Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Μαρ 2013


Η Ελλάδα οφείλει να διακόψει το σύστημα Μνημόνιο-Δανειακές χτες, όχι αύριο. Για λόγους επιβίωσης του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του κράτους-έθνους. Δεν έχει καμιά άλλη επιλογή.

Η Ελλάδα οφείλει όμως να το κάνει συντεταγμένα, προετοιμασμένα, με επεξεργασμένα επιχειρήματα, με κινητοποιημένο τον λαό της, αλλά και με ένα πλέγμα πρωτίστως ενδοευρωπαϊκών αλλά και εξωευρωπαϊκών συμμαχιών. ‘Επρεπε οι εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων να έχουν αλωνίσει την υφήλιο, όχι να μην πηγαίνουν ούτε καν στη Ρώμη, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβώνα, το Δουβλίνο, τους ομοιοπαθείς δηλαδή! Και να έχουν βέβαια κάτι σοβαρό να πουν στις συζητήσεις που κάνουν.

Να επιχειρήσει η Ελλάδα να το κάνει λαμβάνοντας ταυτόχρονα μνεία να μην χρησιμοποιηθεί, όσο περνάει από το χέρι της, από τις δυνάμεις του βαθέος Χρήματος και των ΗΠΑ που επιδιώκουν να λύσουν τις διαφορές τους με τη Γερμανία και με την Ευρώπη, διαλύοντας εις τα εξ ων συνετέθη το μεταπολεμικό όραμα μιας Ευρώπης δημοκρατίας, ειρήνης, ευμάρειας, «από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια».

Οσο κι αν φαίνεται παράδοξο, οι βαθύτερες δυνάμεις του Χρήματος και της Αμερικής έχουν συμμαχήσει «αντικειμενικά» με την πιο πρωτόγονη και αντιδραστική μορφή γερμανικού εθνικισμού εναντίον της ευρωπαϊκής ιδέας, απειλώντας να λιώσουν σαν τανάλια τους ευρωπαϊκούς λαούς και, πρώτα και κύρια, τον ελληνικό. Αυτό έγινε και στη δεκαετία του 1930, όταν οι ιθύνουσες τάξεις της Γερμανίας παρέδωσαν την εξουσία στον Χίτλερ. Σήμερα την παρέδωσαν στο Χρήμα.

Αντίθετα όμως, η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει τώρα, υπό τις παρούσες συνθήκες, και με δική της πρωτοβουλία, από το ευρώ. Δεν είναι οι κανόνες του ενιαίου νομίσματος, ούτε κάποιοι κανόνες της ΕΕ που χρησιμοποιούνται στον εναντίον της πόλεμο. Είναι το όπλο του χρέους και τα κείμενα που έχει συνυπογράψει (Μνημόνιο και Δανειακές).

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη και την ΕΕ και να το κάνει «μπάχαλο», χρησιμοποιώντας όλα τα πολιτικά και θεσμικά μέσα που της παρέχει η συμμετοχή της και απαιτώντας την άμεση διακοπή του προγράμματος, σχέδιο Μάρσαλ, έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια. Πρέπει να δράσει κατά της πολιτικής Μέρκελ, εν ονόματι της Ευρώπης, όχι με σημαία τη διάλυσή της. Αν αναγκαστεί, για να μη πάθει οικονομικό έμφραγμα, θα εκδώσει εσωτερικό μέσο πληρωμής και πρέπει να είναι έτοιμη (plan B). Αλλά θα εξαντλήσει προηγουμένως όλα τα όπλα που διαθέτει πριν προσφύγει σε ένα τέτοιο ακραίο μέτρο. ‘Οφειλε, εδώ και καιρό, να ξεκινήσει πανευρωπαϊκή και παγκόσμια καμπάνια για τη σωτηρία της – τουλάχιστο οι δυνάμεις που δηλώνουν «αντιμνημονιακές».

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν αντέδρασε στρατιωτικά, ως όφειλε, στον δεύτερο Αττίλα, το 1974 – και μόνο άλλωστε αν εκδήλωνε την πρόθεση θα τον είχε αποτρέψει. ‘Εβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, μόνο και μόνο για να εκτονώσει τη λαϊκή πίεση κατά των ΗΠΑ και της Ατλαντικής Συμμαχίας. Δεν τόλμησε να μείνει στο ΝΑΤΟ και να το κάνει «μπάχαλο», απαιτώντας την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Το ΝΑΤΟ, όπως σε μεγάλο βαθμό και η ΕΕ σήμερα, λειτουργούσε με ομοφωνία.

Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό και τη χώρα του, η άρχουσα τάξη και το πολιτικό προσωπικό της δεν έχουν παρά ελάχιστα ή κανένα από τα ηθικά, ψυχολογικά και διανοητικά εργαλεία που χρειάζονται για να προετοιμάσει και να ηγηθεί ενός τέτοιου αγώνα. Ούτε καν καταλαβαίνουν τι γίνεται.

ΥΓ. Εννοείται ότι για να έχει μια μικρή πιθανότητα σωτηρίας η Ελλάδα, οφείλει, όσο είναι δυνατό, να κρατήσει εν υπνώσει το μέτωπο προς Ανατολάς, όχι να καταπιεί αμάσητη την κολοσσιαία, σοβαρότερη δυνάμει αυτής του 1974, προβοκάτσια που πιθανώς στήνεται στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, της «ΑΟΖ» και των πετρελαίων, για λογαριασμό τρίτων δυνάμεων που ήδη «τοποθετούνται» γεωπολιτικά στο περιβάλλον μιας ευρωπαϊκής διάλυσης και ενός εκτεταμένου και παγκόσμιου «πολέμου των πολιτισμών».


Tου Σάββα Καλεντερίδη

Αν βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και τον ελληνικό λαό και επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, που είναι κυριαρχικό της δικαίωμα, τα λεγόμενα ελληνοτουρκικά προβλήματα θα εξαλειφθούν ως δια μαγείας. Αυτή είναι η λύση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, και όχι οι ονειρώξεις τύπου διερευνητικών επαφών, που εξάπτουν τη φαντασία του Νταβούτογλου!
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας έδωσε μακροσκελή συνέντευξη στον έγκριτο δημοσιογράφο Αθανάσιο Έλλις, της ''Καθημερινής''. Στη συνέντευξη, εκτός του ότι τονίζει ότι είναι φίλος αν όχι αδελφός με τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτριο Αβραμόπουλο, ο Νταβούτογλου λέει κάτι που μπορεί να το εξηγήσει μόνο ένας ψυχίατρος...

