Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Απρ 2013


Στα πλαίσια του καθιερωμένου «Απ’ ευθείας διαλόγου με τους Ρώσους πολίτες», που φέτος ξεκίνησε στις 21/04 και θα ολοκληρωθεί αύριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτημα που του τέθηκε, δήλωσε ότι θα κατασκευαστούν στη χώρα δύο νέα εργοστάσια για την παραγωγή των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumph


«Όντως, ξεκινήσαμε την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων για την παραγωγή των προηγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, τα οποία αγοράζονται άμεσα από όλους τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν σήμερα, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια μιας απ’ ευθείας επικοινωνίας του με Ρώσο πολίτη.

Επιστροφή των «πυρηνικών τραίνων»

Η Ρωσία άρχισε τη δημιουργία σιδηροδρομικών πυραυλικών συστημάτων μάχης, ανάλογα των οποίων ήταν στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας από το 1987 έως και το 2005. 


Τα συστήματα αυτά αποσύρθηκαν από το οπλοστάσιο της χώρας βάσει των όρων της ρωσο-αμερικανικής Συνθήκης START-2 του 1993.

Οι πρώτοι σοβιετικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι R-7 εκτοξεύονταν από ανοικτό εκτοξευτή. Τα μειονεκτήματα αυτού του τρόπου ήταν προφανή – ο πύραυλος μπορούσε να τεθεί εκτός λειτουργίας από οποιοδήποτε θραύσμα ή απλώς από το ωστικό κύμα μιας συμβατικής βόμβας που εξερράγη κάπου κοντά.

Η επόμενη γενιά πυραύλων ήδη εγκαταστάθηκε σε φρεάτια, από τα οποία οι πύραυλοι ανυψώνονταν πριν την εκτόξευση και εκτοξεύονταν από την επιφάνεια. Και τέλος, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 οι πύραυλοι, που εκτελούσαν μαχητική υπηρεσία, προστατεύονταν από οπλισμένο σκυρόδεμα πολλών μέτρων πάχους και δεκάδων εκατοστών θώρακα. Μέσα στα φρεάτια οι πύραυλοι μπορούσαν να επιβιώσουν μετά από μια πυρηνική έκρηξη σε μικρή απόσταση από τη θέση τους.

Παρόλα αυτά, η αυξανόμενη ακρίβεια τόσο των πυρηνικών, όσο και των συμβατικών πυρομαχικών ανάγκασε και πάλι να ανεβούν οι πύραυλοι στην επιφάνεια – αυτή τη φορά με τη χρησιμοποίησή τους από κινητούς εκτοξευτές. Τη δεκαετία του ΄70 στη Σοβιετική Ένωση είχε αρχίσει η ανάπτυξη κινητών πυρηνικών πυραυλικών συστημάτων εδάφους και την επόμενη δεκαετία – και σιδηροδρομικών πυραυλικών συστημάτων μάχης. Το πλεονέκτημα των συστημάτων εδάφους ήταν η ικανότητά τους για ανάπτυξη ουσιαστικά από οποιαδήποτε τοποθεσία. Το πλεονέκτημα των σιδηροδρομικών συστημάτων ήταν η υψηλή ευελιξία τους – μέσα σε ένα 24ωρο το «πυρηνικό τρένο» μπορούσε να μετακινηθεί κατά 1500 χλμ. από τη βάση του.

Και τα δυο είδη συστημάτων ήταν πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν. Οι ελκυστήρες, δηλαδή τα κινητά πυραυλικά συστήματα εδάφους, φυσικά, είναι δύσκολο να τα συγχύσει κανείς με οτιδήποτε άλλο, όμως η τεράστια έκταση των περιοχών διασποράς τους, σε συνδυασμό με τις χαρακτηριστικές για τη Ρωσία καιρικές συνθήκες (ένα σημαντικό μέρος του εδάφους είναι συνεχώς καλυμμένο από σύννεφα) και το στενό οπτικό πεδίο των αναγνωριστικών δορυφόρων παρείχαν κάθε ευκαιρία να ξεφύγουν από την παρακολούθηση.

Τα «πυρηνικά τραίνα», που ήταν κατασκευασμένα στη βάση των συνηθισμένων βαγονιών, ήταν επίσης δύσκολο να εντοπιστούν στο συνωστισμό των κομβικών σταθμών και διακλαδώσεων, παρόλο που ήταν αυστηρά συνδεδεμένα με τις σιδερένιες ράγες.

Βάσει της Συνθήκης START-2 του 1993 η Ρωσία έπρεπε να διαγράψει τα σιδηροδρομικά πυραυλικά συστήματα μάχης. Το 2002 απαντώντας στην αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συνθήκη για την αντιπυραυλική άμυνα του 1972, η Ρωσία αποχώρησε από τη START-2, όμως ήταν ήδη άσκοπο να σταματήσει η διαδικασία διαγραφής. Εκτός αυτού, η κατάσταση γινόταν πιο δύσκολη λόγω του ότι οι πύραυλοι RT-23UTTH (SS-24 Scalpel) παράγονταν στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, κατά το 2005 τα σιδηροδρομικά πυραυλικά συστήματα μάχης αποσύρθηκαν από το οπλοστάσιο της χώρας.

Για τη δυνατότητα επιστροφής στα σιδηροδρομικά πυραυλικά συστήματα μάχης άρχισε να γίνεται λόγος στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, μετά την εμφάνιση του πυραύλου RS-24 Yars. Οι 45 τόνοι κάνουν τον Yars τον προτιμότερο υποψήφιο για χρησιμοποίηση σε σιδηροδρομική βάση σε σύγκριση με τον 100 τόνων Scalpel. 

Ένα σύγχρονο πυρηνικό τραίνο, που μπορεί να μεταφέρει 3-4 πυραύλους, θα μπορούσε να γίνει ένα αξιόπιστο στοιχείο της ρωσικής πυρηνικής ασπίδας και καλό μέσο αντιμετώπισης της αντιπυραυλικής άμυνας, γιατί η αποτελεσματικότητα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας μειώνεται σημαντικά στις συνθήκες μάχης με πυραύλους κινητής βάσης, το σημείο εκκίνησης των οποίων είναι ουσιαστικά αδύνατο να μαντέψει ο εχθρός εκ των προτέρων.

Πηγές: Τhe Voice of Russia 1  , 2

Διαβάστε επίσης:

Αιφνιδιαστικό διάταγμα Πούτιν για αύξηση νεοσύλλεκτων στον ρωσικό στρατό

Σαφείς οι ενδείξεις ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται για πόλεμο   • Και μόνο αυτή η δήλωση του ανθρώπου που υποτίθεται πως εργάζεται για το καλό της χώρας και των πολιτών, αρκεί για να καταδείξει την ωμή αλήθεια: Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες και δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτε γι αυτούς, αφού βλέπει αριθμούς και όχι ανθρώπους. Ο δε Στουρνάρας με την συγκεκριμένη του δήλωση οικειοθελώς κατατάσσεται στην κατηγορία των υπανθρώπων...
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ομολογεί ότι τοποθετεί τους αριθμούς επάνω από τους ανθρώπους. 
"Οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν, εάν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί". 
Αυτή ήταν η δήλωση του αριθμολάγνου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 2 Ιανουαρίου 2013.

