Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Μαΐ 2013

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη. Και όμως τίποτα δεν γίνεται.

Αλλά, όσο και αν ηχεί περίεργο, αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είναι σε τέτοια κατάσταση επαναστατικότητας που δεν παίρνει άλλο. Και όμως δεν ξεσηκώνεται. Και δεν φταίει η φυλή μας, ούτε η ποιότητα του Έλληνα και άλλες ανοησίες που ακούγονται για να αιτιολογήσουν το φαινόμενο του καναπέ.

Κάθε λαός επαναστατεί μόνο αν συντρέξουν σωρευτικά τέσσερις (μαθηματικές θα λέγαμε) προϋποθέσεις, διαφορετικά αφανίζεται χωρίς να καταλάβει το γιατί.

Α) Πρέπει να υπάρξει ένα όραμα, μια ιδέα. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει η πνευματική τροφή που θα καλύψει την πνευματική αναζήτηση που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να δράσει. Ποιο είναι αυτό το όραμα σήμερα; Μήπως ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, ο φιλελευθερισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός; Έχουμε ξεμείνει από ιδεολογίες.

Β) Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος και ορατός εχθρός. Κανένας λαός δεν ξεσηκώνεται ποτέ με αντίπαλο τον κανένα ή έναν αόρατο εχθρό (π.χ. παγκοσμιοποίηση, αγορές, δανειστές κ.λ.π.) που δεν μπορεί να τον δει. Υπάρχει άραγε ορατός εθνικός ή ταξικός εχθρός;

Γ) Θα πρέπει να υπάρξει προοπτική βελτίωσης της παρούσας θέσης. Δηλαδή ξεσηκώνεται ένας λαός, όχι για να πάει αυτοκτονικά σε χειρότερη κατάσταση, αλλά για να βελτιώσει τη ζωή του. Ποια είναι άραγε η εναλλακτική πρόταση που υπόσχεται καλυτέρευση της θέσης του λαού σήμερα;

Δ) Θα πρέπει να υπάρξει Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα (επαναστατική ομάδα) που θα ενσαρκώνει τις τρεις προηγούμενες προϋποθέσεις, θα εκφράσει τη λαϊκή συνισταμένη και θα τεθεί επικεφαλής της λαϊκής επανάστασης. Κανένας λαός ποτέ δεν ξεσηκώνεται μόνος του άτακτα και ασυντόνιστα. Και φυσικά ο Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα δεν θα γεννήσουν μόνοι τους τις προϋποθέσεις αυτές, αλλά θα εκφράσουν σε δεδομένη ιστορική στιγμή τις ήδη γεννημένες προϋποθέσεις. Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζουν και δεν σχηματοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις τόσο και δεν θα εμφανίζεται και ο Ηγέτης και άρα και η επανάσταση. Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να σχηματοποιηθούν κατ’ αρχήν οι τρεις πρώτες προϋποθέσεις και τότε θα υπάρξει αμέσως η εξέγερση και η ανατροπή.

Όμως το καθεστώς δεν είναι αφελές. Σκόπιμα με την προπαγάνδα του, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π. δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιούνται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες. Γι’ αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται με κολοσσιαίες και προκλητικές αμοιβές τα ίδια φθαρμένα υλικά.

ΥΓ. Συγκρατείστε αυτό το άρθρο, θα μας χρειαστεί σε άλλες αναλύσεις σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις.

Πέτρος Χασάπης


Ένας σχηματισμός από 4 μαχητικά, τα 2 οπλισμένα, το γνωστό και σύνηθες πλεόν των τούρκικων σχηματισμών, πέταξε χθες στο Αιγαίο από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Ενώ 10 επιθετικά ελικόπτερα κινούμενα μεμονωμένα, τα περισσότερα είχαν απογειωθεί από τα Τούρκικα πλοία που συμμετείχαν στην τουρκική άσκηση DENIZ KURDU 2013,  προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις και Παραβάσεις του FIR Αθηνών! Σε συναγερμό τέθηκαν τα κέντρα αεράμυνας της Ελλάδος αλλά και τα μαχητικά μας στη Σκύρο και Λήμνο.

Μέχρι αργά ο Α/ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τον Αρχηγό του ΑΤΑ και συντόνιζαν την επιχείρηση αναχαίτισης των Τούρκικων αλλά και παρακολουθούσαν τη επιχείρηση του Ελληνικού Στόλου που είχει αναπτυχθεί σε όλο το Αιγαίο.

Από την σοβαρότητα της Κατάστασης καθυστέρησε και η αναχώρηση του Α/ΓΕΕΘΑ για την Ετήσια Διάσκεψη Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Βαλκανικών Χωρών, η οποία πραγματοποιείται στα Τίρανα από 21 έως 23 Μαΐου 2013.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (4 Α/Φ) ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 10 (Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 14
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 15
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 18
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : - ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟ και ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.Η θεωρία του δόγματος του σοκ ή της θεραπείας του σοκ αποδίδεται στον Αμερικανό, ουγγαροεβραϊκής καταγωγής, οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν. Αυτή η θεωρία εκμεταλλεύεται μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός καταστροφής ή ένα πόλεμο και μέσω αυτών των οδυνηρών καταστάσεων δημιουργεί μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος. Η επιτυχία της πολιτικής αυτής βασίζεται στο γεγονός ότι ο φόβος και οι ενοχές για τα αποτελέσματα της κρίσης ή της καταστροφής κάνει τους πολίτες ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έρχεται.

Στην πατρίδα μας σήμερα, από την τρικομματική-μνημονιακή-προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά εφαρμόζεται πιστά αυτός ο νεοφιλελευθερισμός και έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Μέσω των εντολών της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Δ.Ν.Τ και της Ανατολικογερμανίδας Μέρκελ, η πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε πειραματόζωο των σχεδίων τους για την επιβολή του νεοκαπιταλισμού της καταστροφής και της υποταγής των λαών της Ευρώπης.

Οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του πατριωτισμού. Είναι πολέμιοι των Ιερών και Οσίων του λαού μας. Μεταμφιέζονται σε μασκαράδες και εξαγγέλλουν προς τον Ελληνικό λαό υποσχέσεις για ανάπτυξη και επενδύσεις. Προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες πως τα αντιλαϊκά και απάνθρωπα μέτρα που κάθε μέρα επιβάλλουν, είναι για το καλό μας και τα οποία σύντομα θα ανακληθούν.

