Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

20 Σεπ 2013

Θα απειλήσουν και μετά θα σκάσουν

Τις τελευταίες ημέρες, και εντελώς ξαφνικά θα έλεγα, οι Έλληνες ανακάλυψαν τη Στρογγύλη. Προσωπικά άκουσα για τη σημασία του συγκεκριμένου νησιού από τον μακαρίτη Τάσο Παπαδόπουλο το 2003, όταν ολοκλήρωνε τους σχεδιασμούς του για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Λίγα κατάλαβα τότε, αλλά αρκούσε ότι εκείνος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε μελετήσει τη νομική πλευρά του θέματος και ήταν βέβαιος πως η Κύπρος «άγγιζε» τη Μητέρα Πατρίδα.

Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και μερικοί αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές έχουν αναπτύξει μια απέραντη φιλολογία για όσα συμβαίνουν –και ΔΕΝ συμβαίνουν- στη Στρογγύλη, το τελευταίο νησί της Ελλάδας στη νοτιοανατολική άκρη της Μεσογείου.
Μιλώντας με ειδικούς περί την ΑΟΖ και σοβαρούς επιστήμονες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήταν απλή σύμπτωση η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που ανακοίνωσε την ανακήρυξη ολόκληρης της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, την ίδια μέρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλούσε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο για την ΑΟΖ. Βεβαίως, πρέπει κανείς να κρατά μικρό καλάθι με την πλεοψηφία των Ελλήνων και Κυπρίων πολιτικών, διότι βασικά δρουν και αντιδρούν ως να γεννήθηκαν στην… Ελβετία, και βλέπουν τα θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου ως παρατηρητές…

Δεν έχω καμία διάθεση, ούτε θα κάνω προσπάθεια να πείσω όσους πιστεύουν σε «συνωμοσίες» και σε «προδοσίες» ότι δεν ήταν, πράγματι, σύμπτωση. Για να το πω πιο απλά, ακόμα και στις συνωμοσίες οι πολιτικοί μας είναι ερασιτέχνες. Για τους «συνομωσιολογούντες», λοιπόν, ήταν μια ξεκάθαρη προδοτική πράξη, και γι’ αυτήν συνεργάστηκαν ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον κ. Βενιζέλο. Πιστεύουν δε ότι οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να κάνουν ένα μικρό δώρο στην Τουρκία και να της δώσουν ένα μέρος της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες, θάλασσάς μας.

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παναγιωτόπουλος να δώσουν εξηγήσεις διότι δεν έκαναν το αυτονόητο. Να συνεννοηθούν μεταξύ τους, όπως κάνουν όλοι οι υπουργοί σε όλο τον κόσμο και, μάλιστα, για ήσσονος σημασίας θέματα. Πόσο μάλλον για το εθνικό ζήτημα της ΑΟΖ, που θα μπορούσε να επιλύσει προς όφελος της Ελλάδας πολλά από τα ανύπαρκτα θέματα που θέτει η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το φόβο –άλλοι θα χρησιμοποιούσαν τη λέξη δουλοπρέπεια- των Ελλήνων πολιτικών.

Εκείνη ακριβώς την ημέρα της «προδοσίας», είχε ήδη «καθαρίσει» ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου που δήλωσε τα εξής: «Κάθε χώρα έχει τα δικά της συμφέροντα. Δεν μας ενδιαφέρει αν τρίτες χώρες ενοχληθούν, τη στιγμή που η συνεργασία Αιγύπτου-Ελλάδας ενισχύεται σταδιακά». 

Οι οπαδοί των συνωμοσιών δεν κατάλαβαν ότι ο Αιγύπτιος υπουργός αναφερόταν στη Στρογγύλη… Αυτό το νησί είναι το κλειδί. Είναι νησί-χρυσάφι, είναι «όλα τα λεφτά», όπως λέμε στη νεοελληνικήν… Εκείνη την ημέρα, ο Ναμπίλ Φάχμι συζήτησε με τον κ. Βενιζέλο στο Κάιρο μια διαδικασία καθορισμού της ΑΟΖ ανάμεσα στα δύο κράτη, τονίζοντας στον Ελληνα υπουργό ότι στη διαδικασία αυτή πρέπει να εμπλακεί και η Κύπρος.

Κανείς από αυτούς τους «εθνικιστές» της δεκάρας δεν κατάλαβε τη σημαντική αντιτουρκική θέση που πήρε ο Αιγύπτιος υπουργός; Όταν κάποιος αναφέρεται στα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο, υπογραμμίζει ότι αναγνωρίζει τα πλήρη δικαιώματα ΑΟΖ στη Στρογγύλη. Λέει αυτό ακριβώς: Οτι η Αίγυπτος δεν έχει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία. Και ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα με τη Κύπρο. Το γεγονός και μόνο ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου θα συναντηθούν την άλλη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να συζητήσουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ, μας δίνει ελπίδες για καλύτερες μέρες…

Βεβαίως, η Αθήνα πρέπει να ομιλεί όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου. Η Ελλάδα πρέπει να φωνάζει για τα δίκαια και τα δικαιώματά της, και να εκμεταλλεύεται παρόμοιες δηλώσεις από μία χώρα, η οποία πριν μερικούς μήνες είχε καταστεί δορυφόρος της ισλαμικής Τουρκίας, και τώρα διορθώνει τα λάθη της υποταγμένης, στον Ερντογάν, εξωτερικής της πολιτικής.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η Προεδρία θα είναι η πιο κρίσιμη από τότε που η χώρα ηγήθηκε της Ευρώπης, για πρώτη φορά, το 1983 επί κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Η προτεραιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργού των Εξωτερικών πρέπει να είναι η εξωτερική πολιτική. Πρέπει να προχωρήσουν, άμεσα, σε τριεθνή οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Που φτάσαμε…

Να μας παρακαλάνε άλλες χώρες να υλοποιήσουμε τα αυτονόητα. Αυτή η συμφωνία θα έχει μεγαλύτερη ισχύ στα μάτια της διεθνούς κοινότητας από δύο διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στα τρία κράτη. Η Τουρκία, αναμφίβολα θα αντιδράσει σε μια τέτοια οριοθέτηση, αλλά έφτασε η στιγμή και πρέπει να απαλλαγούν από το «φοβικό σύνδρομο» που κατατρέχει τους Έλληνες πολιτικούς.

Δεν λέω… Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια προκλητική αντίδραση από την πλευρά της Άγκυρας. Διότι το πρώτο πράγμα που αναμένω από την «πνιγμένη» στα προβλήματα Τουρκία θα είναι η αποστολή ερευνητικών πλοίων, που θα κάνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή που καλύπτεται από το τρίγωνο Καστελόριζου, Κύπρου και Κρήτης και, σίγουρα, θα συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά σκάφη.
Η Λευκωσία, επί προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου, δεν τους φοβήθηκε. Και, μάλιστα, δεν είχε προλάβει να συμφωνήσει τότε με τους Ισραηλινούς, για να έχει αεροπορική κάλυψη… Οι Τούρκοι φώναξαν, απείλησαν και στο τέλος έσκασαν.

Είναι και μία ευκαιρία για να φανεί το είδος της υποστήριξης εκ μέρους της ΕΕ, διότι η Τουρκία, αμφισβητώντας την οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα και (θέλοντας να μειώσει την ΑΟΖ των δύο κρατών), ουσιαστικά επιχειρεί να μειώσει και την ΑΟΖ της ΕΕ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει παρέμβαση των Βρυξελλών σ’ αυτό το θέμα. Δεν αναμένω ότι θα αντιδράσει και θα παρέμβει, ούτε θα αντιπαρατεθεί στην Τουρκία και να της τονίσει ότι το Καστελόριζο και η Στρογγύλη δεν είναι μόνο νησιά της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ.

Ας είναι, κάποτε γίνονται και θαύματα… Σκεφτήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε στον Πρόεδρο της Αμερικής, στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα ανάμεσα στη Φλόριδα και στην Κούβα, και η Ουάσιγκτον ανακοινώσει ότι δεν είναι δικό της πρόβλημα; Πολιτικός σεισμός το ελάχιστον.

Εδώ και τρεις μήνες συμβαίνει κάτι παράξενο στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποιεί ως κύριο σύμβουλό του στα θέματα ΑΟΖ έναν πρέσβη που δεν πιστεύει στη δύναμή της. Την ίδια στιγμή αγνοεί τους πλέον ειδικούς. Πρέπει να το ξανασκεφθεί…

Τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αλλάξει. Όπως ειπώθηκε σε κλειστή ενημέρωση στο Atlantic Council, το πραξικόπημα εναντίον του Μόρσι και η αντιτουρκική στάση των στρατιωτικών, ανέδειξε τις δυνάμεις που θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να συσφίξουν περισσότερο τις σχέσεις της Αιγύπτου με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα. Ακούσαμε ότι εάν προχωρήσει ομαλά η συνεργασία, η Μεσόγειος θα ελέγχεται από τις παραπάνω χώρες, που έχουν την τύχη να διαθέτουν στις θάλασσες τους φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Το κλειδί, όπως είπαμε, είναι η Στρογγύλη. Φοβάμαι πως τα γεγονότα θα ξεπεράσουν τους όποιους σχεδιασμούς της Αθήνας, η οποία κυριαρχημένη από το «φοβικό της σύνδρομο», θα χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να εξέλθει από τη βαθύτατη οικονομική κρίση και να επιτύχει ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά της. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι επιτακτική ανάγκη.

