφωνούμε!

 Δεύτερον, θα δεχθούμε τον εκπρόσωπο, όχι της τουρκοκυπριακής κοινότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά τον εκπρόσωπο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, και αυτό, λέγουν οι Τούρκοι «ευνοεί την εικόνα της Βόρειας Κύπρου!

Το γεγονός, ότι αυτό αποτελεί και πρόθεση του Κυπρίου Προέδρου, ο οποίος δήλωσε: 

«… πρέπει και η Τουρκία να εμπλακεί στο διάλογο ως η δύναμη που ελέγχει στρατιωτικά το βόρειο τμήμα της Κύπρου»

...δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να ακολουθούμε τις περίεργες τοποθετήσεις του κ. Αναστασιάδη, που δεν είναι και λίγες. Φαίνεται πάντως, πως αυτά που ανακοινώθηκαν, έχουν αποφασισθεί από καιρό και οι πιέσεις των ισχυρών να τα αποδεχθούμε είναι μεγάλες, αφού οι συναντήσεις τοποθετούνται ήδη εντός του Οκτωβρίου, έχουν δε αναγγελθεί και τα ονόματα των διαπραγματευτών (εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων ο πρέσβης κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και των Τουρκοκυπρίων ο κ. Οσμάν Ερτούγ θα επισκεφθούν την Άγκυρα και την Αθήνα αντιστοίχως).

Από πλευράς της Ν.Δ. αφήνεται να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός είναι σφόδρα ενοχλημένος με τις πρωτοβουλίες του κ. Βενιζέλου. Και γιατί δεν παίρνει μέτρα; Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που ακούμε το ίδιο.

Πηγή: ΒόρειαΩραία. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ετοιμάζεται να φιλοξενηθεί στας ελληνικάς φυλακάς, έχοντας χαρακτηριστεί ως «εγκληματική οργάνωση». Πολλοί φωνάζουν ότι η στόχευση ήταν πολιτική και άλλοι ότι νομικά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν δεν στέκουν, διώκεται ένας ΚΥΠατζής διότι ίσως είναι συγγενής με Χρυσαυγίτη (μαζί και με άλλους έναν-δύο ικανότατους αξιωματικούς), ενώ άλλος δηλωμένος και… τεκμηριωμένος μένει ανέγγιχτος, να σώσει τον κλάδο συνδικαλιζόμενος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση στην Ιταλία καταρρέει θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο την Ευρωζώνη.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

«Του Κουτρούλη ο γάμος» που λέμε στην απλή ελληνική, αναμένοντας να διαπιστωθεί εάν ο «φύρερ» Μιχαλολιάκος θα έχει αρκετό χρόνο να συγγράψει το δικό του «Mein Kampf», ώστε να δώσει συνέχεια στην επανάληψη της Ιστορίας ως φάρσα, με όσα ακολούθησαν τα της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης».

Το σημερινό σημείωμα σκοπίμως ξεκινά τόσο «χαοτικά». Κι αυτό διότι στόχος του είναι να τελειώσει εξίσου χαοτικά, καθώς χαοτική είναι η κατάσταση που ζούμε, με τις αναλύσεις – άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο σοβαρές – να… σφυρίζουν στον αέρα αδέσποτες, προσθέτοντας ολοένα και περισσότερα στοιχεία στην παράνοια που ζούμε.


Η συγκυρία βολεύει πολιτικά την κυβέρνηση, εντός κι εκτός της χώρας, υποστηρίζεται, υπονοώντας ότι όλα ήταν προσεκτικά επιλεγμένα και… διαβολικά σχεδιασμένα. Έστω ότι αυτό ισχύει, πότε υπήρξε κάποια κυβερνητική απόφαση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο, όπου οι υπεύθυνοι στρατηγικής δεν επιχείρησαν να πετύχουν εσωτερική-εξωτερική νομιμοποίησή της, αλλά και να είναι συμβατή με το πολιτικό συμφέρον των κυβερνώντων;


Έλα όμως που υπάρχει μια δυσκολία στη συγκεκριμένη θεωρία. Εάν τα ανωτέρω ισχύουν, τότε θα πρέπει να δεχτούμε ότι το γεγονός που έθεσε σε κίνηση τις διαδικασίες, η δολοφονία δηλαδή του Παύλου Φύσσα, ήταν προσχεδιασμένη! Στην πολιτική υπάρχει όμως όπως και στη ζωή το «τυχαίο», ή εναλλακτικά, το μοιραίο λάθος που θα γίνει και θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Το να υποστηριχτεί ότι η κυβέρνηση είχε διακρίνει ότι τα συμφέροντά της στο εσωτερικό και το εξωτερικό θα εξυπηρετούνταν μια χαρά εάν μπορούσε εύσχημα να βουτήξει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και αν τη διαπομπεύσει, είναι απόλυτα λογικό. Το πρόσχημα όμως της το έδωσαν οι άλλοι.

Αυτό που συγκαλύπτεται όμως όταν υιοθετηθεί τέτοιος τρόπος σκέψης είναι η ουσία της δράσης της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια. Έχει σπείρει μια κουλτούρα τρόμου στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και στη δημοσιογραφία. Γνωρίζουμε αρκετές περιπτώσεις δημοσιογράφων που δεν τολμούσαν να υπογράψουν τα ρεπορτάζ ή/και τα σχόλια τους για την οργάνωση, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Η ίδια λογική είχε καλλιεργηθεί εμμέσως και στον απλό καθημερινό Έλληνα πολίτη ο οποίος ανεξάρτητα από το πόσο υποφέρει από την οικονομική κρίση, φοβότανε να μιλήσει ανοικτά καταδικάζοντας την οργάνωση, αφού υπάρχουν πολλοί που αισθάνθηκαν ξαφνικά πανίσχυροι στο πλαίσιο της γνωστής ψυχολογίας του όχλου και όποιον δεν γούσταραν έψαχναν την αφορμή για να τον καρφώσουν ως «αριστερό εχθρό», ή ακόμα απλά να απειλήσουν ότι θα το κάνουν. Το αποτέλεσμα ήταν ίδια. Φόβος και τρόμος μήπως εμφανιστεί μια ομάδα των «ουγκ» από το πουθενά και επιχειρήσει να… λύσει με τα γνωστά ειρηνικά μέσα την «παρεξήγηση».

Όλα αυτά έχουν όμως ημερομηνία λήξεως. Σύμφωνα μάλιστα και με «ψιθύρους» που ακούστηκαν, η ετοιμότητα της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο να συμμετάσχει στην τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σε συνδυασμό με αυτό που φέρεται να άκουσε ο δολοφόνος του από τον επικεφαλής του τοπικού γραφείο του κόμματος «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς», δεν έκαναν και την καλύτερη εντύπωση στους οπαδούς, πολλοί εκ των οποίων σοκαρίστηκαν, θεωρώντας το «πούλημα».

