Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Φεβ 2013
Ένα άρθρο-απάντηση στο γεμάτο ανησυχία κείμενο του Νίκου Ζώη και στην αγωνία όλων των άλλων Ελλήνων...

«Σύγχυση μεγάλη υπάρχει. Μύλος γίνεται∙ είναι ζαλισμένοι οι άνθρωποι…

Ο κόσμος είναι όπως οι μέλισσες. 

Αν χτυπήσεις την κυψέλη, οι μέλισσες βγαίνουν έξω και αρχίζουν να βουίζουν και γυρίζουν γύρω από την κυψέλη αναστατωμένες. 

Ύστερα η κατεύθυνσή τους θα εξαρτηθεί από τον άνεμο που θα φυσήξει. Αν φυσήξει βοριάς, θα πάνε μέσα. 

Έτσι και τον κόσμο τον φυσάει… «Εθνικός Βοριάς», «Εθνικός Νοτιάς», και είναι ο καημένος ζαλισμένος. 

Όμως, αν και γίνεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά, μια σιγουριά.

Μπορεί να ξεράθηκε η ελιά, αλλά θα πετάξει νέα βλαστάρια. 

Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, στους οποίους αναπαύεται ο Θεός. Υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι του Θεού, οι άνθρωποι της προσευχής, και ο Καλός Θεός μας ανέχεται, και πάλι θα οικονομήσει τα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι της προσευχής μας δίνουν ελπίδα...

Μη φοβάστε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει; 

Ούτε και τώρα θα χαθούμε. 

Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι.

Δεν σας τα λέω αυτά για να φοβηθήτε, αλλά για να ξέρετε πού βρισκόμαστε...

Για μάς είναι μια μεγάλη ευκαιρία, είναι πανηγύρι οι δυσκολίες, το μαρτύριο. 

Να είστε με τον Χριστό, να ζείτε σύμφωνα με τις Εντολές Του και να προσεύχεστε, για να έχετε θείες δυνάμεις και να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες. 

Να αφήσετε τα πάθη, για να έρθει η Θεία Χάρις. 

Αυτό που θα βοηθήσει πολύ είναι να μπει μέσα μας η καλή ανησυχία: πού βρισκόμαστε, τί θα συναντήσουμε, για να λάβουμε τα μέτρα μας και να ετοιμαστούμε.

Η ζωή μας να είναι πιο μετρημένη. Να ζούμε πιο πνευματικά. 

Να είμαστε πιο αγαπημένοι. 

Να βοηθούμε τους πονεμένους, τους φτωχούς με αγάπη, με πόνο, με καλωσύνη. Να προσευχόμαστε να βγουν καλοί άνθρωποι»... 

Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου, Λόγοι, τ. Β' ἔκδ. Ἱ. Ἠσυχ. «Εὐαγγ. Ἰωάννης ὁ Θεολόγος», Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης 2006, σσ. 18-19.


Πηγή: Αηδόνι

Του Νίκου Ζώη

Η τιμωρία είναι εδώ, αλλά πολλοί δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε και φέτος η κοπή της βασιλόπιτας σε χώρους εργασίας, σε ταβέρνες και σε παραδοσιακά γλέντια.

Αναρωτιέμαι φίλοι μου… Πού πήγε το Ελληνικό φιλότιμο;, Υπήρξε ποτέ ή ήταν απλά ένας μύθος;. Όλοι αυτοί που γλεντάνε δεν θα έπρεπε αντιθέτως να προσεύχονται ασταμάτητα γιά όσα έρχονται γιά την οικογένειά τους;

Αντί να έχουμε ανασκουμπωθεί και να προχωρήσουμε σε νέες λύσεις, προχωρούμε με παλιές συνταγές.....

Οι περισσότεροι ακόμα έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά και συγχρόνως εξαθλιώνονται οικονομικά. Πώς σπούδασαν οι προηγούμενες γενειές χωρίς να πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία; Θα πεί κάποιος ότι δεν θέλω τα παιδιά μου με μαυράκια και αλβανούς. Σύμφωνοι, αλλά και αυτή είναι μία νεοελληνική πραγματικότητα.

Αρκετοί Έλληνες δεν έκαναν οικογένεια, δεν έκαναν παιδιά. Αυτοί που έκαναν παιδιά τα μόρφωσαν με πτυχία γερά. Έμεινε λοιπόν ένα τεράστιο κενό στην Ελληνική κοινωνία, δεν υπήρχαν τεχνίτες αλλά ούτε και εργάτες. Αυτό το κενό κατέλαβαν οι λαθρομετανάστες.

Εμείς όλοι φταίμε γιά την σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας.

Αντί λοιπόν να κάνουμε κάποιες ενέργειες γιά να αντιστραφεί η παρακμή συνεχίζουμε την ζωή μας με τον ίδιο τρόπο.

Αρνούμαστε να αλλάξουμε. Βλέπεις τις περισσότερες γυναίκες με δύο πακέττα τσιγάρα, κινητό, αυτοκίνητο κλπ. Πού θα πάει ρε παιδιά αυτή η κατάσταση;

Οι περισσότεροι άντρες είναι στημένοι μπροστά σε μία οθόνη και βλέπουν κάποια αθλητική αναμέτρηση. Άλλοι είναι στα προπατζήδικα, άλλοι είναι σε οίκους ανοχής και πάει λέγοντας.

Πώς θα επιβιώσει αυτός ο λαός; Αξίζει να επιβιώσει ή βλέπουμε το τέλος μιας μεγάλης φυλής;

Δεν δικαιολογώ με τίποτα τον συμπατριώτη μου Έλληνα!

Γεννήθηκε στην ωραιότερη χώρα της Γής,
με τον ενδοξότερο πολιτισμό,
με την θρησκεία της Αγάπης,
με τις καλύτερες παραδόσεις.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε καθόσον η παρακμή είναι ηθική.

Αντί να έλθει ο κόσμος πιό κοντά, ο εγωϊσμός συνεχίζει να διακατέχει τους πάντες.

Από την φύση μου είμαι αισιόδοξος. Τι να πω όμως… Όλη αυτή η κατάσταση και η θλίψη με επηρεάζουν πλέον αρνητικά, ίσως καλά θα κάνω να απομακρυνθώ στην ύπαιθρο, δημιουργώντας εκεί κάτι άλλο.

Να είστε καλά…
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διάλογο με τις συνδικαλιστές οργανώσεις προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να προωθήσει ένα πλαίσιο αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου μέχρι το τέλος του 2013.

Όπως δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης

«Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία και την ίδια στιγμή, να διατηρούμε τη δυνατότητα ολιγομελών σωματείων να ακινητοποιούν δημόσιες επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ, οι κεντρικοί άξονες των αλλαγών αφορούν από τη μία τον υπάρχοντα τρόπο κήρυξης μιας απεργιακής κινητοποίησης, αλλά και τη σύσταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και από την άλλη την οργάνωση του κινήματος σε νέες βάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες, ενώ σύμφωνα με το «Βήμα» αναμένεται να επανεξεταστούν και τα δικαιώματα των συνδικαλιστών, με κύριο στόχο τις συνδικαλιστικές άδειες.

Οι αλλαγές που συζητούνται στο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας αφορούν όλη τη δομή του νόμου, τη λειτουργία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κλπ.

Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται κατά των αλλαγών και αναφέρει:


«Από ποια προγραμματική συμφωνία, από ποιες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αντλεί το δικαίωμα ο υπουργός Εργασίας για να ανοίξει συζήτηση για τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 για αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία (το περίφημο άρθρο 4 του Γ.Αρσένη), για επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ αουτ) και για καθορισμό της οργάνωσης και δομής των συνδικαλιστικών οργανώσεων;» δήλωσε ο υπεύθυνος προγράμματος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ με μια σκληρή ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων:


«Ο υπουργός Βρούτσης επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, επαναφέροντας ακόμη και κατάπτυστους νόμους, ακόμα και από τον περιβόητο 330 που προβλέπει το λοκ άουτ για τους εργοδότες».


