Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Ιουν 2013


Η πολιτική ζωή στην Τουρκία δεν θα είναι η ίδια με αυτή πριν από το ξέσπασμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των περασμένων ημερών, όποιες και αν είναι οι άμεσες συνέπειες των διαμαρτυριών, εκτιμούν πολλοί πολιτικοί αναλυτές απ' όλους τους χώρους σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

«Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η απολιτική νεολαία της Τουρκίας έχει μετατραπεί σε ακτιβιστές!» γράφει χαρακτηριστικά ο Μπαρτσίν Γινάντς της Ηurriyet Daily News.
Αρκετοί αναλυτές συμφωνούν στην εκτίμηση ότι το κύμα διαμαρτυρίας εξέφραζε και επανδρώθηκε κυρίως από την νεολαία, από άτομα 18 έως 35 ετών, που έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλον κοσμικό (λαϊκό) και δεν δείχνουν καμία διάθεση να απομακρυνθούν από τις αξίες αυτού του περιβάλλοντος.
Πολλοί επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς «αφουγκράζονται τα σημεία των καιρών», σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν που δεν δείχνει να καταλαβαίνει αυτό που γίνεται.
Πάντως όλοι επίσης συμφωνούν ότι «για πρώτη φορά η κυβέρνηση του Τ. Ερντογάν δέχεται τόσο σκληρή κριτική από τους πολίτες»,, όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο πολιτικός επιστήμονας Χουσεΐν Μπαγκσί.

Άλλο βασικό στοιχείο που επισημαίνουν οι αναλυτές είναι την απόσταση που χωρίζει την αντιπολίτευση από το κύμα αυτό διαμαρτυρίας.

Πολλοί επίσης αναλυτές όπως ο βετεράνος αρθρογράφος Τζινγκίζ Τζαντάρ, θεωρούν ότι το κύμα αυτό διαμαρτυρίας θα έχει ξεχωριστή θέση και στην ιστορία της εποχής μας, θα πάρει μια θέση δίπλα από στιγμές όπως η πτώση του τείχους του Βερολίνου, η κατάρρευσή του Γκορμπατσόφ και άλλες τέτοιες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Πάντως, ο ίδιος αποφεύγει να προδικάσει σε τι θα οδηγήσει αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας.

Οι μόνοι που τολμούν να κάνουν προβλέψεις σήμερα σχετικά με την περαιτέρω πορεία των πραγμάτων είναι οι σχολιαστές των αγορών και οι οικονομικοί αναλυτές, που βλέπουν μέσα από τη συμπεριφορά των αγορών, άμεση επιστροφή της σταθερότητας. Το κύμα διαμαρτυρίας μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να πετύχει καλύτερα τους στόχους, λένε.


Για «αυταρχικό» χαρακτήρα και «ατυχή χειρισμό» του Ερντογάν κάνουν λόγο τα αμερικανικά ΜΜΕ
«Αυταρχικό» αποκαλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ σε κύριο άρθρο της, υποστηρίζοντας ότι διαπιστώθηκε ότι η Τουρκία έχει «έλλειμμα δημοκρατίας», με αφορμή τους χειρισμούς για τις διαδηλώσεις και την πρόθεση του κ. Ερντογάν να αναθεωρήσει προς όφελός του το τουρκικό Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι το δημοκρατικό έλλειμμα στην Τουρκία μπορεί να διαπιστωθεί στις πολιτικές που εφήρμοσε, κατά την τελευταία δεκαετία το ισλαμικό κόμμα ΑΚΡ, όπως και στον τρόπο αντιμετώπισης των χιλιάδων διαδηλωτών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Η κάλυψη των κινητοποιήσεων απέδειξε επίσης ότι η Τουρκία δεν διαθέτει έναν ισχυρό ελεύθερο Τύπο που συναντάται στα δυτικά κράτη.

Στο κύριο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι το CNN Türk επέλεξε να μεταδίδει κατά τις κινητοποιήσεις μια εκπομπή για μαγειρική, ενώ και οι δημοσιογράφοι του γραπτού Τύπου εύλογα σιώπησαν, καθώς σύμφωνα με την επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CPJ) έχουν φυλακιστεί τουλάχιστον 49 δημοσιογράφοι εξαιτίας της αρθρογραφίας τους, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Σε μια Δημοκρατία, όπως επισημαίνεται, οι ειρηνικές κινητοποιήσεις όχι μόνο είναι αποδεκτές αλλά συχνά συμβάλλουν και στην αλλαγή μιας κυβερνητικής πολιτικής. Οι Τούρκοι διαδηλωτές ξεκίνησαν από μια τοπική και θεμιτή ανησυχία σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει προς εκμετάλλευση ένα μικρό πάρκο δίπλα στην πλατεία Ταξίμ. Αντί η κυβέρνηση να επιτρέψει τις κινητοποιήσεις, εξαπέλυσε την αστυνομία κατά των διαδηλωτών, πυροδοτώντας την γενίκευση των κινητοποιήσεων.

Οι κοσμικές και θρησκευτικές μειονότητες της Τουρκίας, σημειώνεται, έχουν κάθε λόγο να είναι ανήσυχες, από τους πρόσφατους περιορισμούς της πώλησης αλκοόλ έως την στήριξη του κ. Ερντογάν προς τους Σουνίτες της Συρίας. Μεταξύ άλλων, η κρίση προσφέρει μια ευκαιρία στους συμμάχους της Τουρκίας για να πουν στον Ερντογάν ότι η Δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από απλές εκλογές, και ότι αυτή τη στιγμή προσφέρει την ατυχή απόδειξη ότι μπορεί να είναι κάποιος εκλεγμένος και αυταρχικός, ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Επίσης, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ κάνει λόγο για «ατυχή χειρισμό» των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση Ερντογάν, επικρίνοντας την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου που προτείνει ο Ερντογάν και που θα μετέτρεπαν το πολίτευμα της χώρας σε μια «ρωσικού τύπου προεδρική δημοκρατία», με ενισχυμένες και ανεξέλεγκτες εξουσίες του προέδρου. Όπως τονίζεται, ο αυταρχισμός που επέδειξε ο Ερντογάν στη διαχείριση της κρίσης ενισχύει τις ανησυχίες των εκκοσμικευμένων Τούρκων ότι είναι αποφασισμένος να προωθήσει την αυταρχική, ισλαμική και νεοθωμανική του ατζέντα. Σύμφωνα με το κύριο άρθρο του Μπλούμπεργκ, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πρέπει να αντιταχθούν στις επιδιώξεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

Σε ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον, στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναφέρεται ότι εμπλοκή στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις ενδέχεται να προκαλέσει η τουρκική κρίση. Όπως υπογραμμίζεται, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, εμφανίστηκε χθες ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με τις βιαιότητες στην Τουρκία, καθώς οι ΗΠΑ στηρίχθηκαν για χρόνια σε μια χώρα, που αποτελούσε πρότυπο Δημοκρατίας επηρεαζόμενης από το Ισλάμ, όπως και προπύργιο της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου 'Ασαντ της Συρίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι κατά την Αραβική Άνοιξη οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν την Τουρκία ως μια χώρα πρότυπο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ανακύπτουν ερωτηματικά εάν η Τουρκία δύναται να αποτελέσει πρότυπο, παράδειγμα ή έμπνευση, την ώρα που αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα, επισημαίνοντας επίσης ότι η στάση του Ερντογάν έναντι των διαδηλωτών θα καταστήσει πιο δύσκολη τη διατήρηση των στενών σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

Τέλος, σε δημοσίευμα στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, το οποίο στηρίζεται σε εκτιμήσεις ειδικών επί ζητημάτων της περιοχής, όπως του Σονέρ Τσαγαπταΐ, συνεργάτη του Ινστιτούτου για τις Πολιτικές της Εγγύς Ανατολής της Ουάσιγκτον, τονίζεται ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας που υπάρχει μια ευρεία μέση τάξη, η οποία έχει και τις αντίστοιχες απαιτήσεις, ενώ η ειδοποιός διαφορά είναι ότι επίσης για πρώτη φορά οι αναταραχές που έχουν προκληθεί δεν σχετίζονται με την κυβέρνηση ή με τον στρατό», προσθέτοντας ότι «οι αναταραχές ξεπερνούν το παραδοσιακό δίπολο κοσμικοί εναντίον ισλαμιστών και αφορούν κατά κύριο λόγο τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τις επιλογές του κ. Ερντογάν».