Αυτή ακριβώς είναι η αντίληψη του κυρίου Στουρνάρα. Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς και δεν δίστασε πολύ πρόσφατα να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι απευθύνεται σε "κατώτερα ένστικτα". Ας δούμε, όμως, σε ποια "ανώτερα ένστικτα" απευθύνεται ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος την ώρα που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό γεύεται σούσι στο γραφείο του. 

Τα "ανώτερα ένστικτα" του κυρίου Στουρνάρα, τον οποίο πολύ εύστοχα ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εκπρόσωπο της τρόικας περιλαμβάνουν: Την εξαθλίωση του πληθυσμού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την αφαίρεση του δικαιώματος των Ελλήνων να ζεσταίνονται που έχει τραγικά αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση του θανάτου των φοιτητών της Λάρισας, τη μετατροπή της χώρας σε αποικία, την μονιμοποίηση του "χαρατσιού" που ισοπεδώνει τα νοικοκυριά. 

Αυτά είναι τα ανώτερα ένστικτα στα οποία απευθύνεται ο κύριος Στουρνάρας, ένας τεχνοκράτης, ο οποίος εισήλθε στη ζωή των Ελλήνων από το παράθυρο, ένας οικονομολόγος, ο οποίος έχει πέσει σε όλες του τις προβλέψεις έξω, ένα πρόσωπο το οποίο όσο χειρίζεται τις οικονομικές υποθέσεις της χώρας, η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει στον γκρεμό. 

Στις αρχές του έτους, ο κύριος Στουρνάρας ήταν σαφής: Πρώτα οι αριθμοί και ύστερα οι άνθρωποι. Ντροπή.


  • «Χωρίς ανάπτυξη, οι χώρες αυτές δεν μπορούν να γλιτώσουν από τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους», τόνισε ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία

Την εκτίμησή του ότι η λιτότητα παγιδεύει χώρες όπως την Ελλάδα σε έναν φαύλο κύκλο εξέφρασε ο υποψήφιος των αντιπολιτευόμενων Γερμανών σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Χωρίς ανάπτυξη, οι χώρες αυτές δεν μπορούν να γλιτώσουν από τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους», τόνισε ο κ. Στάινμπρουκ.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα, η «αλλαγή του ανέμου» στη συζήτηση για τη λιτότητα φαίνεται ότι έχει ενθαρρύνει το SPD να επικρίνει την εμμονή της Γερμανίδας καγκελαρίου στα φιλόδοξα προγράμματα λιτότητας, παρά τη βαθιά ύφεση σε μεγάλο μέρος της Νότιας Ευρώπης.

«Όταν ο Γκέρχαρντ Σρέντερ (ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας) προωθούσε το 2003 και το 2004 τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, δεν μείωνε ταυτόχρονα το έλλειμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SPD για την οικονομία Ουμπέρτους Χάιλ.

Παράλληλα με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η Ευρώπη χρειάζονται περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, μαζί με μία αύξηση της εγχώριας ζήτησης στη Γερμανία μέσα από την αύξηση των μισθών, υπογράμμισε ο κ. Χάιλ.


  • Το ευρωκοινοβούλιο με απόφαση - χαστούκι αναγκάζει την ΔΕΗ να επιστρέψει χρήματα που είχε προεισπράξει από τους καταναλωτές, δηλαδή να μειώσει τους λογαριασμούς 
  • Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προανήγγειλε νέες αυξήσεις 8,3% από την Πρωτομαγιά! 
  • Οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές πρέπει να είναι τουλάχιστον μηδενικές από την εξέλιξη αυτή

να όχι του ευρωκοινοβουλίου μπορεί να σημάνει ευχάριστα νεα για τις τσέπες των καταναλωτών.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, απέρριψε σήμερα το απόγευμα την πρόταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για backloading.

Τι σημαίνει αυτό; Βackloading είναι η πρόταση να αποσυρθούν από την αγορά ρύπων περίπου 900 εκατομμύρια δικαιώματα εκπομπής και δημιουργώντας αυτή την τεχνητή έλλειψη να ανέβουν οι τιμές στο χρηματιστήριο των ρύπων.

Μετά από αυτό συμβαίνει το εξής:

Η ΔΕΗ η οποία είχε προεισπράξει τα δικαιώματα αυτά από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, πρέπει τώρα να τους τα δώσει πίσω. Δηλαδή όχι μόνο να ξεχάσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά να δώσει και επιστροφή στους καταναλωτές!

Όλοι εμείς είχαμε πληρώσει προκαταβολικά την αύξηση του κόστους που είχε προϋπολογιστεί για τους ρύπους με αυξημένες τιμές.

Πώς είχε γίνει αυτό: Η ΔΕΗ είχε προϋπολογίσει το κόστος των ρύπων με τιμές στα 7 ευρώ ο τόνος, ποσό που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση και είχε περάσει στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά τις αυξήσεις των τιμολογίων του Ιανουαρίου. Δηλαδή τώρα στην πράξη, με τις τιμές κάτω από τα 3 ευρώ, προκύπτει ένα περίσσευμα 4 ευρώ για κάθε δικαίωμα, ως πλεόνασμα που θα πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές ή να συνυπολογιστεί στις επικείμενες αναπροσαρμογές των τιμολογίων το Μάιο και τον Ιούλιο.

Επίσης, με τα νέα δεδομένα οι προϋπολογισμένες αυξήσεις (για το Μάιο και τον Ιούλιο όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο) θα πρέπει να επανυπολογιστούν και πιθανόν οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές να είναι μηδενικές.

Σημειώνεται ότι η απόρριψη έγινε με 15 ψήφους διαφορά και στο ΕΚ δόθηκε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων της πρότασης. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιδράσεις διαδραμάτισε η ομάδα των Φιλελευθέρων και ο Έλληνας ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης.


Πηγή: News IT

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ζήτησε από τον Αναστασιάδη να μη δοθούν επί του παρόντος νέες άδειες εξόρυξης για τα θαλάσσια οικόπεδα 5 και 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, για τα οποία η Τουρκία φέρει ενστάσεις

Γράφει ο Μακεδών

Οι Τούρκοι αμφισβητούν ότι τα Οικόπεδα 5 και 6 εντάσσονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Στον χάρτη που δημοσίευσαν, τα Οικόπεδα αυτά θεωρούνται πως είναι κτήμα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, και δεδομένου ότι οι Τούρκοι αναγνωρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση μόνον ως «Ρωμαίικη Διοίκηση», ενεργούν ώστε τα Οικόπεδα αυτά να περιέλθουν στην κυριότητά της μέσω των Κατεχομένων.

Στο χθεσινό σημείωμά μας μεταφέραμε την θέση της ρωσικής κυβέρνησης, δια του Ρώσου υπουργού Ενέργειας κ. Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος δήλωσε, ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την Τουρκία. «Υπάρχουν κάποια δύσκολα θέματα σε ό,τι αφορά τα ύδατα γύρω από την Κύπρο, εμείς δεν θα διακινδυνεύσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκική Δημοκρατία, αφού η συνεργασία μας μετρά χρόνια», είπε.