Εν ολίγοις, τους βοήθησε να αντιληφθούν ότι είναι όλοι αναλώσιμοι, με πρόσχημα τον «μεγάλο σκοπό». Κάπως έτσι τα είπε στην παρέμβασή της και η κορούλα του «φύρερ» (κατά το κατηγορητήριο-πόρισμα των ερευνών) Μιχαλολιάκου, μιλώντας για ανώνυμους που δίνουν τα πάντα για τον αντικειμενικό σκοπό… Όσο «ουγκ» και να είσαι, όσο φανατισμένος, δεν μπορεί να μη σε ταράξει λίγο το να συνειδητοποιήσεις το πόσο αναλώσιμος είσαι, ένα πραγματικό ΤΙΠΟΤΑ.

Επίσης, όσο και να σε έχουν πείσει ότι το κάνεις για την πατρίδα (πολλοί οπαδοί είναι πραγματικά αγνοί πατριώτες… που ξέφυγαν από τη λογική και το μέτρο στην πορεία) δεν μπορεί παρά να αποζητάς κάτι περισσότερο ηρωικό. Ας πεθάνεις πολεμώντας τον εξωτερικό εχθρό, όχι να σαπίσει στη φυλακή εξυπηρετώντας κάτι νεφελώδες σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο

Από τον σημερινό αχταρμά δεν θα μπορούσε να λείπει και λίγη «αντίσταση». Με ένα μουγκρητό πληγωμένου θηρίου, ο βουλευτής Παναγιώταρος φώναξε «το βράδυ να φάτε μνημόνιο», μάλλον προδίδοντας απογοήτευση για την κατάληξή του (κάπου αυτές τις μέρες παντρεύτηκε πριν ένα χρόνο, έχει και ένα μικρό αγγελούδι), αφού ήταν – ένας ακόμα – αγωνιστής κατά του μνημονίου των «τοκογλύφων» (αυτών που μας δίνουν χρήμα με 1,5% επιτόκιο ενώ στις αγορές το επιτόκιο που μας… προσφέρουν είναι διψήφιο).
Πόσοι δεν στήριξαν τον δικό τους αγώνα στο ίδιο επιχείρημα τα τελευταία ένα-δύο χρόνια. Αυτό το «αντιμνημονιακός» είναι για παράδειγμα η «γέφυρα» ανάμεσα στον προαναφερθέντα με την κατά τα άλλα ιδεολογικό εχθρό του, τη δημοσιογράφο – σοπράνο του ΣΚΑΪ τα απογεύματα που είναι σα να δουλεύει για τις φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν παυσίπονα, χάπια και αναβράζοντα, για άμεση ανακούφιση από τον πονοκέφαλο.

Κάπου εδώ γίνεται και το μεγάλο μπάχαλο. Στον ίδιο «κουβά» όλοι. Κάποιοι επιδιώκουν να μπουν στις λίστες των «αντιμνημονιακών κομμάτων» (βοά η «πιάτσα» για πολλούς, άλλους τους θέλουν κι άλλοι το παλεύουν…) και συναγωνίζονται σε κραυγές και αγανάκτηση, ώστε να καταξιωθούν στην κοινωνία που θα κληθεί να τους κάνει βουλευτές… Κάποιοι άλλοι έχουν τη λιγότερο ή περισσότερο πειστική εναλλακτική οικονομική συνταγή εξόδου από την κρίση.


Κοινός τόπος; Το ότι αυτή η τόσο ψεύτικη διαχωριστική γραμμή (μνημονιακοί vs. αντιμνημονιακοί), αφού θα πρέπει αν είσαι απλά χαζός για να συμφωνείς σε τόσο σκληρά μέτρα ή στην εξάρτησή σου από δανειστές – ελεγκτές, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι, με τον τρόπο που αναζητούν τα ατομικά τους «αντιμνημονιακά» διαπιστευτήρια, υπονοούν ότι υπάρχει τρόπος σχετικά «αναίμακτος» να βγούμε από την κρίση, αλλά οι «σαδιστές» που μας κυβερνούν αρέσκονται στην εξάρτηση από τη Μέρκελ.

Μπορέσαμε ποτέ ως κοινωνία να συμφωνήσουμε για το ποια μέτρα θα πρέπει αν λάβουμε από μόνοι μας για να βγούμε από την κρίση χωρίς να εξαρτιόμαστε από τον οποιονδήποτε; Όλοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των αποδοχών τους, κανείς δεν μπαίνει όμως στον κόπο να αναρωτηθεί εάν τα χρήματα που έπαιρναν θα υπήρχαν για να τα εισπράττουν. Όλοι είναι έτοιμοι για «ανένδοτο», κανείς δεν είναι έτοιμος για θυσίες, σα να μην υπάρχει καν πρόβλημα. Συμφωνήσαμε ποτέ σε κάτι, ή ο ένας έλεγε Ανατολή και ο άλλος Δύση;

Όταν έχει χαθεί η κοινή λογική, δεν πρέπει να εκπλήσσει το ότι ο καθένας μπορεί να δηλώνει (και να το πιστεύει, αυτό είναι το χειρότερο) ότι αποτελεί τη σωτηρία για τον τόπο. Είτε έχει μοσχαροκεφαλή και μούσκουλα, είτε είναι κουφιοκεφαλάκης της άλλης άκρης που νομίζει ότι αν πάει εις τας Ευρώπας με τα επιχειρήματά του, η γης θα σείεται στο πέρασμά του και όλοι θα τρέχουν πανικόβλητοι να κρυφτούν.
Ας ελπίσουμε απλά ότι στην περίπτωση μας δεν ισχύει το γνωστό «μωραίνει Κύριος»…

Πηγή Defence-Point

Μπορεί στη Συρία να γίνεται ένας κανονικός πόλεμος, του οποίου τα αποτελέσματα καταγράφονται ποικιλοτρόπως) είτε για λόγους προπαγάνδας είτε για λόγους εντυπωσιασμού), όμως ταυτόχρονα γίνεται ένας άλλος, σιωπηλός πόλεμος, του οποίου οι πρωταγωνιστές παραμένουν αθέατοι. Είναι ο «πόλεμος» των μυστικών υπηρεσιών, που εργάζονται –κυρίως- στον τομέα άντλησης πληροφοριών και στη μετέπειτα ενημέρωση των χωρών για τις οποίες εργάζονται. Είναι ένας πόλεμος αόρατος αλλά και αδυσώπητος, αφού σε αρκετές περιπτώσεις συγκρούονται συμφέροντα και τομείς ενδιαφέροντος.

Ένας μεγάλος αριθμός μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται εδώ και μήνες (μερικές περισσότερο από 2 χρόνια) στη Συρία. Στους ήδη υπάρχοντες πράκτορες προστέθηκαν και νέοι, οι οποίοι έχουν αναλάβει συγκεκριμένα πεδία που ανέλαβαν από τους παλαιότερους που είτε συνεχίζουν να συνεργάζονται με τις υπάρχουσες πηγές τους άμεσα είτε έχουν μετακινηθεί (λόγω εμπειρίας στην περιοχή) στον έλεγχο τομέων προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη κατόπτευση συγκεκριμένων στόχων που παρακολουθούνται, αλλά και για να χειρίζονται καλύτερα τα συμβαίνοντα στην χώρα.