Εκτός κι αν οι διπλωμάτες μας που συμμετείχαν στους 54 γύρους των διερευνητικών επαφών του έδωσαν αυτό το δικαίωμα, οπότε ο ψυχίατρος είναι γι' αλλού!

Στην προσπάθειά του να βάλει το διεθνές δίκαιο σε δεύτερη μοίρα και καταστήσει την τουρκολογική βασικό εργαλείο στην "επίλυση" του ζητήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, λέει λοιπόν ο Νταβούτογλου:

"Η Τουρκία έχει την πιο μακριά ακτογραμμή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από την Τουρκία να παραμείνει περικυκλωμένη (land locked) από συγκεκριμένα μέτρα. Μπορεί να βρεθεί μια λύση όπου όλα αυτά τα νησιά, αλλά και τα συμφέροντα της Τουρκίας ως χώρας με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, θα λαμβάνονται υπόψη. Δεν πρόκειται για αλληλοαναιρούμενες θέσεις. Μπορούμε να τα βρούμε μαζί και όλα αυτά να αποτελέσουν κοινό πλεονέκτημα. Ως υπουργός εξωτερικών, αλλά και παλαιότερα, έχω ασχοληθεί με πολλά διεθνή ζητήματα, και το είπα στον φίλο μου, θα έλεγα τον αδερφό μου, Δημήτρη (Αβραμόπουλο), ότι το 70% είναι βασικά θέμα ψυχολογίας, και η ουσία είναι το υπόλοιπο 30%. Εάν ξεπεραστεί το ψυχολογικό εμπόδιο, τότε όλα αυτά μπορούν να λυθούν ρεαλιστικά. Αλλά όταν υπάρχουν ψυχολογικά εμπόδια, δεν βρίσκονται λογικές και ρεαλιστικές λύσεις. Όταν οι δύο πλευρές αντιδρούν συναισθηματικά και παράλογα, τότε ακόμα και τα πιο μικρά ζητήματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία πολέμου."

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δέκατη θέση παγκοσμίως από πλευράς μήκους ακτογραμμής, και μόλις δύο θέσεις κάτω από τις ΗΠΑ, με μήκος ακτογραμμής 14.880 χλμ, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην 17η θέση, με 7.200 χλμ! Δηλαδή, η Ελλάδα διαθέτει υπερδιπλάσια ακτογραμμή από αυτήν της Τουρκίας!

Το ψέμα του Νταβούτογλου είναι ακόμα πιο αισχρό, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι επαίρεται και λέει ότι η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο από όλες της χώρες και άρα και από την Ελλάδα, της στιγμή που μεγάλο μέρος της τουρκικής ακτογραμμής βρίσκεται στη Θάλασσα του Μαρμαρά και στον Εύξεινο Πόντο, ενώ το σύνολο της ελληνικής ακτογραμμής βρίσκεται στη Μεσόγειο!

Χωρίς να θέλουμε να επικρίνουμε και να ανοίγουμε μέτωπα με κανέναν, τίθεται το ερώτημα: Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Νταβούτογλου να ψευδολογεί ασυστόλως και να περνάει τις θέσεις του στην ελληνική κοινή γνώμη, χωρίς να του απαντά με μια απλή επίδειξη του πίνακα που ακολουθεί και είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο;

Εκτός κι αν κάποιοι έχουν ήδη αποδεχτεί στις διερευνητικές επαφές ότι τα νησιά δεν υπάρχουν και είναι μια οπτασία, άρα δεν έχουν ακτογραμμή.


Βαριά πρόστιμα για ανασφάλιστα αυτοκίνητα

«Μπλόκο» στα ανασφάλιστα οχήματα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, με εκτεταμένες διασταυρώσεις και αποστολή ειδοποιητηρίων επιστολών στους ιδιοκτήτες τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά και τη θεσμοθέτηση αυστηρών προστίμων και ποινών.

Η ΓΓΠΣ θα στείλει «ραβασάκια» και θα ζητά εντός οκτώ ημερών την ασφάλιση του οχήματος και την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ. Αν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε το πρόστιμο είναι 500 ευρώ για ΙΧ, 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσικλέτες.

Σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία χρόνια.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να μπει φραγμός στη συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων που, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς, προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο (συμπεριλαμβάνονται και τα δημόσιας χρήσης).

Ρύθμιση

Για τον σκοπό αυτό είναι έτοιμη νομοθετική ρύθμιση (έχει αναρτηθεί για διαβούλευση), η οποία αλλάζει τα δεδομένα σε ελέγχους και ποινές.


Πιο αναλυτικά, στη ρύθμιση προβλέπονται τα ακόλουθα:
  • Η ΓΓΠΣ αναλαμβάνει τη διασταύρωση και επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τις βάσεις δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών που διατηρεί το Επικουρικό Κεφάλαιο (τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων που είναι ασφαλισμένα και των αυτοκίνητων που εξαιρούνται από την υποχρέωση ασφάλισης) και του υπουργείου Μεταφορών με τις άδειες κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί.
  • Με την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων η ΓΓΠΣ αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων. Με την επιστολή θα ενημερώνονται πως είναι υποχρεωμένοι το αργότερο εντός οκτώ ημερών από την παραλαβή της να ασφαλίσουν το όχημα που έχουν στην κατοχή τους.
  • Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική εταιρεία της επιστολής και παραβόλου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου 250 ευρώ.
  • Σε περίπτωση που εντός της προθεσμίας το όχημα δεν ασφαλιστεί, η ΓΓΠΣ αποστέλλει τα στοιχεία του στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη του.
  • Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και δύο φορές τον χρόνο.
Εάν εντοπιστεί ανασφάλιστο ΙΧ ή μοτό, το σχέδιο νόμου προβλέπει και νέες αυστηρές ποινές:
  • Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για δέκα ημέρες.
  • Σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από ανασφάλιστο όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια. Αν ο ιδιοκτήτης είναι υπότροπος, για τρία χρόνια.
  • Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας απαιτείται η προσκόμιση του σήματος ασφάλισης.
  • Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί πως όλοι οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίσουν τα οχήματά τους εκτός κι αν έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην Εφορία και τα έχουν θέσει έτσι σε «ακινησία».

Επικουρικό Κεφάλαιο
Στα ύψη και οι αποζημιώσεις

Η αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων έχει οδηγήσει στα ύψη και τις αποζημιώσεις που καταβάλλει το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης στις περιπτώσεις που ανασφάλιστο ΙΧ ή μοτοσικλέτα εμπλακεί σε ατύχημα.

Πέρυσι δόθηκαν 9,3 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτόν.

