Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Ιουλ 2013

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Κάποιες ειδήσεις έχουν αξία σημειολογική και αν γνωρίζεις να τις ερμηνεύσεις βρίσκεις με ακρίβεια το στίγμα σου στο ρεύμα του χρόνου.

Δυο ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία. Η πρώτη είδηση αφορά την έκδοση εγκυκλίου από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με την Κωδωνοκρουσία και η δεύτερη αφορά την δυσκολία των Ελληνικών οικογενειών να τοποθετήσουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών...

Λεει η εγκύκλιος, που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή, να προσέχουν οι Ιερείς τις καμπάνες τους καθώς η ένταση του ήχου ενδέχεται να ενοχλεί περίοικους και ιδρύματα όπως σχολεία, νοσοκομεία κλπ.
Αφήνουμε στην άκρη τον γελοίο ισχυρισμό ότι ο ήχος της καμπάνας ενδέχεται να ενοχλεί κάποιους και παμε στην ουσία: Ο ανύπαρκτος αρχιεπίσκοπος αυτός που επί τρία χρόνια δεν άρθρωσε λέξη για τον βιασμό της χώρας, αυτός που δεν βρήκε τίποτα να πει για τον εθναλοιωτικό νόμο περί ιθαγένειας, αυτός που δεν βρήκε ούτε λέξη για να αντιταχθεί στο σχέδιο οικοδόμησης τζαμιού στην Αθήνα, βρήκε τώρα την κατάλληλη στιγμή να μιλήσει για τα ντεσιμπέλ των καμπανών...

Πόσο ακόμα θα απογοητεύσει η Ελλαδική εκκλησία το ποίμνιό της; Οι καμπάνες που χτυπούσαν κανονικά επί τουρκοκρατίας καλούνται τώρα να σιωπήσουν και οι ιερείς καλούνται να εναρμονιστούν με τα κελεύσματα της Νέας Τάξης.
Ποιοι ενοχλούνται δηλαδή από τον ήχο της καμπάνας και γιατί ενοχλούνται τώρα και όχι εκατοντάδες χρόνια;
Ίσως ο μοντέρνος Ιερώνυμος σκέπτεται στοργικά ως πνευματικός ποιμήν όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που πέφτουν για ύπνο στις έξι το πρωί μετά από γλεντοκοπήματα και μέθη και φυσικά ενοχλούνται από την καμπάνα που θα χτυπήσει στις εφτά.
Αλλά θα ενοχληθούν το ίδιο και όταν θα ακούσουν την φωνή του Μουεζίνη να καλεί τους πιστούς σε προσευχή προσεχώς;

Ουσιαστικά ο Λαός μας δεν έχει πνευματική καθοδήγηση. Μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου οι νεοταξίτες άλωσαν την εκκλησία. Ο ανύπαρκτος Ιερώνυμος εκδίδει εγκυκλίους για το πώς θα χτυπάνε οι ιερείς τις καμπάνες την ώρα που οι Έλληνες δεν μπορούν ούτε τα παιδιά τους να βάλουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς γιατί τις θέσεις τις καταλαμβάνουν οι ξένοι...
Οι ξένοι έποικοι πλέον και όχι λαθρομετανάστες γεννάνε στην χώρα μας τα παιδιά τους, ύστερα δηλώνουν μηδενικό εισόδημα και τα τοποθετούν στους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ο Έλληνας μη μπορώντας να γλιτώσει την μέγγενη της εφορίας μένει απ’ έξω.
Έτσι ο Έλληνας μεταβάλλεται σε παρίας και ξένος στην ίδια του την χώρα σύμφωνα με τα κελεύσματα της Νέας Τάξης που δεν θέλει κυριάρχους λαούς και Εθνικά κράτη αλλά μπασταρδεμένη πανσπερμία φυλών και γενικευμένη ανωμαλία.

Πού είναι λοιπόν η Αρχιεπισκοπή να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι τα παιδιά των Ελλήνων έρχονται σε δεύτερη μοίρα έναντι των αλλοδαπών μέσα στην ίδια τους την χώρα; Θα απαντήσει η αρχιεπισκοπή με το γνωστό: ''Ουκ ενι Ιουδαίος ουδέ Ελλην ....'' του Παύλου;
Γιατί αν τέτοιες είναι οι αντιλήψεις τους, απαντάμε ότι το Έθνος στην θέση που έχει περιέλθει σήμερα δεν έχει την πολυτέλεια για οικουμενικές ερμηνείες του Ευαγγελίου αλλά έχει άμεση ανάγκη για παπάδες σαν τον Παπαφλέσσα...
Τέτοιους θέλουμε στους καιρούς που ζούμε...

Δυστυχώς η Ελλάς με γοργά βήματα μεταβάλλεται σε κάτι που σε λίγο καιρό δεν θα αναγνωρίζουμε... Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό προάστιο βόρεια των Αθηνών στην κεντρική πλατεία του οποίου δέσποζε μια Εκκλησιά συνήθισα και αγάπησα τον ήχο της καμπάνας. Συνήθισα και αγάπησα να βλέπω από το μπαλκόνι του σπιτιού μου τον τρούλο και πάνω σ’ αυτόν τον σταυρό και την σημαία.
Συνέδεσα αυτή την εικόνα με το χαρακτηριστικό τοπίο της χώρας μου και την ταύτισα μ’ αυτή. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η καμπάνα θα σιωπήσει όπως έχει ήδη γίνει τις τελευταίες μέρες.
Αναρωτιέμαι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην σταδιακή αλλοίωση της φυσιογνωμίας της χώρας;
Μήπως η απάλειψη του Σταυρού από την σημαία για να μην ενοχλούνται κάποιοι;
Δυο εκατομμύρια ξένους έχει αυτή την στιγμή η χώρα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι εξ Ασίας και Αφρικής.

Στην καλύτερη περίπτωση αυτοί είτε υποαπασχολούνται είτε είναι άνεργοι. Στην χειρότερη ασχολούνται με άλλες επικερδείς εργασίες όπως πορνεία, μαστροπεία, εμπόριο ναρκωτικών κλπ.
Αυτός είναι ο εφεδρικός στρατός της Νέας Τάξης τον οποίον γνωστοί ταγοί της παγκοσμιοποίησης χρηματοδοτούν μέσα από διάφορες ΜΚΟ για να διαλύουν την Εθνική συνοχή των κρατών.
Δεν τους έφεραν τυχαία εδώ ούτε τυχαία αποδίδεται σ’ αυτούς ο χαρακτηρισμός έποικοι.
Αλήθεια έχετε σκεφτεί πού θα πάνε όλα αυτά τα σπίτια που οι τράπεζες σκοπεύουν να βγάλουν σε πλειστηριασμό;
Συνήθης πρακτική ανά τους αιώνες ήταν τα καθεστώτα που ανέβαιναν στην εξουσία να κάνουν αναδασμό της γης υπέρ των δικών τους ευνοούμενων και φίλων.
Ευνοούμενοι της Νέας Τάξης ποιοι είναι;
Τροφή για σκέψη...."Ορισμένοι από τους δανειστές της Ελλάδας, σαν το ΔΝΤ, συνειδητοποιούν περισσότερο το προφανές -πως η λιτότητα έχει καταφέρει πραγματικά πλήγματα στην ελληνική οικονομία. Αλλά ως σήμερα, αυτή η συνειδητοποίηση δεν έχουν επιφέρει καμία αλλαγή στην πολιτική και καμία ανακούφιση στους ταλαιπωρημένους Έλληνες"
τονίζουν στο παρακάτω άρθρο τους οι New York Times:

Τη Δευτέρα 8/7, η Ελλάδα και οι διεθνείς της επόπτες συμφώνησαν στους όρους υπό τους οποίους θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Αθήνας. Η... συμφωνία προκαλεί ανακούφιση -χωρίς αυτήν, η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε. Από την άλλη όμως, δεν υπάρχει τίποτα να πανηγυρίζει κανείς, ίσα-ίσα. Η Ελλάδα χρειάζεται επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Αλλά προϋπόθεση για αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν είναι η λιτότητα που ζητάει η συμφωνία, αλλά η οικονομική της ανάκαμψη.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση -που η συμφωνία της Δευτέρας μόνο να επιδεινώσει μπορεί. Η πολυετής λιτότητα και η ύφεση δηλητηρίασαν το πολιτικό κλίμα, έθεσαν εκτός μάχης το ένα τέταρτο του εργατικού της δυναμικού (και σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων) και ξήλωσαν το κοινωνικό δίκτυ ασφαλείας.

