Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Ιουλ 2013

Τί είναι τελικά ή ήταν η «αραβική άνοιξη», μια κλασική εκδοχή της οποίας υπήρξε – υποτίθεται – η ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και η – μέσα από Συμπληγάδες – εκλογή του εκλεκτού των «Αδελφών Μουσουλμάνων» Μοχάμεντ Μόρσι;

Υπάρχουν δύο εκδοχές των εξελίξεων ευρύτερα στις αραβικές χώρες, μία από τις οποίες λίγο πριν τη νέα έκρηξη και το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, το Κατάρ, ανακοίνωνε τις προάλλες τη μεταβίβαση των εξουσιών από τον Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι στον τέταρτο γιο του Ταμίμ. Η βαριά ασθένεια του διαβητικού μονάρχη ήταν η επίσημη δικαιολογία, αν και στη γειτονική Σαουδική Αραβία οι μονάρχες κυβερνούν ακόμη και όταν είναι σε κώμα, ενώ εν γένει στον κόσμο της Ανατολής δεν συνηθίζεται η εθελουσία παραίτηση από το θρόνο και την εξουσία: είναι ευκολότερο να δολοφονήσεις έναν μονάρχη, παρά να τον εξαναγκάσεις να παραιτηθεί από την εξουσία του.

Τί συμβαίνει λοιπόν στον αραβικό κόσμο και άλλοι φεύγουν και άλλοι έρχονται. Υπάρχουν δύο κυρίαρχες εκδοχές για την «αραβική άνοιξη» μας ενημερώνει ο ρωσόφωνος αραβολόγος Ανατόλι Ελ Μιουρίντ:

Η πρώτη εκδοχή είναι υποκειμενική. Η «αραβική άνοιξη» αποτελεί μια δημιουργική εξέλιξη των «έγχρωμων πολιτικών τεχνολογιών» και έχει ενεργοποιηθεί από τις ΗΠΑ για την αναδιάταξη της περιφερειακής τάξης πραγμάτων, η οποία δεν τις ικανοποιεί. Η δεύτερη εκδοχή είναι αντικειμενική. Η «αραβική άνοιξη» αποτελεί συνέπεια της επίλυσης των αντιθέσεων, που έχουν συσσωρευθεί τις τελευταίες δεκαετίες και δεν κατόρθωσαν να τις αντιμετωπίσουν οι κυβερνήτες της Μέσης Ανατολής. Η Δύση και οι ΗΠΑ απλώς προσπαθούν να «συμβαδίσουν» με αυτές τις διαδικασίες και να τις χρησιμοποιήσουν για τους στόχους τους με ποικίλο επίπεδο αποτελεσματικότητας.

Και οι δύο εκδοχές είναι αρκετά σχηματικές και κάθε άλλο παρά είναι σε θέση πλήρως να εξηγήσουν τα τεκταινόμενα, σημειώνει ο αναλυτής μας. Οι ΗΠΑ εξαντλήθηκαν από την αλόγιστη σπατάλη της ισχύος τους μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και μετακινούνται πλέον σε μια πολύ πιο οικονομική στρατηγική έμμεσης επιρροής σε όλες τις σημαντικές περιοχές του κόσμου. Δεν είναι πλέον σε θέση να κυριαρχήσουν παντού, αλλά κατανοούν σαφώς ότι ο κύριος αντίπαλός τους είναι σήμερα η Κίνα, επισημαίνει ο Ανατόλι Ελ Μιουρίντ. Υπάρχουν διάφορες απόψεις επί του θέματος, ωστόσο τα έτη 2020-2025 κατονομάζονται από πάρα πολλούς ως όριο, πέραν του οποίου με την τρέχουσα δυναμική των πραγμάτων η Κίνα θα φτάσει το επίπεδο ισχύος των ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα σημερινά της προβλήματα: τη μεγάλη κοινωνική «ψαλίδα» και την τεχνολογική καθυστέρηση.

Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν εναλλακτικές λύσεις, κατά τον αναλυτή μας, και πρέπει στο διάστημα, που απομένει να επιτύχει τρεις εξαιρετικά δύσκολους στόχους: να συγκεντρώσει την ισχύ της κατά της Κίνας, να επιβραδύνει στο μέγιστο τους ρυθμούς ανάπτυξής της και να ολοκληρώσει την αναβιομηχάνισή της και τη μεταφορά σε μια νέα τεχνολογική τάξη, όσο η Κίνα προσπαθεί να κατακτήσει ηγετικές θέσεις στην υπάρχουσα καθεστηκυία τάξη.

Τα γεγονότα της «αραβικής άνοιξης», εκτιμά ο σχολιαστής μας, αξιοποιούνται από τις ΗΠΑ για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων. Για να συγκεντρώσουν τη στρατιωτική τους δύναμη κατά της Κίνας οι Αμερικανοί πρέπει να αποχωρήσουν κατά το μέγιστο από παρόμοιες περιοχές παγκοσμίως, δημιουργώντας σε αυτές το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό προβλημάτων, για να αποφύγουν την εμφάνιση ενός νέου ανταγωνιστή.

Πολύ πιο «ευθεία» είναι η ανάλυση του αντιπροέδρου της ρωσικής Κρατικής Δούμας και ηγέτη του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, που βλέπει στις εξελίξεις μια νομοτελειακή εξήγηση και χαιρετίζει τόσο τη νέα λαϊκή εξέγερση του λαού, όσο και την υποστήριξή του από το στρατό:

Το κίνημα των ισλαμιστών είναι επιστροφή στο παρελθόν, στο Μεσαίωνα. Η Αίγυπτος, η νέα γενιά και ο στρατός, η διανόηση, οι δημοσιογράφοι, δεν θέλουν να πάνε πίσω. Η θρησκεία ας μείνει προσωπική, οικιακή υπόθεση του καθενός και η εξουσία στα χέρια των κοσμικών δυνάμεων. Και μπράβο στους αξιωματικούς του αιγυπτιακού στρατού, που αποτελούν καλό παράδειγμα για τη Λιβύη και την Τουρκία. Νομίζω ότι στη Λιβύη μπορεί να εμφανιστεί ένας νέος Μουαμάρ Καντάφι και στην Τουρκία ένας νέος Κεμάλ Ατατούρκ.

Κατά τον Βλ.Ζιρινόφσκι, που έχει και ο ίδιος σπουδάσει θέματα των χωρών της Ανατολής και έχει εργαστεί στο παρελθόν σε χώρες, όπως η Τουρκία, ο στρατός θα είναι σε κάθε περίπτωση μια προσωρινή λύση και εν συνεχεία οι λαοί της περιοχής θα υποστηρίξουν κόμματα χωρίς έντονη ιδεολογία και απόψεις ακραίες, είτε αριστερές, είτε δεξιές. Λέτε να έχει δίκιο;


Το σκάνδαλο με την ηλεκτρονική παρακολούθηση, την οποία διεξάγουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ήταν μία ακόμα απόδειξη της πολιτικής των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» της Ουάσινγκτον.