Πηγή Αιχμή
Η φρίκη έχει όνομα και λέγεται τζιχάντ
Οι ισλαμοφασίστες δολοφόνοι βίαζαν ομαδικά νεαρά κορίτσια

“Σουνίτες μουφτήδες παραπλανούσαν κορίτσια και τα έστελναν στην Συρία για να βοηθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές. Η βοήθεια όμως που παρείχαν δεν ήταν αυτή που φανταζόντουσαν”.

Μαρτυρία φωτιά σήμερα στην Τυνησία, από υπουργό που αηδιασμένος αποκάλυψε ότι εκατοντάδες κορίτσια που εστάλησαν για το τζιχάντ στην Συρία, προσέφεραν “σεξουαλικές υπηρεσίες” στους ισλαμιστές που πολεμούν κατά της Συριακής κυβέρνησης! Οι κοπέλες γυρνούσαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ αναγκαζόντουσαν να υποκύπτουν στις σεξουαλικές ορέξεις 20 εως 100 “μαχητών”!

Όλα αυτά με την βούλα των ισλαμοπαραφρόνων, τους οποίους οι εδώ βενιζελοκουβέληδες παρουσίαζαν ως “εξεγερμένους” που έπρεπε να βοηθήσουμε…

Η κτηνωδία όμως δεν σταματά εδώ. Ο υπουργός Lotfi ben Jeddou καταφέρθηκε και σε “οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων” που τον είχαν επιπλήξει όταν απαγόρευσε αυτά τα ταξίδια του αίσχους προς την Συρία είτε επρόκειτο για κοπέλες ή ισλαμιστές μαχαιροβγάλτες. “Εϊχαν το θράσος να βγουν να με κατηγορήσουν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων” δήλωσε και τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού πρόσκειται στο ισλαμικό κόμμα της Τυνησίας.

Οι αποκαλύψεις του υπουργού έγιναν στο κοινοβούλιο της Τυνησίας και έχουν εξοργίσει όχι μόνο τους δημοκρατικούς πολίτες της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλούς μετριοπαθείς. Ο πρώην Μουφτής της Τυνησίας, Sheikh Othman Battikh, αποκάλυψε πως ο ίδιος γνωρίζει προσωπικά 13 περιπτώσεις κοριτσιών που εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στην Συρία για να πέσουν στα χέρια των βιαστών τους. Όπως είπε μάλιστα, οι μουλάδες που τις έστειλαν, ονομάζουν αυτή την ενέργεια “Σεξουαλική Τζιχάντ” ενώ είναι ξεκάθαρη πορνεία!
Για να “αγιάσουν” μάλιστα την θηριωδία, εκδίδουν και ανάλογα Φετφά όπου επιτρέπουν τους “μαχητές” να τελούν προσωρινούς γάμους με τις άτυχες κοπέλες, οι οποίοι λήγουν μετά τον βιασμό. Έτσι, οι κοπέλες μπορούν να βιάζονται δεκάδες φορές την ημέρα, χωρίς αυτό να αποτελεί “αμαρτία”.

Ο Γενικός διευθυντής των υπηρεσιών ασφαλείας, Mostafa Bin Omar αποκάλυψε ότι στην Δυτική Τυνησία λειτουργούν κέντρα στρατολόγησης της Αλ Κάιντα όπου ανήλικα κορίτσια κλειδωμένα σε κελιά προσφέρονται ως “ανταμοιβή” στους ισλαμιστές, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους ώστε να μην φαίνεται η ηλικία τους.

Όλα αυτά βεβαίως μαζί με τις ασύλληπτες θηριωδίες των ισλαμιστών αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Παραμένει εύλογα το ερώτημα “Γιατί πολιτικοί όπως ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης αρθρώνουν λόγο υπέρ αυτών των καθαρμάτων;
Τι συμβαίνει άραγε;
Ποιούς εξυπηρετούν”;

Πηγή
Πληροφορίες από το Russia Today και το Al Arabyia


Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος/Αρθρογράφος

Αφορμή του παρόντος έδωσε το σημερινό κατάντημα του προεδρεύοντος της Βουλής των Ελλήνων, (13/09/13 Βιρβιδάκης), όπου, ενώπιον κενών καθισμάτων, εκείνος εισηγείται, ψηφίζει, εγκρίνει, αποφασίζει, και νομοθετεί. Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του σημερινού διεφθαρμένου, εφιαλτικού, προδοτικού, και παρηκμασμένου πολιτικού κόσμου. Η παρακμή σε όλη της την έκταση.

Οι Εθνικοί ήρωες που δώσανε τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα πατρίδα, καθώς και οι εθνικοί αγώνες, έχουν αντικατασταθεί οριστικά από τους κομματικούς ήρωες και τους κομματικούς αγώνες, για το συμφέρον του κόμματος και μόνον. Η Πατρίδα να πάει να πνιγεί…

Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει… (Τάδε λέγει Θουκυδίδης).

Υπενθυμίζουμε στους σημερινούς εφιάλτες ξενόδουλους πολιτικούς, την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, άρθρο 120, παρ. 4:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται, με κάθε μέσον, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Σήμερα οι υποτελείς και δοσίλογοι πολιτικοί, με τους δανεισμούς, τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, τα πολυνομοσχέδια, και τους εφαρμοστικούς νόμους, κατέλυσαν το Σύνταγμα των Ελλήνων, με ψηφοφορίες κομματικοδίαιτων βουλευτών, στη Βουλή των Ελλήνων, υποτελών στους ξένους δυνάστες, και στο κόμμα.

«Των Δυναστών τα πλήθη», ψάλλει η Αγία ημών Σιωνιστική Ιεραρχία.
Οι προδότες πολιτικοί μας έκαναν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, μας έκαναν να ντρεπόμαστε που έχουμε ιστορία και αρχαίο πολιτισμό. Πούλησαν τη Ελληνικότατη Μακεδονία στον μεσολαβητή Εβραίο Σιωνιστή Ματθαίο Νίμιτς, υπάλληλο του Σιωνιστή SOROS και δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες SOROS, ROTHSCHILD, και ROCKEFELLERS, κ.λ.π. κρυφούς και μυστικούς προέδρους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Επικυριαρχίας και Δικτατορίας.
Αφού οι κύριοι αυτοί, θεωρούν τον εαυτό τους παγκόσμιους ηγέτες, γιατί δεν τολμούν να εμφανιστούν ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης του πλανήτη, και να ζητήσουν δημοκρατικότατα τη ψήφο των Λαών της Γης, αλλά κρύβονται, και ενεργούν από τα παρασκήνια μέσω υποταγμένων, διεφθαρμένων, υποτελών, εφιαλτών, αχυρανθρώπων, και προδοτών πολιτικών;

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες, είναι όλοι τους μαριονέτες της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, το ίδιο και οι Αμερικανοί.
Οι ραδιούργοι πολιτικοί απατεώνες, εκείνοι που εκτελούν εντολές του Μεγάλου Αδελφού, θέλουν, -διά της λαθρομετανάστευσης βαρβάρων Ισλαμιστών μεταναστών-, να αποβάλλουμε το όμαιμον, ομόθρησκον, Ομόδοξον, και ομόγλωσσον της φυλής των Ελλήνων, και να γίνουμε ένα πολύ-πολιτισμικό κράτος, με πολιτισμό εισαγόμενο από τους κάφρους δολοφόνους Ισλαμοφασίστες, (βλέπε αποκεφαλισμοί Χριστιανών στη Συρία), διότι έτσι το επιβάλλουν τα μεγάλα αφεντικά τους, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Πιθανή μια εξέγερση Ισλαμο-φασιστών λαθρομεταναστών στην Αθήνα, γράφουν και λένε τα ΜΜΕ!!! Αλίμονό μας…
Εσείς το επιτρέπετε αυτό, να γίνει η πατρίδα μας Συρία;
Οι δοσίλογοι πολιτικοί είσθε υπεύθυνοι γιατί επιτρέψατε να διαβούν όλοι αυτοί τα σύνορα, που τώρα έχουν υποδουλώσει τους Έλληνες με φόβο και τρόμο.

Η Κυβέρνηση των Μνημονίων, ανδρεικέλων των Σιωνιστών κατακτητών, απέκλεισε τη Ρωσία από επενδύσεις στην Ελλάδα, και έδωσε όλες τις κρατικές εταιρίες, στους ηγέτες της Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης, με τιμές εξευτελιστικές, για να έχουν την εύνοια των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, ώστε να τους κρατάνε στην εξουσία.

Η Συρία εάν υπάρχει σήμερα, υπάρχει χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας!
Αυτό δεν το σκέφτονται οι ολετήρες και μαριονέτες πολιτικοί.

