Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Φεβ 2013

Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
«Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να υποδουλώσεις ένα έθνος: με το σπαθί ή με το χρέος» John Adams (1735-1826), 2ος Πρόεδρος ΗΠΑ
Χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο, η Κυβέρνηση Σαμαρά αγωνίζεται με κάθε μέσο να «εφαρμόσει» κατά γράμμα τις εντολές των «κατακτητών-δανειστών» της πατρίδας μας. Αγωνίζεται με κάθε μέσο να μας πείσει ότι ΔΕΝ έκανε λάθος το ΔΝΤ στις επιλογές του (ας το ομολογούν οι εκπρόσωποί του, αυτοί δεν ξέρουν).

Επιλογές που διαμόρφωσαν τα επώδυνα, καταστροφικά, απάνθρωπα και μη ρεαλιστικά μέτρα τα οποία εξαθλίωσαν την ελληνική κοινωνία και αποδεδειγμένα διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, αποφασίστηκαν από τους κατακτητές και εφαρμόστηκαν κατά γράμμα και χωρίς αντίλογο από τους Έλληνες Κυβερνήτες.

Ακόμα και αν οποιοσδήποτε αφελώς ή καλοπροαίρετα ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ψήγματα ελπίδας για πρόοδο και ανάπτυξη, διαψεύδεται « πανηγυρικά» από μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να ενταχθεί στην εικονική πραγματικότητα που χτίζει μεθοδικά αλλά χονδροειδώς το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Έλλειμμα εσόδων από ΦΠΑ και λοιπούς φόρους ενώ σήμερα ανακοινώνεται ότι 2,5 εκατ. φορολογούμενοι θα λάβουν απειλητική επιστολή από τις εφορίες, για να προσέλθουν και να «πληρώσουν» τα οφειλόμενα . Όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι που θα ειδοποιηθούν ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ να είναι συνεπείς στις εξωπραγματικές απαιτήσεις που επάλληλα επιπίπτουν πάνω στους ίδιους «νοικοκύρηδες», μέχρι πρόσφατα συνεπείς φορολογούμενους που όμως τώρα πια προφανώς ΔΕΝ μπορούν να πληρώσουν περισσότερα από όσα εισπράττουν.
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

Δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η επιμονή των κατακτητών (τρόικα εξωτερικού) και η αποδοχή της Κυβέρνησης (τρόικα εσωτερικού), στρέφεται ευθέως και στοχευμένα στα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του μεσαίου νοικοκύρη, έξω από τους μισθούς και τις συντάξεις, στις καταθέσεις και στα κάθε είδους ακίνητα και αυτοκίνητα. Με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, της φοροκλοπής και της φοροαπάτης, (που αδυνατεί ή δεν επιθυμεί η Κυβέρνηση να πατάξει και παραμένει περήφανα ανέγγιχτη), διαμόρφωσε κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο με «άνοιγμα λογαριασμών, κατάσχεση-απαλλοτρίωση μισθών και συντάξεων και κατάσχεση- εκποίηση κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων για τους μεσαίους νοικοκύρηδες, πολίτες που για χρόνια ήταν φορολογικά άψογοι, συνειδητά ή «θέλοντας και μη» αφού ως μισθωτοί ή συνταξιούχοι δεν μπορούσαν να κρύβουν ή να φοροαποφεύγουν (φυσικά για φοροκλοπή ούτε λόγος).

Οι «Κατοχικές Κυβερνήσεις» λοιπόν (μετά το 2010, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, και Αντ. Σαμαρά) με πρόσχημα τους «γνωστούς-αγνώστους», φοροαπατεώνες, φοροκλέφτες, φοροφυγάδες και φοροαποφεύγοντες, επέβαλε μέτρα κατοχικά-φασιστικά, (ο κος Ευάγ. Βενιζέλος καυχιέται ότι νομοθέτησε αυτές τις βίαιες αποκαλύψεις και κρατικές δράσεις), επί δικαίων και αδίκων ή μάλλον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους νομοταγείς νοικοκύρηδες πολίτες. Συγχρόνως επέβαλε φόρους αμέτρητους αριθμητικά και αβάσταχτους ποσοτικά για τους Έλληνες, (καλά εξαίρεσε ως αφορολόγητα τα εισοδήματα των Βουλευτών αλλά …κρύβε λόγια, στηρίζουν την κατοχική Κυβέρνηση οι άνθρωποι).

Έτσι λοιπόν, αντί να αγγίξει έστω και κατά κεραία την κραυγαλέα φοροδιαφυγή- φοροαποφυγή- φοροκλοπή- φοροαπάτη, προχωρά λεβέντικα στην απαλλοτρίωση της περιουσίας του μέσου νοικοκύρη, νομοταγή πολίτη.
Θα του «αρπάξει» με τη βία, (ναι, αυτή είναι «κρατική βία» από αυτή που επιτρέπουν πανηγυρικά οι γνωστοί Βουλευτές –πολιτικοί Καραγκιόζηδες, όψιμοι διαφημιστές της πολιτικής του Σαμαρά και ντελάληδες της «κατοχής» και των βιβλίων), θα του αρπάξουν τα λίγα ή πολλά περιουσιακά στοιχεία (το σπίτι-το αυτοκίνητο-τις καταθέσεις-τον μισθό ή την σύνταξη), για να τον σπρώξουν στην πιο βαθιά εξαθλίωση (και δυστυχώς για αρκετούς δυστυχείς, αδύναμους χαρακτήρες στην αυτοκτονία).Του υπενθυμίζουν καθημερινά ότι η κατοχική Κυβέρνηση του παρέχει «συσσίτια» της Εκκλησίας αλλά επί τέλους υπάρχουν ακόμα «τρόφιμα» στους «σκουπιδοτενεκέδες» όπου οι νοικοκύρηδες μπορούν «αφού πληρώνουν τους φόρους» να …τρέφονται υγιεινά!!

Κρίμα που παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Κυβέρνηση της τρόικα, που κατάργησε την Βουλή και τους Βουλευτές από την εξουσία, υπό την προϋπόθεση να «ψηφίζουν» χωρίς να μιλάνε και με αντάλλαγμα να διατηρήσουν τα σκανδαλώδη προνόμιά τους και να επιβεβαιώνουν (ψηφίζουν) πανηγυρικά και σιωπηρά τις εντολές και τις αποφάσεις των κατακτητών, με επίφαση Νόμου, ως Νομοθετικά Διατάγματα «μόνου Άρθρου»!!!

Η Κυβέρνηση Σαμαρά ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ αλλά υπακούει στις εντολές των κατακτητών, των εκπροσώπων τους στην Κυβέρνηση (λέγε με Στουρνάρα κλπ) και των μηχανισμών εποπτείας (τεχνικής βοήθειας) στα Υπουργεία.

Ο απλός ταπεινός νοικοκύρης-πολίτης, που δεν είναι ήρωας μιας Εθνικής Αντίστασης, περιμένει υπομονετικά να πετάξει ηρωικά και ειρηνικά την ξενοκίνητη κατοχή που του επιβλήθηκε με την οικονομική βία, το χρέος!!!

Ελπίδα του νοικοκύρη να πληρώσουν, να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει οι ψευτοΚυβερνήτες αυτού του τόπου όταν θα «σωθεί» και ο λαός και οι Έλληνες, όχι μόνο η Ελλάδα. Αυτή την σώζουν εργολαβικά οι πολιτικοί μας της κατοχικής εξουσίας.


Του Ευάγγελου Ντούσικου
Security Manager L III BTech,
Master Anti-Terrorism Specialist,
Master Firearms Instructor

Κι εκεί που η μέρα φάνταζε να κυλά ήρεμα χωρίς γαυγίσματα, πορείες απεργίες ή/και τρομοκρατίες, βρίσκομαι κάπου στο Νέο Ψυχικό μεσημεράκι, αραχτός, πίνοντας τον φραπέ με τις 42 ζάχαρες αλά Χάρρυ Κλυν, χαζεύοντας αμέριμνος τις όμορφες κυρίες και δεσποινίδες της καλής κοινωνίας. Βαστώντας το απαραίτητο I Phone ανά χείρας ώστε να ενημερώνομαι γενικά (τεχνολογία γαρ και Wi Fi), ξαφνικά διαβάζω την «είδηση» σε πάρα πολύ γνωστή ειδησεογραφική σελίδα και αναφωνώ (εσωτερικά μην ρεζιλευτώ): “Τι… λέει ο άνθρωπος!!! Και με την… βούλα μάλιστα!!!” 

