Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Σεπ 2013

Ο χρόνος περνά κι εμείς αναπολούμε τις όμορφες στιγμές του.
Δεν αναπολούμε το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά όλα αυτά που χάνουμε καθώς ο χρόνος περνά και ενώ μας βρίσκει καθισμένους, μας προσπερνά, για να μας δώσει το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής, αφού μας δίνει την ευκαιρία να τον εκμεταλλευτούμε χωρίς όμως να μπορούμε να ποτέ να τον κατακτήσουμε και να τον κάνουμε δικό μας...

Αλλά εμείς, οι άθλιοι, προτιμήσαμε να γίνουμε κατάδικοί του...

Και μένουμε στο πέρασμα του χρόνου, στην άκρια του δρόμου, να αναπολούμε τα ταξίδια που δεν κάναμε, τα ταξίδια έρχονται και χάνονται, αφήνοντας τον δρόμο άδειο, δίχως εμάς που είμαστε οι φυσικοί διαβάτες, οι φυσικοί εξερευνητές.

Δίχως ρόλο, δίχως λόγο, μένουμε ξωπίσω από όλα εκείνα που μας προσπερνούν και μέσα στην παραζάλη μας πονάμε γιατί δεν είναι δικά μας ενώ μας ανήκουν. Αρκεί να σηκωθούμε, αρκεί να απλώσουμε το χέρι μας, αρκεί να απαιτήσουμε το φυσικό, το λογικό και το αυτονόητο, να θυμηθούμε πως ο χρόνος υπάρχει για να μετράμε αυτά που φτιάξαμε κι όχι αυτά που χάσαμε...

Ανόητοι, κουρασμένοι από το τίποτε, φοβισμένοι από τις σκιές που μας διαφεντεύουν και μας οδηγούν στην φυλακή που επιλέξαμε όταν βάλαμε το εγώ μας πάνω απ' όλα, όταν βάλαμε τα μικρά και ασήμαντα να μας ορίζουν, αφήσαμε το τίποτε να γεμίσει τις ζωές μας.

Και όμως, μιά απόφαση είναι, εύκολη κι όμορφη...
Και ο δρόμος περιμένει εμάς, γιατί έχει πολλά να μας δείξει, πολλά να μας μάθει, πολλά να μας δώσει...

Κι εμείς οι ανόητοι, γινήκαμε ζητιάνοι στην άκρια του και περιμένουμε παρακαλώντας τους δαίμονες να μας ελεήσουν με ψίχουλα του χρόνου που μας κλέψαν!!!

Κωνσταντίνος


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...  
Το σπουδαιότερο που κατάφεραν αυτοί οι αλήτες που υποκρίνονται ότι τάχα μας κυβερνούν, είναι ότι μας έκλεψαν τα όνειρα...
Μας στέρησαν την ελπίδα και την έβαλαν στους πάγκους των αγορών για να εξασφαλίσουν -σαν κοινά πρεζόνια- την δική τους δόση παραμονής στην εξουσία.

Κάποιες στιγμές ακούω Χατζιδάκι και βλέπω μιά Ελλάδα γεμάτη χρώματα, γεμάτη φως και μελωδίες... σαν μέσα από ένα όνειρο.
Αυτή η Ελλάδα είναι άγνωστη στους περισσότερους σημερινούς Έλληνες.
Αυτή την Ελλάδα πρέπει να τους δείξουμε, όσοι μπορούμε και την βλέπουμε ακόμη, μέσα από τα όνειρά μας, μέσα από τον ζωντανό μας εφιάλτη...

Θα πρέπει να δείξουμε -σ' αυτούς που δεν το ξέρουν- το ακρογιάλι...
Θα πρέπει να τους μάθουμε να μετρούν το κύμα και να νιώθουν τον άνεμο...
Έπειτα, να τους μάθουμε πως να πετάνε πάνω από τα κύματα, για να ξανοιχτούν κάποια στιγμή στο πέλαγος.

Τότε, εμείς θα μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και να φύγουμε ήσυχοι, γιατί θα έχουμε κάνει κάτι καλό μέσα στα τόσα άσχημα που επιτρέψαμε να συμβούν σε κείνους που δεν γεννήθηκαν, σε κείνους που γίνονται φύραμα στις ορέξεις των δοσίλογων αλιέων του πόθου μας για μία καλύτερη ζωή, για ένα ομορφότερο αύριο.

Ας σταθούμε, λοιπόν, πρώτα στο ακρογιάλι, κι έπειτα -όσοι απομείνουμε- σαν έρθει η στιγμή, ας ξανοιχτούμε στο πέλαγος μαζί μ' εκείνους που λεύτεροι θα χαράξουν πορεία για μία όμορφη και λεύτερη πατρίδα...

Υπάρχουν σπουδαίοι κρυμμένοι ταπεινά ανάμεσά μας για να υποκλιθούμε μπροστά τους σαν έρθει η ώρα... 
Μα πρώτα απ' όλα ας κλίνουμε το γόνυ για να αναλάβουμε το φορτίο που μέχρι τα χθες αποφεύγαμε. Το φορτίο εκείνο που μας ξεχωρίζει από τα κτήνη και μας κάνει ανθρώπους, λεύτερους ανθρώπους που ξέρουν να ζούν, επειδή έχουνε μάθει να αγωνίζονται μέσα σε κακουχίες, που ξέρουν ν' αγαπούν επειδή πόνεσαν πολύ στη ζωή τους, που ξέρουν να δίνουν γιατί κάποτε συνάντησαν κάποιον που τους έδωσε από το υστέρημά του...

Ας κλίνουμε λοιπόν το γόνυ και σαν μέσα από μιά προσευχή να φορτωθούμε το βαρύ μα κι όμορφο φορτίο της ευθύνης μας, γιατί όσο το αργούμε, τόσο βαρύτερο γίνεται...
Κι αν κάποιοι από εσάς βρούνε ετούτα τα λόγια βαριά ή και ανάλαφρα, ας με συγχωρήσουνε, γιατί του λόγου μου ενας αγράμματος άνθρωπος είμαι που βάζω σε μιά σειρά τις λέξεις που μου καίνε το μυαλό. 
Κι όσο κι αν κάποιους τους πειράζει, εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που θέλω και που μπορώ, γιατί άλλο πράμα δεν μου έμεινε στη ζωή παρά τούτο, ελπίζοντας πως κάποιος δυνατός θα έρθει να με βγάλει από τα σκοτάδια του μυαλού μου, θα με σηκώσει από τη λάσπη που σήμερα βρίσκομαι και θα μου μάθει να είμαι πρώτα και πάνω απ' όλα άνθρωπος. Και σαν άνθρωπος περήφανος θα μου δείξει πως να περπατώ ανάμεσα σ' ελεύθερους ανθρώπους... 