Ταυτόχρονα, οι Δυτικές υπηρεσίες (κυρίως η CIA) έχουν μετακινήσει πράκτορές τους σε γειτονικές χώρες (έως και το Κουβέιτ) προκειμένου να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον προσωπικό. 

Μετακινήσεις πρακτόρων με χώρα προορισμού τη Συρία έχουν γίνει και από χώρες όπως το Ιράκ, με σκοπό την είσοδό τους σε ομάδες ισλαμιστών, προκειμένου να καταγράφουν την εσωτερική δομή και τις κινήσεις των ισλαμιστών τζιχαντιστών φονταμενταλιστών, αλλά και των ομάδων της Αλ Κάιντα που είτε έχουν ενεργή επιχειρησιακή στρατιωτική δράση είτε λειτουργούν ως ομάδες υποδοχής, εκπαίδευσης, ενημέρωσης και γενικότερης υποστήριξης από διάφορες ισλαμικές, φιλο-ισλαμικές ή και δυτικές χώρες.

Υψηλή κινητικότητα προς την Συρία έχει σημειωθεί από πρόθυμους τζιχαντιστές των Βαλκανίων (Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Σκόπια), με ταυτόχρονη μετακίνηση πρακτόρων που είχαν διεισδύσει πριν πολλά χρόνια σε παρακρατικές ισλαμικές ομάδες των χωρών αυτών.

Οι Aμερικανοί έχουν τοποθετήσει σειρά πρακτόρων σε πρεσβείες φίλιων δυτικών χωρών (με την πλήρη συναίνεση των πολιτικών ηγεσιών), σχεδόν σε όλες τις αραβικές χώρες, προκειμένου να έχουν πλήρη ενημέρωση και πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία θεωρούν χρήσιμη.

Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί φέρονται να χρησιμοποιούν κυρίως τις οδούς πληροφόρησης και τους συνδέσμους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (άνδρες της ΜΙΤ έχουν αναλάβει την εκπαίδευση, την υποστήριξη και γενικώς τα logistics των ισλαμιστών που δρουν στο βόρειο – βορειοδυτικό μέρος της Συρίας). Επίσης, οι ευρωπαϊκές αυτές υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει βάσεις παρατήρησης – παρακολούθησης και στην Ιορδανία, ενώ χρησιμοποιούν ως πηγές πληροφόρησης και ισλαμιστές δυτικών χωρών που πηγαίνουν στη Συρία και γίνονται μαχητές τζιχάντ.

Η Μόσχα, με επίσης έντονη παρουσία, γίνεται κάτοχος πληροφοριών στρατηγικού ενδιαφέροντος, ενώ οι σύνδεσμοί της φαίνεται πως γνωρίζουν κινήσεις των ισλαμιστών πριν αυτές γίνουν. Γι αυτό τον λόγο, η θέση της Μόσχας κρίνεται ιδιαίτερης βαρύτητας, αφού επιπλέον φαίνεται πως κατέχει πληροφορίες από τις οδούς ανεφοδιασμού που χρησιμοποιούνται για να εξοπλίζονται οι τζιχαντιστές.

Το Ισραήλ, μέσω της Mossad, βρίσκεται παντού. Οι προσβάσεις των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα "καταλυτικές" σε όλα τα επίπεδα των "ανταρτών" και το Τελ Αβίβ γνωρίζει σχεδόν πάντα τι θα συμβεί, πολύ πριν καν αυτό συμβεί! Οι συνεργάτες της Mossad χαρτογραφούν καθημερινά την κινητικότητα, τις επιχειρήσεις και τα αποτελέσματά τους, τις οδούς μετακίνησης έμψυχου και άψυχου δυναμικού των ισλαμιστών, ενώ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (αναμενόμενο) για το οπλοστάσιο του Άσαντ, για τις κινήσεις της Αλ Κάιντα, αλλά κυρίως για το επίπεδο και την ικανότητα λειτουργίας των Ιρανών που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών Συριακών στρατευμάτων.

Το «αίνιγμα» που δεν μπορούν να λύσουν όλες αυτές οι υπηρεσίες, είναι οι ομάδες Ιρανών μαχητών που στάλθηκαν για υποστήριξη στον Άσαντ. Αυτές οι ομάδες είναι ιδιαίτερα «δεμένες» και δεν έχουν βρεθεί «ρήγματα» στους άνδρες που τις αποτελούν. Συνολικά, αυτοί οι άριστα εκπαιδευμένοι στρατιώτες υπολογίζονται σε έναν αριθμό που ξεπερνά τους 20.000 (4.600 ήταν η πρώτη φουρνιά, το 2012) μάχιμους σήμερα και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός στην δημιουργία επιχειρησιακών προβλημάτων, αφού φαίνεται πως μπορεί να κινείται ξαφνιάζοντας ακόμη και τους watchers μέσω των UAVs.

Αυτοί είναι οι κυριότεροι «παίκτες» από πλευράς των μυστικών υπηρεσιών που δρουν σήμερα στην Συρία, ενώ έχουν σημειωθεί και περιπτώσεις συνεργασίας μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να υπάρξει αποσιώπηση συμβάντων και των πραγματικών εμπλεκομένων, όπως η τελευταία περίπτωση ρίψης χημικών που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως παιδιά που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές. Σε πολλές αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις, οι πληροφορίες διαρρέονται σκόπιμα από την Συρία και οφείλονται στους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και στον πόλεμο που γίνεται μεταξύ τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιβάλλεται σιωπή για θέματα που κρίνεται ότι δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν (όπως η απαγωγή των Ορθόδοξων επισκόπων).

Η ύπαρξη αυτών των υπηρεσιών και η δράση τους έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να "σιωπήσει" τις αμερικανικές απειλές, αλλά και να αφαιρέσει το άλλοθι της άγνοιας από τις κυβερνήσεις των Δυτικών χωρών...

Ειδικός συνεργάτηςΗ αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Του Χρήστου Γιανναρά

Το έγκλημα, η βία, ο τραμπουκισμός, η παντοδαπή κακουργία στο όνομα ιδεολογικών αντιθέσεων ή πολιτικών στοχεύσεων δεν μπορούν να απειλήσουν τη δημοκρατία (την ομαλότητα του πολιτικού βίου), όταν λειτουργεί δημοκρατία. Tέτοια συμπτώματα, εμφανιζόμενα κατά συρροήν, μάλλον αποκαλύπτουν τη δημοκρατία καταργημένη, προσχηματική, σκιώδη. Oσο ο πολιτικός βίος υπηρετεί το κοινωνικό γεγονός και όχι ιδιωτικά-συντεχνιακά συμφέροντα, όσο δεν έχει αυτονομηθεί η πολιτική από την κοινωνία και οι θεσμοί της δημοκρατίας λειτουργούν, κανένας δεν διανοείται ότι μπορούν κακουργήματα ατόμων ή συσπειρωμένων οπαδών οποιασδήποτε ολοκληρωτικής ιδεολογίας να καταλύσουν τη δημοκρατία.

