Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Μαΐ 2013


Του Στέλιου Συρμόγλου

Καθώς διατρέχουμε την εβδομάδα του Θείου Πάθους με την προσμονή της Αναστάσιμης Πληροφορίας, ας συνειδητοποιήσουμε τουλάχιστον ότι δεν χρειάζεται να προσευχόμαστε σε κανέναν αποκεφαλισμένο πολιτικό ανδριάντα, ότι η γνώση δεν χωράει στις χούφτες μας, γιατί σ’ αυτές χωράνε μόνο οι απορίες… Κι ας αποφυλακίσουμε τη φωνή που είναι αμπαρωμένη μέσα μας, γιια να συναπαντήσει χωρίς κανένα φόβο τον παραλογισμό των καιρών και να αναμετρηθεί μαζί του, ώστε να μην καταλήξουμε στο σημείο, όπου με τη δαιμονική ηδονή μας να υπομένουμε απαθείς νέες πραγματικότητες, θα μιλάμε πια μόνο με τη σκιά μας….

Δεν θα μείνω λοιπόν στον παραλογισμό της δήλωσης του πρωθυπουργού αμέσως μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ότι “παρά τη δύσκολη συγκυρία εμείς θα αποδείξουμε το Greek success story”. Θα προτιμήσω να “ολισθήσω” λόγω των ημερών στο φιλοσοφικό στοχασμό, που στην απόλυτη έννοια είναι παράγοντας της ανθρώπινης ασφάλειας. Και ο “οπλισμός” του, έμφυτος και καλλιεργημένος, μπορεί να εποπτεύσει και να καθοδηγήσει την πορεία του ανθρώπινου βίου ασφαλέστερα από κάθε άλλο είδους πνευματικής λειτουργίας, ευθύνης και δράσης…

Αντίθετα λοιπόν με το θυμικόν συμβαίνει με το άλλο στοιχείο του ψυχονοητικού μίγματος, εννοώ τις φρένες, τη διανόηση, τη λογική, τη συνείδηση, που είναι ευλύγιστη και μεταβάλλεται, που σαν νεότερη βιολογική εμφάνιση εγγίζει και συμπεριφέρεται, όπως η ιδέα της προσαρμογής σ’ όλο τον ζωικό κόσμο.

Η εκδήλωση αυτής της ιδιότητας στο φυσικό και ζωικό κόσμο δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί πλήρως, θεωρούμενη γενικά σαν αποτέλεσμα επηρειών και συσχετίσεων εξωτερικών επιδράσεων και μεταβολών στον κληρονομικό μηχανισμό. Κατά τη λειτουργία δε της προσαρμογής εμαφανίζονται ή εξαφανίζονται ή μεταβάλλονται τα όργανα ενός οργανισμού, που προσφέρονται για την επιβίωση του όντος.

Έτσι, ένα είδος φυτών που κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την επίμονη επικράτηση συνθηκών ξηρασίας, επιβιώνει χάρη στην εμφάνιση ατόμων που αναπτύσσουν φύλλωμα, του οποίου η υφή εμποδίζει τη διαπνοή και βοηθάει στην αντιμετώπιση των δυσμενειών του περιβάλλοντος. Κατ’ ανάλογον τρόπο, σε άνυδρες περιοχές όπου ζουν πολλά ζώα, αντιμετωπίζουν με οργανικές μεταβολές τη δυσμένεια με τον περιορισμό των απωλειών του ύδατος εκ του οργανισμού.

Η προσαρμογή στον λοιπό οργανικό κόσμο πραγματοποιείται με την μετατροπή των φυσιολογικών λειτουργιών στους οργανισμούς, ενώ στον άνθρωπο η προσαρμογή πραγματοποιείται με την ανάπτυξη της διανόησης, της λογικής, της συνείδησης. Στην περίπτωση του ανθρωπου παρατηρούμε την εμφάνιση μιας καινούργιας κοσμικής διαδικασίας, που διαφοροποίησε τον άνθρωπο από την υπόλοιπη πλάση. Τον έθεσε υπεράνω όλων των όντων με την τελειότερη δημιουργία και ανάπτυξη ενός οργάνου, που η πλαστικότητα και η τελειότητα του δεν μπορεί να εκφραστεί.

Δίκαια οι άνθρωποι υπερηφανεύονται γι’ αυτήν τη δημιουργία, γιατί με την ανάπτυξη της συνείδησης μπορούν να αντιμετωπίζουν σ’ όλους τους αιώνες οποιεσδήποτε μεταβολές. Η εξάρτηση αυτή πρέπει από την άλλη πλευρά να μας καταστήσει προσεκτικούς. Ο άνθρωπος με την πνευματική εξέλιξη παραπαλανήθηκε και θεώρησε ότι βγήκε και υπάρχει και ότι μπορεί να υπάρξει έξω από το πλαίσιο της κοσμικής λειτουργίας. Η ιδέα αυτή δεν είναι συνεπής στην πληρότητα των συσχετίσεων, γιατί η λογική του ανθρώπου δεν ξεπερνάει τη λογική του Σύμπαντος και οφείλει να εξερευνά, να γνωρίζει την κοσμική πορεία, τους νόμους της και να προσαρμόζεται.

Γιατί αλλιώς διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί μακριά από το δρόμο του Σύμπαντος, του Θεού και να παραπαλανηθεί και βέβαια να ταλαιπωρηθεί. Η ιστορική εικόνα που σχηματίζουμε από την ανθρώπινη πορεία είναι αυτής της μορφής των παραπλανήσεων και των ταλαιπωριών…

Τον αυτοματισμό τον δεχόμαστε σαν το ον που πληροί το παν, σαν την ουσία που δίδει το νόημα στον κόσμο. Παράγωγο αυτού του όντος ο άνθρωπος λειτουργεί αυτόματα. Γιατί πώς να βασιστεί κανείς στις εξωτερικές επιδράσεις, για να δικαιολογεί κάθε φορά την κάθε κίνηση και την κάθε απόφασή του;


Πηγή: Free Pen


Και οι συνομιλητές του δεν τόλμησαν να τον βάλουν στη θέση του... 

Όπως είχαμε γράψει ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, βρέθηκε πρόσφατα στη Θεσπρωτία, καλεσμένος του επιχειρηματία Στέλιου Αργυρού, κατά τα εγκαίνια του εργοστασίου ανακύκλωσης.

Όπως μάθαμε, στο περιθώριο των εγκαινίων, συνομιλώντας με μια παρέα ανθρώπων, μίλησε για Τσαμουριά. Συγκεκριμένα είπε ότι "οι Αλβανοτσάμηδες θεωρούν την Τσαμουριά δική τους". Και οι συνομιλητές του, προφανώς για λόγους ευγένειας, δεν τόλμησαν να τον βάλουν στη θέση του.

Νομίζουμε ότι ο Τούρκος πρεσβευτής, αν και φαίνεται ήρεμος άνθρωπος, διατύπωσε ως ιδέα του την ιδεολογία της Άγκυρας.

Πηγή: Κάτοψη


Εικασίες και αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση στη Συρία δηλητηριωδών ουσιών μάχης βασανίζουν τα πρώτα πρόσωπα των χωρών του ΝΑΤΟ. Το ίδιο το γεγονός του παραφουσκώματος του θέματος των συριακών χημικών όπλων αποτελεί σύμπτωμα του επερχόμενου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μεγάλου πολέμου, προειδοποιούν πολλοί εμπειρογνώμονες.

Οι γαλλικές Αρχές και τα αρμόδια όργανα μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει αποδείξεις της χρήσης χημικών όπλων από τα αντιμαχόμενα μέρη στη Συρία. «Δεν έχουμε οποιαδήποτε βεβαιότητα. Υπάρχουν στοιχεία, τα οποία έχουν παραχωρήσει οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί και σήμερα τα ελέγχουμε», - δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς σε εκπομπή του Ραδιοσταθμού Europe 1.

Από την άλλη η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στη Συρία έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο εξέλιξης των γεγονότων, θεωρεί ο εμπειρογνώμονας του ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Αζντάρ Κούρτοφ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Η Φωνή της Ρωσίας» ο επιστήμονας είπε:

- Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αρκετοί βάσιμοι λόγοι για να κατηγορείται η κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής και ειδικότερα – χημικών όπλων. Υπάρχει η στοιχειώδης λογική ότι εναντίον αυτής της χώρας ήδη έχει εξαπολυθεί μια προφανής και ξέφρενη διεθνής εκστρατεία από μια σειρά κορυφαία κράτη του κόσμου, που ανήκουν στο δυτικό μπλοκ και η χρήση τέτοιου όπλου από μέρους της κυβέρνησης μόνο θα δώσει αφορμή για απροκάλυπτη στρατιωτική επέμβαση. Τέλος πάντων, ο Μπασάρ Άσαντ δεν είναι αυτοκτόνος, για να ενεργεί μ΄αυτό τον τρόπο. Γι΄αυτό κατα την άποψή μου, το πιθανότερο είναι ότι αυτά τα όπλα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν οι αντάρτες.

Ωστόσο, στις ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για τη διασταύρωση από μέρους της Συρίας εκείνης ακριβώς της μοιραίας «κόκκινης γραμμής», την οποία ο Λευκός Οίκος είχε χαράξει για το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ. Αυτή η γραμμή, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σημαίνει το γεγονός οποιασδήποτε χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Η Ουάσιγκτον ήδη έχει αυξήσει τις ποσότητες της λεγόμενης «μη θανατηφόρας» βοήθειας στη συριακή αντιπολίτευση, απέστειλε στη γειτονική Ιορδανία 200 ειδικούς στην κατασκοπεία και τη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων και σκοπεύει να αναδιατάξει εκεί ακόμη και μια τεθωρακισμένη μεραρχία και συστήματα αεράμυνας Patriot. Ο επίσημος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι δήλωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση «δεν αποκλείει κανένα από τα σενάρια» επίδρασης στη Δαμασκό. Συνήθως αυτή η διατύπωση χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για υπόδειξη της δυνατότητας πολέμου ή, τουλάχιστον, βομβαρδισμού από αέρος.

