Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Ιουν 2013

Έκκληση προς τους Ευρωπαίους να εργαστούν ώστε να μην χρειάζονται την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναγνωρίζοντας ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

«Γενικά, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την ισχυρή εστίαση του ΔΝΤ στην Ευρώπη. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο ώστε να μην έχουμε ανάγκη πλέον (την βοήθεια του ΔΝΤ)», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Bllomberg: Το ΔΝΤ, ενδέχεται να αποχωρήσει από την τρόικα

Η κριτική από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για το ελληνικό πρόγραμμα ενδέχεται να οφείλεται στη βούληση του Ταμείου για αποχώρηση από την τρόικα. Αυτό υποστηρίζεται σε άρθρο που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», καταγράφοντας τους λόγους σύνταξης και δημοσιοποίησης της ειδικής έκθεσης του ΔΝΤ για το πρώτο ελληνικό σχέδιο διάσωσης.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι παραδοχές αποτυχίας του ελληνικού σχεδίου διάσωσης δεν προκάλεσαν έκπληξη, καθώς αξιωματούχοι του ΔΝΤ, καθ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, εξέφραζαν κατ' ιδίαν την ανησυχία τους για τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης.

Το ΔΝΤ, όπως επισημαίνεται, αποδέχθηκε τρεις σημαντικές αποτυχίες στο ελληνικό πρόγραμμα:

Πρώτον, το ελληνικό χρέος όφειλε να αναδιαρθρωθεί αμέσως μετά την εκδήλωση της κρίσης και όχι το Μάρτιο του 2012, καθώς η καθυστέρηση επέτρεψε στους ιδιώτες επενδυτές να μειώσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος, μετακυλώντας το στους επίσημους πιστωτές.

Δεύτερον, το ΔΝΤ αποδέχθηκε ότι οι μακροοικονομικές υποθέσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξες. Όπως ομολόγησε και παλαιότερα το ΔΝΤ, είχε υποτιμήσει το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή και κατά συνέπεια τις επιπτώσεις της λιτότητας και των δημοσιονομικών περικοπών στην οικονομική ανάπτυξη.

Τρίτον, το ΔΝΤ υπογράμμισε (με την έκθεση) τα διαφορετικά συμφέροντα εντός της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των μεμονωμένων πιστωτών, όπως της Γερμανίας.

Στο εν λόγω άρθρο τονίζεται ότι η έκθεση επικρίνει παράλληλα την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως και την αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, που μείωσε την αποτελεσματικότητα της αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ένας από τους λόγους που διατυπώθηκαν για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ ήταν η ενδεχόμενη βούληση του Ταμείου να προκαλέσει την έξοδό του από την τρόικα. Κάτι τέτοιο, όπως σημειώνεται, δεν μοιάζει ωστόσο πιθανό, καθώς το ΔΝΤ είχε την ευκαιρία να απομακρυνθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό σχέδιο διάσωσης και επέλεξε τελικά να συμμετάσχει.

Ένα άλλο ενδεχόμενο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, είναι ότι το ΔΝΤ επιχείρησε να ανακτήσει μέρος της αξιοπιστίας που είχε απολέσει από τα λάθη του πρώτου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι τα ίδια ωστόσο λάθη επαναλήφθηκαν από την τρόικα και στο πρόσφατο σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο. Οι υποθέσεις μάλιστα πάνω στις οποίες βασίσθηκε το κυπριακό σχέδιο διάσωσης, όπως επισημαίνεται, είναι οι ίδιες που είχε χρησιμοποιήσει η τρόικα για την Ελλάδα, καθιστώντας πιθανή τη διαγραφή μέρους του κυπριακού χρέους τα επόμενα χρόνια.

Πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, την καλύτερη εξήγηση για την απόφαση δημοσιοποίησης της έκθεσης από το ΔΝΤ έδωσε ο Mark Dow, πρώην οικονομολόγος του Ταμείου, ο οποίος θεωρεί ότι το ΔΝΤ επιχειρεί να αλλάξει πολιτική, χρησιμοποιώντας τα διδάγματα για την αναδιάρθρωση χρέους.

Τέλος, τονίζεται ότι η επιρροή του ΔΝΤ στις ασκούμενες πολιτικές στην Ευρωζώνη είναι περιορισμένη λόγω και της περιορισμένης οικονομικής συνεισφοράς του στα σχέδια διάσωσης και τονίζεται: Το ΔΝΤ εξάλλου, καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην επιβολή μιας εμπροσθοβαρούς λιτότητας και των αρνητικών συνεπειών της στην οικονομική ανάπτυξη. Αντίθετα, είχε προκρίνει την ανάγκη μιας όσο το δυνατό συντομότερης αναδιάρθρωσης του χρέους, κάτι που εφαρμόσθηκε εν μέρει στο κυπριακό σχέδιο διάσωσης.

Το κυπριακό σχέδιο απηχεί εν μέρει τις απόψεις του ΔΝΤ, καθώς επέβαλε την κατ' αρχήν συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση, περιορίζοντας τα ποσά δανεισμού της χώρας, όπως αναφέρεται.
Γράφει ο Γιώργος Τσακίρης

Μας προέκυψε νέο παραμύθι…
Λάθος έκανε το ΔΝΤ, σύμφωνα με την τελευταία και «αποκαλυπτική» του έκθεση, όσον αφορά τις εκτιμήσεις βάσει των οποίων έδωσε την συγκατάθεσή του, ενεπλάκη δε και το ίδιο, για την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου και της συνακόλουθης δανειακής σύμβασης, με σκοπό τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας.

Τι λέτε;
Ας θυμηθούμε λιγάκι τα γεγονότα με χρονολογική σειρά.
Όταν τον Απρίλιο του 2010 ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στο (νεοδημιούργητο τότε) μηχανισμό στήριξης, τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι δύο δηλαδή από τους τρεις «εταίρους» της έκτοτε αποκαλούμενης «τρόϊκα», γνώριζαν πάρα πολύ καλά ότι Γαλλικές και Γερμανικές κυρίως τράπεζες ήταν απόλυτα εκτεθειμένες λόγω του ότι στα χαρτοφυλάκιά τους περιλαμβάνονταν Ελληνικά ομόλογα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (800 δις σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα).

Τον Απρίλιο του 2011, ένα χρόνο μετά την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης, στις παρατηρήσεις του ο κ. Μπλανσάρντ, επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, που έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης με τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας για το 2011, αναφέρθηκε στις προβλέψεις του Ταμείου τόσο για την πορεία του ΑΕΠ της Ελλάδας, όσο και στα ποσοστά ανεργίας στη χώρα.
Ολοκληρωτική αποτυχία. 
Έπεσε έξω σε όλα (τα στοιχεία διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο)!
Από τότε, γνώριζαν το «λάθος».

Τον Ιανουάριο του 2012, ο ίδιος άνθρωπος (ο κ. Ολιβιέ Μπλανσάρντ) μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον εκτίμησε ότι ακόμη και στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος θα είναι σε υψηλά επίπεδα. Ερωτώμενος δε για το ελληνικό πρόγραμμα αλλαγής ομολόγων, αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν τότε ακόμη σε εξέλιξη, και αρκέσθηκε να δηλώσει πως το PSI θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Διασφαλίσθηκε; Προφανώς όχι, μιας και η ίδια συζήτηση, με τον ίδιο σκοπό (τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους δηλαδή στο 120% του ΑΕΠ το 2020) επαναλήφθηκε 11 μήνες μετά, στο Eurogroup του Νοεμβρίου.

Το Νοέμβριο του 2012, μας προκύπτει ο… λάθος δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής!
Τι είναι αυτός ο πολλαπλασιαστής;
Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις οικονομικές προβλέψεις, είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες, ή κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Το ονομάζει δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή (fiscal multiplier).
Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρκτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Ο κ. Μπλανσάρ (πάλι), σε ένα κεφάλαιο της έκθεσης, αναγνωρίζει ότι με τις σημερινές συνθήκες, οι πολλαπλασιαστές κινούνται ανάμεσα στο 0,9 έως και το 1,7 ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5!
Για την κάθε μείωση δηλαδή στις δημόσιες δαπάνες του 1%, η πτώση στην ανάπτυξη δεν θα είναι μισό εκατοστό, αλλά μπορεί να φτάνει ως και το 1.7% του ΑΕΠ. Θα πέφτει δηλαδή το ΑΕΠ περίπου 3 φορές περισσότερο από ότι είχαν προβλέψει!

Ένα μόλις μήνα μετά, το Δεκέμβριο του 2012, ο… «αιρετικός» κ. Μπλανσάρντ, αναφέρει: «Εάν το δείτε κατά χώρα, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι τα κράτη που εφαρμόζουν τα πιο δραστικά πλάνα μείωσης του ελλείμματός τους, είναι ταυτοχρόνως αυτά που έχουν τη λιγότερη ανάπτυξη»!
Καλύτερη «φωτογραφία» της οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια μέσω των μνημονίων, στα οποία το ίδιο το ΔΝΤ, του οποίου επικεφαλής οικονομολόγος είναι… ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να είχε πάρει.

Τον Ιανουάριο του 2013, ο κ. Μπλανσάρντ «ξαναχτυπά».
Σε έκθεσή του σχετικά με την πορεία των οικονομιών των χωρών στην Ευρωζώνη, αναφέρει: «Τα προγράμματα λιτότητας που πρότεινε (το ΔΝΤ) κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, είχαν έως και τριπλάσιο κόστος σε επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης, από αυτό που είχε εκτιμηθεί αρχικά»!

