Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

11 Ιουν 2013

Το κτίριο της ΕΡΤ είναι γεμάτο άνδρες της ασφάλειας. Τα ΜΑΤ κινούνται προς το ραδιομέγαρο προκειμένου να αναλάβουν «δράση» αμέσως μετά την λήξη λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης. Παγκόσμια πρωτοτυπία, το κλείσιμο με κρατικές δυνάμεις καταστολής μίας κρατικής τηλεόρασης, τη στιγμή που σε ολόκληρο τον πλανήτη οι κυβερνήσεις τοποθετούν κρατικές δυνάμεις για να κρατήσουν ανοιχτά τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα!!!

Την στιγμή που η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει την εξάρτηση της ενημέρωσης από ιδιώτες…
Την στιγμή που η κυβέρνηση στέλνει αστυνομικές δυνάμεις για να κλείσει το μόνο νόμιμο ραδιοτηλεοπτικό μέσο της χώρας…
Όλοι πλέον καταλαβαίνουμε πως έχουν ληφθεί αποφάσεις «κατεβάσματος του διακόπτη» της χώρας και άφεσης ενός ολόκληρου λαού στο έλεος των κυβερνητικών ορέξεων.

Για να σιγήσει η κρατική τηλεόραση της Σερβίας, τα κτίριά της βομβαρδίστηκαν…
Στην Συρία, οι ισλαμοφασίστες βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις και σφάζουν δημοσιογράφους για να σιωπήσουν.
Εδώ, κλείνουμε την κρατική τηλεόραση μόνοι μας, κόβουμε την επικοινωνία της Ελληνικής ομογένειας με την πατρίδα, αλλά θα βλέπουμε Εζέλ και Σουλεϊμάν για να εμπεδώνουμε μεθοδικά και το αύριο που μας ετοίμασαν...!!!

Ακόμη και εάν μας σκοτώσουν, οι ιδιώτες (που χρωστάνε στις τράπεζες) καναλάρχες, θα αποφασίσουν εάν θα αναμεταδώσουν την είδηση, εάν θα «δώσουν» εικόνα στον υπόλοιπο κόσμο.

Όλα τα κράτη έχουν κρατικές τηλεοράσεις, αλλά ο «δημοκράτης» Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει, επειδή… οι συχνότητες έχουν αξία, επειδή οι ιδιώτες νιώθουν ανταγωνισμό και χάνουν 5 διαφημίσεις, ενώ κυβερνητικά στελέχη τηλεφωνούσαν παλαιότερα για προσλήψεις (τεσσάρων) ημετέρων, με ετήσιο μισθό 180 υπαλλήλων (όπως κατήγγειλε υπάλληλος της ΕΡΤ λίγο πριν το επίσημο κλείσιμο από την χούντα του Σαμαρά).

Ο φασισμός είναι εδώ, τον λένε Αντώνη Σαμαρά και ήρθε για να σου κλείσει όλους τους διακόπτες, όλες τις πιθανότητες διάσωσής σου, όλες τις εξόδους διαφυγής σου από την φυλακή που σήμερα είσαι.

Στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, στήριξε την χούντα της Μέρκελ, στήριξε τον σιωπηλό σου θάνατο. Εξάλλου, δεν είσαι απαραίτητος και αν χρειαστεί, θα φέρει άλλα 5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες για να σε αντικαταστήσει…

Στις 12 το βράδυ της 11/6/2013 η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να βάψει με χρώμα μαύρο την κρατική τηλεόραση και να επιβάλλει το σκοτάδι της πολιτικής της σε ολόκληρη την χώρα...

Με δεδομένη την πρωθυπουργική απόφαση και την κυβερνητική εντολή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (όπως λέμε «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», δηλαδή ξεκάθαρη χούντα) που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ, το μήνυμα της ιλαροτραγικής υποτιθέμενης κυβέρνησης της Ελλάδας είναι απολύτως σαφές: «Όταν δεν μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα τότε θα εξαλείφουμε τον… άρρωστο, χωρίς καμία διάκριση, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, χωρίς ενδοιασμούς και φυσικά χωρίς καμία απολύτως δημοκρατική αίσθηση».

Είναι το ίδιο μήνυμα που εδώ και χρόνια, στέλνουν με απόλυτη συνέπεια τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις.
Είναι το μήνυμα της εξόντωσης λόγω αδυναμίας ή λόγω ικανότητας χειρισμού από τους… «διασώστες» μας. Είναι το μήνυμα που στάλθηκε σε 1.500.000 Έλληνες που βρέθηκαν άνεργοι λόγω κάκιστων πολιτικών επιλογών.
Είναι το ίδιο μήνυμα που έστειλε μία ληστοσυμμορία που έστειλε στον θάνατο περισσότερους από 4.000 συμπατριώτες μας.
Είναι το ίδιο μήνυμα που έστειλε μία παρέα πολιτικών απατεώνων, ρίχνοντας στον Καιάδα την Παιδεία, την Υγεία, τους νέους, τους συνταξιούχους, ακόμη και τα αγέννητα παιδιά.
Είναι το ίδιο μήνυμα της απόλυτης καταστροφής και της εξαθλίωσης που ζει το σύνολο σχεδόν των πολιτών αυτής της χώρας.
Είναι το χωρίς καμία διάκριση μήνυμα ισοπέδωσης και ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα της ικανοποίησης των απαιτήσεων εκείνων που πλέον ομολογούν ότι έκαναν λάθος και μας κατέστρεψαν.
Είναι το ίδιο μήνυμα που επί χρόνια στέλνεται προς όλους μας και που βιάζει καθημερινά το Σύνταγμα, που καταλύει την Δημοκρατία, που χωρίς εξαιρέσεις εκτελεί μία γενοκτονία.
Είναι το ίδιο μήνυμα παραλήπτες του οποίου είμαστε όλοι και είτε αργά είτε γρήγορα θα γίνουμε θύματα του παραλογισμού του.
Είναι το μήνυμα της σημερινής κυβέρνησης που όντας ανίκανη να «θεραπεύσει» τις πληγές που οι πολιτικές του παρελθόντος δημιούργησαν, αποφασίζει να θυσιάσει τον ασθενή για να ικανοποιήσει άνομους σκοπούς, για να γεμίσει ακόμη περισσότερο τις τσέπες των εντολέων της.
Είναι το μήνυμα που παίρνουμε όλοι μας.
Είναι το μήνυμα της αδιαλλαξίας.
Είναι το μήνυμα εκείνο που όλοι εμείς ενστερνιζόμαστε και υποσχόμαστε πως θα εφαρμόσουμε κατά γράμμα, έτσι όπως ακριβώς μας το «δίδαξαν» οι υπηρέτες της Μέρκελ και των τραπεζών.
Είναι το μήνυμα της διαταγής εκτέλεσης με συνοπτικές διαδικασίες, όταν οι σημερινοί (και χθεσινοί) υπεύθυνοι θα συρθούν στην Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν το πνεύμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης. Δίκη χωρίς δικαίωμα απολογίας, δίκη και καταδίκη χωρίς καμία εξαίρεση σε όλους τους πολιτικούς που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση που πλέον έχει χαρακτηριστικά μίας πολιτικο-οικονομικής χούντας.

