Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Μαΐ 2013

Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Μέχρι σήµερα γνωρίζαμε για «προληπτικούς» πολέμους, «προληπτικές» προσαγωγές κ.λπ. Τώρα μάθαμε και τις «προληπτικές» επιστρατεύσεις. Τα όπλα στα οποία προσφεύγει η εκάστοτε ηγεσία - εν προκειμένω η τρικομματική - μόλις αισθανθεί ότι απειλείται με οποι­ονδήποτε τρόπο η εξουσία της είναι, ως φαίνεται, ανε­ξάντλητα.

Αυτό που δεν είναι ανεξάντλητο, όμως, είναι το δημο­κρατικό κεφάλαιο της χώρας. Δυστυχώς, όσο επιτρέ­πουμε στους εαυτούς μας να υποκύπτουν στις σειρή­νες μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας με μοναδικό στόχο την έξαρση του κοινωνικού αυτοματισμού, οδεύουμε μαθηματικά προς την, έστω άτυπη, κατάλυ­ση της Δημοκρατίας.

Η φαντασία γενικότερα - στην ερμηνεία του διεθνούς και εθνικού Δικαίου στη συγκεκριμένη περίπτωση -μπορεί να μην έχει όρια. Η Δημοκρατία όμως έχει. Και αν εμείς οι ίδιοι δεν ξεσηκωνόμαστε όταν αυτά τα όρια εξευτελίζονται, προτάσσοντας πάντα μια α λα καρτ δικαιολογία του τύπου «ναι μεν, αλλά», τότε βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε... τα μάτια μας υποθηκεύο­ντας την αξιοπρέπειά μας και τελικά το μέλλον μας.

Οι εργαζόµενοι στο μετρό δεν ήταν παρά «βύσματα», οι απλήρωτοι ναυτεργάτες «τραμπούκοι», οι εκπαιδευ­τικοί «ανεύθυνοι» που παίζουν με το μέλλον των παι­διών μας.

Για όλους υπάρχει μια λιγότερο ή περισσότερο «πιασάρικη» δικαιολογία που μας επιτρέπει να τους στείλουμε, με ήσυχη τη συνείδησή μας και μειωμένο το προσωπι­κό μας ρίσκο, στον διάολο... ή μάλλον στις τάξεις ενός ιδιότυπου «στρατού» με αποκλειστικό έργο τη διασφά­λιση της κυβερνητικής επιβίωσης.

Θα πείτε: Ναι, αλλά η «κοινή γνώμη» διαφωνεί με την απεργία της ΟΛΜΕ εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Και λοιπόν; Από πότε τα αποτελέσματα των δημοσκο­πήσεων καθορίζουν τον σεβασμό ή όχι του Συντάγμα­τος και, εν τέλει, της Δημοκρατίας;

Τέλος πάντων, το σημαντικότερο που πρέπει να απαντή­σουμε, ως πολίτες αυτής της χώρας, δεν είναι «από πότε» μας συμβαίνουν όσα μας συμβαίνουν, αλλά «έως πότε» θα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε και θα μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα (ή μάλλον με την κάννη του κοινωνικού αυτοματισμού στραμμένη στην κατεύθυνση του... διπλανού μας).


Πρόταση - έκπληξη του Ερντογάν για αραβο- τουρκική στρατιωτική δύναμη στην Συρία με την κάλυψη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους φέρεται να μετέφερε, ως βολιδοσκόπηση, ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο μιας "σιωπηλής διπλωματίας" που εφαρμόζεται από την Άγκυρα!
Αναλόγως δε της απάντησης του αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στην βολιδοσκόπηση Ερντογάν, κάποιες από τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου θα καταθέσουν παρόμοιες προτάσεις για δρομολόγηση εξελίξεωn.

Το θέμα αυτό ανοίγει ο αρθρογράφος της Cumhuriyet κ. Utku Cakirozer, εφιστώντας την προσοχή στη σιωπηλή διπλωματία που έγινε, όπως λέει, από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου τις παραμονές της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.Σύμφωνα με τον κ. Cakirozer, ο κ. Νταβούτογλου τον τελευταίο καιρό διατηρεί επαφές με την Αίγυπτο, Ιορδανία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ημέρα που ο κ. Ερντογάν αναχώρησε για την Ουάσινγκτον, γράφει, η Τουρκία από κοινού με τις Αραβικές χώρες υπέβαλαν στον Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισμα που καταδίκαζε το καθεστώς της Συρίας- που μπλοκαρε η Μόσχα.

Το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει ο κ. Ερντογάν στις επαφές του στις ΗΠΑ είναι ότι τόσο η Τουρκία όσο και οι Άραβες είναι έτοιμοι για ανάληψη δράσης. «Δεν υπάρχει ανάγκη να αποστείλουν οι ΗΠΑ στρατό στην περιοχή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι την υποστήριξη για τον εφοδιασμό της αντιπολίτευσης με όπλα και την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», αναμένεται να διαμηνύσει ο κ. Ερντογάν στον αμερικανό πρόεδρο, γράφει ο αρθρογράφος.

