Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Φεβ 2013

Ελάχιστες είναι οι αντιδράσεις για "κακοποίηση των συλληφθέντων στην Κοζάνη", από τους προοδευτικούς κύκλους. 
Πάντως υπάρχει χρόνος. 

 Ελπίζουμε αύριο να ξεσηκωθεί τσουνάμι καταγγελιών -σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ- για κακοποίηση των συλληφθέντων ληστών από αστυνομικούς. 
Μάλιστα, μπορεί να κατηγορηθούν οι αστυνομικοί -από τον Δημητρά π.χ.- ότι στέρησαν από τα παιδιά τα παιχνίδια τους (δύο Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον, Μια Μπερέτα, μια επαναληπτική καραμπίνα και ένα πιστόλι Ζάσταβα που είχαν μαζί τους τα παιδιά).
Τι έγινε, σταμάτησαν οι οδηγίες από την πρεσβεία και ξέμειναν οι προοδευτικοί από "καταγγελίες για απρόκλητη επίθεση των μπάτσων" ή είναι Σάββατο και τρώνε στα λαϊκά ταβερνάκια και θα οργανώσουν τον καταγγελτικό τους λόγο αύριο Κυριακή;

Γιατί, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η σύλληψη από την αριστερά, έτσι δεν είναι;

Νικόλαος Ρωμανός
Νικόλαος Ρωμανός

Δημήτριος Πολίτης
Δημήτριος Πολίτης
Ανδρέας Μπουρζούκος
Ανδρέας Μπουρζούκος
Ιωάννης Μιχαηλίδης
Ιωάννης Μιχαηλίδης
Στην φωτογραφική γκαλερί της Χουριέτ, με Ελληνικές νησίδες που πωλούνται
Πούλησαν ένα νησί και ακολουθούν και άλλα. Αυτό είναι το απολύτως βέβαιο, αφού η Χουριέτ έχει δημοσιεύσει σειρά από Ελληνικά νησιά που είναι προς... πώληση.
Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για προπαγάνδα και επιθετική κίνηση της Άγκυρας (μέσα στα πλαίσια δημιουργίας κλίματος για την επικείμενη συνάντηση Ερντογάν - Σαμαρά), αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως οι γείτονες δεν διστάζουν να δείχνουν την Ελληνική "πραμάτεια" που είναι προς πώληση.

Εμείς, με αγωνία περιμένουμε την τοποθέτηση της συγκυβέρνησης Σαμαρά, αφού κάποια από τα νησιά φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Και η πώλησή τους ίσως να σημαίνει πολλά περισσότερα από μία απλή αγοραπωλησία, αφού είναι γνωστό σε όλους πως η Άγκυρα δεν διστάζει να δαπανά χρήματα προκειμένου να εισέλθει στο Αιγαίο και να θίξει εθνικά την Ελλάδα.
Για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν επακριβώς τι σημαίνει η πώληση των νησίδων, θα τους θυμίσουμε πως πρόκειται για Ελληνικό έδαφος και ίσως Ελληνική θάλασσα... που έχει βγει προς πώληση. Και είναι απολύτως αδιάφορο εάν είναι ιδιόκτητα. Μέλημα της κυβέρνησης είναι το Ελληνικό έδαφος (και ιδιαίτερα σε ακριτικές ή ευαίσθητες εθνικά περιοχές) να παραμένει Ελληνικό, για να μην θιγούν Ελληνικά συμφέροντα και για να μην μικρύνει η Ελληνική επικράτεια. Εξάλλου, διαχειριστές της χώρας είναι αυτοί που κυβερνούν και όχι ιδιοκτήτες...

Άραγε, θα βρεθεί κάποιος υπεύθυνος για να μας εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει;
Άραγε, θα βρεθεί κάποιος φιλότιμος για να παραιτηθεί κοιτώντας την φωτογραφική γκαλερί πώλησης της Χουριέτ;
Άραγε, θα βρεθεί κάποιος να σύρει στα δικαστήρια τους σημερινούς κυβερνώντες που ξεπουλάνε την χώρα για να πληρώσουν ένα χρέος, το οποίο οι ίδιοι έχουν αρνηθεί να ερευνήσουν;

Εμείς περιμένουμε. Και είναι βέβαιο πως η στιγμή απόδοσης ευθυνών θα έρθει. Και, προς γνώσιν των υπευθύνων σε περίπτωση που διαφύγουν στο εξωτερικό, θα κοστίσει περίπου 10 ευρώ σε κάθε Έλληνα ο... βίαιος και σιδηροδέσμιος επαναπατρισμός τους...