Πρωτοκλασάτο στέλεχος αυτής της τρικομματικής-μνημονιακής-προδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά, που σφετερίστηκε την εξουσία διά μέσω του εκλογικού καλπονόμου και των προεκλογικών ψεύτικων υποσχέσεων, είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο συγκεκριμένος Υπουργός, διέπεται απόλυτα από τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού και οι πολιτικές του αποφάσεις λαμβάνονται υπό την μορφή εκτελέσεως «συμβολαίων θανάτου». Ο κ. Χατζηδάκης, την περίοδο 2007-2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, διετέλεσε για πρώτη φορά Υπουργός Ανάπτυξης και η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, έφτασε τον Οκτώβριο του 2009 στο… εξωπραγματικό ποσοστό του 2,93%. Έτσι, λοιπόν ο κ. Σαμαράς θέλοντας να επιβραβεύσει αυτή την τεράστια πολιτική «προσωπικότητα», του ανάθεσε εκ νέου το συγκεκριμένο Υπουργείο, με σκοπό να το «αναβαθμίσει». Όμως, ο λαός μας δεν λέει τυχαία «τι είχα Γιάννη, ότι είχα πάντα». Αυτή η λαϊκή ρύση πάει «γάντι» στη νέα θητεία του κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, έχει καθηλωθεί στο χαμηλό επίπεδο του περίπου 40%, και οι σκηνοθετημένες κακές θεατρικές παραστάσεις, για επιτάχυνση σημαντικών δημοσίων έργων, όπως η Ιόνια οδός, έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ στις δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής, έχουν προστεθεί και φαινόμενα διαφθοράς υπαλλήλων οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση και δωροδοκία.

Ωστόσο, το «θεάρεστο» έργο του κ. Χατζηδάκη επεκτείνεται και στα Εθνικά θέματα, με τις καταγεγραμμένες απόψεις του, όπως του κάθε νεοφιλελεύθερου, να επενδύει στην τρομοκρατία της έκφρασης. Ο κ. Χατζηδάκης, συμμετέχοντας στις 19 Μαρτίου 2012 σε τηλεοπτική εκπομπή της κ. Έλλης Στάη στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ και ως κύριος εκφραστής και υποστηρικτής των μνημονίων που εξαθλίωσαν τον λαό μας και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, δήλωσε μεταξύ άλλων τραγικών και συνάμα γραφικών: «…εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του Γιούνκερ, συζητήθηκε πάρα πολύ σοβαρά η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, θα είχαμε μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. Η Ελλάδα θα έμενε χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα…».Αυτή την ίδια τρομοκρατική επιχειρηματολογία χρησιμοποίησε, αρκετούς μήνες μετά (13/4/2013) σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» και ο Άδωνις Γεωργιάδης (βουλευτής της ΝΔ), όταν είπε: «Εάν λέγαμε όχι στο Μνημόνιο, οι συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν χειρότερες ακόμα και από Μικρασιατική καταστροφή»!

Ενισχυτικό του άκρατου νεοφιλελευθερισμού του Χατζηδάκη, είναι η συνεχιζόμενη συμμετοχή του στη Διοικούσα επιτροπή της ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», μαζί με τον Αλέκο Αλαβάνο. Πιο συγκεκριμένα. Ο κ. Αλαβάνος, είχε χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του ως μέλους της διοικούσας επιτροπής αυτής της ΜΚΟ, όταν πρωτοστάτησε ως εκπρόσωπός της, πριν λίγα χρόνια, υπερασπιζόμενος τους λαθρομετανάστες, στην κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ακολούθως, όταν αυτοί φιλοξενήθηκαν τον Φεβρουάριο στο μέγαρο «Υπατία». Είχε δε, δηλώσει: «…δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου , όπως …ο κ. Σαμαράς». Αυτή η δήλωση Αλαβάνου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς ΝΔ και το γραφείο τύπου της, είχε εκδώσει πολύ σκληρή απάντηση: «ο κ. Αλαβάνος έφθασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας».

Μετά την παραπάνω αναφορά, εγείρεται το ερώτημα: Πόσοι γνώριζαν, προφανώς ούτε η ΝΔ, πως ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν μέλος της διοικούσας επιτροπής μαζί με τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Παρασκευά Αυγερινό; Ο κ. Χατζηδάκης συμφωνούσε με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου κατά του Σαμαρά; Είναι δυνατόν να συνυπάρχει, έστω και για καλό σκοπό, στην ίδια ΜΚΟ με τον κ. Αλαβάνο που, όπως φαίνεται, έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές θέσεις και απόψεις; 
Τι είναι αυτό που τους ενώνει; 
Γιατί παραμένει στην ίδια ΜΚΟ ο Χατζηδάκης ή δεν τον παραιτεί ο Σαμαράς; 
Γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο, πως ο νεοφιλελεύθερος Αλαβάνος είναι «ο πολιτικός λαγός» του νεοφιλελεύθερου Σαμαρά στο τρομοκρατικό προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ, «ευρώ ή δραχμή», εισπράττοντας και τα «απόνερα» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ίδρυση του κόμματός του!
http://www.karavani.gr/greek/identity/index.html
http://www.karavani.gr/greek/index.html
http://www.karavani.gr/

Κλείνοντας, θα θεωρήσω τελευταίο πολιτικό «κατόρθωμα» του κ. Χατζηδάκη, το οικονομικό στράγγισμα (μη δημοσίευση ισολογισμών) μικρών αλλά ελεύθερων και αδέσμευτων εφημερίδων, οι οποίες πρέπει να φιμωθούν. Πριν, όμως, ο νεοφιλελεύθερος δικτατορίσκος, λάβει την οριστική απόφαση καταργήσεως αυτών των δημοσιεύσεων θα πρέπει να λάβει υπόψη του πως πολλά από τα έσοδα ύπαρξής τους, αυτές οι εφημερίδες, τα αντλούσαν από τις δημοσιεύσεις ισολογισμών εταιρειών και έτσι, συντηρούντο πολλές οικογένειες δημοσιογράφων που απασχολούνται σε αυτές. Επιπρόσθετα, ας θυμηθεί την 15η Δεκεμβρίου 2010, όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από αγνώστους, καθώς προσπαθούσε να βγει από τη βουλή, ενώ εξελισσόταν διαδήλωση κατά της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης και διακομίστηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.


Το συνέδριο θεωρείται κάτι σαν εναλλακτικό Νταβός για «έξυπνες ιδέες»

Στη συλλογή υπογραφών προκειμένου να μη μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο του TEDGlobal 2013, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο στις 10 - 14 Ιουνίου, προχώρησε ομάδα αγνώστων.