Προσθέτουμε σήμερα και την απροκάλυπτη αμερικανική παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Όπως αναφέρει και η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λευκωσία κ. John Koening στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη, του ζήτησε να αποφευχθούν κινήσεις που ενδεχομένως κλιμακώσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα -σύμφωνα με τις πληροφορίες της έγκριτης εφημερίδας- ο πρεσβευτής των ΗΠΑ συνέστησε να μην δοθούν επί του παρόντος νέες άδειες εξόρυξης για τα θαλάσσια οικόπεδα 5 και 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, για τα οποία η Τουρκία φέρει ενστάσεις. Ως γνωστόν, η κυπριακή κυβέρνηση πρόκειται να δώσει νέες άδειες ερευνών και εξόρυξης φυσικού αερίου σε εταιρείες μέχρι τα τέλη Μαΐου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία στο πλαίσιο του β΄ γύρου αδειοδοτήσης, και όπου ενυπάρχουν τα Οικόπεδα 5 και 6.

Η στάση αυτή εξυπηρετεί σαφώς τις τουρκικές θέσεις, που επιδιώκουν συνεκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ, μάλιστα απειλούν και με διχοτόμηση του νησιού σε περίπτωση που δεν μοιρασθούν τα έσοδα από το φυσικό αέριο με τους Τουρκοκυπρίους.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ. Τανέρ Γιλντίζ, το είπε ξεκάθαρα, όπως ήδη έχουμε γράψει: «Η Άγκυρα θεωρεί απαράδεκτες τις μονομερείς γεωλογικές έρευνες, που πραγματοποιούνται από το ελληνικό τμήμα του νησιού στην ΑΟΖ». Και πρόσθεσε: «Η έρευνα και η εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο υπό τον όρο συμμετοχής των και δύο κοινοτήτων της νήσου, ενώ παράλληλα πρέπει να μοιράζονται και τα εισοδήματα από την πώληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».

Και στο παιχνίδι εμφανίζεται και η Βρετανία. Θα θυμούνται ίσως οι αναγνώστες μέρος της τηλεφωνικής συνομιλίας που δημοσίευσε ο υπογραφόμενος, με τον πρόεδρο κ. Βάσο Λυσαρίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2003, όταν ψηφιζόταν από την ελληνική και κυπριακή Βουλή το διαβόητο Ευρωσύνταγμα (και ευτυχώς που δεν εφαρμόσθηκε).

Ο Κύπριος έντιμος πολιτικός είχε πει στον γράφοντα, για την προκλητική απαίτηση των Βρετανών να θεωρηθούν οι βάσεις τους ως «κράτος» ουσιαστικά και να έχουν και υφαλοκρηπίδα! Αυτό που δεν επέτυχαν τότε, ούτε με το επίσης διαβόητο Σχέδιο Ανάν (του λόρδου Χάνεϊ, δηλαδή) το επαναφέρουν τώρα. Απαιτούν, όπως τα όρια των Βρετανικών Βάσεων στη θάλασσα αυξηθούν από τρία που είναι σήμερα, στα 12. Εκεί είναι το Οικόπεδο 1 της Κύπρου, άρα επιδιώκουν συμμετοχή στα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου.

Ποιος άλλος άραγε, έχει σειρά να απαιτήσει μερίδιο από τις κυπριακές θάλασσες; (για όσους δεν κατάλαβαν, τους λόγους για τους οποίους Παπανδρέου, Χριστόφιας και Αναστασιάδης, μας έστειλαν στο ΔΝΤ).

Πηγή: Βόρεια

Διευρύνονται τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας, καθώς εκτός από νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου, που κατά καιρούς έχει αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία τους, τώρα επεκτείνεται στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, και φυσικά σε ολόκληρη την Κύπρο!

Αυτό το απίστευτο και ίσως αληθινό, αν πιστέψουμε τον χάρτη που παρουσίασε η διαδικτυακή εφημερίδα «Μιλιέτ», για δύο τρία λεπτά με τίτλο «Οικονομικά μεγάλη Τουρκία», ο οποίος περιλαμβάνει ως τουρκική επικράτεια ολόκληρη την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος χάρτης δεν είναι καινούργιος. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έντυπη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ» στις 23 Μαρτίου και επαναλήφθηκε πριν από λίγες ημέρες για μικρό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα για περίπου δύο με τρία λεπτά, αλλά αυτή τη φορά στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, και αποσύρθηκε. Στην έντυπη έκδοσή της συνόδευσε τον χάρτη με τον τίτλο «Η Μεγάλη Τουρκία» και το σχετικό άρθρο, που δημοσίευσε έκανε λόγο για αναβίωση του παλαιού κεμαλικού σχεδίου από τις βόρειες περιοχές της Συρίας ως και τη Θεσσαλονίκη.

Στη διαδικτυακή της έκδοση ο τίτλος «Μεγάλη Τουρκία» διαφοροποιήθηκε και έγινε η «οικονομικά μεγάλη Τουρκία». Η συγκεκριμένη εμφάνιση μπορεί να διήρκεσε μικρό χρονικό διάστημα, στέλνοντας όμως σαφέστατα μηνύματα, αφού κατά καιρούς μεγάλοι αρθρογράφοι στις εφημερίδες «Μιλιέτ» και «Χουριέτ» πολλές φορές χρησιμοποίησαν τίτλους όπως «Buyuk Turkiye», δηλαδή μεγάλη Τουρκία, παραλληλίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο με την εύρωστη και πολλά υποσχόμενη οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

Το ζήτημα ανακινήθηκε χθες, καθώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ. «Θεωρώ τον χάρτη που δημοσίευσε η εφημερίδα “Μιλιέτ” απολύτως σκανδαλώδη. Είναι δε τόσο σκανδαλώδης, που δεν αξίζει κάποιο σχόλιο από τον πρωθυπουργό, παρά μόνο περιφρόνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράικοφ.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ελληνική κυβέρνηση, καθώς αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν ότι «τέτοια δημοσιεύματα όχι μόνον είναι ανάξια διάψευσης, αλλά ακόμη και για να τυλίξεις ψάρια»!


Ο ενιαίος μηχανισμός εγγύησης καταθέσεων στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει ξεκαθάρισε η Μέρκελ, ανάβοντας εκ νέου φωτιές για επικείμενα κουρέματα καταθέσεων.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Δρέσδη, η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η Γερμανία δεν πρόκειται να εγκρίνει αυτό το σχέδιο και που κινδυνεύει να αφήσει τους Γερμανούς φορολογούμενους να πληρώνουν τα λάθη τραπεζών σε άλλα κράτη της ευρωζώνης.
Θέλει να μας πει δηλαδή, ότι οι δικές της τράπεζες στη Γερμανία (μαζί με τις περιφερειακές) είναι καθαρές;

Όπως είπε, άποψη της κυβέρνησής της είναι ότι στο μέλλον, οι μέτοχοι των τραπεζών θα πρέπει επίσης να επωμίζονται το βάρος των χρηματοοικονομικών οργανισμών που προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης.