Είναι προφανές ότι τουλάχιστον για τη Δύση η ανατροπή της κυβέρνησης στη Δαμασκό σήμερα αποτελεί ζήτημα τιμής. Το καθεστώς Μπασάρ Άσαντ δεν πέφτει παρόλες τις προσπάθειες δυο ολόκληρα χρόνια και αυτό για τις διοικητικές δυνάμεις είναι απαράδεκτο. Και το ζήτημα δεν συνίσταται στη γεωγραφική ή τη γεωπολιτική συμφέρουσα θέση της Συρίας. Η νίκη ή μια επιτυχής στρατιωτική επιχείρηση σ΄αυτή τη χώρα θα συμβάλει σε κάποιο βαθμό στην επισκίαση του γεγονότος ότι στο Αφγανιστάν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ουσιαστικά έχουν ηττηθεί.

Ο Ομπάμα συνομίλησε με τον Πούτιν για τα χημικά όπλα στη Συρία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η συζήτηση του προβλήματος θα συνεχιστεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Η Ουάσινγκτον λέει ότι προσπαθεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες για τη χρήση των χημικών όπλων σε ορισμένες περιπτώσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις, δηλαδή οι ΗΠΑ εμμέσως έχουν παραδεχτεί πως είναι βέβαιη η χρήση χημικών όπλων από τους αντάρτες - ισλαμιστές.

Η Φωνή της Ρωσίας

Πηγή: Newsbomb
 • Βάφτιζαν “συνωμοσιολόγους” όσους μιλούσαν για φυσικό αέριο στην Κύπρο για να το κλέψουν μέσω του Ανάν!
 • Τούρκοι και Άγγλοι “γνώριζαν” και αποσιωπούσαν την ύπαρξή τους για να περάσουν το επαίσχυντο “Ανάν” και να τα βάλουν στο χέρι
 • Το ίδιο έκανε και ο πρωτεργάτης του Ανάν, Παπανδρέου, για τα ελληνικά κοιτάσματα
 • Μόνον ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν πλέον το παιχνίδι της “συνωμοσιολογίας”
Του Κώστα Μαυρίδη, διδάκτορα Χρηματοοικονομικής

Πρόσφατα, έκλεισαν 9 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2004 και την αποκάλυψη της Αγγλο-Τουρκικής συνομωσίας για τον ενεργειακό πλούτο. Τότε, λόγω καταιγισμού αναλύσεων με έντονη αντιπαράθεση και δεδομένης της εμπιστοσύνης προς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αρκετοί αντιλήφθηκαν το μέγεθος της δολοπλοκίας αργότερα. Σήμερα, ευτυχώς, ο ενεργειακός πλούτος δεν θεωρείται «αέρας κουπανιστός» όπως διάφοροι ειρωνεύονταν το 2004 αλλά και μετέπειτα (π.χ. ανάλυση στον «Πολίτη» 28 Μαΐου 2006 περιέγραφε τα πιο πάνω ως μύθο).

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται μεν, αλλά δεν είναι ποτέ ακριβώς ίδια αφού τα προσωπεία και τα επικοινωνιακά επιχειρήματα προσαρμόζονται, ενώ τα συμφέροντα παραμένουν αναλλοίωτα. Σήμερα, το φυσικό αέριο κυριαρχεί στους σχεδιασμούς για το μέλλον (οικονομία και Κυπριακό), ενώ επανεμφανίζονται με ίδιο ή νέο όνομα, όσοι χάθηκαν για χρόνια (PRIO, ΟΠΕΚ, Cyprus 2015 κ.ά.).

Για τους ρεαλιστές, το Πρωτόκολλο για τις Αγγλικές Βάσεις στο Σχ. Ανάν (σ. 64-65) αποκαλύπτει αρκούντως την αγγλική δολοπλοκία. Συνοπτικά, το καθεστώς των βάσεων αναβαθμιζόταν για να αποκτήσει δικαίωμα στην κυπριακή ΑΟΖ. Το ζητούμενο για τον εμπειρογνώμονα που θα διόριζε η Αγγλία δεν ήταν η επέκταση των θαλάσσιων υδάτων των βάσεων χωρίς την ελάχιστη νομιμότητα, που άλλωστε, θα καθιστούσε τη συνομωσία φανερή. Πρώτιστο ζητούμενο ήταν να θεμελιωθεί νομική βάση για πρόταξη δικαιώματος στην ρύθμιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μέσω εγκαθίδρυσης καθεστώτος κρατικών- αγγλικών χωρικών υδάτων. Αυτό θα “νομιμοποιούσε» την πρόταξη δικαιώματος στην παρακείμενη Κυπριακή ΑΟΖ ώστε κάθε μελλοντική ρύθμιση της ΑΟΖ να περιλαμβάνει το “ιδιότυπο” αγγλικό καθεστώς. Βάσει των διεθνώς παραδεκτών αρχών, το συγκριτικά μικρό μέγεθος των χωρικών υδάτων στην ακτογραμμή «αποζημιώνεται» στην ΑΟΖ με «δικαιότερο τρόπο» παρά με αυστηρά αναλογική ρύθμιση. Για τη σημασία μιας μόνο λέξης παραθέτουμε ότι στις συμφωνίες του 1960, ο θαλάσσιος χώρος πρόσβασης προς τις αγγλικές βάσεις περιοριζόταν ΜΟΝΟ για στρατιωτικούς σκοπούς. Στο Σχ. Ανάν, έγινε για «οποιοδήποτε σκοπό»… που περιλαμβάνει και την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Άλλο χαρακτηριστικό συμβάν της προπαγάνδας στα κυπριακά ΜΜΕ ήταν πως η Αγγλία έκανε ένα τεράστιο δώρο στους Ελληνοκύπριους παραχωρώντας τους 40 τ.χλμ. έδαφος από τις αγγλικές βάσεις με αντάλλαγμα … συγκριτικά ελάχιστης αξίας θαλάσσια ύδατα στην κυπριακή ακτογραμμή. Στην πραγματικότητα, τα «ελάχιστης αξίας» χωρικά ύδατα θα καθιστούσαν αδύνατη τη ρύθμιση της Κυπριακής ΑΟΖ χωρίς την Αγγλία.

Παρεμπιπτόντως, το 2004, ένα μήνα περίπου πριν το δημοψήφισμα, εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις στη Βουλή των Λόρδων στην Αγγλία για την παραχώρηση εδάφους των αγγλικών βάσεων μέσω του Σχ. Ανάν. Αμέσως, σε συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών, ο περιβόητος Χάνεϋ εξήγησε ποιος ήταν ο απώτερος σκοπός εκείνου του «δώρου».

Μετά τη συνεδρία, δεν υπήρξε ανακοίνωση. Ό,τι και αν τους είπε έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι. Σήμερα, εννέα χρόνια μετά, επανέρχονται ένας-ένας διάφοροι «σκεπτικιστές» με το δήθεν αθώο ερώτημα για να τους υποδειχθεί «που στο Σχέδιο Ανάν γράφει ότι οι Εγγλέζοι θα άρπαζαν το φυσικό αέριο της Κύπρου». Αυτό φανερώνει πολλά για τις επικείμενες επιδιώξεις αφού είναι αδύνατον να καταγράφεται μια συνομωσία σε επίσημο σχέδιο λύσης που έπρεπε να πλασαριστεί στο λαό να το αποδεκτεί.

Παρεμπιπτόντως, στο πλαίσιο της επιδιαιτησίας που ο ΟΗΕ άσκησε για το Σχ. Ανάν, προέκυψε τροποποίηση στο Νόμο περί χωρικών υδάτων/υφαλοκρηπίδας που ήταν καθοριστικό για τις δυνατότητες αξιοποίησης του ενεργειακού πλούτου. Η τροποποίηση αφορούσε τη μελλοντική ρύθμιση ΑΟΖ και ενσωματώθηκε στις 23 Απριλίου 2004, μόλις μια μέρα πριν το δημοψήφισμα (κατέχουμε το έγγραφο με τις υπογραφές). Σημειώνουμε επίσης ότι από τις διεθνείς συμβάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που μεταφέρονταν στο Ελληνοκυπριακό κρατίδιο, η Τουρκία απαίτησε μια μόνο συμφωνία (από όλες) να εξαιρεθεί και να ακυρωθεί. Εκείνη που αφορούσε την ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου.

Τα πιο πάνω έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον και για όσους θέλουν να έχουν ανοιχτό το μυαλό και τα μάτια για τις συνωμοσίες ενώπιον μας σήμερα.


Πηγή: Σημερινή
Με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου και Γεωργιάδη για τον Φεντεραλισμό, θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράματα σε ότι αφορά τον όρο αλλά και τα υπέρ ή και τα κατά του. Καταρχήν Φεντεραλισμός σημαίνει την πολιτική θεωρία που υποστηρίζει το ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης του κράτους (Λεξικό Τριανταφυλλίδη).
Αυτός είναι ο τυπικός ορισμός.

Ο Καθηγητής Χολέβας σε πρόφατο άρθρο του (Φεντεραλιστής σε λάθος εποχή) δίνει μία πιο άμεση απάντηση στο τι είναι Φεντεραλισμός: Ο Φεντεραλισμός ξεκίνησε ως μία ακραία εκδοχή της ευρωπαϊκής ενοποιήσεως. Προτείνει την κατάργηση των εθνικών κρατών ή την ελαχιστοποίηση της κυριαρχίας τους ώστε η Ελλάδα, η Γαλλία κ.λπ. να καταστούν Νομαρχίες μιας υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών.

