Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Ιουλ 2013

Γράφει ο Στέφανος Πολυγένης
Πρόεδρος Συλλόγου Αγίου Νέστορα Τρικάλων

Κλείνουν σήμερα 19 χρόνια από την κοίμηση του αγίου Γέροντα Παϊσίου, και αν εκείνη την εποχή ο άγιος Γέροντας έβλεπε ότι η πατρίδα κινδυνεύει παντοιοτρόπως, τότε τι μπορούμε να πούμε για το σήμερα;

Σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ως Έθνος, ως κοινωνία και ως προσωπικότητες;

Ο Γέροντας ήρθε σε συγκεκριμένη εποχή για να αφυπνίσει συνειδήσεις, να εγείρει εκ του ύπνου τους 'Ελληνες και τους πνευματικούς ανθρώπους της εποχής του αλλά και κάθε μετέπειτα εποχής, μπροστά σε αυτό που διέβλεπε ότι έρχεται. Δηλαδή την ύστατη επίθεση του κακού στο Ελληνορθόδοξο έθνος, και αν οι άμυνες που είχαμε ήταν εκείνη την εποχή σε δοκιμασία, τι μπορούμε να πούμε σήμερα;

Ίσως εκεί αποδίδεται αυτό που είχε πει ο άγιος Γέροντας, ότι την σωτηρία του έθνους την περίμενε από τον Θεό. 

Γιατί δυστυχώς από πνευματικούς ανθρώπους τι μπορείς να περιμένεις ουσιαστικά σήμερα;

Ένα βράδυ ο Γέροντας παρουσιάσθηκε σε έναν έγγαμο ιερέα στὸν ύπνο του. Του είπε αυστηρά: 
«Παπά, τί κοιμᾶσαι; Σήκω νὰ κάνης προσευχή, γιατί ἡ Πατρίδα κινδυνεύει».
Θα πει κάποιος: «’Ενας ιερέας μπορεί να βοηθήσει με την προσευχή του αυτή την κατάσταση»;
Τις απαντήσεις τις δίνουν οι άγιοι. Εκείνοι υπάρχουν για να δείχνουν τον δρόμο.

Ναι, σαφώς μπορεί. Για τον Θεό όλα είναι δυνατά και η ιστορία το αποδεικνύει αυτό, όμως το μήνυμα από αυτό το περιστατικό δεν είναι η παρότρυνση σε ένα συγκεκριμένο ιερέα αλλά σε όλους όσους ευλογήθηκαν από τον Θεό για να ποιμάνουν έναν ολόκληρο λαό. Και κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όπως και τα δέντρα από τους καρπούς τους. Έτσι σήμερα κοιτάζοντας την ελληνική κοινωνία, καθρεπτίζεται το ποιμαντικό και αποστολικό έργο των ανθρώπων της ιεροσύνης οι οποίοι δέχθηκαν τη βαριά αποστολή της διάδοσης αρχικά, αλλά πραγμάτωσης κυρίως του αποστολικού λόγου.
(Ησ. 56,10) «ἴδετε ὅτι ἐκτετύφλωνται πάντες, οὐκ ἔγνωσαν φρονῆσαι, πάντες κύνες ἐνεοί, οὐ δυνήσονται ὑλακτεῖν, ἐνυπνιαζόμενοι κοίτην, φιλοῦντες νυστάξαι»...
Η εικόνα μιας κοινωνίας, είναι οι καρποί ενός δέντρου, όπου όλοι είχαν την ευθύνη να καλλιεργήσουν, να ποτίσουν και να φροντίσουν, περισσότερο δε εκείνοι που είχαν και έχουν το ρόλο του ποιμένα. Η ενότητα των πρωτοχριστιανικών χρόνων όπου οι πάντες είχαν άπαντα κοινά έχει αντικατασταθεί από τις εγωκεντρικές επιδιώξεις, από νοοτροπίες τύπου “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”, από άρρωστους σκοπούς που “αγιάζουν” τα μέσα, από ενότητα με βάση πάντα το χρήμα και όχι τον Χριστό. Η ακηδεία έγινε τρόπος ζωής προφανώς γιατί δεν υπάρχει κανείς να εμπνεύσει και αρχιερείς με κλειστές πόρτες και πήλινα σπίτια που δεν τα διαπερνά το φως, να σκανδαλίζουν με την αντιορθόδοξη ζωή τους αλλά και τον εφησυχασμένο ύπνο τους.

Ο Γέρων Πορφύριος αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο και μεγάλο αγώνα του μακαριστού π.Αυγουστίνου Καντιώτη για το ποίμνιο, την Μακεδονία και την Ελλάδα τόνιζε την αδιαφορία των ιεραρχών και υπάρχει σε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα που έλεγε χαρακτηριστικά:
“Βάζουν οι Δεσποτάδες κανέναν αρχιμανδρίτη να κάνει και κανένα κήρυγμα και εκείνοι οι καημένοι κοιμούνται...”
Πώς να εμπνεύσει ενότητα, αφύπνιση, εμπιστοσύνη, ταπεινό φρόνημα και εν τέλει αγιότητα εκείνος που δεν ζει ως άγιος; Πώς να δεχθεί ο λαός να ποιμανθεί από εκείνους που θεωρούν την αγιότητα της ζωής τους, ξένο χωράφι που δεν πρέπει να καλλιεργηθεί; Πώς θα προτάξουν την ομολογία τους εκείνοι που είναι εξαφανισμένοι στα δύσκολα, έχουν συμβιβαστεί με καταστάσεις και δεν διδάσκονται από αγίους της ιστορίας; Σε τι μπορεί να συγκριθεί η σημερινή ιεραρχία με τους αγίους; Που έπρεπε να είναι το ίδιο πράγμα. Η ιστορία είναι το τιμόνι του έθνους και δυστυχώς οι σημερινοί ιεράρχες και ιερείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν θλιβερά τον κανόνα, πάσχουν από ιστορική μνήμη, άρα μη έχοντας πρότυτα και γεγονότα ως οδηγό για την πορεία μας, μας οδηγούν τυφλά χωρίς προορισμό.
(Ησ. 42,19) «καὶ τίς τυφλός, ἀλλ᾿ ἢ οἱ παῖδές μου καὶ κωφοί, ἀλλ᾿ ἢ οἱ κυριεύοντες αὐτῶν; καὶ ἐτυφλώθησαν οἱ δοῦλοι τοῦ Θεοῦ»...
Και αν αποκριθείς σε αυτούς και τους ρωτήσεις ποιο είναι το έργο τους, μπορεί να λάβεις και την απάντηση ότι οι Μητροπόλεις δίνουν συσσίτια, επιτελούν κοινωνικό έργο, βοηθούν άπορες οικογένειες, ορφανά κλπ. Καλώς γίνεται λοιπόν αυτό γιατί η δύσκολη πορεία της καθημερινότητας και της βιωτής μας χρειάζεται στήριξη, ενότητα, αλληλοβοήθεια. Ο σκοπός της εκκλησίας όμως είναι κυρίως εσχατολογικός και έχει ένα και μοναδικό στόχο. Την σωτηρία του ανθρώπου. Αν λοιπόν τα έργα και ημέρες των ποιμένων, οδηγούν και το ποίμνιο προς τη σωτηρία τότε όλα καλώς βαίνουν. Αν όμως ο ποιμένας, που μπορεί να δίδει συσσίτια και βοήθειες, οδηγείται στο σκοτάδι και στον γκρεμό, αναπόφευκτα το κοπάδι θα κατακρημνιστεί. Η σωτηρία δεν έρχεται ξέχωρα από τον Χριστό, παρά μόνο μέσα από Εκείνον. Τι πιο φυσικό οι ποιμένες των Χριστιανών να είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι ενωμένοι μαζί Του και να έχουν συνάψει την διαθήκη της σωτηρίας των ιδίων και του ποιμνίου τους. Οι πράξεις και τα έργα φανερώνουν τι διαθήκη σύναψε ο καθένας.
(Ησ. 28,14) «διὰ τοῦτο ἀκούσατε λόγον Κυρίου, ἄνδρες τεθλιμμένοι καὶ ἄρχοντες τοῦ λαοῦ τούτου τοῦ ἐν Ἰερουσαλήμ»…
(Ησ. 28,15) «ὅτι εἴπατε• ἐποιήσαμεν διαθήκην μετὰ τοῦ ᾅδου καὶ μετὰ τοῦ θανάτου συνθήκας, καταιγὶς φερομένη ἐὰν παρέλθῃ οὐ μὴ ἔλθῃ ἐφ᾿ ἡμᾶς• ἐθήκαμεν ψεῦδος τὴν ἐλπίδα ἡμῶν καὶ τῷ ψεύδει σκεπασθησόμεθα»...
Δυστυχώς θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι το “ξύπνα παπά” δεν απευθύνεται σε έναν άνθρωπο. Απευθύνεται σε εκείνους που έχουν στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα τους. 