H φρικτή δολοφονία εν ψυχρώ ενός τριαντατετράχρονου παλικαριού από μέλος του κοινωνικού αποστήματος που αυτοτιτλοφορείται «Xρυσή Aυγή» λειτούργησε σαν θρυαλλίδα για μια επιπλέον παταγώδη έκρηξη της αηδιαστικής υποκρισίας των συντεχνιών που αυτο-ονομάζονται «κόμματα»: Ωρύονται και ολολύζουν ότι κινδυνεύει η δημοκρατία, απειλείται το πολίτευμα της χώρας από τον ψυχανώμαλο δολοφόνο και τη συμμορία των περιθωριακών που αναμασούν παραληρήματα νεκρών ιδεολογημάτων φρίκης εφιαλτικής.

Aποτρόπαιο το γεγονός, αλλά επωφελέστατη ευκαιρία για τις κομματικές συντεχνίες: Nα σκυλεύσουν τη φρίκη και το έγκλημα, να τα μεταποιήσουν σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ ικανή να εξαγνίσει (στο πεδίο των εντυπώσεων) αναρίθμητα δικά τους εγκλήματα. Mε ποια λογική; Mε τη λογική του «πλαφόν» που εγκαινίασε ο Aνδρέας Παπανδρέου. Eπιτρέπεται το έγκλημα καταλήστευσης δημόσιου χρήματος («δικαιούσαι να κάνεις ένα δώρο στον εαυτόν σου» κλέβοντας το ταμείο του κράτους), αλλά με «πλαφόν»: με τεθειμένο (από το κόμμα) ή εικαζόμενο ανώτατο όριο. Δεν πρόκειται δα και για ανθρωποκτονία!

Aυτονόητα το «πλαφόν» επεκτάθηκε σε κάθε είδος εγκλήματος: Mπορεί η εξουσία να ανέχεται τις βόμβες μολότοφ (απροκάλυπτη απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως), τους λοστούς και τα στειλιάρια στις δήθεν διαδηλώσεις, να εκτοξεύονται θραύσματα μαρμάρου στα κεφάλια «μπάτσων», να «χτίζουν» κάποιοι δημόσιους λειτουργούς μέσα στα γραφεία τους. Aυτονόητα νομιμοποιημένες οι «καταλήψεις», αδίωκτοι οι βανδαλισμοί, οι εμπρησμοί, οι λεηλασίες, ατιμώρητες οι απεργίες κοινωνικού εκβιασμού, ο αποκλεισμός και η νέκρωση του οδικού δικτύου της χώρας (χωρίς να εξαιρούνται ούτε τα ασθενοφόρα οχήματα). Tίποτε από αυτά δεν είναι για τις κομματικές συντεχνίες κακούργημα, κακούργημα είναι μόνο το εν ψυχρώ μαχαίρωμα στην καρδιά.

O εξωφρενικός, επί χρόνια, υπερδανεισμός της χώρας για τη συντήρηση του πελατειακού κράτους, με συνακόλουθη τη λιμοκτονία σήμερα τεράστιας μερίδας του πληθυσμού, δεν λογαριάζεται για έγκλημα, δεν συνιστά «απειλή» για τη δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα. Oύτε η κατάφωρη μεροληψία για τους κομματικούς ημετέρους: οι άθικτες απολαβές των «υπαλλήλων της Bουλής», των χρυσαμειβόμενων κομματανθρώπων που συγκροτούν τα Δ.Σ. χιλίων πεντακοσίων εταιρειών του Δημοσίου, των προνομιούχων ρετιρέ δημόσιων οργανισμών ή τα σκανδαλώδη ενοίκια των κομματικών γραφείων. Yπάρχει «πλαφόν» στο έγκλημα και είναι μόνο η ανθρωποκτονία – δεν είναι καν οι ιλιγγιώδεις καταχρήσεις εργοληπτών και προμηθευτών του Δημοσίου, δεν είναι η μεθοδική καταστροφή της γλώσσας, η κατασυκοφάντηση της Iστορίας, ο διωγμός της ποιότητας, η θεσμοποίηση της αναξιοκρατίας.

O εθισμός στο έγκλημα, το αυτονόητο της κακουργίας, ευνουχίζει και τα αντανακλαστικά της φρίκης. Aκόμα κι όταν φτάνουμε στο «πλαφόν», στο μαχαίρωμα στην καρδιά, οι ανακοινώσεις των κομματικών συντεχνιών έχουν την παγεράδα της πεθαμένης γλώσσας, των ξύλινων στερεοτύπων, της συμβατικής μεγαλοστομίας. Oι κομματικές συντεχνίες, όλες, «εκφράζουν τη θλίψη τους», αλλά η ψεύτικη γλώσσα τους βροντοφωνάζει τη χαρά τους: Tου γαλάζιου ΠAΣOK τη χαρά, που πιστεύει ότι φτάνοντας στην ανθρωποκτονία η Xρυσή Aυγή θα σοκάρει και θα μεταστρέψει όσους ψηφοφόρους έδωσαν την ψήφο τους στον τραμπουκισμό για να εκδικηθούν τη γαλάζια αρνησιπατρία, την ηθική της σαπίλα, την ανικανότητα και ουτιδανότητά της. Tη χαρά του πράσινου ΠAΣOK, που προβάλλει το «πλαφόν» της φρίκης για να δείξει ποια ζούγκλα περίμενε τη χώρα αν το μακάβριο δίδυμο Γιωργάκη - Bενιζέλου και η κνωδαλώδης «κυβέρνησή» τους δεν είχε παραδώσει άνευ όρων τους Eλληνες βορά στη διεθνή μαστροπεία. Mέγιστη και η χαρά, απροκάλυπτη, του KKE και του ΣYPIZA, που το μαχαίρωμα στην καρδιά του Παύλου Φύσσα, από τους «εθνικιστές» του υποκόσμου, σχεδόν αμνηστεύει, σε επίπεδο εντυπώσεων, τα δικά τους φρικώδη εγκλήματα καταστροφής, εκ προθέσεως, του κοινωνικού ιστού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Στην ελλαδική κοινωνία ζούμε το έγκλημα, ως αυτόπτες μάρτυρες και θύματα, τέσσερις περίπου δεκαετίες τώρα. Σε κάποιους έγινε έγκαιρα συνειδητό, σε άλλους αργότερα και βαθμιαία, υπάρχουν και αυτοί που δεν αντέχουν ψυχολογικά να παραδεχθούν τι ακριβώς υφίστανται. Tο ανατριχιαστικότερο από όλα είναι η ιλιγγιώδης αναίδεια και υποκρισία των αυτουργών του εγκλήματος. Ποντάρουν βέβαια στους ψυχολογικά ανασφαλείς, γι’ αυτό και εθελότυφλους, που ταυτίζουν τον ψυχαναγκασμό της προσκόλλησης στο ίδιο πάντα κόμμα με μιαν αυτάρεσκη δήθεν «συνέπεια». Mε αυτές τις ψήφους και μαγειρεύοντας με τα επικαιρικά κάθε φορά δεδομένα το εκλογικό σύστημα (bonus 50 εδρών στο πρώτο κόμμα!!!) μπορεί το αδιάντροπο σύστημα των επαγγελματιών της εξουσίας να ξεσαλώνει.