Η Σιωνιστική Τρόϊκα (Δ.Ν.Τ.+ Ε.Κ.Τ.+Ε.Ε.) με τους εδώ TOMSEN υπαλληλάκους.
Δουλεύει για τα συμφέροντα της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Δουλεύει για τη καταστροφή της Ελλάδος, ζητώντας-ανάμεσα στα άλλα- να κλείσουν οι Ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ.
Έτσι θα αποδυναμωθούν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για να γίνει εύκολη επιχείρηση ο διαμελισμός της Ελλάδος, χωρίς αντίσταση…
Για το σκοπό αυτό εγκατέστησαν τη Νατοϊκή Μεραρχία στο Τύρναβο, με Τούρκο Στρατηγό –διοικητή, και οπλίτες-πολεμιστές Σκοπιανούς-Αλβανούς-Τούρκους, και άλλους λαθρό, δηλαδή τους εχθρούς της Ελλάδος, και οι προδότες πολιτικοί τους έβαλαν μέσα στη πατρίδα μας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα.

Αυτοί είναι οι οπλίτες της Blackwater, η πιο επικίνδυνη στρατιωτική μισθοφορική οργάνωση της υπερκυβέρνησης του κόσμου.
Αυτοί σέρνουν σαν αρνιά στα πλακόστρωτα τα σώματα Ελλήνων διαδηλωτών.

Οι οπλίτες της Σιωνιστικής Ταξιαρχίας του Τυρνάβου, «πλακώνουν» στα χημικά τους Έλληνες διαδηλωτές στις διαδηλώσεις, και οργανώνουν όλες αυτές τις οχλοτρομοκρατικές εκδηλώσεις.
Εσείς οι αφελείς Έλληνες ψηφοφόροι το επιτρέπετε αυτό;

Η Σιωνιστική Τρόϊκα, όσον αφορά τα ΕΑΣ, εφαρμόζει τη μέθοδο, «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», επειδή εμφάνισαν ελλείμματα, θέλει τη διάλυση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, (Ε.Α.Σ.), για προφανείς σκοπούς.

Η Τρόϊκα της κρυφής παγκόσμιας Σιωνιστικής ηγεσίας, δεν έχει προγράμματα θεραπείας των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδος, θέλει τη καταστροφή της πατρίδας μας, και οι -σε παρακμή ευρισκόμενοι- «Έλληνες» πολιτικοί συνεργούν και εκτελούν τις εντολές των εχθρών μας. Μας δάνεισαν για να μας καταστρέψουν. Μας έβαλαν στο Δ.Ν.Τ. για να μας καταστρέψουν. Μας στέλνουν τα υπαλληλάκια της ανθελληνικής Τρόϊκα, για να μας κυβερνήσουν.

Κατόπιν εντολών της Τρόϊκα, και της Γερμανικής ύπατης αρμοστείας, αφήνουν γυμνή την Εθνική μας Άμυνα.
Δημιουργούν προβλήματα Εθνικής Ασφαλείας.
Εκ του πονηρού χάνεται η μάχη της Αμυντικής Βιομηχανίας μας, και των Ε.Α.Σ.
Κλείνουμε τα Ε.Α.Σ. για να αγοράζουμε πυρομαχικά από τη Γερμανία.
Κλείνουν τα Ελληνικά πολεμικά εργοστάσια, για να πάνε στα Σκόπια, και για να παίρνουν «μίζες» οι πολιτικοί για παραγγελίες πυρομαχικών και όπλων από τους Γερμανούς. (Βλέπε περίπτωση Τσοχατζόπουλου, και άλλων…..).
Κλείνουν τα Ε.Α.Σ. για να είμαστε εσαεί εξαρτημένοι από χώρες του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ.
Τα ψέματα που μας λένε οι εφιάλτες πολιτικοί, τελειώνουν για το μέλλον των Ε.Α.Σ.

Οι Γερμανοί της Τρόϊκα, θέλουν να κλείσουν τα Ε.Α.Σ. για να εξάγουν αυτοί σε υψηλές τιμές τα δικά τους πολεμικά προϊόντα. Το οικονομικό έγκλημα κατά της Ελλάδος, παραμένει ατιμώρητο, αφού οι εφιάλτες είναι στην εξουσία. Μας κυβερνά η Σιωνιστική Τρόϊκα, και η Σιωνιστική Γερμανική Ύπατη Αρμοστεία.

Η Ε.Ε. βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Τα δάνεια και Μνημόνια αποβλέπουν στη ληστεία της Ελλάδος.

Οι ραγιάδες στους ξένους πολιτικοί, ευρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, ή το κάνουν ενσυνείδητα αφού έχουν «γλυκαθεί» από τη Σιωνιστική Τρόϊκα, για να κλείσουν τα Ε.Α.Σ. Είναι ανδρείκελα των Μεγάλων Αφεντικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Οι γραικύλοι νέοι πολιτικοί προσπαθούν να διασώσουν τα προνόμια της πλουτοκρατίας, και των μεγάλων Αδελφών της Οικουμένης, και εξαθλιώνουν τον απλό αφελή λαό. Όσο για το «φως στο τούνελ» και την ανάπτυξη που λένε, είναι κομματική προπαγάνδα για αφελείς ψηφοφόρους.

Οι υπουργοί της κυβερνήσεως συνεργασίας Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας νομίζοντας ότι κυβερνούν, ενώ είναι πιόνια της ηγεσίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Από το «success story» του Σαμαρά, πηγαίνουμε στο «Grexit» των πονηρών Σιωνιστών Ευρωπαίων. Τα αρπακτικά –λέοντες και τίγρεις- οι Σιωνιστές της Ε.Ε. του ROTHSCHILD, μας βλέπουν σαν λεία, και φοβούνται μη μας αρπάξουν τα άλλα αρπακτικά όρνεα, οι Σιωνιστές Αμερικανοί του ROCKEFELLERS, για τα ενεργειακά μας αποθέματα.

Κάπου εκεί ανάμεσα στα θηρία, κάνουν παιχνίδι οι φοβισμένοι αρουραίοι πολιτικοί μας. Τόσα χρόνια δεν ξέρανε οι γραικύλοι πολιτικοί να σκάψουν να βγάλουν τα πετρέλαια, περιμένανε να δώσουν την άδεια τα αρπακτικά, οι ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, για να μας πάρουν το πλούτο.

Στη Χαλκιδική οι Επικυρίαρχοι της Γης, κλέβουν το χρυσό που ανήκει στον Ελληνικό Λαό, τον κλέβουν με τη συνεργασία ντόπιων Ολιγαρχών, και αφελών πολιτικών. Έτσι χρεοκοπήσαμε περιμένοντας να ζήσουμε από τη βαριά φορολογία των πληβείων.

Στη προσπάθειά τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, φορολογούν βαριά τους αδυνάτους πληβείους, ενώ οι ντόπιοι Ολιγάρχες φοροδιαφεύγουν.
Οι ανίκανοι λαμόγια πολιτικοί βρήκαν το εύκολο θήραμα, τους πληβείους το Λαού. «Το ήθος των αρχόντων, είναι όμοιο με το ήθος των αρχομένων» λέγει ο Ισοκράτης.
Αυτό ισχύει για τους αφελείς Έλληνες ψηφοφόρους.

Η ένταξή μας στο Ευρώ, μας κατάστρεψε οικονομικά και εθνικά, μας μετέβαλε σε οικονομικό θήραμα της Σιωνιστικής Γερμανίας.

Η συμφωνία του Δουβλίνου, μας μετέβαλε σε αποθήκη Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, μισθοφόρων φασιστών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Όμως τι μπορούμε να περιμένουμε από φοβισμένα ανθρωπάκια που κάθονται σούζα μπροστά στα υπαλληλάκια τύπου ΤΟΜSΕΝ της Σιωνιστικής Τρόϊκα;
Τι να περιμένουμε από πολιτικούς που έχουν μετατρέψει τους αρχαίους ιερούς τόπους, όπως την ακαδημία Πλάτωνος, το Κεραμικό, το πεδίον του Άρεως, και άλλα, τα λίκνα αυτά του αρχαίου πνεύματος, σε πάρκα ναρκομανών, και φαβέλες ισλαμιστών λαθρομεταναστών;
Αυτοί οι αρχαίοι τόποι θα προσέδιδαν αίγλη στην Ελλάδα ανά την υφήλιο, ενώ σήμερα συνωστίζονται όλοι οι τουρίστες σαν αγέλες προβάτων, σε ένα μόνο μνημείο, στην Ακρόπολη.

Σήμερα οι ολετήρες πολιτικοί χτίζουν Ισλαμικό τέμενος στην Ακαδημία Πλάτωνος, λες και η περιοχή αυτή είναι η Jiddah της Σαουδικής Αραβίας. Η Ελλάδα ήταν η καρδιά του ανθρωπίνου πνεύματος όλης της Οικουμένης, και την κατάντησαν αποθήκη Ισλαμιστών λαθρό.