Τι ετοιμάζει άραγε η γερμανίδα καγκελάριος;
Με τα μνημόνια βάζει χέρι σε οικονομίες κρατών, τις οποίες καταστρέφει...
Με τα μνημόνια μετακινεί καταθέσεις σε γερμανικές τράπεζες, στηρίζοντας ουσιαστικά την γερμανική οικονομία για μία δύσκολη στιγμή (όταν αυτή έρθει)...
Με τα μνημόνια βάζει χέρι στον ιδιωτικό χρυσό, ενώ παράλληλα είτε αγοράζει χρυσό είτε επιστρέφει γερμανικός χρυσός που ήταν σε ξένες τράπεζες...
Η κυρία Μέρκελ μήπως ετοιμάζεται για αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη, έχοντας εξασφαλίσει πως τα παίρνει όλα; Άλλωστε, αν η Γερμανία παραμείνει θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη (και όχι μόνο δίνοντας εγγυήσεις σε δανεισμούς όπως έκανε στην Ελλάδα, γεγονός που το ομολόγησε ο ίδιος ο Σόιμπλε), τη στιγμή που μπορεί να αποχωρήσει με τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη και με την υπόλοιπη Ευρώπη να πέφτει στα πόδια της προσφέροντας γη και ύδωρ για οικονομική στήριξη από την κραταιά Γερμανία...
Ας το σκεφτούμε, σαν πιθανή εξέλιξη...

Αναγνώστης

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Διάβασα τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα ότι η εισαγόμενη τρόικα ανακοίνωσε στην εγχώρια τρόικα ότι οσονούπω η δόση των 2.8 δις ευρώ έρχεται και αναμένονται άλλα 6 δις τον Μάιο και η ψυχή μου αγαλλίασε…

Μετά διάβασα τις ‘χαρούμενες’ και ‘ελπιδοφόρες’ δηλώσεις του πρώτου στην ιεραρχία από τους 3 Συν-Πρωθυπουργούς μας κ. Σαμαρά και ομολογώ ότι η αγαλλίαση αναβαθμίστηκε και πέρασε σε στάδια ευδαιμονίας!…

Μετά διάβασα στα διεθνή ΜΜΕ ότι η Ελλάδα είναι πλέον αδιαμφισβήτητα ΠΡΩΤΗ σε επίπεδα ανεργίας και αναρωτήθηκα «εάν είμαι καλά…»

Στα ξένα ΜΜΕ διάβασα, επίσης, ότι φέτος η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν θα υψηλή σε πρωτόγνωρα ιστορικά επίπεδα και αναρωτήθηκα «τί στην ευχή κάνουν εκεί οι Συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και η ΕΛΔΑΦ» (αλήθεια κκ Κυβερνώντες να κάνω την ‘αφελή’ ερώτηση εάν διατηρούμε ακόμη την Ελληνική Δύναμη στο Αφγανιστάν και πόσο μας κοστίζει ετησίως;)

Το όπιο μετατρέπεται σε ΗΡΩΙΝΗ που σκοτώνει νέα παιδιά σε ΟΛΟ τον Δυτικό Κόσμο και αναρωτήθηκα, με ειλικρινή αφέλεια, καλά κυνηγούν και σκοτώνουν Ταλιμπάν (αφού φάγανε και τον υπ’ αριθμό «ένα» και αρκετούς υπαρχηγούς του) αλλά ΔΕΝ κατέστρεψαν ΑΚΟΜΗ τα χωράφια όπου ανθεί και με απίστευτα γοργά αυξανόμενους ρυθμούς το όπιο;

Θα μου πει κάποιος ότι εδώ γίνεται ασυνάρτητο το σημερινό μου κείμενο και μπορεί να του μπει και καμιά ιδέα «μήπως πήρα κάτι» αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ΔΕΝ πήρα ούτε όπιο, ούτε ηρωίνη, ούτε κόκα ούτε καν, «μαύρο»!...

Απλά ήθελα με αυτό τον τρόπο να μεταφέρω και την «ασυναρτησία» που διαπιστώνω μεταξύ του φόβου και τρόμου που μας προξενεί η εισαγόμενη τρόικα και η επί 3 χρόνια αμφιβολία μας «θα την πάρουμε… δεν θα την πάρουμε… νάτην έρχεται… Δόξα τω Θεώ μας τη δώσανε» την «δόση» μας!

Θα τα πάρουμε λοιπόν τα 2.8 δις μας ανακοίνωσαν περιχαρείς οι Ηγέτες μας αλλά με τόσους άνεργους, με τόσες επιχειρήσεις να σβήνουν κάθε μέρα, με αμέτρητους άστεγους, με χιλιάδες αυτοκτονίες, με διαρκώς διογκούμενες ουρές στα δωρεάν συσσίτια και με ολισθαίνων ΑΕΠ, αλήθεια αφού την πάρουμε ΚΑΙ αυτήν, μπορεί κάποιος να μας πει ΠΩΣ θα την πληρώσουμε όταν έρθει ο τελικός λογαριασμός;

Θυμάμαι την μακαρίτισσα τη Σμυρνιά γιαγιά μου που πάντα είχε τη λύση για κρυολογήματα, πονόλαιμους, κεφαλαλγίες, ημικρανίες, κοιλόπονους: «φάε, έλεγε, Γιωργάκη λίγη κοτόσουπα, και θα γίνεις… περδίκι!...»

Όταν θα έρθει η ώρα πληρωμής του λογαριασμού, ΜΕΤΑ τις εκλογές του ερχόμενου Σεπτέμβρη στη Γερμανία (που λένε ότι τις κερδίζει άνετα η κ. Μέρκελ) λέτε μια κοτόσουπα να λύσει τα προβλήματά μας ή θα χρειαστεί καμιά δόση από τη φετινή ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραγωγή οπίου από το μακρινό Αφγανιστάν για να διαχειριστούμε εμείς οι Έλληνες την τραγικότητα της κατάστασης που μας κρύβουν Κυβερνώντες, ΜΜΕ και η τρόικα με τις συνεχείς απειλές;

Φοβάμαι ότι τελικά θα την χρειαστούμε τη… δόση!

 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

«Η ανακήρυξη ΑΟΖ από παράκτια κράτη και η οριοθέτησή της με άλλα γειτονικά και αντικείμενα παράκτια κράτη είναι αναμφίβολα δικαιοδοσία των εθνικών κρατών. Αλλά η Ενωμένη Ευρώπη μπορεί να ενθαρρύνει, να στηρίξει και να διευκολύνει τα κράτη-μέλη της, ώστε η ανακήρυξη της ΑΟΖ εκ μέρους τους να γίνει ταχύτερα και η πλήρης οριοθέτησή της να ολοκληρωθεί με ασφάλεια».

Με αυτή τη φράση, που περιλαμβανόταν σε ομιλία του στις 18.4.2013, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφή την πρόθεση της Ελλάδας να προβεί στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και ταυτοχρόνως έστειλε το μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν θέλει η Ενωση να αποδείξει ότι έχει οντότητα και μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντά της, καλείται να στηρίξει με κάθε τρόπο τις χώρες-μέλη που θα ανακηρύξουν ΑΟΖ. Με απλά λόγια, καλούνται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αν θέλουν πράγματι να βοηθήσουν την οικονομία της Ελλάδας και της Κύπρου, να διαμηνύσουν προς την Τουρκία να μην απειλεί και να μη διεκδικεί την ΑΟΖ του Καστελόριζου και της μισής Κύπρου. Αν δεν σταθούν αλληλέγγυοι οι εταίροι, τότε θα αποδείξουν ότι δεν έχει σκοπό υπάρξεως η Ε.Ε. και ότι απλώς αγόμεθα όλοι πίσω από το γερμανικό άρμα μέχρι να διαλυθεί η Ενωση.