Στην αποκλειστική συνέντευξη στη «Φωνή της Ρωσίας» ο γερμανός συγγραφέας Ούλριχ Σάχτ τόνισε, ότι η σημερινή τάξη πραγμάτων πρέπει να αλλάξει: πρέπει να γίνει επιστροφή στον κεντρικό ρόλο των εθνικών κρατών και στο δικαίωμα των πολιτών να καθορίζουν την πολιτική ζωή της χώρας τους.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν όχι μονο τους απλούς χρήστες του Διαδικτύου, αλλά και τους Ευρωπαίους διπλωμάτες. Τι έδειξε αυτό το σκάνδαλο;

- Αυτό έδειξε, ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες και μπορούν να απειλήσουν οποιονδήποτε άνθρωπο. Είναι σαφές, ότι για τις ΗΠΑ δεν υπάρχουν εμπόδια, η δράση τους ξεφεύγει πολύ από τα πλαίσια του κηρυγμένου πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Προφανώς, γίνεται λόγος και για βιομηχανική κατασκοπεία. Πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ: η πολιτική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» είναι απαράδεκτη. Οι Αμερικανοί ασκούν κριτική σε όλους, όταν κάποιος συμπεριφέρεται όχι όπως θα ήθελαν αυτοί. Αλλά οι ίδιοι δεν τηρούν κανέναν κανόνα, όταν θεωρούν ότι ενεργούν για το εθνικό τους συμφέρον.

Μπορούμε να θεωρούμε τα δημοσιευμένα στοιχεία για την παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ως πραγματική είδηση; Αφού είναι γνωστό σε όλους: οι μυστικές υπηρεσίες πάντα δραστηριοποιούνταν στο Διαδίκτυο. Δεν είναι μήπως όλα αυτά ένα παιχνίδι θεάτρου;

- Φυσικά, πολλοί πολιτικοί και στη Γερμανία, και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνώριζαν ότι τέτοιες δυνατότητες υπάρχουν. Όσο συμμετείχαν και οι ίδιοι σε αυτή τη δραστηριότητα, δεν προέκυπτε ζήτημα. Γι’ αυτό σήμερα είναι σημαντική η ύπαρξη τέτοιων ανθρώπων, όπως ο Σνόουντεν, οι οποίοι, διαθέτοντας την πληροφορία, έχουν το θάρρος να μιλήσουν για τις περιπτώσεις μη ελεγχόμενης παρακολούθησης.

Θα ληφθούν τώρα πρακτικά μέτρα, ώστε νομοθετικά να περιοριστούν και να τεθούν υπό έλεγχο οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των ξένων;

- Αυτό είναι πάντα ένα ζήτημα, που συνδέεται με την κυριαρχία. Υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί, οι οποίοι με την εθελοντική συμφωνία των κρατών μελών σε κάποιο βαθμό περιορίζουν την κυριαρχία τους. Αλλά οι Αμερικανοί είναι γνωστοί ότι στην πολιτική τους δεν ακολουθούν τους διεθνείς κανόνες και επιτρέπουν στον εαυτό τους να παραβιάζουν οποιονδήποτε νόμο.

Σήμερα οι διεθνείς σχέσεις καθορίζονται από τους νόμους του ρεαλισμού, και οι ΗΠΑ μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να μην προσανατολίζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο να επιστρέψει ο κυρίαρχος ρόλος του διεθνούς δικαίου;

- Πιστεύω ότι πρώτα είναι απαραίτητο στο επίπεδο της συνείδησης και στο διεθνές επίπεδο να αποκατασταθεί ο πρωταρχικός ρόλος του εθνικού κράτους, όπου ο πληθυσμός ελέγχει την επικράτειά του. Η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου δεν πρέπει να αποβαίνει σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας. Προσωπικά υποστηρίζω την ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κρατών στη διεθνή πολιτική, την ενίσχυση των δομών τους, καθώς και των σχετιζόμενων με αυτό κανόνων διεθνούς δικαίου. Είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι η σύγχρονη παρεμβατική φιλοσοφία θα διαβρώνει περαιτέρω το διεθνές δίκαιο. Η Αμερική πρέπει να εμπεδώσει, ότι ο κόσμος δεν θέλει να γίνει ευτυχισμένος από αυτήν.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν, ότι είναι απίθανο αυτή η ιστορία να επηρεάσει πραγματικά την πολιτική σχέση μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ: η Ευρώπη εξαρτάται πάρα πολύ από τις ΗΠΑ, ώστε να επιχειρήσει κάποια πραγματικά βήματα.

- Οι πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη είναι φανατικοί ουτοπιστές. Πιστεύουν σε ένα είδος «παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών». Έχουμε να κάνουμε όχι απλά με την πολιτική συμμάχων, αλλά με μία ιδεολογική πολιτική. Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, αφού εδώ παιζουν ρόλο όχι τα λογικά κίνητρα και κριτήρια, αλλά τα ιδεολογικά. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μίας υπερατλαντικής ζώνης ελεύθερου εμπορίου, που εγώ προσωπικά τις θεωρώ μοιραίες. Δεν βλέπω κανένα όφελος για τους απλούς ευρωπαίους από ένα τέτοιο μέτρο. Γίνεται λόγος μόνο για το πώς η Αμερική θα αποκτήσει μία νέα αγορά.


Ο υφηγητής της έδρας Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Διεθνών Σχέσεων του MGIMO, Νικολάι Σουρκόφ, επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο επιδεινώθηκε ταχύτερα απ’ ότι αναμενόταν. Οι Αιγύπτιοι φιλελεύθεροι αρχικά δεν σκόπευαν να ανατρέψουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, Μόρσι, προκειμένου να μην ενταθεί η αστάθεια. Σχεδίαζαν να περιμένουν πρώτα τις επόμενες προεδρικές εκλογές, και να ανέβουν στην εξουσία ειρηνικά. Ωστόσο, καταλυτικά αρνητικό ρόλο έπαιξαν τα οικονομικά προβλήματα.

Ετσι, τονίζει, η ανάμιξη του στρατού αποτελούσε τη μοναδική ελπίδα για να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε νέα αιματοχυσία και να επιβληθεί μια σχετική τάξη. Ωστόσο, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο στρατός να συνεχίσει για αρκετό διάστημα τον ρυθμιστικό του ρόλο, επειδή η πόλωση στην αιγυπτιακή κοινωνία είναι ιδιαίτερα έντονη και για την ώρα δεν υπάρχουν οι πολιτικοί εκείνοι που θα γίνονταν αποδεκτοί από όλους. Ο ειδικός ακόμα, επισημαίνει ότι οι στρατιωτικοί θα υποχρεωθούν σύντομα να ζητήσουν ξένη βοήθεια, καθώς χωρίς αυτή δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες επιβίωσης του πληθυσμού και να αποτρέψουν νέες εξεγέρσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες η διεθνής κοινότητα -κατά κύριο λόγο οι Δυτικές χώρες- πρέπει να κατανοήσουν ότι η σταθερότητα στην Αίγυπτο, και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη της Μέση Ανατολή, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό –και- από αυτές.

Ο Νικολάι Σουρκόφ πρόσθεσε ότι τα γεγονότα στην Αίγυπτο θα έχουν σοβαρές συνέπειες για όλη την περιοχή. Η Αίγυπτος είναι η μεγαλύτερη χώρα στη Μέση Ανατολή και αποτελεί το παράδειγμα για τις άλλες. Πολλοί παρατηρητές στον αραβικό κόσμο εκλαμβάνουν τη νέα αντιπαράθεση στην Αίγυπτο σαν την αποφασιστική μάχη μεταξύ των ισλαμιστών και των κοσμικών δυνάμεων που θα καθορίσει την πορεία, στην οποία θα αναπτυχθεί η περιοχή. Την ισλαμική, ή τη Δυτική.

