Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Μαΐ 2013

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και να απαιτεί αντί να επαιτεί, εάν θέλει να την υπολογίζουν και εάν θέλει στο κλείσιμο της κρίσης να βρεθεί χωρίς καμία απώλεια

Ο γνωστός διεθνολόγος και γεωπολιτικός στρατηγικός αναλυτής, ειδικός σε θέματα ΝΑΤΟ και παγκόσμιας ασφάλειας, κ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος, έχει κατορθώσει πολλές φορές μέσω των αναλύσεών του να προηγηθεί των εξελίξεων, δίνοντας μέσω των προσεγγίσεών του τη δυνατότητα να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τους σχεδιασμούς και να κατανοήσουμε τις κινήσεις των ισχυρών παικτών στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Μετά από μία πρόσφατη επικοινωνία μαζί του, στην οποία του θέσαμε σειρά ερωτήσεων για θέματα μείζονος γεωπολιτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, πήραμε πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις για την Κύπρο, την Γερμανική Ευρωζώνη, τις θέσεις των ΗΠΑ και μία πιθανή επικείμενη σύγκρουση της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο, ενώ άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις του κ. Δρούγου για τα καυτές εξελίξεις της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, τον ρόλο και τις στοχεύσεις της Τουρκίας, του Ισραήλ, του Ισλάμ, των τζιχαντιστών στην Συρία και όχι μόνο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Αιγαίο, την ΑΟΖ, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Θράκη.
Μία συνέντευξη άκρως ενδιαφέρουσα, εφ' όλης της γεωπολιτικής ύλης σχετικά με την μέση Ανατολή έως και τα Βαλκάνια, από έναν άριστο γνώστη της γεωπολιτικής, αλλά και –επίσης- από έναν επιστήμονα με πλήθος αξιόπιστων πηγών και διασυνδέσεων, μέσω των οποίων κατορθώνει να δώσει το στίγμα των εξελίξεων και τον προσανατολισμό που θα πρέπει να έχει η Ελληνική πολιτική, τόσο σε οικονομικό, διπλωματικό αλλά –κυρίως- εθνικό επίπεδο.

Κύριε Δρούγο, τι πιστεύετε πως συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο και που οδηγείται η μεγαλόνησος;
Αναφορικά με την Κύπρο, εκτιμώ πως θα υπάρξει καθυστέρηση στις ενεργειακές εξελίξεις, κυρίως λόγω των όσων συμβαίνουν στην Συρία, αλλά και λόγω του μετα-Συριακού ρόλου που θα έχει η Τουρκία. Επίσης, θεωρώ πως η αστάθεια που υπάρχει σήμερα (και η οποία δεν προβλέπεται να ανατραπεί σύντομα) στην Αίγυπτο και στο Λίβανο, θα λειτουργήσει επίσης αρνητικά για το όμορφο και ταλαιπωρημένο νησί της Αφροδίτης και οι Κύπριοι αδελφοί μας θα πρέπει να περιμένουν τις εξελίξεις στην γειτονιά τους για να μπορέσουν να σχεδιάσουν μία ικανή πολιτική ανόρθωσης και ολικής θα έλεγα επαναφοράς, αφού δεν πρέπει να παραγνωρισθεί πως η Άγκυρα θρασύτατα συνεχίζει να απειλεί και να απαιτεί συνδιαχείριση των Κυπριακών κοιτασμάτων. Δυστυχώς, σε αυτή την χρονική στιγμή και κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ικανούς στήριξης και στήριξης από την Ελλάδα προς την Κύπρο.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ένα έντονο ενδιαφέρον του προέδρου της Κύπρου, κ. Αναστασιάδη, ώστε να υπάρξει συμμετοχή της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, όμως υπάρχουν σαφείς και σοβαρότατες δυσκολίες για τον συγκεκριμένο «γάμο», μέρος των οποίων εκφράσθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουνσεν μέσω των οποίων σκιαγραφήθηκε η άποψη του ΝΑΤΟ περί εκμετάλλευσης των κυπριακών πόρων σε συνδυασμό με την οριστική λύση του Κυπριακού ζητήματος στα πλαίσια του σχεδίου Ανάν. Αρνητικό, επίσης, για την Κύπρο, θεωρώ την παρατεινόμενη αστάθεια της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Προσωπική μου άποψη είναι πως οι σχέσεις μεταξύ Λευκωσίας και Τελ Αβίβ ενδέχεται σε κάποια φάση να επηρεαστούν από τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν τόσο στο Ιράν όσο και στην Γάζα.
Τέλος, πιστεύω πως η Κύπρος όπως και η Ελλάδα θα πρέπει στα προσεχή χρόνια και παρά τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν -ή και αυτά που ενδέχεται να υπάρξουν- θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργειακή και την ναυτική ασφάλεια, καθώς επίσης και σε πιθανές ασύμμετρες απειλές και πιέσεις που θα εκδηλωθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερθήκατε στις οικονομικές δυσκολίες της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, οι οποίες -όπως όλοι γνωρίζουν- πηγάζουν από την Ευρωζώνη και ιδιαίτερα από την Γερμανία. Ποιες νομίζετε ότι θα είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να παραγνωρίσει τους σταθερούς «παίκτες», δηλαδή την Ουάσινγκτον και την Μόσχα;
Δυστυχώς, είναι γεγονός πως υπάρχει μία σαφής παρεκτροπή της Γερμανίας από το Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις στοχεύσεις των δημιουργών της. Είναι εξίσου σαφές πως η Γερμανία της Μέρκελ θα προσπαθήσει μέσα στο προσεχές διάστημα να επιβάλλει και να διατηρήσει την Ευρώπη υπό τον απόλυτο έλεγχό της, δηλαδή να δημιουργήσει ένα καθεστώς αιχμαλωσίας της γηραιάς ηπείρου. Όμως, αυτή η γερμανική προσπάθεια, ενδέχεται μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια να βρεθεί αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ, τόσο πολιτικά και οικονομικά, όσο και ενεργειακά και γεωπολιτικά.
Παρά την διαπιστωμένη στροφή των αμερικανών (προφανώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να εφαρμόσουν μία πολιτική οικονομικών περικοπών) στην Ασία και την Αφρική, η ομάδα των συμβούλων του σημερινού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τζων Κέρι, διατηρεί στενές σχέσεις με την Ευρώπη και τα κέντρα αποφάσεων που επηρεάζουν αισθητά τον κεντρικό άξονα της εφαρμοζόμενης ευρωπαϊκής πολιτικής.
Θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό πως η Γερμανία έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα, έχει δηλαδή περάσει τις «κόκκινες γραμμές», τόσο απέναντι στην Μόσχα, όσο –κυρίως- απέναντι στην Ουάσινγκτον, η οποία έχει αρχίσει να διαπιστώνει πως η γερμανική προτεσταντική πολιτική δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στις σχέσεις των ΗΠΑ και σε χώρες οι οποίες βρίσκονται στον χώρο των παραδοσιακών συμμάχων. Εξάλλου, έχει ήδη καταγραφεί με αρκετή απογοήτευση η στάση του γερμανού υπουργού Οικονομίας κ. Σόιμπλε προς τον αμερικανό ομόλογό του, όταν ο τελευταίος συμβούλευσε σε αλλαγή της υπάρχουσας ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, σε μία πολιτική οικονομικής χαλάρωσης και απομάκρυνσης από την δολοφονική λιτότητα για τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών.
Έτσι, η πλήρης ενίσχυση των πιέσεων των ΗΠΑ κατά των Γερμανών, αναμένεται πως θα αρχίσει από τον επόμενο μήνα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου κ. Μπάρακ Ομπάμα (να σημειωθεί πως αυτή η επίσκεψη δεν είναι καθόλου τυχαία, ιδιαίτερα μάλιστα αφού γίνεται τρεις μόλις μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές).
Υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα ο καταγεγραμμένος ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, να επεκταθεί ακόμη και μέσα στο ΝΑΤΟ, όπου δεν θα αποτελέσουν έκπληξη οι πολλές και ισχυρότατες εντάσεις. Ειδικά αυτή την περίοδο, κατά την οποία το ΝΑΤΟ επεκτείνεται και παγκοσμιοποιείται μέσω επαφών με 47 κράτη και η Γερμανία έχει προσανατολιστεί στην οικονομική ομηρία της Ευρώπης.
Είναι απολύτως σαφές πως πολύ σοβαρά θέματα – καταλύτες των εξελίξεων θα είναι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης (συγκεκριμένα μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας), αλλά και οι εξελίξεις στην Βαλτική και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που γίνονται εκεί, ενώ οι σκανδιναβική καταγεγραμμένη στάση προσέγγισης και αισθήματος ασφάλειας στο ΝΑΤΟ και η γενικότερη αρκτική ασφάλεια. Δεν θα πρέπει να παραγνωρισθεί το δημοψήφισμα της Σκωτίας, αλλά και μία πάρα πολύ πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης.
Σε σχετική μου αρθρογραφία έχω θέσει σε παγκόσμιο επίπεδο ένα πολύ σαφές ερώτημα: Τι εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ σήμερα; Σε τι μπορεί να εξυπηρετήσει, τη στιγμή που έχει αλλάξει άρδην το παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό, επέρχεται μία ακόμη αλλαγή –με άγνωστα αποτελέσματα- και μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο πλήθους αλλαγών, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βρει το θάρρος και τα κατάλληλα επιχειρήματα να τοποθετηθεί ως προς την χρηστικότητά του τόσο στο σήμερα όσο και στο αύριο.