Προσωπικά, βρίσκω επίκαιρη και ευφυή την προσπάθεια του πρωθυπουργού να συνδέσει την ελληνική ΑΟΖ με το γενικότερο ευρωπαϊκό συμφέρον και μάλιστα προτείνοντας -στην ίδια ομιλία του- να συνδεθεί η ΑΟΖ της Ελλάδας με εκείνη της Κύπρου και εκείνη της Μάλτας. Ετσι, τα δύο κράτη του Ελληνισμού έρχονται πιο κοντά, αλλά και η Ευρώπη θα διευρυνθεί γεωοικονομικά μέσω της ΑΟΖ τριών μελών της.

Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι η ανακήρυξη είναι το πρώτο βήμα και ακολουθούν τα πιο δύσκολα. Δηλαδή, η διαδικασία οριοθέτησης με κάθε γειτονικό κράτος ξεχωριστά. Η Τουρκία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Αλβανία και η Ιταλία θα κληθούν να συζητήσουν μαζί μας και άλλοι μεν θα συμφωνήσουν εύκολα, άλλοι δύσκολα και άλλοι, όπως η Τουρκία, θα φέρουν τεράστια εμπόδια. Ομως, η αρχή πρέπει να γίνει και νομίζω ότι θα γίνει σύντομα. Η ανακήρυξη, ως δήλωση βουλήσεως της Ελλάδας, θα βοηθήσει ψυχολογικά και γεωπολιτικά τη χώρα μας να καταδείξει ότι συνεχίζει να έχει ρόλο και συμφέροντα στην περιοχή παρά τα προβλήματά της.

Είχαμε, όμως, και μια άλλη δήλωση αυτές τις ημέρες, η οποία κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση. Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κοέν Μπεντίτ δήλωσε ότι η κυπριακή οικονομική κρίση είναι μια ευκαιρία να επανενωθεί το νησί και προσέθεσε ότι είναι προτιμότερο να επενδύουν οι Τούρκοι στην Κύπρο παρά οι Ρώσοι! Οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις του Μπεντίτ δεν γίνονται τυχαία. Τον θυμόμαστε ως Γάλλο ακροαριστερό τον Μάιο του 1968 να αγωνίζεται να ανατρέψει τον Ντε Γκολ. Αργότερα, εμφανίστηκε ως Γερμανός οικολόγος και χειροκροτούσε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά αμάχων στη Σερβία (1999). Προ ολίγων ετών τον είδαμε να φωνάζει υπέρ των Σκοπίων μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη ρυθμική κραυγή «Μακεδονία, Μακεδονία»! Τώρα, ουσιαστικά ζητεί την επαναφορά ενός χειρότερου Σχεδίου Ανάν. Δηλαδή, να υπάρχει πλήρης τουρκική κυριαρχία στον κυπριακό Βορρά και μερική τουρκική κυριαρχία στον Νότο. Μετά την οικονομική υποδούλωση να έλθει και η πολιτική και αμυντική υποδούλωση των Ελληνοκυπρίων.

Ο Ελληνισμός πρέπει να φανεί ψύχραιμος και ενωμένος στο μέτωπο Θράκης - Αιγαίου - Κύπρου. Να επανενεργοποιήσουμε τον ενιαίο αμυντικό χώρο μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας. Και να δηλώσουμε -η Αθήνα και η Λευκωσία- ότι χωρίς την απομάκρυνση του Αττίλα το Κυπριακό δεν λύνεται. Οποιαδήποτε επαναφορά του πνεύματος Ανάν απορρίπτεται. Η μελλοντική λύση να εγγυάται τις βασικές ελευθερίες και την εθνική επιβίωση του Ελληνισμού.Πολλή... «λεβεντιά» έχει πέσει τελευταία, με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις... 
 
Ολοι αυτοί που μέχρι σήμερα δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα για το ζήτημα, που το έκρυβαν κάτω από το χαλί, που θεωρούσαν περίπου «γραφικούς» όσους το κρατούσαν και το κρατούν ζωντανό, που η βασική τους σχέση με το θέμα ήταν ότι είχαν... χάσει τα σχετικά έγγραφα, παρελαύνουν τώρα μπροστά από κάμερες και μικρόφωνα για να παραστήσουν ο καθένας με τον τρόπο του τον... Πρέκα στη γνωστή ταινία. Μέχρι και ο Βενιζέλος εμφανίστηκε να δηλώνει ότι αν σε κάποιον χρωστάμε την ανακίνηση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων, αυτός είναι το... ΠΑΣΟΚ!

Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια, ξεκινώντας από τις οφειλές αυτές καθ' αυτές. Οπως επανειλημμένως έχει αναφέρει το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», 
«η Γερμανία μάς οφείλει:
1. 7,160 δισ. δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.
2. 3,5 δισ. δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
Επιπλέον, οφείλουν στην Ελλάδα:
α) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και
 β) τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων 100 περίπου ολοκαυτωμάτων (πόλεων και χωριών), αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. Με διάφορους χειρισμούς, η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεών της μέχρι τη σύναψη οριστικής συνθήκης ειρήνης (2+4) στη Μόσχα το 1990. Από τότε όμως πέρασαν δύο δεκαετίες και η μεν Γερμανία δεν εννοεί να εξοφλήσει το χρέος της, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αξιώσουν την εξόφλησή τους».
Αυτά τόνιζε και τονίζει, δεκαετίες τώρα, το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα». Σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όσον αφορά τις καταστροφές στην οικονομική υποδομή της χώρας και το κατοχικό δάνειο, έχουν υπολογιστεί με αγοραστική αξία δολαρίου του 1938. Πράγμα που σημαίνει ότι το ύψος των οφειλών ξεπερνά σε σημερινές τιμές τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.
(Ανακοίνωση «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», 26.11.2010).
Τι έκανε για όλα αυτά επί δεκαετίες το ελληνικό κράτος των «Πλαστήρων», των «Παπάγων», των «Μητσοτάκηδων», των «Καραμανλήδων» και των «Παπανδρέου» είναι γνωστό. Περιγράφεται με μια λέξη: Τίποτα!
Είναι πασίγνωστο: Επί εφτά δεκαετίες από τις σφαγές, το κράτος και οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, στο πλαίσιο της ταξικής κολεγιάς τους με Αγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και Πορτογάλους κεφαλαιοκράτες, σφύριζαν αδιάφορα και ποτέ - μα ποτέ - δεν διεκδίκησαν ουσιαστικά τις αποζημιώσεις.
Να, όμως, που το τελευταίο διάστημα αλλάξανε σκοπό, και ενώ μέχρι σήμερα σφυρίζανε αδιάφορα, τώρα έχουν αρχίσει να σφυρίζουν... «κλέφτικα» και «λεβέντικα»!
Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;
Η υπόθεση, σε αυτήν την τρέχουσα φάση της, έχει ως εξής:
Πριν από τρία χρόνια, ήρθε η δικαίωση των κατοίκων του Διστόμου από τον ιταλικό Αρειο Πάγο, στον οποίο προσέφυγαν οι Διστομίτες, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζί.
Αλλά, γιατί οι κάτοικοι του Διστόμου αναγκάστηκαν να αναζητήσουν το δίκιο τους στην... Ιταλία;
Για τον πολύ απλό λόγο ότι η εκτέλεση ανάλογων θετικών αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων τορπιλίστηκε, «πάγωσε» και απαγορεύτηκε (!) στην Ελλάδα μετά από παρέμβαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και των αρμοδίων υπουργών του επί της Δικαιοσύνης, με τη σιωπηρή στήριξη των προυχόντων της ΝΔ.
Και ενώ αυτή ήταν η «πολιτεία» του ΠΑΣΟΚ γύρω από το θέμα, μόλις η Γερμανία προσέφυγε στη Χάγη κατά της απόφασης του ιταλικού Αρείου Πάγου, η κυβέρνηση Παπανδρέου, το Γενάρη του 2011, δήλωσε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης ότι θα παραβρεθεί ως «συμπαραστάτης» των Διστομιτών στο δικαστήριο της Χάγης, «ξεχνώντας» ότι επρόκειτο για μια υπόθεση που η ίδια είχε ναρκοθετήσει στο εσωτερικό της Ελλάδας!