Κωνσταντίνος

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι... Ρεπούση: Χαρακτήρισε νεκρές γλώσσες τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά – Ζήτησε την κατάργησή τους
Χαμένα φαίνεται πως τα έχει η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ

Δεν βάζει με τίποτα μυαλό η Μαρία Ρεπούση η οποία πριν από λίγο από τη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

Η κα Ρεπούση ούτε λίγο ούτε πολύ μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το ενιαίο λύκειο ζήτησε να καταργηθεί η υποχρεωτική διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην Γ Λυκείου και να είναι υποχρεωτική μόνο για όσους ακολουθήσουν κλασσικές σπουδές.

Μάλιστα, η κα Ρεπούση χαρακτήρισε τόσο τα αρχαία ελληνικά όσο και τα λατινικά νεκρές γλώσσες, ενώ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να διδάσκονται τα αρχαία 11 ώρες από τις 34 στην Γ΄ Λυκείου.

Προχώρησε βέβαια και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως εάν θέλουν οι Έλληνες να τιμήσουν και να αναδείξουν τον πολιτισμό τους, να φροντίσουν τα μουσεία, την εκπαίδευση, την τέχνη και τις δημοκρατικές αξίες.

Αναφέρθηκε επίσης και στο μάθημα των θρησκευτικών λέγοντας πως δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στην εκκλησία και το σχολείο πρέπει να είναι ουδετερόθρησκο, μιας και υπάρχουν κατηχητικά.

Μάλλον η κα Ρεπούση ξεχνά τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί της για να βρίσκεται σε αυτό το βήμα και εκτοξεύει τέτοιες ασεβείς προτάσεις…

Πηγή EurospyΓράφει ο Κλεισθένης.
Αυτό το ερώτημα πρέπει να προβληματίσει όσους ασχολούνται με το blogging καταθέτοντας την δική τους προσωπική γνώμη.
Σ' αυτό το ερώτημα έχω δώσει προ πολλού απάντηση σε ότι με αφορά. Προτιμώ να είμαι χρήσιμος, αν φυσικά το καταφέρνω, παρά αρεστός.

Αδιαφόρησα και αδιαφορώ για την επισκεψιμότητα, μ' ενδιαφέρει μόνο η αναγνωσιμότητα και η προσπάθειά μου για αφύπνιση των συνειδήσεών μας.

Το σημερινό θέμα είναι η δημοκρατικότητα της επιβολής της γνώμης της πλειοψηφίας και η συλλογική ευθύνη.

Πολλοί θέλοντας να είναι αρεστοί ή θέλοντας να αυτοεντάσσονται στους προοδευτικούς (με ή χωρίς εισαγωγικά) υποστηρίζουν ότι ποτέ, μα ποτέ δεν φταίει ο λαός.
Είναι όμως σωστή αυτή η θέση;
Επιπλέον υποστηρίζουν το “αλάνθαστο” της πλειοψηφίας.
Είναι όμως έτσι;

Όταν μιλάμε για ορθή πλειοψηφική γνώμη πρέπει οι πολίτες να είναι πολιτικοποιημένοι και σκεπτόμενοι. Αν σε ένα λαό οι πολίτες είναι απαίδευτοι και απολιτικοποίητοι τότε η πλειοψηφία παρασυρμένη από τυχοδιώκτες, πολιτικάντηδες και λαϊκιστές παίρνει λαθεμένες αποφάσεις. Αυτό δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση. Ένα “ζουμ” στην σημερινή Ελληνική πραγματικότητα μας πείθει.
Ειπώθηκε πως “όλοι μαζί τα φάγαμε” για να δικαιολογήσει την σημερινή κατάντια και να μεταφέρει ενοχές στους πολίτες για να μην αντιδρούν δυναμικά στις καταστροφικές πολιτικές που ασκούνται.
Φυσικά και δεν “τα φάγαμε όλοι μαζί” αλλά είμαστε ένοχοι γιατί ανεχτήκαμε να τα “τρώνε” κάποιοι. Είμαστε ένοχοι γιατί δεν αντιδράσαμε, είμαστε ένοχοι γιατί σφιχταγκαλιασμένοι με τον κομματισμό δεν στηρίζουμε όσο πρέπει την παραδειγματική τιμωρία όσων “τα έφαγαν”.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι πλειοψηφίες στην Ελληνική κοινωνία μέσα από την εκλογική διαδικασία είναι κάλπικες. Αυτό όμως δεν αθωώνει όσους αδιαφορούν για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα αφήνοντας τους επιτήδειους και τους πολιτικάντηδες να θησαυρίζουν σε βάρος όλων ημών των υπολοίπων.

Το άλλο θέμα που αφορά την συλλογική ευθύνη είναι πιο δύσκολο. Υπάρχει η θεωρητική αριστερή θέση ότι δεν μπορεί να εφαρμόζονται λογικές συλλογικής ευθύνης για πράξεις κάποιων ατόμων μέσα στην κοινωνία.
Θα αναφέρω δύο πρόσφατα παραδείγματα απ' το αιματοκύλισμα στην Συρία το πρώτο και απ' την ισλαμοκρατούμενη Υεμένη το δεύτερο.
Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι στην Συρία κάποιοι ισλαμιστές( που σίγουρα δεν χαρακτηρίζονται άνθρωποι ) αποκεφαλίζουν ζωντανούς κάποιους αιχμαλώτους. (Οι λεπτομέρειες για το ποιοι και ποιους δεν έχουν μεγάλη αξία για την λογική του κειμένου.)
Η πράξη αυτή καθαυτή είναι απάνθρωπη και ειδεχθής. Στο περιβάλλοντα χώρο όμως όπου διαδραματίζεται η εγκληματική αυτή πράξη υπάρχουν “θεατές” οι οποίοι δεν δυσανασχετούν, δεν διαμαρτύρονται αλλά αντίθετα επικροτούν και υπερθεματίζουν τους αποκεφαλισμούς ζώντων ανθρώπων. ΑΥΤΟΙ δεν έχουν καμία ευθύνη;;; Η κοινωνία τους που προωθεί και αποδέχεται αυτές τις πράξεις δεν έχει καμία ευθύνη;;;
Στην Υεμένη πέθανε ένα κοριτσάκι οκτώ ετών την πρώτη νύχτα του γάμου του με έναν σαραντάχρονο. Πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Αυτό είναι σίγουρα έγκλημα και μάλιστα από τα ειδεχθέστερα αλλά!!! δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ο δράστης γιατί η ισλαμοκρατούμενη κοινωνία της Υεμένης αποδέχεται και συναινεί στον γάμο μικρών κοριτσιών με πολύ μεγαλύτερους άνδρες. Το γράφει και το Κοράνι.
Εδώ υπάρχει συλλογική ευθύνη;;;

Επειδή και στις δύο περιπτώσεις εγώ προσωπικά αποδίδω συλλογική ευθύνη σε ολόκληρες τις κοινωνίες που αποδέχονται και επικροτούν τέτοιες απάνθρωπες και εγκληματικές πράξεις ας απαντήσουν οι προοδευτικοί και οι “προοδευτικοί” στο ερώτημα, υπάρχει συλλογική ευθύνη στις προαναφερθείσες περιπτώσεις;;;