Μόλις είχα διαβάσει την σχετική «καταγγελία» - ερώτηση στην Βουλή και με την σφραγίδα-«βούλα» του πρώην δημοσιογράφου, πρώην Δημάρχου και νυν Βουλευτή κ. Αργύρη Ντινόπουλου με τον πηχιαίο τίτλο (μάλλον μαρκίζα λούνα παρκ) ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ. Κι έτσι θα ‘ταν ήρωας στον κόσμο αν η «βαβούρα» δεν γινόταν για τους πολύπαθους έλληνες άνεργους και τον επαγγελματικό κλάδο της Ασφάλειας, κατά κόσμον σεκιούριτι.
Ενδιαφέρον… Βρήκα τρόπο να πρήξω το ραντεβού που περιμένω αν και γνωρίζω ήδη τι με περιμένει… γραπτά…

Εξαρχής τονίζω πως όποιος μη σχετικός με τον κλάδο το διαβάσει θα μπερδευτεί και θα δώσει τα συγχαρητήρια στον «Άγιο Σώστη» βουλευτή που μάχεται να βρει εργασία στους έλληνες άνευ «κρατικών χαρατσιών», αν και στην αλήθεια πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα τα οποία θα αναλύσουμε εν συνεχεία και απλά τεκμηριώνεται γιατί αρχικά τον ονομάζουμε ως «βουλευτή». Έχει και συνέχεια…
Η ουσία της καταγγελίας εναντίον προς τον Υ.ΠΡΟ.ΠΟ κ. Νίκο Δένδια (και γιατί όχι και στο Υπ. Παιδείας και τους υπόλοιπους οργανισμούς που εμπλέκονται; ΔΕΝ γνωρίζετε την διαδικασία;) με τρόπο τέτοιο και τόσο κατηγορηματικό έως ηρωικό ώστε να απηχεί την πλειονότητα των ανέργων που είθισται να κρέμονται από το στόμα και τις πράξεις των πολιτικών. Κι αν παλιότερα φωνάζαμε πως στην Ελλάδα έπρεπε να έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» ώστε να τακτοποιηθείς σκεφτείτε τι συμβαίνει στο σημερινό εργατικό χάος… Θέλουμε και πολιτικούς που μας αντιπροσωπεύουν και Αξιοκρατία, Τρομάρα μας…

Ας δούμε σε ποιον επαγγελματικό κλάδο και σε ποιους εργαζόμενους αναφέρεται ο κύριος Ντινόπουλος και το βασικότερο την νομική υπόσταση.
Σύμφωνα με τον Ν.3707/2008 (Άρθρο 1. παρ.2.)
«Προσωπικό ασφαλείας για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου νοείται το προσωπικό στο οποίο ανατίθεται η άσκηση οποιασδήποτε από τις ως άνω δραστηριότητες ή παρέχει οποιαδήποτε άλλη εργασία υποστήριξης των δραστηριοτήτων αυτών».
Νομικό Πλαίσιο Εκπαίδευσης Προσωπικού Ασφαλείας

Το Νομικό Πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού ασφαλείας καλύπτεται από την απόφαση της υπ’ αριθμ. 37/19.10.2012 συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Ο.Π.Π.ΕΠ. (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Στην απόφασή του αυτή το Δ.Σ. έλαβε υπόψη του, μεταξύ άλλων την υπ’ αριθμ. 4892/1/76.γ΄/2010 ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 1016/109/183/2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ 606 Β΄) «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 4982/1/76-γ΄ από 17-5-2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός τίτλων επαγγελματικής κατάρτισης που απαιτούνται για την έκδοση αδειών εργασίας του άρθρου 3 του Ν.2518/97, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του Ν.3707/08 (Β΄ 664)», καθώς και την υπ’ αριθμ. ΓΠ/7630/2012 απόφαση της 15ης 23.04.2012 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (ΦΕΚ 1715 Β΄) «Έγκριση νέας ειδικότητας: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νόμου 3879/2010 του Υπουργείου Παιδείας και της Δια Βίου Μάθησης κανένα φυσικό πρόσωπο, νομικό πρόσωπο ή ενώσεις προσώπων δεν μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες μη τυπικής εκπαίδευσης εάν δεν είναι πιστοποιημένα κέντρα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης αδειοδοτούμενα από το Δ.Σ του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης), εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φορέων Δια Βίου Μάθησης.

Αναλυτικότερα για να τονίζουμε και τα καλώς πεπραγμένα στην χώρα, αναφέρουμε πως πριν κάποια χρόνια στην Ελλάδα πάρθηκαν σωστές αποφάσεις, (από το ολότελα…), ακολουθώντας εν μέρει το Βρετανικό Πρότυπο πιστοποιήσεων για την εργασία, ξεφεύγοντας κι αποφεύγοντας το ελληνικότατον «ότι δηλώσεις είσαι».
Στον επαγγελματικό κλάδο του Σεκιούριτι λοιπόν η τότε ηγεσία καθόρισε με ΦΕΚ πως θα απαιτούνταν κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση στους εκτελούντες μια εργασία με πολλαπλούς ρόλους και βαρύνουσα σημασία εξαρτώμενη από τα πόστα τα οποία δύναται να κυμαίνονται ακόμα και ημερησίως από τις ανάγκες της εταιρίας. Για παράδειγμα κάποιος υπάλληλος σεκιούριτι σε πάρκινγκ θα μπορούσε -κάνοντας το ρεπό ή την αντικατάσταση λόγω ασθενείας ενός άλλου υπαλλήλου- να βρεθεί για μια βάρδια στα γραφεία μιας διεθνούς φήμης εταιρίας. Αν υπήρχε συμβάν διαχείρισης από μέρους του θα ‘ταν παντελώς απροετοίμαστος, με τι όποιες δικαιολογίες να είναι πως προσλήφθηκε να πίνει καφέ κάνοντας τον παρκαδόρο κι όχι να εκκενώνει εταιρία σε σεισμό, πυρκαγιά ή τηλεφώνημα βομβιστικής ενέργειας.
Με αυτό το σωστό σκεπτικό λοιπόν υπάρχει μια συνέχεια από Νόμους, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και Υπουργικές ώστε να διακρίνεται η εκπαίδευση των εργαζομένων για την έκδοση άδειας εργαζομένων σαν προσωπικό ασφαλείας. Υπάρχει σωστότατα μια διάκριση σε επίπεδο εκπαίδευσης και εργαζομένων όπου πλέον ο ήδη εργαζόμενος (αποδεικνύοντας το εργασιακό παρελθόν) θα πρέπει να κάνει ένα σχετικά ταχύρυθμο σεμινάριο 20 ημερών σε Κέντρο Εκπαιδευτική Κατάρτισης (Κ. Ε. Κ) και ο νεοεισερχόμενος στον κλάδο θα πρέπει να εγγραφεί σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι. Ε. Κ) διάρκειας 2 χρόνων. Οι καθηγητές ήδη εγκεκριμένοι από τον κρατικό φορέα ΚΕ.ΜΕ.Α έχουν μια κοινή ύλη που την διδάσκουν, δίνουν βεβαίωση παρακολούθησης στους φοιτούντες και την τελική πιστοποίηση την ξανακάνει μετέπειτα ο κρατικός φορέας ΚΕ.ΜΕ.Α με δικές του εξετάσεις, κάτι που κάνει αδιάβλητο και διαφανές το σύστημα μιας και δεν μπορεί ο καθένας να μοιράζει πτυχία πιστοποιήσεων άνευ σωστής εκμάθησης.

