Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Ιουλ 2013

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Πως επιτρέψαμε να χρησιμοποιηθεί με τέτοιον κυνικό τρόπο και να δοθεί σαν λάφυρο μία ολόκληρη χώρα, από έναν ανόητο Εφιάλτη;» αναρωτιέται εύλογα κανείς. «Γιατί επιμένουμε στο σφάλμα, προελκύοντας τους γύπες του υπόλοιπου πλανήτη;

Γιατί συνεχίζουμε να επιδιώκουμε απατηλούς σκοπούς και να καλλιεργούμε ανέφικτες ή καταστροφικές συνθήκες; Γιατί αφήνουμε την κοινωνία έρμαιο ανάμεσα στις συμπληγάδες της απόλυτης αβεβαιότητας για το παρόν και των μηδενικών προοπτικών για το μέλλον; Γιατί θυσιάζουμε άσκοπα και χωρίς καθόλου τύψεις μία ολόκληρη γενιά;

Πως καταφέραμε να μετατρέψουμε μία σχετικά ήπια κρίση δημοσίου χρέους, σε μία κρίση ανέλπιδης, συνολικής υπερχρέωσης; Πως ανεχόμαστε ένα κράτος που θέλει να διατηρεί στο απυρόβλητο όλα του τα προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της διαπλοκής και της διαφθοράς, ακόμη και αν πρέπει να συνεργάζεται με τους θύτες, απομυζώντας μαζί τους τον υγιή πρόσφατα ιδιωτικό τομέα;

Πόσον καιρό θα διαρκέσει ακόμη το “κάθε πέρυσι και καλύτερα”, όσον αφορά την οικονομία, την πολιτική, την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τους θεσμούς γενικότερα και ολόκληρη την κοινωνία; Τέλος, τι επιδιώκουμε αλήθεια κρατώντας ερμητικά κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας που βράζει βίαια, χωρίς καμία απολύτως προοπτική εκτόνωσης;

Ο άνθρωπος, η κοινωνία κατ’ επέκταση, έχει ανάγκη να πιστεύει σε κάτι, έστω και αν είναι εσφαλμένο. Επιθυμεί να βλέπει κάποια προοπτική, έστω και αν αυτή είναι ψευδαίσθηση. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο άνθρωπος έχει ανάγκη να συνδέεται με κάτι, έστω και αν την πραγματικότητα αυτό το κάτι τον καταστρέφει περισσότερο, παρά τον προάγει, τον θλίβει παρά τον χαροποιεί.

Πάντοτε υπάρχει όμως ένα κόκκινο νήμα, το οποίο οριοθετεί όλες αυτές τις ανάγκες του ανθρώπου και της κοινωνίας – ένα νήμα που, εάν παρ’ ελπίδα κοπεί, δεν επιδιορθώνεται πλέον με τίποτα.


Ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων της Αιγύπτου στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξήγγειλε σήμερα ότι απομακρύνεται από το θώκο του ο ισλαμιστής πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, τον αντικαθιστά προσωρινά ως μεταβατικός αρχηγός του κράτους ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, καθώς και ότι αναστέλλεται η ισχύς του Συντάγματος της χώρας, ενώ εξήγγειλε την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Σε μια ομιλία του η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, περιστοιχισμένος από άλλα ανώτατα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων, θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες, ο στρατηγός αλ Σίσι ουσιαστικά ανακοίνωσε την απομάκρυνση του εκλεγμένου προέδρου Μόρσι από την εξουσία.
Ο ίδιος, αφού ανακοίνωσε την πρόωρη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, εξήγγειλε επίσης ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή η οποία θα επανεξετάσει και θα τροποποιήσει το Σύνταγμα και ακόμη ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή εθνικής συμφιλίωσης στην οποία θα συμμετέχουν κινήματα της νεολαίας. Ο στρατηγός πρόσθεσε πως ο οδικός αυτός χάρτης έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας ενός ευρέως φάσματος πολιτικών οργανώσεων και παρατάξεων.

Σε δικές του δηλώσεις, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι είπε ότι η επανάσταση του 2011 επαναλήφθηκε και πρόσθεσε πως ο λεγόμενος οδικός χάρτης που ανακοίνωσε ο στρατός ικανοποιεί το λαϊκό αίτημα για την κήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών.

Η ομιλία του αλ Σίσι έγινε δεκτή με ζητωκραυγές και πυροτεχνήματα στην πλατεία Ταχρίρ, ιδίως η φράση του στρατηγού με την οποία ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως ο Μόρσι δεν είναι πλέον ο πρόεδρος της Αιγύπτου. «Ο λαός και ο στρατός ενεργούν ενωμένοι», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ο αλ Σίσι υποστήριξε, περιστοιχισμένος από τον μεγάλο σεΐχη Άχμαντ αλ Τάγεμπ και τον Πάπα των Κοπτών Ταουάντρο Β’, ότι ο στρατός επενέβη εισακούγοντας τη βούληση του λαού που διαδήλωνε εναντίον της κυβέρνηση του Μόρσι εδώ και εβδομάδες.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Misr25, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, διέκοψε απότομα την εκπομπή του αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του αλ Σίσι.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα αλ Αχράμ, δύο ισλαμιστικά τηλεοπτικά δίκτυα, το αλ Χάφεζ και το αλ Νας, επίσης σταμάτησαν να εκπέμπουν σήμα αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του στρατηγού.
Σε μήνυμά του μέσω του ιστοτόπου Twitter, ο αποπεμφθείς πλέον πρόεδρος Μόρσι χαρακτήρισε όσα ανακοίνωσε ο αλ Σίσι «πλήρες πραξικόπημα».

ΑΠΕ

Του Νίκου Στέλγια
Η τουρκική κυβέρνηση παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό τις τελευταίες, κρίσιμες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Η προειδοποίηση του αιγυπτιακού στρατού έχει στείλει ωστικά κύματα στην τουρκική πρωτεύουσα.
 
Τη Δευτέρα το απόγευμα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν με έκτακτα δελτία την αυστηρή προειδοποίηση, την οποία έστειλε ο αιγυπτιακός στρατός στην κυβέρνηση. Με το άκουσμα της είδησης, στην τουρκική πρωτεύουσα, οι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν τις κρίσιμες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Πολλοί Τούρκοι αναλυτές συνέκριναν την πολιτική κρίση της Αιγύπτου με την ιστορική εμπειρία της Τουρκίας.  
Οι πρώτες πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα δείχνουν ότι οι εξελίξεις στην Αίγυπτο έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης. Αναλυτές και πολιτικοί, οι οποίοι διατηρούν στενές σχέσεις με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) εκφράζουν τον συγκεκριμένο προβληματισμό στις συζητήσεις τους στους πολιτικούς κύκλους της Άγκυρας καθώς και στο διαδίκτυο.
 