Σήμερα οι Σιωνιστές παγκοσμιοποιητές, και τα κατά πόλη, τόπον, και χώρα πολιτικά πιόνια τους, κηρύσσουν τον πολύ-πολιτισμό, με την ανάμιξη όλων των φυλών, χρωμάτων, γλωσσών, πολιτισμών, ηθών και εθίμων, για τη καταστροφή του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, διά της οικονομικής και πολιτιστικής εξαθλιώσεως των Ελλήνων.

Τα σημερινά πολιτικά ανδρείκελα διέψευσαν όλες τις ελπίδες των Ελλήνων, λαού προικισμένου με φως και πολιτισμό.
Σήμερα δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά δεινο-κρατία, αφού μας κυβερνούν πολιτικοί δεινόσαυροι, πράκτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, που μόνο δεινά φέρνουν στον Ελληνισμό.
Ο ΓΑΠ-Jeffrey είχε δηλώσει, «We need a global goverment»…

Οι εφιάλτες πολιτικοί, θέλουν να Ελληνοποιήσουν τους Ισλαμιστές έγχρωμους λαθρό, λες και οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν μαύροι- Ισλαμιστές, μισθοφόροι, στρατός σωτηρίας της Ν.Τ.Π., για να έχουν την εύνοια των Παντοκρατόρων, και εκλογική πελατεία, αφού ο ντόπιος πληθυσμός τους πήρε χαμπάρι ότι είναι πιόνια της ηγεσίας του Διεθνούς Σιωνισμού της Ν.Τ.Π.

Η Ελλάς υπήρξε ένας από τους νικητές του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, και σήμερα καταντήσαμε «υποπόδιο των ποδών» των ηττημένων Γερμανών, λόγω ανάξιων και ανίκανων γραικύλων πολιτικών.

Το έτος 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου, χαρίσαμε στη κατεστραμμένη Γερμανία όλο το χρέος της, για να ορθοποδήσει οικονομικά, και τώρα οι Γερμανοί μας ποτίζουν όξος και χολή, από την αχαριστία. Με τη πτώση της ΕΣΣΔ, και την ένωση των δύο Γερμανιών, φορτωθήκαμε τα οικονομικά βάρη της τότε Ανατολικής Γερμανίας, για να μπορέσει να γίνει η ένωση, και αντί του μάνα χολή από τους Γερμανούς. Εμείς εδώ-λόγω υποτελών πολιτικών- δεν τολμούμε να εκφέρουμε τη λέξη «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», για να μη εξοργίσουμε το Μεγάλο Αφεντικό της Ν.Τ.Π. το θείο ROTHSCHILD.

Αντί να πούνε στη Τρόϊκα, αν δεν μας δώσετε τη δόση, δεν θα πάρει και ο θείος ROTHSCHILD τη δόση του, από τα τοκοχρεολύσια.
Αντί αυτού σιωπούν, αφού οι πληβείοι θα πληρώσουν τη δόση στο Θείο. Από υποτέλεια και δουλοπρέπεια στους Σιωνιστικές ηγέτες της Ν.Τ.Π. δώσανε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
Από υποτέλεια αδιαφορούν για τη Θράκη μας, και την έχουν εγκαταλείψει στο έλεος των Τούρκων. Δεν τους νοιάζει η Ελλάδα!

Για να πάρουν τα δάνεια υπέγραψαν στη Μεγάλη Τρόϊκα, -εκτός από τα Μνημόνια- και εγγυητικές επιστολές, ότι θα τηρήσουν τα υπεσχημένα.
Τώρα προσκυνάνε τα υπαλληλάκια (TOMSEN κ.λ.π.) της Τρόϊκα, που πηγαινοέρχονται στην Αθήνα. Τόσο γραικύλοι είναι.

Ο Σαμαράς ομιλεί για πρωτογενές πλεόνασμα, ανάπτυξη, εξαετία, κ.λ.π. δηλαδή παρηγοριά στους αφελείς ψηφοφόρους, ενώ η ΒΙΟΧΑΛΚΟ φεύγει, ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα στην ανάπτυξη.

Για την αντιμετώπιση των ξένων επικυρίαρχων της χώρας, την υποδούλωση της χώρας, και την εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας μέσω των Μνημονίων, που υπέγραψαν οι δοσίλογοι πολιτικοί, δεν έχουν ακόμη ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό.

Τώρα, με τα γεγονότα του Μελιγαλά, Κερατσινίου, κ.λ.π. μας οδηγούν σε νέες εμφυλιο-πολεμικές καταστάσεις, για να μη χάσουν την εξουσία.
Οι αυτοαποκαλούμενες πολιτικές δυνάμεις του «Συνταγματικού Τόξου» ευρίσκονται σε πλήρη πολιτική δράση, για τα συμφέροντα του Θείου.

Προσοχή μη μας κάνουν ΣΥΡΙΑ! Η ηγεσία της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. έχει πράκτορες παντού. Θέλουν το Χρυσό και τα Πετρέλαια.
Οι πολιτικοί έσπειραν ανέμους, και τώρα ο Λαός θερίζει θύελλες.
Μας οδηγούν σε ολοκληρωτική καταστροφή, για τη κατάληψη της Ελλάδος από το Μεγάλο Αδελφό, το Θείο ROTHSCHILD.
Όλα γίνονται για την εξουσία, και για τις κανονικές μηνιαίες πληρωμές των δόσεων στο Θείο, και Μεγάλο Αφεντικό της Οικουμένης…

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Σχεδόν 4.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι, που σημαίνει ότι δεν έχουν καμία πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (αυτοί και τα παιδιά τους) ή, εάν έχουν, την πληρώνουν από την τσέπη τους, ως αποτέλεσμα της σκληρής οικονομικής ύφεσης και των Μνημονίων που ταλανίζουν τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια! Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ βάζει και την «ταφόπλακα» στους εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, με την απίστευτη εγκύκλιο που καλεί τους φαρμακοποιούς να μη χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Τα παραπάνω δραματικά στοιχεία, που αφορούν τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα συμπολίτες μας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, σήμερα ο οργανισμός εξυπηρετεί 6.171.000 με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ είναι καταγεγραμμένοι 3.068.000 ανασφάλιστοι! Αυτό σημαίνει ότι το 50% του πληθυσμού (που αντιστοιχεί στον πληθυσμό μιας Αθήνας) δεν έχει καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ.

Ανάμεσά τους είναι καρκινοπαθείς που βλέπουν το νήμα της ζωής τους να κόβεται μέρα με την ημέρα, όχι γιατί δεν μπορούν να πολεμήσουν την ασθένεια, αλλά επειδή δεν έχουν 2.000 και 3.000 ευρώ τον μήνα για τη θεραπεία τους.

Σε αυτούς τους 3.068.000 ανασφάλιστους πολίτες υπάρχουν άτομα που έχουν υποστεί έμφραγμα και χρειάζονται τα αναγκαία φάρμακα, διαβητικοί που χρειάζονται κάθε μέρα ινσουλίνη, αλλά και χιλιάδες άρρωστα μωρά, νεαρές γυναίκες και παλικάρια, που χρειάζεται να υποβληθούν σε μικρές ή μεγάλες επεμβάσεις για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους.

Ολα αυτά τα παιδιά των ανασφάλιστων βρίσκουν την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων κλειστή εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να ανοίξει -με την περιβόητη ανάπτυξη- δουλειές για να βρει εργασία ο πατέρας και η μητέρα τους που είναι άνεργοι. Οι ανασφάλιστοι γονείς δεν έχουν τα χρήματα για να μπει το παιδί τους στο χειρουργείο και να αφαιρέσει τα κρεατάκια από τη μύτη, την κύστη στο στήθος ή, ακόμα, χειρότερα να κάνει τη χημειοθεραπεία του!

Επίσης υπάρχουν και 3.000.900 χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και χωρίς ταυτοποίηση! Σε αυτόν τον τεράστιο πληθυσμό υπάρχουν φυσικά και άνεργοι. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των ειδικών, ο αριθμός των ανασφάλιστων στην Ελλάδα, και με αυτή την κατηγορία ανθρώπων, δεν αποκλείεται να αγγίζει τους 4.000.000 πολίτες!

«Πρόκειται για ανθρώπους που είτε είναι άνεργοι είτε είναι ασφαλισμένοι σε δύο ή τρία ταμεία, ή ήταν ευκαιριακά ασφαλισμένοι και έχουν φύγει από τη χώρα, π.χ. μετανάστες» είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.

Μάλιστα ο πρόεδρος εξήγησε το μπάχαλο που υπάρχει με τους ανθρώπους που προέρχονται από τη διαδοχική ασφάλιση, δηλαδή έχουν μητρώα σε διάφορα Ταμεία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον... εαυτό του.

«Εγώ, για παράδειγμα, είμαι εγγεγραμμένος σε τρία Ταμεία. Οταν ήμουν φοιτητής, γράφτηκα στο ΙΚΑ, στη συνέχεια στο ΤΣΑΥ γιατί είμαι οδοντίατρος, όπου πληρώνω την ασφάλεια για την υγεία μου. Ομως, επειδή εργάζομαι πολλά χρόνια και στα ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, είμαι και στον Τομέα Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπάλληλων (ΤΥΔΚΙ) όπου γίνονται οι κρατήσεις μου για τη σύνταξη. Στο ΙΚΑ δεν πληρώνω τίποτα, άρα εκεί φαίνομαι ανασφάλιστος».