Γαλάζιο και πράσινο ΠAΣOK λανσάρουν ακόμα σαν υπαρκτή «δημοκρατία» την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, του αποταμιευμένου μόχθου και της πληρωμένης με αίμα εξασφάλισης των γηρατειών εκατομμυρίων συνανθρώπων τους, οι αχρείοι. Tην αυθαίρετη μείωση έως και κατά 80% του εγγυημένου (με νομική σύμβαση πολίτη και κράτους) εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, εξαιρώντας βέβαια τα «δικά τους παιδιά». Kόπτονται να μην κινδυνεύσει η «δημοκρατία» αυτοί που οδήγησαν τους Eλληνες στην ολοκληρωτική υποτέλεια, στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, στον εξευτελισμό να «επιτροπεύεται» η χώρα από διεθνείς ελεγκτές. Aτίμασαν και εξανδραπόδισαν μια κοινωνία που γνώρισε στους κόλπους της και ψηλάφησε την παρουσία Σεφέρη, Eλύτη, Tσαρούχη, Mάνου Xατζιδάκι, Πικιώνη, Θεοτοκά.

Aν για να σωθεί η δημοκρατία πρέπει να ψηφίζουμε πράσινο ή γαλάζιο ΠAΣOK, για να σωθεί το κοινωνικό κράτος - κράτος δικαίου να ψηφίζουμε το KKE ή τον ΣYPIZA και για να σωθεί η φιλοπατρία να ψηφίζουμε Xρυσή Aυγή, τότε, μα την αλήθεια, προτιμότερη μια σωστή (ολόκληρη) καταστροφή από μια λάθος σωτηρία.
Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας

Υπάρχει ευρέως γνωστή μια λαϊκή ρήση που λέει ότι όταν ένας λαός δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει και μάλιστα στις χειρότερες πτυχές της. 

Δεν θα ταξιδέψω πολύ μακριά στο παρελθόν. 22 Μαϊου 1963 Θεσσαλονίκη. Το κράτος με το παρακράτος συνοδοιπόροι με κοινή πορεία και κοινά φρονήματα έδωσε την χαριστική βολή στον αγωνιστή της Ειρήνης και της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη με την ευθύνη της τότε χωροφυλακής, της τότε Κ.Υ.Π. , παραστρατιωτικών (ΙΔΕΑ) οργανώσεων, βασιλοχουντικών οργανώσεων και την κυβέρνηση Καραμανλή. Όποιος έχει αντίρησση για τους παραπάνω ισχυρισμούς μπορεί να ανατρέξει για αυτήν την ιστορία σε εκατοντάδες πηγές. Δεν θα προσπαθήσω να παρομοιάσω πρόσωπα (πιστεύω ότι ούτε ο Γρηγόριος Λαμπράκης αλλά ούτε και ο Παύλος Φύσσας θα ήθελαν για πολλούς λόγους να μπούνε σε συγκρίσεις) αλλά μόνο καταστάσεις. Οι καταστάσεις όμως λόγω μεγάλων ομοιοτήτων μπορούν να συγκριθούν. Άνοδος τότε της Αριστεράς, αναβρασμός στον λαό, συντηρητική κυβέρνηση και ύπαρξη του παρακράτους. Μπροστά στην άνοδο της αριστεράς η τότε συντηρητική κυβέρνηση έβγαλε από το μανίκι της τον άσσο που λεγόταν ακροδεξιά σε πλήρη συνεργασία με τους κρατικούς μηχανισμούς και τον ξένο-(σύμμαχο) παράγοντα (CIA) πιάστηκαν όλοι μαζί λόγω μη καλοσχεδιασμένου σχεδίου στην δαγκάνα κάποιων πολιτών και λειτουργών που ήθελαν το βράδυ να κοιμούνται ήσυχοι χωρίς τύψεις.

«Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Καραμανλή και των Σωμάτων Ασφαλείας, που αποδείχθηκε ότι όχι μόνο ανέχονταν, αλλά και εξέθρεφαν τον ανεξέλεγκτο παρακρατικό μηχανισμό».

Ερχόμαστε στο σήμερα όπου ο ξένος παράγοντας σε άψογη συνεργασία με την συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά και τους συνεργάτες του επιβάλλουν ανθρωπιστική καταστροφή στον Ελληνικό λαό, έχουμε άνοδο της Αριστεράς και το κράτος βγάζει από το μανίκι του το παρακράτος σε πλήρη διάταξη ώστε να διασωθεί η κυβέρνηση και το μνημόνιο από το μένος του λαού. Ο χαρτοπαίχτης κυβέρνηση δεν του βγήκε καλά η παρτίδα και καίει έναν από τους άσσους που έχει στο μανίκι της.

Η Χρυσή Αυγή δρα επίσημα στο πολιτικό στερέωμα από το 1994 που ήταν υποψήφια πρώτη φορά σε εκλογές αλλά από το 1987 ως οργάνωση. Από το 1987 χρησιμοποιεί την εθνικοσοσιαλιστική-ναζιστική ρητορική η οποία ρητορική δικαίως έχει ποινικοποιηθεί στις ευνοούμενες χώρες της Ευρώπης, πράγμα που δεν έχει συμβεί στην σακατεμένη από τον ναζισμό Ελλάδα μας. Γιατί; Η οργάνωση αυτή έχει πολλές απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση στο βιογραφικό της από το 1987 αλλά και δολοφονίες με τελευταία αυτή του Παύλου Φύσσα. Γιατί δεν βγήκε εκτός νόμου από τα πρώτα κρούσματα βίας; Όλη η Ελλάδα το γνώριζε εκτός από την πολιτεία; Όλη η Ελλάδα τους καταδίκαζε εκτός από την πολιτεία; Οι φυλλάδες και τα περιοδικά με τους ναζιστές ήρωές τους στα εξώφυλλα πωλλούνταν φόρα-παρτίδα στα περίπτερα αλλά το κράτος δεν ήξερε; Γιατί; Ο νούμερο 2 και υπαρχηγός της χ.α. το 1998 ηθελημένα και με πρόθεση πήγε να σκοτώσει τον τότε φοιτητή Κουσουρή, η κυβέρνηση του και καλά σοσιαλιστικού Πα.Σο.Κ. γιατι δεν αντέδρασε αμέσως για να εμποδίσει την μετέπειτα πορεία των νεοφασιστών; Γιατί;