Περιήγηση στην τορκική γκαλερί πώλησης Ελληνικών νησιών
Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Ένα σοβαρό δίλλημα θα τεθεί το επόμενο διάστημα στους βουλευτές της ΝΔ, από το οποίο δεν θα καταφέρουν αυτή τη φορά να ξεφύγουν.
Θα κληθούν να αποφασίσουν ποιός τελικά αλλοίωσε το έλλειμμα του 2009.
Ο Καρμαμανλής ή ο Παπανδρέου;

Γιατί αν δεν τεθεί ζήτημα αλλοίωσης και ποινικών ευθυνών στο 15,4% της συμμορίας Γεωργίου, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, τότε αποτελεί αλλοίωση το 6% της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Δεν μπορεί να είναι σωστά και τα δύο.
Ή συνιστά αλλοίωση το 15,4%, ή συνιστά αλλοίωση το 6%.

Και επειδή η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων συνιστά πλαστογράφηση του ελλείμματος με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, σε κάθε περίπτωση υπάρχει κακουργηματική πράξη, για την οποία, λόγω του ύψους της ζημίας, ο ποινικός κώδικας προλέπει ως ποινή την ισόβια κάθειρξη.

Ρωτάω λοιπόν τους βουλευτές της ΝΔ:
Ποιό από τα δύο ελλείμματα ήταν το σωστό και ποιό το πλαστογραφημένο;
Το 6% ή το 15,4%;

Ποιόν θα στείλετε κατηγορούμενο στο Ειδικό Δικαστήριο κυρίες και κύριοι βουλευτές της ΝΔ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ;
Τον Κώστα Καραμανλή ή τον Γιώργο Παπανδρέου;

Στο όριο οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα

«Δώστε μας την οικοδομική άδεια και θα πληρώσουμε εμείς για την ανέγερση του τεμένους». Η προθυμία του Ταγίπ Ερντογάν να αναλάβει η Τουρκία τα έξοδα για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα κρύβει πολύ περισσότερα από τη συνήθη διάθεση προκλήσεων και παρέμβασης της Αγκυρας στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Η «πρόταση» του Τούρκου πρωθυπουργού είναι συνεπής με την προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και πολύ καιρό να εμφανίσει την Τουρκία ως προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων. Ειδικότερα στην Ελλάδα στόχος είναι να μη γίνεται απόπειρα χρησιμοποίησης ως εργαλείου προπαγάνδας μόνο της μειονότητας στη Θράκη, αλλά η γείτων να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος όλων των μουσουλμάνων που βρίσκονται στη χώρα κυρίως παράνομα. Ο Ερντογάν θέλει να διευρύνει το ακροατήριό του στην Ελλάδα κατά μερικές... εκατοντάδες χιλιάδες, όσοι και οι μουσουλμανικού θρησκεύματος λαθρομετανάστες.

Η υπόθεση δεν είναι καινούργια. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, πέρυσι τέτοιο καιρό, σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της πρεσβείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πιστεύουμε ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα».

Η συμπεριφορά της Τουρκίας στο θέμα της Θράκης και εν γένει με τις παρεμβάσεις σε θέματα μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου. Ο διορισμός ως υπουργού Υγείας του καταγόμενου από τη Δυτική Θράκη Μεχμέτ Μουεζίνογλου, προσώπου που επανειλημμένως έχει προκαλέσει εντάσεις, είναι ενδεικτικός των προθέσεων.

Στο μέτωπο του Αιγαίου αλλά και γενικότερα στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών η Τουρκία επίσης δείχνει πρόθεση κλιμάκωσης της έντασης. Σκοπός της είναι να προλάβει πιθανές ελληνικές κινήσεις γι' αυτό προειδοποιεί, απειλεί, παραβιάζει και προχωρά σε τεχνικές προετοιμασίες όπως η αγορά ερευνητικού σκάφους.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της για το πότε, πώς και με τι περιεχόμενο θα προχωρήσει σε αποφάσεις σχετικά με την ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα. Η Αγκυρα θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα βρεθεί προ απροόπτου όπως συνέβη με την Κύπρο. Η Ελλάδα από την άλλη δεν μπορεί να μείνει αδρανής εσαεί, όμηρος των τουρκικών εκβιασμών. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Ελλοχεύει η πιθανότητα έντασης την οποία η Τουρκία επισείει ακριβώς προκειμένου να αποτρέψει την Ελλάδα από το να προχωρήσει σε αυτά που δικαιούται.