Ειδικότερα θα πρέπει να αναφερθεί πως οι αναγγελθείσες ζημιές από ατυχήματα ανασφάλιστων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2012, που έχει επεξεργαστεί το Επικουρικό Κεφάλαιο, έφθασαν τις 4.684, όταν τον αμέσως προηγούμενο χρόνο ήταν 4.050. Προκύπτει δηλαδή αύξηση της τάξης του 15,65%.

Με ανάλογο ρυθμό ενισχύθηκαν και οι καταβληθείσες αποζημιώσεις.

Πέρυσι καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 2.928 περιπτώσεις που αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα και για τα οποία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 9,38 εκατ. ευρώ έναντι 2.541 περιπτώσεων το 2011, για τις οποίες καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά σημειώνουν πως τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης όλο και πιο πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν τα ασφαλίζουν, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι οι οποίοι επειδή έχουν ένα αυτοκίνητο ή μία μοτοσικλέτα στο γκαράζ τους και δεν τα κινούν, πιστεύουν εσφαλμένα ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Κώστας Τσαχάκης

Τον τελευταίο καιρό, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι στο μυαλό των μελών της Λέσχης Bilderberg, σύμφωνα με μια πηγή του AMERICAN FREE PRESS, που ταξιδεύει εκτενώς και παρακολουθεί τακτικά συγκεντρώσεις που φιλοξενούνται από κορυφαίους ελίτ της χώρας...

Του James P. Tucker Jr. (American Free Press)

  
«Δεν έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή όχι, όταν ο ‘Bennie’ τρελαίνεται με κάτι, στρέφεται στο Ιράν και ενισχύει το ενδεχόμενο του πολέμου», δήλωσε ο Vernon E. Jordan Jr, τακτικό μέλος της Λέσχης Bilderberg και ανώτερος διευθυντής της Lazard. Ο Jordan αναφερόταν, στις 25 Φεβρουαρίου, στις πρόσφατες εκθέσεις ειδήσεων σχετικά με τη διαφθορά στο Ισραήλ και συγκεκριμένα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε κόψει κονδύλι 2.700 δολαρίων το χρόνο για παγωτά. 
Τα σχόλια του Jordan έγιναν σε έναν πληροφοριοδότη του AFP, ο οποίος είναι πλήρως αξιόπιστος για περισσότερα από 30 χρόνια. "Όσο περισσότερο ο ‘Bennie Boy’ θυμώνει με το Ιράν τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για ένα πραγματικά μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή," συμφώνησε ο φίλος του Jordan. «Όσο μεγαλύτερος είναι ο πόλεμος, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες για την ίδρυση ενός παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος για τη χρηματοδότηση τέτοιων επιχειρήσεων".

Η Bilderberg έχει από καιρό προσπαθήσει να ιδρύσει ένα παγκόσμιο υπουργείο οικονομικών υπό τα Ηνωμένα Έθνη ως ένα βήμα προς την παγκόσμια κυβέρνηση.

Σε άλλες άτυπες συνομιλίες, και άλλα ‘παιδιά’ της Bilderberg εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα.
"Η συριακή αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αφεθεί ξεκρέμαστη" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και παιδί της Bilderberg Τζον Κέρι, (βλ. και εδώ) σε μια συνάντηση στις 25 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Σαφώς έκανε έκκληση στα αμερικάνικα στρατεύματα να βοηθήσουν τους αντάρτες να ρίξουν τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν αποκλειστεί από την άμεση στρατιωτική δράση, αλλά ο Κέρι, δήλωσε: "Μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό." Πρόκειται για μια συνέχιση της δύσμοιρης εκστρατείας "οικοδόμηση του έθνους" (“nation building”) του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους.

Τέλος, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι της Bilderberg θα συναντηθούν και πάλι στο Chantilly της Βιρτζίνια (αν και δεν υπάρχει βεβαιότητα), ο Κέρι είπε ότι είναι "πιο βολικό" γιατί "υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να πετάξουν για την Ουάσινγκτον. Είναι εύκολο να πέσεις στη διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ για ένα Σαββατοκύριακο, όταν έχεις προγραμματίσει συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Λευκό Οίκο ή οπουδήποτε αλλού. Ξέρουμε ότι οι κακοποιοί θα είναι εκεί όπου συναντιόμαστε. Γι’ αυτό ας είναι βολικό για όλους".


«Η Ιταλία είναι ήδη de facto εκτός ευρώ», δηλώνει ο επικεφαλής της κίνησης «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία, Μπέπε Γκρίλο, σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt. Προτείνει μάλιστα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Διαδίκτυο προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη.


«Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες θα κρατήσουν την Ιταλία μόνο μέχρι να πάρουν πίσω τις επενδύσεις των τραπεζών τους σε ιταλικά ομόλογα. Έπειτα, θα μας πετάξουν σαν καυτή πατάτα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίλο και διερωτάται «γιατί πλούτισε μόνο η Γερμανία;», ενώ εκφράζει επιφύλαξη για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία, όπως λέει, δεν διαθέτει κοινή πολιτική ούτε για την πληροφόρηση ούτε για την φορολογία ούτε για την μετανάστευση.

Ο ίδιος ωστόσο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν αυτοπροσδιορίζεται ως πολέμιος της Ευρώπης. «Είπα μόνο ότι θέλουμε να έχουμε ένα σχέδιο Β’ για την Ευρώπη», δηλώνει και ζητά περισσότερη δημοκρατία, με την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στο Διαδίκτυο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γκρίλο εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, τον οποίο χαρακτηρίζει «δικηγόρο που κάνει αναγγελία πτώχευσης στο όνομα των τραπεζών», καθώς, όπως επισημαίνει, αντί να περιορίσει τους πλούσιους και το κράτος, επιβάλλει υψηλούς φόρους στους πολίτες.

Πηγή: Real.gr

Σύριοι πολίτες υποβάλλουν μηνύσεις σε ευρωπαϊκό δικαστήριο ενάντια στην κυβέρνηση του ΑΚΡ, η οποία στηρίζει τους αντιπολιτευόμενους που λεηλατούν βιομηχανίες της χώρας και μεταφέρουν τον εξοπλισμό στην Τουρκία.

Συνδικάτα, βιομηχανίες, τουριστικά και εμπορικά επιμελητήρια της Συρίας υποβάλλουν μηνύσεις κατά της κυβέρνησης του ΑΚΡ, η οποία στηρίζει αυτούς που λεηλατούνε τις βιομηχανικές μονάδες της χώρας και μεταφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο πρόεδρος των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Συρίας Φαρές Ελ Σιχάμπι δήλωσε πως στις 7 Μαρτίου υπέβαλε την σχετική καταγγελία στο Στρασβούργο.