Στο κείμενο για τον Γέροντα Παΐσιο «Υπέρ του γένους και της πατρίδος» περιγράφεται ανάγλυφα και τρομακτικά έγκυρα το σήμερα.
«…Πολύ λυπόταν που έβλεπε πνευματικούς ανθρώπους να επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρονται για την πατρίδα . Ο καημός του και η απορία του ήταν πώς οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται που οδηγούμαστε ….»
(Ησ. 21,5) «ἑτοίμασον τὴν τράπεζαν• φάγετε, πίετε• ἀναστάντες, οἱ ἄρχοντες, ἑτοιμάσατε θυρεούς»...
Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο χωρίς φυσικούς στρατηγούς, χωρίς Παπαφλέσσα, Μακρυγιάννη, Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη και το στράτευμα έχει αφεθεί να παλεύει μόνο του με τα θηρία. Οι ταγοί λάκισαν, ένιψαν τας χείρας των, και παντού επικρατεί σκοτάδι, αδιέξοδα, ο κόσμος αυτοκτονεί και χάνονται καθημερινά «εικόνες του Θεού» και κανείς δεν επηρεάζεται τόσο ώστε να συνεγείρει τον κόσμο σε μια βαθιά και ειλικρινή μετάνοια. Μόνο θλιβερές διαπιστώσεις για τον διπλανό που χάνεται, και η αλήθεια σκεπασμένη από τους ίδιους που έπρεπε να είναι οι φορείς της αληθείας.

Το κράτος έχει πιάσει την ιεραρχία από το λαιμό και η φωνή τους ακούγεται μέχρι εκεί που τους παίρνει και τους επιτρέπεται. Όλα κι όλα. Δεν χρειάζεται να χαλάσει η συνταγή της σούπας. Και μετά απορούμε πως δεν έχουμε διαλυθεί ακόμα, πόσο φοβερή ανοχή δείχνει ο Θεός στην Ελλάδα που είναι πληγή στο σώμα Του και τον σταυρώνει καθημερινά όπως και κάθε λαός που ευεργετήθηκε τόσο άμεσα από τον ίδιο τον Θεό. Οι Έλληνες που είναι οι φορείς της ευλογίας του ίδιου του Κυρίου να βρίσκονται υπό διάλυση και το χειρότερο να μην μπορεί κανείς εκ των ποιμένων να βγάλει τους λύκους από το κοπάδι και να σώσει το Έθνος από την καταστροφή.

Προβληματίζει αν η στάση τους σημαίνει άγνοια κινδύνου ή εν γνώσει σύνταξη με τον εχθρό.

Ό,τι και να είναι από τα δύο πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι και ένας χριστιανός Έλληνας να μείνει όρθιος, ούτε καν δύο, ο Θεός το σχέδιό Του θα το κάνει. Η παγκόσμια σαπίλα θα βρει τη γιατρειά της.

Άλλωστε η γενικευμένη σε όλα τα επίπεδα κρίση για την Ελλάδα μόνο επίσκεψη Θεού σημαίνει. Το ότι παγκοσμίως η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της κρίσης αποδεικνύει περίτρανα, τι σημαίνει ευλογία. Γιατί ο Θεός επιλέγει πρώτα να συνετίσει τους Έλληνες για να συνεγείρουν την ανθρωπότητα στο καλό και όχι στο κακό που βρισκόμαστε τώρα, γιατί οι Έλληνες μπορούν να ενώσουν όλους τους ανθρώπους εν Χριστώ.

Ας το συνειδητοποιήσουν οι ποιμένες τώρα και ας ξυπνήσουν. Τα καμπανάκια κινδύνου τελειώνουν, και η πληρωμή έρχεται τώρα για να μην πληρωθεί στην άλλη ζωή. Ας καταλάβουμε ότι η ρωμιοσύνη δεν πέθανε αλλά κοιμάται και εγείρεται. Το ψευτορωμέικο θα φύγει, θα ξηλωθεί από τον Θεό και τους Αγίους και ας μη νομίζουμε ότι ψευτορωμέικο είναι μόνο οι πολιτικοί μας και οι κυβερνώντες. Είναι όσοι δεν πιστεύουν στην αλήθεια του Χριστού από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο Έλληνα. Η αλήθεια έρχεται για να ενώσει τον κόσμο και να διαχωρίσει το κοπάδι, τους αμνούς απ’ τα ερίφια, να απαλλάξει τον λαό από τους σκληρόκαρδους ηγέτες και ποιμένες που ταλαιπωρούν το λαό του Θεού.
(Αποκ. 3,16) «οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου»...
Η ιστορία έχει πάμπολλα παραδείγματα προς γνώση και συμμόρφωση και οι εποχές απαιτούν ιστορική μνήμη και δυναμική ενεργοποίηση, όχι χλιαρότητα. Απαιτεί Μακκαβαίους να νικήσουν τη μετριότητα και χλιαρότητα, το λήθαργο και την ακηδεία, τους παραδομένους στην εξουσία του σατανά.

Γέρων Παΐσιος:  
"Το Άγιον Όρος πολλά μπορεί να προσφέρει. Μπορεί να δημιουργήσει πάλι το Βυζάντιο από το οποίο προήλθε."

Ας προβληματίσει γιατί ο Γέροντας είπε ότι το Άγιο Όρος μπορεί να προσφέρει και όχι κάτι άλλο εκτός Αγίου Όρους. Γιατί αυτό αποτελεί την τελευταία κιβωτό για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Γιατί προφανώς έξω στον κόσμο τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και δεν υπάρχει πουθενά φως.
«Σήκω παπά και μην κοιμάσαι»! 

Αυτό είναι το μήνυμα του Γέροντα Παϊσίου προς όλη την ιεροσύνη.

«Οι αυτοθυσιασθέντες χάριν του εθνικού καθήκοντος κληρικοί, καθ’ όλην την περίοδον της Τουρκοκρατίας είναι τόσοι ώστε αποτελούν ηρωικήν λεγεώνα» μας λέγει ο ιστορικός Διονύσιος Κόκκινος και κοιτάζουμε το σήμερα και είναι εκκωφαντική η σιωπή των σημερινών κληρικών. Κι αν υπάρχει και μια ξεκάρφωτη φωνή που προσπαθεί να βγει, πνίγεται στη μετριότητα κι αυτή. Όχι λεγεώνα αλλά ούτε ίσως και διμοιρία δεν συμπληρώνουμε.

