Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Μαρ 2013


Προς την μνημονιακή κυβέρνηση!

Γράφει ο Ευάγγελος Φραγκιουδάκης

Δημόσιος υπάλληλος ετών 44 επί 24 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Αυτός είμαι εγώ.

Βαρέθηκα να με αποκαλούν τεμπέλη οι βουλευτές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους.
Βαρέθηκα να μου λένε ότι φταίω εγώ που προσφέρω σε αυτόν τον τόπο, τόσα χρόνια, όταν αυτοί (και εννοώ οι βουλευτές της κυβέρνησης) το μόνο που προσέφεραν σε αυτό τον τόπο είναι χρέη σε εμένα και τα παιδιά μου.
Βαρέθηκα να προσφέρουν την πατρίδα μας στους ευρωπαίους οικονομικούς κατακτητές απλόχερα, χωρίς κανείς να τους σταματά.
Βαρέθηκα να απολογούμαι στους γνωστούς που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή στην υπόλοιπη κοινωνία γιατί έτυχε να εργάζομαι στο δημόσιο.

Κουράστηκα να με δείχνουν λες και είμαι από άλλο πλανήτη.
Θυμώνω που μου κόβετε τον μισθό χωρίς να σας ενδιαφέρει πως θα ζήσω, θα μεγαλώσω και θα σπουδάσω τα παιδιά μου.
Θυμώνω που καταστρέψατε την παιδεία, την υγειά, τον πολιτισμό μας, που δεν αφήσατε τίποτα που να θυμίζει την ένδοξη πατρίδα μας.
Θυμώνω που τα παιδιά μας τα ελληνόπουλα φεύγουν στο εξωτερικό για να σωθούν από την θύελλα που σπέρνετε.
Θυμώνω που παίζετε παιχνίδια στην πλάτη μου και με χρησιμοποιείτε για να τρομοκρατήσετε τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που περνάνε τα πάνδεινα από τις δικές σας πολιτικές επιλογές.

Εσάς, κυρίες και κύριοι βουλευτές, που οι περισσότεροι το μόνο που γνωρίσατε στην ζωή σας σαν εργασία είναι να καταστρέφετε ανθρώπους που μοχθούν για την ζωή, κάτι που φυσικά εσείς δεν κάνετε, σας προσφέρει τα πάντα η βουλευτική σας ασυλία, η καλή βουλευτική αποζημίωση και κατ’ επέκταση σε κάποιους από εσάς οι χρηματοδότες σας.

Βαρέθηκα να μου λέτε ότι θα με σώσετε όταν εσείς και η παρέα σας με καταστρέψατε.
Βαρέθηκα να μου λέτε ότι μαζί τα φάγαμε, αφού δεν τα φάγαμε μαζί, μόνοι σας τα φάγατε και συνεχίζετε να τα τρώτε και το άσχημο είναι ότι τα τρώτε μόνο από εμένα τον σκληρά εργαζόμενο και φτηνά αμειβόμενο έλληνα πολίτη.

Κουράστηκα να μου λέτε ότι θα σώσετε την πατρίδα μου και να την ξεπουλάτε γιατί σας το είπαν τα λογιστάκια της τρόικας.
Κουράστηκα να είστε όλοι άπραγοι (ή πρωταγωνιστές άραγε;) στο έγκλημα που γίνεται κατά του ελληνικού λαού.

Δεν θέλω να με σώσετε, γιατί όσο είστε εκεί με στέλνετε στον βούρκο, ξεπουλάτε την πατρίδα μου στην πιο φτηνή τιμή και μου στερείτε το χαμόγελο, την ελευθερία μου και όλα τα ιδανικά που έχουν κρατήσει οι Έλληνες στο πέρασμα του χρόνου και της ιστορίας.
…γιατί δεν εφάρμοσε το Νόμο για τους ιεροδιδασκάλους που θεσπίσθηκε από την ελληνική πολιτεία το 2009 και είχε προβάλλει αντιρρήσεις για την σύνθεση της 5μελούς επιτροπής

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, γιατί δεν εφάρμοσε το Νόμο για τους ιεροδιδασκάλους που θεσπίσθηκε από την ελληνική Πολιτεία το 2009, προβάλλοντας αντιρρήσεις για την σύνθεση της πενταμελούς επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» μαζί του στο εδώλιο φέρονται ως κατηγορούμενοι και δύο ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας που όφειλαν να παραπέμψουν σε ΕΔΕ τον σοφολογιότατο για την παράβαση καθήκοντος, αφού είναι δημόσιος λειτουργός και μάλιστα μισθολογικά με βαθμό γενικού γραμματέα υπουργείου.

Η υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον και απασχολεί σοβαρά την Μουφτεία αν και αναφέρεται σε πρωθύστερο χρόνο πέντε χρόνια πριν, ενώ έχουν γίνει βήματα για την εφαρμογή του σχετικού νόμου μετά και τις αγωγές των ενδιαφερομένων ιεροδιδασκάλων, αλλά και την ένταση που αναπτύσσεται από διάφορους μουσουλμανικούς κύκλους που επιδιώκουν την ατονία του σχετικού νόμου αν και πλέον είναι σε πλήρη εφαρμογή με την επικύρωσή του από την Βουλή.


Πηγή: Χρόνος


Eμπαίζει και προκαλεί τη Διεθνή Κοινότητα ο Αλβανός ΥΠΕΞ

«Το Πρέσεβο δεν είναι εσωτερικό θέμα της Σερβίας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόντ Παναρίτι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων του Πρεσέβου "Presheva Jonë".

Ο κ. Παναρίτι μεταξύ άλλων δηλώνει πως η αλβανική κυβέρνηση παρακολουθεί «με μεγάλη προσοχή και ανησυχία» το Πρέσεβο, «όπου η κατάσταση εκεί επιδεινώθηκε μετά την αποκαθήλωση του μνημείου από τις σερβικές αρχές» και προσθέτει: 

«Τα δικαιώματα των μειονοτήτων, στην προκειμένη περίπτωση των Αλβανών στις τρεις επαρχίες της νότιας Σερβίας, οι οποίες κατοικούνται στην πλειοψηφία τους από Αλβανούς, δεν μπορεί να είναι εσωτερικό θέμα της Σερβίας. Έτσι, για το θέμα των Αλβανών στο Πρέσεβο και τις συνεχιζόμενες διακρίσεις που υφίστανται, οι οποίες κορυφώθηκαν με την αποκαθήλωση του μνημείου, μπορούμε να πούμε ότι, τώρα πια, το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να είναι ένα εσωτερικό θέμα της Σερβίας. Για αυτό και το κράτος μας εστιάζει την προσοχή του και δίνει ιδιαίτερη έμφαση - μάλιστα είναι συνταγματικό μας καθήκον να ενδιαφερόμαστε για την κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση και τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας όπου κι αν βρίσκονται - στα αδέρφια μας στις περιοχές Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μεντβέτζα».


Μετά από απαίτηση του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών η συνέντευξη κατέβηκε από το "Presheva Jone.

Ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας τονίζει την ανάγκη, εκπρόσωποι του Πρεσέβου και οι σερβικές αρχές του Βελιγραδίου να συζητήσουν, δίνοντας προτεραιότητα στον διάλογο για την επίλυση, όχι μόνο του προβλήματος με το μνημείο, «αλλά και άλλων θεμάτων που εκκρεμούν, όπως το θέμα των σχολικών εγχειριδίων, των πτυχίων, της ανώτατης εκπαίδευσης, της χρήσης δύο γλωσσών, της ανεργίας, του ζητήματος της σημαίας και των συμβόλων των εθνικών εορτών».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως λίγες ώρες πριν την συνέντευξη στο "Presheva Jonë", αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ε. Παναρίτι τόνισε πως η Αλβανία ενδιαφέρεται να ενισχύσει τις καλές σχέσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες και να ενισχύσει το ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. «Σε αυτό το πλαίσιο, - είπε - η Αλβανία δεν είχε και δεν πρόκειται να έχει ποτέ εδαφικές διεκδικήσεις έναντι των γειτόνων της. Από την άλλη πλευρά, η αλβανική κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στην προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων των Αλβανών όπου κι αν βρίσκονται, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας και της εν δυνάμει διεθνούς νομοθεσίας» δήλωσε ο Αλβανός ΥΠΕΞ, ο οποίος φαίνεται πως κοροϊδεύει και προκαλεί τη Διεθνή Κοινότητα με τις αντικρουόμενες δηλώσεις του. Ο προϋπολογισμός επαρκεί για τη λειτουργία μόνο 15 Ιδρυμάτων

Tην πρότασή του για Μεικτό Πανεπιστήμιο, με επικεφαλής μάνατζερ - επενδυτή, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο, με τίτλο «Εκπαίδευση και Καινοτομία στον 21ο αιώνα - Ανοίγοντας τα σύνορα στην Επιχειρηματική Αγορά».

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «το στοίχημα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος χάθηκε το 2001 και το 2007, αφήνοντας το ελληνικό πανεπιστήμιο καθηλωμένο στο χθες, παρηκμασμένο, απομονωμένο διεθνώς, με ελλιπή χρηματοδότηση και ξεκομμένο απ΄ την αγορά».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ο χρόνος που απαιτείται για μία νέα αναθεωρητική προσπάθεια, δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος στο διεθνή ανταγωνισμό της εκπαίδευσης και της έρευνας» και επισήμανε ότι «για να μπορέσει η Ελλάδα να προλάβει τις εξελίξεις, δεν αρκεί πλέον να αλλάξει το εμπόδιο του Συντάγματος, αλλά πρέπει έξυπνα να το προσπεράσει».

Κατά τον κ. Στυλιανίδη, «ο προϋπολογισμός της χώρας μας επαρκεί για τη χρηματοδότηση περίπου 15 πανεπιστημίων από τα 25 που διαθέτουμε, με συνέπεια να απειλούνται τα υπόλοιπα με κλείσιμο ή μαρασμό και να διακυβεύεται πλήρως στην πράξη η συνταγματική επιταγή για δημόσια δωρεάν παιδεία».

Το σχέδιο που προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να «ξεπεραστεί αναθεωρητικά το εμπόδιο του άρθρου 16», είναι «μία μετεξέλιξη της πρότασης που προβλέπει μία έξυπνη υπέρβαση με πολλά πλεονεκτήματα» και συγκεκριμένα:

- Αξιολογείται πιλοτικά η υλική και άυλη αξία κάποιων ΑΕΙ.

- Μετοχοποιείται το 49% και διατίθεται σε ελληνικά ιδρύματα, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, που θέλουν πραγματικά να επενδύσουν στην παιδεία. Εννοείται ότι ο ιδιώτης επενδυτής αναλαμβάνει και το διοικητικό και το αναπτυξιακό μάνατζμεντ του Ιδρύματος, περιορίζοντας τον πρύτανη στην επιστημονική εκπροσώπηση και στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά ο κ. Στυλιανίδης ότι «τα νέα Μεικτά Πανεπιστήμια που δημιουργούνται αποκτούν ρευστότητα πόρων εκτός κρατικού προϋπολογισμού, ευελιξία στη διοίκηση και την ανάπτυξή τους, και αντί να κλείσουν -πληγώνοντας αναπτυξιακά τις περιφέρειες που τα φιλοξενούσαν-, αποκτούν μια νέα δυναμική, αναπτύσσοντας την άμιλλα με τα παραδοσιακά δημόσια πανεπιστήμια που συνεχίζει να συντηρεί ο κρατικός προϋπολογισμός».

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι με την πρότασή του, «δημιουργείται μία νέα πηγή για το ΑΕΠ, ισοδύναμη ή και ισχυρότερη από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, διότι δεν λειτουργεί ούτε εποχικά ούτε μονοθεματικά, αλλά όλο το χρόνο και σε πολλά πεδία, δίνοντας πολλαπλάσια έσοδα για την οικονομία και νέα δυναμική για την εξωτερική μας πολιτική».
Ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ρουπακιώτη έπειτα από ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ


«Η ελληνική κυβέρνηση μελετά το θέμα και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου, σχετικά με το ερώτημα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη και Μαρίας Ρεπούση για τη θεσμική αναγνώριση της ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Οι δύο βουλευτές έχουν επισημάνει ότι με τον Ν. 3719/2008 δόθηκε δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης αποκλειστικά σε άτομα διαφορετικού φύλου και ότι η διάταξη αυτή δημιουργεί συνθήκες διάκρισης κατά των ατόμων του ιδίου φύλου που επιθυμούν να συνάψουν το συγκεκριμένο σύμφωνο.

Ο κ. Ρουπακιώτης πάντως επισημαίνει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αγνοεί ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ρυθμίζεται το ζήτημα της συμβιωτικής σχέσης ομόφυλων προσώπων, καίτοι υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των εθνικών νομοθεσιών των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν τον θεσμό της καταχωρημένης συμβίωσης, εν τούτοις σε επίπεδο ΕΕ δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για το εν λόγω ζήτημα».

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είχαν επίσης επισημάνει ότι δημιουργούνται ερωτήματα αν με τον Ν. 3719/2008 παραβιάζεται το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και ότι μερίδα Ελλήνων πολιτών προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με αναφορές και για την έλλειψη δυνατότητας αποτελεσματικής προσφυγής σε εθνικά δικαστήρια.

Στο ερώτημα πώς προτίθεται το υπουργείο να αντιμετωπίσει πιθανή καταδικαστική απόφαση από το ΕΔΑΔ, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «πάγια, και προκειμένου η χώρα μας να συμμορφωθεί σε καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ και εν προκειμένω για τις αποφάσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πέραν των ατομικών μέτρων συμμόρφωσης με την καταβολή των τυχόν επιδικαζόμενων ποσών και την λήψη και κάθε άλλου πρόσφορου μέτρου για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ως προς τους εκάστοτε προσφεύγοντες, λαμβάνονται κατά περίπτωση και γενικά μέτρα συμμόρφωσης προς αποφυγή μελλοντικών παραβιάσεων, τα οποία ποικίλουν αναλόγως της διαπιστωθείσας παραβίασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ως προς την έλλειψη δυνατότητας αποτελεσματικής προσφυγής σε εθνικά δικαστήρια, ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρει ότι «η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου φρονεί ότι εν ανυπαρξία ειδικού ενδίκου βοηθήματος δύνανται ενδεχομένως να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί προσβολής της προσωπικότητας».


Πηγή: Το Βήμα 

Αυτή την ώρα συντελούνται στην Ελλάδα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο λαός μπαίνει σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση. Η στέρηση ακόμα και του βασικού αγαθού της θέρμανσης των ανθρώπων έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο Έλληνες συμπολίτες. 

Τις προάλλες ένα δεκαεξάχρονο αγόρι με τα δύο αδελφάκια του, τώρα δύο άλλα παλικάρια και κανείς δεν ξέρει τι άλλο έρχεται. 
Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά τρέμουν από το κρύο μέσα στα σπίτια τους. 
Χιλιάδες συμπολίτες μας έθεσαν τέρμα στη ζωή τους μη αντέχοντας να υποστούν αυτά που έρχονται. 
Η υγειονομική περίθαλψη υπολειτουργεί. 
Μεγάλα τμήματα του λαού ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή υποσιτίζονται.