Σε όλα αυτά τα γιατί απαντά η ιστορία του παρελθόντος αλλά και η σημερινή κατάσταση. Η χ.α. ήταν στο περιθώριο μέχρι να την χρειαστεί το κράτος. Και το κράτος την χρειάστηκε και την χρησιμοποίησε μέχρι που η επικύνδινη παρτίδα δεν βγήκε στην κυβέρνηση και τώρα πλέον καίει τον άσσο που ξετρύπωσε από το μανίκι της. Έναν άλλο άσσο που έβγαλε η κυβέρνηση είναι η εμφυλιοπολεμική ρητορρεία των άκρων και του μίσους. Μας είπαν ή μνημόνιο ή τανκς, μας είπαν ή αυτοί ή ο εμφύλιος πόλεμος. Όλα αυτά τα φαιδρά μπορούν να λεχθούν από ανθρώπους που ή πρέπει πάσση θυσία να εκπληρώσουν την αποστολή τους ή από ανθρώπους που βλέπουν σιγά σιγά να έρχεται το τέλος των ημερών της καταστροφικότατης διακυβέρνησής τους

Την απάντηση για το ποιος τα έφαγε την δίνουν οι ίδιοι την στιγμή που αρνούνται κατηγορηματικά τον Ανεξάρτητο Λογιστικό Έλεγχο κάθε υπουργείου ή την στιγμή που ενώ όλη η Ελληνική κοινωνία και όχι μόνο βουλιάζει οι τράπεζες χωρίς ντροπή μετά και τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν από τα χρήματα του Ελληνικού λαού μας επιδυκνείουν χωρίς ντροπή τα κέρδη εξαμήνου. Το τραπεζικό συστημα υπηρετεί τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος το τραπεζικό σύστημα κύριοι κυβερνώντες; Το σύστημα Υγείας υπηρετούσε τον πολίτη ή τα πιράνχας κύριοι κυβερνώντες; Το χρέος είναι ιδιωτικό ή δημόσιο κύριοι κυβερνώντες; Το Ελευθερία ή Θάνατος έγινε Ευρώ ή Θάνατος κύριοι κυβερνωντες; Αυτή είναι η υπεράσπιση του Έλληνα πολίτη και που ορκιστήκατε για αυτή κύριοι κυβερνώντες; Με την παιδεία που καταστρέφετε περιμένετε να ορθώσουν ανάστημα οι πολίτες απέναντι στον φασισμό κύριοι κυβερνώντες; Πείτε μου ποια πνευματικά εφόδια θα αντιτάξει ο λαός απέναντι στον φασισμό κύριοι κυβερνώντες την στιγμή που εμμέσως πλην σαφώς μας λέτε ότι θα μετέχουν της Ελληνικής παιδείας που κατά άλλα είναι δωρεάν μόνο οι έχοντες και οι κατέχοντες;

Και για το άλλο άκρο που εσείς βαφτίσατε τι περιμένετε; Την βουλή την έχετε γραμμένη όσο και την συνταγματικότητα των πράξεών σας. Την βουλή κύριε Σαμαρά που σας ανακύρηξε μέσω του λαού Πρωθυπουργό την επισκέπτεστε μόνο όταν πρέπει να περάσει με την ντροπολογία κάποιο έκτακτο μέτρο. Αλλά κάθε μέρα συνδιαλέγεστε με τους δανειστές μας. Ποιος σας εξέλεξε λοιπόν ο λαός ή οι δανειστές; Γιατί και τον λαό τον έχετε γραμμένο κύριε Σαμαρά. Και όχι μόνο τον έχετε γραμμένο αλλά τον βαφτίζετε και τρομοκράτη όταν αντιστέκεται στην παράνομη κυβέρνησή σας με κάποιο τρόπο. Επιστράτευση στις απεργίες και συλλήψεις στους καθημερινούς αγώνες. Ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται και οι κουκουλοφόροι που εντελώς τυχαία παίρνουν «πολεμικό» υλικό από τα χέρια αστυνομικών πίσω από τους θάμνους. 

Αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύετε κύριε πρωθυπουργέ; Να μας λείπει κύριε Πρωθυπουργέ. Την δημοκρατία σας θα την ασπαστούμε μόνο όταν υπερασπιστείτε εμάς και όχι τα συμφέροντα των δανειστών. Την δημοκρατία σας θα την ασπαστούμε μόνο όταν διενεργηθεί ανεξάρτητος λογιστικός έλεγχος και στείλετε φυλακή πρωθυπουργούς υπουργούς μέχρι και τον τελευταίο κλητήρα που φταίει πραγματικά για την σημερινή κατάντια. Γιατί κύριε πρωθυπουργέ δεν τα φάγαμε μαζί. Βία είναι αυτό που καθημερινά κάνετε εσείς και οι κρατικοί μηχανισμοί σας καθημερινά. Εσείς είστε το άκρο και η αστάθεια στην Ελλάδα κύριε πρωθυπουργέ και εύχομαι σύντομα να απαλλαγούμε από εσάς τους φίλους σας και τις πολιτικές σας. Και να φύγει το τραπεζικό σύστημα από την πολιτική σας και να έρθει ξανά στο επίκεντρο ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Και επειδή δεν θα το βουλώσω όπως θα θέλατε, επικαλούμαι την δικαιοσύνη εάν κάτι μου συμβεί γιατί οι καιροί και το παρακράτος είναι επικίνδυνοι. Αυτό όμως δεν θα πρέπει για κανέναν να γίνει ανασταλτικός παράγοντας για να υψώσει ο καθένας το ανάστημά του μπροστά στην ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται στην πατρίδα μας που παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε χρυσαυγίτες πασόκοι ή νεοδημοκράτες την αγαπάμε περισσότερο από εσας που την καταστρέφετε. Και αν μερικοί ακόμα δεν μπορούν να δουν την καταστροφή λόγω της μνημονιακής προπαγάνδας και των παπαγάλων θα το δείξει ο ιστορικός του μέλλοντος.
Οι Τούρκοι αγοράζουν απ' όπου συμφέρει και κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους...

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία στην Τουρκία για την απόφασή της να προχωρήσει στην συμπαραγωγή ενός συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς με μια κινεζική εταιρεία στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι επέλεξε το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα FD-2000 της κινεζικής εταιρείας China Precision Machinery Import and Export Corp (CPMIEC), έναντι των ανταγωνιστικών συστημάτων ρωσικών, αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών.

Στην CPMIEC έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ για παραβίαση της απαγόρευσης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού, τεχνολογίας και υπηρεσιών προς το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία (INKSNA).


"Εκφράσαμε τις σοβαρές μας ανησυχίες για τις συνομιλίες της τουρκικής κυβέρνησης για μια σύμβαση με μια εταιρεία, στην οποία έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις, για ένα αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα, το οποίο δεν θα είναι διαλειτουργικό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ ή με τις συλλογικές δυνατότητες αμυντικών επιχειρήσεων", δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Οι συνομιλίες μας πάνω σε αυτό το θέμα θα συνεχιστούν", πρόσθεσε η ίδια.