Πηγή: NewPost 

Νigel Farage:   
  • "Το Ευρωσύνταγμα παραβιάστηκε, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα, καθώς και τέσσερις άλλες χώρες, σε έναν δανεισμό δίχως τέλος"
  • "Tο πρόβλημα, όσον αφορά στην οικονομία, είναι ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί - και δεν πρόκειται – να λειτουργήσει ποτέ".
Russia Today
10 Φεβρουαρίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ενώ η Ελλάδα πορεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά στον κατήφορο που την έσπρωξαν οι ειδικά «διαμορφωμένες» συνθήκες που την οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage, σε προχθεσινή εμφάνισή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today έκανε μία αποκάλυψη σημαντική:
«Το Ευρωσύνταγμα παραβιάστηκε, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα, καθώς και τέσσερις άλλες χώρες, σε έναν δανεισμό δίχως τέλος»…
Και καθώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης ανταλλάσσουν διαξιφισμούς για την συμφωνία για τον προϋπολογισμό, έχει διαρρεύσει από έγκυρες πηγές στις Βρυξέλλες, και επιβεβαιώνεται και από τον Βρετανό ευρωβουλευτή και Πρόεδρο του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), ότι η ΕΕ σχεδιάζει να επενδύσει εκατομμύρια σε μια ιδιότυπη εκστρατεία «δημοσίων σχέσεων» με σκοπό να αντιμετωπίσει επιθετικά την όποια κριτική ασκείται εναντίον της στο διαδίκτυο.

«Από μόνο του το γεγονός αυτό αρκεί για να υποβιβάσει το Ευρωκοινοβούλιο στο επίπεδο της Βουλής μιας Μπανανίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής στον δορυφορικό σταθμό Russia Today.


«Οι έννοιες «νομιμότητα» και «Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι έννοιες αντικρουόμενες. Τίποτε δεν μετράει εδώ. Δεν υπάρχουν κανόνες», σχολίασε ο Nigel Farage, μιλώντας για την παραβίαση του Ευρωσυντάγματος που έσυρε την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία στον δανεισμό, αλλά και για το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ξοδέψει τεράστια ποσά από τα χρήματα των φορολογουμένων Ευρωπαίων πολιτών σε εκστρατείες εναντίον της ελεύθερης έκφρασης όσων εκφέρουν απόψεις εναντίον της ΕΕ στον κυβερνοχώρο.

Η είδηση διέρρευσε καθώς οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για διήμερη σύνοδο κορυφής, όπου καταβάλλονται προσπάθειες να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με τον προϋπολογισμό, ύψους σχεδόν ενός τρισεκατομμυρίου, από τον οποίο προβλέπονται δαπάνες για την γεωργική ανάπτυξη, τις μεταφορές, τον τομέα της έρευνας και έργα υποδομής στην Ευρωζώνη.

Οι συνομιλίες ήδη φαίνεται ότι διεξάγονται σε κλίμα έντονο, με αμφίβολη έκβαση. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron - ο σθεναρότερος υποστηρικτής των περικοπών του προϋπολογισμού - απείλησε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν μειωθούν οι δαπάνες. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις κλονισμένες σχέσεις της Βρετανίας με την Ένωση, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, και τάχθηκε υπέρ των δαπανών για τη γεωργία, από τις οποίες εξαρτώνται πολλά κράτη-μέλη του ευρωπαϊκού Νότου. Η δε Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel τόνισε ότι η συμφωνία για το ακανθώδες αυτό ζήτημα παραμένει αμφίβολη και θα είναι χρονοβόρα η όλη διαδικασία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. διαφωνούν στο συγκεκριμένο ζήτημα. Την ίδια έκβαση είχε και η σύνοδος του περασμένου Νοεμβρίου, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα, σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι ασυμφωνία, να αναγκαστεί η Ε.Ε. να εφαρμόσει προσωρινής ισχύος ετήσιους προϋπολογισμούς. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου κορυφής, θα υπάρξει αναβολή της τελικής απόφασης, η οποία ίσως να καθυστερήσει μέχρι το 2015, οπότε προβλέπεται να διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνέχεια ή μη της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά ενώ οι ηγέτες στις Βρυξέλλες διαφωνούν για τον προϋπολογισμό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταστρώνει σχέδια που προβλέπουν δαπάνες 2 εκατομμυρίων ευρώ για μια διαδυκτιακή εκστρατεία που στόχο την διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ της Ε.Ε. Το πρώτο δημοσίευμα που αποκάλυψε ότι η Ευρωκράτες σχεδιάζουν να σπαταλήσουν ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να προασπίσουν τις θέσεις της Ε.Ε. σε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε στην βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph. Ο Nigel Farage, Πρόεδρος του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «πραγματική παράνοια». Πιστεύει, μάλιστα, ότι η κίνηση αποτελεί ένδειξη του φόβου που κυριαρχεί στην Ε.Ε. για την αφύπνιση των πολιτών, αλλά είναι επίσης ενδεικτική της απόλυτης άρνησης της Ευρωζώνης να αποδεχθεί την σημερινή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.

Η συνέντευξη του Νigel Farage στο RT:

Russia Today: Διέρρευσε η είδηση, κ. Farage, ότι κάποιοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα κληθούν να αναλάβουν ρόλο μυστικού πράκτορα στο διαδίκτυο, όπου θα αναρτούν εδώ κι εκεί ανακοινώσεις και μηνύματα. Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πείτε μας: πόσο ρεαλιστικό είναι κάτι τέτοιο;


Nigel Farage: Κατ’ αρχάς, να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται για φήμη. Είναι αλήθεια και είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο αποφασίζει με ποιο τρόπο δαπανώνται οι πόροι της Ε.Ε., αποφάσισε ότι είναι αναγκαία η εκπαίδευση μέρους του προσωπικού της στις Βρυξέλλες στην πορεία προς τις ευρωεκλογές του 2014 ... Θα τους εκπαιδεύσουν, λοιπόν, να σερφάρουν στο διαδίκτυο και να ψάχνουν στο Facebook, το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να «διορθώνουν» τυχόν… «παρανοήσεις» που μπορεί να υπάρχουν σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κοινοβούλιο το οποίο κάνει χρήση των πόρων που αποκόμισε από φορολογούμενους πολίτες για τέτοιους σκοπούς λέει πολλά για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Και υπάρχει ένα εξ ίσου σημαντικό ζήτημα στην υπόθεση αυτή. Ο πρόεδρος ενός κοινοβουλίου, οποιουδήποτε κοινοβουλίου σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, υποτίθεται ότι είναι ουδέτερος και αδέκαστος. Δεν επιτρέπεται να παίρνει πολιτική θέση σε οποιοδήποτε θέμα.

Και το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε ότι θα δαπανηθούν χρήματα, χρόνος και πόροι για να γίνει αυτό που σκοπεύουν να κάνουν δείχνει, ειλικρινά, ότι η Ε.Ε. δεν είναι καλύτερη από μια «Μπανανία». Κάτι τέτοια θα έκανε ο Μουγκάμπε. Και πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα σοκάρει πολλούς Ευρωπαίους. Προσωπικά, έχοντας εργαστεί εκεί μέσα 13 χρόνια, δεν είμαι καθόλου έκπληκτος. Και σας διαβεβαιώνω ότι τους έχουν ζώσει οι φόβοι ότι οι πολίτες της Ε.Ε., από βορρά μέχρι νότο, και από ανατολικά μέχρι δυτικά, σκέφτονται και λένε αυτή τη στιγμή: 

«Εμείς ποτέ δεν ψήφισαμε για να δούμε τελικά αυτό το κράτος να μεταμορφώνεται στις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης». Ούτε ζητήσαμε ποτέ να διαμορφώνεται το μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας μας κάπου αλλού. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη παρωδία». 

Νά γιατί φοβούνται σήμερα και σχεδιάζουν επιθετικές πολιτικές.