Ακόμα αρθρογράφος θυμίζει ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε ζητήσει κάτι παρόμοιο κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Λιβύη. Τότε το ΝΑΤΟ ανέτρεψε το καθεστώς Καντάφι με την βοήθεια κάποιων αραβικών κρατών. Σύμφωνα επίσης με τον αρθρογράφο, είναι προφανές ότι η Άγκυρα θέλει να πυροδοτήσει παρόμοιες εξελίξεις στη Συρία. Παρόλα αυτά η περίπτωση της Συρίας διαφέρει απ’ αυτή της Λιβύης, σημειώνει. Ο αρθρογράφος κλείνει με τη πρόβλεψη ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιθυμούν να στρέψουν την Τουρκία και τους Άραβες προς ένα πόλεμο με τη Συρία τότε οι τελευταίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα.Βίντεο του BBC αποκαλύπτει εκπαίδευση και κατασκευή βομβών από τους ισλαμοφασίστες μέσα στην Τουρκία

Η Τουρκία από την μια φιλοξενεί, εξοπλίζει και ενισχύει αυτά τα άτομα, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και από την άλλη μιλά για ειρήνη.
Ο δημοσιογράφος του BBC δεν δυσκολεύτηκε να βρει τους ισλαμοφασίστες και τους χώρους στην Τουρκία όπου αυτοί εκπαιδεύονται
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι βέβαια δεν γνωρίζουν τίποτε…
Η Τουρκία αποτελεί μια θλιβερή «ύαινα» στην περιοχή. Προσδοκεί να σκοτώσουν άλλοι μεγαλύτεροι παίκτες το θήραμα, μπας και αρπάξει κανένα κόκαλο…
Ποτέ, άλλωστε, η Τουρκία δεν ήταν χώρα που λειτουργούσε ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Το συγκεκριμένο βίντεο, όμως, στοχοποιεί την Άγκυρα και τις ευθύνες της για τις πρόσφατες εκρήξεις στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί που στοίχισαν την ζωή σε άγνωστο αριθμό ατόμων (και φυσικά άγνωστης καταγωγής είναι τα περισσότερα θύματα, αφού με απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν διατάχθηκαν τα ΜΜΕ να σταματήσουν στον αριθμό των 50 νεκρών. Η τουρκική εφημερίδα Sol έφερε στην επικαιρότητα μια σημαντική είδηση μετά από τις επιθέσεις στο Ρεϊχανλί. Η εφημερίδα δηλώνει πως το ΑΚΡ απέκρυψε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών και ότι έδωσε ειδική εντολή στις μονάδες υγείας ο αριθμός των νεκρών να μην περάσει τους 50).
Οι ευθύνες της Άγκυρας όμως, για την πιθανότατη εμπλοκή της στην εκπαίδευση των ισλαμοφασιστών τζαχαντιστών ανταρτών έγιναν ορατές και όταν ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε την πρόταση για ¨κοινή έρευνα¨ σχετικά με την σφαγή στο Ρεϊχανλί που έγινε από την Συρία.

Το συγκεκριμένο βίντεο, λοιπόν, πολύ έξυπνα τοποθετεί «στο κάδρο» τους πραγματικούς ενόχους της σφαγής στην Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα δείχνει και την αμέριστη στήριξη που προσφέρει ο «ειρηνιστής» Ερντογάν στους στυγνούς ισλαμιστές δολοφόνους που δρουν στο έδαφος της Συρίας. Στην ουσία, λοιπόν, το συγκεκριμένο βίντεο είναι μία ευθεία κατηγορία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που υλοποιούνται από τζιχαντιστές ισλαμιστές και οργανώνονται από την φιλο-ισλαμική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Δυστυχώς, καμία χώρα δεν κατήγγειλε μέχρι σήμερα τις πρακτικές της Άγκυρας, όπως και δεν κατήγγειλε την ευθεία παρέμβαση της Τουρκίας (οικονομική, υλικοτεχνική, αλλά και καθαρά στρατιωτική) στο εσωτερικό της Συρίας. Δυστυχώς και η Ελλάδα –μέσω της τραγικής έως άθλιας κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά- συντελεί δια της σιωπής της στα όσα συμβαίνουν στην Συρία και οργανώνονται στην Τουρκία, αγνοώντας(;) ότι ο επόμενος στόχος των «αδελφών μουσουλμάνων», των τζιχαντιστών και της Αλ Κάιντα, ενδέχεται να είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα…

Δεν είναι μόνο η Τουρκία που εκπαιδεύει δολοφόνους ισλαμιστές

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel (Μάρτιος 2013), eκπαιδευτές από μονάδες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη Βρετανία και τη Γαλλία, εκπαιδεύουν αντι-ισλαμιστές αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε στρατόπεδα στην Ιορδανία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel, οι μυστικές υπηρεσίες της Ιορδανίας συνεργάζονται με Αμερικανούς κομάντος προκειμένου να στείλουν αρχικά 1.200 άτομα προς βοήθεια των σύρων επαναστατών, υπό τον όρο να είναι προσεκτικά επιλεγμένοι για τα μη...ισλαμιστικά τους φρονήματα. Κι αυτό διότι οι δυτικοί θεωρούν ότι στις τάξεις των ανταρτών έχουν αναπτυχθεί επικίνδυνες τάσεις σουνιτικού φονταμενταλισμού.

Υπάρχει επίσης σχεδιασμός για την αποστολή έως και 10.000 στρατιωτών που θα τεθούν άμεσα υπό την διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που πολεμά εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στρατιωτικοί -είτε των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, είτε μιας ιδιωτικής εταιρείας- εκπαιδεύουν τις ένοπλες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης για να εμπλακούν κυρίως σε τακτικές αντι-αρματικού πολέμου, κάτι που δείχνει ότι οι αντικαθεστωτικοί θα επιχειρήσουν να ανακαταλάβουν πόλεις και να τις υπερασπιστούν έναντι του συριακού στρατού. 

Παρόμοιο ρεπορτάζ υπάρχει και στον βρετανικό Guardian. «[Την εκπαίδευση] κάνουν Αμερικανοί, Γάλλοι και Βρετανοί με τη βοήθεια κάποιων Σύριων στρατηγών [του καθεστώτος Ασαντ] που αποστάτησαν», αναφέρει, ανώνυμα, στη Guardian μια ιορδανική πηγή που είναι μέρος των επιχειρήσεων αυτών, προσθέτοντας πως «μέχρι στιγμής η εκπαίδευση δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» ώστε οι μαχητές αυτού να σταλούν πίσω στη Συρία και να τεθούν στη διάθεση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Το Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μεταδίδει ότι η εκπαίδευση των Σύριων ανταρτών στην Ιορδανία ξεκίνησε στα τέλη του 2012 σε μια στρατιωτική βάση που βρίσκεται στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας Αμάν. .