Πηγή: AMΠE
Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, χαρακτηρίζοντας «αηδιαστικές και απίστευτες» τις ωμότητες στη Συρία

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, τον αποτροπιασμό του για τις ωμότητες που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της διετούς εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, όπως αυτές καταγράφονται στην έκθεση που εκπόνησαν οι επιθεωρητές του Οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεζίρσκι.

«Είδε την αναφορά. Ειλικρινώς θεωρεί τον κατάλογο των ωμοτήτων που αναφέρονται στην έκθεση αηδιαστικό και απίστευτο», πρόσθεσε ο Νεσίρσκι.

Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσαν σήμερα από τη Γενεύη πως έχουν «βάσιμους λόγους» να πιστεύουν πως έχει γίνει περιορισμένη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και προειδοποίησαν πως η σπαρασσόμενη χώρα βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση».

Εξάλλου, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ανακοίνωσε σήμερα πως θεωρεί «βέβαιο» ότι έχει γίνει χρήση του νευροπαραλυτικού αερίου Σαρίν «σε πολλές περιστάσεις στη Συρία και με τρόπο στοχευμένο», χωρίς ωστόσο να κατονομάζει ποιόν θεωρεί υπεύθυνο για τη χρήση του.

«Αυτές οι δοκιμές αποδεικνύουν την παρουσία σαρίν σε πολλά δείγματα που έχουμε στην κατοχή μας», δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Λοράν Φαμπιούς, σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αυτών δοκιμών παραδόθηκαν στον ΟΗΕ.

Ο Φαμπιούς επεσήμανε πως παρέδωσε τα αποτελέσματα σήμερα το πρωί στον καθηγητή Άκε Σέλστρεμ, επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής που σύστησε ο Μπαν, η οποία έχει αποστολή της να επιβεβαιώσει τις αιτιάσεις για χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Οι δοκιμές αυτές είχαν πραγματοποιηθεί σε γαλλικό εργαστήριο που είχε πιστοποιήσει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OIAC).

«Αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε αμέσως στην αρμόδια αποστολή του ΟΗΕ και να δημοσιεύσουμε τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας. Θα ήταν απαράδεκτο οι ένοχοι αυτών των εγκλημάτων να επωφεληθούν και να μείνουν ατιμώρητοι», προστίθεται στην ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, τα δείγματα προέρχονται από το Τζομπάρ, στα περίχωρα της Δαμασκού, όπου δύο ειδικοί απεσταλμένοι της γαλλικής εφημερίδας Λε Μοντ έγιναν αυτόπτες μάρτυρες στα μέσα Απριλίου στη χρήση τοξικών αερίων και παρέδωσαν δείγματα στις γαλλικές αρχές, αλλά και από το Σαρακέμπ, νοτίως της Χομς (κέντρο), όπου είχε σημειωθεί παρόμοια επίθεση στα τέλη Απριλίου.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την κατάσχεση δύο δεξαμενών με νευροπαραλυτικό αέριο από αντάρτες
Όπως μεταδίδει ο συριακός Τύπος, οι δεξαμενές κατασχέθηκαν στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη Χάμα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, στις δεξαμενές περιέχεται το
αέριο σαρίν, για τη χρήση του οποίου οι αρχές και η αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται συνεχώς.
Με βάση την ταξινόμηση του ΟΗΕ το σαρίν συγκαταλέγεται στα όπλα μαζικής καταστροφής. Σύμφωνα με τη σύμβαση για χημικά όπλα, όλα τα αποθέματά του πρέπει να καταστραφούν. Ωστόσο, η Συρία ανήκει στις πέντε χώρες, οι οποίες δεν έχουν υπογράψει και δεν έχουν επικυρώσει αυτή τη σύμβαση.
Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό καταμαράν, το οποίο δεν σταμάτησε για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης και όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ανοιχτά της Σύμης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4/6/2013 και προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο κλίμα συναγερμού στα αρμόδια υπουργεία και στις υπηρεσίες της Ρόδου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε απο τον πλοίαρχο του καταμαράν να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης.

Ο πλοίαρχος που είχε επιβιβάσει τους λαθρομετανάστες απο τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη ή κάποια βραχονησίδα δεν πειθάρχησε.

Υπήρξε καταδίωξη από ελληνικά και τουρκικά σκάφη με αποτέλεσμα το καταμαράν να εγκλωβιστεί δυτικά της Σύμης.


Σχόλιο ιστολογίου: Το περιστατικό θεωρείται αρκετά "ενδιαφέρον", αφού είναι σπάνιο το να καταδιώκεται από τις τουρκικές αρχές Ελληνικό σκάφος που μεταφέρει λαθρομετανάστες. Μάλιστα, η χρήση πυρών από το τουρκικό σκάφος θεωρείται ιδιαίτερα ύποπτη για την πιθανή πρόκληση δημιουργίας μεγαλύτερου επεισοδίου...
Η ιστορία, η δράση, οι στόχοι της 15μελούς αυτόνομης μυστικής ομάδας 

Μια ελληνοαμερικανική «αντιτρομοκρατική» ομάδα δρα τα τελευταία 20 χρόνια στη χώρα μας χωρίς ουδείς να έχει αντιληφθεί τις κινήσεις της και την παρασκηνιακή εμπλοκή της σε σοβαρές υποθέσεις. Πρόκειται για την επονομαζόμενη «Ειδική Απόρρητη Ομάδα Υψηλών Απαιτήσεων και Επικινδυνότητας» η οποία τυπικά φέρεται να υπάγεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια 15μελή αυτόνομη ομάδα με τη συμμετοχή ελλήνων αστυνομικών που δέχεται εντολές και από τον σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα, ενώ χρηματοδοτείται εν μέρει και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η «αόρατη» αυτή υπηρεσία έχει εμπλακεί από την αναζήτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα ως και σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας· από τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα ως και σε υποθέσεις δράσης αναρχικών, ή ακόμη και για την αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη, στην οποία βρήκαν τον θάνατο δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Εν τούτοις ποτέ δεν προσδιόρισε κάποιος τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε έρευνα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως από υπηρεσιακούς παράγοντες διατυπώνονται επιφυλάξεις για τη δράση και τους «στόχους» της συγκεκριμένης αυτόνομης ομάδας.

Η ύπαρξή της άρχισε να προσδιορίζεται την περίοδο 1992-1993, όταν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να συγκροτούν δίαυλο επαφών και «συνδέσμους» με το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα. Ενα πρώτο δείγμα γραφής αυτής της αρχικά άτυπης συνεργασίας ήταν ο εντοπισμός του αντιεξουσιαστή Χριστόφορου Μαρίνου στη Βουδαπέστη τον Σεπτέμβριο του 1991.

Στην πρώτη φάση της αυτή η ελληνοαμερικανική «αντιτρομοκρατική» ομάδα είχε γραφείο κοντά στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», το οποίο εμφανιζόταν ως έδρα εμπορικής επιχείρησης. Εκεί γίνονταν συναντήσεις ελλήνων και αμερικανών αξιωματούχων που ασχολούνται με θέματα εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας. Τότε οι Αμερικανοί προσέφεραν ειδική εκπαίδευση στους έλληνες συνεργάτες τους, αλλά και τεχνικά μέσα για παρακολουθήσεις υπόπτων.