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εκκαθάριση των μητρώων των Ταμείων του ΕΟΠΥΥ για να εξακριβωθεί πόσοι τελικά από τους 3.000.900 ανθρώπους είναι πραγματικά ανασφάλιστοι. Ωστόσο, όπως μας είπε ο κ. Κοντός ,αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ακόμη, ο πρόεδρος του οργανισμού ανέφερε ότι υπάρχουν 449.000 πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για εκείνους που δεν έχουν απογραφεί, είναι χωρίς ΑΜΚΑ αλλά έχουν ασφαλιστική κάλυψη.Τι υποστηρίζουν ακτιβιστές από τη Συρία 

Εκατοντάδες αντάρτες έχουν δηλώσει υπακοή σε δυνάμεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα στη βόρεια και την ανατολική Συρία, δήλωσαν σήμερα ακτιβιστές και πηγές μεταξύ των ισλαμιστών.

Όχι μόνο μεμονωμένοι μαχητές, αλλά ολόκληρες μονάδες έχουν ενταχθεί τις τελευταίες ημέρες στις μικρές αλλά ισχυρές οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα -το Μέτωπο Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL)-, σύμφωνα με πηγές μέσα στη Συρία.

"Αυτό είναι μια ένδειξη ότι η ισχύς των ριζοσπαστικών οργανώσεων εξακολουθεί να αυξάνεται. Η περιοχή αυτή μπορεί να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών", δήλωσε ένας ακτιβιστής στην ανατολική πόλη Ράκα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Μπορεί να το δούμε να εξελίσσεται σε τάση".
Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί ανάμεσα στο Νόσρα ή το ISIL και τις λιγότερο αποτελεσματικές, αλλά πιο μετριοπαθείς δυνάμεις που αποτελούν την πλειονότητα των μαχητών της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα σε εδάφη που ελέγχονται από την αντιπολίτευση κατά μήκος των βορείων και των ανατολικών συνόρων της Συρίας.

Τουλάχιστον δύο ολόκληρες ταξιαρχίες των ανταρτών λέγεται πως έχουν ενωθεί με το Μέτωπο Νόσρα στην επαρχία Ράκα που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και συνορεύει με την Τουρκία. Μια από τις ομάδες αυτές, οι Επαναστάτες της Ράκα, έχει συνολικά περίπου 750 μαχητές, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη σε ισλαμιστικές δυνάμεις, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μια άλλη ομάδα, η Ταξιαρχία της Νίκης του Θεού, αναφέρει σε δήλωσή της στο Facebook πως όλοι οι ηγέτες της και οι μαχητές της δήλωσαν την αφοσίωσή τους στο Μέτωπο Νόσρα.

"Η Ταξιαρχία της Νίκης του Θεού, η οποία αποτελείται από 15 τάγματα, δήλωσε υπακοή στο Μέτωπο Νόσρα, υποτασσόμενη πλήρως σ' αυτό σε χαλεπούς και σε ευτυχισμένους καιρούς", αναφέρεται στη δήλωση.

Ένα βίντεο που ανέβασαν σήμερα στο Ίντερνετ ακτιβιστές από τη Ράκα δείχνει μια μεγάλη φάλαγγα μαχητών με αυτοκίνητα και φορτηγά, πυροβόλα και πολυβόλα, να κουνούν μαύρες σημαίες. Στον τίτλο του βίντεο αναφέρεται πως εικονίζεται μια προσφάτως ενοποιημένη δύναμη μαχητών του Νόσρα και άλλων ανταρτικών ταγμάτων που δήλωσαν πρόσφατα πίστη στο Νόσρα.

Πηγή: Real


Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι το εν εξελίξει απεργιακό κύμα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει βά­θος και δυναμική. Αυτό, ωστόσο, δεν προεξο­φλεί τη γενίκευση και κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων. Στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν ότι και αυτή τη φορά θα καταφέ­ρουν, με την αμέριστη βοήθεια των κατε­στημένων ΜΜΕ, να τις τεμαχίσουν και να τις εξουδετερώσουν. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, αλλά είναι σαφές ότι η περίοδος της νηνεμίας έχει τελειώσει.

Η πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση προσκρούει πλέον σε σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις. Με αυτή την έννοια, η τακτική του οδοστρωτήρα χάνει ολοένα και περισσότερο την αποτελεσματικότητά της. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κι αλλιώς. Η ανάγκη επιβίωσης υποχρεώνει τα μικρομεσαία στρώματα να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Επει­δή, μάλιστα, αυτή η διαδικασία δεν είναι συντεταγμένη, το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης καθίσταται ολοένα και πιο πιθα­νό. Η κυβέρνηση, άλλωστε, δεν πλήττει μόνο έναν επαγγελματικό κλάδο. Πλήττει σχεδόν τους πάντες.

Η «παράταξη του Μνημονίου» έχει καταφύγει και αυτή τη φορά στα γνωστά προ­παγανδιστικά τεχνάσματα. Προσπαθεί να φοβίσει την κοινή γνώμη προβάλλοντας την ασκούμενη πολιτική σαν μονόδρομο. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι τα εκβιαστικά διλήμματα έχουν χάσει μεγάλο μέρος από την εμβέλειά τους. Το ίδιο ισχύει και για την επιχείρηση ενοχοποίησης των μικρομεσαίων στρωμάτων με την υπερπροβολή υπαρκτών παθογενειών.Αυτός είναι ο λόγος που η επίθεση εναντί­ον των απεργιών έχει στηριχθεί κυρίως στο γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις διασαλεύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή. Με άλλα λόγια, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός εκ­μεταλλεύεται τον κατακερματισμό της κοι­νωνίας για να «σαλαμοποιήσει» τις αντιδρά­σεις, στρέφοντας την κοινή γνώμη εναντίον των εκάστοτε απεργών. Το γεγονός, ωστό­σο, ότι οι κινητοποιήσεις δυσκολεύουν την καθημερινότητα των υπόλοιπων πολιτών δεν σημαίνει ότι είναι αντικοινωνικές ενέρ­γειες, όπως προσπαθεί συστηματικά να τις εμφανίσει η «παράταξη του Μνημονίου».

Το προηγούμενο διάστημα η καθεστωτική προπαγάνδα παρουσίαζε τους κάθε είδους απεργούς σαν προνομιούχους που αντι­δρούν επειδή χάνουν τα προνόμιά τους. Σήμερα, όμως, είναι εξόφθαλμο ότι οι ερ­γαζόμενοι αγωνίζονται να προασπίσουν τα πιο ζωτικά δικαιώματά τους, συχνά τη θέση εργασίας τους. Με άλλα λόγια, οι απεργίες είναι καθαρά αμυντικές και καθόλου κατα­χρηστικές. Στην πραγματικότητα, η κυβέρ­νηση απαιτεί από τα θύματα της πολιτικής της να συμπεριφερθούν σαν πρόβατα επί σφαγή. Ενώ στα λόγια δεν αμφισβητεί το δι­καίωμα της απεργίας, στην πράξη προσπα­θεί να το ακυρώσει, στρέφοντας την κοινή γνώμη εναντίον των εκάστοτε απεργών.

Το πρόβλημα για την «παράταξη του Μνημονίου» είναι ότι η προπαγάνδα περί επικείμενης ανάκαμψης αποδεικνύεται μαγική εικόνα. Τους προηγούμενους μήνες η κοινή γνώμη την είχε σε μεγάλο βαθμό «αγοράσει». Τώρα πια συνεχίζουν να την «αγοράζουν» μόνο εύπορα στρώματα που δεν απειλείται ακόμα η επιβίωσή τους. Η εντύπωση, άλλωστε, ότι η οικονομία στα­θεροποιείται δεν επιβεβαιώνεται από την εξέλιξη των βασικών δεικτών.
Πριν από ένα χρόνο, ο Σαμαράς είχε θέσει στόχο να φτάσει χωρίς απώλειες στις γερμα­νικές εκλογές. Με βάση την επιλογή του να συμπεριφέρεται σαν το «υπάκουο παιδί» της τρόικας, ήλπιζε σε «κούρεμα» του ελ­ληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ. Κατ’αυτόν τον τρόπο ευελπιστούσε να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στις αγορές.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο πρωθυ­πουργός υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Αν κρίνουμε από τις επίσημες δηλώσεις, το ευρωιερατείο δεν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε τέτοιο «κούρεμα». Και όλα δείχνουν ότι το πρόσφατο ταξίδι του δεν πρόκειται να του αποφέρει τίποτα πε­ρισσότερο από καλές κουβέντες. Τα μηνύ­ματα, άλλωστε, είναι ότι ετοιμάζεται τρίτο Μνημόνιο, που θα συνοδεύεται από νέα επώδυνα μέτρα κι ότι ο έλεγχος της τρόι­κας θα είναι αυτή τη φορά εξοντωτικός.