Υ/Φ:
Επειδή υπάρχει περίπτωση κάποιος που θα διαβάσει το κείμενο να θελήσει να το συνδέσει με αναχρονιστικές ή ακροδεξιοφασιστικές αντιλήψεις τον προλαβαίνω, αν το κάνει σίγουρα είναι λάθος. Καταθέτω τις απόψεις μου αφτιασίδωτες, όπως τις σκέπτομαι και δεν επιδιώκω νάμαι αρεστός, αυτό το είπαμε.
Με το απαραίτητο, φυσικά, θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα…

Μήπως, τελικά, αυτοί που έσκαβαν τον λάκκο της Συρίας, πέσουν οι ίδιοι μέσα;
Ομαδική παράκρουση της Τουρκικής ηγεσίας αυτή την στιγμή που καλούν για στρατιωτική επέμβαση, μονομερή κατά της Συρίας.
Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης.

Αυτή την στιγμή, δεκάδες χιλιάδες μισθοφόροι σουνίτες βρίσκονται υπό καθεστώς τρόμου στην Συρία, βλέποντας ότι η προβοκάτσια με τα χημικά όχι μόνον δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά η Δύση φαίνεται να παγώνει ακόμα και την “ενίσχυση” των ισλαμοφασιστών.

Ο όγκος αυτός ανήκει βεβαίως στον σχεδιασμό για το σουλτανάτο του Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται πως έχει καταφέρει να δαμάσει το βαθύ στρατιωτικό κράτος της Τουρκίας με τις φυλακίσεις και την μαζική αποστρατεία. Ο Ερντογάν πανικοβλήθηκε από τα γεγονότα της Αιγύπτου, γνωρίζει όμως ότι εκεί ο στρατός ακολούθησε την λαϊκή ετυμηγορία. Ο ίδιος δεν αντιμετώπιζε μέχρι πρόσφατα λαϊκή δυσαρέσκεια, έως ότου έφτασαν τα γεγονότα με το πάρκο Γκεζί.

Κατάφερε να χαλιναγωγήσει τα πλήθη, αφού ούτως ή άλλως η πλειοψηφία των Τούρκων τον στηρίζει, ενώ αρκετές μειονότητες δεν ξεχνούν όσα υπέφεραν από το “βαθύ κεμαλοναζιστικό κράτος”.

Όμως τώρα η φωτιά της Συρίας έχει ανάψει ένα επικίνδυνο φιτίλι, που θα μπορούσε να εμπνεύσει “σταγονίδια” στο στράτευμα για μία κίνηση από αυτές για τις οποίες “φημίζεται” η Τουρκική “δημοκρατία” με πρόσφατο το παράδειγμα του Ερμπακάν που το έζησε στο πετσί του ο ίδιος ο Ερντογάν.

Κάπου εκεί μπαίνει στο σκηνικό και η Ελλάδα, με ενδεχόμενο “θερμό επεισόδιο” που για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες μπορεί να προέλθει και από τις δύο πλευρές.

1. Από το βαθύ κράτος που θα μπορούσε να σκηνοθετήσει μία ήττα στο Αιγαίο για να γκρεμίσει τον Ερντογάν καταλογίζοντας του αποδυνάμωση του Τουρκικού στρατού που οδήγησε σε ήττα από τους “γκιαούρηδες”. Με συνέπεια την καθαίρεση του και την διάλυση του καθεστώτος υπό το πρίσμα της “εθνικής” ατίμωσης.

2. Από τον ίδιον τον Ερντογάν, σε περίπτωση που αντιληφθεί την οποιαδήποτε κίνηση, ούτως ώστε να συσπειρώσει λαό και στρατό απέναντι στον “Ελληνικό κίνδυνο”, ακυρώνοντας τα σχέδια πραξικοπήματος εις βάρος του.

Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν, η Τουρκία θα κινδυνεύσει άμεσα με διαμελισμό. Η κίνηση του στρατού, μπορεί να συσπειρώσει μέρος του λαού δίπλα στους κεμαλοναζί, ο αστάθμητος παράγοντας όμως των οπλισμένων σουνιτών που θα αποχωρήσουν από την Συρία, θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί για να στηρίξει τον Ερντογάν απέναντι στον στρατό
, σε συνθήκες πραγματικού πολέμου εντός της Τουρκίας. Η “Ευρωπαϊκή” Τουρκία μπορεί να μην έπεφτε στις φλόγες του πολέμου, θα υπήρχε απλώς χάος επιπέδου failed state, αλλά στα νότια και ανατολικά σύνορα θα γινόταν πραγματικό ολοκαύτωμα.

Στρατός εναντίον ανταρτών (σουνιτών) που θα επέστρεφαν από την Συρία για να υπερασπίσουν τον Σουλτάνο και βέβαια να διαφύγουν από την οργή των Σύριων.

Οι Κούρδοι με προμετωπίδα τους μαχητές του PKK και του YPG θα συγκρούονταν με τους δύο για την ασφάλεια του Κουρδικού πληθυσμού, βρίσκοντας μοναδική ευκαιρία για την αυτονομία τους, στο αλληλοσπαραγμό του τούρκου δυνάστη. Από κοντά και οι Κούρδοι του Ιράκ, που όλο αυτό το διάστημα ενισχύουν αφανώς τον πόλεμο της Ιρακινής κυβέρνησης κατά των Σουνιτών που δρουν στην Συρία.

Οι Σιίτες του Ιράν και του Ιράκ, σε συνεργασία με την Χεζμπολά, θα είχαν συμφέρον να χώσουν το μαχαίρι στα σωθικά του σουλτανάτου ώστε να σπρώξουν την επέκταση του Κουρδιστάν αποσυμφορώντας τα εδάφη τους.

Η Τουρκία θα έχει “ασφαλή ζώνη” μόνον τα σύνορα με την Ελλάδα, αφού η Ρωσία έχει ισχυρά συμφέροντα στο Σιιτικό στοιχείο και την Συρία, στηρίζοντας τις όποιες επιδιώξεις τους. Η Αρμενία από την άλλη, δεν ξεχνά και θα εκμεταλλευθεί την κατάσταση όπως μπορεί.

Το Ισραήλ, όπως είναι λογικό θα ήθελε την ένταση να μεταφερθεί στα βόρεια, δεν θα δώσει στήριξη όμως στον τουρκικό στρατό λόγω των “υποχρεώσεων” που έχει απέναντι στην Σαουδική Αραβία, η οποία θα στηρίξει τον Ερντογάν με όποιον τρόπο μπορεί.