Αυτές οι θυσίες στραγγάλισαν τις επενδύσεις και κατασπατάλησαν το ανθρώπινο δυναμικό. Οι ειδήμονες συμφωνούν πως η συνέχιση των θυσιών δεν πρόκειται να αναζωογονήσει την ελληνική κοινωνία ή να καταστήσει βιώσιμο το δημόσιο χρέος της. Κι όμως, σε αυτό ακριβώς επέμεναν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ένιωσε πως δεν μπορούσε παρά να υποκύψει. Δέχτηκε να περικόψει το δημόσιο τομέα κατά 150 χιλιάδες άτομα, όχι με συνταξιοδοτήσεις, αλλά με απολύσεις.

Η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι υπερδιογκωμένη, ρουσφετολογική και αναποτελεσματική, και στο πλαίσιο ενός προγράμματος οικονομικής ανανέωσης και αναζωογόνησης θα χρειαστεί οπωσδήποτε μεταρρύθμιση. Αλλά η ρίψη χιλιάδων ακόμα ανθρώπων στην ανεργία -που φτάνει ήδη το 27%- δεν ευνοεί την πραγματική μεταρρύθμιση, ιδίως όταν αυτό γίνεται κατ' απαίτηση των ξένων τραπεζιτών.Το τελευταίο ανάλογο κύμα απολύσεων του περασμένου Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση έκλεισε τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, είχε έντονες παρενέργειες, που παραλίγο να διαλύσουν τον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό του Σαμαρά.

Η συμφωνία της Δευτέρας επίσης καθορίζει ένα αυστηρό σύστημα χρηματοδότησης που επιτρέπει στους δανειστές της Ελλάδας να σταματήσουν τη χρηματοδότησή της Αθήνας αν ως τις 19 Ιουλίου δεν έχει απολύσει όσους υποσχέθηκε.

Κι όμως, όσο περισσότερο αυτή η αποτυχημένη λιτότητα συνεχίζει να παρέχεται ως οικονομική θεραπευτική αγωγή, τόσο πιο άτρωτη εμφανίζεται ως πολιτικό δόγμα. Ο συνεπέστερος συνήγορός της, η καγκελάριος Angela Merkel βαδίζει προς την επανεκλογή της τον Σεπτέμβριο. Πριν, είναι απίθανο να αλλάξει πολιτικό ρυθμό -που είναι δημοφιλής στους Γερμανούς φορολογούμενους. Όχι πως είναι πολύ πιθανό να τον αλλάξει όταν πετύχει την επανεκλογή της.

Ορισμένοι από τους δανειστές της Ελλάδας, σαν το ΔΝΤ, συνειδητοποιούν περισσότερο το προφανές -πως η λιτότητα έχει καταφέρει πραγματικά πλήγματα στην ελληνική οικονομία. Αλλά ως σήμερα, αυτή η συνειδητοποίηση δεν έχουν επιφέρει καμία αλλαγή στην πολιτική και καμία ανακούφιση στους ταλαιπωρημένους Έλληνες.Συγκινητικό όσο δεν μπορούν να περιγράψουν λόγια! Προσεύχοντα στα Ελληνικά στο μαρτυρικό Χαλέπι, στη Συρία που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση, Σύριοι Νεολαίοι προσεύχονται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ για τον απαχθέντα μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο!

Στη φίλη Συρία -που εξαπόλυσε πόλεμο η κυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων- ο ελληνικός πολιτισμός, η Ορθοδοξία προστατεύεται από «δικτατορικό» καθεστώς του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάθ, από τη «δικτατορία» του Άσαντ που Συνταγματικά κατοχύρωσε την ανεξιθρησκία.

Απέναντι σ’ αυτή τη χώρα, απέναντι σ’ αυτόν τον αδέσποτο λαό κήρυξε τον πόλεμο η Ευρωπαϊκή Ένωση των ναζιστικών γουρουνιών του Δ’ Ράιχ, το NATO και χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και στηρίζουν πολιτικά τους δολοφόνους της Αλ Κάιντα.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά και οι δύο εταίροι της (σήμερα ένας, ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ), συντάχθηκαν με τους ιμπεριαλιστές προδίδοντας παραδοσιακή φιλία και τη χώρα που μας στήριξε όσο κανείς στην μεγάλη κρίση του Μάρτη. Δυστυχώς κι ελληνική εκκλησία και το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης εγκατέλειψαν το Συριακό λαό και την Ορθοδοξία.

Κι όμως, εκεί στη Συρία η Νεολαία στηρίζει τον ελληνικό πολιτισμό, την Ορθοδοξία και οι ψαλμοί στο βίντεο είναι ράπισμα στα γερμανοτσογλάνια που κυβερνάνε για λογαριασμό της Μέρκελ την πατρίδα μας.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ‘ρθει η μέρα που όλα αυτά τα αχρεία υποκείμενα, οι δωσίλογοι πολιτικοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους! Κι η τιμωρία θα πρέπει να είναι αμείλικτη! Θα πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη, αλλά από Λαϊκά Δικαστήρια με λαϊκούς δικαστές, γιατί η σημερινή δικαιοσύνη στην πατρίδα μας είναι όπλο του καθεστώτος εναντίον των αδυνάτων, εναντίον της κοινωνίας και «δικάζει» για τα συμφέροντα των τραπεζιτών!ΠηγήΕμείς εδώ ούτε ευκαιριακοί υποστηρικτές του Σαμαρά υπήρξαμε, ούτε εξ επαγγέλματος επικριτές του. Γνωριζόμαστε, επομένως, μεταξύ μας, άρα… δικαιούμεθα να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και χωρίς περιττά φτιασίδια. Και δεν μας ενδιαφέρει να χαϊδεύουμε… αυτιά. Αυτά, για όσους… δυσφορούν.

Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι ο Σαμαράς κληρονόμησε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Γνωρίζει, επίσης, πώς όταν κυβερνάς με συμμάχους, δεν μπορείς να κάνεις τους κεφαλιού σου. Θα κάνεις συμβιβασμός, αν αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας. 
Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. 
Το συμφέρον της χώρας. 
Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Έτσι, λοιπόν, θα ήταν ουτοπικό να αναμένει κανένας από τον Σαμαρά την πιστή τήρηση του προεκλογικού του προγράμματος. 
Και εν πάση περιπτώσει ένα πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται στο σύνολο του, μέσα σ’ ένα χρόνο.

Επειδή όλα αυτά αποτελούν κοινή λογική, ο ελληνικός λαός, παρά την διάψευση των προσδοκιών του , παρά τα χαράτσια, παρά τις περικοπές, παρά τις απολύσεις, παρά την βαρβαρότητα του μνημονίου με άλλα λόγια, δείχνει μια στωϊκή εγκαρτέρηση, που εμένα προσωπικά με έχει καταπλήξει.

Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης αυτόν τον λαό να τον σεβαστεί. Γιατί υποφέρουν οι πολλοί. Οι μη έχοντες. Και αυτό απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό.

Τι περιμένει, λοιπόν, αυτός ο λαός;

Κατ’ αρχήν απαιτεί σοβαρότητα. Δεν είναι δυνατόν οι κύριοι της κυβέρνησης να νομοθετούν το πρωί, να αλλάζουν γνώμη το μεσημέρι και να αποσύρουν την …νομοθεσία τους το βράδυ. Αυτό δείχνει προχειρότητα. Και με πρόχειρες αποφάσεις δεν λύνονται δύσκολα προβλήματα.

Δεύτερον, απαιτεί ταπεινότητα. Είναι εξοργιστικό, μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον της γενικευμένης αγανάκτησης, ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αναλώνει χρόνο για να καταθέσει μια τροπολογία που θα του επέτρεπε να ταξιδεύει με το Ebraer!.

Τρίτον, απαιτεί αξιοκρατία. Δεν είναι δυνατόν να διορίζονται σε θέσεις κλειδιά αποτυχημένοι βουλευτές και πολιτευτές 70 και 80 ετών! Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι με εμπειρία, γνώσεις και όρεξη για δουλειά, που παρακαλάνε για μια ευκαιρία. 
Γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε; 
Τι παραπάνω θα προσφέρει στον ΟΓΑ, ο συμπαθής κατά τα άλλα κ. Βεργίνης, που δεν θα μπορέσει να προσφέρει ένα 40άρης; 
Το αυτό ισχύει και τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, που διορίστηκε Πρόεδρος στον ΕΟΦ!!! 
Αφήστε, όλους εκείνους τους γόνους που κατέλαβαν, λές και είναι… κληρονομικό δικαίωμα, υπουργικές καρέκλες…

Τέταρτον, απαιτεί διαφάνεια. Βλέπει αυτό το πάρτυ που γίνεται με το ΤΧΣ (μοιράζει τράπεζες λες και είναι ….πασατέμπο), το ΤΑΙΠΕΔ (λειτουργεί κράτος εν κράτει) και αναρωτιέται: αυτούς ποιός τους εξέλεξε; Από που αντλούν όλη αυτή την εξουσία να λειτουργούν με τόση αυθαιρεσία;

Πέμπτον, ο κόσμος δεν θέλει να τον προκαλείτε. Ο διορισμός του κ. Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί, πέραν των άλλων, ο κ. Παπουτσής συμβολίζει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που λέμε την αποτυχία του μοντέλου της μεταπολίτευσης. 
Και αυτόν τον άνθρωπο, πολλαπλώς ευεργετηθέντα και με πολλά αξιώματα τιμηθέντα, τον στέλνουμε να μας εκπροσωπήσει στην Παγκόσμια Τράπεζα, με παχυλότατο μάλιστα μισθό; 
Και ο κόσμος εξοργίζεται ακόμα περισσότερο επειδή αντιλαμβάνεται ό,τι η επιλογή αυτή έγινε με εντελώς μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα. 
Αν ο κ. Παπουτσής δεν βρεί τη γενναιότητα να αρνηθεί τον διορισμό του, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την απόφασή της.

Η ανοχή του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητη. Και μπορεί μεν να …πείθεται ό,τι πολλά πράγματα αποτελούν απαιτήσεις της τρόϊκας για τη συνέχιση του δανεισμού.

Όμως, η προχειρότητα, το Ebraer, τα ήξεις-αφίξεις, οι διορισμοί υπέργηρων πολιτευτών, η επιλογή Παπουτσή (και πολλά άλλα) δεν έχουν καμιά σχέση με την τρόϊκα!

Είναι αποφάσεις της Κυβέρνησης. Για αυτό και εξοργίζουν περισσότερο….

Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζετε…

Η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. 
Το έλεγαν και το λένε άπαντες οι “σοφοί” της οικονομίας και της αγοράς. 
Το ίδιο ακριβώς είναι και η κοινωνία. 
 Μόνο οι δικοί μας γίγαντες αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις δικές του θεωρίες διεκδικώντας προφανώς κάποιο Νόμπελ. 
Σίγουρα δεν είμαστε εμείς οι κατάλληλοι να τους το απονείμουμε. 
Έτσι και αλλιώς αργά ή γρήγορα θα κριθούν για όσα υλοποιούν. 
Μια απορία όμως την έχουμε και θέλουμε να την μοιραστούμε “φωναχτά”.
Γιατί βρε παλικάρια δημιουργείτε ανασφάλεια στον κόσμο; 
Έχετε εικόνα το τι γίνεται έξω από τους γυάλινους πύργους σας;
Εχετε διαπιστώσει ότι όλοι αναρωτιούνται πότε θα έρθει η σειρά τους; 
Τι σόι άνθρωποι έχετε γίνει και παίζετε έτσι με τις ψυχές των συνανθρώπων σας;
Με όλους αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν για να τους βγάλετε με ασφάλεια στην ακτή και εσείς αντί γιαυτό καθημερινά τους ρίχνεται στα πιο βαθιά;

Θα σας έλεγα να κάνετε μια βόλτα χωρίς παρωπίδες που δημιουργούν οι κάθε είδους θώκοι για να καταλάβετε τι γίνεται σήμερα στην κοινωνία. 
Όλες και όλοι νιώθουν μελλοθάνατοι , ενώ οι διαρροές που γίνονται σκοτώνουν τους πάντες.
Δεν σοβαρεύεστε λιγάκι;
Εκτός και εάν έχετε γίνει σαδιστές οπότε υπάρχει κάποια εξήγηση.
Εάν δεν έχετε γίνει και το θέμα είναι απλώς βλακείας τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
Διότι τότε είστε ικανοί να κάνετε το χειρότερο.

Τρία χρόνια έχουν περάσει από το… έπος Παπανδρέου και εσείς τίποτε. 
Τη μια μέρα διώχνετε τον έναν και την άλλη τον άλλον. 
Οι πολίτες δεν νιώθουν πουθενά ασφαλής όχι για το αύριο, αλλά ούτε για το σήμερα. 
Το βαρέλι δεν φαίνεται να έχει πάτο και όλοι νιώθουν τεράστια απογοήτευση. 
Λαός σε κατάθλιψη με τους έχοντες να εξακολουθούν να τον υποτιμούν και να τον προσβάλλουν. 
Ετοιμάζουν μια σειρά από λυπητερές και το μαρτύριο της σταγόνας και της προχειρότητας συνεχίζεται. 

Το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε.
Οι πολίτες ζητούν καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις. 
Κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό καθεστώς ανασφάλειας και φόβου. 
Αυτή είναι η χειρότερη επιλογή γιατί δημιουργεί ανακλαστικά τρόμου που δεν βοηθούν ούτε την αγορά, ούτε την κοινωνία. 
Όλοι οι άνθρωποι κλείνονται στο καβούκι τους, δεν ξοδεύουν, δεν ελπίζουν, δεν ρισκάρουν για τίποτα. 
Μόνο αμύνονται. 
Ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος. 
Το σκηνικό που συνεχίζεται εκτός από ανθρωποφαγικό είναι και επικίνδυνο για τη δημοκρατία. 
Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσετε τόσο καλύτερο θα είναι. 
Ξυπνήστε επιτέλους κυβερνώντες. 
Ή μήπως σας ψεκάζουν και εσάς και λειτουργείτε έτσι; 
Νισάφι πιά. 
Πόσο και πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν για να δείξετε το πραγματικό ένστικτο ενός καραμανλικού κόμματος που ήταν γνήσιο “λαικό” και όχι “λαικίστικο”;Το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τον καθέναν από εμάς χωριστά, είναι το εάν πιστεύουμε πως η καθοδήγηση των εξελίξεων από εδώ και πέρα, από το ίδιο πολιτικό σύστημα που μας έφτασε στο σημερινό σημείο, θα είναι για το καλό μας ή όχι. Αν δηλαδή πιστεύουμε πως αυτό το ίδιο το υπεύθυνο πολιτικό σύστημα θα εργαστεί από εδώ και πέρα προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων ή προς εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων και των συμφερόντων εκείνων που το στηρίζουν.

