Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Σεπ 2013

Δεκέμβριος 2008, δολοφονία Γρηγορόπουλου, εστάλησαν 56000 sms. Οι αναφορές της ΕΥΠ έλεγαν ότι υπήρχαν δράσεις ξένων στοιχείων που ήθελαν αποσταθεροποίηση της χώρας από ξένες υπηρεσίες. Περιμέναν το έναυσμα που θα έδινε την έναρξη της κατάστασης.Όλοι γνωρίζουμε τη συνέχεια.

2013 αρχές του έτους. Αναφορές και πάλι από ΕΥΠ και Stratfor, μιλάνε για στοιχεία υπηρεσιών που αναζητούν επαφές με τοπικές οργανώσεις και πυρήνες. Για πρώτη φορά οι υπηρεσίες των ΗΠΑ ομιλούν για ευθεία σύνδεση με Ισλαμικά στοιχεία. Αναφορές για επεισόδια εντός του έτους και συγκεκριμένα γα το μήνα Σεπτέμβριο, αναφορές για αναταραχές που θα γίνουν κτλ. Ο γράφων το είχε ήδη βάλει σαν αναφορά εκείνη την εποχή και είχε δεχτεί τότε μύδρους από διάφορους αφελείς. Η μέθοδος ίδια: ένταση στο κοινωνικό σύνολο μέσω αγωγών όπως κόμματα και συνδικάτα (μέσω διαφόρων μικρο-παραγόντων)..

Σημαντικό κομμάτι του ρόλου τότε και σήμερα τα ΜΜΕ. Πριν από μερικές μέρες συνέντευξη του Ρώσου πρώην πράκτορα της KGB ανέφερε πως με μεθόδους ΨΕΠ (Ψυχολογικών Επιχειρήσεων δράσης πολέμου) αποσταθεροποιείται μια χώρα μέσω πολιτισμικής και οικονομικής επίθεσης και χάνεται το αίσθημα ασφαλείας με το τελειωτικό χτύπημα να έρχεται με μια αφορμή...

Σημειώστε τι γράφω εδώ και τι φωτιά πάνε να φουντώσουν τα ΜΜΕ με αναφορές κατά του ενός και κατά του άλλου εν είδος τηλεοπτικού δικαστή. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ.. Αφήστε τις Αρχές να κάνουν την δουλειά τους. Η αυτοδικία και οι δήθεν εξεγέρσεις είναι νερό στον μύλο ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στα μάτια τους και δεν πρέπει να έχει λόγο στο ενεργειακό γι΄αυτο ακριβώς και δεν πρέπει να είναι σε ηρεμία. Όλες οι χώρες που έχουν σχέση με την ενέργεια βρίσκονται υπό διάλυση. Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Λιβύη, Τουρκία. Τώρα έρχεται και η σειρά της Ελλάδας.

Η Ελλάδα και οι ιθαγενείς της αρκεί να ανοίξουν την κερκόπορτα και πολύ εύκολα η πλατεία Συντάγματος αλλά και κάθε άλλη πλατεία στη χώρα θα μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ.


Διαβάστε παρακάτω το κείμενο του Κώστα Χαρδαβέλλα όπως δημοσιεύτηκε, ένα κείμενο που επιβεβαιώνει όσα έγραψε προηγουμένως ο σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας της σελίδας μας.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κερατσίνι είναι ίσως η έναρξη ενός σχεδίου σκοτεινών κύκλων που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μίαπροεμφυλιακή κατάσταση, ούτως ώστε να είναι πλήρως αποδυναμωμένη τους επόμενους μήνες κρίσιμων διαπραγματεύσεων και για την οικονομία της και για τη γεωστρατηγική της θέση στη Μεσόγειο.

Αυτό πιστεύουν πολλοί στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, οι οποίες συνδέουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που ξεκινάνε από τις βίαιες επιθέσεις οπαδών της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοκρατικών πολιτών και μεταναστών, πέρασαν στην προκλητική συγκέντρωση των Ναζί μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, από τις προκλήσεις και τη ναζιστική δραστηριότητα στο Μελιγαλά για να καταλήξουν στη δολοφονία του οπαδού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα στη νύχτα.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ είναι σε συνεχή επαφή, προσπαθώντας να διαπιστώσουν πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες η κατάσταση.

Επαγρύπνηση υπάρχει και από αξιωματικούς του Α2 του στρατού, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές πολιτικές προβοκάτσιες την περίοδο που θα είναι εδώ η Τρόικα.

Τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία προσπαθεί να βρει απάντηση το Μέγαρο Μαξίμου είναι τα εξής:

1. Σε ποια έκταση και σε ποια μορφή επεκτείνεται το σχέδιο των κύκλων της ανωμαλίας και αν αυτό περιλαμβάνει αιματηρές επιθέσεις παρακρατικών;
2. Από πού κινούνται όλοι αυτοί που οδηγούν σταδιακά τη χώρα σε Εμφύλιο πόλεμο, τι μέσα έχουν στη διάθεσή τους, τι δυνατότητες, εάν υπάρχει κεντρικός πυρήνας εντός ή εκτός της Ελλάδας που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας;
3. Ποια θα είναι η αντίδραση από το χώρο της Αριστεράς και από δυναμικούς πυρήνες της άκρας Αριστεράς, ένας χώρος που δέχεται κυρίως τις επιθέσεις των Νεοναζί;

Πάντως όλα τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου κρίνουν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και έχουν ειδοποιήσει τα στελέχη τους να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.


Πηγές:Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, το ελληνικό κράτος; Και αν ναι, πώς;

Αμείλικτο, στο φως των αντικειμενικών στοιχείων, το ερώτημα έρχεται και ξανάρχεται, τρία χρόνια μετά την είσοδο της χώρας, διά της Δανειακής και των Μνημονίων, σε αυτό που ο Τζορτζ Σόρος (ορθώς) αποκάλεσε «σπείρα θανάτου». Το δεύτερο κράτος με Έλληνες τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού του, η Κύπρος, μπήκε στην ίδια και χειρότερη «σπείρα» εδώ και λίγους μήνες.

Το 2010, θυμίζουμε, υπέρ του Μνημονίου τάχθηκε φανατικά όλο σχεδόν το κατεστημένο της χώρας, πολιτικοί παράγοντες των δύο κομμάτων εξουσίας, οικονομικοί παράγοντες, οικονομολόγοι, εκδότες, δημοσιογράφοι κ.λπ. Η ΝΔ –είναι αλήθεια– τάχθηκε κατά. Αλλά στο φως όσων ακολούθησαν ελέγχεται η ειλικρίνειά της. Άλλωστε, αμφισβήτησε το Μνημόνιο, ουδέποτε όμως το θεμέλιό του, την πρόταση για αποπληρωμή πάση θυσία ενός μη βιώσιμου χρέους.