Εντός, εκτός και επί τα αυτά λοιπόν, ας δούμε ακριβώς κι ας απαντήσουμε στην ερώτηση του κ. Ντινόπουλου που αποδεικνύεται εκτός τόπου και χρόνου βήμα βήμα.
Αρχικά αναφέρει ο Βουλευτής πως η κυβέρνηση εμποδίζει τους ανέργους να βρουν δουλειά. Δεν θέλουμε να φανταστούμε πως θεωρεί και υποδεικνύει ότι ο κάθε άνεργος θα πάει να βρει μιας δουλειά της πλάκας άνευ προσόντων εννοώντας το να εργαστεί ως σεκιούριτι. Διότι με τα σημεία των καιρών ο κλάδος ασφαλείας έχει αποδειχθεί σημαντικότατος, τόσο στην πρόληψη εγκληματικών ενεργειών όσο και στην συνεργασία με τις διωκτικές αρχές για την ανακάλυψη εγκληματιών. Άλλωστε τις περισσότερες φορές η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει μαρτυρίες από κάμερες και φύλακες πλησίον του περιστατικού ώστε να αποτυπώσει τους εγκληματίες σε πρόσωπα-σωματότυπους, προηγούμενη παρουσία τους στην περιοχή κατά την παρακολούθηση του στόχου έως και μετά το περιστατικό τον τρόπο, τα μέσα και το δρομολόγιο διαφυγής τους.
Μετέπειτα αναφέρει πως από 1-1-2012 για την έκδοση άδειας εργασίας απαιτείται η εκπαίδευση μέσω ΙΕΚ-ΚΕΚ και φοίτηση μέσω …Skype!!! Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς δεν είναι…

Απαντούμε όπως αναφέραμε παραπάνω πως υπάρχει σαφέστατη διάκριση στο θέμα ήδη εργαζομένων με εμπειρία σε Κ.Ε.Κ με σεμινάριο 105 ωρών ή 20ημερών και του νεοεισερχόμενου σε Ι.Ε.Κ με φοίτηση 2 ετών. Για το θέμα του Skype θα έπρεπε ήδη να γνωρίζει ο καταθέτων την ερώτηση βουλευτής πως λόγω κύκλου σπουδασμένων (;) υπαλλήλων και συναδέλφων
α) Διδάσκονται παγκοσμίως τα περισσότερα Πανεπιστημιακά Προγράμματα με αυτόν τον τρόπο εξ αποστάσεως (distance learning) όπως και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, υπαινίσσεστε κύριε Ντινόπουλε πως τα πτυχία κι η εκπαίδευση είναι γιαλαντζί;
β) Θα έπρεπε να γνωρίζετε πως ίσως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τους φοιτητές του σεκιούριτι μιας και δουλεύουν ωράρια που μόνο παραπλήσια των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι με τα πρωινά 8ωρα και ΔΕΝ είναι εύκολο για τον ίδιο λόγο να παρευρίσκονται δια ζώσης σε τάξη
γ) Υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι εκμάθησης μέσω του διαδικτύου από το Skype τους οποίους χρησιμοποιούν τα Κ.Ε.Κ αλλά πιθανόν δεν το γνωρίζετε όπως και το θέμα συνολικά.

Ερωτά ο βουλευτής γιατί το ΚΕ.ΜΕ.Α δεν αναρτά κατάλογο επιτυχόντων αλλά ενημερώνει ατομικά τους επιτυχόντες. Δηλαδή σας πείραξε κύριε Ντινόπουλε που ίσως το ΚΕ.ΜΕ.Α λόγω και των συνεργασιών του με διεθνείς φορείς είναι άκρως επαγγελματικό σε θέματα ασφαλείας (εξειδίκευσή του) και προσέχει τα προσωπικά δεδομένα αντί να σκορπά παντού τα ελληνικά «μπακαλόχαρτα» και τις λίστες του… Σίντλερ;

Η αντικειμενικά «αστεία έως τραγελαφική» παράσταση της ερώτησης του Βουλευτή ουσιαστικά συνεχίζεται με τις παρακάτω ερωτήσεις και ιδιαίτερα με την εξής:
2η σελίδα νούμερο 4 όπου ρωτά τα κριτήρια για την έκδοση αδειών σεκιούριτι.
Δηλαδή κύριε Ντινόπουλε εσείς προσωπικά (αμφιβάλλω…) ή οι συνεργάτες σας συγγράψατε Ερώτηση απευθυνόμενη σε Υπουργό στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν μπήκατ(ν)ε καν στον κόπο να διαβάσετε ή να ψάξετε έστω στο διαδίκτυο όπως όλοι οι απλοί πολίτες τι είναι η έκδοση άδειας εργασίας για την οποία κάνετε τόση φασαρία, Την δημοσιοποιείτε στα Μ.Μ.Ε (εδώ δεν ξεχάσατε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο, μιας κι είναι σκαναρισμένο το δισέλιδο) και ρωτάτε δημοσίως Υπουργό;

Ομολογώ πως μέχρι τώρα στην Ελλάδα τον τίτλο του «Αδιάβαστου» κατ ομολογία του δημοσίως κατείχε ο κύριος Χρυσοχοΐδης και του βγήκε το ανάλογο παρατσούκλι. Με τέτοιου είδους «χοντροκοπιές» αρχίζω και αρχίζουμε να αμφιβάλουμε όλοι οι πολίτες για τα πεπραγμένα των πολιτικών.

Εν κατακλείδι κύριε Ντινόπουλε θα σας προτείναμε τα εξής:
α) Αφήστε τον Υ.ΠΡΟ.ΠΟ κύριο Δένδια στην ησυχία του να κάνει την δουλειά του, είναι από τους πιο αξιόλογους Υπουργούς και ο μόνος μέχρι τώρα που έσπασε τα αποστήματα και τα «άβατα», στα γύφτικα τσαντίρια της αέναης παραβατικότητας, αλλά και στις διάφορες βίλες Α(νω)μαλίας. Χαλάτε τον χρόνο του σε κάτι που θα μαθαίνατε μόνος σας είτε μέσω διαδικτύου είτε τηλεφωνικά σε κάποιο Κ.Ε.Κ.
β) Σαφέστατα προκύπτει η δική μου/μας ερώτηση εάν θεωρείτε το επάγγελμα του σεκιούριτι ως «παρακατιανό» ώστε όσοι ξεμείνανε από δουλειά να απορροφηθούν κάνοντας τον φύλακα, μη έχοντας καμία προαπαίτηση και πιστοποίηση;
Μα στην Ελλάδα απαιτείται πιστοποίηση ακόμα και σε πτυχίο ξένων γλωσσών ή ακόμη ακόμη και για μανικιούρ-πεντικιούρ…
γ) Δεν γνωρίζετε ή ξεχνάτε ηθελημένα πως μέχρι να θεσπιστεί επιτέλους το νομικό πλαίσιο για την έκδοση άδειας εργασίας το επάγγελμα αυτό μαστιζόταν από Διπλοθεσίτες έως και Τριπλοθεσίτες, κατ’ εξοχήν προερχόμενους από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, αποτελώντας το Νο1 σε μαύρη εργασία…
δ) Σε συνέχεια του παραπάνω σας υπενθυμίζω πως στην πρόσφατη σύλληψη Λαυρεντιάδη η Ελληνική Αστυνομία προς τιμήν της, συνέλαβε τόσο τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ για μαύρη εργασία και μαύρα λεφτά Αστυνομικούς και Λιμενικούς, όσο και τους ιδιώτες της φρουράς ως μην έχοντες την κατάλληλη άδεια εργασίας.
ε) Τελικά ποιά ακριβώς σκοπιμότητα είχατε, ενώ παντελώς ανημέρωτος-αδιάβαστος για το ζήτημα (κι ούτε είχατε την πρόθεση να μάθετε ενώ είναι τόσο εύκολο), να πετάτε «κορώνες» στην Βουλή περί ανέργων και ληστρικού Κράτους; Ικανοποιήσατε αιτήματα ψηφοφόρων;
Στ) Πέραν της όποιας προσωπικής πικρίας για ανούσιες παρεμβάσεις, μην αντέχοντας πια να κρατηθώ άλλο, θα ρωτήσω κι εγώ δημοσίως αν και δεν δύναμαι να ρωτήσω ευθέως Υπουργό σαν εσάς:
Τι … είδους άνθρωποι είναι στην Βουλή για να Νομοθετούν και Νουθετούν προς… όφελός μας;
Με τέτοιου είδους «πολιτικές» δεν βλέπουμε καμία αλλαγή προς το καλύτερ,ο παρότι προσμέναμε άλλα σε ηθική και σε έργα.