Παρακάτω θα δούμε τα υπέρ και τα κατά μίας Ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ, όπως περιγράφεται από τον Andrew Heywood στο Πολιτική:

ΥΠΕΡ
 • Καλλιεργώντας τον κοσμοπολιτισμό ωθεί τους ευρωπαϊκούς λαούς να ξεφύγουν από τον οτενό και απομονωτιστικό εθνικισμό.
 • Η οικονομική, νομισματική και πολιτική ενοποίηση δημιουργούν ένα βαθμό αλληλεξάρτησης μεταξύ των κρατών που καθιστά αδιανόητο τον πόλεμο ή μια ευρείας κλίμακας σύγκρουση στην Ευρώπη.
 • Η κατοχύρωση μιας πανευρωπαϊκής αγοράς ενισχύει την ευημερία και την ανάπτυξη και παρέχει στην Ευρώπη ασφάλεια στην παγκόσμια οικονομία.
 • Η «κοινή» κυριαρχία είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο τα ευρωπαϊκά κράτη μπορούν να ασκήσουν σημαντική και ανεξάρτητη επιρροή στην παγκόσμια σκηνή.
 • Η πολιτική και η οικονομική ενοποίηση συμβαδίζουν, καθότι μία ενιαία αγορά πρέπει να ρυθμίζεται από κοινούς κανόνες και αποφάσεις.
 • Η ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη παρέχει στα άτομα ευρύτερο και, μερικές φορές, ισχυρότερο φάσμα δικαιωμάτων, ελευθεριών και ευκαιριών.
ΚΑΤΑ
 • Η διάβρωση της εθνικής κυριαρχίας σημαίνει ότι η λήψη αποφάσεων δεν συνυπολογίζει διαφορετικές εθνικές ανάγκες και συμφέροντα.
 • Οι ιστορικά εμπεδωμένες εθνικές ταυτότητες αποδυναμώνονται, ηροκαλώντας ενίοτε εχθρότητα και βίαιες εθνικιστικές αντιδράσεις.
 • Οι εθνικές, γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές καθιστούν αδύνατη την εδραίωση αυθεντικών σχέσεων πολιτικής υπακοής προς τους θεσμούς της Ε.Ε.
 • Το δημοκρατικό έλλειμμα δεν θα ξεπεραστεί ποτέ λόγω της απόστασης μεταξύ των θεσμών της Ε.Ε. και των ευρωπαϊκών πληθυσμών.
 • Η ολοκλήρωση καθοδηγήθηκε εν πολλοίς από πολιτικές ελίτ και επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλησαν να χειραγωγήσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς ώστε να υποστηρίξουν τη Νέα Ευρώπη.
 • Η ολοκλήρωση ωφελεί πρωτίστως τα μεγάλα και οικονομικά ισχυρά κράτη και θα οδηγήσει τελικά σε μια Ευρώπη υπό γερμανική ηγεμονία.(αυτό το ανέφερε ο Andrew Heywood πριν... 10 χρόνια σχεδόν, προφητικά μάλλον)
Προσωπικά, ήμουν και είμαι υπέρ μίας μορφής ομοσπονδίας κρατών σε επίπεδο συνομοσπονδίας(confederation) ή ενώσεως(union) κατά την οποία τα κράτη που συμμετέχουν διατηρούν την ανεξαρτησία και την κυριαρχία τους. Είμαι φυσικά εναντίον με αυτό που γίνεται σήμερα και προσπαθεί να επιβληθεί μέσω του νεοφιλελεύθερου γκλομπαλισμού και του Γερμανικού νεομερκαντιλισμού. Το τι πιστεύω σε ότι αφορά το διεθνές στερέωμα και την σχέση μεταξύ των εθνών και των κρατών, είναι αυτό όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά από τον Ρωλς στο «Δίκαιο των Λαών». Με Γερμανικές αρχές δικαίου δεν γίνεται να υπάρξει Ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ.

Εάν η λέξη ομοσπονδιοποίηση σημαίνει εναρμόνιση και συντονισμός της οικονομικής πολιτικής είμαι απολύτως σύμφωνος.Η εγκαθίδρυση όμως ενός υπουργού Οικονομικών και αύριο μιας κυβέρνησης, της ευρωζώνης είναι κάτι τελείως διαφορετικό η οποία δεν θα λαμβάνει υπόψη τις εθνικές ανάγκες ενός κράτος και ενός λαού. Είδαμε πως οι Ευρωπαίοι μας συμπεριφέρθηκαν όχι μόνο με τα Μνημόνια αλλά και με το Δουβλίνο 2 και την λαθρομετανάστευση. Οι λαοί είναι κυρίαρχοι, όπως υπενθυμίζει κάθε τόσο το Συνταγματικό Δικαστήριο στη Γερμανία.

Έγραψα τα «υπέρ» και τα «κατά». Σαφέστατα τα «κατά» δεν αφήνουν περιθώριο Ομοσπονδοποίησης της ΕΕ, ούτε καν στα πρότυπα των ΗΠΑ.

Ακρίτας
Εκεί στην Κομισιόν πρέπει να είναι πολύ… φωστήρες. Πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να κάνουν περισπούδαστες εκθέσεις για την Ελλάδα οι οποίες καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: Στην Ελλάδα της άγριας λιτότητας, το μόνο που μειώθηκε δραματικά είναι οι μισθοί των εργαζόμενων σε αντίθεση με τις τιμές που κρατιούνται στο… ύψος τους.

Χρειαζόταν να κάνουν εκθέσεις για να το δουν αυτό; Ας κοίταζαν μια ματιά στην ελληνική κοινωνία και πως αυτή περνά το δράμα της λιτότητας και θα καταλάβαιναν ότι η συνταγή τους είναι πέρα για πέρα λανθασμένη.

Η έκθεση της Κομισιόν για την ανταγωνιστικότητα της χώρας δείχνει ότι επιστρέψαμε στο 2001 αλλά αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους πετσοκομμένους μισθούς. Ό,τι λέει η κυβέρνηση στην τρόικα δηλαδή αλλά αυτοί είναι κουφοί. Όμως, ανταγωνιστικότητα δεν είναι μόνο η συμπίεση του εισοδήματος των εργαζόμενων. Είναι και οι τιμές των προϊόντων, οι εξαγωγές, το άνοιγμα επαγγελμάτων κ.λπ. Με τόσους φόρους και ΦΠΑ, όμως, πώς να μειωθούν οι τιμές;

Σύμφωνα με την έκθεση, η μείωση των αμοιβών ανήλθε σε 14,5% όταν οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται.

Έτσι, η ανταγωνιστικότητα με βάση τον «επίσημο» δείκτη μέτρησης, το μοναδιαίο κόστος εργασίας στο σύνολο της οικονομίας έχει βελτιωθεί ταχύτατα, και στο τέλος του 2012 επέστρεψε σε καλύτερη επίδοση από αυτή του 2001 όταν η Ελλάδα έμπαινε στην ΟΝΕ. Η βελτίωση από το 2009 φτάνει στις 14,5 μονάδες (από τις 103,3 στις 89,1 μονάδες όπου μείωση σημαίνει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα).

Το ύψος των τιμών σε σχέση με τα υπόλοιπα 27 κράτη – μέλη ήταν στο τέλος του 2012 κατά 11,5 μονάδες υψηλότερο από τα επίπεδα του 2000 (στο 105,5 από 94 μονάδες το 2000).

Στις τιμές των εξαγωγών τα πράγματα είναι χειρότερα από πλευράς ακρίβειας με τον δείκτη στις 109,3 μονάδες στο τέλος του 2012 από 90,4 μονάδες το 2000 και 102,9 μονάδες το 2008 όταν ξεκινούσε η κρίση…

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη η μείωση του πληθωρισμού όπως αποτυπώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ, τον Μάρτιο μπορεί να ήταν η μεγαλύτερη από τον Μάιο του 1968 αλλά επί της ουσίας ήταν και ισχνή (0,2%) και δυσανάλογη με την τεράστια ύφεση που πλήττει από το 2008 τη χώρα…Με τον τίτλο «Στο ελληνικό νησί των 400 ατόμων θα μεταβούν 45.000 Τούρκοι», η τουρκική εφημερίδα Vatan επιχειρεί να περιγράψει το ενδιαφέρον για επισκέψεις τουριστών από την Τουρκία στο Καστελλόριζο. Βέβαια οι 45.000 τουρίστες που αναμένονται στο νησί δεν θα είναι μόνο Τούρκοι αλλά και πολίτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν, της Γεωργίας και των άλλων χωρών του Καυκάσου, που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Οι τουρίστες αυτοί -πέρυσι ήταν 15.000- με τις νέες διευκολύνσεις που εξασφάλισε η Ελλάδα από την ΕΕ (Σένγκεν) θα παίρνουν θεώρηση (βίζα) στην είσοδο στο Καστελλόριζο. Παλαιότερα, για την μετάβαση στο Καστελλόριζο από την απέναντι Τουρκία , οι εν λόγω πολίτες, έπρεπε να εξασφαλίζουν θεώρηση από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Σμύρνη.

Η εφημερίδα γράφει ότι απέδωσαν τελικά αποτελέσματα οι ενέργειες των τουριστικών πρακτόρων από το Κας, κκ Οκάν Καχραμάν και Εργκούν Ερντογάν και του Έλληνα τουριστικού πράκτορα, κ. Κώστα Παπούτη, όσον αφορά τις διευκολύνσεις θεωρήσεων. Οι τουριστικοί πράκτορες μίλησαν με τον Αντινομάρχη της περιοχής Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και ζήτησαν να γίνουν διευκολύνσεις θεωρήσεων πολιτών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν, της Γεωργίας και των άλλων χωρών του Καυκάσου, που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Ο κ.Καν Καχραμάν, ιδιοκτήτης της τουριστικής εταιρείας «Καχραμανλάρ», είπε ότι το 2012 μετέβησαν από το Κας, στο Καστελλόριζο, 15.000 τουρίστες και ότι τώρα, με τις διευκολύνσεις που άρχισαν ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει τις 45.000.

Να θυμίσουμε ότι οι Τούρκοι έχουν ζητήσει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Καστελλορίζου και τις ελληνικές αρχές να επιτραπεί η χρήση του αεροδρομίου του νησιού προκειμένου να προσγειώνονται εκεί αεροπλάνα με τουρίστες που θέλουν να πάνε απέναντι στην Τουρκία. Και αυτό διότι στο Κας δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος.


Πηγή: On Alert

Μια νέα υπόθεση «Βοστόνης» φοβάται η Ελληνική Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», έχει εντείνει τις παρακολουθήσεις ισλαμιστών που μένουν κυρίως στην Αθήνα και θεωρούνται ακραίων απόψεων. Η πρόσφατη αιματηρή επίθεση στην αμερικανική μεγαλούπολη, η αποκάλυψη από την καναδική αστυνομία δικτύου της Αλ Κάιντα, που ήθελε να τοποθετήσει βόμβες σε τρένα, αλλά και οι συλλήψεις ακραίων ισλαμιστών, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία, χτύπησαν εκ νέου καμπανάκι στις ελληνικές αρχές.