Σήμερα δύσκολα βρίσκει κανείς υποστηρικτές του Μνημονίου. Το πολύ-πολύ το χαρακτηρίζουν «αναγκαίο κακό» – που ισοδυναμεί με το να δικαιολογείς μια δολοφονία λέγοντας ότι το θύμα θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς κάποτε. Το ΔΝΤ, ακόμα και η Μέρκελ, λένε «κάναμε λάθος» – αλλά κανείς δεν διορθώνει αυτό το λάθος, παρά τις τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Η αμείλικτη πραγματικότητα

«Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα», ήταν μια φράση που έμεινε διάσημη του Λένιν. Δεν θα κάνουμε εδώ τον (αναγκαίο) πλήρη απολογισμό του Μνημονίου, ενός από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά πειράματα της ευρωπαϊκής ιστορίας. Θα σταθούμε μόνο στα πιο κεντρικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το Μνημόνιο είναι ίσως το πιο αποτυχημένο οικονομικό πρόγραμμα της παγκόσμιας ιστορίας, αν το κρίνουμε ως «πρόγραμμα σωτηρίας» της χώρας, αλλά το πιο επιτυχές, αν το κρίνουμε ως πρόγραμμα καταστροφής της – κάτι που ο γράφων υποστήριξε ευθύς εξαρχής, άρα μπορούσαν να το ξέρουν και αυτοί που το εφάρμοσαν ή, τουλάχιστον, να το διαπιστώσουν σε μια χρονική στιγμή.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η ελληνική οικονομία έχασε μέχρι τώρα το 23% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της και η πτώση συνεχίζεται με ετήσιο ρυθμό 5%-6%. Αυτοί οι αριθμοί είναι οι χειρότεροι στη δυτική οικονομική ιστορία σε ειρηνική περίοδο, χειρότεροι από τα ιστορικά ρεκόρ του Μεγάλου Κραχ στις ΗΠΑ (1929-1933) και της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, πριν από την άνοδο του Χίτλερ. Το οικονομικό κόστος που κατέβαλε ο ελληνικός λαός υπερέβη ήδη το κόστος ενός εμφύλιου πολέμου μεσαίας κλίμακας.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο πιο κεντρικό μέγεθος της οικονομίας, την ανεργία, έφτασε επισήμως το 27%, στην πραγματικότητα όμως υπερβαίνει το 40%. Στους νέους κινείται επισήμως στο 60% και πραγματικά παραπάνω. Θα χρειαστούν δύο με τρεις δεκαετίες ισχυρής ανάπτυξης και ευνοϊκό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον για να αναπληρωθεί το ενάμισι εκατομμύριο χαμένες θέσεις εργασίας.

Ακόμα κι αν περιοριζόμαστε σε αυτά προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα υπέστη ήδη –εν ονόματι της σωτηρίας της!– μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές στην παγκόσμια ιστορία (η δε Κύπρος μπήκε επίσης στον ίδιο και χειρότερο δρόμο). Αν αυτά είχαν γίνει στην Ιαπωνία, η μνημονιακή πολιτική τάξη εκεί θα είχε κάνει ομαδικό χαρακίρι. Αλλά και η «αντιμνημονιακή» θα έκανε σοβαρή αυτοκριτική, γιατί δεν μπόρεσε να τα σταματήσει.

Στο μέλλον τα εγχειρίδια οικονομικών θα αρχίζουν με ένα κεφάλαιο για το «ελληνικό πρόγραμμα», με τον τίτλο «Τι δεν πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση» ή «Τι πρέπει να κάνετε σε μια χώρα, αν θέλετε να την καταστρέψετε».

Κοινωνικό Ολοκαύτωμα

Δυστυχώς ο κατάλογος με τα αποτελέσματα της τριετίας του Μνημονίου είναι πολύ μεγαλύτερος από τα δύο μεγέθη που αναφέραμε. Για όσα γίνονται στην Ελλάδα ισχύει απολύτως η φράση του μεγάλου Γάλλου γενετιστή Ζακάρ: «Το κυριότερο εμπόδιο για να αντιληφθούμε την πραγματικότητα είναι τα όρια της φαντασίας μας».

Αξίζει να σημειώσουμε ενδεικτικά την κατεδάφιση του υποτυπώδους και προβληματικού κοινωνικού κράτους που δημιουργήθηκε αρχίζοντας με τις μεταρρυθμίσεις του Βενιζέλου το 1919, προχωρώντας στην ίδρυση του ΙΚΑ από τον Μεταξά και φτάνοντας στο ΕΣΥ και την όλη αναδιανεμητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ μετά το 1981 – έστω και στηριγμένη σε σαθρά θεμέλια. Σε τρία χρόνια, ο ελληνικός λαός έχασε σχεδόν τα κοινωνικά επιτεύγματα ενός αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα το σύστημα υγείας και ασφάλισης της χώρας, στενάζοντας και αγκομαχώντας, λειτουργεί υποτυπωδώς – το οικοδόμημα ανατινάχτηκε, αλλά δεν έπεσε ακόμα. Όταν πέσει, θα διαπιστώσουμε την ακριβή έκταση της καταστροφής.

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σιτίζονται σε συσσίτια, χιλιάδες σπρώχνονται στην αυτοκτονία ή χάνουν τη ζωή τους από πλημμελή περίθαλψη, το γενικό επίπεδο υγείας του πληθυσμού επιδεινώνεται, η κατάθλιψη παίρνει μαζικό χαρακτήρα. Διεξάγεται συστηματική προσπάθεια απόκρυψης της κοινωνικής πραγματικότητας, που ομολόγησε, άλλωστε, ανενδοίαστα, το ΕΣΡ εντέλλοντας τα Μέσα να μην προβάλλουν εικόνες κοινωνικής αθλιότητας.

Όταν έγινε η «τρομοκρατική επίθεση» με δύο νεκρούς στη Βοστώνη, το θέμα κυριάρχησε στα ελληνικά ΜΜΕ και όλα τα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης – υποβάλλοντας σέβη στην «Πρεσβεία». Πέρασε όμως στα «ψιλά» η αυτοκτονία οχτώ Ελλήνων το προηγηθέν Σαββατοκύριακο, μεταξύ τους και μιας κοπελίτσας είκοσι χρόνων που αυτοπυρπολήθηκε.

Το «πρόγραμμα χειραγώγησης» του ελληνικού λαού περιλαμβάνει και το πιο ύπουλο κομμάτι που είναι η εξοικείωση και αποδοχή της οργανωμένης φρίκης, είδος εκπαίδευσης των ανθρώπων να αποδεχτούν σταδιακά τη μετατροπή τους σε δούλους και ζώα και της χώρας σε καταστρεφόμενη αποικία χρέους, με μηχανισμούς που περιγράφουν συγγραφείς όπως οι Κάφκα και Όργουελ.

Δεν θα συνεχίσουμε. Ο κατάλογος των επιπτώσεων της ασκηθείσης πολιτικής είναι ατελείωτος, η Ελλάδα διαθέτει σήμερα πολύ χειρότερο κράτος από το 2009, οι κοινωνικές ανισότητες εκτινάχθηκαν, καταστράφηκε κάθε έννοια κοινωνικής, άρα και εθνικής συνοχής, η ίδια η ιδέα του κράτους και του έθνους, ολοένα και μεγαλύτερες μάζες ενεργών, δυναμικών και μορφωμένων νέων εγκαταλείπουν τη χώρα, οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» μοιάζουν όλο και περισσότερο με δράση «σχιζοφρενούς δολοφόνου με το πριόνι». Με ευθύνη πρωτίστως των ίδιων των Ελλήνων πολιτικών, ενεργούντων ως οργάνων του διεθνούς συστήματος που επιτίθεται στον ελληνικό λαό και στις χώρες του, κατέστη πολιτικά αποδεκτή η –αδιανόητη προ τριών ετών– δυνατότητα εκδίωξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή/και την ΕΕ.

Αύξηση του χρέους!

Επισημαίνουμε ότι αυτή η πολιτική δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που υποτίθεται ότι επεχείρησε να λύσει και τα οποία επικαλέστηκε για να εφαρμοστεί. Το ελληνικό χρέος παρέμεινε ίδιο σε απόλυτους αριθμούς και εκτοξεύτηκε σε σχετικούς από 120% σε σχεδόν 180% του ΑΕΠ – είναι τώρα απολύτως βέβαιο ότι δεν θα πληρωθεί ποτέ. Αυτό που μένει να εξακριβωθεί είναι αν θα απομείνει τίποτα από την Ελλάδα, αν συνεχίζει την προσπάθεια να το αποπληρώσει.