Το μήνυμα, λοιπόν, ελήφθη: Σύλληψη, δίκη, καταδίκη και τιμωρία σε εκείνους που τόλμησαν να επιχειρήσουν κατά του πολιτεύματος, σε εκείνους που τόλμησαν να διαχειριστούν την χώρα σαν χώρο και τους πολίτες σαν αριθμούς.
Το μήνυμα ελήφθη με απόλυτη σαφήνεια. Κανένας οίκτος σε εκείνους που μας αντιμετώπισαν σαν υπανθρώπους. Κανένα έλεος σε εκείνους που έβαλαν υποθήκη τις ζωές μας, τις περιουσίες μας και την ίδια μας την χώρα στην εξαγορά ανόδου και παραμονής τους στην εξουσία.

Διαβάστε επίσης:

 
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο. 


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν καλείται μόνο να πληρώσει τον λογαριασμό για τον αλόγιστο δανεισμό του ανίκανου και ιδιοτελούς – ενίοτε και διεφθαρμένου – πολιτικού της συστήματος, αλλά και συμπεριφορές που συνδέονται με τα ανωτέρω, οι οποίες έχουν ακόμα μεγαλύτερο κόστος που μόλις τώρα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό.

Η είδηση που μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης σχετίζεται με τον ρυθμό υλοποίησης των έργων και των συνεννοήσεων που απαιτούνται με σκοπό να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη σχετική είδηση, χθες, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην πρωτεύουσα Λευκωσία με κύρια τη συνάντηση του προέδρου της χώρας, Νίκου Αναστασιάδη, με κορυφαία στελέχη του ομίλου Delek και της εταιρίας Avner Oil and Gas Exploration, των ισραηλινών ενεργειακών εταιριών που μαζί με την αμερικανική Noble αξιοποιούν τα ισραηλινά κοιτάσματα και αναμένεται να συνεργαστούν και με την Κύπρο.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις εταιρίες για να συμμετάσχουν στο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου, μαζί με την αμερικανική Noble. Ως αποτέλεσμα, ήδη ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για τη συμφωνία επί ενός Μνημονίου, που θα περιγράφει ουσιαστικά τη συνεργασία και θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα για την κατασκευή του τερματικού. Το τελικό κείμενο θα οριστικοποιηθεί σε 3-4 μήνες, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της δεύτερης επιβεβαιωτικής γεώτρησης, που ξεκίνησε στο κοίτασμα «Αφροδίτη» και το «τεμάχιο 12».

Πρακτικά κι εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν, με τη συμφωνία και την έναρξη υλοποίησης του έργου (η Λευκωσία επιθυμεί μεγαλύτερη «διεθνοποίηση» με τη συμμετοχή κι άλλων εταιριών) θα σημάνει το οριστικό τέλος του σεναρίου μεταφοράς του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας.

Ποια είναι όμως η ειδική σημασία της εξέλιξης σε σχέση με τον τίτλο του σημερινού μας σχόλιου; Η βασική παρατήρηση είναι ότι η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο από την Ελλάδα στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της, τόσο σε επίπεδο ερευνών, όσο και στο επίπεδο της σύμπηξης των απαραίτητων συμμαχιών για να καταστεί εφικτή η ακώλυτη αξιοποίησή τους. Εν ολίγοις, είναι απόλυτα λογικό να περιμένουμε ότι σε πολύ λίγα χρόνια από σήμερα, η «χρεοκοπημένη» Κύπρος που χρωστά ελάχιστα χρήματα αναλογικά με τα προσδοκώμενα οφέλη από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, θα μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και η όποια Τρόικα, εάν δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει τη χώρα με αεροπλάνο, θα «βοηθηθεί» να φύγει δια θαλάσσης… κολυμπώντας.

Την ίδια στιγμή ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα; Σίγουρα κάποια βήματα γίνονται. Έστω και με τόση καθυστέρηση. Δεν μπορεί κανείς όμως να μη σχολιάσει ότι πριν από ελάχιστα χρόνια όποιος μιλούσε για αποθέματα υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο λοιδορούνταν και μεγαλοσχήμονες φρόντιζαν να παρουσιάζουν τη σχετική συζήτηση όπως περίπου ανάλογες σημερινές… για τους Ελ και τα Νεφελίμ. Το ξεχάσαμε;
Αποτέλεσμα είναι να απέχουμε σημαντικά από το έτος που θα αρχίσει η χώρα να εισπράττει, ενώ τα μέτρα λιτότητας έχουν «γονατίσει» την ελληνική κοινωνία. Την ίδια στιγμή, οι δανειστές της χώρας αδιαφορούν εντελώς για τις κοινωνικές συνέπειες και εμμένουν στην ολέθρια συνταγή, ή μάλλον στην κλιμάκωσή της. Θα ήταν η Ελλάδα σε αυτή τη θέση εάν είχε ακολουθήσει τον δρόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ασφαλώς όχι.


