Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Σεπ 2013

Καλός φίλος μας έστειλε από τουρκική πηγή, όσα είπε ο Ερντογάν απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις κινήσεις της κυβέρνησης του ΑΚΡ στο θέμα της Συρίας, αναφορές οι οποίες προσφέρονται για σημαντικά συμπεράσματα…

Ο ισλαμιστής πρωθυπουργός Ερντογάν λοιπόν, απάντησε ότι «δεν μπορεί να επικαλείται κανείς το [κεμαλικό] απόφθεγμα «[ας επικρατήσει η] ειρήνη [τόσο] στη χώρα [όσο και] στον κόσμο», όταν δέχεται επίθεση… και μνημονεύει την υπεράσπιση των Δαρδανελίων (1915) για να αποδείξει ότι η χώρα δεν πρέπει να παραμείνει άπραγη, όταν δέχεται επίθεση! Προς επίρρωση της θέσης αυτής αναφέρει και την εισβολή στην Κύπρο!


Συγκεκριμένα λέει:
«Στην Επιχείρηση της Κύπρου αναφέραμε [το ρητό] «‘ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο’; Όταν επιτίθενται στη χώρα σου δεν μπορείς να επικαλείσαι τέτοια αποφθέγματα[!]». Δήλωσε ακόμη, αναφερόμενος στα σχόλια της αντιπολίτευσης, ότι «[χάρη] στη νοοτροπία αυτή, [μετά] την Επιχείρηση της Κύπρου [το 1977] ζητήθηκε με υπερηφάνεια η ψήφος του λαού. Λίγο έλειψε μάλιστα η ψήφος αυτή να τους παρέχει την αυτοδυναμία, αλλά [συγκέντρωσαν μόνο το 41 % των ψήφων και] δεν τα κατάφεραν».
Με λίγα λόγια… η τέχνη του να υποδύεσαι μονίμως το θύμα και επικαλούμενος τα εθνικά συμφέροντα, πάντα με τις απαραίτητες ευλογίες των κραταιών του διεθνούς συστήματος, να μεγιστοποιείς την ισχύ σου εις βάρος των αδύναμων και ανήμπορων γειτόνων σου. Είδε κανείς να επιτίθεται ο Άσαντ στην Τουρκία; Ασφαλώς ούτε στην Κύπρο η Τουρκία δέχτηκε ποτέ επίθεση!

Η παραπάνω δήλωση είναι ενδεικτική των προθέσεων της ισλαμικής κυβέρνησης ΑΚΡ και όποια προσφυγή στη βία (εκ μέρους της Τουρκίας) εις βάρος της Συρίας θα βασιστεί πάνω σε παρόμοιες δηλώσεις «αρχών», αφού προηγηθούν προβοκατόρικες ενέργειες…
Εξάλλου, η ίδια νοοτροπία και επιχειρηματολογία ενδέχεται να αποτελέσει, πρόκριμα και για άλλες «ειρηνευτικές επιχειρήσεις» σε περιοχές που εποφθαλμιά η Άγκυρα εδώ και δεκαετίες… 

Εξαιρετικές παρατηρήσεις… και να συμπληρώσουμε, ποια είναι η διαφορά στη νοοτροπία των κεμαλικών από αυτή των ισλαμιστών;
Έτσι, διότι πολλές θεωρίες αναπτύσσονται στην Ελλάδα…Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια
που κανένας δεν είχε ξαναδεί
και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας
που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Σε μία στρατιωτική εισβολή, αν βομβαρδιστούν νοσοκομεία... αν χτυπηθούν σχολεία... αν χρησιμοποιηθούν όπλα βιολογικού πολέμου ...αν χιλιάδες άνθρωποι διωχθούν από τις εστίες τους, είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί η κατακραυγή και η απέχθεια της παγκόσμιας κοινότητας, για τον εισβολέα.

Όμως κατά τον Michel Chossudovsky, ομότιμο καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα: “Όταν μία αντιπροσωπεία του ΔΝΤ «επισκέπτεται» μία χώρα, θέτοντας σαν προϋπόθεση για την εκχώρηση δανείων τον περιορισμό των κοινωνικών και λοιπών δαπανών, η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, σε σχέση με την καταστροφή που θα προκαλούσε ένας βομβαρδισμός εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Το ΔΝΤ απαιτεί το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και βιομηχανιών, με ένα πολύ χαμηλότερο κόστος «εισβολής» για τη Δύναμη που εκπροσωπεί, από αυτό που θα είχε ο ανελέητος βομβαρδισμός των νοσοκομείων, των σχολείων και των βιομηχανιών. Το αποτέλεσμα όμως, για τη χώρα «υποδοχής» του, είναι σχετικά το ίδιο: Η απόλυτη καταστροφή της”.

Στη χώρα μας πράγματι βιώνουμε σχεδόν όλες τις συνέπειες που θα είχε ένας συμβατικός πόλεμος. Μπορεί όλες οι ενέργειες να καλύπτονται από ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα, που προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα γίνονται για το καλό μας, αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει κάθε προπαγάνδα.

Πέρα από την συρρίκνωση του ΑΕΠ, που είναι αντίστοιχη μόνο σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό, αντίστοιχα είναι τα νούμερα και σε ανθρώπινα θύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γεννήσεις στη χώρα μας παρουσίασαν μείωση μεταξύ το 2011-2012 σχεδόν 6%, ενώ οι θάνατοι αύξηση κατά 5%. Αυτό μεταφράζεται, μόνο για ένα έτος, σε 12 χιλιάδες θύματα εκ των οποίων 6 χιλιάδες παιδιά που δεν γεννήθηκαν ποτέ. Παρόμοια είναι τα νούμερα και για το προηγούμενο έτος.

Είναι τραγικό όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα μας οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ έχουν πετύχει πλεόνασμα θανάτων, αφού για πρώτη φορά το 2011 το σύνολο των θανάτων ξεπέρασε το σύνολο των γεννήσεων.
Είναι απλό: Δεν τους σκοτώνουν... τους αφήνουν να πεθάνουν. Δεν τους εκτελούν... τους εμποδίζουν να γεννηθούν.

Όμως στην πραγματικότητα δεν τους αφήνουν να πεθάνουν. Προκαλούν και το θάνατό τους, με πολλούς και ύπουλους τρόπους. Παίρνουν το ένα υφεσιακό μέτρο μετά το άλλο. Τελικά τα μόνα που πετυχαίνουν είναι ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να λιποθυμούν ακόμα και μικρά παιδιά, από την πείνα, στα σχολεία και οι αυτοκτονίες να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.
Για να χορτάσουν οι φτωχοί και πεινασμένοι έφτασαν στο σημείο να τους πουλάνε ληγμένα τρόφιμα. Δηλαδή να φάνε αυτά που μέχρι εχθές πήγαιναν για ζωοτροφές ή ακόμα και στις χωματερές. Αυτά που ακόμα και ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποστηρίζει ότι η κατανάλωση τους εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Δεν είναι όμως μόνο η πείνα, δεν τους αφήνουν ούτε καν να ζεσταθούν, τους αφήνουν να ξεπαγιάσουν. Αν καταφέρουν όπως - όπως να ζεσταθούν θα πρέπει να γεμίσουν τα πνευμόνια τους με κάπνα. Αυτό συνεχίζεται ακόμα και όταν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υποστηρίζει ότι η θέρμανση με καυσόξυλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα μάλιστα των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων. Επίσης η ανακοίνωση επισημάνει: «Τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, μαζί με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, επιτείνουν και άλλοι τοξικά προϊόντα τη ίδιας καύσης του βιοάνθρακα όπως τα SO2, NO2, NO, CO, CO2, Pb και άλλα». Αν όλα αυτά τα τοξικά ήταν αποτέλεσμα μιας βόμβας θα μιλούσαμε για χημικό πόλεμο, τώρα απλά μιλάμε για φορολογικές ρυθμίσεις.

Πεινασμένοι, ταλαιπωρημένοι, ξεπαγιασμένοι και αναπνέοντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα το πιθανότερο είναι να αρρωστήσουν και να χρειαστούν νοσοκομείο ή φάρμακα. Εκεί τους περιμένει το καλλίτερο. Αν καταφέρουν να βρουν κρεβάτι ή έστω ράντζο, σε ένα νοσοκομείο εκεί θα δουν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας. Ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά ακόμα και υλικών.

Παράλληλα φροντίζουν να κλείσουν και τα μικρά νοσηλευτικά ιδρύματα και κλινικές. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της ναυαρχίδας του ΕΣΥ, του «Ευαγγελισμού», όπου οι εργαζόμενοι είδαν να διπλασιάζονται τα ασθενοφόρα που κατέφθαναν με επείγοντα περιστατικά χωρίς να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, έπαψαν να λειτουργούν 7 κρεβάτια στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξαιτίας της διαθεσιμότητας στην οποία μπήκε το προσωπικό που είχε προέλθει από το ΙΚΑ.

Αν ένα νοσοκομείο σταμάταγε την λειτουργία του εξαιτίας βομβαρδισμού θα μιλούσαμε για αποτρόπαιο έγκλημα, τώρα που σταματάνε να λειτουργούν παραπάνω από δέκα - ακόμα και για παιδιά - μιλάμε για εξορθολογισμό.

Βέβαια και αυτοί που δεν χρειάζονται νοσοκομείο, αλλά μόνο ένα φάρμακο, δεν είναι καλύτερη η τύχη τους. Τους δίνουν φάρμακα που παράγονται σε χώρες που μόνο για να τις επισκεφτεί κάποιος πρέπει να κάνει τρία εμβόλια, για να εξασφαλίσει ότι θα επιστρέψει ζωντανός.

Το καλοκαίρι που δεν υπάρχουν ανάγκες θέρμανσης μία άλλη απειλή παραμονεύει: αφήνουν ανενόχλητα να «επιτίθενται» τα κουνούπια σε όλη την Ελλάδα, αφού δεν ψεκάζουν. Παράλληλα, μετ’ εμποδίων προχωρεί η επιδημιολογική επιτήρηση για τον ιό του Δυτικού Νείλου στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς περικόπτονται - μεταξύ άλλων - και οι ειδικές μικροβιολογικές εξετάσεις, για την πιστοποίηση του ιού.

