Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Μαρ 2013

Δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί: οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού γράφτηκαν για την Ελλάδα που πάσχιζε να ελευθερωθεί, αλλά ταιριάζουν και στην παρούσα περίσταση για την Κύπρο, που πασχίζει να σωθεί. Δεμένες οι μοίρες όμως της Ελλάδας και της Κύπρου, σε όλο τον εικοστό αιώνα, απ΄ τα πρώτα σκιρτήματα της νήσου για αυτοδιάθεση-ένωση έως τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα του1955-60 και την χουντική προδοσία του ‘74 που έφερε την πολεμική καταστροφή και την τουρκική κατοχή. Κοινή η μοίρα και στην πρώτη μεγάλη περιπέτεια του 21ου αιώνα, στην πτώχευση.
Πρώτα η Ελλάδα και πολύ αργότερα η Κύπρος, μετά το σκοτεινό ορόσημο του ‘74, συνδέθηκαν με την ευρωπαϊκή οικογένεια για ασφάλεια και ευημερία. Και εκεί ακριβώς, μέσα στην ευρωπαϊκή αγκαλιά, ίσως και εξαιτίας της, τους βρήκε η μεγάλη ιστορική δοκιμασία. Κατά έναν παράδοξο τρόπο, η παρούσα κρίση στέλνει και τα δύο ελληνικά κράτη στην πικρή κοινή αφετηρία του ‘74: όταν η μεν Κύπρος έστηνε εξαρχής κρατική δομή με πρόσφυγες και ερείπια, φτάνοντας εντέλει στο οικονομικό θαύμα του 2000, η δε Ελλάδα ίδρυε την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία και την μεταπολιτευτική ευημερία πάνω στις στάχτες της κυπριακής τραγωδίας. Τώρα, με διαφορά τριών ετών, βρίσκονται πάλι αντάμα, στην ίδια σκολιά οδό.
Οπως και να εξελιχτεί η κατάσταση, η Κύπρος θα βγει βαριά πληγωμένη. Η οικονομία της δεν θα μπορέσει εφεξής να στηριχτεί στον υπερτροφικό τραπεζικό τομέα, όπως έκανε την τελευταία εικοσαετία. Η ύφεση και η ανεργία θα την πλήξουν, αν και ίσως όχι στον ίδιο βαθμό με την Ελλάδα· η οικονομία της θα χρειαστεί να αναπροσανατολιστεί βιαίως. Παρ’ όλ’ αυτά, η εκπαρθένευση μεσοπρόθεσμα θα την ωφελήσει, εφόσον επιπλέον διατηρήσει τον έλεγχο στα αποθέματα υδρογονανθράκων. Και εφόσον διατηρήσει και αξιοποιήσει την εθνική ομοψυχία που επέδειξε τις πρώτες μέρες του σοκ. Αλλωστε το πρώτο εξαγόμενο είναι ότι η υπνώττουσα και εγκληματικά ακηδής ηγεσία σύρθηκε από τον λαό σε ενέργειες και αποφάσεις που έπρεπε να τις είχε προφτάσει πολύ πριν την αποφράδα Παρασκευή.
Τα δύσκολα άρα τώρα αρχίζουν, αλλά τουλάχιστον η Κύπρος δεν είναι το πρώτο πειραματόζωο και ήταν η πρώτη που είπε ένα όχι: το όχι δεν αποτρέπει τη ζημιά, αλλά ενισχύει το πολιτικό φρόνημα του λαού, τον κάνει να νιώθει ότι έχει λόγο για την ύπαρξή του και τον βίο του, όπως το όχι του 2004 στο Σχέδιο Ανάν.
Για την Ελλάδα, το πρώτο πειραματόζωο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το σοκ συνεχίζεται αδιάκοπο από τον Μάιο του 2010. Το πολιτικό φρόνημα βρίσκεται στο ναδίρ, λόγω κόπωσης και φόβου· η ήττα ποτίζει τον πληθυσμό. Στο διαδοχικά τιθέμενο δίλημμα “το Λιγότερο Κακό ή το Χειρότερο” η Ελλάδα επιλέγει διαρκώς το Λιγότερο Κακό, και βυθίζεται διαρκώς στα χειρότερα. Τρία χρόνια τώρα, και ο βυθός δεν έχει φανεί ακόμη. Πολύ περισσότερο, το λυγισμένο φρόνημα δεν επιτρέπει να εκδιπλωθούν οι ναρκωμένες και λανθάνουσες δυνάμεις· κι είναι πολλές. Η ηττοπάθεια, η μεμψιμοιρία, η παράλυση, η αυτοϋποτίμηση, ο γραικυλισμός, η σύγχυση ταυτότητας είναι χειρότερες απ΄όλες τις πτωχεύσεις.
Κι όμως, ξανά ο Σολωμός:  
«Σε βυθό πέφτει από βυθό, ώσπου δεν ήταν άλλος, / εκείθ’ εβγήκε ανίκητος».
Από το vlemma

Είναι σαν να το βλέπω με τα μάτια μου: Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, ο Στουρνάρας, ομού με το επιχειρηματικό και το μιντιακό τους ασκέρι, προσεύχονται γονατιστοί σε όποιον θεό ή δαίμονα πιστεύει ο καθένας να μη βρεθεί λύση ωφέλιμη για την Κύπρο και τον λαό της. Προσεύχονται να υποκύψουν οι Κύπριοι στις εντολές της τρόικας κι αν δεν υποκύψουν, να χρεωκοπήσουν οι άμυαλοι, για να μάθουνε να κάνουνε μαγκιές. 
Υπερβολές; Καθόλου. Το ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης γνωρίζει καλά ότι αν η Κύπρος κερδίσει έστω και το ελάχιστο χάρη στο όχι των βουλευτών της, οι δικοί μας οι ερίφηδες δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούνε. Τα αλλεπάλληλα ναι που έχουνε ξεστομίσει χειροκροτώντας οι άθλιοι τους εαυτούς τους, θα γίνουν λίθοι αναθέματος και θα πέσουν στις φαιές κεφαλές τους.
Αν η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να βοηθήσει την Κύπρο στις δραματικές στιγμές που περνάει, θα είχε βγει, με προεξάρχοντα τον Σαμαρά, στα κεραμίδια. Θα έδιναν συνεντεύξεις Τύπου, θα καλούσαν την Βουλή να συνεδριάσει εκτάκτως, θα μίλαγαν στα ξένα ΜΜΕ, θα ζητούσαν συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες, θα οργάνωναν σε κοινό μέτωπο τις χώρες του Νότου, για να αξιοποιήσουν τον διεθνή σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση της Κύπρου.
Είδατε να συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά; Το εντελώς αντίθετο. Λίγες ώρες πριν η κυπριακή Βουλή απορρίψει πανηγυρικά το σχέδιο του Eurogroup, o Στουρνάρας το χαρακτήριζε ως τη λιγότερο οδυνηρή λύση και απειλούσε με χρεωκοπία. Αλλά και μετά την καταψήφιση, μόλις προχθές, στην ενημέρωση των Ελλήνων βουλευτών, ο κ. Στουρνάρας συνέχισε να μιλάει ως βαμμένος μερκελιστής, διαμηνύοντας στους Κύπριους ότι «η Ευρωζώνη έχει τους δικούς της κανόνες που πρέπει να τους τηρούν όλα τα μέλη». Εντάξει, κ. Γιάννη μας, το πιάσαμε το υπονοούμενο.
Κι όμως υπάρχει και κάποιος που είναι ακόμη πιο προκλητικός από τον Στουρνάρα. Ναι, σωστά το μαντέψατε, πρόκειται για τον όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη Βενιζέλο, που εδήλωσε τα κάτωθι: «Στην περίπτωση της Κύπρου εμείς οι Ελλαδίτες μπορούμε να δούμε τι σημαίνει συναίνεση και εθνική ευθύνη». Αυτό κατάλαβε από το όχι των Κυπρίων ο Βενιζέλος, ότι πρέπει να δείξουν ευθύνη και να συναινέσουν και οι εν Ελλάδι πολιτικές δυνάμεις. Να συναινέσουν σε τι; Στο Μνημόνιο, στο χαράτσι, στις απολύσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;
Τα ύστερα του κόσμου! Ο αντιπρόεδρος του ΓΑΠ και του Παπαδήμου, εκείνος που κατέστρεψε τις κυπριακές τράπεζες με το PSΙ, 4,8 δις χάσανε οι άνθρωποι, γυρνάει στις ρούγες και ζητάει το ομόφωνο όχι των Κυπρίων να γίνει αφορμή για ομόφωνο ναι των Ελλαδιτών! Αντί να ανοίξει τριάντα λαγούμια να κρυφτεί, ο αναίσχυντος.
Ανανδρανιστάκης Γ. από avgi, μονταζ Γρέκι