Μέχρι στιγμής, τόσο το Πεντάγωνο, όσο και οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τα παραπάνω δημοσιεύματα. «Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει αυτή τη στιγμή να σχολιάσουμε, καθότι παρακολουθούμε τη μετάβαση μέχρι τη πτώση του καθεστώτος Ασαντ», τόνισε σε σχετική ανακοίνωση του το βρετανικό Φόρεϊν Όφις.

Η Συρία ζει έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο από τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση και πάνω από ένα εκατομμύριο Σύριοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
 


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.
Νέος φόρος για όλα τα αγροτεμάχια

Με βάση την έκταση των αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ισχύσει από το 2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.

Επίσης εξετάζεται να θεσπισθεί μικρότερη τιμή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Ο στόχος ωστόσο είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου φόρου.

Στόχος της επιτροπής, που συνεδρίασε χθες και θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, είναι η τελική πρότασή της να έχει διαμορφωθεί ως το τέλος Μαΐου προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτή η πρόσθετη φορολόγηση των αγροτών για την χώρα; Η κυβέρνηση θέλει να προβάλει και ελπίζει πως με τον τρόπο αυτό θα αυξήσει τα έσοδά της. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που κατορθώνουν οι "κυβερνώντες" είναι να αυξήσουν το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, δηλαδή στην πραγματικότητα καθιστούν περισσότερο μη ανταγωνιστικά (για εξαγωγή) τα προϊόντα των Ελλήνων αγροτών και στην περίπτωση που οι αγρότες θελήσουν να επωμισθούν οι ίδιοι το αυξημένο κόστος, θα μειώσουν το εισόδημά τους. Όμως στην περίπτωση που το κόστος περάσει στους καταναλωτές (κυρίως στους εγχώριους), δηλαδή σε όλους εμάς, τότε θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομία των νοικοκυριών, θα δημιουργηθούν νέα μεγαλύτερα οικονομικά ανοίγματα προς το δημόσιο και τους τεράστιους φόρους που συνεχώς προσθέτει στους πολίτες.
Όμως, το σημαντικότερο όλων είναι πως στην πραγματικότητα θα μειωθεί η αγροτική παραγωγή, με αποτέλεσμα να καταστούμε κράτος εξαρτώμενο στην τροφή...!!! Και όταν ένα κράτος δεν μπορεί να θρέψει τους κατοίκους του, τότε αυτό το κράτος καθίσταται αυτόματα απολύτως υποτελές σε οποιονδήποτε του προσφέρει οποιαδήποτε (ακόμη και ελάχιστη) ποσότητα τροφίμων...! Προφανώς όλοι μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει αυτό...

Αλήθεια, μπορεί το οικονομικό επιτελείο -της φερόμενης ή υποτιθέμενης σημερινής κυβέρνησης- να κατανοήσει τα αποτελέσματα της επιβάρυνσης στο κόστος της αγροτικής παραγωγής; Προφανώς όχι. Ή, επιδιώκουν την τροφική αδυναμία άρα και εξάρτηση της χώρας από τρίτους. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια ενδιάμεση "μετάφραση" της συγκεκριμένης στοχευμένης οικονομικής κυβερνητικής πίεσης προς τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας.
Σε αυτό το σημείο, εύλογα τοποθετείται μία σειρά από λογικότατα ερωτήματα:
 • Υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι ή αποθηκευμένες ικανές ποσότητες τροφίμων προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένα φαινόμενο μη δυνατότητας εισαγωγής τροφίμων; 
 • Έχει εξασφαλίσει η υποτιθέμενη κυβέρνηση της χώρας τροφική επάρκεια σε περίπτωση που υπάρξουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα ή στην περίπτωση που υπάρξει ένα "απρόσμενο" ή "τυχαίο" γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω την εθνική οικονομία;
 • Είναι ή δεν είναι ένα από τα πρώτιστα καθήκοντα, των εκάστοτε κυβερνώντων, η εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων τροφίμων για τους κατοίκους της χώρας;
 • Αποτελεί ιερή τους υποχρέωση να μην δημιουργήσουν συνθήκες κατοχής στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα, να εργαστούν προς την κατεύθυνση εξασφάλισης απρόσκοπτης λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής;
 • Μπορεί, άραγε, έστω και ένας από τους κυβερνώντες ή εκείνους που στηρίζουν τις πολιτικο-οικονομικές αποφάσεις, να βάλει την υπογραφή του και να φέρει προσωπικά την ευθύνη -με οποιαδήποτε νομική ή οικονομική συνέπεια για τον ίδιο- για την περίπτωση που η χώρα περιέλθει σε αδυναμία ικανοποίησης των τροφικών αναγκών της;
Είναι πασιφανές πως όσοι κυβέρνησαν ή κυβερνούν αυτή την χώρα, αντιμετωπίζουν ως αριθμούς τους ανθρώπους, βλέπουν μόνο νούμερα (τα οποία στις πλείστες όσες των περιπτώσεων τους τα εμφανίζουν οι "δανειστές") και έχουν ρίξει το βάρος των ενεργειών τους στην "επιδιόρθωση" των αριθμών και όχι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Κατά το παρελθόν υπήρξε κάκιστη οικονομική δημοσιονομική διαχείριση από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Σήμερα συντελείται κάκιστη διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθίζεται σε ένα θανατηφόρο τέλμα με ταυτόχρονη απώλεια οποιασδήποτε επαναφοράς της. Και η φορολόγηση της αγροτικής γης είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που συντελούνται από την σημερινή τροϊκανή συγκυβέρνηση. Είναι ένα έγκλημα που ανοίγει τις πύλες την απόλυτης εξαθλίωσης για τους πολίτες και της απόλυτης εξάρτησης της χώρας. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και ένα έγκλημα που ανοίγει και την πόρτα του κελιού για όσους έχουν εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε αυτό.