Συγκεκριμένα, μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου, ανέβηκε στο διαδίκτυο ηλεκτρονική αίτηση κατά της επίσκεψης του στο Εδιμβούργο. Όπως αναφέρουν οι συντάκτες «ο Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του ΔΝΤ (...) και την Ελλάδα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση»

Αφού παραθέτουν στοιχεία για την ανεργία, τη φτώχεια, τις αυτοκτονίες, οι συγγραφείς προσθέτουν ότι «την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και ταξιδεύει πολυτελώς ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για τα "μαθήματα που πήρε από την ελληνική κρίση". Πρόκειται για προσβολή σε αυτούς που πήραν τα πραγματικά μαθήματα της κρίσης».

Ο αριθμός των υπογραφών που έχουν συλλεχθεί κάτω από το κείμενο αυτό (το οποίο έχει δημοσιευτεί στα αγγλικά και στα ελληνικά) έχει ξεπεράσει τις 1.700 μέσα σε τέσσερις ημέρες και ο στόχος είναι «να φτάσουμε τις 2.000».

Το συνέδριο θεωρείται κάτι σαν εναλλακτικό Νταβός για «έξυπνες ιδέες».


Πηγή: Βόρεια

Στροφή στην καριέρα του κάνει ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Ένας πρωθυπουργός πότε δεν πάει χαμένος. Ο Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσισε να μην μείνει άλλο άνεργος και συμφώνησε να συμβουλεύει την επόμενη κυβέρνηση της Αλβανίας, σε μια συμφωνία η οποία θα μπορούσε να του αποφέρει εκατομμύρια λίρες.

Η Αλβανία ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι ο Μπλερ θα εργαστεί ως σύμβουλος του Εντι Ράμα, σε περίπτωση που το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας κερδίσει τις εκλογές του επόμενου μήνα, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο.

Η Αλβανία ελπίζει να γίνει μέλος της ΕΕ και πιστεύει ότι με τον Μπλερ ως σύμβουλο θα επιτύχει το στόχο της”, είπε χαρακτηριστικά ο Ράμα.

Από την πλευρά του- μετά από συνάντηση που είχε με τον μελλοντικό Αλβανό πρωθυπουργό, ο Εργατικός Τόνι Μπλερ δήλωσε: “Θα είμαι πολύ ευτυχής να σας βοηθήσω. Ενδιαφέρομαι πολύ για τη χώρα σας”.

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός θεωρείται ήρωας στην Αλβανία, μετά την ανάμειξη του το 1999 στον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και τον ρόλο του στη δράση του ΝΑΤΟ υπέρ των Αλβανών. Μάλιστα, πολλά παιδιά ονομάστηκαν “Tonibler” προς τιμήν του.

Ο Μπλερ είναι επίσης σύμβουλος των κυβερνήσεων του Κουβέιτ, του Καζαχστάν, της Βραζιλίας και της Κολομβίας.


Πηγή: News.gr

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα κλουβί που απλά επιβάλλει περιορισμούς και κανόνες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, μιλώντας ενώπιον της γερουσίας της Ρώμης ενόψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι περιορισμοί αυτοί εντέλει μειώνουν τα περιθώρια δράσης των οικογενειών, των πολιτών και των επιχειρήσεων» συνέχισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «η νομισματική ένωση δεν αρκεί, χρειάζεται (να εγκαθιδρυθούν) οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

«Η Ιταλία, στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης, θα αναζητήσει περιθώρια για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι βασικής σημασίας για την χώρα να εξέλθει το συντομότερο δυνατόν από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος».

«Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε επενδύσεις για την ανάπτυξη και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την ίδια δυναμικότητα την οποία επέδειξε στον τομέα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Μετά τα λόγια πρέπει να ακολουθήσουν πράξεις», υπογράμμισε ο Λέτα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά την λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, με την οποία θα ζητεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τον Ιούνιο, να συζητηθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

Στους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου αλλά και στους φιλάθλους υπάρχει η εμπεδωμένη αντίληψη ότι, αν μια ομάδα χάσει πολλές ευκαιρίες, θα δεχτεί γκολ. Η άποψη αυτή, η οποία στηρίζεται σε αναρίθμητα στατιστικά δεδομένα, συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: «Η μπάλα τιμωρεί». Και η πολιτική τιμωρεί. Ο συγχρονισμός των κομμάτων και των κινημάτων με την Ιστορία και τις συγκυρίες είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία τους. Είναι λάθος να έχεις πολύ δίκιο... νωρίτερα απ' όσο πρέπει. Μεγαλύτερο λάθος είναι να υποστηρίζεις μια εσφαλμένη θέση, ακόμα κι έπειτα από την απόδειξη της πλάνης. Ωστόσο, το μέγιστο των σφαλμάτων είναι να μην υποστηρίζεις κάτι συγκεκριμένο. Τότε ο συγχρονισμός σου με την Ιστορία όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια στο... χρονοντούλαπό της.

Σ' αυτό το τεράστιο λάθος υποπίπτει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς εκ των πολιτών γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει τούτος ο νεφελώδης αστερισμός συνιστωσών και προσώπων απροσδιόριστου επαγγέλματος και ιδιότητας. Είναι πολύ πιθανόν να μη γνωρίζουν ούτε τα επιτελικά στελέχη του τους τελικούς στόχους του κόμματος.

Η γενική και αόριστη εναντίωση στο Μνημόνιο δεν αρκεί ως θέση για τα κόμματα. Οφείλουν να προτείνουν και θέσεις. Επί παντός ζητήματος που απασχολεί την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά, για παράδειγμα, ποια θέση θα ακολουθήσει. Του Νάσου Θεοδωρίδη που μέμφεται τους Ελληνες για τον πόλεμο του '40, για τα ελληνοτουρκικά, για το Σκοπιανό; Μήπως θα υιοθετήσει την πατριωτική γραμμή του Μανώλη Γλέζου;

Στα οικονομικά το κόμμα του κ. Τσίπρα έχει βρει λύση; Ευρώ ή δραχμή; Διεύρυνση του δημόσιου τομέα ή περιορισμός του; Ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας ή ανάκληση όσων έχουν γίνει; Στη λαθρομετανάστευση τι θέλει να κάνει; Ανοιχτά σύνορα; Απελάσεις των παρανόμων ή αθρόα νομιμοποίηση απάντων των περαστικών από τη χώρα μας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα τοπίο στην ομίχλη. Μια λυκοφιλία ασυνάρτητα σκεπτόμενων πολιτικών με αντίτιμο μια ακάλυπτη επιταγή εξουσίας. Η μεγάλη του ευκαιρία μάλλον έχει χαθεί...