Βόμβα από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε ότι η ηγεσία της χώρας του αναγνωρίζει την Τουρκία ως βασικό «παίκτη» στα ενεργειακά θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και πρόκειται να αρχίσει συνομιλίες με την Αγκυρα για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της περιοχής.

Οπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κύπρου» οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Κύπρο ωθούν το Ισραήλ στην αποκατάσταση των τραυματισμένων μετά την επίθεση στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» διπλωματικών του σχέσεων με την Τουρκία.

Το ερώτημα που τίθεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι το ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης Νετανιάχου στο θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και τις αντιθέσεις της Αγκυρας.

Το παραπάνω ερώτημα έθεσε στον πρώην υΥπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αλον Λιέλ το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «CNNTURK». «Θα διακόψετε τη συνεργασία σας με την Κύπρο και θα επιδιώξετε τη συνεργασία της Αγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», υπήρξε το ερώτημα του τουρκικού δικτύου στον έμπειρο Ισραηλινό πολιτικό.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απέφυγε να τοποθετηθεί για το ποιες θα είναι οι κινήσεις του Τελ Αβίβ στο θέμα, ωστόσο, προανήγγειλε «δραματικές αλλαγές» από την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία και δήλωσε: «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία».Να λοιπόν που έπεσαν κι οι μάσκες και φανήκανε οι δαίμονες γεμάτοι υπεροψία να αλυχτούν, να φοβερίζουν και να απειλούν πως θα μας λιανίσουν...
Να λοιπόν που είδαμε τώρα πως εκείνοι που θέλανε να τους νομίζουμε για φίλους, είναι εκείνοι που χρόνια τώρα σχεδιάζανε πως να μας τα πάρουν όλα...

Όχι, δεν είναι μόνο το σπίτι σου που βάλανε σημάδι οι μιαροί...
Όχι, δεν είναι που μας θέλουν εξαθλιωμένους και ρημαγμένους...
Όχι, δεν είναι που βάλανε την ζωή μας στόχο...
Ετούτοι δεν θέλουν τα λεφτά μας...
Μήτε τον ήλιο ή τις θάλασσές μας θέλουν να μας πάρουνε...

Αυτά που θέλουν να μας στερήσουν είναι πολύ ανώτερα και σπουδαία…
Είναι η περηφάνια μας και η περπατησιά μας.
Είναι η ελπίδα και η πίστη μας.
Είναι η ψυχή μας, τελικά, που ποθούν να λυγίσουν, να την κατακτήσουν και να την κάνουνε δικιά τους…

Βάλανε, το λοιπόν, σαν παγίδα τον μαμωνά για να μας ξεγελάσουν και να αλλοιώσουν εκείνα που οι ίδιοι ποτέ δεν είχαν.

Ετούτοι οι δαίμονες θέλουνε να τους προσκυνήσουμε σαν θεούς, στη θέση του Θεού μας...
Αυτός είναι ο σκοπός τους.
Και βάζουνε τα δουλικά τους να μας λένε πως άμα αναγνωρίσουμε την αξία τους, άμα υποταχθούμε στις βουλές τους, τότε όλα θα γίνουν καλά…!
Μα, τόσα χρόνια τώρα, εμείς κάνουμε ό,τι μας προστάζουν και είδαμε όλα να γίνονται χειρότερα. Έτσι δεν είναι;
Τι, άραγε, θα μας συμβεί σαν δοθούμε ολάκεροι στις άνομες βουλές των καταχθόνιων αυτών;
Τι, άραγε, θα ζήσουμε αν αφήσουμε όλα εκείνα που τίμησαν τους προγόνους μας;

Και σε ρωτάω πατριώτη: Έχει μπέσα ο διάολος;
Αν νομίζεις πως οι δουλειές μαζί του αφήνουνε κέρδος, τότε να το μελετήσουμε για να δούμε τι θα κάνουμε επιτέλους.
Αλλά, για πες μου, τι θέλει να ορίσει σαν δικό του ο μαύρος ετούτες τις στιγμές που ζούμε;

Και σε ξαναρωτάω αδελφέ, επειδή το δικό σου το μυαλό γνωρίζει περισσότερα από το δικό μου το αγράμματο:
Ποια τιμή θα βάλεις στην ζωή σου αδερφέ;
Ποια τιμή θα ορίσεις για το χώμα στους τάφους των γονιών σου;
Πόσα θα ζητήσεις να σου δώσει ο μαύρος, για να τον προσκυνήσεις;

Και άντε, εσύ κι εγώ, πες ότι την ζωή μας και την ψυχή μας την έχουμε για πούλημα ή και για πέταμα. Πόσο περισσότερο αχρείοι μπορούμε να γίνουμε, αφού σήμερα οι δαίμονες θέλουν να τους παραδώσουμε και των αγέννητων τις ψυχές;
Το αντέχεις αυτό;
Χωρίς μέρος να σταθείς...
Χωρίς μέρος να ταφείς...
Δίχως πατρίδα, χωρίς ψυχή, χωρίς Θεό…
Έτσι θα μείνεις…
Κι όλα αυτά επειδή λύγισες, έσκυψες και προσκύνησες τους δαίμονες, ενώ γνώριζες τις διαθέσεις του αφεντικού τους…