Κι ερχόμαστε στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η οικονομική θεωρία των Ρογκόφ – Ράινχαρτ, οικονομολόγων του Harvard, είχε αναδειχθεί ως το «ευαγγέλιο» των υμνητών των Μνημονίων.
Ο Κένεθ Ρογκόφ και η Κάρμεν Ράινχαρτ, κατέληξαν στην έρευνά τους ότι η ανάπτυξη μειώνεται κατά 0,1% σε μέσο όρο όταν το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 90% του ΑΕΠ. Ερευνητές του University of Massachusetts, Amherst, όμως, δήλωσαν ότι επανέλαβαν το μοντέλο της ανάλυσης, χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία και κατέληξαν στο ότι η ανάπτυξη αυξάνεται κατά 2,2%!

Ψιλά γράμματα θα σκεφθείτε. Το σημαντικό όμως δεν είναι εδώ. Αν και οι Ρογκόφ - Ράινχαρτ, προέβησαν σε επίσημη διόρθωση του περίφημου «λάθους» στη μελέτη τους (κι άλλο λάθος!) αναγνωρίζοντας λάθη που έγιναν στα νούμερα που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη, η οποία συνέδεσε την πορεία της ανάπτυξης μιας χώρας με το ποσοστό του δημόσιου χρέους, άφησαν αμετάβλητο το γενικό συμπέρασμα. 
Ποιο ήταν αυτό ;
Ότι μια χώρα με χρέος άνω του 90% του ΑΕΠ, δεν μπορεί να σημειώσει ανάπτυξη.

Ξέρετε πόσο είναι το χρέος της Ελλάδος σήμερα ως ποσοστό του ΑΕΠ της; Στο 175%!
Τον ίδιο μήνα (Απρίλιος 2013), πέντε χρόνια μετά την οικονομική κρίση σε διεθνές επίπεδο, σε άρθρο των New York Times με αφορμή τη διάσκεψη κορυφαίων οικονομολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των εργασιών της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καταγράφεται η δήλωση του διευθυντή του τμήματος οικονομικής έρευνας του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρντ (ναι, ο ίδιος !), ο οποίος ανέφερε ότι «δεν έχουμε την αίσθηση ενός τελικού προορισμού», σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Δεν έχω ιδέα πού θα καταλήξουμε»!

Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης (και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς), αναφέρει σε συνέντευξή του: 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρησε να πάρει μέτρα για την Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ βοήθησε και με το να δανείσει χρήματα με επιτόκιο 3% όταν της ΕΕ ήταν 5% (!!). Το ΔΝΤ είχε θέσει από την αρχή το θέμα της αναδιάρθρωσης και είναι ανακριβές να λέει το αντίθετο η ΕΕ. Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη ήταν αυτές που αντέδρασαν στο κούρεμα. Αν το χρέος είχε αναδιαρθρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο 2010, όπως ζητούσε ο Στρος Καν, τώρα θα υπήρχε η πιθανότητα το χρέος να έχει μπει οριστικά σε μια βιώσιμη τροχιά. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έδωσε στις ξένες (γαλλικές, γερμανικές) τράπεζες χρόνο να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα περιορίζοντας τις ζημιές τους κατά 20 –τουλάχιστον- δισεκατομμύρια ευρώ, μεγάλωσε το πρόβλημα της χώρας μας και δεν βοήθησε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος».
Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ, η αποτυχία του πρώτου Μνημονίου στοίχισε περίπου 3 δισ. στην ελληνική οικονομία σε ετήσια βάση, ενώ σε βάθος τριετίας το κόστος της αποτυχίας άγγιξε τα 9 δισ. Ευρώ.

Κανένα «λάθος» λοιπόν κύριοι (και κυρίες) του ΔΝΤ. 
Γνωρίζατε επακριβώς τις συνέπειες των προγραμμάτων που επιβάλατε στη χώρα μου. 
Και τις γνωρίζατε διότι, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σε έγγραφο που κυκλοφόρησε εσωτερικά με ένδειξη «αυστηρά εμπιστευτικό» και βρέθηκε στα χέρια της Wall Street Journal (άλλο στοιχείο προς διερεύνηση αυτή η… διαρροή), ο διεθνής Οργανισμός παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που η συνταγή λιτότητας προκάλεσε στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αντίδραση στην κρίση έδωσε χρόνο στην Ευρωζώνη να περιορίσει τις επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυτό είναι και το «μεγάλο μυστικό» σας.
Σε αγαστή συνεργασία, τόσο με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (λέγε με και Γερμανογαλλικό τραπεζιτικό άξονα), εκπονήσατε και επιβάλατε στην Ελλάδα οικονομικές πολιτικές που μοναδικό τους σκοπό είχαν τη διάσωση των Γερμανικών, Γαλλικών και άλλων τραπεζών, σε συνδυασμό με τη νομισματική πολιτική του «σκληρού» ευρώ έναντι του «υποτιμημένου» δολαρίου.
Απάντηση Γ.Ραγκούση στην προσωπική επίθεση του κ.Β.Βενιζέλου από το περιοδικό του κ. Γ.Τράγκα

Παραδίδεται στην κρίση των εκατομμυρίων πολιτών που κατά καιρούς εμπιστεύτηκαν τη δημοκρατική παράταξη η κατάντια του κ.Β.Βενιζέλου να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον μου μέσα από τις σελίδες του κ. Γ.Τράγκα επιβεβαιώνοντας το δόγμα ότι "το μέσο είναι το μήνυμα".

Αντιπαρέρχομαι και αδιαφορώ παντελώς για τις ανοησίες ,τα ψέμματα και τους εξυπνακισμούς με τους οποίους μου επιτέθηκε. 
Ο δημόσιος πολιτικός του λόγος πάντα τέτοιος ήταν.

Όμως, δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι με αντάλλαγμα την προσωπική του ασυλία και προστασία οδηγεί όλο και περισσότερο το σημερινό ΠΑΣΟΚ να εργάζεται όχι για τη σωτηρία της χώρας αλλά για την παλινόρθωση του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους της μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε.

Δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι ο κ. Β.Βενιζέλος -ο οποίος πρώτα εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε γνωστός και ο ρόλος του στον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ, μέσα στην οποία φέρεται να υπάρχει και το όνομα του κ. Γ.Τράγκα- καθημερινά συμπράττει στην εδραίωση του νέου συστήματος διαπλοκής του καθοδηγούμενου κ.Σαμαρά.

Και δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι εξ αιτίας της προσωπικής του πολιτικής εξουδετέρωσης και ομηρίας επιτρέπει στον κ Σαμαρά και την ακροδεξιά ηγετική του ομάδα να οικειοποιούνται - παρότι τότε τις υπονόμευσαν με κάθε τρόπο - τις ιστορικές θυσίες που έκαναν εκατομμύρια Έλληνες και μία παράταξη μόνη της για να μείνει η Ελλάδα όρθια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Β.Βενιζέλο έχει εδώ και μήνες ξεκινήσει κι ας απολαμβάνει και τη συμπαράσταση του κ. Γ.Τράγκα.

Άδειες οπλοκατοχής και Άδειες Οπλοφορίας!
Ο μύθος κι η στυγνή ελληνική πραγματικότητα, που επιβεβαιώνει τον κανόνα με το γνωστό πλέον σποτάκι του Υπουργείου
«… Live your Myth in Greece!»

Του Ευάγγελου Ντούσικου
Security Manager L III BTech,
Master Anti-Terrorism Specialist,
Master Firearms Instructor
«Δουλειά δεν είχε ο διάολος και … τα παιδιά του». Πως αλλιώς να ξεκινήσει ο πρόλογος για ένα διαρκές μείζον ζήτημα που κάθε φορά που δίνεται μια αφορμή, (και που δυστυχώς είναι πολλές σχεδόν καθημερινά), οι «(α)διάφοροι ειδικοί και μη δρυοκολάπτες» παρουσιάζονται ως ειδήμονες παντός καιρού και ουσιαστικά κάνουν το κακό κάκιστο (ηθελημένα;) μέχρι την επόμενη φορά που θα τους ξαναδοθεί η ευκαιρία. Οι «συνήθεις ύποπτοι», οι αμετακίνητοι «γνωστοί άγνωστοι» που κατέχουν θέσεις σε Νομοθετικές Επιτροπές Υπουργείων, με τους μισθούς, τις παροχές και το πρεστίζ ως σύμβουλοι υπουργείων, που μας νουθετούν καθοδηγώντας μας κι αποφασίζοντας «πριν από εμάς για εμάς»… 