Η αφοπλιστική παραδοχή του Τούρκου πρέσβη σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «η Τουρκία είναι εξαρτώμενη ενεργειακά χώρα, εισάγουμε ενέργεια και γι΄αυτό δραστηριοποιούμαστε έντονα στην έρευνα, η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από πηγές ενέργειας και εμείς δεν έχουμε δικές μας, ακόμα» συμπυκνώνει το πρόβλημα της γείτονος και προδιαγράφει τη συμπεριφορά της.

Η προγραμματισμένη για τις 4-5 Μαρτίου σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, κίνηση με ρίσκο κατά την άποψη αρκετών, θα δείξει ως ένα βαθμό τι περιθώρια υπάρχουν για πραγματική βελτίωση του κλίματος.

Οι δηλώσεις Ερντογάν και τα θέματα που έθεσε στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.«Η επίθεση σε κομβόι με κατεύθυνση προς τον Λίβανο ήταν απλά αντιπερισπασμός»

Του Paul Joseph Watson
Infowars 
2 Φεβρουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Διπλωμάτης Δυτικής χώρας δήλωσε στην ιρακινή εφημερίδα Azzaman  ότι ο πραγματικός στόχος της επίθεσης του Ισραήλ στη Συρία ήταν μια βάση όπου στεγάζεται κέντρο επιστημονικής έρευνας και ότι όσα μεταδόθηκαν από διάφορα ΜΜΕ σχετικά με επίθεση εναντίον ενός κομβόι φορτηγών που μετέφερε όπλα προς το Λίβανο ήταν απλά αντιπερισπασμός.

Λίγο μετά την μετάδοση της είδησης για την επίθεση (31/01), τα ρεπορτάζ και οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι στόχος του χτυπήματος ήταν ένα κομβόι από φορτηγά που μετέφεραν όπλα στον Λίβανο. Ωστόσο, οι συριακές αρχές αμφισβήτησαν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι ένα κέντρο έρευνας βορειοδυτικά της Δαμασκού είχε καταστραφεί από αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι η συριακή εκδοχή των γεγονότων έχει δικαιωθεί, μετά από όσα δήλωσε ένας διπλωμάτης Δυτικού κράτους στην ιρακινή εφημερίδα Azzaman. Ο διπλωμάτης είπε συγκεκριμένα ότι οκτώ κατευθυνόμενα βλήματα χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον επιστημονικού ερευνητικού κέντρου στην πόλη Jamraya της Συρίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, το συγκεκριμένο κέντρο έρευνας φρουρούνταν από 3.000 άνδρες του επίλεκτου σώματος της Εθνοφρουράς του Ιράν («Φρουρών της Επανάστασης»). Στο ίδιο κέντρο, σύμφωνα με το αμφίβολης εγκυρότητας άρθρο της εφημερίδας Jerusalem Post, εργάζονταν επίσης Ρώσοι εμπειρογνώμονες. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η επίθεση όντως πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν γίνει γνωστή η είδηση στα ΜΜΕ και ότι, «όσα αναφέρθηκαν στον Τύπο σχετικά με αεροπορική επίθεση εναντίον ενός κομβόι φορτηγών που κατευθύνονταν προς τον Λίβανο είχε πιθανώς ως στόχο να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τον κύριο στόχο της επιχείρησης».

Το ότι οι εγκαταστάσεις του κέντρου έρευνας ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης του Ισραήλ συνάδει και με την είδηση που μεταδόθηκε δύο 24ωρα πριν από την δημοσίευση της είδησης για την ισραηλινή επίθεση. Σύμφωνα με την πρώτη, στο κέντρο έρευνας στη Συρία είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έγιναν γνωστά. 

Το γεγονός ότι το κέντρο έρευνας χτυπήθηκε με μηδενική αντίσταση από την αεράμυνα της Συρίας εγείρει πολλά ερωτηματικά, δεδομένου ότι ο χώρος βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα από το Προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό.

Το δημοσίευμα της ιρακινής Azzaman αναφέρει επίσης ότι τις πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου τις απέκτησε το Ισραήλ από μυστικούς πράκτορές του που δρούσαν μέσα στο Ιράν.

Στον απόηχο της επίθεσης, ως αποτέλεσμα της οποίας σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν πέντε, αξιωματούχοι των Ε.Δ. του Ισραήλ  ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και νέες αεροπορικές επιδρομές, «προς μεγάλη απογοήτευση της Ρωσίας, η οποία εξέφρασε την πικρία της για την επίθεση και έφθασε στο σημείο να στείλει ένα Mig-31 κοντά στο Ισραήλ προκειμένου να εκφράσει την επιθετική διάθεσή της».