Ο Μόρσι έφυγε, ποιος είναι ο επόμενος;

Την άποψη ότι ο αιγυπτιακός έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κρατικό και πολιτικό σύστημα της χώρας, διαχρονικά, εξέφρασε και ο καθηγητής της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Βαβίλοφ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vzgliad, ανέφερε ότι αρχής γενομένης από το 1952, ο στρατός έπαιζε στην Αίγυπτο βαρύνοντα και αποφασιστικό ρόλο σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις. Έτσι και σε αυτή τη νέα ασταθή και δύσκολα ελέγξιμη κατάσταση ο στρατός δήλωσε ότι, όπως πάντα, είναι στο πλευρό του λαού, καθώς και ότι τώρα παίρνει τα ηνία, αλλά στη συνέχεια θα τα παραδώσει και θα περάσει σε δεύτερο πλάνο. Άλλωστε, στην Αίγυπτο υπάρχουν πλέον αρκετές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκτήσει την εμπειρία της πολιτικής ζωής.

Όσον αφορά την ανατροπή Μόρσι, ο Α.Βαβίλοφ πιστεύει ότι η απομάκρυνσή του ήταν αναπόφευκτη, διότι αυτός δεν κατάφερε να λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα και τα οποία τώρα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη οξύτητα. Όταν ο Μόρσι ανέλαβε πριν από ένα χρόνο την εξουσία, πολλοί έλεγαν πως η ωρολογιακή βόμβα για τον ίδιο δεν ήταν η πολιτική, αλλά η οικονομία. Ο λαός πρέπει να έχει φαγητό, να έχει ηλεκτρικό, βενζίνη. Χρειάζεται ένας νέος ηγέτης, ο οποίος θα μετάγγιζε νέο αίμα στην πολιτική διακυβέρνηση. Και μάλιστα, όπως ορθά αναφέρουν πολλοί σήμερα, εκεί δεν χρειάζεται πολιτικός, αλλά ένας τεχνοκράτης, ο οποίος θα μπορούσε, αν όχι να επιλύσει, τουλάχιστον να αμβλύνει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Ωστόσο, ο καθηγητής τόνισε ότι μια τέτοια προσωπικότητα, η οποία θα μπορούσε να ενώσει όλο τον αιγυπτιακό λαό, αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει. Ο Μόρσι λοιπόν έφυγε, αλλά ποιος θα είναι ο επόμενος; Ο ειδικός δεν αποκλείει την επιστροφή στην αυταρχική διακυβέρνηση, καθώς, οι απλοί Αιγύπτιοι, μεταξύ των οποίων το 30% είναι αγράμματοι, επιθυμούν την … τάξη. Δεν έχουν ανάγκη από Δημοκρατία. Για αυτούς, το σημαντικότερο είναι να τραφούν οι πολυπληθείς οικογένειές τους.

Αναπόφευκτη η ανατροπή

Η καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), Μαρίνα Σαπρόνοβα, επεσήμανε ότι στην Αίγυπτο βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος και των δομών του κράτους, η οποία απλούστατα δεν μπορεί να είναι γρήγορη από τη στιγμή που στην αιγυπτιακή κοινωνία δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με την οδό που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Σχετικά με την ανατροπή Μόρσι, πιστεύει ότι αυτός εξαρχής απολάμβανε μικρή εμπιστοσύνη. Δεδομένων των αποτυχιών στην πολιτική του, η απομάκρυνσή του ήταν θέμα χρόνου. Ωστόσο, αυτό δεν λύνει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Την Αίγυπτο αναμένει μια μακρά περίοδος οικονομικών και κοινωνικών τριβών. Πάντως, στη χώρα δεν θα συμβεί εμφύλιος πόλεμος, καθώς δεν είναι ούτε Λιβύη ούτε Συρία. Εκεί, εκτός των άλλων, δεν υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός όπλων στα χέρια του πληθυσμού.

Οι εξελίξεις στο εξής, εκτιμά η κ.Σαπρόνοβα, θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από τους στρατιωτικούς, καθώς ο στρατός είναι η μοναδική οργανωμένη δύναμη που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού και είναι ικανή για μια ακόμη φορά να θέσει την πολιτική διαδικασία υπό τον έλεγχό του, και να αποκαταστήσει την τάξη. Ο στρατός θα ενεργήσει ως θεματοφύλακας. Μετά, θα παραδώσει την εξουσία στα πολιτικά πρόσωπα και θα διεξαχθούν εκλογές.

Κίνδυνος διάλυσης της Αιγύπτου

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, Γιεβγκένι Σατανόφσκι, μιλώντας στο ραδιόφωνο Vesti FM, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αίγυπτο πιο τεταμένη από ότι φαίνεται σε έναν ξένο. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, με την περιφέρεια να μην υπακούει το κέντρο, τις πόλεις της διώρυγας του Σουέζ να λένε «Φτάνει πια να ταΐζουμε το Κάιρο», και το Δέλτα να ζει απομονωμένο από την Άνω Αίγυπτο.

Κατά τον ίδιο, η επέμβαση των στρατιωτικών ήταν απαραίτητη προκειμένου η χώρα να μην διαιρεθεί, καθώς ο κίνδυνος ενός εμφυλίου πολέμου είναι πολύ υψηλός. Όπως αναφέρει, συγκεντρώθηκαν 15 εκατομμύρια υπογραφές για να αποχωρήσει ο Μόρσι από τη θέση του, δηλαδή μερικά εκατομμύρια περισσότερα από ότι οι ψήφοι που είχε συγκεντρώσει. Ο ίδιος άλλωστε στην πρόσφατη ομιλία του αναγνώρισε τα λάθη του. Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσαν πάντως οι ανταλλαγές πυροβολισμών, η χρήση μαχαιριών και ο πετροπόλεμος σε μεγάλες πόλεις όπως η Αλεξάνδρεια και το Κάιρο.


Ο Μπένυ κάνει πόλεμο, με αντάρτες παλληκάρια, "φέρε μάννα το όπλο μου", λέγετε ότι ξεφώνιζε το πρωτοπαλίκαρο αλλά έφαγε μια στο κεφάλι και ησύχασε!
Κάτσε καλά αυτή είναι δική μου μάχη, η μητέρα των μαχών θα έλεγα, του είπε αυστηρά ο Μπένυ μας και ξεκίνησε την επανάσταση.
Σήκωσε τα μανίκια, τέντωσε δυναμικά και πεισματάρικα το θεληματικό του πιγούνι και είπε με ύφος που δεν σήκωνε αντίρρηση.

Διαφωνώ, όχι άλλα δημοσιονομικά μέτρα, όχι νέους φόρους στον κοσμάκη, θέλουμε ανάπτυξη εδώ και τώρα!