Η Τουρκία είναι ένα βήμα πριν από την κόλαση που η ίδια ετοίμαζε για την Συρία. Η Ελλάδα παραμένει απλός παρατηρητής, που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ως σάκος του μποξ από ενδεχόμενη προβοκάτσια του Ερντογάν. Η μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να γλιτώσει το σουλτανάτο, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά επίφοβη. Η Ελλάδα λόγω της φιλοτουρκικής πολιτικής της απέναντι σε παραδοσιακούς συμμάχους, δεν έχει πλέον “φίλους” στην περιοχή, πέραν μόνο της “φίλης και συμμάχου” Τουρκίας.

Αυτά τα σενάρια βέβαια προϋποθέτουν την δύναμη του Τουρκικού στρατού να σηκώσει κεφάλι, γεγονός που αμφισβητείται από την μεγαλύτερη μερίδα των αναλυτών.-->
Τετριμμένη απορία, αλλά παραμένει απορία. Με τέτοια καταστροφή που υφίστανται η χώρα και ο λαός, λογικά θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε απογειωθεί δημοσκοπικά. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Γιατί;

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους δεν ανεβαίνει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το κόμμα αυτό κατάργησε τις συνιστώσες του και παρότι κατέβασε τους τόνους του σε σχέση με την μονομερή κατάργηση του μνημονίου και την έξοδο από το ευρώ.

Δεν είναι λοιπόν εμπόδιο, τόσο η ανησυχία που δημιουργούν η τυχόν έξοδος από το ευρώ ή η μονομερής κατάργηση του μνημονίου. Εξάλλου ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Εκείνα που κατά τη δική μας έρευνα φοβίζουν τους πολίτες σε σχέση με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις κυρίως λόγοι. Ακίνητα, φορολογία, αλλοδαποί και εθνικά θέματα.

1) Ο πρώτος λόγος είναι η ανησυχία για το τι θα γίνει με τα ακίνητα του κόσμου. Υπάρχουν φόβοι (και αυτό δεν το ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα αυξηθούν τόσο πολύ οι φόροι των ακινήτων (ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχει κυριότητα σε περισσότερα ακίνητα) που τελικά θα οδηγήσουν σε απώλεια των ακινήτων και θα κάνουν τη σημερινή φορολόγηση της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) να μοιάζει με παιδική χαρά. Αφετέρου υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμούς τα ακίνητα για χρέη προς το Δημόσιο ή ακόμα και να επιταχθούν ακίνητα, προκειμένου να μείνουν μέσα άστεγοι και αλλοδαποί.

2) Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη φορολόγηση των εισοδημάτων και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών. Ο κ. Μηλιός είπε χθες ότι η φορολογική κλίμακα θα αρχίσει από το 30% για τα κατώτερα εισοδήματα και θα ανεβαίνει προοδευτικά. Με τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να πείσει τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα ο πολίτης λαμβάνει το μήνυμα ότι η φορολογία θα πολλαπλασιαστεί προκειμένου να στηθεί νέα κρατικοδίαιτη πολιτική πελατεία.

3) Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με το τι θα γίνει με τους παράνομους μετανάστες και τα εθνικά θέματα και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τους μουσουλμάνους της Θράκης και την ονομασία των Σκοπίων.

Θα πρέπει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πειστικές και δεσμευτικές απαντήσεις στα πιο πάνω τρία θέματα. Απαντήσεις τέτοιες που θα καθησυχάζουν τους πολίτες, διαφορετικά, ακόμα και αν έρθει πρώτο κόμμα, δεν θα μπορέσει να σταθεί στην εξουσία και να μακροημερεύσει.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικώς με το ζήτημα της σχεδιαζόμενης Αμερικανικής επίθεσης στη Συρία, επικεντρώνονται στις διπλωματικές συνεννοήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την αποκλιμάκωση της κρίσης με τη παράλληλη επιτήρηση του χημικού οπλοστασίου των Σύρων.

Το RIMSE εδώ και αρκετές ημέρες είχε ειδοποιήσει περί των εξελίξεων και του "σκηνικού" επαφών αλλά συγκρούσεων όλων των "παιχτών" στη Συριακή κρίση. Η ανάλυση του παρόντος ιστοχώρου βασίζεται σε λογική ανάλυση των πεπραγμένων που πλαισιώνεται από αξιόπιστη πληροφόρηση "ανοιχτών πηγών" από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Προσέτι, η ανάλυση είχε την μορφή ολιστικής ανάγνωσης των εξελίξεων, δηλαδή την ολόπλευρη έρευνα σε πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό αλλά και "παρασκηνιακό" ούτως ώστε να δοθεί στους αναγνώστες μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη. και έγκυρη εικόνα των εξελίξεων. Τη παρούσα περίοδο η πιθανότητα πλήγματος εκ μέρους των ΗΠΑ προς τη Συρία για το μήνα Σεπτέμβριο εκτιμάται σε 10% (Από 25% των προηγούμενων ημερών-βλέπε σχετικές προηγούμενες αναφορές RIMSE την 1η και την 4η Σεπτεμβρίου).

Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί, ότι η τωρινή αποκλιμάκωση δεν σημαίνει και το τέλος της Συριακής κρίσεως, αλλά αποτελεί απλώς μια κρίσιμη καμπή της. Τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν μετά πάσης βεβαιότητας και άλλες κρίσεις σε διάφορα επίπεδα και η στάση της Σαουδικής Αραβίας παίζει μείζονα ρόλο καθότι σε μεγάλο βαθμό πλέον ποδηγετεί την Αμερικανική διπλωματία, ενώ το Βασίλειο των Σαούντ αντιμετωπίζει βαθύτατες αντιφάσεις και εσωτερικές αντινομίες που θα γίνουν και ευρέως γνωστές κατά την επερχόμενη Βασιλική διαδοχή. Μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση, ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση των Τζιχαντιστών κατά το προσεχές διάστημα για την πρόκληση τρομοκρατικών επιθέσεων και καταδρομικών επιδρομών στη Συριακή Επικράτεια.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, εξακολουθεί να προκαλεί έκπληξη αλλά και δυσαρέσκεια σε πλείστους όσους αλλοδαπούς πολιτικούς και μη κύκλους που πρόσκεινται φιλικά στη χώρα η "σιωπή" του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Αρχιεπισκοπής για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία των Ορθοδόξων στη Συρία και γενικότερα των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα η σιωπή αυτή καθίσταται δυσεξήγητη όταν οι λοιπές Ορθόδοξες εκκλησίες διαρκώς "κερδίζουν πόντους" στους κατοίκους αυτών των περιοχών, συχνά με κίνητρα κρατικής φύσεως, ενώ το κράτος του Βατικανού διαμέσου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πετυχαίνει τη μέγιστη δυνατή εξάπλωση της επιρροής του διαβλέποντας εγκαίρως την εξέλιξη των πραγμάτων.