Μιλώντας για γεωπολιτική, για την Ανατολική Μεσόγειο, για επικείμενες αλλαγές αλλά και για την Ευρώπη, πολλοί αναλυτές έχουν καταδείξει μία τάση ισχυροποίησης του Ισλάμ, γιγάντωσης της πολιτικής του πλευράς και ισχυρής χρήσης του στρατιωτικού του σκέλους. Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε και σχολιάστηκε έντονα τόσο στην Λιβύη όσο και στην Αίγυπτο. Σήμερα, στην περίπτωση της Συρίας, εμπλέκεται και το Ισραήλ, το οποίο διαπιστώνει πως αρχίζει να περιβάλλεται από τζιχαντιστές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ή της Μέσης Ανατολής, αφού όλοι γνωρίζουν πως το Ισραήλ είναι ένα κράτος που δεν πρόκειται να αποδεχθεί μείωση ή απώλεια των γεωπολιτικών του θέσεών του στην περιοχή.
Πολύ σωστά επισημαίνετε τόσο το Ισλάμ και την γιγάντωσή του, όσο και τον πρωταγωνιστή των επικείμενων εξελίξεων, δηλαδή το Ισραήλ, το οποίο για πρώτη φορά ενδέχεται να έχει περιφερειακά των συνόρων του άλλου είδους εχθρούς.
Για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος, τονίζω πως εάν στην Συρία οι σουνίτες κατορθώσουν να επιβληθούν, τότε το Ισραήλ θα συνορεύει με χώρα που θα κυβερνούν τζιχαντιστές ισλαμιστές, των οποίων ο ρόλος αλλά και οι διαθέσεις δεν πρόκειται να μην υπολογισθούν ή να μην αντιμετωπισθούν επαρκώς από το Τελ Αβίβ. Σήμερα δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι η Συρία του αύριο, λόγω της ρευστής κατάστασης που ισχύει στο εσωτερικό της χώρας σήμερα. Έτσι, το Τελ Αβίβ είναι σαφές πως πέρα από την πυρηνική απειλή που θα έχει από το Ιράν (το Ισραήλ έχει δηλώσει πως μέχρι τα τέλη του 2013 ή του 2014 το Ιράν θα έχει καταστεί πυρηνική δύναμη), θα έχει να αντιμετωπίσει και μία σαφέστατη αστάθεια στα σύνορα με το νότιο Λίβανο, ένα πιθανά μουσουλμανικό καθεστώς στην Συρία απολύτως αρνητικό προς το Ισραήλ, μία Ιορδανία που θα παλεύει στην αβεβαιότητα, ένα παλαιστινιακό κράτος με ασαφείς θέσεις αλλά με την Χαμάς πολύ πιο ισχυρή λόγω της αύξησης του ισλαμισμού στην περιοχή, ενώ στο Κάιρο η μουσουλμανική αδελφότητα έχει ήδη το πάνω χέρι και κυβερνά την χώρα. Όλα αυτά είναι και θα είναι απολύτως αρνητικά για το Ισραήλ, ενώ δεν είναι λίγοι στο Τελ Αβίβ εκείνοι που ήδη αναφέρονται σε ευθείες απειλές ύπαρξης του Ισραηλινού κράτους.
Μέσα σε αυτό το καθεστώς αυξανόμενης απειλής, το Ισραήλ αναμένει την αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν, ώστε να υπάρξει μία εκτόνωση της ύφεσης. Σε περίπτωση, όμως, που η Ουάσινγκτον δεν αποφασίσει να περάσει σε στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, τότε θεωρείται πολύ πιθανό ένα προληπτικό -αλλά και πολύ μεγάλης ισχύος- χτύπημα του Ισραήλ.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως οι ΗΠΑ μπορούν να πετύχουν ένα τέτοιο χτύπημα (στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν σε Φόρντο, Νατάνζ, Αράκ κ.α.), φέρνοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην «θερμή» μέση Ανατολή. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα αφού λόγω της απόστασης δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του χώρους υποστήριξης ενός παρατεταμένου χτυπήματος του Ιράν, αλλά κυρίως λόγω του ότι μία στρατιωτικού τύπου επίθεση στο Ιράν θα εξεγείρει κατά του Τελ Αβίβ τα υπόλοιπα αραβικά κράτη.

Αυτή την περίοδο και με επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Συρία, βλέπουμε δύο «παίκτες» να επανέρχονται στο προσκήνιο. Αναφερόμαστε στην Τουρκία και το Ισραήλ και στις μεταξύ τους σχέσεις. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη; Τι νομίζετε πως θα συμβεί, αφού η Τουρκία φέρεται σαν πειρατής και απειλεί άμεσα γεωπολιτικές συμφωνίες του Τελ Αβίβ με την Λευκωσία.
Δεν πρόκειται για προφητεία, αλλά όλα δείχνουν πως οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ θα βελτιωθούν κάτω από την ασφυκτική πίεση των ΗΠΑ. Δεν βλέπω όμως να υπάρξει σημαντική βελτίωση ή έστω και επαναφορά των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στα επίπεδα προ του «Μαβί Μαρμαρά». Πιστεύω πως οι δύο χώρες θα προχωρήσουν ακόμη και σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και σε οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των οποίων και η αγορά Ισραηλινού στρατιωτικού εξοπλισμού από την Άγκυρα. Προσωπικά θεωρώ τη Γάζα ως κλειδί για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αν εκεί βελτιωθεί η κατάσταση, τότε Τουρκία και Ισραήλ θα έρθουν πιο κοντά.
Επίσης, πολλά κρίνονται και από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα από το τι θα ζητήσει – απαιτήσει η Άγκυρα. Επειδή όμως, κρίνω πως οι ΗΠΑ έχουν πάρει την απόφαση οριστικής γεωπολιτικής επαναφοράς τους στην ανατολική Μεσόγειο, θεωρώ πως οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ θα είναι κατά πολύ αμερικανοκίνητες. Καταλήγω σε αυτό λόγω των όσων συμβαίνουν στην Συρία, στο Ιράν αλλά και στο Παλαιστινιακό, και της ιδιαίτερα στενής σχέσης που υπάρχει μεταξύ συμβούλων του Ομπάμα τόσο με το Κατάρ όσο και με τις μουσουλμανικές αδελφότητες.

Στα όσα μέχρι στιγμής είπατε, υπάρχει παντού η Συρία. Εμφανίζεται ως καταλύτης της επόμενης ημέρας ή και ως η χώρα η μορφή της οποίας θα λειτουργήσει ως το στοιχείο εκείνο που θα προσδιορίσει τη νέα γεωπολιτική μορφή της περιοχής.
Στην Συρία, διαψεύστηκαν πολλοί αναλυτές μέσα στους τελευταίους 27 μήνες του Άσαντ. Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να υπάρξει ένας κατακερματισμός της Συρίας σε τέσσερα ή πέντε κομμάτια. Αυτό όμως δεν το βλέπω να γίνεται άμεσα.
Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο, επίσης, να επεκταθούν οι σημερινές συγκρούσεις και σε άλλες χώρες, όπως το Ιράκ, το Λίβανο και το Κουρδιστάν. Σε βάθος χρόνου και σε εμβρυακή κατάσταση ένα ιδιότυπο βόρειο Ιράκ, οι αμερικανοί φαίνεται πως ευνοούν απερίφραστα ένα κουρδικό κράτος, το οποίο όμως δεν βλέπω να υλοποιείται βραχυπρόθεσμα. Αξίζει όμως να τονιστεί πως οι Αμερικανοί είναι ήδη θετικοί σε μία τέτοια εξέλιξη.
Αυτή τη στιγμή στην Συρία υπάρχει ένα αδιέξοδο. Ένα σύνθετο αδιέξοδο. Κανένας δεν φαίνεται ότι μπορεί να επικρατήσει. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως η Μόσχα θα διατηρήσει την εύνοιά της προς τον Άσαντ μέχρι τέλους. Εξάλλου, ο Άσαντ μπορεί να πιεστεί από τις ΗΠΑ με πολλούς τρόπους, όπως το να δοθούν όπλα στους ισλαμιστές τζιχαντιστές, αλλά με άμεσο κίνδυνο αυτά τα όπλα να περάσουν μέσω της Αλ Νούσρα στην Αλ Κάιντα. Μία άλλη επιλογή της Ουάσινγκτον είναι να υιοθετηθούν ανθρωπιστικές ζώνες και διάδρομοι επικοινωνίας, με σοβαρό όμως το ενδεχόμενο να εμπλακούν οι αμερικανοί σε συγκρούσεις σε αυτές τις περιοχές. Μία λύση θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση ζώνης εναέριου αποκλεισμού της Συρίας, οπότε σε αυτή την περίπτωση εμπλέκονται και αεροπορικές δυνάμεις τω ΗΠΑ. Συζητείται ακόμη και η περίπτωση άσκησης πιέσεων και σκληρών οικονομικών κυρώσεων προς την Δαμασκό.
Γενικά, οι αμερικανοί δεν έχουν καθόλου καλές επιλογές μπροστά τους για την Συρία. Ο Άσαντ δεν είναι Καντάφι, ούτε η Συρία είναι Υεμένη. Λογικά θεωρώ πως ο Άσαντ βρίσκεται μπροστά στην πτώση του. Για να συμβεί αυτό, όμως, υπάρχουν πολλά ανοιχτά κεφάλαια τόσο πριν όσο και μετά από την πτώση του σημερινού Σύριου προέδρου. Και, δυστυχώς, η επόμενη ημέρα δεν εγγυάται για τίποτε θετικό, ενώ θεωρείται ως πιθανότερη εξέλιξη να ξημερώσει ένα πολύ τραγικό και πολύ χειρότερο αύριο για την Συρία.