Συνολικά πέρυσι διαγνώστηκαν 161 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, μηνιγγίτιδας και παράλυσης, από αυτά καταγράφηκαν 18 θάνατοι. Πίσω από κάθε μολυσμένο άτομο, με ιό του Δυτικού Νείλου, υπάρχουν τουλάχιστον 150 περιστατικά μόλυνσης με τον ιό χωρίς συμπτώματα. Σύμφωνα με αυτήν την επιστημονική αρχή, ίσως ήταν θέμα τύχης που δεν είχαμε περισσότερα θύματα, αφού ο απολογισμός της περσινής χρονιάς ήταν περισσότεροι από 24.000 μολυσμένοι άνθρωποι.

Βιολογικός πόλεμος είναι η απελευθέρωση παθογόνων μικροβίων. Η μη καταπολέμηση της εξάπλωσης παθογόνων μικροβίων τι είναι; Περικοπές.

Ακόμα σ’ ένα συμβατικό πόλεμο δημιουργείται ένα κύμα προσφύγων που προσπαθούν να επιβιώσουν μακριά από τις εστίες τους. Στην δική μας περίπτωση: υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν έχει φτάσει τις 200.000. Mόνο το 2012 έφυγαν 34.000 Έλληνες για τη Γερμανία, αριθμός αυξημένος κατά 43% σε σχέση με το 2011. Επίσης σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη 400.000 Έλληνες (4,1% του πληθυσμού) σκέφτεται να μεταναστεύσει τους επόμενους 12 μήνες.

Μάλιστα ενώ στο παρελθόν (αρχές του 20ου αιώνα και δεκαετίες '50-'60) οι Έλληνες έφευγαν ως εργάτες, σήμερα φεύγουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, και μάλιστα σε κλάδους που είναι κρίσιμοι για την ανάπτυξη της χώρας.

Ακόμα θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι μετά από κάθε εισβολή είναι επόμενο οι κατοχικές δυνάμεις να ελέγξουν κάθε υποδομή της χώρας που έχει κατακτηθεί, όπως: λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, ακόμα και το πόσιμο νερό, επίσης να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και φυσικά να διαλύσουν την αμυντική βιομηχανία της. Αυτό άλλωστε συνέβη και στην προηγούμενη κατοχή που γνώρισε η πατρίδα μας το ’40 - ’44.

Πέρα από κάθε δημοσιογραφική προπαγάνδα ή κυβερνητική ωραιοποίηση είναι φανερό ότι η κατοχή - όπως και αν εμφανιστεί - είναι πάντοτε τραγική, τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για τους πολίτες της. Η διαφορά είναι ότι αυτό που στην προηγούμενη κατοχή το λέγαμε ξεπάστρεμα, σήμερα επειδή «σέρνεται πάνω σε καινούργια δεκανίκια» και «βρωμάει νέες μυρωδιές σαπίλας», προσπαθούν να μας πείσουν ότι το λέμε Success Story.

Δ. ΒουλγαρίδηςΤην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη επιθυμούσε η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ μέχρι και το φθινόπωρο του 2012, αποκαλύπτει ο Μπίνι Σμάγκι. Ο Μπερλουσκόνι καρατομήθηκε μόλις απείλησε με επιστροφή της Ιταλίας στη λιρέτα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνέχιζε να πιστεύει πως η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ μέχρι και το φθινόπωρο του 2012, αποκαλύπτει ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι.

Όπως τονίζει στο βιβλίο του "Πεθαίνοντας από τη Λιτότητα", η Α. Μέρκελ άλλαξε στάση μόνο όταν πείστηκε πως μια ελληνική έξοδος θα είχε ολέθριες συνέπειες και έσπευσε να στηρίξει τη νέα ελληνική κυβέρνηση με την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Ο Μπ. Σμάγκι επιβεβαιώνει ακόμα πως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε απειλήσει την Άγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί με έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ το 2011.

Σύμφωνα με το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η απειλή αυτή οδήγησε τελικά και στην αποχώρηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τη θέση του πρωθυπουργού.Ο Morton Abramowitz, ερευνητής στο Century Foundation και πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη και την Τουρκία, σε άρθρο του στο BLOOMBERG με τίτλο «U.S. Can Take In More Than 33 Syrian Refugees» αναφέρεται στο διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα των Σύρων προσφύγων -που δεν αναμένεται να επιλυθεί σύντομα όποιο και είναι το σενάριο που θα εφαρμοσθεί- και στην ανάγκη λήψης περεταίρω μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες 7 εκ. Σύροι, το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της χώρας, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους διαφεύγοντας σε άλλες περιοχές της χώρας ή στο εξωτερικό. Δύο εκατομμύρια εξ αυτών έχουν διαφύγει στις γειτονικές χώρες, ενώ πλήθος ανθρώπων βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και την Ιορδανία περιμένοντας να διαφύγουν.

Όπως υποστηρίζει ο αρθογράφος οι ΗΠΑ, οι σύμμαχές της χώρες, αλλά και η Ρωσία με την Κίνα, θα πρέπει να συμβάλλουν οικονομικά για την στήριξη των χωρών υποδοχής προσφύγων, για την διευκόλυνση των προσφύγων κατά την εσωτερική τους μετανάστευση στη Συρία, αλλά και με την φιλοξενία μέρους των προσφύγων στα εδάφη τους, μέχρι την εκτόνωση της κρίσης.

Πηγή Βloomberg-Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ συμφώνησαν στην ανάγκη πολιτικής λύσης για τη Συρία
- Εγκληματία πολέμου χαρακτήρισε τον Άσαντ ο Μπαν Κι-Μουν
- Μέλος της Διεθνούς Σύμβασης για τα χημικά έγινε η Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός ομόλογος του Τζον Κέρι και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Λαχντάρ Μπραχίμι, συμφώνησαν την Παρασκευή στη Γενεύη πως μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να βάλει τέλος στη βία στη Συρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ρωσικό υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωση πως οι τρεις αξιωματούχοι συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στην Νέα Υόρκη μέσα στον Σεπτέμβριο στα περιθώρια συνάντησης του ΟΗΕ.
Mπαν Κι-Μουν: Η έκθεση θα δείχνει τη χρήση χημικών στη Συρία-Εγκληματίας ο Άσσαντ

Η έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα αναμένεται να επιβεβαιώσει την χρήση δηλητηριώδους αερίου στην επίθεση στα προάστια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

"Πιστεύω ότι η έκθεση θα καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο την χρήση χημικών όπλων, μολονότι δεν μπορώ να το πω αυτό δημόσια προτού λάβω την έκθεση" ανέφερε σε συνάντηση του ΟΗΕ.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ ανέφερε ακόμα πως ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ "έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

Μέλος της Διεθνούς Σύμβασης για τα χημικά η Συρία

Η Συρία πάντως έγινε κράτος-πλήρες μέλος της Διεθνούς Σύμβασης απαγόρευσης της χρήσης χημικών όπλων, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί να πράξει η κυβέρνηση του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο μιας υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της χώρας.

"Από νομική άποψη, η Συρία έγινε αρχής γενομένης από σήμερα πλήρες (κράτος) μέλος της σύμβασης" για την απαγόρευση της χρήσης χημικών, δήλωσε ο Σύριος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη μετά την υποβολή των σχετικών εγγράφων στον Οργανισμό.

Η Συρία ως σήμερα ήταν η μία από τις μόλις επτά χώρες οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί στη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Χρήσης Χημικών Όπλων, η οποία επιτάσσει οι χώρες οι οποίες την έχουν επικυρώσει να προχωρήσουν στην πλήρη καταστροφή των χημικών τους οπλοστασίων.-->
Οι αμερικανο-ρωσικές συνομιλίες για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ξεκίνησαν χθες στη Γενεύη -και αναμένεται να συνεχισθούν- σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν στη Συρία εάν δεν επιτευχθεί και εφαρμοσθεί μια αξιόπιστη συμφωνία, επισημαίνει ανταπόκριση των Anne Gearan και Karen DeYoung στη WASHINGTON POST με τίτλο «U.S.-Russia talks on Syria chemical arsenal begin on tense note».

Ο Πρόεδρος Άσσαντ σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση εμφανίσθηκε έτοιμος να υπογράψει την διεθνή συνθήκη για την απαγόρευση των χημικών όπλων και να ακολουθήσει την «τυποποιημένη διαδικασία» για την παράδοση των χημικών όπλων ένα μήνα μετά.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει στο μυαλό του είναι πολύ πιο σύντομο και ότι δεν υπάρχει τίποτα τυποποιημένο σε αυτή τη διαδικασία, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Άσσαντ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα απέφυγε επίσης να σχολιάσει το χθεσινό άρθρο-παρέμβαση του Βλαδιμίρ Πούτιν στους New York Times, δηλώνοντας κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου στον Λευκό Οίκο «αισιόδοξος» ότι οι συνομιλίες της Γενεύης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Jay Carney, δήλωνε ότι «είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έχει επενδύσει την αξιοπιστία του στην υπαγωγή των χημικών όπλων του Άσσαντ υπό διεθνή έλεγχο, με τελικό στόχο την καταστροφή τους. Πρόξειται για μια σημαντική ενέργεια. Η Ρωσία είναι το αφεντικό και ο προστάτης του Άσσαντ και γι’ αυτό το λόγο η παγκόσμια κοινότητα θα αξιολογήσει εάν η Ρωσία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε».

Σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της μετάβασης προς τη Γενεύη, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αμερικανική αποστολή θα παρουσιάσει στους Ρώσους πληροφορίες σχετικά με τις συριακές εγκαταστάσεις όπου οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι στεγάζουν 1.000 τόνους χημικών όπλων. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν από τους Ρώσους να αποκαλύψουν τις δικές τους εκτιμήσεις, βάσει προφανώς των πληροφοριών που θα έχουν λάβει από την συριακή κυβέρνηση.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι θα τεθεί το θέμα της ασφάλειας των επιθεωρητών που θα ελέγξουν τα χημικά όπλα.