Το αδιέξοδο, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η συντηρητική κυβέρνηση της Αιγύπτου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προβληματίζει έντονα τους Τούρκους αναλυτές σε ότι αφορά το μέλλον του περίφημου «μοντέλου ΑΚΡ» στην Μέση Ανατολή. Κατά την άποψη τους, οι φιλελεύθερες μερίδες των κοινωνιών της Μέσης Ανατολής ζητούν την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων για να ανακτήσουν το έδαφος, το οποίο έχασαν με την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης.

Στην Άγκυρα, οι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι συνιστούν στον Αιγύπτιο Πρόεδρο την απόρριψη της προειδοποίησης του στρατού. Οι εν λόγω κύκλοι ζητούν από τα μέλη της αιγυπτιακής κυβέρνησης να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΑΚΡ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η τουρκική αντιπολίτευση προσεγγίζει θετικά τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο.Αίγυπτος: Τα στρατεύματα καταφτάνουν στο Κάιρο
Ο στρατός της Αιγύπτου καταλαμβάνει πόλεις

Μονάδες του στρατού της Αιγύπτου εγκατέλειψαν τους στρατώνες στα προάστια του Καΐρου και τοποθετούνται στις εισόδους της πρωτεύουσας. Ενισχύεται σημαντικά η παρουσία του στρατού και στην Αλεξάνδρεια.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του ΥΠΕΣ της Αιγύπτου επέτρεψε τη χρήση όπλων από τις δυνάμεις ασφαλείας. Το διάταγμα που έχει υπογράψει προβλέπει τη χρήση των υπηρεσιακών όπλων με στόχο την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι τελευταίες μπορούν να διαπραχθούν μετά από την αναμενόμενη τις προσεχείς ώρες δήλωση του Υπουργού Άμυνας Αμπντέλ Φατάχ ας-Σισί.

Ο στρατός της Αιγύπτου εν όψει της αναμενόμενης δήλωσης του Υπουργού Άμυνας προς το έθνος, τοποθετεί έναν μεγάλο αριθμό στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων στις πλατείες της χώρας, κοντά σε δημόσια ιδρύματα και εγκαταστάσεις των υποδομών.

Κατά την τελευταία ώρα εκατοντάδες στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά με στρατιώτες έχουν μπει στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και σε άλλες πόλεις, αποκλείστηκε ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, το αεροδρόμιο του Καΐρου έχει κλείσει για τους Αιγύπτιους που θέλουν να φύγουν.

Ο σύμβουλος του προέδρου της Αιγύπτου Ισάμ Χαντάντ αποκάλεσε σήμερα στρατιωτικό πραξικόπημα τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Αίγυπτο.

«Ας ονομάσουμε τα πράγματα με το όνομά τους: στη χώρα συνέβη στρατιωτικό πραξικόπημα», αναφέρει η καταχώρηση που έκανε σήμερα στο Facebook. Σύμφωνα με τον Χαντάντ, «δε θα γλυτώσουμε τη μεγάλη αιματοχυσία».
Νωρίτερα σήμερα εμφανίστηκε η ανεπιβεβαίωτη επίσημα πληροφορία ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι έχει τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στον πρόεδρο έχουν απαγορεύσει να έρχεται σε επαφή με τον έξω κόσμο.
Εκτός τούτου, στον πνευματικό ηγέτη των «Αδελφών μουσουλμάνων» Μοχάμεντ Μπάντια απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν εφαρμοστεί και σε άλλους 270 αρχηγούς των ισλαμιστών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αντιδράσεις των οπαδών των "αδελφών μουσουλμάνων" και του Μόρσι.


Και οι βαθιές αλλαγές παγκόσμιας κλίμακας που θα επιφέρει

Η θεωρία της παραπληροφόρησης αναφέρεται σε οποιαδήποτε παρέμβαση στα βασικά στοιχεία της διαδικασίας της επικοινωνίας, προκειμένου να καλλιεργηθεί ένας ορισμένος τύπος αντιδράσεων, συμπεριφορών και ενεργειών από την πλευρά των δεκτών (που γενικά ονομάζονται στόχοι), για έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Οι δράσεις αυτές συνήθως δημιουργούνται από εξειδικευμένους στρατιωτικούς ή παραστρατιωτικούς οργανισμούς. Κανονικά, οι δυτικές χώρες, οι λεγόμενες δημοκρατικές χώρες, διαθέτουν θεσμούς και υπηρεσίες ικανούς να εντοπίσουν αυτό το είδος ψυχολογικού πολέμου ενάντια στον άμαχο πληθυσμό και έπρεπε να παρέμβουν. Αλλά δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν ποτέ.

Ο κύριος στόχος των μεγάλων συγκροτημάτων εθνικών και διεθνικών μέσων ενημέρωσης στις δυτικές χώρες ήταν να δημιουργήσουν «ρελέδες», δηλαδή, άτομα η οργανισμοί που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση και τον προγραμματισμό των μηνυμάτων που αποτελούν το περιεχόμενο της παραπληροφόρησης. Στην ορολογία που δανείζεται από του εμπειρογνώμονες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δημιούργησαν και εφαρμόζουν παντού αυτές τις μεθόδους, οι τεχνικές επιρροής και χειραγώγησης ονομάζονται «μορφοποίηση». Η μορφοποίηση πραγματοποιήθηκε αρχικά στη βάση του ατόμου, μετά επεκτάθηκε σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας και οδήγησε στην επαγωγή εξαρτημένων αντανακλαστικών. Το εκπαιδευτικό και κοινωνικό σύστημα που σχηματίζεται γύρω από την αποβλάκωση και όχι την αφύπνιση και τη χειραφέτηση του μαθητή, μετέτρεψε γενιές δυτικών παιδιών σε υπάκουος ανθρώπους που αναζητούν μέντορες για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, και είναι πρόθυμοι να κυβερνηθούν, και όταν αφήνονται στον εαυτό τους, αναζητούν έναν αφέντη ο οποίος έτυχε να είναι αυτή η «ανεύθυνη Αμερική».

Για παράδειγμα, το Μάιο του 2013, τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την επικείμενη νίκη των ισλαμιστών ανταρτών κατά του συριακού εθνικού στρατού. Από τις μόνες σωστές πηγές πληροφόρησης ήταν το ιστολόγιο Réseau International, το οποίο δημοσίευσε την πραγματική κατάσταση και οι προβλέψεις που διατύπωσε πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια στο 100%.