Η Συρία σήμερα μοιάζει με καζάνι που βράζει. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Τουρκία ενδιαφέρεται για να συμμετάσχει –έστω και σε δεύτερο επίπεδο- στην επόμενη ημέρα. Όμως, η Τουρκία είναι γείτονας της Ελλάδας και ήδη έχει δείξει τις διαθέσεις της για τα ενεργειακά απέναντι στην Κύπρο, ενώ οι μέχρι σήμερα δηλώσεις τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων δείχνουν πως υπάρχουν μείζονα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τουρκικές απαιτήσεις σε Ελληνικές θαλάσσιες περιοχές (ΑΟΖ). Ταυτόχρονα η στάση της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Θράκη εκδηλώθηκε με το περίφημο kazn – kazan του Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης με τον Αντώνη Σαμαρά. Τι νομίζετε ότι συμβαίνει, θα ή συμβεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι οποίες μπορεί να διαφημίζονται ως καλές, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε οι διαφημίσεις πολύ σπάνια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα…
Ερχόμενοι στα Ελληνοτουρκικά και τονίζοντας το μείζονος σημασίας θέμα για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δηλαδή την ΑΟΖ, θεωρώ πως επί του παρόντος και κάτω από αμερικανικές πιέσεις δεν ανοίγει η κυβέρνηση δυνατά το κεφάλαιο της ΑΟΖ. Ενδεχομένως αυτό να γίνει πραγματικότητα από την επόμενη κυβέρνηση, εάν αυτή θα είναι περισσότερο φιλο-αμερικανική.
Προσωπικά, ως την ισχυρότερη απειλή προς την Ελλάδα είναι η Τουρκία. Και πρόκειται για ασύμμετρη απειλή της ευρύτερης περιοχής της νοτιο-ανατολικής Δωδεκανήσου, όπου οι τούρκοι επιδιώκουν να αποκομίσουν οφέλη μέσα από μία συστάδα μικρονησιών και του Καστελλόριζου. Σε εκείνη την περιοχή εστιάζω αρχικά τις ανησυχίες μου και δεν βλέπω πως είναι δυνατόν να συμβεί κάτι σε κάποιο άλλο μέρος του Αιγαίου.
Όλες οι μελέτες των τουρκικών πολεμικών ακαδημιών δείχνουν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις θαλάσσιες (και όχι μόνο) περιοχές που βρίσκονται μεταξύ Κρήτης, Κύπρου, Καλύμνου και Καστελλόριζου.
Επειδή γίνεται πολύ συζήτηση, για μία σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προσωπικά δεν διαβλέπω κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σε μία γενικευμένη μορφή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να θεωρείται απίθανη μία επανάληψη ενός θερμού επεισοδίου (ίσως και μεγαλύτερης ισχύος) όπως αυτό των Ιμίων. Κάτι τέτοιο το βλέπω ως αρκετά πιθανό.
Δυστυχώς, η Ελληνική πλευρά δείχνει στοιχεία φοβικότητας, αναιμικότητας και μη κατανόησης αντιμετώπισης της τουρκικής στάσης. Δυστυχώς, αυτή την περίοδο δεν έχουμε και την απαραίτητη οικονομική και στρατιωτική δύναμη για να κάνουμε πολλά…, άρα έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο απαιτείται να επιλυθεί, αν είναι δυνατόν και… χθες. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή οφείλει να μελετήσει με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή για το ποια θα είναι η θέση της και αν θα της άρμοζε το νέο υπό διαμόρφωση ΝΑΤΟ.
Επίσης, η χώρα μας θα πρέπει να προωθήσει τις σχέσεις της με την Κίνα, την Ινδία και γενικότερα με τις ανερχόμενες χώρες του G20.
Μέσα στα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, έχουμε και την ανύπαρκτη έως στατική διπλωματία.
Δεν αρνούμαι ή δεν εξορκίζω τις καλές σχέσεις με την Ρωσία, οι οποίες θα πρέπει να είναι παγιωμένες και όχι παγωμένες. Αρκεί όμως στις διακρατικές μας σχέσεις να επιδιώκουμε και κάποιες εγγυήσεις, αντί της μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενης πολιτικής των υποκύψεων ή των κενών λόγων. Είναι παράδοξο έως και ηλίθιο το να περιμένουμε κάποια νέα ορλοφικά να μας σώσουν… Η Μόσχα μέχρι το 2015 δεν θα είναι ισχυρή δύναμη απέναντι στις ΗΠΑ. Επίσης, η Κίνα υπολογίζεται ως δύναμη και ισχυρός σύμμαχος για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και όχι για την Ευρώπη ή την Βαλκανική.
Εστιάζω την προσοχή μου και τονίζω πως πρέπει να δίνεται η δέουσα προσοχή σε απειλές από ασύμμετρους παράγοντες, όπως είναι οι Αλβανοί Κοσοβάροι, για τους οποίους δεν αποκλείω πως σε κάποια φάση θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν μεθοριακό επεισόδιο.

Αναφερθήκαμε στα Ελληνοτουρκικά, αλλά δεν κάνατε καμία αναφορά για την Θράκη. Γιατί; Πιστεύετε πως δεν υπάρχει εθνικός κίνδυνος ή πως δεν αποτελεί ειδική περίπτωση αυτή η γεωγραφική ακριτική περιοχή της Ελλάδας;
Το αντίθετο θα έλεγα. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Θεωρώ πως η Θράκη είναι το πεδίο άσκησης της απόλυτης λειτουργίας της Άγκυρας και πίεσης της Ελλάδας, το οποίο λειτουργεί ως παράδειγμα για την διασπορά της τουρκικής εξωτερικής εντός της Ελλάδας.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο στην Θράκη οι Τούρκοι και οι πράκτορές τους παρακολουθούν τις οικονομικές αλλά και τις στρατιωτικές εξελίξεις. Έχουν προσανατολιστεί ιδιαίτερα στην Βουλγαρική ορεινή Ροδόπη, όπου έχουν ρίξει το μεγάλο βάρος των ενεργειών τους. Με αυτό τον τρόπο εισβάλουν και στην ασταθή Βουλγαρία.
Πολλοί μίλησαν στο παρελθόν για Κοσοβοποίηση της Θράκης. Έτσι, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και στην διείσδυση του σουνιτικού Ισλάμ στο Κόσοβο, στην Αλβανία, στα Σκόπια, στη Βοσνία, στο Σαντζάκι της Σερβίας, αλλά και στην Βουλγαρία. Και αυτή η διείσδυση πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα και να μας προβληματίσει αρκούντος.
Την ίδια στιγμή προβληματισμό πρέπει να μας δημιουργήσει και η είσοδος ρευστού από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία, το Μόναχο και το Βερολίνο. Αυτή η κινητικότητα (κυρίως) μαύρου χρήματος δηλώνουν πως κάποιοι ετοιμάζουν κάτι σε βάθος χρόνου. Αν συνδυάσουμε πως αυτά τα χρήματα έχουν ως προορισμό τους «τουρκογενείς» της Ελληνικής Θράκης, τότε ο προβληματισμός γίνεται ανησυχία για τους ό,ποιους σχεδιασμούς.
Παρ’ όλα αυτά κι επειδή η Τουρκία ακολουθεί μία σαφή πολιτική μικρών προκλήσεων και στη συνέχεια περιμένει να γίνει κάποιο λάθος από την Ελληνική πλευρά, επειδή η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για οποιαδήποτε αναταραχή στο εσωτερικό της χώρας λόγω ιδιαίτερα αυξημένης οργής των πολιτών, η Τουρκία έχει αποφασίσει να είναι παρατηρητής στην Θράκη. Έτσι, δε νομίζω πως μπορεί να υπάρξει κάποια αναταραχή.
Η Τουρκία όμως, μέσω συγκεκριμένων μηχανισμών –αλλά και λόμπι που έχει δημιουργήσει- λειτουργεί με μία επιθετική προπαγάνδα προς την Ελλάδα. Αυτή η προπαγάνδα εστιάζεται ιδιαίτερα στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.
Ταυτόχρονα, η πολυσύνθετη διείσδυση της Τουρκίας στην Θράκη, γίνεται και μέσω του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο δρα ξεκάθαρα για λογαριασμό της Άγκυρας και επιχειρεί την οικονομική του είσοδο στην Θράκη. Η ίδια τάση εκ μέρους του Αζερμπαϊτζάν υπάρχει και στην Αθήνα, όπου αν και μικρή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δραστήρια. Αν τώρα ακολουθήσουμε τους δρόμους του χρήματος, όλοι αντιλαμβανόμαστε που θα καταλήξει αυτό. Η δική μου ανησυχία όμως, και θέλω να την επαναλάβω σε όλους τους τόνους, εστιάζεται στην περιοχή της Δωδεκανήσου…