Τέλος, επειδή οι ώρες είναι τέτοιες, όλοι μας πρέπει να αναλογισθούμε τι είναι το καλύτερο για εμάς:
Να πεθάνουμε όρθιοι και παλεύοντας ή γονατιστοί και ζητιανεύοντας την καλοσύνη των δαιμόνων;
Και σε ετούτη την απόφαση δεν χωρεί αναβολή.
Και να θυμάσαι καλά πως ετούτη η πατρίδα, ετούτη η γη δεν μας ανήκει. Ανήκει σε εκείνους που την τίμησαν και σε εκείνους που έρχονται μετά από εσένα. 
Δικό μας χρέος είναι να την παραδώσουμε ολόκληρη σε εκείνους που πραγματικά ανήκει. Μονάχα αυτό έχουμε...Όλα βρίσκονται στον αέρα και οι επόμενες τρεις ημέρες θα κρίνουν το μέλλον της Κύπρου. Αν και δε μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα των πολύ σκληρών παζαριών που γίνονται όλες αυτές τις ημέρες, θα μπορούσαμε τώρα να πούμε ορισμένες αλήθειες που μπορεί να πονάνε αλλά δυστυχώς έτσι είναι:

Πρώτη αλήθεια: Οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο είναι εγκληματίες και οδηγούν την Ευρώπη σε ένα οικονομικό ολοκληρωτικό πόλεμο. Αν και θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα δεν το κάνουν. Θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους Κύπριους να πάρουν δάνειο απ’ ευθείας από τον ΕSM, δάνειο που δε θα γραφόταν στον χρέος. Αντί λοιπόν να δώσουν τα 5,8 δις επέλεξαν να κουρέψουν τις καταθέσεις. Το μήνυμα σαφές σε άλλους, κυρίως σε Γάλλους και Ιταλούς. «Προσέξτε γιατί τώρα ξέρετε τι σας περιμένει».

Δεύτερη αλήθεια: Τα μνημόνια και οι απόλυτες λύσεις είναι λανθασμένες και καταστρέφουν λαούς. Το ξέρουμε κι εδώ στην Ελλάδα, το ζουν οι Κύπριοι, θα το αισθανθούν σύντομα κι άλλοι λαοί.

Τρίτη αλήθεια: Οι Ρώσοι μπορεί να είναι πανίσχυροι, μπορεί να κινδυνεύουν να χάσουν πολλά στην Κύπρο, αλλά δε θα ρισκάρουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που είναι οι οικονομικές σχέσεις της Μόσχας με το Βερολίνο. Για τα… μάτια της Κύπρου δεν πρόκειται να χαλάσουν τη σχέση τους Μέρκελ και Πούτιν, ο κόσμος να χαλάσει. Η στάση τους το απέδειξε. Έδωσαν μόνο επιμήκυνση του δανείου των 2,5 δις ευρώ και αρνήθηκαν άλλο δάνειο στους Κύπριους.

Τέταρτη αλήθεια: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανείς να αντισταθεί στη Γερμανία, εκτός από τους Αμερικανούς που, όμως, δεν πολυενδιαφέρονται προς το παρόν αφού αυτοί έχουν βρει το μηχάνημα που τυπώνει χρήμα. Ούτε οι λαοί του Νότου είναι σε θέση να κάνουν συνασπισμό κατά του Βορρά και το κυριότερο: Οι Γάλλοι, και ιδίως ο Ολάντ, είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Κοινώς «κότες» με τα δικά τους προβλήματα. Δείτε μόνο πώς αντιμετωπίζουν την κρίση που απειλεί να τινάξει στον αέρα το ευρώ ή στην καλύτερη να δημιουργήσει μια Γερμανική Ευρώπη.

Πέμπτη αλήθεια και πιο σημαντική για την οποία είπαμε τα παραπάνω. Η Ελλάδα αν δεν ακολουθούσε την πολιτική που ακολουθεί, έστω κι αν τα Μνημόνια είναι εγκληματικά, θα ζούσε στιγμές σαν κι αυτές που ζει η Κύπρος, δέκα φορές πιο μεγάλες. Αν τα Χριστούγεννα δεν παίρναμε τη δόση – μαμούθ τώρα δε θα υπήρχε τραπεζικό σύστημα και θα περιμέναμε στις ουρές να πάρουμε κανένα 200άρι ευρώ που θα μας έδιναν από τις καταθέσεις μας. Κι εδώ στην Ελλάδα δε μιλάμε για χρηματοδοτική ανάγκη 17 δις αλλά για 250 δις και βάλε. Ούτε μιλάμε για τράπεζες σαν τη Λαϊκή, αλλά για πολύ μεγαλύτερες. 
Αν, επομένως, το «παίζαμε» επαναστάτες τώρα θα βλέπαμε τα θυμαράκια ανάποδα. Και μ’ αυτό δεν εννοούμε ότι δεν πρέπει να αλλάξει το Μνημόνιο ή ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλη λιτότητα. Εννοούμε ότι χωρίς να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί θα χορεύουμε στο χορό των Γερμανών που δυστυχώς έχουν δημιουργήσει το τέταρτο οικονομικό Ράιχ. Αν δε μπορέσει κάποιος να τους πάει κόντρα, θα ζούμε το δράμα που οι τεχνοκράτες έφτιαξαν τόσο καιρό πριν.

Έκτη αλήθεια που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «τζάμπα μάγκες». Συμφωνούμε με τον Τσίπρα ότι οι Ευρωπαίοι είναι οι μισοί γκάγκστερ και οι άλλοι μισοί φοβισμένοι. Όμως, οι μαγκιές σαν κι αυτές που έκανε ο Αναστασιάδης, θα πρέπει να έχουν κι έτοιμο σχέδιο σωτηρίας της χώρας. Κι εμείς θα θέλαμε να λέμε «όχι» στα Μνημόνια, αλλά πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Αν δηλαδή θα μπορούμε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, αν θα μπορούμε να εγγυηθούμε τις καταθέσεις του κόσμου, αν θα γυρίσουμε στη δραχμή και πώς, αν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις στην αγορά και την οργή του λαού. Αν μας πει ο κ. Τσίπρας πώς θα τα πετύχουμε όλα αυτά και δε θα γίνουμε… Κύπρος, τότε είμαστε μαζί του. Αλλά να κοκορεύεσαι παίζοντας με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Μία είναι λοιπόν η ελπίδα για τους αδύναμους λαούς όπως ο ελληνικός ή ο κυπριακός. Να αντιληφθούν οι Γερμανοί πόσο κακό θα πάθουν αν διαλύσουν την ευρωζώνη. Να πάψουν να λειτουργούν με καουμπόϊκο τρόπο, με μαφιόζικες μεθόδους και με μια λογική εκδίκησης για την ήττα τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι καταπληκτικό να παρακολουθεί κανείς τους χειρισμούς της μεγάλης κυπριακής κρίσης από την έναρξη της, όπως τους έκανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, κ Αναστασιάδης, ο γνωστός σαν «Αναν»στασιάδης, ο οποίος κυριολεκτικά ενταφίασε την χώρα του όπως είχε κάνει λίγα χρόνια πιο πριν ο Έλληνας συνάδελφος του, Γεώργιος Παπανδρέου. Ο κύκλος των προδοτών έχει κλείσει με τον πιο τραγικό τρόπο και ο ελληνισμός γκρεμοτσακίστηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Ενώ αυτό ο κύριος γνώριζε ότι στο ευρωγκρούπ θα έθεταν θέμα για τις κυπριακές τράπεζες, ενώ ήξερε ότι το επιβαλλόμενο από την ευρωγερμανική κλίκα κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων δεν μπορούσε να περάσει γιατί δεν είχε τον απαραίτητη κοινοβουλευτικό συσχετισμό, ενώ γνώριζε ότι οι Ρώσοι αφ’ ενός δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτή την εξέλιξη και αφ’ ετέρου δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις μαζί του και είναι φοβερά δύσπιστοι και δικαιολογημένα με την κόμμα του, υπέγραψε την εθνοκτόνο συμφωνία στις Βρυξέλες, η οποία ήταν και η θανατική καταδίκη της Κύπρου, μια εθνική συμφορά χειρότερη από τον Αττίλα του 1974.