Θέμα χρόνου είναι για πολλούς η εμπλοκή των Τούρκων στην υπόθεση της Συρίας. Λίγες μόνον ώρες μετά την περίφημη “συμφωνία” μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας από όπου και προέκυπτε μία ελπίδα για ειρηνική λύση, καθώς οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να προτρέψουν και τους “εξεγερμένους” αλλά και το καθεστώς Άσαντ να στραφούν προς πολιτικές λύσεις, ήλθαν τα γεγονότα στην τουρκική συνοριακή πόλη Ρεϊχανλί για να δυναμιτίσουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια στοίχισε την ζωή σε 51 τουλάχιστον ανθρώπους. Και μετά ακριβώς από αυτή την “προβοκάτσια” κατά πολλούς, ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναχώρησε χτες το απόγευμα για τις ΗΠΑ, όπου θα γίνει δεκτός στο Λευκό Οίκο από τον Μπαράκ Ομπάμα.
Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών Ερντογάν και Ομπάμα θα είναι η συριακή κρίση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες ότι οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα το Σάββατο στην πόλη Ρεϊχανλί της νότιας Τουρκίας έφθασαν τους 51 στα σύνορα με τη Συρία κι ότι 13 ύποπτοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.
Ο Ερντογάν υποσχέθηκε για μια ακόμα φορά «ότι θα πληρώσουν ακριβά αργά ή γρήγορα οι δράστες για τα εγκλήματά τους». Περίπου 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά Σύροι, εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Είναι σαφές ότι κάποιοι θέλουν με κάθε τρόπο να συνεχιστεί η σύγκρουση στην Συρία. Και επειδή οι δυνάμεις των “εξεγερμένων” δεν τα βγάζουν πέρα μόνες τους, παρόλη την πλουσιοπάροχη βοήθεια που έχουν τόσο από τις “δυτικές” χώρες, όσο και από τις “ισλαμικές”, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμπλέξουν και άλλους.

Πρόθυμοι συνεργάτες Ισραήλ και Τουρκία

Ποίοι είναι αυτοί οι άλλοι; Δύο χώρες που γειτονεύουν με την Συρία, και παρόλο που υποτίθεται ότι δεν έχουν μεταξύ τους και τις “καλύτερες” σχέσεις δείχνουν να συνεργάζονται κατά πολύ “περίεργο” τρόπο. Από την μία πλευρά το Ισραήλ. Το οποίο τις προηγούμενες εβδομάδες, με αφορμή δραστηριότητες της Χεζμπολάχ επιτέθηκε επανειλημμένα σε εγκαταστάσεις του Συριακού στρατού με πυραύλους. Στους στόχους συμπεριλαμβάνονταν και πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομών του Συριακού στρατού.

Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ που αντιμετωπίζει υποτίθεται προβλήματα από τους φανατικούς ισλαμιστές επιτίθεται στην Συρία, επιτρέπει – με μερικές μόνον δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου – των εξοπλισμού των φονταμενταλιστών Ουαχαμπιτών με βαρύτατο οπλισμό από χώρες όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Γιατί; Μα γιατί αυτούς θέλει να έχει ως αντιπάλους, προκειμένου να δηλώνει ... υπερασπιστής της “λογικής” στην περιοχή και να απομυζεί την βοήθεια της Δύσης.

Από την άλλη τώρα στο παιχνίδι – με αφορμή την συγκεκριμένη επίθεση – μπαίνει και ο “εχθρός” του Ισραήλ, η Τουρκία. Η οποία με ένα “σμπάρο” πιάνει τρία τρυγόνια. Εξυπηρετώντας τόσο τα εθνικά της συμφέροντα, αποδυναμώνοντας έναν γείτονά της – ο οποίος όπως και να έχει θα εξαθλιωθεί οικονομικά αλλά και σε επίπεδο υποδομών μετά από την μακροσκελή αυτή σύγκρουση, αναδεικνυόμενη σε σωστό συνεργάτη των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή, αλλά και τέλος συνεχίζοντας να φορά τον μανδύα του υποστηρικτή των ισλαμιστών.

Έτσι λοιπόν, εν όψει και της επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ, οι πολιτικοί της Τουρκίας αρχίζουν να κατασκευάζουν κλίμα προκειμένου να δικαιολογήσουν την τυχόν επέμβαση των τουρκικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως πιστεύει ότι μαχητές πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους, στην παραμεθόριο πόλη Ρεϊχανλί.

«Η επίθεση δεν έχει καμία σχέση με τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, έχει όμως μεγάλη σχέση με τη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT. Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρείται ότι όσοι διέπραξαν τη χθεσινή επίθεση είναι οι ίδιοι που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στην παράκτια συριακή πόλη Μπάνιας την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 62 άνθρωποι και την οποία αποδίδουν σε μαχητές προσκείμενους στην κυβέρνηση Άσαντ.

Αντιδρώντας, η κυβέρνηση της Δαμασκού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, αρνούμενη πως σχετίζεται με την επίθεση στο Ρεϊχανλί.
«Η Συρία δεν διέπραξε και ούτε πρόκειται να διαπράξει ποτέ μία τέτοια πράξη, διότι δεν μας το επιτρέπουν οι αξίες μας», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης (Τύπου) Ομράν αλ Ζόχμπι σε συνέντευξη Τύπου, η οποία αναμεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το τι λέει η Δαμασκός όμως πολύ λίγη σημασία έχει για τους Τούρκους. Ο Νταβούτογλου υποσχέθηκε δε ότι το χτύπημα "δεν θα μείνει αναπάντητο". Ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Ερντογάν, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμάρ Γκιουλέρ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ισχυρίστηκε πως πίσω από την επίθεση κρύβεται μια οργάνωση η οποία έχει στενή σχέση με τη Μουχαμπαράτ, τη μυστική υπηρεσία του καθεστώτος Άσαντ.

Ο Άσαντ “βαστάει” ακόμη όμως!