Russia Today: Εκτός από την ηθική διάσταση του ζητήματος, είναι νόμιμα αυτά τα μέτρα;

Nigel Farage: Οι έννοιες «νομιμότητα»και «Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι έννοιες αντικρουόμενες. Τίποτε δεν μετράει εδώ. Δεν υπάρχουν κανόνες. Γνωρίζετε τι ακριβώς είναι η Συνθήκη της Λισαβόνας; Τρεις χώρες ψήφισαν εναντίον της συνθήκης αυτής, εναντίον του Ευρωσυντάγματος, αλλά αγνοήθηκε η λαϊκή βούληση. Το Ευρωσύνταγμα, το οποίο επιβλήθηκε με το ζόρι, απαγορεύει ρητά τον δανεισμό σε χώρες της Ευρωζώνης. Και όμως, το Ευρωσύνταγμα παραβιάστηκε, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα, καθώς και τέσσερις άλλες χώρες, σε έναν δανεισμό δίχως τέλος.

Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με μια ομάδα η οποία ενστερνίζεται με φανατισμό την άποψη ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια ευρωπαϊκή δομή, ένα κράτος που θα έχει δικό του στρατό, δική του αστυνομία και δικό του υπουργείο Οικονομικών.

«Τι μας νοιάζει εμάς τι πιστεύουν οι λαοί της Ευρώπης», σκέφτονται. «Εμείς θα το υλοποιήσουμε το σχέδιο έτσι κι αλλιώς» . Και φυσικά έχουν φτιάξει ήδη την σημαία, έναν ευρωπαϊκό ύμνο και προωθούν τα σχέδιά τους με επιμονή και φανατισμό. Κατά την άποψή μου, τα άτομα αυτά είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια.

Russia Today: Αλλά δεν θα ήταν πιο λογικό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κρίσης της Ευρωζώνης στη ρίζα του, αντί να ξοδεύονται τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, όπως αναφέρατε προηγουμένως; Αντί να δανείζονται oι χώρες επ’ αόριστον; Αντί να διορίζονται πράκτορες που θα παρακολουθούν τις κινήσεις των χρηστών του διαδικτύου στις κοινωνικές ιστοσελίδες και να προσπαθούν να περνούν προπαγάνδα υπέρ της ΕΕ με αυτόν τον τρόπο;


Nigel Farage: Μπορεί να ξοδέψει κανείς τρισεκατομμύρια ευρώ, αν το επιλέξει, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το «ευρωπαϊκό πρόβλημα» στη ρίζα του. Αλλά το πρόβλημα είναι, όσον αφορά στην οικονομία, ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί - και δεν πρόκειται – να λειτουργήσει ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμιά προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό είναι το γεγονός που έχουν παρερμηνεύσει τόσοι πολλοί. Η οικονομική πολιτική τους είναι λάθος, και οι πολιτικοί σχεδιασμοί τους είναι λάθος. Και αντί να παραδεχτούν την ήττα τους, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αμαυρώσουν το όνομα ανθρώπων όπως εγώ, ανθρώπων που έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητά τους.

Τελικά, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ο «πόλεμος των λέξεων» που ήδη έχει ξεσπάσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι βέβαιο ότι πρόκειται να πάρει μια πολύ πικρή και δυσάρεστη τροπή.
Είμαι γέννημα της δικής σου αναρχίας...

Eίμαι παιδί του '74... Όχι μη γελιέσαι Έλληνα… Δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου… δεν γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου… Τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για εμένα Έλληνες λοκατζήδες... εκεί στον τύμβο της Μακεδονίτισσας… 22 Ιουλίου 1974… Ελλάδα είμαι δημιούργημά σου…

Μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δεν γνώρισα τη χούντα... Μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της…

Μου έμαθες τα πρώτα Ελληνικά, με δασείες-περισπωμένες,... μα πριν καλά-καλά τα μάθω τα κατήργησες. ενώ ήμουν Δευτέρα δημοτικού...

Με έντυσες με μπλε ποδιά... αυτή για το σχολείο με τ’ άσπρο γιακαδάκι... κι όταν άρχισε να μου αρέσει την κατήργησες. Πάντα για το καλό μου, χωρίς να με ρωτήσεις...

Με έμαθες να λέω τον εθνικό ύμνο και πλήρωνες δασκάλους για να με μάθουν πως τιμιότερον απάντων εστί η πατρίς. Μα σαν μεγάλωσα άφησες τη σημαία να χαθεί στον βράχο των Ιμίων...

Με έβαλες να μάθω ιστορία για να μπω στο πανεπιστήμιο και αρχαία ελληνικά. Μα σήμερα μου λες πως η Μακεδονία είναι τα Σκόπια και η Θράκη μας Τουρκία...

Σαν έγινα έφηβη με έβαλες να δω τον Λάλα αλυσοδεμένο να χάνει τη ζωή του για εσένα... Και σήμερα εσύ δίνεις ιθαγένεια στον κάθε αλλοδαπό μα όχι στον Έλληνα τον σταυρό... για φαντάσου...

Μου δίδαξες σαν ήρωα και εθνάρχη τον Βενιζέλο... μα σαν έγινα δασκάλα τον βρήκα να προδίδει εσένα Έλληνα ...θυμάσαι τον Γενάρη του 34...εκεί στη Σουηδία... προτείνει για το Νόμπελ της Ειρήνης τον σφαγέα των προγονών μου Κεμάλ...!!!

Μου ζήτησες να έχω κριτική σκέψη... μα έκοψες την έκθεση ως μάθημα και λογοκρίνεις τη σκέψη μου... Βλέπεις εγώ για εσένα είμαι ακραία...

Μου έμαθες στο σχολείο πως πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία κι όταν σου ζήτησα να με αφήσεις στου χάρτη την πινέζα... εκεί στο Δέρειο... κι οχι στο Κολωνάκι... με ανάγκασες να βάλω μέσο τον πατέρα μου για να μη με διώξεις από εκεί...

Μου έμαθες προσευχή... μα τώρα πια μόνο για Χριστό δε θες να μου μιλήσεις..
Σου ζήτησα να πάω στην πρώτη τη γραμμή και μ’ άφησες μονάχη...

Μου έμαθες όμως καλά πως το Προξενείο κι όχι εσύ είναι εκεί και έχει όνομα... ε;… Ιλμή… ε;… Απτουραχήμ..ε;... Αλή..ε;… Μουαρέμ… ε;...

Μου ζήτησες να εργάζομαι σκληρά... για εθελοντισμό μιλούσες... μα όταν το 'κανα κι αυτό έστειλες τους ''δραγουμάνους'' να μου πουν πως δε θέλουν να κάνω επιπλέον μαθήματα στα πομακόπουλα γιατί σε ενοχλεί... τα παίρνω βλέπεις από την αγκαλιά του Προξενείου...

Και εγώ... εγώ μεγάλωνα μέσα σε μια αντίφαση... στο μαύρο και το άσπρο...

Μα χθες βρέθηκα κάτω στο υπόγειο του σχολείου... σε είδα εκεί κάτω Ελλάδα... ήσουν εκεί... πίσω απ' τις κουτές. σκονισμένη... κοιτώ το άγαλμα του Αλέξανδρου αραχνιασμένο... μόνο εγώ και εσύ...η προτομή του μέγα Αλέξανδρου...

Δάκρυσα... πόνεσα...μα σε άκουσα Ελλάδα απ' τη φωνή του...
''Ποιος είναι εθνάρχης'' με ρωτά...''ο Βενιζέλος;.. ποιος αγωνίζεται σκληρά... ο Γιώργος απ' τα ξένα;

Για σκέψου εσύ δασκάλα... με ξαναρωτά... αν τώρα εδώ μέσα, από την πόρτα έμπαινε και ερχόταν κι ο Κολοκοτρώνης... και μας ρωτούσες και τους δυο ποιο μέρος της Ελλάδας θα θυσιάζαμε στο χθες για χάρη της ειρήνης... Μακεδονία ή Ήπειρο... Θράκη ή το Αιγαίο...

Αναλογίσου εσύ δασκάλα... θα το σκεφτόμασταν πολύ;
Τι να διαπραγματευτώ... τη γη μου ή το νερό μου;... μα εσύ δασκάλα δίδαξες εκείνον ως εθνάρχη... και όχι εμάς ...εμάς κλειδώνεις στα ''μπουντρούμια''...