Ίσως τελικά “Τον Αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς…”

Ολόκληρη η ερώτηση του κυρίου Ντινόπουλου

Ρουπακιώτης προς ΝΔ και ΑΝΕΛ: «Τώρα θυμηθήκατε την εθνική κυριαρχία»;

Tην αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκάλεσε η στάση βουλευτών της και των ΑΝΕΛ, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν δύο άρθρα του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών με το σκεπτικό ότι «εκχωρείται εθνική κυριαρχία».

Πρόκειται για τα άρθρα 62 και 83 που υποχρεώνουν τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια. Άρθρα που κατά τον υπουργό ενισχύουν το «κράτος δικαίου» αλλά κατά τους βουλευτές της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων «ανοίγουν τον δρόμο σε Τουρκική Ένωση Θράκης και άλλους να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις».

Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης απευθυνόμενος σε όσους επικαλέστηκαν την εθνική κυριαρχία είπε:  

«Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε».

Και κορύφωσε τις επικρίσεις αναφερόμενος στην υπογραφή του Μνημονίου, λέγοντας: 

«Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;»


Επιπροσθέτως, για τα περί «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» ανέφερε ότι...

...«αυτά ειλικρινά, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Είναι πάνω από τις δυνατότητές μου. Δηλαδή τι μου προτείνετε; Μου λέτε πως για να μην επανέλθει μια Ένωση μετά από 10 χρόνια εμείς πρέπει να ξεχάσουμε το Κράτος Δικαίου»;

Τέλος, απευθυνόμενος ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης προς ορισμένους βουλευτές της ΝΔ που μίλησαν για διατάξεις που τους «αιφνιδίασαν» είπε, ότι  

...«όλο το νομοσχέδιο ήταν στο διαδίκτυο για διαβούλευση. Θα μπορούσατε να το δείτε. Επίσης θα μπορούσατε να έχετε καλέσει και εμένα σε μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας για να σας ενημερώσω».


Πηγή: Newsbomb
Το ότι μια τέτοια κρίση θα μπορούσε να συμβεί σε ευρωπαϊκή χώρα, ειδικά σε κάποια που είναι μέλος της Ε.Ε., αυτό θεωρείται σχεδόν αδιανόητο, σημειώνει σε χθεσινό άρθρο της στην εφημερίδα Guardian η Αλεξάνδρα Πολιτάκη.

Και προσθέτει: «Κι ωστόσο πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πωςη Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ανθρωπιστικής κρίσης. Ο επικεφαλής των Ιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, υπήρξε από τους πρώτους που το δήλωσαν ανοικτά. Το Πέραμα λόγου χάρη, το οποίο βρίσκεται στο άκρο του λιμανιού του Πειραιά βρίσκεται εν τω μέσω ανθρωπιστικής καταστροφής. Η Ιατρική Ένωση Αθηνών, το μεγαλύτερο σώμα επαγγελματιών του είδους, έστειλε μέχρι και επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας να παρέμβει. Και εάν αυτή η κρίση έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί τόσο λίγο, αυτό οφείλεται κυρίως σε πολιτικούς λόγους».

Τι ορίζουμε όμως ως «ανθρωπιστική κρίση»;
«Αληθεύει πως δεν υπάρχει ένας γενικός ορισμός του τι συνιστά ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει η Αλεξάνδρα Πολιτάκη και συμπληρώνει: «Ωστόσο, ο τρέχων ορισμός που χρησιμοποιείται από ειδικούς με εμπειρία στο πεδίο είναι καθαρά πρακτικός και ευθύς: η ανθρωπιστική κρίση συνοδεύεται συνήθως από αυξανόμενη φτώχεια, ανισότητα στην εκπαίδευση και την κοινωνική ασφάλεια, καθώς και από ελλιπή πρόσβαση στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Σημαντικοί δείκτες μιας τέτοιας κρίσης είναι επίσης η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης».

Πρωτοφανής κατάσταση για μία χώρα σαν την Ελλάδα η οποία, σύμφωνα με τoν Πίνακα Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, το 2008 η Ελλάδα κατείχε τη 18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Τα ωμά δεδομένα της ίδιας της Ε.Ε. δείχνουν πλέον μία τελείως διαφορετική κατάσταση:
«Το 2011, το 27.3% του πληθυσμού, δηλαδή 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν στο χείλος της πτώχευσης. Στοιχεία για το 2012 δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά τα πράγματα σίγουρα δεν διαγράφονται ευοίωνα… Σημαντικός δείκτης της κατάστασης είναι επίσης η στέρηση βασικών υλικών αγαθών: θέρμανση, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, μέσο μετακίνησης, ελλιπής διατροφή σε κρέας και ψάρι σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και αδυναμία πληρωμής έκτακτων εξόδων ή ενοικίων και λογαριασμών».

Το άρθρο επισημαίνει, επίσης, ως σημαντικούς παράγοντες διαμόρφωσης της παρούσας κατάστασης, την αναποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας (το 26% έφτασε τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία), το καθημερινό κλείσιμο ενός μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων, την αύξηση των ποσοστών των άστεγων (υπολογίζονται στις 40.000), τον ολοένα διογκούμενο ρόλο των ομάδων εθελοντών ιατρών στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας με σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (υπηρεσίες που μόλις πριν 3 χρόνια απευθύνονταν αποκλειστικά σε μετανάστες), τέλος την καλπάζουσα αύξηση των δημόσιων συσσιτίων (ένα φαινόμενο που αφορά ολοένα και περισσότερους μαθητές σχολείου και φοιτητές).

«Η χώρα», καταλήγει το άρθρο της Αλεξάνδρας Πολιτάκη, «χρήζει ανθρωπιστικής επέμβασης και είναι ντροπιαστικό για την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. να επιμένουν να μη βλέπουν την πραγματική κατάσταση. Απαιτείται έκτακτη ανθρωπιστική δράση τώρα».
Του Νίκου Ξυδάκη

Τις τελευταίες ημέρες, είναι διάχυτη η εντύπωση ότι οι πολιτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης στο εργασιακό και κοινωνικό πεδίο της προσφέρουν ελάχιστο πολιτικό όφελος – μάλλον την φθείρουν. Οι επιστρατεύσεις στις συγκοινωνίες και στην ακτοπλοΐα, ως επίδειξη πυγμής, κατάφεραν προσώρας να αποκαστατήσουν την κανονική ροή σε κρίσιμους τομείς της κοινωνικής ζωής, αλλά την ίδια στιγμή, η αμείλικτη υλική πραγματικότητα υπονόμευσε καίρια το μεταδιδόμενο κλίμα ότι αρχίζει το τέλος των θυσιών. Οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, η δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο και κυρίως οι διαρροές για την υπερφορολόγηση των ακινήτων προκαλούν αίσθηση ασφυξίας στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Η διευρυνόμενη ένδεια σημαδεύτηκε από παράλληλα γεγονότα στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, φαινομενικά ασύνδετα, που όμως πυροδοτούν το καθένα με τον τρόπο του μια έντονη φυγοκέντρηση στο κοινωνικό σώμα, στα όρια της εξάρθρωσης και της ανθρωπιστικής κρίσης. Τέτοια γεγονότα με συμβολικό περιεχόμενο ήταν, ας πούμε, η διανομή δωρεάν λαχανικών έξω από το υπουργείο, που οδήγησε σε εικόνες αναγκεμένου όχλου· η επίδειξη ισχύος του νεοναζιστικού μορφώματος στην καρδιά της πρωτεύουσας, αλλά και σε τόπους παροχής υπηρεσιών υγείας· τέλος, η συζήτηση που συνόδευσε τη σύλληψη των νεαρών αναρχικών ληστών.