Σε απάντηση, ο πρέσβης της Συρίας στον Λίβανο, Ali Abdul Karim Ali, προειδοποίησε  ότι η Συρία «ενδέχεται να λάβει μια απόφαση- έκπληξη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της».

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα ΥΝetNews , o Ιρανός βουλευτής Mohammad Hassan Asafari παρατήρησε ότι η Συρία έχει το νόμιμο δικαίωμα να απαντήσει στην επίθεση. 

Παράλληλα, η Συρία διαμαρτυρήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη μετά την δήλωση της ρωσικής κυβέρνησης, στην οποία χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση ως «κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».


Ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει μαζί με την Ε.Ε. στη δανειοδότηση της Κύπρου. Λίγο μετά, o υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής είπε πως αναμένει η Ρωσία να επεκτείνει έως το 2022 την αποπληρωμή του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που έχει χορηγήσει στην Κύπρο.

Από τις επίσημες αυτές δηλώσεις προκύπτει σαφώς ότι υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ Βρυξελλών και Μόσχας για την από κοινού στήριξη της Κύπρου, όπου η Ρωσία μπορεί να παίξει το ρόλο του ΔΝΤ. Άλλωστε ο αποχωρών πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα από μια ρωσική διευκόλυνση, η Κύπρος θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές που της έχουν ζητηθεί, ούτως ώστε να εξυγιανθεί η οικονομία της, καθώς υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης ακόμα κι απ’ αυτή την πολύ μικρή εθνική οικονομία. Η Κύπρος έκανε εναγώνιες προσπάθειες να βρει λύση χωρίς να χρειασθεί να εκχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα, καθώς η ΕΕ έφτασε στο σημείο να απαιτεί έλεγχο των ενεργειακών της πόρων.

Θα μπορούσε να διακρίνει κανείς σε αυτές τις εξελίξεις μια μεταστροφή, τόσο της Ρωσίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεν πρώτη είχε διαμηνύσει ότι δεν θα δανείσει (ΣΣ: διάβασε «διασώσει») την Κύπρο, προφανώς πιεζόμενη από το Βερολίνο. Οι δε Βρυξέλλες είχαν καταστήσει σαφές πως δεν θα δεχθούν να χρηματοδοτηθεί η Κύπρος από τρίτους. Στη συνέχεια, οι Βρυξέλλες άρχισαν να πιέζουν την Κύπρο να ανοίξει τις τράπεζές της στον κοινοτικό έλεγχο (ΣΣ: καθώς θεωρεί ότι εκεί είναι παρκαρισμένο πολύ μαύρο χρήμα από τη Ρωσία).  

Τώρα όλα αυτά ξεχάστηκαν και Μόσχα και Βρυξέλλες από κοινού κάνουν στροφή 180 μοιρών. Τι ακριβώς συμβαίνει; Μια εξήγηση έδωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος δεν πτωχεύει, είπε ότι «είναι μια χώρα συστημικής σπουδαιότητας για την ευρωζώνη».

Είναι προφανές ότι Ρωσογερμανοί τα έχουν «βρει», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει γεωπολιτικά και γεωοικονομικά. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η Ουάσιγκτον καταλαβαίνει τα πράγματα στο «και πέντε».

Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα μας απασχολήσει ξανά.

Πηγή: Rizopoulos Post
Eγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία το πρώτο και ουσιωδέστερο άρθρο του επίμαχου νομοσχεδίου

Το άρθρο του νομοσχεδίου με το οποίο νομιμοποιούνται στη Γαλλία οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου εγκρίθηκε σήμερα από το Kοινοβούλιο, το οποίο συζητά από την περασμένη Τρίτη την μεταρρύθμιση αυτή.

Οι βουλευτές ενέκριναν με ψήφους 249 υπέρ έναντι 97 κατά το πρώτο – και σημαντικότερο – άρθρο του νομοσχεδίου, που ορίζει ότι γάμος συνάπτεται μεταξύ “δύο ατόμων διαφορετικού ή του ίδιου φύλου”.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες ακόμη.


Πηγή: ΝewsΙΤ
Αυτή ήταν η μικρή Λαμάα, που πέθανε από τα βασανιστήρια του “ευσεβούς” κτήνους.