Επιπλέον η Ελλαδική εξωτερική πολιτική εξακολουθεί να παρακολουθεί εξ' αποστάσεως τις εξελίξεις μη έχοντας τη δύναμη ή την βούληση να αρθρώσει κάποιες τυπικές προτάσεις επιλύσεως των προβλημάτων ή έστω να δώσει ψήγματα εγρήγορσης, καθότι μια τυχόν ανάφλεξη στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πλέον του βέβαιου ότι θα επεκταθεί και θα επηρεάσει βαθύτατα και λίαν αρνητικά τόσο την Ελλάδα όσο και τη Κύπρο.

Τέλος πρέπει εμφατικά να τονιστεί ότι οι διεθνείς εξελίξεις όπως εκτυλίσσονται την παρούσα περίοδο αλλά και οι εκτιμήσεις για το βραχύ και μέσο χρονικό μελλοντικό διάστημα, παρουσιάζουν σαφέστατα την αλληλεξάρτηση σε διεθνές επίπεδο όλων των μεγάλων δυνάμεων είτε κρατικών είτε ιδιωτικών δρώντων αλλά και την ανάγκη για ένα "Μόντους Βιβέντι" προτού η κατάσταση εκτροχιαστεί σε απρόβλεπτες πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Ως εκ τούτου, η θεώρηση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο περί "Μονοπωλίων εξουσίας", "προκαθορισμένων αποφάσεων" αλλά και "Μονοπωλιακών καταστάσεων" πρέπει να απορριφθεί.

Συνεπακολούθως ο ρόλος της διπλωματίας αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά και των αφανών εργαλείων της εξωτερικής πολιτικής όπως είναι οι υπηρεσίες πληροφοριών, η κρατικά κατευθυνόμενη ενημέρωση (προπαγάνδα) και η χρήση των οικονομικών εργαλείων ως μέθοδοι άσκησης διεθνούς πολιτικής. Με απλά ,σαφή και κατανοητά λόγια, το 2013 απέχει παρασάγγας από τη δεκαετία του '90 και στο νέο αυτό ανταγωνιστικό, αλληλεξαρτώμενο, ευμετάβλητο και θηριώδες περιβάλλον καλείται η διεθνής κοινότητα να συμβιώσει και βεβαίως οι χώρες που βρίσκονται πλησίον "καυτών ζωνών" όπως η Ελλάδα, έχουν μεγαλύτερες προκλήσεις από ότι στο παρελθόν.

Παράρτημα
Χάρτης διάταξης Ναυτικών Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο 08/09/2013

Πηγή RIMSE


Σημειολογία για δυνατούς λύτες ή απλώς κουτόχορτο για καθυστερημένους ψηφοφόρους;

Στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα είχε απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης πριν καλά-καλά συμπληρωθούν εννιά μήνες από την ορκωμοσία του, ενώ η υποψηφιότητα του για το βραβείο είχε τεθεί λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2009!

Αυτή την εβδομάδα κλείνουν δώδεκα χρόνια από την δύστυχη κατάρριψη των Δίδυμων Πύργων του WTC, όσα και από την έναρξη της παγκόσμιας πολεμικής καμπάνιας των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα η οποία, υποδείχθηκε και ονοματίστηκε επανειλημμένως, σαφώς και σθεναρώς από τον Μπους και τον Ομπάμα, ως η υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους Αμερικανών, και μη, πολιτών από τα εκατοντάδες τρομοκρατικά χτυπήματα της ανά τον κόσμο.

Την ίδια, λοιπόν, στιγμή που οι πολίτες των ΗΠΑ και οι πολιτικοί τους θα πρέπει να ξαναθυμηθούν το θλιβερό πρόσφατο συμβάν της 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν σπιλώθηκε και καταρρακώθηκε όσο ποτέ άλλοτε μετά το Πέρλ Χάρμπορ η εθνική υπερηφάνεια των ΗΠΑ από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα, ο Πρόεδρος τους με τους "φίλους του", ο οποίος έχει βραβευτεί, σκανδαλιστικά και προκατα-βολικά με το Νόμπελ Ειρήνης, έχει ετοιμαστεί πλήρως για το ξεκίνημα ενός νέου και παντελώς διφορούμενου πολέμου με τη Συρία, ενισχύοντας -και επίσημα πλέον- τον λεγόμενο Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό που τον αποτελεί ο πλέον θανάσιμος και ορκισμένος εχθρός των ΗΠΑ, η ίδια η Αλ-Κάιντα!

Όταν ο Ομπάμα θα σταθεί αυτήν την εβδομάδα στο "Σημείο Μηδέν" (Ground Zero) της Ν. Υόρκης για να τιμήσει τους χιλιάδες νεκρούς των θυμάτων της 9/11 από την Αλ-Κάιντα, θα πρέπει να συνδέσει, όσο πειστικά νομίζει, στους πολίτες και το Κονγκρέσο, τους λόγους που ενώ τα τελευταία δώδεκα χρόνια οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τόσους πολέμους στη Μ. Ανατολή για να πιάσουν την Αλ-Κάιντα, τώρα θα την υποστηρίξουν στρατιωτικά και επίσημα στη Συρία (ήδη εδώ και καιρό οι ΗΠΑ και "οι φίλοι τους" την στηρίζουν παραστρατιωτικά και ανεπίσημα), αδιαφορώντας για το αν θα προκαλέσουν πολεμικές αλυσιδωτές αντιδράσεις με όλες τις χώρες της περιοχής και τους υποστηρικτές τους.

Πρόκειται για ένα θέατρο του παραλόγου σκηνοθετημένο από τους νεο-συντηρητικούς (neocon) Δημοκρατικούς "μωρούς που βούλονται (μετά μανίας) απολέσαι" οι οποίοι απλά τώρα πρέπει να εξοφλήσουν και αυτοί τις χάρες των μεγάλων υποστηρικτών τους μέσω της ερασιτεχνικής εφαρμογής της ρεάλ πολιτίκ σκέψης που τους διακατέχει.

Ακόμα, όμως, και ο μέσος κεντροαμερικανός, που με όλο το συμπάθειο, θεωρείται από τους λιγότερο έξυπνους πολίτες αυτού του κόσμου -και το έχει αποδείξει στο παρελθόν- έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για την ποιότητα του κουτόχορτου που, με περισσή έπαρση και αλαζονεία, προσπαθούν να τον ταΐσουν τελευταία ο Λευκός Οίκος και οι τριγράμματες, μυστικές ή όχι, υπηρεσίες των ΗΠΑ. Είναι κι αυτό κάτι το ενθαρρυντικό αλλά δεν ξέρουμε αν είναι κάτι το αρκετό.