«Είμαστε χώρα τράνζιτ μεγάλου αριθμού μεταναστών από ισλαμικές χώρες, ενώ είναι μεγάλος και ο αριθμός των μουσουλμάνων που μένουν ήδη στη χώρα. Από την εφαρμογή του “Ξένιου Δία” και τη δημιουργία των κέντρων κράτησης έχουν αυξηθεί οι αντιδράσεις πολλών ακραίων κύκλων, που ενισχύουν ακραίες αντιλήψεις», επισημαίνει στο «Καρφί» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που αποκαλύπτει πως τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και η Αντιτρομοκρατική έχουν αυξήσει τις παρακολουθήσεις ατόμων που έχουν μεγάλη επιρροή στους μουσουλμάνους.

«Η ύπαρξη περισσότερων από 140 χώρων λατρείας μόνο στην Αθήνα, όσο και το γεγονός πως ιμάμηδες σε αυτούς τους χώρους πολλές φορές αναλαμβάνουν άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερη παιδεία, δημιουργεί συχνά εκρηκτικές καταστάσεις. Ειδικά όταν το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι είναι άνθρωποι αγράμματοι, βιοπαλαιστές, που τα 2-3 τελευταία χρόνια περνούν ολοένα και δυσκολότερα στη χώρα μας», αναφέρει αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Τα πέντε τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με το «Καρφί», έχουν συλληφθεί και απελαθεί τρία στελέχη ακραίων ισλαμιστών οργανώσεων, τα οποία θεωρούνται παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Ένα δίκτυο τρομοκρατών που καταζητούνταν από τις τουρκικές αρχές εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη διαδικασία απέλασης βρίσκονται δυο ακόμη άτομα που αναζητούνταν ύστερα από υπόδειξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Επίσης, επιβεβαιωμένα και σύμφωνα με τη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ελληνικά αεροδρόμια χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά περισσότερων από 60 ατόμων, που θεωρούνταν πως συμμετείχαν σε οργανώσεις-παρακλάδια της Αλ Κάιντα, σε φυλακές που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές αρχές.

Όλα αυτά, σε συνάρτηση με την κωλυσιεργία του ελληνικού κράτους στην υπόθεση «τζαμί», που επίσης επηρεάζει αρνητικά μεγάλη μερίδα μουσουλμάνων, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προσπαθήσει να κάνει επίσημους συνομιλητές του οργανώσεις μεταναστών που χαρακτηρίζονται ηπιότερων τόνων και μέσω αυτών να προσπαθήσει να ελέγξει καταστάσεις. Σε περιπτώσεις όπως της πακιστανικής και της αφγανικής κοινότητας, που διαθέτουν και την πλειονότητα των εν Ελλάδι μεταναστών, κάτι τέτοιο έχει αποτύχει. Αντίθετα, πληθαίνουν, όπως καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι καταγγελίες από εκπροσώπους αυτών των κοινοτήτων για προσαγωγές χωρίς αιτία ανθρώπων που εκτελούν χρέη ιμάμη, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για εξαφανίσεις ατόμων που θεωρούνταν ακραίοι ισλαμιστές από την περιοχή της Νίκαιας.Όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θεωρείται αδίκημα, δεν θα ήταν ίσως άκαιρο να ανοίξει αυτή η συζήτηση. 

Όχι, δεν πρόκειται για λογοκρισία. Πρόκειται για τον στοιχειώδη σεβασμό στις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν στις γυναίκες και στα παιδιά που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους. Και δεν είναι “λερωμένη” η ιστορία της γειτονικής χώρας μόνο με την Γενοκτονία των Αρμενίων. Έχουν πολλές τέτοιες “κόκκινες” σελίδες.

Στην Ελλάδα του 2012, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολύ διαφορετικά. Στην Θράκη μια κάστα φανατικών που δηλώνουν “Τούρκοι” και παριστάνουν τα …θύματα, κάνουν αλλά και γράφουν ανενόχλητοι ότι θέλουν. Αμφισβητούν ακόμη και τις Γενοκτονίες της “μητέρας πατρίδας”, όπως αποκαλούν την Τουρκία. Τελευταίο παράδειγμα το άρθρο -αν και μοιάζει με παιδική έκθεση- του Τσεγκίζ Ομέρ από την Μιλλέτ. Γράφει για δήθεν Γενοκτονία, για… φήμες και διαδόσεις.

Φαίνεται ότι δεν έχει διαβάσει και πολύ ιστορία. Ή έχει διαβάσει μόνο όσα του έστελναν από την “μητέρα πατρίδα”. Θα του προτείνουμε λοιπόν, να διαβάσει ένα βιβλίο που το έχει γράψει ένας Αρμένιος που γεννήθηκε στην Αμερική και δεν είχε ιδέα για το τι είχε συμβεί στους προγόνους του. Τυχαία άκουσε από τη γιαγιά του κάποια μισόλογα και ερευνώντας μόνος έγραψε ένα εκπληκτικό βιβλίο για τα όσα έγιναν. “Το μαύρο σκυλί της μοίρας” του Πήτερ Μπαλακιάν. Αν θέλει, να του το στείλουμε για να διαπιστώσει ότι η “μητέρα πατρίδα” έχει πολλά, πάρα πολλά "συγνώμη" να ζητήσει.

Διαβάστε το άρθρο του:


Πόσο ωραίο και αξιοθαύμαστο είναι ότι, η μητέρα πατρίδα μας η κάνει ανοίγματα ώστε όλοι οι πολίτες στην Τουρκία να ζούνε με δίκαιο τρόπο, και κάνει ρυθμίσεις ώστε οι άνθρωποι να δύνανται να επωφεληθούν στην κατεύθυνση του δικού τους πολιτισμού και της πίστης τους, όπως και των μειονοτικών τους δικαιωμάτων. Μακάρι παρόμοιες ρυθμίσεις να μπορούσαν να είχαν γίνει και στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν γίνονται, δεν μπορούσαν να γίνουν.

Δυστυχώς στην πατρίδα μας την Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Παλιότερα υπήρχαν τουλάχιστον υποσχέσεις και λαϊκισμός, αλλά τώρα γίνονται προσπάθειες να περάσουν μέτρα αντίθετα από τα αιτήματα της μειονότητας. Τελευταίο παράδειγμα σε αυτά είναι νόμος των "240 ιμάμηδων".

Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προσευχόμαστε για το καλό όλης της ανθρωπότητας… Ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να ζούνε μέσα σε δικαιοσύνη. Για παράδειγμα όταν προσευχόμαστε για την μητέρα μας πατρίδα, προσευχόμαστε για όλους εκεί. Ευχόμαστε να έχουν δικαιοσύνη όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως θρησκείας. Και επειδή ευχόμαστε. Ο Αλλάχ τους βοηθά μέσα από το χέρι της τουρκικής κυβέρνησης. Τους βοηθάει ώστε να παραδειγματιστεί και η ελληνική κυβέρνηση, να βοηθήσει και αυτή την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Αλλά πού! Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση! Τι παράξενο είναι πως την ώρα που οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους από την χαρά τους, εμείς προσευχόμαστε στον Αλλάχ να χαροποιήσει και εμάς.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κουνάει το δακτυλάκι της μετά από τόσα ανοίγματα και αποδόσεις δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας, είναι μια αξιοπρόσεκτη κατάσταση. Η πατρίδα μας μετά από τόσα ανοίγματα και καλές κινήσεις της Τουρκίας, όχι μόνο δεν κάνει ένα θετικό βήμα, αλλά το αντίθετο, υπογράφει εξελίξεις που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση αγνοώντας την σκληρή αντίδραση της μειονότητας στον ¨νόμο των 240 δασκάλων Κορανίου¨, για μια ακόμη φορά επιδεικνύει μια ¨ετσιθελική¨ λογική διακυβέρνησης. Και να μην βγει κανείς να πει πως δεν είναι σε κατάσταση να ασχοληθεί με θέματα της μειονότητας, διότι παλεύει με την οικονομική κρίση. Τα μέλη της κυβέρνησης μάχονται με την οικονομική κρίση, αλλά βλέπουμε πως παρά την τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, δεν αμελούν να πράξουν τα δέοντα των ¨εθνικών ευαισθησιών¨ τους

Η κυβέρνηση έβαλε να μιλήσουν για μια ακόμη φορά οι ¨εθνικοί πολιτικοί¨ που επιμένουν να εκλαμβάνουν όλα τα αιτήματα της μειονότητας σαν εθνικό κίνδυνο, και επέφερε ένα ¨εθνικό χαστούκι¨ στην μειονότητα μας. Και μάλιστα παρά την κρίση. Φυσικά πρόκειται για ¨εθνικό¨ θέμα.

Προφανώς για την παρούσα κυβέρνηση όταν γίνεται λόγος για ¨εθνικό κίνδυνο¨ όπως η ΤΕΞ αλλά και η θρησκεία μας το Ισλάμ, τα υπόλοιπα της φαίνονται λεπτομέρειες. Το σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι πως βλέπει το Ισλάμ σαν ¨εθνικό κίνδυνο¨. Διαφορετικά, γιατί να υπάρχει τόσο γινάτι και τόση ευαισθησία, εν μέσω κρίσης ; Το κράτος έβαλε γινάτι να εφαρμόσει αυτόν τον καταραμένο νόμο…Αποτέλεσμα ; Θα περιμένουμε να δούμε…

Η 24η Απριλίου είναι μια ημερομηνία που με τις τελετές για δήθεν γενοκτονία, επιδιώκεται να λερωθεί το τουρκικό έθνος. Πάντα αυτήν την ημερομηνία οι ίδιες βαρεμάρες, τα ίδια ψέματα και συκοφαντίες που επαναλαμβάνονται πάλι από τους ίδιους ψεύτες και συκοφάντες.