Παρόλο όμως που το κλίμα “φτιάχνεται” ειδικοί πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια μίας “εισβολής” στην Τουρκία. Μπορεί το PKK να ανακοίνωσε την αποχωρησή του από την Τουρκία και την υπαναχώρησή του στο Β. Ιράκ – ακούγοντας επί της ουσίας το κέλευσμα των Αμερικανών για την παραχώρηση ζωτικού χώρου στον τούρκικο στρατό για να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προς την Συρία – η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για μία “εύθραυστη” εκεχειρία. Κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί η σύγκρουση. Ειδικά εναντίον ενός στρατού που πλέον είναι όχι απλά “ετοιμοπόλεμος” αλλά και “εμπειροπόλεμος” μετά από δύο χρόνια συγκρούσεων. Κάτι που αποδεικνύεται από τις αποτυχίες των ανταρτών που πλέον έχουν χάσει τις οιεσδήποτε αστικές περιοχές κατείχαν.


Πολλοί είναι εκείνοι που κρούουν καθημερινά τον κώδωνα του κινδύνου. Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη, να στηλιτεύσου τον έγκλημα του εποικισμού της χώρας μας από στίφη λαθρομεταναστών.

Πολλοί είναι εκείνοι που υφίστανται τις συνέπειες από την αδιαφορία κάποιων αρμοδίων και από τα εγκλήματα της κυβέρνησης του κυρίου «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» και «αυτή είναι η Ελλάδα» Κώστα Σημίτη (βλ. υπογραφή συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ), αλλά και αυτής του ΓΑΠ. Το παρακάτω κείμενο, προέρχεται από την ενημερωτική ιστοσελίδα faros24 του Έβρου. Παρακαλώ, διαβάστε:

«Ανενόχλητα τα τουρκικά δουλεμπορικά φουσκωτά σκάφη κινούνται στο Θρακικό Πέλαγος μεταφέροντας δεκάδες λαθρομετανάστες. Όταν λέμε ανενόχλητα σημαίνει πως διασχίζουν όλη τη θαλάσσια περιοχή χωρίς να γίνονται αντιληπτά ούτε από τα περιπολικά του Λιμενικού Σώματος , ούτε και από το ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού. Χθες τα ξημερώματα ακόμη 32 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν γιατί βγήκαν με φουσκωτό στην περιοχή του Αϊ Γιώργη στη Μάκρη.

Όχι για να δοκιμάσουν την εξαιρετική του κουζίνα αλλά για να αποβιβασθούν στην ακτή από τα Τουρκικά παράλια. Εντοπίσθηκαν στον δρόμο και συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκε το μηχανοκίνητο φουσκωτό σκάφος. Το γεγονός αυτό όπως ήταν λογικό δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το πόσο ασφαλή θαλάσσια σύνορα έχουμε. Αλλά ακόμη, γιατί οι οδηγοί των σκαφών μένουν στις Ελληνικές ακτές αντί να επιστρέψουν πίσω. Μήπως άραγε υπάρχουν και άλλα σκάφη που αδειάζουν κόσμο επιστρέφουν πίσω και δεν εντοπίζονται ποτέ; Το Λιμενικό σώμα τις τελευταίες ημέρες αύξησε την επιτήρηση των συνόρων αφού εκτός από τα περιπολικά της Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης στην περιοχή βρέθηκε σκάφος από το Λιμεναρχείο Ιερισσού Χαλκιδικής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σκάφος της FRONTEX επανδρωμένο από την Φιλανδία, σύμφωνα και με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των Λιμενικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Θανάσης Ζησίδης».

Είναι παραπάνω από σαφές, ότι την ώρα που οι δήμαρχοι της αριστεράς υποδέχονται με χειροκροτήματα τα ψίχουλα αλλά και τις ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος, φροντίζοντας μάλιστα για τη στέγασή τους σε ιδιαίτερα προβληματικές, από άποψη έντασης ελέω λαθρομετανάστευσης περιοχές, κλιμακώνεται η απόπειρα θρυμματισμού του εθνικού κορμού από εθνομηδενιστές, επαγγελματίες αριστερούς και «προοδευτικούς».

Όλα αυτά, την ώρα που οι μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, η οποία καταπατά βάναυσα κάθε συνθήκη που έχει υπογράψει με την Ελλάδα, συνεχίζουν να στέλνουν καθημερινά δια της θαλάσσιας πλέον οδού, εκατοντάδες λαθρομετανάστες στην εθνική μας επικράτεια. Λαθρομετανάστες, οι οποίοι, ελέω Δουβλίνου ΙΙ, παραμένουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση. Λες και όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα στην προσπάθεια αλλοίωσης της σύνθεσης του πληθυσμού της πατρίδας μας... Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι λαθρέμποροι που συλλαμβάνονται, δηλώνουν Σύριοι, όπως έγινε στο περιστατικό της προσάραξης πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου στα αβαθή της παραλίας Απαλού, στον Έβρο.

Από την άλλη, η Ευρώπη μας κοροϊδεύει. Έχοντας καλυφθεί πίσω από την συνθήκη, δεν δίνει δεκάρα για το ότι εδώ συσσωρεύεται πλέον μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών, με τους κινδύνους για τον γηγενή πληθυσμό και την ασφάλειά του, να είναι τεράστιοι. Και σαν να μην έφταναν αυτά, μας στέλνουν εδώ τον κάθε Μούιζνιεκς, να συντάσσει εκθέσεις και να μας κατηγορεί για την παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών, κάνοντας πως δεν βλέπει τα εκατοντάδες χιλιάδες εγκλήματα λαθρομεταναστών σε ετήσια βάση κατά των γηγενών, εγκλήματα που μόνο το 2012, περιλάμβαναν 41 ανθρωποκτονίες Ελλήνων.

Γι’ αυτές, δεν είδαμε ΚΑΜΙΑ αναφορά από τις ΜΚΟ, τις αρμοστείες, αλλά και τα κόμματα της αριστεράς. Δεν θεωρήθηκαν, βλέπετε, «εγκλήματα μίσους». Όλοι οι παραπάνω λοιπόν, ένα σκοπό έχουν: να διαλύσουν τον εθνικό κορμό, προωθώντας με κάθε μέσο την πολυπολιτισμικότητα, σε ένα εθνικό κράτος. Ακόμα και αν αυτό, προκαλεί και θα προκαλέσει ποταμούς αίματος. Εκτός και αν κάποιοι δεν θεωρούν ποταμό αίματος τη δολοφονία μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 40 Ελλήνων και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων από λαθρομετανάστες.