Ελλάδα μες στις αντιφάσεις σου... ξεχνάς τα σύνορά σου και τον εχθρό ποτίζεις εδώ μέσα... προδότες ελληνόφωνοι... διαλέξτε επιτέλους τον Λεωνίδα αρχηγό...ή μήπως εφιάλτη;... κι ιστορία θα φερθεί ανάλογα εις τον καθένα...

Γέμισαν τάφοι με κορμιά πιλοτών... γιατί έχουμε ειρήνη!!!!
Γέμισε και η βουλή ελληνόφωνους απ’ την ελληνοτουρκική φιλία...

Φτάνει, δε θέλω πια να ακούω τη φωνή σας ...γιατί πιστεύω στο έθνος μου κι όχι στο ''nation'' που θα ’λεγε και ο ''μέγας'' ο Γιωργάκης... το έθνος είναι ελληνικό, είναι ήθος και έθος ρωμιοσύνης... το ''nation'' είναι η ''φύση'' του... εκ γενετής προδότης...

Κι' αν όλα αυτά δε σ’ άρεσαν ''λόγιε'', ''πολιτικέ'' δημοκρατίας, να το θυμάσαι ...

Είμαι δημιούργημα της πιο παράλογης... δικής σου αναρχίας..

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ...


Είμαι ένας από αυτούς που επιθυμούν να πέσει η τρικομματική κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας μας γιατί οδηγεί τη χώρα σε ένα δρόμο χωρίς γυρισμό. Στο δρόμο του αργού θανάτου που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται ορατός.
Υπάρχουν όμως πολλοί που επιθυμούν να πέσει η τρικομματική κυβέρνηση όχι για το καλό της πατρίδας μας αλλά γιατί αυτό εξυπηρετεί ξένα προς τη χώρα μας συμφέροντα αφού η χώρα μας έχει μετατραπεί σε γήπεδο στο οποίο παίζουν μπάλα ξένοι παράγοντες πατώντας με τις τάπες των παπουτσιών τους πάνω στα κεφάλια του Ελληνικού λαού.

Στην παρούσα φάση προέχει η σωστή εκτίμηση της κατάστασης. Η χώρα μας βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Μπορεί να παρομοιαστεί η θέση της με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το πολιορκημένο Μεσολόγγι. Η κατάρρευση της κυβέρνησης θα οδηγήσει στην απότομη οικονομική κατάρρευση με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό και τη χώρα. Και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θα έχουμε απέναντι μας τους ισχυρούς του κόσμου και μια Τουρκία που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δεινή μας θέση.
Εάν αυτή τη χρονική στιγμή αναλάβουν την ηγεσία της πατρίδας μας άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε πατρίδες, άνθρωποι παντελώς ανίκανοι και επικίνδυνοι Θα οδηγηθούμε σε άτακτη οπισθοχώρηση και σε πανωλεθρία.

Εάν θέλουμε να έχουμε κάποιες ελπίδες σωτηρίας πρέπει να ηγηθούν της εξόδου αγνοί πατριώτες, άνθρωποι που πιστεύουν σε πατρίδες, που έχουν την αρχοντιά και τη μεγαλοσύνη του Έλληνα και που θα βάλουν την πατρίδα πάνω από τη ζωή τους.

Η τροπολογία για τους ιεροδιδασκάλους στην Θράκη και η Τουρκική ανάμειξη 

Η Ελληνική πολιτική από το 1974 και εντεύθεν αφήνει ανεξέλεγκτο τον μηχανισμό του εκτουρκισμού να δρα ανεμπόδιστα στην Θράκη. Δούρειος ίππος το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή με τους χρυσοπληρωμένους εγκάθετούς του. Εκτελούν εντεταλμένο έργο καταπίεσης στους ανυπότακτους μουσουλμάνους πολίτες, στους Πομάκους και Ρομά, που επιμένουν να αυτοαποκαλούνται Έλληνες μουσουλμάνοι και να απαιτούν από το Ελληνικό κράτος Ελληνικά Σχολεία και όχι να μαθαίνουν τα παιδιά τους την τουρκική.

Δυστυχώς ο εκτουρκισμός της Θράκης γίνεται με την ανοχή και τα χρήματα του Ελληνικού κράτους. Από το 1997 μέχρι το 2012 το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως μουσουλμανοπαίδων στοίχισε 27.245.000 ευρώ. Την επιστημονική υπευθυνότητα του προγράμματος είχε η καθηγήτρια Άννα Φραγκουδάκη και η Θάλεια Δραγώνα. Με γλώσσα επί όλων των μαθητών την τουρκική, αποκλείοντας την Πομακική.

Το 2007 η Ελληνική Βουλή ψηφίζει το Νόμο 3536/2007 (άρθρα 36-40) για τον διορισμό 240 ιεροδιδασκάλων, στις τρεις νόμιμες Μουφτείες της Θράκης. Ψηφίστηκε, αλλά η αντίδραση και η επίθεση αυτών, που δεν εργάζονται για την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Θράκης,  δεν άφησαν τον Νόμο να λειτουργήσει.

Τεράστια λάθη έγιναν εις βάρος της Θράκης και εξακολουθούν να γίνονται για να μη χαλάσουν «την ζαχαρένια» της Τουρκίας. Αφήνουν τον Τούρκο Πρόξενο να δραστηριοποιείται σε θέματα καθαρώς Εσωτερικά της Ελλάδος. Είναι θρησκευτική μειονότητα Έλληνες υπήκοοι και όχι όπως η Τουρκία τους θέλει όλους Τούρκους. Για τα κόμματα η μειονότητα είναι παιχνίδι διαπολιτικών σχέσεων ψηφοθηρίας. Η Άγκυρα κερδίζει έδαφος με τον εκτουρκισμό και όπως αδρανούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, δεν θα υπάρχει πομακική γλώσσα αλλά ούτε και μουσουλμάνος που να δηλώνει εκτός από Τούρκος. Με την ελευθερία που τους δίδεται θα επικρατήσει επισήμως η συνδιαχείριση και συγκυριαρχία. Όλα ξεκινούν από την Θράκη για να επεκταθούν στην λοιπή Ελλάδα.

Συνέλληνες γρηγορείτε, είναι θέμα εθνικό, οδεύει στην υποδούλωση.
Επανέρχεται ο ίδιος νόμος στις 20/12/2012. Ο τούρκος Πρόξενος Ιλχάν Σενέρ θεωρεί ότι η Θράκη είναι δικός του τόπος. Πληροφορείται την τροπολογία από τον Ιλχάν Αχμέτ τα Χριστούγεννα και καλεί τον Χατζηοσμάν (του ΠΑΣΟΚ) «να μην επιτρέψει να περάσει τέτοια τροπολογία γιατί αν ψηφισθεί, - ομολογεί – τόση δουλειά που έκαναν τόσα χρόνια, μπορεί να καταρρεύσει, εάν δεν πάνε καλά τα πράγματα, να αλλάξει πρώτα ο νόμος με τους Μουφτήδες, να εκλέγονται από τους μειονοτικούς και μετά να ισχύσει η τροπολογία, ώστε ο καινούργιος Μουφτής να διορίζει τους ιμάμηδες». Η μειονότητα χρησιμοποιείται ως στρατηγικό εργαλείο των σχεδίων της Τουρκίας.

Ο νόμος αποσύρεται οι επιδιώξεις του Τούρκου Προξένου επέτυχαν. 
Ποιος είναι ο τούρκος Πρόξενος και ασκεί τέτοια πίεση στο Ελληνικό κοινοβούλιο; Να ανατρέπει νόμους  και να ενεργεί βάσει των συμφερόντων της Τουρκίας; Με ποιο δικαίωμα; Γιατί δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις Συμβάσεως Βιέννης περί λειτουργίας προξενικών αρχών;

Επιβεβαιώνουν την δυσαρέσκειά τους 39 ιεροδιδάσκαλοι με την κάτωθι ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτάς του Κοινοβουλίου (χρόνος 22/12/2012). «Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Παρά τις υποσχέσεις, ο νόμος τελικά δεν εφαρμόστηκε και όσοι υποβάλλαμε υποψηφιότητα για να προσληφθούμε ως ιμάμηδες με την διαδικασία που προβλέπει το ελληνικό Κράτος, με δημοσιότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, δεχθήκαμε και δεχόμαστε συνεχώς προσωπικές επιθέσεις από τους γνωστούς κύκλους. Πολλοί από εμάς, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και την επιλογή μας, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στα Δικαστήρια όπου δικαιωθήκαμε (απόφαση 50/2012).