Αν, λοιπόν, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της τρικομματικής κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχουν, αναζητούν «κλέη» για την ανδρεία και τον πατριωτισμό τους γύρω από μια υπόθεση που έχει «ξεχαστεί» και ξεπουληθεί όσο λίγες, θα πρέπει να μας εξηγήσουν τι έγινε μέχρι να φτάσει το θέμα στη Χάγη (μέσω... Ιταλίας). Δηλαδή να μας πουν:
Πρώτον, γιατί το κράτος τους, οι κυβερνήσεις τους και οι πρωθυπουργοί τους, αντί να «συμπαρίστανται» στη Χάγη, δεν έδωσαν - εδώ, στην Αθήνα - μια εντολή στον υπουργό τους της Δικαιοσύνης να επιτρέψει, ήδη από το 1997, την εφαρμογή της «παγωμένης» απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς (137/1997), το οποίο, μετά από προσφυγή των Διστομιτών, υποχρέωνε το γερμανικό δημόσιο να καταβάλει αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων;
Δεύτερον, γιατί το κράτος τους, οι κυβερνήσεις τους, οι πρωθυπουργοί τους, ενώ το Δικαστήριο της Λιβαδειάς με την απόφασή του αποδέχθηκε το αίτημα των συγγενών των θυμάτων και τους επιδίκασε αποζημίωση ύψους εννέα δισ. δραχμών, ενώ ο Αρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή της Γερμανίας και με την 1357/99 απόφασή του αποφάνθηκε υπέρ της βασιμότητας του δικανικού σκεπτικού του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τους συγγενείς των θυμάτων που προσέφυγαν με αίτημα την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης εις βάρος του Ινστιτούτου «Γκαίτε» και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής και απέρριψε το γερμανικό αίτημα ανακοπής, εντούτοις το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να εκδώσει την απαιτούμενη από το άρθρο 923 του ΚΠΔ εξουσιοδότηση για εκτέλεση δικαστικής απόφασης έναντι τρίτου κράτους;
Τρίτον, γιατί το κράτος τους, οι κυβερνήσεις τους και οι πρωθυπουργοί τους, δεν έδωσαν εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να εφαρμοστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου (12/2000), με την οποία απορρίπτονταν οι γερμανικές αιτιάσεις περί ετεροδικίας και κατέστη αμετάκλητη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με την οποία επιβαλλόταν η δήμευση περιουσίας του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα;
Τέταρτον, γιατί το κράτος τους, οι κυβερνήσεις τους και οι πρωθυπουργοί τους, συνεχίζουν επί 15 και παραπάνω χρόνια να κρατούν «ανενεργή» την εκτέλεση των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων;
Πέμπτον, γιατί το κράτος τους, οι κυβερνήσεις τους και οι πρωθυπουργοί τους, δε διαμόρφωσαν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και δεν προχώρησαν σε αναπομπή της υπόθεσης στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, όταν η Γερμανία κατάφερε τελικά - με το ελληνικό κράτος να κάνει τα στραβά μάτια - και πέτυχε την ιταμή απόφαση που αναγνωρίζει δικαίωμα ετεροδικίας στους σφαγείς του ελληνικού λαού; Γιατί δεν διαμόρφωσαν το νομικό πλαίσιο, ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις δικαίωσης των Διστομιτών, αλλά, αντίθετα, επέτρεψαν το μεν Εφετείο Αθηνών και ο Αρειος Πάγος να κάνει δεκτή με μεταγενέστερη απόφαση (36/2002) την προσφυγή της Γερμανίας για ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, το δε Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι κάτοικοι του Διστόμου να αποφαίνεται ότι η πράξη του υπουργού Δικαιοσύνης είναι κυριαρχική πράξη της Πολιτείας που δεν υπόκειται σε «κυριαρχικό έλεγχο»;
Εκτον, γιατί το κράτος τους, οι κυβερνήσεις τους, οι πρωθυπουργοί τους, όχι μόνο δεν έθεσαν τις οφειλές σε διακρατικό επίπεδο αλλά έφεραν τα πράγματα σε τέτοια κατάσταση, ώστε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (για το οποίο μάλιστα... πανηγυρίζουν), πατώντας πάνω στις ελληνικές αποφάσεις να δικαιώνει όχι τους Διστομίτες, αλλά τη Γερμανία (σ.σ.: πράγμα για το ποίο δεν είχαμε καμία αμφιβολία...), κρίνοντας παράνομες τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων για αναγκαστική κατάσχεση σε περιουσία του γερμανικού δημοσίου υπέρ των θυμάτων, με το αιτιολογικό της... ετεροδικίας και της ασυλίας της Γερμανίας;

Συμπέρασμα:
Λίγα πράγματα είναι τόσο ντροπιαστικά όσο η προσποιητή λεβεντιά. Λίγα πράγματα είναι τόσο ανάξια όσο η κάλπικη αντρειοσύνη. Λίγα πράγματα είναι τόσο θλιβερά όσο ο κορδακισμός εκείνων που θέλουν να μετρούν σαν μπόι τον ψοφοδεή ίσκιο τους.
Και πραγματικά:
Λίγα πράγματα είναι τόσο απεχθή όσο το να παρακολουθείς τους γλοιώδεις γλείφτες και τους αυλοκόλακες που κοψομεσιάστηκαν, με αφορμή την παραπομπή της υπόθεσης του Διστόμου στη Χάγη, να επιδαψιλεύουν ύμνους και να απαγγέλλουν θούριους για τη «γενναιότητα» των εξόφθαλμα «γυμνών βασιλέων» που υπηρετούν.