Η Ευρώπη θέλει το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Είναι λογικό οι Έλληνες να είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί. Οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες, πρώτα πριμοδοτούν εκλογικά με τις ανόητες πολιτικές τους τα ριζοσπαστικά κινήματα και μετά, εκφράζουν την «ανησυχία» τους για την άνοδο του εξτρεμισμού. Επίσης, από τη μία λένε πως μάχονται τον ισλαμικό εξτρεμισμό στο Αφγανιστάν και από την άλλη, υιοθετούν ένα πλέγμα θετικών διακρίσεων υπέρ των μουσουλμάνων μεταναστών, επιτρέποντας τη δημιουργία μουσουλμανικών γκέτο και θυλάκων αλλά και κυψελών ισλαμικής προπαγάνδας παντού στην Ευρώπη.

Μερίμνησαν, μάλιστα, για τη δημιουργία μουσουλμανικών κρατών ή «κρατών» στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου (Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο), ασκώντας ένοπλη βία εις βάρος χριστιανικών πληθυσμών (των Σέρβων). Τα δύο παραπάνω μορφώματα, αποτελούν πλέον σφηκοφωλιές της Αλ Κάιντα αλλά και άλλων ριζοσπαστικών ισλαμικών οργανώσεων, που απεργάζονται τη διείσδυση του Ισλάμ στην Ευρώπη και στη Δύση γενικότερα και μεθοδεύουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αν κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει, θα έλεγε ότι η Ευρώπη προσπαθεί να αυτοκαταλυθεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, συμβαίνει και αλλού: στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, με λίγα λόγια κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο, ο οποίος εποικίζεται με γοργούς ρυθμούς. Αν είχαν οι Ευρωπαίοι ακούσει την κραυγή αγωνίας της αείμνηστης δημοσιογράφου Οριάνας Φαλάτσι, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Όπως και να έχει, εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε την εθνική μας επικράτεια από τη στίφη της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που έρχονται εδώ, κουβαλώντας μαζί τους το σκοταδισμό τους, τη σαρία, τις μπούρκες και τις κλειτεριδοκτομές. Και οφείλουμε να θυμόμαστε πως η Επανάσταση του 1821, ένα βασικό στόχο είχε: την απελευθέρωση των Ελλήνων, για την αποτροπή του εξισλαμισμού τους.


Μόνο νηνεμία δεν καταγράφεται στις σχέσεις των συλλόγων του ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μπουτάρη, που χτες υπέπεσε σε νέο ολίσθημα, αποκαλώντας τη γλώσσα των Σκοπιανών «μακεδόνικα»! 

Γιατί μπορεί φέτος η περσινή αντιπαράθεση για τη χρήση της πλατείας να μην επαναλήφθηκε, μια και ο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε πίσω και έδωσε την πλατεία για την προχθεσινή συγκέντρωση, όμως οι πληγές παρέμειναν. Και γιατί οι εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων δεν ξεχνούν τόσα εύκολα, αλλά και γιατί οι συνεχιζόμενες φιλοτουρκικές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη μόνο ευχάριστα δεν ακούγονται στα αυτιά τους.

Ετσι στο τέλος της προχθεσινής συγκέντρωσης οι αποδοκιμασίες εις βάρος του κ. Μπουτάρη ήταν έντονες. Μάλιστα, όταν οι διοργανωτές ευχαρίστησαν μέσω των μεγαφώνων τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη βοήθεια που προσέφερε όσον αφορά την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, το γιουχάισμα ήταν άγριο.

Χθες υπήρξε και δεύτερο ημίχρονο στην προχθεσινή συγκέντρωση της πλατείας Αριστοτέλους. Την αφορμή έδωσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης επιτέθηκε στον Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση των ποντιακών σωματείων. «Πωπώ, τι είπε χθες! Είναι επικίνδυνος. Ρίχνει λάδι στη φωτιά» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας και αυτός λάδι στη φωτιά.

Τι απάντησε μέσω της «δημοκρατίας» ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός του ΓΕΣ; «Του το επιστρέφω» σημείωσε ο κ. Φράγκος με νόημα. «Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Η ομιλία μου ήταν μια ιστορική αναφορά για την εποχή. Εγώ δεν προκάλεσα κανέναν. Αντίθετα, μάλιστα, τον τίμησα» σημείωσε ο κ. Φράγκος, αφήνοντας τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του.Xθες όμως υπήρξε και νέα προκλητική δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αποκάλεσε τη γλώσσα της FΥΡΟΜ «μακεδόνικα». 
Το νέο φάουλ Μπουτάρη έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και όταν αναφερόταν σε μια πλακέτα των Σκοπιανών στη Ρώμη, η οποία, όπως είπε, είναι γραμμένη στη γλώσσα τους. «Μακεδόνικα» είπε ο κ. Μπουτάρης, προκαλώντας την παρέμβαση του Θεόφιλου Πατέλη, που είναι δημοτικός σύμβουλος της «Ομάδας δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα. «Σκοπιανά, κύριε δήμαρχε» τον διόρθωσε, αλλά ο Μπουτάρης επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι Βλάχος και γεννημένος στο Νυμφαίο, όπου, όπως είπε, και τα παλιά χρόνια οι Βλάχοι μιλούσαν «μακεδόνικα»!

Στο στόχαστρο των τουρκικών επιχειρηματικών συμφερόντων έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρίνα του Πυθαγορείου Σάμου, του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγκου, μετά την προ μηνών πώληση της μαρίνας Μυτιλήνης.

Το θέμα διερευνά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, με τη συνδρομή του Πολιτευτή Σάμου του Κινήματος Δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε η καταχώρηση στο Μητρώο των Ανωνύμων Εταιρειών της σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.», συμφερόντων του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγκου.
Σκοπός της εταιρείας ήταν η μελέτη, κατασκευή, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας για 43 χρόνια.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «σύμφωνα με το καταστατικό, μεταξύ των άλλων μελών στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, συμμετείχε και ο τότε Δήμαρχος Πυθαγορείου Σάμου, Νικόλαος Μάρκου (σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου) ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου».

Μητρική της εταιρείας είναι η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε., η οποία έχει ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης με απορρόφηση από τη θυγατρική εταιρεία ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε., των παρακάτω θυγατρικών της εταιρειών ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε.

Μετά τις ως άνω συγχωνεύσεις το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. στη θυγατρική «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.» ανέρχεται σε 97,20%.