«Στα τέλη Απριλίου 2013 το Γενικό Επιτελείο του συριακού στρατού ετοίμασε μια ολοκληρωμένη αεροπορική-χερσαία επιχείρηση για την ασφάλεια λειτουργίας των συνόρων, με στόχο τέσσερις διαύλους τροφοδοσίας των ανταρτών σε νέους στρατολογημένους, σε όπλα και πυρομαχικά μέσω των συνόρων με την Ιορδανία και τον Λίβανο. Το ξεκίνημα της επιχείρησης (5 Μαΐου του 2013) ορίστηκε από τις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών, έτσι ώστε να συμπίπτει με την έσοδο στη Συρία της τριμηνιαίας μεταφοράς όπλων που παρέχονταν από τους Δυτικούς χορηγούς στους αντάρτες του αλ Κουσέιρ», Συρία, μια δοκιμή για την επιβίωση του Ισραήλ.

Η αστραπιαία κατάκτηση του προπύργιου των ανταρτών της Αλ Κουσέιρ από τον συριακό στρατό εξέπληξε τους πάντες, ιδιαίτερα αυτούς που ενημερώνονταν μέσω των περίφημων δυτικών καναλιών των μέσων μαζικής ενημέρωσης των οποίων η δουλειά ήταν να παραπληροφορούν. Εκείνοι που διαβάζουν το ιστολόγιο Réseau International, παρακολούθησαν βήμα προς βήμα την εφαρμογή των στρατιωτικών ενεργειών που προηγήθηκαν αυτή τη νίκη και για την οποία τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρέμειναν σιωπηλά.

«Παράλληλα με αυτή τη χερσαία μάχη, στη Μεσόγειο έλαβε χώρα ένας περίπλοκος πόλεμος μεταξύ του ρωσικού και αμερικανικού στόλου με στρατηγικούς ελιγμούς και επανατοποθετήσεις εξαιρετικά επικίνδυνες, σύμφωνα με όλους τους κανόνες της σύγχρονης στρατιωτικής τέχνης. Χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά, αυτή η αντιπαράθεση κινήσεων κερδήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο από τη Ρωσία, για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο», Ο άγνωστος πόλεμος στα ανοικτά της συριακής ακτής
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τηρούν σιγήν θανάτου σχετικά με την τελική απόφαση να εγκαταλειφθεί ο αγωγός Ναμπούκο που προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από την ΕΕ. Το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο. Εξήγησα πριν από αρκετό καιρό ήδη, σε προηγούμενα άρθρα, τους λόγους που οδήγησαν στην εγκατάλειψη του.

Η τελική απόφαση της κοινοπραξίας Shah Deniz για τη διαδρομή των παραδόσεων του φυσικού αερίου της Κασπίας προς την Ευρώπη ανακοινώθηκε στις 26 Ιουνίου 2013: TAP (Trans Adriatic Pipeline), ο αντίπαλος αγωγός του Ναμπούκο, που συγκεντρώνει τις καλλίτερες και δυνατές εμπορικές και επιχειρηματικές συνθήκες.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο (το οποίο διαβάστηκε από πολλούς δυτικούς αναγνώστες που ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια της Ευρώπης), εξήγησα το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών τους δορυφόρων που μετέτρεψαν τις κομμουνιστές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης σε πραγματικές αποικίες μετά την πτώση του παραπετάσματος.

Οι ειδικές μέθοδοι των μυστικών υπηρεσιών που επέτρεψαν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου περιγράφτηκαν επίσης στα ακόλουθα άρθρα 1 και 2.

Εδώ και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, είμαστε θεατές μιας επιταχυμένης επανεπιστροφής του αμερικανικού σχεδίου καταστροφής του σοσιαλιστικού συστήματος.
Ένας μυστικός πόλεμος που διεξάγεται ταυτόχρονα προσεκτικά σχεδιασμένος από τη Ρωσία και την Κίνα, διεξάγεται ταυτόχρονα, με σκοπό να υπονομεύσει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και της δυτικής στρατιωτικής και οικονομικής δύναμης και να μειώσει την οικονομική και στρατιωτική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους.

Ο πόλεμος διεξάγεται κυρίως μέσω μυστικών επιχειρήσεων και χρησιμοποιώντας τις ίδιες απόκρυφες στρατηγικές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks και του Edward Snowden, οι ελιγμοί του ρωσικού στόλου για να υπερασπιστεί η Συρία και δεκάδες μυστικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι μερικά από τα κομμάτια αυτού του γιγαντιαίου παζλ, μέρος ενός σχεδίου παγκόσμιας κλίμακας, που παίζεται από την Ρωσία με την υποστήριξη της Κίνας.

Οι συνέπειες, για τα εκατομμύρια Ευρωπαίους της Ανατολικής Ευρώπης, του αποικισμού της χώρας τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περιγραφεί σε ένα προηγούμενο άρθρο που αποσκοπεί κυρίως να ειδοποιήσει τους δυτικοευρωπαίους πολίτες για το τι τους περιμένει και θα μπορούσε να τους συμβεί σε λίγο.

«Κατά τα τελευταία 23 χρόνια από τότε που κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο, οι Αμερικανοί και οι Δυτικοευρωπαίοι δορυφόροι τους (που μισούν όλους εκείνους που προσπαθούν να είναι ανεξάρτητοι, αλλά δεν μπορούσαν να καταστρέψουν) πήγαν και λεηλατούν τους πόρους των παλαιών κρατών-μελών του Συμφώνου της Βαρσοβίας, των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και των κρατών που απάρτιζαν την Γιουγκοσλαβία.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι αυτή των λεγόμενων ιδιωτικοποιήσεων, μέσω των οποίων το 70% των επιχειρήσεων που ανήκαν στο κράτος έχουν μεταφερθεί, σχεδόν δωρεάν, σε εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Για παράδειγμα, η Ρουμανία έχει χάσει, πουλώντας για σχεδόν τίποτα, τη κρατική εταιρεία Petrom στην αυστριακή εταιρεία OMV (20 φορές λιγότερο) για περίπου τα 30-50 δισ. €, που αποτελείται από: 2 μεσαίου μεγέθους διυλιστήρια, ένα εργοστάσιο χημικών λιπασμάτων, 600 σταθμούς διανομής, 15.000 χλμ. σωλήνες για αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, 145 αποθήκες καυσίμων, χιλιάδες δεξαμενές και βαγόνια-δεξαμενές.