Θα πρέπει λοιπόν να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέπτη μόνοι μας και να δώσουμε απάντηση στον εαυτό μας στο πιο πάνω ερώτημα. Εμπιστευόμαστε αυτό το πολιτικό σύστημα ή όχι;

Αν η απάντηση που θα δώσουμε στον εαυτό μας είναι θετική για το ισχύον πολιτικό σύστημα, τότε θα πρέπει να παραμείνουμε αδρανείς, να εκτελούμε πιστά τις εντολές του, να ψηφίζουμε τους πολιτικούς του και να περιμένουμε μέχρι να μας σώσει. Αν όμως η απάντηση είναι αρνητική, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα αγώνα ανατροπής του. Άλλη λύση δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν μπορούμε δηλαδή να πούμε στον εαυτό μας ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτό το πολιτικό σύστημα και παρόλα αυτά αποφασίζουμε να παραμείνουμε αδρανείς. Αυτό δείχνει δειλία και παραίτηση, αποθρασύνει το πολιτικό σύστημα και εκείνους που το στηρίζουν και δημιουργεί ακόμα χειρότερες καταστάσεις σε βάρος μας. Απάντηση λοιπόν τώρα….

Ενδέχεται πολλοί να πουν ότι δεν το εμπιστεύονται αλλά δεν μπορούν και να κάνουν τίποτα. Αυτό, εκτός από αποδοχή της ήττας δείχνει και πλήρες ψυχολογικό αδιέξοδο, γιατί λύσεις υπάρχουν παντού γύρω μας, φτάνει απλά να αρχίσουμε να συζητάμε με τον διπλανό μας, τον φίλο μας, τον γείτονά μας, για το πως ανατρέπεται αυτό το πράγμα. Πρέπει δηλαδή πρώτα να στοχοποιηθεί η αναγκαιότητα της ανατροπής. Το «πως» στη συνέχεια θα επιτευχθεί αυτό, είναι σχετικά εύκολο.
Από το 2012 τέθηκε σε εφαρμογή πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης αποκαλύπτεται σε έγγραφο του Ν. Δένδια

Ανησυχητικά στοιχεία για την έκταση του φαινομένου των αυτοκτονιών αστυνομικών αποτυπώνονται σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στοιχεία προέρχονται από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αποκαλύπτουν ότι την περίοδο 2010-2013 καταγράφηκαν 16 αυτοκτονίες αστυνομικών, εκ των οποίων οι 5 σημειώθηκαν φέτος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται για τα περιστατικά αυτόχειρων αστυνομικών, το έτος 2010 καταγράφηκαν 4 υποθέσεις τετελεσμένων αυτοκτονιών, ακόμη 4 υποθέσεις το 2011, 3 το 2012 και 5 το τρέχον έτος, για τις οποίες εκδηλώθηκαν άμεσα από τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όλες οι προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες.

Για το θέμα των αυτοκτονιών αστυνομικών, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Χαρούλα Καφαντάρη και Στάθης Παναγούλης είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή μετά την αυτοκτονία αστυνομικού που υπηρετούσε στα Χανιά και έβαλε τέλος στη ζωή του τον Ιούνιο με το υπηρεσιακό του όπλο.
Οι βουλευτές συνδέουν το φαινόμενο με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένστολοι λόγω των περικοπών και της οικονομικής τους εξαθλίωσης. Αναφέρονταν επίσης και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί καλούνται να ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες (κόπωση, έκθεση σε κινδύνους, πιέσεις από τους ανωτέρους τους, απόδοση περιστατικών βίας σε υπερβάλλοντα ζήλο του κάθε αστυνομικού) ενώ γίνεται αναφορά και στις πολλές περιπτώσεις διαζυγίων στο χώρο των αστυνομικών, στη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών και της κατάθλιψης των ενστόλων.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εκ προοιμίου σπεύδει να επαναλάβει ότι «δεν υπάρχει ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις» και ότι «πρόκειται για φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται τόσο με εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι το περιβάλλον (κοινωνικό, οικογενειακό, επαγγελματικό κλπ) όσο και με ατομικούς-εσωτερικούς (ψυχολογικοί, συναισθηματικοί, προσωπικότητα του ατόμου κλπ).

Πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης από το 2012

Όπως ωστόσο προκύπτει από το έγγραφο, από τον Οκτώβριο του 2012 εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΛ.ΑΣ. Γίνεται ειδικότερα γνωστό ότι «η Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο αστυνομικός καλείται να ανταπεξέλθει στο έργο του, από τον Οκτώβριο του 2012 εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα επισκέψεων ψυχολόγων σε αστυνομικές υπηρεσίες, σε πανελλαδικό επίπεδο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού σχετικά με το ρόλο του ψυχολόγου στο Σώμα της ΕΛΑΣ, τις δυνατότητες αξιοποίησής του, τη γνωριμία και εξοικείωσή του με το αστυνομικό προσωπικό για την αγόγγυστη επικοινωνία και στήριξη, όταν αυτό απαιτηθεί.

Ευαισθητοποίηση του προσωπικού σε ψυχολογικά θέματα που πιθανόν να προκύψουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του (άγχος, μετατραυματικό stress, απευαισθητοποίηση κλπ) καθώς και επισήμανση της σπουδαιότητας των παραπομπών του προσωπικού με παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, για την προστασία του ιδίου του ατόμου αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Παροχή ψυχολογικής στήριξης στο προσωπικό όποτε αυτό ζητηθεί.

Ενημέρωση και διαλέξεις προς ευαισθητοποίηση και διαρκή ενημέρωση καθώς και ανοιχτή συζήτηση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και στα οποία μπορεί να παρεμβαίνει ψυχολόγος.

Συγκέντρωση επιστημονικών δεδομένων και παρατηρήσεων στις περιοχές ευθύνης των ψυχολόγων για την καλύτερη δυνατή προσέγγιση και επίλυση των αιτιών δυσπροσαρμοστικών εκδηλώσεων.

Εξετάσεις για τη χρήση όπλων

Την ίδια ώρα από τις Ειδικές Επιτροπές Ελέγχου Καταλληλότητας Αστυνομικών για τη χρήση πυροβόλων όπλων, που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν στην εδαφική περιφέρεια των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, εξετάζονται, σε καθημερινή βάση, 30 περίπου άτομα.