Ο Σιχάμπι εστιάζοντας στον ρόλο της κυβέρνησης του Ερντογάν στην λεηλασία των βιομηχανικών μονάδων στο Χαλέπι και στην μεταφορά του εξοπλισμού τους στην Τουρκία από τους υποστηριζόμενους από το εξωτερικό άντρες της αντιπολίτευσης, είπε πως θέλει να ρίξει διεθνώς την μάσκα της τουρκικής κυβέρνησης.

"Υπάρχουν ηχητικά και βίντεο"

Ο Σιχάμπι είπε πως υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που δείχνουν τον ρόλο της κυβέρνησης του ΑΚΠ στην λεηλασία των βιομηχανιών αυτών, πως η μήνυση αυτή υποβλήθηκε σε συνεργασία με νομική οργάνωση που έχει πετύχει την καταδίκη σε ευρωπαϊκά δικαστήρια ατόμων Ισραηλινών αξιωματούχων όπως ο Αριέλ Σαρόν και ο Σιμόν Πέρεζ.

"Θεωρούμε τον Ερντογάν χειρότερο από τον Σαρόν και τον Πέρεζ"

Ο Σιχάμπι ανέφερε πως "Βλέπουμε τον Ερντογάν με χειρότερο μάτι από ότι τον Σαρόν και τον Πέρεζ". Επίσης είπε πως "δεν είναι μια δίκη κατά του τουρκικού κράτους και ότι πολλά κόμματα και οργανώσεις της Τουρκίας δεν θεωρούνε σωστή την πολιτική της κυβέρνησης τους έναντι της Συρίας και στηρίζουν αυτήν την δίκη".

Haber.sol.org 13/3/2013


Πώς ανέχεσθε την πατρίδα σας να κυβερνούν ανδρείκελα των ξένων κερδοσκόπων και εγκληματιών, που η «εκλογική τους νομιμοποίηση» έγινε μ ένα όργιο απάτης του ελληνικού λαού; Το προεκλογικό τους πρόγραμμα/τις ψευτιές τους, μπορεί να τις βρει ο καθένας. Κυκλοφορούν ακόμη στο ίντερνετ.
Αυτά που κάνουν δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση. Κανείς δεν τους τα ενέκρινε. Είναι εκτός συντάγματος. Εγκληματίες και κακοποιοί που κλέβουν το εισόδημα και το βιος των γονιών σας, που αν υπήρχε στοιχειώδες κράτος δικαίου, θα ήταν προ πολλού στη φυλακή.

Πώς ανέχεσθε «πνευματικούς» (τρομάρα τους) ανθρώπους να ζητούν τη συμμόρφωσή μας στη «νομιμότητα» νομοθετικών εκτρωμάτων, που νομοθετούνται κατά παραγγελία από άβουλες-βουλές ανθρωπίδων, που ακολουθούν τυφλά τον φεουδάρχη-αρχηγό του κόμματος ή και πρωθυπουργό;

Πώς ανέχεσθε τη διάλυση της δημόσιας υγείας; Της δημόσιας εκπαίδευσης; Των στοιχειωδών δημόσιων υπηρεσιών; Στο όνομα των εγκληματικών πολιτικών (της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας, των ρουσφετιών, της κλεπτοκρατίας) που οργάνωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι σημερινοί σωτήρες μας (και συνεχίζουν, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ) να εφαρμόζουν;

Πώς ανέχεσθε το πογκρόμ φόρων και να πληρώνουμε για το σπίτι μας (το σπίτι των γονιών σας) ενοίκιο/χαράτσι στη Μέρκελ, το Βενιζέλο και το Σαμαρά και να χρησιμοποιούμε τον οθωμανικό όρο χαράτσι σαν να είμαστε ακόμη υπήκοοι και δούλοι σε μια αυτοκρατορία;

Πώς ανέχεσθε να βλέπετε τους γονείς σας να τους κλέβουν όλα όσα δούλεψαν μια ζωή ν αποκτήσουν ή κληρονόμησαν απ τους προγόνους σας και να μην ξεσηκώνεται το σύμπαν; Γιατί λέει «δεν γίνεται αλλιώς, θα χρεοκοπήσουμε»; Τη χρεοκοπία μας σαν ανθρώπων, σαν ελεύθερων, αξιοπρεπών ανθρώπων και σαν κοινωνία, δεν τη λογαριάζει κανείς; Τόχουμε δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι, αξιοπρεπείς άνθρωποι και κοινωνία σ αυτή τη χώρα;

Πώς ανέχεσθε να στερούν απ τους μισούς έλληνες το αναφαίρετο, ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία και το καλύτερο δυναμικό της χώρας μας να φεύγει κακήν-κακώς και ν αναζητά την τύχη του στο εξωτερικό;

Έχετε συνειδητοποιήσει που μας οδηγούν; Στη Βρεττανία ήδη υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τους άνεργους για να συνεχίσουν να έχουν την κάρτα ανεργίας, να δουλέψουν υποχρεωτικά, χωρίς αμοιβή, σε επιχειρήσεις. Κι αυτό σκέφτονται να το επεκτείνουν και σε άλλες χώρες (και μαντέψτε από πού εκφράστηκαν πρόθυμες σκέψεις: απ την Ελλάδα). Η επιστροφή της δουλείας δηλαδή, με νόμο, υποχρεωτικά, απλά και καθαρά.

Πώς ανέχεσθε την κλοπή των θησαυρών και της γης της πατρίδας μας, να τη βαφτίζουν επενδύσεις και ανάπτυξη, όπως κάνουν με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική (όπου έχουν ξεσηκωθεί όχι μόνο οι παππάδες, αλλά και οι πέτρες) και να παρακολουθείτε αμέτοχοι; Δεν σας αφορά; Τι κάνουν οι συλλογικότητές σας;

Δεν βλέπετε πως έχουν βάλει στην πόρτα της χώρας το κόκκινο φανάρι και φωνάζουν τους πελάτες να περάσουν; Ποιοι κατοικούν αυτή τη χώρα; Οι απόγονοι του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη ή οι υπήκοοι της Μέρκελ και του Ολάντ;

Όλο το πρόβλημα είναι το «σχέδιο Αθηνά»; Αν «λυθεί» αυτό, όλα καλά;…

Γιώργος Παπανικολάου
13 Μάρτη 2013Την απόρρητη έκθεση που υπήρχε ήδη από το 1997 κλειδωμένη στα συρτάρια της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος (ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε.) και αποκάλυπτε την ύπαρξη γιγαντιαίων στόχων-κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης, φέρνει στο «φως» η Real News.