Κλείνοντας, τι θα θέλατε να πείτε ως επίλογο;
Θεωρώ πως η χρονική περίοδος που ζούμε, πλήρης γεωπολιτικών ανακατατάξεων, είναι κομβική για την χώρα μας. Με δεδομένο πως η Ελλάδα είναι «μαγαζί γωνία» και πως βρίσκεται στο γεωπολιτικό και γεωοικονομικό επίκεντρο της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου, ευελπιστώ πως εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την χάραξη και την εφαρμογή της εθνικής μας πολιτικής, θα αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων και θα γίνουν περισσότερο επιθετικοί, ζητώντας μερίδιο για την επόμενη ημέρα. Πιστεύω πως έτσι θα κατορθώσουν να διατηρήσουν τα ήδη κεκτημένα της χώρας, αντί των σοβαρών κινδύνων που σήμερα την απειλούν με πιθανές απώλειες…

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί να εκβιάζουν την κοινωνία.
Δεν μπορούν να κρατάνε σε ομηρία τους μαθητές και τους γονείς τους.
Αυτά λένε όλοι οι πολιτικοί, όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, όλοι οι δημοσιογράφοι.
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο εκβιασμούς.
Δεν αντέχει άλλο τους εκβιαστές εκπαιδευτικούς.
Τους εκβιαστές...
  • Εργαζομένους του μετρό.
  • Ταξιτζήδες.
  • Ναυτικούς.
  • Γιατρούς.
  • Φαρμακοποιούς.
  • Δημοσίους υπαλλήλους.
  • Εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.

Αφού οι παραπάνω δεν είναι κοινωνία, δεν ανήκουν στον λαό, ποιοι είναι η κοινωνία;
Κοινωνία μήπως είναι το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων;
Μήπως είναι το ενάμιση εκατομμύρια εργαζόμενοι που καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις τους και χάνουν το 30% του μισθού τους;
Μήπως είναι οι 300 απο τους 700 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν το ταμείο τους και μένουν ανασφάλιστοι;
Ούτε αυτοί είναι κοινωνία;
Μήπως είναι κοινωνία τα 3 εκατομμύρια που δεν πήγαν να ψηφίσουν κανένα κόμμα απο αντίδραση στο πολιτικό σύστημα; Αποκλείεται, ούτε αυτοί είναι κοινωνία.
Κοινωνία μήπως είναι οι 6 εκατομμύρια  που ψήφισαν κατάργηση χαρατσιών, επανεκκίνηση της οικονομίας, ψήφισαν αριστερούς και τους βγήκαν πιο δεξιοί και απο τους δεξιούς;
Κοινωνία μήπως είναι ο Σύριζα;
Μήπως είναι το ΚΚΕ;
Μήπως είναι η Χρυσή Αυγή;
Μήπως είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;
Γιατί εκτός απο την κυβέρνηση και αυτοί είναι αντίθετοι στην απεργία των εκπαιδευτικών.
Τελικά κοινωνία είναι οι 300 της Βουλής.
Και μετά γκρινιάζουμε ότι δεν υπάρχει συνεργασία στην πολιτική, ότι δεν μπορούν να τα βρουν για το καλό του τόπου, της πατρίδας.
Τέτοια αγαστή συνεργασία των 300 εναντίον μας έχετε ξαναδεί στην ιστορία;
Μάλλον θα τα βλέπουμε συχνά απο εδώ και πέρα.
Είναι ξεκάθαρο πλέον.
Είναι αυτοί και εμείς. 

Από ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ, μονταζ ΓρέκιΌλα ξεκίνησαν και σχεδιάστηκαν με την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ. Το σχέδιο υλοποιήθηκε κατά γράμμα και σήμερα όλοι οι Έλληνες βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτού του πανούργου σχεδίου. Ενός σχεδίου που σχεδιάστηκε σε συνεργασία των τραπεζιτών-τοκογλύφων-κερδοσκόπων δανειστών της χώρας με τους εκάστοτε κυβερνώντες της χώρας.

Αρχικά, η είσοδος της χώρας στο ευρώ έγινε με μια ισοτιμία που ήταν καταστροφική για την Ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα και οι Έλληνες έδωσαν 340,75 δραχμές για να πάρουν 1 (ένα) ευρώ!!..
Αυτόματα όλες οι αμοιβές, οι μισθοί και οι συντάξεις μετατράπηκαν σε απόλυτους αριθμούς σύμφωνα με την ισοτιμία.
Αντίθετα, η αγορά άρχισε να… καλπάζει, με τις τιμές καθημερινά να παίρνουν την ανηφόρα, έχοντας απέναντί της ένα κράτος ανύπαρκτο, που έκανε πώς δεν έβλεπε, αφήνοντας τους κερδοσκόπους και την αγορά ανεξέλεγκτη. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα αγαθό που άξιζε 100 δραχμές, άρχισε να πωλείται 1 ευρώ ή έστω 0,80 σέντς, δηλαδή 300 περίπου δραχμές, αυξημένο κατά 200% τουλάχιστον…
Οι μισθοί και οι αμοιβές όμως στα ίδια…
Οι τιμές δεν αυξήθηκαν μόνο στα καταναλωτικά προϊόντα αλλά σε όλο το φάσμα της αγοράς… Στα ακίνητα, στα αυτοκίνητα, στα είδη ρουχισμού… σε όλα τα αγαθά…

Εδώ, δυστυχώς ο Έλληνας καταναλωτής δεν αντέδρασε και άφησε να κυλήσουν τα πράγματα όπως τα είχαν σχεδιάσει οι ύπουλοι και πανούργοι κάθε λογής κερδοσκόποι…
Σ’ αυτή την κατάσταση, ο Έλληνας καταναλωτής άρχισε να ψάχνει τρόπους προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εξασφάλιση των αναγκών του….
Άρχισαν έτσι οι πιέσεις των συνδικαλιστών των εργαζομένων προς την κυβέρνηση για αύξηση των αμοιβών, των μισθών και των συντάξεων, αντί να πιέζουν για μείωση ή καθήλωση των τιμών στην περίοδο πριν το ευρώ, επι δραχμής…

Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, άρχισε να υλοποιείται το δεύτερο μέρος του σχεδίου, μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι οι τραπεζίτες οι οποίοι “άνοιξαν” τις πόρτες τους, δίνοντας δάνεια… κάθε λογής δάνεια προς τον κάθε καταναλωτή, χωρίς προυποθέσεις…
Καταναλωτικά, στεγαστικά, διακοποδάνεια, εορτοδάνεια…
Και όλα αυτά για να καλυφθούν οι καταναλωτικές ανάγκες των οικογενειών, των εργαζομένων που έβλεπαν ότι οι αμοιβές τους δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.
Γνώριζαν οι τραπεζίτες ότι τα δάνεια που έδιναν έτσι ασύστολα και ανεξέλεγκτα, ότι θα τα έπαιρναν πίσω υπερπολλαπλάσια, χρεώνοντας τόκους υπέρογκους και σε πολλές περιπτώσεις χρεώσεις που στη συνέχεια κρίθηκαν από τα δικαστήρια καταχρηστικοί…

Αυτό το ανεξέλεγκτο χρήμα που έπεφτε στην αγορά ως δάνειο, κινητοποίησε το σύνολο της αγοράς που λειτουργούσε αυξάνοντας καθημερινά την κατανάλωση και την πώληση κάθε είδους αγαθών.
Δημιούργησε όμως ταυτόχρονα και μια κατάσταση υπερπληθωρισμού, λόγω βασικά της ποσότητας του κυκλοφορούντος χρήματος και της τεράστιας αύξησης των τιμών κυρίως των ακινήτων όπου ένα διαμέρισμα 100 τ.μ, ανάλογα με την περιοχή μπορούσε να πωληθεί προς 300.000 ευρώ, δηλαδή γύρω στα 100 εκατομμύρια δραχμές, η τιμή του δε επί δραχμής δεν ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια δραχμές…

Όλα αυτά έγιναν υπό την πλήρη κάλυψη του κρατικού μηχανισμού που και αυτό παράλληλα κέρδιζε τεράστια ποσά λόγω της αυξημένης κατανάλωσης και της φορολόγησης των προϊόντων.
Μόνο από τις αγοραπωλησίες των ακινήτων τα δημόσια ταμεία γέμισαν από τη φορολογία μεταβιβάσεων ακινήτων, αυτοκινήτων και πάσης φύσεως αγαθών…

Όλοι λοιπόν περιστασιακά κερδισμένοι…
Και οι καταναλωτές που είχαν αυτό που επιθυμούσαν και οι πωλητές, τραπεζίτες, κράτος που εισέπρατταν τόκους, φόρους…