Όπως αναφέρει επίσης ο κ. Δένδιας, με στόχο την ουσιαστική προστασία του προσωπικού, την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, δόθηκαν εντολές στους Διοικητές όλων των Υπηρεσιών για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν προβλημάτων του προσωπικού ώστε η παρέμβαση των ειδικών (ψυχολόγων) να είναι άμεση.Του Σπυρίδωνα Τσάλλα
Προέδρου του Ίδρυματος Κοινωνικής Μηχανικής και Ανάπτυξης

Η αναγκαιότητα δημιουργίας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας, με κύριο σκοπό την χρηματοδότηση υποδομών, την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά και την υλοποίηση μακροπρόθεσμων, θεσμικών επενδύσεων, σε τομείς κρίσιμους για την επιβίωση της εθνικής οικονομίας είχε περιγραφεί σε ανύποπτο χρόνο με εύλογη λεπτομέρεια από το Ίδρυμα Κοινωνικής Μηχανικής & Ανάπτυξης. Η Επενδυτική Τράπεζα «Institution for Growth in Greece» (εφεξής «ΕΤ/IGG»), «υποχρεωτική επιλογή»-πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, παρουσιάζει ορισμένες «εσκεμμένες» ατέλειες.

Πρώτον, η ΕΤ/IGG δεν θα είναι ελληνική. H έδρα της θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, προφανώς για την αποφυγή του υψηλού ελληνικού country risk και θα συγκροτηθεί από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της γερμανικής KfW και της Ελλάδος. Τι ποιότητας (μετρητά, ακίνητα, απαιτήσεις, εγγυήσεις) και τι ποσότητας θα είναι ακριβώς τα κεφάλαια τα οποία καλείται η χώρα μας σε αμέσως επόμενο στάδιο να συνεισφέρει στην ET/IGG; Θα είναι μονομιάς το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ με την περιουσία του;

Αντί αυτού, γιατί όχι να εκχωρήσει απαιτήσεις πλέον του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ, ήτοι τις απαιτήσεις της ελληνικής πολιτείας για πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις και την αποπληρωμή κατοχικών δανείων από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας; Θα εξασφαλίσει για την Ελλάδα την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της ET/IGG, υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, θα πρόκειται δε για συμβατή μέθοδο κεφαλαιακής ενίσχυσης, σύμφωνη με τη συνήθη ευρωπαϊκή πρακτική, όπως την έχουμε δει να διαμορφώνεται στην κεφαλαιακή διάρθρωση οργανισμών όπως ο EFSF, ο ESM, ακόμα και το ΤΧΣ, και, υπό προϋποθέσεις, θα μπορεί να αποτελέσει εργαλείο χρηματοδότησης και άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Ταυτοχρόνως θα αποτελεί και έμμεση αναγνώριση των απαιτήσεων αυτών της Ελληνικής πολιτείας σε γερμανικό επίπεδο.

Δεύτερον, η ET/IGG θα υποκαταστήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ET/IGG σκοπεύει να δανειοδοτεί εμπορικές και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, να διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια στη μετά-ΕΣΠΑ εποχή, και να εκτείνει τη δράση της σε θέματα που άπτονται του καθορισμού νομισματικής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες στην Ελλάδα προσπαθούν, μέσω διαδικασιών ανακεφαλαιοποιήσεων, να επουλώσουν τις πληγές που τους άνοιξαν τα «κουρέματα» του PSI και της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, ευρισκόμενες εν παραλλήλω σε καθεστώς ιδιότυπης επιτροπείας-ομηρείας μέσω του ΤΧΣ από τους δανειστές μας, η ET/IGG των ευρω-συνεταίρων μας, εκμεταλλευόμενη ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα (υψηλή πιστοληπτική ικανότητα, αποφυγή ρίσκου χώρας, τεράστια ρευστότητα, μηδενικό δανεισμό, πολιτική χαμηλών επιτοκίων, κλπ), στα οποία οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να αντιτάξουν αποτελεσματικές άμυνες, σύντομα θα τις απογυμνώσει από την πελατειακή βάση των θεσμικών, στην αρχή, πελατών τους (βιοτεχνία, βιομηχανία, αλυσίδες λιανικού εμπορίου, εφοπλισμός) και των μη θεσμικών εν συνεχεία, καθώς και από τη ρευστότητα που παρέχει η φιλοξενία και διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και θα τις οδηγήσει σταδιακά στη συρρίκνωση και, εν τέλει, στην εξαφάνιση.

Αντίστοιχες θα είναι και οι υπαρξιακές επιπτώσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος ως προς την εγχώρια νομισματική πολιτική.

Τρίτον, η Επενδυτική Τράπεζα θα αποτελέσει πρόπλασμα για την εφαρμογή ολοκληρωτικής ευρω-Γερμανικής πολιτικής για το Νότο της Ευρώπης. Τεράστια κεφάλαια ιδιωτών και θεσμικών από τις εμπορικές τράπεζες του ευρωπαϊκού νότου της κρίσης κατευθύνονται, εν μέσω κρίσης αξιοπιστίας των τραπεζικών συστημάτων των χωρών αυτών, στις βόρειες χώρες και σε γερμανικές, ως επί το πλείστον, τράπεζες, και, εν συνεχεία, επαναπροωθούνται στις χώρες του νότου υπό τη μορφή επενδυτικών σχημάτων που χορηγούν δάνεια αναζωογόνησης της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτή η «διευκόλυνση» είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και ιδιαιτέρως επικερδής, αφού περιλαμβάνει όχι μόνο τον πολιτικό έλεγχο στις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά ταυτοχρόνως και σημαντικά χρηματικά κέρδη από διαχείριση τόκων και λοιπών χρηματοοικονομικών πράξεων. Στρατηγικά δε, δημιουργεί διασφαλισμένη ζήτηση γερμανικών επενδύσεων στην αλλοδαπή.

Άριστο υπόδειγμα γερμανικής αλληλεγγύης μέσω τραπεζικής ενοποίησης, ενιαίου ελέγχου και κοινής νομισματικής πολιτικής... A la carte έλεγχος οικονομιών ευρωπαϊκών κρατών στο πλαίσιο λειτουργίας μηχανισμών Γερμανικού ελέγχου σε μια συγκεκαλυμμένη δικτατορία του «επενδυτικού ευρώ»!

Η Ελλάδα, πριν δεσμευτεί με την υπογραφή της, απαιτείται να μελετήσει τις κινήσεις της και για ένα ακόμη λόγο. Η μακροχρόνια πρόσδεσή της σε τέτοιου είδους μηχανισμούς, που πρακτικώς θέτουν βασικά κυριαρχικά δικαιώματα της επί ενεργειακών πηγών και περιουσιακών στοιχείων της που σχετίζονται με αυτές, υπό καθεστώς τυπικής ή άτυπης ενεχυρίασης, έναντι εξασφάλισης κάποιας μορφής ελεγχόμενης χρηματοδότησης εντός του εγχώριου, ασφυκτικού -λόγω έλλειψης ρευστότητας- χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος, ενδέχεται να ισοδυναμεί με ιδιαιτέρως κρίσιμη προσφορά κρίσιμου γεωπολιτικού πλεονεκτήματος στην Ευρώπη, στο Ευρώ και στη Γερμανία κατ' επέκταση, γεγονός που μάλλον δεν θα περάσει απαρατήρητο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Πηγή "Το Παρόν"Ο Μακαριότατος δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να ανοίξει οποιονδήποτε διάλογο με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Μεγάλη προθυμία να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας την Πέμπτη.

Ο Γερμανός επίσημος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να δει ιδιαιτέρως τον αρχιεπίσκοπο από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επίσκεψή του στην Αθήνα. Σύμφωνα με πηγές από το Βερολίνο, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίξει διάλογο με τον προκαθήμενο της Eλλαδικής Eκκλησίας για δύο σημαντικά ζητήματα.

Το πρώτο θέμα αφορά στις μετοχές που διαθέτει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος στην «Εθνική Τράπεζα». Οι Γερμανοί θέλουν οπωσδήποτε να βάλουν χέρι στις μετοχές της εκκλησίας ώστε να αλώσουν τη συγκεκριμένη τράπεζα, για την οποία ενδιαφέρονται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γι’ αυτό και ο κ. Σόιμπλε δείχνει τόσο θερμό ενδιαφέρον να μιλήσει στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’ και να μοιραστεί μαζί του τα σχέδια της “Deutsche Bank”.