Τώρα είναι η στιγμή που ο Θεός αφήνει λίγο τα πράγματα για να φανούν οι διαθέσεις όλων. Ας ξυπνήσουμε τώρα που χτυπά η πόρτα της οργής για να ζητήσουμε το έλεος Του Θεού και όχι την οργή Του γιατί οι δυνάμεις μας και οι αντοχές μας είναι μικρές μπρος στον επερχόμενο κατακλυσμό.
(Αποκ. 6,17) «ὅτι ἦλθεν ἡ ἡμέρα ἡ μεγάλη τῆς ὀργῆς αὐτοῦ, καὶ τίς δύναται σταθῆναι;»
Γέρων Παΐσιος: 
«…Τότε όλοι οι άνθρωποι θα πιστεύσουν. Αλλά τότε δεν θα έχουν μισθό».Οι εκπαιδευτικοί, που εμπίπτουν σε κάποια από τις παρακάτω περιπτώσεις, να υποβάλουν άμεσα υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, στην οποία θα αναφέρεται σε ποια περίπτωση από τις ανωτέρω εμπίπτουν:

α) υπάλληλοι που είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνοι, κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α’ 229), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν.1910/1944, συνοικούν με αυτούς και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει,

β) υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει, και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%,

γ) υπάλληλοι οι οποίοι, δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως, ασκούν κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτούς και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει

δ) υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα και

ε) υπάλληλοι οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος.
Η πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να κατατεθεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκουν οι εκπαιδευτικοί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 και ώρα 14:00

 ΑΜΘ
 ΑΤΤΙΚΗ
 Β. ΑΙΓΑΙΟ
 Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ
 Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
 ΗΠΕΙΡΟΣ
 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
 Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 ΚΡΗΤΗΣ
 Ν. ΑΙΓΑΙΟ
 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ
 ΣΤΕΡΕΑΣ
 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα ονόματα 2.500 εκπαιδευτικών που απολύονται άμεσα...! 
Αυτή είναι δημοκρατία, όχι Σα(χλα)μαρες... 
Υλοποιούνται νόμοι πριν να... ψηφιστούν! 
Τελικά, δεν έχουμε πρωθυπουργό, αλλά προφήτη - μάντη με κληρονομικό χάρισμα... 
Ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου και κάθε ίχνους σοβαρότητας (λέμε τώρα...) μίας κυβέρνησης... 
Άντε, να περιμένουμε και την επόμενη λίστα στο επόμενο 24ωρο... 
Θα ανακοινώνονται όπως οι λίστες μελλοθανάτων... κανονικά και με τη βούλα του νόμου, πριν να ψηφιστεί ο νόμος, τρέχουν οι ολετήρες να εξυπηρετήσουν τις διαταγές της Μέρκελ...


Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν.
Σου πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου.
Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης.
Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα.
Τα δάκρυα δεν πονάνε... έτσι νόμιζες.
Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου.
Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

Άκου λοιπόν, τι θα έχει ήδη γίνει την ώρα που εσύ θα ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου.
Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού.
Αν το χρωστάς δε σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις ανά μήνα: Μία στην τράπεζα, μία στο κράτος.
Και βέβαια θα σε αφήνουν να ζεις σε αυτό μέχρι την στιγμή που θα το χρειαστούν και θα σου κάνουν έξωση με το έτσι γουστάρω ή με μία απόφαση δικαστηρίου που θα ορίζει την έξωση συνταγματική.

Αν αρρωστήσεις μία ασπιρίνη θα σου είναι αρκετή, κι αυτή αγνώστου κατασκευής και συστατικών. Εκτός αν ανήκεις στην πάνω τάξη όπου με τον παρά σου θα έχεις όλα τα κομφόρ.
Ασθενείς δύο ταχυτήτων, αφού πάλευες χρόνια για την Ευρώπη της μία ταχύτητας.
Η λίστα του εκάστοτε ευρωτσολιά υπουργού θα ορίζει για το τι εξετάσεις θα χρειάζεσαι και όχι το είδος ή η πορεία της ασθένειάς σου.
Το κορμί σου έτσι κι αλλιώς ανήκει κι αυτό στην περιουσία του παρακράτους αφού εκ γενετής είσαι πλέον αναγκαστικός δότης οργάνων και δε μπα να στείλεις εσύ χιλιάδες αιτήσεις άρνησης προς τον αρμόδιο Οργανισμό (είναι τελικά αρμόδιος αυτός ο Οργανισμός;).
Ανάλογα με τις ανάγκες των ιατρικών εταιρειών θα είσαι κλινικά νεκρός ή όχι.
Βέβαια με τον ιατρικό τουρισμό που σου ετοιμάζουν μπορείς άνετα να δίνεις ένα νεφρό ή ένα ωάριο σε μία πλούσια γριά τουρίστρια για μία χούφτα ευρώ.

Ο μισθός, που τώρα τον θεωρείς μικρό - αν τον έχεις ακόμα- , θα καθορίζεται σύμφωνα με την οικονομική πορεία και τις ανάγκες της χώρας. Να θυμάσαι ότι από εδώ και στο εξής οι ανάγκες της χώρας θα είναι πάντα μεγάλες (ακόμα και αν δεν είναι) γιατί όσο πέφτει το μεροκάματό σου τόσο εγχώριοι και εισαγόμενοι “επενδυτές” θα βρίσκουν φθηνά χέρια, οι δείκτες ανεργίας θα πέφτουν και όλοι θα είναι χαρούμενοι ακόμα κι εσύ που θα εργάζεσαι για 200 (το πολύ) ευρώ το μήνα φθάνει να μην είσαι άνεργος.
Αν εξαντληθείς δε από το 12ωρο σε βάζουν σε μία κλινική και γίνεσαι ξαφνικά “κλινικά νεκρός”. Και η οικογένεια σου δεν θα δει ένα ευρώ από την ασφάλεια και οι ιατρικές εταιρείες θα κονομήσουν από τα συκωτοπνεύνονά σου.

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υπάρχουν πια. Θα ορίζουν οι εταιρείες στις οποίες θα εργάζεσαι για τον ποιο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα θα έχουν για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα ασφαλίζεται ο εργοδότης για την αρρώστια σου ή το εργατικό "ατύχημά" σου και μετά εσύ. Αν πεθάνεις κιόλας καλύτερα, θα κονομήσουν τόσα όσα δεν θα τους έδινε η εργασία σου ακόμα και αν ζούσες 500 χρόνια.

Είχες στο πίσω μέρος του μυαλό σου ότι αν δεν θα τα καταφέρεις στην πόλη, θα μετακομίσεις στο χωριό, στο πατρικό και θα είσαι άνετος. Πριν κάνεις αυτό πάρε τις λίστες για το πού θα γίνουν στο μέλλον αναπτυξιακά έργα ιδιωτικών συμφερόντων όπως η El Dorando.
Για το δημόσιο συμφέρον το παρακράτος έχει βάση νόμου το δικαίωμα να βάζει σε ισχύ αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ της οποιαδήποτε ιδιωτικής επένδυσης.
Αυτός είναι βάση νόμου ο επιφανειούχος που δεν θα τον κουνάει κανένας εις τον καιρό τον άπαντα.
Μαζί με το χωράφι, θα σου πάρουν το πατρικό σπίτι και σε μία βραδιά εκεί που ήταν το χωριό σου ξαφνικά θα δεις μία απέραντη έρημο.
Και πονηρούλη, μην σκεφθείς ότι θα τα κονομήσεις από την απαλλοτρίωση διότι από 1 έως 3 ευρώ το πολύ το τετραγωνικό θα είναι η ανταμοιβή σου, κι αυτή αν τα οικονομικά του κράτους τυχαία δεν είναι σε ύφεση.
Οι υπόλοιποι που τα χωριά τους δεν θα βγουν σε πλειστηριασμό μην νομίζουν ότι θα φυτέψουν την πατάτα για να ζήσουν γιατί τα μαντάτα έρχονται γρήγορα και λένε ότι με την αμερικανο-ευρωπαϊκή συμφωνία γεωργικών προϊόντων, θα μπαίνεις μέχρι και φυλακή για το ελεύθερο φύτεμα πατάτας όπως μπαίνει σήμερα κάποιος για το φύτεμα ινδικής κάνναβις.
Διότι ο σπόρος, το χώμα και η ανάπτυξη του φυτού είναι προϊόν.
Και μην ξεχνάς ότι ο σπόρος θέλει νερό για να ανθίσει.