Σε αυτή περιλαμβάνονται χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται αντίστοιχες σεισμικές καταγραφές με αυτές που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έρευνα της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή και για τις προοπτικές των εν λόγω κοιτασμάτων, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η Realnews.

Ανάλογο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν επέδειξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αφού η άκρως εμπιστευτική έκθεση των 200 σελίδων με τον τίτλο International Mediterranean Ridge Seismic Experiment (IMERSE), όπως αποδεικνύεται, παρέμενε «θαμμένη» και αναξιοποίητη για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, έχοντας περιέλθει στα «χέρια» της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μετά την κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος (με κύριο μέτοχο το υπουργείο Οικονομικών) τον Απρίλιο του 1998.


«Αν είχαμε προχωρήσει τότε, σήμερα θα είχαμε συμβάσεις αφού, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες έρευνες της PGS, το έργο IMERSE ήταν άκρως επιτυχημένo», ανέφερε η τότε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., Τερέζα Φωκιανού.

Η έρευνα ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ. Στον χώρο μεταξύ Πελοποννήσου -λιβυκών θαλάσσιων συνόρων και Κρήτης έγιναν καταγραφές συνολικού μήκους 2.650 χλμ., με τους ξένους ερευνητές να υποστηρίζουν με την τεχνογνωσία και τον θαλάσσιο εξοπλισμό το όλο εγχείρημα, ενώ η ΔΕΠ- ΕΚΥ Α.Ε. ήταν αυτή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων της έρευνας, καθώς διέθετε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η εξαιρετική ποιότητα των καταγραφών εκείνης της εποχής επέτρεψε να εντοπιστούν, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, εντυπωσιακοί στόχοι πιθανών κοιτασμάτων, ένας εκ των οποίων παρουσιάζει έκταση η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.χλμ. Περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο, δηλαδή, από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ που έχει έκταση 370 τ.χλμ. Μάλιστα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η αξία των κοιτασμάτων στην εν λόγω περιοχή με μια πρώτη οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνοντας υπ' όψιν την πιθανότητα ύπαρξης 80% πετρελαίου και 20% φυσικού αερίου, οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι μπορεί να δώσει από 5 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 500 δισ. δολαρίων και καθαρής αξίας για τα ταμεία του κράτους, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ερευνών, 150 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη ελήφθησαν υπ' όψιν κατά τη σύνταξη της μυστικής εκθέσεως που είχε παραδοθεί πέρυσι το καλοκαίρι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τους επιστήμονες Αντώνη Φώσκολο, Ηλία Κονοφάγο και Νίκο Λυγερό, σύμφωνα με την οποία από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίζονται γύρω από την Κρήτη το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1,3 τρισ. δολάρια.

Ενα από τα σημαντικά ευρήματα της έκθεσης ήταν η διαπίστωση ότι τα ανώτερα στρώματα των γεωλογικών στόχων αποτελούνταν από εβαπορίτες (δηλαδή άλατα του Μεσσηνίου, που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια) και τα οποία μπορούν να εγκλωβίσουν υδρογονάνθρακες. Ανάλογη σύσταση έχουν τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Ισραήλ, στα οποία αυτή τη στιγμή γίνονται γεωτρήσεις.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Πανάνου


Πηγή: RealNews.gr

Γιατί δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να λυθούν οι διαφορές μας με την Τουρκία βάσει του Διεθνούς Δικαίου 

Γράφει ο Μακεδών

Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να λυθούν οι διαφορές μας με την Τουρκία βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Το διεθνές δίκαιο και μεγάλος αριθμός αποφάσεων του Ο.Η.Ε. καλεί συνεχώς την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την κατεχόμενη Κύπρο. Πέρασαν δεκαετίες, αλλά ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών έχει αυξηθεί, όπως και ο αριθμός των εποίκων.

Το Διεθνές Δίκαιο από μόνο του δεν μπορεί να επιβάλει δικαιοσύνη (χώρια που είδαμε πώς εφαρμόστηκε το διεθνές δίκαιο στην περίπτωση της Σερβίας). Γι’ αυτόν το λόγο, η συνεχής επίκληση του διεθνούς δικαίου από πλευράς μας είτε αποσκοπεί στη δικαιολογία κάποιας υποχώρησής μας που δεν μπορεί να κοινοποιηθεί, είτε εξασφαλίσαμε την υποστήριξη κάποιων ισχυρών "προστατών" (και εννοώ την ανάθεση ερευνών στις αμφισβητούμενες από τους Τούρκους περιοχές, σε αμερικανοεβραϊκές εταιρίες, όπως στην περίπτωση της Noble).

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υπήρξε επιθετικός. Σε συνέντευξή του ανάφερε, αφενός «Δεν αναγνωρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας», αφετέρου δε παρουσιάστηκε απειλούμενος από την χώρα μας, με την φράση «Κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία που έχει τη μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».

Σ’ αυτό το κείμενο, που θεωρείται από διπλωμάτες μας επιθετικό, η απάντησή μας ήταν μάλλον άτονη. Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος μιλά στην ίδια εφημερίδα (Καθημερινή) για "έντιμη διπλωματία" και υπογραμμίζει την ανάγκη να καταλήξουν οι εν εξελίξει διερευνητικές επαφές στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο: «Ευαγγέλιο είναι για την Ελλάδα το Διεθνές Δίκαιο». Μόνο που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τέτοιο ..."Ευαγγέλιο".

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Αβραμόπουλο, τι μετέφερε ο Θουκυδίδης από τον περιβόητο διάλογο Αθηναίων και Μηλίων. Οι Αθηναίοι, προκειμένου να πείσουν τους Μηλίους να αποδεχθούν την κυριαρχία τους, λένε: 

«Σύμφωνα με την κρατούσα αντίληψη, οι θεοί και οι άνθρωποι άρχουν κατά φυσική ορμή εκεί που είναι ανώτεροι. Αυτό το φυσικό νόμο ακολουθούμε κι εμείς. Δεν τον έχουμε θέσει εμείς ούτε και είμαστε οι πρώτοι που τον χρησιμοποιούμε. Υπήρχε, τον παραλάβαμε και μετά από μας θα υπάρχει αιώνια».

Άρχουν επομένως, εκείνοι που είναι «ανώτεροι κατά φυσική ορμή». 