Τα μέλη του ΣΑ ΟΗΕ αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα για να ενημερωθούν από τον ΓΓ ΟΗΕ σχετικά με τα ευρήματα του ελέγχου για την επίθεση της 21ης Αυγούστου.

Μολονότι αρμοδιότητα της ομάδας των επιθεωρητών ήταν να διακριβώσει εάν υπήρξε ή όχι χημική επίθεση και όχι να αναζητήσει τους υπαίτιους, Ανώτατος Δυτικός διπλωμάτης στον ΟΗΕ δήλωσε ότι οι επιθεωρητές συνέλεξαν ένα πλήθος στοιχείων που ενοχοποιούν τις στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος.

Πηγή Washington post


-->
Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Μελετώντας τα κείμενα, τις αναλύσεις και τα άρθρα που γράφονται διεθνώς αυτές τις μέρες, μετά την πρόταση της Ρωσίας για έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό την αποφυγή του στρατιωτικού κτυπήματος, ένας όρος ή ακριβέστερα μια θεωρία μάς τράβηξε την προσοχή. Πρόκειται για τη «θεωρία του ελεγχόμενου χάους», την οποία επικαλέστηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος Βίκτορ Καμένεβ, για να εξηγήσει την πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ, υποστηριζόμενες από το Ισραήλ, λέμε εμείς, στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και εν προκειμένω στη Συρία.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος στο άρθρο του αναφέρει ότι, αφού διαμελιστεί η Συρία, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής, θα έλθει η σειρά της Τουρκίας -και όχι του Ιράν- να γευθεί τα «φρούτα» της πολιτικής του ελεγχόμενου χάους, αφού θα έχει συσσωρευθεί στην περιοχή μια δυναμική αστάθειας, η οποία θα εξαχθεί προς την Τουρκία, όπου υπάρχουν και είναι ώριμες οι αντικειμενικές συνθήκες για κάτι τέτοιο. Το Κουρδικό και ο τριακονταετής πόλεμος με τους αντάρτες του ΡΚΚ, σε συνδυασμό με τα άλλα ζητήματα εθνοτικής και θρησκευτικής ανομοιογένειας που ενυπάρχουν στην Τουρκία, την καθιστούν υποψήφια και της δίνουν προτεραιότητα να είναι αυτή το επόμενο «θύμα» αυτής της πολιτικής.

Οσον αφορά την πολυετή συμμαχική σχέση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, σύμφωνα πάντα με τον Ρώσο αρθρογράφο, η Τουρκία έχει ολοκληρώσει την αποστολή της και από τούδε και στο εξής θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα καλύτερα διαμελισμένη παρά ενωμένη!

Συμβάλλοντας κι εμείς με τη σειρά μας στην ως άνω προσέγγιση, να προσθέσουμε ότι, όσον αφορά τη Συρία, ο στρατηγικός ελιγμός της Ρωσίας να προτείνει τον έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας από τη διεθνή κοινότητα, πέραν του ότι δίνει διέξοδο στις ίδιες τις ΗΠΑ, εξασφαλίζει την εκπλήρωση ενός μείζονος σημασίας στρατηγικού στόχου του Τελ Αβίβ. Είναι γνωστό ότι ένα από τα σοβαρά ζητήματα που θα είχε να αντιμετωπίσει το Ισραήλ σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν είναι η απειλή από το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινών πολιτών. Τώρα, με την εξουδετέρωση από τη μια πλευρά της απειλής αυτής, αφού δεν θα υφίσταται πλέον χημικό οπλοστάσιο, και τη διάλυση των στρατιωτικών και λοιπών κρατικών δομών λόγω του εμφυλίου που θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα από την άλλη, η απειλή από τη Συρία θα υποβαθμιστεί για το Ισραήλ, το οποίο θα μπορεί πλέον να επιδοθεί απερίσπαστο στην αντιμετώπιση της απειλής που ακούει στο όνομα Ιράν.

Να συμπληρώσουμε και να πούμε ότι και η απειλή που ακούει στο όνομα Χεζμπολάχ θα υποβαθμιστεί κι αυτή, αφού η κρατική υπόσταση της Συρίας, που δεν θα υφίσταται πλέον τουλάχιστον στη μορφή που είχε μέχρι τώρα, ήταν απαραίτητη για τον εξοπλισμό και τη συντήρηση της πολεμικής μηχανής της σιιτικής οργάνωσης, που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Ισραήλ τα προηγούμενα χρόνια.

Κοιτώντας αντικειμενικά την εικόνα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία και κρίνοντας τις πιθανές εξελίξεις, μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια ότι ο εμφύλιος στη Συρία θα συνεχιστεί, οδηγώντας στην πλήρη εξάντληση τα αντιμαχόμενα μέρη, ενώ σε κάθε περίπτωση ο σίγουρος κερδισμένος θα είναι ο κουρδικός παράγοντας, που ήδη κινείται με οργανωμένο τρόπο και σταθερά βήματα προς τη θεσμοθέτηση των κρατικών δομών που υπάρχουν από τον Ιούλιο του 2012 στη βόρεια Συρία, αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν Ροζάβα ή Δυτικό Κουρδιστάν.

Φυσικά, για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο η Αγκυρα, εξοπλίζει και υποστηρίζει με κάθε τρόπο την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που δρα στη Συρία, την οποία στρέφει εναντίον των Δυνάμεων Λαϊκής Αμυνας, που δεν είναι τίποτε άλλο από τον στρατό των 20-25 χιλιάδων ανδρών και γυναικών που έχουν ιδρύσει οι στρατιωτικές δομές του ΡΚΚ, με έδρα το Κανδήλι.

Το ζήτημα είναι ότι η Τουρκία με την κίνησή της αυτή όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αφού οι εμπειροπόλεμοι αντάρτες του ΡΚΚ, που αποτελούν τον πυρήνα των Δυνάμεων Λαϊκής Αμυνας, αντιμετωπίζουν με σχετική ευκολία τους «αφιονισμένους» ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, αλλά επιβαρύνει τη θέση της για την επόμενη μέρα, αφού η παρουσία ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή και στο έδαφός της και ευνοεί και της δίνει... προτεραιότητα στην εφαρμογή της πολιτικής του ελεγχόμενου χάους.

Α, να υπογραμμίσουμε ότι η εσπευσμένη δήλωση που έκανε ο Νταβούτογλου την 11η Σεπτεμβρίου, ότι «η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Αλ Νούσρα», δεν διορθώνει την κατάσταση, γιατί εκείνοι που πρέπει έχουν και φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα για την εμπλοκή της Αγκυρας και της κυβέρνησης Ερντογάν στην ισλαμική τρομοκρατία!!!

Οπότε...


-->
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Θρασύτατη ήταν από πλευράς πολιτικού περιεχομένου η ομιλία που εκφώνησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο. «Ένα μικρό θαύμα αρχίζει να γίνεται στην Ελλάδα… Την επιτυχημένη στροφή της Ελλάδας κανείς δεν την αμφισβητεί πλέον» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, δίνοντας την εντύπωση ότι ή αυτός ζει σε έναν άλλον, φανταστικό κόσμο ή ότι θεωρεί τους Έλληνες παντελώς αδαείς και πολιτικά ηλίθιους!

Ο πληθυσμός της χώρας μας συνεχίζει να φτωχαίνει με ραγδαίους ρυθμούς και ο Αντώνης Σαμαράς κομπάζει ότι δήθεν πέτυχε «ένα μικρό θαύμα» και μια αναμφισβήτητη «επιτυχημένη στροφή»!

Κατά την εφιαλτική μνημονιακή τριετία οι μισθωτοί, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, έχασαν συνολικά 37 δις ευρώ λόγω της μείωσης των αποδοχών τους και του άγριου φορολογικού γδαρσίματός τους από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά. Ως αποτέλεσμα αυτής της πτώσης των εισοδημάτων των μισθωτών υπέστη καθίζηση και η εγχώρια ζήτηση, η οποία συρρικνώθηκε κατά 31,3% και γύρισε… είκοσι (!) χρόνια πίσω, στα επίπεδα του 1994.

Αγρια μείωση υπέστησαν και οι συντάξεις, καθώς οι κοινωνικές δαπάνες (οι οποίες αφορούν ακριβώς στις συντάξεις, στις δαπάνες υγείας και στα προνοιακά επιδόματα) μειώθηκαν θεαματικά κι αυτές. Από 55,2 δις ευρώ που ήταν το 2009 έπεσαν στα 40,3 δις ευρώ το 2013 – μειώθηκαν δηλαδή κατά 27%.

«Απλή και δίκαιη φορολογία»!
«Για πρώτη φορά οδηγούμαστε σε φορολογία απλή και δίκαιη με διεύρυνση της φορολογικής βάσης» διακήρυξε πανευτυχής για το επίτευγμα του ο πρωθυπουργός.
Το λέει αυτό τη στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υπέστησαν μείωση του εισοδήματος τους κατά 18% βάσει των στοιχείων που υπέβαλαν στις φορολογικές τους δηλώσεις πέρσι -και ως γνωστόν μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν μπορούν να κρύψουν το μισθό ή τη σύνταξη που παίρνουν- και παρά τη μείωση του εισοδήματος τους φορολογήθηκαν κατά μέσο όρο… 52% περισσότερο!

Από πού κι ως πού είναι «δίκαιο» κατά Σαμαρά ένα φορολογικό σύστημα που όσο μειώνονται οι αποδοχές σου τόσο πιο πολλούς φόρους πληρώνεις;
Οι περσινές φορολογικές δηλώσεις αποκαλύπτουν κι ένα άλλο παράδοξο: οι ελεύθεροι επαγγελματίες -που, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουν τεράστιες δυνατότητες απόκρυψης εισοδημάτων και εν γένει δηλώνουν ό,τι θέλουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα δικά τους εισοδήματα δεν έχουν καταποντιστεί- δήλωσαν εισοδήματα μειωμένα κατά 38,5%. Αυτών όμως η μέση φορολογική επιβάρυνση δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 17,7%.
Αυτή είναι η «απλή και δίκαιη φορολογία» του Σαμαρά! Η μαθηματική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και παραδίνεται!