Την μαστίγωσε, της έκανε ηλεκτροσόκ και την έκαψε με σίδερο σύμφωνα με το πόρισμα του νοσοκομείου στο Ριάντ όπου και νοσηλεύθηκε πριν φύγει από την επίγεια κόλαση που ζούσε. Όπως ζουν εκατομμύρια γυναίκες για τις οποίες κανείς δεν νοιάζεται. Αντίθετα, υπάρχουν ηγέτες “πολιτισμένων” χωρών που θέλουν να εισάγουν αυτό το μίσος και στις χώρες τους.
Κι όμως γι’ αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα η τιμωρία ήταν ένα πρόστιμο και λίγοι μήνες φυλακή!
Σε ποινή φυλάκισης ίσης με το διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε προφυλακισμένος και σε μικρό πρόστιμο καταδικάστηκε ένας Σαουδάραβας ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη του, υποστηρίζουν τρεις ακτιβίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γυναίκες, το κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2011. Είχε κατάγματα στα πλευρά και στο κρανίο, σημάδια
από καψίματα και της είχαν ξεριζώσει ένα νύχι. Το παιδί υπέκυψε στις 22 Οκτωβρίου.

Μια κοινωνική λειτουργός και η μητέρα της 5χρονης, η οποία είναι διαζευγμένη και δεν είχε δει το παιδί της επί πολλούς μήνες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι η Λάμα είχε βιαστεί βάναυσα κατ’ επανάληψη. Ο πατέρας, που μάλιστα εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση σε εκπομπές που αφορούσαν την ισλαμική διδασκαλία, παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Στις 26 Ιανουαρίου καταδικάστηκε σε καταβολή αποζημίωσης προς τη μητέρα –το λεγόμενο “τίμημα του αίματος” κατά τη σαουδαραβική νομοθεσία που βασίζεται στη σαρία– και σε φυλάκιση ίση με το διάστημα που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος.

Στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός και ο φόνος τιμωρούνται με θάνατο. Ωστόσο, ένας άνδρας δεν μπορεί να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο του παιδιού ή της συζύγου του. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλονται ποινές από 5 έως 12 χρόνια κάθειρξης!Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

«…άνθρωπος γαρ εστιν, ουχ όστις απλώς χείρας και πόδας έχει ανθρώπου, ουδ’ όστις εστί λογικός μόνον, άλλ’ όστις ευσεβείαν και αρετήν μετά παρρησίας ασκεί»  Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Είναι γνωστό πως τρία σχολικά μαθήματα αποτελούν «σκόλοπα τη σαρκί» των ποικιλώνυμων εθνομάχων και νεοφανών Γραικύλων: η Ιστορία, η Γλώσσα και τα Θρησκευτικά. 

Στην Ιστορία τις είδαμε τις «προκοπές» τους μέσω του ρεπούσειου άγους. Η πολύπαθη «Γλώσσα», διά των νυν βιβλίων-περιοδικών ποικίλης ύλης, συνεχίζει να ταλαιπωρεί δασκάλους και να δηλητηριάζει μαθητές• για το δε μάθημα των Θρησκευτικών, θέτουν απροκάλυπτα το (ψευτο)δίλημμα: ή καταργείται ή μετατρέπεται σε «θρησκειολογικό χυλό». Έχω διαβάσει το «πρόγραμμα σπουδών στα Θρησκευτικά» για το Νέο Σχολείο, που ευαγγελιζόταν η κ. Διαμαντοπούλου -ο πιο σκληρός πυρήνας της Νέας Τάξης εν Ελλάδι.

Εν πρώτοις, η γλώσσα και οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι συντάκτες του. Σε πολλά σημεία διαβάζουμε λέξεις και φράσεις όπως: αυτοδιαμόρφωση της συνείδησής τους, αυτοβελτίωση (των μαθητών), αυτοσυνειδησία και αυτοπραγμάτωση, αυτοπροσδιορισμός της προσωπικής τους ταυτότητας, αυτοστοχαστικός τρόπος γνώσης, αυτογνωσία. Πανταχού παρόν το «εγώ», ο εαυτός, πουθενά το ευλογημένο “εμείς” του Μακρυγιάννη. (Στο έξοχο βιβλίο του «Αυτοείδωλον εγενόμην», ο Γρ. Ζιάκας τονίζει ότι η «ολοκλήρωση του προγράμματος της Νεωτερικότητας» καταλήγει στον κενά εγωτικό ατομάνθρωπο. Ο Άλλος δεν είναι Πλησίον, αλλά, όπως μας το κατέδειξε η ενόραση του Σαρτρ, η κόλαση. Άρα τον ποδοπατάς για να αναρριχηθείς και να πετύχεις. Ο καθένας για τον εαυτό του κι ο Θεός για κανένα. Στην καθ’ ημάς Ορθόδοξη παράδοση, κόλαση είναι η αδυναμία αλληλοπεριχώρησης των προσώπων. Στην Κόλαση δεν βλέπει ο ένας το πρόσωπο του άλλου, βεβαιώνει το Γεροντικό, ενώ είναι πολύ κοντά: πλάτη με πλάτη. “Εκεί συν δύο δεν κάθονται συν δύο δεν κουβεντιάζουν”, επιμαρτυρεί και η δημοτική μούσα).