Το δεύτερο σχετίζεται με τη μισθοδοσία των κληρικών αλλά και τις αντιδράσεις μητροπολιτών σχετικώς με τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναμένεται να κομίσει προτάσεις που γίνονται από διάφορα κοινοπρακτικά σχήματα της χώρας του. Λέγεται, για παράδειγμα, ότι μπορεί να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα με τη μισθοδοσία των 9.500 κληρικών εφ’ όσον η Εκκλησία της Ελλάδος αρχίσει να επιδεικνύει «καλή θέληση» όσον αφορά στην περιουσία της.

Η γερμανική ηγεμονία απαιτεί υποταγή της Εκκλησίας

Στα βυζαντινά χρόνια μπορεί η Εκκλησία να έλοιωνε τα χρυσαφικά και τα ασημικά της για την προστασία του Κράτους. Τώρα καλείται να συνταυτισθεί με τους σχεδιασμούς της γερμανικής ηγεμονίας ώστε να εκμεταλλευθεί την ακίνητη περιουσία της, φυσικά με γερμανικές κοινοπραξίες που θα ήθελαν να κατασκευάσουν τουριστικές μονάδες, να «ανοίξουν» νέες θέσεις εργασίας και καλά, να αναπτύξουν σε αναξιοποίητα «φιλέτα» γης για αρκετές δεκαετίες. Εννοείται φυσικά ότι τα λεφτά της ανάπτυξης θα πάνε στο Βερολίνο και οι θέσεις εργασίας θα αφορούν σε σερβιτόρους και «bell boys».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να μεταφέρει την ενόχληση της καγκελαρίας στις «αναχρονιστικές» αντιδράσεις των μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου επειδή αμφισβητούν την πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη για λειτουργία των καταστημάτων κάθε Κυριακή. Έγκυρη διπλωματική πηγή επισήμανε ότι ο προσκεκλημένος από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα Γερμανός υπουργός θα μεταφέρει τη δυσφορία του Βερολίνου «επειδή ορισμένοι αρχιερείς ξεσηκώνουν τον κόσμο εναντίον των φιλοευρωπαίων πολιτικών»!

Όλα αυτά τα δεδομένα απασχολούν τους συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί με απαντήσεις επί όλων των ζητημάτων. Κάποιοι σχολίαζαν το μεσημέρι ότι για τις μετοχές της Εθνικής δεν αποφασίζει ο μακαριότατος αλλά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενώ για τους μισθούς των κληρικών υπάρχει το αντεπιχείρημα με τις προκλητικές νομοθετικές ρυθμίσεις της γερμανικής κυβέρνησης υπέρ της Ευαγγελικής Εκκλησίας με την επιβολή φόρου 2% σε όλους τους φορολογουμένους.

Δεν προτίθεται να δει τον κ. Σόιμπλε

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ωστόσο, δεν προτίθεται και δεν διατίθεται να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις, ειδικά με τον κ. Σόιμπλε. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή από την Αποστολική Διακονία, «ο μακαριότατος προσεύχεται και αγωνίζεται επί της ουσίας για τη βελτίωση και την ανακούφιση του δοκιμαζομένου λαού από την οικονομική κρίση, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Αυτός είναι και πρέπει να είναι ο αγώνας ενός πνευματικού ποιμένος για το λαό. Η πολιτική είναι για τους πολιτικούς».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας παίρνει σαφείς αποστάσεις απ’ όσα σημειώνονται σε πολιτικό επίπεδο και δεν φαίνεται να συμμορφώνεται με τις ευσχήμως διατυπωμένες πολιτικές νουθεσίες που δέχεται από την κυβέρνηση. Τα σχόλια ορισμένων συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά εναντίον του κ. Ιερωνύμου, επειδή προτίμησε να κάνει περιοδεία στις παραμεθόριες περιοχές της Μακεδονίας στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αντί να περιμένει σε «κατ’ οίκον περιορισμό» –όπως έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας- τον ανασχηματισμό, έχουν υποπέσει στην αντίληψή του. Ωστόσο, δεν δίνει σημασία σε μικρότητες.


Πηγή: Newsbomb-->«Είναι πλέον σαφές ότι η φιλοπόλεμη προπαγάνδα της Ουάσιγκτον κινείται προς μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. ΗΠΑ και Ισραήλ ετοιμάζουν έναν μεγάλο ολέθριο πόλεμο, τον οποίο η ανθρωπότητα οφείλει πάση θυσία να αποτρέψει»...

Του Timothy Alexander Guzman 
Silent Crow News
16 Ιουλίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση προερχόμενη από την «πολεμική μηχανή» της Ουάσιγκτον, το Πεντάγωνο, το 2015 το Ιράν θα είναι σε θέση να κατασκευάζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις ηπειρωτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε πρόσφατα μελέτη, η οποία έχει θορυβήσει έντονα τα μέλη της κυβέρνησης Obama. Η έκθεση αυτή φέρνει την αμερικανική ηγεσία ένα βήμα πιο κοντά στο μεγαλόπνοο σχέδιο επίθεσης εναντίον του Ιράν, παρά το γεγονός ότι περισσότερες από 16 υπηρεσίες πληροφοριών έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι το σχέδιο ανάπτυξης πυρηνικών όπλων του Ιράν έχει εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Σε σχετικό άρθρο των New York Times από το 2012 αναφέρονται τα εξής:
«Πρόσφατες εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνουν σε γενικές γραμμές πληροφορίες που πρωτοείδαν το φως το 2007. Σύμφωνα με τις πληροφορίες εκείνες, το Ιράν είχε εγκαταλείψει τα προγράμματα κατασκευής πυρηνικών όπλων αρκετά χρόνια πριν, σύμφωνα με νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι αξιωματούχοι αυτοί δήλωσαν ότι η εκτίμηση εκείνη επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό από μια έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ από το 2010, και πως εξακολουθεί να αντανακλά σε γενικές γραμμές τις απόψεις των 16 μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ».
Η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε σε άρθρο της ότι:
«Σε έκθεση που δημοσίευσε το Πεντάγωνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, το 2015 το Ιράν θα είναι σε θέση να διεξαγάγει δοκιμές του πρώτου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου του, ικανού να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Στις γραπτές αυτές εκτιμήσεις του Πενταγώνου τονίζεται το εξής:
«Το Ιράν διαθέτει φιλόδοξα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και διαστημικής εκτόξευσης και εξακολουθεί να προσπαθεί να αυξήσει το εύρος, την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια των βαλλιστικών πυραύλων του».


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα αυτή μελέτη του Πενταγώνου θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ενσταλάξει τον φόβο στον αμερικανικό λαό για το γεγονός ότι ένα πυρηνικά εξοπλισμένο Ιράν θα είναι σε θέση να χτυπήσει το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ δεν ενεργήσουν αμέσως για να αποτρέψουν μια τέτοια καταστροφή.

Η πρόταση-κλειδί από την μελέτη αυτή του Πενταγώνου είναι: 
«Το Ιράν θα είναι σε θέση από το 2015 και μετά να αναπτύσσει και να δοκιμάζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Η μελέτη εκπονήθηκε χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Αεροπορίας και Διαστημικής, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Wright-Patterson του Οχάιο, του Κέντρου Πληροφοριών Βαλλιστικών και Διαστημικών Ερευνών των Μυστικών Υπηρεσιών της Εθνικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ναυτικού.