«Η ανεργία φρέναρε»
Με περίπλοκες… «μπουρδολογικού» χαρακτήρα εκφράσεις ο πρωθυπουργός προσπάθησε να συσκοτίσει τη δραματική κατάσταση ακόμη και στον τομέα της ανεργίας.
«Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η αύξηση της ανεργίας φρέναρε. Κι ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αρχίζουν να εξισορροπούν ή και να ξεπερνούν όσες χάνονται. Η επιβράδυνση της ανεργίας έχει ήδη καταγραφεί. Οι μετρήσεις που έχουμε σε πραγματικό χρόνο δείχνουν ότι η τάση αντιστρέφεται» ήταν όλα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για το θέμα αυτό που έχει βυθίσει στη συμφορά την ελληνική κοινωνία.

Τι καταλαβαίνει από αυτά ο απλός άνθρωπος; Ότι η ανεργία μειώνεται, βέβαια. Πράγμα ψευδέστατο! Μια προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων από έναν έμπειρο αναλυτή που γνωρίζει τα στοιχεία δείχνει ότι πουθενά ο πρωθυπουργός δεν λέει ότι η ανεργία μειώνεται. Οι λέξεις είναι έτσι επιλεγμένες ώστε να εξαπατήσουν τον αφελή και αδαή ψηφοφόρο.
Η αλήθεια είναι εντελώς αντίστροφη. Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται με εφιαλτικούς ρυθμούς. Το 2012 ήταν 24,2% και το 2013 αναμένεται να φτάσει στο 29%, ενώ και του χρόνου θα αυξηθεί και πάλι και εκτιμάται από το ΙΝΕ ότι θα κινηθεί γύρω στο 31,5%. Αυτό είναι το… «φρενάρισμα» της ανεργίας κατά Σαμαρά!

Μισόν αιώνα πίσω!
Οι εργαζόμενοι ήταν 4,8 εκατομμύρια το 2009, ενώ φέτος ο αριθμός τους έχει πέσει δραματικά, στα 3,9 εκατομμύρια. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 930.000 θέσεις εργασίας. Πόσες δεκαετίες θα περάσουν για να δημιουργηθούν πάλι αυτές οι θέσεις εργασίας σε συνθήκες κρίσης και εκτεταμένης καταστροφής της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας, πέρα από το γεγονός ότι οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν έτσι κι αλλιώς πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από το παρελθόν;

Σε συνθήκες εκρηκτικής ανόδου της ελληνικής οικονομίας με τα δανεικά που παίρναμε λόγω ευρώ και για να κατασκευαστούν τα έργα υποδομής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χρειάστηκαν όχι τέσσερα και πέντε, αλλά… δεκαεφτά (!) ολόκληρα χρόνια, από το 1992 έως το 2008, για να δημιουργηθούν αυτές οι 930.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια μνημονιακής πολιτικής.

Με βαρύγδουπο, σοβαροφανές ύφος ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δήθεν «οι πιο συντηρητικοί υπολογισμοί θεωρούν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στα επίπεδα ευημερίας που ήταν πριν από την κρίση γύρω στο 2020»!

Πώς είναι δυνατόν να τον πιστέψει όποιος έχει υποτυπώδη γνώση των προαναφερθέντων στοιχείων; Εδώ η πολιτική η δική του και του Γ. Παπανδρέου οδήγησε την ανεργία στα επίπεδα του… 1961, όπως διαπιστώνεται, ενώ η πραγματική σύγκλιση της αγοραστικής δύναμης του μέσου ελληνικού νοικοκυριού σε σύγκριση με την αντίστοιχη του μέσου όρου των δεκαπέντε πιο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών έχει οπισθοδρομήσει… μισόν αιώνα, στα επίπεδα του 1964!

Ποιος πιστεύει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι αυτός ο μισός αιώνας θα καλυφθεί σε… εφτά (!) χρόνια; Προφανώς, κανένας. Ούτε καν ο ίδιος! Έτσι κι αλλιώς όμως ο Αντώνης Σαμαράς θα περάσει στην πολιτική προϊστορία της χώρας μόλις γίνουν βουλευτικές εκλογές, οπότε κανείς δεν θα του ζητήσει τότε το λόγο για τα σημερινά του φληναφήματα.

299-125=321!
Εκεί, πάντως, που ο πρωθυπουργός ξεπέρασε τον εαυτό του σε απίθανες μαθηματικές πρωτοτυπίες ήταν στο θέμα του δημόσιου χρέους.
«Ξέρετε πόσο ήταν το χρέος μας το 2009; Ήταν 299 δις ευρώ» δήλωσε στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε θριαμβευτικά: «Ξέρετε πόσο χρέος κόψαμε ήδη; Πάνω από 125 δις! Και με την αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων που υπογράψαμε πέρσι το Νοέμβριο, η συνολική περικοπή χρέους φτάνει ονομαστικά τα 145 δις!».

Κι εκεί που απορούσαμε αν από το 299 έπρεπε να αφαιρέσουμε το 125 ή το 145 για να διαπιστώσουμε αν η χώρα μας χρωστάει πλέον 174 δις ευρώ ή μόνο 154 δις, ο πρωθυπουργός δίνει μια και μας αφήνει στον τόπο: «Ξέρετε πόσο είναι το χρέος μας σήμερα; 321 δις!».
Το ότι 299-125 = 174 ή το ότι 299-145 = 154 το ξέρουν ως και τα παιδιά του Δημοτικού, αλλά το 299 μείον 125 ίσον… 321 πάει κατευθείαν για Νομπέλ Μαθηματικών, έστω κι αν τέτοιο βραβείο δεν υπάρχει!

Απτόητος όμως ο Σαμαράς: «Δανειστήκαμε τεράστια ποσά για να πληρώσου τεράστια ελλείμματα, που έγιναν ακόμη πιο μεγάλα λόγω της μακροχρόνιας ύφεσης που μεσολάβησε, κι ύστερα δανείστηκαμε κι άλλα γιατί είχαν καταρρεύσει οι τράπεζες μας» εξήγησε για να καταλήξει πανηγυρικά: «Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, δανείστηκε, ξαναδανείστηκε και το καθαρό της χρέος αυξήθηκε ελάχιστα»!
Τι να πει κανείς; Άλαλα τα χείλη των ασεβών!

«Ελάχιστη απόκλιση»!
Πραγματικά παραληρηματικός ήταν πρωθυπουργός στο θέμα του δημόσιου χρέους: «Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που θεωρούν ότι αποκλίνει για να θεωρηθεί το χρέος βιώσιμο είναι ελάχιστο» ισχυρίστηκε αφήνοντας άναυδους όσους τον άκουσαν.

Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος «αποκλίνει ελάχιστα από του να θεωρείται «βιώσιμο»; Αφού όριο βιωσιμότητας που έχουν καθορίσει για το χρέος είναι να φτάνει μέχρι στο 120% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας φέτος θα φτάσει γύρω στο 165% του ΑΕΠ και του χρόνου περί το 175% του ΑΕΠ, όπως εκτιμούν η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ και όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί των δανειστών! «Ελάχιστο» είναι το 40% ή το 50% του ΑΕΠ και παραπάνω που απέχει το ελληνικό δημόσιο χρέος από το χειρότερο οριακό δείκτη βιωσιμότητας που έχουν καθορίσει οι δανειστές;

Είναι εξόφθαλμο ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται συνειδητά και ασύστολα, με μοναδικό στόχο να παραπλανήσει όσους περισσότερους αδαείς πολίτες μπορέσει προκειμένου να παρατείνει όσο κατορθώσει περισσότερο την παραμονή του στην εξουσία τώρα που ζει το όνειρο της ζωής του και έχει γίνει πρωθυπουργός. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα γι’αυτόν…

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα"
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Είναι ιστορικό γεγονός ότι καμιά θρησκεία στον κόσμο δεν εξαπλώθηκε με πόλεμο και βία εκτός από την θρησκεία του Ισλάμ. Τα τελευταία χρόνια όμως οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βίας στον ισλαμικό κόσμο, με αποκορύφωμα φαινόμενα ακόμα και κανιβαλισμού, δείχνουν πως το πρόβλημα της ισλαμική βίας είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο θα μπορούσε να δείξει μια επιφανειακή εξέταση των αιτιών αυτού του φαινομένου.
,Το ζήτημα αξίζει ειδικής προσοχής και μελέτης για την χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει έρμαιο μιας απίθανης ισλαμικής εισβολής με εκατοντάδες χιλιάδες φανατισμένων μουσουλμάνων να λεηλατούν το ίδιο το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Πράγματι αν δεν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή, αυτά που βλέπουμε σήμερα θα είναι μόνο η αρχή. Βεβαία, δεν θα πρέπει και δεν μπορούμε να «τσουβαλιάσουμε» όλους τους μουσουλμάνους σε αυτό το «καλούπι» καθώς υπάρχουν και θετικά στοιχεία, ακόμα και θρησκευτικές ομάδες που αποκηρύσσουν την βία, δυστυχώς όμως βρίσκονται στο περιθώριο της ισλαμικής «θύελλας» που έχει ενσκήψει με όλες τις θλιβερές συνέπειες της.