Αλλά δεν έφτανε αυτό. Προηγουμένως ο κύριος αυτός αφού ξεγέλασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τους Κυπρίους, όπως έκαναν και στην Ελλάδα οι συνάδελφοι του, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, και υπέκλεψε τις ψήφους του κυπριακού λαού, συνέχισε το θέατρο του όταν γύρισε πίσω στην Λευκωσία από τις Βρυξέλες και με ένα δακρύβρεκτο διάγγελμα καρμπόν των διαγγελμάτων των δικών μας πουλημένων πολιτικών, ζήτησε από τους Κυπρίους να υπογράψουν οι ίδιοι την εθνική τους αυτοκτονία. Και στη συνέχεια έκανα το απίστευτο, αρνούμενος να ψηφήσει αυτά που ζήτησε ο ίδιος να επιβληθούν στον κυπριακό λαό.

Και ενώ με αυτόν τον τρόπο κατέστρεφε την χώρα του συνεχίζοντας τον έργο του προκάτοχου του κ Χριστόφια, του Καταστρόφια της Κύπρου, έστησε και το θέατρο των δήθεν διαπραγματεύσεων με την Μεγάλη Ρωσία που θα έσωζε την Κύπρο. Αλλά τι να σώσουν οι Ρώσοι όταν βρεθήκαν προ τετελεσμένων μέτρων και όταν ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, εκείνος ο ανεκδιήγητος κ Σαρρής, όταν πήγε στην Μόσχα ουσιαστικά ήταν χωρίς προτάσεις τηρώντας μόνο τα προσχήματα ; Μόνο ηλίθιοι θα προχωρούσαν σε επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου όταν η ίδια είχε υπογράψει την θανατική της καταδίκη.

Από την άλλη μεριά η Ελλάδα, για άλλη μια φορά έδειξε την προδοτική της συμπεριφορά. Εδώ και τρία χρόνια την Ελλάδα αυτοί που την κυβερνούν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιούν τις καταστροφικές ορέξεις των Μέρκελ- Σόιμπελ που οδηγούν την Γερμανία με το Δ Ράιχ σε μια νέα παγκόσμια σύγκρουση με την μεγαλομανία τους να κυριαρχήσουν παγκοσμίως. Τα γερμανικά όργανα της Αθήνας, το πρώτο που έκαναν δεν ήταν να στηρίξουν με κάθε μέσο την δοκιμαζόμενη Κύπρο μέσα στο Ευρωγκρούπ, όπως είχαν υποχρέωση σαν ένα κομμάτι του ελληνισμού, αλλά να δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αρπάξουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δίνοντας το μήνυμα ότι το θέμα έχει πλέον κλείσει και ότι η Κύπρος έχει καταστραφεί. Καμία ελληνική φωνή δεν ακούστηκε στα Βρυξέλες για το έγκλημα που γίνονταν κατά της Κύπρου.

Εκείνο που απομένει τώρα και είναι το μόνο ελπιδοφόρο, είναι η άμεση αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη, η εκκαθάριση των κυπριακών τραπεζών για να αναδειχτεί ποιος φταίει για την σκανδαλώδη χρεοκοπία τους και η έναρξη μιας νέας οικονομικής πορείας όπως έγινε το 1975, αυτή την φορά όμως πιο αισιόδοξη καθώς υπάρχει και το στοιχείο των ενεργειακών κοιτασμάτων. Το ευρω ήταν η μεγαλύτερη εθνική συμφορά και για την Κύπρο αλλά και για την Ελλάδα και αυτοί που μας έβαλαν εκεί μέσα θα πρέπει να το πληρώσουν πολύ ακριβά.

«Δεν θα υπάρξει happy end στην Κύπρο. Η κυπριακή κυβέρνηση για πολύ καιρό έμεινε αδρανής και δεν μπορεί να αναμένει θαύματα», εκτιμούν ρωσικοί χρηματοοικονομικοί κύκλοι, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η ρωσική πλευρά δεν κρύβει την οργή της για τους χειρισμούς της κυπριακής υπόθεσης, με τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ να απειλεί ακόμη και με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας, εφόσον η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.

Η προοπτική επιβολής έκτακτου τέλους από την ΕΕ στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, εξοργίζει τους Ρώσους, καθώς ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων αποτελείται από ρωσικά κεφάλαια. Και αυτός «είναι λόγος για να επανεξετασθεί» το ευρώ, δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Ήδη πριν από τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Μεντβέντεφ είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα έναντι της Κύπρου και της ΕΕ. «Αυτό που έκαναν μέχρι τώρα η ΕΕ, η Κομισιόν και η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα του χρέους θυμίζει δυστυχώς ελέφαντα σε υαλοπωλείο», διεμήνυσε ο ρώσος πρωθυπουργός.
«Υπολογίζω τα ρωσικά κεφάλαια στα 30 με 35 δισεκατομμύρια ευρώ»

Γερμανοί δημοσιογράφοι βλέπουν ρωσικά αεροπλανοφόρα ανοιχτά της Κύπρου!

Γερμανοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Κύπρο κάνουν λόγο για τουλάχιστο 2 ρωσικά αεροπλανοφόρα τα οποία κετευθύνονται με προορισμό την Μεσόγειο, ανοιχτά της Κύπρου!
Τα γερμανικά ΜΜΕ συνδέουν την συγκεκριμένη επιθετική κίνηση της Μόσχας με την πρόθεση του Eurogroup να κουρέψει τις ρωσικές καταθέσεις.
Τα πράγματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού μετά την αυτοκτονική απόφαση των Ευρωπαίων να τινάξουν στον αέρα τον παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Alpha Bank δήλωσε ανοιχτά την αντίθεσή της στο κούρεμα. Όσο αφορά αυτό που συμβαίνει στην οικονομική επιτροπή της Κυπριακής Βουλής οι πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η Μέρκελ μετά την κτηνώδη γκάφα του κουρέματος επιχειρεί να το φορτώσει στην Κύπρο και δηλώνει (Eurogroup) ότι το σενάριο του κουρέματος έχει κλείσει και ρίχνει το μπαλάκι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη να κουρευτεί από μόνη της.