Επιπλέον, η OMV έλαβε από τη κυβέρνηση της Ρουμανίας τα κοιτάσματα πετρελαίου της Petrom στη Ρουμανία, το Καζακστάν, το Ιράν και την Ινδία, με αποθέματα περίπου 2 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων στη βαριά βιομηχανία, στη κλωστοϋφαντουργία, στη βιομηχανία τροφίμων, στις μεταφορές και στη γεωργία, εξαρθρώθηκαν οι εγκαταστάσεις παραγωγής σε παλιοσίδερα, που μεταφέρθηκαν στη Δύση και ανακαινίστηκαν προς όφελος των νέων ιδιοκτητών.

Κάθε φοιτητής της οικονομολογίας μαθαίνει ότι με την κατάργηση της βιομηχανίας μεταποίησης των ιδίων φυσικών πόρων της, η οικονομία των πρώην κομμουνιστικών χωρών δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και τελικά εξαφανίστηκε.

Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις, οι φυσικοί πόροι βρέθηκαν έτσι αυτόματα ως ιδιοκτησία των δυτικών εταιρειών. Συνέπειας αυτής της εκτεταμένης απάτης, το μεγαλύτερο μέρος του ειδικευμένου εργατικού δυναμικού της Ανατολικής Ευρώπης, που αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες ειδικευμένων εργαζομένων κορυφαίου επίπεδου σε κάθε χώρα, ηλικίας μεταξύ 35 και 50 ετών, εστάλησαν στη μακροχρόνια ανεργία».

Οι πολιτικοί, οι δισεκατομμυριούχοι, οι Στρατηγοί, οι μεγιστάνες των ΜΜΕ, σε αντίθεση με το υπόλοιπο του πληθυσμού έχουν τις καλύτερες πληροφορίες που παρέχονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Υπό την προστασία των καπνογόνων βομβών που ρίχνονται από τον Τύπο, μπορούν να σώσουν τους εαυτούς τους, τα περιουσιακά στοιχεία τους και την κατάστασή τους.

Μια ακριβής αντίληψη του τι συμβαίνει στον καθένα από εμάς είναι αδύνατη, δεδομένου ότι ο τύπος είναι ακριβώς ένα μέσο παρεμβολών.

Ιδού το χάος και η αποξένωση των οποίων τα θύματα είναι πάντα οι απλοί άνθρωποι.
Για όσους ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες, θα αποκαλύψω σε μελλοντικό άρθρο, εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, το σχέδιο Β του Πούτιν για τη Συρία.

Μετάφραση Ρουμανικά-Γαλλικά: Avic
*Ο Βαλεντίνος Βασιλέσκου , είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πρώην αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Otopeni, διπλωματούχος από το 1992 της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης του Βουκουρεστίου.

RÉSEAU INTERNATIONAL


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Στο αποκορύφωμα της υποκρισίας της φτάνει η γερμανική πολιτική με τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής για την ανεργία στο Βερολίνο, της οποίας κύριο αντικείμενο, σύμφωνα με την ίδια τη γερμανίδα καγκελάριο, είναι το να μοιραστεί με τους λοιπούς ευρωπαίους εταίρους τις εμπειρίες μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών στο πεδίο της εργασίας. Κι αυτό, την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην ευρωζώνη συνολικά, ενώ στις χώρες του νότου έχει καταστεί κυριολεκτικά παραλυτική.

Φυσικά, οι λοιποί ευρωπαίοι ηγέτες θα χειροκροτήσουν θερμά και, κυρίως, θα ακολουθήσουν τυφλά κατά γράμμα, για μία ακόμη φορά, τα όσα έχει να τους πει η Γερμανίδα καγκελάριος, την ώρα που μέσα τους θα βράζουν: γιατί όσο θα την ακούν να τους λέει για πολλοστή φορά ότι η λιτότητα, που εξακοντίζει την ανεργία, είναι η σωστή και η μόνη λύση, εκείνοι θα σκέπτονται ότι όλα αυτά είναι όχι απλώς παραμύθια, αλλά δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τις χώρες, τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους, πέρα από το πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν για τους ίδιους και τις κυβερνήσεις τους – ήδη το ιρλανδικό «θαύμα» υποχώρησε, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας βρίσκεται υπό κατάρρευση, ενώ στην Ελλάδα ψάχνουν τρόπο να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς να τα εμφανίσουν ως τέτοια…

Όμως, όλα αυτά, θα μείνουν μέσα τους. Για μία ακόμη φορά, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πρόκειται να συναντήσει κανέναν ουσιώδη αντίλογο. Οι ευρωπαικές ηγεσίες θα πιστοποιήσουν εκ νέου την πλήρη υπαρξιακή αδυναμία τους έναντι της γερμανικής πολιτικής και της εθνικής γερμανικής εκμετάλλευσης της κρίσης. Ετσι, θα συμβάλλουν με την παρουσία τους στην υποκριτική φιέστα του Βερολίνου, η οποία έρχεται φυσικά σε προεκλογικό χρόνο και δεν έχει κανένα πραγματικό περιεχόμενο και θα επιβεβαιώσουν την πλήρη κυριαρχία της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ευρώπη για τα μάτια των ψηφοφόρων της, οι οποίοι, είναι μεταξύ των ελαχίστων που δεν μαστίζονται από αυτή τη φοβερή ανεργία.

Στο περιθώριο αυτής της συνόδου η καγκελάριος έχει φροντίσει ώστε ο Ελληνας πρωθυπουργός να μην σκεφτεί καν να της μιλήσει για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους – ή κι αν το κάνει, αυτή η συζήτηση να διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα: το απέκλεισε εκ νέου και εκ προιμοίου, σε όλους τους τόνους.

Κι έτσι, όταν το βράδυ οι περισσότεροι από τους θλιβερούς αυτούς «ηγέτες» θα έχουν φύγει για να γυρίσουν κατηφείς στις πατρίδες τους, καθώς δεν θα έχουν πάρει τίποτα πέραν της επιβεβαίωσης ότι δεν ασκούν κανένα ρόλο, αντιθέτως, η καγκελάριος Μέρκελ θα έχει πίσω της άλλη μία επιβεβαίωση της πλήρους ηγεμονίας της σε μία «κοινή» Ευρώπη που, για πρώτη φορά από την εποχή της ένωσής της, ακροβατεί με τη διάλυση…Γράφει ο Νίκος Χειλάδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Η πρώτη θεατρική πράξη ήταν εκείνη η περίφημη παράσταση του Γιωργάκη στο ακριτικό Καστελόριζο όταν ανακοίνωνε με το χαρακτηριστικό του ύφος, (το χαμόγελο της «δολοφονικής αναισθησίας»), ότι η χώρα έμπαινε «κάτω» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ακολούθησαν πολλά επεισόδια στο σήριαλ των μνημονίων και άλλαξαν τρεις πρωθυπουργοί και τέσσερεις κυβερνήσεις. Τώρα, αφού κατέστρεψαν το έθνος και την κοινωνία έχουμε μπει στην καταπληκτική φάση να πιστέψουμε ότι σωθήκαμε οριστικά και ότι αρχίζει η χώρα να βρίσκει την… χαμένη της ευτυχία.