Ο «Mr. Dax» ξεσκεπάζει τον «ύποπτο» ρόλο του πρώην πρωθυπουργού
Η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του χρέους της, αλλά ο ΓΑΠ το είχε διαψεύσει
Πώς Ευρώπη και ΔΝΤ οδήγησαν την Ελλάδα στο «γκρεμό»

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις τις οποίες πολλοί γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να ξεστομίσουν προχώρησε ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».

Ο Μιούλερ στρέφει τα πυρά του εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς τον «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ». Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη». Αποκαλύπτει επίσης πως σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έστρεψαν την Ευρώπη εναντίον τους

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.

Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.

Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο Παπανδρέου εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ ήρθαν από αμερικανικούς οίκους

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά τη Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Το ΔΝΤ θέλει να καταρρεύσει η Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Ανγκελα Μέρκελ, Οτμαρ Ισινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs. «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. «Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο. Η φτώχεια των απλών ανθρώπων είναι δραματική και όχι αντάξια μιας χώρας στον πυρήνα της πλούσιας Ευρώπης. Ακόμη και ο Ελληνας πρωθυπουργός το δηλώνει καθαρά: η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με τη Γερμανία την περίοδο της Βαϊμάρης», υπογραμμίζει και αναφέρει ότι έχει ο ίδιος επισκεφτεί την Ελλάδα και έχει δει τη δράση της Χρυσής Αυγής.

«Αυτά είναι άσχημα πράγματα που δεν τα έχω δει ούτε στο Γ' Ράιχ», προσθέτει, ενώ στο βιβλίο του γράφει σχετικά: «Οι Έλληνες όχι μόνο επινόησαν την Δημοκρατία, αλλά την αγαπούν ακόμη και σήμερα. Για αυτό και είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ειδικά σε αυτή τη χώρα συμβαίνει μια τόσο δραματική εξέλιξη στο αντιδημοκρατικό πολιτικό άκρο». Απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη στην Ευρώπη. «Αντιθέτως, το ευρώ έχει εξελιχθεί σε εχθρό της Ευρώπης», καταλήγει και προτείνει τη διατήρησή του, αλλά και την παράλληλη κυκλοφορία των εθνικών νομισμάτων, η αξία των οποίων θα διαμορφώνεται ελεύθερα έναντι του ευρώ, μαζί με τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Υποδομών, το οποίο θα συμμετέχει σε όλα τα ενεργειακά σχέδια των μεγάλων εταιρειών, με στόχο τις επενδύσεις και την ενεργειακή αλλαγή.


Το ενδιαφέρον της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Ρωσίας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβεβαίωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αλεξέι Ποπόφ, μιλώντας στο περιθώριο του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.

«Ηδη, έγιναν κάποιες επαφές για το θέμα αυτό», είπε και πρόσθεσε ότι ήδη γίνονται ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς πέραν των σιδηροδρόμων, όπως αυτοί των ξενοδοχείων και των ακινήτων, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τα ελληνικά λιμάνια.

Διευκρινίσεις για ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
Κληθείς -από δημοσιογράφους- να σχολιάσει την αναφορά που έκανε νωρίτερα σήμερα από το βήμα του φόρουμ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ότι δηλαδή «αν τελικά επικρατήσουν τα επιχειρηματικά κριτήρια» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ να περιέλθουν στις ρωσικές επιχειρήσεις «Gazprom» και «Sintez» (σύμφωνα με δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο κ.Ποπόφ δήλωσε: 
«Φυσικά τα κριτήρια τα προσδιορίζει η ελληνική πλευρά. Ο διαγωνισμός γίνεται με βάση τις προτάσεις που περιέχουν συγκεκριμένους αριθμούς. Με βάση αυτούς (τους αριθμούς) παίρνονται οι αποφάσεις. Οι ρωσικές εταιρείες είναι γνωστές και με κύρος και οι πιθανότητές τους είναι καλές».
Ερωτηθείς αν φοβάται ότι στον διαγωνισμό μπορεί να επικρατήσουν μη επιχειρηματικά κριτήρια, δήλωσε: «Δεν φοβάμαι τίποτα».


Αυτά που όταν τα λέγαμε, οι άσχετοι του μνημονίου κοιτούσαν σαν χάνοι…
Αποδοχή της αποτυχίας του μέτρου από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Την άποψη πως το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, έσοδα, διατύπωσε ο
αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το α’ τρίμηνο του 2013. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως, ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις ανέφεραν έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση τελικά τα έσοδα έφτασαν με το ζόρι τα 136 εκατομμύρια ευρώ ενώ πολλές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στο λουκέτο.

Σε ότι έχει να κάνει με τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, ο αναπληρωτής Υπουργός, σημείωσε πως ότι το εξάμηνο Οκτώβριος 2012 – Μάρτιος 2013 η ποσότητα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε, ωστόσο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 75%. Στο πετρέλαιο κίνησης αντίθετα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 17.4% και από το ΦΠΑ κατά 63%.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του πάντως, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να ενισχυθούν οι ασθενέστεροι, που φέτος το χειμώνα αναγκάστηκαν να αντιμετωπίζουν το κρύο.