Όσο μπορείς ακόμα, κάνε άφθονα λουτρά, πιες πολύ νερό, πλύνε ό,τι δεν έπλυνες διότι είναι θέμα μηνών να πεις το νερό νεράκι. 
Το καταλληλότερο νερό της Ευρώπης έχει η Ελλάδα, λες να μην το ξέρουν οι εταίροι σου; 
Αυτό το δεδομένο αγαθό σε πολύ λίγο θα είναι προϊόν.
Νόμιζες ότι τζάμπα έδιναν εδώ και 15 χρόνια πιστοποιήσεις πηγών και πήγαινε ο καθένας να κάνει εμφιαλωτήριο;
Νομίζεις ότι για οικολογικούς λόγους άρχισαν οι χαρτογραφήσεις πηγών, ποταμών ακόμα και αγροτικών αποταμιευτήρων νερού ανά την επικράτεια με διαταγή της Ε.Ε;
Νομίζεις ότι οι εναπομείνασες εταιρείες εμφιάλωσης θα μείνουν σε ελληνικά χέρια;
Θα αλλάξουν χέρια και μαζί με αυτές όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις (που καθόλου τυχαία δεν είναι επιχειρήσεις ανεξάρτητου προϋπολογισμού από τους Δήμους από τότε που δημιουργήθηκαν) θα πουληθούν γιατί τα οικονομικά των Καλλικρατικών Δήμων και πάλι εντελώς τυχαία θα είναι σε ύφεση.

Όσο για την “Πράσινη Ανάπτυξη”, όσοι τσιμπήσατε στο παραμύθι, αρχίσατε να νιώθετε ήδη στο πετσί σας τι σημαίνει “δουλεύει ο ήλιος για μένα”. 
Μαζί με το φωτοβολταϊκό που φύτεψες χαιρέτα το χωράφι και το σπίτι που έβαλες υποθήκη για το πράσινο δάνειο. 
Σε έναν άντε σε δύο θα καταλήξουν και τα χωράφια και ο ήλιος. 
Μα ήταν δυνατόν να νομίζεις ότι θα άφηναν γη και ήλιο σε έναν κακομοίρη χρεωμένο όπως εσύ; 
Για να μην θεωρείς ότι θα πας στο νησί και θα ψαρεύεις την τροφή σου τώρα με την “Γαλάζια Ανάπτυξη” μπορεί να φαντάζει επιστημονική φαντασία αλλά ακόμα και τον γαύρο που δεν τον είχες σε εκτίμηση θα τον βλέπεις πλέον στα όνειρά σου.

Για το τι είναι αυτή την στιγμή η Ελλάδα φαίνεται από το νόμο που ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στην χώρα θα έχουν φοροαπαλλαγές αλλά και φορολογικά κίνητρα.
Μόνο οι νόμιμοι πολίτες της οποιαδήποτε χώρας έχουν αυτά τα προνόμια, άρα εσύ που θα σταθείς για έλεγχο μπροστά στον εφοριακό ο οποίος θα σε απειλεί με δήμευση περιουσίας και φυλάκιση θα έχει απέναντι του έναν παράνομο και παρείσακτο κάτοικο αυτής της χώρας που θες να το καταλάβεις είτε όχι αυτός είσαι εσύ, Έλληνά μου.
Είναι κι άλλα, πολλά, αμέτρητα που είτε είναι σε ενέργεια την ώρα που εσύ αγανακτείς με το "μαύρο της ΕΡΤ" ή για την απόλυση 100,000 δημοσίων υπαλλήλων που λείαν συντόμως θα γίνουν 450,000, είτε έχουν μπει σε λειτουργία και εσύ δεν παίρνεις μυρωδιά. Η φίμωση της δήθεν ελευθερίας και η αγανάκτηση για το χαμένο σίγουρο μεροκάματο πουλάνε.
Εγκλωβίζουν το οπτικό σου πεδίο εκεί ακριβώς που θέλουν.
Δεν θα πάρεις μυρωδιά για το τι σου έχουν έτοιμο το επόμενο πρωί του τελευταίου σου ήσυχου ύπνου.

Δεν ήταν η Ελλάδα η πρώτη χώρα που έγινε υποτελής σε δάνεια. Είναι όμως η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν έχει χάσει απλά την εθνική της κυριαρχία αλλά την ελευθερία σωματική και συναισθηματική των πολιτών της υπό δημοκρατικό καθεστώς.
Έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα οι αντίπαλοι γνωρίζοντας καλά ότι αυτόν τον λαό δεν του κάνεις κατά μέτωπο επίθεση αλλά τον διασπάς χρόνια πριν σε συναισθηματικούς μαλάκες και υλιστές λαμόγια και του γκρεμίζεις σιγά-σιγά και σταθερά όλα τα γεφύρια. Δημιούργησαν μία τεράστια φάκα στην οποία πέσαμε όλοι ανεξαιρέτως κοιτώντας ο καθένας μας ό,τι θεωρούσε ιερό. Άλλος τις αξίες και άλλος τον κώλο του.
Συμπολίτευση και "συμπολιτευομένη αντιπολίτευση" ήταν τα όπλα των αιωνίων εχθρών σου, των γνωστών και ανελέητων “Φιλελλήνων”.
Σιγά μην άλλαζαν την συνταγή για το τελευταίο τους χτύπημα μετά από 200 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο.
Μηδενίζουμε και πάμε από την αρχή.
Το επόμενο στάδιο των διεθνών κοτζαμπάσηδων είναι εν δράσει. Και μην περιμένεις κανέναν Μαρίνο Αντύπα να σε ξυπνήσει.
Το κόμμα του Αντύπα ήταν η Ελλάδα όχι ως έννοια άυλη αλλά ως άνθρωποι που αποτελούσαν την έννοια, ενώ το δικό σου κόμμα... άσε να μην το πω. 

Πηγή SimpleMan

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Mιά ακόμη είδηση, που μας δείχνει την αποτυχία της ''ανοιχτής κοινωνίας'' μας, έρχεται από την Σουηδία. Δώδεκα Αφγανοί λαθρομετανάστες βίαζαν επί ώρες μια νεαρή Σουηδέζα μητέρα. Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη βεβαίως, η Στοκχόλμη, είναι αυτή την στιγμή η παγκόσμια πρωτεύουσα των βιασμών, πίσω μόνο από την Νότιο Αφρική και έχοντας ξεπεράσει και τις ΗΠΑ.

Όμως, αυτό είναι το τίμημα, που έρχεται να πληρώσει η ανεκτική Ευρώπη και ειδικά κοινωνίες, όπως η Σουηδική, γιατί υιοθέτησαν τις πιο παρακμιακές αριστερές ιδεοληψίες περί πολυπολιτισμού ανοχής και διαφορετικότητας. Οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες, πεθαίνουν, γιατί μπέρδεψαν την Ελευθερία με την Ελευθεριότητα...

Είναι τυχαίο ότι η Σουηδία είναι τόσο ψηλά σε βιασμούς παγκοσμίως; Όχι, βεβαίως, είναι παγκοσμίως γνωστές για την ομορφιά τους και την ελευθεριότητά τους οι νεαρές Σουηδέζες. Θα πει, κανείς είναι αυτό κακό; Τι δηλαδή, μήπως, πρέπει να γυρίσουμε στην Μπούρκα; Σαν να ακούω ήδη την κατηγορία από τα διάφορα είδη των φιλελευθεριζόντων.

Μεταξύ, όμως, Μπούρκας και εκπόρνευσης υπάρχει μια τεράστια απόσταση, έτσι δεν είναι; Σε μια άλλη περίπτωση βιασμού και φόνου νεαρής Σουηδέζας αποδείχτηκε λίγο καιρό μετά πως το θύμα συμμετείχε σε αντιρατσιστικό βίντεοκλιπ. Συγκεκριμένα, η κοπέλα που αργότερα βρέθηκε βιασμένη και δολοφονημένη παρουσιαζόταν στο βίντεο να κάνει έρωτα με Αφρικανό τραγουδώντας τον ύμνο της Σουηδίας...