Πέραν αυτού, στο κείμενο συναντάς τους συνήθεις ασαφείς νεολογισμούς, κακομεταφρασμένα δάνεια όπως «θρησκευτικός γραμματισμός» «χειραφετικό ενδιαφέρον», η «πολυπολιτισμικότητα-λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή- «ενσυναίσθηση», που παραπέμπουν στην ορολογία νεοεποχίτικων σεκτών.

Όλα αυτά είναι κελύφη κάτω από τα οποία κρύβεται επιμελώς ο ανομολόγητος στόχος των ομάδων αυτών -μεταπατερικοί, νεοπατερικοί και λοιποί «καιρο»-σκοπούντες- να μετατρέψουν το μάθημα σε θρησκειολογία. Περαίνοντας αυτές τις εισαγωγικές σκέψεις και με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, λίγα λόγια για το μάθημα στο Δημοτικό Σχολείο. (Θα κλείσω με οσμήν ευωδίας πνευματική, τα λόγια των αξεπέραστων αγίων Πατέρων για το μάθημα).

Κατ’ αρχάς, μην λησμονούμε ότι στις δύο πρώτες και πολύ σημαντικές τάξεις του Δημοτικού σχολείου δεν υπάρχει μάθημα αυτοτελές Θρησκευτικών ούτε εγχειρίδιο. Άρα εναπόκειται στον δάσκαλο ή την δασκάλα το τι θα διδάξει. (Ο άγιος Γέροντας Παϊσιος συμβούλευε δασκάλους, με αναφορά στην Πίστη και την Πατρίδα, να παίρνουν Πρώτη Δημοτικού”, την πιο κρίσιμη τάξη, γιατί τότε εντυπώνονται ανεξίτηλα, διά βίου, οι γνώσεις). Κείμενα θρησκευτικού περιεχομένου βρίσκουμε γι’ αυτές τις τάξεις στα βιβλία Γλώσσας. Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έτσι, για παράδειγμα, μαθαίνει ο μαθητής ότι δεν υπάρχουν άγιοι της Εκκλησίας μας, αλλά «ο άγιος της φιλίας, ο Φιλάγιος». (Ανθολόγιο, σελ. 1Ο7). Διαβάζει μια νερόβραστη “προσευχή” της Θέτιδος Χορτιάτη και όχι το «Πάτερ ημών», που το μαθαίνουμε απ’ την ώρα που ανοίγουμε τα μάτια μας στον κόσμο. Για τον Αη-Βασίλη, ο οποίος φέρνει μια γάτα δώρο στην οικογένεια του Ιβάν, που «εγκατέλειψε τον τόπο της εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας». (σελ. 113). Ένα χαζοχαρούμενο ψευτοποίημα με τίτλο το «λαγουδάκι της Λαμπρής». Ειδικά για το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου το πρωτάκι θα διαβάσει τρία ποιήματα. Στο Ανθολόγιο το «Ήρθε η Πασχαλιά» με στίχους όπως: «-Ήρθε η πασχαλιά / και τσουγκρίζει αυγά / το μικρό παιδάκι». (σελ. 116). Ενώ στο βιβλίο Γλώσσας, ένα με τίτλο «Πασχαλινό» όπου συναντά στίχους όπως: «και μοσχοβολούν οι φούρνοι / τα τραπέζια κοκκινίζουν / απ’ τα κόκκινα αυγά» και το άλλο με τίτλο «Πασχαλινά κουλούρια» με στίχους «Το Πάσχα οι άνθρωποι έφτιαχναν κουλούρια / να μοιάζουν με πουλιά, ψάρια, ανθρωπάκια / τους έβαζαν για μάτια και στόμα γαρίφαλα ή ξυλάκια». (σελ. 56). Ούτε ένα «Χριστός Ανέστη»!