Τι θέλει να κάνει η Πολιτεία στην Θράκη; Θέλει να στηρίξει την μουσουλμανική μειονότητα; Θέλει να δώσει ευκαιρίες στα παιδιά μας για να είναι υπερήφανοι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες; Θέλει να διατηρήσουμε την πίστη μας όπως την είχαν οι πατέρες και οι παππούδες μας ή θα αφήσει ξένους να την αλλάξουν σιγά – σιγά και ύπουλα; Θέλει να ακούσει όσους θέλουν να ζήσουμε ήσυχα ειρηνικά και χωρίς προβλήματα με στόχο την κοινή ευημερία όλης της περιοχής;

Σήμερα κανένας ιεροδιδάσκαλος δεν υπηρετεί στην Θράκη. Γιατί, 5 χρόνια ακούμε δικαιολογίες. Πόσο καιρό νομίζετε ότι μπορούμε να αντέξουμε τις προσωπικές επιθέσεις; Πόσο καιρό οι οικογένειές μας δεν θα μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς; Σε τι δρόμους μας σπρώχνετε; Η τροπολογία αυτή είναι ένα μεγάλο βήμα της Ελλάδος, της Πατρίδος μας, προς την σωστή κατεύθυνση.
Διασφαλίζει την θρησκευτική ελευθερία και αποδεικνύει ότι το άρθρο 13 του Συντάγματος ισχύει και στην Θράκη.
Είναι επίσης μια μεγάλη ηθική ανταμοιβή για όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος που πιστεύουμε ότι ο δρόμος της Θράκης ειδικά, μέσα σε αυτές τις τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι ο δρόμος της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της εγγύησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισοπολιτείας και της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία». Το κείμενο υπογράφουν 39 ιεροδιδάσκαλοι.
Με εθνική ευαισθησία 15 βουλευτές που παρακολουθούν τις ενέργειες του Προξενείου, αφουγκράζονται τις ανησυχίες των Θρακών και ξαναφέρνουν τον Ν. 3536/2007, την τροπολογία στην Βουλή. Προς τιμή του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και των βουλευτών και ψηφίζεται εκ νέου η τροπολογία στις 16/1/2013.

Ο Νόμος πρέπει να εφαρμοστεί ως μέτρο ισοπολιτείας και ισονομίας και προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς Συνθήκες, ως θρησκευτική μειονότητα.
Η Πολιτεία πρέπει να σπεύσει χωρίς χρονοτριβή στον διορισμό των ιμάμηδων.
Η Ελλάδα φρόντισε για την εκπαίδευση διδασκάλων με το ΑΠΑΘ στην Θεσσαλονίκη για να αναλάβουν την θρησκευτική εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων. Το 2010 καταργήθηκε για να δημιουργηθεί καλύτερη, αλλά έμεινε στις καλένδες.

Ο τούρκος Πρόξενος μαθαίνοντας την ψήφιση της τροπολογίας βρίσκεται σε συναγερμό, προσπαθεί με επιχειρήματα και εκβιασμούς να ακυρώσει τον σχεδιασμό. «Δεν μας ρώτησαν, δεν το θέλουμε, δεν θα εφαρμοστεί όπως και το 2007». Ο ψευτομουφτής Μετέ στην «Γκουντέμ» λέει «ένας μουσουλμανικός λαός δεν παραδίδει την αιωνιότητά του σ’ ένα χριστιανικό κράτος», μεγάλα λόγια. Υπήρχε φημολογία ότι δεν θα ψηφιστεί και έσπευσαν να πανηγυρίζουν για την επιτυχία και μάλιστα ο Τούρκος Πρόξενος να λέει «όσο είμαι εδώ δεν θα περάσει».

Παρεμβαίνει, παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και στην ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα παρέβλεψε τα νόμιμα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη ακολουθώντας στάση καταπίεσης». Γιατί η Τουρκία αναμειγνύεται στα Εσωτερικά μας θέματα; Με ποιο δικαίωμα;

Η απάντηση εκ μέρους του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Ελλάδος αναφέρει «...υπό το πρίσμα των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητος, περί  προσπαθείας του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή να επηρεάσει την κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα, δεν συνάδουν με την διακηρυγμένη βούληση των δύο χωρών να εργασθούν για την βελτίωση των διμερών σχέσεων». (εφημ. "Χρόνος" 19/1/2013). 
Πολύ διπλωματική απάντηση και όχι αντικρουόμενη.
 
Η Άγκυρα αυξάνει τις πιέσεις της με θρασύτητα και σκληρούς όρους, στην «συμπτωματική» συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με τον ομόλογο του Τουρκικού κράτους κ. Ερντογάν στο Κατάρ. «Απαιτεί να αποσυρθεί ο νόμος των ιεροδιδασκάλων και κατηγορεί την Ελληνική Κυβέρνηση για καταπάτηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων, των μουσουλμάνων της Θράκης (Ελλάδα 30-1-2013)». Εάν η Ελληνική Κυβέρνησης υποχωρήσει, πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με νέα εθνική καταστροφή χωρίς τέλος.

Φθάνει πια, ο λαός βαρέθηκε τις υποκρισίες, τις υποσχέσεις, τους εξευτελισμούς, τους ραγιαδισμούς και παραδίδεται η Θράκη στον νεο-ισλαμισμό που θέλει να κρύβεται πίσω από την μάσκα της Γερμανίας με την ΕΟΖ στην Θράκη.

Το Τουρκικό Προξενείο έχει καταφέρει να εκτουρκίσει δια των χρημάτων μεγάλη μερίδα μουσουλμάνων. Διακαής πόθος της Άγκυρας είναι η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης μας.
Ποια είναι η εθνική στρατηγική της Ελλάδας, για την ευαίσθητη εθνικά, πληθυσμιακά, οικονομικά, πολιτισμικά Ελληνική μας Θράκη; Ερωτούμε!!! Και περιμένουμε!!! Πριν είναι αργά. Συνέλληνες αγρυπνείτε.

Αιμιλία Λαδοπούλου
Επίτιμος Πρόεδρος Ενώσεως Κομοτηναίων
Αντ/δρος Εθν. Ενώσεως Βορείων Ελλήνων
(Θρακών – Μακεδόνων – Ηπειρωτών) κ.ά.