Τότε όμως παρουσιάστηκε ένα διπλό πρόβλημα. Οπως αποκαλύπτει στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. εκείνης της περιόδου, «διαπιστώθηκε ότι πολλοί έλληνες αστυνομικοί υπερτροφοδοτούσαν με χιλιάδες απόρρητα έγγραφα τη CIA, η οποία ουσιαστικά είχε πλήρη γνώση και υπερκάλυπτε τις έρευνες των ελληνικών υπηρεσιών για τη δράση της 17Ν και του ΕΛΑ. Εγινε όμως και κάτι άλλο. Στην πολυκατοικία-έδρα του ελληνοαμερικανικού κλιμακίου κοντά στο "Κάραβελ" είχε γραφείο και ένας βουλευτής του Συνασπισμού, που είδε ύποπτες κινήσεις των αστυνομικών και πίστεψε ότι αφορούσαν παρακολούθησή του. Προχώρησε σε καταγγελίες στην Κατεχάκη και έτσι το γραφείο-βιτρίνα "κάηκε"».

Ενώ όμως πολλοί είχαν πιστέψει ότι αυτή η μεικτή, ιδιότυπη και αφανής ελληνοαμερικανική ομάδα είχε αναστείλει τη δράση της, εκείνη έλαβε γρήγορα άλλη μορφή. Ετσι συστάθηκε η «Ειδική Απόρρητη Ομάδα Υψηλών Απαιτήσεων και Επικινδυνότητας», οι «υψηλές απαιτήσεις» της οποίας ουσιαστικά προέρχονταν από την αμερικανική πρεσβεία και το κλιμάκιο της CIA. Οπως σημειώνει ο ίδιος αξιωματούχος, «αυτή η ομάδα, που απετελείτο από 10-15 έλληνες αστυνομικούς αλλά και αμερικανούς πράκτορες, αναλάμβανε διάφορες μυστικές αποστολές παρακολούθησης υπόπτων και διεκπεραίωσης συγκεκριμένων αποστολών. Η ομάδα αυτή είχε πάντα δικό της έλληνα προϊστάμενο που συνεργαζόταν με τον αμερικανό... ομόλογό του. Συναντήσεις των μελών γίνονται και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά κυρίως στα γραφεία του κλιμακίου της CIΑ στην Αθήνα, όπου οι έλληνες αστυνομικοί δέχονται σχετικές εντολές. Τα έξοδα μετακινήσεων, οχημάτων κτλ. τα καταβάλλουν κυρίως οι Αμερικανοί».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «η ελληνοαμερικανική ομάδα κρούσης δρούσε πάντα παρασκηνιακά, αναλάμβανε σημαντικές υποθέσεις αλλά δεν είχε ποτέ εντυπωσιακές επιτυχίες. Χρησίμευε όμως γιατί μέσω αυτής δημιουργείτο η αίσθηση στους αμερικανούς πράκτορες ότι μπορούν να ελέγχουν τις αντιτρομοκρατικές και αστυνομικές έρευνες στην Ελλάδα. Και αυτό ίσως ήταν σημαντικότερο...». Στα τέλη της δεκαετίας του '90, για παράδειγμα, στην ομάδα αυτή είχε ανατεθεί να εντοπίσει τον αντάρτη πόλης Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος είχε προχωρήσει σε βομβιστική επίθεση εναντίον της τράπεζας Citibank στην οδό Πανόρμου στις 10 Μαΐου 1985 και από τότε είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη του. Η ελληνοαμερικανική ομάδα όμως δεν είχε κατορθώσει να τον βρει, για να αποδειχθεί λίγα χρόνια αργότερα ότι ο συγκεκριμένος είχε καταστεί κύριο μέλος της 17Ν.

Παράλληλα το ίδιο ελληνοαμερικανικό κλιμάκιο ερευνά για θέματα υπόπτων που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και είναι στην Ελλάδα ή για ελληνικές ένοπλες ομάδες. Μάλιστα προσφάτως η «Ειδική Απόρρητη Ομάδα Υψηλών Απαιτήσεων και Επικινδυνότητας» επιχειρεί να αντλήσει πληροφορίες για το κρησφύγετο του καταζητούμενου (ανάμεσα στα άλλα και για τη φονική έκρηξη βόμβας στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη πριν από τρία χρόνια) Β. Παλαιοκώστα και άλλες υποθέσεις. Προσφάτως υπήρξαν αναφορές, στο πλαίσιο έρευνας για την ανθρωποκτονία - το προηγούμενο καλοκαίρι - ενός επιχειρηματία στην Αργολίδα, ότι το θύμα είχε συνεχείς επαφές και ιδιότυπη εξωυπηρεσιακή συνεργασία με έλληνα αξιωματικό της απόρρητης ομάδας. Ο αξιωματικός αυτός σημείωσε ότι βρισκόταν στο Ναύπλιο σε ειδική αποστολή, εν γνώσει και της πρεσβείας των ΗΠΑ. Ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινισθεί τι ακριβώς συμβαίνει...  

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 3 Ιουνίου 2013
Η Ελλάδα είναι σε απόλυτη επιφυλακή. Τουλάχιστον από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτό, επειδή οι επιτελείς του Πενταγώνου έκριναν πως η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι καθόλου ομαλή και με την συνήθεια της γείτονος χώρας να εξάγει τα προβλήματά της, θεώρησαν σωστό να καλυφθεί ολόκληρο το Αιγαίο, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου.

Έτσι, πέρα από τις μικρές ασκήσεις στρατιωτικών μονάδων στα νησιά του Αιγαίου, οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και δημιουργούν σύγχυση στους τούρκους (ιδιαίτερα με τις ασκήσεις μονάδων ειδικών επιχειρήσεων), το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά και βομβαρδισμούς στόχων εντός της θάλασσας ή σε ξερονήσια (άσκηση "Καταιγίς 13"). 

Την ίδια στιγμή, στο κόκκινο βρίσκεται και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αφού οι προγραμματισμένες –μόνο για σήμερα- πτήσεις, ξεπερνούν τις 100 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών. Το μήνυμα προς τους ανατολικούς γείτονες είναι απολύτω ς διαυγές και περιορίζεται σε δύο λέξεις: «Μην τολμήσετε». 

Πριν από λίγες ημέρες, στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού δήλωνε πως εάν τους επιτρεπόταν από την κυβέρνηση, το πρόβλημα με την Τουρκία θα λυνόταν μέσα σε ένα μόλις λεπτό… 

Παρά την πολεμική ψυχολογικού πολέμου, μέσω των μειώσεων μισθών και μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσης περαιτέρω μείωσης 20% στους μισθούς των μονίμων στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το ηθικό και η αποφασιστικότητα εκείνων που φυλάττουν Θερμοπύλες, είναι ιδιαίτερα υψηλό. 
Κάποιοι στην κυβέρνηση, όμως, θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τις αποφάσεις τους και το πλήγμα που επιφέρουν αυτές στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας...

Ναι, η λαθρομετανάστευση είναι μία ευθεία απειλή για την Ελληνική κοινωνία, μία ανοιχτή πληγή για την οικονομία, μία παρατεταμένη απειλή για την ασφάλεια της ίδιας της χώρας.

Όμως, όλως παραδόξως, ενώ συζητάμε (και πολύ καλά κάνουμε) για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και την απομάκρυνση των κινδύνων που αυτή ενέχει, γιατί δεν συζητάμε και για την εξίσου άκρως επικίνδυνη ύπαρξη των πρόθυμων διασωστών μας; 


Με τους λαθρο-ηλίθιους της Βουλής πότε θα ασχοληθούμε;

 Ή μήπως δεν είναι αρκετά επικίνδυνοι αυτοί;

Μήπως πρέπει να ξαναδούμε πολύ σοβαρά τις προτεραιότητές μας σαν λαός; 

Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε επιτέλους στο κέντρο του προβλήματος;

 Εκλέγονται με ψέματα…
Κυβερνούν με ψέματα… 

Μας καταστρέφουν με ψέματα… 

Μας διασώζουν με ψέματα… 

Μας ξεπουλάνε με ψέματα… 

Μήπως πρέπει να τους πούμε, επιτέλους, την μεγάλη αλήθεια, ότι δηλαδή έχουν τελειώσει και θα πρέπει να ελπίζουν να κριθούν από την Δικαιοσύνη; 

Πηγή GrCitizen
Οι δημο(σ)κόποι, για όσους θέλουν να τους πιστεύουν, επιβεβαιώνουν ότι η εθνική κατάθλιψη έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα:  η κοινή γνώμη, αποσβολωμένη, ολισθαίνει στην γκεμπελική λάσπη των διάφορων «ομάδων αλήθειας», πιστεύοντας,  με τρόπο μυστικιστικό κι ορθόδοξο, ότι με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας η οικονομία σταθεροποιείται και ότι τα χειρότερα βρίσκονται ήδη πίσω. Πλανάται έτσι μια επίφαση αισιοδοξίας κι ένα τεχνητό κλίμα φρούδων ελπίδων που υποτίθεται ότι συντηρεί τον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο ως τον «καταλληλότερο»  εκδοροσφαγέα.