Στα παράλληλα, ασύνδετα γεγονότα, διαβλέπουμε μια ισχυρή ροπή προς συμπεριφορές ακραίες και κυρίως καινοφανείς, αδιανόητες πριν από ελάχιστα χρόνια. Για τον προσεκτικό παρατηρητή είναι προφανές ότι η κρίση, με τη φτώχεια και την ανεργία που συνεπιφέρει, οδηγεί σε πρωτόγνωρες ρηγματώσεις του κοινωνικού σώματος· πλήττει σκληρά τον κόσμο των μισθωτών και μικροεπιχειρηματιών, πλήττει τους μικροϊδιοκτήτες και τη μεσαία τάξη, πλήττει ανελέητα τη νεολαία. Σταδιακά, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού αισθάνονται ανήμπορα και αποκλεισμένα, εκτοπισμένα, εκτός κοινωνίας και ιστορίας. Ακόμη και όσοι αντέχουν υλικά, αφενός, αισθάνονται πια ασήκωτο το βάρος των υπολοίπων, όσων βουλιάζουν, αφετέρου, δεν βλέπουν φως, δεν έχουν κάτι να πιαστούν. Κατά κάποιον τρόπο, το κεϋνσιανό παράδοξο της φειδούς στην υφεσιακή οικονομία συνυπάρχει με μια παράλυση του ηθικού και του φρονήματος σε κάθε κοινωνική ομάδα.

Ιστορικά, η πολιτική πυγμής δεν μπορεί να συνεχίζεται επί μακρόν· η αυστηρή τιμωρία των απειθών χωρίς παράλληλη επιβράβευση των ευπειθών κινδυνεύει να φτάσει στο αντίθετο αποτέλεσμα: να απευθύνεται σε μια κοινωνία ανθεκτική στην τιμωρία, αναίσθητη στον φόβο, επιρρεπή στη βαναυσότητα και την ακραία αντίδραση. Αυτό μας δείχνει η αυξανόμενη επιρροή της ακραίας Χρυσής Αυγής: το απολεσθέν νόημα αναζητείται στη βαναυσότητα και στην ένστολη αγέλη. Αυτό δείχνει η απόδραση μέρους της νεολαίας προς τον μηδενισμό και τη βία: δεν βρίσκουν νόημα και αξιακό πλαίσιο, αλλά ούτε και δουλειά.

Για την ανάσχεση της ροπής προς βαναυσοποίηση και μηδενισμό, αυτού του άλογου κύματος, οι λύσεις αναμένονται πρωτίστως από έναν ριζικά ανανεωμένο πολιτικό λόγο και πράξη, από μια νέα γενική διάνοια γαλβανισμένη μες στην οδυνηρή συγκυρία. Αυτή είναι η τεράστια πρόκληση, αμφίπλευρα, προς τους υπάρχοντες σχηματισμούς και τις ηγεσίες τους: θα απαντήσουν ή θα διαλυθούν.

Από αυτήν εδώ τη στήλη γράφαμε, προειδοποιώντας την κυβέρνηση, ότι το κίνημα που πραγματικά την απειλεί δεν είναι αυτό τού «δεν πληρώνω», αλλά αυτό τού «δεν έχω να πληρώσω». Δυστυχώς, αν και το επισημάναμε εγκαίρως, χάθηκαν αρκετές εβδομάδες χωρίς κανείς από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα. 
Τώρα που η «μαύρη τρύπα» των ανύπαρκτων εσόδων απειλεί να καταπιεί τους πάντες, κάποιοι έχουν αρχίσει να ψελλίζουν το αυτονόητο: Από μια κοινωνία που δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο, έπειτα από μειώσεις μισθών – συντάξεων, χαράτσια και έκτακτες – μόνιμες εισφορές, δεν μπορείς να πάρεις κάτι παραπάνω. Ο κόσμος στέγνωσε, αγχώθηκε, ταπεινώθηκε. 
Πραγματικά δεν γνωρίζω πώς η κυβέρνηση θα πείσει τους δανειστές, που ομολογούν ότι έχουν κάνει λάθος, αλλά επιμένουν ταυτόχρονα στη λάθος συνταγή. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να πείσει κανέναν με το να μη θέτει το ζήτημα με λογικά επιχειρήματα. 
Δεν μπορεί το οικονομικό επιτελείο να συμπεριφέρεται με δουλικότητα μόνο και μόνο γιατί οι… γαλαζοαίματοι χαρτογιακάδες της τρόικας τούς μιλούν ακόμη. Ούτε, βέβαια, στέκουν οι εκτός τόπου και χρόνου απόψεις του κ. Στουρνάρα ότι «εμείς όσα χρήματα είχαμε προγραμματίσει τόσα θα πάρουμε». 
Αυτές οι αντιλήψεις (και το λέμε και αυτό εγκαίρως) θα κόψουν την κλωστή που κρατά στη ζωή την κυβέρνηση. Οι κόποι και οι αγωνίες όσων αγωνίζονται για να πετύχουν κάτι για τον τόπο θα πάνε στράφι για τα μάτια του κ. Στουρνάρα και των δανειστών. 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που θα κριθεί από την Ιστορία και το γνωρίζει. Οι υπόλοιποι, που σήμερα κάνουν τους σημαίνοντες παράγοντες, θα εξαφανιστούν σε κάποια υποσημείωση. Είναι ώρα λοιπόν να αδειάσει όσους συστηματικά λειτουργούν για να αδειάσουν τον ίδιο στον λαό.

Να σταματήσει την αθλιότητα που στήνεται σε βάρος της μεσαίας τάξης και όσων έχουν ένα κεραμίδι. Δεν είναι δυνατόν να εισπραχθούν επτά δισ. μέσα σε δύο χρόνια από φόρους στα ακίνητα. 
Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει εντολή να προχωρήσουν άμεσα ρυθμίσεις τέτοιες ώστε όσοι έχουν να μπορούν να πληρώνουν λίγο λίγο τα πραγματικά τους χρέη στην Εφορία. Οι νοικοκυραίοι, αυτοί που δημιούργησαν το ελληνικό θαύμα, δεν αντέχουν άλλο. Είναι δική του ευθύνη να αλλάξει την πολιτικο-οικονομική συνταγή που οδηγεί με ακρίβεια στο τέλος τους Ελληνες και την κυβέρνησή του. 
Οι δανειστές μας πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι και για εκείνους η τελευταία ευκαιρία για να πάρουν όσα τους οφείλουμε, υπολογίζοντας ακόμη και τις τοκογλυφίες τους. Εάν επιμείνουν στις κατοχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να μην έρχονται επενδύσεις και να βαθαίνουν η κρίση και η ύφεση, θα βρεθούν και οι ίδιοι προ εκπλήξεως. 
Εκτός εάν πιστεύουν ότι στο χάος που θα δημιουργηθεί την επόμενη μέρα θα βρουν άλλους συνομιλητές. 
Εάν αυτό ονειρεύονται, τους λέμε ότι και οι ίδιοι θα πέσουν στον λάκκο που έσκαψαν για μας.Την αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και τον απαράδεκτο εμπαιγμό των Ελλήνων Πομάκων της Ξάνθης, που στερούνται την πρόσβαση στην ελληνική κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Την ώρα που οι Έλληνες Πομάκοι, ως νομοταγείς πολίτες καταβάλλουν κανονικότατα το ποσό που αντιστοιχεί στα τέλη για την ελληνική κρατική τηλεόραση, η συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν τους παρέχεται!

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς έχει υπάρξει παρέμβαση της Άγκυρας προκειμένου να παρέχεται ο απαιτούμενος υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε όποιον Ρομά ή μουσουλμάνο αιτηθεί δορυφορικής τουρκικής τηλεόρασης.

«Με αυτή τη στάση των αρμοδίων υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση από την Άγκυρα των Ελλήνων Πομάκων, οι οποίοι γίνονται στόχος συνεχούς πολυεπίπεδης προπαγάνδας και ουσιαστικά θύματα μίας άτυπης πλύσης εγκεφάλου από την πλευρά της Τουρκίας!» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς γιατί «δεν προβαίνουν στην εγκατάσταση αναμεταδοτών, ώστε οι Έλληνες Πομάκοι να έχουν ελληνική τηλεόραση στους δέκτες τους».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Ερώτηση προς τους υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σίμο Κεδίκογλου και υπουργό  Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
Θέμα: Χωρίς Ελληνική τηλεόραση οι Έλληνες Πομάκοι της Ξάνθης

Κύριε Υπουργέ,

Έχοντας ως Βουλευτής Επικρατείας στην κοινοβουλευτική μου ευθύνη μεταξύ άλλων και την περιοχή της Ξάνθης, γίνομαι καθημερινά αποδέκτης πολλών παραπόνων.