Είναι καταπληκτικό να παρατηρείς πως μια φανταστική πραγματικότητα που προβάλλεται από τα διάφορα πουλημένα και εθνοπροδοτικά ΜΜΕ αντικαθιστά την καθημερινή πραγματικότητα και επιδιώκει με χίλια μέσα να σε κάνει να αισθάνεσαι ευτυχισμένος επειδή είσαι δυστυχισμένος και δεν έχεις την δυνατότητα ακόμα και να επιβιώσεις. Σίγουρα αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της μνημονιακής ελληνικής κυβέρνησης.

Βάσει αυτής της πολιτικής το ψέμα προβάλλεται σαν υπέρτατη αλήθεια, οι αποτυχημένοι και ξευτιλισμένοι υπουργοί προβάλλονται σαν εθνοσωτήρες, η διάλυση της κοινωνίας και η καταστροφή κάθε κοινωνικού ιστού σαν η αναγκαία κάθαρση από ένα αμαρτωλό παρελθόν στο οποίο αυτοί που μας έριξαν είναι αυτοί που θα μας απαλλάξουν από αυτό.
Η απώλεια με εξευτελιστικό τρόπο της εθνικής κυριαρχίας παρουσιάζεται σαν η μεγάλη αγκαλιά της στοργικής Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία με πόνο και «γερμανική ευσπλαχνία» θυσιάζεται για να σώσει το απολωλός πρόβατο που είναι η Ελλάδα.

Οι μεγάλοι κλέφτες, οι απατεώνες που λεηλάτησαν το κράτος, οι μεγλαοκαναλάρχες και μεγαλύτεροι φοροφυγάδες που χρεωστάνε δισεκατομμύρια, προβάλλονται σαν τα μεγαλύτερα στηρίγματα αυτής της εθνοσωτήριας προσπάθειας να ανορθωθεί η χώρα και να πάει μπροστά στον δρόμο της… δόξας και της προόδου.
Οι κολλημένοι σε ιδεολογίες της αυτοκτονίας, σε ιδεολογίες του περασμένου αιώνα που ξεφούσκωσαν σε μια παταγώδη συχνά αιματηρή αποτυχία, προβάλλονται σαν οι πραγματικοί δημοκράτες και γελοιοποιούν κάθε προοδευτική ιδεολογία στο όνομα ενός δολοφονικού ανθρωπισμού που καθημερινά σκορπίζει θύματα στους δρόμους των ελληνικών πόλεων.
Ιδεολογίες νεκρές που δεν έχουν πια κανένα νόημα, γίνονται τα εύκολα και τα ωραία σλόγκαν για να δικαιολογήσουν την τραγική τους ανεπάρκεια και την εθνοκτόνο πολιτική τους.
Η ολοκληρωτική εξόντωση κάθε οικονομικής δραστηριότητας παρουσιάζεται σαν η αναγκαία μετάβαση προς ένα νέο μοντέλο που κανείς δεν μπορεί να μας εξηγήσει τι θα είναι και πως θα μπορέσει να ξεπεράσει όλη αυτή την οικονομική και κοινωνική λαίλαπα.
Σχέδια επί σχεδίων που ενώ ανακοινώνονται σαν αναγκαία μέτρα το μόνο που πετυχαίνουν είναι να βυθίζουν όλο και πιο βαθειά το πλοίο στον πάτο της εθνικής καταστροφής.

Και όλα αυτά ενώ γύρω μας η περιοχή φλέγεται από εκρηκτικές εξελίξεις στις οποίες εμείς είμαστε τραγικά απόντες. Αίγυπτος, Συρία, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ, Ιράν, Ρωσία, Ευρώπη, ΗΠΑ, σε ένα παιχνίδι του θανάτου με πολλούς παίκτες αλλά όχι την χώρα μας που είναι ανύπαρκτη.
Έτσι μας κατάντησαν.

Σε όλα αυτά ένας κόσμος που παρακολουθεί αυτές τις ατέλειωτες και αλλεπάλληλες παραστάσεις έχει χάσει την φωνή του, έχει χάσει τον έλεγχο των κινήσεων του, έχει μείνει παράλυτος και ανήμπορος να αντιδράσει.

Αυτή είναι η Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα. Μια Ελλάδα στην χώρα των θαυμάτων, στην χώρα της αυταπάτης και του φανταστικού κόσμου της εικονικής πραγματικότητας. Μ
ια Ελλάδα που αιμορραγεί ακατάπαυστα και οι ηθοποιοί-δολοφόνοι της παρουσιάζονται σαν οι μεγάλοι σωτήρες της ακονίζοντας τα μαχαίρια για το τελειωτικό δράμα.
Ακόμα και θεσμοί που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο στήριγμα της εθνικής μας υπόστασης όπως στρατός και εκκλησία, έχουν γίνει θλιβεροί κομπάρσοι σε όλο αυτό το ατελείωτο δράμα. Αλήθεια υπάρχει κάποια ελπίδα μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό της συνεχιζόμενης εθνικής καταστροφής ; Ποιοι μπορούν να αντιδράσουν;

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός όταν είχε αρχίσει τις περιοδείες του σε μια σκλαβωμένη χώρα έβρισκε ένα κόσμο που είχε σχεδόν χάσει την εθνική του συνείδηση και την θρησκευτική του ταυτότητα ενώ οι συνθήκες διαβίωσης ήταν οι σκληρότερες που είχε να αντιμετωπίσει στην μακρόχρονη ιστορία του.
Και όμως το τόλμησε και άρχισε το έργο της επανάκτησης της ταυτότητας αυτού του ιστορικού λαού.
Σήμερα ψάχνουμε αγωνιωδώς ένα Κοσμά Αιτωλό, ψάχνουμε ένα Παπαφλέσσα που δεν λογάριασε την ίδια του την ζωή για να υπερασπίσει τον λαό του.
Ψάχνουμε για ένα πυρπολητή, ένα Κανάρη που θα ανέβει πάνω στη σκηνή για να κατεβάσει όλους αυτούς του τσαρλατάνους να τους πυρπολήσει και να τους ρίξει στον Καιάδα απελευθερώνοντας την χώρα από το θέατρο της μεγαλύτερης εθνικής προδοσίας.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Αίγυπτος: «Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα» 
Πρόταση Μόρσι για κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης

Αγνοείται αυτή την στιγμή η τύχη του Μόρσι αφού υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ισλαμιστών δήλωσε πως “δεν γνωρίζει που βρίσκεται”

Σύμβουλος του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφαλείας δήλωσε πριν από λίγο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «στρατιωτικό πραξικόπημα».