Η εντύπωση αυτή, για όποιον τα παρακολουθεί,  δεν προκύπτει από την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών, αλλά από ανυπόστατες προβλέψεις οικονομολόγων. Οικονομολόγων, βέβαια, παρόμοιων με αυτόν που μνημονεύει το γνωστό ανέκδοτο, αυτού που μεθαύριο θα μπορέσει να ερμηνεύσει γιατί απέτυχαν οι χθεσινές του προβλέψεις για το αύριο.

Και βέβαια ο λόγος εδώ γίνεται για τις προβλέψεις εκείνων -όπως ο Οικονομικός Διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, κ. Στουρνάρας- που τα τελευταία τρία χρόνια διαψεύδονται συστηματικά, χωρίς ποτέ να απολογούνται ή να τεκμηριώνουν, ως όφειλαν, τους λόγους της συστηματικής και παταγώδους αποτυχίας τους.

Στην πραγματικότητα πρόκειται λιγότερο για αποτυχία και περισσότερο για την γνωστή επικοινωνιακή επιχείρηση, στην οποία πρωτοστατούν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης της Τηλεδημοκρατίας μας. 

Ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, με έναν συρφετό  "υπουργών" και μια κουστωδία κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, επισκέφθηκε πρόσφατα την Κίνα, χωρίς να διαβάσει κανείς τοους, για την περίσταση, τσιτάτα του Κομφούκιου: "Σε μια χώρα που κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Σε μια χώρα που κυβερνάται άσχημα, ντροπή είναι ο πλούτος."  Αλλά θέλει και λίγη τσίπα για να τα καταλάβει κανείς αυτά τα πράγματα... 

Η επίσκεψη στην Κίνα δεν έγινε για άλλο λόγο, αλλά μόνο για την τροφοδότηση του εθνικού παλιμπαιδισμού και την καλλιέργεια αφελών προσδοκιών περί την έλευση μεγάλων επενδύσεων, με στόχο να κερδηθεί λίγος ακόμα χρόνος, να περάσει με ηρεμία κι αυτό το καλοκαίρι. 

Όλες οι ελπίδες για την επιβίωση της Τρόικας Εσωτερικού έχουν πια εναποτεθεί σε κάποιο σύντομο χρονικό σημείο αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές , οπότε, αφού θα έχει εξαπατηθεί αρκούντως κι ο μέσος Γερμανός ψηφοφόρος, να μπορέσει να δρομολογηθεί το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους -μαζί ίσως με κάποιες ιδιωτικές καταθέσεις- που υποτίθεται ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να  ξαναβγεί σύντομα στις αγορές χρήματος.

Τώρα που  έχουν ανοίξει για την Ελλάδα οι Ασκοί του Αιόλου, κρίσιμο παραμένει το ερώτημα, ποιος θα είναι αυτός ο Ανάργυρος που θα δεχθεί να δανείσει μια οικονομία κι ένα διεφθαρμένο κράτος. Ένα κράτος δοσίλογων, που αφού έχει ξεπουλήσει μπιρ παρά και με συνοπτικές διαδικασίες όλα τα φιλέτα δημόσιας περιουσίας, συνεχίζει να πορεύεται με διαλυμένη την παραγωγική του βάση και που συνεχίζει πεισματικά να αρνείται να βάλει κάποιο φραγμό στο φαγοπότι του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού, της διαπλοκής των «λίσταρχων»  και της ατιμωρησίας των λήσταρχων. Άραγε να μην είναι η απάντηση προφανής;

Δικαιολογούμαστε, χωρίς τίποτα να έχουμε διδαχθεί, να πιστεύουμε ότι η οικονομική ένεση λόγω του καλοκαιρινού τουρισμού θα μας οδηγήσει ασφαλείς, πάλι στο κάθισμα του μπαρμπέρη;

Δικαιολογούμαστε να ελπίζουμε, κάτω από αυτές τις συνθήκες, σε κάποιο αξιοπρεπές μέλλον;

Δικαιολογούμαστε να αφήσομε άπρακτοι να περάσει κι αυτό το καλοκαίρι μέσα στη σιωπή μας των αμνών? Μια σιωπή που τη διακόπτουν μόνον οι γδούποι από τα κορμιά των απελπισμένων που πηδάνε από τις ταράτσες;

Πρέπει να ξέρουμε ένα μόνο πράγμα, αν δε θέλομε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Δεν θα έρθει κανένας Κινέζος. Ούτε τούτη τὴν ἄνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες, ούτε τοῦτο τὸ καλοκαῖρι, δεν  θὰ ῾ρθεῖ ὁ Κινέζος, ραγιάδες, ραγιάδες, νὰ φέρει τὸ σεφέρι. 

Όπως ακριβώς δεν ήρθε ποτέ ούτε κι ο Μόσκοβος... 

Εικόνα από την OKTANA
Μερικές φορές, καθώς ακούω ειδήσεις ή διαβάζω εφημερίδες, αμφιβάλλω για την πνευματική μου διαύγεια. Καθ' ότι, αν βλέπεις ότι οι απόψεις σου διαφωνούν ριζικά με όσα υποστηρίζουν τόσοι και τόσοι μορφωμένοι αναλυτές γύρω σου... δεν μπορεί, σε ζώνουν οι φόβοι πως το μυαλουδάκι σου κουρκούτιανε.

Άκουγα, λόγου χάρη, τον Τσίπρα να υποστηρίζει ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει και επιβάλλεται η αναθεώρηση, ο ανασχεδιασμός του. "Πώς να το κάνουμε, ρε γ@μѠτ⓪", λέω κι εγώ, "ολόκληρος αρχηγός κόμματος που τον θέλουνε για πρωθυπουργό 3 ψηφοφόροι στους 10, κάτι παραπάνω θα ξέρει από μένα που νομίζω ότι το μνημόνιο λειτουργεί μια χαρά". Έτσι δεν είναι; Στο κάτω-κάτω, αυτός έχει κι ένα κάρο επιτελεία που υποβοηθούν την σκέψη του. Εγώ τί έχω; Μόνο την γκλάβα μου.

Έλα, όμως, που είναι στην μέση κι αυτός ο κѠλ⓪εγωισμός! Πώς να παραδεχτείς ότι ο άλλος έχει δίκιο κι εσύ λες μ@λ@κί€ς; Οπότε, ας τα βάλουμε κάτω τα πράγματα, ας τα ψειρίσουμε και βλέπουμε. Σύμφωνοι; Πάμε, λοιπόν!

Τί μας έλεγε το μνημόνιο; Αυτό που έλεγε ο Μητσοτάκουλας, ότι καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε. Επομένως, έπρεπε να περιορίσουμε την κατανάλωση, έτσι; Αμ, εμείς δεν την περιορίσαμε απλώς. Την εκμηδενίσαμε. Πάει η οικοδομή, πάνε τα αυτοκίνητα, πάνε τα μικρομάγαζα, πάνε τα καταναλωτικά δάνεια, πάνε τα πάντα. Ούτε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε τον χειμώνα δεν αγοράσαμε. Ως και τα φάρμακα περικόψαμε, διάολε. Άρα, ο στόχος επετεύχθη.