Με τα υπουργεία να βρίσκονται στην αφάνεια, πλην των «μνημονιακών», το υπουργικό συμβούλιο να έχει συνεδριάσει μόνο 3 φορές, και με ψηφισθέντα μόλις 15 νομοσχέδια έναντι 20 πράξεων νομοθετικού περιεχομένου 

 Γράφει η Βίκυ Σαμαρά
Πρωτοφανές έλλειμμα δημοκρατίας αναδεικνύεται από τη λειτουργία της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, που έχει υποβαθμίσει συνειδητά το υπουργικό συμβούλιο, το κοινοβουλευτικό νομοθετικό έργο και κρατάει τα 2/3 των μελών του υπουργικού συμβουλίου σε ουσιαστική αδράνεια.
Το πλέον εξόφθαλμο δείγμα δημοκρατικού ελλείμματος είναι ότι τα περισσότερα κρίσιμα θέματα ρυθμίζονται όχι με νομοσχέδια, αλλά με την «αμαρτωλή μέθοδο» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, δηλαδή νομοθετεί η κυβέρνηση και όχι η Βουλή, ενώ ο όγκος του νομοθετικού έργου αφορά μνημονιακές υποχρεώσεις.
Από το σχηματισμό της κυβέρνησης, στις 16 Ιουνίου, έχουν συνολικά ψηφιστεί στη Βουλή 15 νομοσχέδια (7 εκ των οποίων αφορούσαν θέματα του υπουργείου Οικονομικών) και 24 που αφορούν επικύρωση διεθνών συμβάσεων ή εναρμόνιση με κοινοτικές οδηγίες και άρα δεν συνιστούν νομοθετικό έργο.
Αντίθετα, κορυφαία ζητήματα, όπως η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-215, η αύξηση της εγγύησης του Δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδος στα 30 δισ., η εργασιακή εφεδρεία, η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζικών ιδρυμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, προχώρησαν με τις (πάνω από 20) πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έφερε προς κύρωση η κυβέρνηση.
«Καγκελαρία» Μαξίμου
Και πώς να υπάρχει νομοθετικό έργο, όταν το υπουργικό συμβούλιο έχει συνεδριάσει μόνο τρεις φορές: τον Ιούνιο, μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, τον Αύγουστο, με θέμα αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, και το Νοέμβριο, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup για το Μεσοπρόθεσμο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας προγραμματισμός και οι μόνοι υπουργοί που εμφανίζονται στη δημοσιότητα να είναι εκείνοι που εκτελούν επιταγές του Μνημονίου.
Αυτή η χαλαρότητα καθοδηγείται από την «καγκελαρία» του μεγάρου Μαξίμου, ένα ιδιαίτερα κλειστό σύστημα ανθρώπων απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, το οποίο πολλές φορές παίρνει αποφάσεις στο παρασκήνιο, ερήμην των υπουργών (όπως ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης, και ο σύμβουλός του, Χρ. Λαζαρίδης). Η λήψη κεντρικών κυβερνητικών αποφάσεων έχει μετατεθεί από το υπουργικό στις συσκέψεις του κ. Σαμαρά, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, οι οποίες κατά κανόνα αφορούν επίσης υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων και διαχείριση επικαιρότητας.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της έλλειψης δημοκρατικής λειτουργίας και προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου είναι, πέραν των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Εργασίας Γ. Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, που εμφανίζονται συχνά στην επικαιρότητα λόγω Μνημονίου, οι άλλοι υπουργοί ή να αγνοούνται ή να εμφανίζονται στην επικαιρότητα όταν καλούνται στο μέγαρο Μαξίμου επειδή προκύπτει κρίση σε τομέα ευθύνης τους. Ορισμένοι άλλοι, κυρίως εντός του ίδιου υπουργείου, γίνονται γνωστοί οταν κοντράρονται μεταξύ τους, όπως έγραψε η «Κ.Ε.» πρόσφατα.
Μερικά πρόσφατα, αλλά όχι τα μόνα παραδείγματα:

Κόντρες στα υπουργεία
Τις τελευταίες ημέρες, με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ήρθε στην επικαιρότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα καυτά προβλήματα της αγροτικής καθημερινότητας, όπως το κόστος παραγωγής που διογκώθηκε εξαιτίας του Μνημονίου. Το προηγούμενο διάστημα το μόνο που ακουγόταν από το Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν η κόντρα του υπουργού, Θ. Τσαυτάρη, με τον αναπληρωτή υπουργό, Μ. Χαρακόπουλο, άσχετο με ευθύνη ποίου εκ των δύο.
Επίσης, με την απεργία των ναυτεργατών ήρθε στο επίκεντρο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος βρίσκεται εξ αρχής στο στόχαστρο των νησιωτών διότι, όπως λένε, δεν πατάει το πόδι του στα νησιά, πλην της Χίου όπου εκλέγεται. Μετά τα σενάρια περί ανασχηματισμού του το τελευταίο δίμηνο, ο κ. Μουσουρούλης προχώρησε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοΐας, που προκάλεσε όμως τις αντιδράσεις των ναυτεργατών.
Περίπτωση Σκορδά
Αλλο παράδειγμα ανυπαρξίας στον τομέα της καθημερινότητας είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ο υφυπουργός, Θ. Σκορδάς, έγινε γνωστός από τα ταμπελάκια «Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» και από τις δηλώσεις του, την περασμένη εβδομάδα, «Μην περιμένετε να πέσουν οι τιμές όσο οι μισθοί». Εκτός από τον έλεγχο της αγοράς, δεν έχει προχωρήσει και ο νέος νόμος για τα δάνεια, με τον κ. Σκορδά να ρίχνει την ευθύνη της καθυστέρησης στην τρόικα και με τις ενώσεις καταναλωτών να διαμαρτύρονται.
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος το «γνωστό-άγνωστο» δίδυμο είναι ο υπουργός, Ε. Λιβιεράτος, και ο αναπληρωτής του, Σ. Καλαφάτης. Από το υπουργείο αυτό το μόνο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ήταν αυτό για επίσπευση του Κτηματολογίου, που έχει βαλτώσει εδώ και 5 χρόνια. Το κατέθεσε ο υπουργός άρον άρον στη Βουλή, ως κατεπείγον, πριν από ένα μήνα, όταν ακούστηκαν φήμες περί απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση. 

Αργά και σταθερά, ο ΣΥΡΙΖΑ «ροκανίζει» στελεχιακό δυναμικό τόσο από το (πρώην)ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω φυσικά αν κάτι τέτοιο σημαίνει πως «τσιμπάει» και τους αντίστοιχους ψηφοφόρους, από τις ίδιες δεξαμενές ενός οιονεί «αριστερού χώρου», όμως το υποψιάζομαι σφόδρα. Ενός χώρου που υπήρξε ανέκαθεν το λίκνο και η «φωλιά» συγχρόνως του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Ενός συστήματος που ως φαίνεται αρνείται πεισματικά να πεθάνει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή είναι στην ουσία μια τετράπαχη γριά φαφούτα μάγισσα, με γαμψή μύτη και φαρδιές «πεινασμένες» τσέπες, μεταμφιεσμένη άρον – άρον σε αποστεωμένο αναρχοαριστερό μπαχαλάκικο ξωτικό! Πίσω από την μάλλον ακίνδυνη και χαβαλέδικη μάσκα του Αλέξη και των μπαχαλάκηδων, βρίσκονται μετά δυσκολίας κρυμμένοι οι «φαγάνες» του βαθέος ΠΑΣΟΚ, έτοιμοι για ακόμη μια φορά να πέσουν σαν ακρίδες στα δημόσια οικονομικά, ευκαιρίας δοθείσης. Πίσω από την παρδαλή πρόσοψη της Βίλα Αμαλία Α.Ε. βρίσκεται η γκρίζα και επίφοβη πολυκατοικία των ορφανών του Ανδρέα που ρήμαξαν την χώρα και εκμαύλισαν τρεις σχεδόν γενιές Ελλήνων.