Άλλαξε όμως η φύση του χρέους· από χρέος προς ιδιώτες, που ήταν πολύ ευκολότερο να αμφισβητηθεί, έγινε χρέος σε κράτη. Από χρέος υπαγόμενο στο ελληνικό Δίκαιο, στην ελληνική Βουλή και τα Δικαστήρια, έγινε χρέος καθοριζόμενο από το αγγλικό αποικιακό Δίκαιο και οι διαφορές αναφορικά με την πληρωμή του υπήχθησαν σε ξένα δικαστήρια. Οι δανειακές συμβάσεις που συνομολογήθηκαν περιέλαβαν σειρά καθαρά αποικιακούς όρους, οδηγώντας, σε συνδυασμό με το φαύλο κύκλο προσπάθειας αποπληρωμής μη βιώσιμου χρέους, στην έμμεση πλην ουσιαστική κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ελληνικής κρατικής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας στον «κανιβαλισμό» της ελληνικής οικονομίας, κοινωνίας και κράτους.

Ταυτόχρονα, εκτοξεύτηκαν τα κάθε είδους χρέη πάντων υπέρ πάντων, με μια γενικευμένη στάση πληρωμών κράτους και ιδιωτών. Το μεγάλο «αναπτυξιακό» έργο που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι η μετασκευή στρατιωτικών και άλλων εγκαταστάσεων σε φυλακές-στρατόπεδα για οφειλέτες προς το Δημόσιο, παγκόσμιας πρωτοτυπίας «γκουλάγκ» για τους νέους δούλους της αναδυόμενης «Ολοκληρωτικής Αυτοκρατορίας του Χρήματος», δηλαδή της παγκοσμιοποίησης.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού, βελτιώθηκε λίγο και κυρίως στα χαρτιά, αφού στηρίζεται σε άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου. Το εμπορικό ισοζύγιο, κύριος δείκτης της ανταγωνιστικότητας της χώρας, βελτιώθηκε μεν αλλά βελτιώθηκε λόγω καταβαράθρωσης των εισαγωγών και όχι λόγω ιδιαίτερης αύξησης των εξαγωγών.

Η Ελλάδα δεν υφίσταται μόνο τεράστια οικονομική - κοινωνική και στη συνέχεια, αναπόφευκτα, γεωπολιτική ζημιά, χωρίς καμία προοπτική ανάκαμψης. Το χειρότερο είναι ότι ο ελληνικός λαός χάνει το κράτος του, δηλαδή τη δυνατότητα αξιοπρεπούς ύπαρξης σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης. Γίνεται «κοινότητα σε αναζήτηση κηδεμόνα».

Τι πρέπει να γίνει

Για να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη, όλο και πιο απειλητική εθνική τραγωδία, είναι φανερό ότι χρειάζεται:

α) Η αντικατάσταση ενός πολιτικού προσωπικού που πρόδωσε, κατέστρεψε και λεηλάτησε τη χώρα και η εμφάνιση ενός ηγετικού υποκειμένου, ικανού να αναλάβει την προσπάθεια σωτηρίας της. Αυτό το υποκείμενο πρέπει να νιώθει αποφασισμένο να φτάσει όπου χρειαστεί για να σώσει τη χώρα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εμπνεύσει.

Τα πολιτικά εργαλεία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, απάτες, κυρίως, και δημαγωγίες, οι πολιτικαντισμοί, το ανδρεοπαπανδρεϊκό στιλ δημαγωγίας έχουν χρεοκοπήσει. Τα αναλυτικά και πολιτικά εργαλεία όλων των πολιτικών δυνάμεων σήμερα, πλην της Χρυσής Αυγής, ανταποκρίνονται ακόμα στην εποχή προ καταστροφής, είναι φτιαγμένα σε μια και για μια εποχή σχετικά ακμάζοντος νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, και μάλιστα για την ιδιαίτερη, ελληνική «κλεπτοκρατική» εκδοχή του, όχι για μια χώρα σε κατάσταση «Βαϊμάρης», μεταβαίνουσας από το νεοφιλελεύθερο στον «καπιταλισμό της καταστροφής». Μόνο πολιτικό όπλο σωτηρίας της χώρας στις σημερινές συνθήκες είναι η Αλήθεια, το πιο αποτελεσματικό και επικίνδυνο γι’ αυτόν που το χρησιμοποιεί από όλα τα πολιτικά όπλα.

Για να ηγηθεί ένας ηγέτης ή μια πολιτική δύναμη μιας προσπάθειας σωτηρίας της χώρας με κάποιες αξιώσεις, πρέπει να πει στον ελληνικό λαό, και να το πιστεύει: «Θα ζήσουμε με ψωμί κι αλάτι, θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι, θα μοιράσουμε το φαΐ και τη δουλειά, δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο, χωρίς ψωμί, στέγη και φάρμακα, αλλά θα σηκώσουμε πάλι τη χώρα μας όρθια και θα την κάνουμε καλύτερη». Οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης και δημιουργίας αυταπατών είναι χειρότερη από λάθος, είναι έγκλημα στις σημερινές συνθήκες και μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις χειρότερες από της Αιγύπτου.

Για να μπορέσει, φυσικά, να πει τέτοια πράγματα οποιοσδήποτε ηγέτης ή πολιτική δύναμη οφείλει να δίνει ο ίδιος πρώτος το παράδειγμα αλληλεγγύης και αυταπάρνησης που ζητάει από την κοινωνία – χρειάζεται μια συστηματική και διαπαιδαγωγική προσπάθεια απόκρουσης των επιρροών της εγχώριας ολιγαρχίας, του διεθνούς παράγοντα και της κουλτούρας και των επιμέρους συμφερόντων που φέρουν αυτές τις επιρροές.

β) Η δημιουργία μιας ευρείας πολιτικής - κοινωνικής συμμαχίας, ενός είδους νέου «ΕΑΜ», τηρουμένων των αναλογιών, ενός μετώπου κοινωνικής - εθνικής σωτηρίας. Το μέτωπο αυτό πρέπει να στηριχτεί στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων που καταστρέφονται από την κρίση, στη μειοψηφία του κεφαλαίου που έχει παραγωγική τάση και στο μέτωπο των μορφωμένων ανθρώπων με περίσσευμα συνείδησης και πατριωτισμού.

Μια τέτοια συμμαχία, ένα τέτοιο μέτωπο, δεν μπορεί να συγκροτηθεί στη βάση της υπεράσπισης κάθε είδους μικρών και μεγάλων προνομίων, αντικοινωνικών «συνηθειών» κ.λπ. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουν την κρίση μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι, ιδιοκτήτες ακινήτων και αδύναμα τμήματα του πληθυσμού που χρήζουν προστασίας. Δεν είναι δυνατόν να περιοριζόμαστε σε ρητορικές κατά της φοροδιαφυγής, αφήνοντάς τη στο απυρόβλητο και επιβαρύνοντας ταυτόχρονα με ληστρικούς, δημευτικούς φόρους μόνο όσους δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους ή τα ακίνητά τους και οι άλλοι να μην πληρώνουν τίποτα. Με δυο λόγια, χρειάζεται επανίδρυση όχι μόνο του κράτους, αλλά της ίδιας της χώρας, που κατάντησε ένα απέραντο «λαμογιστάν, εργολαβιστάν, ρουσφετιστάν», οργανωμένο γύρω από τη διαπλοκή και την πελατεία, προτού πέσει και για να πέσει θύμα των Αγορών.

Θα μου πείτε, είναι δυνατόν κοινωνικά στρώματα και άτομα που κερδίζουν από αυτή την κλίμακα διάχυτων προνομίων να συστρατευτούν σε τέτοιο πρόγραμμα; Είναι δυνατόν, και μόνο τώρα είναι. Γιατί ο κίνδυνος της καταστροφής είναι πολύ μεγάλος για τη συντριπτική πλειοψηφία, παρά και τη σχετικά προνομιούχο θέση μερικών, ώστε να κάνει συμφέρουσα την κατάργηση των προνομίων με αντάλλαγμα ένα εθνικό σχέδιο σωτηρίας και αναγέννησης που δεν αφήνει κανέναν αβοήθητο και προσφέρει ελπίδα και προοπτική.