Το σχέδιο όμως δεν ήταν αυτό. Το σχέδιο ήταν να λεηλατηθούν όλα τα εισοδήματα και οι περιουσίες των Ελλήνων οικογενειαρχών, εργαζομένων, επιχειρηματιών…
Απλά, άρχισαν να το υλοποιούν, κλείνοντας αρχικά τις τραπεζικές χορηγήσεις δανείων, αφού εγκλώβισαν όλους τους Έλληνες εκεί που ήθελαν, δηλαδή στη δίνη του δανεισμού, της υπερχρέωσης και της υποθήκης των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν μέσω του δανεισμού.
Στη συνέχεια, τα συνεταιράκια τους κυβερνητικοί, άρχισαν τις μειώσεις μισθών, αμοιβών, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το τρίτο και τελευταίο στάδιο της μεγάλης ΑΠΑΤΗΣ…
Έφεραν στο σκηνικό της τραγωδίας εκεί ακριβώς που ήθελαν με την ταυτόχρονη ύπαρξη πέντε προϋποθέσεων που αποτελεί και το μείγμα της σημερινής εξαθλίωσης και καταστροφής των Ελλήνων και των εισοδημάτων τους:
1. Υπερχρέωση
2. Μείωση αμοιβών
3. Εξαφάνιση του τραπεζικού δανεισμού
4. Πτώση της αγοράς και εξαφάνιση της καταναλωτικής κινητικότητας
5. Αύξηση της φορολογίας.
Ο εγκλωβισμός των καταναλωτών ολοκληρώθηκε, το δόκανο έκλεισε και το “ποντικάκι”-Έλληνας καταναλωτής, παγιδεύτηκε αφού τσίμπησε το “τυράκι” δόλωμα και πιάστηκε στην παγίδα…

Ενορχηστρωμένο σχέδιο, πανούργο, σχεδιασμένο από πανούργους και ψυχρούς εκτελεστές…
Η λογική λέει, πώς ΔΕΝ είναι δυνατόν να μειώνονται οι αμοιβές, να αυξάνονται οι τιμές και οι φόροι και να μπορεί ο εργαζόμενος να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει στις καθημερινές τους ανάγκες…
Το γνωρίζουν αυτό οι πανούργοι εκτελεστές…
Δεν τους ενδιαφέρει όμως…
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και μόνο αυτό…

Σβήνοντας λοιπόν η αγορά, τη σκυτάλη των τραπεζών οι οποίες εξασφαλίστηκαν κατάσχοντας σπίτια, ακίνητα, αυτοκίνητα, πήρε το άλλο πανούργο συνεταιράκι, το κράτος… για να συνεχίσει το ανίερο έργο της εξαθλίωσης και ολοκληρωτικής καταστροφής της Ελληνικής Οικογένειας και του Έλληνα Πολίτη…
Μειώνοντας τους μισθούς, τις συντάξεις, τις παροχές σε καθημερινή βάση και σε πολλές περιπτώσεις αναδρομικά (!!!!!) από το 2010…
Αυξάνοντας τους φόρους, τις τιμές των καυσίμων, των τιμολογίων των δημόσιων επιχειρήσεων ηλεκτρισμού, νερού…
Η πλήρης ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ εις βάρος του Ελληνικού Λαού και της Ελληνικής Οικογένειας…

Όπως ήταν φανερό, η Ελληνική Οικογένεια και η κάθε είδους επιχείρηση, δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει σ’ αυτή την καταιγίδα φόρων και λεηλασίας των εισοδημάτων…
Το πανούργο όμως κράτος δεν σταμάτησε εκεί…
Καθημερινά, εκβιάζει, απειλεί το σύνολο των Ελλήνων με κατασχέσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις εάν είναι δυνατό όλων των Ελλήνων, λόγω χρεών τα οποία χρέη το ίδιο το κράτος δημιούργησε εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών, καταναλωτών… με τις υπέρογκες φορολογήσεις και τις ταυτόχρονες μειώσεις των μισθών, συντάξεων και κάθε είδους αμοιβών…
Με τα χαράτσια της ΔΕΗ, με τα κάθε είδους άλλα χαράτσια στα ακίνητα, στα αγαθά, στις υπηρεσίες…
Φόρους και χαράτσια που εισπράττει και τα αποδίδει άμεσα στα ταμεία των ξένων δανειστών…

Με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα, το κράτος έχει υπό τη σκέπη και ευθύνη του να εξασφαλίσει την ανθρώπινη διαβίωση των πολιτών, την προστασία τους, την ασφάλειά τους, την εργασία τους…
Οι τελευταίες ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ κυβερνήσεις έχουν καταστρατηγήσει απόλυτα το Ελληνικό Σύνταγμα, εις βάρος του Λαού…
Και συνεχίζουν να το παραβιάζουν καθημερινά παίρνοντας αποφάσεις που λεηλατούν και καταστρέφουν το Λαό και την Ελληνική Οικογένεια…

Το Ελληνικό Κράτος που εκπροσωπείται από τους πρώην και σημερινούς κυβερνώντες, εις γνώση τους, καταστρέφουν τον Ελληνισμό, τη χώρα, διαπράττοντας τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ εις βάρος του…
Και η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι οδήγησαν τον Έλληνα Πολίτη στην παγίδα της υπερχρέωσης, του υπερδανεισμού, και στη συνέχεια μείωσαν δραματικά τις αμοιβές δημιουργώντας το σημαντικό οικονομικό κενό, το οικονομικό έλλειμμα σε κάθε Ελληνική Οικογένεια…

Πανούργο σχέδιο από πανούργους εμπνευστές…
Το χειρότερο είναι ότι σ’ αυτό συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει το επίσημο Ελληνικό Κράτος μέσω των σημερινών κυβερνώντων…
Να γνωρίζουν όμως όλοι αυτοί που συμμετείχαν και συμμετέχουν στο ανίερο αυτό σχέδιο εξαφάνισης του Ελληνισμού και των Ελλήνων, ότι έχουν καταγραφεί και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του Λαού…

Στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, είναι υπόλογοι για την ολοκληρωτική καταστροφή της ΕΛΛΑΔΑΣ και των ΕΛΛΗΝΩΝ…

ΓΑΤΟΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ
 
Τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου πληρώθηκαν 2 και 3 φορές παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, υποστηρίζει ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Φράγκος

Ως τη μεγαλύτερη απάτη και τη βασική πηγή πλουτισμού πολιτικών, προμηθευτών και διοικητικών παραγόντων χαρακτηρίζει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στον τομέα των εξοπλισμών ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Φράγκος.
Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο νυν αμυντικός αναλυτής περιγράφει το παζάρι των εξοπλισμών, κάνοντας λόγο για «φαγοπότι».

Ειδικότερα, ο κ. Φράγκος εξηγεί τον τρόπο που λειτουργούσε το «παιχνίδι» με τις μίζες και υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ο εκάστοτε υπουργός ζητούσε μίζα 6%, ενώ την ίδια ώρα η προμήθεια του εμπόρου ήταν της τάξεως του 2%, ήταν λογικό ότι ο έμπορος θα προσέθετε στον προϋπολογισμό όχι μόνο το ποσοστό του υπουργού, αλλά τουλάχιστον ένα 10% , ώστε και ο ίδιος να μπορούσε να επωφεληθεί αλλά παράλληλα να είχε και περιθώριο για απρόοπτα «λαδώματα», σε περίπτωση που στην πορεία άνοιγε η… όρεξη και σε άλλους εμπλεκόμενους.

Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα πολλά προγράμματα να πληρώνονται τελικά 2 και 3 φορές παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό και μάλιστα χωρίς να έχουν καν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, αυτό συνέβαινε κατά κόρον επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και του διαδόχου του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνας, ο υποστράτηγος επισημαίνει ότι «το φαινόμενο από το 1995 και μετά ξεπέρασε τα όρια, γιατί άρχισαν να εισρέουν τα τρισεκατομμύρια».
«Στο υπουργείο υπήρξε αδιαχώρητο συμβούλων και “ειδικών” και εμφανής εμφύλια διαμάχη για τον έλεγχο των εξοπλισμών», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Φράγκου, από το μεγάλο αυτό φαγοπότι στα εξοπλιστικά ο κάθε Έλληνας, «ακόμα και αυτός που βρισκόταν στην κοιλιά της μάνας του», χρεώθηκε με 60.000 ευρώ!Κόλαφο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα του Μνημονίου αποτελεί η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα έκθεση ακυρώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αισιόδοξη ρητορείας της Μνημονιακής κυβέρνησηςκαι αποκαλύπτει όλα τα λάθη της μνημονιακής πολιτικής, που οδηγούν αναπόφευκτα σε νέα μέτρα που θα ανατροφοδοτούν την ύφεση. Ελπίζω να μην τους απολύσουν και αυτούς.

Διαβάστε την έκθεση κόλαφος, που δεν την έγραψε ούτε ο Κρούγκμαν, ούτε ο Λαπαβίτσας και ούτε ο Βαρουφάκης....Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Απεργία αποφάσισαν οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης; Την επιστράτευσή τους αποφάσισε η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη! Μέλος της ΝΔ είναι ο δεξιός πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, που τόλμησε να βάλει τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας των εκπαιδευτικών; Τον διαγράφει ακαριαία από τη ΝΔ ο δεξιός Σαμαράς! Όχι, κύριοι, εκβιαστής δεν είναι η κυβέρνηση που ακριβώς πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις προωθεί εξοντωτικά μέτρα εναντίον των εκπαιδευτικών! Εκβιαστές και ανάλγητοι είναι οι καθηγητές που αντιδρούν στα μέτρα αυτά και αποφασίζουν να απεργήσουν – έτσι μας λέει η κυβερνητική προπαγάνδα και τα κατάπτυστα φερέφωνά της!

Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους πολιτικούς απατεώνες που μας κυβερνούν με απύθμενη θρασύτητα, διαστρεβλώνοντας ή και αναστρέφοντας την πραγματικότητα προκειμένου να εξαπατήσουν τον αφελή λαουτζίκο. Πάρτε για παράδειγμα αυτόν τον απερίγραπτο υπουργό Εργασίας. Όλος ο κόσμος γνωρίζει με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι η ανεργία καλπάζει, αυτός όμως μέχρι την Πέμπτη πανηγύριζε γιατί τον Απρίλιο οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις. Τυπικά, έλεγε αλήθεια. Μόνο που αποσιωπούσε συνειδητά ότι και τον Απρίλιο του 2012 και τον Μάιο του 2012 και τον Ιούνιο του 2012 και τον Ιούλιο του 2012 οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις, μόνο που αυτό καθόλου δεν απέτρεψε την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας συνολικά κατά το έτος 2012! Την Πέμπτη δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία της ανεργίας για τον Φεβρουάριο του 2013, τα οποία έδειξαν ότι από τον Φεβρουάριο του 2012 ως τον Φεβρουάριο του 2013 ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 245.021 άτομα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων να φτάσει στο 1.320.189 άτομα! Από το 2008 δηλαδή μέχρι σήμερα ο αριθμός των ανέργων έχει αυξηθεί σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο άτομα και ο πανάθλιος υπουργός Εργασίας του Σαμαρά πανηγυρίζει για τη …μείωση της ανεργίας!!! Είναι κρετίνος ή πολιτικός απατεώνας;

Αξίζει να γίνουμε εξαντλητικοί στον τομέα αυτόν, συγκρίνοντας το ποσοστό ανεργίας τον Φεβρουάριο κάθε χρόνου κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Το Φεβρουάριο του 2009, επί κυβέρνησης Καραμανλή, η ανεργία ήταν στο 9%. Το 2011, με Γιωργάκη και Μνημόνιο –αναφερόμαστε πάντα το Φεβρουάριο– είχε εκτιναχθεί στο 15,3%. Το Φεβρουάριο του 2012, επί κυβέρνησης Παπαδήμου, η ανεργία είχε απογειωθεί στο 21,9%. Το Φεβρουάριο του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά την είχε εκτοξεύσει στο 27% – και ο υπουργός Εργασίας έχει το θράσος να πανηγυρίζει! Ειδικά η ανεργία των νέων 15-24 ετών φέτος τον Φεβρουάριο εξακοντίστηκε στη …στρατόσφαιρα του ασύλληπτου και αδιανόητου 64,2% από 54,1% που ήταν ένα χρόνο πριν!!! Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια τραγική οικονομική κατάσταση. Τον Φεβρουάριο του 2013 οι απασχολούμενοι ανέρχονταν συνολικά σε 3.568.186 άτομα, οι άνεργοι σε 1.320.189 και τα οικονομικά μη ενεργά άτομα σε 3.358.649. Με άλλα λόγια 3.568.186 άτομα δούλευαν για να θρέψουν 4.678.838! Η αντιστροφή είναι πλήρης σε σχέση με το 2008. Τότε δούλευαν 4.516.876 για να ταΐσουν 3.801.675 άτομα! Τότε δηλαδή οι εργαζόμενοι ήταν 700.000 περισσότεροι από τους ανέργους και τους οικονομικά μη ενεργούς και σήμερα οι εργαζόμενοι είναι …1.100.000 λιγότεροι! Έχουν έρθει κυριολεκτικά τα πάνω, κάτω. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση αυτή η κατάσταση να διατηρηθεί, χωρίς πολύ σύντομα να καταρρεύσει τόσο η ελληνική οικονομία όσο και η ελληνική κοινωνία, ό,τι και αν λένε οι πολιτικοί απατεώνες της κυβέρνησης.

Τρεις μήνες τώρα μας έχουν ζαλίσει με τα υποτιθέμενα «πρωτογενή πλεονάσματα» του προϋπολογισμού, τα οποία όμως έχουν μόνο λογιστικό και όχι πραγματικό χαρακτήρα για τον απλούστατο λόγο ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν μετατρέψει το κράτος σε έναν απίστευτο κλέφτη και απατεώνα που καταστρέφει όποιον έρθει σε επαφή μαζί του γιατί γδέρνει τους πάντες και δεν πληρώνει καμιά υποχρέωσή του σε κανέναν! Ο μεγαλύτερος ληστής δηλαδή σε αυτή τη χώρα που θα έπρεπε να είχε κλειστεί στη φυλακή για χίλια χρόνια είναι η συγκυβέρνηση του Σαμαρά με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη και όλη η πολιτική συμμορία των υπουργών τους! Την Παρασκευή όμως ανακοινώθηκε ότι τον Απρίλιο εξαφανίστηκαν όλα τα «πρωτογενή πλεονάσματα» των τριών προηγούμενων μηνών, καθώς τα «κατάπιε» το έλλειμμα του περασμένου μήνα – και μάλιστα χωρίς να εξοφλήσει φυσικά το Δημόσιο τα χρέη του προς τους ιδιώτες ή να επιστρέψει εκείνους τους φόρους που υποχρεούται από τους νόμους. Κι έχεις από πάνω τον Στουρνάρα να σου λέει ότι δήθεν η κυβέρνηση των αθλίων θα βγει στις αγορές για να δανείζεται από τα τέλη του 2014! Μήπως θα είμαι μέχρι τότε υπουργός Οικονομικών εγώ, σκέπτεται προφανώς ο Στουρνάρας. Αλλά κι αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και εξακολουθώ να είμαι υπουργός, σιγά μη θυμάται κανένας τις ανοησίες που λέω σήμερα, θα αναλογίζεται. Το άλλο γελοίο πολιτικό υποκείμενο, ο υπουργός Οικονομικών του Γιωργάκη, μήπως δεν έλεγε ότι θα έβγαινε στις αγορές στα τέλη του …2010; Ένας καραγκιόζης παραπάνω, λοιπόν!

Με την ευκαιρία, πάνω στην αναμπουμπούλα, ο Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι αποκλείεται να μειώσει το φόρο καυσίμων που εξαπλασίασε – άρα όλη η Ελλάδα να ξεχάσει την έννοια της θέρμανσης! Μια απέραντη …αρχαία Σπάρτη θα μας κάνουν οι κυβερνητικοί απατεώνες! Εδώ που τα λέμε, καλά μας κάνουν, αφού τους ανεχόμαστε και δεν τους ανατρέπουμε. «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ τον φόβον αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν». Σωστά μιλούσε ο ποιητής.

Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης
Πολιτικός Επιστήμων

Ενόσω οι «Μεγάλοι» πασχίζουν υποτίθεται να βρουν πολιτική λύση για την Συρία, η Τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο στην περιοχή, στοχοποιώντας την για την τριπλή βομβιστική επίθεση που συντάραξε την μεθοριακή πόλη Ρεϊνχαλί. Ταυτόχρονα επιμένει για την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, δημιουργώντας στην ουσία πολεμικό κλίμα.

Η ανάμειξη του Ισραήλ στα της Συρίας, αμέσως μετά την «συγγνώμη» στην Άγκυρα, αφαιρεί εκ των πραγμάτων από την Τουρκία κομμάτι από τον πρωταρχικό ρόλο που ήλπιζε ότι θα παίξει στο συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει ανταλλάγματα εις βάρος του Ελληνισμού (Ελλάδα, Κύπρος) για τις «πολύτιμες υπηρεσίες» της.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία ήταν η χώρα που ρίσκαρε να ζητήσει την τοποθέτηση νατοϊκών πυραύλων Patriot στα εδάφη της, δήθεν για την αμυντική της θωράκιση έναντι συριακών επιθέσεων, ενώ πολλοί υποψιάζονται πως στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένοι πύραυλοι προορίζονται για ενδεχόμενη κάθοδο των Ρώσων στην περιοχή.

Η στρατιωτική ανάμειξη του Ισραήλ, με την μερική ανοχή της Μόσχας πιθανόν λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Τελ Αβίβ, πονοκεφαλιάζει την Τουρκία, διότι, εκτός των άλλων, γνωρίζει πολύ καλά ότι εμπλοκή στις διπλωματικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης θα οδηγήσει σε επικίνδυνες γι’ αυτήν καταστάσεις. Η γειτονική χώρα βρίσκεται γεωγραφικά στον δρόμο των Ρώσων, εάν αυτοί αποφασίσουν να κατηφορίσουν για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Επιπλέον το Ισραήλ, μολονότι ζήτησε «συγχώρεση» από τους Τούρκους κατόπιν εντολής της δυτικότροπης διεθνούς διαπλοκής προς συσπείρωση των δυνάμεων στην Μέση Ανατολή, συνεχίζει σε επιτρεπτά όρια να προωθεί τα δικά του συμφέροντα. Επί παραδείγματι, η «βελτίωση» των σχέσεων με την Τουρκία δεν περνάει μέσα από το πάγωμα των αντίστοιχων με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθόσον υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις στον τομέα της ενέργειας. Πέραν τούτου το Ισραήλ δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τις επιδιώξεις της γείτονας για περιφερειακή ηγεμονία, της οποίας η προοπτική θα ενδυναμωθεί σε περίπτωση τουρκικής πρόσβασης στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου.