Και όσοι αυτή τη στιγμή ακόμα νομίζουν ότι το κακό κτύπησε μόνο τον διπλανό τους και ότι οι ίδιοι θα τη γλιτώσουν, είναι πολύ γελασμένοι. 
Σύντομα η κρίση θα κτυπήσει την πόρτα όλων μας. 
Το αχόρταγο τέρας τα θέλει όλα. 
Η υγεία μας, η περιουσία μας και εντέλει η ίδια η ζωή μας είναι πλέον στα χέρια των υπευθύνων της κρίσης. Των υπεύθυνων που μας οδήγησαν στην κρίση και όμως εξακολουθούν να επιμένουν να την διαχειρίζονται.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με έκδηλο ενδιαφέρον τη συμπεριφορά των Ελλήνων. Την αντίδραση του «πειραματόζωου». 
Δεν αποκλείεται λοιπόν κάποια στιγμή, όλα να τιναχθούν στον αέρα. 
Δεν αποκλείεται οι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης να δικαστούν νόμιμα και να τους επιβληθούν ποινές, που μπροστά τους η ισόβια κάθειρξη Παπαγεωργόπουλου θα μοιάζει ποινή πταίσματος.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδεχτηκε την πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να υπάρχει μια συνάντηση με τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων της Τουρκίας και την Γερμανίδα Καγκελάριο η οποία πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Πατριάρχης εξήγησε στη Μέρκελ τα προβλήματα και τα αιτήματα της ομογένειας σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όσο για την ελευθερία της θρησκευτικής εκπαίδευσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε πως έχει ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ζήτησε την έμπρακτη απόδειξη της τουρκικής κυβέρνησης για την ισότητα των πολιτών, χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις και οι αδικίες του παρελθόντος.

Στο σημείο αυτό η Μέρκελ φέρεται να θέλει και η ίδια την επαναλειτουργία της Σχολής, με τον Ερντογάν να δηλώνει οτι "αν επιλυθούν θέματα στη Δυτική Θράκη τότε μπορούε να προχωρήσουμε και στο θέμα αυτό"!


Πηγή: Briefing News

Μετ' εμποδίων η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα για τους Ρώσους

Εχουν γραφεί τόσα πολλά το τελευταίο διάστημα στον ελληνικό Τύπο για επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα, ή ανάλογες επισκέψεις στην Ελλάδα, Ρώσων κορυφαίων υπουργών (Λαβρόφ και Σοιγκού, υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, αντίστοιχα), ακόμα και του πρωθυπουργού, Μεντβέντεφ. Οι αναφορές αυτές προκαλούν από απορία έως θυμηδία στη ρωσική πρωτεύουσα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει, για τους γνωρίζοντες, και στον τομέα των ακινήτων, σε διμερές επίπεδο. Ολα δείχνουν ότι όσα γράφονται, μάλλον αντικατοπτρίζουν επιθυμίες, παρά την πραγματικότητα. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2012, κινήσεις που να έδωσαν συγκεκριμένα αποτελέσματα, δεν υπάρχουν. Απο τα τέλη της δεκαετίας του ΄90, κάποιες ελληνικές κατασκευαστικές -απο κείνες που είχαν σπεύσει στο Κατάρ, τα Εμιράτα κ.α.- είδαν τη ρωσική αγορά ως προοπτική. Πλην όμως, αποφάνθηκαν ότι είναι "δύσκολη" και με μια - δυο φωτεινές εξαιρέσεις, δεν το τόλμησαν. Μία που τόλμησε, παλεύει επι δεκαετία, αγόρασε κάμποσα οικόπεδα, και σε δυο - τρία απο αυτά άρχισε να κτίζει. Το ερχόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνει μια πολυκατοικία. Στο μεταξύ, ένα πολύ μεγάλο έργο αναγκάστηκε να το πουλήσει, με μεγάλη χασούρα, λογω έλλειψης χρηματοδότησης απο τις ελληνικές Τράπεζες!

Οσον αφορά τις προοπτικές της ρωσικής παρουσίας στην Ελλάδα, είναι χαρακτηριστική η άποψη ρώσου επενδυτή στη χώρα μας: "Τη δεκαετία του ΄90 -λέγει ο ίδιος- ερχόμασταν και σας παρακαλούσαμε να ρίξετε λίγο τις υπερβολικά υψηλές τιμές και να μας πουλήσετε. Οι δικοί σας μας ειρωνεύονταν, και μας αντιμετώπιζαν σαν... τριτοκοσμικούς. Τώρα οι ίδιοι μας παρακαλούν να αγοράσουμε, και δεν μας αφήνουν σε ησυχία. Ορους πλέον βάζουμε εμείς και επειδή σας αγαπάμε, αν καταφέρετε ποτέ και ψηφίσετε κανένα σοβαρό νόμο επι του θέματος, μπορεί να έρθουμε. Βιαστείτε γιατί καιροί ου μενετοί...!"
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Το 2010 οι Ρώσοι αγόρασαν στην Κύπρο γύρω στις 85 βίλλες μέσω μόνον ενός μεγάλου μεσητικού γραφείου που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, μέσω του ίδιου γραφείου, πουλήθηκαν στην Κρήτη όλες κι' όλες τρείς βίλλες!

Δεν είναι δυνατό να ξεπεράσεις τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα, λέει μάνατζερ, ο οποίος ξεκίνησε ήδη ανοίγματα στη ... Βουλγαρία. Κρητικός που πουλάει δυο - τρείς κατοικίες σε πολύ καλή θέση, προσφέρθηκε ο ίδιος να πείσει το Ρώσο υποψήφιο αγοραστή πως θα φροντίσει να βγούν τα απαιτούμενα χαρτιά οσο πιο γρήγορα γίνεται. Πόσο διάστημα θα χρειαστεί;, ρωτησε ο Ρώσος. Απο οκτώ μήνες έως ένα χρόνο, απάντησε ο Κρητικός, και ο Ρώσος έμεινε εμβρόντητος. Εχω κουμπαριές και στα δυο κόμματα, (ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.), μην ανησυχείς αν αλλάξει η κυβέρνηση, είπε αφοπλιστικά ο Κρητικός. Κι' όλα αυτά, το 2011, εν μέσω κρίσης.

Η περιγραφή δεν γίνεται για διακωμώδηση. Δείχνει απλά, το αδιέξοδο. Οι Ρώσοι τα τελευταία χρόνια, αγοράζουν μαζικά παντού. Στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο... Χώρες που βρίσκονται τριγύρω μας. Για να μην αναφέρουμε στις Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία Αυστρία, Ελβετία, όπου αγοράζουν επαύλεις δεκάδων εκ. ευρώ, μαρίνες κ.λ.π. Υπήρχαν, και υπάρχουν σκέψεις για αγορά ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, τεραστίων οικοπέδων για ανέγερση ξενοδοχείων, σε περιοχές της Ελλάδας. Διότι γνωρίζουν ότι θα εξασφαλίσουν πελάτες απο τη Ρωσία.

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως Πολιτεία. Διαφήμισαν το περασμένο καλοκαίρι το νόμο που "θα" γίνει και "θα" δίνει δικαίωμα για απόκτηση καθεστώτος "αδεια παραμονής". Σε λίγες μέρες είχε πεί ο Κ. Χατζηδάκης το περασμένο Οκτώβριο! Εν πάση περιπτώσει, εκεί θα αναφέρεται πως για να αποκτήσει την άδεια παραμονής, οξένος πρέπει να αγοράσει ακίνητο απο 300 χιλ. ευρώ και πάνω, ή να έχει κάνει ανάλογη επένδυση.