Απειλές ισλαμιστικών οργανώσεων στα Βαλκάνια 
Τι παρακολουθούν στην Ελλάδα

Απειλητικά μηνύματα σε ξένους διπλωμάτες, στρατιωτικούς και πολιτικούς εκπροσώπους, καθώς και στις διεθνείς αποστολές που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, έχουν στείλει, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών ασφαλείας, άγνωστες ισλαμικές ομάδες στα Βαλκάνια αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να επανεξετάσουν πολλές ισλαμικές ομάδες. Κάτι που έγινε πιο επιτακτικό μετά την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

"Πονοκέφαλος" και για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
Το θέμα απασχολεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στην Ευρώπη αλλά και το ΝΑΤΟ και οι λόγοι είναι προφανείς: Αφενός το γενικό ζήτημα της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή και αφετέρου τ για τα ειδικότερα θέματα ασφαλείας των συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων και των διπλωματικών/στρατιωτικών αποστολών που βρίσκονται σε χώρες της περιοχής.
"Οι οργανώσεις αυτές δραστηριοποιούνται στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, αλλά και στο Σαντζάκ στη Σερβία, στο Κοσσυφοπέδιο και προσπαθούν συνεχώς να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην πΓΔΜ. Ύποπτες είναι οι παρακάτω οργανώσεις: οι Ισλαμιστές Πολεμιστές, η Ισλαμική Λεγεώνα, η Faitah, η Ισλαμική Νεολαία, η Sheve, η Χαμάς Τουρμπέ και άλλες", 

δήλωσε είπε ο κ. Ζόραν Μιτέβσκι, πρώην βοηθός διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών της πΓΔΜ.

Παρακολούθηση δραστηριοτήτων και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου στην ιστοσελίδα setimes.com -από την οποία προέρχονται στοιχεία του ρεπορτάζ για χώρες των Βαλκανίων- οι πληροφορίες, λαμβάνονται μέτρα για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τέτοιων ομάδων με σκοπό την πρόληψη πιθανών τρομοκρατικών πράξεων.
Ανεξάρτητα αυτών των στοιχείων και στην Ελλάδα έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους - στον α ή β βαθμό-ισλαμιστικές οργανώσεις η δραστηριότητα των οποίων επιδιώκεται να παρακολουθείται και να συγκεντρώνονται στοιχεία από τις αρχές ασφαλείας, πολλές φορές σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών και την Ιντερπόλ.

Οι ακτιβιστές των ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από πηγές στη Μέση Ανατολή και ο πιθανός κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι οι ακτιβιστές έχουν εκπαιδευτεί στην κατασκευή εκρηκτικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων συσκευών παρόμοιων με αυτών που χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, σύμφωνα με τον κ. Ιβάν Μπαμπανόβσκι, αναλυτή και πρώην καθηγητή μελετών ασφάλειας στο Τμήμα Ασφαλείας στα Σκόπια.

Δωρεές από Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Συρία και Ιράν
"Υπάρχουν περίπου 3.000 Ουαχάμπι στην πΓΔΜ, κυρίως μεταξύ της Αλβανικής μειονότητας και των Βοσνίων, στην περιοχή των Σκοπίων, στο Τέτοβο, στη Στρούγκα και στο Κουμάνοβο. Το έργο τους χρηματοδοτείται από δωρεές που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Συρία και το Ιράν. Οι τελευταίοι συγκεντρώνονται για να πετύχουν βαθύτερη διείσδυση στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τα Βαλκάνια ως εφαλτήριο", 
δήλωσε ο Μπαμπανόβσκι.

Το Ιράν συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τα ισλαμικά κινήματα στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη ( Β-Ε ) που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με τον βετεράνο αναλυτή ασφαλείας κ. Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς.
"Οι Ουαχάμπι στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη είναι τα κατάλοιπα των πρώην μουτζαχεντίν, των μελών της Μουσουλμανικής Νεολαίας και των πολιτογραφημένων αλλοδαπών που βρίσκονται υπό την επήρεια των Σουνιτών, αλλά και των Σιιτών από το Ιράν. Το κίνημα αυτό έχει πλέον σχεδόν 120.000 μέλη, εκ των οποίων τα 3.000 αποτελούν απειλή για την ασφάλεια", 

δήλωσε ο Γκαλιάσεβιτς.

Στόχος η Ευρώπη
Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων εξέδωσε επίσης μια προειδοποίηση, μετά τη συνάντηση περίπου 500 Σαλαφιστών στην Τούζλα τον περασμένο Φεβρουάριο. Η οργάνωση είπε ότι η Β-Ε αποτελεί το εφαλτήριο για το κίνημα Salafi, το οποίο χρησιμοποιεί την τρομοκρατία για την επίτευξη των στόχων του, για να εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Εμπειρογνώμονες ασφάλειας είπαν ότι η αποικία Ουαχάμπι στη Γκόρνια Μαότσα κοντά στη Σρεμπρένικ δεν σέβεται το σύνταγμα και τους νόμους της Β-Ε.
"Δεν υπάρχουν περιστατικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν περιστατικά. Αρκεί η αστυνομία να επισκεφθεί το χώρο και να εφαρμόσει το νόμο κατά των ατόμων που παραβιάζουν τη συνταγματική και έννομη τάξη της χώρας", 

είπε ο Μεχμέτ Μπράνταριτς, μέλος της Μικτής Επιτροπής για την Άμυνα και την Ασφάλεια στο κοινοβούλιο της Β-Ε.

Κερδοφόρα τζαμιά
Οι Ουαχάμπι στο Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησαν με το να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα κερδοφόρα τζαμιά, τα οποία χρησιμοποιούν για να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με τον Μπαμπανόβσκι.
"Τώρα υπάρχει ένα σχολείο για μάρτυρες στο Κοσσυφοπέδιο και η αποζημίωση για τις οικογένειες εκείνων που διακηρύσσουν ότι θα ανατινάξουν τους εαυτούς τους φτάνει μέχρι και τα $3.000", 

είπε ο κ. Μπαμπανόβσκι.
Ο κ. Μπαμπανόβσκι ανέφερε ότι τα νέα μέλη στρατολογούνται από ομάδες στο Κοσσυφοπέδιο που διοργανώνουν δωρεάν μαθήματα, θρησκευτικές εκδηλώσεις και διαλέξεις.