Γράφει ο Γιώργος Τραπεζιώτης

Το ύψος τους μόλις που ξεπερνά το -φονικό- ύψος των AK-47, που προσπαθούν να κρατήσουν ως «γνήσιοι μαχητές του Ισλάμ». Ωστόσο, τα παιδιά αυτά, προτού καλά καλά κλείσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους, εκπαιδεύονται σκληρά, προκειμένου να γίνουν μέλη «της επόμενης γενιάς μαρτύρων», που θα θυσιαστούν ως πιστοί στρατιώτες της Αλ Κάιντα στον πόλεμο εναντίον της Δύσης.

Υλικό σοκ

Το βιντεοσκοπημένο υλικό -απ' όπου και οι φωτογραφίες- κυριολεκτικά σοκάρει. «Τραβηγμένο» σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών της φονικής οργάνωσης, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο Ουαζιριστάν, κάπου ανάμεσα στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, το βίντεο απεικονίζει παιδιά να στέκονται, πειθαρχημένα, στη σειρά προκειμένου να μάθουν να σκοπεύουν και να πυροβολούν σωστά με τα καλάσνικοφ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν καν την απαραίτητη μυϊκή δύναμη προκειμένου να ελέγξουν το «κλότσημα» του όπλου, αλλά δεν πτοούνται. Οπλίζουν και πυροβολούν ξανά «κατά ριπάς» εναντίον του ψεύτικου -προς το παρόν- στόχου τους.

Την ίδια στιγμή, άλλα παιδιά, σε κάποιο άλλο σημείο του στρατοπέδου της Αλ Κάιντα, καθισμένα στο χώμα, προσπαθούν να σημαδέψουν με τα πιστόλια που τους έχουν δώσει οι εκπαιδευτές τους, ενώ υπάρχουν γωνιές στις οποίες «διδάσκαλοι» φροντίζουν για την πλύση εγκεφάλου άλλης ομάδας πεντάχρονων.

Τα περισσότερα εξ αυτών είναι ορφανά, παιδιά που στερήθηκαν τους γονείς τους -κυρίως τους πατεράδες τους-, οι οποίοι έγιναν «μάρτυρες» της οργάνωσης που ίδρυσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Κι όπως εκείνοι, θέλουν κι αυτά να «βαδίσουν στο μονοπάτι της δόξας που περπάτησαν οι δικοί τους, προκειμένου να συναντήσουν τον Αλλάχ».

Στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη, αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης χθες στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τρίπολη της Λιβύης, εικόνες σαν κι αυτές μοιάζουν να συντηρούν το κλίμα φόβου που κυριαρχεί πια στην παγκόσμια κοινότητα. Το συγκεκριμένο βίντεο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδα φίλα διακείμενη προς την Αλ Κάιντα, και ήδη αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Εποφθαλμιά τα οικόπεδα 5 και 6 η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ. Για τον λόγο αυτό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την Αίγυπτο να ακυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης με την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που ωστόσο το Κάιρο μέχρι στιγμής απορρίπτει. Μάλιστα η Τουρκία φαίνεται να θεωρεί ότι τώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αδύναμη οικονομικά, αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσει νέα ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το SigmaLive, το Ισραήλ, φαίνεται να έχει ενημερώσει τη Λευκωσία ότι τον τελευταίο καιρό τουρκικά πολεμικά πλοία μπαινοβγαίνουν και αλωνίζουν στα οικόπεδα 5 και 6 στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μάλιστα το Ισραήλ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μέσα στο Μάιο η Τουρκία να μεταφέρει ακόμη και πλατφόρμα σε ένα από τα δύο οικόπεδα για την έναρξη γεωτρήσεων. Η Λευκωσία πάντως δεν πρόκειται να συνδράμει στην αναζωπύρωση της έντασης, αντίθετα θα απαντήσει μέσω της διπλωματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, μετά την επίσκεψη Ν. Αναστασιάδη στο Ισραήλ θα καταβληθεί προσπάθεια για ένα κοινό κατά κάποιο τρόπο Υπουργικό Συμβούλιο Αθήνας- Τελ Αβιβ- Λευκωσίας κάτι που θα στείλει και το πλέον ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα
Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού “Σίγμα” χθες το βράδυ, ο νομικός Γιώργος Παμπορίδης, επισήμανε ότι η Κύπρος πρέπει να στηριχθεί στις δικές τις δυνάμεις και ότι δεν πρέπει να περιμένει παρέμβαση άλλων χωρών να επιληφθεί του θέματος.

Ανοιχτή πρόκληση Τούρκου πρέσβη για την ΑΟΖ της Κύπρου – διασύρθηκε από την Ισραηλινή ομόλογο του!
Ποιος θα σταματήσει την Τουρκία από έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ αναρωτήθηκε ο Ουνάλ Τσεβικόζ

Διεθνές συνέδριο με θέμα τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε και έληξε χθες στο Λονδίνο, παρουσία αξιωματούχων από τις χώρες της περιοχής και με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων.
Το κλίμα κατά τις εργασίες του συνεδρίου πάντως ήταν εκρηκτικό με την ένταση να διαγράφεται στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις των παρισταμένων. Παρούσα ήταν και η διεθνούς φήμης Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Διαιτησίας επί του Δικαίου της Θάλασσας, κα. Άννα Στάνιτς, η οποία με την τοποθέτηση της αναίρεσε τα επιχειρήματα της Τουρκίας για κατασκευή αγωγού μεταφοράς του κυπριακού και του ισραηλινού φυσικού αερίου μέσα από τα εδάφη της.

Το γεγονός αυτό μάλλον εκνεύρισε τον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο, Ουνάλ Τσεβικόζ, ο οποίος στη δική του ομιλία ζήτησε να μειωθούν τα δικαιώματα στη θάλασσα των νησιών, φράση που επέφερε την άμεση απάντηση της Ισραηλινής ομολόγου του, Ζένα Κοέν, η οποία αναρωτήθηκε αν δηλαδή εννοεί πως η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να παραιτηθεί από τα κοιτάσματα της ως νησιωτικό κράτος.
Η παρέμβαση της Ισραηλινής πάντως, προκάλεσε ακόμη περισσότερη ένταση, με τον κ. Τσεβικόζ, να δηλώνει πως κανένας δε θα μπορέσει να σταματήσει την Τουρκία σε περίπτωση που θελήσει να κάνει έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τοποθέτηση πάντως που δημιούργησε αλγεινή εντύπωση στου παρευρισκόμενους.