Αυτήν την 24η Απριλίου, όπως και σε διάφορες χώρες του κόσμου, έτσι και στην χώρα μας οργανώθηκαν τελετές μνήμης της δήθεν ¨Αρμενικής Γενοκτονίας¨. Οι ασχολούμενοι με την γενοκτονία που προσπαθούσαν να σπιλώσουν το έθνος μας σε αυτές τις τελετές βγάζουν για μια ακόμη φορά το μίσος τους. Μα τι ατελείωτο μίσος και οργή και μισανθρωπία είναι αυτή ! Ο Αλλάχ να μας φυλάει από αυτούς τους εχθρούς των Τούρκων και του Ισλάμ, και να φωτίζει εκείνους !

Το Ισλάμ σημαίνει "ειρήνη" και Τούρκος σημαίνει ¨δυνατός¨. Από αυτή την σκοπιά η Τουρκία ως "δύναμη ειρήνης" είναι και ένας πύργος του Ισλάμ. Η Τουρκία δηλαδή είναι ο πύργος της ανθρωπιάς και της πραγματικής ειρήνης. Έτσι ήταν στο παρελθόν επί Οθωμανών, και δυνητικά έτσι είναι, και ιδιαίτερα έτσι θα γίνει στο σύντομο μέλλον. Και αυτό θα γίνει ακόμη και αν κάποιοι στην Τουρκία δεν το θέλουν. Έτσι θέλησε η μοίρα και έτσι πάει. Είτε η μοίρα έδωσε τέτοιο ρόλο στην Τουρκία, είτε η μοίρα των εθνών που ίδρυσε δεκάδες τουρκικές πατρίδες, επέλεξε έτσι την Τουρκία.

Δείτε τον Ισλαμικό κόσμο, υπάρχει μήπως μια άλλη χώρα ηγέτης σαν την Τουρκία ; Όχι ! Δεν υπάρχει άλλη ισλαμική χώρα που να μπορεί να πάρει από το χέρι τον ισλαμικό κόσμο, να τον επαναφέρει και να αναλάβει τον ρόλο του μεγάλου αδερφού. Για αυτό τον λόγο άλλωστε όλοι κοιτάνε την Τουρκία και ελπίζουν σε βοήθεια από αυτήν.

Τζεγκίζ Ομέρ 

Εφ. Μιλλέτ 

Πηγή: On Alert


Η εμμονή σε ξεπερασμένες τακτικές οδηγεί στην καταστροφή…

Οι ευρωπαϊκοί λαοί προτιμούν μια εθνοκεντρική Ευρώπη από μια διεθνιστική, όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση. Ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός της παγκοσμιοποίησης καθώς και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των Βρυξελλών δεν αρέσουν στους Ευρωπαίους και ειδικά στους Νότιους, οι οποίοι κρατούν ζωντανό το ελληνικό τους ταπεραμέντο.

Ο συγκεκριμένος ευρωσκεπτικισμός αποτελεί πίεση στους Ευρωπαίους πολιτικούς, προκειμένου να βρουν λύση στο θέμα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση». Ωστόσο τα οικονομικά συμφέροντα εντός της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι τόσα πολλά που αποκλείουν την προοπτική μιας ισότιμης συμμετοχής των εθνών-κρατών στην ΕΕ, μιας και στην πολιτική επικρατεί διαχρονικά το δίκαιο του ισχυρού.

Πέραν τούτου, το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης επιδιώκει τον διαμελισμό της Ευρώπης σε μικρότερες περιφέρειες και την μετέπειτα τυφλή συμμετοχή της στην διοικητική ένωση του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίες οι ταυτόχρονες κινήσεις για αυτονομία διαφόρων περιοχών (π.χ. Σκωτία, Καταλονία κ.α.).

Στην Ελλάδα οι «πολιτικοί» αρνούνται να αποδεχθούν την συγκεκριμένη πραγματικότητα και επιμένουν πεισματικά στο να κρατούν στο μυαλό τους ζωντανή την ευρωπαϊκή ιδέα που διδάχτηκαν στα πανεπιστήμια, η οποία δυστυχώς θα παραμείνει μόνο ιδέα. Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο βήτα, το οποίο οφείλει να εμπεριέχει, εκτός των άλλων, το πραγματικό πολιτιστικό υπόβαθρο του Ελληνισμού το οποίο πιάνει, όπως ο σταυρός, Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση.

Σε περίπτωση που διαλυθεί η ΕΕ, η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα ακολουθήσει κι αυτή στα τυφλά το άρμα της παγκόσμιας διαπλοκής ή θα προσπαθήσει να ισορροπήσει, προκειμένου να μην ξεπουληθούμε ολοκληρωτικά σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο;

Καλή λοιπόν η θεωρία περί «ισότιμης Ευρώπης των λαών», αλλά όταν κάτι δεν προχωράει, επιβάλλεται η αλλαγή στρατηγικής. Το ίδιο συμβαίνει και στα ομαδικά αθλήματα (βλ. ποδόσφαιρο) . Όσο μια ομάδα επιμένει σε μια αποτυχημένη τακτική στο τέλος θα γνωρίσει την συντριβή, ο προπονητής θα παραιτηθεί και οι παίκτες θα προπηλακιστούν από τους οργισμένους φιλάθλους.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα χρειάζεται αποφασισμένους παίκτες με προπονητή «τριπλαδόρο», ρεαλιστή που να αγαπάει πάνω απ’ όλα την ομάδα και όχι την λίγκα στην οποία αγωνίζεται… 

Πηγή: Πυγμή


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Έκλεισαν τρία χρόνια από την «αποφράδα» ημέρα που ο πολιτικός ολετήρας, Γιώργος Παπανδρέου, αλυσόδεσε την πατρίδα μας στα δεσμά του μνημονίου και στη συνέχεια άλλοι επίορκοι Πρωθυπουργοί, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς, την κατέστησαν διά μέσω και των επόμενων επαχθών μνημονίων, όμηρο των νοσηρών σχεδίων των διεθνών αγορών του ΔΝΤ και της νεοφιλελεύθερης Μέρκελ. Συμμέτοχοι και συνένοχοι ενός καλοστημένου εγκληματικού σχεδίου, με το οποίο περικόπηκαν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις των μεροκαματιάρηδων νοικοκυραίων πολιτών αυτής της χώρας. Με το οποίο, πάμπολλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Που η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα και ανεξέλεγκτα ύψη, κυρίως στους νέους μας, που οι άστεγοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται και ζουν από τα δημόσια συσσίτια, ανθρώπων που από τη μια ημέρα στην άλλη, μετετράπησαν από αυτάρκεις οικογενειάρχες, σε ρακένδυτους περιφερόμενους πολίτες. Με αυτά τα μνημόνια που τα φάρμακα παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν προκειμένου να εξυπηρετούν τους λαθρομετανάστες. Που έχει υποβαθμιστεί η πρώην δημόσια παιδεία και πολλά από τα ελληνόπουλα υποσιτιζόμενα λιποθυμούν στα σχολεία. Εδώ που οι αυτοκτονίες συμπατριωτών μας έχουν λάβει μορφή επιδημίας, καθώς δεν αντέχουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη ζωή τους από την πολιτική των μνημονίων και θέτουν τέλος σ΄ αυτή. Που η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών είναι πλέον είδος πολυτελείας και από αυτή την ανεπάρκεια του κράτους σφάζονται καθημερινώς, σαν «τα σκυλιά στα αμπέλια» από κάθε εθνικότητας λαθραίους.

Το δεύτερο στάδιο προδοσίας και υποταγής του λαού μας καθώς και της απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας μας, ήταν η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς την έγκριση των διοικήσεών τους, προκειμένου να αγοραστούν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου στο 100% της αξίας τους και στη συνέχεια αυτά κουρεύτηκαν στο 47%, με αποτέλεσμα να τα χρεοκοπήσουν. Μέσω του PSI δε, κουρεύτηκαν τα ομόλογα τα οποία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκαν σε Έλληνες ομολογιούχους, που επένδυσαν εκεί τις οικονομίες τους και οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τις συνεχείς εξαγγελίες της πολιτείας, αλλά και από το σχετικό νόμο Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου. Ταυτόχρονα μέσω της ίδρυσης, με αδιαφανείς συνθήκες, εκατοντάδων-χιλιάδων καταστημάτων εξαγοράς χρυσού, τα οποία ξεπηδούν σα τα μανιτάρια σε όλες τις γειτονιές, εξανεμίζονται οι αναμνήσεις των Ελλήνων και υφαρπάζεται ένα από τα τελευταία μέτρα αντίστασής του.

Το τρίτο και τελευταίο εγκληματικό σχέδιο των τροικανών με τη συμμετοχή της μνημονιακής-τρικομματικής-προδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά, ήταν η οικονομική καταστροφή της Κύπρου και στο βάθος του κήπου, βρίσκεται η αρπαγή των καταθέσεων και των πολιτών της Ελλάδος, του τελευταίου αναχώματος διαβίωσής των. Αυτό το σχεδιασμό, «μαρτύρησε» προ ημερών σε συνέντευξή του στην Ελεύθερη Ώρα, ο όψιμος πατριώτης, Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε επί λέξει τα εξής: “ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να πείσει τους βουλευτές της κυπριακής Βουλής και ως αποτέλεσμα ήταν το ανεύθυνο ΟΧΙ χωρίς εναλλακτικό σχέδιο… αποτέλεσμα αυτού είναι η Γερμανία να τιμωρήσει την Κύπρο για να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν και την οδήγησε στην δεύτερη απόφαση του Eurogroup”.