γ) Η εκπόνηση προγράμματος κοινωνικής - εθνικής αναγέννησης, που πρέπει ασφαλώς να στηρίζεται σε πολύ υψηλή τεχνοκρατική προσπάθεια, για την οποία δεν επαρκούν οι δυνάμεις οποιουδήποτε κόμματος. Χρειάζεται κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων Ελλήνων επιστημόνων και ξένη βοήθεια. Αλλά πρόγραμμα δεν είναι μόνο τεχνοκρατική επεξεργασία ούτε μπορεί να φτιαχτεί μόνο από ειδικούς. Πρέπει να αντανακλά επεξεργασίες σε κάθε χώρο δουλειάς και κοινωνικής οργάνωσης από ανθρώπους που ξέρουν τι γίνεται και μπορεί να γίνει σε κάθε τομέα, συλλογική κινητοποίηση της κοινωνίας, να γίνει κτήμα της προτού αναλάβει κάποιος να το εφαρμόσει. Καμιά «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση, παραλαμβάνοντας διαλυμένο κράτος σε συνθήκες σφοδρότατης εσωτερικής / διεθνούς σύγκρουσης, δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα περισσότερο από μερικούς μήνες απλώς εκδίδοντας διοικητικές αποφάσεις και ψηφίζοντας νόμους, αν οι πολιτικές δυνάμεις που τη συγκροτούν δεν φροντίσουν εκ των προτέρων να έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς αλληλεπίδρασης και να έχουν κινητοποιήσει την κοινωνία.

Ένας από τους λίγους νικηφόρους επαναστάτες και μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές ιδιοφυίες όλων των εποχών, ο Λένιν, είχε περιγράψει ως εξής τους Μπολσεβίκους των οποίων ηγείτο: «Διακρίνονται από την ικανότητα να διεισδύουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, να τα επηρεάζουν και να επηρεάζονται από αυτά».

Ένα κίνημα παραγωγικών και καταναλωτικών συνεταιρισμών είναι τελείως αναγκαίο για την οργάνωση του αγώνα για επιβίωση, αλλά και την εκπαίδευση του Έλληνα σε συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων

δ) Μια ευρωπαϊκή και διεθνής εκστρατεία υπεράσπισης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης, η προσπάθεια σύμπηξης συμμαχιών προς όλα τα σημεία του ορίζοντα, με προτεραιότητα αφενός στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, αφετέρου στη Ρωσία, την Κίνα και όλη την ομάδα των BRIICS.

Και οι τέσσερις αυτές προϋποθέσεις είναι αναγκαίες συνθήκες, τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα.

Η χώρα πρέπει να ετοιμαστεί για να πάει σε στάση πληρωμών, να διαχειριστεί κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης και προσωρινής διοικητικής οικονομίας «πολεμικού τύπου», για την επιβίωση του λαού και τη σωτηρία του κράτους, ακόμη και εισαγωγή προσωρινού εσωτερικού μέσου πληρωμής, όχι όμως με δική της πρωτοβουλία, και μόνο αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις.

Για το θέμα του ευρώ
Δεν έχει κανένα νόημα η αποχώρηση από το ευρώ με δική μας πρωτοβουλία. Άλλο αν τελικά δεν μας αφήσουν άλλη λύση. Η έξοδος από το ευρώ δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα· αντίθετα, θα καταλύσει νέα φάση καταστροφής, ενισχύοντας τις τάσεις χαοτικής αποσύνθεσης του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί στις σημερινές συνθήκες την εισαγωγή νέου νομίσματος να οδηγεί σε άμεση καταστροφική κατάρρευση της αξίας του και αναγκαστική πρόσδεση σε άλλο νόμισμα. Δεν πρέπει, εξάλλου, να θεωρηθεί τελείως αθώα η «διασπορά» ιδεών, όπως πρόσδεση στο δολάριο ΗΠΑ, στο σέκελ Ισραήλ (για την Κύπρο), την αγγλική λίρα. Με δήθεν «ωραίο σύνθημα» την αποκατάσταση της «εθνικής νομισματικής κυριαρχίας», κινδυνεύουμε να βρεθούμε από υποπροτεκτοράτο εντός ΕΕ, όχι ανεξάρτητο εθνικό κράτος, αλλά αποικία υπό πολύ χειρότερους όρους του άξονα ΗΠΑ - Ισραήλ ή ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκίας.

Το επιχείρημα ότι ανακτούμε «εθνική νομισματική κυριαρχία» δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματική κατάσταση και το συσχετισμό δυνάμεων. Για να μην πούμε ότι δύσκολα φανταζόμαστε ένα κράτος που δεν μπορεί να ανοίξει μια λακκούβα στο δρόμο να εισάγει νέο νόμισμα γρήγορα και υπό συγκρουσιακές συνθήκες.

Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να φύγουμε από το ευρώ (τα περί προσωρινής ή συμφωνημένης αποχώρησης μοιάζουν αστειότητες - γιατί η Γερμανία, που αρνείται να χρηματοδοτήσει την οικοδόμηση, θα χρηματοδοτήσει την αποσύνθεση της Ευρώπης; - αν δεν υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες).

Η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης είναι μόνο ένα από τα ελληνικά προβλήματα, προβλήματα που λύνονται μόνο με μια υποτίμηση, που σε μεγάλο βαθμό ήδη έγινε ως «εσωτερική».

Το κεντρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι το μη βιώσιμο χρέος. Δεν θα γίνει βιώσιμο αν κάνουμε απλά εξωτερική νομισματική υποτίμηση, καταβάλλοντας ταυτόχρονα όλο το κόστος μιας πολύ δύσκολης νομισματικής μεταβολής και το γεωπολιτικό κόστος - ρίσκο. Κανείς από τους προτείνοντες ηρωική έξοδο από το ευρώ δεν εξηγεί τι θα γίνει με το χρέος!

Προσωπικά, βρίσκω πολύ παράξενο πολιτικές δυνάμεις που δεν τόλμησαν επί δεκαετίες να τα βάλουν με τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας, τη λεηλασία του ΕΣΥ, τη φοροδιαφυγή γιατρών, δικηγόρων, ελεύθερων επαγγελματιών και ένα σωρό άλλα έρχονται τώρα με περισσή ευκολία να περιγράψουν φαντασιακές επαναστάσεις εναντίον όλου του παγκόσμιου συστήματος. Επανάσταση χρειαζόμαστε, δεν χρειαζόμαστε υπεκφυγές και προβοκάτσιες.

Έχουμε καταβάλει, ίσως κακώς, αλλά το καταβάλαμε, τεράστιο τίμημα για την ένταξή μας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλώς ή κακώς βρεθήκαμε εκεί μέσα και διαθέτουμε σειρά θεσμικών και πολιτικών όπλων που απορρέουν από τη συμμετοχή μας και τα οποία δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Αποχωρώντας με δική μας πρωτοβουλία, αυτοαφοπλιζόμεθα. Γιατί να το κάνουμε;

Γιατί, προτού το κάνουμε, δεν θέτουμε με όλη τη δύναμη των επιχειρημάτων που μπορούμε να βρούμε και όλα τα θεσμικά όπλα στη διάθεσή μας –οι μισές αποφάσεις στην ΕΕ και όλες οι αποφάσεις του Eurogroup είναι ομόφωνες– το ελληνικό πρόβλημα ζητώντας μορατόριουμ στο Μνημόνιο, διακοπή της αποπληρωμής του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης, έκτακτη αναπτυξιακή - ανθρωπιστική βοήθεια, επικαλούμενοι:

1. - την άνευ προηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή,

2. - το γεγονός ότι η συνομολόγηση της Δανειακής και του Μνημονίου από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις ήταν προϊόν πολιτικής απάτης («λεφτά υπάρχουν», «αναδιαπραγμάτευση»), και διεθνούς, επαρκώς αποδείξιμης σήμερα, συνωμοσίας για να βρεθεί η Ελλάδα στην κατάσταση που βρέθηκε το Μάιο του 2010 και να έρθει το ΔΝΤ στην Ευρώπη 

3. - όπως και το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2012, αποτέλεσμα απαράδεκτου, πρωτοφανούς και ωμού διεθνούς εκφοβισμού του ελληνικού λαού.