Καλό ακούγεται. Ελα όμως που η Ισπανία ανάλογο νόμο ήδη ψήφισε, και το "πλαφόν" για την άδεια παραμονής το έβαλε στις140 χιλ ευρώ. Γιατί λοιπόν, στην Ελλάδα να είναι στα 300; Οι δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ στη Μόσχα ήδη αναρωτιούνται: "Καλά, οι Ελληνες δεν θέλουν να πουλήσουν στους Ρώσους;"

Η εικόνα δεν δίνεται για να προκληθεί απογοήτευση, αλλά για να βγάλουν οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι τα παραμορφωτικά γυαλιά τους και να αντικρύσουν την πραγματικότητα, όπως αυτή είναι και όχι όπως θα ήθελαν να είναι.
Τόσα χρόνια το κράτος άφηνε «διανοούμενους» και κάθε μορφής ξεπεσμένους ρήτορες, να εκμηδενίζουν την παιδεία και να αλλοιώνουν την ελληνική ιστορία. Η υποκουλτούρα χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει «γραφικό» και «φανατισμένο», όποιον ελεύθερο ερευνητή τολμάει να καταφερθεί εναντίον της συμβατικής ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία και ν’ αναδείξει την πανανθρώπινη εμβέλεια του Ελληνισμού.

Αυτό είχε σαν συνέπεια την παιδεία ν’ «αναλάβουν» οι ιδεολογίες και τα κόμματα. Την ίδια ώρα η οικουμένη ολόκληρη υποκλίνεται στον Ελληνισμό και εκατομμύρια μη αναγνωρισμένων από το ελληνικό ΥΠΕΞ Ελληνογενών περιμένουν μια κίνηση αναγνώρισης-συμπαράστασης από μία εσωστρεφή χώρα που επέτρεψε την παραχάραξη της ίδιας της υπόστασής της.

Η νεολαία χωρίζεται σε ιδεολογικά «μαντριά», αντί ενωμένη να διδάσκεται χωρίς φόβο και πάθος την ελληνική παιδεία και ιστορία. Τα τηλεοπτικά παράθυρα γεμίζουν από τους μεν και από τους δε, κάθε φορά που προκύπτει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με την παιδεία και τους νέους. Οι φωνασκίες και οι ακραίες συμπεριφορές δίνουν και παίρνουν.

Όλα αυτά αποπροσανατολίζουν από την αλήθεια. Όλα αυτά συνεχίζουν να κρατούν τον Έλληνα δέσμιο του ψέματος, το οποίο έχει πολλές αποχρώσεις που μπορεί να γοητεύουν αλλά μπερδεύουν το μυαλό και τελικά το αποχαυνώνουν.

Γι’ αυτό οι Έλληνες πάντα μάχονταν για την ελευθερία. Όχι μόνο την εδαφική αλλά και την πνευματική.

Πηγή: Πυγμή

Κανονικά δεν θα έπρεπε να λέμε ο έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Τουρκία. Το σωστό είναι να λέμε πως σύσσωμο το μεσιτικό γραφείο του πρωθυπουργού θα επισκεφθεί την Τουρκία.
Κάποτε πρέπει να μάθουμε -ως υπεύθυνη και ώριμη κοινωνία- να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Δεν είναι φίλοι μας οι Τούρκοι και ούτε θέλουν το καλό μας.
Βέβαια, ούτε εμείς είμαστε φίλοι με τους Τούρκους και ούτε εμείς θέλουμε το καλό τους.
Αυτές οι φιλοφρονήσεις τα όμορφα λόγια στις μεταξύ μας σχέσεις δεν θα πω ότι είναι άχρηστα, κινδυνεύουμε όμως να τα πιστέψουμε και αυτό τα καθιστά επικίνδυνα.
Αλλά ακόμη ποιο επικίνδυνη γίνεται για την Ελλάδα αυτή η μόνιμη εμμονή μας στο δίκιο, αντί του συμφέροντος όπως πολύ ορθά πράττει η Τουρκία.

Ο Σαμαράς, όπως και όλοι οι προηγούμενοι δειλοί και δουλοπρεπείς πρωθυπουργοί της Ελλάδος, θα μεταβεί στην Τουρκία για να την γλύψει προσφέροντάς της ταυτόχρονα κομμάτια ελληνικού πλούτου, ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλο ένα επεκτατικό βήμα της Τουρκίας.

Η Τουρκία, ωμά και σε όλους τους τόνους προβάλει τα μεγαλοϊδεατικά ηγεμονικά της σχέδια, του νέο-οθωμανισμού, εις βάρος βέβαια των γειτόνων της, οι οποίοι γείτονες και πρώην υποτακτικοί της στο σύνολό τους σχεδόν -με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα- έχουν σπεύσει να ξαναμπούν -οικειοθελώς αυτήν την φορά- κάτω από την σκέπη του αφέντη τούρκου.

Η στάση της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία αποτελεί ύβρη για κάθε αξιοπρεπή κοινωνία.

Θα μου πει κάποιος, «τι; να κάνουμε πόλεμο;»
Δεν λέω να κάνουμε πόλεμο. Όμως αν είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να απεμπολούμε κυριαρχικά μας δικαιώματα, εξευτελιζόμενοι εν καιρώ ειρήνης…, ίσως τότε να είναι προτιμότερος ένας πόλεμος ο οποίος θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα με μια κάποια αξιοπρέπεια.

Και για να το κλείνουμε το θέμα, διαγράφοντας αυταπάτες και προπαγάνδες: Η Τουρκία δεν είναι δυνατή, εμείς είμαστε δειλοί και για αυτό την βλέπουμε ως δυνατή… Και το τελευταίο μήνυμα συνάδει απολύτως με το σκεπτικό των πωλητικών που διαχειρίζονται το αύριο της χώρας.

Φαιηγιάν


Παράδειγμα προς μίμηση για την πωλητική των Αθηνών και των ελληνόφωνων βο(υ)λευτών

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.

Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη. Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. Παρ’ όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της.

Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία κατά της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία. Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της σύνθεσης της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε του Τούρκους της Γαλλίας ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους πολιτιστικά και θρησκευτικά πρότυπα στην χώρα που τους φιλοξενεί, (τι μας θυμίζει αυτό)...

Ας πάρουν μερικά μαθήματα οι δικοί μας βου(ο)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν διστάζει να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές απειλές κατά της ίδιας της ζωής της.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Ενώ η χώρα μας έχει ριχτεί στον γκρεμό από μια διεφθαρμένη πολιτική κλίκα, ενώ η ελληνική κοινωνία θρηνεί σχεδόν καθημερνά τα θύματα της από αυτή την «θύελλα», ένα μεγάλο μέρος αυτής της κλίκας τον τελευταίο καιρό έχει εντείνει τις προσπάθειες αποχριστιανοποίοησης του ελληνικού κράτους, με μια επιχείρηση αποκαθήλωσης όλων των πατροπαράδοτων ορθοδόξων συμβόλων από όλες τις δημόσιες λειτουργίες.
Μάλιστα όλοι αυτοί που πνέουν μένεα κατά της Ορθοδοξίας, προβάλλουν πρότυπα δυτικών χωρών όπου ο χριστιανισμός έχει καταντήσει ένα φολκλορικό σύμβολο χωρίς καμία ουσία και οι ναοί γίνονται γυμναστήρια, μπαράκια, ακόμα και μουσουλμανικά τεμένη. Η εκστρατεία αυτή συνοδεύεται συχνά και από ένα ανθελληνικό μένος που σκοπό έχει να σβήσει όλη την ελληνική ιστορία και να διαστρεβλώσει κάθε πραγματική αλήθεια σχετικά με πρόσφατα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία μας σαν Έλληνες, σαν πρόσωπα ορθόδοξα της μιας αληθινής, καθολικής, ορθόδοξης, εκκλησίας.