Ούτε λίγο ούτε πολύ το σχολείο γκρεμίζει και διαστρέφει ό,τι προσέλαβε το παιδί, μέσω της οικογενειακής του εμπειρίας, για τα μεγάλα πανηγύρια της Ορθοδοξίας. Και ας μην ξεχνάμε το σχολικό βιβλίο έχει κύρος και ή μορφώνει ή ακυρώνει… Το μόνο που διασώζει την κατάσταση είναι ότι πολλοί δάσκαλοι, άλλοι εξαρχής και άλλοι στην πορεία, αντιλήφθηκαν την κακεργεσία και διδάσκουν «τα παλιά δικά μας πλούτη» (Παλαμάς). Για τους αδιάφορους ή τους εκκλησιομάχους «των συνιστωσών» (και λοιπά… κοράκια) συμβουλεύω τους γονείς να πιέζουν και… να τραβούν αυτιά. Αρκετά ανεχτήκαμε τόσα χρόνια τις μαγαρισιές τους. (Δεν έλεγε ο Πλαστήρας «την Ελλάδα από το αυτί θα την αρπάξουμε και θα τη σώσουμε, θέλει δεν θέλει;»).

Στις μέρες μας φορτώσαμε τα παιδιά με πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, στραφήκαμε στον εγκέφαλό του και εγκαταλείψαμε την ψυχή του. Αλλά «Παιδεία ου την υδρίαν πληρώσαι, αλλά ανάψαι αυτήν», είναι άναμμα ψυχής η Παιδεία και όχι γέμισμα άδειου δοχείου με σκόρπιες και άχρηστες πληροφορίες, κατά τον Πλάτωνα. Και όλη η γνώση είναι άχρηστη, εάν δεν υπάρχει η γνώση του Θεού και του νόμου του, κατά τον Μέγα Βασίλειο.

Γι’ αυτό το μάθημα των θρησκευτικών κατέχει εξέχουσα θέση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Τριών Ιεραρχών. Σκοπός του μαθήματος αυτού, κατά την γνώμη τους, δεν είναι η απόκτηση γνώσεων, αλλά η διά της γνώσεως και εφαρμογής του νόμου του Θεού, πνευματική και ηθική ανύψωση του παιδιού. Σ’ αυτόν, τον νόμο του Θεού, προτρέπουν οι Τρεις Ιεράρχες τους δασκάλους, να ωθούν τα παιδιά να παρακύπτουν, για να αντλούν “τον εκ των διττών Διαθηκών πλούτον μέγαν»(1).

Επειδή θεωρούν το μάθημα αυτό βασικό για την μόρφωση, την πνευματική και ηθική του παιδιού, συνιστούν να διδάσκεται από τα πρώτα έτη της φοιτήσεώς του στο σχολείο. Μ’ αυτόν τον τρόπο στην απαλή ψυχή του παιδιού αποτυπώνεται ακόπως ο νόμος του Θεού. Γι’ αυτό και ο Χρυσόστομος λέει: «δώμεν αυτοίς υπόδειγμα εκ πρώτης ηλικίας τη των Γραφών αναγνώσει ποιούντες αυτούς σχολάζειν»(2). Ιδιαίτερη προτίμηση δεικνύει ο Μέγας Βασίλειος στους Ψαλμούς, την διδασκαλία των οποίων θεωρεί ως την πλέον καταλληλότερη και “τερπνοτέραν” για τους αρχάριους μαθητές, εκτός της διδακτικής τους αξίας την οποία ομοίως αναγνωρίζει.

Και είναι πράγματι μεγάλη η αξία των Ψαλμών για την καλλιλογική τους ωραιότητα και την διδακτική τους δύναμη. Περιέχουν πλούτο διδαγμάτων, τα οποία δύναται να τεθούν νομοθετήματα στον βίο. “Η δε των ψαλμών βίβλος το εκ πάντων ωφέλιμον περιείλειφε”, λέγει ο Μ. Βασίλειος “… ιστορίας υπομιμνήσκει• νομοθετεί τω βίω υποτίθεται τα πρακτέα• και απαξαπλώς κοινόν ταμείον έστιν αγαθών διδαγμάτων(3). Με την μελέτη των Ψαλμών εναποτίθεται στις απαλές ψυχές των παιδιών, οι οποίες μοιάζουν με “εύπλαστον κηρόν”, σφραγίδα ανεξίτηλος ο νόμος του Θεού.