Όμως όλα αυτά θέλουν προετοιμασία. Εκτιμούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας και η πνευματική της ηγεσία δεν φρόντισαν να είναι ήδη πανέτοιμες για τη διεθνή νομική και πολιτική υπεράσπιση της ελληνικής υπόθεσης, γιατί δεν εξαπέλυσαν τεράστια διεθνή εκστρατεία πριν από τις γερμανικές εκλογές για την υπεράσπιση του ελληνικού και των ευρωπαϊκών λαών. Ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, οι αντιμνημονιακοί βουλευτές θα ’πρεπε, με τη βοήθεια και των ομογενών μας, να πλημμυρίσουν την Ευρώπη και τη Γερμανία με στοιχεία και επιχειρήματα.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα», τον Ιούλιο 2013
Τελικά, οι προφητείες των αγίων Γερόντων της Ορθοδοξίας αποκαλύπτονται ως οι καλύτερες "εφημερίδες", αφού έχουν κατορθώσει να καλύψουν τα αδιανόητα (για την εποχή τους) γεγονότα εκατοντάδες χρόνια πριν αυτά συμβούν

Και ναι, το νερό μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αφού η περίπτωση δεν αφορά μόνο τη Συρία, αλλά και άλλες χώρες (π.χ. Ιράκ), οι οποίες παίρνουν το υπερπολύτιμο αγαθό από τον ποταμό Ευφράτη και η στέρησή του αποτελεί αιτία για άμεση κήρυξη πολέμου, αφού το νερό είναι -κυριολεκτικά- πηγή ζωής για τις χώρες αυτές. Και μία τέτοια τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από κανέναν.

Εάν οι ισλαμοφασίστες της Συρίας σκέφτονται σοβαρά να πλημυρρίσουν τη βόρεια Συρία με νερό του Ευφράτη, τότε ενσυνείδητα προσπαθούν να πυροδοτήσουν έναν χωρίς κανέναν έλεγχο πόλεμο, τον οποίο κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει, αφού τα εμπλεκόμενα μέρη στον ήδη υπάρχοντα πόλεμο θα αυξηθούν και δεν θα δέχονται καμία συζήτηση και καμία πρόταση πέρα από την φυσιολογική ροή των υδάτων του ποταμού που τους δίνει ζωή. Ήδη, εν μέρει η Τουρκία με μία σειρά φραγμάτων έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στις χώρες της περιοχής. 

Εάν, όμως, οι τζιχαντιστές ισλαμοφασίστες προχωρήσουν στην απόφασή τους, τότε η χρήση των χημικών όπλων ή βρώμικων (πυρηνικών) βομβών θα είναι το μικρότερο κακό που θα έχει να σκεφθεί ο Ομπάμα...  

Κωνσταντίνος

Αντάρτες της Συρίας σχεδιάζουν να «κατακλύσουν με νερό» το βόρειο τμήμα της χώρας ανατινάζοντας φράγματα στον Ευφράτη 
«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»...
- Γέροντας Παΐσιος
Ηγετικά στελέχη της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία δήλωσαν ότι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια εξτρεμιστικών ομάδων να ανατινάξουν δύο από τα μεγαλύτερα φράγματα της χώρας, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή. Αυτό δήλωσε και το μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής, Monzer Hadam. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι "αντάρτες -μαχητές" των τρομοκρατικών ομάδων της «al – Nusra Fron» και του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της ανατολής», τα οποία συνδέονται άμεσα με την "Αλ Κάιντα", σχεδιάζουν να ανατινάξουν τα φράγματα «Tabqa Dam» και «Al–Baath», που βρίσκονται στον ποταμό Ευφράτη, στην επαρχία της Raqqa στο βόρειο τμήμα της Συρίας . 

«Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι οι αντάρτες ετοιμάζονταν να ανατινάξουν τα φράγματα ταυτόχρονα με την έναρξη επίθεσης του τακτικού συριακού στρατού στο Χαλέπι, την οποία επίσης ετοιμάζουν τώρα», δήλωσε ο Hadam.

«Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να ελεγχθούν , αλλά αν είναι αληθείς και οι μαχητές εκτελέσουν το σχέδιό τους, θα πραγματοποιηθεί καταστροφή τέτοιου μεγέθους που ο κόσμος έχει δει ποτέ», κατέληξε ο Hadam.

Η αντιπολίτευση της Συρίας δηλώνει της ανησυχία της για τις δραστηριότητες των εξτρεμιστικών ομάδων.

Το Φράγμα «Tabqa Dam» είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Το ύψος του είναι 60 μέτρα, το μήκος – 4,5 χιλιόμετρα. Το φράγμα χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 του περασμένου αιώνα από τη Σοβιετική Ένωση για την παραγωγή ενέργειας και άρδευση.

Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος, Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών     -    ΔημοσίευσηΗ αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...
Χάνουμε τα παιδιά μας!
Και τα χάνουμε μπροστά στα μάτια μας, μέσα απ' τα χέρια μας!

Όσοι έχουν παιδιά στην ηλικία των είκοσι, εικοσιπέντε, τριάντα ετών, σε ηλικία δηλαδή που μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής του μέλλοντός τους, καταλαβαίνουν τί εννοώ..

Τα βλέπουμε να τριγυρνούν σαν ζαλισμένα, απελπισμένα, μη βλέποντας οδό διαφυγής.
Στην χειρότερη περίπτωση τα βλέπουμε βυθισμένα στην απάθεια, ζώντας ημέρα την ημέρα, μη μπορώντας να προγραμματίσουν κάποιο μέλλον.

Δεν μπορούν όλα να διαφύγουν στο εξωτερικό για κάποια καλύτερη τύχη. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ! Τα περισσότερα μένουν εδώ, να "φυλάττουν" προδομένες "Θερμοπύλες"...

Τρέμω στην ιδέα, ποιές θά 'ναι ίσως οι βαθύτερες σκέψεις τους!
Αυτές που δεν μας λένε!
Τί θα σκέφτονται, ίσως, ανομολόγητα για μας και το μέλλον που τους επιφυλάξαμε.

Το μέλλον που τους φτιάξαμε, όχι γιατί "τα φάγαμε", όπως λέει το χυδαίο Λίπος, (σιγά την μεγάλη ζωή που κάναμε οι περισσότεροι από μάς!), αλλά ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ, ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ανήθικα σκύβαλα, ανθελληνικά αθύρματα!

Βλέπαμε, ή διαισθανόμαστε να καταστρέφουν την πατρίδα, και χειροκροτάγαμε κιόλας!

Γι αυτό όσοι αισθανόμαστε έστω και ψήγματα ενοχής απέναντι στα παιδιά μας, σε όλα τα παιδιά της νέας γενιάς, πρέπει να δράσουμε.

Πρέπει να επανορθώσουμε πάση θυσία, έστω και με βλάβη του εαυτού μας, το κακό που προξενήσαμε.