Τς!!! Τί είπες τώρα αντέταξαν οι τροικανοί και ο Μπένυ μας ενοχλημένος σήκωσε το δάχτυλο τοκούνησε απειλητικά και φώναξε:
Διαφωνώ (δις) και ξέρετε πως δεν αστειεύομαι. Διαφωνώ όπως διαφώνησα στο πρώτο και δεύτερο και τρίτο μνημόνιο.
Διαφώνησα στο πρώτο μνημόνιο και έγινα υπουργός οικονομικών, διαφώνησα στο δεύτερο και έγινα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξέρω καλά τι σας λέω!
Βέβαια η μεγάλη νίκη ήρθε όταν διαφώνησα στο μαύρο της ΕΡΤ, τότε έγινα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Διαφωνώ και αντιστέκομαι, τρέμετε τροικανοί, ήλθεν η ώρα σας!
Ο μεγάλος οραματιστής Μπένυ στοχεύει ψηλά, θα κάνει την Ελλάδα μεγάλη, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη θα γίνει η χώρα, αν λέω αν, ο Μπένυ μας σκαρφαλώσει στην ιεραρχία της τροικας εξωτερικού.

Εξ άλλου καλύτεροι είναι αυτοί οι χαρτογιακάδες από τον Μπένυ μας;
Άσε που παίρνουν έναν σκασμό λεφτά, μαύρα, αφορολόγητα και τους τρέμουμε όλοι εμείς οι απελπισμένοι ιθαγενείς, τρώνε- πίνουν στο τσάμπα-νομίζω το "τρώνε" είναι το δέλεαρ-πηγαίνουν έρχονται όποτε γουστάρουν και λογαριασμό δεν δίνουν!

Θέση ιδανική για τον Μπενάκο, διότι τώρα τελευταία έχει ένα ζήτημα με τους διάφορους υπουργίσκους, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε αλλά είναι δυνατόν κοτζάμ Μπένυ να συνομιλεί με μπουμπούκους;
Νομίζω το μεγάλο του ζήτημα είναι πως δεν τον προλαβαίνει τον τηλεπωλητή-υπουργό όταν αρχίζει να μιλά. Γλώσσα δεν βάζει μέσα του ο άτιμος -είδατε τι κάνει η τηλεοπτική εμπειρία- είδε και απόειδε το αρχηγόπουλο και σκέφτηκε να διαφωνήσει.

Μια διαφωνία την ημέρα κάνει καλό στο προφίλ του, του είπε ο επικοινωνιολόγος του και οφείλει να τον ακούει, τόσα φράγκα του σκάει και είναι και εποχή κρίσης!

Στα άρματα στα άρματα λοιπόν ο μέγας επαναστάτης, σοσια-ληστής, βαμμένος με τα χρώματα του πολέμου βγήκε στο μετερίζι του αγώνα και ποιος τον σταματά.

Κρυφτείτε τροικανοί, εξαφανιστείτε γερμανοί, στη μπάντα Σοίμπλε μη σε πατήσει το παιδί το παλικάρι, ο αγωνιστής!
Εγώ το χρέος μου το έκανα, σας ενημέρωσα για την μηχανή του πολέμου που έρχεται κατά πάνω σας, με μοναδικό στόχο τη νίκη. Τι θα κάνετε εσείς είναι άλλο θέμα.

Α μην το ξεχάσω συνέλληνες, θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες, κρυφτείτε μη σας πάρουν τα σκάγια!
Κρυφτείτε και μόλις πέσει ο κουρνιαχτός, πανηγυρίστε γιατί σωθήκατε από τον μεγάλο διαφωνούντα Μπένυ και -μεταξύ μας- αν καταφέρει να πάρει καμμιά θεσούλα θα έχετε και μεγαλύτερο μέσον!!!


Σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠαΣοΚ, με αιχμή ότι συνιστά απειλή για τα δημοκρατικά κεκτημένα της χώρας, ανοίγματα προς το ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠαΣοκ, αλλά και μία για πρώτη φορά λεπτομερή αποκάλυψη των προθέσεών του σε σχέση με την στάση πληρωμών, στην οποία ο κ. Αλ. Τσίπρας είναι διατεθειμένος να προχωρήσει προφανώς ως βάση διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, περιελάμβανε η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πάτρα, το βράδυ της Πέμπτης.

Ως προς το πιεστικό ερώτημα για το πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα, ο κ. Τσίπρας ήταν για πρώτη φορά αναλυτικός στην απάντηση:

«Εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια. Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια του λαού μας και μετά οι τοκογλύφοι. Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Αυτή είναι η διαφορά μας», τόνισε.

Όπως είπε, το μνημόνιο έχει επιβαρύνει τη χώρα με τεράστια ποσά νέου δανεισμού. «Πήραμε 219 δισ. Από αυτά μόνο τα 7,8 έχουν πάει στο δημόσιο προϋπολογισμό. Όλα τα άλλα πήγαν για να πληρώνουμε τους πιστωτές. Δηλαδή δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα παλιά δάνεια και ο λαός μας να βυθίζεται στην εξαθλίωση, αρκεί οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες να είναι στις θέσεις τους και να μας κυβερνάνε», είπε και συνέχισε: «Μόνο οι τόκοι που έχουμε να πληρώνουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπερβαίνουν τα 25 δισ. ευρώ: 7,2 για το 2013, 7,1 για το 2014, 6,1 για το 2015 και 5,6 για το 2016».

Όπως είπε, αυτά είναι τα χρήματα για την ανόρθωση. «Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη, 25 δισ. που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με τη κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε έντονα προεκλογικό χαρακτήρα και πολλαπλές αναφορές στις «μετρημένες» μέρες της σημερινής κυβέρνησης. «Θα πέσουν κι οι δυο και θα πέσουν με πάταγο. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Όσο μένουν αυτοί στη κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα βγαίνουν εκτός ελέγχου.Τόσο περισσότερο θα κινδυνεύουν δημοκρατικές κατακτήσεις. Για αυτό είναι η ώρα να βάλει ο λαός μας ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Είναι ώρα να μιλήσουν τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «δεν είναι σήμερα σε κίνδυνο μόνο ότι απέμεινε από μισθούς, συντάξεις, αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Δεν αποσυντίθεται μόνο η κοινωνία. Δεν κουρελιάζεται μόνο κάθε μέρα, συστηματικά και επίμονα, η εθνική κυριαρχία και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε: «χτίζεται και ένα νέο καθεστώς, αντιδημοκρατικό, βάρβαρο, με μισθούς Βουλγαρίας και δικαιώματα Κίνας». Κατόπιν αυτών, παρότρυνε τους πολίτες σε «αγώνα, αγώνα και πάλι αγώνα».

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το ΠΔ Δένδια 
Χρειαζόμαστε επειγόντως Συνταγματικό Δικαστήριο 
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι συνταγματικό το σχέδιο ΠΔ του κ. Δένδια για την απαγόρευση στην ουσία των διαδηλώσεων των πολιτών. Ο Αστυνομικός Διευθυντής πλέον θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα διαδηλώνουν οι πολίτες και πως θα στήνονται στους δρόμους. Νομίζουμε ότι ήρθε πλέον η ώρα να περάσει ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων σε ανεξάρτητο κληρωτό Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη που σέβονται τους πολίτες τους.