Το Πρίζρεν αποτελεί ένα από τα κέντρα της επέκτασης των Ουαχάμπι στο Κοσσυφοπέδιο, όπου πριν από τρία χρόνια η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς από τους πλέον εξτρεμιστές οπαδούς, αλλά έχουν πολλούς οπαδούς και στην Πρίστινα, στη Ντζακόβιτσα, στη Ντέτσανι, στην Ουρόσεβατς και στην Κατσάνικ.

Αναλυτής στρατιωτικής ασφαλείας
Ο κ. Σκρμπίνα είπε ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην απογοητευτούν ή να μην εξαγριωθούν οι φιλήσυχοι οπαδοί του Ισλάμ.
"Οι περιφερειακές αρχές επιβολής του νόμου συνεργάζονται, με την υποστήριξη των δυτικών ομολόγων τους, με σκοπό την πρόληψη κάθε απειλής που προέρχεται από ριζοσπαστικές ισλαμικές δραστηριότητες, αλλά κυρίως εκείνων που μπορεί να έχουν στόχο ξένες διπλωματικές αποστολές", 
είπε ο κ. Πέταρ Σκρμπίνα, αναλυτής στρατιωτικής ασφαλείας και απόστρατος συνταγματάρχης του Γιουγκοσλαβικού Στρατού.
"Ο δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ επέτρεψε την κατασκευή ενός ισλαμικού κέντρου στην ιστορική πόλη και υπέγραψε μια συμφωνία με την Ισλαμική Κοινότητα στην Κροατία σχετικά με αυτό. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να επαινούνται, καθώς και κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αποφευχθεί η ριζοσπαστικοποίηση ορισμένων μουσουλμάνων, η οποία θα ήταν αυτό ακριβώς που θέλουν οι εξτρεμιστές", 

είπε ο κ. Σκρμπίνα.

Τα δεδομένα στην Ελλάδα
Όσον αφορά την Ελλάδα πολλές φορές συναγερμό έχει σημάνει στις αρχές ειδοποιήσεις μυστικών υπηρεσιών από τα Βαλκάνια για τη δραστηριοποίηση ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα-και πρόσφατα και παλιότερα. 
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα Νέα, προ ετών οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν αρμόδια επιτροπή του σερβικού Κοινοβουλίου πως ομάδα ακραίων μουσουλμάνων που ανήκουν στην εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Σαλάφ (μάλλον εννοούν την Salafi που κινείται πολύ στην Β-Ε), δραστηριοποιείται στα νότια σύνορα της Σερβίας.
Όπως μάλιστα υποστήριξαν τα στελέχη της σερβικής υπηρεσίας πληροφοριών ασφάλειας ΒΙΑ, μέλη της Σαλάφ διατηρούν στρατόπεδα σε Βουλγαρία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα!
«Η Σαλάφ είναι το πιο ακραίο κομμάτι της ισλαμικής τρομοκρατίας, αλλά αποτελεί κάτι περισσότερο από οργάνωση. Είναι η πιο εξτρεμιστική έκφραση της ισλαμικής θρησκείας και είναι ενδεικτικό πως η Αλ Κάιντα ξεκίνησε ως παρακλάδι της. Η Σαλάφ αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες νεαρούς μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για τους σκοπούς της», αποκάλυψε τότε αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής της ΕΛΑΣ, που ασχολείται με τη διεθνή τρομοκρατία.
Όπως μάλιστα επισημαίνει, 
«οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν πως στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και ενδεχομένως και σε περιοχές της Βουλγαρίας βρήκαν καταφύγιο έμπειροι μουσουλμάνοι πολεμιστές από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, και την Αλγερία, που ανέλαβαν την εκπαίδευση νέων στελεχών. Πριν από μερικές εβδομάδες 37 μέλη της Σαλάφ συνελήφθησαν σε Ιταλία και Γερμανία σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση». 
Τότε ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ που ασχολείται με την αποφυγή δραστηριοποίησης ισλαμικών οργανώσεων στη χώρα μας είχε πει στην εφημερίδα ότι «οργανωμένο στρατόπεδο της Σαλάφ δεν υπάρχει στην Ελλάδα». Για να προσθέσει: 

«η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διερχόμενων τρομοκρατών που κατευθύνονται είτε προς τη Δυτική Ευρώπη είτε προς χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Επίσης έχουμε ενδείξεις πως η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί ως χώρα υποστήριξης ισλαμικών τρομοκρατικών δικτύων».
Μια σειρά γεγονότα, πληροφορίες και αναλύσεις έχουν οδηγήσει τελευταία σε κόσκινο δεκάδες μουσουλμάνους στην Ελλάδα για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες πως ανήκουν σε σκληρές μουσουλμανικές οργανώσεις.

Εξάλλου αμερικανικές, βρετανικές, ιταλικές, γαλλικές κ.α. μυστικές υπηρεσίες έχουν ενημερώσει τις αντίστοιχες ελληνικές αρχές πως στελέχη ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «χώρα υποστήριξης».
Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας πάντως έχουν φραγμό στις διαρροές πληροφοριών σχετικών με το κεφάλαιο ισλαμιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και την αντιμετώπισή τους...