Να μπούμε εμείς πρώτοι μπροστά, και να ανατρέψουμε με ειρηνικούς αγώνες, πρώτα την δωσιλογική αυτή "κυβέρνηση", και κατόπιν όλο το πλέγμα διαπλοκής που στηρίζει αυτό το διεφθαρμένο κοινωνικοπολιτικό σύστημα.

Έτσι θα εξιλεωθούμε...
Και θα σώσουμε και τα παιδιά μας!...Η Τουρκία έκλεισε ένα από τα μεθοριακά της περάσματα με την Συρία μετά την σύγκρουση μιας οργάνωσης ανταρτών που συνδέεται με την Αλ Κάιντα με μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην συριακή πόλη Άζαζ κοντά στην τουρκική μεθόριο, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

"Το συνοριακό πέρασμα του Οντζουπινάρ έκλεισε για λόγους ασφαλείας καθώς εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση όσον αφορά το τι συμβαίνει στην συριακή πλευρά. Έχει διακοπεί όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που φυσιολογικά περνάει μέσω του περάσματος αυτού", διευκρίνισε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Αν και η Τουρκία δηλώνει ότι φυσιολογικά τηρεί μια πολιτική ανοιχτών πυλών για να επιτρέπει στους Σύριους πρόσφυγες να περνούν ελεύθερα στο έδαφός της, από καιρού εις καιρόν κλείνει προσωρινά τα μεθοριακά της περάσματα έπειτα από συμπλοκές που σημειώνονται κοντά στα σύνορά της.

ΑΠΕ ΜΠΕΜην "τσιμπάτε" το δόλωμα της παγίδας! Ο σκοπός είναι να εντείνουν το δίπολο των άκρων και να φέρουν τους Έλληνες σε αντιπαλότητα.

Μετά από την παρατεταμένη περίοδο κρίσης και με πολλούς Έλληνες στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης, ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να ξεσπάσουν για αυτό που τους συμβαίνει. Μιας και δεν μπορούν εύκολα να εντοπίσουν και να στοχοποιήσουν τους πραγματικούς υπαιτίους της κατάστασης (εξάλλου δεν έχουν τις γνώσεις και την παιδία για κάτι τέτοιο) τους είναι «βολικότερο» να ξεσπάσουν τον διπλανό τους.

Χωρίς να θέλω να προχωρήσω σε κατάδειξη συγκεκριμένων προσώπων, σας μεταφέρω την πληροφορία της δράσης του ιδίου μηχανισμού που λειτούργησε τον χειμώνα του 2008.
Σας θυμίζω ότι για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 (με τον Γρηγορόπουλο), συγκεκριμένη «ομάδα» της εν Β.Σοφίας πρεσβείας, είχε προετοιμάσει αυτό που θα συνέβαινε.
Δεκαπέντε ημέρες πριν την 17 Νοέμβρη (του 2008) είχαν αφιχθεί από διάφορες περιοχές του κόσμου, διάφοροι «αντιεξουσιαστές» (Αργεντινή, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Νορβηγία, Ουκρανία, Κροατία, Αυστρία, Δανία, κτλ) με πληρωμένα αεροπορικά εισιτήρια και διέμειναν σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας (κάποια εκ των οποίων πολυτελή).
Το σχέδιο προέβλεπε γενικευμένα επεισόδια και καταστροφές-φωτιές στο κέντρο της Αθήνας (βάση οργανωμένου σχεδίου αντιπερισπασμών και αιφνιδιασμών) που θα ελάμβαναν χώρα κατά την διάρκεια των εορτασμών της 17ης Νοεμβρίου.
Το σχέδιο, προέβλεπε να συμβεί και μια δολοφονία, ώστε να κορυφωθεί η κατάσταση ανεξέλεγκτα. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο καιρός τους άλλαξε τα σχέδια. Οι κατακλυσμιαίες βροχές από νωρίς της ημέρας, που δεν υποχώρησαν παρά αργά το βράδυ, εξανέμισε κάθε δυνατότητα για «δράση» αφού είχε πλημμυρίσει όλη η Αθήνα.
Έτσι η εφαρμογή του ακριβού (σε δολλάρια) σχεδίου, ανεβλήθη για μια πιο πρόσφορη ημέρα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, παρέμειναν σε ετοιμότητα για το πράσινο φώς. Αυτό ήρθε στις 6 Δεκεμβρίου με τον θάνατο του Γρηγορόπουλου μέσα στα Εξάρχεια (χώρος ελεγχόμενος από τους «αντιεξουσιαστές» και τους μέντορές τους από την πρεσβεία), από μια σφαίρα ενός Ειδικού Φρουρού. Σε χρόνο μηδέν, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο. Χρησιμοποιήθηκε υψηλή τεχνολογία (σχετική με την κινητή τηλεφωνία) και σύντομα όλη η υποδομή του σχεδίου ενεργοποιήθηκε.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Στόχος, ο κλονισμός της κυβέρνησης, η οικονομική αιμορραγία, η ενίσχυση των χαοτικών δυνάμεων της κοινωνίας και η ανασύσταση (και αιτιολόγηση) της αριστερής τρομοκρατίας στην χώρα. Με λίγα λόγια η αποσταθεροποίηση του κράτους.

Λίγα χρόνια μετά την προγραμματισμένη (από τους ίδιους, αφού έφεραν τον ΓΑΠ στην εξουσία) οικονομική κρίση, σήμερα δηλαδή, ο ίδιος μηχανισμός αποπειράται να προκαλέσει αυτή την φορά κάτι πολύ χειρότερο: Να φέρει τους Έλληνες σε εμφύλια σύρραξη.

Το είχαν ξαναπράξει (πάλι οι ίδιοι) μετά την απελευθέρωση του 1946, με τον εμφύλιο που κράτησε 4 χρόνια!

Ελέγχοντας το σύνολο των ΜΜΕ και τα κόμματα εξουσίας, άρχισαν να πολώνουν τις συνειδήσεις των ευκολόπιστων Ελλήνων και να τις οδηγούν, στις εύκολες «λύσεις των άκρων». Μετά την ενίσχυση της άκρας αριστεράς (με τις ευλογίες της πρεσβείας που λέγαμε), ήταν αναμενόμενο να προκληθεί η έλευση και η ενδυνάμωση του αντίθετου πόλου. Της άκρας δεξιάς!

Αφού λοιπόν η μονόπλευρη στήριξη του αριστερού πόλου από τα ΜΜΕ και τα κόμματα, προκάλεσε την προφανή συσπείρωση του αντίθετου πόλου, κατάφερε η Χ.Α. να εισέλθει δυναμικά στην βουλή. Αυτό σήμανε την αρχή του «πολέμου»! Όσο η δύναμη της ακροδεξιάς φωνής δυνάμωνε, τόσο το σύστημα (προκειμένου να ενισχύσει την πόλωση) προσπαθούσε να την φιμώσει. Έριχναν έτσι διαρκώς νερό στον μύλο της μισαλλοδοξίας και της αντιπαλότητας. Από την άλλη μεριά, μια αριστερά που διακηρύττει το μίσος και την βία μεταξύ των ανθρώπων (ταξικό μίσος, εκδίκηση, βία στην βία, εξέγερση, άρνηση διαλόγου, επιθετικότητα, μισελληνισμός,κτλ) και τον ξεκάθαρο διαχωρισμό τους σε στρατόπεδα που θα πρέπει να αλληλοεξοντωθούν, είναι προφανές ότι θα δημιουργούσε μια ανταπάντηση με την ίδια λογική.