Τούτων λεχθέντων, θα έπρεπε μήπως να αναζητηθούν ευθύνες για την ολιγωρία και σε ποιους θα έπρεπε να επιμεριστούν; Όταν υπάρχει καθηγητής που έχει καταγγείλει ότι το «κύκλωμα» που θησαύριζε από το εμπόριο υδρογονανθράκων στην Ελλάδα με κάθε τρόπο προσπαθούσε να μπλοκάρει την πρόοδο σε αυτό τον τομέα, είναι θέμα παρέμβασης εισαγγελέα ή όχι; Η τόσο ευαίσθητη Βουλή μας δεν αξίζει να διερευνήσει το θέμα;
Είναι όμως ακόμα χειρότερο. Όχι μόνο μπλόκαραν τις έρευνες στον τομέα ώστε να κερδίσουν χρόνο και να συσσωρεύσουν κι άλλα κέρδη, τη στιγμή που η Ελλάδα βούλιαζε και κανείς δεν έπαιρνε χαμπάρι, μπλόκαρε σύμφωνα με τις καταγγελίες και κάθε επένδυση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε νησιά του Αιγαίου. Δεν ήμασταν μπροστά να σας το επιβεβαιώσουμε. Ρωτάμε όμως: Είναι δυνατόν να μην διερευνώνται αυτές οι καταγγελίες; Πως διασφαλίζουμε ότι δεν θα φροντίσουν να ελέγξουν πάλι το «παιχνίδι», ενώ ο Έλληνας θα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο;

Αυτό δεν είναι ελεύθερη, αλλά κηδεμονευόμενη οικονομία που δεν πρόκειται να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Παράλληλα, ήδη τα πρώτα σημάδια λαϊκιστικής αντιμετώπισης έχουν φανεί, με κόμματα και πολιτικούς να καταθέτουν προτάσεις, υποτίθεται μίμησης του νορβηγικού μοντέλου, δημιουργώντας ψεύτικες προσδοκίες στον κόσμο ότι τα λεφτά θα μπουν σε συνταξιοδοτικό ταμείο, ενώ όπως έχουμε εξηγήσει αυτό που προτείνουν είναι ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ του νορβηγικού μοντέλου. Δείτε σχετικά: «Ελλαδική… πατέντα: Γελοιότητες με το ταμείο για τους υδρογονάνθρακες».


Επίσης, όπως ψιθυρίζεται, θέσεις κλειδιά καταλαμβάνονται από πρόσωπα με εξαρτήσεις από το ως άνω περιγραφέν ως «κύκλωμα» και δεν ανοίγει ρουθούνι… Με απλά λόγια. Για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα επικρατούν τα παχιά λόγια, ενώ οι εξαρτήσεις των κομμάτων από τις πλούσιες χρηματοδοτήσεις ισχυρών παραγόντων που λυμαίνονταν τους τομείς της ελληνικής αγοράς, καθιστά ιδιαιτέρως δύσκολο να «πειστούν» ώστε να συμπεριφερθούν ορθολογικά από οικονομικής απόψεως. Πώς να σωθεί η Ελλάδα έτσι, έστω κι αν οι καλές προθέσεις περισσεύουν;

Πηγή Defence-Point

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ο τίτλος στο σημερινό σύντομο σχόλιό μου δεν θέλω να θεωρηθεί από τους φίλους και τις φίλες του blog ότι αποτελεί μια βάρβαρη κατάχρηση της τελευταίας λέξης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αφού έλαβε το όξος, αντί ύδατος, που του ‘προσέφεραν’ οι Ρωμαίοι στρατιώτες έχοντας ήδη ‘διαμεριστεί τα ιμάτιά Του’ ρίχνοντας τον κύβο!

Με την ΕΡΤ και ιδιαίτερα με την ΕΤ-3, με συνδέουν πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας είτε ως προσκεκλημένος στα ποικιλώνυμα τηλεοπτικά ‘παράθυρα’ είτε ως ΑΜΙΣΘΟΣ παρουσιαστής για μια σειρά ετών της δικής μου εκπομπής «Επικοινωνώ άρα… Υπάρχω!»

Είναι αλήθεια ότι η ΕΡΤ ως Κρατική Τηλεόραση ΔΕΝ μπόρεσε ΠΟΤΕ να μοιάσει τα Βρετανικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά Κρατικά κανάλια και πολύ συχνά (φορές-φορές και "αδιάντροπα") γινόταν "φερέφωνο" του κάθε Κόμματος που Κυβέρνησε την Ελλάδα…

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Τα προσκήνια της απόφασης να μπει "λουκέτο" τα είδα, τα άκουσα και τα διάβασα αλλά αφήνουν πολλά ‘κενά’ για τα παρασκήνια της απόφασης!

Δεν θα εκφράσω "συλλυπητήρια" σε οικογενειάρχες και άγαμα στελέχη και υπαλλήλους της ΕΡΤ όχι από χαιρέκακη διάθεση αλλά μέσα στον γενικό ορυμαγδό μιας παραλυμένης οικονομίας, με σχεδόν 30% ανεργία (που ως ποσοστό ανάμεσα σε νέους ξεπερνά το 60%) και αφορά σκληρά εργαζόμενα στελέχη και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που είναι άνεργοι στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα.

Δυόμιση χιλιάδες άνεργοι και σχεδόν διπλάσιοι "συνεργάτες" με τα "μπλοκάκια" είναι ένας σοβαρός αριθμός που, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για ΜΜΕ δημιουργεί παρελκόμενες καταστάσεις…

Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και καθηγητής επικοινωνίας, ως άνθρωπος οικείος στα ΜΜΕ απλά θα σας θυμίσω πόσες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έχουν απολυθεί από εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια σε ένα "σύνδρομο απαξίωσης των ΜΜΕ".

Είπαμε, η ΕΡΤ βαρύνεται ως "Κυβερνητικό φερέφωνο" αλλά με την ίδια κατηγορία βαρύνονται και πολλά άλλα μη-δημόσια αλλά εν πολλοίς κρατικοδίαιτα ΜΜΕ…

Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η απόφαση για την τρόικα των κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, τι ακριβώς σημαίνει για την ελληνική ‘πιάτσα της ενημέρωσης’ και για ΟΛΟΥΣ εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες θα φανεί άμεσο μέλλον…

Τ(ΕΡΤ)ΕΛΕΣΤΑΙ, λοιπόν, ή ΟΨΟΜΕΘΑ;

Τι πραγματικά σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ;
Πού οδηγείται η χώρα με προσωπική ευθύνη του Σαμαρά;

Ανακοινώθηκε η υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (αρ. 139) που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με διαφορετικό καθεστώς. Η κυβέρνηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έκρινε πως δεν μπορεί να «διαχειριστεί» την κρατική ραδιοτηλεόραση με την σημερινή της μορφή κι έτσι, ελλείψει ικανότητας διαχείρισης του προβλήματος, ακολούθησε την τακτική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»… Φυσικά, τους προηγούμενους μήνες (αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου) μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του κοινωνικού αυτοματισμού και της κλασικής προπαγάνδας υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων για την «ακριβή ελληνική ραδιοτηλεόραση», για τις «τακτοποιήσεις ημετέρων» και για τον «πακτωλό των χρημάτων» που δινόταν μέσα από το ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης.