Εξετάζοντας απο που προέρχεται όλη αυτή η επιχείρηση αποορθοδοξοποίησης των Ελλήνων, διακρίνουμε κάποιες κυρίες αφετηρίες όλης αυτής της εκστρατείας η οποία τελευταία έχει εντατικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Δεν θα αναφερθώ σε διάφορους αιρετικούς και αλλόδοξους γιατί αυτοί είναι εκτός του πεδίου μας. Η προσοχή μας συγκεντρώνετε στο κύριο σώμα του ελληνικού κόσμου και σε όλους αυτούς που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βαπτισμένοι, αν και μεταγενέστερα έχουν απαρνηθεί συνειδητά αυτό το βάπτισμα.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι αριστεροί με τις διάφορες διακλαδώσεις τους και οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί». Αυτοί ήταν πάντα και εκ δόγματος αντίθετοι προς κάθε θρησκεία καθώς προβάλλονται ως υλιστές. Στην ελληνική περίπτωση υπήρχε πάντα μια ιδιαιτερότητα, καθώς η ορθόδοξη παράδοση ήταν ανέκαθεν δυνατή στα λαϊκά στρώματα που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν οι αριστεροί. Έτσι παρατηρήθηκε σε κάποιες ιστορικές συγκυρίες το παράδοξο φαινόμενο αριστεροί να συμπλεύσουν με ορθόδοξα σύμβολα. Αξέχαστη είναι η γνωστή φωτογραφία του παπά του ΕΑΜ με το όπλο στο χέρι να πολεμά τους Γερμανούς κατακτητές. Στην δεκαετία του ογδόντα υπήρξε μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια σύγκλυσης της Ορθοδοξίας με τις αριστερές ιδεολογίες με πρωτεργάτη τον αξέχαστο διανοούμενο της αριστεράς και ιστορικό της Θεσσαλονίκης, τον Κωστή Μοσκώφ, ενώ και ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δει τότε με θετικό μάτι αυτή την κίνηση. Σήμερα δυστυχώς οι λεγόμενοι αριστεροί είναι πιο στενοκέφαλοι και από τους κλασικούς σταλινικούς. Πολεμάνε με λύσσα κάθε ορθόδοξη παρουσία φτάνοντας σε παράλογες απαιτήσεις όπως φορολογία των ορθοδόξων χριστιανών κ.α. Βουλευτές αριστερών κομμάτων, όπως η γνωστή «κυρία του συνωστισμού», ασχολούνται συνεχώς λες και έχουν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα της κρίσης με το πώς θα κατεβάσουν τις εικόνες από τα δικαστήρια και τα σχολεία και το πώς θα καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών.

Η δεύτερη κατηγορία προέρχεται απο τον αντίθετο πόλο. Είναι αυτοί που αυτοαποκαλούνται νέοφιλελεύθεροι και εκ θέσεως άθεοι. Είναι οπαδοί μιας χρηματιστηριακής «δημοκρατίας», όπου οι δημοκρατικές αρχές έχουν αξία μόνο όταν λειτουργούν στην υπηρεσία ενός άτεγκου κεφαλαιοκρατικού κατεστημένου. Αυτή η κατηγορία ασπάζεται όλα τα συστατικά του σύγχρονου δυτικού καταναλωτικού πολιτισμού που έχει δημιουργήσει όλες τις σύγχρονες ψυχασθένειες της καταρρέουσας δυτικής κοινωνίας. Και αυτή η κατηγορία μετέχει στην εκστρατεία αφανισμού του ορθόδοξου συναισθήματος των Ελλήνων.

Στην εκστρατεία αυτή μετέχει ενεργά και το ελληνικό τηλεοπτικό κατεστημένο που απο την δεκαετία του ενενήντα, όταν αφέθηκε ελεύθερο και ασύδοτο, χρησιμοποίησε όλη την δύναμη του που του έδινε η ζωντανή εικόνα για να διαστρέψει κάθε ιστορική παράδοση και να πλάσει ένα πρότυπο νεοέλληνα που τα ιδανικά του είναι ο εύκολος και χωρίς κόπο πλουτισμός, αδιαφορώντας για κάθε ηθική ή ακόμα και νομική συνέπεια, η εκπόρνευση της νεολαίας και η διακομωδόμηση κάθε εθνικού και ορθόδοξου φρονήματος, το οποίο μάλιστα καταδικάζεται σαν…φασισμός και άλλες έξυπνες «ετικέτες».

Υπάρχει όμως και ένα άλλο αντιορθοδοξο μέτωπο που προέρχεται δυστυχώς μέσα από τους ίδιους κόλπους της ορθόδοξης εκκλησίας. Είναι όλοι αυτοί οι ρασοφόροι ιεράρχες που χάριν κάποιας πάλι «προοδευτικότητας» και παρεξηγημένης ανεκτικότητας, πρεσβεύουν ουνιτικές απόψεις, παίρνουν μέρος σε συλλειτουργίες με αιρετικούς, ακόμα και με αλλόδοξους, παραβιάζοντας έτσι όλους τους κανόνες της Ορθοδοξίας και των Συνόδων. Εδώ σημαντικός είναι ο ρόλος της ιεραρχίας, η οποία δεν έχει ανταποκριθεί στις μεγάλες της ευθύνες σε αυτό το σημαντικό θέμα. Η Ορθοδοξία δεν συμβιβάζεται, δεν εκσυγχρονίζεται, ούτε έχει ανάγκη από «προοδευτικότητα» γιατί είναι πέραν από αυτές τις στενές ανθρωπινές αντιλήψεις και καλύπτει διαχρονικά την ανθρώπινη εξέλιξη και κυρίως τα βασικά ανθρώπινα ερωτήματα.

Όλος αυτός ο ανελέητος πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας αναμένεται να κορυφωθεί. Για τους νεοταξικούς ιθύνοντες δεν πρέπει να επαναληφθεί το παράδειγμα της πτώσης του Βυζαντίου όπου η Ορθοδοξία επέζησε. Το σχέδιο είναι παράλληλα με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας, να δοθεί και το τελικό χτύπημα στην ορθόδοξη ελληνική ταυτότητα έτσι ώστε οι νεοέλληνες να καταντήσουν «προβατάκια επί σφαγή» και η χώρα αύτη που κάποτε άνθισε και μεγαλούργησε ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός να αποτελέσει ένα τουριστικό μνημείο χωρίς μάλιστα και πολλές αξιώσεις επισκεψημότητας. Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε απομεινάρια ενός θρησκευτικού Μεσαίωνα που… εμποδίζει την «πρόοδο» της χώρας. Πως ότι ιερό και όσιο μας το παραδώσαν οι προγονοί μας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα «σπασμένο βάζο» που τα συντρίμμια του είναι για τα σκουπίδια. Έχουν τόσο πολύ παρασυρθεί από το μένος τους κατά τη Ορθοδοξίας, που φτάνουν στο σημείο να θέλουν να μας επιβάλλουν να πιστέψουμε ότι «πρόοδος» είναι η… ομοφυλοφιλία, το εύκολο διαζύγιο, η ανοχή της μοιχείας, η αποδοχή της ευδαιμονισμού ως ανθρώπινου δικαιώματος, η αποδοχή των εκτρώσεων σαν μια φυσιολογική πράξη, ακόμα και η γενετική επέμβαση με το έλεγχο πριν από την γέννηση. Και για να εμφανίζονται και ανεκτικοί, μας λένε ότι αν η εκκλησία επιθυμεί να έχει κάποια αξιοπιστία όσον αφορά τη «προοδευτικότητα» της, θα πρέπει να απομακρυνθεί από τα παλιά αναχρονιστικά της πρότυπα και να αποδεχτεί ότι αρρωστημένο και διεστραμμένο σαν…φυσιολογικό, άσχετα αν παραβιάζονται ακόμα και οι στοιχειώδεις νόμοι της φύσεως και παράλληλα ότι παραδοσιακό και φυσιολογικό σαν… αναχρονιστικό και ξεπερασμένο. Άλλωστε, όπως πρεσβεύουν, το φυσιολογικό δεν είναι τίποτα παραπάνω από… μια υποκειμενική αντίληψη.