Παρ’ όλα αυτά η χρησιμότητα της Τουρκίας σε θέματα όπως η Συρία και το Ιράν, είναι χωρίς αμφιβολία μεγαλύτερη από αυτήν της Ελλάδας και της Κύπρου. Εντούτοις, η «βρώμικη» δουλειά που έχει αναλάβει η Άγκυρα δεν είναι και το καλύτερο σενάριο για την εξασφάλιση της ύπαρξής της, ως κρατικής οντότητας. Τώρα μάλιστα που βλέπει να αλλάζουν κάποια δεδομένα λόγω υδρογονανθράκων, η τουρκική κυβέρνηση προβαίνει σε φωνασκίες και απειλές, καθότι η μετατροπή Ελλάδας και Κύπρου σε ενεργειακούς κόμβους θα την αποδυναμώσει αισθητά.

Στην Τουρκία θεωρούν πως η παρούσα οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Κύπρο είναι η μόνη τους ελπίδα, προκειμένου να σώσουν τα όποια προσχήματα σε ένα παιχνίδι που δυσκολεύει πάρα πολύ γι’ αυτούς. Το Κουρδικό προχωράει κανονικότατα, ο κεμαλισμός δεν έχει νικηθεί κατά κράτος, μειονότητες στην Τουρκία έχουν σηκώσει κεφάλι και εν κατακλείδι απειλείται η ίδια η ενότητα του τουρκικού πανσπερμικού κράτους.

Έτσι προσπαθούν να «σπείρουν άνεμους» σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο -απειλώντας ελλαδικό και κυπριακό Ελληνισμό (παρέμβαση για ΑΟΖ, υδρογονάνθρακες κτλ.)-. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως «θα θερίσουν θύελλες»…

Πηγή ΠΥΓΜΗ.gr


Τα νέα κατορθώματα μιας ανεκδιήγητης πρακτοράντζας της Άγκυρας στη Θράκη! Θα υπάρξει άραγε ποτέ κάποια κίνηση από πλευράς Δικαιοσύνης που θα βάλει φραγμό στις συνεχείς προκλήσεις και παρανομίες του ίδιου, αλλά και των ομοίων του;
 
Τον αρχιχαφιέ του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής που ακούει στο όνομα Τζεγκίζ Ομέρ θα τον θυμάστε βεβαίως, καθότι πολλές φορές στο «Προξενείο-Στοπ» έχουμε ασχοληθεί με τα μούτρα του (και θα σας γράψουμε και άλλα τις επόμενες μέρες). Ο λεγάμενος θα μπορούσε πραγματικά να αποτελεί αντικείμενο ολόκληρης διατριβής ως υπερ-χαρακτηριστικό παράδειγμα χυδαιότητας, γελοιότητας, τουρκόφιλης υστερίας αλλά και προκλητικής ασυδοσίας (καθώς είναι τόσο απίστευτα αυτά που έχει πει και γράψει κατά καιρούς, ώστε αν λειτουργούσε στοιχειωδώς στον τόπο μας η Δικαιοσύνη, θα έπρεπε να τον είχανε μπουζουριάσει εδώ και πολλά χρόνια). 
Και δεν εννοούμε μόνο τις προγραφές και τις απειλές εναντίον ανθρώπων (και χριστιανών και αντιφρονούντων μειονοτικών), αλλά και το μαύρο χρήμα που ρέει γύρω του. Μαύρο χρήμα, είτε για τα πολυτελή γραφεία της φασιστοφυλλάδας του «Μιλλέτ» στο κέντρο της Ξάνθης, είτε για τα συνεχή ταξίδια του και τον όλο τρόπο βιοπορισμού του, είτε για τον πάμπλουτο τουρκοσύλλογο «Τσινάρ» του οποίου είναι πρόεδρος και ο οποίος διακινεί τόσους… παράδες που πληρώνει μέχρι και υποτροφίες σε φοιτητές (για σπουδές στην Τουρκία, εννοείται)! 
Είπαμε όμως: το ελλαδικό ψευδοκράτος «ξιπάζεται» με τους μικροσυνταξιούχους των 5000 ευρώ (ετησίως), τα χαράτσια των μισθωτών και τα άλλα κουνούπια που… διϋλίζει. Τα ιλιγγιώδη ποσά που διακινούνται στους χαφιέδες της Άγκυρας τα καταπίνει αμάσητα (παρέα κι αυτά με τις μίζες και τις αρπαχτές των ημετέρων λαμόγιων).

Σήμερα σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποια από τα έσχατα κατορθώματα του αρχιχαφιέ, όπως π.χ. την πρόσφατη επίσκεψή του στον Εχίνο (1η φωτογραφία) (συμβάν απλώς ενδεικτικό, ανάμεσα στις καθημερινές του βόλτες στα χωριά της Θράκης παρέα με τον πρόξενο Σενέρ και άλλους συν-χαφιέδες του), το ακόμη πιο πρόσφατο (30/4) ταξίδι του στην Τουρκία (ένα από τα πολλά), όπου συναντήθηκε και με τον βουλευτή του ΑΚΠ Προύσσας Τσαβούσογλου (2η φωτογραφία) ή την προ μηνός ανάρτησή του στο Facebook (3η φωτογραφία), με το εξής σχόλιο: 
«Ανεξάρτητοι Γάλλοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την εφημερίδα Μιλλέτ και τον  σύλλογο  Τσινάρ. Στη συνέντευξη που έκαναν μαζί μας τους περιγράψαμε τα θέματα μας. Εξεπλάγησαν από αυτά που άκουσαν και θαύμασαν τις αδικίες που η χώρα μέλος της Ε.Ε.κάνει σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Δεν πίστευαν τις πιέσεις που άκουσαν σε βάρος του μειονοτικού τύπου».
Διαβάστε όμως παρακάτω και κάποια αποσπάσματα από ένα πρόσφατο νέο εμετικό του τουρκολάγνο (τι έκπληξη!) παραλήρημα στη «Μιλλέτ» (26/4), όπου ανάγει την Τουρκία σε υπόδειγμα ενάρετης και δημοκρατικής χώρας, σε αντίθεση φυσικά με την Ελλάδα των καταπιεσμένων μειονοτικών δικαιωμάτων, ενώ χυδαιολογεί και σε βάρος της «δήθεν Αρμενικής Γενοκτονίας» (όπως ξεδιάντροπα την αποκαλεί). 
Απολαύστε τον αρχιτουρκολακέ (σε μετάφραση του tourkikanea.gr):