Για να ερευνήσουμε καλύτερα αυτό το φαινόμενο της ισλαμικής βίας, το πιο σωστό θα είναι να προσεγγίσουμε τους ίδιους τους μουσουλμάνους και να δούμε τις απόψεις τους. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια αξιοπρόσεκτη κίνηση από τους λεγόμενους, «Έλληνες μουσουλμάνους» και μάλιστα διατηρούν και μια αξιόλογη ιστοσελίδα, την «Islam for Greeks», με πλήθος γνώσεων, πληροφοριών και απόψεων για το Ισλάμ στην ελληνική γλώσσα. Έτσι για πρώτη φορά χωρίς το βασικό εμπόδιο της γλώσσας και τόσο ξεκάθαρα γίνονται επιτέλους σαφή κάποια βασικά στοιχεία και αποκαλύπτονται κάποια ενδεικτικά πράγματα για την φύση του Ισλάμ, για το Κοράνι και γενικά για τους μουσουλμάνους, τα οποία επιβεβαιώνουν δυστυχώς όλα όσα είχα διαπιστώσει τα προηγούμενα χρόνια από προσωπική εμπειρία και από τις έρευνες που είχα κάνει για το τουρκικό Ισλάμ. Θα πάρουμε από την ιστοσελίδα αυτή ένα σημαντικό και συνάμα αποκαλυπτικό άρθρο με τον χαρακτηριστικο τιτλο, «Προτρεπει το Κορανι στη βια και στον πολεμο;». Το άρθρο αυτό αναφέρετε στην βία όπως την αντιμετωπίζει το Κοράνι και θα το παρουσιάσουμε με τον εύλογο αντίλογο μας αποκαλύπτοντας έτσι την θεμελιώδη διάσταση των απόψεων μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού.
Δηλαδή, δεν θα κάνουμε για άλλη μια φορά βαθυστόχαστες αναλύσεις αλλά κάτι το πολύ απλό. Θα παραθέσουμε τις απόψεις του Ισλάμ και ακριβώς δίπλα τα δικά μας συμπεράσματα. Έτσι, με κόκκινα γράμματα θα παρουσιάσουμε το μουσουλμανικό κείμενο και με μαύρα γράμματα τις δίκες μας παρεμβάσεις καθώς με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτουμε ατόφια την ισλαμική άποψη για την βία:

Προτρεπει το Κορανι στη βια και στον πολεμο;
Άχμαντ Ελντίν
بـسـم الله والحـمـد لله والـصلاة والـسـلام عــلى رسـول الله، وبـعـد
Το Κοράνι συχνά κατηγορείται για απρόκλητη βία και δήθεν τα εδάφια του προωθούν τον πόλεμο. Αυτές οι κριτικές, καθώς επίσης και άλλες παρόμοιες κατηγορίες, δεν έχουν καμία απολύτως βάση όταν μελετάμε το Κοράνι στο σωστό του θεολογικό και ιστορικό πλαίσιο. Μελετώντας τα «βίαια» εδάφια του Κορανίου θα δούμε ότι απευθύνονται σε όσους είναι σε κατάσταση πολέμου με τους Μουσουλμάνους και όχι γενικά και αόριστα χωρίς αιτία εναντίων των μη Μουσουλμάνων.

Εδώ βλέπουμε την πρώτη και βασική ομολογία για την αποδοχή του πολέμου και συνάμα της βίας από το Ισλάμ. Όπως αναφέρεται, ο πόλεμος επιτρέπεται, βέβαια όχι γενικά και αόριστα, αλλά ειδικά και συγκεκριμένα μπορούμε να πολεμάμε και να ασκούμε βία. Αυτό φυσικά καθώς έχει πολιτική διάσταση το ερμηνεύει όπως θέλει ο κάθε μουσουλμάνος και έτσι μπορεί να σφάζει, να λεηλατεί, για χάριν του Ισλάμ. Θεμελιώδη αντίθεση με την αγάπη που δίδαξε ο Χριστός αλλά και με τον τρόπο που εξαπλώθηκε ο χριστιανισμός σε αντίθεση με το Ισλάμ.

Και προχωρούμε.
Η μέθοδος των επικριτών είναι να παίρνουν ορισμένα Κορανικά εδάφια που μιλούν για την επίθεση και την άμυνα απέναντι στον εχθρό και να τα παρουσιάζουν χωρίς καμία πηγή ή απόδειξη από το Ιστορικό τους πλαίσιο σαν βίαια χωρία. Στις ελάχιστες φορές που μπαίνουν στην διαδικασία να χρησιμοποιήσουν πηγές τις διαστρεβλώνουν με την γνωστή μέθοδο της κοπτοραπτικής. Δεν παρουσιάζουν ούτε και τους ενδιαφέρει για ποιο λόγο αυτά τα εδάφια αποκαλύφτηκαν στους Μουσουλμάνους, ούτε καν μελετάνε τις συνθήκες που βρισκόντουσαν οι πρώτοι Μουσουλμάνοι με αποτέλεσμα να παρερμηνεύονται τα χωρία του Κορανίου και άστοχα να παρουσιάζουν ένα βιβλίο που δήθεν καλεί στον πόλεμο και την βία χωρίς αιτία.

Μια σημαντική προσπάθεια να δικαιολογηθεί η βία του Ισλάμ. Η αλήθεια όμως είναι αγαπητοί μουσουλμάνοι πως πάντα υπάρχει κάποια αιτία για να ασκήσει κανείς βία. Το βασικό ζήτημα είναι αν μια θρησκεία αποδέχεται οπουδήποτε μορφή της βίας, ή τη καταδικάζει και την απορρίπτει. Δυστυχώς όπως φαίνεται στο Ισλάμ υπάρχουν αμέτρητες αιτίες για την άσκηση της βίας.

Σε αυτό το άρθρο επιθυμώ να δώσω μια γενική απάντηση στις αστήριχτες κριτικές ξεκινώντας με το εδάφιο του Κορανίου που λέει:
«Και να πολεμάτε για χάρη του ΑΛΛΑΧ όσους σας πολεμούν, αλλά μην ξεπερνάτε τα όρια, γιατί ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά τους παραβάτες.» (Κοράνι 2:190)

Όταν μια θρησκεία δέχεται τον πόλεμο έστω και υπό κάποια όρια, αυτό σηματοδοτεί το ηθικό υπόβαθρο των πιστών της. Αυτό το υπόβαθρο είναι ο λόγος για τα φρικτά φαινόμενα βίας που βλέπουμε τελευταία από τους Ισλαμιστές.

«Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η Πίστη στον ΑΛΛΑΧ. Αν όμως σταματήσουν τη δράση τους, τότε μην κάνετε πόλεμο παρά ενάντια στους αδίκους» ( Κοράνι 2:193)

Ένας πόλεμος για να γίνει από μεριά των Μουσουλμάνων πρέπει να έχει μια απλή και λογική προϋπόθεση. Αυτή είναι ότι κάποιος τους πολεμά με τον έναν η τον άλλον τρόπο, αυτούς και την πίστη τους, (Ισλάμ). Όλα τα πολεμικά η «εχθρικά» εδάφια του Κορανίου και τα λεγόμενα του Προφήτη που αναφέρονται σε εχθροπραξίες στηρίζονται σε αυτήν προϋπόθεση.

Δηλαδή εγκρίνουμε τον πόλεμο υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή… σκοτώνουμε υπό προϋποθέσεις. Αυτό ακριβώς, όπως τονίσαμε και παραπάνω, δίνει το δικαίωμα σε κάθε ισλαμιστή υπό τις δικές του προϋποθέσεις να πολεμά και να σκοτώνει. Άλλη μια καθαρή ομολογία για το βίαιο χαρακτήρα αυτής της θρησκείας.

Ένα άλλο χωρίο του Κορανίου, που αντικρούει την παραποιημένη και διαστρεβλωμένη εικόνα; που θέλουν να δώσουν οι επικριτές, αναφέρει: «Δεν σας απαγορεύει ο ΑΛΛΑΧ να συμπεριφέρεστε με καλοσύνη και δίκαια μ’ αυτούς που δεν σας πολεμούν για την Πίστη (σας), κι ούτε σας βγάζουν από τα σπίτια σας. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπά όσους συμπεριφέρονται δίκαια.», (Κοράνι 60:8). Όταν κάποιος λοιπόν δεν σε πολεμά και δεν σε κατατρέχει είναι λογικό να επιτρέπετε να δείχνεις καλοσύνη και δικαιοσύνη ανεξάρτητα από την θρησκεία του.

Εδώ προβάλλονται διακρίσεις σε ποιους θα πρέπει να πολεμά ο μουσουλμάνος και σε ποιους όχι. Πολύ απλά, η δικαιοσύνη του Αλλάχ του Ισλάμ μετράται με την αποδοχή ή όχι του Ισλάμ. Αυτοί που δεν αποδέχονται το Ισλάμ, δεν συμπεριλαμβάνονται στην δικαιοσύνη του Αλλάχ και «εις το πυρ το εξώτερο». Ο Χριστός όμως δίδαξε την αγάπη προς του εχθρούς και την συγχώρεση μέχρι 77 φόρες, όπως τόνισε στον απόστολο Πέτρο.

Και φτάνουμε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του όλου άρθρου από την ιστοσελίδα των Ελλήνων μουσουλμάνων. Προσέξτε λοιπόν τι υπογραμμίζει στο άρθρο του ο Έλληνας μουσουλμάνος:
Το Ισλάμ, όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα γραπτά μας, δεν είναι πασιφιστικό.
Δηλαδή το Ισλάμ δεν είναι ειρηνιστικό. Συνεπώς είναι πολεμοχαρές. Εδώ δυστυχώς έχουμε την οριστική και συνάμα ανατριχιαστική ομολογία για την πραγματική φύση του Ισλάμ. Το Ισλάμ δεν είναι πασιφιστικό. Έτσι εξηγείται η όλη ιστορική του πορεία γεμάτη βία με αποκορύφωμα τα τελευταία αιματηρά και συχνά φρικτά γεγονότα με τα μαρτύρια των χριστιανών της Συρίας.