Πιο συγκεκριμένα, τα ορεινά χωριά του νομού Ξάνθης, όπου κατοικούν Έλληνες Πομάκοι μουσουλμανικού θρησκεύματος, διαμαρτύρονται επί σειρά ετών επειδή δεν έχουν πρόσβαση στην ελληνική κρατική και ιδιωτική τηλεόραση.
Πολλές φορές έχουν μεταφέρει το αίτημά τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και τελευταία και στον Καλλικρατικό Δήμο Μύκης, χωρίς όμως να βρουν την κατάλληλη ανταπόκριση.

Παρ’ όλα αυτά ως νομοταγείς πολίτες πληρώνουν κανονικότατα τα σχετικά τέλη για την τηλεόραση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς να τους παρέχεται όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Και βέβαια το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά έχει και εθνική διάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει υπάρξει παρέμβαση της Άγκυρας και δίνεται δωρεάν ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε όποιον Ρομά ή μουσουλμάνο της Θράκης ζητήσει να έχει δορυφορική τουρκική τηλεόραση.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον μειονοτικό – τουρκόγλωσσο τύπο της Θράκης, λειτουργεί παράνομα τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος εκπέμπει στα ορεινά της Θράκης, ενώ κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί και ζωντανές συνδέσεις με τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με αυτή την στάση των αρμοδίων υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση από την Άγκυρα των Ελλήνων Πομάκων, οι οποίοι γίνονται στόχος συνεχούς πολυεπίπεδης προπαγάνδας και ουσιαστικά θύματα μίας άτυπης πλύσης εγκεφάλου από την πλευρά της Άγκυρας!!

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:
 1. Γιατί δεν προβαίνετε στην εγκατάσταση αναμεταδοτών, ώστε οι Έλληνες Πομάκοι να έχουν ελληνική τηλεόραση στους δέκτες τους;
 2. Κατανοείτε πως με την συγκεκριμένη αδράνεια εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών στρέφουν τους Έλληνες Πομάκους στην τουρκική τηλεόραση;
 3. Ενώ η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα στο να επενδύσει στον τομέα της τηλεοπτικής προσέγγισης των Πομάκων, πως είναι δυνατόν η Ελληνική πλευρά να μένει απαθής;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος ΚουίκΠριν από οποιαδήποτε σχόλιο, διαβάστε μια περσινή είδηση απο το Sigmalive:


Ηλεκτρονικές ταυτότητες οι οποίες θα μας επιτρέπουν να κάνουμε ακόμα και τις τραπεζικές μας συναλλαγές θα γίνουν σύντομα μέρος της ζωής μας.

Το θέμα αυτό εμπίπτει και στην Κυπριακή Προεδρία η οποία θα κληθεί να χειριστεί σημαντικά θέματα που αφορούν την προώθηση της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης όπως τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ηλεκτρονική ταυτότητα, επαλήθευση και υπογραφή.

Μέσα στο εξάμηνο της Προεδρίας μας θα έχουμε νέες ταυτότητες με τσιπ, δακτυλικά αποτυπώματα και ηλεκτρονική υπογραφή η οποία θα προστεθεί ως στοιχείο στην ηλεκτρονική πλέον ταυτότητα του κάθε πολίτη.

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού θα είναι σε θέση να αρχίσει να εκδίδει ηλεκτρονικές ταυτότητες, που θα φέρουν microchip στο οποίο θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα του πολίτη και η ηλεκτρονική υπογραφή του.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των διοικήσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενώ θα μπορούν να γίνονται ακόμη και τραπεζικές συναλλαγές.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες παράλληλα θα δημιουργηθεί και μια Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών στην οποία θα ενταχθούν τα αρχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμ. Τελωνείων, του Αρχείου Πληθυσμού, του Εφόρου Εταιρειών, του Τμ. Εσωτερικών Προσόδων, του Κτηματολογίου, και του ΦΠΑ, καθώς επίσης του Γεν. Λογιστηρίου.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπουν και τα αρχεία των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και η Στατιστική Υπηρεσία.

Τα πιο πάνω επιβεβαίωσε και η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» (δείτε βίντεο στο τέλος).

Απο την ιστοσελίδα του Αρχείου Πληθυσμού


ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

Kυπριακό Διαβατήριο δικαιούνται όλοι οι Κύπριοι πολίτες.

Τι είναι το Βιομετρικό Διαβατήριο; 

Τα βιομετρικά διαβατήρια είναι ηλεκτρονικά έγγραφα στα οποία αποθηκεύονται τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου του, ως η ονομασία τους. 

Τα βιομετρικά διαβατήρια εκδίδονται από την Κυπριακή Δημοκρατία από τις 13/12/2010 βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2252/2004 του Συμβουλίου, της 13ης Δεκεμβρίου 2004, σχετικά με τα πρότυπα για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τη χρήση βιομετρικών στοιχείων στα διαβατήρια και τα ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται από τα κράτη μέλη και βάσει των διεθνών προτύπων όπως αυτά καθορίζονται από τον I.C.A.O (Ιnternational Civil Aviation Organization).

Τα βιομετρικά διαβατήρια φέρουν μια μικροψηφίδα (microchip) στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου του, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα , βιομετρική φωτογραφία και η ψηφιακή υπογραφή του.

Η χρήση βιομετρικών στοιχείων, τα όποια είναι μοναδικά, μετρήσιμα, φυσικά γνωρίσματα του κάθε ατόμου, ''πιστοποιεί'' αφενός την ταυτότητα του κατόχου του διαβατήριου και αφετέρου συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Βίντεο: Η Ελένη Μαύρου για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες
 


Πηγή: Dependent World


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Παρακολουθούμε όλοι την αναταραχή που σημειώνεται στη χώρα μας με το θέμα των ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (generic drugs) και προσωπικά αναρωτιέμαι αλήθεια πού κρύβονται εκείνοι και εκείνες, πέρα από Αρμόδιες Αρχές, που θα έπρεπε να πληροφορήσουν την κοινή γνώμη, εμάς τους αδαείς πολίτες της «αντικειμενικά τουλάχιστον 2 φορές πτωχευμένης με αφορμή τα πιστωτικά γεγονότα – δηλαδή τα PSI ή κουρέματα» Πατρίδας μας που ακόμη ακούει στο όνομα Ελλάδα;

Τα δεδομένα στην έρευνα και δημιουργία νέων φαρμάκων είναι γνωστά και επίσης είναι γνωστό ότι οι πολύ μεγάλες χρηματικές επενδύσεις των φαρμακευτικών εταιριών «καλύπτονται» από Εθνικές και Διεθνείς προστατευτικές διατάξεις που αφορούν στην κατοχύρωση διεθνούς πατέντας - ευρεσιτεχνίας που κατά κανόνα έχει διάρκεια τα 20 χρόνια…

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι η αφετηρία προσμέτρησης των 20 χρόνων γίνεται μόλις αρχίσουν οι έρευνες με αποτέλεσμα, στην πράξη, τα 20 χρόνια να μειώνονται ανάμεσα στα 7 και στα 12…

Είναι, όμως, δεδομένο ότι κατά κανόνα οι φαρμακευτικές εταιρίες με τις πωλήσεις σε συγκεκριμένες τιμές υπερκαλύπτουν τις επενδύσεις τους αλλά είναι επίσης δεδομένο ότι συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα σε διαφημιστικές καμπάνιες για διασφάλιση της κατανάλωσης των φαρμάκων τους.

Στις ΗΠΑ, Καναδά και χώρες της Ευρώπης οι φαρμακευτικές εταιρίες που διαθέτουν επώνυμα φάρμακα αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό από κατασκευαστές γενόσημων χαμηλώνουν τις τιμές από τα αρχικά επίπεδα και συνήθως σταματούν να παράγουν τα φάρμακα εφόσον οι τιμές πέσουν κάτω από κάποια επίπεδα που έχουν αποφασισθεί από τις Διοικήσεις των Διεθνών εταιριών που παράγουν επώνυμα φάρμακα.

Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα το θέμα προέκυψε πρόσφατα ενώ σε πολλές άλλες χώρες είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Στις ΗΠΑ η γνωστή Αρχή διατροφής και φαρμάκων – (η Food and Drug Administration) γράφει επίσημα, μεταξύ άλλων, ότι…

«τα γενόσημα επιτρέπουν μεγαλύτερη πρόσβαση (προφανώς με πολύ χαμηλότερο κόστος) στην υγειονομική περίθαλψη για όλους τους Αμερικανούς πολίτες….Τα γενόσημα αποτελούν αντίγραφα επώνυμων φαρμάκων και είναι τα ίδια όπως τα φάρμακα που διαθέτουν εμπορικό σήμα σε μορφή δοσολογίας, στην ασφάλεια, στη οδό χορήγησης, στην ποιότητα στα χαρακτηριστικά απόδοσης και στην προοριζόμενη χρήση… Όλα τα γενόσημα φάρμακα που έχουν εγκριθεί από την FDA έχουν την ίδια υψηλή ποιότητα, τη δύναμη, την καθαρότητα και σταθερότητα όπως τα επώνυμα φάρμακα ενώ η κατασκευή και ο τρόπος δοκιμών τους πρέπει να περάσει τις ίδιες προδιαγραφές ποιότητες με εκείνες φαρμάκων που διαθέτουν εμπορικό σήμα…».

Ρίξτε μια ματιά εδώ κι εδώ 


Θα περίμενε κανείς να γίνει ειδική καμπάνια για να ενημερωθούν σωστά οι Έλληνες για γενόσημα φάρμακα, δηλαδή:
 • να ΥΠΑΡΞΟΥΝ υπεύθυνες και κατηγορηματικές δηλώσεις των Αρμοδίων Αρχών αλλά και των Ιατρικών Συλλόγων ότι οι ΕΛΕΓΧΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ,
 • ότι η συνταγογράφηση των γενόσημων θα γίνεται υπεύθυνα,
 • ότι ΔΕΝ αδικούνται οι φαρμακευτικές εταιρίες που κατέχουν τα εμπορικά επώνυμα των φαρμάκων που παρήγαγαν και διαθέτουν καθώς υπερκαλύφθηκαν οι επενδύσεις τους
ΚΑΙ

 • ότι τα «πτωχευμένα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία» θα εξοικονομήσουν τεράστια ποσά ακολουθώντας μια τακτική που εφαρμόζεται σε πολλές άλλες χώρες…

Μη με ρωτήσετε γιατί ΔΕΝ γίνονται όλα αυτά και έτσι «φουντώνει» ο φόβος που προκαλεί η άγνοια…

Δεν θα απαντήσω!...


Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου

Εντολές προς τους εφοριακούς προκειμένου να αρχίσουν τα τηλεφωνήματα σε 2.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου αλλά και στους... συγγενείς τους για να τους πιέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, έδωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης στις διοικήσεις των μεγαλύτερων ΔΟΥ της Αττικής. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών απειλεί, με στόχο να τρομοκρατήσει τον κόσμο, να ρίξει το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 600 ευρώ.

Οι εφοριακοί θα πρέπει να ενημερώνουν ταχυδρομικά και τηλεφωνικά τους οφειλέτες, τους συνυπόχρεους (σύζυγοι, παιδιά κ.λπ.), ακόμα και τους... κληρονόμους τους ότι, εάν δεν ρυθμιστεί το ληξιπρόθεσμο χρέος, τότε θα προχωρήσουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Δηλαδή οι κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, με πιθανό το ενδεχόμενο το ποσό αυτό να πέσει στα 600 ευρώ.

Έως τις 10 Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων, ενώ παράλληλα οι υπάλληλοι των ΔΟΥ θα πρέπει να «κυνηγούν» και τηλεφωνικά τους οφειλέτες και τους συνυπόχρεους. Στα ειδοποιητήρια θα αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό, καθώς και ένας 30ψήφιος κωδικός πληρωμής μέσω τράπεζας.

Εάν οι φορολογούμενοι επιλέξουν να μη ρυθμίσουν τα χρέη τους, τότε οι εφορίες θα πρέπει να προχωρήσουν στα εξής μέτρα:

 • Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων για όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και άνω.
 • Πλειστηριασμούς σπιτιών και οικοπέδων που έχουν ήδη κατασχεθεί.
 • Ποινικές διώξεις για όλους όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ.
 • Οι εφορίες θα πρέπει πρώτα να δεσμεύουν ποσά που τυχόν εισπράττουν οι μικροοφειλέτες και μετά να προχωρούν, εάν χρειάζεται, σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Στα ποσά που μπορούν να κατάσχονται περιλαμβάνονται μισθοί, συντάξεις, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης του Δημοσίου από τρίτους. Ειδικά για τους μισθούς και τις συντάξεις ο νόμος προβλέπει την κατάσχεσή τους μέχρι ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνο εφόσον το ύψος του ποσού είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Ενα ακραίο σενάριο που έχει εξεταστεί αλλά δεν έχει προχωρήσει προβλέπει τη μείωση του ακατάσχετου ποσού στα 600 ευρώ.
 • Για μισθωτές ακινήτων προβλέπονται κατασχέσεις ενοικίων και απόδοσή τους από τον ενοικιαστή απευθείας στο Δημόσιο.
 • Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δεν πληρώνουν στο Δημόσιο, θα δοθούν εντολές για κατασχέσεις αμοιβών από τους πελάτες τους, πριν ακόμα τις πάρει ο οφειλέτης στα χέρια του.
 • Μπλοκάρισμα μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη σε τρίτους (π.χ. γονείς προς παιδιά), εάν υποκρύπτεται δόλος.
Στόχος του επιτελείου είναι να εισπραχθούν 1,9 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα προηγούμενων ετών μέσα στο 2013. Επίσης, τέθηκε ως στόχος από τα νέα ληξιπρόθεσμα, αυτά που βεβαιώνονται αυτήν τη χρονιά, να εισπράττεται ένα ποσοστό 24,4%.

Του Lyuba Lulko
Pravda
12 Φεβρουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως το γεγονός ότι οργάνωσε αεροπορική επιδρομή σε ένα ερευνητικό κέντρο στη Συρία. Ούτε από την πλευρά της Ουάσιγκτον υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση για το συμβάν. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν καταδίκασε την επίθεση. Η Συρία έχει γίνει ο «σάκος του μποξ» της όλης υπόθεσης, αφού και το Ιράν και το Ισραήλ την χρησιμοποιούν με σκοπό να εξασθενήσει ο ένας τον άλλο, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία προσπαθεί να επιβληθεί πάνω σε όλους μέσω του δόγματος του «παντουρκισμού».

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, στις οποίες αναφέρεται με δημοσίευμά της η εφημερίδα The Times του Λονδίνου, η νυχτερινή επιδρομή στις 30 Ιανουαρίου είχε την στήριξη των ΗΠΑ, προκειμένου «να αποτραπεί η μεταφορά όπλων από το καθεστώς του Bashar al-Assad στους συμμάχους του στον Λίβανο και η μετέπειτα προώθησή τους προς την σιιτική οργάνωση Χεζμπολλάχ», η οποία ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας.

Η όλη επιχείρηση έγινε, υποτίθεται, για να μην επιτραπεί η παράδοση, μέσω κομβόι φορτηγών, ενός αριθμού ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων SA-17. «Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην αφήσουμε όπλα όπως το SA-17, καθώς και χημικά και βιολογικά όπλα, να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο Agence France Presse (AFP) o Aμερικανός υπουργός Άμυνας Leon Panetta. Κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι τα λόγια του έμμεσα επιβεβαιώνουν ότι το Πεντάγωνο έδωσε το πράσινο φως για την επίθεση. Ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, οι Αμερικανοί δεν έχουν δώσει καμιά επίσημη επιβεβαίωση. 

Η Συρία έχει διαψεύσει τις πληροφορίες σχετικά με το φορτίο των οχημάτων και αποκάλεσε την επιδρομή «τρομοκρατική επίθεση» και «απεχθή πράξη βίας», στόχος της οποίας ήταν να δυσφημίσει τις πρόσφατες επιτυχίες του συριακού στρατού. Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας, στρατηγός Jassem al-Fahd Freij, διευκρίνισε ότι οι πρόσφατες ήττες των ξενοκίνητων δυνάμεων της «αντιπολίτευσης» από τον στρατό του Bashar al-Assad ανάγκασαν το Ισραήλ να σπεύσει για να τις βοηθήσει. Ο Al Freij επεσήμανε ότι η συριακή «αντιπολίτευση» είχε προσπαθήσει εδώ και αρκετό καιρό να εισβάλει στο ερευνητικό κέντρο στην συριακή πόλη Jamraya, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Τελικά, το Ισραήλ θεώρησε υποχρέωσή του να δράσει ανεξάρτητα.