Και τι θα συμβεί, αν οι «κατώτεροι» στη φυσική ορμή δεν το αποδεχθούν; Γράφει ο Θουκυδίδης πως οι Αθηναίοι είπαν:  

«Όταν δεν υπάρχει ίση δύναμη για την επιβολή (σ.σ. του ενός ή του άλλου), οι δυνατοί κάνουν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους κι οι αδύναμοι υποχωρούν κι αποδέχονται».

Εδώ κρύβεται όλο το "μυστικό" στις σχέσεις μεταξύ των κρατών. Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται όπως οι Αθηναίοι. Θεωρούν ότι είναι ισχυροί, και με τη δύναμή τους μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα παρά πολλές φορές μεταπολεμικά το επέτυχαν. Όμως, από πλευράς του ελληνικού στρατεύματος αμφισβητείται η ισχύς αυτή.

Φυσικά, ο υπογραφόμενος -όπως και κάθε πολίτης- δεν είναι σε θέση να υιοθετήσει ή να αρνηθεί οποιαδήποτε θέση, εφόσον τα δεδομένα τα γνωρίζει μόνον η κυβέρνηση. Μπορεί όμως να υποστηριχθεί, ότι καθήκον της κυβέρνησης, και κάθε κυβέρνησης, είναι η ισχυροποίηση της χώρας. Δυστυχώς, επιλήσμονες πολιτικοί, επί μακρά σειρά ετών, για λόγους που ο καθένας αντιλαμβάνεται, για άλλα φρόντιζαν. Ποτέ δεν είναι αργά όμως, αρκεί να μη αρκεστούμε μόνον στο Διεθνές Δίκαιο.

Η Ελλάδα θεωρεί Αιγαίο (νοτιοανατολικό Αιγαίο την χαρακτηρίζει) και την θαλάσσια περιοχή μέχρι και την Στρογγύλη, ενώ η Τουρκία θεωρεί ότι το Αιγαίο τελειώνει στην Ρόδο.  

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε στην εφημερίδα: «Η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξαγάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο». Και έχει υποστηριχθεί από πλευράς Τουρκίας, ότι ο θαλάσσιος χώρος από Ρόδο μέχρι Κύπρο της ανήκει.


Πηγή: Βόρεια

Και πριν προκάμουν να περάσουν καν 24 ώρες δικαιωθήκαμε και πάλι. "Πριν αλέκτωρ λαλήσει" λένε οι γραφές, αλλά εδώ δεν τίθεται καν θέμα λαλήματος...


Το δικό μας το πουλερικό είναι της εποχής του βουβού κινηματογράφου, και ούτε που σκέφτεται την πιθανότητα να αποδράσει από αυτή, έστω και για λόγους επικοινωνιακούς όσο και ανώδυνους.

Λέγαμε μόλις πρίν από ελάχιστες ώρες: "Δεκάδες φερέφωνα της επικοινωνίας, προσπαθούν επί ματαίω να μεταπείσουν έναν προσκυνημένο πρωθυπουργό να φορέσει έστω για μια στιγμή την προβιά που θα τον κάνει να αισθανθεί πως είναι λιοντάρι. Το ξεφωνίζουν το κοκορόπουλο.  

Το σπρώχνουν να τολμήσει να σταθεί όρθιος απέναντι στους υπαλλήλους της τρόϊκα, αλλά το κοκορόπουλο, διστάζει… Πισωπατά… Αρκείται να απαγγέλει ιδέες για τη φορολογική πολιτική, λες και δεν είναι αυτός ο πρωθυπουργός της χώρας, αλλά μια άβουλη καθαρίστρια στο δημόσιο ουρητήριο που λέγεται ΕΛΛΑΣ...". Δείτε περισσότερα ΕΔΩ 

Και πέρασαν μονάχα λίγες ώρες...
Ο πρωθυπουργεύων που φυγομαχεί με τρόπο προκλητικό από την αυτονόητη υποχρέωση του, να υπερασπίσει και στοιχειωδώς τη θέση, τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα της κοινωνίας την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, γι ακόμη μια φορά ...έκανε το θαύμα του.

Γι ακόμη μια φορά έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια. Χάλασε το λοιπό του πρόγραμμα προκειμένου να αναβάλει για την Τετάρτη το ραντεβού του με τους υπαλλήλους των δανειστών. 

Αντί να τολμήσει να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι...
Αντί να βρει το ανάστημα να πεί: "Ως εδω..."
Αντί να τολμήσει έστω και για την τιμή των (δικών του) των όπλων, να υιοθετήσει δυο τρία μέτρα ανακούφισης των πολιτών που τον εξέλεξαν...
ΚΑι παρά τις προτροπές των αβανταδόρων των ΜΜΕ που τον στήριξαν διαχρονικά...

Αυτό το άτολμο και ολίγιστο ανθρωπάκι...
Επιμένει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του και τους υπηρεσιακούς τεχνοκράτες, αποφεύγοντα να δώσει ακόμη και τυπικά, ακόμη και για δευτερεύοντα και επουσιώδη τη μάχη της προσωπικής του αξιοπρέπειας.

Το κλίμα άρχισε ήδη να φτιάχνεται και πάλι...
Η τρόϊκα πιέζει... Ο πρωθυπουργεύων φυγομαχεί... Η τρόϊκα ενδέχεται ακόμη και να αποχωρήσει (γνωστό το έργο και χιλιοπαιγμένο)... Και το σκηνικό του εκβιασμού θα ξεκινήσει ξανά από εκεί που έμεινε... (Η δόση του Μαρτίου στον αέρα, και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τη δόση... σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί θα πλακώσουν, πετρέλαιο δε θα έχουμε... κλπ κλπ κλπ...).

Συγχαρητήρια μαλάκα λαέ για τις επιλογές σου...Θα μας δώσουν τη δόση; Κι αν μας τη δώσουν σωθήκαμε; Ποιοι ακριβώς θα σωθούν; Ποιούς άραγε ενδιαφέρει, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση με νέα δανεικά; Μήπως αφορά τους άνεργους; Τους νέους που (στατιστικά) δεν πρόκειται ποτέ να βρουν δουλειά; Μήπως όλο αυτό το παραμύθι που ακούμε τρία χρόνια τώρα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα επαναδιατυπωμένο εκβιασμό;

Στο όνομα της εξυγίανσης οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση τα πάντα. Πήραν τα πάντα από την κυβέρνηση Παπανδρέου, διόρισαν δικό τους πρωθυπουργό (Παπαδήμο) από τον οποίο επίσης έλαβαν ότι ζήτησαν και διαχειρίζονται μια τρικομματική κυβέρνηση από την οποία επίσης λαμβάνουν τα πάντα.