«Είναι εις γνώσιν των Υπουργών η φημολογούμενη πώληση της Μαρίνας του Πυθαγορείου σε τουρκική Εταιρεία;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους αποκλεισμού από τα Διοικητικά Συμβούλια των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το εάν η συμμετοχή του Δήμου αποτελεί δημόσια περιουσία και για την τύχη του μετοχικού κεφαλαίου της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μέχρι πρότινος ανερχόταν στο 3%.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Προς τους υπουργούς:
Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουσουρούλη
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη
Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα
Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη
Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο
Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο
Θέμα: Φημολογούμενη εκποίηση της μαρίνας Πυθαγορείου Σάμου στα τουρκικά συμφέροντα

κ.κ. Υπουργοί,
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 2623/9 Μαΐου 2001) έγινε η καταχώρηση στο Μητρώο των Ανωνύμων Εταιρειών της σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.».
Σκοπός της εταιρείας ήταν η μελέτη, κατασκευή, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας για 43 χρόνια.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «σύμφωνα με το καταστατικό, μεταξύ των άλλων μελών στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, συμμετείχε και ο τότε Δήμαρχος Πυθαγορείου Σάμου, Νικόλαος Μάρκου (σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου) ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου».

Το καταστατικό της ως άνω εταιρείας καταρτίσθηκε με την υπ.αρ.4436/7.3.2001, της συμβολαιογράφου Αθηνών Σοφίας Γεωργιάδου, όπως αυτό διορθώθηκε με την με αρ.4545/2001 πράξη της ιδίας Συμβολαιογράφου.

Μητρική της εταιρείας είναι η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε, η οποία συμμετέχει κατά την 31.12.2011 με ποσοστό 97,20%.

Η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε., έχει ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης με απορρόφηση από τη θυγατρική εταιρεία ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε., των παρακάτω θυγατρικών της εταιρειών ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε.:

- ΔΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.
- ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε
-ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.

Μετά τις ως άνω συγχωνεύσεις το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. στη θυγατρική «ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.» ανέρχεται σε 97,20%.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
  1. Τι έχει συμβεί και στα Διοικητικά Συμβούλια δεν συμμετέχει πλέον εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Σάμου) αφού ο τότε Δήμος Πυθαγορείου και νυν Δήμος Σάμου έχει συμμετοχή με 3% επί του συνόλου των μετοχών;
  2. Η συμμετοχή του Δήμου αποτελεί δημόσια περιουσία; Πως αποτυπώνεται και πως πιστοποιείται;
  3. Τι Δημοτικά τέλη έχει εισπράξει μέχρι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Σάμου), από την εταιρεία ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;
  4. Τι έχει συμβεί με το μετοχικό κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Σάμου)...δηλαδή το 3%;
  5. Είναι εις γνώσιν των Υπουργών η φημολογούμενη πώληση της Μαρίνας του Πυθαγορείου σε τουρκική εταιρεία;
Παρακαλώ να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία
  1. Τα καταστατικά της εταιρείας από την αρχή συστάσεως της, μέχρι σήμερα, καθώς και όλες οι μεταβολές που έγιναν.
  2. Να κατατεθούν αντίγραφα των έγχαρτων μετοχών του Δήμου Σάμου που οφείλει να τηρεί στα αρχεία του.
  3. Να κατατεθούν αντίγραφα των μερισματαποδείξεων των παρελθόντων ετών που να έχει εισπράξει ο Δήμος Σάμου.
  4. Να κατατεθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών του Δήμου Σάμου που αφορούσε τον έλεγχο που διενήργησαν, σχετικά με τη συγκεκριμένη συμμετοχή του Δήμου Σάμου.
Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ


Η Eurovision έβαλε στην (21η) θέση της τη Μέρκελ!

Γράφει η Μαρία Ανδρέου

«Ράους» είπαν οι Ευρωπαίοι στη Frau Μέρκελ μέσω της Eurovision! Τριάντα τέσσερις χώρες από τις τριάντα εννιά που συμμετείχαν δεν έδωσαν βαθμό στη Γερμανία!

Και η αυτοκριτική έγινε από τα ίδια τα γερμανικά ΜΜΕ, όταν είδαν το... βατερλό της ψηφοφορίας.
Η αποδοκιμασία δεν ήταν για την ξανθιά 31χρονη τραγουδίστρια Νάταλι Χόρλερ με τις εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων ανά τον κόσμο, που έγινε ως και εξώφυλλο στο περιοδικό «Playboy». Ισα ίσα που η Γερμανίδα καλλιτέχνις με γονείς από τη Βρετανία που διαμένουν μόνιμα στη Βόνη είναι δημοφιλής και ως tv περσόνα και το τραγούδι της ήταν χορευτικό! Αλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία του μουσικού γκρουπ Cascada στο οποίο συμμετέχει.

Γιατί δεν χόρεψαν λοιπόν οι Ευρωπαίοι μαζί της και δη οι λαοί του Νότου;

Σε μια Eurovision που έχει σαφώς γεωπολιτικά χαρακτηριστικά στην ψηφοφορία, αυτό ήταν ένα μήνυμα για την εξοντωτική οικονομική πολιτική της Γερμανίας, που έχει φέρει σε απόγνωση τη γηραιά ήπειρο, η οποία σφίγγει συνεχώς το ζωνάρι χωρίς να βλέπει κανένα σημάδι ανάπτυξης ζώντας ουσιαστικά έναν «οικονομικό πόλεμο».

Ετσι, το τρανταχτό «όχι» εισέπραξε μετά μουσικής η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, σχετικά με τη σκληρή πολιτική της στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης. Μάλιστα, αυτό επισημάνθηκε ακόμη και από τους Γερμανούς σχολιαστές, όταν είδαν τη χαμηλή κατάταξη της γερμανικής αποστολής στον φετινό 58ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η Γερμανία κατέλαβε την 21η θέση από τις 26 συμμετοχές και εισέπραξε μόλις 18 βαθμούς!
Ψηφίστηκε μόνο από την Αυστρία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Αλβανία και την Ελβετία.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο στη στάση αυτή απέναντι στη γερμανική συμμετοχή. Δεν θέλω να πω ότι αυτοί ήταν οι 18 βαθμοί για την Ανγκελα Μέρκελ. Ομως όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι στη σκηνή δεν κρίνονταν μόνο οι Cascada αλλά ολόκληρη η Γερμανία» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο συντονιστής ροής του δικτύου ARD Τόμας Σράιμπερ.

Πάντως τα μίντια τονίζουν ότι η Μέρκελ είναι δημοφιλής στη Γερμανία για την ακλόνητη στάση της στην κρίση, ωστόσο την αντιπαθούν σε χώρες όπου επιβάλλεται σκληρή λιτότητα, όπως στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία (που παραδόξως της έδωσαν τέσσερις βαθμούς).