Η αφορμή αυτήν την φορά προήλθε από λανθασμένο χειρισμό απογέμισης όπλου κι εκπυρσοκρότησή του μέσα στο αεροδρόμιο από Βουλευτή. Το ότι ανήκει στο κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι και το κύριο μέλημα της υπόθεσης όπως θεώρησαν πως θα μπορέσουν να προβάλλουν τα ΜΜΕ προς όφελός τους. Έχει ήδη συμβεί πολλάκις σε διάφορους κρατικούς λειτουργούς όπως και κατ’ εξακολούθηση σε υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό) κάτι που δεν θα περίμενε κανείς σε ανθρώπους που προσλαμβάνονται και πληρώνονται από το κρατικό κορβανά ώστε καθημερινά να κουβαλούν αλλά και να χειρίζονται με ασφάλεια τον οπλισμό τους. Το ότι μέχρι τώρα οι διάφορες αρχές «έθαβαν» τέτοιου είδους δυστυχήματα (δεν είναι ατυχήματα) και δεν έφταναν στα αυτιά μας ήταν πρακτική άλλης εποχής. Στην σημερινή εποχή με την αμεσότητα στην πληροφόρηση με το που συμβεί το οτιδήποτε αυτομάτως μεταφέρεται διαδικτυακά ώστε να ενημερωνόμαστε. Μεγάλο ρόλο βεβαίως έπαιξε η άμεση απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Δημ. Τάξης και Προ.Πο. ο οποίος σήκωσε το γάντι που πετάχτηκε με τις συνήθεις γνωστές γκρίνιες εξ αριστερών του Κοινοβουλίου, η εμπλοκή του Αρχηγού της Αστυνομίας προτείνοντας κι ένα βήμα παρακάτω ελέγχοντας όλους τους κατόχους αδειών οπλοφορίας (κυρίως ιδιώτες διότι τους βουλευτές ΔΕΝ το βλέπω…) έως και τηλεοπτική εκπομπή προ ημερών που βρήκε θέμα να ασχοληθεί, χάριν ακροαματικότητας, επιτυχημένα, προσδίδοντας και μια χρήσιμη πλευρά με αξιόλογα ερωτήματα που θα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Όπως προς τιμήν του παραδέχτηκε δημοσίως ο Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Ρουπακιώτης, τους νόμους τους γράφουν «κάποιοι» οι οποίοι εφόσον διαβεβαιώσουν τον Υπουργό ότι είναι έτοιμο και τσεκαρισμένο, εκείνος το υπογράφει (ο παππούς έλεγε… το πουλί σου και την υπογραφή σου…) και το φέρνει στην Βουλή ώστε να το ψηφίσουν ή να το απορρίψουν οι 300 (όχι του Λεωνίδα) που επίσης, ούτε γνωρίζουν ενδελεχώς, ούτε και θα χάσουν τον χρόνο τους να το διαβάσουν (εδώ κάποιοι δεν διάβασαν το Μνημόνιο…) ή να ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση. Ιδιαίτερα σε «ευαίσθητους» νόμους όπως τον συγκεκριμένο που αφορά όπλα θεωρείται δεδομένο (κακώς) πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις άνευ αμφισβήτησης. Άλλωστε ΔΕΝ αφορά τα βουλευτικά προνόμια… Για τους πολίτες μιλάει… Όσο δυσκολότερα κι αποθαρρυντικά τόσο το καλύτερο άσε που ενίοτε «σηκώνει» και πολιτικό ρουσφέτι οπότε τακτοποιείται και η ψηφοθηρική παράμετρος.

Μιας και συνεχώς μιλάμε για όπλα και ο όρος απευθύνεται από καδρόνια και κουζινομάχαιρα (έτσι δεν συλλαμβάνονται έλληνες πολίτες καθημερινά…) έως και τα λέιζερ στην τριλογία «Πόλεμος των Άστρων» ας δούμε ποιες ακριβώς κατηγορίες όπλων μπορεί οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης να ΚΑΤΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ.
 • Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού όπλου: Σε αυτήν την κατηγορία είναι όλα τα γνωστά λειόκαννα (καραμπίνες ημιαυτόματες ή επαναληπτικές, δίκαννα, μονόκαννα κτλ)και η άδεια κατοχής εκδίδεται για Θήρα. Άρα αυτομάτως αυτό το όπλο για να χρησιμοποιηθεί χρειάζεται και άδεια θήρας από Δασαρχείο. Οπότε σε αυτήν την κατηγορία κατοχής το όπλο γεμίζει/απογεμίζει και πυροβολεί μόνο στον κυνηγότοπο ή σε χώρα Σκοπευτηρίου εάν ο κάτοχος είναι και μέλος Συλλόγου. Κατά την Μεταφορά και την Φύλαξη το όπλο είναι ΑΔΕΙΟ, με τα πυρομαχικά να μεταφέρονται και να φυλάσσονται ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (όχι λυμένο όπως μεταδίδουν τα στουρνάρια από γενιά σε γενιά). ΝΟΜΙΚΑ λοιπόν το όπλο αυτού του είδους απαγορεύεται να γεμίσει μέσα στο σπίτι και/ή να χρησιμοποιηθεί για την προστασία μας. ΚΑΚΙΣΤΑ και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ αυτά τα όπλα κατηγοριοποιούνται ως κυνηγετικά κι όχι ως λειόκαννα όπως στις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως. Αυτός ο χαρακτηρισμός απέφερε και νομικά προβλήματα στους αθλητές σκοπευτές λειόκαννων.
 • Άδεια Κατοχής Σκοπευτικού όπλου: Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν όλα τα όπλα που συμμετέχουν σε διάφορες κατηγορίες του αθλήματος της σκοποβολής (αεροβόλα, πιστόλια, περίστροφα, τουφέκια κεντρικής ή περιφερειακής πυροδότησης). Το όπλο γεμίζει και χρησιμοποιείται μόνο σε εγκεκριμένο χώρο του Σκοπευτηρίου. Κατά την Μεταφορά και την Αποθήκευση το όπλο είναι ΑΔΕΙΟ, με τα πυρομαχικά να μεταφέρονται και να φυλάσσονται ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (Κι εδώ ισχύει για τα στουρνάρια το ίδιο…όχι λυμένο). Άρα ούτε αυτή η κατηγορία όπλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτοπροστασία.
 • Άδεια Κατοχής και Οπλοφορίας για την Ατομική Ασφάλεια: Η μόνη κατηγορία κατοχής που εξασφαλίζει πως το οποιοδήποτε όπλο πιστόλι ή περίστροφο (οι τυχεροί με επιλογέα βολής…) είναι γεμάτο έτοιμο για χρήση είτε μέσα στην οικία μας είτε να φέρεται μαζί μας «απόκρυφα» όλο το 24ωρο. Ξεκαθαρίζουμε πως το γεγονός ότι το όπλο είναι 100% έτοιμο ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ότι μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα διότι στην Ελλάδα του 2013 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ (κατά τα στουρνάρια…) ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
Ο νόμος 2168/93 περί όπλων και Εκρηκτικών είναι αυτός που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση οποιουδήποτε είδους όπλου καθώς και τις κυρώσεις που προκύπτουν από τις όποιες παραβιάσεις. Πρόκειται για έναν πολυκαιρισμένο και κακογραμμένο νόμο όπου ιδιαίτερα με την πρόσφατη αναθεώρησή του το 2011 επί υπουργίας του ανεκδιήγητου Παπουτσή κατάντησε έκτρωμα εκμηδενίζοντας τα όποια δικαιώματα θα μπορούσε να έχει ένας έννομος πολίτης. Με λίγα λόγια πρόσφατα η ευκαιρία δόθηκε και μάλιστα σε καθεστώς opengov. να ακουστούν απόψεις και να υιοθετηθούν λύσεις για τα πολλαπλά κενά ενός νόμου, να μπορέσουν δηλαδή να μιλήσουν και οι κατεξοχήν ασχολούμενοι με το αντικείμενο αλλά Φευ … το (ξανα)χάσαμε το κορμί πατριώτη!!! Οι «γνωστοί άγνωστοι» συμβουλάτορες επιβάλλοντας την παντοδυναμία τους κατόρθωσαν να μπλέξουν τα μπούτια τους και να ακυρώσουν νομικά μέχρι κι ολόκληρη κατηγορία λειόκαννων στην Πρακτική Σκοποβολή. Και προσωπικά θεωρώ πως έγινε λόγω της μεγίστης άγνοιας που έχουν με το αντικείμενο των όπλων… ΔΕΝ εξηγείται διαφορετικά… ή μήπως εξηγείται; 