Το πρόβλημα του εν λόγω συστήματος, έτσι όπως έχει στηθεί, είναι ότι αυτοί που πληρώνουν έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους. Ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, πρώην εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με μισθούς βουλγαρίας, συνταξιούχοι με συντάξεις πείνας, είναι αυτοί που ψηφίζουν…

Οι επόπτες θα στηρίξουν τις πολιτικές τους μαριονέτες με νύχια και με δόντια γιατί γνωρίζουν ότι αν πάμε σε εκλογές είναι αδύνατο οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση να μαζέψουν τα απαραίτητα κουκιά για να συνεχίσουν την εκπροσώπηση των συμφερόντων των δανειστών.

Υπό αυτήν την έννοια, η τεχνητή αναπνοή για τη διατήρηση της τριμερούς , στην καρέκλα της εξουσίας, αν είναι η δόση, θα δοθεί. Γιατί πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά. Δηλαδή το ξεπούλημα. Εκεί ακριβώς είναι ο κίνδυνος για την τριμερή. Μήπως δηλαδή, δεν τα καταφέρει να μοιράσει, εκεί όπου πρέπει, αυτά που πρέπει…

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας συνεχίζεται. Αφού πρώτα ανάγκασαν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, αφού πέταξαν ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας στην ανεργία, στην συνέχεια προσπαθούν να διαλύσουν την δημόσια εκπαίδευση...

Από την αρχή της χρονιάς προχώρησαν σε κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, ενώ τα περισσότερα που λειτουργούν αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με πολλές ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, εξοπλισμό. Τώρα με το Σχέδιο- Αθηνά τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μπαίνουν στο στόχαστρο.
Για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αυτή η μάχη είναι πολύ σημαντική. Προσπαθούν συνολικά να μετατρέψουν τα στοιχειώδη, βασικά δικαιώματα μας για σπουδές, υγεία, ζωή με αξιοπρέπεια σε προνόμια για λίγους και εκλεκτούς. Είναι ανελέητοι! Είδαμε τα αδέρφια μας από το ΤΕΙ Λάρισας να πεθαίνουν από το κρύο και τα στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για «άγνοια και αφέλεια». Στους καιρούς του μνημονίου και της τρόικας, η μάχη για επιβίωση λοιδορείται από τους σοφούς των καναλιών με τους μισθούς των δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Τι λένε: Θέλουν να πείσουν την κοινωνία ότι με το σχέδιο-Αθηνά θα «νοικοκυρευτεί» η Τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα «εκσυγχρονιστούν», οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα «διευκολυνθούν» για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Τι κάνουν: Στην πραγματικότητα με το σχέδιο-Αθηνά πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες συνάδελφοί μας που δεν μπορούν υπό τέτοιες συνθήκες να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η όποια εργασιακή μας προοπτική εξοντώνεται, αφού τα δικαιώματα των πτυχίων στην εργασία εκμηδενίζονται και μας δηλώνουν ότι θα μείνουμε άνεργοι.

Τμήματα συγχωνεύονται ή κλείνουν με αποτέλεσμα οι χιλιάδες νέοι και νέες που πετιούνται έξω από τις σχολές και αυτοί που δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν σε κάποια σχολή να αναζητήσουν αναγκαστικά την τύχη τους στα Ιδιωτικά Κολέγια και Κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα δίδακτρα θα μπουν στην αγορά εργασίας σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Οι εγκαταστάσεις των σχολών που κλείνουν θα πουληθούν σαν «φιλέτα» σε ιδιώτες.
Την ίδια ώρα θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή αμφισβήτησης μέσα στις σχολές με τις νέες χουντικές διοικήσεις των μεγαλοκαθηγητών και των ιδιωτικών συμφερόντων (μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ, όπως η Nestle στη Γεωπονική).

Παράλληλα το σχέδιο-Αθηνά θα λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης για όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ο κίνδυνος του κλεισίματος -ειδικά για τις σχολές που δεν θα θεωρηθούν «αποδοτικές»- θα έχει ως αποτέλεσμα την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών με βάση τις ανάγκες της αγοράς, την διάσπαση των πτυχίων σε δυο κύκλους με παράλληλη εισαγωγή διδάκτρων.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη υπουργού Εσωτερικών -και πρώην υπουργού Παιδείας κατά την διάρκεια της εξέγερσης τον Δεκέμβρη 2008- που πρότεινε να μετοχοποιηθεί η αξία των δημόσιων Πανεπιστημίων και να πουληθεί το 49% σε ιδιώτες!
Τι φοβούνται: Οι πρώτες αντιδράσεις κυρίως των σπουδαστών των ΤΕΙ δημιούργησαν πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αρχική αδιαλλαξία γρήγορα έδωσε την θέση της σε «διορθωτικές» κινήσεις, κάνοντας λόγο για μεταβατική περίοδο διάρκειας 6 χρόνων. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να καθησυχάσουν τους σπουδαστές γιατί καταλαβαίνουν ότι αν όλα αυτά τα μικρά ρυάκια αντίστασης ενωθούν, το ποτάμι του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος μπορεί να ανατρέψει όχι μόνο τα σχέδια τους αλλά και την ίδια την Κυβέρνηση.

Ένα μαχητικό, ριζοσπαστικό κίνημα αντίστοιχο με αυτό του 2006-2007, θα φέρει το σύνολο των εργαζομένων στο πλευρό των φοιτητών και των σπουδαστών δημιουργώντας την σπίθα που θα βάλει φωτιά σε ολόκληρη την κοινωνία.

Οι πρώτες κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις, ο αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας από χιλιάδες σπουδαστές και φοιτητές ήταν μόνο η αρχή. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διασπάσει το κίνημα έπεσαν στο κενό. Οι Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στις σχολές μας, οι κινητοποιήσεις που αποφασίζονται σε όλη την Ελλάδα δείχνουν τον δρόμο. Με δυναμικότητα και συντονισμό μπορούμε να προχωρήσουμε και να νικήσουμε!
Να ενωθούμε, να παλέψουμε μαζί. Να προχωρήσουμε σε μαζικές συνελεύσεις τις επόμενες ημέρες και σε μαχητική Πανελλαδική διαδήλωση χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις 14 Μαρτίου στην Αθήνα.
Καλούμε όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν στο συντονιστικό εκείνη τη μέρα και από κοινού να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πώς θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα μας με στόχο τη νίκη. Θέλουμε στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και τους καθηγητές που πλήττονται αλλά και όλη την υπόλοιπη νεολαία γιατί δίνουμε έναν αγώνα και για αυτούς και θέλουμε να τον δώσουμε μαζί!