Επίσης ο Γερμανός σχολιαστής Πέτερ Ούρμπαν κινείται στην ίδια γραμμή, δεδομένου ότι τα γερμανικά ΜΜΕ θεωρούσαν τους Cascada φαβορί: «Είναι ανεξήγητο. Μήπως σημαίνει ότι δεν αρέσουμε στον κόσμο; Μήπως δεν μας συμπαθούν; Υπάρχουν κάποια ψήγματα αλήθειας σ' αυτό. Στον τελικό του Champions League την ερχόμενη εβδομάδα, θα συμμετέχουν δύο γερμανικές ομάδες. Και τα πράγματα εκεί δεν κρίνονται από ψηφοφορίες. Ισως ο κόσμος να μην ήθελε να κερδίσει στη Eurovision η Γερμανία».

Να λοιπόν που μια μουσική Ευρωπαϊκή γίνεται πολιτικό βαρόμετρο. Ίσως γιατί τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια...

Τα παρατράγουδα και οι κόντρες

Με το που τελείωσε η Eurovision, άρχισαν τα όργανα τόσο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό! Από τη μια τα ολλανδικά ΜΜΕ βγήκαν στην αντεπίθεση λέγοντας ότι το νικητήριο τραγούδι της Δανίας, το «Only Teardrops», είναι αντιγραφή του ολλανδικού «I surrender», που έβγαλε το 2002 το ολλανδικό γκρουπ Κ-Οmic. Μάλιστα και στο ολλανδικό κομμάτι η τραγουδίστρια περιφερόταν στα βράχια ξυπόλητη! Από την άλλη, στην Ελλάδα η Δάφνη Μπόκοτα αποκάλυψε ότι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου πήρε 85.000 ευρώ το 2005 για να περιγράψει τη Eurovision, για να της απαντήσει η δημοσιογράφος με έντονο τόνο από τη Σουηδία ότι ουδέποτε πήρε αυτά τα χρήματα. Μάλιστα βγήκε στην αντεπίθεση αναφέροντας ότι «η κυρία Μπόκοτα ουδέποτε έκανε γνωριμίες μέσα στον διαγωνισμό τα 17 χρόνια που τον παρουσίαζε, αφού την ενδιέφεραν τα πάρτι και τα ψώνια».
Σκηνές απείρου κάλους στην γείτονα και "προοδευτική" (όπως θέλουν να μας πείσουν οι εν Ελλάδι λάτρεις της Τουρκίας) Τουρκία, όπου σχεδόν σε καθημερινή βάση δημοσιεύονται (όσα από αυτά φτάνουν στον Τύπο) περιστατικά που αγγίζουν τα όρια της σχιζοφρένειας, ενώ δίνουν νέο νόημα στην γελοιότητα. Βέβαια, αξίζει να τονιστεί πως τα περιστατικά αυτά αποτελούν μέρος της βαθιάς κουλτούρας του τουρκικού λαού (εξαιρούνται οι εξ ανάγκης εξευρωπαϊσμένοι τούρκοι της Κωνσταντινούπολης και των παραλίων του Αιγαίου), ο οποίος εμμένει (καλώς ή κακώς) να διατηρεί τις παραδόσεις των προγόνων του. Όμως, το να επιμένουν κάποιοι στην Ελλάδα να μας πείσουν πως πρέπει να δανειστούμε από το "πνεύμα της Τουρκίας", ξεπερνά την γελοιότητα των περιστατικών, αλλά και την έννοια της ό,ποιας λογικής μπορεί να επιδείξει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Προς ανεγκέφαλους, λοιπόν, διαβάστε, ενημερωθείτε και "μορφωθείτε" (από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ραντικάλ) για τον τρόπο ζωής της χώρας που... λατρεύετε, ενθυμούμενοι τα περιστατικά γεννήσεων ανθρωπόμορφων τεράτων που έχουν καταγραφεί στην γειτονική Τουρκία, αλλά λαμβάνοντας επιπλέον υπόψιν σας και το δικαστικό πόρισμα του συγκεκριμενου περιστατικού, που αναφέρει πως "ο βιαστής είχε συνάψει σχέση με την πάπια":

Σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας ζώων, 437 λίρες πρόστιμο επιβλήθηκε στον γαμπρό που όντας μεθυσμένος βίασε την πάπια του πεθερού

ΠΡΟΥΣΑ – Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβρη στην συνοικία Μωάμεθ του Πορθητή του δήμου Οσμάνγκαζί.

Ο 4 παιδιών πατέρας Α.Τ. και γαμπρός του 77 ετών Σ.Α. και της συζύγου του Ν.Α. έφθασε μεθυσμένος στο σπίτι. Το ηλικιωμένο ζευγάρι για να μην ενοχληθούνε η κόρη τους και τα παιδιά της, του ετοίμασαν κρεβάτι στο μπαλκόνι κοντά στο κοτέτσι με τις πάπιες. Όταν το επόμενο πρωί ο Σαλίχ Ακντεμίρ πήγε να ταΐσει τις πάπιες είδε πως η μία ήταν μέσα στα αίματα και δεν μπορούσε να περπατήσει. Μαζί με την γυναίκα του, όταν είδαν ίχνη αίματος στο κρεβάτι αλλά και στο γιλέκο του γαμπρού τους, πήραν την πάπια και πηγαίνοντας στο αστυνομικό τμήμα Εμέκ, περιέγραψαν πως ο γαμπρός τους βίασε την πάπια.

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι, ενώ ο Α.Τ. είχε φύγει, και πήρε δείγματα αίματος από το κοτέτσι. Η πάπια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ζώων του πανεπιστημίου του Ουλούνταγ. Εκεί από τις πρώτες έρευνες διαπιστώθηκε πως η πάπια είχε βιαστεί.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, αλλά αργότερα ανακάλεσαν την καταγγελία τους και ο γαμπρός τους ο Α.Τ. αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς και είπε πως πρόκειται για συκοφαντίες.

Η αστυνομία μετά από την θεραπεία της πάπιας στο πανεπιστήμιο την παρέλαβε και την απέδωσε στον πεθερό Σ.Α. Αυτός όμως είπε πως ακόμη δυσκολεύεται να βαδίσει και ότι έχει ίχνη αίματος στα πούπουλα και προσθέτοντας πως "Πλέον χαΐρι δεν έχει από αυτή την πάπια", την έσφαξε.
Στην έρευνα που έκανε η εισαγγελία με δείγματα DNA, διαπιστώθηκε πως ο Α.Τ. "είχε συνάψει σχέση" με την πάπια.

Εφ. Ραντικάλ 19/5/2013