Είναι, λοιπόν, δυνατόν να ισχυρίζεται αυτή η κυβέρνηση, πως η Γερμανία θέλησε να τιμωρήσει ένα μικρό «εταίρο» που σήκωσε το ανάστημά του, δηλαδή την Κύπρο, προκειμένου να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν;
Σε αυτή την ενωμένη Ευρώπη πιστεύει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά;
Στην ενωμένη Ευρώπη που ο ισχυρός προς όφελός του, τιμωρεί τον αδύνατο;
Που ο ισχυρός «εταίρος» μεταχειρίζεται τον αδύνατο «εταίρο» ως δανειολήπτη και όχι ως ισότιμο εταίρο, όπως άλλωστε προβλέπεται;
Αλλά εν πάση περιπτώσει, τι έπραξε η μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση στο Eurogroup της προπερασμένης Παρασκευής;
Γιατί αποδέχτηκε την αρχική πρόταση που περιελάμβανε κούρεμα των ποσών και κάτω των 100 χιλ. ευρώ;
Γιατί δεν άσκησε βέτο, προκειμένου να προστατέψει την κυπριακή οικονομία;
Πού είναι η Ελληνική συμπαράσταση στους ομοεθνείς μας Κυπρίους;
Φώναξε, για άλλη μια φορά, η τρικομματική πως «η Κύπρος κείται μακράν»;
Γιατί δεν υπήρχε Plan B, στο σύσσωμο περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής;
Τι συζήτησαν οι Σαμαράς – Αναστασιάδης στη συνάντηση των Αθηνών, αμέσως μετά την εκλογή του δευτέρου;
Δεν συζήτησαν όλα τα πιθανά σενάρια;
Γιατί δεν ασκήθηκε καμιά πίεση από την Ελληνική κυβέρνηση προς τους «εταίρους» της ΕΕ; 

Αυτή η τεράστια προδοσία από μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά, θα φέρει στη συνέχεια το νέο και χειρότερο του πρώτου σχεδίου Ανάν, σε μια εποχή όπου οι Αλβανοί ανεβάζουν τους τόνους στο ανύπαρκτο θέμα της Τσαμουριάς στη Θεσπρωτία, πολλά ακριτικά νησιά μας και το Αιγαίο μας αμφισβητούνται από τους Τούρκους, οι οποίοι ανενόχλητοι αλωνίζουν στη Θράκη μας υποβοηθούμενοι από το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, προετοιμάζοντας ανενόχλητοι το έδαφος για την προσάρτησή της και τέλος οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί θα μας πάρουν το όνομα της Μακεδονίας μας.

Όλο αυτό το ζοφερό τοπίο συμπληρώνεται με την πώληση κάθε σπιθαμής Ελληνικής γης, με μηδενικό όφελος για τη χώρα, από το ΤΑΙΠΕΔ, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Σταυρίδης που τη δεκαετία του ΄90 ξεπούλησε την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, μιας από τις σπουδαιότερες ελληνικές βιομηχανικές μονάδες, την εποχή εκείνη. Τελευταίο παράδειγμα σήμερα, το ξεπούλημα μιας βιώσιμης και εύρωστης επιχείρησης, όπως, ο ΟΠΑΠ, από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο του οργανισμού, τον κ. Λουρόπουλο, που όλως τυχαίως υπήρξε επί μια δεκαετία υπάλληλος της πολυεθνικής Siemens. Ναι, αυτής της εταιρείας που κρατάει από τα αχαμνά τον Πρωθυπουργό της χώρας, όπως έχω διατυπώσει σε προηγούμενο άρθρο μου.

Αυτή, λοιπόν, η εγκληματική-δουλική τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά, να διαχειρίζεται και μόνο τις εντολές της Μέρκελ και του Σόιμπλε, δεν μπορεί ποτέ να σηματοδοτήσει ανάπτυξη μέσω επενδύσεων. Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει ανάπτυξη από τη στιγμή που κανείς επιχειρηματίας δε θα επενδύσει τα χρήματά του σε μια χώρα φτωχοποιημένη που δεν μπορεί να απορροφήσει το παραγόμενο υλικό. Σε μια χώρα, στην οποία η επένδυση θα είναι υποθηκευμένη στους τροικανούς δανειστές μας, που έχουν αλώσει την Εθνική μας κυριαρχία διά μέσω των επαχθών μνημονίων. Σε μια χώρα που η υψηλή φορολογία απαγορεύει την όποια υγιή και μακροχρόνια επένδυση, καθώς στις γειτονικές μας χώρες, ο φορολογικός συντελεστής είναι πολύ χαμηλότερος. Ο σπουδαιότερος λόγος, όμως, που η πατρίδα μας δεν μπορεί ποτέ να έχει ανάπτυξη, είναι γιατί η Ελλάδα είναι υπό απόλυτη κατάρρευση, λόγω του ότι το υπάρχον νόμισμα (ευρώ) δεν της ανήκει και το οποίο αγοράζει πανάκριβα για να καλύψει τις ανάγκες της, από τις χώρες που την οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση και την υποδούλωση.

Συνεπώς, μόνη ορατή λύση στον θολό ορίζοντα, πριν από την απόλυτη φτωχοποίηση του λαού μας και τον κατακερματισμό της πατρίδας μας, είναι μια άλλη κυβέρνηση να καταγγείλει τα επαχθή και επονείδιστα μνημόνια και να κηρύξει πενταετή στάση πληρωμής εξωτερικού χρέους, προκειμένου από την εξοικονόμηση αυτών των χρημάτων να δημιουργηθεί πραγματική ανάπτυξη, η οποία θα μας οδηγήσει προς τα εμπρός.

Εύχομαι σε όλους σας ολόψυχα, καλή Ανάσταση του Θεανθρώπου μας και του Έθνους μας!
Του Αν/χη ε.α. Δημητρίου Σούκερα, MBA(ER)

Στα χρόνια του ανύπαρκτου επαγγελματικού προσανατολισμού των περασμένων ετών οι Ένοπλες Δυνάμεις ίσως να αποτελούσαν ένα «άβατο» και ένα ερωτηματικό για τις παλαιότερες γενεές νεότερων Ελλήνων, σίγουρα όμως η «στολή» είχε αίγλη, ενώ παραδοσιακά «έστελνε» σήματα σοβαρότητας , ανθρώπων μετρημένων πίσω της και ανέδιδε έναν πλούσιο κόσμο ιδεών και ιδανικών, με απήχηση στον ψυχισμό και στο θυμικό των Ελλήνων, όμως σήμερα στα χρόνια της επαγγελματικής συμβουλευτικής ,της εύκολης πληροφόρησης, το άνοιγμά τους και σε ανθρώπους απλά φέροντες μια Ελληνική Ταυτότητα, χωρίς καν να έχουν συναισθανθεί την διαχρονική σημασία του Ελληνισμού, οπωσδήποτε σηματοδοτεί πολλά περισσότερα. Όλα αυτά τα νοήματα των προηγούμενων 39 ετών της μεταπολίτευσης και τα σημερινά θεωρώ πως απόλυτα εξηγούνται από ένα μοντέλο που περιγράφει την δυναμική της κοινωνίας της Mary Jo Hatch. Τι απλοϊκά λέει αυτό το μοντέλο;
Υπάρχει διαφορά σε αυτό που λέγεται, σε εκείνο που κάποιοι σκέπτονται, σε αυτό που κάνουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Για να αντλήσουμε πρακτικά συμπεράσματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για να βοηθήσουμε «τον επαγγελματικό προσανατολισμό» των σημερινών νέων, με την χρήση του μοντέλου, ας ανακαλέσουμε στον νου μας σκέψεις ,πράξεις, έργα, λόγια των πολιτικών που ρυθμίζουν την ζωή μας, θα καλούσα όλους να αναλογιστούμε, να θυμηθούμε, τα λόγια ,και να τα συσχετίσουμε με ότι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας και σχεδιάζεται να συμβεί και στο μέλλον. 

Μία σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο θα αποκάλυπτε δηλώσεις ή τμήματα δηλώσεων για τις Ε.Δ όπως αυτές που ακολουθούν:
1.«Οι Άνδρες και οι γυναίκες των Ε.Δ , αποτελούν το καλύτερο έμψυχο δυναμικό», από την ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ.
2. «Διατηρείται το θεσμικό πλαίσιο κατάταξης, εκπαίδευσης ώστε να προσελκύονται στις Ε.Δ οι καλύτεροι των νέων» από την ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ.
3. «Η σημασία των Ε.Δ είναι προφανής στις ημέρες μας , ενώ ο ρόλος τους καθίσταται όλο και πιο σύνθετος»(Δηλώσεις του Γ.Α.Παπανδρέου το 2007)
4. «Η Πολιτεία έχει πλήρη συνείδηση της τεράστιας προσφοράς όλων των στελεχών των Ε.Δ αλλά και της ιδιαίτερης αφοσίωσης με την οποία την επιτελούν» (Κύκλοι του ΥΕΘΑ στην εφημερίδα «Δημοκρατία», πρόσφατα)
5. «Οι Ελληνικές Ε.Δ είναι εξαιρετικής ετοιμότητας και υψηλού φρονήματος και αποτελούν εγγύηση και για την ασφάλεια του ελληνικού λαού», δηλώσεις του Κ.Παπούλια.
6. «Σε λίγο θα φανεί το ξέφωτο και θα αποδοθεί στις Ε.Δ αυτό που τους αξίζει» ,λόγια του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
7. «Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας», λόγια του Θ.Πάγκαλου.

Επειδή τα προφανή δεν είναι και σύνθετα ;αντίθετα με την άποψη ενός τέως πρωθυπουργού, θα έλεγα πως παρότι φαινομενικά τα λόγια των πολιτικών σε πρώτη ανάγνωση εμφανίζονται θερμά προς τους Στρατιωτικούς και αυτό γίνεται επί μακρά σειρά ετών ,πίσω από αυτά ίσως κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει τις σκέψεις, του φόβου για το άγνωστο, την αντιπαλότητα για την κατάκτηση της κοινής γνώμης, την απέχθεια σε ένα κόσμο αξιών και ιδανικών και οπωσδήποτε τις μύχιες εκφράσεις ζηλοφθονίας και άρνησης της τάξης, του σεβασμού της ιεραρχίας, και της πίστης στον αγώνα για υψηλά ιδανικά.
Αλήθεια πόσο ξεκάθαρα «σκέφτηκε φωναχτά» ο τέως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης!