Οι προϋποθέσεις ώστε να αιτηθεί ο πολίτης την κατοχή οποιουδήποτε όπλου είναι πέραν των φωτογραφιών, δηλώσεων κτλ. και μια Ιατρική γνωμάτευση από Ψυχίατρο ή Παθολόγο που να αναφέρει πως ο άνθρωπος είναι ψυχικά και σωματικά υγιής. Και κάθε φορά που υπάρχει μια αφορμή προς συζήτηση, τα ΜΜΕ καθώς κι οι κάθε λογής σφουγγοκωλάριοι πιάνονται από εκεί και παραμένουν εκεί στην ψυχιατρική εξέταση και πόσο σημαντική είναι. Δηλαδή μας μεταφέρουν την άποψη για να μας πείσουν πως «ο κάθε εκκολαπτόμενος Φρόυντ» είναι αρμόδιος κατόπιν εξέτασης με σχετικό παράβολο, (επί χρήμασι δηλαδή…), να γνωματεύσει ότι είμαστε ικανοί να κατέχουμε και/ή να φέρουμε όπλο. Πράγματι σε κάθε μορφής συζήτηση όπου εμπεριέχετε έμμεσα ή άμεσα όπλο όπως ατυχήματα, άσκοποι πυροβολισμοί, τραυματισμοί, σκοτωμοί, εγκληματικές ενέργειες κι αυτοκτονίες όλοι αποφορτίζονται τις όποιες ευθύνες ρίχνοντας τες μαζί με το βάρος της συζήτησης στην ψυχοσύνθεση των εμπλεκομένων. Καλά μέχρι εδώ, τελείωσε και αυτό το δελτίο των 8:00, βγήκε το δημοσιογραφοκάματο αλλά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
 1. «Όσοι σπούδασαν Ψυχιατρική άραγε αποφοιτούν κι από τις σχολές μέντιουμ-χαρτοριχτρών»;
 2. «Πως είναι δυνατόν να προβλέψεις τις αλλαγές και/ή τις στιγμιαίες εναλλαγές καταστάσεων και διαχείρισης ακραίων συναισθημάτων του οποιουδήποτε ανθρώπου, ες αεί»; Αν μπορεί να γίνει τότε «πάω πάσο…»
 3. «Εφόσον γνώριζαν ή γνωρίζουν γιατί κάποιοι εμφανίζονται κατόπιν εορτής απλά επισημαίνοντας τις προφητείες, γενικώς κι απροσδιορίστως, αντί να δράσουν προληπτικά»;
Έτσι λοιπόν μετά από «παπαρολογίες» 2 βδομάδων, ξαφνικούς ελιγμούς εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης και μπόλικη ψηφοθηρική σάλτσα από όλες τις κομματικές παρατάξεις, είδαμε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα που είχαμε ξεχάσει να ασχοληθούμε είναι οι ιδιώτες που οπλοφορούν κι ενοχλούν την κατά τα άλλα ασφαλέστατη κοινωνία μας, προσπαθούμε να τους στιγματίσουμε ως ενδεχόμενη απειλή και εντέλει να τους κάνουμε την ζωή «μαύρη» έως ότου τους πάρουμε τα νομίμως κατεχόμενα όπλα. Φυσικά στο γενικό πλαίσιο θα είναι να μην τολμήσουν και φρέσκοι καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αιτήματος άδειας κατοχής και οπλοφορίας. Μεγάλο «Ντέρτι» των κρατικών αρχών να οπλοφορούν μόνο τα Σώματα Ασφαλείας στην Ελλάδα, έτσι θα πάει μπροστά το κράτος κι έτσι θα χουμε μια ασφαλέστερη κοινωνία, όμορφα και κατασταλτικά κι επουδενί προληπτικά. Γενικά ένα σχέδιο που έχει εφαρμοστεί σε όλες τις Τριτοκοσμικές χώρες λίγο πριν την έλευση της Χούντας. Αφοπλίστε και μετά ερχόμαστε! Πόσο σαΐνια είναι οι καρεκλοκένταυροι; Προκύπτουν όχι μόνο εύλογα αλλά σημαντικότατα και σοβαρότατα ερωτηματικά-προβλήματα απευθυνόμενα κατά κύριο λόγο στην Ηγεσία. Ας δούμε όμως μερικά τρανταχτά παραδείγματα των τελευταίων ετών όπου η δεξαμενή των Κρατικών Αρχών όχι μόνο απέτυχε αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ και στις εκάστοτε υποσχέσεις περί εφαρμογής Επιτροπών Αξιολόγησης και Ψυχομετρικών Τεστ για τα Σώματα Ασφαλείας, τις ίδιες που αναγγέλλονται και τώρα κι αφορούν ως επί το πλείστον τους ιδιώτες. Ας δούμε ποιοι «ζουν και κυκλοφορούν οπλισμένοι ανάμεσά μας» από τα Σώματα Ασφαλείας.
 • Δολοφονία Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκωνέα. Μια υπόθεση που οδήγησε το κράτος υπό διάλυση και μια κυβέρνηση να τρέμει. Ο δολοφόνος αστυνομικός μέχρι εκείνη την στιγμή υποστηρίζεται πως έφερνε εις πέρας τα καθήκοντά του άψογα. Όταν «έστριψε η βίδα» όμως (διότι αλλιώς ΔΕΝ δικαιολογούνται τα … πεπραγμένα!!!) εντελώς απρόβλεπτα και στιγμιαία ήρθε το χάος.
 • Απόπειρα δολοφονίας υπάλληλου σεκιούριτι από Αστυνομικό φύλαξης του Αμερικάνου Πρέσβη. Μια καίρια και σημαντική θέση δόθηκε σε Αστυνομικό που οπλοφορεί. Μια ωραία των ημερών βλέπει ξαφνικά φαντάσματα και τραυματίζει σοβαρότατα υπάλληλο σεκιούριτι εξερχόμενο της οικείας του Πρέσβη. Φανταστείτε να ήταν ο ίδιος ο Πρέσβης τι θα είχε συμβεί.
 • Περιστατικά με Δεκάδες εκπυρσοκροτήσεις οπλισμού αστυνομικών και λιμενικών κατά την υπηρεσία τους, ακόμα και μέσα στις Υπηρεσίες τους ή στα οχήματά τους. Κι όμως αυτοί μας φυλάνε από τους εγκληματίες. Από τους ίδιους άραγε ποιος θα μας φυλάξει;
 • Λιμενικοί που πυροβολούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΑ τα κατσίκια με το υπηρεσιακό τουφέκι FN FAL τραβώντας ταυτόχρονα και βίντεο. Άραγε πως δικαιολογήθηκαν τα πυρομαχικά αυτά κύριε Υπουργέ; Ως εκπαιδευτική άσκηση;
 • Αυτοκτονία αστυνομικού των Μ.Α.Τ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
 • Αυτοκτονία άλλων αστυνομικών στις οικείες τους, με πιο πρόσφατη το Πάσχα στην Κρήτη.
 • Αυτοκτονία αξιωματικού της Αστυνομίας, αποσπασμένου μάλιστα στην Ε.Υ.Π., μέσα στις τουαλέτες του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών. Τον είχε εξετάσει κανείς αν μπορούσε να φέρει εις πέρας την αποστολή του κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που απαιτούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων στην Υπηρεσία αυτή; Διότι είναι γνωστότατο πως οι «τυχεροί» αποσπασμένοι αστυνομικοί στην Ε.Υ.Π. δεν περνάνε τα αρκετά δύσκολα Ψ/Μ τεστ όπως το μόνιμο πολιτικό προσωπικό της Υπηρεσίας. Γιατί γίνεται αυτή η εξαίρεση, όταν η μετάβαση εν μια νυκτί από την Τροχαία στην Αντικατασκοπεία – Αντιτρομοκρατία δεν είναι ακριβώς και το φυσικό επακόλουθο στην καριέρα τους, ούτε υφίσταται και πρότερη αντίστοιχη εκπαίδευση όπως αυτή του πολιτικού προσωπικού. Και το ακόμα πιο περίεργο είναι πως οι αστυνομικοί και οι λοιποί λιγοστοί ένστολοι των Ε.Δ. είναι οι μόνοι που καυχιούνται δημοσίως πως υπηρέτησαν/υπηρετούν στην Ε.Υ.Π. διότι μετέπειτα θα μετατεθούν και αλλού σε Αστ. Τμήματα και λοιπές Αστυνομικές Υπηρεσίες εν αντιθέσει με το πολιτικό προσωπικό που το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό λόγω των κινδύνων που αντιλαμβάνεται ότι καραδοκούν ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή τους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Τα παραπάνω θεωρώ πως τα γνωρίζετε όχι μόνο λόγω της θέσης σας αλλά και από την ενασχόλησή σας πρότερα και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μιας και πλέον εμφανίστηκε στο προσκήνιο το θέμα της οπλοκατοχής κι οπλοφορίας καλό θα είναι 
α) να εισέλθουν εις γνώσιν σας κάποια τραγελαφικά θέματα της αρμοδιότητάς σας ώστε να λυθούν το συντομότερο δυνατόν και καλύτερα 
β) να επανεξεταστεί όλο το νομικό πλαίσιο ενός ομολογουμένως «κακού» νόμου κι επιτέλους να εναρμονιστούμε με την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια νομοθεσία. 

Σας επισημαίνω την προσοχή στα εξής τραγελαφικά:

1. Ανακοινώσατε δημοσίως (μάλλον καλύτερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σας συμβούλευσαν να το προτείνετε κι εσείς πέσατε στην «φάκα» λόγω άγνοιας του συγκεκριμένου αντικειμένου και της πλήρους εμπιστοσύνης στα λεγόμενα των συμβούλων όπως κι οι προηγούμενοι Υπουργοί) πως θα δημιουργηθεί Τριμελής Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας θα είναι οπλουργός ώστε να κρίνονται οι κάτοχοι αδειών οπλοφορίας τόσο στο όπλο που ήδη κατέχουν όσο και σε ενδεχόμενη αλλαγή του/αντικατάστασή του με διαφορετικό. Οπότε ερωτώμαι, εύλογα, τα εξής:
 • Ποιος ακριβώς μας εγγυάται/πιστοποιεί πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν από ασφαλή χειρισμό και χρήση όπλων όταν καθημερινά στις συμπλοκές με εγκληματίες ακούμε για τεράστιο αριθμό πυροβολισμών που ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ τον στόχο τους, άρα συνεχώς οι πολίτες ζούμε ανάμεσα σε ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ κάνοντας τάμα στην Παναγία της Τήνου να μην «φάνε καμιά ξώφαλτση».
 • Οπλουργός: Φανταζόμαστε πως το προτείνανε (οι «γνωστοί άγνωστοι» ειδικοί) ώστε να δώσει μια «αίγλη» στην διαδικασία και να φανεί σωστή η Επιτροπή. Αλλά κύριε Υπουργέ ο Οπλουργός της Αστυνομίας θα έπρεπε νομικά να είναι πιστοποιημένος στους συγκεκριμένους τύπους όπλων που χορηγούνται από τις υπηρεσίες. Από πού προκύπτει πως πιστοποιημένα γνωρίζει όλους τους τύπους των όπλων που δύναται να διαλέξει προς αγορά ο ιδιώτης; Διότι ένας μη νομικά κατοχυρωμένος εμπίπτει στην κατηγορία του «δάσκαλε που δίδασκες…» κι εφόσον θα το παίζει ειδικός εμπειρικά γιατί να μην ισχυριστεί το ίδιο κι ο εξεταζόμενος, κι οι δυο θα είναι ειδικοί μέσω φωτογραφιών ή του χειρόγραφου βιβλίου χειρισμού κατά κόσμον manual!!! Τι ακριβώς εμποδίζει έναν ιδιώτη να κινηθεί νομικά εναντίον της Επιτροπής (ως μη νομίμως πιστοποιημένοι γνώστες) ενός συγκεκριμένου τύπου όπλων πρωτόγνωρο σε αυτούς; Για παράδειγμα εάν μου σταλεί ειδοποιητήριο για εξέταση από την Επιτροπή και αρνούμενος να παρουσιασθώ, επισκεφτώ έναν Εισαγγελέα θα αποδειχθεί πως οι Εξεταστές δεν είναι πιστοποιημένοι γνώστες του συγκεκριμένου όπλου μου, πως ακριβώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση και σε ποιους θα επιβληθούν νομικές κυρώσεις από την ποινική δίωξη; Πέραν από υποχρεώσεις υπάρχουν και Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλους τους πολίτες.
 • Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις σας δεν είναι ξεκάθαρη η διαδικασία αξιολόγησης αλλά κρατώντας όσα έχουν ειπωθεί, τότε προκύπτει πως ο εξεταζόμενος θα βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ενώπιον της Επιτροπής ώστε να εξεταστεί στο λύσιμο-δέσιμο του όπλου; Διότι και η διαδικασία απογέμισης/επαναγέμισης ενός όπλου σε περιβάλλον γραφείου είναι άκρως επικίνδυνη αλλά χάνεται κι η ουσία όπου είναι η ασφαλής κι αποτελεσματική χρήση του όπλου κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στο ασφαλές περιβάλλον ενός Σκοπευτηρίου. Και για να εισέλθει σε αυτό οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης κάνοντας χρήση του χώρου αυτού θα πρέπει βάση νόμου να έχει ήδη εγγραφεί ως μέλος Σκοπευτικού Αθλητικού Συλλόγου, αλλιώς είναι παράνομος (εδώ δεν μετράει το πασπαρτού «είμαι αστυνομικός» του κυρίου Γερμενή…).
2. Γνωρίζετε πως η κατάθεση των δικαιολογητικών για όπλα ΔΕΝ έχει αριθμό πρωτοκόλλου και διαιωνίζονται κλαυσίγελοι με χαμένα χαρτιά από τα Τ.Α. στις Διευθύνσεις και τούμπαλιν; Δηλαδή, το πως τα πιο σημαντικά αιτήματα αποτελούν «φαντάσματα» που διακινούνται ή χάνονται σε γραφεία; Μα εδώ διαβάζουμε πως πρωτοκολλούνται στα εισερχόμενα υπουργείων ακόμα και βαλίτσες με «μίζες», τόσο σημαντικά χαρτιά και με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν θα έπρεπε να τυγχάνουν καλύτερης τύχης; Βέβαια, στην «πιάτσα», είναι πλέον γνωστό ότι ο τωρινός Τμηματάρχης των Όπλων αγωνίζεται φιλότιμα να βάλει μια τάξη σε λάθος νοοτροπίες χρόνων αλλά «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη…».