Στα όσα προφασίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω των «διαύλων επικοινωνίας» που έχει αναπτύξει από τα ιδιωτικά μέσα επικοινωνίας, ξεχνά να αναφέρει πως η ΕΡΤ διατηρεί κρατικές συχνότητες (ύψιστης εθνικής σπουδαιότητας) οι οποίες θα «ορφανέψουν» και με την ευκαιρία «θα βγούνε στο σφυρί», για να αγοραστούν (ή ενοικιασθούν για δεκάδες χρόνια) από γνωστούς – αγνώστους ιδιώτες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, έναντι πινακίου φακής και ταυτόχρονα θέτοντας σοβαρότατο θέμα για την διαχείριση των συχνοτήτων από τους ιδιώτες. Παρεπιμπτόντως, οι συχνότητες ανήκουν στον Ελληνικό λαό και διαχειρίζονταν αλλά και ελέγχονταν μέχρι σήμερα από την ΕΡΤ. Φυσικά, όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει εθνική διαχείριση των ραδιοσυχνοτήτων, τότε φυσικά συμφωνεί με τα όσα οι γερές δόσεις προπαγάνδας του τοποθέτησαν στο μυαλό, αγνοώντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας…

Αυτή ακριβώς την εθνική ασφάλεια εκθέτει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη της οποίας αυτοβούλως τοποθετούν στο βιογραφικό τους την σύμπραξη στην δημιουργία κλίματος διαταραχής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ποινικά για τους «αρμόδιους» υπουργούς αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό), αφού θα υπάρχουν μη άμεσα ελεγχόμενες συχνότητες, οι οποίες θα μεταδίδουν «ορατές και αόρατες» πληροφορίες σε οποιοδήποτε θελήσει να κινηθεί κατά των συμφερόντων της χώρας.
Αυτό που δεν τόλμησε να υλοποιήσει ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί πριν 2 χρόνια από συγκεκριμένους υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το τολμά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ο σημερινός φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά κυρίως για την χώρα, η συγκεκριμένη του απόφαση τον τοποθετεί αυτομάτως σε περίοπτη θέση εκείνων που για «άγνωστους λόγους» εξέθεσαν ή εκθέτουν την ασφάλεια της χώρας.

Το καθεστώς Σαμαρά αποφάσισε να συντομεύσει τους χρόνους ωρίμανσής του, πριν την επίσημη μετατροπή του σε πολιτική δικτατορία. Αποφάσισε να περάσει στην «επόμενη φάση», αδιαφορώντας –όπως κάνει πάντα- για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και, φυσικά, αδιαφορώντας για την υποτιθέμενη ποιότητα (την οποία μέχρι πρότινος επικαλούνταν η κυβέρνηση) των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά και την ευθύνη της για τον ορισμό και την διατήρηση του «μέτρου» στην επικοινωνία.
Εάν τολμήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της ΕΡΤ και του κλεισίματός της από την σημερινή ανθυποκυβέρνηση της τρόικα (μην ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης της χώρας είναι ο Ράιχενμπαχ, ενώ ο Σαμαράς και οι υπουργοί του είναι απλά εκτελεστικά όργανα της πολιτικής που πηγάζει από το Βερολίνο), τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως η αυταρχική και απολύτως φασίζουσα εφαρμοζόμενη κυβερνητική τακτική, εισάγει το δικαίωμα στη νόμιμη έλευση και ανεξάρτητη (μη ελεγχόμενη) λειτουργία προπαγανδιστικών μηχανισμών που θα στοχεύουν στην επαγγελματική αλλοίωση της ενημέρωσης των πολιτών της χώρας.
Αυτός εξάλλου είναι και ο τελικός στόχος, πριν να ολοκληρωθεί και η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτεύματος, πριν συντριβεί παντελώς το εναπομείναν Σύνταγμα, πριν γυρίσει εγκαθιδρυθεί η Νέα Τάξη με την απόλυτη μορφή της στην χώρα που μέχρι και σήμερα ονομάζεται Ελλάδα και η οποία έχει καταστεί αποικία χρέους στο όνομα του κέρδους, της ισχύος των τραπεζών, του απόλυτου ελέγχου ενεργειακών οδών και πηγών ενέργειας και τέλος, πριν αυτή η χώρα μεταλλαχθεί στην πρώτη χώρα όπου θα διοικεί η Νέα Τάξη πραγμάτων.

Ναι, η Ευρώπη αλλάζει και μάλιστα προς το χειρότερο. Ναι, η δημοκρατία απειλείται με εξαφάνιση. Ναι, οι πολίτες τείνουν να μετατραπούν σε μηχανής εξόφλησης χρέους και παραγωγής κέρδους. Όλα αυτά εφαρμόζονται στο πειραματόζωο που ονομάζεται Ελλάδα. Και μίσθαρνα όργανα του νεοταξισμού έχουν αναλάβει εργολαβικά να αποδομήσουν θεσμούς, όργανα, έννοιες και συνειδήσεις, έχουν αναλάβει να ισοπεδώσουν οτιδήποτε ενδέχεται να αντισταθεί στους εντολείς τους, έχουν αναλάβει να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο καταστροφής, προκειμένου να εξοφλήσουν τα προσωπικά τους «γραμμάτια» και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για όλα όσα οι ίδιοι θρασύτατα ισχυρίζονται πως επιθυμούν να μας διασώσουν.

Η περίπτωση του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι μία χαρακτηριστική ολομέτωπη και αδιάντροπη ενέργεια, η οποία αποδεικνύει το πραγματικό –μηδενικό- ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και ρίχνει τις μάσκες των πρόθυμων μαριονετών…
Στο επόμενο διάστημα θα γίνουμε πιθανότατα μάρτυρες της μετάλλαξης αυτού του καθεστώτος, της άτυπης δικτατορίας, όπου μπορείς να σκέφτεσαι ακόμη, μπορείς να μιλάς, ακόμη, μπορείς να διαμαρτύρεσαι ακόμη, αλλά μέχρι του σημείου εκείνου που δεν αποτελείς –έστω και εν δυνάμει- κίνδυνο για τον φασισμό που έρχεται καλπάζοντας να κυριεύσει τις ζωές όλων.
Θα δούμε συσπειρώσεις κομμάτων, αλλαγές ονομάτων, μετακινήσεις πολιτικού προσωπικού, γεννήσεις πολιτικών εκτρωμάτων και την υλοποίηση μεθοδεύσεων που μοναδικό σκοπό θα έχουν τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την απόλυτη σύγχυση των πολιτών.