Είμαστε από τα λίγα κράτη που δεν διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο. Μην ξεχνάμε ότι, ακόμα και στην Αίγυπτο, το Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν εκείνο το οποίο πρώτο αντιστάθηκε στο θεοκρατικό καθεστώς που ήθελε να επιβάλει ο Μόρσι. Αυτό έδωσε θάρρος στο λαό να βγει στους δρόμους και να απαιτήσει την ανατροπή του καθεστώτος. Ακόμα και ο στρατός που ανέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία στην Αίγυπτο δήλωσε χθες ότι επιτρέπει ελεύθερα τις διαδηλώσεις φτάνει αυτές να είναι ειρηνικές.

Χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως, ένα ανεξάρτητο κληρωτό Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα είναι ο φρουρός της νομιμότητας, όταν αυτή παραβιάζεται από την εκτελεστική ή την νομοθετική εξουσία. Αυτή τη στιγμή οι ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού είναι παντελώς απροστάτευτα.

Γιατί ο Έντουαρντ Σνόουντεν διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης των ΗΠΑ; Πώς πήρε την απόφαση να προχωρήσει στις αποκαλύψεις. Έχει σκεφτεί τις πιθανές συνέπειες; Γιατί αποκάλυψε την ταυτότητά του; Σε αυτά τα ερωτήματα απάντησε, μεταξύ άλλων, ο 29χρονος πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), σε συνέντευξή του στον Guardian.
Έρχεται κάποια στιγμή που «τελικά συνειδητοποιείς ότι ο λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει για αυτές τις υποθέσεις και όχι κάποιος που απλώς διορίστηκε από την κυβέρνηση», λέει ο Σνόουντεν στον Glenn Greenwald της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».
Μιλώντας για τις πιθανές συνέπειες των αποκαλύψεων, ο Σνόουντεν έχει σκεφτεί όλες τις ενδεχόμενες κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησησης προς το πρόσωπό του. Είναι ένας φόβος υπό τον οποίο θα ζει για την υπόλοιπή του ζωή, σημειώνει, προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς να πας ενάντια στις ισχυρότερες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο και να είσαι εντελώς απαλλαγμένος από τον κίνδυνο».
Αποσπάσματα της συνέντευξης του Σνόουντεν στον Guardian(Μετάφραση: Κατρίν Αλαμάνου)

Edward Snowden: Το όνομά μου είναι Εντ Σνόουντεν. Είμαι 29 ετών. Δουλεύω για την Booz Allen Hamilton Inc. ως αναλυτής υποδομών για τη NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ) στη Χαβάη.
Glenn Greenwald: Σε ποιες άλλες θέσεις είχες δουλέψει πριν στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών;
E.D: Έχω υπάρξει μηχανικός συστημάτων, διαχειριστής συστημάτων, ανώτερος σύμβουλος για την CIA, σύμβουλος και υπάλληλος συστημάτων τηλεπικοινωνιών.
G.G: Ένα από τα πράγματα για τα οποία ο κόσμος θα δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στο να προσπαθήσει να σε καταλάβει:  Τι-ποιος είσαι και τι σκέφτεσαι, υπήρξε κάποιο σημείο που ξεπέρασες το όριο από την απλή σκέψη του να γίνεις πληροφοριοδότης ως το σημείο να πάρεις την απόφαση να γίνεις στην πραγματικότητα ένας; Περίγραψε στον κόσμο αυτή τη διαδικασία λήψης της απόφασης.
E.D: Όταν είσαι σε θέσεις προνομιακής πρόσβασης, όπως διαχειριστής συστημάτων σε τέτοιου είδους υπηρεσίες πληροφοριών, είσαι εκτεθειμένος σε πολύ περισσότερες πληροφορίες σε ευρύτερη κλίμακα από ό, τι ένας κανονικός υπάλληλος. Και εξαιτίας αυτού, βλέπεις πράγματα που μπορούν να σε ταράξουν. Όμως, κατά τη διάρκεια της καριέρας ενός κανονικού υπαλλήλου, θα βρισκόταν κανείς αντιμέτωπος με μία ή δύο τέτοιες περιστάσεις. Όταν βλέπεις τα πάντα, τα βλέπεις όλο και συχνότερα και αναγνωρίζεις ότι κάποια από αυτά τα πράγματα συνιστούν στην πραγματικότητα παραβάσεις. Και όταν μιλάς σε άλλους γι’ αυτά σε ένα μέρος σαν αυτό, όπου αυτή είναι η καθημερινή φυσιολογική κατάσταση, αυτοί έχουν την τάση να μην σε παίρνουν στα σοβαρά και, ξέρεις, να σε προσπερνούν.
Αλλά με τον καιρό αυτή η γνώση για τις παραβιάσεις κατά κάποιο τρόπο συσσωρεύεται και νιώθεις υποχρεωμένος να μιλήσεις σε κάποιον γι’ αυτό. Και όσο περισσότερο μιλάς γι’ αυτό, τόσο περισσότερο σε αγνοούν, σου λένε ότι δεν είναι πρόβλημα, έως ότου τελικά συνειδητοποιείς ότι ο λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει για αυτές τις υποθέσεις και όχι κάποιος που απλώς διορίστηκε από την κυβέρνηση.
G.G: Μίλησέ μας λίγο για το πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα το αμερικανικό σύστημα παρακολούθησης. Έχει ως στόχο όλους τους Αμερικανούς;
E.S: H NSA και η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών γενικότερα εστιάζει στην απόκτηση πληροφοριών από όπου μπορεί, με κάθε δυνατό μέσο. Πληροφορίες για τις οποίες πιστεύει -βασισμένη σε ένα είδος αυτό-πιστοποίησης- ότι εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Αρχικά είδαμε ότι το ενδιαφέρον ήταν επιλεκτικά περιορισμένο καθώς οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών συγκεντρώνονταν στο εξωτερικό. Τώρα, σταδιακά, βλέπουμε ότι αυτό συμβαίνει και στο εσωτερικό. Και για να το κάνει αυτό η NSA θέτει ως στόχο τις επικοινωνίες του καθενός. Τα  απορροφά (τα δεδομένα) με προεπιλογή. Τα συλλέγει στο σύστημά της, τα φιλτράρει, τα αναλύει, τα καταμετρά και τα αποθηκεύει για περιόδους, απλώς επειδή αυτός είναι ο ευκολότερος, αποτελεσματικότερος και ισχυρότερος τρόπος για να πετύχουν αυτούς τους σκοπούς.
Έτσι, ενώ μπορεί να προτίθενται να θέσουν στο στόχαστρο κάποιον που σχετίζεται με κάποια ξένη κυβέρνηση ή κάποιον ύποπτο για τρομοκρατία, παρόλ’ αυτά συλλέγουν και τις δικές σου επικοινωνίες για να το κάνουν αυτό. Κάθε αναλυτής, ανά πάσα στιγμή μπορεί να βάλει στο στόχαστρο οποιονδήποτε, κάθε επιλογέας οπουδήποτε. Σε ποια περίπτωση αυτές οι επικοινωνίες θα συλλεχθούν, εξαρτάται από το εύρος των δικτύων του αισθητήρα και τα δικαιώματα που έχει ο συγκεκριμένος αναλυτής. Δεν έχουν όλοι οι αναλυτές τη δυνατότητα να θέσουν στο στόχαστρο τα πάντα. Πάντως εγώ, όταν καθόμουν στο γραφείο μου, είχα σίγουρα το δικαίωμα να υποκλέπτω οποιονδήποτε, από εσένα ή τον λογιστή σου μέχρι έναν ομοσπονδιακό δικαστή και ακόμη και τον πρόεδρο (σ.σ. των ΗΠΑ) αν είχα το προσωπικό του e-mail.
G.G: Ένα από τα πιο εξαιρετικά σημεία αυτής της ιστορίας είναι ότι συνήθως οι πληροφοριοδότες κάνουν ό, τι κάνουν ανώνυμα και λαμβάνουν μέτρα για να παραμείνουν ανώνυμοι για όσο διάστημα μπορούν ή για πάντα, όπως συνήθως επιθυμούν. Εσύ, από την άλλη πλευρά, έχεις την αντίθετη συμπεριφορά, δηλαδή δηλώνεις ανοιχτά ότι εσύ είσαι το πρόσωπο πίσω από τις αποκαλύψεις. Γιατί επέλεξες να το κάνεις αυτό;
E.D: Θεωρώ ότι στον λαό οφείλεται μία εξήγηση για τα κίνητρα πίσω από τους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις αποκαλύψεις, που είναι εκτός του δημοκρατικού μοντέλου. Όταν υπονομεύεις την εξουσία της κυβέρνησης, αυτό είναι ένα θεμελιωδώς επικίνδυνο πράγμα για τη δημοκρατία. Και αν το κάνεις αυτό κρυφά συνεχώς -όπως κάνει η κυβέρνηση όταν θέλει να επωφεληθεί από μία μυστική δράση που ανέλαβε. Θα δώσει ένα είδος εντολής στους αξιωματούχους, όπως «πείτε στον Τύπο για αυτό και το άλλο, ώστε ο λαός να γνωρίζει ότι είμαστε με το μέρος τους». Όμως σπάνια το κάνουν αυτό, αν το κάνουν ποτέ, όταν συντρέχει κατάχρηση. Αυτό αποδίδεται σε απλούς πολίτες. Όμως αυτοί συνήθως δυσφημίζονται. Ξέρεις, διαδίδεται ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εχθροί της χώρας, ότι είναι εναντίον της κυβέρνησης. Αλλά εγώ δεν είμαι. Δεν είμαι διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο. Δεν έχω ειδικές ικανότητες. Είμαι απλώς άλλος ένας τύπος που κάθεται εκεί, κάθε μέρα, στο γραφείο, παρακολουθεί τι συμβαίνει και σκέφτεται: «Αυτό είναι κάτι που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να το αποφασίσουμε. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν αυτά τα προγράμματα και οι πολιτικές είναι σωστές ή λάθος». Και εγώ είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω με τα έγγραφα για να υπερασπιστώ την αυθεντικότητά τους και λέω: «Δεν τα άλλαξα. Δεν  τροποποίησα την ιστορία. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό είναι αυτό που συμβαίνει. Εσείς πρέπει να αποφασίσετε αν χρειάζεται να συνεχίσουμε να το κάνουμε».
G.G: Έχεις σκεφτεί ποια θα είναι η απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στη συμπεριφορά σου, τι μπορεί να πουν για σένα, πώς μπορεί να προσπαθήσουν να σε απεικονίσουν, τι ενδεχομένως θα προσπαθήσουν να σου κάνουν;
E.S: Ναι, θα μπορούσαν να με κυνηγήσουν από τη CIA. Μπορεί να έχω ανθρώπους τους να με κυνηγούν ή άτομα από τους εξωτερικούς συνεργάτες τους σε άλλες χώρες. Ξέρεις, συνεργάζονται στενά με κάποια άλλα κράτη. Ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις triads (σ.σ. οργανωμένες εγκληματικές ομάδες) ή οποιονδήποτε από τους πράκτορες τους ή ό, τι έχουν στο ενεργητικό τους. Έχουμε έναν σταθμό της CIA λίγο πιο πάνω στον δρόμο, στο προξενείο εδώ στο Hong Kong (σ.σ. Η συνέντευξη δόθηκε όταν ο Σνόουντεν ήταν ακόμη στο Χονγκ Κονγκ) και είμαι σίγουρος ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ απασχολημένοι. Και αυτός είναι ένας φόβος υπό τον οποίο θα ζω για το υπόλοιπο της ζωής μου, όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή. Δεν μπορείς να πας ενάντια στις ισχυρότερες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο και να είσαι εντελώς απαλλαγμένος από τον κίνδυνο.