Ετερόκλητοι παράγοντες συγκλείνουν σε μια κοινή γραμμή εξόντωσης της ελληνικής ορθόδοξης ταυτότητας και απάλειψης κάθε ίχνους και παρουσίας αυτού που μας εμψύχωσε και μας κράτησε εν ζωή χιλιετίες ιστορίας και αγώνων γιατί η Ορθοδοξία είναι το τελευταίο προπύργιο αυτής της χώρας που ακόμα δεν έχει καταστραφεί από το νεοταξικό καταστημένο τους. Γι’ αυτό και ακόμα την υπολογίζουν σοβαρά και γι’ αυτό «τρίβουν τα χέρια τους» που στην κεφαλή της ιεραρχίας βρίσκεται ότι πιο βολικό θα ήθελαν για αυτή την συγκυρία της εθνική μας συμφοράς. Αλλά ως πότε;

Η σημερινή Ελλάδα περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Η κρίση αυτή είναι οικονομική, πολιτική, εθνική, κοινωνική και γίνεται και θρησκευτική. Αυτοί που μας οδήγησαν εδώ, αυτοί που έφεραν την εθνική καταστροφή, αντί να προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που συσσώρευσαν τώρα θέλουν να μας αποτελειώσουν βάζοντας στο στόχαστρο τους και την ελληνική Ορθοδοξία.

Αλλά όπως είπε και ο αξέχαστος παππούλης, ο πάτερ Παΐσιος, «Σήμερα οι φίλοι μας θέλουν να μας τσαλακώσουν λίγο και οι εχθροί μας να μας ξεσκίσουν. Δεν πειράζει όμως. Έχουν οι άνθρωποι τα σχέδια τους. Έχει και ο Θεός τα δικά Του»


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι ο σιωνισμός ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ήταν επιβλαβής και προσβλητικός. «Όπως και στην περίπτωση του σιωνισμού, του αντισημιτισμού και του φασισμού, είναι πλέον αναπόφευκτο να θεωρήσουμε την ισλαμοφοβία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Ερντογάν στο 5οΦόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών που οργάνωσε στη Βιέννη ο ΟΗΕ για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις θρησκείες και τους λαούς.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν είπε πως άκουσε την ομιλία του Ερντογάν μέσω αυτόματης μετάφρασης. «Αν τα σχόλια για τον σιωνισμό έχουν μεταφραστεί σωστά, τότε δεν είναι μόνο λανθασμένα, αλλά αντιβαίνουν στις αρχές που πρεσβεύει η Συμμαχία των Πολιτισμών» υπογράμμισε.  «Ο ΓΓ θεωρεί ατυχή τα σχόλια αυτά που είναι επιβλαβή και προκαλούν διχόνοια και μάλιστα στη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ως θέμα την υπεύθυνη ηγεσία» επισήμανε ο εκπρόσωπος. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον τούρκο ομόλογό του για «σκοτεινές και αναληθείς δηλώσεις».

Στην Άγκυρα μεταβαίνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, την ώρα που οι ΗΠΑ εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ταυτίζοντας το Σιωνισμό με την διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Όπως τόνισε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος η δηλώσεις είναι «ιδιαίτερα προσβλητικές» και «διαβρώνουν» τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.
«Αυτό ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό, ειλικρινά, το να αποκαλείται ο Σιωνισμός έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα. «Έχει πράγματι διαβρωτικές συνέπειες» στις διμερείς σχέσεις, συνέχισε. «Προφανώς, διαφωνούμε βαθιά με αυτή την άποψη».
«Είμαι βέβαιος ότι ο υπουργός (σ.σ. Εξωτερικών) θα εκφράσει με σαφήνεια το πόσο θορυβήθηκε όταν άκουσε την δήλωση αυτή», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.
Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως όμως θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε το γιατί ο τούρκος πρωθυπουργός προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις; Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν "εκδηλώνει" τον "αντισημιτισμό" του. Όμως, με δεδομένο ότι ποτέ -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- δεν έχει υπάρξει δήλωση τούρκου αξιωματούχου που να μην είναι προμελετημένη, ίσως θα έπρεπε να μην μένουμε στις δηλώσεις και στην εικόνα που αυτές σχηματίζουν, τη στιγμή που οι γνώστες της τουρκικής πολιτικής κατανοούν απόλυτα πως υπάρχει σκόπευση πολύ συγκεκριμένη και, κυρίως, με βραχυπρόθεσμες γεωπολιτικές (και όχι μόνο) εξελίξεις. Ειδικοί αναλυτές, μάλιστα, αναγνωρίζουν πως κ. Ερντογάν προσπαθεί -για μία ακόμη φορά- να γίνει ο εκπρόσωπος του διεθνούς ισλάμ, εν όψει πολύ σημαντικών εξελίξεων σε μία ή περισσότερες ισλαμικές χώρες...

To Βarbaros Hayrettin Paşa (πρώην Polarcus Samur) βάφτηκε με τα χρώματα της ΤΡΑΟ και ετοιμάζεται για έρευνες στο Αιγαίο

Στις 27 Απριλίου του 2012 και ενόσω η Ελλάδα βρίσκεται λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές, η Αγκυρα δημοσιεύει αιφνιδιαστικά στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων που εκχωρούνται στην τουρκική εταιρεία πετρελαίου και περιλαμβάνουν μεγάλες περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανατολικά της Ρόδου, της Καρπάθου και νοτίως του Καστελλόριζου. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η Τουρκία στις διεκδικήσεις της περιλαμβάνει την περιοχή νότια της Κρήτης, για την οποία όπως έχει αποκαλύψει η Καθημερινή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η ισραηλινή εταιρεία Delek Group. To ενδιαφέρον της ισραηλινής εταιρείας εστιάζεται σε ένα οικόπεδο στη θαλάσσια περιοχή κοντά ή πάνω στη γραμμή που συνορεύουν η ελληνική και η αιγυπτιακή ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη). Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης η Ελλάδα διαμαρτύρεται στις τουρκικές αρχές και πριν από λίγες ημέρες το ΥΠΕΞ καταθέτει ρηματική διακοίνωση στα Ην. Εθνη καταγγέλλοντας την προκήρυξη οικοπέδων. Η Τουρκία διαχρονικά δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της για τη συγκεκριμένη περιοχή. Από το 1974 που έβγαλε τον πρώτο χάρτη με διεκδικήσεις στο Αιγαίο είχε συμπεριλάβει και ένα μικρό κομμάτι κάτω από τη Ρόδο.

To 2001 οι Τούρκοι ετοιμάστηκαν να βγάλουν το σεισμικό σκάφος «Πίρι Ρέις» να κάνει έρευνες ακριβώς στην περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελλόριζου. Είχαν εκδώσει και οδηγία προς ναυτιλλομένους ως προς το πού θα γίνει η έρευνα. Η έξοδος του σκάφους σταμάτησε και η κρίση έληξε μετά από συνεννόηση Παπανδρέου και Τζεμ. Το 2011 όμως το «Πίρι Ρέις» πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή. Η Ελλάδα γνωρίζει μόνο την πορεία του πλοίου αλλά δεν έχει μάθει τα αποτελέσματα της έρευνας. Την περιοχή, ωστόσο, νότια από το Καστελλόριζο έχει ερευνήσει και η μεγάλη νορβηγική εταιρεία σεισμικών TGS το 2001 με 2002. Δεν είναι γνωστό αν η εταιρεία πήρε εντολές να πραγματοποιήσει την έρευνα ή ενήργησε μόνη της, αλλά τα δικά της αποτελέσματα των ερευνών έχουν γίνει γνωστά. Σύμφωνα με αυτά η περιοχή παρουσιάζει ενδιαφέρουσες δομές για ύπαρξη υδρογονανθράκων.