Τί άλλο έλεγε το μνημόνιο; Ότι υπάρχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων λόγω υψηλού κόστους εργασίας. Κι εμείς τί κάναμε; Όχι απλώς μειώσαμε το κόστος εργασίας αλλά του βατέψαμε την μάνα! Πρώτα-πρώτα, καταργήσαμε τις συμβάσεις εργασίας, ώστε να μπορεί κάθε επιχειρηματίας να πληρώνει όσα γουστάρει. Έπειτα, ρίξαμε τον κατώτερο μισθό στα 586 ευρώ και στείλαμε τα νέα παιδιά να δουλέψουν οχτάωρο για σκάρτο εικοσάρι καθαρά, παναπεί για λιγώτερο από δυόμιση ευρώ την ώρα. Κατόπιν, αλαφρώσαμε τους επιχειρηματίες από τις αποζημιώσεις, ώστε να μπορούν να απολύουν όποιον θέλουν, στο τζάμπα. Μετά, ψαλιδίσαμε τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών, δίχως να λογαριάσουμε ότι έτσι παίρνει ο διάολος τα ασφαλιστικά μας ταμεία και γι' αργότερα σχεδιάζουμε κι άλλο τέτοιο ψαλίδισμα. Άρα, πιάσαμε κι αυτόν τον στόχο.

Πάμε παρακάτω. Σύμφωνα με το μνημόνιο πάντα, είχαμε πρόβλημα με τον υδροκεφαλισμό του δημοσίου. Πήγαμε κι εμείς να μειώσουμε τον δημόσιο τομέα αλλά πήραμε φόρα και τον ξεκѠλιάσαμε τελείως! Ενοποιήσαμε και καταργήσαμε ένα σωρό ΔΟΥ και τώρα όποιος τσιριγώτης (σ.σ.: Τσιρίγο λέγονται τα Κύθηρα) έχει δουλειά στην εφορία, θα πηγαίνει στον Πειραιά. Ενοποιήσαμε και καταργήσαμε ένα σωρό σχολεία, στέλνοντας αμέτρητα πιτσιρίκια δεκάδες χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι τους (φυσικά, καταργήσαμε και τα λεωφορεία που μετέφεραν τους μαθητές). Ενοποιήσαμε και καταργήσαμε δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές, αναγκάζοντας κάποιον καβαλιώτη που είχε επιλέξει να σπουδάσει σε σχολή της πόλης του, να μετακομίσει ντε και καλά στην Θεσσαλονίκη ή κάποια κοπέλλα που ξεκίνησε να σπουδάζει μαμμή, να τελειώσει βοηθός φαρμακοποιού. Κλείσαμε υπηρεσίες, διαλύσαμε φορείς... Γενικά, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μη μείνει τίποτε όρθιο. Άρα, μια χαρά τα πήγαμε κι εδώ.

Επίσης, το μνημόνιο υπεδείκνυε άλλη μια πληγή που έπρεπε να θεραπεύσουμε: τους πολλούς δημόσιους υπαλλήλους. Τί κάναμε εμείς; Τους καρατομήσαμε! Κατ' αρχάς, βάλαμε στο μάτι όλους τους επίορκους κι επειδή αυτοί που ξέραμε ήσαν λίγοι, φροντίσαμε να φτιάξουμε κι άλλους. Μετά, ψηφίσαμε νόμο-ιδιώνυμο, ώστε να μπορούμε να διώχνουμε όποιον τολμήσει έστω να σκεφτεί να διαφωνήσει με το επίσημο κράτος. Κατόπιν, αλλάξαμε το νομικό καθεστώς αμέτρητων φορέων Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, ώστε να μπορούμε να απολύουμε όσους θέλουμε, μιας και οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτών των φορέων έχουν γίνει πλέον ιδιωτικοί. Και, φυσικά, ξεμπερδέψαμε μια για πάντα με κάτι ωρομίσθιους, κάτι αναπληρωτές, κάτι συμβασιούχους και λοιπά σαπρόφυτα. Άρα, απόλυτη επιτυχία κι εδώ.

Τί άλλο έλεγε το μνημόνιο πως έπρεπε να κάνουμε; Αποκρατικοποιήσεις. Χμμμ... Εδώ πρέπει να παραδεχτώ ότι κάπου το ψιλοκαθυστερήσαμε το ζήτημα. Νά 'ναι καλά, όμως, κάτι καλά παιδιά (π.χ. Πρετεντέρης, Μπάμπης [ένας είναι ο Μπάμπης], Ρογκάκος, Καψήδες, Πορτοσάλτες και λοιποί συγγενείς) που, με το πολύ το πίτσι-πίτσι τους, ανάγκασαν την κυβέρνηση να βάλει στο τιμόνι τού ΤΑΙΠΕΔ ένα καλό παλληκάρι (χουντικός είναι αλλά δημοκράτης και καλό παιδί) και μπήκε το νερό στ' αυλάκι. Κι όταν μιλάμε για νερό, το εννοούμε, έτσι; Όχι μόνο θα πουλήσουμε και την τελευταία σταγόνα αλλά θα κόψουμε και τον κѠλ⓪ όποιου αλήτη τολμήσει και βγάλει λεκάνη στο μπαλκόνι του για να μαζέψει το νερό της βροχής! Δεν θα μείνει κόθρος, λέμε. Λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, πιάτσες ταξί, μπορντέλλα... όλα στο σφυρί. Πάρε κόσμε ό,τι θες και δώσε όσα θες, δεν θα τα χαλάσουμε. Άρα, κι εδώ άριστα θα πάρουμε.

Πείτε μου, λοιπόν, τί είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω; Τί διάβολο βλέπει ο Τσίπρας και λέει ότι το μνημόνιο απέτυχε; Δηλαδή, πόσο πρέπει να πέσει το μεροκάματο για να πετύχει το μνημόνιο; Στα 18 ευρώ μεικτά (15 καθαρά), όπως λένε οι χρυσαυγήτες; Μήπως στα 10 σεντς την ώρα, παναπεί όσα πληρώνουν οι φασονατζήδες τούς μπαγκλαντέζους; Ή, καλύτερα, να καταργήσουμε τελείως το μεροκάματο και να βολευόμαστε μ' ένα σκέτο πιάτο φαΐ;

Τέλος πάντων, εγώ υποστηρίζω πως η ατυχία μας είναι ότι το μνημόνιο πέτυχε. Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι είμαστε άτυχοι επειδή το μνημόνιο απέτυχε. Πείτε μου, για να μη τρελλαθώ, τί διάολο θα "επαναδιαπραγματευτεί" ο συνιστώμενος της αριστεράς και της προόδου, προκειμένου να πετύχει το μνημόνιο και να ευτυχήσουμε ως λαός.

Από teddygr, μοντάζ Γρέκι
  • Ο Ασάντ σεβάστηκε τους χριστιανούς!
  • Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν την αποχριστιανοποίηση της Συρίας
Την υποκρισία της Δύσης στο θέμα της Συρίας, επεσήμανε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η ελληνική πολιτική ηγεσία.


Παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας, σημείωσε πως η κατάσταση στη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι ανησυχητική και επικίνδυνη για τους Χριστιανούς, μιας και οι φανατικοί ισλαμιστές επιχειρούν ίσως μία αποχριστιανοποίηση της χώρας. 
Ο ισχυρός ορθόδοξος ηγέτης μάλιστα, τόνισε πως μπορεί να καταλογίσει κανείς πάρα πολλά στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ωστόσο το ότι σεβάστηκε τους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής, δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. 

Αφορμή για το σχόλιο του Κύριλλου πάντως, ήταν η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά πως η χώρα μας κάνει ότι μπορεί για να επανέλθει η ανάκαμψη, ωστόσο το διεθνές περιβάλλον με την Αραβική Άνοιξη και τα γεγονότα της Συρίας, δεν είναι και το πλέον ευνοϊκό.