3. Γνωρίζετε πως ο έννομος πολίτης κάτοχος άδειας οπλοφορίας εάν επισκεφτεί την ΓΑΔΑ λόγω της σχετικής γραφειοκρατίας αναγκάζεται να απογεμίσει/επαναγεμίσει το όπλο του μέσα σε τουαλέτα πριν την παράδοση και μετά την παραλαβή; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΟΣ. Τυχόν εκπυρσοκρότηση θα σημάνει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο από εξοστρακισμό στα πλακάκια για τον κάτοχο όσο και για τυχόν διερχόμενους στον χώρο της εισόδου. Η πορεία του βλήματος είναι πραγματικά ανεξέλεγκτη σε τέτοιο περιβάλλον. Στην επόμενή σας επίσκεψη μπορείτε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμασι. Δεν πρέπει ΑΜΕΣΑ να φτιαχτεί ένας ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ χώρος; Το ίδιο δεν πρέπει να ισχύσει και σε άλλα δημόσια κτίρια όπου παραδίδεται το όπλο; Σας τα έχει αναφέρει ως προβλήματα προς διευθέτηση ο Αξιότιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που πιστεύω ότι θα τα γνωρίζει λόγω της μακρόχρονης υπηρεσίας του;

4. Από την επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή του κυρίου Σρόιτερ σας επισημαίνουμε το ρεζουμέ από τις σωστότατες διατυπώσεις ανθρώπων που αφουγκράζονται καθημερινά τον ρυθμό της κοινωνίας και που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας για το θέμα γιατί αυτά τα λένε οι Έλληνες πολίτες καθημερινά. Ακόμα κι η σειρά των λεγομένων έχει νόημα.

HEADS UP:
Πέτρος Καλκαντζάκος (οπλοπώλης): Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπάει τα όπλα, έχω κουραστεί να ακούω εναντίον των όπλων… Πεπεισμένος πως για να μειώνονται-κόβονται οι άδειες κατοχής νομίμων όπλων κάτι συμβαίνει και κάποιοι θησαυρίζουν από την αυξημένη ζήτηση στην παράνομη αγορά…
Μηνάς Ιορδάνογλου (οπλοπώλης): Η ελληνική νομοθεσία είναι από τις αυστηρότερες… στην Ευρώπη αγοράζεις όπλο μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας…
Λευτέρης Τσικλέας (οπλοπώλης): Το ποσοστό των εγκλημάτων που έχουν γίνει έως τώρα με νόμιμο πυροβόλο όπλο είναι μικρό ως μηδαμινό… Έννομοι πολίτες ψάχνουν για ψεύτικα όπλα βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους διότι την κρίσιμη στιγμή που σε σημαδεύουν με όπλο δεν θα κάτσεις να ρωτήσεις αν είναι αληθινό ή όχι….
Παύλος Σαράκης (Δικηγόρος, Ποινικολόγος): Να επεκταθούν οι Άδειες Οπλοφορίας και να ελαστικοποιηθούν τα κριτήρια… Για όποιον κάνει χρήση είτε νόμιμου κατεχόμενου όπλου είτε παρανόμου για να υπερασπίσει τον εαυτό του ή την οικογένειά του εντός οικίας πρέπει να νομοθετηθεί το ακαταδίωκτο…

HANDS DOWN:
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κύριος Γερμενής (aka. Καιάδας) όπου κατά την διάρκεια της ακινητοποίησής του φώναξε «αφήστε με, μην μ' ακουμπάς, είμαι αστυνομικός…». Τι μαργαριτάρι ήταν αυτό και γιατί κάποιος που είναι Βουλευτής χρησιμοποιεί τον όρο του αστυνομικού ως κάποιου εν πλήρη ασυλία; ΔΕΝ γνωρίζει ο κύριος αυτός ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ακόμα και το δικαίωμα της σύλληψης όταν τελείται αυτόφωρο πλημμέλημα ή κακούργημα; Και πως ακόμα κι αν ήταν όχι αστυνομικός αλλά ο Θεός ο ίδιος θα έπρεπε να απομακρυνθεί και να ακινητοποιηθεί, το ίδιο που συμβαίνει σε κάθε εκδήλωση-κατάθεση στεφάνων με όσους επιτίθενται στους εκπροσώπους του κόμματός του. Μέσα στον πανικό του και τα νεύρα, χάνοντας πολύ εύκολα την ψυχραιμία του (σκεφτείτε να ένιωθε πως τον απειλούσαν…) ο κύριος Γερμενής ξέχασε ακόμα και το βουλευτικό αξίωμα που έκανε τόσο αγώνα για να κατέχει (στην πραγματικότητα ..έχασε τα αυγά και τα πασχάλια…). Τι λένε άραγε οι Ψυχίατροι για έναν τέτοιο χαρακτήρα, τόσο ευέξαπτο με τέτοιες αντιδράσεις, είναι κατάλληλος να φέρει όπλο και να κρίνει πότε θα χρησιμοποιηθεί; Η βουλευτική ασυλία είναι πάνω από την γνώση των νόμων, δεν τιμωρείται κανένας και για τίποτα ακόμα κι αν το βίντεο μαρτυρά αντιποίηση αρχής;

Αξιότιμε κύριε Δένδια, όντας ένας επιτυχημένος Υπουργός που τόλμησε κι έσπασε αποστήματα εκεί που οι προκάτοχοι δεν τολμούσαν για τους δικούς τους λόγους (καταυλισμοί, αναρχικά στέκια), είναι επιβεβλημένο να δείτε το θέμα της οπλοφορίας από την βάση του μηδενίζοντας πρότερες ιδεολογίες. Ήδη θεωρώ ως γράφων αλλά κι η πλειοψηφία πιστεύω του κόσμου πως είναι αργά αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η ίδια η συνοχή της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο, το θέμα της ασφάλειας κι αυτοπροστασίας του έλληνα πολίτη είναι σημαντικότατο, βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με συνθήκες κι εγκληματικές ενέργειες που πριν από δεκαετίες θα έμοιαζαν ασύλληπτες για τον κοινό νου. 
Το ζήτημα της ΝΟΜΙΜΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ είναι ένα μεγάλο βήμα τόσο πολιτιστικό όσο και ουσιαστικό που θα πρέπει να μπει στο τραπέζι και να συζητηθεί με ανθρώπους που πραγματικά κάτι έχουν να πουν και διαθέτουν τόσο την γνώση όσο και την εμπειρία πέραν των γνωστών καρεκλοκενταύρων. Στην Ελλάδα το μόνιμο μειονέκτημα είναι η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κι αυτό ισχύει επίσης και στα όπλα. Αν ενημερωθείτε για το τι ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης και Παγκοσμίως τότε θα διαπιστώσετε πως ΟΙ ΕΝΝΟΜΟΙ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝΤΕΣ αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας στην μείωση εγκληματικότητας. Λείπει μια σωστή πολιτική βούληση όπου θα τα βάλει όλα σε μια σειρά. Μια σωστή Νομοθετική Επιτροπή όπου θα μοιράσει ακριβοδίκαια τις αρμοδιότητες. 
ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ να μπορούν στα Σκοπευτήρια να γίνονται εκπαιδεύσεις στην αυτοπροστασία διότι έως σήμερα αυτό είναι παράνομο μιας και τα Σκοπευτήρια αποτελούν χώρο μόνο αθλητικών διοργανώσεων. Η εκπαίδευση στο αθλητικό όπλο ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το Αμυντικό όπλο, είναι η μέρα με την νύχτα!!! Επίσης δώστε αρμοδιότητες στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος – ΣΚ.Ο.Ε. κι όχι στην Αστυνομία (για να μην γελάσει κι ο κάθε πικραμένος… άλλωστε τα συνδικαλιστικά τους όργανα φωνάζουν πως είναι ανεκπαίδευτοι μετά από κάθε σφαγή!!!) να δημιουργήσει ως αρμόδιος φορέας ένα πανελληνίως πιστοποιημένο σεμινάριο εκπαίδευσης για οπλοφορία όπου βάση των οδηγιών της θα διεξάγεται σε όλα τα νομίμως αδειοδοτημένα Σκοπευτήρια ανά την Ελλάδα ώστε να χουν πρόσβαση στην περιοχή τους όλοι οι πολίτες. 
Δεν είναι και τόσο δύσκολο υπάρχουν ήδη κάποια πλαίσια πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το να δημιουργηθεί ένα υποχρεωτικό ταχύρυθμο Σεμινάριο 2-3 Σαββατοκύριακων στο Σκοπευτήριο είναι εύκολο. Μετέπειτα ο «απόφοιτος» θα αιτείται για άδεια κατοχής οπλοφορίας με το ισχύον παράβολο των 180 ευρώ, που είναι ήδη υπερβολικά ακριβό, οπότε ακόμα και για «εισπρακτικούς» σκοπούς ωφελείται η χώρα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία. 
Ο γράφων προτείνει να εναρμονιστούμε με πολλές άλλες χώρες όπου προαπαιτούμενο για την κατοχή όπλου είναι η συμμετοχή κι εκπαίδευση στο Σκοπευτήριο στον ασφαλή χειρισμό και στην ασφαλή χρήση των όπλων και μετέπειτα μια πιο απλοποιημένη διαδικασία να βγαίνει η άδεια κατοχής κι οπλοφορίας. Τα οφέλη μιας τέτοιας νοοτροπίας θα είναι πολλαπλά. Καταρχήν νόμιμα όπλα θα είναι καταγεγραμμένα και θα χορηγούνται σε πιστοποιημένα ασφαλείς χρήστες. Άρα αυτομάτως μειώνεται δραστικά και θα τείνει να εξαλειφτεί το φαινόμενο του λαθρεμπορίου των όπλων. Το ίδιο ισχύει και για την ισχύ τους διότι διαφορετικό είναι να υπάρχει έννομος πολίτης με πιστόλι-περίστροφο και εντελώς διαφορετικό να αγοράζει στην μαύρη αγορά ένα άλλου είδους όπλου ακόμα και Καλάσνικοφ διότι αυτό βρήκε από τον «διακινητή» της περιοχής χωρίς οι Διωκτικές Αρχές να γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν. 