Κι όλ’ αυτά, όταν η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στο φαύλο κύκλο της ύφε­σης. Όταν το ΑΕΠ έχει μειωθεί πάνω από 25%, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται η καταστροφή υγιούς παραγωγικού ιστού και η συσσώρευση κοινωνικών ερειπίων. Τα προβαλλόμενα δημοσιονομικά επι­τεύγματα είναι σαθρά. Το πολυδιαφημι­σμένο πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει αποκλειστικά και μόνο επειδή το Δημόσιο εφαρμόζει σιωπηρά μερική στάση πληρω­μών. Και, βεβαίως, προκύπτει ως αποτέ­λεσμα της οριζόντιας υπερφορολόγησης κυρίως αυτών που κινούν την οικονομία, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσμα­τα για τον υγιή παραγωγικό ιστό. Με τον τρόπο αυτό, όμως, γονατίζουν την πραγ­ματική οικονομία, προκαλούν αποκλίσεις από τους στόχους και ανακυκλώνουν το αδιέξοδο. Με άλλα λόγια, η πραγματική κατάσταση της οικονομίας και της κοινω­νίας αντιφάσκει εξόφθαλμα με το καλλιερ­γούμενο κλίμα θετικών προσδοκιών.

Πηγή "Επίκαιρα"


Είναι όλοι τους συνένοχοι. Η κυβερνητική βία, η κρατική τρομοκρατία, είναι οι ένοχοι που κρύβονται και σιωπούν στα όσα συμβαίνουν σήμερα. Και επιπλέον θέλουν να στρέψουν την οργή που έχουμε εναντίον συμπατριωτών μας. 
Έτσι δεν θα ασχοληθεί κανένας μαζί τους, τώρα που μοιράζουν τα "καλά κομμάτια" που θέλουν οι επικυρίαρχοι της χώρας, δηλαδή τα αφεντικά τους.

Πριν δύο ημέρες στην πόλη μου, σε μία "εκδήλωση" αναρχο-αυτόνομων από καθαρή τύχη δεν πήρε φωτιά μία κοπέλα, από μολότωφ που πέταξαν προς τους περαστικούς οι "καλοπλυμμένοι εγκέφαλοι". Εάν συνέβαινε κάτι ανεπανόρθωτο, ποια θα ήταν σήμερα η συζήτηση;

Οι άνθρωποι γινήκαμε πιόνια που μας κινούν δυνάμεις σκοτεινές. Και πρέπει αυτό να το συνειδητοποιήσουμε πριν να περάσουμε σε πράξεις για τις οποίες θα μετανιώσουμε πικρά.
Προσωπικά, προτιμώ τη σύνεση, επειδή το σκηνικό το διάλεξαν αυτοί που μας εκτελούν, τον χρόνο τον επέλεξαν τα ίδια βδελύγματα που παριστάνουν τους "ταγούς", τους "δικαστές" τους έχουν πάντα έτοιμους για να μας δικάσουν όλους...

Πολύ φοβάμαι πως είμαστε στην πρώτη πράξη ενός δράματος που η πατρίδα μας έχει ξαναπεράσει και που αποτελεί μία μαύρη σελίδα στην ελληνική ιστορία.

Οι ένοχοι τρίβουν σήμερα τα χέρια τους γεμάτοι ικανοποίηση, επειδή όλα δείχνουν να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιό τους.
Και το σχέδιό τους είναι να μας καταστρέψουν, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο...
Να μας καταστρέψουν με τέτοιο τρόπο που να χρειαστούμε δεκαετίες ολόκληρες για να συνέλθουμε.
Και αν αυτό συμβεί, τότε θα δούμε πως δεν μας έμεινε τίποτε άλλο πέρα από τη ντροπή...

Λυπάμαι με όλα όσα συμβαίνουν, αλλά περισσότερο λυπάμαι που διαπιστώνω πως το θυμικό μας είναι ισχυρότερο της λογικής μας και κάποιοι χειρίζονται και τα δύο με μεγάλη δεξιοτεχνία, κάνοντάς μας -κυριολεκτικά- δικές τους μαριονέτες, πιόνια άβουλα στα σχέδιά τους, έτοιμους να κατασπαράξουμε εκείνον ή εκείνους που μας δείχνει το δάχτυλο του ηθικού αυτουργού, του εξουσιαστή εκείνου που ενώ μας σκοτώνει εμείς γινόμαστε οι πιό ένθερμοι οπαδοί του...

Πρόσχαροι οι δήμιοί μας, άνοιξαν την πόρτα που θα μας οδηγήσει στον όλεθρο. 
Κανείς δεν πρέπει να γελαστεί και να την περάσει. Αυτή η πόρτα δεν έχει γυρισμό...

Δεν μπορώ να ακολουθήσω δρόμους που η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει.
Δεν μπορώ να ακολουθήσω δρόμους που ξέρω ότι θα με καταστρέψουν.
Δεν μπορώ να ακολουθήσω δρόμους που πάντοτε τους απέφευγα, επειδή ήξερα την δολιότητα του δημιουργού τους.

Θα μείνω μόνος σε μιά γραμμή και θα ελπίζω πως θα έρθει και κάποιος ακόμη... κι ύστερα κι άλλος, κι άλλος, κι άλλος. Μέχρι να γίνουμε πολλοί, μέχρι να γίνουμε τόσοι που δεν θα μπορούν να μας αγνοήσουν και θα στραφούν να μας αντιμετωπίσουν.

Και τότε θα χάσουν, επειδή δεν θα είμαστε πιόνια, δεν θα είμαστε αγριεμένη αγέλη. Αλλά θα είμαστε ανθρωποι με σεβασμό σε όσους στέκονται δίπλα μας ή απέναντί μας...

Προτιμώ να μείνω άνθρωπος, παρά να γίνω χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δήμιου που προσδοκά να με αφανίσει...


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...


Του Βαγγέλη Αντωνιάδη

Στις μέρες μας, ο εμφύλιος στην Συρία προκάλεσε την αναβίωση των ανταγωνισμών του ψυχρού πολέμου, επανέφερε στο διεθνές προσκήνιο το ζήτημα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής και διέψευσε όσους βιαστικά πρόβλεψαν το τέλος της ιστορίας, καθώς ο πλανήτης οδηγείται ξανά σε μία περίοδο γιγαντιαίων γεωπολιτικών συγκρούσεων. Είναι γεγονός πως η κολοσσιαία τρομοκρατική οργάνωση επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και η μαζική δολοφονία χιλιάδων αθώων ανθρώπων άλλαξαν για πάντα τον κόσμο, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την πολιτική, την διπλωματία, την στρατηγική και την διεθνοπολιτική ανάλυση με αποτέλεσμα βασικές σταθερές της διεθνούς θεωρίας να πάψουν να υπάρχουν. Ταυτόχρονα ο σχηματισμένος μεταψυχροπολεμικός κόσμος των σαφών διεθνών συσχετισμών έδωσε την θέση του στο θολό σκηνικό των ρευστών συσχετισμών ισχύος, των ασύμμετρων απειλών και των μεταβαλλόμενων ισορροπιών ενός ασχηματοποίητου ακόμα γεωπολιτικά πλανήτη, όπου οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν την πρωτοκαθεδρία.

Απόρροια της νέας κατάστασης υπήρξε η ουσιαστική κατάργηση των ορίων μεταξύ ειρήνης και πολέμου και η σύνθεση τους σε μία ενιαία ενότητα. Ειδικά στις μέρες μας ο μακράς διαρκείας εμφύλιος πόλεμος στην Συρία και η πιθανή χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασαντ, η παρατεταμένη ένταση στις σχέσεις Ιράν-Δύσης η πρόσφατη πυρηνική κρίση στην Κορεατική χερσόνησο, η πρώτη που καταγράφηκε μετά την λήξη του ψυχρού πολέμου και η τρομοκρατική επίθεση της Βοστώνης επανέφεραν το ζήτημα των όπλων μαζικής καταστροφής στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάλυσης αλλά και το ενδεχόμενο χρήσης τους από ακραίες τρομοκρατικές οργανώσεις σε μία πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε περιστατικό χρήσης πυρηνικού υλικού από τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ η χρήση χημικών και βιολογικών όπλων υπήρξε εξαιρετικά περιορισμένη.

Όμως στο παρελθόν εξτρεμιστικές οργανώσεις που προερχόταν από τον χώρο της άκρας αριστεράς και δρούσαν στην Ευρώπη είχαν απειλήσει ότι θα έκαναν χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων εναντίον μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων. Την ίδια περίπου περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες εθνικοσοσιαλιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις προχώρησαν στον σχεδιασμό επιθέσεων που στόχο είχαν να δηλητηριάσουν δίκτυα ύδρευσης μεγάλων αστικών κέντρων και λίγο πριν συλληφθούν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν ποσότητες αερίων με προφανή στόχο την προσβολή μεγάλου τμήματος πληθυσμού και ομοσπονδιακών υποδομών.