Το γεύμα πάντως αν και εκτός προγράμματος ήταν σε καλό κλίμα, μιας και αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τσιάρα, ωστόσο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συνεχίσει την καλή κουβέντα που είχε με το Ρώσο Πατριάρχη κατά τη συζήτηση τους και έδωσε το παρόν. 
Ο Κύριλλος πάντως επέλεξε να δει λίγο θάλασσα και γι’αυτό αντί για το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, προτιμήθηκε γνωστό εστιατόριο στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Εμείς, απλά θυμίζουμε πως η κυβέρνηση Σαμαρά (όπως κάποτε η κυβέρνηση Σημίτη με τον Οτσαλάν) στήριξε στον ΟΗΕ τους ισλαμοφασίστες της Συρίας. Για να ξέρουμε ποιοί μας κυβερνούν...

Του Γιάννη Μακριδάκη 

Οι Τούρκοι εξεγέρθηκαν για να βάλουν φρένο στον κατήφορο και την οπισθδρόμηση της κοινωνίας αλλά και στην εκποίηση της πατρίδας τους από την εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν.
Οι Έλληνες ακόμα κάθονται και κοιτούν με αδιαφορία τον δικό τους κατήφορο και την δική τους οπισθοδρόμηση που προωθεί και χτίζει μέρα με την ημέρα η εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Σαμαρά Κουβέλη Βενιζέλου.
Διότι ο κατήφορος και η οπισθδρόμηση δεν εκφράζονται μόνο με εξισλαμισμό, με κράτος μαντήλας, με ανέγερση τζαμιού στο Ταξίμ. Εκφράζονται κατ’ αναλογίαν και με την εμφυλιοπολεμική νοοτροπία και δράση της δεξιάς, με την άνοδο και την υποστήριξη των ναζιστών και κάθε είδους παρόμοιων αποβρασμάτων τα οποία έχουν ακόμα και θέσεις δίπλα στον Πρωθυπουργό, με την υποβάθμιση της Παιδείας, με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και πόρων, με την εμφανέστατη προπαγάνδα μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ, με την εμφανέστατη επίσης άσκηση ελέγχου και επιρροής επί των δικαστικών λειτουργών, την έλλειψη δικαιοσύνης δηλαδή, με τον αναχρονιστικό διαχωρισμό των ανθρώπων σε νοικοκυραίους και σε αυτούς που απειλούν το νοικοκυριό των άλλων, με την στοχοποίηση των γκέι, των πορνών, των αναπήρων, των αρρώστων, των ανέργων, των μαύρων κ.α., με την επικράτηση ενός βαθιά πουριτανικού, ίδιο σε αναχρονιστικότητα με το ισλαμικό των γειτόνων μας κράτος στην Ελλάδα.
Δεν έχει καμιά διαφορά η Τουρκία που ονειρεύεται ο Ερντογάν από την Ελλάδα που ονειρεύεται ο Σαμαράς κι ο Κουβέλης. Διότι όλων αυτών τα όνειρα τα κατευθύνουν άλλοι. Οι μαριονέτες δεν ονειρεύονται.
Χτίζουν οι πολυεθνικές δυο αντίπαλους ακραίους κόσμους ξανά στις δυο όχθες του Αιγαίου, αρκετή ήταν όσο διήρκησε η περίοδος ηρεμίας και προσέγγισης, αρχίζουν πάλι να πολώνουν το κλίμα. Με φανατικούς πουριτανούς νοικοκυραίους κι από τις δυο μεριές.
Οι εκλεγμένες φασιστικές κυβερνήσεις των πολυεθνικών συμφερόντων στις δυο όχθες του Αιγαίου δουλεύουν πυρετωδώς για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, μέσω της συντηριτικοποίησης, της οπισθδρόμησης, της εξαθλίωσης των κοινωνιών Ελλήνων και Τούρκων.
Οι Τούρκοι, ως ίδιας πάστας άνθρωποι με εμάς, προτού όμως εμείς γίνουμε ισοπεδωμένοι ευρωπαίοι, ιδιώτες, πλαδαροί καταναλωτές, ξεσηκώθηκαν και φυσούν τη σπίθα κατά δω μπας και αρπάξει η φλόγα τώρα που είναι καλοκαίρι και τα ξερά πληθύνανε. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πρόκειται να μεταδοθεί στην Ελλάδα των παχυδέρμων idiots η σπίθα, δυστυχώς, ακόμα κι αν πέσει ο Ερντογάν και δούνε πως όλα είναι εφικτά τελικά στη ζωή.
Η Ελλάδα των μουλάδων, το Αφγανιστάν της Ευρώπης, η Ελλάδα της μετεμφυλιακής δεξιάς βρίσκεται ήδη σε άγρυπνο κώμα. 
Κι αν ποτέ επανέλθει στη ζωή, θα δει πως βρίσκεται στην καρδιά του Μεσαίωνα...

Μετά τον  Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, ήμασταν ο μόνος λαός που δεν δίκασε και δεν τιμώρησε του δοσίλογους. Αντί να δικάσουμε τους δοσίλογους, τους προδότες και τους μαυραγορίτες που κέρδισαν με το αίμα αθώων Ελλήνων, για να αποκαθαρθεί έτσι η κοινωνία από τα σάπια στοιχεία της, εμείς προτιμήσαμε  να σφαχτούμε μεταξύ μας σε έναν αιματηρότατο εμφύλιο πόλεμο.  Μέσα από αυτόν τον εμφύλιο, όχι μόνο  γλίτωσαν όλα τα πιο πάνω σάπια στοιχεία, αλλά είτε χάθηκαν τα ίχνη τους, είτε δικαιώθηκαν και ηρωποιήθηκαν. Στη συνέχεια, όλα αυτά τα στοιχεία επάνδρωσαν το νέο καθεστώς για να φτάσουμε στο σημερινό κατάντημα.

Σήμερα πάλι, το λογικό και υγιές για έναν λαό που περιήλθε στη δική μας κατάσταση, θα ήταν να ερευνήσουμε και να τιμωρήσουμε τους υπαίτιους που μας χρεοκόπησαν, που παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία, που μας έβαλαν σε οικονομική κατοχή και μας εξαθλιώνουν,  για να εξυγιάνουμε το σύστημα και να προχωρήσουμε. Αντί γι’ αυτό,  παρακολουθούμε εμβρόντητοι να γίνεται μια προσπάθεια από το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό καθεστώς, να αποπροσανατολιστούμε από τα μνημόνια και την εξαθλίωση και να δημιουργηθεί ένας νέος τεχνητός εμφύλιος διχασμός. Ένας διαχωρισμός μεταξύ των Ελλήνων του δήθεν «δημοκρατικού τόξου» και των «Ελλήνων φασιστών». Η προσπάθεια αυτή για τη δημιουργία δύο Ελλάδων, αυτή της δήθεν δημοκρατίας και αυτή του δήθεν φασισμού, αν τελικά επιτύχει, θα οδηγήσει τον μεν λαό σε έναν νέο εξοντωτικό διχασμό, το δε σάπιο καθεστώς σε διαφυγή, επιβίωση και ηρωποίηση.

Αυτή τη φορά, θα πρέπει να δείξουμε επιτέλους ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση. Δεν υπάρχουν οι Ελλάδες της «δημοκρατίας» και του «φασισμού» που τεχνητά το ίδιο ο καθεστώς στήνει. Οι δύο Ελλάδες που δυστυχώς πράγματι υπάρχουν είναι η Ελλάδα που εκφράζει το σάπιο και διεφθαρμένο ολιγαρχικό καθεστώς, με όλη τη νομενκλετούρα του,  που νέμεται τους μόχθους της κοινωνίας και η Ελλάδα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που ζητά δημοκρατία, συμμετοχή, αξιοκρατία, προσωπική απελευθέρωση, κοινωνική δικαιοσύνη και μια θέση στον ήλιο.

Από «ιερά εξέταση» θα περνάει το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογουμένους που με βάση τα στοιχεία της εκκαθάρισης έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου πάνω από 100 ευρώ!