Το πραξικόπημα των ένοπλων δυνάμεων, ενάντια στη θέληση του λαού, δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς να υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία, πρόσθεσε ο σύμβουλος αυτός. Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο στρατός και η αστυνομία θα αποπειραθούν να απομακρύνουν δια της βίας τους φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές.
Νωρίτερα, τον σχηματισμό μίας «κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης» για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα, πρότεινε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
Εκκληση για εθνική συμφιλίωση την οποία συνόδευσε με νέα πρόταση για κυβέρνηση συνασπισμού απηύθυνε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, μέσω της σελίδας του στο Facebook, λίγη ώρα μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου του στρατού. Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της -φίλα προσκείμενης στον Πρόεδρο Μόρσι- Μουσουλμανικής Αδελφότητας ανακοίνωσε μέσω twitter ότι το πραξικόπημα στην Αίγυπτο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: «Τα τανκς έχουν βγει στους δρόμους», πρόσθεσε.
Επιπλέον, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι τόσο στον Μόρσι όσο και σε ανώτατα στελέχη της ισλαμιστικής παράταξης απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι Αιγύπτιοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα ένα τηλεοπτικό μήνυμα από την πλευρά του στρατού ενώ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών έχουν κατακλύσει την πλατεία Ταχρίρ.
Στην ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας, ο Μόρσι τόνισε ότι καθιστά υπεύθυνα τα πολιτικά κόμματα διότι παρακωλύουν μια πολιτική πρωτοβουλία για το σχηματισμό μιας επιτροπής που θα προετοίμαζε τροποποιήσεις του Συντάγματος που είχε εγκριθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ έληξε το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει ο αιγυπτιακός στρατός στον πρόεδρο Μόρσι και την πολιτική ηγεσία για να επιλύσουν την κρίση, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να επιβάλει αυτός έναν «οδικό χάρτη».

Αναμένεται η έκδοση μιας ανακοίνωσης από το στρατό
Οι στρατιωτικοί είχαν εξαγγείλει ότι θα δώσουν στην δημοσιότητα μια ανακοίνωση μετά την παρέλευση του τελεσιγράφου των 48 ωρών, αν και δεν διευκρίνισαν το πότε.
Το γενικό επιτελείο στρατού των Αιγυπτιακών ένοπλων δυνάμεων, στη σελίδα του στο Facebook, λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο, ανέφερε ότι πραγματοποιεί συνάντηση με σημαντικές μορφές, της θρησκευτικής, πολιτικής και εθνικής ζωής καθώς και ηγέτες της νεολαίας.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι αιγυπτιακά στρατεύματα φρουρούν τα κεντρικά στούντιο της κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
Ο Σόκρι Αμπού Αμίρα είπε, σε δηλώσεις του που δημοσίευσε η κρατική εφημερίδα αλ Αχράμ, ότι η Ρεπουμπλικανική Φρουρά φρουρεί και προστατεύει το κτίριο εδώ και ημέρες. Ο Αμίρα διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το κτίριο έχει εκκενωθεί.
Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, τεθωρακισμένα οχήματα περιπολούν τους δρόμους γύρω από το κτίριο.

Καταγγελίες για βιασμούς γυναικών
Η ΜΚΟ Human Rights Watch (HRW) ανακοίνωε ότι δεκάδες γυναίκες έχουν πέσει θύματα βιασμού, τις τελευταίες τέσσερις μέρες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με την οργάνωση, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 91 επιθέσεις γυναικών και βιασμοί στην πλατεία Ταχρίρ.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 46 επιθέσεις την Κυριακή, 17 τη Δευτέρα και 23 την Τρίτη, ενώ άλλη μια οργάνωση φοιτητριών ανέφερε πέντε επιθέσεις εναντίον γυναικών.
Αναφορικά με τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Al Jazeera, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι γίνονται από κακοποιούς οι οποίοι βρίσκουν «ευκαιρία» και δρουν στις μαζικές διαδηλώσεις, λόγω του κενού ασφάλειας, ενώ άλλοι σημειώνουν ότι οργανώνονται για να αποτρέψουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ταχρίρ
Στο μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του Μόρσι βρίσκονται ήδη συγκεντρωβμένοι στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, φωνάζοντας «Φύγε!» στον πρόεδρο.

Η χθεσινοβραδινή ομιλία του Μόρσι «το μόνο που πέτυχε ήταν να μας ενθαρρύνει να ζητήσουμε ακόμη πιο δυνατά την αποχώρησή του. Θα παραμείνουμε στην Ταχρίρ μέχρι να φύγει, και αυτό θα συμβεί σήμερα, αν θέλει ο Θεός», διαβεβαίωσε ένας εκ των διαδηλωτών, ο 55χρονος Μάχερ.

Συχνά οι άνθρωποι του νόμου και οι νομιμόφρονες, προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή να κατηγορήσουν άλλους επικαλούνται, τη νομιμότητα. Ή και το επιβαρημένο, ενδεχομένως, ποινικό μητρώο των αντιφρονούντων. 

Σάμπως ο καθένας, που έχει καταδικαστεί να είναι οπωσδήποτε και εγκληματίας. Χωρίς να εξετάζεται το πόσο οι νόμοι, και οι παράγοντες, που νομοθετούν και εκδικάζουν τις υποθέσεις, βρίσκονται σε αρμονία ή σε αντίθεση με τη δικαιοσύνη.

Γεγονός που, ιδιαίτερα, συμβαίνει στις περιπτώσεις εκείνες, που οι λαϊκές τάξεις έρχονται σε αντίθεση με το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Όπου οι δικαστικές αποφάσεις αλληθωρίζουν καταφανέστατα προς την πλευρά των εχόντων και κατεχόντων το μαμωνά και την εξουσία. Όπως συμβαίνει, στις μέρες μας, με κάποιες αποφάσεις των, λεγόμενων, ανωτάτων δικαστηρίων.