Από την εν λόγω έκθεση δεν λείπουν και κάποιες μομφές εναντίον της Κίνας και της Βόρειας Κορέας για την στήριξη που προσέφεραν στο Ιράν στην ανάπτυξη προηγμένων πυραύλων:
«Το Ιράν διαθέτει σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε την ενεργή υποστήριξη συγκεκριμένων φορέων της Κίνας και της Βόρειας Κορέας».
Είναι γνωστό ότι η Κίνα και η Βόρεια Κορέα αποτελούν μελλοντικούς στόχους της Ουάσιγκτον, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αναφέρονται στην συγκεκριμένη έκθεση του Πενταγώνου, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Στα επανδρωμένα κέντρα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν εξακολουθούν να διεξάγονται εκπαιδευτικές ασκήσεις, οι οποίες προβάλλονται εκτενώς στα μέσα ενημέρωσης. Οι ασκήσεις αυτές επιτρέπουν στα εργοστάσια κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν να βελτιώνουν τις επιχειρησιακές δεξιότητες της ιρανικής πολεμικής μηχανής και να εξελίσσουν νέες στρατηγικές».
Είναι πλέον σαφές ότι η φιλοπόλεμη προπαγάνδα της Ουάσιγκτον κινείται προς μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση που υποδηλώνει ότι το Ιράν μπορεί και προτίθεται να αναπτύξει πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς το επόμενο βήμα. Στo επόμενo διάγγελμα του Προέδρου ή οποιεσδήποτε άλλες προγραμματισμένες ομιλίες του μέσα στους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση Obama θα ανακοινώσει στον αμερικανικό λαό ότι το Ιράν αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια.

Σε δημοσίευμά του πριν από μερικές ημέρες το Reuters αναφέρει:
«Τέσσερα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κάλεσαν τον υπουργό Άμυνας Chuck Hagel να πραγματοποιήσει νέα δοκιμή του συστήματος πυραυλικής άμυνας εντός του 2013, μετά την αποτυχημένη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας, και να καταστήσει ύψιστη προτεραιότητα της χώρας την ανάπτυξη αναχαιτιστών νέας γενιάς».
Οι βουλευτές που απηύθυναν την έκκληση αυτή στον Obama είναι δύο μέλη της Βουλής Αντιπροσώπων και δύο της Γερουσίας. Ο Βuck McKeon από την Καλιφόρνια, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Mike Rogers από το Μίσιγκαν, ο οποίος είναι επικεφαλής υποεπιτροπής της παραπάνω επιτροπής, ο γερουσιαστής James Inhofe από την Οκλαχόμα, ο οποίος κατέχει την κορυφαία θέση μεταξύ των Ρεπουμπλικανών στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, και ο γερουσιαστής Jeff Sessions από την Αλαμπάμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters:
«Τα τέσσερα αυτά μέλη του Κογκρέσου δήλωσαν ότι η αιτία της αποτυχημένης δοκιμής αντιπυραυλικής άμυνας στις 5 Ιουλίου δεν ήταν ακόμη σαφής, αλλά υποστήριξαν ότι οι περικοπές του προέδρου Obama στις δαπάνες για την πυραυλική άμυνα είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της χρηματοδότησης για τις απαραίτητες δοκιμές και την συντήρηση του συστήματος».
Το φιλόδοξο σχέδιο της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ να επιτεθούν εναντίον του Ιράν θα μπει σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, ο κόσμος οφείλει πάση θυσία να αποτρέψει αυτό τον επερχόμενο ολέθριο πόλεμο. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση των πολυπόθητων πολεμικών σχεδίων τους, τα οποία πρόκειται να έχουν ανυπολόγιστες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο.Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως απόδειξη, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...
Του Θεόδωρου Δίζελου

Ο αρχιτέκτονας της σημερινής μορφής του απάνθρωπου καπιταλισμού, αμερικανοεβραίος πολιτικός Κίσινγκερ, είχε απευθύνει directive στους ηγέτες όλων των κρατών που στηρίζουν το σημερινό σύστημα και το στηρίζουν ακόμη, να χορταίνουν με λόγια ευδαιμονίας τους λαούς για να δέχονται τα μέτρα που εξυπηρετούν το σύστημα. Και τώρα ακόμη η προτροπή αυτή ισχύει και εφαρμόζεται σε ευρύτατη κλίμακα.

Tα σκληρά μέτρα επενδύονται με προσδοκίες για καλύτερες μέρες. Και στην παγίδα αυτή πέφτουν δυστυχώς και ορισμένοι αφελείς από τον εργαζόμενο λαό. Από χρόνια η ΕΕ αναγγέλλει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ουσία ποτέ δεν έγινε τίποτα που να χτυπάει και να εξαλείφει τα γενεσιουργά αίτια του φαινομένου αυτού, που συντρίβει τις κοινωνίες.

Ξεκινώντας από τη «συμφωνία της Λισσαβόνας» και μέχρι σήμερα μόνο λόγια παρηγοριάς ακούμε. Και η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ της περασμένης εβδομάδας, είχε σαν θέμα προς αντιμετώπιση τα μέτρα για την πάταξη της ανεργίας, κυρίως των νέων. Στη Σύνοδο αυτή ήταν πολύ επιτυχημένη η παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά που ζήτησε την άμεση διάθεση κονδυλίων για το σκοπό αυτό. Βέβαια αυτή η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού έπεσε στο κενό, καθώς το σύστημα εξυπηρετείται με την άνοδο της ανεργίας. Και για το λόγο αυτό λαβαίνει μέτρα εντελώς αναποτελεσματικά για να εξαπατήσει τους λαούς ότι τάχα ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που τους δημιουργεί το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που έχει υιοθετήσει η σημερινή μορφή του καπιταλιστικού συστήματος. Αν ο κ. Σαμαράς πράγματι θέλει να περιορίσει την ανεργία στην Ελλάδα, τότε γιατί έδωσε προσωπική εγγύηση στην «τρόικα» ότι οι απολύσεις στο ελληνικό Δημόσιο θα εφαρμοστούν στο ακέραιο. Τόσος φανατισμός για την εκτέλεση των παραγγελμάτων του συστήματος προσφέρει πιστοποιητικά αφοσίωσης σε αυτό! Και αυτά τα πιστοποιητικά τα διαθέτουν όλες οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ, γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να σταθούν. Πάντως η απόφαση της Συνόδου Κορυφής, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Με τις γελοίες πιστώσεις των 6 δισ. που διαθέτουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας για όλη την ΕΕ δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

Με σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης επιδοτούμενα από την ΕΕ και με φορολόγηση των επιδομάτων ανεργίας, είναι ειρωνεία να ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις ότι θα αντιμετωπίσουν την ανεργία. Απλά υπακούουν στο παράγγελμα του Κίσινγκερ.