Αμέσως μετά την υποβολή της φορολογική δήλωσης, το σύστημα TAXISnet θα κάνει μια πρώτη εκκαθάριση και στις περιπτώσεις που προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 100 ευρώ ο φορολογούμενος θα ειδοποιείται από το σύστημα (αυτοστιγμεί) ότι πρέπει να περάσει για έλεγχο από την Εφορία προτού εισπράξει τα χρήματα που δικαιούται.

Οι «τυχεροί» φορολογούμενοι θα παραπέμπονται άμεσα στις αρμόδιες ΔΟΥ με ειδικό μήνυμα που θα αναγράφεται στο προσωρινό εκκαθαριστικό σημείωμα, το οποίο εκδίδεται αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της κάθε δήλωσης!

Στην Εφορία θα πρέπει να προσκομίσουν τις αποδείξεις δαπανών για τις οποίες ζητάνε έκπτωση φόρου, αλλά και όλες τις υπόλοιπες που συγκέντρωσαν για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεια Πληροφοριακών Συστημάτων έχει τοποθετήσει και προγράμματα μέσα στο TAXISnet, τα οποία θα επιλέγουν τους φορολογουμένους προς έλεγχο! Το ηλεκτρονικό «μάτι» της ΓΓΠΣ παρακολουθεί πλέον τον φορολογούμενο από τη στιγμή που συνδέεται για να συμπληρώσει τα «κουτάκια» της δήλωσης με τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό σύστημα θα παραπέμπει προς έλεγχο, εκτός από τους φορολογουμένους που διεκδικούν επιστροφή φόρου άνω των 100 ευρώ, και:
  • Οσους εμφανίζουν υψηλές δαπάνες για να πετύχουν έκπτωση φόρου. Στο στόχαστρο, δηλαδή, μπαίνουν μεγάλα δάνεια για απόκτηση κύριας κατοικίας, υψηλές ιατρικές δαπάνες και δίδακτρα σε φροντιστήρια ή ενοίκια για κύρια κατοικία.
  • Οσους καλύπτουν τεκμήρια με «ύποπτα» ποσά: ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, κέρδη από… λαχεία κ.λπ.
Σε περίπτωση ελέγχου, η Εφορία θα προχωρά σε διασταυρώσεις ανάμεσα στα δηλούμενα εισοδήματα, τους παρακρατηθέντες φόρους, τα στοιχεία περιγραφής των κατοικιών και των Ι.Χ. αυτοκινήτων που αποτελούν τεκμήρια, καθώς και τα ποσά των δαπανών που δηλώνονται με σκοπό να αναγνωριστούν για έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος!

Κατά την προσέλευσή στις ΔΟΥ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις καταβολής αποδοχών και λοιπών εισοδημάτων, πιστοποιητικά γέννησης παιδιών, αποδείξεις για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, δίδακτρα φροντιστηρίων και ενοίκια κατοικιών, βεβαιώσεις για καταβληθέντα ασφάλιστρα ζωής, για καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές και καταβληθέντες τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.). Μαζί με τα δικαιολογητικά θα καλούνται να προσκομίσουν για έλεγχο και τις αποδείξεις που απαιτούνται για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι πράγματι ο φορολογούμενος επιχείρησε να αποκρύψει εισόδημα, είτε δηλώνοντας λιγότερα από αυτά που εισέπραξε είτε διογκώνοντας τις εκπιπτόμενες δαπάνες του, θα επιβάλλονται σ’ αυτόν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή πρόστιμα και πρόσθετοι φόροι για υποβολή ανακριβούς φορολογικής δήλωσης.


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Η Ευρώπη αυτοκτονεί... Μόνο έτσι μπορούν να ερμηνευτούν οι υποκριτικές και ακατανόητες αποφάσεις των ηγεσιών της Ευρώπης.
Οι φανατικοί Ισλαμιστές ξεκληρίζουν ολόκληρα χωριά στην Συρία, αποκεφαλίζουν στρατιώτες στην μέση του δρόμου καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις και απειλούν με πόλεμο.
Πως απαντούν οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρώπης;
Στην Σουηδία η αστυνομία συγκρούεται με τους Εθνικιστές που συγκροτούν πολιτοφυλακές για να προστατεύσουν τις πόλεις τους.
Στην Αγγλία συλλαμβάνουν Εθνικιστές για σχόλια στο twitter.
Στην Γαλλία επιβάλουν την εξάλειψη της λέξης φυλή από το σύνταγμα της χώρας και απειλούν να βγάλουν εκτός νόμους τις Εθνικιστικές οργανώσεις.
Στην Ελλάδα ετοιμάζουν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Και τέλος το συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών της Ευρώπης αποφασίζει την ελεύθερη πώληση όπλων στους Ισλαμιστές της Συρίας, ώστε να συνεχίσουν να σκοτώνουν αμάχους και να καίνε εκκλησίες και χωριά....

Τι έχει συμβεί στην Ευρώπη;
Σοσιαλιστές και φιλελεύθεροι νομοθετούν υπέρ των κάθε λογής μειονοτήτων και εναντίον του κυρίαρχου Έθνους και των πολιτιστικών του αξιών.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη μια παράξενη ασθένεια έχει οδηγήσει τους κρατούντες να νομοθετούν με τέτοιο τρόπο ώστε η κοινωνία δικαίως μιλάει για δικτατορία των μειονοτήτων.
Η Ευρώπη πάσχει από την ασθένεια του δικαιωματισμού, ασθένεια αριστερής προελεύσεως. Είναι η σχολή της Φρανκφούρτης, που εμπνεύστηκε ένα σχέδιο άλωσης των Δυτικών κοινωνιών εκ των έσω. Το σχέδιο ήταν η προβολή και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κάθε λογής μειονότητας, Εθνικής, θρησκευτικής, σεξουαλικής, με σκοπό την διαρραγή της κοινωνικής συνοχής.
Η ασθένεια του δικαιωματισμού σκοπίμως προωθείται απ όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις ΜΚΟ. Εκτελώντας εντολές των ταγών της παγκοσμιοποίησης, γνωρίζουν ότι επιβάλλοντας την δικτατορία των μειονοτήτων θα διαλύσουν τα Εθνικά κράτη.

Καμιά όμως ασθένεια δεν μπορεί να πλήξει έναν υγιή οργανισμό. Για να πλήξει η ασθένεια έναν οργανισμό πρέπει να βρει κάποιο ευαίσθητο σημείο, κάποιο σημείο που οι αντιστάσεις του οργανισμού είναι μειωμένες.

Η αριστερά κατέστησε την προστασία των ευπαθών ομάδων και των μειονοτήτων κυρίαρχη ιδεολογία γιατί στηρίχθηκε στον αστικό ανθρωπισμό.
Ήταν ο Ευρωπαϊκός διαφωτισμός που υποστήριξε και προέβαλε το άτομο και τα δικαιώματα του έναντι της κοινότητας εν αντιθέσει με τους Αρχαίους που υγιώς σκεπτόμενοι νομοθετούσαν πάντα με γνώμονα το καλό της κοινότητας.
Το άτομο αποτέλεσε το επίκεντρο του κόσμου για τον Ευρωπαϊκό διαφωτισμό και την Γαλλική επανάσταση. Η καλοπέραση του ατόμου ακόμα και σε βάρος της κοινότητας αποτέλεσε επιδίωξη της αστική κοινωνίας.
Ακριβώς πάνω σε αυτή την αντίληψη βρήκε «πάτημα» η αριστερά για να την προεκτείνει ως το τέρμα, προβάλλοντας το δικαίωμα κάθε ευπαθούς ομάδας και κάθε ατομικής ιδιαιτερότητας εις βάρος του κοινωνικού συνόλου...
Έτσι φτάσαμε στην δικτατορία των μειονοτήτων...