Είναι γνωστό πως υπάρχουν αναφορές για πολλές χώρες που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις ότι έχουν αναπτύξει χημικά και βιολογικά όπλα κατάλληλα για χρήση από τρομοκράτες. Ίσως η χαρακτηριστικότερη περίπτωση χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής από ένοπλες δυνάμεις συντεταγμένου κράτους, ήταν η χρήση από το Μπααθικής προέλευσης δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν στην διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων του Βορείου Ιράκ. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν αναφορές για ομάδες στασιαστών σε διάφορες γωνιές του πλανήτη που στην προσπάθεια τους να καταλάβουν την εξουσία εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων και δυνάμεων χρησιμοποιώντας χημικά ή βιολογικά όπλα. Ενώ είναι γνωστό πως στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν ανάλογα μέσα με σκοπό την δολοφονία μεμονωμένων προσώπων. Ακόμα έχουν σημειωθεί ορισμένες αποτυχημένες απόπειρες διείσδυσης τόσο σε σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας όσο και σε εγκαταστάσεις φύλαξης πυρηνικού όπλων. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο παρελθόν υπήρξε αποτυχημένη προσπάθεια πυροδότησης πυρηνικού όπλου.

Τέσσερις είναι μέχρι τώρα οι επιβεβαιωμένες επιθέσεις στις οποίες έγινε χρήση πυρηνικών, χημικών ή βιολογικών όπλων. 
Πρώτη η προσβολή το 1984 στο Oregon των Ηνωμένων Πολιτειών 750 ανθρώπων δίχως ευτυχώς θανατηφόρο αποτέλεσμα από επιδημία τυφοειδούς πυρετού που προκλήθηκε από φανατικούς οπαδούς της Ινδουιστικής σέχτας Rajneesh. 
Δεύτερη τον Μάρτιο του 1995 η επίθεση με την χρήση νευροπαραλιτικού αερίου Sharin της σιντοιστικής αίρεσης Aum Shinri Kyo που προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό 5.500 άλλων. 
Η Τρίτη περίπτωση αφορά την απόθεση κάψουλας ραδιενεργού Καισίου από Τσετσένους αυτονομιστές σε πάρκο της Μόσχας. 
Τέλος στις παρομοίου τύπου επιθέσεις συγκαταλέγονται και οι αποστολές φακέλων άνθρακα σε διάφορους στόχους Ηνωμένες Πολιτείες την περίοδο που ακολούθησε το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Είναι προφανές πως πολλά όπλα μαζικής καταστροφής μπορούν να κατασκευαστούν ή να αποκτηθούν με σχετική ευκολία. Στην μεγάλη αυτή γκάμα περιλαμβάνονται εντομοκτόνα, βιοχημικές ουσίες και ισχυρές τοξίνες. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένα παθογόνα μικρόβια που δυνητικά επέφεραν τον θάνατο διατίθενται για ερευνητικούς σκοπούς και διακινούνται από επιστημονικούς φορείς οπότε είναι σχετικά εύκολο να κλαπούν από τρομοκρατικές οργανώσεις που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και πτέρυγες τους στελεχώνονται μερικώς από ανθρώπους με ανάλογο επιστημονικό υπόβαθρο. Επιπλέον ζήτημα αποτελεί η κλοπή θανατηφόρων αερίων είτε από ερευνητικά κέντρα είτε από ερευνητικές εγκαταστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως στα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπήρξαν ανάλογες αναφορές κλοπής χημικών αποθεμάτων και όπλων σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Τέλος υποθέσεις εργασίας αναφέρουν πως χώρες που υποθάλπτουν την τρομοκρατία δυνητικά μπορούν να βοηθήσουν τρομοκρατικές οργανώσεις να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής ή υλικά, επιστημονικό προσωπικό και τεχνογνωσία με σκοπό να επιφέρουν στρατηγικά πλήγματα σε αντιπάλους και ταυτόχρονα να μην πιστωθούν την ευθύνη της επίθεσης και του πρώτου πλήγματος.

Είναι γεγονός πως αποτελεσματική διασπορά χημικών και βιολογικών όπλων ή ουσιών που δυνητικά μπορούν να αποδειχτούν καταστροφικές ή θανατηφόρες συχνά θεωρείται υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη ίσως δυσκολότερη ακόμα και από την κατασκευή τους.

Ίσως το επικρατέστερο σενάριο αντιμετώπισης τρομοκρατικής επίθεσης σε στρατηγικές υποδομές, η δηλητηρίαση πόσιμου νερού που διοχετεύεται σε μεγάλο αστικό κέντρο, μοιάζει ανέφικτο λόγω των μεγάλων ποσοτήτων που απαιτούνται αλλά και των εξαιρετικά προηγμένων συστημάτων φιλτραρίσματος και καθαρισμού από τις οποίες το νερό διέρχεται πριν δοθεί στην κατανάλωση. Γνωστό είναι επίσης πως η επίδραση πολλών τοξικών αερίων εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο και την διάρκεια έκθεσης τους. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα από τα πλέον θανατηφόρα αέρια ενώ είναι αποτελεσματικά σε κλειστούς χώρους ουσιαστικά αδρανοποιούνται όταν εκτεθούν στην ατμόσφαιρα.

Είναι προφανές πως η απελευθέρωση ενός αερίου σε ανοιχτό χώρο μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από απρόβλεπτους παράγοντες και μετεωρολογικά φαινόμενα ενώ αν γίνει σε κλειστούς χώρους επηρεάζεται άμεσα από την φυσική κυκλοφορία και τα ρεύματα που δημιουργούν τα συστήματα εξαερισμού. Μολαταύτα υπάρχουν και ορισμένα απαισιόδοξα σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι ιδανικές μετεωρολογικές συνθήκες μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπινων θυμάτων σε εκατοντάδες όταν πρόκειται για χημικά όπλα και σε χιλιάδες όταν πρόκειται για βιολογικά.

Αναμφίβολα τα χημικά και βιολογικά όπλα είναι πολύ φθηνότερα και ταυτόχρονα μπορούν να αποκτηθούν ευκολότερα από τα πυρηνικά. Ωστόσο η κατάσχεση πυρηνικών υλικών που κυκλοφορούσαν στην μαύρη αγορά, σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας παρότι οι συγκεκριμένες ποσότητες ήταν πρακτικά ανεπαρκείς για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Είναι γεγονός πως στους κόλπους των ειδικών της αντιτρομοκρατίας εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες για τον αν μπορεί ή όχι μία μικρή ομάδα τεχνικών και επιστημόνων πως θα αποφασίσει να συνεργαστεί με τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών και τις υπόλοιπες τεχνικές δυσκολίες και να κατασκευάσει τελικά πυρηνικά όπλα.

Η άλλη επιλογή αυτή της κλοπής ενός ολοκληρωμένου πυρηνικού όπλου δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα λόγω κυρίως των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τους στο σύνολο των κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Παρόλα αυτά η πολιτική αστάθεια, η ολοένα και εντεινόμενη οικονομική κρίση και οι κοινωνικές εντάσεις που παρατηρούνται σε ορισμένες από αυτές τις χώρες αλλά και η εξέλιξη των μεθόδων διείσδυσης που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Ειδικά τα τακτικά πυρηνικά όπλα (βλήματα πυροβολικού, βόμβες αεροσκαφών) θεωρούνται λόγω μεγέθους ελκυστικότερα και πιο ευάλωτα καθώς είναι διάσπαρτα σε διάφορα σημεία και τα μέτρα φύλαξης τους είναι σαφώς πιο διάτρητα συγκριτικά με τα πυρηνικά όπλα που φυλάσσονται με αυστηρότερους όρους. Τις κινδυνολογικές αυτές απόψεις ενισχύει η πιθανότητα απώλειας σχάσιμου υλικού από ερευνητικά ινστιτούτα, αποθήκες ναυτικών βάσεων και μεγάλα σκάφη επιφανείας καθώς και άλλες παρόμοιες πυρηνικές εγκαταστάσεις ειδικότερα σ’ αυτές που βρίσκονται σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Παρά τις κατά καιρούς συστάσεις και την οικονομική βοήθεια που έχουν χορηγήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν ελλειμματικά.

Μολαταύτα η πιθανότερη πυρηνική απειλή από τρομοκρατικές οργανώσεις θεωρείται η ραδιολογική, η χρήση δηλαδή ραδιενεργών υλικών με σκοπό την μόλυνση του αέρα, του πόσιμου νερού και των τροφίμων καθώς επίσης και την μόλυνση συγκεκριμένων περιοχών με στόχο αυτές να καταστούν ουσιαστικά ακατοίκητες (no mans land). Είναι προφανές άλλωστε πως ραδιενεργά υλικά μπορούν εύκολα να κλαπούν από ένα μεγάλο εύρος εγκαταστάσεων, όπως νοσοκομεία, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, χώρους εναπόθεσης πολλών ραδιενεργών αποβλήτων.