Ο Αλέξης νομίζει πως είναι αρχηγός ενός κόμματος του 30%. Κούνια που τον κούναγε ….. Ούτε καν το παλιό 4% δεν θα τον ακολουθούσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Ο Αλέξης ίσως αποδειχτεί απλώς άλλη μια πολιτική μαριονέτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί στην βάση του. Ένα κύμα παλαιοπασόκων κρατιστών ψηφοφόρων έχει πυκνώσει τις τάξεις του, οσμιζόμενοι νέες εποχές δόξης, για τα αχόρταγα ζόμπι της Ανδρεοπαπανδρεϊκής τζαμαχιρίας. Όλοι αυτοί, οργανώνονται και ανασυντάσσονται, παίρνουν μια ανάσα και μεταμφιέζονται για λίγο καιρό μιας και καταλαβαίνουν πως ακόμη δεν τους «παίρνει» να εμφανίζονται φάτσα – κάρτα στην πρώτη γραμμή. Στην ουσία όμως, είναι έτοιμοι να αλώσουν από μέσα το κόμμα του Αλέξη οποιαδήποτε στιγμή κρίνουν κατάλληλη και να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην wannabe παλαιοκομμουνιστική νομενκλατούρα του άλλοτε κομματικού αποκόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που το βαθύ ΠΑΣΟΚ ξεπλένεται επιμελώς και ανασυντάσσεται μέσα στην κολυμβήθρα του συριζαίικου Σιλωάμ, η «πατριωτική δεξιά», βλέποντας μονάχα την λεοντή των άπλυτων αναρχομπάχαλων και την πολύχρωμη πρόσοψη της Βίλα Αμαλία Α.Ε., αυτοϊκανοποιείται εκτοξεύοντας άρες – μάρες – κατάρες – κουκουνάρες εναντίον των ελάχιστων εθνομηδενιστών – ντεμέκ αναρχικών, που όλοι μαζί δεν μαζεύονται σωστά 10.000 νοματαίοι σε όλη την χώρα! Εκτονώνεται λοιπόν η συντηρητική παράταξη με ανούσιες αναλύσεις, δακρύβρεχτα άρθρα και κατινίστικες ανταλλαγές παραπολιτικών ανοησιών, την ίδια ώρα που η πιο επικίνδυνη συντεχνία (σχεδόν με χαρακτηριστικά μαφίας)  πολιτικής και οικονομικής πειρατείας από την  οποία ατύχησε να κυβερνηθεί η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια αντί να πεθάνει, ανακτά δυνάμεις και ζωτικό χώρο για να αντεπιτεθεί ως άλλος Λάζαρος αναστημένος εκ νεκρών, στο ισχνό κορμί της κοινωνίας και της χώρας. Την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τις ανοησίες του Θεοδωρίδη, τις σαχλαμάρες της Γαϊτάνη και κατατροπώνουμε λεκτικά, ηθικά και με αγαστή, «πατριωτικώς δεξιά» σύμπνοια την «λάιτ» αριστερά του Κολωνακίου, ο επίφοβος και καταχθόνιος στρατός του βαθέος ΠΑΣΟΚ (*), μένει στο απυρόβλητο πίσω από το πολύχρωμο σκηνικό του πολιτικού πανηγυριού που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ και που φορά για λίγο καιρό τώρα τα ρούχα του βασιλιά αλλά σκοντάφτει κάθε φορά που πάει να κάνει ένα βήμα στα μεγάλα, φαρδιά παπούτσια του.

Είναι ώρα, ο χώρος δεξιότερα του κέντρου που λέει και ο κ. Μητραλέξης να αφήσει τα αστεία, τα λόγια, τους φραστικούς ακροβατισμούς και το άσφαιρο ανάθεμα στον ψευδο-στόχο του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να επικεντρώσει την πολεμική του στον γκρίζο όγκο του συστήματος ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί άγαρμπα να κρυφτεί πίσω του. Και κυρίως είναι ώρα να επικεντρώσει την προσοχή του στην σωτηρία της χώρας, προχωρώντας σε τολμηρές πολιτικές κινήσεις ανατροπής του υφιστάμενου μοντέλου, σε βαθιές εκσυγχρονιστικές τομές σε θεσμικό επίπεδο και στην άμεση προστασία των αδυνάτων που πλήττονται από την κρίση. Αν ολιγωρήσει, φοβάμαι πως το Σύστημα ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί εκ νεκρών με ότι αυτό μπορεί να σημάνει για την χώρα και τους ανθρώπους της.


(*) Δεν υπάρχει «πατριωτικό», «ανανεωτικό», «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ: όποιος πιστεύει σε τέτοια πολιτικά παραμύθια δεν έχει καταλάβει τίποτε από αυτά που έπαθε η χώρα μετά το 1981. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ένα: Ανδρεοπαπανδρεϊκό! Ένα απόλυτα κρατικοδίαιτο και βαθιά πελατειακό σύστημα, εξαιρετικά επικίνδυνο για την χώρα όσο δεν οριστικοποιείται ο πολιτικός του θάνατος. Αυτή την στιγμή, παρασιτεί στο σώμα του (πρώην)ΣΥΡΙΖΑ για όσο καιρό νομίζει ότι το συμφέρει. Η πλήρης κατάληψη αυτού του ανίσχυρου σώματος από τους μπαρουτοκαπνισμένους επιγόνους του Ανδρέα, είναι παιχνιδάκι. Piece of Cake που λένε και στην δεύτερη πατρίδα του παντοτινού αρχηγού και «ιδιοκτήτη» της πολιτικής δυναστείας.

Σχόλιο ιστολογίου: Προσεγγίζοντας τον πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, βλέπουμε πως η στόχευσή του και οι τοποθετήσεις του είναι σχεδόν αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της οικονομίας -με μεγάλα όμως ερωτηματικά για την εξασφάλιση εσόδων που καλύπτονται θεωρητικά-, αδιαφορώντας πλήρως για την επιβαλλόμενη πολιτική επί εθνικών θεμάτων. Έτσι, με ένα "πρόγραμμα" που "στηρίζεται σε ένα πόδι", ουσιαστικά αφήνει στην καλή διάθεση του οιουδήποτε να μην εκμεταλλευθεί και να μην παραβιάσει ζωτικά εθνικά κυριαρχικά (και γεωγραφικά) δικαιώματα της Ελλάδας. Παρά τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί του αντιθέτου, είναι γνωστές οι ιδεοληπτικές βάσεις του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, περί πολυπολιτισμού, παγκοσμιοποίησης και ενστερνισμού λειτουργιών που πηγάζουν από νεοταξικούς σχεδιασμούς. Δυστυχώς, το ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και σχεδιάζει να διασώσει την οικονομία (το σπίτι), αλλά φαίνεται πως δεν έχει κανένα σχεδιασμό για τους "ιδιοκτήτες του σπιτιού και μέρη του οικοπέδου"... Το χειρότερο όλων είναι πως, ιδεολογικά, δεν διαθέτει ούτε καν την πρόθεση να διαφυλάξει και να υπερασπιστεί τα εθνικά θέματα που γιγαντώνονται λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Τέλος, σημειώνουμε πως μία κατεστραμμένη οικονομία μπορεί να ανακατασκευαστεί και να επαναλειτουργήσει μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Μία κατεστραμμένη γεωπολιτικά και εθνικά χώρα, δυστυχώς, δεν μπορεί να ξαναπάρει γρήγορα αυτά που έχει απωλέσει (και μάλιστα με ελαφρά την καρδιά της πολιτικής της ηγεσίας). Οι αγαστές σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, που έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια το ΣΥΡΙΖΑ με οργανώσεις και χώρες που επιβουλεύονται την καταπάτηση εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, δυστυχώς, λειτουργούν ως προάγγελος των χειρότερων...

Πώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να φέρει πρόταση «αντιρατσιστικού νόμου» με τη σύμφωνη γνώμη της «Νέας Δημοκρατίας» και της «ΔΗΜ.ΑΡ.» ενώ ετοιμάζεται για νέα σύγκρουση με την «Χρυσή Αυγή».

Πρόταση αντιρατσιστικού νόμου έχει συντάξει και ετοιμάζεται να καταθέσει άμεσα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Newsbomb.gr” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πρόταση πιθανώς να μετατραπεί σε σχέδιο νόμου, αφού τόσο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης έχουν δώσει το «πράσινο φως» στην πρωτοβουλία Βενιζέλου.

Ρατσισμός, αναμόχλευση του νόμου περί ιθαγένειας και το πλαίσιο για τις δημοτικές εκλογές αποτελούν τα τρία βασικά θέματα στην ατζέντα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για το προσεχές διάστημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αναδείξει τα θέματα αυτά και να προκαλέσει μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης με τη «Χρυσή Αυγή», προκειμένου να αντιμετωπίσει εσωκομματικές αγκυλώσεις που διαπιστώνονται κατά τον «προσυνεδριακό διάλογο».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Newsbomb.gr”, ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει από το στέλεχος κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η οποία έχει ασχοληθεί με τα θέματα των μεταναστών κι έχει θητεύσει παλαιότερα στο επιτελείο του κ. Σπύρου Βούγια να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν μάλιστα ότι η «αντιρατσιστική εκστρατεία» του κ. Βενιζέλου μάλλον αποτελεί κυβερνητική επιλογή για να αντιμετωπιστεί ο δημοσκοπικός καλπασμός της «Χρυσής Αυγής».