Κλείνοντας και αφού ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί σωστό και πρέπον να στείλει και άλλους Έλληνες πολίτες στην ανεργία και να εκθέσει τη χώρα σε μείζονες εθνικούς κινδύνους, θα τολμήσουμε να του απευθύνουμε μία διόλου άσχετη αλλά ευθεία τριπλή ερώτηση:
 • Πόσο από το Αιγαίο είναι ακόμη γαλάζιο και Ελληνικό;
 • Πόση από την ΑΟΖ είναι ακόμη Ελληνική;
 • Πόση Ελλάδα θα έχει μείνει όταν ο ίδιος αποχωρήσει από την πρωθυπουργία;


ΥΓ: Από το βράδυ της σήμερον 11 Ιουνίου 2013 η ΕΡΤ παύει να εκπέμπει πανελλαδικά, αφού τα στρατεύματα κατοχής αποφάσισαν το κλείσιμό της. Έτσι, θα λειτουργούν ιδιωτικά κανάλια, που λειτουργούν με δημόσιες συχνότητες και θα είναι κλειστή η ΕΡΤ στην οποία ανήκουν οι συχνότητες;
Πότε θα πληρώσουν και οι καναλάρχες για τη δημόσια περιουσία που έχουν τσάμπα εδώ και χρόνια και μάλιστα ζούσαν με κρατικές διαφημίσεις;

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ακολουθεί η κυβερνητική θλιβερή προπαγάνδα - απάντηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σύμφωνα με non paper της κυβέρνησης δίνονται οι εξής απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ:
Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους:
Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.
Τι θα γίνει με τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ
Όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο ΥπΟικ. Που νομικώς και για όσο διάστημα χρειαστεί θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα  μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς
Πως θα καλύπτονται οι δραστηριότητες των κομμάτων
Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το Υπ.Οικ., όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα.
Πότε θα ξανανοίξει η νέα δημόσια Τηλεόραση
Το συντομότερο δυνατό. Η νέα τηλεόραση  θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας
Η ΕΡΤ δεν κλείνει  υπό καμία πίεση για απολύσεις.
Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού,  και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους.
Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης
Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία
Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.
Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.
Παραδείγματα:
 • Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ  εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!
 • Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:
  • Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!
  • Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί…
  • Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκ. ετησίως
  • Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα,  το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε  ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!
  • Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα.
  • Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
  • Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων  με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700)  ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης,  αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.
Γιατί  κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός
 • Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.
–Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται.
Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό.
–Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν.
Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει.
 • Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.
 • Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
 • Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση.
 • Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
 • Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε  230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ.
 • Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.
Σε τι θα διαφέρει η καινούργια δημόσια τηλεόραση σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει

 • Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του.
 • Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.
 • Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης
 • Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC,  της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF
 • Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα.

 Για όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση

 • Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.
Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή

 • Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια
Θεία Λειτουργία
Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες  ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία  από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.
Η κυβέρνηση Σαμαρά διαλύει την χώρα

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του αδιεξόδου της συνεργασίας των ιδιωτικών κλινικών με το Δημόσιο.

Εφ όλης της ύλης Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η Ιδιωτική Υγεία στην Ελλάδα του Σήμερα: Μύθοι και πραγματικότητα», παραχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ). Παραθέτοντας στοιχεία που αποτυπώνουν την πραγματικότητα του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει σήμερα οι ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα, εξ αιτίας της άρνησης του Δημοσίου να καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντί τους, ο ΣΕΚ τόνισε ότι οι ιδιωτικές κλινικές να είναι σε αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να πληρώσουν εργαζόμενους και προμηθευτές με αποτέλεσμα υγιείς εταιρείες να κατηγορούνται από τον ίδιο τους τον οφειλέτη, το Δημόσιο, για αδυναμία καταβολής φόρων και εισφορών.

Ο ΣΕΚ ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό καλώντας τον να παρέμβει άμεσα και πρακτικά για να προστατέψει τη βιωσιμότητα ενός δυναμικού κλάδου της οικονομίας και πυλώνα της εθνικής υγείας που απειλείται με αφανισμό. Μόνο η πολιτική βούληση θα βάλει τέλος στις αυθαιρεσίες, στις ξαφνικές, μονομερείς μεταβολές σε συμφωνημένες υποχρεώσεις και στις μεθοδεύσεις που κυοφορούνται εν κρυπτώ για να καλύψουν τις αδυναμίες των ιθυνόντων.

Καταρρίπτοντας τα ευχολόγια και τους μύθους που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της συνεργασίας των ιδιωτικών κλινικών με το Δημόσιο, ο ΣΕΚ κατέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα προχειρότητας, αιφνιδιασμού και έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού ενώ παράλληλα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που, έστω και την ύστατη ώρα, θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν την εύθραυστη ισορροπία στην οποία βρίσκεται σήμερα η συνεργασία αυτή.

ΠΑΛΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ
Παρά το γεγονός ότι δεσμεύτηκε με Νόμο σε ειδικό λογαριασμό 1,5 δις Ευρώ από τη Τρόικα για εξόφληση μέρους των ληξιπροθέσμων οφειλών 2007-2011 οι παλαιές οφειλές του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές ξεπερνούν τα 530 εκατομμύρια ευρώ μέχρι 31-12-11. Για να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης παλαιών οφειλών ο ΣΕΚ πρότεινε οι ιδιωτικές κλινικές να χρηματοδοτήσουν τον έλεγχό τους μέσα από μια τριμερή συμφωνία ΕΟΠΥΥ, Ιδιωτικών Κλινικών και Ελεγκτικών Εταιρειών της απόλυτης έγκρισης του Οργανισμού.

ΝΕΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΟΠΥΥ
Η σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υγείας προβλέπει καταβολή του 90% της αποζημίωσης του μηνιαίου τιμολογίου εντός 45ημερών από την υποβολή του και εξόφληση εντός 6 μηνών το αργότερο. Η πραγματικότητα είναι ότι το 2012 έχει καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμο και περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται από 1-1-12 μέχρι σήμερα. Το γεγονός ότι κάθε μήνα προστίθενται 40 εκατομμύρια νέων οφειλών οδηγεί σε εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΟΠΥΥ
Για την εξασφάλιση ισότιμης μεταχείρισης και ισονομία στις πληρωμές των ιδιωτών που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ο ΣΕΚ πρότεινε αναλογικότητα στις πληρωμές κάθε μήνα με θέσπιση διαφανούς διαδικασίας αποπληρωμής μέσω συγκεκριμένης ποσόστωσης, που θα αποδίδει πχ: x% σε φαρμακευτικούς φορείς, ψ% σε ιδιωτικές κλινικές, ζ% σε κρατικά νοσοκομεία και ω% σε γιατρούς.

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ
Παρά τη Δέσμευση των Υπουργείων Υγείας & Οικονομικών ότι ο συμψηφισμός των οφειλών των παρόχων Υγείας με τις απαιτήσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ θα υλοποιηθεί το αργότερο μέχρι 31-10-2012, σήμερα αναμένεται πόρισμα ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι τις 28 Ιουνίου 2013. Ο ΣΕΚ προτείνει τον συμψηφισμό χρεών και οφειλών μετά την παρέλευση διπλάσιου χρόνου από την ημερομηνία αποπληρωμής της οφειλής.

ΕΝΙΑΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Ο ΣΕΚ πρότεινε την άμεση εφαρμογή ενιαίου πλαισίου λειτουργίας για όλους τους παρόχους Υγείας, μέσα από αξιολόγηση, κατηγοριοποίηση και διαπίστευση των δημόσιων & ιδιωτικών νοσοκομείων με συγκεκριμένα κριτήρια και ανάλογη διαφοροποίηση των αποζημιώσεων.

ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Η ιδιωτική υγεία λειτουργεί με τιμολόγια πολύ χαμηλότερα του Δημοσίου προσφέροντας υπηρεσίες πολύ υψηλότερης ποιότητας, ενώ παράλληλα η ίδια ιατρική πράξη κοστίζει 5 φορές πιο ακριβά στον δημόσιο αντί στον ιδιωτικό τομέα. Η πρόταση του ΣΕΚ περιλαμβάνει θέσπιση ενιαίου ποσού εισφοράς ασφαλισμένου ανεξαρτήτως αν εισάγεται σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο καθώς και έλεγχο υπερβολών, υπερβάσεων και ορθής εφαρμογής των ΚΕΝ σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα που θα συνοδεύεται από τη δημοσίευση συγκριτικών στοιχείων.

ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Το Παπαγεωργίου, το Ωνάσειο και το Ερρίκος Ντυνάν, εντάσσονται στον κωδικό πληρωμών των ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά λειτουργούν με όρους Δημοσίου. Ο ΣΕΚ προτείνει να βγουν από τον κωδικό πληρωμών των ιδιωτικών νοσοκομείων χωρίς να μεταβληθεί το προϋπολογισμένο ποσό. Εναλλακτικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να έχουν την ίδια συμμετοχή στο ΚΕΝ και να επιβαρύνονται τα τιμολόγιά τους με τον αντίστοιχο ΦΠΑ.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Η συνεργασία των παρόχων ιδιωτικής υγείας με το Δημόσιο διέπεται από συστηματικούς αιφνιδιασμούς, αυθαιρεσίες και μονομερείς μεταβολές των όρων των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί. Οι αλλαγές επιβάλλονται βίαια, κάποιες φορές με αναδρομική ισχύ, με Υπουργικές Αποφάσεις που ανακοινώνονταν σε μία νύχτα με αποτέλεσμα η Ιδιωτική υγεία να εκβιάζεται ώστε έχει μόνο υποχρεώσεις χωρίς κανένα δικαίωμα.

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η απουσία σχεδιασμού και εφαρμογής ενιαίου μηχανογραφικού συστήματος που θα υποκαταστήσει τα προγράμματα των παλαιών ταμείων οδηγεί σε προχειρότητα και μπαλώματα που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και δεν είναι συμβατές με τα σύγχρονα συστήματα, με αποτέλεσμα η ψηφιακή τεχνολογία να βρίσκεται στην υπηρεσία της ενίσχυσης της γραφειοκρατίας.
Κλείνοντας, ο κος Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΚ δήλωσε ότι ο χρόνος ανοχής έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. «Οι ζωές των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους αλλά και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, κρέμονται από μια κλωστή. Η λύση εναπόκειται στην πολιτική βούληση στο ανώτατο επίπεδο».

Ο ΣΕΚ
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές οι οποίες προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ΣΕΚ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες της Ελλάδας, συνεισφέρουν σημαντικά στη ελληνική οικονομία και υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο ιδιωτικός τομέας υγείας απασχολεί άμεσα περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους, συντηρεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών και επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με νέες υποδομές, νέα ιατρικά πρωτόκολλα, νέες τεχνολογίες. Καλύπτοντας το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα, ο ιδιωτικός τομέας υγείας συγκρατεί κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό στη χώρα σε μια εποχή που μαστίζεται από brain drain, συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ και αναδεικνύει την Ελλάδα ως προορισμό ιατρικού τουρισμού. Λειτουργεί συμπληρωματικά του δημοσίου τομέα υγείας αλλά καλύπτει και επεμβάσεις και ιατρικές πράξεις υψηλής τεχνολογίας που αδυνατεί να καλύψει το δημόσιο αποτελώντας κομβικό παράγοντα διασφάλισης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.
Tούρκοι διαδηλωτές: Δεν υπάρχει δημοκρατία σε κλίμα αστυνομικής πολιορκίας
Συλλήψεις δικηγόρων, λόγω... διαμαρτυρίας!!!

«Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για δημοκρατία σε έναν χώρο που τελεί υπό αστυνομική πολιορκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο φορέας «Αλληλεγγύης Ταξίμ» που συστάθηκε πριν από λίγο καιρό και είναι ο βασικός εκφραστής των διαμαρτυριών στο πάρκο της πλατείας.