Πηγή
Θέλουν να μετατρέψουν σε κράτος χαφιέδων, για να μην νιώθουν μόνοι!!!
Θεοχάρης: Φορο-ασυλία σε όσους «καρφώνουν»

Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου

Ανατροπές στη φορολογία των εισοδημάτων, των ακινήτων, του ΦΠΑ, των επιχειρήσεων αλλά και στο ποινολόγιο της Εφορίας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, που εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να παράσχει φορολογική ασυλία σε όσους καταγγέλλουν στις αρμόδιες Αρχές περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η μείωση των συντελεστών στις επιχειρήσεις με στόχο την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 15% για όλα τα νομικά πρόσωπα και αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ με πρώτο βήμα τη μείωση του συντελεστή στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού σχεδίου για την επόμενη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης καταγράφονται στο στρατηγικό σχέδιο το οποίο αναρτήθηκε χθες στον νέο ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, το σχέδιο που καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας περιλαμβάνει:
 • Βελτίωση των νόμων και θεσμοθέτηση ελεγχόμενων διαδικασιών προστασίας των πληροφοριοδοτών. Θα δίνονται κίνητρα στους φορολογουμένους προκειμένου να καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής αλλά και υποθέσεις διαφθοράς και δωροδοκίας εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων. Επίσης δημιουργούνται στο υπουργείο Οικονομικών κέντρα υποδοχής και διαχείρισης καταγγελιών για διαφθορά, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
 • Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και ενδεχομένως για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα.
 • Επανεξέταση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών εξαιρέσεων. Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως οι δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
 • Αλλαγές στα έντυπα υποβολής και απόδοσης των φόρων με συγχώνευση των φορολογικών εντύπων.
 • Εξορθολογισμός των συντελεστών ΦΠΑ. Στο τραπέζι βρίσκονται σενάρια για καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στα επίπεδα του 19% ή 21%, μέτρο το οποίο έχει προτείνει το ΔΝΤ.
 • Εξορθολογισμός των προστίμων - ποινών για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.
 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Ποτέ δεν ένοιωσα τόσο μεγάλη ντροπή για την εθνική μου ταυτότητα όσο όταν είδα τα τουρκικά κανάλια να δείχνουν με απαξιωτικο τρόπο τις σκηνές που εκτυλίχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας με τους πωλητές των λαϊκών να μοιράζουν τρόφιμα και ο κόσμος σε ένα πανδαιμόνιο να τρέχει να αρπάξει λίγα κρεμμύδια και λίγα λαχανικά. 
Μέσα σε μισή ώρα είχαν εξαφανιστεί τα πάντα και οι Τούρκοι με ειρωνικό μειδίαμα σχολίαζαν απαξιωμένα την ίδια ώρα που εμείς οι «ανόητοι τηλεθεατές» τους
αποθεώνουμε πληρώνοντας τους αδρά για τα περίφημα τουρκικά σήριαλ της εθνικής μας βλακείας.

Αλλά η τραγική αντίθεση ήταν ότι ακριβώς δίπλα στην άλλη οθόνη όπου ο μέντορας της «ελληνικής αναγέννησης» ο τσάρος Στουρνάρας με το χαμόγελο τις επιτυχίας ανήγγειλε πως άρχισε η ανάκαμψη ενώ εγκωμίαζε τους έτερους μας για τόσα μεγάλα «δώρα» που μας έκαναν με τα ποσά που μα χρέωσαν. Αλήθεια τι αγαλλίαση για τους Έλληνες σύμφωνα με τον κύριο Στουρνάρα και τους τροϊκανούς και τι ξεφτύλα μέσα από τα ξένα κανάλια και ιδίως τα τουρκικά.

Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι θα μας παίρνουν πια στα σοβαρά στην άλλη πλευρά του Αιγαίου μετά από τέτοιες εικόνες με ένα λαό καταρρακωμένο να τρέχει πίσω από ένα τσουβάλι πατάτες, με ένα στρατό απαξιωμένο και αξιωματικούς εξαθλιωμένους που φτάνουν στην αυτοκτονία, με μια κοινωνία να παίζει καλά το παιχνίδι της κοινωνικής αντιπαλότητας στην οποία την έχουν στήσει δηλαδή η μια ομάδα εναντίων της άλλης και όλοι μαζί να «περνάμε καλά» και αυτοί πολύ καλύτερα.

Αλήθεια ποιος μπορεί να μας πει μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση, μέχρι που θα τελειώσει αυτός ο κατήφορος, μήπως μέχρι το γενικό ξεπούλημα, μήπως με την παράδοση όλων των εθνικών μας θεμάτων καθώς ποιος θα έχει το κουράγιο να ασχοληθεί σοβαρά με αυτά την ίδια ώρα που τα παιδιά του θα πεινούν και η οικογένεια του θα διαλύεται από τις μεγάλες «επιτυχίες» των «σωτήρων» μας;

Αλλά δεν φτάνει όλη αυτή η εθνική ξεφτίλα. Η κατάσταση μας έχει προκαλέσει και την «συμπόνια» των γειτόνων μας που, όπως γράφουν στα τουρκικά ΜΜΕ, θα το σκεφτούν να μας ελεήσουν στέλνοντας μερικούς δικούς τους τουρίστες στην χώρα μας για να ξοδέψουν μερικά ευρώ τονώνοντας την ελληνική οικονομία και αυτό όχι χωρίς αντάλλαγμα καθώς τα τουριστικά γκρουπ που οργανώνονται στην Τουρκία συνδυάζουν τις επισκέψεις και σε ελληνικά παράλληλα και σε τουρκικά θέρετρα

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές διαφορές εδώ φυσικά όλα… βαίνουν πολύ καλά. Η Τουρκία συνεχίζει μια ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών ενώ ενισχύεται συνεχώς η στρατιά του Αιγαίου και νέα υπερεξοπλισμένα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ετοιμάζονται να βγουν για κρουαζιέρα μέχρι τον Σαρωνικό χαιρετώντας την Ακρόπολη των «ρακένδυτων Ελλήνων».

Αλήθεια ως πότε ραγιάδες ραγιάδες!


Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου

Οι εννέα ειδών αποδείξεις που μπορούν να περιορίσουν ή ακόμη και να μηδενίσουν τον φόρο εισοδήματος περιέχονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Τα έξοδα για γιατρούς, οι δαπάνες για ενοίκιο, οι τόκοι στεγαστικών δανείων, τα νοσήλια, τα ασφάλιστρα, τα δίδακτρα και το ενοίκιο κύριας κατοικίας αποτελούν «όπλα» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φορολογούμενοι για να μειώσουν κατά 10% τη φορολογική επιβάρυνσή τους.
Αυτές οι φορο-ελαφρύνσεις θα ισχύσουν φέτος για τελευταία φορά, καθώς από το 2014 θα προβλέπεται έκπτωση φόρου μόνο για ιατρικές δαπάνες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, οι παρακάτω κατηγορίες δαπανών μειώνουν κατά 10% τον φόρο εισοδήματος:
 1. Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Το ποσό της μείωσης φόρου που προκύπτει από τις δαπάνες αυτές δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
 2. Οι εισφορές που καταβλήθηκαν σε ασφαλιστικά ταμεία.
 3. Τα χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν ως δωρεές ή χορηγίες στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους ιερούς ναούς, τις ιερές μονές του Αγίου Όρους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία. Σε κάθε περίπτωση, η έκπτωση των δωρεών και των χορηγιών θα γίνεται εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν συνολικά τα 100 ευρώ. Το συνολικό ποσό των χρηματικών δωρεών και χορηγιών, στο οποίο υπολογίζεται η έκπτωση, δεν μπορεί να υπερβεί το 10% του ετησίου εισοδήματος που προκύπτει βάσει τεκμηρίων.
 4. Οι καταβληθέντες εντός του προηγουμένου έτους τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσό δανείου έως 200.000 ευρώ και σε κατοικία έως 120τ.μ.
 5. Τα ασφάλιστρα που καταβλήθηκαν για ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων ή ασθένειας. Το ανώτατο ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 120 ευρώ για τον άγαμο και τα 240 ευρώ για τους έγγαμους. Το ποσό της δαπάνης για ασφάλιστρα μειώνει τον φόρο μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην αρχική δήλωση (εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη).
 6. Η διατροφή που κατέβαλε ο ένας σύζυγος στον άλλο. Το ποσό που αφαιρείται από τον φόρο εισοδήματος του καταβάλλοντος τη διατροφή δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.500 ευρώ.
 7. Τα δίδακτρα που καταβλήθηκαν σε φροντιστήρια μαθημάτων ή σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Για κάθε μέλος της οικογένειας, για το οποίο καταβλήθηκαν δίδακτρα, το ανώτατο ποσό έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 ευρώ.
 8. Τα ενοίκια κύριας κατοικίας. Το ποσό της ετήσιας δαπάνης ενοικίων κύριας κατοικίας, επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση, δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ, συνεπώς η συνολική μείωση φόρου που προκύπτει από τη δαπάνη αυτή δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 100 ευρώ (10% x 1.000 ευρώ)!
 9. Τα ενοίκια που πληρώθηκαν για τη στέγαση προστατευόμενων τέκνων, τα οποία σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής της οικογένειας. Για τη δαπάνη αυτή ισχύει ό,τι ακριβώς προβλέπεται και για τα ενοίκια κύριας κατοικίας.
Τι να προσέξετε για τις αποδείξεις ενοικίων
Η μείωση φόρου για τα ενοίκια αναγνωρίζεται μόνο όταν ο φορολογούμενος αναγράφει στις οικείες ενδείξεις της ετήσιας αρχικής (εμπρόθεσμης ή εκπρόθεσμης) δήλωσης φόρου εισοδήματος τον ΑΦΜ του εκμισθωτή. Αν πρόκειται για εκμισθωτές που δεν κατοικούν ούτε διαμένουν στην Ελλάδα, μπορεί να αναγράφεται ο ΑΦΜ του πληρεξουσίου ή του νόμιμου εκπροσώπου τους. Για τους ανήλικους εκμισθωτές, που δεν έχουν ΑΦΜ, πρέπει αναγράφεται ο ΑΦΜ του προσώπου που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου. Όσοι παίρνουν στεγαστικό επίδομα, ανεξαρτήτως του ύψους του, δεν δικαιούνται την έκπτωση αυτή. Ομοίως, δεν δικαιούνται αυτήν τη μείωση οι φορολογούμενοι, όταν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ή τα τέκνα που τους βαρύνουν έχουν πλήρη κυριότητα ή κατοχή (επικαρπία, δικαίωμα οίκησης) εξ ολοκλήρου σε οικία με επιφάνεια τουλάχιστον ίση με εκείνη της μισθωμένης κύριας κατοικίας, η οποία βρίσκεται στον ίδιο νομό με τη μισθωμένη.

Ενα παράδειγμα για άγαμο φορολογούμενο
Άγαμος φορολογούμενος που θα δηλώσει στην Εφορία ετήσιο εισόδημα 20.000 από μισθωτές υπηρεσίες (για το 2012) θα πρέπει να πληρώσει κανονικά 2.920 ευρώ για φόρο εισοδήματος.

Όμως:
 • εάν δηλώσει δαπάνη ενοικίου (έως 1.000 ευρώ) γλιτώνει 100 ευρώ φόρο,
 • εάν έχει πραγματοποιήσει ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες 7.000 ευρώ γλιτώνει άλλα 700 ευρώ
 • εάν πλήρωσε για τόκους στεγαστικού δανείου 1.200 ευρώ γλιτώνει άλλα 120 ευρώ
Έτσι, αντί για 2.920 ευρώ, θα πληρώσει 2.000 ευρώ φόρο εισοδήματος.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 5.000 ευρώ στη φετινή φορολογική δήλωση, ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει μαζέψει αποδείξεις σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματός του για το έτος 2012.