Η…δημοκρατική Τουρκία και η ανελεύθερη Ελλάδα!
«Πόσο ωραίο και αξιοθαύμαστο είναι ότι η μητέρα πατρίδα μας κάνει ανοίγματα ώστε όλοι οι πολίτες στην Τουρκία να ζούνε με δίκαιο τρόπο, και κάνει ρυθμίσεις ώστε οι άνθρωποι να δύνανται να επωφεληθούν στην κατεύθυνση του δικού τους πολιτισμού και της πίστης τους, όπως και των μειονοτικών τους δικαιωμάτων. Μακάρι παρόμοιες ρυθμίσεις να μπορούσαν να είχαν γίνει και στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν γίνονται… Παλιότερα υπήρχαν
τουλάχιστον υποσχέσεις και λαϊκισμός, αλλά τώρα γίνονται προσπάθειες να περάσουν μέτρα αντίθετα από τα αιτήματα της μειονότητας. Τελευταίο παράδειγμα σε αυτά είναι νόμος των ¨240 ιμάμηδων¨.
Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προσευχόμαστε για το καλό όλης της ανθρωπότητας… Ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να ζούνε μέσα σε δικαιοσύνη. Για παράδειγμα όταν προσευχόμαστε για την μητέρα μας πατρίδα, προσευχόμαστε για όλους εκεί. Ευχόμαστε να έχουν δικαιοσύνη όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως θρησκείας. Και επειδή ευχόμαστε, ο Αλλάχ τους βοηθά μέσα από το χέρι της τουρκικής κυβέρνησης. Τους βοηθάει ώστε να παραδειγματιστεί και η ελληνική κυβέρνηση, να βοηθήσει και αυτή την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Αλλά που! Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση! Τι παράξενο είναι πως την ώρα που οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους από την χαρά τους, εμείς προσευχόμαστε στον Αλλάχ να χαροποιήσει και εμάς.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κουνάει το δακτυλάκι της μετά από τόσα ανοίγματα και αποδόσεις δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας, είναι μια αξιοπρόσεκτη κατάσταση. Η πατρίδα μας μετά από τόσα ανοίγματα και καλές κινήσεις της Τουρκίας, όχι μόνο δεν κάνει ένα θετικό βήμα, αλλά το αντίθετο, υπογράφει εξελίξεις που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση αγνοώντας την σκληρή αντίδραση της μειονότητας στον ¨νόμο των 240 δασκάλων Κορανίου¨, για μια ακόμη φορά επιδεικνύει μια ¨ετσιθελική¨ λογική διακυβέρνησης»… 
Και ο εμετός κατά της Γενοκτονίας των Αρμενίων
«Η 24η Απριλίου είναι μια ημερομηνία που με τις τελετές για δήθεν γενοκτονία, επιδιώκεται να λερωθεί το τουρκικό έθνος. Πάντα αυτήν την ημερομηνία οι ίδιες βαρεμάρες, τα ίδια ψέματα και συκοφαντίες που επαναλαμβάνονται πάλι από τους ίδιους ψεύτες και συκοφάντες.
Αυτήν την 24η Απριλίου, όπως και σε διάφορες χώρες του κόσμου, έτσι και στην χώρα μας οργανώθηκαν τελετές μνήμης της δήθεν ¨Αρμενικής Γενοκτονίας¨. Οι ασχολούμενοι με την γενοκτονία που προσπαθούσαν να σπιλώσουν το έθνος μας σε αυτές τις τελετές βγάζουν για μια ακόμη φορά το μίσος τους. Μα τι ατελείωτο μίσος και οργή και μισανθρωπία είναι αυτή! Ο Αλλάχ να μας φυλάει από αυτούς τους εχθρούς των Τούρκων και του Ισλάμ, και να φωτίζει εκείνους !
Το Ισλάμ σημαίνει ¨ειρήνη¨ και Τούρκος σημαίνει ¨δυνατός¨. Από αυτή την σκοπιά η Τουρκία ως ¨δύναμη ειρήνης¨ είναι και ένας πύργος του Ισλάμ. Η Τουρκία δηλαδή είναι ο πύργος της ανθρωπιάς και της πραγματικής ειρήνης. Έτσι ήταν στο παρελθόν επί Οθωμανών, και δυνητικά έτσι είναι, και ιδιαίτερα έτσι θα γίνει στο σύντομο μέλλον. Και αυτό θα γίνει ακόμη και αν κάποιοι στην Τουρκία δεν το θέλουν. Έτσι θέλησε η μοίρα και έτσι πάει. Είτε η μοίρα έδωσε τέτοιο ρόλο στην Τουρκία, είτε η μοίρα των εθνών που ίδρυσε δεκάδες τουρκικές πατρίδες, επέλεξε έτσι την Τουρκία.
Δείτε τον Ισλαμικό κόσμο, υπάρχει μήπως μια άλλη χώρα ηγέτης σαν την Τουρκία; Όχι! Δεν υπάρχει άλλη ισλαμική χώρα που να μπορεί να πάρει από το χέρι τον ισλαμικό κόσμο, να τον επαναφέρει και να αναλάβει τον ρόλο του μεγάλου αδερφού. Για αυτό τον λόγο άλλωστε όλοι κοιτάνε την Τουρκία και ελπίζουν σε βοήθεια από αυτήν».
Ωραία δουλειά πάντως κάνει ο φίλος μας ο Τζεγκίζ, ε; Άλλοι σπάνε τη μέση τους στα χωράφια, άλλοι παλεύουν να βρουν μερικά μεροκάματα εδώ κι εκεί και ο λεγάμενος… χλίδα! 
Όπως είπαμε, γραφεία ρετιρέ στο κεντρικότερο σημείο της Ξάνθης (η 4η φωτογραφία είναι τραβηγμένη δια χειρός του ίδιου του Τούρκου προξένου Κομοτηνής Σενέρ από το μπαλκόνι της «Μιλλέτ»), ταξίδια στο εξωτερικό, συναντήσεις με ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους, συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους τζουτζέδες της Άγκυρας, μέχρι και παροχή υποτροφιών εκ μέρους του! Και φυσικά… πολλά ακόμη λεφτά. 
Κι όλα αυτά γιατί; Μα για να γράφει τις απερίγραπτες ψυχοπαθείς βρωμιές του (σαν κι αυτές που μόλις σας αναδημοσιεύσαμε παραπάνω) στη φασιστική τουρκοφυλλάδα του και για να ρουφιανεύει το σύμπαν! Θαυμάσια, ε;


Ισλαμικός κίνδυνος από εξέγερση λαθρομεταναστών και ταυτόχρονη στρατιωτική πρόκληση της Τουρκίας

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Διάφορες και προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που μιλούν για επικίνδυνες ταραχές απο πιθανή εξέγερση λαθρομεταναστων, έχουν περιέλθει σε γνώση των μυστικών υπηρεσιων και προφανώς, λόγω της σοβαρότητος (υποθέτω) έχει ενημερωθεί και η Κυβέρνηση.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και κατά την εκτίμησή μου δείχνει τη σοβαρότητα των πληροφοριών, είναι η μυστικότητα με την οποία επεξεργάζεται τις πληροφορίες η ΕΥΠ, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική και την γενική αστυνομική διεύθυνση.
Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες που μιλούσαν για εξέγερση αλλοδαπών εντός της χώρας και ειδικότερα εντός των Αθηνών, έχουν τεθεί ξανά σε έρευνα και επεξεργασία από την ΕΥΠ και την ΓΑΔΑ, τόσο κατά τον Σεπτέμβριο του 2011, όσο και τον Οκτώβριο του 2012, χωρίς όμως να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

Οι πληροφορίες που ερευνούνται και αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ήρθαν σε γνώση τον περασμένο Μάρτιο και δίνουν ως χρόνο πιθανής εξέγερσης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο που διανύουμε.
Αυτό που εξετάζεται αυτή τη στιγμή μαζί με τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών, είναι αν η υποτιθέμενη εξέγερση στρέφεται κατά της ζωής και της περιουσίας Ελλήνων πολιτών ή έχει να κάνει με ενδοφυλετικό τους ξεκαθάρισμα ή εθνικές τους διαφορές.
Όποια όμως και να είναι η αλήθεια πρέπει ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί έγκαιρα, ώστε να μην κινδυνέψουν σε καμία περίπτωση Έλληνες πολίτες και οικογένειες, αλλά ούτε να υπάρξει θύμα Έλληνας ως “παράπλευρη απώλεια”.

Τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δείχνουν να είναι πολύ πιο σοβαρά από παρόμοιες προηγούμενες πληροφορίες, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας παράγων που λειτουργεί ενθαρρυντικά. Είναι η πείνα που κάνει τον άνθρωπο απρόβλεπτο και ήδη έχει αρχίσει να είναι πολύ αισθητή μέσα στις τάξεις των λαθρομεταναστών.


Άλλος ένας παράγων που μας επισημαίνει το πόσο σοβαρή και επικίνδυνη είναι για τη χώρα μια πιθανή εξέγερση λαθρομεταναστών, είναι η ομολογουμένη αδυναμία των δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια γενικευμένη εξέγερση. Γιατί αν η πιθανή εξέγερση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στον πυρήνα της, οι συνθήκες που επικρατούν είναι τόσο εκρηκτικές, που θα λειτουργήσουν όπως ο αέρας στην φωτιά. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι υπεύθυνοι, τόσο στην ΕΥΠ την αντιτρομοκρατική και την ΓΑΔΑ όσο και στην Κυβέρνηση (υποθέτω).

Αλλο ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα αυτές τις υπηρεσίες, είναι το τι θα συμβεί, αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας και αναγκαστούν οι Ελληνες να πάρουν τον νόμο στα “χέρια” τους, προκειμένου να προστατέψουν την ζωή και την οικογένειά τους.
Είναι κάτι που το συζητούν αλλά δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται, αφού γνωρίζουν ότι περί τις 750.000 κυνηγητικά όπλα βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων. Και αν γίνει η αρχή και πάρει ένα “φωτιά”, τότε... άστα καλύτερα.
Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και αποτελεί περίεργη “σύμπτωση”, είναι ότι και στις ένοπλες δυνάμεις “κυκλοφορούν” διάφορες πληροφορίες που μιλούν για μεγάλη τουρκική προκλητικότητα και επίθεση κατά της Ελλάδος κατά τους ίδιους ακριβώς μήνες που διανύουμε.

Προσωπικά, όταν γνώρισα τον κόσμο, έπαψα να πιστεύω στις συμπτώσεις.
Αυτά τα δεδομένα μου θυμίζουν ένα “έργο” που είχα δει, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί σύντομα μεγάλη επίθεση σε όλα τα επίπεδα.
Ενοπλη επίθεση από εξωτερικό εχθρό (ισλαμιστές Τουρκία).
Ενοπλη επίθεση από εσωτερικό εχθρό (ισλαμιστές Λαθρομετανάστες).
Το "έργο" έλεγε, ότι πρόκειται για οργανωμένη επίθεση και χρειάζεται να χτυπηθούν άλλα δύο επίπεδα. Το οικονομικό και το πολιτικό. Χρειάζεται δηλαδή να πέσει το τραπεζικό σύστημα και να πτωχεύση η χώρα και φυσικά χρειάζεται να πέσει και η κυβέρνηση.
Μία χώρα πτωχευμένη λοιπόν, χωρίς κυβέρνηση, δέχεται ένοπλη επίθεση ισλαμιστών, εκτός συνόρων και εντός πόλεων.

Για όποιον δεν κατάλαβε, δέν υπάρχει “συνέχεια επί της οθόνης”.
Εκεί είναι ο “πάτος του βαρελιού”.
Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέχρι το αργότερο 28/8/2013. Ετσι έγραφε το “σενάριο”.

Τώρα ξέρετε, που βρίσκεται ο “πάτος του βαρελιού” και ξέρετε που μας οδηγούν οι Ευρωπαίοι “φίλοι” και οι “πατριώτες” της κυβέρνησης.
Πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα καταλάβετε όλοι και τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Οι μάσκες πέφτουν.
Ο χρόνος... τελείωσε.
Ελληνες. “Εσω έτομος” και “Αμύνεσθε περί Πατρίς”.

Πηγή