Το σύστημα προσπαθεί εναγωνίως να ενισχύσει την πόλωση, ενισχύοντας την συσπείρωση της Χ.Α., κάνοντας τους οπαδούς της να νιώθουν αδικημένοι και υπό διωγμόν, κάθε φορά που κάνουν λόγο για θέση εκτός νόμου του κόμματός τους (!) και για ατομικές οι συλλογικές διώξεις των στελεχών της (προκλητικά μονομερώς προς των χώρο της Χ.Α. και όχι προς τους υπόλοιπους -επίσης παραβατικούς- χώρους των άλλων κομμάτων).
Όλα θα ήταν έτοιμα (για τα παιδιά της πρεσβείας) όταν θα δημιουργείτο η κρίσιμη μάζα και στους δύο πόλους.
Αυτό φαίνεται πως έχει ήδη συμβεί.
Η «σκηνοθεσία» ενός περιστατικού, που θα λειτουργήσει ως θρυαλλίδα για την μεγάλη έκρηξη, είναι μια εύκολη υπόθεση.

Ήταν γνωστό εδώ και μήνες, ότι υπάρχει σχέδιο που θα εφαρμοζόταν από τον Σεπτέμβριο και θα δημιουργούσε μια εμφυλιοπολεμική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Παρότι η κυβέρνηση προειδοποίησε εγκαίρως για τα επερχόμενα (ιδίως τα αριστερά κόμματα) κάποιοι επιχείρησαν να συναινέσουν προσχηματικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν κόμμα που διεκδικεί την εξουσία (και ιδίως μετά το χρίσμα που έλαβε από τον Ομπάμα), επισήμως αποστασιοποιήθηκε και δήλωσε την πρόθεση για συγκρατημένες διαδηλώσεις, το Φθινόπωρο. Όμως, στην πράξη δεν συμφωνούν όλες οι συνιστώσες του κόμματος…

Πέραν όμως της επίσημης στάσης των κομμάτων (ακόμα και η Χ.Α. κρατά μια συγκρατημένη στάση), άλλοι κρατάνε το μαχαίρι και το καρπούζι, με τα κόμματα να ακολουθούν τις εξελίξεις!

Το μαχαίρι το κρατάνε τα ΜΜΕ που διαδραματίζουν αυτή την στιγμή τον ρόλο του πρόξενου πολέμου.

Στο στημένο περιστατικό του Κερατσινίου, χρησιμοποιήθηκαν άνθρωποι θύτες και ταυτόχρονα θύματα της «υψηλής» πολιτικής. Αδαείς και ανόητοι άνθρωποι χαμηλής μορφωτικής τάξης, παίζουν ως κομπάρσοι σε ένα έργο εξουσίας που ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν! Πριν καν επιληφθεί η δικαιοσύνη (όχι αδέκαστη βέβαια), το προσφιλές έργο των ΜΜΕ αρχίζει και τα κόμματα ακολουθούν μουδιασμένα!

Άμεση απόδοση του εγκλήματος σε πολιτικά κίνητρα και ταυτόχρονα μετάφραση σε πολιτική διαμάχη μεταξύ των δύο άκρων. Η ταυτόχρονη «καταδίκη» του ψηφοφόρου της Χ.Α. ως υποκινούμενου από το κόμμα (χωρίς αυτό να προκύπτει από πουθενά) φονιά, από όλα τα ΜΜΕ, παρασύρει σε βαρύγδουπες δηλώσεις όλα τα κόμματα και ανάβει το πράσινο φώς στην κυβέρνηση για απειλές νομοθετικού περιεχομένου, για μονομερείς κομματικές διώξεις (προς την Χ.Α.) και ουσιαστικά την θέση της εκτός νόμου. Στον χορό μπαίνουν και οι Ευρωπαίοι σιωνιστές με τις αντίστοιχες δηλώσεις τους, απαιτώντας το ξερίζωμα της Χ.Α. (παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και την συνταγματική νομιμότητα).

Ενόψει των πολυεκλογών του 2014, τα κόμματα, τσιμπάνε το τυράκι της φάκας!

Όσοι διαπιστώνουν την σπασμωδική και βεβιασμένη μανία όλων των συστημικών μηχανισμών να «πατάξουν» την Χ.Α., δηλαδή τον ακραίο πόλο που αυτοί δημιούργησαν, νοιώθουν αλληλέγγυοι με τους καταδιωκόμενους. Όσοι ήδη ψήφισαν Χ.Α., συσπειρώνονται περισσότερο στο κόμμα τους. Νοιώθουν την απαξίωση της πολιτικής κοινωνίας για την επιλογή τους και επειδή ο τρόπος που το κάνουν, δεν τους πείθει, εμμένουν ακόμη περισσότερο στο να ψηφίσουν Χ.Α.! Η αίσθηση της απόρριψης, οδηγεί στην περιθωριοποίηση. Όποιος βάζει τον εαυτό του στο περιθώριο, πολώνεται, πωρώνεται και μισεί τους άλλους! Ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει και στο αριστερό άκρο.

Είναι προφανές ότι στόχος των ΜΜΕ, είναι να ενισχύσουν με την στάση τους, την πόλωση και την επιθετικότητα των δύο άκρων.

Από εδώ και πέρα, θα αναμένουμε κορύφωση των συγκρούσεων και γενίκευση των επεισοδίων.
Μοιάζει με πυριτιδαποθήκη που πήρε φωτιά. 
Οι εξελίξεις θα αρχίσουν να επιταχύνονται.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν μετριοπαθείς δυνάμεις που να επιθυμούν εξισορρόπηση και εκτόνωση της κατάστασης. Όλοι παρασύρονται στους ρυθμούς που ξένα κέντρα δρομολογούν.

Κρούω τον κώδωνα κινδύνου. Αντιλήφθητε την παγίδα και μην «τσιμπάτε»! Μην βάζετε τον εαυτό σας στην λογική της μισαλλοδοξίας και της διαίρεσης! Είμαστε όλοι θύματα των δυναστών μας. Ας τους δείξουμε στην πράξη, ότι είμαστε εξυπνότεροι απ’ αυτούς και δεν μπορούν να μας χειρίζονται…


Φραστική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη σημερινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.

«Η Δημοκρατία για να λειτουργήσει απαιτεί σεβασμό στο Σύνταγμα, το οποίο έχει καταλυθεί από τη συγκυβέρνηση, που έχει αντικαταστήσει το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με την άρνηση διορισμένων υπουργών να απαντούν στην αντιπολίτευση», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.
Πρόσθεσε πως για να λειτουργήσει η Δημοκρατία «προϋποθέτει εθνική κυριαρχία» και σημείωσε πως...

...«σήμερα στα υπουργεία δίνουν εντολές ξένοι επίτροποι της τρόικας, στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν εντολές ο Ράιχενμπαχ και ο Φούχτελ».

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι...

...«η Δημοκρατία συγχωρεί, δεν χρησιμοποιεί εκείνους που υπηρέτησαν την κατάλυσή της, όπως κάνει ο κ. Σαμαράς».

Τέλος επέκρινε τον πρωθυπουργό για ασέβεια προς το κοινοβούλιο λέγοντας ότι «περιφρονεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο από αρχηγούς των κομμάτων».

Πηγή: Έθνος

Του Θεόφιλου Αιγινήτη

Ξεσηκώθηκε η διαπλοκή να λιντσάρει τον Πάνο Καμμένο.

Διέρρηξαν τα ιμάτιά τους τα αμαρτωλά διαπλεκόμενα δημοσιογραφικά συγκροτήματα που βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον Καμμένο. Τον σημερινό δήμαρχο όταν ήταν υπουργός και υφυπουργός επί ΠΑΣΟΚ τον είχαν υπό την προστασία τους και από άσημο και ανύπαρκτο τον έκαναν διάσημο και υπαρκτό προς όφελός τους.

Με την ατάκα που πέταξε ο Καμμένος περί λιντσαρίσματος σε μερικούς δικούς του, κάποιος την κατέγραψε στο κινητό του και πούλησε το βίντεο στα προαναφερθέντα συγκροτήματα για να τα οικονομήσει. Αυτά άρπαξαν την ευκαιρία και βούιξαν τα ΜΜΕ που εξουσιάζουν για να χτυπήσουν τον Καμμένο γιατί ένιωσαν τον άμεσο κίνδυνο του δικού τους λιντσαρίσματος.