Η Τουρκία με τους χάρτες που δημοσίευσε τον Απρίλιο διεκδικεί και τα οικόπεδα 4, 5 και 6 της Κύπρου, τα οποία ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία έχει χωρίσει προς έρευνα. Οταν η άλλη νορβηγική εταιρεία η PGS, που μόλις ολοκλήρωσε και τα σεισμικά στην Ελλάδα, πραγματοποιούσε το 2008 σεισμικές έρευνες στα ανοιχτά της Κύπρου είχε δεχτεί παρενοχλήσεις από τουρκικά μαχητικά και πλοία που πλησίαζαν το νορβηγικό σκάφος και φώναζαν ακόμα και με τηλεβόες να σταματήσει η έρευνα. Με τις κινήσεις αυτές η Αγκυρα καταφέρνει να στείλει το μήνυμα προς τις ξένες πετραλαϊκές εταιρείες πως η περιοχή είναι αμφισβητούμενη και έτσι, μετά το Αιγαίο, παγώνει και τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει ο επίκουρος καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αγγελος Συρίγος. 

«Ο χρόνος έχει σταματήσει στο Αιγαίο το 1974 και σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και στόχος της είναι να κάνει το ίδιο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συνομιλίες

Την ίδια στιγμή και ενόσω η Ελλάδα συνεχίζει τις συνομιλίες με την Αίγυπτο και τη Λιβύη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, Τούρκος ναύαρχος δημοσίευσε τον Μάρτιο του 2012 έγγραφο σε γνωστό think tank της χώρας του, όπου εξηγεί ποιες πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις της Λιβύης και της Αιγύπτου ως προς την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα. Η Τουρκία αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του συμπλέγματος των νησιών του Καστελλόριζου σε θάλασσα και ΑΟΖ και θεωρεί ότι η θάλασσα της Ελλάδας δεν ενώνεται με της Κύπρου, αλλά αντίθετα ενώνονται η τουρκική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή. Μετά το «Χόρα», το «Σισμίκ» και τελευταίο το «Πίρι Ρέις» που διέθετε παλιά τεχνολογία, η Τουρκία αγόρασε ένα σύγχρονο νορβηγικό σκάφος δίνοντάς του το όνομα «Μπαρμπαρόσα», του γνωστού πειρατή για τους Ελληνες και ναυάρχου για τους Τούρκους, και ανακοίνωσε ότι ξεκινάει σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο τον Μάρτιο.

Καθημερινή


Πηγή: Strategy Reports 


Αρνητική έκπληξη και υποτιμητικά σχόλια προκάλεσαν στις πρωτεύουσες της κεντρικής Ευρώπης και στο Βερολίνο η ψήφος και οι επιλογές των Ιταλών στις εκλογές της Κυριακής. Η αντίληψη ότι κάποιοι τεχνοκράτες με λούσο, διεθνή καριέρα και απόλυτη ταύτιση με τις τράπεζες θα γίνουν αποδεκτοί ως πολιτικοί διαχειριστές και εθνικοί κυβερνήτες από τους λαούς, μέσα από τα υπολείμματα της δημοκρατικής λειτουργίας, στην Ευρώπη του ευρώ πέφτει στο κενό. Ο Μάριο Μόντι απορρίφθηκε μετά βαΐων και κλάδων από τους γείτονες. Το ίδιο θα συνέβαινε αν, για παράδειγμα, στην Ελλάδα προχωρούσε το επονομαζόμενο «κόμμα Παπαδήμου».

Η γκρίζα, μερκαντιλιστικού χαρακτήρα Ευρώπη του ευρώ, για να λειτουργεί στο πλέον αποτυχημένο πείραμα της νεότερης Ιστορίας της ανθρωπότητας, χρειάζεται στην επικράτειά της κεντρώες κυβερνήσεις και, υπό την έννοια αυτή, τραπεζίτες στην εξουσία και λαούς πρόθυμους να υπηρετήσουν την εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό τους. 
Η κουλτούρα της ένωσης που βασίστηκε στο Μάαστριχτ και αποτέλεσε τη βασική επιλογή μια άδικης και ανιστόρητης διεθνούς κοινωνίας, που είδε το μέλλον στη βάση ενός Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, που δεν είναι τίποτα διαφορετικό από μια αναδόμηση της αποικιοκρατικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών της αγγλικής αποικιοκρατίας του παρελθόντος, προσβλέπει στη μετριοπάθεια της ενσωμάτωσης. Της απάλειψης των διακρίσεων και των αντιθέσεων. Δεκάδες δισεκατομμύρια έχουν ξοδευτεί τα τελευταία 30 χρόνια για να εμπεδωθεί μια γενική αντίληψη ομοιομορφίας που παραγράφει τα έθνη, τις ιδεολογίες, τα σύμβολα της καταγωγής, την αίσθηση της φυλής και της Ιστορίας, τις συγκρούσεις με παράδοση που συγκροτούν εθνικούς στρατούς, την πολιτική ως κοινωνική διεργασία και διπλωματική στρατηγική. 
Κάποιοι πολύ χυδαίοι για να διοικήσουν τον κόσμο και πολύ κυνικοί για να γίνουν ανεκτοί από τους λαούς, στο τέλος του κομμουνισμού και της ζώνης του υπαρκτού σοσιαλισμού, σκέφτηκαν και προώθησαν στην Ευρώπη τη νέα γερμανοκρατία με πρώτη καγκελάριο την Α. Μέρκελ. Ενα μείγμα τραπεζικοκεντρικού και μονοδιάστατου καπιταλισμού, μιας μαθηματικά υπολογισμένης, ανελεύθερης δημοσιονομικής ορθοδοξίας της μη ευημερίας, μια καθόλου δημοκρατική συγκρότηση πληθυσμών και περιοχών στη δομή ενός νομίσματος χωρίς ιδεολογία αλλά και πρακτική εφαρμογή στη βάση της πολιτικής οικονομίας. Είναι γνωστό ιστορικά ότι οι τραπεζίτες δεν είναι κατάλληλοι να κάνουν πολιτική. Οπως επίσης ότι η γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, που έχει πάντοτε πίσω της τραπεζίτες, μόνο πόνο, δάκρυα και θάνατο έφερε.

Στην παρούσα φάση, με άξονα τις χώρες του Νότου, όπου την πρωτοπορία έχουν Ελληνες και Ιταλοί πολίτες-ψηφοφόροι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι Ισπανοί και Πορτογάλοι δεν συμβάλλουν στις εξελίξεις, μόλις δίδεται ευχέρεια εκδηλώνουν με την ψήφο τους και τις διαμαρτυρίες τη θέλησή τους να ανατρέψουν τα δεδομένα της μεταψυχροπολεμικής αυτής Ευρώπης του πολιτικού κέντρου και της τραπεζικής δεσποτείας. Επιζητούν με τρόπο μη αναστρέψιμο, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής και μη ολοκληρωμένο, τη διάσπαση της αντιευρωπαϊκής στην ουσία ένωσης του ευρώ.

Η ύβρις των αρχιτεκτόνων αυτού του αδιάφορου, αντιπαραγωγικού, μονοπωλιακού, πέραν κάθε λογικής νομίσματος έγκειται στο ότι θέλησαν να μιμηθούν τους «πατέρες» του αμερικανικού έθνους και το δολάριο της ιδιωτικής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Προσέγγισαν έτσι το μέλλον στη βάση της συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού έθνους, ανύπαρκτου, μέσω της διάλυσης των ευρωπαϊκών ιστορικών εθνών και την εμπέδωση ενός «ηθικού πλεονεκτήματος», στην προτεσταντική αντίληψη για τη ζωή και τον κόσμο, που περιφρονεί τον άνθρωπο, την κουλτούρα και την πολιτική και εμπεδώνει τον νόμο και την τάξη του Ράιχ. Ετσι όπως αυτό έφτασε στην κορύφωση του δογματισμού του με τα στρατόπεδα εργασίας και τη βιομηχανικού τύπου απάλειψη της ζωής, προκειμένου να πετύχει καθαρότητα και προοπτική.