Ο φορέας έκανε έκκληση για συγκέντρωση στην πλατεία απόψε στις 19:00.
Αναφερόμενος στην πρωινή επέμβαση της αστυνομίας, ο φορέας αναφέρει ότι «στηρίζουν ελπίδες στη δημιουργία της εντύπωσης ότι επέρχεται διαφοροποίηση μεταξύ διαδηλωτών και περιθωριακών».

Ως προς τη συνάντηση που θα έχει αύριο μια αντιπροσωπεία με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η συνάντηση με αντιπροσωπεία, ο τρόπος σύστασης της οποίας παραμένει άγνωστος, τη στιγμή που δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση σχετικά με τα αιτήματά μας, δεν είναι ειλικρινής προσπάθεια διαλόγου, αλλά αποσκοπεί στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης και στον αποπροσανατολισμό από τα δημοκρατικά αιτήματα που φωνάζουν εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα».
Τέλος στην ανακοίνωση εκφράζεται «ανησυχία» για «την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλιμακώσει την πόλωση».

Στις συλλήψεις 50 δικηγόρων προχώρησε η αστυνομία

Η αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση περίπου 50 δικηγόρους που διαμαρτύρονταν κατά της επέμβασης, σήμερα το πρωί, της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η ένωσή τους.
Οι δικηγόροι αυτοί, οι οποίοι απεργούν από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από δώδεκα ημέρες, συγκεντρώθηκαν μέσα στον περίβολο του δικαστικού μεγάρου της Κωνσταντινούπολης για να καταγγείλουν την αστυνομία, η οποία ανακατέλαβε δια της βίας την πλατεία Ταξίμ. Φώναζαν "το Ταξίμ είναι παντού" και "η αντίσταση είναι παντού", σύμφωνα με ένα δικηγόρο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η αστυνομία επενέβη τότε στο δικαστικό μέγαρο για να τους απομακρύνει. Έπειτα από σύντομες συμπλοκές, περίπου 50 από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η Ένωση Σύγχρονων Δικηγόρων.

Σε σχόλιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος των δικηγορικών συλλόγων της Τουρκίας, ο Μετίν Φεϊζίογλου, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τις συλλήψεις. "Θα μεταβούμε (από την Άγκυρα) στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσουμε τις αρχές επιτόπου", δήλωσε ο Φεϊζίογλου.
Οι δικηγόροι αποτελούν συχνά στόχο των τουρκικών αρχών.
Πολλές δεκάδες δικηγόροι βρίσκονται αυτή τη στιγμή προφυλακισμένοι στην Τουρκία ως ύποπτοι για σχέσεις με παράνομες οργανώσεις, κυρίως με τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης και εννέα συνάδελφοί του διώκονται εξάλλου επειδή επέκριναν τη στάση των δικαστών έναντι της υπεράσπισης στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης, τον Απρίλιο του 2012, σε μια αμφιλεγόμενη δίκη για ένα σχέδιο πραξικοπήματος εναντίον της ισλαμο-συντηρητικής κυβέρνησης.

Τα νέα ήθη των «παιδιών» του Ερντογάν


Ο Ταγίπ Ερντογάν πληρώνει το τίμημα της επιτυχίας του. Αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σήμερα στην Τουρκία είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που επήλθαν στη γειτονική χώρα την τελευταία δεκαετία. 
Η στρατηγική του Τ. Ερντογάν ήταν να χρησιμοποιήσει την ισλαμική ταυτότητα της Τουρκίας ως πλεονέκτημα και διαπραγματευτικό χαρτί με τη Δύση, η οποία επιζητούσε προσέγγιση με τις μουσουλμανικές χώρες κι ένα πρότυπο στην ευρύτερη περιοχή που θα αποδείκνυε ότι οι αρχές του Ισλάμ δεν είναι ασύμβατες με τις δυτικές αξίες της δημοκρατίας και της οικονομίας της αγοράς. 
Γι’ αυτό ο Τ. Ερντογάν από το 2002, όταν κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές, συνέχισε την ευρωπαϊκή πορεία και προχώρησε σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας (ποινικός κώδικας, οικογενειακό δίκαιο, δικαστικό σύστημα). Επίσης, περιόρισε σημαντικά τον ρόλο του στρατού. 
Οταν το 2006 οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέστησαν σαφές ότι δεν επιθυμούν την Τουρκία ως πλήρες μέλος της Ε.Ε., ο Τ. Ερντογάν οριστικοποίησε τη στροφή στην ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου της χώρας. 

Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε την ευρωπαϊκή πορεία και τις αλλαγές για να ενισχύσει την προσωπική του εξουσία. Μολονότι η Τουρκία απέχει πολύ από το να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, δεν είναι η χώρα των δεκαετιών του ’80 και του ’90. 
Έχουν πραγματοποιηθεί σαφή βήματα εκσυγχρονισμού και οι νέες γενιές (η Τουρκία είναι από τις χώρες με τον νεότερο πληθυσμό) έχουν μεγαλώσει σε ένα σαφώς πιο ελεύθερο περιβάλλον. 

Η δεκαετία του 2000 δεν σφραγίστηκε μόνο από την πολιτική κυριαρχία του Ερντογάν, αλλά και από τη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, μετά το 2001, όταν η Τουρκία προσέφυγε στο ΔΝΤ και ακολούθησε με επιτυχία πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αρχιτέκτονας του οποίου ήταν ο Κ. Ντερβίς. 
Η δομή της οικονομίας άλλαξε εντελώς και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ από 3.553 δολάρια το 2001 εκτινάχθηκε στις 10.600 δολάρια το 2012, δίχως την ανάγκη εξωτερικού δανεισμού (το εξωτερικό χρέος της Τουρκίας είναι μόλις 36% του ΑΕΠ). Οι ξένες επενδύσεις από το 2001 ώς το 2012 έφθασαν στα 114 δισ. δολάρια. 
Στην Τουρκία δραστηριοποιούνται σήμερα 32.604 εταιρείες ξένου κεφαλαίου. Οι οικονομικές αλλαγές δημιουργούν νέο τρόπο σκέψης. Ετσι, και στην Τουρκία, οι ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις έφεραν αλλαγές στα ήθη και στον τρόπο συμπεριφοράς. 