Παρότι πολλές μορφές μόλυνσης είναι εξαιρετικά δύσκολες έως αδύνατες η δεδομένη πλέον ανησυχία και ο φόβος που υπάρχει στην κοινή γνώμη σε σχέση με το πυρηνικό υλικά κάθε τύπου, η απειλή και μόνο χρήσης ραδιενεργών υλικών κάθε μορφής μπορεί να αποτελέσει ένα επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια των τρομοκρατών. Οι ίδιες επιφυλάξεις ισχύουν και για την πιθανότητες προσβολής πυρηνικών εργοστασίων ή μέσων μεταφοράς πυρηνικών υλικών από τρομοκράτες με προφανή σκοπό την έκκληση μεγάλων ποσοτήτων ραδιενέργειας η οποία θα πλήξει κατοικημένες περιοχές.

Πυρηνική τρομοκρατία: Μύθος ή πραγματικότητα
Τα τελευταία χρόνια στην διεθνή ανάλυση θεμάτων ασφαλείας κυρίαρχο ρόλο έχουν όπλα μαζικής καταστροφής.

Ιδιαίτερα επίφοβη θεωρείται η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον αστικών κέντρων στο πλαίσιο ασύμμετρου πολέμου στον οποίο επιδίδονται οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε βάρος των κρατών με προφανή στόχευση την πρόκληση όσο το δυνατόν περισσότερων θυμάτων.

Αναμφίβολα τα ισχυρότερα, καταστροφικότερα και πλέον δολοφονικά όπλα μαζικής καταστροφής είναι τα πυρηνικά.

Είναι προφανές πως η πυρηνική τρομοκρατία αποτελεί μία ακόμα έκφραση του πολυδιάστατου τρομοκρατικού φαινομένου του 21ου αιώνα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης μετεξέλιξης της ίδιας της τρομοκρατίας και την δημιουργία ενός συγκεχυμένου γεωστρατηγικού τοπίου στα πλαίσια του οποίου τα όρια μεταξύ πολέμου και ειρήνης τείνουν να εξαλειφθούν.

Ακριβώς σ΄αυτό το πλαίσιο τρομοκρατικές οργανώσεις, ακραίες θρησκευτικές αιρέσεις και ομάδες ακραίου πολιτικού μηδενισμού που πάντοτε αναπτύσσουν διαύλους επικοινωνίας ή και συνεργασίας ακόμα με το οργανωμένο έγκλημα μπορούν να θεωρήσουν νόμιμους στόχους και να πλήξουν ολόκληρες κοινωνίες κάνοντας χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Στο νέο λοιπόν περιβάλλον που δημιουργήθηκε στο λυκαυγές του 21ου αιώνα οι έννοιες της Άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας έχουν πλέον ενοποιηθεί ενώ το φαινόμενο της τρομοκρατίας είναι τόσο πολύπλευρο που είναι αδύνατον να οριστεί με απόλυτη ή έστω με σχετική ακρίβεια.

Είναι γεγονός πως μία πιθανή μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός μεγάλου αστικού κέντρου της Δυτικού κόσμου, αποτελεί τον εφιάλτη των κυβερνήσεων, των αρχών ασφαλείας και των ειδικών της αντιτρομοκρατίας.

Όμως όπως αναφέρθηκε τα όπλα αυτής της κατηγορίας έχουν δημιουργήσει τον δικό της φόβο και δέος μόνο χάρη στην απειλή χρήσης τους και όχι με βάση τις πραγματικές απώλειες που μπορούν να προκαλέσουν.

Τελείως υπεραπλουστευτικά η κοινή γνώμη φοβάται πολύ περισσότερο τα αποτελέσματα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής απ΄όσο χρειάζεται. Και στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτή η σημειολογία του τρόμου που αξιοποιούν οι τρομοκράτες για να απειλήσουν ή να εκβιάσουν τις κοινωνίες με στόχο να επιτύχουν τους σκοτεινούς τους σκοπούς.

Τόσο τα σημερινά δεδομένα όσο και η εμπειρία των τρομοκρατικών επιθέσεων στις οποίες έγινε χρήση όπλων μαζικής καταστροφής αποδεικνύουν πως τα αποτελέσματα τους ήταν σαφώς κατώτερα των στοχεύσεων των τρομοκρατών.

Ο μικρός αριθμός των θυμάτων που βρήκαν τον θάνατο στο μετρό του Τόκυο από την επίθεση με χρήση του αερίου sharin η οποία υπήρξε η τελική επίθεση μιας σειράς τρομοκρατικών ενεργειών σε διάφορα σημεία της πόλης που είτε δεν προκάλεσαν θύματα είτε δεν έγιναν καθόλου αντιληπτές αποδεικνύουν πως τα χημικά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο η κοινή γνώμη πιστεύει.

Παρόμοια συμπεράσματα εξήχθησαν και από τις επιθέσεις άνθρακα που ακολούθησαν το Κολοσσιαίο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Είναι προφανές πως τα ιστορικά πλέον παραδείγματα δεν διασφαλίζουν ότι στο μέλλον δεν μπορεί να υπάρξουν πολύνεκρες επιθέσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν χημικά, βιολογικά ή ακόμα χειρότερα και πυρηνικά όπλα.

Από την άλλη δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι τα καταστροφικά σενάρια που κατά περιόδους εμφανίζονται σε περιοδικά ειδικού τύπου η κατασκευή ή απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής είναι εξαιρετικά δύσκολη ή σχεδόν απίθανη. Ειδικά η απόκτηση πυρηνικών όπλων κινείται περισσότερο στην σφαίρα του φανταστικού παρά της πραγματικότητας , χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί εντελώς. Όμως ακόμα και αν μία ακραία ομάδα χαοτικής τρομοκρατίας αποκτήσει πυρηνικό όπλο η πιθανότητα χρήσης του περιορίζεται δραματικά από διάφορους παράγοντες.

Καταρχήν η δυσκολία στην μετακίνηση από το σημείο απόκτησης στα σημεία αποθήκευσης και πυροδότησης. Για παράδειγμα αν κάποιο πυρηνικό όπλο κλαπεί ή αποκτηθεί με κάποιον άλλο τρόπο από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ θα πρέπει να μετακινηθεί σε κάποια δυτική χώρα για να πυροδοτηθεί. Επομένως θα πρέπει να περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας, εξέλιξη που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη καθώς παρά την βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση εξακολουθούν να αναπτύσσουν τα ή προηγμένα δίκτυα επιτήρησης και ελέγχου.

Eίναι επίσης σαφές πως η ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων σε μία υπερτρομοκρατική επίθεση θα προκαλέσει αντίποινα τα οποία θα είναι σαρωτικά, δεν θα έχουν περιορισμούς και φυσικά δεν θα υπάρξει κανένα έλεος από τις διωκτικές αρχές προς τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης. Ουσιαστικά αυτή η ενέργεια θα πρέπει να γίνει χωρίς να υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Και είναι αυτός ο περιορισμός που ακυρώνει πλήρως την πολιτική και επικοινωνία της χρήση.

Παράλληλα όσο και αν φαίνεται αντιφατικό ο αφανισμός ενός μεγάλου αστικού κέντρου και του συνόλου ίσως του πληθυσμού του ξεπερνά τις στοχεύσεις ακόμα και των πλέον παρανοϊκών τρομοκρατών. Αφού μία τρομοκρατική επίθεση μέσα στην παράνοια των τρομοκρατικών πρακτικών θεωρείται πετυχημένη όταν προκαλεί τον συνδυασμό τρόμου, δέους και χαιρεκακίας στην κοινή γνώμη. Αν ο αριθμός των θυμάτων περάσει τα όρια, η ισορροπία του τρόμου θα ανατραπεί προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης. Παρά την καταστροφή και τα θύματα που μπορεί να προκαλέσει μία υπερτρομοκρατική ενέργεια καθώς στην ουσία δεν είναι μία στρατηγική-επιχειρησιακή επιλογή αλλά μία επικοινωνιακή επιλογή που στόχο έχει να αδρανοποιήσει την δυνατότητα του αντιπάλου να συγκρουστεί.

Αναμφίβολα η σημαντικότερη συνέπεια της κατάργησης των ορίων μεταξύ ειρήνης και πολέμου ήταν η αλλαγή στη χάραξη της στρατηγικής των ισχυρών του πλανήτη. Οι έννοιες της άμυνας και της ασφάλειας συντέθηκαν σταδιακά σε μία ενιαία ενότητα καθώς εσωτερικές και εξωτερικές απειλές κρίνονται εξίσου επικίνδυνες για όλα τα κράτη. Είναι προφανές πως οι απειλές του σήμερα και κυρίως του αύριο δεν είναι αποκλειστικά πολεμικές. Αντίθετα αποτελούν μία εξίσωση με πολλούς αγνώστους συντελεστές, όπως οι στρατιωτικές απειλές η τρομοκρατία, οι εκρήξεις βίας που προκαλούν οι κοινωνικές εντάσεις και οι άλλες ασύμμετρες απειλές των οποίων η αντιμετώπιση της με την χρήση απλών αστυνομικών μέτρων ή της παραδοσιακής στρατιωτικής ισχύος κρίνεται αναποτελεσματική.

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