Και συνεχίζουμε από την ίδια αποκαλυπτική ιστοσελίδα:
Ας δούμε όμως πως το Κοράνι κάνει τους Μουσουλμάνους να αναγνωρίζουν τον πόλεμο. Διαβάζουμε: «Και γιατί να μη πολεμήσετε υπέρ του ΑΛΛΑΧ και για τους αδύνατους, και για τους αδικημένους που είναι και άποροι άνδρες και γυναίκες και παιδιά που κραυγάζουν; “Κύριε μας! Σώσε μας απ’ αυτό το χωριό που οι κάτοικοι του είναι άδικοι, και στείλε μας, από κοντά Σου, κάποιον προστάτη, κάποιον υποστηρικτή.» ( Κοράνι 4:75)

Με την λογική αυτή που παραθέτει η ισλαμική ιστοσελίδα, η ανθρώπινη ιστορία θα ήταν πάντα ένα ασταμάτητο λουτρό αίματος καθώς ο κάθε λαός θα θέλει να πολεμά τον άλλο γιατί θα αισθάνεται αδικημένος και αυτό δικαιολογείται από την θρησκεία του Ισλάμ. Όλοι οι πόλεμοι γίνονται υποτίθεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ξέρετε εσείς κανένα πόλεμο που αυτοί που πολεμούν δεν υποστηρίζουν ότι πολεμούν για την δικαιοσύνη ; (άλλο βέβαια αν η πραγματικότητα είναι ότι οι πόλεμοι γίνονται για άλλους σκοπούς).

Το Κοράνι ρωτά, κάνοντας επίκληση στην λογική μας, λέγοντας για ποιον λόγο να μην γίνει πόλεμος ενάντια στην τυραννία έτσι ώστε να προστατευτούν οι αδύνατοι, οι αδικημένοι, τα παιδιά, οι γυναίκες, οι φτωχοί.

Δηλαδή το Ισλάμ επιστρατεύει την λογική για… να κάνει πόλεμο. Πλήρης αντίθεση με το χριστιανικό μήνυμα. Ο χριστιανισμός δεν πολέμησε το θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του, αλλά με τους μάρτυρες μέσα σε φρικτούς διωγμούς χύνοντας ποταμούς αίματος εδραίωσε την πίστη του.

Mε βάση την συναίνεση των λογίων και των αυθεντικών πηγών του Ισλάμ, όλα τα εδάφια που καλούν σε πόλεμο και σε μάχη είναι για λόγους προστασίας των Μουσουλμάνων και της πίστης του Ισλάμ και όχι για αδικία προς τους μη Μουσουλμάνους.

Άλλη μια ομολογία ότι το Ισλάμ δικαιολογεί τον πόλεμο απλά και μόνο επειδή οι άλλοι δεν είναι μουσουλμάνοι. Το Ισλάμ πολεμά και όλοι οι πόλεμοι του Ισλάμ ήταν πόλεμοι επιθετικοί και κατακτητικοί. Δηλαδή δεν έχει καμία ιστορική βάση αυτό που ισχυρίζεται ο προσφιλής μας Έλληνας μουσουλμάνος, Αλλά το τι είναι η μουσουλμανική επιθετικότητα, ειδικά οι Έλληνες Ορθόδοξοι το έχουν ζήσει στο πετσί της ιστορίας τους με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα στις γενοκτονίες της Μικράς Ασίας αλλά και με τους εκατοντάδες νεομάρτυρες που μαρτύρησαν για την ελληνική Ορθοδοξία κάτω από τον ισλαμικό οθωμανικό ζυγό.

Με όλα τα παραπάνω προσπάθησα να δώσω μια εικόνα μέσα από τις γραφίδες των ίδιων των μουσουλμάνων στο πρόβλημα της βίας που διακατέχει αυτή την θρησκεία. Το φαινόμενο αυτό αποκτά εξαιρετική σημασία εξ’ αιτίας της ιστορίας μας και της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας.
Το Ισλάμ βρίσκεται πάντα κοντά μας και αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να το αγνοούμε. Οι άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται πιο μακριά και με την συνθήκη του Δουβλίνου μας έχουν μετατρέψει σε χοάνη λαθρομεταναστών φανατικών μουσουλμάνων.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται χωρίς καμία αντίδραση αν θέλουμε να παραμείνουμε στην πατρίδα μας, στην Ορθόδοξη Ελλάδα και να κρατήσουμε τον ελληνορθόδοξο ελληνισμό εν ζωή, όπως έγινε τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια.


-->

  • Εγκύκλιος Θεοχάρη απαγορεύει πλέον τις εισπράξεις σε μετρητά 
  • Δεκτές μόνο κάρτες και επιταγές ακόμα και για... 10 ευρώ
Του Κωστή Πλάντζου

Καμία πληρωμή δεν θα μπορεί να γίνεται πια με μετρητά στις εφορίες, όσο μικρής αξίας και αν αυτή είναι.

Ακόμα και για 10 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, είτε να έχουν επιταγή. Το παραδοσιακό «διπλότυπο είσπραξης» (το οποίο εξέδιδαν οι εφορίες όταν κατέθετες μετρητά) θα εκδίδεται για λίγο καιρό ακόμα στις ΔΟΥ μόνον όταν, για τεχνικούς λόγους, η είσπραξη εσόδων δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ.

Και τότε όμως, η είσπραξη αυτή θα διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με την χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Αυτό ορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΓΓ Εσόδων κ.Χάρης Θεοχάρης, χάριν «εξυπηρέτησης των φορολογουμένων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής αυτών σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ. και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης όλων των πληρωμών σε αυτά».

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι αν η πληρωμή γίνει με επιταγές, αυτές οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Οι πληρωμές με κάρτες διενεργούνται, «εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους Δήμους και εφόσον η Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με την Δ.Ο.Υ. της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία».


Πηγή: Newmoney.gr

Γράφει ο Σαντζίλιο Κρεσέντσιο

Κύριοι, διάβασα το άρθρο του κ.Τζώρτζη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Πραγματική και 'φυσική' Αλβανία» και όλα όσα κάνουν οι Αλβανοί εις βάρος της Ελλάδας, τις βλέψεις για μια «Μεγάλη Αλβανία» που τώρα ονομάζουν «φυσική» και θα περιλαμβάνει και την Ηπειρο κ.λπ.

Απ' ότι βλέπω και διαβάζω, δεν είναι μόνο η Αλβανία• Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία, όλοι θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι της Ελλάδας λέγοντας το παραμύθι ότι "είναι δικό τους", ότι τα σύνορά τους φθάνουν ώς εδώ και ώς εκεί κ.λπ. Και διερωτήθηκα: Μα, η Ελλάδα γιατί ποτέ δεν κάνει τα ίδια ή και περισσότερα;

Δηλαδή:

* να βγαίνουν κάθε τρεις και πέντε ανακοινώσεις που θα ζητάνε μέρη της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας να επιστραφούν στην Ελλάδα, διότι γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, ανθρωπολογικά κ.λπ. είναι ελληνικά,

* να δημοσιεύονται σε περιοδικά και σε εφημερίδες χάρτες όπου περιοχές αυτών των χωρών εμφανίζονται ως ανήκουσες στην Ελλάδα,

* να γίνονται με αρμοδίους διαλέξεις και συζητήσεις με την ίδια θεματολογία,

* να δημοσιεύονται, να αναδημοσιεύονται και να προβάλλονται βιβλία που μιλούν για αρπαγή ελληνικών περιοχών και για την υποχρέωση επιστροφής τους στην Ελλάδα,

* να βγαίνουν στην τηλεόραση και να διεκδικούν τα ελληνικά δικαιώματα, ώστε να τους ακούν και οι ξένοι.

Να γίνονται όμως όλα αυτά, και άλλα ακόμη ενδεχομένως, συστηματικά και όχι να κάθονται οι Ελληνες απλώς να διαμαρτύρονται για τις "κακοήθειες" των γειτόνων και να κλαίγονται γι' αυτούς τους κακούς γείτονες που δεν σέβονται την ελληνική ιστορία!

Ο,τι κάνουν οι άλλοι να ανταποδίδεται στο πολλαπλάσιο, διότι νομίζω πως μόνο έτσι θα σταματήσουν μια μέρα να λένε τις βλακείες τους. Την ανεκτικότητα της ελληνικής πλευράς τη θεωρούν αδυναμία και έλλειψη ατού.

Οι σαχλές διπλωματικές διαμαρτυρίες και "επεμβάσεις" είναι ό,τι πιο στείρο θα μπορούσε να γίνει με τέτοιους γείτονες. Θα πρέπει κάποτε εδώ να το βάλουν αυτό για τα καλά στο μυαλό τους».Ιδιαίτερη μέριμνα ζητήθηκε για τη φύλαξη κειμηλίων που υφίστανται σε ιερά εξαρτήματα, όπως καλύβες, κελιά και ησυχαστήρια

Εντολές και οδηγίες για τη βελτίωση της αστυνόμευσης στο Άγιο Όρος έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει ζητηθεί για προστασία των ιστορικών κειμηλίων της αθωνικής πολιτείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση για την αναπροσαρμογή και επικαιροποίηση των σχεδίων δράσης, με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί η Αστυνόμευση στο Άγιο Όρος.

Όπως γνωστοποιείται στο έγγραφο, από τον περασμένο Νοέμβριο από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής έχει αποσταλεί έγγραφο προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τις μονές, ώστε να προστατευθούν τα ιερά κειμήλια που βρίσκονται στο Άγιο Όρος.

Ιδιαίτερη μέριμνα ζητήθηκε για τη φύλαξη κειμηλίων που υφίστανται σε ιερά εξαρτήματα, όπως καλύβες, κελιά και ησυχαστήρια, καθώς η μορφολογία του εδάφους, το ελλιπές οδικό δίκτυο κ.λπ. τα καθιστούν ευάλωτα σε επίδοξους εγκληματίες.