Ορισμένοι Δυτικοί αναλυτές σε θέματα άμυνας δήλωσαν ότι τους προκάλεσε έκπληξη η απόφαση αυτή της Τουρκίας, καθώς ανέμεναν ότι το συμβόλαιο αυτό θα έπαιρνε η Raytheon Co, μια αμερικανική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει τις συστοιχίες πυραύλων Patriot, ή η γαλλο-ιταλική Eurosam SAMP/T.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία απέστειλαν καθεμία δύο συστοιχίες Patriot καθώς και έως και 400 στρατιώτες για τον χειρισμό τους στην νοτιοανατολική Τουρκία νωρίτερα φέτος αφού η Άγκυρα ζήτησε βοήθεια από το ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση μιας πιθανής πυραυλικής επίθεσης από την Συρία.

Η Κίνα κέρδισε το διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Τουρκία

Η απόφαση ελήφθη στις 26 Σεπτεμβρίου σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Υπουργείου Άμυνας της αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία, αναφέρει το ρωσικό Ρέγκνουμ επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet.

Η πρόταση της κινεζικής εταιρείας China Precision Machinery Export-Import Corp. (CPMIEC), προβλέπει την παράδοση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων HQ-9, στην χαμηλή τιμή των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ήταν η κινεζική πρόταση και επιπλέον σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού προβλέπεται, η δυνατότητα της από κοινού παραγωγής του συστήματος.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν έχει δικά της συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς.

Το πρόγραμμα T-LORAMIDS θα ανερχόταν στο κόστος των 4 δις δολαρίων για το σχεδιασμό και τη δημιουργία συστημάτων που έχει δυνατότητες αντιπυραυλικές και αντιαεροπορικές.

Άλλοι υποψήφιοι για το πρόγραμμα ήταν η αμερικανική κοινοπραξία της Raytheon και Lockheed Martin, που πρότεινε το σύστημα Patriot 2, η ρωσική Rosoboronexport με το συγκρότημα C-300 καθώς και η ιταλικο-γαλλική κοινοπραξία Eurosam για την κατασκευή της σύνθεσης Samp/T Aster 30.

Πηγές: Σημερινή / Sigmalive , Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής: "Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική"

κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική και πλέον η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Το timing θεωρείται σωστό καθώς η εκλογική πλέον περίοδο στην Γερμανία έχει λήξει". 

Αυτό επισημαίνει σε ανάλυση της η οικονομική – διαδικτυακή πύλη Vox η οποία έχει συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής.


Σύμφωνα με την ανάλυση, «οι πολιτικοί της ΕΕ είχαν εφεύρει μοναδικές και εξαιρετικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, τις οποίες μάλιστα έσπευδαν να εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα». 

Όμως τα προγράμματα λιτότητας και ανάπτυξης που επέβαλλαν στην Ελλάδα δεν έχουν αποδώσει. 

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα στα μαθηματικά για να παρατηρήσει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί δραματικά, από τότε που οι δανειστές της της επέβαλαν προγράμματα εξυγίανσης. 

CEPR: «Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι φρικτή»:

Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί δραματικά , και συνεχίζει να μειώνεται κατά 30 % τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης. Η ύφεση στην χώρα βαθαίνει με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κάνουν λόγο για -4,1% το 2013. Το ποσοστό ανεργίας στην χώρα ανέρχεται στο 27 %, ενώ στους νέους αγγίζει το 57% .

Στο τέλος του 2009 , το ελληνικό χρέος ήταν στο 130 % , ενώ σήμερα αγγίζει το 175 % .

Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30 % , ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν φτάσει τα εκπληκτικά επίπεδα των 25% και 31 % , αντίστοιχα .

Πηγή: Banking NewsΠτώση του βιοτικού επιπέδου και αύξηση φτώχειας στην Αλβανία σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας INSTAT.

Η "ανεπτυγμένη χώρα" που αφήνει πίσω ο Σαλί Μπερίσα αριθμεί 402.000 χιλιάδες ανθρώπους που ζουν με 48 δολάρια το μήνα. Ο πρώην πρωθυπουργός τους, μάλλον τάισε τον κόσμο με πατριωτισμό και επεκτατικά σενάρια.

Σε σύγκριση με το 2008 αυξήθηκαν οι δαπάνες για τρόφιμα, αλλά το συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι σε σύγκριση με το 2004 μειώθηκε δραματικά η κατανάλωση.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός που προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι αυξήθηκε η φτώχεια στις πόλεις. Το ποσοστό της φτώχειας στις αγροτικές περιοχές αυξήθηκε από 14,6% το 2008 σε 15,3% το 2012, ενώ στα αστικά κέντρα η φτώχεια αυξήθηκε από 10,1% σε 13,6%.


Γράφει ο Γιώργος Ροϊδης, Aντιναύαρχος ε.α.

Η είδηση: Απαγορεύτηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας η συγκέντρωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

Η πρώτη ανάγνωση φέρνει σκέψεις για πανικό των κυβερνώντων, για την δύναμη και δυναμική που πρέπει να έχει αυτή η Κοινότητα των Εφέδρων , για τους ( λόγω και της πληθώρας των δημοσιευμάτων ) υπερσυντηρητικούς αντιδημοκρατικούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς που πιθανόν έχουν τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ως εκ τούτου την όποια σχέση τους με την Χρυσή Αυγή.

Μια δεύτερη πιό ψύχραιμη ανάγνωση νομίζω ότι θα πρέπει να οδηγήσει και σε δεύτερες πιο νηφάλιες και ορθολογικές σκέψεις που θα επιτρέψουν σε όλους να αντιληφθούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια που στήνουν οι κυβερνώντες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Εάν γινόταν αυτή η συγκέντρωση, λόγω της δημοσιότητας που έχει δοθεί, θα έβλεπαν οι πάντες ότι είναι ελάχιστοι και άνευ ουσιαστικής δύναμης και δυναμικής. Η ιστορία δείχνει ότι η συμμετοχή σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις / εκδηλώσεις της κοινότητας αυτής ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

• Η παρουσίαση αυτής της εκδήλωσης θα έδινε την δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν ή να μάθουν ότι αυτή η Κοινότητα Εφέδρων είναι μια ελάχιστη μειοψηφία η οποία συμμετείχε τον Μάρτιο σε ένα μέρος της πορείας των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών χωρίς να συμμετέχει στην οργάνωση της καθώς και στην συγκέντρωση που προηγήθηκε αυτής, με μοναδικό στόχο και σκοπό να κερδίσει επικοινωνιακά λόγω της προβολής που γινόταν από τα ΜΜΕ.