Πηγή: democracynow.org


Σίγουρα το όνομα Τζων Χόλτριν δεν λέει τίποτα σε κανέναν. Κακώς, αφού θά έπρεπε να λέει, διότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι από τους Μέντορες της Νέας Τάξης και έχει επηρεάσει καταστάσεις και αποφάσεις που αφορούν την παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη όσο λίγοι.
Ο Τζών Χόλτριν είναι σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα και παλιότερα του προέδρου Κλίντον.
Είναι ο συγγραφέας του πολυσέλιδου βιβλίου Εccosience. Το βιβλίο Eccosience πραγματεύεται την με κάθε μέσο ανάγκη μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, ώστε να σωθεί η φύση! Το βιβλίο προέρχεται και αυτό από την δεκαετία του 70, από την ίδια δεκαετία που γέννησε και τα κινήματα «απελευθέρωσης», καθώς και τις new age θεωρίες της κλιματικής αλλαγής κ.λ.π.

Στο βιβλίο Eccosience ο Χόλτριν μιλάει για την ανάγκη μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού ως και τα πεντακόσια εκκατομύρια!!! Στην Αμερική τα τελευταία χρόνια μια σειρά από σημαντικούς ανθρώπους που σχετίζονται με την Νέα Εποχή -όπως ο Μπίλ Γκέιτς- έχουν εκφραστεί υπέρ της απομείωσης του παγκόσμιου πλυθησμού ως μέσον σωτηρίας της φύσης.
Υπάρχει και το γνωστό μνημείο αγνώστου προελεύσεως στην Γεωργία των ΗΠΑ όπου αναγράφονται όλες οι «εντολές» των ταγών της Νέας Τάξης με πρώτη: Κράτα τον πληθυσμό στα 500.000.000.

Πως θα επιτευχθεί όμως ο συγκεκριμένος στόχος;
Ο ο Χόλντριν στο βιβλίο Eccosience μιλάει για μαζικούς εμβολιασμούς και μαζικές στειρώσεις του πληθυσμού.
Ήδη στην Ινδία εφαρμόζουν την στείρωση παρέχοντας δώρα και ελαφρύνσεις σε όσους προσέλθουν οικειοθελώς να στειρωθούν. Ανάλογες πρακτικές εφαρμόζουν και στην Κίνα.
Αλλά η συζήτηση έχει ανοίξει και στην πολιτισμένη Δύση, μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ. Με τον νόμο Οbamacare θα παρέχεται δωρεάν από το Αμερικανικό ασφαλιστικό σύστημα η δυνατότητα στείρωσης σε κορίτσια από 15 χρονών…! Τα κορίτσια θα μπορούν δωρεάν και χωρίς την συγκατάθεση των γονέων τους να παίρνουν μια πολύ σημαντική και μη αναστρέψιμη απόφαση για την ζωή τους.