Το γιατί ο Ομπάμα δεν άρχισε αυτόν τον πόλεμο πριν τις αμερικανικές εκλογές για τη δεύτερη θητεία του, φάνηκε τώρα. Διότι αυτή τη φορά, οι ψήφοι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να εκβιαστούν με τόσα αμφιλεγόμενα στοιχεία και αντιλεγόμενα προφανή επιχειρήματα. Τώρα, ο κάτοχος του Όσκαρ ε,ε,ε, συγνώμη του Νόμπελ Ειρήνης, δεν έχει να ανησυχεί για την επανεκλογή του γιατί αυτή δεν θα υπάρξει ποτέ και δεν τον σταματάει κανένα πολιτικό κόστος, γιατί ο Ομπάμα και οι σύμβουλοι του δεν θα έχουν συνέχεια στον Λευκό Οίκο -αν και για τους δεύτερους κρατώ μία επιφύλαξη. Έτσι, είναι ελεύθεροι τώρα να δημιουργήσουν το χάος που τους υπαγορεύεται και να εξυπηρετήσουν αγόγγυστα τα παγκομιοποιημένα και νεοταξικά συμφέροντα του οράματος που έχουν για την λεγόμενη Νέα Εποχή.

Δεν είναι, βέβαια, ο Ομπάμα ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος κυβερνήτης μιας εφήμερης υπερδύναμης που επειδή τη βλέπει σε σοβαρή αστάθεια λόγω άλλων δυνάμεων που αποκτούν παγκόσμια ενεργειακή, πολιτική και στρατιωτική επιρροή όπως η Κίνα και η Ρωσία, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει (βλ. εκτίναξη του ορίου δημοσίου χρέους με κίνδυνο στάσης πληρωμών, εκτίναξη εμπορικού ελλείμματος κτλ.) και λόγω των σκανδάλων εξουσίας που την έχουν εκθέσει παγκοσμίως ακόμα και στους συμμάχους τους (βλ. Μάνινγκ, Σνόουντεν, κτλ.), θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα γενικό χάος με το οποίο θα απασχοληθούν όλοι, φίλοι και αλλόφυλοι, ώστε να στραφεί η προσοχή του κόσμου αλλού ενώ θα επιδιώκει με όλα τα μέσα τον επαναπροσδιορισμό όλων των συσχετισμών υπέρ των ΗΠΑ.

Οψόμεθα αλλά και φοβόμεθα για το αποτέλεσμα...
Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, το ειδικό όσο και πανάκριβο φάρμακο Γ-ΣΦΑΙΡΙΝΗ (στοιχίζει γύρω στα 1300 ευρώ!) έχει εξαφανισθεί από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική αδυναμία χορήγησής του και η υγεία πολλών ασθενών να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο. Το φάρμακο αυτό, όπως και ορισμένα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα, ειδικής θεραπευτικής αξίας, δεν πωλείται στα ιδιωτικά φαρμακεία, χορηγείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, υπάγεται στο νόμο 3816/10 και χορηγείται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα από την Παρασκευή 17 Μάη, δέχτηκε έκκληση από ασθενή που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο να βρει το φάρμακο καθώς το νοσοκομείο δήλωσε ότι δεν το έχει.

Εκτός από την περίπτωση του αναφερόμενου φαρμάκου το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα δέχεται συνεχώς σωρεία καταγγελιών για τρομακτικές ελλείψεις φαρμάκων, που σημειώνονται σε όλα τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και αφορούν όχι μόνο την περίπτωση των σπάνιων φαρμάκων αλλά και συνήθη φάρμακα ευρείας χρήσης. Γέροντες, ανάπηροι, άρρωστοι, άνθρωποι ανήμποροι και με ποικίλα προβλήματα κίνησης, οι οποίοι έχουν βιβλιάρια Πρόνοιας, εξαναγκάζονται να ξεθεώνονται στις γύρες, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να υποβάλλονται σε έξοδα μετακίνησης και τελικά να βρίσκονται με άδεια χέρια καταφεύγοντας τελικά στην όποια συνδρομή των κοινωνικών φαρμακείων επειδή το ΕΣΥ δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια και αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές φαρμακευτικές ανάγκες των ελλήνων πολιτών.

Εκτός από αυτό, δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται φαινόμενα κανιβαλισμού και ότι διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να χορηγήσουν σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ασθενείς με καρκίνο ή άλλες σοβαρές παθήσεις, φάρμακα για την θεραπεία τους, επειδή αυτά έχουν υψηλό κόστος και τους ασκούνται από τις διοικήσεις ισχυρές πιέσεις για να αγοράσουν τα φάρμακα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ή να τα βρούνε μέσω συγγενών τους ή άλλους τρόπους !...

Θέτουμε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις υπόψη των πολιτικών κομμάτων των βουλευτών και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στην Υγεία και τους καλούμε να παρέμβουν για να τερματισθεί αυτό το καθεστώς, που θέτει σε αυξημένους κινδύνους την υγεία και την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας.
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Ασθενής που πάσχει από ηπατίτιδα Β και είναι ανασφάλιστος έχει άμεση ανάγκη από το φάρμακο VIREAD. Σας παρακαλούμε αναμεταδώστε αυτό το μήνυμα. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν το φάρμακο μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις που παρατίθενται παραπάνω. Ευχαριστούμε πολύ.
Δ. Σουλιώτης, Υπεύθυνος ΚΙΦΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12 Βύρωνας
210 7628 209 + 6977 747431


-->
Σε περίπτωση πτώσης του Άσαντ τη Συρία την περιμένουν δεκαετίες χάους. Οι εμπειρογνώμονες μιλούν για τραγική αυταπάτη των ΗΠΑ, που πιστεύουν στην καθολικότητα της ιστορικής εμπειρίας τους σε ό,τι αφορά την οικοδόμηση του κράτους.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για αφοδρά πλήγματα πυραύλων ενάντια στις εγκαταστάσεις, του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ στη Συρία αν και συμφωνούν ότι η επιχείρηση δεν θα επηρεάσει τη σημερινή στρατιωτική κατάσταση στη Συρία και ότι ο πόλεμος που διεξάγεται από τους Σύρους, μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια ακόμα.

Εν τω μεταξύ, η Συρία, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα επανέλθει στην προπολεμική της κατάσταση. Ακόμη και αν ο Άσαντ θα διατηρήσει τις θέσεις του, η χώρα θα βυθιστεί στο χάος και την αναρχία. Σε σχέση με αυτό ο εμπειρογνώμονας του ρωσικού Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής Σεργκέι Σεριόγκιτσεφ είπε:

- Οι Αμερικανοί είναι όμηροι της ιδεολογίας τους. Πιστεύουν ότι η δημοκρατική εμπειρία τους δεν είναι η μοναδική στο είδος της και μπορεί να επεκταθεί με επιτυχία σε όλες τις περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής. Αν οι Αμερικανοί θα δρουν όπως δρουν, τότε στη θέση της Μέσης Ανατολής θα έχουμε μια συνεχή ζώνη εχθροπραξιών.