Το έγγραφο του κ. Δένδια διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για την αστυνομική δύναμη που υπηρετεί στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών έχει μειωθεί δραματικά. Στην ερώτηση, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι στον Άθω δρουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται ως προσκυνητές, στην περιοχή, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, αποκτούν εκεί εργασία και διαθέτοντας ικανό αριθμό ημιόνων, αναλαμβάνουν τη μεταφορά τουριστών και επισκεπτών τους οποίους κλέβουν στη συνέχεια. Ο βουλευτής επικαλούνταν καταγγελίες, που είναι γνωστές στη μοναστική κοινότητα, για ύπαρξη φυτειών ινδικής κάνναβης στο Άγιο Όρος από Αλβανούς λαθρομετανάστες και επισήμαινε ότι η έλλειψη ελέγχου θέτει σε κίνδυνο τα ιερά κειμήλια που βρίσκονται έρμαια στις διαθέσεις των κακοποιών.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει τον βουλευτή ότι κατά τις τακτικές μεταθέσεις έχουν προκηρυχθεί θέσεις αστυνομικών, διαφόρων βαθμών, για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Άγιο Όρος. Υπογραμμίζει, όμως, ότι τα αιτούμενα στοιχεία για την οργανική και πραγματική δύναμη του προσωπικού υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ αυτών και του Αγίου Όρους, ανάγονται στα απόρρητα αντικείμενα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας, βάσει γνωμοδότησης του ΣτΕ, και συνεπώς δεν είναι δημοσιεύσιμα.

Ειδικά για το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι αλλοδαπών που διαμένουν και κυκλοφορούν στο Άγιο Όρος διενεργούνται σε καθημερινή βάση. Για το ζήτημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, αν και έχουν τεθεί σε εφαρμογή ειδικά σχέδια, όπως αναφέρει ο υπουργός, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, δεν έχουν περιέλθει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου καταγγελίες αναφορικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή Αγίου Όρους.

Στο έγγραφο επισημαίνεται, επίσης, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους κατέχει ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης αστυνόμευσης της περιοχής.

Πηγή: Βόρεια
Μία αντιπροσωπευτική ομάδα Βοσνίων της Σερβίας απένειμε στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα χρυσό μετάλλιο για την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Βόσνιων μουσουλμάνων της Σερβίας.

Ο πρόεδρος του βοσνιακού Εθνικού Συμβουλίου, Εσάντ Τσούτσεβιτς και η αντιπροσωπεία του, απένειμαν το βραβείο των Μουσουλμάνων της Σερβίας στον Τούρκο πρέσβη στο Βελιγράδι, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Εσάντ Τσούτσεβιτς αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή του Ερντογάν προς τους Βόσνιους της Σερβίας, ενώ ο Τούρκος πρέσβης, Μποζάι, εξέφρασε τη χαρά του Ερντογάν στην παραλαβή του βραβείου.

Σημειώνεται ότι οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι της Σερβίας διαβιούν στην επαρχία Σάντζακ της Σερβίας και αποτελούν μια γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το διοικητικό συμβούλιο του βοσνιακού εθνικού συμβουλίου αποφάσισε, επίσης, να χορηγήσει ανάλογο βραβείο και στον πρόεδρο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς.Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος 

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι Ουάσιγκτον και Μόσχα δεν αναζητούν μόνον τη φόρμουλα που θα αποτρέψει αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά συριακών στόχων αλλά και το πλαίσιο μιας έστω προσωρινής-μεταβατικής σταθεροποίησης της χώρας. Αν η σύγκρουση συνεχισθεί ανεξέλεγκτη, τότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει ανάφλεξη με περιφερειακές και διεθνείς παρενέργειες.

Αν η διαβούλευση Κέρι-Λαβρόφ εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να περιορισθεί στον διεθνή έλεγχο και στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού, η ίδια διαπίστωση ισχύει με αναγωγή στην αμέσως επόμενη κλίμακα: Δεν μπορεί να υπάρξει σύμπτωση απόψεων για το μέλλον της Συρίας χωρίς ανάλογη σύγκλιση για τον διεθνή έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Αν υπάρξει μια ευρύτερη σύγκλιση ΗΠΑ-Ρωσίας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοδυτική Ασία, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει και να παραγάγει περιφερειακή σταθερότητα αν συνεχισθεί στη σημερινή ένταση η ρωσοαμερικανική αντιπαράθεση για τον ενεργειακό πλούτο της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου.

Θα ήταν άλλωστε παράδοξο η Μόσχα να ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της ναυτικής της βάσης στο Ταρτούς της Συρίας περισσότερο από την κατοχύρωση των ενεργειακών της συμφερόντων στην πρώην ΕΣΣΔ.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, η μεταβολή υπήρξε αιφνιδιαστική και απότομη: Ενώ ακόμη δεν είχε σβήσει ο απόηχος της σκληρής ρητορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας, έγινε σαφές ότι η διμερής διαπραγμάτευση για συμβιβαστική λύση στη Συρία ουδέποτε διεκόπη και στην ουσία σιωπηρά και παρασκηνιακά προετοιμάσθηκε το έδαφος για τη συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν στο περιθώριο του G20 στην Αγία Πετρούπολη που άνοιξε νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση της κρίσης στη Συρία.

Ηδη, στο επίπεδο τουλάχιστον των επικοινωνιακών εντυπώσεων, η Ρωσία αντιμετωπίζεται από τις ΗΠΑ ως ισότιμη Μεγάλη Δύναμη, μια μεταχείριση που η Μόσχα δεν είχε μπορέσει να διασφαλίσει ούτε στην πρώην Γιουγκοσλαβία ούτε στη Λιβύη.

Ετσι η εν εξελίξει διαβούλευση των Κέρι-Λαβρόφ έχει σημασία που ξεπερνά τη Συρία, με κύριο ζητούμενο τη θεμελίωση κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα.
Ο χρόνος είναι χρήμα και οι Ρώσοι διαθέτουν μπόλικο 
 
Ανεβαίνουν οι τόνοι για την Συρία, την ίδια ώρα που η διπλωματία προσπαθεί να δώσει την λύση! Ίσως κάποιοι θέλουν να κρατήσουν την κοινή γνώμη σε αναμμένα κάρβουνα. Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να εξοπλίζουν τους ισλαμιστές με όπλα και φαίνεται ότι δεν θέλουν να αποχωρήσουν στρατιωτικά από την Μέση Ανατολή, η οποία θέλουν άλλωστε να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο του ΝΑΤΟ.

Ο Άσαντ, έχοντας την Ρωσία από πίσω, απαιτεί την διακοπή του εξοπλισμού των ανταρτών όχι μόνο από τις Η.Π.Α. αλλά και από Τουρκία, Σ. Αραβία κ.ο.κ., ειδάλλως διατείνεται πως δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σε σχέση με την παράδοση-καταστροφή των χημικών του όπλων. Ταυτόχρονα η Δαμασκός προσπαθεί να προσεγγίσει τον κουρδικό παράγοντα σε κοινό μέτωπο κατά των ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν διαπράξει φρικαλεότητες και σε κουρδικά χωριά της Συρίας.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ρωσίας στο συριακό θέμα έχει ανεβάσει τον Πούτιν στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης, κάτι που έχει εκνευρίσει τους παγκοσμιοποιητές της Ουάσινγκτον. Έτσι προσπαθούν να «θυμίσουν» στους λαούς την εισβολή των Ρώσων στην Γεωργία, η οποία όμως έγινε κατόπιν επίθεσης των Γεωργιανών στην Ν. Οσετία μετά από προφανή παραίνεση της Δύσης. Επίσης ξεκίνησε πάλι η καραμέλα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία!
Το προφίλ του Πούτιν δύσκολα ξεθωριάζει, ιδιαίτερα όσο επιμένουν στην Δύση για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία δίχως απτές αποδείξεις για την επίθεση χημικών την 21η Αυγούστου, η οποία, όλα δείχνουν, ήταν προβοκάτσια των ισλαμιστών για να ανοίξει η πόρτα για επέμβαση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό που γράφουμε τόσο καιρό, ότι δηλαδή η Ρωσία είναι το μοναδικό αντίβαρο στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών, αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της Συρίας, όπου οι Αμερικανοί δεν μπορούν να παραβλέψουν τον ρωσικό παράγοντα. Το Κρεμλίνο από την πλευρά του κερδίζει χρόνο με τις διαπραγματεύσεις και 1. οργανώνεται γεωστρατηγικά από και προς τα σύνορα της Ρωσίας για παν ενδεχόμενο, 2. απαιτεί ανταλλάγματα για την όποια ρωσική υποχώρηση, εφόσον εκείνη πραγματοποιηθεί. Παράλληλα η καθυστέρηση, ευνοεί την, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αντίσταση του Πούτιν στην προσπάθεια των παγκοσμιοποιητών να θέσουν, όπως πράττουν σε όλον τον κόσμο, την βασική πηγή πλούτου της Ρωσίας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) και άρα την ίδια την χώρα υπό τον έλεγχό των πολυεθνικών τους.

Για να τα βάλει κανείς με την παγκοσμιοποίηση πρέπει να έχει δύο πράγματα: χρήματα και όπλα. Απ” ότι φαίνεται ο Πούτιν έχει και τα δύο. Η Ρωσία καθυστερεί για δικά της συμφέροντα τους σχεδιασμούς της Δύσης. Οι παγκοσμιοποιητές θα επιθυμούσαν να προχωρήσουν τα πάντα «εν ειρήνη και άπλετη δημοκρατία». Δεν τους συμφέρει ο πόλεμος, ξέρουν όμως πως αργά ή γρήγορα δεν θα μπορέσουν να τον αποφύγουν ελέω «Αρκούδας».

Άλλωστε ο Πούτιν, όπως παραδέχεται ο από τους πραγματικούς σχεδιαστές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής (ο Ομπάμα απλά υπακούει) και υπεύθυνος για τα της Ρωσίας, Χένρι Κίσσινγκερ στο CNN, δεν διστάζει να «πουλήσει τσαμπουκά», όταν πρόκειται για την χώρα του:Putin is a man who wants to restore Russia to some respect, (…)but he comes from a country that has a tradition of flexing its muscles. So sometimes the conduct is confrontational.”  Μάλιστα ο Κίσσινγκερ ανέφερε στην ίδια συνέντευξη ότι θα ήταν ιδανικό να αντικατασταθεί ο Πούτιν με κάποιον άλλο, πιο… συνεννοήσιμο!