Πηγές Euro2day και Κουρδιστό Πορτοκάλι

Όπως και τότε η Λευκωσία είναι μόνη 

Στη φωτογράφια-ντοκουμέντο οι πρώτοι "Φαντομάδες"! Είναι αυτοί που απογειώθηκαν για την αποστολή στην Κύπρο το 1974. Τους "κράτησαν" στην Κρήτη, γιατί "η Κύπρος είναι μακρυά"

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η Κύπρος μια χώρα που υπέστη τη τραγωδία της εισβολής του Αττίλα το 1974, ξαναζεί μία ακόμη δραματική στιγμή της ιστορίας της. Όπως και τότε, έτσι και τώρα η Κύπρος είναι επί της ουσίας μόνη.

Το 1974 “η Κύπρος ήταν μακρυά” και τα αεροσκάφη F 4 Phantom που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει τεράστια ζημιά στους Τούρκους εισβολείς, προσγειώθηκαν στη Κρήτη! Οι πιλότοι τους αποφασισμένοι για όλα, ανέμεναν την εντολή των Αθηνών για να απογειωθούν. “Η Κύπρος είναι μακρυά”, ήταν η απόφαση.

Ακολούθησαν διεθνείς καταδίκες, δηλώσεις συμπόνοιας και κατανόησης για το δράμα των προσφύγων, τους αγνοούμενους, τους νεκρούς. Επί της ουσίας όλοι “σφύριζαν αδιάφορα”. Και ο Αττίλας παραμένει ακόμη στην Κύπρο ανενόχλητος.

Στα 39 χρόνια που μεσολάβησαν η ελεύθερη Κύπρος μεγαλούργησε, μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πλούτισε και αναδείχθηκε ως ο “ασφαλής προορισμός” κεφαλαίων. Ανεξαρτήτως προέλευσης. Και αυτό το δημιούργησαν, το στήριξαν και το εκμεταλλεύτηκαν άπαντες στον κόσμο, με τους Ρώσους βέβαια να κυριαρχούν.

Δεν της επέτρεψαν ποτέ ούτε καν να εξοπλιστεί απέναντι στις ορδές του κατοχικού στρατού. Όλοι θυμόμαστε την υπόθεση των S 300 που τελικά βρέθηκαν στην Κρήτη. Και ως ανταμοιβή της επέτρεπαν να παίζει το ρόλο του “διεθνούς χρηματοκιβωτίου”. Κερδίζοντας πολλά σε χρήμα.

Λάθη έγιναν, όπως κι εδώ στην Ελλάδα. Όταν καταστρέφεις οποιοδήποτε παραγωγικό μοντέλο και επιλέγεις να γίνεις μια χώρα που παρέχει επί της ουσίας μία και μόνη υπηρεσία έχεις ευθύνες. Αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί ακόμη και λίγους μήνες πριν ότι η Γερμανία που έχει επιβάλει πλήρως τη θέλησή της στην Ευρώπη θα έβαζε δυναμίτη στα θεμέλια του καπιταλισμού! Κανείς! Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα αναλύσεις αμερικανών οικονομολόγων και αναλυτών για να διαπιστώσει την ασύλληπτη έκπληξή τους για την απόφαση κουρέματος των καταθέσεων.

Η Κύπρος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη μ΄ έναν οικονομικό Αττίλα, που μπορεί να αποδειχτεί εξίσου καταστροφικός με την εισβολή του 1974. Και είναι πάλι απελπιστικά μόνη. Η Ελλάδα είναι “βολεμένη” πίσω από το επιχέιρημα-εφεύρεση “η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα στηρίζει”. Η Κύπρος αναζητούσε χθες ένα δις για να “κλείσει” το πακέτο της εναλλακτικής πρότασης που ήθελε να παρουσιάσει. Και δεν έγινε καν συζήτηση για το αν μπορούσε η Ελλάδα να συμβάλλει. Γιατί και να το έχει δεν θα την αφήσουν να το δώσει!

Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου που λογικά θα έπρεπε να ανησυχούν ότι αν περάσει η γερμανική διαταγή, το “φιρμάνι” πιθανότατα θα φθάσει και σ΄ αυτούς. Και σε μας εννοείται. Η Γαλλία έχει εντυπωσιάσει όχι απλά με την σιωπή της αλλά με την απόλυτη υποταγή της στη Γερμανία και σ΄ αυτή την υπόθεση.

Όσο για τη Ρωσία; Όσοι πίστευαν ότι οι Ρώσοι θα σπεύσουν να προτάξουν τα στήθη τους για τη Κύπρο, διαψεύστηκαν. Όπως είχαν διαψευστεί και με την περίπτωση της Ελλάδας. Η Μόσχα -όπως και όλες οι χώρες του κόσμου- κοιτά πρώτα απ΄ όλα τα δικά της συμφέροντα, τα οποία προφανώς αυτή τη στιγμή δεν ταυτίζονται με τα κυπριακά. Ο Δρ. Κώστας Φίλης και ο υποστράτηγος ε.α Ν.Τόσκας είπαν πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά στην συνέντευξή τους στο Onalert.

Η Κύπρος όλα δείχνουν θα παραμείνει μόνη, πληρώνοντας με εξαιρετικά δυσανάλογο τρόπο τα όποια λάθη της, αλλά κυρίως το δόγμα του “οικονομικού ιμπεριαλισμού” του βορρά της Ευρώπης, που φαίνεται ότι αποδεικνύεται στη παρούσα φάση δυνατότερο ακόμη κι απ΄ αυτόν τον καπιταλισμό,για τον οποίο μας έλεγαν ότι “ποτέ δεν πεθαίνει”.


  • Πως ερασιτεχνικοί χειρισμοί «έκαψαν» μέσα σε λίγα χρόνια σημαντικά δίκτυα πληροφοριών σε Τουρκία και Σκόπια
  • Εξαρθρώθηκε δίκτυο διότι αποφάσισαν να πληρώνουν με έμβασμα(!), ενώ ο αδαής πράκτορας συνεχίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι υπεύθυνος για άλλους πληροφοριοδότες
  • Ο ερασιτεχνισμός αλλά και η κομματοκρατία στην ΕΥΠ των προηγούμενων ετών στοίχισαν τη ζωή σε δύο συνδέσμους της Υπηρεσίας στο εξωτερικό, απομειώνοντας παράλληλα τη δυνατότητα έγκυρης πληροφόρησης για δύο κράτη που ενδιαφέρουν σε μεγάλο βαθμό την Αθήνα

Γράφει ο Γιώργος Φιλιππάκης

Πριν από μερικούς μήνες καταγράφηκε η δολοφονία -λόγω… γκάφας της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΥΠ- ενός πράκτορα στα Σκόπια, που δρούσε για λογαριασμό των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών
Πριν από περίπου δύο χρόνια έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ η εξουδετέρωση ενός Ελληνικού δικτύου κατασκοπείας στην Τουρκία. Τα Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης σχεδόν αποσιώπησαν το γεγονός, ενώ τα τουρκικά από την πλευρά τους διαλαλούσαν επί ημέρες ότι συνελήφθησαν τρεις άνδρες, τους οποίους παρουσίαζαν ως πράκτορες και πληροφοριοδότες των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
Ένας από τους τρεις πέθανε πριν από λίγους μήνες μέσα στις τουρκικές φυλακές, ενώ η τύχη των δύο άλλων αγνοείται. Ο 65χρονος τούρκος φέρεται να είχε στρατολογηθεί το 1986 από την τότε ΚΥΠ και έφερε την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης». Ο ίδιος αργότερα στρατολόγησε τον ανιψιό του, γνωστό ως «Σωκράτη» και αργότερα στρατολόγησε ένα ακόμη άτομο.
Το δίκτυο αυτό θεωρείτο ένα από τα πλέον οργανωμένα δίκτυα κατασκοπείας των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και δημιουργήθηκε χάρη στην ικανότητα Έλληνα πράκτορα της πάλαι ποτέ ΚΥΠ, που ζούσε σε ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου.