Αποχαυνωμένες οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες, έχοντας προ πολλού απολέσει το ένστικτο της επιβίωσης της κοινότητας, δέχτηκαν χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις αρχικώς, τον επιβαλλόμενο καρκίνο που λέγεται δικαιωματισμός.
Μέχρι που αυτός εξελίχθηκε σε δικτατορία των μειονοτήτων.
Τώρα οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες νιώθουν το πρόβλημα και αντιδρούν. Βγαίνουν στους δρόμους σε διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ενάντια στον γάμο των ομοφυλόφιλων, συγκρούονται με τις πολιτοφυλακές των μουσουλμάνων, κάνουν δημοψηφίσματα εναντίον της κατασκευής μιναρέδων...

Όμως δεν φτάνει απλώς η δράση. Δράση χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο είναι καταδικασμένη. Οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες χρειάζονται ένα άλλο σύστημα αξιών. Χρειάζεται αντιστροφή των αξιών ώστε να έλθει και πάλι η κοινότητα στο επίκεντρο και όχι το άτομο και η καλοπέραση του.
Μόνο με ένα αξιακό σύστημα που θέτει ως προτεραιότητα του την επιβίωση της Εθνοφυλετικής κοινότητας, ακόμα και εις βάρος του ατόμου, θα επιβιώσουν τα Ευρωπαϊκά Έθνη και το ίδιο και ο λαός μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση η μοίρα των Ευρωπαϊκών λαών μαζί και του δικού μας είναι προδιαγεγραμμένη...
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν κάποια από αυτά συμφύονται μέσα στην ομερτά της σιωπής και της συνωμοσίας

Γράφει ο Στέφανος Χίος

Πολλές οι «συμπτώσεις» και ακόμα περισσότερα τα πραγματικά γεγονότα του αίματος που παραθέτονται σε παράλληλη γραμμή χωρίς κανείς να είναι σε θέση να μιλήσει με βεβαιότητα, εάν κάποια από αυτά συμφύονται μέσα στην ομερτά της σιωπής και της συνωμοσίας.

Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ έγινε γνωστό μετά από καταγγελία ότι Τούρκος αντικαθεστωτικός Κουρδικής καταγωγής με το όνομα Μπουλούτ Γιαϊλά, πολιτικός πρόσφυγας, ακινητοποιήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και απήχθη από άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Η δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι ο κυνηγημένος αντικαθεστωτικός σύρθηκε με τη βία σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες που ανήκει στην ΕΛΑΣ.

Ξεκάθαρα γίνεται λόγος για παράδοση του από τις ελληνικές αρχές σε πράκτορες της ΜΙΤ που τον οδήγησαν στα μπουντρούμια της Τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. «Ας αρχίσει έρευνα για το ποιες εγχώριες και ξένες υπηρεσίες εμπλέκονται σε αυτήν. Η ΕΛΑΣ είναι έκθετη, όπως ακριβώς είναι έκθετη και η κυβέρνηση. Η συγκάλυψη θα αποτύχει», καταγγέλθηκε με πρωτοφανή σιγουριά που δημιουργεί ζήτημα.

Όταν επικοινωνήσαμε με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ αντιληφθήκαμε ότι ρωτώντας τον για το θέμα ήταν σίγουρο ότι ακόμα κι αν καθόμασταν στο τηλέφωνο μέχρι του χρόνου, δεν θα μας απαντούσε ποτέ. Η αστυνομία του Δένδια, κρύβει λεπτομέρειες που είναι δυνατόν στο εκρηκτικό σκηνικό που ζούμε να δημιουργήσουν μείζον ζήτημα τις επόμενες μέρες, εάν βγουν όλα όσα δεν λέγονται, στον «αέρα».

Ο αξιωματικός της αστυνομίας διέρρηξε τα ιμάτια του ότι «στην οδό Σόλωνος εκείνη την ώρα της καταγγελλόμενης απαγωγής υπάρχει κλούβα των ΜΑΤ, ομάδες Δίας, πεζές περιπολίες και άλλοι αστυνομικοί που περιπολούν. Είναι δυνατόν να μην δει κάποιος τίποτα;». Εάν λέει αλήθεια(που δεν λέει απ' όσα αντιληφθήκαμε) τότε η ΜΙΤ, έχει στήσει μια ξεκάθαρη προβοκάτσια για να πετύχει αποτελέσματα που ακόμα δεν φαίνονται.

Τις επόμενες ώρες γινόταν γνωστό ότι η πλατεία Ταξίμ στην Πόλη, είχε πάρει φωτιά και έπεφταν κορμιά. Είχε σχέση ο Μπουλούτ Γιαϊλά με τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης και γιατί «απήχθη» από τη χώρα, με τη βοήθεια Ελλήνων και Τούρκων πρακτόρων, όπως καταγγέλλεται;

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες φοβήθηκαν ανεπιθύμητες καταστάσεις στην ημεδαπή και του επιφύλαξαν αιφνίδια «έκδοση» κατά παράβαση όλων των διεθνών κανονισμών περί μη απέλασης αγωνιστών που έχουν δικαίωμα να αιτηθούν και να πετύχουν προστασίας; Οι ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν πληροφόρηση ότι «κάτι ετοιμαζόταν στη χώρα» όμοιο με τα γεγονότα της Πόλης από μη ελεγχόμενους πυρήνες;

Τίναξε τα μυαλά του στον αέρα με ...δύο σφαίρες
72 ώρες νωρίτερα ο 34χρονος έμπειρος αστυνομικός της ΕΥΠ, Χριστόφορος Κ, έφθανε με το πρώτο υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για «να παραλάβει ή να ελέγξει ή να παρακολουθήσει ξένο αξιωματούχο που ερχόταν από αλλοδαπό κράτος». Σε αυτό που ακόμα δεν μας έχουν απαντήσει είναι εάν ο άτυχος πρώην αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής, θα παραλάμβανε ή θα παρακολουθούσε Τούρκο αντικαθεστωτικό που θα συναντούσε τον μετά από 3 μέρες απαχθέντα από την οδό Σόλωνος, «ανεπιθύμητο»Μπουλούτ Γιαϊλά που «κάτι ετοίμαζε στην Αθήνα».

Ο εδώ και δύο χρόνια νιόπαντρος πράκτορας της Ελληνικής Αντικατασκοπείας (ο οποίος σύμφωνα με συναδέλφους του, δεν είχε προσωπικά ή οικονομικά προβλήματα), ήταν συνοδηγός στην τελευταία βόλτα του στη ζωή. «Σταμάτα να κατέβω, πάω στην τουαλέτα», είπε στον οδηγό του οχήματος και έκανε σαν να τον τσίμπησε αόρατη μύγα ή αόρατος φόβος.

Μπήκε στην τουαλέτα κι ενώ πίσω ακολουθούσε το δεύτερο όχημα των συναδέρφων του, μάθαμε ότι «αυτοκτόνησε». Με δύο πυροβολισμούς! Που δικαιολογήθηκαν από ιατροδικαστή που δεν προήλθε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών(η οποία «υποσκελίστηκε περιέργως από την υπόθεση», όπως μας είπαν πηγές από την οδό Αναπαύσεως), αλλά από ιατροδικαστή του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρεισέφρησε στην υπόθεση εθνικής σημασίας.

Επιπρόσθετο στοιχείο που συνθέτει την προσωπικότητα του 34χρονου πράκτορα είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε συνεργαστεί για θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας στην ομάδα πρώην ανώτατου υπηρεσιακού παράγοντα της ΕΥΠ, ο οποίος μάλιστα πριν από λίγο καιρό εξέδωσε σημαντικό βιβλίο για την «διείσδυση του Ισλάμ στην Ευρώπη» αλλά και για τους πυρήνες ισλαμικής τρομοκρατίας της Μέσης Ανατολής.

Η «αυτοκτονία», η «απαγωγή» και η «εξέγερση στην Πόλη».
Κάποιοι επιμένουν ότι τα τρία γεγονότα συνδέονται. Όχι μόνον με το αίμα που χύθηκε αλλά και με πρόσωπα που γνωρίζονταν μεταξύ τους. Αλλά κανείς δεν μιλά. Ως συνήθως...