• H Κυβέρνηση με αυτούς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς θέλει να αποδυναμώσει και - γιατί όχι - να ακυρώσει τον λόγο των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών ( δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι τέτοιο ) και να απαξιώσει στην συνείδηση του λαού τους διεκδικητικούς τους αγώνες για τους οποίους εκτιμά ότι, πέρα του όποιου προβλήματος της δημιουργούν, μπορεί να αποτελέσουν και την θρυαλλίδα δημιουργίας κοινωνικών, εθνικών και συνολικότερα διεκδικητικών αγώνων. ( Γι’ αυτό και η εργώδης προσπάθειες της να τους ταυτίσει με ότι πιο συντηρητικό και αντιδημοκρατικό )

• Οι κυβερνώντες, αδιαφορώντας πλήρως για ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν τα σενάρια και τους σχεδιασμούς τους με σκοπό να πετύχουν την διατήρησή τους στην εξουσία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική σε βάρος του λαού. Με γνώμονα τις παραπάνω σκέψεις, εκτιμώ ότι θα πρέπει ο καθένας ενεργώντας με όποιον τρόπο κρίνει προσφορότερο, με ψυχραιμία και σύμφωνα με τους νόμους, να ακυρώσουμε αυτήν την κυβερνητική προσπάθεια.

Πηγή: On Alert
Toυ Γιώργου Θαλάσση

Πριν ο Χίτλερ κερδίσει τις εκλογές στην Γερμανία, φυλακίστηκε.

Η φυλάκιση τον έκανε γνωστό και αγαπητό.

Στην Ν. Αφρική ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 ολόκληρα χρόνια φυλάκισης απελευθερώθηκε το 1990 για να κυβερνήσει ως εθνικός ήρωας.

Στην Ελλάδα, χάρη στην φυλάκιση (κατ' οίκον περιορισμό) του γέρου Παπανδρέου, ο γιος και εγγονός κυβέρνησαν και διέλυσαν την Πατρίδα κληρονομώντας και επωμίζοντας την αντιχουντική δράση τού γενάρχη τους.

Στην Τουρκία, μετά την δεκαετία του '90 και τις διώξεις / απαγορεύσεις του ισλαμικού κόμματος του Ερμπακάν (είχε τεθεί εκτός νόμου), οι ισλαμιστές θριάμβευσαν και κυριαρχούν ως σήμερα με τον Ερντογάν, του οποίου το κόμμα ξεφύτρωσε σαν παρακλάδι από το τότε κόμμα του Νετσμεττίν Ερμπακάν.

Στην Αίγυπτο μετά από οκτώ δεκαετίες διώξεων και φυλακίσεων της "Mουσουλμανικής Aδελφότητας", οι ισλαμιστές της οργάνωσης κατάφεραν να θριαμβεύσουν και παρόλο τον νέο τωρινό αποκλεισμό τους, διεκδικούν με τα όπλα και τον εμφύλιο την εξουσία.

Παλαιότερα, επί Βυζαντίου, φυλακισμένοι και κυνηγημένοι ελευθερώθηκαν σε περιόδους κρίσης και στέφθηκαν Αυτοκράτορες.

Συμπέρασμα: Καμιά φορά ο δρόμος για την εξουσία περνά από τη φυλακή...

Και επειδή ο George Soros έχει κάνει την επένδυσή του σε όλα σχεδόν τα κόμματα του ελληνόφωνου κοινοβουλίου, σίγουρα δεν είναι διατεθειμένος να τα χάσει...

Πηγή: Έκτακτο ΠαράρτημαΓράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης 

Όταν διάβασα πως εν ενεργεία βουλευτές συνελήφθησαν, δαγκώθηκα. Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν την 21η Απριλίου του 1967.

Βέβαια αν οι αρχές καταφέρουν να συνδέσουν τους συλληφθέντες άμεσα, στα δικαστήρια, και με νομικά άψογο τρόπο, με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα, τις απόπειρες δολοφονίας στην Μεταμόρφωση και στην Ιχθυόσκαλα κλπ, τότε θα αποδειχθεί ότι είχα άδικο να «δαγκώνομαι» σήμερα.

Αν όμως (όπως φοβάμαι ότι θα γίνει) η κατηγορία βασιστεί στα περί «δόμησης εγκληματικής οργάνωσης με αυστηρή ιεραρχία» ελλείψει όμως πειστικών αποδεικτικών στοιχείων για τα συγκεκριμένα εγκλήματα των ηγετών και στελεχών της οργάνωσης, τότε το δημοκρατικό πολίτευμα θα έχει ηττηθεί κατά κράτος.

Ως άτομο έχω το δικαίωμα να κρίνω πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική, απεχθής, μισανθρωπική συμμορία που όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση να βάλουμε στο περιθώριο. Ως πολίτης όμως απαιτώ από το κράτος μας να μην προβαίνει σε χαρακτηρισμούς ατόμων ή οργανώσεων προ της απόφασης δικαστηρίων. Απλά να συλλαμβάνει όταν υπάρχουν αποδείξεις για εγκληματικές πράξεις και να αφήνει την δικαιοσύνη να αποφανθεί.

Συλλήψεις βουλευτών επειδή συνέστησαν κόμμα που σιχαινόμαστε, χωρίς αποδείξεις που να μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο για ενοχή όσον αφορά συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, συνιστούν Ολοκληρωτική Ήττα της Δημοκρατίας.

Ελπίζω, και εύχομαι, οι αρχές να έχουν αυτές τις αποδείξεις στο τσεπάκι. Αλλιώς σκεφτείτε το όνειδος την ώρα που ο Μιχαλολιάκος θα εξέρχεται θριαμβευτικά από το δικαστήριο μετά από μια αθώωση…


Τα δύο σώματα του Κογκρέσου [Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία] θα πρέπει να συμφωνήσουν ως αύριο Δευτέρα στις 23:59, οπότε και λήγει το οικονομικό έτος 2013 για τις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ υιοθέτησε κατά την διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή ένα νομοσχέδιο για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως απαράδεκτο από τους Δημοκρατικούς που πλειοψηφούν στην Γερουσία, την ώρα που απομένουν μόνον δύο ημέρες για να αποφευχθεί μια παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους.

Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο προβλέπει την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 15 Δεκεμβρίου, την αναβολή για ένα έτος της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας που έχει προωθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και την ακύρωση ενός φόρου στον ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος αποσκοπούσε στο να βοηθήσει στην χρηματοδότηση της μεταρρύθμισης αυτής. Το κείμενο αυτό τροποποιεί το νομοσχέδιο για τον προσωρινό προϋπολογισμό που είχε υιοθετήσει την Παρασκευή η Γερουσία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε στην συνέχεια ένα δεύτερο νομοσχέδιο που εγγυάται την πληρωμή των Αμερικανών στρατιωτικών στην περίπτωση κλεισίματος ενός μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από την Τρίτη.

Το νομοσχέδιο για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους αναμένεται να απορριφθεί από την Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής τους Χάρι Ρέιντ. Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει εξάλλου ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα ασκήσει βέτο σε αυτό το νομοσχέδιο.

Τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα πρέπει να συμφωνήσουν ως αύριο Δευτέρα στις 23:59, οπότε και λήγει το οικονομικό έτος 2013 για τις ΗΠΑ.

Πηγή: Νews.gr