Αν αυτό δεν αποτελεί στην πράξη εφαρμογή του νεοταξικού δόγματος της απομείωσης του πληθυσμού, τότε τί ακριβώς είναι;
Το καθεστώς Ομπάμα -το έχουμε πει- διολισθαίνει όλο και περισσότερο προς μια νεοταξική δικτατορία.
Το γεγονός αυτό πιστοποιείται με μια σειρά νόμων και αποφάσεων που καταδεικνύουν τις προθέσεις του καθεστώτος.
Πρώτα ο νόμος S 510 για τους οικιακούς λαχανόκηπους , νόμος που απαγορεύει την οικιακή καλλιέργεια και σαφώς ευνοεί τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων και σπόρων.
Μετά ο νόμος Ομπάμα που επιβάλει αναγκαστικά το μικροτσίπ σε όποιον θέλει να έχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ύστερα η συζήτηση για την οπλοκατοχή που υποκρύπτει την πρόθεση της κυβέρνησης Ομπάμα να καταργήσει το Άρθρο 2 του Αμερικανικού συντάγματος για την ελεύθερη κατοχή όπλων.
Και τώρα η στείρωση που παρέχεται δωρεάν από το Αμερικάνικο δημόσιο.

Η κυβέρνηση Ομπάμα εφαρμόζει όλη την νεοταξική ατζέντα. Μεταλλαγμένα τρόφιμα, τσιπάκια στους πολίτες , απαγόρευση όπλων ώστε να είναι ακίνδυνος ο πληθυσμός, αυξημένες αρμοδιότητες στην υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων (fema) και όλα αυτά μαζί με το κλασικό πακέτο αριστερής ελευθεριότητας το οποίο παραδοσιακά υποστηρίζουν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ.

Τα εντάλματα της Νέας Τάξης εφαρμόζονται πρώτα πιλοτικά στις ΗΠΑ και ύστερα στον υπόλοιπο κόσμο.
Στην πατρίδα μας πρώτα μαντρώσανε τον πολίτη με το ΑΜΚΑ -απαραίτητο για κάθε συναλλαγή με το σύστημα υγείας- και μετά ξεκίνησαν την συζήτηση για την «Κάρτα του Πολίτη».
Τώρα, μετά από τρία χρόνια διεθνούς κατοχής της χώρας, συζητάνε και για την επιβολή του codex alimentarius στα τρόφιμα και για φορολόγηση αγροτεμαχίων και για πρόσθετες δυσκολίες στην αγορά και κατοχή όπλου.
Όλες αυτές οι φαινομενικά άσχετες κινήσεις είναι μέρος της περίφημης Ατζέντας 21 που έχει υιοθετηθεί επισήμως από τον Ο.Η.Ε. και αποτελεί ουσιαστικά τον πρόγραμμα μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης...O Γερμανός οικονομολόγος Dirk Müller (Mr. Dax) αποκαλύπτει…
  • Η Ελλάδα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη
  • Το ΔΝΤ θέλει την κατάρρευσή της 
  • Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ ο Παπανδρέου
Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για την ελληνική “διάσωση”, τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προβαίνει στο νέο του βιβλίο «Showdown», ο Γερμανός οικονομολόγος Dirk Müller, γνωστός και ως Mr. Dax.

Όπως υποστηρίζει, στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», τον Γ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο Müller αναλύει τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

«Ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Ελληνες και το αέριο»:

«Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Müller και συνεχίζει:

«Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.

Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

«Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» ο Παπανδρέου

Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Müller αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Το ΔΝΤ θέλει την κατάρρευση της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Müller υποστηρίζει ότι ο κ. Schaeuble δεν ήθελε τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Angela Merkel, Οτμαρ Ισινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Πηγή: Banking News 

Αναγκάστηκαν, οι "Ηγέτες" μας να παρακάμψουν Ιστορία, Ιδεολογίες και Κομματικές ταυτότητες για να μας... σώσουν! Δοξάστε τους!...

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Στην ψυχοκοινωνική θεωρία είναι αποδεκτό ότι η χάραξη ορίων και ο προσδιορισμός κάποιων μορφών αποδεκτής ατομικής και συλλογικής συμπεριφοράς αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τη θεμελίωση "πλαισίων αναφοράς". Τα συγκεκριμένα πλαίσια αναφοράς απορρέουν από το πλέγμα των γραπτών και άγραφων νόμων που τα διέπουν και από τη φύση των δοσμένων δομών και θεσμών που στοιχειοθετούν την αποδεκτή συστοιχία ηθών και εθίμων.

Το ελληνικό κοινωνικό σύστημα, όπως όλες οι κοινωνίες του Δυτικού Κόσμου, ακολουθούσε το παραπάνω σχήμα αλλά αυτό μοιάζει σαν να μην ισχύει πια στις μέρες μας, εποχή της τρόικα, στην Ελλάδα της, πρωτόγνωρης όσο και αγαστής, συνεργασίας των δύο ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ιδεολογικών πόλων και πολιτικών Κομμάτων της μεταπολιτευτικής εποχής, τουτέστιν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

“Τις ή τι πταιει» για την κατάσταση;

Διαβάζοντας προσεκτικά τα όσα πρόσφατα είπα ο Βουλευτής, και τέως Υπουργός της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας κ Μάκης Βορίδης, μάλλον το οφείλουμε, κατά κύριο λόγο, στον γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ, τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου άν και, κατά την προσωπική μου άποψη, ολάκερο το πολιτικό μας σύστημα τις τελευταίες 4 δεκαετίες καταφέρνει να τα πάει καλά στο παιχνίδι του ‘Φάσκω και...Αντιφάσκω!’

Δεν αποτελεί τρανταχτή απόδειξη αυτής της εκτίμησής μου η ιστορικά-ανιστόρητη «αγαστή Συγκυβέρνηση» Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και των πάλαι ποτέ φανατικών «ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ» κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και των επιτελείων τους;

Πρακτικά, και τα 2 Κόμματα είχαν ήδη μεταλλαχθεί με τον κ Σημίτη να συγκλίνει προς το Κέντρο με την «φιλελευθεροποίηση» του ΠΑΣΟΚ που ενώ υποτίθεται ότι αντιμαχόταν, ουσιαστικά ευνοούσε το κέρδος, πίεζε την υπερκατανάλωση και λειτουργούσε με καπιταλιστικές μεθόδους συναλλαγής και τη Νέα Δημοκρατία που, υπό την ηγεσία του κ Καραμανλή, φάνηκε να εγκαταλείπει τις κλασικές της θέσεις συγκλίνοντας προς τις κεντρώες απόψεις του ΠΑΣΟΚ.

Και ήταν, υπό τον κ Σημίτη Σοσιαλιστική Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προερχόμενη από το Κόμμα που ενσάρκωνε, έλεγε ο Ιδρυτής του, τη σοσιαλιστική θεωρία κοινωνικής δικαιοσύνης και της δικαίωσης του αγώνα των εργαζομένων τάξεων απέναντι στο.. μεγάλο Κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση του Μάαστριχτ.