Σε ό,τι αφορά δε την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον αποκαλούμενο «νόμο Ραγκούση» περί Ιθαγένειας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν μερικά 24ωρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά της απόφασης της ανώτατης Δικαστικής Αρχής και προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ότι το θέμα θα επανεξετασθεί σε πολιτικό επίπεδο.

Η πρόταση νόμου Βενιζέλου

Με την πρόταση νόμου, ο κ. Βενιζέλος θέτει ως προσωπικό του στόχο το «κούρεμα» της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός κοινοβουλίου. Με αυτό το σκεπτικό, το επιτελείο του συνέταξε μία πρόταση νόμου που κάνει τις εξής έξι εισηγήσεις:

1. Μετατρέπει κάθε ρατσιστικό έγκλημα σε ιδιώνυμο.

2. Θεσπίζει επιβαρρυντικές διατάξεις ακόμα και για πλημμελήματα που έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο.

3. Στερεί πολιτικά δικαιώματα και εξοστρακίζει από τον δημόσιο πολιτικό βίο κάθε ιδιώτη που τυχόν υποπέσει ακόμα και σε φραστική επίθεση εναντίον αλλοδαπών ή ομοφυλοφίλων κλπ. με σαφώς επιβαρυντικές διατάξεις για πολιτικά πρόσωπα και κατέχοντες δημόσια αξιώματα.

4. Θεσπίζεται επίσης για πρώτη φορά το έγκλημα του δημόσιου εγκωμιασμού, άρνησης ή εκμηδένισης εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου.

5. Παρέχεται άσυλο και άδεια παραμονής ενώ απαλλάσσεται των παραβόλων δίκης, όποιος αλλοδαπός καταγγείλει στις Αρχές ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ή παράσχει πληροφορίες στις Αρχές για εντοπισμό δραστών τελεσθέντων ρατσιστικών εγκλημάτων.

6. Η διάταξη του σχεδίου νόμου με την οποία προβλεπόταν ως επιβαρυντική περίσταση η τέλεση αξιόποινης πράξης με το διευρυμένο ρατσιστικό κίνητρο, συμπληρώνεται με τις προβλέψεις α) συγκεκριμένου αυξημένου πλαισίου ποινής επί πλημμελημάτων (φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών), β) υποχρεωτικής επιβολής της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, γ) απαγόρευσης αναστολής και μετατροπής της επιβαλλόμενης ποινής, δ) αυτεπάγγελτης δίωξης και απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου πολιτικής αγωγής και δ) θέσπισης κωλύματος διορισμού στο δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους ΟΤΑ σε περίπτωση σχετικής καταδίκης.

Ποιος είναι ο στόχος του κ. Βενιζέλου

Πέραν των νομικού πλαισίου όμως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος καλεί το κοινοβούλιο και όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», όπως τα αποκαλεί να συμφωνήσουν στον απομονωτισμό και την πολιτική εξουδετέρωση της «Χρυσής Αυγής». Προτείνει να αρνηθούν κάθε στήριξη προτάσεων νόμων που προέρχονται από αυτή, όπως και στην αποδοχή στήριξης της Χρυσής Αυγής σε προτάσεις άλλων κομματικών σχημάτων.

Μάλιστα, στην πρόταση θα αναφέρεται πιο συγκεκριμένα: «Να μη συνυπογραφεί καμία πρόταση νόμου, να μην αθροιστεί σε καμία ψηφοφορία η ψήφος ενός δημοκράτη με ένα φασίστα. Να αποφύγουμε το όνειδος του σχηματισμού πλειοψηφιών με το συντεταγμένο νεοναζιστικό άγημα. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως, γενικότερα, σε κάθε κρατικό συλλογικό όργανο, ιδίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι πλήρως απομονωμένη».

Ιθαγένεια και δημοτικές εκλογές

Όσον αφορά στην αναδιατύπωση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια και εν όψει των δημοτικών εκλογών χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση που τού έθεσε δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Δήλωσε επί λέξει:

«Θα ήθελα να πω πάρα πολλά ως επιστήμονας για την απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά δεν είναι ο ρόλος μου σήμερα επιστημονικός ούτε η ομήγυρης επιστημονική. Τίθενται πολύ σοβαρά ζητήματα μεθοδολογίας, δικανικής ακρίβειας, συγκρότησης των συλλογισμών και ορίων του ελέγχου, του δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων.

Δεν θέλω να κάνω σχόλια. Τα σχόλια τα κάνει η πολύ ισχυρή μειοψηφία της απόφασης ούτως ή άλλως, η οποία είναι σε έναν ανοιχτό και δημόσιο διάλογο με την πλειοψηφία. Η πλειοψηφία μπορεί να γίνει μειοψηφία σε μια επόμενη φάση και το αντίστροφο. Δεν είναι οριστικές ιστορικά οι αποφάσεις αυτές.

Οι αποφάσεις αυτές είναι οριστικές και αμετάκλητες δικονομικά, αλλά τα θέματα αυτά επανέρχονται στο δικαστικό διάλογο και στο δικαστικό έλεγχο και πολλές φορές έχει αλλάξει η νομολογία, έχει κάνει εντυπωσιακές στροφές.

Θα σας πω πολιτικά μόνο πως από το σκεπτικό της πλειοψηφίας δεν προκύπτει ανάγκη ριζικής αλλαγής, δηλαδή εγκατάλειψης της φιλοσοφίας της ισχύουσας νομοθεσίας. Προκύπτει η ανάγκη να συζητήσουμε σημειακές αλλαγές.

Επίσης δεν κινδυνεύουν νομικά οι πράξεις με τις οποίες έχουν χορηγηθεί ιθαγένειες, διότι αυτές έχουν εκφύγει του ακυρωτικού ελέγχου και θα ήταν καταχρηστική θεώρηση εκ μέρους της Δημόσιας Διοίκησης να ανακαλέσει πράξεις οι οποίες έχουν εκδοθεί και οι οποίες δεν έχουν προσβληθεί και έχουν εκφύγει του ακυρωτικού ελέγχου.

Υπάρχει τώρα κι ένα άλλο θέμα, το θέμα των δημοτικών εκλογών. Κατ’ αρχάς το κύρος των δημοτικών εκλογών δεν κινδυνεύει. Προ πολλού έχουν λήξει όλες οι προθεσμίες. Η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει τοποθετηθεί κατά τρόπο ρητό αντίθετα προς τα στοιχεία της ιστορικής ερμηνείας του Συντάγματος, διότι όπως ορθά σημειώνει η μειοψηφία επικαλούμενη τα λόγια μου με την ιδιότητα του Γενικού Εισηγητή της αναθεώρησης του Συντάγματος, η τροποποίηση του άρθρου 102 του Συντάγματος ώστε να παραπέμπεται στο νόμο η συγκρότηση του Εκλογικού Σώματος των Δημοτικών εκλογών, είχε αυτό το νόημα.

Είχε το νόημα να μπορούν να μετέχουν αλλοδαποί εγκατεστημένοι για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στις τοπικές κοινωνίες. Άλλωστε το ίδιο το ευρωπαϊκό ενωσιακό δίκαιο προβλέπει ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίζουν στις Δημοτικές εκλογές στους Δήμους που είναι εγκατεστημένοι.

Άρα, πώς είναι δυνατόν να έχουμε ένα δημοτικό εκλογικό σώμα χωρίς Έλληνες πολίτες αλλά με Ευρωπαίους πολίτες και να δημιουργείται ζήτημα συνταγματικότητας σε σχέση με μη Έλληνες οι οποίοι δεν είναι Ευρωπαίοι με τη στενή έννοια. Υπάρχει μια προφανής αντίφαση, αλλά κι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είναι κρίσιμο ή επείγον. Ούτως ή άλλως υπάρχει η πρόβλεψη του Συντάγματος για την αρμοδιότητα του κοινού νομοθέτη».

Πηγή: Νewsbomb