Άξιο αναφοράς στην αλλαγή νοοτροπίας για μια συνολικού μεγέθους εποικοδομητική συζήτηση ώστε να βρεθεί λύση, είναι το σταμάτημα μιας παιδαριώδους και παντελώς βλακώδους αντίληψης πως μόνο οι «ένστολοι» των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να έχουν την αποκλειστικότητα στην πρόσβαση των όπλων. 
Αγαπητοί Κύριοι τόσα χρόνια πιέζετε προς αυτήν την κατεύθυνση και το μόνο που κάνετε είναι να ρεζιλεύεστε, Αφενός διότι η καθημερινότητα και τα στατιστικά φανερώνουν πως είναι ανέτοιμοι κι ανεκπαίδευτοι αφετέρου αποδεικνύεται πως ο πολίτης που επιδεικνύει συνέπεια και ζήλο και προπονείται στα Σκοπευτήρια είναι απείρως ασφαλέστερος και πιο αποτελεσματικός στην χρήση τους. Θα πρέπει να πάψει αυτό το παραμύθι που μόνον χάριν εγωισμού κρατά μια άτυπη κόντρα και να υπερισχύσει η λογική, αντί να διαχωρίζεται και να διαιωνίζεται ποιος είναι ποιο μάγκας κι άλλα χαζά, θα έπρεπε η αγάπη προς τα όπλα και τους νόμους να μας ενώνει . 
Ο έννομος εκπαιδευμένος οπλοφόρος πολίτης είναι ένας «κρυφός άσσος» που τόσο το Κράτος όσο και τα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να τον κατανοούν ως χείρα βοηθείας σε τυχόν δύσκολο περιστατικό. Είναι πολύ εύκολη η διασταύρωση από χώρες όπου σε πάρα πολλές περιπτώσεις εγκληματικών ακόμα και τρομοκρατικών ενεργειών οι πολίτες πρόσφεραν στην Αστυνομία. Για παράδειγμα στην Αμερική ακόμα και προ δεκαετιών οι πολίτες πρόσφεραν την υποστήριξη σε παγκοσμίως γνωστά περιστατικά (Πύργος του Τέξας παλιότερα, σήμερα οι ενεργοί δράστες μέσα σε Πανεπιστήμια- η νέα μόδα) ενώ στο Ισραήλ συχνότατα η εμπλοκή με τον ένοπλο τρομοκράτη λήγει χάριν των απανταχού οπλοφορούντων πολιτών μειώνοντας άμεσα τα θύματα (νεκροί-τραυματίες) λόγω του άμεσης ανταπόκρισης. 
Εφόσον λοιπόν θέλουμε να είμαστε παγκόσμιοι πολίτες θα πρέπει να κοιτάνε και τα παγκόσμια δεδομένα όχι να εξευρωπαϊζόμαστε ή να παγκοσμιοποιούμε μόνο ότι μας συμφέρει και σε μείζον θέματα να πισωγυρίζουμε.

Κύριε Υπουργέ, αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει να συζητηθούν ώστε να βρεθεί μια λύση, αλλιώς με την νοοτροπία του να κάνουμε δυσκολότερη έως ανέφικτη την νόμιμη κατοχή δημιουργούμε και δεν λύνουμε προβλήματα ως κράτος στην κοινωνία. Ο λαός είναι σοφός κύριε Υπουργέ και τα γνωμικά του έχουν περίσσια σοφία, δυστυχώς αυτό που ισχύει σήμερα είναι το Καλλιά η μάνα του φονιά παρά τ αποθαμένου!!!

Υ.Γ Μια μέρα μετά την παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής διαβάζω στο διαδίκτυο…51χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό στον αέρα τον εισβολέα διαρρήκτη στην οικία του… ο νόμιμος πολίτης μέσα στο σπίτι του έχει συλληφθεί, κατασχέθηκε το όπλο και κινείται διαδικασία ανάκλησης της άδειας κατοχής… Η πραγματικότητα της καθημερινότητας κύριε Υπουργέ…

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Efendim, Türkçem çok kötü.
Γι αυτό θα στα γράψω ελληνικά (τρόπος του λέγειν).
Αγάς βαρύς είσαι και τζαναμπέτης.
Καλά κάνεις.
Ούτε χαμάλης είσαι, ούτε μπατίρης.
Σαΐνι είσαι και τσίφτης.
Τα σύκα-σύκα λες. Ούτε τσαχπινιές, ούτε νάζια.
Χούγια έχεις πολλά, αλλά χαβά δεν αλλάζεις.
Γι αυτό στην πέσανε. Σου σκαρώσανε χουνέρι...
 Ποιοι ξέρεις. Ξέρω κι εγώ κι ο ντουνιάς ολάκερος.
Δεν τους έκανες τα χατίρια και σεκλετιστήκανε. Δεν τα βρήκατε στα αλισβερίσια και τσαντιστήκανε.
Και τώρα «ανησυχούν».
Όταν σε θέλανε για τσοπανόσκυλο δεν «ανησυχούσανε», αλλά τώρα «ανησυχούν».
Κατέχεις παράνομα το ένα τρίτο ανεξάρτητου κράτους για σαράντα χρόνια, αλλά δεν «ανησυχούν». Χιλιάδες οι αγνοούμενοι από τότε, αλλά δεν «ανησυχούν». Δεν τ’ αναγνωρίζεις το κράτος αυτό και κοιτάς να το καταπιείς, αλλά δεν «ανησυχούν». Ζαμάνια και ζαμάνια οι σφαγές από το λεπίδι σου, αλλά δεν «ανησυχούν». Γράφεις το «διεθνές Δίκαιο» (το δικό τους ρε πούστη μου) στα παπάρια σου, αλλά δεν «ανησυχούν».
Αλλά επειδή ξερίζωσες μερικά δένδρα, τώρα «ανησυχούν». Επειδή μπινελίκωσες μερικούς, μπερντάχισες καμπόσους και μπαγλάρωσες κι άλλους, τώρα «ανησυχούν». Για τους χιλιάδες που πεθαίνουν στα μπουντρούμια σου δεν «ανησύχησαν» ποτέ, αλλά τώρα «ανησυχούν».
Κακό σινάφι. Μπινέδες απ’ το μπεσίκι τους.
Έχουνε, λένε, νταλκά μεγάλο με το democracy. Με το elections. Σε σημείο να τακιμιάζουνε με δικτάτορες ενός μαχαλά για να εγκαθιδρύσουν democracy και elections σε διπλανό μαχαλά.
Έχουνε, τάχα, ντέρτι και με το Ισλάμ, αλλά παλεύουνε να το κάνουνε παγκόσμια θρησκεία.
Εσύ και elections κάνεις (και κερδίζεις) και Ισλάμ πρεσβεύεις. Σερμπέτι πράμα. Τεφαρίκι. Τεμενάδες έπρεπε να σου κάνουνε. Αλλά δεν τους έκανες τα ρουσφέτια και χαΐρι δεν θα δεις. 
Καλαμπαλίκι μεγάλο και νταβαντούρι. Καυγάς τρικούβερτος.
Μπαϊράκι σηκώσανε τα «τσογλάνια». Γεμίσανε οι αλάνες μπουλούκια, κουτουρού γιουρούσια οι μπάτσοι σου, καραούλι φυλάν οι δερβέναγες του Στρατού.
Καζάνι που βράζει η Τουρκιά. 
Ξέρεις κάτι Ταγίπ;
Χαίρομαι. Πολλοί χαίρονται εδώ στο Γιουνανιστάν. («Τ’ οχτρού ο πόνος...» μερικοί, «ο λαός μίλησε...» άλλοι). Εκτός από κάτι δερβίσηδες ντιπ για ντιπ προοδευτικούς, που δεν μετράνε όμως, γιατί παίρνουνε μπαξίσια απ’ αυτούς που «ανησυχούν». Αυτοί τσιράκια ήτανε, χαφιέδες μείνανε. 
Εγώ χαίρομαι για άλλο λόγο. Το παραμύθι της Τουρκιάς-υπερδύναμης που πουλάς, ξευτιλίστηκε με μια διαδήλωση. Τον μύθο του τραμπούκου που μαδεί και γδέρνει («καθίστε καλά Γκιαούρηδες») τον πάγωσε τ’ αγιάζι. Τον ρόλο του χωροφύλακα που παίζεις, τον γελοιοποίησες.
Χάλια είστε. Άδειοι ντενεκέδες. Μπουνταλάδες. Χουζούρι και τσαπατσουλιά. Ραχάτι και πιλάφι.
Θα τα ξαναβρείτε με αυτούς που «ανησυχούν». Αν όχι εσύ, ο επόμενος. Όλοι οι ιμπεριαλιστές από το ίδιο τσουβάλι. Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη. 
Από τσάμπα μαγκιές μπουχτίσαμε. Στο εξής τουμπεκί.
Ούτε σας πιστεύουμε, ούτε σας φοβόμαστε.
Το νου μας θα ‘χουμε. Όπως το λέει ο λαός μας:
«Τούρκο χαιρετάς; Τον κѠλ⓪ να φυλάς!».
Ισχύει και γι αυτούς που «ανησυχούν». 
 
Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα να ανταλλάσσουν κατηγορίες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ να τις προβάλλουν εξοντωτικά, ώστε, μέχρι τις εκλογές, να φουντώσει ο δικομματισμός και να μην αλλάξει απολύτως τίποτα.
Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται το καλύτερο χαρτί του δικομματισμού, αφού άπαντες τοποθετούνται και τοποθετούν τους άλλους σε σχέση με την Χρυσή Αυγή, λες και ζούμε στην Κατοχή.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει βαλθεί να αποδείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα άκρα μαζί με την Χρυσή Αυγή, οπότε ο ίδιος και τα φασισταριά που έχει μαζέψει γύρω του είναι στο κέντρο και θα πρέπει να του έχουμε ευγνωμοσύνη που παριστάνει τον πρωθυπουργό και μας λέει πομπώδεις ανοησίες, λες και είμαστε καθυστερημένοι σαν τους συνεργάτες του.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, οπότε θα μας θυμίζει διαρκώς τι εστί Δεξιά -όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ- αλλά και το ΠΑΣΟΚ Δεξιά έγινε, οπότε είναι σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει σήμα να μην τον ψηφίσουμε για να μην γίνει Δεξιά.
Κι αν ο Σαμαράς δεν πείθει ούτε μεθυσμένη κατσίκα, στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα από το γεγονός πως, μετά από τρία χρόνια χρεοκοπίας, όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να συγκινήσουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες αλλά σέρνονται διαρκώς πίσω από τις κατηγορίες των γελοίων του επιτελείου Σαμαρά.
Κι εντάξει, φταίνε και οι πολίτες για τον ραγιαδισμό τους αλλά, αν εσύ δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι στο διάολο σκοπεύεις να κάνεις με το Μνημόνιο και έχεις αλλάξει σαράντα θέσεις μέσα σε ένα χρόνο, πώς να σε πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες;
Αν το καλύτερο που μπορεί να σκεφτεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είναι να καλέσει τον Σαμαρά σε τηλεοπτικό debate, κάποιος θα πρέπει να του πει πως αυτό μυρίζει ναφθαλίνη και παραπέμπει στις εποχές της αρχηγάρας που θα βγει στην τηλεόραση και θα κατατροπώσει τον αντίπαλο, οπότε δεν θα πάρουμε.
Και φυσικά, για το θέμα της Δικαιοσύνης μετά την χρεοκοπία της χώρας -που θα έπρεπε να είναι σημαία-, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει λέξη. Κατά τ’ άλλα, προσπαθεί να πείσει πως δεν είναι συστημικός.
Η πλειοψηφία των πολιτών αδιαφορούν και για τον Σαμαρά και για τον Τσίπρα, αφού αντιλαμβάνονται πως η όποια λύση, αν έρθει, δεν θα έρθει από τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα αλλά από εμάς τους ίδιους.
Εν τω μεταξύ, τα θέματα που καίνε τους πολίτες υπολείπονται του ρατσισμού και του Ολοκαυτώματος, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ επίκαιρο ζήτημα και απασχολεί όλους τους Έλληνες από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Όπως πάει ο πολιτικός διάλογος, μέχρι τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθούν και στο καυτό ζήτημα του αν υπάρχει ο Άι Βασίλης.
Αν η Χρυσή Αυγή πει ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης, οι άλλοι θα πουν πως υπάρχει για να αποδείξουν πόσο δημοκράτες είναι.
Αλλά όσο άπαντες βολεύονται στο να κάνουν παίκτη το ανέκδοτο Χρυσή Αυγή, ας μην νιώσουν έκπληξη αν στις εκλογές η αποχή σπάσει όλα τα ρεκόρ.
Αν με θεωρείς τόσο ανόητο που νομίζεις πως -στην χρεοκοπημένη και ξεπουλημένη Ελλάδα του 2013- θα με πείσεις να σε ψηφίσω για να αποδείξω πως δεν είμαι νεοναζιστής, έχω να σου πως πως εγώ δεν είμαι νεοναζιστής αλλά εσύ είσαι σίγουρα ανόητος.

Εγραψε o Pitsirikos
Ρε μαγκάκο ρυθμιστή του πολιτεύματος, δανειορυθμιστή και ανεκδοτολόγε καλύτερα, για να μη χάνουμε και το χρόνο μας, πόσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έχεις υπογράψει μέχρι τώρα ρε τρισμέγιστε αντιστασιακέ;
Χάρρυ Κλυνν

Σχόλιο ιστολογίου: Και πολύ λίγα του λέει ο Χάρρυ Κλυνν του γνωστού προέδρου που θα γραφτεί στην ιστορία για την σιωπή του τη στιγμή που το υπό την προστασία του πολίτευμα βιαζόταν κατ' επανάληψη, τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός βίωνε -κατά παγκόσμια ομολογία- καταστάσεις πολέμου εν καιρώ ειρήνης, τη στιγμή που η χώρα γινόταν χώρος κερδοφορίας για τα λαμόγια του πλανήτη. 
Τέτοια δημοκρατία μόνο με τέτοιο πρόεδρο θα μπορούσαμε να έχουμε! Με κανέναν άλλο, αφού πληρεί αυστηρές γερμανικές προδιαγραφές (φούρνοι, γενοκτονίες κ.λ.π.) και δακρύζει κάθε φορά που βλέπει Έλληνα (πιθανότατα από το μαράζι του επειδή συναντάει ακόμη ζωντανούς Έλληνες). 
Αλήθεια, ο ρυθμιστής του πολιτεύματός μας, έχει ΚΑΙ γερμανική υπηκοότητα; Και αν ναι, πόσο ηθικό είναι κάτι τέτοιο, τη στιγμή που υπάρχουν επίσημοι εντεταλμένοι του Βερολίνου στην Ελλάδα και κυβερνούν μέσω... fax; 
Αλήθεια, το συγκεκριμένο ανέκδοτο (ο πρόεδρος) θα καταλογιστεί στους συνεργάτες με τις δυνάμεις κατοχής ή επίσημο μέλος - στέλεχός τους;
Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Οι πυρκαγιές του θέρους του 2007 που ήταν η μεγαλύτερη εμπρηστική επίθεση στην Ελληνική ύπαιθρο από την εποχή του Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου το 1827, έβαλε για τα καλά την χώρα στη σφαίρα των ασύμμετρων απειλών και των εκστρατειών αποσταθεροποίησης παγκοσμίων κέντρων εξουσίας και πλούτου που προσπαθούν να ποδηγετήσουν έθνη και κυβερνήσεις προκειμένου να ελέγξουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και ευαίσθητα γεωστρατηγικά κέντρα, όπως είναι η Ελλαδική επικράτεια.

Η εποχή της παγκοσμιοποίησης επέφερε το αδυνάτισμα του εθνικού κράτους και μια πρόσφατη έκθεση των Αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που τιτλοφορείται ως "Ο κόσμος το 2025", περιγράφει την επικράτηση του οργανωμένου εγκλήματος για μεγάλο μέρος του πλανήτη στα αμέσως επόμενα έτη.Ουσιαστικά λόγω της εισβολής λαθρομεταναστών στην Ελληνική κοινωνία, πολυποίκιλα εγκληματικά συμφέροντα εισήλθαν που βαθμιαία αναλαμβάνουν το έλεγχο τμημάτων των αστικών κέντρων και αποκτούν συνδέσμους με την πολιτική και επιχειρηματική ντόπια εξουσία. Προκειμένου να καλύψουν τόσο τις ζημιές στη ροή "μαύρου χρήματος" που προκάλεσε η τωρινή παγκόσμια οικονομική κρίση, όσο και για να πιέσουν για παραχωρήσεις την Ελληνική κοινωνία, έχουν κυριολεκτικά εξαπολύσει ένα παλιρροιακού μεγέθους κύμα εγκληματικότητας, μέσω του οποίου συσσωρεύουν κεφάλαιο και προσπαθούν να εξευτελίσουν τα σώματα ασφαλείας και να κάμψουν τις αντιστάσεις του κοινωνικού συνόλου.