Όποιος, έχει δει το μίσος στο βλέμμα των ξένων έποικων πλέον καταλαβαίνει... Όχι, αυτοί οι άνθρωποι δεν ενσωματώνονται. Ούτε μπορούν, ούτε και θέλουν. Αυτό, που βασικά θέλουν, είναι να κάνουν την Ευρώπη Ισλαμική, γι’ αυτό και θα χρησιμοποιήσουν την αριθμητική τους δύναμη για να επιβάλουν τον νόμο τους, τον νόμο της Σαρία, σε μια παρηκμασμένη Ευρώπη

Τι έχει να αντιτάξει σ’ αυτή την πολιτισμική και φυλετική εισβολή η Ευρώπη; Τίποτα, είναι η αλήθεια. Μόνο τα φληναφήματα των φιλελευθέρων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα καταπατηθούν από μια πιθανή επικράτηση του οπισθοδρομικού Ισλάμ. Αλλά, αυτά ακριβώς είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα που άνοιξαν την κερκόπορτα για την εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη και είναι αυτά ακριβώς τα ανθρώπινα δικαιώματα που μετέτρεψαν τον Ευρωπαίο σε έναν ανήμπορο ευνούχο που παρακαλά μονάχα τον βιαστή του να σταματήσει κάπως την σφοδρότητα του βιασμού....

Η Ευρώπη, βρίσκεται στην φάση που βρισκόταν η Ρώμη στα τελευταία της. Τότε, επικρατούσε η διαφθορά και το πάθος για πλουτισμό και καλοπέραση. Οι Ρωμαίοι δεν πήγαιναν πια στα χωράφια, τις δουλειές τις έκαναν οι απειράριθμοι δούλοι, οι γυναίκες δεν μεγάλωναν πλέον τα αγόρια με τις αυστηρές αρχές του Νουμά και

οι άντρες απέφευγαν την στρατιωτική θητεία. Η Ρώμη γέμισε με πόρνες, με ομοφυλόφιλους και με ένα όχλο αργόσχολων ανθρώπων πάσης φυλής που συναθροίζονταν στην Ρώμη μόνο για τα θεάματα που υποσχόταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας. Το αποτέλεσμα του εκφυλισμού ήταν να κυριευτεί η Ρώμη από την φρέσκια και ρωμαλέα Γερμανική φυλή. Έτσι γίνεται και τώρα στην Ευρώπη. Η γερασμένη Ευρώπη του οικτρού μέσου όρου γεννήσεων 1,4 (κάτω από το όριο ασφαλείας των 2,1) μοιραία θα υποταχθεί στους ''βαρβάρους'' από την Ασία και την Αφρική, που γεννάνε 4 και 5 παιδιά ανά οικογένεια και δεν πάσχουν από τις ασθένειες του δικαιωματισμού, του φεμινισμού και της ομοφυλοφιλίας, που πάνε πακέτο με την καπιταλιστική ''ευημερία''.

Έτσι, καμία στενοχώρια δεν θα πρέπει να αισθάνονται όσοι αυτοαποκαλούνται Εθνικιστές, γι’ αυτούς τους βιασμούς και για ό,τι άλλο διαπράττουν οι Ισλαμιστές στους δρόμους των Ευρωπαϊκών πόλεων, ασελγώντας στο πεθαμένο κορμί της Ευρώπης. Αντιθέτως, ο συνειδητοποιημένος Εθνικιστής, γνωρίζει ότι στην φύση ο εκφυλισμός δεν μένει ατιμώρητος. Η φύση πάντα βρίσκει τρόπο να σκοτώσει το σάπιο και παρηκμασμένο για να φέρει στην επιφάνεια το νέο και ισχυρό. Οι Ισλαμιστές είναι η Νέμεσις για την παρηκμασμένη Ευρώπη.

Η Ευρώπη, για να’ χει μια ευκαιρία να επιβιώσει από την νέα επέλαση των Ασιατικών και Αφρικανικών ορδών θα πρέπει να γυρίσει πίσω στα χρόνια πριν την Γαλλική επανάσταση, πριν επικρατήσει ο χρυσός αντί του αίματος και πριν οι χαμερπείς τοκογλύφοι γίνουν βασιλείς στην θέση των Βασιλέων. Η Ευρώπη πρέπει να ανακαλύψει ξανά τις αξίες της τιμής και του σπαθιού, πρέπει να βρει μέσα της το κουράγιο να αποτινάξει τον ζυγό της φιλελεύθερης καπιταλιστικής σαπίλας. Μόνο, τότε, οι Γυναίκες της φυλής μας θα ξαναγίνουν μάνες από εκπορνευόμενες μαινάδες, μόνο τότε οι άντρες της φυλής μας θα ξαναγίνουν μαχητές της ζωής και μόνο τότε τα παιδιά της φυλής μας θα μπορούν να έχουν μέλλον...Είναι ολοφάνερο ότι σε αυτό το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγετική ελίτ (στην πραγματικότητα) του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που θεατρικά αυτοδιαλύθηκε από συνιστώσα για να επεκταθεί σε ολόκληρο το κόμμα, προσπαθεί να μετατρέψει το όλο κόμμα (που αποτελείται από κεντροαριστερές συνιστώσες) σε ένα ενιαίο αρχηγικό κόμμα. Σε ένα κόμμα εξουσίας – αντίγραφο των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2012 είχαμε προβλέψει τη διάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι ίδιες οι συνιστώσες έπλεαν σε πελάγη πολιτικής ευτυχίας “Οι συνιστώσες βαρίδια για την πρωθυπουργία Τσίπρα.“

Πάντως η μορφή οργάνωσης που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξένη προς την Αριστερά. Είναι αλήθεια ότι την στρατιωτική σφικτή οργάνωση του πολιτικού κόμματος την εφηύρε η Αριστερά και ειδικά τα κομμουνιστικά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, ένα καθαρά προσωποπαγές αρχηγικό κόμμα – ιδιοκτησία του Α. Παπανδρέου, από ιδρύσεώς του δημιούργησε ένα σφικτό κομματικό μηχανισμό αντίγραφο κομμουνιστικών κομμάτων, με τοπικές κομματικές οργανώσεις, όλες ευθυγραμμισμένες όμως με την βούληση του αρχηγού. Μετά τις ήττες που υπέστη η ΝΔ το 1981 και το 1985 ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να οργανώσει τη ΝΔ ως αντίγραφο του ΠΑΣΟΚ μεταφέροντας τον πολιτικό αγώνα στην κομματική βάση αλλάζοντας τις εκλεγμένες τοπικές οργανώσεις με δοτές, προσαρμοσμένες και αυτές πάνω στη δική του βούληση. Αυτός ο οργανωτικός μηχανισμός (που υπονοούσε ότι η άνοδος στην εξουσία θα έδινε την δυνατότητα στην περιφερειακή οργάνωση να κάνει ρουσφέτια, όπως τον πρώτο καιρό του ΠΑΣΟΚ), έβγαλε το κόμμα από την “κατινίστικη” εσωστρέφεια και έδωσε στον κ. Μητσοτάκη τη νίκη επί του ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου το 1990 με ποσοστό 46,89%. Η διάψευση φυσικά μετέπειτα των προσδοκιών μεταξύ των Νεοδημοκρατών (κυρίως) έριξε αμέσως τον κ. Μητσοτάκη από την εξουσία.

Το ίδιο ακριβώς θέλει να κάνει και σήμερα ο Α. Τσίπρας. Διαλύει ένα κόμμα με συνιστώσες, όπου ακούγονται πολλές φωνές και απόψεις, χωρίς ενιαίο πολιτικό λόγο και το μετατρέπει σε ένα κόμμα εξουσίας με στρατιωτική ιεραρχία και πειθαρχία, ενιαίο πολιτικό λόγο και προσαρμοσμένο πάνω στην δική του αποκλειστικά βούληση.