Τέρμα πια στην υποταγή και την απογοήτευση. 
Το μέλλον ανήκει σ΄ αυτούς που αγωνίζονται!

Πηγή TsakGiorgisΗ τρόικα άργησε μια μέρα: το ραντεβού με τον πρωθυπουργό μετατέθηκε κατά 24 ώρες, καθώς προσέγγιση από προχθές το βράδυ, δεν διαφαινόταν. Δεν είναι κακό – κάθε άλλο. Αρκεί να μην είναι «θεατρικό»: αν η τρόικα επιμείνει, που θα επιμείνει, αυτό το ραντεβού ας καθυστερήσει κι άλλο. Και εν ανάγκη, ας μη γίνει. Είναι καλύτερα να μη γίνει, παρά να καταλήξει σε μια νέα άτακτη ελληνική υποχώρηση.

Το είπαμε και χθες, ας το ξαναπούμε και σήμερα: βρισκόμαστε σε πόλεμο. Και πόλεμος χωρίς διακινδύνευση, δεν υπάρχει. Τώρα που τα παραμύθια περί δήθεν «αλληλεγγύης» επιτέλους δεν πείθουν πια κανέναν, τώρα που ουδείς θρέφει άλλο αυταπάτες για πρόγραμμα που δήθεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα, τώρα που όλες οι αντοχές και οι δυνάμεις του πληθυσμού έχουν εξαντληθεί και που απειλείται έκρηξη, τώρα είναι η στιγμή για να υπάρξει μια de facto ουσιαστική, αληθινή ελληνική επαναδιεκδίκηση.

Αυτή τη στιγμή, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επιτρέπουν μια στοιχειώδη ανάσα, έστω και μερικών μηνών. Στο διάστημα αυτό, η Γερμανία τρέμει το τι πρόκειται να συμβεί στην Ιταλία: θα υπάρξει κυβέρνηση; Θα γίνουν νέες εκλογές; Την ίδια στιγμή, όλος ο νότος πλέον βράζει. Με αυτά τα δεδομένα, στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες ουδείς πρόκειται να πάρει το ρίσκο να επιτεθεί στην Ελλάδα που κοντεύει πια κυριολεκτικά να διαλυθεί, αν αυτή αποφασίσει να προστατεύσει τον εαυτό της από τη βύθιση στο χάος των απαιτήσεων.

Το τοπίο σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνο πριν από μερικούς μήνες: η καταστροφή έχει βαθύνει πολύ περισσότερο και τα αίτιά της είναι πολύ πιο κατανοητά σε πολλές χώρες της ένωσης και ακόμα περισσότερους λαούς που στην ελληνική οδύσσεια βλέπουν και το δικό τους μέλλον. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έχει ανοίξει, επιτέλους, τη μεγάλη ενεργειακή – γεωπολιτική συζήτηση η οποία ενισχύει σημαντικά τη θέση της. Υπάρχει και νέα ατζέντα.

Αλλά κι αν ακόμα οι θερμοκέφαλοι του Βερολίνου πάρουν τελικά αυτό το ρίσκο μέσα στην παραζάλη του ηγεμονισμού τους, αν δηλαδή αρχίσουν πάλι το παραμύθι για την ελληνική έξοδο, η αναταραχή που θα προκληθεί και στην Ευρώπη και διεθνώς θα είναι τέτοια, που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να επιβάλλουν πια τις θέσεις τους. Ας πουν τώρα, όπως είναι τα πράγματα, ότι απειλούν την Ελλάδα με έξοδο. Θα τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Ούτε καν μέσα στο Εurogroup δεν θα βρουν επαρκείς συμμάχους γι αυτό.

Οι Γερμανοί βλέπουν το τερατώδες οικοδόμημα που εδώ και τρία χρόνια χτίζουν με τη διαχείριση της κρίσης χρέους να βρίσκεται σήμερα στην πιο ευάλωτη στιγμή του. Οι Βρυξέλλες τρέμουν μαζί τους. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η αποσταθεροποίηση καραδοκεί γι αυτούς περισσότερο ίσως απ’ ότι για την Ελλάδα, που, έτσι κι αλλιώς, παρά τα όσα τερατολογικά λέγονται, δεν έχει πια να χάσει πολύ περισσότερα από όσα έχει ήδη χάσει. Αντίθετα, αν αντιδράσει, είναι η στιγμή που μπορεί να επιβάλλει, επιτέλους, κάποιες στοιχειώδεις έστω βελτιώσεις στο καταστροφικό πρόγραμμα που της έχει επιβληθεί.

Ας μην επέλθει λοιπόν συμφωνία. Ας φύγουν άπρακτοι αυτή τη φορά οι άνθρωποι της τρόικας κι ας γυρίσουν στην έδρα τους. Ας συντάξουν αρνητική έκθεση. Κι ας πάει αυτή η έκθεση στο Εurogroup. Κι εκεί, ας ετοιμαστεί η Ελλάδα για μια μεγάλη σύγκρουση, στην οποία, πλέον, δεν θα είναι μόνη της. Άλλη λύση, δεν υπάρχει: αν υποχωρήσει η Ελλάδα κι αυτή τη φορά, υπογράφει την οριστική καταδίκη της.

Eπιμείναμε, και εμείς και άλλοι, στο να μη γίνει το ''λάθος'' με την πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία Σαμαρά και συνοδείας. Τα λάθη όμως πληρώνονται και έτσι, μετά τις ιταμές δηλώσεις Αχμέτ Νταβούτογλου ("κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία, που έχει τη μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, και έχουμε κάθε δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο''), η Άγκυρα χθες προχώρησε στην κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ. Δια της οποίας αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας.

Οι Τούρκοι, με την κίνησή τους αυτή, χαράζουν ετσιθελικά την ΑΟΖ που αυτοί επιθυμούν, επάνω στην δυνητική ελληνική. Όλα αυτά, μόλις μία εβδομάδα μετά την σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Η ελληνική αντίδραση, η συνήθης: Το υπουργείο Εξωτερικών, σε μια ''ήπια'' ανακοίνωση επιμένει πως θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Καμμία καταγγελία της τουρκικής επιθετικότητας. Μια αντίδραση διαπιστωτική, αφού κάνει λόγο για ''μια τουρκική ρηματική διακοίνωση που αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών".

Για μια ακόμη φορά η επιχείρηση ''εξημέρωση του θηρίου'' αποτυγχάνει. Και η Ελλάδα κινδυνεύει όλο και πιό πολύ να μπει στα χωρικά ύδατα της φιλανδοποίησης πρώτα, της δορυφοροποίησης μετά...