Πηγή ΠΥΓΜΗΟ Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να προταθεί για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αυτή η πληροφορία κυκλοφόρησε σε σειρά ρωσικών και ξένων ΜΜΕ. Στην επιτροπή Νόμπελ αυτές τις αναφορές ούτε επιβεβαίωσαν, ούτε διέψευσαν, σημειώνοντας μόνο, ότι «τα ονόματα των υποψηφίων κρατούνται μυστικά».

Η πρόταση να εξεταστεί η υποψηφιότητα του Ρώσου προέδρου για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης έχει ήδη σταλεί στην επιτροπή Νόμπελ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό υποστηρίζει σειρά ΜΜΕ, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε η επίσημη επιστολή με αναλυτική αιτιολόγηση αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτή ανήκει στον πρόεδρου του Πανρωσικού Ταμείου Εκπαίδευσης Σεργκέι Κομκόφ. Σχολιάζει αυτήν την πληροφορία ο ειδικός αυτού του ταμείου Ολέγκ Σεργκέγιεφ:

- Την περασμένη βδομάδα ο πρόεδρος του Πανρωσικού Ταμείου Εκπαίδευσης Σεργκέι Κομκόφ πρότεινε την ιδέα για απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο τερματισμός του πολέμου στο Αφγανιστάν είχε σημειωθεί με το βραβείο Νόμπελ στον Γκορμπατσόφ, ενώ ο Ομπάμα επίσης έλαβε το βραβείο για τις ειρηνευτικές του πρωτοβουλίες. Ο Πούτιν πέτυχε μία πνευματική πρόοδο στη διασφάλιση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

Παράλληλα με την πρωτοβουλία των Ρώσων επιστημόνων, για τη συμβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν στη διευθέτηση της συριακής κρίσης όλο και περισσότερο μιλούν στην Ευρώπη. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, ήδη ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με αίτημα, το περιεχόμενο του οποίου είναι παρόμοιο με την επιστολή του Κομκόφ. Στους δρόμους της Ρώμης εμφανίστηκαν αφίσες με την απεικόνιση του Ρώσου προέδρου και τη φράση «Είμαι με τον Πούτιν». Η θέση του Ρώσου προέδρου είναι πολύ δημοφιλής, ενώ ο ίδιος ο Πούτιν συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, λέει ο ανταποκριτής της Asia Times και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Ομπάμα δημιουργεί το Παγκοσμιοστάν» (Obama Does Globalistan) Πέπε Εσκομπάρ.

- Θα ήθελα να γίνει σε όλο τον κόσμο ένα δημοψήφισμα για αυτό το θέμα. Είμαι βέβαιος, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα κέρδιζε, χωρίς καν να προσπαθήσει για αυτό.

Στην ίδια την επιτροπή Νόμπελ τις αναφορές για την υποψηφιότητα του Πούτιν για την απονομή του βραβείου Ειρήνης δεν σχολιάζουν. Και σημειώνουν, ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες για τους υποψήφιους κρατούνται μυστικές. Οι νικητές θα ανακοινωθούν όχι νωρίτερα από τις 11 Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν η πληροφορία που εμφανίστηκε αποδειχθεί αληθινή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σίγουρα δεν θα βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης φέτος, αφού η παραλαβή των αιτήσεων είχε λήξει το Φεβρουάριο. Αλλά αν θα βραβευτεί του χρόνου – αυτό θα το δείξει ο χρόνος και το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση γύρω από τη Συρία.-->

…μετά το θάνατο του 22χρονου διαδηλωτή Αχμέτ Ατακάν την περασμένη Δευτέρα

Με δακρυγόνα και αντλίες νερού απάντησε ξανά η τουρκική αστυνομία σε ομάδες διαδηλωτών που βγήκαν για άλλη μία νύχτα στους δρόμους μετά το θάνατο του 22χρονου Αχμέτ Ατακάν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στην Αντιόχεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη νέα διαδήλωση που έγινε στο Καντίκοϊ (Χαλκηδόνα) και στο Σαρίγκαζί, στην ασιατική πλευρά, αλλά και στο Γκαζί Μαχαλεσί στην ευρωπαϊκή πλευρά. Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, έγιναν αρκετές προσαγωγές διαδηλωτών ενώ η ένταση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Στις διαδηλώσεις, οι οποίες απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους, κυριαρχούσαν συνθήματα για τον 22χρονο Ατακάν και τους άλλους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδήλωσεων εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν.

Τα κινήματα και οι πολίτες που πήραν μέρος στο κύμα αντιδράσεων για την πλατεία Ταξίμ, που είχε καταλήξει σε τσουνάμι διαδηλώσεων εναντίον του Ερντογάν, έχουν «προσμετρήσει» τον θάνατο του Ατακάν στην Αντιόχεια το βράδυ της Δευτέρας στους άλλους πέντε θανάτους διαδηλωτών το καλοκαίρι.

Ο 22χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συμπαράστασης σε φοιτητές στην Άγκυρα που αντιδρούν στην κατασκευή δρόμου που θα περνάει μέσα από τους κήπους του Πολυτεχνείου της τουρκικής πρωτεύουσας.

Οι συνθήκες του θανάτου του είναι θολές και οι αντικρουόμενες αναφορές γύρω από το περιστατικό ενισχύουν το κλίμα έντασης: Η πλευρά των διαδηλωτών υποστηρίζει ότι ο Ατακάν τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από δοχείο δακρυγόνου, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Ατακάν έπεσε από την οροφή κτιρίου.Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν η Kοκκινοσκουφίτσα. Είχε την μονάκριβη γιαγιά της στο δάσος, την σκέφτηκε και ξεκίνησε να την δει. Ήταν χαρούμενη που θα έβλεπε και τα τρία γουρουνάκια που ζούσαν λίγο παραπέρα. Στον δρόμο υπήρχαν όμορφα λουλούδια με ευωδιαστές μυρωδιές. Κι έκανε να κόψει ένα που ήταν το πιο όμορφο απ΄ όλα. Την ώρα που σχιζότανε ο μίσχος του, πετάχτηκε μπροστά της ο λύκος: "Όχι ρε γαμώτο το πλεόνασμα, όχι το πλεόνασμα".

Εναλλακτικό σενάριο 2: Η Kοκκινοσκουφίτσα εκείνη την ημέρα δεν είχε διάθεση να πάει στο σχολείο. Είχε επιθυμήσει να δει την γιαγιά της. Ήταν και ο ήλιος που έλαμπε ψηλά στον ουρανό και οι μυρωδιές της Άνοιξης έπαιρναν τα μυαλά των ανθρώπων. Για καλή της τύχη το δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου της είχε αποφασίσει για εκείνη την ημέρα κατάληψη. Κι έτσι η Kοκκινοσκουφίτσα ξεκίνησε για να πάει να δει την γιαγιά της και τα τρία ευτυχισμένα γουρουνάκια που ζούσαν λίγο παραπέρα. Κι εκεί που περπατούσε στο δάσος, βλέπει ένα ψηλό παλικάρι να παίζει στο ξέφωτο με τις αχτίδες του ήλιου. Ήταν ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, όμορφος, χαρισματικός και φορούσε Burberry. Κι εκεί που πάει να του πει καλημέρα, να σου ο λύκος: "Όχι με αυτόν, δεν θα το αντέξω". Την άλλη μέρα δημοσιεύτηκε η είδηση ότι "λύκος μαύρος και ισχνός άφησε την τελευταία του πνοή στο ξέφωτο στο δάσος". Δεν το άντεξε.

Εναλλακτικό σενάριο 3: Η Kοκκινοσκουφίτσα φοβότανε να πάει στο δάσος, επειδή κάποια άτακτα παιδιά φορούσαν μαύρες μπλούζες και τρόμαζαν τους περαστικούς. Έτσι, όμως, πέρασε καιρός και η αθώα μικρή παιδούλα άρχισε να ανησυχεί για την γιαγιάκα της. Και για τα τρία γουρουνάκια που ζούσαν λίγο παραπέρα. Μία μέρα άκουσε ότι μεταξύ των παιδιών με τα μαύρα υπήρχαν και μερικά σοβαρά, με τα οποία και θα μπορούσε κανείς να συνεννοηθεί. Το πήρε τοις μετρητοίς κι αποφάσισε να πάρει το ρίσκο. Έφτασε στο δάσος, αλλά εκεί την σταμάτησαν τα παιδιά που φορούσαν τις μαύρες μπλούζες. Η Kοκκινοσκουφίτσα φοβήθηκε και έψαχνε μάταια να βρει τα σοβαρά παιδιά για τα οποία της είχαν πει. Τότε έκανε την εμφάνισή του ο λύκος. Εκείνη την ημέρα θα την θυμάται για πάντα η μικρή και αθώα Kοκκινοσκουφίτσα Δεν ήξερε αν έπρεπε να φοβάται περισσότερο τα οργισμένα παιδιά με τα μαύρα ή τον χαμογελαστό λύκο με τα μεγάλα δόντια.

Εναλλακτικό σενάριο 4: Η Kοκκινοσκουφίτσα κάθισε στον καναπέ του σπιτιού της και απολάμβανε το παγωμένο μοχίτο της. Η μυρωδιά του δυόσμου πλημμύριζε το δωμάτιο. Δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να απολαύσει το μοχίτο και να δει στην τηλεόραση την αγαπημένη της σειρά, τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Κτύπησε το κουδούνι. Σηκώθηκε ράθυμα και πήγε στην πόρτα. Ήταν και πάλι ο λύκος. Κουρασμένος, απελπισμένος με τα μάτια του να χάνονται στο βάθος. Η Kοκκινοσκουφίτσα τον τράβηξε μέσα και με συμπόνια τον οδήγησε προς το δωμάτιο: "Έλα αγαπημένε μου, να κοιμηθείς. Αύριο θα γυρίσουμε την πέμπτη σκηνή και σε θέλω δυνατό. Εκείνη που φτάνεις στην καλύβα για να φας τα τρία γουρουνάκια και βρίσκεις μόνο τα κόκαλά τους". Και σηκώνεις ψηλά τα χέρια και φωνάζεις απελπισμένος :  

"Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, εγώ ακόμη πεινάω".


Πηγή: Kεφάλαιο