Συνεχίζει το θέμα ο εμπειρογνώμονας Γκούμερ Ισάεφ (Ρωσία):

- Έχει θέση μια αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες. Αλλά η επέμβαση από τα έξω προκαλεί πολλά πρόσθετα προβλήματα. Δεδομένου ότι τα καθεστώτα που διακυβερνούν επί δεκαετίες δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, χρειάζεται αντί να ανατραπούν, να μεταρρυθμιστούν, διότι στις συνθήκες του χάους δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα το καλό. Δεν βλέπουμε νέους ηγέτες. Δεν βλέπουμε δυνάμεις που θα μπορούσαν να πάρουν σίγουρα την εξουσία στα χέρια τους και να γίνουν νέος εγγυητής της σταθερότητας.

Ο διάσημος Γερμανός πολιτικός Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος από το 1998 και ως το 2005, ήταν Υπουργός Εξωτερικών και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, είχε πει κάποτε ότι το καθεστώς του Άσαντ δεν θα ανατραπεί από τη δημοκρατία με την υπεροχή της κυριαρχίας της τάξης των πραγμάτων. Μάλλον, το αντίθετο. Η νέα εποχή θα είναι ακόμη πιο χαοτική και πιο σκληρή. Αναφερόμενος σ΄αυτό το θέμα ο εμπειρογνώμονας του ρωσικού Ινστιτούτο Μέση Ανατολής Σεργκέι Σεριόγκιτσεφ είπε:

- Είτε το νέο καθεστώς είτε το παλαιό αυτό δεν έχει καμιά σημασία: η Μέση Ανατολή εισήλθε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη ζώνη μετασχηματισμού. Αν δεν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στην κουλτούρα και τη νοοτροπία της πλειοψηφίας του πληθυσμού τότε, μέσα σε 20-30 χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα, θα δούμε εκεί νέες κυβερνώσες οικογένειες, που θα μεταδίδουν την εξουσία κληρονομικά, με επιδεικτικές δημοκρατίες, καθαρούς δρόμους, αλλά με φρικαλεότητες στα μπουντρούμια των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας. Μάλιστα, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Επειδή αυτό είναι καλύτερο από την κατάσταση όταν δεν ξέρεις αν φτάσεις ή όχι ως το σπίτι σου. Η δημοκρατία μπορεί να εμφανιστεί εκεί σε μία μόνο περίπτωση: αν την θελήσουν οι άνθρωποι.

Η διεθνής κοινότητα δεν έχει πάρει ακόμα καμιά σαφή απάντηση στο ερώτημα: «Τι θέλει να πετύχει ο Ομπάμα με την επέμβαση στη Συρία;» Δημιουργείται η εντύπωση ότι προσπαθεί να διατηρήσει μόνο το πρόσωπό του, αν και ο κοινός νους υποδείχνει ότι ο πιο σωστός τρόπος ενίσχυσης του κύρους του «Προέδρου που τελειώνει τους πολέμους», θα ήταν η αποφασιστική άρνηση της έναρξης ενός νέου.


-->
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε, ότι οι ΗΠΑ δεν θα περιμένουν, μέχρι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ να παραδώσει τα χημικά όπλα σε διεθνείς παρατηρητές.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιλογή για την παράδοση των χημικών όπλων θα ήταν η τελική λύση του προβλήματος, ωστόσο θα μπορούσε να καθυστερήσει.

Ο Κέρι θεωρεί ότι το ιδανικό θα ήταν μία διπλωματική λύση με τη βοήθεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, λύση που μπλοκάρει η Ρωσία.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσακ Χέιγκελ πιστεύει ότι η παράδοση των χημικών όπλων θα έλυνε όλα τα προβλήματα.

Η Ρωσία θα υποβάλει στο άμεσο μέλλον σχέδιο για τη ρύθμιση του προβλήματος των χημικών όπλων στη Συρία
Η Ρωσία θα υποβάλει στο άμεσο μέλλον ακριβές σχέδιο για τη ρύθμιση του προβλήματος των χημικών όπλων στη Συρία – δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«'Ενα σχέδιο, προϊόν της από κοινού συνεργασίας με τη συριακή πλευρά, θα παραδοθεί σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ – προσέθεσε ο ίδιος. Είμαστε σε μόνιμη επαφή με τον Υπουργό Κέρι και, συγκεκριμένα, χθες συνομιλήσαμε από τηλεφώνου για το θέμα αυτό».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ρωσίας για τη Συρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ρωσίας για την παράδοση των χημικών όπλων της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.
«Με ενδιαφέρον μελετούμε την πρόταση», - δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.
Σύμφωνα με τον Μαν, η ΕΕ καλεί, ώστε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να προσεγγίσουν υπεύθυνα την πρωτοβουλία της Μόσχας, ενώ από την πλευρά της, η ΕΕ είναι έτοιμη «να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο» την ειρηνική διευθέτηση στη Συρία.

Αρνούνται το ρωσικό σχέδιο οι ισλαμοφασίστες
Κι ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κέρι, φαίνεται πως τελικά δεν συγκλίνει στο ρωσικό σχέδιο, όλως παραδόξως την ίδια απολύτως άποψη με τον αμερικανό υπουργό έχουν και οι ισλαμοφασίστες της Συρίας, εκπρόσωποι της οποίας δήλωσαν ότι απορρίπτουν την ιδέα της μεταβίβασης των χημικών όπλων υπό διεθνή έλεγχο.Κρίμα στο Μαυρούλη «μας», τον Πρόεδρο των ΗΠΑ! Γιατί φαινόταν συμπαθής άνθρωπος. Σε αντίθεση με τον αντιπαθέστατο Μπους. Που, όταν έφευγε απ’ το λευκό οίκο, όχι μόνο ο αμερικανικός λαός, αλλά και ολάκερη η ανθρωπότητα, έβγαλε επιφώνημα ανακούφισης…

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, ενώπιον του μπουφονικού μεγαλείου του κ. Μπους, όλα τα υποχείριά του ανδρείκελα πιπίλιζαν, μέχρι ναυτίας, την, περί τρομοκρατίας, καραμέλα. Για να αποδεικνύουν, με κάθε τρόπο, πόσο νομιμόφρονες ήσαν απέναντι στον «εγγυητή της παγκόσμιας ειρήνης». Όταν, στην πραγματικότητα, ήταν ο μεγαλύτερος πολεμοκάπηλος.

Αφού ήταν πασιφανές ότι το περί τρομοκρατίας τροπάριο το χρησιμοποιούσαν σαν πρόφαση, προκειμένου να πλήξουν πότε τη μια και πότε την άλλη χώρα. Άλλοτε, γιατί το απαιτούσαν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και άλλοτε, γιατί οι ηγέτες κάποιων χωρών συνέβαινε να διαθέτουν, σε αντίθεση με τους δικούς μας ασπόνδυλους, σπονδυλική στήλη. Όπως ο αείμνηστος Τσάβες. Που μιλώντας, κάποτε, στην έδρα του ΟΗΕ, δεν δίστασε να πει για τον εξοχότατο κ. Μπους ότι «χθες από το βήμα αυτό σας μίλησε ο διάβολος»! Για να τον εξαποστείλουν, όπως φαίνεται, με έναν απ’ τους πολλούς τρόπους, που αυτοί ξέρουν να εξοντώνουν τους αντιπάλους τους.