Εξάλλου υπάρχει και ένας άλλος σοβαρός παράγοντας για τον οποίο το κόμμα θα «πρέπει» να γίνει αρχηγικό. Προκειμένου να γίνει αποδεκτός ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας σε συγκεκριμένο περιβάλλον που καθορίζεται από την ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία, θα πρέπει αφενός να συμβαδίσει η ενιαία πολιτική του με τα συμφέροντα αυτής της ολιγαρχίας, αφετέρου, τα συμφέροντα αυτά θέλουν έναν κομματικό αρχηγό για να συνομιλούν και να συμφωνούν μαζί του και όχι ένα σωρό συνιστώσες, με τις οποίες δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Αυτό είναι μαθηματικός νόμος, διαφορετικά θα εξαφανιστεί πάραυτα στις επόμενες…. δημοσκοπήσεις.

Όλα αυτά φυσικά, όχι απλά διευκολύνονται αλλά είναι γέννημα του πολιτικού συστήματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, το οποίο, όπως είπαμε (εδώ) δεν είναι πραγματική δημοκρατία αλλά «δημοκρατία» των κομματικών ελίτ και δεν αφήνει να επιβιώσουν δημοκρατικά οργανωμένα κόμματα, με πολλές διαφορετικές απόψεις. Επομένως καμία πιθανότητα δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανέλθει στην εξουσία, αν δεν γίνει ένα ισχυρά οργανωμένο ελιτίστικο και κυρίως αρχηγικό κόμμα. Αυτό ακριβώς λοιπόν επιδιώκει ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για ρομαντικούς ή πολικά αφελείς.
Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Αντγος (ε.α.)

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί. Απόλυτη συνεργασία Ισραήλ και Αιγύπτου. Το Ισραήλ λοιπόν αποδέχτηκε (με μεγάλη χαρά) αίτημα της Αιγύπτου, για την μεταφορά σημαντικών Αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων στην χερσόνησο του Σινά, με σκοπό να εκκαθαρίσουν την περιοχή από εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία, που δρούσαν ανενόχλητα στην περιοχή. Μάλιστα πριν μία ημέρα ομάδα Ισλαμιστών έστησε ενέδρα σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, με σκοπό την δολοφονία του Υποστρατήγου του Αιγυπτιακού στρατού Αχμάν Γουάφι ( Ahmad Wasfi), που είχε αναλάβει την αποστολή της οργάνωσης της μελλοντικής εκκαθάρισης της χερσονήσου από τους ανεξέλεγκτους Ισλαμιστές. Ο στρατηγός σώθηκε τελικά, αλλά αρκετοί στρατιώτες του σκοτώθηκαν.

Ο στρατηγός, είχε λάβει εντολή από τον ΥΠΕΘΑ στρατηγό Φατάχ Αλ Σίσι και είχε μεταβεί στην χερσόνησο πριν τέσσερις ημέρες. Ο στρατηγός Γουάφι είναι στενός συνεργάτης του στρατηγού Αλ Σίσι και είχε λάβει μέρος στην ανατροπή του Μόρσι πριν μερικές ημέρες. Οι Ισλαμιστές, που πλέον δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου καθαιρέθηκε από την προεδρία, οπότε χάνουν την ευκαιρία να κάνουν την Αίγυπτο Ισλαμική χώρα και τους αδελφούς μουσουλμάνους να κυβερνούν για πρώτη φορά, στην ουσία δημιούργησαν αντάρτικο στην περιοχή και επιτίθενται συνεχώς και ιδιαίτερα σε κυβερνητικούς στόχους, συνεπικουρούμενοι από την φιλική προς αυτούς Χαμάς, της οποίας μαχητές από την Γάζα μετέβησαν στην χερσόνησο του Σινά.

Έτσι κοντά στην παραλιακή πόλη Αλ Αρίς, όπου εκινείτο το κονβόι με τον στρατηγό, περίπου 30 ισλαμιστές εξτρεμιστές (σαλαφιστές) έστησαν ενέδρα και με μπαράζ αντιαρματικών RPG και πολυβόλων προσπάθησαν να εξοντώσουν την αυτοκινητοπομπή. Κατά την μάχη που διεξήχθη σκοτώθηκαν πολλοί Αιγύπτιοι στρατιώτες και σαλαφιστές. Το δρομολόγιο του στρατηγού ήταν μυστικό και όπως φαίνεται η οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων», που κυβερνούσε μέχρι πριν από λίγες ημέρες την Αίγυπτο, έχει ανθρώπους ακόμη σε υψηλές κυβερνητικές θέσεις, γεγονός που ανησύχησε τον στρατηγό Φατάχ Αλ Σίσι, τον ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου σήμερα. Μάλιστα και πριν δύο ημέρες δύο λεωφορεία που μετέφεραν Κολομβιανούς κυανόκρανους ( ΟΗΕδες) , της ειρηνευτικής δύναμης MFΟ, που ευρίσκεται στην περιοχή, από το 1967, δέχτηκε επίθεση πάλι από τους σαλαφιστές της περιοχής, ευτυχώς χωρίς θύματα.

Έτσι λοιπόν τα γεγονότα αυτά έδωσαν το έναυσμα στον στρατηγό Αλ Σίσι να αποφασίσει να στείλει μεγάλη στρατιωτική δύναμη, από τις πόλεις Πορτ Σάιδ και Ισμαηλία, για να προβεί σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Για να πραγματοποιήσει τον σχεδιασμό του αυτόν ζήτησε και έλαβε από το Ισραήλ, άδεια εισόδου στρατιωτικών δυνάμεων στην χερσόνησο του Σινά, που μετά τον πόλεμο των έξη ημερών του 1967 και την υπογραφείσα ειρήνη, είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη, εκτός ελαχίστων δυνάμεων, που ασχολούνται με τον έλεγχο των διαβάσεων.

Φυσικά το Ισραήλ, με μεγάλη ικανοποίηση ενέκρινε αμέσως το αίτημα της Αιγύπτου για την είσοδο των Αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σινά, καθόσον η περιοχή του Σινά γειτνιάζουσα με το Ισραήλ είχε καταστεί η βάση εξόρμησης των εξτρεμιστών σαλαφιστών για τρομοκρατικές επιθέσεις, και μάλιστα πολύνεκρες κατά του νοτίου Ισραήλ και δη στην έρημο Νεγκέβ και την πόλη Ειλάτ . Έτσι πλέον των άλλων κινητοποίησε και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) κατά μήκος των συνόρων με την χερσόνησο του Σινά και την Λωρίδα της Γάζας στο νότιο τμήμα της για την ασφάλεια και το σφράγισμα των συνόρων του και την ενδεχόμενη βοήθεια προς τον επί δεκαετίες αντίπαλο σε πολλές πολεμικές αναμετρήσεις, τον Αιγυπτιακό στρατό,όταν απαιτηθεί, που θα απαιτηθεί, καθόσον σφραγίζοντας τα σύνορά του δεν θα επιτρέψει στους εξτρεμιστές να διαφύγουν, ούτε καν να εισέλθουν στην Γάζα, όταν θα καταδιώκονται από τον Αιγυπτιακό στρατό.

Οι εξελίξεις στην περιοχή μετά την ανατροπή Μόρσι είναι ραγδαίες και ο κίνδυνος γενικευμένης εμφύλιας σύρραξης είναι πλέον έντονος. Μικρής έκτασης εμφύλιας σύρραξης βλέπουμε σε καθημερινή βάση στην Αίγυπτο του σήμερα, αλλά οι εξελίξεις αυτές προκαλούν ανησυχία.

Ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή την κατάσταση είναι το Ισραήλ, που πλέον μπορεί να «συνεννοηθεί» και να "συνεργαστεί" με τους Αιγύπτιους στρατιωτικούς και έχει ήδη απαλλαγεί από έναν ισλαμιστή πρόεδρο, εχθρό του Ισραήλ που είχε αφήσει εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία να δρουν στην χερσόνησο του Σινά και να προκαλούν επιθέσεις στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο μεγάλος χαμένος πλέον τώρα είναι η οργάνωση Χαμάς στην Γάζα, όπου έχασαν μια φιλική κυβέρνηση προς αυτούς, που έκανε τα στραβά μάτια στο απίθανο λαθρεμπόριο, με ότι χρειαζόταν η Γάζα, από κινητά I Phone μέχρι τρόφιμα , οικοδομικά υλικά , ζώα κλπ. Η Χαμάς έπαιξε και έχασε σε όλα τα επίπεδα, αφού εκτός από τον Μόρσι, στήριξε και τους αντάρτες στην Συρία, με αποτέλεσμα να απολέσει και την φιλία και στήριξη τόσο της αδελφής οργάνωσης Χεζμπολλάχ του Λιβάνου, όσο και του Ιράν, που χρηματοδοτούσε πολλές δραστηριότητες της, φέροντας την οργάνωση σε τραγική κατάσταση.

Αλλάζουν οι καιροί και βλέπουμε πράγματα και θάματα στην περιοχή αυτή και αναμένονται ακόμη πιο χειρότερες εξελίξεις, όταν θα αρχίσουν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Αιγυπτιακού στρατού στο Σινά.

*Ο Ιωάννης Μπαλτζώης είναι πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ

Του Ηλία Σχορετσανίτη
  • «Το Γιούρογρουπ έκανε ένα μεγάλο λάθος με την Κύπρο. Ανησυχούμε για τις πολλαπλασιαστικές επιδράσεις που θα έχει μια τέτοια απόφαση σε όλη την Ευρώπη», Ελίσα Φερέιρα (εκπρόσωπος για τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές σχέσεις της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο).
  • «Η Ευρωζώνη έκανε ιστορικό σφάλμα και πρέπει να διορθωθεί το ταχύτερο, ώστε να αποτραπούν παρενέργειες», Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δηλώσεις του γίνανε πριν την τελική συμφωνία, που ήταν χειρότερη από την πρώτη πρόταση του Γιούρογκρουπ…
  • «Είναι ένα μεγάλο λάθος του Γιούρογκρουπ», Ρουσλάν Γκρίνμπεργκ (διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών και συν-πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Οικονομικού Φόρουμ της Μόσχας).
  • «Αισθάνομαι ντροπή, οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ», Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ (πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως πρόεδρος Γιούρογκρουπ).
Οι προαναφερθέντες δεν είναι τυχαία πρόσωπα. Είναι πρόσωπα του πολιτικού και οικονομικού στερεώματος με εμπειρία, γνώση και άποψη. Όταν οι ίδιοι οι ευρωπαϊστές μάς λέγουν ότι η Ευρώπη αρμενίζει στραβά και οι λαοί (τουλάχιστον του ευρωπαϊκού νότου) το έχουν αντιληφθεί, τότε υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη συνέχεια του εγχειρήματος. Γιατί αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα κακοστημένο πείραμα στο αντίθετο ρεύμα από την Ευρώπη των πολιτών, όπως την οραματίστηκε πρώτος ο Ιωάννης Καποδίστριας και κατόπιν ο Σαρλ Ντε Γκολ. Θα ήταν τιμιότερο να ονομαζόταν Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση.

Η τακτική που ακολουθήθηκε στην Κύπρο είναι ένα μεγάλο λάθος για όλους εμάς, τους λαούς του κόσμου. Είναι σωστή, όμως, για το τραπεζικό καρτέλ που υπερασπίζεται σκληρά η βόρειος Ευρώπη. Ναι, πιστεύω ότι το βίαιο, ισχυρό και αναπάντεχο ράπισμα της Κύπρου θα αφυπνίσει τους λίγους εκλεκτούς ιδεολόγους του ελληνισμού. Ξεβολεύει και ενεργοποιεί μυαλά που ήταν αναπαυμένα. Έγινε το σωστό λάθος που αναμένει η ανθρωπότητα, χωρίς να το γνωρίζει. Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλάκις.

Το μεγαλύτερο λάθος το έκαμε ο ίδιος ο σατανάς όταν οι Ιουδαίοι σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό. Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι καθοδηγούμενοι από μίσος και αλαζονεία πιστεύανε ότι κάνανε το σωστό. Ο Χριστός, όμως, δια της σταύρωσής του μας ελευθέρωσε, νίκησε το θάνατο και μας χάρισε ζωή αιώνια. Μας απέδειξε ποιά είναι η δύναμη του πραγματικού Θεού παίρνοντας όλα τα αμαρτήματά μας επάνω Του. Το ήθελε αυτό ο διάβολος; Αν ήξερε τι θα επακολουθούσε μετά τη σταύρωση του Θεανθρώπου δε θα το επιδίωκε ποτέ. Έκανε, όμως, το σωστό λάθος και έκτοτε άλλαξε ο ρους της ανθρωπότητας.

Η ίδια η ανεξαρτησία της Ελλάδος βασίστηκε σε ένα λάθος. Στις 20 Οκτωβρίου του 1827 ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος ήταν προσαραγμένος στον κόλπο του Ναβαρίνου. Οι συμμαχικές δυνάμεις ήταν εκτός αυτού, χωρίς να έχουν εντολή να εμπλακούν σε σύρραξη. Όπως μας περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Βασιλικού Ναυτικού Μουσείου της Αγγλίας με τη βοήθεια των αναλυτικών σχεδίων του Ζορζ Φιλιπ Ραινάγκλ: «Μια λέμβος από την Αγγλική φρεγάτα Ντάρμουθ προσπαθώντας να προσεγγίσει ένα τουρκικό πυρπολικό και να το απομακρύνει, δέχθηκε τουρκικά πυρά από μουσκέτα καταμετρώντας αρκετά θύματα. Η αγγλική φρεγάτα ανταπέδωσε τα πυρά και σε λίγη ώρα είχαμε γενικευμένη ναυμαχία σε πλήρη εξέλιξη». Κάποιος τούρκος θερμοκέφαλος έκανε το σωστό λάθος. Ένα τραγικό λάθος για τους Οθωμανούς, που απέβη σε σωτήρια νίκη για τον ελληνισμό.

99 χρόνια πριν, οι διαμορφωθείσες ιδεολογικές, οικονομικές και κατ’ επέκταση πολιτικές διαφορές ήταν σε λεπτή ισορροπία. Ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο των αγορών εντεινόταν και ο έλεγχος του μονοπωλίου ήταν δύσκολος. Η Ρωσία επιθυμούσε έξοδο προς τη μεσόγειο θάλασσα, η Οθωμανική αυτοκρατορία έβλεπε την Αυστροουγγαρία ως ανάχωμα για τις επεκτατικές βλέψεις της Ρωσίας, η Γερμανία και η Αγγλία είχαν οξύ οικονομικό ανταγωνισμό, η Γαλλία επιθυμούσε να προσαρτήσει χαμένα εδάφη από τη Γερμανία και όλοι συμμετείχαν σε μια κούρσα ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεών τους και δημιουργίας διπλωματικών συμμαχιών. Την εποχή εκείνη καμία ιδεολογία δεν έβλεπε λύση στα πεπλεγμένα συμφέροντα μέσω πολέμου. Ο αυστριακός μαρξιστής Βίκτορ Άντλερ έλεγε: «δεν πιστεύω ότι θα γίνει ένας γενικευμένος πόλεμος». Τα τραπεζικά συμφέροντα της Γαλλίας δεν επιθυμούσαν εμπλοκή, ούτε οι επενδυτές της Αγγλίας σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα εκτός γηραιάς Αλβιόνας. Οι φιλελεύθεροι αντιμετώπιζαν με αισιοδοξία και βεβαιότητα το μέλλον.