Ήταν το ΠΑΣΟΚ του κ Σημίτη που μας ενέταξε στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ και ήταν ο κ Σημίτης εκείνος που παρέδωσε το «δαχτυλίδι εξουσίας» στον κ Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγοντάς του το δρόμο προς την Πρωθυπουργία μετά από μία πενταετή «παρένθεση» της, εντυπωσιακά μεταλλαγμένης για πολλούς παραδοσιακούς της οπαδούς ψηφοφόρους και φίλους, Νέας Δημοκρατίας.

Σε γενικές γραμμές ευελπιστώ ότι λίγοι θα διαφωνήσουν, άσχετα με την Κομματική τους τοποθέτηση...

Πώς, όμως, εξελίσσονται τα πράγματα στα μέσα του έτους 2013;

Οι σχέσεις Κράτους πολίτη στην πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά θα πρέπει επιτέλους να τις δούμε και σαν εντυπωσιακά ψυχοπαθολογικές. Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στο ελληνικό κράτος.

Έτσι, τη στιγμή που οι Έλληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονταν στο να θεωρούν το κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό" ταυτόχρονα κοινωνικοποιούσαμε τις νεώτερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, τον πιό σίγουρο εργοδότη, σαν μιά παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την αλλαγή της κυβέρνησης για να αρμεχτεί από τα...δικά της παιδιά!"

Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νέο-Έλληνες αναπτύξαμε τη σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμέναμε να ευνοηθούμε από το κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζαμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παρανοϊκότητας άσχετα με το που στεκόμασταν ...Κομματικά!

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό έρχεται τώρα ο Πρωθυπουργός μας και Πρόεδρος και Πρόεδρος της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας να εναγκαλίζεται με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εμφανώς φιλικά, εάν όχι στοργικά, καθώς τους «ενώνει ο κοινός στόχος ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…»

Η «Δεξιά» (άντε επιεικώς Κεντροδεξιά) σε εναγκαλισμό αγαστής συνεργασίας με την «Αριστερά» (άντε επιεικώς Κεντροαριστερά) για να μας «ΣΩΣΟΥΝ» εμάς τους Έλληνες και την Ελλάδα αφού μας παρέδωσαν, Κυβερνώντας μας εναλλάξ, στην αγκαλιά της «Τρόικα…»
Ήμαρτον, Κύριε!...

Και άντε τώρα να καταλάβει ο σύγχρονος Έλληνας τι σημαίνει Αριστερός, τι σημαίνει Καπιταλιστής, τι σημαίνει σοσιαλιστής, τι σημαίνει φιλελεύθερος και τελικά ποιός ευθύνεται για το μπέρδεμα και τον Εθνικό μας αχταρμά;Ακόμη μεγαλύτερη πλέον η τουρκική εκπροσώπηση στη FUEN, αφού εκτός των αλυτρωτικών τουρκοσυλλόγων έγινε πια δεκτό ως μέλος και το DEB, το κόμμα των τουρκοφρόνων της ελληνικής Θράκης…
 

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), του αλυτρωτικού δηλαδή σωματείου που δραστηριοποιείται στη Δυτική Ευρώπη με πακτωλούς μαύρου τουρκικού χρήματος, η λεγόμενη «Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων» (FUEN) πραγματοποίησε στο διάστημα 19-23 Ιουνίου 2013 το ετήσιο συνέδριο της στο Ν.Τιρόλο της Ιταλίας και σε αυτό την…«Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» την εκπροσώπησαν η ΑBTTF, ο «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD) και το κόμμα DEB, που υπέβαλε μάλιστα και αίτημα ένταξης ως μέλους στη FUEN. Παρών φυσικά για λογαριασμό της ABTTF ο διαβόητος αρχιχαφιές-πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίπογλου, ενώ από το DEB παρέστησαν ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο σύμβουλός του Αϊντίν Αχμέτ, καθώς και τα μέλη Λεϊλά Σαλίχογλου και Σερήφ Οσμάν. Τον BTAYTD εκπροσώπησε ο φανατικός τουρκόψυχος – και αρθρογράφος της προξενοφυλλάδας της Κομοτηνής «Γκιουντέμ» – Τζεμίλ Καμπζά, ενώ το «παρών» έδωσε και η “Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης” (ΠΕΚΕΜ) με τη διευθύντριά της (και επίσης διαβόητη τουρκοπρακτοράντζα) Περβίν Χαϊρουλλάχ. Σχεδόν όλος ο…καλός κόσμος δηλαδή ήταν εκεί (τον βλέπετε και στην 1η φωτογραφία)!
 
Από το συνέδριο βέβαια δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι γνωστές ευρω-χαζοχαρούμενες σάχλες, όπως ένα…Φεστιβάλ Γεύσεων (από τα διάφορα μέλη της FUEN) ή σαν κι αυτό που βλέπετε στη 2η φωτογραφία, με τα πολύχρωμα μπαλόνια προφανώς να συμβολίζουν την ευρωπαϊκή…πολυεθνικότητα και πολυπολιτισμικότητα. Επειδή όμως, πλην της συγκεκριμένης γελοιότητας, είχαμε κι πιο…σοβαρά, να σας ενημερώσουμε ότι κατά τις εκλογές που έγιναν στην βουλή των αντιπροσωπειών της FUEN, το κόμμα DEB ως εκπρόσωπος (σ.σ. ρητά και ξεκάθαρα) της…Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης είδε την αίτηση του ως νέου μέλους να γίνεται δεκτή. «Έτσι» συνεχίζει η επίσημη ανακοίνωση της ABTΤF,  «η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης πέτυχε μία ιστορική επιτυχία και πλέον θα εκπροσωπείται πλέον στην FUEN, από τον BTAYTD, το κόμμα DEB και την ABTTF. Και ο πρόεδρος όμως της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου εξελέγη στο Δ.Σ. της FUEN, έλαβε μάλιστα και το αξίωμα του αντιπροέδρου».

Και για να μη σας μείνει καμμιά αμφιβολία για το αντικειμενικό πνεύμα που κυριαρχεί μέσα σ’ αυτή την περίφημη FUEN (σ.σ. ναι, είναι η γνωστή οργάνωση που, όπως πολλές φορές σας έχουμε γράψει στο «Προξενείο-Στοπ», τα μέλη της πηγαινοέρχονται στη Θράκη με όλα τα έξοδα πληρωμένα και βγάζουν εκθέσεις σε βάρος της χώρας μας), η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:
«Τα παραβιασθέντα μειονοτικά μας δικαιώματα και οι επιθέσεις μίσους ενάντια στην μειονότητα μας συζητήθηκαν στη βουλή των αντιπροσωπειών και έγινε δεκτό το σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλλαν από κοινού η ABTTF και ο BTAYTD ως επιτροπή ¨Τούρκων Δυτικής Θράκης¨, και αφορούσε τα αναγνωρισμένα από διεθνείς συνθήκες δικαιώματα της μειονότητας, τα οποία παραβιάζονται από την Ελλάδα. Επίσης εγκρίθηκε και το κείμενο που υπέβαλλαν οι ABTTF και BTAYTD, στο οποίο αναφέρεται η αύξηση επιθέσεων μίσους κατά της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και ζητείται από την Ελλάδα να πάρει μέτρα για την αποτροπή τους».
Είπατε τίποτε;

Πηγή Προξενείο Στοπ