Και, βέβαια, για τις χώρες και τους λαούς, έχουν τους ιδιαίτερους τρόπους τους: Οι πράκτορές τους, ως συνήθως, στήνουν μία η περισσότερες προβοκάτσιες, προκειμένου να δημιουργήσουν την αφορμή, ώστε να κατηγορήσουν τα υποψήφια θύματά τους. Πάντα με τη συνδρομή των ΜΜΕ, που, στη συντριπτική τους πλειονότητα σύρονται πίσω από το άρμα του σιωνισμού και, παγίως, ακομπανιάρουν και αναπαράγουν την προπαγάνδα τους. Έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν και την ηθική νομιμοποίηση, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους καταστροφικούς τους μηχανισμούς.

Ο Μαυρούλης, λοιπόν, έδειχνε κάπως… διαφορετικός. Αλλά, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αρχιερείς του εγκλήματος φροντίζουν να τροχιοδρομούν τους «διαφορετικούς» στο δικό τους γκαγκστερικό μονόδρομο. Και, για να το πετύχουν επιστρατεύουν και πάλι ποικίλους τρόπους. Μεταξύ των οποίων ο πιο οδυνηρός είναι, ασφαλώς, αυτός, που εφάρμοσαν σε βάρος των αδελφών Κένεντι. Ενώ ο λιγότερο επώδυνος είναι ο εξευτελισμός, που επιστράτευσαν στην περίπτωση του Κλίντον. Που τον έσυραν στην καταστροφή της Σερβίας, αποκαλύπτοντας την ερωτική του περιπέτεια. Το Μαυρούλη, όπως φαίνεται, φρόντισαν να τον «αυτοκτονήσουν» ηθικά, υποχρεώνοντας τον να αποδώσει το έγκλημα των δηλητηριωδών αερίων στα θύματα της σκευωρίας. Με αποτέλεσμα να λέει πράγματα, χωρίς καμιά λογική και ηθική συνοχή και συνέπεια. Αφού και τα μικρά παιδιά όλης της υφηλίου καταλαβαίνουν ότι το έγκλημα είναι προβοκάτσια της άλλης πλευράς. Με βάση την πασίγνωστη τακτική των Αμερικανών.

Ποιοι κρατάνε τα σχοινιά της εκάστοτε προεδρικής μαριονέτας;

Προφανώς οι έμποροι του πολέμου. Οι οποίοι είναι το alterego (=το άλλο εγώ) των τόσο «προσφιλών» μας τοκογλύφων. Που σπρώχνουν το ανδρείκελό τους να προχωρήσει σε πόλεμο, για να εισπράξουν τα αργύρια του θανάτου. Αδιάφορο, φυσικά, αν απέλθει ο Μαυρούλης της προεδρίας στιγματισμένος, ως εγκληματίας πολέμου. Για να κάνει, στο μέλλον, διαλέξεις περί…ειρήνης, δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Ενώ παράλληλα, θα έχει συντρίψει την προσδοκία των λαών ότι κάποιος μπορεί ν’ αλλάξει κάτι. Έτσι ώστε να το πάρουν απόφαση ότι αυτόν τον κόσμο τον κυβερνάει ο σατανάς με τα όργανά του. Που, ενώ διατείνονται ότι είναι στην υπηρεσία των λαών, στην πραγματικότητα είναι στην υπηρεσία του εγκλήματος. Και ότι, συνεπώς, είναι ματαιοπονία να ελπίζουν οι λαοί ότι μπορεί κάποτε να ιδούν Κυρίου πρόσωπο…

Και τι γίνεται με τους δικούς μας αχυρανθρώπους;

Δίνουν όσα τους ζητήσουν, κι ακόμη περισσότερα. Αλλά εκείνο, που φαίνεται να ξεπερνάει κάθε όριο εξωφρενισμού είναι οι βρυχηθμοί κάποιων υπουργών της σφαλιάρας. Οι οποίοι καταδικάζουν το «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών όπλων και τάσσονται υπέρ μιας «αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα»!…
Αλλά πού ξέρουν ποιος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα και σε ποιον πρέπει να δοθεί η «αναλογική απάντηση», έτσι ώστε να έχει «αποτέλεσμα»; Θα δοθεί σε βάρος των θυμάτων με ένα νέο ειδεχθές έγκλημά εκ μέρους των θυτών; Οι οποίοι, εδώ και καιρό, προπαγάνδιζαν την ενδεχόμενη χρήση δηλητηριωδών αερίων, μέχρις ότου στήσουν την προβοκάτσια!

Η «αναλογική απάντηση», για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να δοθεί σ’ αυτούς, που διαπράττουν, σε βάρος των λαών, τα αλλεπάλληλα ειδεχθή εγκλήματα. Όπως αυτά, εναντίον του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σερβίας και τώρα της Συρίας. Που σημαίνει ότι τα αληθινά λιονταροπαλίκαρα δεν απευθύνουν τους βρυχηθμούς τους προς τα θύματα, αλλά προς τους θύτες. Ενώ τα ψεύτικα γλείφουν τις αιματοβαμμένες μπότες των θυτών, για να αποσπάσουν τις όποιες βδελυρές ανταμοιβές. Πράγμα, που, δυστυχώς κάνουν παγίως, τα «δικά μας» μασκαρολιόνταρα.

Αλλά βέβαια ποια διαφορετική συμπεριφορά θα μπορούσε να περιμένει κανείς απ’ τους πρωταγωνιστές της προδοσίας και του πολύμορφου μακελειού σε βάρος του λαού, που υποτίθεται ότι υπηρετούν και υπερασπίζονται!

παπα-Ηλίας
Τη Δευτέρα 9/9/2013, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη Δαμασκό να παραδώσει τα χημικά όπλα υπό τη διεθνή εποπτεία, να συμφωνήσει να τα καταστρέψει και να προσχωρήσει στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Οι Συριακές Αρχές έχουν εκφράσει τη συγκατάθεσή τους. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την πρόταση της Ρωσίας.

Η συριακή αντιπολίτευση θεωρεί απαράδεκτη την πρόταση της Ρωσίας για την παράδοση των χημικών όπλων υπό το διεθνή έλεγχο, - μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο France Press.

Το φυσιολογικό ερώτημα που προκύπτει είναι: Αφού η αντιπολίτευση στη Συρία (οι τζιχαϊστές φονταμενταλιστές ισλαμιστές, οι μισθοφόροι ανά τον κόσμο, οι εγκληματίες της Αλ Κάιντα κ.α.) δεν έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα χημικά όπλα που διαθέτουν, τότε γιατί δεν τα παραδίδουν; Μήπως επειδή σκοπεύουν να τα (ξανα)χρησιμοποιήσουν;


Κωνσταντίνος


-->