Τον πλήρωναν φανερά!
Πώς ανακάλυψαν όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Τουρκία, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την ύπαρξη του δικτύου, έστω και ύστερα από χρόνια;
Πώς κατάφεραν να στοχοποιήσουν συγκεκριμένο πληροφοριοδότη των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις συλλήψεις και φυλακίσεις των δύο άλλων που βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΜΙΤ;

Το δίκτυο αυτό φέρεται να είχε εντοπιστεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τον Δεκέμβριο του 2009, έπειτα από γκάφα ολκής της προηγούμενης διοίκησης της ΕΥΠ, που διοικούσε την υπηρεσία επί ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι τότε ο πράκτορας σύνδεσμος συνεργαζόταν άψογα με τον τούρκο πληροφοριοδότη, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε δημιουργήσει ένα άρτια οργανωμένο επικοινωνιακό δίκτυο, μέσω του οποίου γινόταν η ενημέρωση του Έλληνα πράκτορα.
Ο Έλληνας αναλάμβανε από την πλευρά του την πληρωμή του τούρκου πληροφοριοδότη και των άλλων, διαζώσης.

Το 2009 γίνεται αιφνιδιαστικά η αλλαγή στη ηγεσία αλλά και στην καρδιά της υπηρεσίας, με απόφαση της νεοεκλεγείσας τότε κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Ο Έλληνας πράκτορας, με απόφαση της νέας ηγεσίας της Υπηρεσίας (ΕΥΠ), αντικαταστάθηκε από άλλον συνάδελφό του και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν πρόλαβε να τον ενημερώσει αναλυτικά για το έργο που του παρέδιδε.
Ο αντικαταστάτης συμπεριφέρθηκε σαν αδαής και ερασιτέχνης, αποφασίζοντας να «κόψει» τις προσωπικές επαφές και να πραγματοποιεί τις πληρωμές με έμβασμα μέσω γνωστής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.
Έτσι, σχεδόν σε μηδενικό χρονικό διάστημα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είδαν περίεργες χρηματικές συναλλαγές από την Ελλάδα προς έναν τούρκο πολίτη, τον οποίο συνέλαβαν, ανέκριναν και φυλάκισαν, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο πληροφοριοδότης πέθανε στην φυλακή.

Κερασάκι στην τούρτα η απόφαση της τότε ηγεσίας της ΕΥΠ να ανακαλέσει Έλληνα υπάλληλο του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης, λίγες ώρες μετά την σύλληψη των τριών Τούρκων, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις υποψίες των τούρκων για την ύπαρξη δικτύου.
Η ανικανότητα της ηγεσίας της ΕΥΠ είχε αποτέλεσμα την καταστροφή ενός πληροφοριοδότη, το πάγωμα των επαφών με άλλους πληροφοριοδότες στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Τουρκίας και την οπισθοδρόμηση του έργου της ΕΥΠ στην περιοχή.

Παραμένει προϊστάμενος
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδαής αυτός πράκτορας συνεχίζει να είναι υπεύθυνος άλλων πληροφοριοδοτών, παραμένοντας στη θέση του και με τη νέα ηγεσία.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν έγινε κάποια ΕΔΕ, με εντολή του κ. Δραβίλλα, για να βρεθούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι που ενεπλάκησαν στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των πληροφοριοδοτών και αν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Διεύθυνση Κατασκοπείας.

Το βασικό, βέβαια, ερώτημα είναι αν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας, γνωρίζει τόσο για την δολοφονία του Σκοπιανού πράκτορα της ΕΥΠ όσο φυσικά και για την εξουδετέρωση του Ελληνικού δικτύου πληροφοριών στην Τουρκία.
Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ προχώρησε έστω και καθυστερημένα στην αλλαγή των επικεφαλής στις επιχειρησιακές διευθύνσεις της υπηρεσίας του, που είχε τοποθετήσει η ηγεσία του κ. Μπίκα, με πλέον πρόσφατη μάλιστα αυτήν που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, είχαμε αποκαλύψει και το «ξήλωμα» της προϊσταμένης της διεύθυνσης ανάλυσης από τον κ. Δραβίλλα.

Η περίπτωση των Σκοπίων και η εκτέλεση του πράκτορα
Ένα από τα πιο οργανωμένα δίκτυα της ΕΥΠ αποκαλύφθηκε κα εξαρθρώθηκε στα Σκόπια. Οι λανθασμένοι χειρισμοί της Υπηρεσίας, μάλιστα, κόστισαν και τη ζωή σε έναν πράκτορα – σύνδεσμο σκοπιανής υπηκοότητας, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη της δράσης του.
Επιπλέον κινδύνευσε άμεσα και η ζωή Έλληνα επιχειρηματία στα Σκόπια, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην γειτονική χώρα στον χώρο της Εκπαίδευσης και είχε ιδρύσει εκπαιδευτικά παραρτήματα σε πόλεις των Σκοπίων και αναγκάστηκε να απομακρυνθεί σε ελάχιστο χρόνο από τα Σκόπια, για να μην συλληφθεί, με ό,τι μπορούσε αυτό να έχει ως συνεπακόλουθο. Η καταδίωξη του Έλληνα στα Σκόπια άρχισε όταν η ηγεσία της ΕΥΠ άφησε να διαρρεύσει σε Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης η δράση του στην γειτονική χώρα, προκειμένου να τον εξουδετερώσει…!

Η προβοκάτσια σε βάρος υπαλλήλου
Οι δύο αυτές γκάφες ολκής της ΠΑΣΟΚικής ηγεσίας της ΕΥΠ, που στοίχισαν τη ζωή σε δύο πληροφοριοδότες των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών σε Σκόπια και Τουρκία και τίναξαν στον αέρα δίκτυα κατασκοπείας που οργανώθηκαν με πολύ κόπο και χρήμα, είχαν συνέχεια στο εσωτερικό της Υπηρεσίας.