Έτσι ενώ στην ουσία τα λόγια μοιάζουν να είναι θετικά και τα ακούσματα εμφανίζουν την επικράτηση ενός μαλακού μοντέλου διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αποτελεσματικά θα αντιμετώπιζε τις στρατιωτικές προκλήσεις του έθνους στην περιοχή και ανάμεσα στους κινδύνους που το περιστοιχίζουν ,οι πράξεις πολύ απέχουν από τα λόγια και απόλυτα ταυτίζονται με τις σκέψεις , που τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση κυριαρχούν ανάμεσα στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις .Ποιές είναι αυτές;

Μια σειρά από μακροχρόνιες ενέργειες στόχευσαν σε επίπεδο επικοινωνίας να αποκόψουν τους Στρατιωτικούς από την Ελληνική Κοινωνία και να τους υποβαθμίσουν διασπείροντας την χρήση απαξιωτικών εκφράσεων για εκείνους,(π.χ φασίστες, καραβανάδες, αυτιστικοί).

Παράλληλα κάποιοι φρόντισαν τεχνητά να «υποβιβάσουν» την εκπαίδευση τους, παραλαμβάνοντας την Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων ως το πρώτο ΑΕΙ της χώρας το 1828 και σήμερα μερικά έτη μετά να την μετατρέπουν ,όπως και τις άλλες παραγωγικές Σχολές σε ΑΣΕΙ, χορηγώντας «Πτυχία Επιπέδου ΑΕΙ», μόνο και μόνο για να στηρίξουν νομικά την απόφασή τους για χορήγηση βασικών μισθών μικροτέρων όλων των υπόλοιπων απασχολούμενων στο δημόσιο.

Αρνήθηκαν και αρνούνται ως μόνοι υπεύθυνοι για την εθνική άμυνα την εξέλιξη στον χώρο της, που θα ερχόταν αν έθεταν στην υπηρεσία του Έθνους τα εργαλεία που άλλοι σύμμαχοι Νατοϊκοί Στρατοί χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες με την διεξαγωγή ερευνών προσωπικού στις οποίες συναρτούν το κυρίαρχο σύστημα ανταμοιβών σε αυτές , που μόνο οφέλη θα μπορούσε να αποφέρει στα στελέχη τους, που αγόγγυστα στερούνται την αυτοδιάθεσή τους, συνταγματικά για όλους τους άλλους δικαιώματα, την κοινωνική τους ζωή, την οικογένειά τους, συνήθως υπηρετώντας σε αφιλόξενο περιβάλλον, θυσιάζοντας όχι μόνο τα δικά τους όνειρα αλλά πολλές φορές και των εξαρτώμενων από αυτούς.

Έτσι σήμερα ήταν αναμενόμενο μετά την συμπλήρωση τριών χρόνων μνημονίου όλοι οι Στρατιωτικοί να βιώνουν στον υπερθετικό βαθμό δυσανάλογες κακουχίες έναντι τους υπόλοιπου Ελληνικού λαού, αφού αυτές εκφράζουν μέχρι κεραίας τα αισθήματα των πολιτικών για αυτούς. Όμως και πάλι έγινε το ακατόρθωτο. Οι πολιτικοί τους έβγαλαν στους δρόμους και αυτόματα πια τα φώτα της αλήθειας έλαμψαν. Τι κι αν ο Α/ΓΕΕΘΑ αποπειράθηκε με δηλώσεις αρχικά να κατευνάσει τα πνεύματα; Τι κι αν κάλεσε σε απολογία εν ενεργεία στελέχη για την στάση τους; Τι κι αν έχει επιλεγεί ένα κλίμα εκφοβισμού, κατευνασμού, συζητήσεων, καθυστερήσεων, δηλώσεων που μόνο σκοπό έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού; Τι και αν ο ΥΕΘΑ μόλις ανακοίνωσε αλλαγή των δομών και κατάργηση δύο Σωμάτων Στρατού;

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και ούτε το επικείμενο θαύμα της Αναστάσεως δεν πρόκειται να την αλλάξει.
«Ζητούνται Βαραββάδες για τον Σταυρό, κατά προτίμηση μουγγοί, προκειμένου να φορούν την στολή και να αποδέχονται την σταύρωση αγόγγυστα».

Αυτός ήταν και παραμένει ο ρόλος του Στρατιωτικού στην Ελλάδα των τελευταίων ετών και για όσο ακόμη κάποιοι ανώτατοι βαθμοφόροι απλά παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο ή ονειρεύονται την σύγκλητο, τότε το «ξέφωτο» του νυν πρωθυπουργού δεν πρόκειται να εμφανισθεί ποτέ ενώ ο Ελληνικός λαός θα συνεχίζει αποσβολωμένος να επικροτεί ανούσια την σταύρωση λάθος ανθρώπων.

Καλή Ανάσταση, Βαραββάδες!

Πηγή: On Alert


Η Ρωσία αποκαθιστά την παρουσία της στη Μεσόγειο Θάλασσα. Μια μεικτή ομάδα πολεμικών πλοίων και σκαφών υποστήριξης των στόλων της Βαλτικής, της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο έχει σήμερα σχεδόν 10 σκάφη.

Η Ρωσία αποκαθιστά την παρουσία της στη Μεσόγειο Θάλασσα. Μια μικτή ομάδα πολεμικών και πλοίων υποστήριξης των στόλων της Βαλτικής, της Βόρειας και της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο έχει σήμερα σχεδόν 10 σκάφη. Τη βασική δραστηριότητα επωμίζεται ο Στόλος της Μαύρης θάλασσας, τα πλοία του οποίου κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους επισκέφθηκαν τη Μεσόγειο 17 φορές. Μάλιστα τα ταξίδια δεν έχουν μόνο σημασία ίματζ, αλλά και εντελώς πρακτική σημασία για την προστασία των συμφερόντων της Ρωσίας.

Η Μεσόγειος ιστορικά είναι ζώνη των ζωτικών συμφερόντων της Ρωσίας. Η σημαία του Αποστόλου Αντρέα είχε παρουσιαστεί στα νερά της Μεσογείου από την εποχή της Αικατερίνης Β΄ και από τότε η ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο αποτελούσε σημαντικό παράγοντα της παγκόσμιας πολιτικής. Τη δράση του κατα περιόδους διέκοπταν οι κυρώσεις στην ίδια τη Ρωσία, όταν οι εσωτερικές ταραχές ή οι στρατιωτικές ήττες ανάγκαζαν το Ρωσικό Στόλο να εγκαταλείψει αυτή την περιοχή. Σήμερα, οι αυξημένες σε σύγκριση με τα πρώτα μετασοβιετικά χρόνια δυνατότητες της ρωσικής οικονομίας, καθώς και η κατανόηση της ανάγκης μιας ενεργούς εξωτερικής πολιτικής επέτρεψαν να τεθεί ο στόχος της επιστροφής του στόλου στη Μεσόγειο θάλασσα.

Πολύ συχνά την παρουσία του πολλοί την περιορίζουν στην «επίδειξη της σημαίας», πράγμα σίγουρα λανθασμένο – στην πραγματικότητα είναι πολύ ευρύτερη ακόμη και σήμερα, στις συνθήκες των αρκετά περιορισμένων δυνατοτήτων του Ρωσικού Στόλου. Μερικές από τις βασικές αποστολές, που εκτελεί ο στόλος στη Μεσόγειο είναι οι ακόλουθες: πρώτον, είναι οι εκπαιδευτικές λειτουργίες. Τα συχνά ταξίδια στη θάλασσα συμβάλλουν στην ταχεία βελτίωση της κατάρτισης των πληρωμάτων και των διοικητικών και επιτελικών δομών όλων των επιπέδων. Και αυτό είναι οπωσδήποτε θετικό, γιατί η ναυμαχία σε ένα πραγματικό πόλεμο μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από μια ώρα, όμως γι΄αυτή την ώρα οι ναύτες πρέπει να ετοιμάζονται δεκάδες χρόνια.

Ο δεύτερος, εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι ο πολιτικός. Με την παρουσία της στη Μεσόγειο, η Ρωσία παρέχει έμπρακτη υποστήριξη στις νόμιμες Αρχές της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, που διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών. Με τις τακτικές τους εισόδους τα ρωσικά πλοία στα συριακά λιμάνια ουσιαστικά αποκλείουν οποιαδήποτε εξωτερική επιδρομή εναντίον αυτής της χώρας.

Άλλη μια σημαντική αποστολή είναι η ανάπτυξη της σύμπραξης μεταξύ των στόλων. Ο Στόλος της Μαύρης θάλασσας βρίσκεται σε μοναδική θέση – στην επιχειρησιακή του ζώνη (συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου και ενός μέρους του Ατλαντικού και του Ινδικού ωκεανού) συμπράττει με όλους τους υπόλοιπους στόλους της Ρωσίας: το Βορείο Στόλο και τους στόλους της Βαλτικής και του Ειρηνικού ωκεανού. Με τις εσωτερικές ναυτικές διαδρομές συνδέεται με το στόλο της Κασπίας θάλασσας, τα πλοία του οποίου περνούν δοκιμές και επισκευή στη Μαύρη θάλασσα. Η αυξανόμενη πολιτική και στρατιωτική δραστηριότητα στην Ασία καθιστά το Στόλο της Μαύρης θάλασσας, μαζί με το στόλο του Ειρηνικού ωκεανού, ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά εργαλεία της ρωσικής ηγεσίας. Και η σημασία του μόνο θα αυξάνεται.