Η κατάσταση προσομοίαζε το σήμερα. Και, όμως, έγινε το σωστό λάθος. Τον Ιούνιο του 1914 ένας εθνικιστής σέρβος φοιτητής δολοφονεί τον αρχιδούκα, διάδοχο του θρόνου της Αυστρίας Φερδινάνδο και τη σύζυγό του. Η Αυστροουγγαρία δράττει την ευκαιρία να ταπεινώσει τη Σερβία και να επεκτείνει την επιρροή της στα Βαλκάνια. Ένα ντόμινο κήρυξης πολέμων άρχισε. Το 1914 έγινε το τραγικό λάθος. Ένα λάθος που έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να ταχθεί στο σωστό πλευρό και να κερδίσει εδαφικά, εκμεταλλευόμενη τη στρατηγική ικανότητα του Πλαστήρα.

Σήμερα, εν έτει 2013, το Γιούρογκρουπ και η τραπεζική κλίκα που πρεσβεύει, έκαναν ένα μεγάλο λάθος με την Κύπρο. Το σωστό λάθος. «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι», έχω να τους υπενθυμίσω, γιατί οι πράξεις τους δεν έχουν λογική. Επιτέθηκαν αναίτια στον ελληνισμό, επιτέθηκαν με κανιβαλιστικές διαθέσεις στην δήθεν ευρωπαϊκή οικογένειά τους, επιτέθηκαν με λύσσα για αρπάξουν όλη την μπάνκα ως κονδυλοφόροι γκάνγκστερ. Οι Σταυροφορίες συνεχίζονται με άλλο τρόπο, για άλλο τρόπαιο. Η θρυαλλίδα πύρωσε. Ο Θεός, προς το παρόν, τούς αφήνει να νομίζουν ότι έχουν το πάνω χέρι μήπως και μετανοήσει κάποιος: «Δι' αυτό και σας είπα ότι θα αποθάνετε ζυμωμένοι με τας αμαρτίας σας, διότι είσθε, και επιμένετε να είσθε, άνθρωποι του αμαρτωλού τούτου κόσμου. Εάν δε δεν πιστεύσετε ότι εγώ είμαι ο Μεσσίας, ο αληθινός και μοναδικός Σωτήρ, θα αποθάνετε βυθισμένοι εις τας αμαρτίας σας».

Αυτό που τιτλοφορείται στο παρόν κείμενο ως «Σωστό Λάθος», άλλοι το θεωρούν «τυχαίο γεγονός» και άλλοι «σύμπτωση». Οι όροι αυτοί, όμως, ονοματίζουν μια κατάσταση, χωρίς να την επεξηγούν. Η αλήθεια είναι ότι το «Σωστό Λάθος» καταδεικνύει το χέρι του ίδιου του Κυρίου που προσπαθεί να συνετίσει την ανθρωπότητα μέσα από τα λάθη της. Κανένα από τα επιβαλλόμενα οικονομικά μοντέλα των ημερών μας δε συμπεριλαμβάνει στην εξίσωσή του τον πιο σημαντικό παράγοντα: το Θεό. Εάν τα πολιτικά, οικονομικά και επιστημονικά μας ελατήρια δεν είναι προς δόξα Κυρίου, δεν είναι πάνω στα χνάρια της παρακαταθήκης του Χριστού, είμαστε καταδικασμένοι σε οδυνηρή επανάληψη της ιστορίας. Είμαστε καταδικασμένοι να μαθαίνουμε μέσα από τα σωστά λάθη της εκάστοτε περιόδου και δυστυχώς να τα πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα, για δικό μας καλό. 

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω μια, όχι τυχαία, δήλωση ελπίδας του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου: «Ο Θεός δε μας εγκατέλειψε. Υπάρχουν άνθρωποι που ελκύουν τη χάρη του Θεού και ανατρέπουν τα παγκόσμια δεδομένα». Είναι αυτοί που μετατρέπουν το λάθος σε σωστό προς δόξα Κυρίου, θα προσέθετα εγώ…Αναρωτιέται κανείς εάν υποκρύπτεται κάποια σημειολογία στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ορίσει, όπως ανακοινώθηκε, εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, τον Χρήστο Παπουτσή.

Είναι αντιληπτό, ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή, επιτυγχάνονται ενδοκυβερνητικές ισορροπίες, αφού λαμβάνει ένα αντάλλαγμα το ΠΑΣΟΚ που σε κάποιο χρονικό σημείο θα κληθεί να ανταποδώσει στη Νέα Δημοκρατία (…) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος «ξεφορτώνεται μετά χιλίων επαίνων» τον εσωκομματικό του αντίπαλο, στέλνοντάς τον σε καλά αμειβόμενη θέση στην αλλοδαπή και παράλληλα αποκαθιστά τις σχέσεις μαζί του, αφού ευλόγως θα θεωρεί, ότι… ο Χρήστος θα του χρωστά και χάρη!

Επειδή όμως τον κοσμάκη λίγο τον απασχολούν αυτά, δεν μπορεί παρά πολλοί να αναρωτηθούν, για ποιον λόγο δεν μπορούσαν οι κυβερνητικοί εταίροι να βρουν κάποιον «πιο φρέσκο», κάποιον που να συμβολίζει το σήμερα και όχι το χθες, με λαμπρές σπουδές – υπάρχουν πάρα πολλοί – ώστε να σταλεί στο εξωτερικό και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας κάποιον που να συμβολίζει το ίδιο το μέλλον.

Ένα μέλλον που δεν μπορεί να το συμβολίζει το βρόμικο μεταπολιτευτικό μας παρελθόν που τόσο θα αγωνιστούμε και θα πονέσουμε για να το αποτινάξουμε. Κι αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αποτελεί ψόγο προς όλες τις κατευθύνσεις, διότι το «defence-point.gr» έχει εξαρχής ξεκαθαρίσει τη θέση του, ότι για το σημερινό κατάντημα φταίνε ΟΛΟΙ και αυτοί που κυβέρνησαν και αυτοί που βυσσοδομούσαν από τα έδρανα της αντιπολίτευσης τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στον δυστυχή Έλληνα, πέραν πάσης οικονομικής – και όχι μόνο – λογικής και δημιουργώντας ψεύτικες και ανεδαφικές, παρασιτικές εν πολλοίς προσδοκίες, σπρώχνοντας με μανία τη χώρα προς τον κατήφορο. Και ακόμα τα «φρένα» μας δεν έχουν πιάσει…

Κατά τα άλλα, στη σχετική ανακοίνωση, τους τελευταίους μήνες υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και την περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει ο παγκόσμιος αυτός οικονομικός θεσμός που τόσο κριτική – δίκαιη συχνότατα – έχει δεχτεί.

Ο Χρήστος Παπουτσής θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου. Μακάρι να πετύχει και να μας διαψεύσει… ηχηρά. Τι άλλο να πούμε…


«Ο Σαμαράς αξιοποιεί τα διεφθαρμένα υλικά του ΠΑΣΟΚ»
Το Γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος σας αποστέλλει την κοινή ανακοίνωση του ΓΓ του ΧΡΙ.Κ.Ε. και Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλου, καθώς και των Βουλευτών της «Νέας Μέρας» κ.κ. Γ.Κουράκου και Ν.Σταυρογιάννη, σχετικά με τον διορισμό του κ. Χ. Παπουτσή ως εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα:
«Την ώρα που το σύνολο του Ελληνικού λαού δοκιμάζεται, που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ανερυθρίαστα ότι θα υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη στο μέτρο που του επιτρέπουν οι περιστάσεις, σχετικά με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί στα πρότυπα της αποτυχημένης μεταπολιτευτικής κομματοκρατίας. Η Κυβέρνηση του Α. Σαμαρά αποκαθιστά το φθαρμένο σύστημα του ΠΑΣΟΚ διορίζοντας τον κ. Παπουτσή ως εκπρόσωπο της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ο Υπουργός του «Σάμινα», «αξιοκρατικά», αποκαθίσταται στην πιο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο σε μια εξόχως τεχνοκρατική θέση.
Το ρητό του «άρχειν δια του παραδείγματος» φαντάζει άγνωστο στον κ. Σαμαρά που ιεραρχεί ως προτεραιότητα τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες ώστε να παρατείνει τον Πρωθυπουργικό του βίο».