Η ηγεσία της ΕΥΠ μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009 έστησε μία δίχως προηγούμενο προβοκάτσια σε βάρος ενός από τους καλύτερους πράκτορες κατασκοπείας που διέθεταν οι Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Πρόκειται για τον πράκτορα που, αν και ανήκε στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, εντούτοις αντιδρούσε στη διαρροή πληροφοριών από την ΕΥΠ προς τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ακόμα βρισκόταν στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πληροφοριακά δελτία που είχαν αποκλειστικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, έβγαιναν λαθραία από την ΕΥΠ και κατέληγαν στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τότε ηγεσία της ΕΥΠ στοχοποίησε υπαλλήλους της υπηρεσίας και η υπόθεση κατέληξε στη Δικαιοσύνη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε τον πράκτορα αυτόν, έπειτα από καταθέσεις πρώην διοικητών της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Πώς όμως έβγαιναν από την ΕΥΠ τα πληροφοριακά αυτά δελτία και κατέληγαν σε διάφορα χέρια;
Ποιοι υπάλληλοι της ΕΥΠ είχαν στρατολογηθεί και από ποιους για να κάνουν αυτή τη δουλειά σε βάρος τη υπηρεσίας τους;

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε τα περιβόητα τηλεγραφήματα του Wikileaks που προερχόταν από τον τότε αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Ράις προς την Ουάσινγκτον και μιλούσαν για στρατολόγηση υπαλλήλων της ΕΥΠ που ήταν δυσαρεστημένοι με την υπηρεσία τους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τηλεγραφήματα αυτά, οι Αμερικανοί φαίνεται ότι πέτυχαν να στρατολογήσουν πράκτορες της ΕΥΠ, οι οποίοι τους έδιναν όποια πληροφορία επιθυμούσαν και επιπλέον τους ενημέρωναν για τις κινήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών...

Πηγή εφημ. "Η Ελλάδα αύριο"


Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. 
Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά,  που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. 
Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. 
Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. 
Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας. 
Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή  καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου. 
Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. 
Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση , 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους. 
Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός. 
Βλέπω που το πας. Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς. Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ. Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα. Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου; Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε. 
Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω. Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά. Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά. Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο. 
Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό. 
Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει. 
Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει; Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη. Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει. 

Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο  λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.
Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο. Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό. 
Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την  ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων. 
Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου. 
Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου. 
Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα. 
Με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, την Κύπρο να μισοβυθισμένη και τους καρχαρίες να παραμονεύουν, κυκλοφορεί η νέα έκδοση του περιοδικού Economist, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί.

«Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου του Economist, το οποίο αναφέρεται στην Κύπρο. «Ακόμη και με τα στάνταρτ της ευρωπαϊκής χάραξης πολιτικής, η περασμένη εβδομάδα ήταν καταστροφική», ξεκινά το άρθρο παραθέτοντας εν συντομία τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μεταξύ Λευκωσίας – Βρυξελλών. «Ποιος διέταξε ποιον να κάνει τι ακριβώς δεν είναι ξεκάθαρο[...]. Ακολούθησε χάος, ακόμη και ανάμεσα σε πολλούς Ρώσους (αναξιόπιστους ή μη) που έχουν σταθμεύσει τα χρήματά τους στο νησί. Μετά η σκηνή μετατοπίστηκε στη Μόσχα, όπου οι Κύπριοι προσπαθούσαν να πείσουν Βλαντιμίρ Πούτιν και τους φίλου του να συμβάλει με κάποια χρήματα σε αντάλλαγμα, ίσως, μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο».

«Η Κύπρος, ένας νάνος της Μεσογείου είναι χρεοκοπημένη», λέει το δημοσίευμα.«Πλέον οι καταθέτες σε αδύναμες τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τυχόν εισβολές στις οικονομίες τους. Αποταμιευτές σε μέρη όπως η Ιταλία δεν έχουν ακόμα πανικοβληθεί. Αλλά αυτό ακριβώς θα πάθουν σε περίπτωση που προσπαθήσουν να τους 'σώσουν'»

Ο Economist παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυπριακή πολιτική ηγεσία και τις σχέσεις που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια με τη Ρωσία. Ωστόσο, σπεύδει να υπογραμμίσει:

«Το χειρότερο θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να γλιστρήσει προς την έξοδο του ευρώ. Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Αλλά και για την Ευρωζώνη θα ήταν λάθος να πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο».

«Το καλύτερο θα ήταν μια αναθεώρηση της συμφωνίας στο πλαίσιο του Eurogroup», υποστηρίζει το περιοδκό.

«Οι πολιτικές συνέπειες είναι τοξικές. Η Κύπρος είναι η τελευταία από μια σειρά χωρών που αισθάνονται κακομεταχείριση από τους πιστωτές τους. Το Ευρώ υποτίθεται ότι θα ήταν η έκφραση ενός μεγάλου πολιτικού σχεδίου. Μοιάζει όμως όλο και περισσότερο με έναν γάμο χωρίς έρωτα, όπου το κόστος του διαζυγίου είναι το μόνο πράγμα που κρατά το ζευγάρι μαζί» καταλήγει.


Στην Αθήνα βρέθηκε ο Τζεγκίζ Ομέρ, όπου είδε εκπροσώπους μουσουλμάνων μεταναστών και διαπίστωσε ανερχόμενο ρατσισμό και έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας εκ μέρους της χώρας μας!
 