Πράγματι, είναι αν μη τι άλλο περίεργοι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί σχετικά με τα φορτηγά, τα οποία δεν ήταν ο πραγματικός στόχος της ισραηλινής επίθεσης, και δεν δέχθηκαν καν επίθεση! Τουλάχιστον, δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή πλάνα που να τεκμηριώνουν αυτό τον ισχυρισμό.

Επιπλέον, στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία επικρατεί ηρεμία τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι δυνατόν, αφού το Ισραήλ άρπαξε τα υψώματα του Γκολάν από την γείτονα χώρα του, να προσπαθεί να προκαλέσει την συριακή κυβέρνηση να του αντεπιτεθεί; Οδηγείται, επομένως, κανείς στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το θέμα της όλης υπόθεσης δεν είναι ο Assad. Το Ισραήλ ήταν πάντα σε θέση να διαπραγματεύεται τα πάντα με το κοσμικό καθεστώς του Assad. Επιπλέον, η κατάρρευση του καθεστώτος αυτού είναι πιθανό να οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερες συνέπειες για το Ισραήλ εν όψει της απειλής των σαλαφιστών. 

Το όλο ζήτημα έχει ως επίκεντρο έναν κατά πολύ ισχυρότερο παράγοντα: το Ιράν και την Χεζμπολλάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν. Και δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που συμφωνούν ότι μέσω της επίθεσης στη Συρία, το Ισραήλ ήθελε να καταστήσει σαφές στον Mahmoud Ahmadinejad, ότι η επόμενη επίθεση μπορεί να έχει ως στόχο της τα στρατόπεδα της Χεζμπολλάχ ή στον Λίβανο ή στο Ιράν. 

Όπως ήταν φυσικό, το Ιράν αντέδρασε άμεσα. Ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Amir Hossein Abdollahian δήλωσε ότι η βομβιστική επίθεση ενδέχεται να οδηγήσει σε «σοβαρές συνέπειες» για το Ισραήλ. 

Ο αντιπρόεδρος του Ιρανικού Κοινοβουλίου και μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Hassan Mohammed Asperi, δήλωσε: «Η Συρία έχει κάθε δικαίωμα να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ, το οποίο διέπραξε παράνομη επίθεση κατά της ασφάλειας της χώρας αυτής»

Ο διοικητής των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν, στρατηγός Mohammad Ali Jafari (φωτό με Ahmadinejad), δήλωσε ότι «η αντίσταση και εκδίκηση είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς το Ισραήλ» (σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο IRNA). 

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι οι επίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Δαμασκού δεν έκαναν λόγο για «εκδίκηση». Ακριβώς το αντίθετο, μάλιστα: οι Σύριοι αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να σχολιάσουν τις δηλώσεις των Ιρανών.

Όσο για τους Δυτικούς, έχουν ήδη αρχίσει να εικάζουν ότι ίσως υπάρξει κάποια τρομοκρατική επίθεση, παρόμοια με εκείνη στην βουλγαρική πόλη Μπουργκάς, όπου σκοτώθηκαν επτά Ισραηλινοί τουρίστες.  

Γεγονός που μας οδηγεί στο εύλογο ερώτημα:  

«Τι ανάγκη έχει η Συρία να προβεί σε μια τέτοια επίθεση, αφού κάτι τέτοιο θα αποτελούσε το τέλειο πρόσχημα για μια στρατιωτική επέμβαση των Δυτικών στο έδαφός της»;

Όλα δείχνουν, συνεπώς, ότι εκτός από όλα τα άλλα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη, η Συρία έχει καταστεί όμηρος μιας αναμέτρησης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν. Οι δύο αυτές χώρες έχουν μετατρέψει την Συρία σε θύμα, στην προσπάθειά τους να διεξαγάγουν έναν πόλεμο αμοιβαίων απειλών. Το Ισραήλ, με την πεποίθηση ότι όλα τα προβλήματά του προέρχονται από τη Χεζμπολλάχ, η οποία χρηματοδοτείται από το Ιράν, έχει ορκιστεί να μην επιτρέψει στο Ιράν να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα. Το Τελ Αβίβ απειλεί συνεχώς με ένα προληπτικό χτύπημα, το οποίο, όμως, δεν πρόκειται να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, οι οποίες είναι καλά κρυμμένες σε ορεινές περιοχές. Το Ιράν απειλεί να απαντήσει τόσο άμεσα όσο και έμμεσα: να οργανώσει μια επίθεση από τα στρατεύματα της Χεζμπολλάχ εναντίον του Ισραήλ. 

Στο Ισραήλ δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι θα υπάρξει μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν. Είναι απλώς θέμα χρόνου. Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ψηφοφόροι επέλεξαν αυτή την οδό, επανεκλέγοντας τον Benjamin Netanyahu στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Οι Ισραηλινοί ελπίζουν ότι ο Netanyahu δεν θα πολεμήσει μόνος του, αλλά θα έχει την στήριξη του Οbama.

Ωστόσο, δεν φαίνoνται πουθενά στον ορίζοντα τέτοιες ενδείξεις. Ο Nabil Mikhail, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο George Washington, δήλωσε στο ιρανικό δίκτυο Press TV ότι ο Obama είχε ενημερωθεί για την ισραηλινή επίθεση εναντίον της Συρίας. Παρ' όλα αυτά, ούτε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν προβεί σε κάποια δήλωση σχετική. 

«Κατά την άποψή μου, ο Obama δεν έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ισραηλινή επίθεση στη Συρία. Ίσως να μην τον έχει απασχολήσει καν», κατέληξε ο καθηγητής. 

Πράγματι, ο Obama ανησυχεί πολύ περισσότερο για την απειλή χρεοκοπίας, αλλά και για τη ανεργία και την έκρυθμη βία που μαστίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δε Τουρκία δεν παρέλειψε να επωφεληθεί από την αιφνίδια επιδρομή του Ισραήλ κατά της Συρίας για το δικό της συμφέρον

Προτεραιότητα της Τουρκίας ήταν να ταπεινώσει τον συριακό στρατό. Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoglu δήλωσε:


«Γιατί ο Assad δεν προσπάθησε καν να προβεί σε κάποια ενέργεια εναντίον του Ισραήλ; Τα σιωνιστικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό κάθε τόσο. Ο στρατός αυτός δεν δημιουργήθηκε για να προστατεύσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Συρίας»;

Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός υπαινίχθηκε ότι η επίθεση είναι πιθανόν να σχεδιάστηκε από το Ισραήλ και το καθεστώς Assad για να ρίξει «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».

Και αμέσως μετά ακολούθησε και άλλο απίστευτο:

«Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί επίθεση του Ισραήλ σε οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα», δήλωσε ο Davutoglu. «Εξ άλλου, η Τουρκία, σε αντίθεση με το Ισραήλ, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής, όσο προστατεύεται από πυραύλους Patriot. Από αυτή την άποψη, δεν έχει σημασία ποια στροφή θα πάρει η κατάσταση στη Συρία. Ο αραβικός κόσμος έχει προετοιμάσει μια αρνητική εικόνα του Ισραήλ, ως εχθρού».

Ένα είναι το τελικό συμπέρασμα:

Το συριακό καθεστώς είναι το μόνο κοσμικό καθεστώς στον αραβικό κόσμο. Για διάφορους λόγους, το καθεστώς αυτό έχει αποδειχθεί «ενοχλητικό» για όλους, ακόμη και για τους παραδοσιακούς συμμάχους του. Και τελευταία έχει αρχίσει να ενοχλεί ακόμη και την ρωσική κυβέρνηση, αφού το καθεστώς αυτό συνεχίζει να αντιστέκεται, καθιστώντας «άβολη» την επικοινωνία της Ρωσίας με τη Δύση.