Πρέπει η αντιμετώπιση της ανεργίας να γίνει με το χτύπημα των αιτίων που την δημιουργούν και την γιγαντώνουν. Την ανεργία τη γιγαντώνει η συρρίκνωση της απασχόλησης και της παραγωγής. Ένα φαινόμενο που παρατηρείται όχι μόνο στις χώρες του Ευρωζωνικού Νότου, αλλά έχει επεκταθεί σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ. Όταν η γενική οικονομική πολιτική έχει προσανατολισμό μόνιμο τη λιτότητα και το συνεχές κούρεμα των εισοδημάτων από κάθε πηγή, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για περιορισμό της ανεργίας. Για να περιοριστεί η ανεργία χρειάζεται αύξηση των πάσης φύσεως εισοδημάτων, για να τονωθεί η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών, και η παραγωγή και συνεπώς και η απασχόληση. Με λίγα λόγια απαιτείται οι οικονομίες της ΕΕ να αποκτήσουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και αυτό θα είναι το πιο αποφασιστικό μέτρο για να βρουν δουλειά όλοι αυτοί που σήμερα βιώνουν τα αποτελέσματα της λιτότητας, που με αφορμή την κρίση επέβαλε η Γερμανία. Οι χρηματικοί πόροι δεν πρέπει να διατίθενται μονομερώς υπέρ των τραπεζιτών μόνο. Πρέπει να διαχέονται σε όλο το φάσμα της παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας. Με ποια οικονομική λογική οι κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας πετσοκόβουν τις αποδοχές (μισθούς, συντάξεις), και παρέχουν όλους τους αναπτυξιακούς πόρους που δημιουργεί η οικονομία μόνο σε ένα κλάδο, έστω και αν αυτός είναι βασικής σημασίας, και εγκαταλείπουν όλους τους άλλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι ηγέτες των κρατών - μελών και επίσης γνωρίζουν ότι η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης. Και παρ' όλες τις συστάσεις πολλών οικονομολόγων διεθνούς φήμης και άλλων σημαντικών παραγόντων της οικονομικής ζωής, η ηγεσία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική λιτότητας και να διατυμπανίζει ότι μόνο με αυτό τον τρόπο και με αυτή τη μεθοδολογία θα καταφέρουμε να πετύχουμε ανάπτυξη και περιορισμό της ανεργίας.

Η «τρόικα» που ουσιαστικά εξουσιάζει την Ελλάδα ζητάει περιορισμό του κράτους και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως δεν προσδιορίζει τα κριτήρια προκειμένου να κριθεί ένας υπάλληλος για να διατηρηθεί ή να απολυθεί από την υπηρεσία του. Η κυβέρνηση εκτελεί αυτή την εντολή, με την διαφορά ότι θα προστατευτούν τα κομματικά στελέχη που προσφέρουν υπηρεσίες στα δύο κόμματα εξουσίας. Δηλαδή μας φέρνουν στην εποχή του Τρικούπη και του Δεληγιάννη, που η κάθε κυβέρνηση απέλυε τους αντιφρονούντες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έκαναν τη διαμαρτυρία τους κλαίγοντας στην πλατεία Κλαυθμώνος (εξ ου και το όνομα). Σήμερα δεν υπάρχει υπεράριθμος υπάλληλος. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και από αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη. Σε όλους τους κλάδους παρατηρείται το φαινόμενο να μην μπορεί το κράτος να εξυπηρετήσει και η ταλαιπωρία των πολιτών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι ενδεικτικό των σκέψεων της «τρόικας» το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Απολύσεων κ. Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε την παράταση του χρόνου απόλυσης των υπαλλήλων, και αυτοί σαν αφεντάδες απάντησαν ότι για να δοθεί αυτή η παράταση πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δανειστές μας δεν υποδεικνύουν απολύσεις υπεραρίθμων και ανάλογα με τις ανάγκες του κράτους, αλλά απλά επιδιώκουν ουσιαστικά τη μείωση της προσφοράς του κράτους στο κοινωνικό σύνολο, ώστε το έλλειμμα του κράτους να αναπληρωθεί από εταιρείες ιδιωτών, που ασφαλώς θα θελήσουν να κερδοσκοπήσουν.

Ενδεικτική είναι και η προ ημερών δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, που με κυνικότητα μας είπε: «απολύστε άμεσα 4.500 υπαλλήλους και θα πάρετε αμέσως τη δόση». Η δήλωση αυτή φανερώνει την επιδίωξη της Γερμανικής κυβέρνησης, για πλήρη απαξίωση του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, εξαιρουμένου φυσικά του μηχανισμού είσπραξης των φόρων. Όμως στο θέμα των απολύσεων κάτι δεν πάει καλά. Από τα δημοσιεύματα του τύπου, προκύπτει ότι μέχρι τώρα οι προσλήψεις έχουν υπερβεί τις απολύσεις. Και τώρα το μεγάλο πρόβλημα είναι: ποια πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση; Απολύει υπαλλήλους που έχουν τα νόμιμα προσόντα και έχουν διοριστεί μέσω του ΑΣΕΠ, για να προσλάβει αυτούς που υποδεικνύει ο κομματικός μηχανισμός; Κάποιος αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό, για να γνωρίζει και ο λαός τι συμβαίνει.

Δήλωση Ντράγκι: Ο νυν πρόεδρος της ΕΚΤ, ο οποίος ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, με δήλωση του την περασμένη Δευτέρα μας είπε ότι το 2010 που έγινε το πρόγραμμα της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο απέτυχε. Και η αποτυχία του οφείλεται στα στοιχεία που έδωσε η τότε κυβέρνηση της Ελλάδος για τα οικονομικά μεγέθη. Σημειώνουμε ότι τότε ο κ. Ντράγκι ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επομένως έχει και σωστή πληροφόρηση και μεγάλη εγκυρότητα η γνώμη του. Για δεύτερη φορά το ΠΑΣΟΚ έδωσε παραπλανητικά στοιχεία στους Ευρωπαίους. Η πρώτη φορά ήταν όταν επί κυβέρνησης Σημίτη που δόθηκαν στους Ευρωπαίους λανθασμένα στοιχεία, προκειμένου να πετύχει η Ελλάδα την ένταξη της στην Ευρωζώνη, όπως δήλωσε και ο τέως Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζι. Και το 2010 η ιστορία επαναλήφθηκε, προκειμένου να θυσιαστεί ο ελληνικός λαός, για να αποφευχθεί διάσπαση της Ευρωζώνης, να διατηρηθεί το ευρώ, και να επιτευχθεί η είσοδος του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Εάν οι κατηγορίες αυτές είναι βάσιμες και δεν υπάρχει καμία δόση υπερβολής, τότε δημιουργούνται σοβαρές ευθύνες σε βάρος εκείνων που κατασκεύασαν ή διέταξαν την κατασκευή παραποιημένων οικονομικών στοιχείων. Εκείνοι που συμμετείχαν στο μαγείρεμα αυτό πρέπει να είναι ο τότε υπουργός των Οικονομικών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και οι επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Και σημειώνουμε, ότι ειδικά εναντίον του τότε προϊσταμένου της Στατιστικής Υπηρεσίας, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για παραποίηση των οικονομικών στοιχείων. Επίσης μεγάλη ευθύνη έχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος ήταν τότε και τώρα σύμβουλος της ΕΚΤ. Υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και οι άλλες Κεντρικές Τράπεζες των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, στην ουσία αποτελούν παραρτήματα της ΕΚΤ, και μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους είναι και η παρακολούθηση των οικονομικών εξελίξεων στην χώρα τους. Επομένως ο κ. Προβόπουλος, γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας το 2010. Και συνεπώς θα έπρεπε να αντιδράσει σαν μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ σε κάθε προσπάθεια μαγειρέματος των στοιχείων. Ίσως οι αξιωματούχου της ΕΕ, βολεύτηκαν με τα παραποιημένα στοιχεία και για την είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωζώνη και για τα Μνημόνια του 2010 που ήθελαν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα. Και η εμμονή στο λάθος τους φανερώνει ότι διευκολύνθηκαν στην εφαρμογή μιας πολιτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού. Για τους λόγους αυτούς, τουλάχιστον, οι πολιτικές ευθύνες βαρύνουν επίσης και τους δύο τότε πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ, Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.

Πηγή "Το Παρόν"