Διαμορφώθηκε μια νέα γενιά, πολύ πιο ανοιχτή στον κόσμο, με άλλη κουλτούρα κι άλλες εμπειρίες. Στα πανεπιστήμια δεν μπήκε μόνο η μαντίλα, αλλά έγιναν πιο ανοιχτά στη γνώση, προκειμένου να υπηρετηθούν οι νέες οικονομικές ανάγκες. Οι νέοι ταξιδεύουν περισσότερο, ενημερώνονται σε μεγάλο βαθμό από το Ιντερνετ κι επικοινωνούν μέσω αυτού (στις πρόσφατες κινητοποιήσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). 
Ο Ερντογάν συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία αυτής της κοσμοπολίτικης γενιάς, η οποία δεν μπορεί να συμβιβαστεί ούτε με αυταρχική συμπεριφορά ούτε με συντηρητικές αποφάσεις απαγορεύσεων. Αυτή δίνει τον τόνο στις κινητοποιήσεις, στις οποίες μετέχει κι ένα ετερόκλητο πλήθος αντιπολιτευομένων. 
Το κοστούμι που θέλει να φορέσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στη νέα γενιά αποδεικνύεται πλέον πολύ στενό για να τη χωρέσει.

Πληροφορίες από Έθνος και Καθημερινή
Ο “Πόλεμος κατά του τρόμου” τελείωσε, ο πόλεμος για την ισλαμική τρομοκρατία μόλις άρχισε

Του Στάνισλαβ Μίσιν
από την Πράβδα

Ο ισχυρός άνδρας του Αμερικανικου καθεστώτος, Σεΐχης Ομπάμα, διακήρυξε ότι ο πόλεμος στον τρόμο τελείωσε. Ναι, αυτή η αρρωστημένη επιχείρηση ολοκληρώθηκε.
Όμως, η Αμερικάνικη Τζιχάντ για την γιγάντωση του χαλιφάτου, μέσω της ισλαμικής Σουνιτικης τρομοκρατίας, της γενοκτονίας και της υποδούλωσης της ανθρωπότητας μόλις ξεκίνησε.

Ο Ομπάμα και οι συνεργάτες του, ο κλόουν Κάμερον και ο βοναπάρτης Ολάντ, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να εξοπλίσουν τον λεγόμενο “Συριακό απελευθερωτικό στρατό” που μάχεται (και συντρίβεται) για να εκκαθαρίσει την Συρία από όλες τις μειονότητες και την λογική, την σοφία και οποιοδήποτε μέλλον για τους ψυχωτικούς σουνίτες. Να σφάζουν τους αιχμαλώτους πολέμου, να βάζουν 8χρονα παιδιά να αποκεφαλίζουν παραδομένους αντιπάλους, να κάνουν μπάρμπεκιου με τα κεφάλια των νεκρών εχθρών, να στέλνουν βομβιστές αυτοκτονίας για να κομματιάζουν γυναικόπαιδα ή να σφάζουν ολόκληρα χριστιανικά χωριά! (Με τις ευλογίες του Ομπάμα, του Μαντσουριανού Μακ Κέιν ή του υπερασπιστή των gay, Graham).

Αυτά βέβαια σημαίνει ότι θα βάλους στις τσέπες τους ακόμα κάποια εκατομμύρια από τις τσέπες των εξαθλιωμένων και ανέργων Αμερικανών χαζούληδων πολιτών. Αλήθεια, ποιό είναι το τρέχον επιτόκιο Χριστιανικών σκαλπ για την Τζιχάντ του “Θείου” και των Αμερικανών υποστηρικτών του τρόμου;

Η Δύση, υποδουλώνει τους πολίτες της με πρωτοφανείς ρυθμούς στην μετά Χίτλερ εποχή (και οι τύραννοι βέβαια ήλθαν στην εξουσία με την ίδια αντίσταση που οι δυτικοί είχαν στην άνοδο του Χίτλερ: Καμμιά), και τους ρίχνει στην αγκαλιά κάθε ακραίου που μπορεί να βρει: Αίγυπτος, Βοσνία, Αλβανία, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ιράκ και τώρα σε αυτούς που θέλουν να γίνουν τα νέα αφεντικά της Συρίας.

Το μέλλον θα είναι αρκετά ενδιαφέρον και ο Ομπάμα με την διεθνή των εγκληματιών του είναι εκεί για να σιγουρέψουν ένα “πράσινο” μέλλον, χωρίς Χριστιανούς. Το “πράσινο” του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Συγχαρητήρια Αμερικανοί, τα καταφέρατε αυτή την φορά.
Υλικό σχετικό με την πιστοποίηση εκπαιδευτικών Α’ επιπέδου ΤΠΕ
Ασκήσεις από Μισαηλίδη και Σαλονικίδη θα βρείτε ΕΔΩ
 
Υλικό και τεστ πολλάπλης επιλογής θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους (γίνονται συνεχείς ενημερώσεις στις ασκήσεις εφαρμογών, όπου συμπληρώνονται πλέον και οι σωστοί τρόποι απαντήσεων)

Ασκήσεις και σημειώσεις για Microsoft Word 2002-2003 (ολοκληρωμένο με λύσεις σε όλες τις ασκήσεις)

Ασκήσεις και σημειώσεις για Microsoft Excel 2002-2003 (υπάρχουν λυμένες ασκήσεις)

Ασκήσεις (ερωτήσεις και απαντήσεις) για Βασικές Έννοιες λειτουργίας Η/Υ

Ασκήσεις Windows

Ασκήσεις και Θεωρία Internet (Web και E-mail) 

Ασκήσεις Power Point 

Νέα άσκηση (με βοηθήματα - λύσεις) για το Power Point
 
Ιστοσελίδα Τριανταφυλλίδη Αστέριου (Φυσικός): περιέχει ασκήσεις, θεωρία, παραδείγματα ερωτήσεων


    

Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις που μπορεί να συναντήσετε στην εξέτασηΣας υπενθυμίζουμε ότι τα μοναδικά έσοδα του ιστολογίου είναι οι διαφημίσεις μας εδώ... 

Κάντε κλικ Εδώ για να βρείτε ασκήσεις Εξετάσεων Πιστοποίησης Β'

Άλλες ασκήσεις εξετάσεων επιπέδου Α' στον πίνακα που ακολουθεί

    1
   Test
1ο Τεστ
    2
   Test
 (105 ερωτήσεις και ασκήσεις όλης της ύλης) 
2ο Τεστ
    3
   Test
 (105 ερωτήσεις και ασκήσεις όλης της ύλης)
3ο Τεστ
    4
   Test
 (70 ερωτήσεις θεωρίας)
4ο Τεστ