Ή ακόμη τα όσα, έξω από κάθε λογική και ηθική δεοντολογία, φαίνονται να έχουν σχέση με το Σύνταγμά μας. Όπου ο εγκληματικός δικομματισμός έχει δημιουργήσει, με τις παραγραφές και τις ασυλίες, γύρω απ’ τους πολιτικούς κακούργους, ένα αδιαπέραστο δίχτυ προστασίας. Έτσι ώστε να μπορούν να εγκληματούν ασύστολα και ατιμώρητα σε βάρος του λαού.

Ή μήπως δεν αφθονούν, διαχρονικά και παγκόσμια, τα παραδείγματα, κατά τα οποία φορείς της νομιμότητας αποδείχτηκαν ασυναγώνιστοι κακούργοι; Ή μήπως, εν ονόματι του νόμου, δεν γίνονται οι πόλεμοι που σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή; Και δεν μεθοδεύονται οι γενοκτονίες των λαών! Όπως στο Νταχάου ή τη Γάζα…

Εκεί όμως, που περισσότερο αποδεικνύεται η ανηθικότητα της νομιμότητας, είναι ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους ξεχωριστούς ανθρώπους της κάθε εποχής. Όπως στην περίπτωση του Σωκράτη, που καταδικάστηκε σε θάνατο απ’ την, ως υπόδειγμα, θεωρούμενη, αθηναϊκή δημοκρατία. Ή όπως συνέβη με τις ευγενέστερες μορφές της εθνικής μας παλιγγενεσίας, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Πλαπούτας, κλπ!

Ή μήπως τα εκατομμύρια των χριστιανών μαρτύρων, που, σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων, τιμά η Εκκλησία μας - ακόμη και ο ίδιος ο Χριστός-δεν δολοφονήθηκαν εν ονόματι του νόμου: «Εγώ ουδεμίαν αιτίαν ευρίσκω εν αυτώ», έλεγε ο Πιλάτος, για το Χριστό, στους κατηγόρους του. Αλλά οι αρχιερείς και η συμμωρία (συν+μωρία) τους κραύγαζαν: «Εμείς νόμον έχομεν και, κατά τον νόμον ημών, οφείλει αποθανείν»!...

Είναι λυπηρό και οδυνηρό να σκέφτεται κανείς ότι, κατά κανόνα, τον κόσμο μας κυβερνούν κάποια ανθρωποειδή,  που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δικαιοσύνη. Κι ακόμη λυπηρότερο και οδυνηρότερο είναι να βλέπουμε τα κοπάδια του λαού να σέρνονται ξωπίσω τους, για να τους χειροκροτούν και να τους ζητωκραυγάζουν. Παρότι αυτοί τον αλυσοδένουν με ληστρικούς και δόλιους νόμους, με τους οποίους τον καταδυναστεύουν, τον καταληστεύουν και ποικιλοτρόπως τον δολοφονούν. Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει τώρα στην περίπτωσή μας. Όπου το ντόπιο και το διεθνές κατεστημένο χαλκεύει νόμους (μνημόνια, αντιρατσιστικό, κλπ), για την πολύμορφη εξαθλίωσή μας, προκειμένου να μας εξοντώσει και λαφυραγωγήσει την πατρίδα μας!...

Που σε τελική ανάλυση σημαίνει ότι, κατά κανόνα, η πολύμορφη κακουργία είναι νόμιμη, ενώ η δικαιοσύνη και η συναφής τιμιότητα και η αγιότητα παράνομη. Γιατί βέβαια οι μάρτυρες, που τιμούμε κατά τη σημερινή Κυριακή, γι’ αυτούς, που τους βασάνιζαν και τους θανάτωναν, ήταν παράνομοι και κακούργοι. Ενώ οι κακούργοι, που τους καταδίκαζαν και τους βασάνιζαν ήταν οι εκπρόσωποι της νομιμότητας και οι στυλοβάτες των θεσμών. Οι πολιτικοί, για παράδειγμα, και οι δικαστές, με τους παχυλούς μισθούς, που ξεσπιτώνουν και ρίχνουν το φτωχό λαό στον Καιάδα της ανεργίας και της απόγνωσης, είναι, κατά την κρατούσα αντίληψη αξιόπιστοι και μεγάτιμοι. Κι ας δολοφονούν καταφανέστατα τη δικαιοσύνη, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν…

Και θαυμάστε την απύθμενη υποκρισία του κατεστημένου! Πλέκουν τα εγκώμια των ηρώων και των μαρτύρων και στηλιτεύουν τους διώκτες τους. Για να εξασφαλίζουν, έτσι, το «άλλοθι», προκειμένου να κάνουν τα ίδια σε βάρος των ζωντανών σοφών και αγίων. Γεγονός, που ο Χριστός επισημαίνει, λέγοντάς τους: 

«Αλίμονό σας, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, γιατί στολίζετε τα μνημεία των προφητών και των δικαίων. Και λέτε: Αν ζούσαμε στις μέρες των προγόνων μας, δεν θα ήμασταν συμμέτοχοι στις δολοφονίες τους! Κι όμως κάνετε κι εσείς τα ίδια, αφού δολοφονείτε και σταυρώνετε τους τωρινούς. Για να αποδεικνύετε, έτσι, ότι είστε αντάξιοι απόγονοι των δολοφόνων προγόνων σας...» (Ματθαίου, ΚΓ,29-35)".

Που σημαίνει ότι η νομιμότητα του κατεστημένου είναι, σε μεγάλο βαθμό, ένα, κατά το μάλλον ή ήττον, διαρκές έγκλημα. Που έχει όραμά της και πρόγραμμά της την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη καταδυνάστευση και καταλήστευση του λαού. Του οποίου η μόνη δυνατότητα αντίστασης είναι, ακριβώς, ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα των ηρώων και των αγίων…

Πάντα, με την πίστη και την ελπίδα ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει την αχίλλειο πτέρνα του οποιουδήποτε «τελείου εγκλήματός» τους, προκειμένου να τους πετάξει στους  Καιάδες και τα κρεματόρια, που αυτοί εφευρίσκουν και χαλκεύουν για τους λαούς.


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, στην οποία προτείνει τρόπους για να ξεπεραστεί η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του προτείνει στον κ. Σαμαρά το σχηματισμό ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, οι οποίες θα συνομιλήσουν άμεσα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. «Να συναντηθούμε ακόμη και αυτή την εβδομάδα» αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του προς τον κ.Σαμαρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο σημειώνει ότι πρόκειται για επιστολή στην οποία προτείνεται κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από τις συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών που λάμβαναν χώρα στο παρελθόν.