 • Ο Κίσινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις
 • Τι είχε σχεδιάσει ο Κίσινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις
Του Δαμιανού Βασιλειάδη, 
εκπαιδευτικού, συγγραφέα,
ιδρυτικού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ

Απόρρητη έκθεση της Μοσάντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983):
“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση.
Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας”.
Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ.
Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους.
Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Ω, πόσο έχω ονειρευτεί αυτή την ευχάριστη στιγμή».
«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τους ανθρώπους»

Ο κ. Κίσινγκερ, στη συνέχεια, πρόσθεσε:
«Αν είστε ένα συνηθισμένο άτομο, τότε μπορείτε να προετοιμαστείτε για πόλεμο μετακινούμενος προς την ύπαιθρο και κτίζοντας μια φάρμα, αλλά πρέπει να πάρετε μαζί σας όπλα, αφού οι ορδές των πεινασμένων θα περιφέρονται. Επίσης, αν και η ελίτ θα έχει ασφαλή σημεία φύλαξης και ειδικά καταφύγια, πρέπει κατά τη διάρκεια του πολέμου, να είναι εξίσου προσεκτικοί με τους απλούς πολίτες, διότι τα καταφύγια τους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο».
Μετά από λίγα λεπτά διακοπή ώστε ο κ. Κίσινγκερ να συγκεντρώσει τις σκέψεις του, συνέχισε:
«Είπαμε στον στρατό ότι θα έπρεπε να καταλάβουμε πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά τους. Όλοι γνωρίζουμε τι πιστεύω για τον στρατό, αλλά πρέπει να πω ότι αυτή την φορά υπάκουσαν τις διαταγές με το παραπάνω. Είναι ακριβώς αυτό το τελευταίο στάδιο, δηλαδή το Ιράν, το οποίο θα αλλάξει την ισορροπία.
Πόσο καιρό μπορεί η Κίνα και η Ρωσία να κάθεται και να βλέπει την Αμερική να καθαρίζει; Η μεγάλη ρωσική αρκούδα και το κινέζικο δρεπάνι θα ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, και αυτό θα γίνει όταν το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις και οπλισμό για να σκοτώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορεί.
Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή.
Οι νέοι μας έχουν εκπαιδευτεί καλά, την τελευταία δεκαετία περίπου, στα παιχνίδια κονσόλας πολεμικών τεχνών, ήταν ενδιαφέρον να δούμε το νέο Call of Duty Modern Warfare 3, το οποίο αντανακλά ακριβώς αυτό που πρόκειται να έρθει στο εγγύς μέλλον με τον έξυπνο προγραμματισμό του.
Οι νέοι μας στις ΗΠΑ και τη Δύση, είναι προετοιμασμένοι, διότι έχουν προγραμματιστεί να είναι καλοί στρατιώτες, βορά των κανονιών και όταν θα διαταχθούν να βγουν στους δρόμους και να πολεμήσουν τους τρελούς Κινέζους και Ρώσους, θα υπακούσουν στις εντολές τους.
Από τις στάχτες θα οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία, θα μείνει μόνο μία υπερδύναμη, και αυτή η μια θα είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που θα κερδίσει. Μην ξεχνάτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε πράγματα που κανένα άλλο έθνος δεν έχει, και θα παρουσιάσει τα όπλα αυτά στον κόσμο, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».
Μετάφραση της συνέντευξης. Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013
Σχόλια του Δαμιανού Βασιλειάδη
Το θέμα φυσικά δεν είναι τι είχε σχεδιάσει ο Χένρυ Κίσινγκερ για τα ανωτέρω θέματα, αλλά κατά πόσο αυτά, που σχεδίαζε ή πρότεινε ο ίδιος, έγιναν πολιτική των ΗΠΑ και εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στην πράξη στην περίοδο που διανύουμε.
Στο θέμα αυτό επειδή είναι κρίσιμο και μας αφορά άμεσα θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες απόψεις που ήδη έχω αναλύσει στο βιβλίο μου Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη και Ελληνισμός και που σε ένα δύο σημεία αποκλίνουν ή διαφοροποιούνται από τις δικές μου αναλύσεις. 

Πρώτο σχόλιο που αφορά το Ισραήλ και τα πετρέλαια
Η βασική μου θέση που εκφράζει την γεωστρατηγική και γεωπολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων του, ανάμεσα στους οποίους φυσικά συγκαταλέγεται το Ισραήλ, είναι ο έλεγχος των πηγών και αγωγών πετρελαίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Από αυτόν τον έλεγχο και αυτούς τους αγωγούς πρέπει πάση θυσία να αποκλειστεί η Ρωσία και η Κίνα. Ο έλεγχος πρέπει για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να φτάσει, ει δυνατόν, στα σύνορα της Ρωσίας και της Κίνας. Άρα πρέπει να συντριβεί το Ιράν, που κατέχει στρατηγική θέση τόσο εξαιτίας των πετρελαίων, όσο και ως ασπίδα των ανωτέρω δύο παγκόσμιων δυνάμεων, ανταγωνιστών της Δύσης.
Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, που παίρνουν την μορφή αναβίωσης του Ανατολικού Ζητήματος, με ό,τι αυτό σημαίνει, έχουν αυτή την ερμηνεία.
Η διαφορά ανάμεσα στην Ανάλυση τη δική μου στο ανωτέρω έργο μου και τις απόψεις του Κίσινγκερ και της πολιτικής των ΗΠΑ είναι ότι ενώ ο ίδιος υπολόγιζα ότι οι Ισραηλινοί για δικούς τους λόγους αυτοσυντήρησης θα στραφούν σε μια συμμαχία με Κύπρο και Ελλάδα στη Δύση και με μια συμμαχία με τους Κούρδους στην Ανατολή, αυτή η πρόβλεψη, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον, έχει τροποποιηθεί. Δηλαδή με πιεστική παρέμβαση των ΗΠΑ επανασυνδέθηκε το Ισραήλ με την Τουρκία. Όμως το γυαλί ράγισε κατά τη δική μου άποψη και δεν είναι δυνατό να συγκολληθεί, όσο κι αν τα άμεσα συμφέροντα των ΗΠΑ το απαιτούν. Το Ισραήλ θα είναι περικυκλωμένο από μουσουλμανικά κράτη, αν δεν συνδεθεί με την Κύπρο και Ελλάδα για να έχει διέξοδο προς τη Δύση. Βέβαια ο κοινός κίνδυνος είναι η αναβίωση της δύναμης της Ρωσίας, για την ανάσχεση της επιρροής της οποίας ακολουθείται αυτή η στρατηγική. 

Δεύτερο σχόλιο που αφορά την Ελλάδα και Κύπρο
Εάν ευσταθεί το πρώτο μου σχόλιο, τότε όλα τα κράτη που διατηρούν ή διατηρούσαν στην περιοχή φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία (ιστορικές, θρησκευτικές κ.λπ), όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία, η Κύπρος και η Ελλάδα έπρεπε να αποδυναμωθούν παντί τρόπω, για να μη μπορούν να διατηρούν σχέσεις με τη Ρωσία.
Την Κύπρο την διαίρεσαν με συμμετοχή της Ελλάδας για να ελέγχεται απόλυτα από τις νατοϊκές δυνάμεις: Αγγλία, Τουρκία, Ελλάδα. Μη ξεχνάμε ότι για την Δύση ο Μακάριος ήταν κόκκινο πανί ( ο Κάστρο της Μεσογείου). Την πρώην Γιουγκοσλαβία την βομβάρδισαν. Για την Ελλάδα και την Κύπρο εφάρμοσαν ένα πιο αποτελεσματικό μέσο, που είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός και ό,τι αυτός συνεπάγεται, ώστε ο έλεγχος να είναι, ει δυνατόν απόλυτος: Καμία επαφή ή προσέγγιση προς την ομόθρησκη Ρωσία. Έπρεπε πάση θυσία να χαλάσουν οι σχέσεις Ρωσίας με Ελλάδα και Κύπρο. Όπερ και εγένετο. 

Τρίτο σχόλιο που αφορά τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Κύπρου
Αν ευσταθούν οι προβλέψεις του Κίσινγκερ για Ελλάδα και Κύπρο, τότε η πολιτική που ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και κυρίως ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και οι μετέπειτα κυβερνήτες της Ελλάδας ήταν αντικειμενικά πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική των ΗΠΑ. Αυτό το τραγικό, που κανείς Έλληνας με όση φαντασία κι αν έχει, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, (δεν χωράει ο νους του ανθρώπου) ή δεν θέλει να το αποδεχτεί, σημαίνει ότι η καταστροφική πορεία της Ελλάδας κατά την μεταπολίτευση, έως αυτή τη στιγμή και έπεται συνέχεια, αν δεν αντιδράσουμε, ήταν προδιαγεγραμμένη. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να μην επεκταθώ και στα κόμματα της αντιπολίτευσης την ακολούθησαν είτε με τη θέλησή τους είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω άγνοιας των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών παραγόντων που ρυθμίζουν τις τύχες των κρατών παγκοσμίως.
Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο και βιβλία και αναλύσεις πάμπολλες έχω γράψει, ισχύει ότι για την ικανοποίηση της εξουσιολαγνίας του υποτάχτηκε στην πολιτική των ΗΠΑ για να χαίρεται τη νομή της εξουσίας.
Στο βιβλίου μου Ο μύθος του Ανδρέα ή οι θεωρητικές βάσεις της Ένωσης Κέντρου, του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ και η πρακτική τους κατάληξη, αναφέρω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο αρχιτέκτονας της διαπλοκής και ολετήρας της Ελλάδας: Θυσίαζε τους πάντες και τα πάντα στο βωμό της εξουσίας. Αυτός έβαλε τα θεμέλια της κακοδαιμονίας στην Ελλάδα, πάνω στα οποία οικοδόμησαν και οι υπόλοιποι με μεγαλύτερη μανία, όπως ο Κώστας Σημίτης και κυρίως ο γιός του Γιώργος Παπανδρέου, που σε διατεταγμένη αμερικανική υπηρεσία θέλησε να κάνει από την Ελλάδα μια πολυπολιτισμική, πολυεθνική, πολυφυλετική και πολυθρησκευτική χώρα με ανοιχτά σύνορα. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Κύπρο. Η μόνη εξαίρεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Αυτά όλα τα ήξερε ο Κίσινγκερ. 

Τέταρτο σχόλιο που αφορά τις διεκδικήσεις της Ελλάδας απέναντι στους Γερμανούς
Φαίνεται ότι μετά την επάνοδο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Αβραμόπουλου, άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο που αναφέρει ο Κίσινγκερ. Αλλιώς δεν εξηγείται μια συντηρητική κυβέρνηση, που αποσιωπούσε το θέμα τελείως, να το αναδεικνύει με τέτοιο τρόπο, που καταπλήσσει κι εμάς τους ίδιους που αγωνιζόμαστε στο Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Μία είναι η απάντηση σε όλα αυτά: Η δημιουργία ενός Πανεθνικού - Παλλαϊκού Κινήματος, που θα αντιστρέψει όλη αυτή την καταστροφική πορεία. Από μας εξαρτάται και από κανέναν άλλο!