Ελληνες και Ιταλοί οι κληρονόμοι των αρχέτυπων πολιτισμών της Δύσης και της Ευρώπης, τα δύο κύρια ρεύματα της χριστιανικής κοσμοαντίληψης, οι μέτοχοι της παγκόσμιας διακυβέρνησης πρώτα με τον Μέγα Αλέξανδρο και μετά με τη Ρώμη οφείλουν να σταθούν στο επίκεντρο για μια παγκόσμια ανατροπή της «Βαστίλης» του ευρώ. Την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή επανάσταση του 21ου αιώνα.  • Δραματικό μήνυμα Σαμαρά προς Βερολίνο και Βρυξέλλες για να μην επιμείνουν σε νέα μέτρα και απολύσεις 
  • Οι ΗΠΑ προβλέπουν κοινωνική αναταραχή και πτώση της κυβέρνησης
Σε πλήρες αδιέξοδο έχει περιέλθει ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και η τρικομματική κυβέρνηση. Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την εκταμίευση της πρώτης δόσης περίμεναν δύο πράγματα.1ον. Να βελτιωθεί το κλίμα στην οικονομία, να δημιουργηθούν συνθήκες ανάκαμψης και ενίσχυσης της ρευστότητας.
2ον. Να χαλαρώσει η πίεση των δανειστών προκειμένου να μπορέσει να βγει το δύσκολο 2013 και η περίοδος μέχρι τις γερμανικές εκλογές, χωρίς αναταράξεις.

Δεν συνέβη τίποτα από τα δύο.

Η τριετία που πέρασε οδήγησε σταδιακά στην κατάρρευση της οικονομίας και στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών. Με την πολιτική που ασκείται, είναι απίθανο να υπάρξει ανάκαμψη, ενώ οι Έλληνες εξαθλιώνονται. Ο Πρωθυπουργός είχε υποτιμήσει αυτά τα δεδομένα και τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά, το Βερολίνο δείχνει να βιάζεται. Θέλει να τα τελειώσει όλα και πολύ γρήγορα αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Τόσο απέναντι στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία όσο και για τις συνέπειες απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση.
Θέλουν να πάρουν ό,τι και όσα μπορούν, να βάλουν χέρι στα ασημικά της χώρας, να συμμετέχουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων, να εξασφαλίσουν την αποπληρωμή κάποιων ομολόγων με κάθε τίμημα. Έστω και αν αυτό επιφέρει απολύσεις, νέα μέτρα και νέα μείωση του κατώτερου μισθού.

Οι Γερμανοί βιάζονται για δύο λόγους.
Ο ένας είναι ότι αντιλαμβάνονται ότι ο Ευρωπαϊκός νότος , αργά ή γρήγορα, θα εξεγερθεί και μαζί του θα συμπαρασύρει και τη Γαλλία.
Ο δεύτερος είναι ότι φοβούνται την παρέμβαση των ΗΠΑ, θέλουν να περιχαρακώσουν τα συμφέροντά τους, να αρπάξουν ότι μπορούν πριν συμβεί αυτό.
Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Έχει ήδη απευθύνει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ένα δραματικό μήνυμα προς την κ. Μέρκελ. Ζητά να μην απαιτηθούν νέα μέτρα, να αποφευχθούν οι απολύσεις στο δημόσιο και η νέα μείωση του κατώτερου μισθού. Διαφορετικά επισημαίνει ότι η κυβέρνησή του δεν θα μπορέσει να σταθεί, θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη και η εξουσία θα περάσει σε αντιευρωπαϊκές δυνάμεις.

Κορυφαίοι παράγοντες στην Ουάσιγκτον, έχοντας άριστη πληροφόρηση για τα ελληνικά πράγματα, θεωρούν ότι η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και εξαθλίωσης των πολιτών θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή και στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.
Τον ίδιο φόβο εξέφρασε, μόλις χθες και το Spiegel, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να πέσει ξαφνικά, όπως συνέβη και με την κυβέρνηση στη Βουλγαρία.

Η έννοια της μεταρρύθμισης όταν εμπεριέχει κάτι κοινωνικά ωφέλιμο τότε και μόνον τότε είναι ευρέως αποδεκτή.
Η χώρα «σώθηκε» -κατά δήλωση Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, αφού ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει εκλείψει- και μένει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση, ειδάλλως θα χρειαστεί πάλι νέα «διάσωση».

Η εντεινόμενη επίθεση όμως στην ακίνητη περιουσία --μέχρι δήμευσης- για την εξεύρεση 3,2 δις ευρώ, που λείπουν από τα κρατικά ταμεία εκτός από παράλογη είναι και ανήθικη και δεν είναι μεταρρύθμιση, όταν μάλιστα την ίδια ώρα με απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης μειώνονται μισθοί και συντάξεις.

Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν φόρους και δόσεις αφού πλήττονται από την ανεργία, από τις περικοπές και τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και που μαζί τους καταργούνται ή αυτόματα αφαιρούνται βίαια αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία είναι παράλογη και για ένα επί πλέον λόγο. Εάν αποφασίσει κανείς να πουλήσει όσο-όσο, δεδομένης της διατήρησης των αντικειμενικών αξιών στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν πριν από τρία χρόνια, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση-, δεν θα βρει αγοραστές. Άρα είσπραξη φόρων μέσω αγοραπωλησιών και πάλι δεν επιτυγχάνεται. Όπως δεν θα επιτευχθεί είσπραξη φόρων και από ιδιοκτήτες που έχουν υποθηκεύσει και χρωστούν το ακίνητο τους στην τράπεζα, αφού τους επιβάλλεται να πληρώσουν τρεις φορές την πραγματική τους αξία, λόγω της φούσκας των ακινήτων, «καπέλο» λόγω ληστρικών τραπεζικών επιτοκίων, «καπέλο» λόγω της φορολόγησης. Που θα τα βρουν;

Η επίθεση είναι και ανήθικη, διότι δεν αφήνει στον ιδιοκτήτη κανένα περιθώριο επιλογής, πέραν της υποχρεωτικής εκχώρησης της περιουσίας του στις τράπεζες ή στο Δημόσιο.

Οι Έλληνες πολίτες έντρομοι αναρωτιούνται, τι είδους μεταρρύθμιση είναι αυτή που θα αυξήσει τον αριθμό των αστέγων και θα προσφέρει σε κράτος και τράπεζες άδεια ακίνητα;
Όλα αυτά για κάποιους είναι αδιάφορα μπροστά στο μεγάλο στόχο, για μια μεγάλη Γερμανία.

Τι κι αν στην χώρα μας ματώνουμε, τι κι αν το μέλλον μας (έως το Σεπτέμβριο) φαντάζει ζοφερό, τι και αν παλεύουμε για να επιβιώσουμε... Οι εκπρόσωποι των δανειστών στη χώρα δεν νοιάζονται . . . προχωρούν σε κατασχέσεις και σε μία ανήθικη σχεδιασμένη δήμευση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.

Όμως οι Έλληνες δεν θα μείνουν σιωπηλοί για να μην χάσει τις Γερμανικές εκλογές η «φίλη» του Πρωθυπουργού, δεν θα γίνουν οι κομματάρχες της κ. Μέρκελ... θα υπερασπιστούν το σπίτι και τις οικογένειές τους.

Εάν ο κ. Σαμαράς έχει διαλέξει το ρόλο αυτό, έ τότε είναι για λύπηση...

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι «διάκονος και υπηρέτης» αλλά μόνον του λαού του...