Η ιστορική μνήμη δεν συγχωρεί τους μειοδότες, τους ρουφιάνους, τους δοσίλογους

Πρόλογος ιστολογίου: Αυτή την χώρα ονειρεύεται να δημιουργήσει ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με την υπόλοιπη κυβερνητική κουστωδία και με το κοινοβούλιο που μετατράπηκε σε χώρο ιδεολογικής αποχέτευσης;
Αυτή την παιδεία οραματίζονται τα ανθυποκυβερνώντες, για να δώσουν "βάσεις" στα "όνειρά" τους;
Ετούτη η πατρίδα πλήρωσε πολύ ακριβά τους φτηνούς και νάνους ηγέτες της.
Ετούτος ο λαός πάντα έχτιζε πάνω στα ερείπια που άφηναν οι δοτές, ολίγιστες και ευλίγιστες ηγεσίες που τοποθετούνταν από εκείνους που είχαν συμφέρον να καθυποτάξουν τον Ελληνισμό.
Ετούτη η γη πλημμύρισε στο αίμα αθώων, αλλά και αγωνιστών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και έγινε φάρος σηματοδότης σπουδαίων μηνυμάτων προς τους λαούς όλου του κόσμου, ζωντανεύοντας αξίες που οι ισχυροί τις ήθελαν νεκρές.
Οι εγχώριοι συνεργάτες των επίδοξων κατακτητών δεν έλειψαν ποτέ από αυτή την ταλαιπωρημένη και δοξασμένη χώρα, συμμετέχοντας ακόμη και σε εκτελεστικά αποσπάσματα προσπάθησαν να νεκρώσουν τις φωνές του δικαίου, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Οι ιδεολογική (ή και φυσικοί) απόγονοί τους σήμερα επαναλαμβάνουν την επιχείρηση καθυπόταξης των Ελλήνων, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, με ακόμη μεγαλύτερη φρικαλεότητα, αλλά με την συγκάλυψη και το προσωπείο του "ανθρωπισμού" που ποτέ δεν πίστεψαν. Αυτοί και οι εργοδότες τους έχουν κηρύξει έναν σιωπηλό πόλεμο προκειμένου να επιβληθούν, πιστεύοντας πως η ιστορία δεν θα επαναληφθεί, πιστεύοντας πως αυτή τη φορά θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την καταστροφή.
Το αν θα τα καταφέρουν δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από εμάς και το ξέρουν...

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα σηκωνόταν από τις στάχτες, στην Γερμανία έρρεαν πακτωλοί χρημάτων για την παλινόρθωση. Άθλιοι πολιτικάντηδες, “κούρευαν” στις πλάτες αυτών των παιδιών τα Γερμανικά δάνεια και έβαζαν “ρήτρα ανάπτυξης”.

Αμέσως μετά την “επανένωση”, αυτή η συμμορία επανήλθε με το πρόσωπο του “εκσυγχρονισμού” βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο της νέας υποταγής που ολοκληρώνεται σήμερα.

Φωτογραφίες από τα μετακατοχικά σχολεία που συγκλονίζουν. Αυτον τον εξαθλιωμένο λαό άφησαν, αυτή την βιασμένη πατρίδα, που τώρα την ξαναβιάζουν.

Αυτόν τον λαό ονομάζουν “λαμόγιο, φοροφυγά, απατεώνα και εσχάτως “ρατσιστή” οι διαχρονικοί δολοφόνοι της Ελλάδας και τα τσιράκια τους.

Η παλινόρθωση της Ελλάδας δεν έγινε με την βοήθεια κανενός. Παρά μόνο με την αλληλεγγύη, τον αγώνα και το πείσμα των Ελλήνων (παρά τις απέλπιδες προσπάθειες ορισμένων να τους διχάσουν). Με το χαμόγελο και την αγάπη για την Ελλάδα, ξυπόλητοι μα περήφανοι.

Δεν διεκδικούμε λοιπόν. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. Αλίμονο σε αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στις ημέρες κατοχικής εξαθλίωσης.


 

Η σιωπή των «αμνών», πριν από τη σφαγή τους, δεν έχει να κάνει απλά με την κατάθλιψη και τις συνέπειές της. Πρωτίστως οφείλεται σε έναν βαθιά ριζωμένο ατομικισμό, τον οποίο το σύστημα καλλιέργησε (με επιτυχία προφανώς), επί σειρά δεκαετιών.

Ακόμα και στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ο «νομοταγής Έλληνας πολίτης» δεν αντιλαμβάνεται ότι, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει όταν είμαστε ενωμένοι, για έναν κοινό και ξεκάθαρο σκοπό. Όμως, η ένωση και η συλλογικότητα προϋποθέτουν, έστω σε ένα βαθμό, το συμβιβασμό και την αναγνώριση του άλλου, ως άξιου σεβασμού - δεδομένο που προσκρούει δυστυχώς στην κλασική ελληνική έκφραση «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»

Ο ατομικισμός είναι επίσης αλληλένδετος με μία πρωτοφανή έλλειψη παιδείας, καθώς επίσης με μία συλλογική αυταπάτη/ουτοπία. Και σε αυτό το κομμάτι έκανε πολύ καλή δουλειά το σύστημα, μέσω του ατελέστατου εκπαιδευτικού συστήματος - όπως επίσης μέσω των «συστημικών» ΜΜΕ, τα οποία επί δεκαετίες έτρεφαν τους θεατές, τους ακροατές και τους αναγνώστες με σκουπίδια (τώρα τελευταία και με τούρκικες σαπουνόπερες από κάποια κανάλια, τα οποία φαίνεται πως θαυμάζουν τον αθάνατο οθωμανικό πολιτισμό). Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν στρατιές «λοβοτομημένων» οι οποίοι, μετά από μία τελική πλύση εγκεφάλου, απλά αναπαράγουν άθλια στερεότυπα και σαθρά πρότυπα - ενώ είναι ανίκανοι για συνδυαστική σκέψη και για απλή λογική.

Τέλος, άλλος ένας ανασχετικός παράγοντας στην ελεύθερη σκέψη και στην όποια ανατρεπτική δράση, είναι η θυματοποίηση και η προσωπολατρία – πιθανότατα σαν αποτέλεσμα της 400ετούς υποδούλωσης μας από τους Τούρκους. Η συντριπτική πλειοψηφία των «πολιτών» αναμένουν και λατρεύουν όποιον «ηγέτη» θα τους υποδείξει το σωστό - όντας ανίκανοι ή αρκετά βολεμένοι για να σκεφτούν από μόνοι τους.

Την ίδια στιγμή που οι «χαρισματικοί ηγέτες» απομυθοποιούνται, εξευτελίζονται και «αποκαλύπτονται» καθημερινά, το «ηρωικό Ελληνικό έθνος» προτιμά έναν «αρχηγό», ο οποίος τον εξαθλιώνει συστηματικά και ανερυθρίαστα – αντί να είναι αυτόνομο και να δρα συλλογικά (επειδή έχει πεισθεί ότι, χωρίς ηγέτες θα έλθει το χάος, ενώ ο πολίτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το κατάντημα της χώρας του).

Δυστυχώς, εάν η κατάσταση αυτή συνεχίσει, η "επανάσταση" (για την οποία μιλάμε πολύ και κάνουμε ελάχιστα) θα παραμείνει «όνειρο θερινής νυκτός». Ακόμα χειρότερα, εάν όντως συμβεί, αυτό θα γίνει μόνο όταν θα είμαστε τόσο εξαθλιωμένοι, ώστε να αποτελέσουμε «έρμαιο» της όποιας ηγετικής ομάδας εκμεταλλευτεί τη συγκυρία. Κατά την άποψη μου, με πιθανότητες 99%, αυτή η ομάδα των πεφωτισμένων θα αποτελείται από τους χειρότερους δικτάτορες-καπιταλιστές στην ανθρώπινη Ιστορία.

Ίσως πρέπει λοιπόν να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας - όχι όμως για να την παραδώσουμε ξανά σε κάποιον άλλον…