    Μέχρι την Αθήνα έφτασε λοιπόν η… χάρη του φασίστα αρχιχαφιέ του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής Τζεγκίζ Ομέρ, διευθυντή της προκλητικής ξανθιώτικης τουρκοφυλλάδας «Μιλλέτ»! Επισκεπτόμενος το λεκανοπέδιο, πραγματοποίησε, όπως αναφέρει, έρευνα για την κατάσταση των εκεί μουσουλμάνων (σ.σ. γουάου, μα τι κολοσσός της δημοσιογραφίας είν’ τούτος, ρε παιδιά!), πραγματοποιώντας συνεντεύξεις με εκπροσώπους διαφόρων συλλόγων μεταναστών, από τις οποίες αναδείχθηκε «μια εικόνα τραγική αλλά και τρομακτική», καθώς η κατάσταση «μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιοθρήνητη»! Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από το σχετικό άρθρο του λεγάμενου στη «Μιλλέτ» της 7ης Μαρτίου (σε μετάφραση από το ιστολόγιο tourkikanea.gr) με τίτλο «Ο ανερχόμενος ρατσισμός στην Ελλάδα, το μεταναστευτικό και οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα». Ρίξτε μια ματιά κι ίσως θα καταλάβετε πού πάει το…πράγμα:
«Το ανερχόμενο κύμα ξένων μεταναστών προς την Ελλάδα, αποτέλεσε αιτία παρουσίας ενός σημαντικού πλέον αριθμού ξένων μεταναστών στη χώρα. Στατιστικές δείχνουν πως ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι μουσουλμάνοι. Στις μέρες μας αναφέρεται πως πάνω από 600 χιλιάδες μουσουλμάνοι ζούνε στην Ελλάδα
    Στην αναφορά που ετοίμασε πέρσι το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» καταγράφεται πως οι Έλληνες υπεύθυνοι απέτυχαν να αποτρέψουν το κύμα βίας που οφείλεται στην ανερχόμενη ξενοφοβία, το οποίο έφτασε στο σημείο οι μετανάστες να φοβούνται να βγούνε στον δρόμο (σ.σ. δεν έχει σημασία βέβαια που οι μόνοι που φοβούνται να βγουν στον δρόμο είναι οι Έλληνες.
    Ως εφημερίδα «Μιλλέτ» πήγαμε στην Αθήνα για να διαπιστώσουμε την κατάσταση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα και κάναμε έρευνα πεδίου. Ως αποτέλεσμα μιας σειράς από συνεντεύξεις που κάναμε με εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών, εμφανίστηκε μια εικόνα τραγική αλλά και τρομακτική. Η κατάσταση των μεταναστών στην Αθήνα που επιλέξαμε ως πιλοτική περιοχή, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιοθρήνητη με όλη της την έννοια.
    Την περασμένη εβδομάδα συναντηθήκαμε με πολλές ομάδες συλλόγων μεταναστών στην Αθήνα. Αυτές ήταν: η Κοινότητα Μεταναστών Ελλάδος που συγκεντρώνει όλους τους Πακιστανούς Ελλάδας σε μια στέγη, η Πολιτιστική και Μορφωτική Εταιρία Μινχάζ- μια από τις καλύτερα οργανωμένες πακιστανικές οργανώσεις με σκοπό την σωστή προώθηση του Ισλάμ, ο σύλλογος Ελ Τζεμπάρ-σύλλογος που εκπροσωπεί, προστατεύει και εξυπηρετεί θρησκευτικά τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές…
    Από την επιτόπια έρευνα που κάναμε ως «Μιλλέτ», από τα στοιχεία και τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, φαίνεται πως οι αρμόδιοι δεν ανέπτυξαν μια στρατηγική αποτροπής. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα θύματα εκφοβίζονται για να μην υποβάλλουν μήνυση και ενίοτε δέχονται και βία. Ακόμη κανείς δεν έχει τιμωρηθεί με βάση τον νόμο για τα εγκλήματα μίσους που θεσπίστηκε το 2008. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρουν εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Πακιστανικών Συλλόγων και της Πολιτιστικής- Μορφωτικής Εταιρίας Μινχάζ, οι πρόσφυγες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις αιτήσεις τους για άδεια εργασίας και άδεια παραμονής. Το κράτος μέχρι σήμερα έχει δώσει ιθαγένεια μόνο σε 500 Πακιστανούς πρόσφυγες. Μάθαμε πως σε αυτό το θέμα υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις, αλλά λόγω της δυσκίνητης γραφειοκρατίας, οι αιτούντες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και περιμένουν για χρόνια απάντηση.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα των μουσουλμανικών κοινοτήτων που ζούνε στην Αθήνα μετά από τον ρατσισμό που απειλεί τις ζωές τους, είναι η έλλειψη ενός μεγάλου χώρου όπου θα μπορούνε να προσεύχονται όλοι μαζί σε Παρασκευές και Μπαϊράμια και τα μεγάλα προβλήματα στο θέμα των κηδειών. Για αυτό πρέπει επειγόντως να λυθεί το θέμα του νεκροταφείου και του τζαμιού»…
Δείτε και τις φωτογραφίες, που σας παραθέτουμε, του Τζεγκίζ Ομέρ με τους εκπροσώπους όλων αυτών των απίστευτων ταλιμπανο-κάφρων που έχουν πλημμυρίσει την Αθήνα και που …καταπιέζονται, λέει, από τη φασιστική Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να ζήσουν το…multi-civilization dream! Κόψτε (κυριολεκτικά) μάπες και βγάλτε συμπέρασμα! Όμως, αφού είναι τόσο άσχημες οι συνθήκες στην Ελλάδα, ρε σύντροφε Τσεγκίζ, γιατί δεν πάνε όλα αυτά τα σούργελα με τα υπογένεια, τα σκουφάκια και τις κελεμπίες στην γείτονα μουσουλμανική Τουρκία που έχει, όπως λένε, τα πάντα; Και τζαμιά αμέτρητα έχει και μουσουλμανικά νεκροταφεία ων ουκ έστιν αριθμός και θέσεις εργασίας πάμπολλες! Άντε, θα τους βοηθήσεις κι εσύ, ως αρχιρουφιάνος που είσαι, με τα…κονέ σου! 

Πέρα όμως τώρα από την πλάκα, όπως καταλάβατε, ο καρκίνος που η γελοία ελληνική πολιτεία άφησε επί δεκαετίες να ανδρωθεί στην ελληνική Θράκη, έχει αρχίσει πλέον να κάνει μετάσταση και στην Αθήνα! 
Και γιατί όχι βέβαια, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση; 
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη – και η Τουρκία, που το έχει αποδείξει αυτό, είναι φανερό πως μέσα στον νεοθωμανικό της παράληρο, ως υπέρμαχος προστάτης του… Ισλάμ, δεν θ’ αργήσει να θέσει θέμα ακόμη και για τους Αφγανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα! 
Ακούει κανείς;


Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δεν πρόκειται πιστεύουμε να εισηγηθεί την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ. Ο λόγος είναι απλός. Αν η Κύπρος φύγει από το ευρώ, τότε αναγκαστικά, μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση των κυπριακών τραπεζών. Αυτό όμως θα αποκαλύψει το που έχουν πάει τα τόσα δισεκατομμύρια ευρώ (πολλαπλάσια του κυπριακού ΑΕΠ) που έπρεπε να είναι μέσα στις κυπριακές τράπεζες. Δηλαδή ότι ακριβώς έγινε και στην Ισλανδία, όταν άφησαν τις τράπεζες να καταρρεύσουν, βάζοντας στη φυλακή τους τραπεζίτες και καταδικάζοντας τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας.

Δεν νομίζουμε ότι συμφέρει το πολιτικό σύστημα της Κύπρου αυτή η εξέλιξη. Η Κύπρος έχει ήδη εισέλθει στο μνημόνιο και στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών από την εποχή του κ. Χριστόφια. Έχει δηλαδή, όπως και η Ελλάδα, ξεπουληθεί πλήρως, με αγαστή συνεργασία όλου του πολιτικού συστήματος και έχει παραδοθεί στην Γερμανική επικυριαρχία που ελέγχει ολόκληρη την Ευρώπη μέσα από τα πτωχευμένα τραπεζικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών και τη ροή του ευρώ που επιβάλει μέσω της ΕΚΤ.

Ας τολμήσουν τώρα οι πολιτικοί της Κύπρου, αντί να λένε άσφαιρα «ΟΧΙ» συρόμενοι από το φόβο λαϊκής εξέγερσης, να ζητήσουν με δημοψήφισμα από τον Κυπριακό λαό να αποφασίσει αν θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ. Φυσικά δεν πρόκειται να το κάνουν, όπως δεν τόλμησαν να το κάνουν και στην Ελλάδα, γιατί τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τις τράπεζες.

Όλα τώρα πλέον περνούν στα χέρια του ίδιου του Κυπριακού λαού για να επιβάλει ο ίδιος δημοψήφισμα και να ζητήσει να μάθει που πήγαν τα χρήματα. Απ’ ότι φαίνεται εκεί δεν είναι όπως εδώ. Εκεί οι πολιτικοί τον φοβούνται το λαό και ο κυπριακός λαός δεν έχει να χάσει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς την Κύπρο την τελείωσαν οικονομικά και την έδεσαν στα συμφέροντα της Γερμανίας. Δεν πρέπει να χρεωθεί κι από πάνω για πάντα ο λαός για να σωθούν οι πτωχευμένες τράπεζες.