Στο όλο σκηνικό που διαμορφώνεται εμπλέκονται ξένες μυστικές υπηρεσίες που ανήκουν σε εχθρικά προς την Ελλάδα κράτη, τοπικά κέντρα πολιτικό-οικονομικής εξουσίας που εκμεταλλεύονται τις εξελίξεις και η πάγια δυσκινησία του ίδιου του κρατικού μηχανισμού που αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων για μια ακόμη φορά.

Σε ότι αφορά τα εγκληματικά δίκτυα αυτά σε αδρές γραμμές μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες και επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι αυτό των λεγόμενων εθνικών μαφιών όπως οι Αλβανοί, Γεωργιανοί, Κούρδοι, Πακιστανοί, Νιγηριανοί και άλλοι οι οποίοι αντιμάχονται αλλήλους για κατάκτηση "μεριδίων αγορών" στις συνοικίες κυρίως των Αθηνών και επιπλέον στοχοποιούν την Αστυνομία με την αγαστή συνέργεια ντόπιων οργανώσεων ώστε να συνεχίζουν απερίσπαστοι με τις παράνομες δραστηριότητες τους.


Το δεύτερο επίπεδο αφορά τα παγκοσμιοποιημένα εγκληματικά συμφέροντα που διαπλέκονται σε μεγάλο βαθμό με τις νόμιμες επιχειρήσεις και επιδιώκουν να ελέγξουν περιοχές του πλανήτη ώστε να έχουν και κρατικές βάσεις. Έως ένα βαθμό μπορούμε να περιγράψουμε μια νέο-φεουδαρχική διαμορφούμενη κατάσταση που σε ότι αφορά τα Βαλκάνια έχει ήδη επιτευχθεί απολύτως στο Κόσοβο και σε πολύ μεγάλο βαθμό για όλα τα υπόλοιπα κράτη... η Ελλάδα που ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί την έξοδο στη Μεσόγειο για όλα τα παραπάνω, αντέχει ακόμα στα σχέδια υπαγωγής της σε διεθνή μη-κρατικά δίκτυα εγκληματικής ισχύς, εάν και ως κρατικός μηχανισμός έχει δεχθεί μεγάλα πλήγματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοιες καταστάσεις έχουν εμφανιστεί και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, μόνο που εκεί αφορά συγκεκριμένες περιοχές εντός της επικράτειας, όπως το Νότιο Λονδίνο, τα Βόρειο-Ανατολικά προάστια των Παρισίων, συνοικίες του Βερολίνου, κ.α.

Μέχρι στιγμής το μόνο μέσο πίεσης έναντι της Ελλάδας σε ότι αφορά τις σχέσεις της με αλλά κράτη η εγκληματικά δίκτυα, αποτελεί η λαθρομετανάστευση η οποία αγγίζει πλέον την ασφάλεια του λεγόμενου μέσου πολίτη και στοιχίζει πλέον δυσβάσταχτα ποσά στα δημοσιονομικά της χώρας. Συνεπώς το παρόν ζήτημα της εγκληματικότητας δεν πρόκειται να σταματήσει να απασχολεί την Ελληνική κοινωνία εάν και εφόσον δεν ληφθούν συγκεκριμένες δέσμες μέτρων και μάλιστα άμεσα ώστε να καταδειχθεί σε όλους τους τόνους εντός και εκτός της χώρας, ότι υπάρχει η απαραίτητη βούληση να τεθεί το ζήτημα προς μια διαδικασία λύσης ή έστω σημαντικής μείωσης των επιπτώσεων του.

Βήματα εξόδου από το αδιέξοδο;
 1. Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με αναγόρευση της διευκόλυνσης της λαθρομετανάστευσης ως ιδιώνυμο έγκλημα που να επιφέρει βαριές ποινές, παραλλήλως με την υιοθέτηση Ευρωπαϊκών οδηγιών περί της τιμωρίας των εργοδοτών που απασχολούν λαθρομετανάστες
 2. Εξάρθρωση με ταχείες διαδικασίες όλων των ντόπιων κυκλωμάτων που συμμετέχουν στην παράνομη βιομηχανία της λαθρομετανάστευσης. Η Πολιτεία δεν πρέπει να φεισθεί έναντι ουδενός ο οποίος με σκοπό το παράνομο κέρδος καταστρέφει συστηματικά και ανεπανόρθωτα την κοινωνία.
 3. Ο ρόλος της Τουρκίας αλλά και χωρών όπως το Πακιστάν πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προβολής και μνείας προς όλα τα διεθνή ΜΜΕ και διακρατικούς οργανισμούς με προτροπή της Ελλάδας σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους.
 4. Σε συνέχεια του προηγούμενου, τα κράτη από τα οποία προέρχονται οι λαθρομετανάστες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ παίρνουν διαμέσου της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει σαφέστατη αλλαγή των συμφωνιών που έχει υπογράψει η χώρα, όπως το "Δουβλίνο 2".
 5. Εφαρμογή του νόμου και απέλαση λαθρομεταναστών από την Επικράτεια
 6. Διευκόλυνση εξόδου λαθρομεταναστών προς το "Νέο Κόσμο" και συγκεκριμένα προς τη Λατινική Αμερική, κατά το πρότυπο εξόδου των Ελλήνων και Ιταλών ληστών προς τη Βόρεια Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα, η οποία είχε επιτευχθεί στην Ελλάδα από τη κυβέρνηση Θεοτόκη.
 7. Συνεννόηση με τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών με την εφαρμογή ανθρωπιστικών και άλλων προγραμμάτων ώστε οι χώρες αυτές να είναι σε θέση να υποδεχθούν πίσω τους μεγάλους αριθμούς των συμπατριωτών τους.
 8. Αλλαγή της οργάνωσης, επάνδρωσης της Αστυνομία εντασσόμενη σε τρία επίπεδα: Βραχυπρόθεσμο, μέσο και μακροπρόθεσμο.
  Αυτό περιλαμβάνει αλλαγή της τρέχουσας διαδικασίας εισαγωγής αστυνομικών που γίνεται μόνο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, εκσυγχρονισμός του οπλισμού τους και εκπαίδευσης, αναδιάταξη του προσφερόμενου ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργία τμημάτων με εξειδίκευση στη λαθρομετανάστευση, εφαρμογή πεζών περιπολιών σε συνδυασμό με δημοτική αστυνομία και ομάδες πολιτών που μπορούν να επικουρούν το έργο των αρχών (Neighborhood Watch), ευμεγέθης διεύρυνση του δικτύου πληροφοριών της Αστυνομίας, δημιουργία τμημάτων συλλογής-ανάλυσης πληροφοριών σε συνδυασμό με τεχνικές ψυχολογικών επιχειρήσεων με έμφαση στο οργανωμένο έγκλημα, ακόμα και πλήρη αναδιοργάνωση όλων των αρχών με την ίδρυση "Αρχής Κρατικής Ασφάλειας" της χώρας που θα ασχολείται με τη εσωτερική ασφάλεια στην Ελληνική επικράτεια αφήνοντας τα στρατιωτικά θέματα στο ΓΕΕΘΑ και αυτά του εξωτερικού στην ΕΥΠ.
  Τέλος συγκρότηση σε μόνιμη βάση ευέλικτων ομάδων που θα μπορούν να παρεμβαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα για έκτακτες περιπτώσεις με σκοπό τον περιορισμό του χρόνου που απαιτείται για τη μετακίνηση προσωπικού σε περιόδους κρίσεως.
 9. "Κλείσιμο" θαλάσσιων περασμάτων με τη Τουρκία έως ότου το πρόβλημα σταθεροποιηθεί. Αλλαγή των κανόνων εμπλοκής στα σύνορα ώστε να αντιμετωπίζεται η λαθραία παραβίαση των συνόρων ως εισβολή. Ανασυγκρότηση του Λιμενικού σώματος με σκοπό τα αστυνομικά καθήκοντα και περιορισμός ή και εξάλειψη των καθηκόντων των λιμενικών που σχετίζονται με ναυτιλιακά θέματα τα οποία μπορούν να μεταφερθούν είτε στους κατά τόπους οργανισμούς λιμένων, στις Νομαρχίες και σε άλλους φορείς. Σε ένα δεύτερο επίπεδο το Λιμενικό σώμα μπορεί να υπαχθεί στην "Αρχή Κρατικής Ασφάλειας" ως το ναυτικό βραχίονα της.
 10. Συγκρότηση με βάση την Ελλάδα οργανισμών μελέτης των θεμάτων ασφάλειας που άπτονται της λαθρομετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργάνωση παρεμφερών συνεδρίων και κυρίως ενεργοποίηση της διπλωματίας με σκοπό τη συγκρότηση συμμαχιών με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Σε αυτό το σημείο η ενεργοποίηση των πολιτών είναι αναγκαία γιατί μέχρι στιγμής είναι ολίγοι όσοι συστηματικά ασχολούνται με αυτά τα θέματα.
 11. Απόλυτη διακομματική διαβεβαίωση από την Ελληνική Πολιτεία ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομα κύμα νομιμοποιήσεων και παραχώρηση υπηκοοτήτων σε μετανάστες και λαθρομετανάστες ώστε αυτό να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε νέες απόπειρες εισβολής και από άλλους λαθραίους.
 12. Εφαρμογή προγράμματος ταυτοποίησης των στοιχείων συμπεριλαμβανομένου και του DNA, όλων των κατοίκων της χώρας -λαθραίων ή μη- ώστε να διευκολύνεται η εξιχνίαση εγκλημάτων. Το παρόν μπορεί νομοθετικά να ισχύει για την εξιχνίαση των σοβαρών εγκλημάτων και αυτών που αφορούν την ασφάλεια του κράτους.
Τα χρήματα που απαιτούνται για τα ανωτέρω μπορούν να εξευρεθούν άμεσα από την περικοπή όλων των "μη-παραγωγικών" υπηρεσιών και υποδομών του κράτους.

Πηγή RIMSE