Ο κ. Γκρούεφσκι σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση, οι δύο χώρες θα είχαν να επωφεληθούν από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας η οποία στην παρούσα φάση δεν είναι ορατή καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε.

Ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρει ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στο πλαίσιο της εντολής του διαμεσολαβητή του διεθνή οργανισμού για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς.

Ακόμη, ο κ. Γκρούεφσκι ζητά από τον κ. Σαμαρά να υποστηρίξει η Ελλάδα την ΠΓΔΜ για να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, μία τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις δύο χώρες και για την περιοχή, και θα βελτιώσει το κλίμα για την επιτυχή κατάληξη του θέματος της ονομασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρει ότι επιθυμεί ειλικρινά να αποτελέσει η Ελλάδα έναν σημαίνοντα εταίρο και υποστηρικτή της χώρας του για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Η ιστοσελίδα της «Ντνέβνικ» αναφέρει ότι όλη η επιστολή του κ. Γκρούεφσκι προς τον κ.Σαμαρά θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μήπως η Ελλάδα πρόκειται να ζήσει σύντομα όσα ήδη συμβαίνουν στη Συρία;

Θα πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε πως στη Μέση Ανατολή διεξάγεται ένας θρησκευτικός πόλεμος. Ένας πόλεμος που στηρίζουν όλως παραδόξως οι δυτικές (υποτίθεται χριστιανικές) χώρες και του οποίου οι "ιεροί μαχητές" έχουν ως ισχυρό υποστηρικτή τον αμφιλεγόμενο θρησκευτικής τοποθέτησης πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά τα θύματα του πολέμου στην Συρία, ενώ στην εξεγερθείσα Αίγυπτο τα φαινόμενα άκρατης βίας κατά "απίστων" (από τους ακόλουθους του αιγύπτιου προέδρου Μόρσι και του κόμματος των "αδελφών μουσουλμάνων") είχαν καταστεί σχεδόν μονοτονία και τελικά οδήγησαν σε μία πρωτοφανή εξέγερση των πολιτών.

Η ίδια βία, με την μορφή τρομοκρατίας, ασκείται και σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπου πρόσφατα απλοί πολίτες υπήρξαν θύματα φανατικών μουσουλμάνων - ισλαμιστών. Είναι επίσης η τρομοκρατία που ασκείται από οργανωμένες ισλαμικές ομάδες (π.χ. Αλ Κάιντα) και οι οποίες έχουν κηρύξει έναν τυφλό ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά των εχθρών του ισλάμ.

Στην Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε ακόμη μακριά από αυτού του είδους τις "συμπεριφορές", ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε πάρα πολύ σοβαρά για την πιθανότητα κάποιας έξαρσης ιδιαίτερα ειδεχθών εγκληματικών πράξεων (αν και ήδη καταγράφονται αλλά αποσιωπούνται "αρμοδίως") κατά χριστιανών. Κανείς δεν γνωρίζει τι κηρύσσουν οι μουλάδες που λειτουργούν σε παράνομα τζαμιά τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια, όπως κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε κλειστά διαμερίσματα που διδάσκουν Πακιστανοί "ιερείς του κορανίου".

Υπάρχει, άραγε, σοβαρή πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε την φρίκη αλλόφρονων ισλαμιστών που θα κραδαίνουν σπαθιά και θα αποκεφαλίζουν Έλληνες πολίτες στους δρόμους των πόλεων της πατρίδας μας;

Η ερώτηση αυτή -που ίσως κριθεί ως ακραία από κάποιους υποστηρικτές του πολυπολιτισμού και της πασκοσμιοποίησης- δεν ήταν καν αντικείμενο προβληματισμού για τους κατοίκους της Συρίας, οι οποίοι επί εκατοντάδες χρόνια συμβίωναν χωρίς να υπάρχουν προβλήματα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Σήμερα, όμως, βιώνουν στον μέγιστο βαθμό την σκληρότητα ενός πολέμου που ξεπερνά σε βιαιότητα κάθε όριο της λογικής και του οποίου οι "μαχητές" είναι απόβλητα μέλη μουσουλμανικών χωρών. 
Η Συρία σήμερα πληρώνει με αίμα αθώων πολιτών, την "πολιτική" των ισχυρών του πλανήτη, οι οποίοι δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους για τα κατά συρροή εγκλήματα που διαπράττουν εις βάρος της ανθρωπότητας. Οι ζωές των θυμάτων των μισθοφόρων, των τζιχαντιστών και του κάθε λογής "στρατευμένου φανατικού ισλαμιστή" είναι ένα ανίσχυρο στατιστικό στοιχείο απέναντι στα "βαριά χαρτιά" των ισχυρών δυτικών φίλων τους που διοικούν τον πλανήτη.

Η κάτοικοι της Συρίας σήμερα δικαίως αναρωτιούνται "Γιατί η Αμερική έχει πόλεμο εναντίον μας;". Η απάντηση βρίσκεται σε δύο λέξεις: συμφέρον και business. Και η Ελλάδα μόλις άρχισε να μπαίνει στο πεδίο των συμφερόντων που θέλουν να εγκαθιδρύσουν και των business που θέλουν να κάνουν οι "ισχυροί", οι "εταίροι", οι "σύμμαχοί" μας...

Άραγε μήπως τα όσα βλέπουμε σήμερα στη Συρία έχουν προγραμματιστεί να συμβούν και στην χώρα μας;
Άραγε έχουν υπάρξει κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της πιθανότατης "έκρηξης" των ισλαμιστών λαθρομεταναστών, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν ξεπεράσει ήδη τα 2 εκατομμύρια σύμφωνα με δήλωση του φερόμενους ως Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά;
Άραγε μπορεί να βρεθεί Έλληνας πολιτικός που θα υπογράψει -αναλαμβάνοντας την πλήρη ποινική ευθύνη- πως δεν πρόκειται να υπάρξει στην Ελλάδα κάποια «ισλαμική επανάσταση»;
Άραγε θα εξαναγκαστούμε να δώσουμε μάχη υπέρ εστιών και βωμών, υπέρ των οικογενειών μας και υπέρ της επιβίωσής μας, επειδή οι υποτιθέμενοι κυβερνώντες την Ελλάδα παρέδωσαν γη και ύδωρ στο όνομα της προσωπικής τους διάσωσης και της παραμονής τους στους (ήδη αιματοβαμμένους) θώκους της εξουσίας;

Μήπως σύντομα θα αρχίσουμε κι εμείς, σαν λαός, να αναρωτιόμαστε γιατί μας πολεμούν οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας;


Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
 
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.