Πάνο, αν φιλοδοξείς να κυβερνήσεις τη χώρα πρέπει να μάθεις να μην πετάς τέτοιου είδους επικίνδυνα συνθήματα και να φυλάγεσαι από τις φάκες .

Τα πολιτικά τρωκτικά τόσα χρόνια τις έχουν μάθει και φυλάγονται.

Ο σκοπός των διαπλεκομένων συμφερόντων είναι να υπονομεύσουν και να απομονώσουν τον Πάνο Καμμένο, για να αρπάξουν τους ψηφοφόρους του και να τους οδηγήσουν σ’ αυτούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Δεν τους νοιάζει εάν φάει καμιά σβουριχτή ο Πάχτας, αλλά να μη ξεσηκωθεί ο κόσμος και φάνε αυτοί όσες περισσέψουν.

Ο κύριος Πάχτας όσο ήτανε υφυπουργός οικονομίας επί Σημίτη υπέγραψε το 2004 σκανδαλώδη τροπολογία για την επέκταση του ξενοδοχείου “Πόρτο Καρράς”, τόσο προκλητικά σκανδαλώδη, που δεν το άντεξε ούτε ο Σημίτης μέσα στα τόσα σκάνδαλα που συνέβαιναν γύρω του από την εποχή εκείνη και τον απέλυσε.

Ο ίδιος άνθρωπος υπέγραψε και δεύτερη, την ¨τροπολογία Ελληνικός χρυσός” που πουλούσε τα μεταλλεία Κασσάνδρας στους Μπόμπολα και Κούτρα καταπατώντας ελληνικούς και διεθνής νόμους και βρεθήκαμε υπόλογοι στο διεθνές δικαστήριο.

Απ’ ότι θυμάμαι αγόρασε το πρωί το Δημόσιο “τη Χρυσός ΑΕ” από τους τότε ιδιοκτήτες του και το απόγευμα την πούλησε στον Μπόμπολα με τα ίδια λεφτά και σε ένα μήνα η μετοχές της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 250 % και χωρίς να πληρωθούν φόροι μεταβιβάσεως κλπ.

Βγαίνανε αναλύσεις που λέγανε πως το νερό που πίνουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι μολυσμένο με το επικίνδυνο δηλητήριο αρσενικό και ο κύριος αυτός καθησύχαζε τους δημότες του πως το νερό είναι καθαρό και όταν το πράμα άρχισε να γίνεται εφιαλτικό, τους παρότρυνε πως καλό είναι να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

Ο Πάχτας είναι προϊόν απόσταξης της εξειδικευμένης πασοκικής βιομηχανίας “οινο-πνεύματος” με την οποία μέθαγαν τον αφελή λαό που πίστεψε το σύνθημα ”το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση κι ο λαός στην εξουσία”.

Ο Πάχτας είναι μία από τις περιστερές του συστήματος ΠΑΣΟΚ που βγήκανε λευκές με τις διαγραφές και τα συγχωροχάρτια που μοίραζαν αφειδώς οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Γνωστή η ρήση πως κόρακας δε βγάζει κοράκου μάτι.

Τώρα μετά από 30 τόσα χρόνια ο λαός βλέπει, ίσως και να μη βλέπει, πόσο παραπλανήθηκε από επιτήδειους απατεώνες και κατάντησε εδώ που βρίσκεται σήμερα. Αλλά φοβάμαι πως μάλλον έχει εθιστεί στην απάτη, πιστεύει στις υποσχέσεις και είναι έτοιμος να ψηφίσει πάλι ελπίδες χωρίς αντίκρισμα.


Πολύ φοβάμαι πως το κακό για την πατρίδα μόλις άρχισε... 
Μακάρι να βγω ψεύτης, το εύχομαι, αλλά οι εξελίξεις δείχνουν πως οι χρήσιμοι ηλίθιοι άρχισαν ήδη το έργο τους... 
Κι εμείς είδαμε μόνο την πρώτη πράξη...
Η πολιτειακή ανωμαλία ξεκίνησε ή δείχνει ένα μόνο από τα πρόσωπά της;

Πόσο εύκολο είναι για το σάπιο σύστημα να στρέψει την οργή μας ενάντια στον εαυτό μας!
Πόσο εύκολο είναι αυτή η δίκαιη οργή να στραφεί κατά αδελφών και να γιομίσει τον τόπο με αίμα!
Πόσο εύκολο είναι να μας φορτώσουν τα εγκλήματά τους, αφού μας έκαναν γιομάτους με οργή να μην σκεφτόμαστε και να μην βλέπουμε την θανατερή παγίδα τους και το όφελός μας!
Πόσο εύκολο είναι να αθωώσουμε τους πραγματικούς εγκληματίες που σκοτώσαν τη ζωή μας!

Δεκάδες αντιφασιστικές διαδηλώσεις έγιναν χθες σ' ολόκληρη την χώρα.
Καμία όμως ενάντια στον φασισμό των κυβερνώντων που μας λιανίζουν...
Κανένας δεν στρέφεται ενάντια σε εκείνον που ταΐζει θηρία και τα ξαμολάει για να μας λιανίσουν.
Κανένας δεν τολμάει να τα βάλει με τις μαριονέτες που ανέλαβαν εργολαβία το έργο της εξαφάνισής μας.
Κανείς δεν σηκώνει το κεφάλι του, κανείς δεν ρίχνει τη ματιά του στον πραγματικό εχθρό, που κρύβεται πίσω από το δάχτυλο που δείχνει...
Κανένας... 

Πραγματικά, λυπάμαι για την κατάντια μας, μα περισσότερο απ' όλα λυπάμαι για την πατρίδα που μας γέννησε και μας ανέθρεψε για να χειροκροτάμε τους προδότες και να σκύβουμε το κεφάλι στους δυνάστες... 

Κι αναρωτιέμαι: Κι αν ετούτη η οργή ξεσπάσει, τι θ' απομείνει πέρα από το μίσος που δεχόμαστε να μπει ανάμεσά μας;
Θ' απομείνουν μονάχα ετούτοι, που μας έσπρωξαν στο κακό, και θα τρίβουν τα χέρια τους γιομάτοι από χαρά, και θα γλεντάνε, γιατί θ' αποδειχτούμε καλά "πρόβατα" κι αυτοί καλοί σφάχτες...
Αυτό άραγε μας αξίζει;

Έλληνες, αδέλφια και πατριώτες, αφήστε στην άκρη τα κομματικά λάβαρα, πετάξτε τις κομματικές σημαίες και σπάστε τα κομματικά μαντριά που σας χωρίζουν. 
Κάνετε το θαρραλέο βήμα προς τα εμπρός και αγκαλιαστείτε, ενωθείτε, ομονοείστε και σαν ένα κορμί, σταθείτε απέναντι σε εκείνους τους βδελυρούς που θέλουνε να σας κάμουνε σκλάβους τους, που θέλουνε τους τάφους των προγόνων σας να ποδοπατήσουν, που θέλουνε τα παιδιά σας να γίνουνε από άνθρωποι μυρμήγκια για να τους κουβαλάνε και να αθροίζουνε τον πλούτο τους.
Για να ζήσουμε το όνειρό μας, θα πρέπει πρώτα να ξυπνήσουμε και να αφήσουμε πίσω τους εφιάλτες μας...

Ετούτη η χώρα, αυτή η μικρή και τόσο μεγάλη πατρίδα, με όλα τα πάθη και τα ελαττώματα του λαού της, πάντα έβγαζε χτίστες του πνεύματος. 

Έτσι ας γίνει και τώρα.

ΚωνσταντίνοςΗ αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...