Εκτός του Ψαλτηρίου συνιστούν ως κατάλληλο προς διδασκαλία κείμενο και τις Παροιμίες (4). Και πολύ σοφά, διότι οι Παροιμίες με την μεγάλη και βαθιά πείρα της ζωής, προσφέρουν στον αναγνώστη ένα σύστημα ορθού και συνετού βίου. Του ομιλούν με ένα τρόπο πολύ προσιτό και ευχάριστο, για τις σχέσεις του με τους δικούς του, τους φίλους του, την κοινωνία, τον Θεό.

Διάφορες ιστορίες και από τ’ άλλα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, όπως η ιστορία του Κάϊν και του Άβελ, ή του Ησαύ και Ιακώβ και άλλες, συνιστώνται από τους Πατέρες για διδασκαλία. Και από την Καινή Διαθήκη προτρέπει ο Γρηγόριος ο Θεολόγος να λαμβάνεται ύλη για διδασκαλία και μόρφωση των μαθητών.

Αυτά μας κανοναρχούν οι άγιοι. Εμείς όμως αφήνουμε τους παντοειδείς θρησκειολόγους και τιποτολόγους να ετοιμάζουν ένα μάθημα “Θρησκευτικών” με πολλή θρησκεία, αλλά καθόλου Χριστό.

(1) Γρηγόριος ο Θεολόγος, Migne, P.G. 37, 1589.
(2) Migne P.G. 62, 151.
(3) Migne P.G. 29, 212. A. (4) Mέγας Βασίλειος, Migne, P.G. 31, 953.


Πηγή: Ἀντίβαρο 

  • Το σκοτεινό πρόσωπο που κρύβει επιμελώς ο Πακιστανός ακτιβιστής
  • Εξετάζεται η εμπλοκή του σε κυκλώματα trafficking, ναρκωτικών και ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος
Του Δημήτρη Αμοργιανού

Ο Πακιστανός ακτιβιστής Τζαβέντ Ασλάμ απασχολεί τις Ελληνικές αρχές τα τελευταία χρόνια για υποθέσεις του κοινού Ποινικού Δικαίου. Το 2006 είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καταγγέλλοντας ότι πράκτορες της ΕΥΠ, καθ΄ υπόδειξη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, είχαν ανακρίνει 28 Πακιστανούς αμέσως μετά το τετραπλό βομβιστικό χτύπημα που είχε δεχθεί το Λονδίνο από την «Αλ Κάιντα» τον Ιούλιο του 2005. Στις 6 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο μη επίσημα αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση του Πακιστάν πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με την επωνυμία «Η Ενότητα», συνελήφθη για υπόθεση που αφορούσε σε «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων», κατόπιν έκδοσης εντάλματος από την Interpol.

Πόλεμος

Από τότε μέχρι σήμερα ο Ασλάμ έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα, φθάνοντας στο σημείο –και μάλιστα πολύ πρόσφατα- να πει το αμίμητο «αν θέλουν πόλεμο, θα κάνουμε πόλεμο»!
Η πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, έχει ενημερώσει στο παρελθόν το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για πιθανή εμπλοκή του Ασλάμ σε παράνομες ενέργειες, συμπεριλαμβάνοντάς τον σε λίστα που είχε προσκομίσει με 38 υπηκόους του Πακιστάν που διέμεναν στην Ελλάδα και εμπλέκονταν σε σοβαρά αδικήματα. Αυτά αφορούσαν εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών, ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, απαγωγή για λύτρα και πλαστογραφία εγγράφων.
Στα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που είχαν εντοπίσει τότε οι ελληνικές αρχές για την δράση του Ασλάμ περιλαμβάνονται τα εξής:
Τα ημερολόγια με την καταχώριση μεγάλων χρηματικών ποσών που είχαν βρεθεί τον Μάιο του 2004 στο κατάστημά του περιείχαν σημειώσεις γραμμένες σε διάλεκτο που οι Ελληνικές αρχές δυσκολεύτηκαν να αποκωδικοποιήσουν.
Το σημαντικότερο στοιχείο που προέκυψε, όμως, είναι ότι σε κάποια από τις σελίδες αναγραφόταν περιστατικό πνιγμού εννέα λαθρομεταναστών στην Κυπαρισσία στις αρχές του 2003.

Μεγάλα ποσά

Επιπλέον, σε έρευνες που είχαν πραγματοποιήσει παλαιότερα στο σπίτι του, οι αρχές είχαν βρει και κατασχέσει εντολές πληρωμής και ανάληψης μεγάλων χρηματικών ποσών από διάφορες τράπεζες με τα στοιχεία του Ασλάμ, χωρίς να είναι δυνατή η δικαιολόγησή τους.
Στο υπ’ αριθμόν 19630 εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας το δηλωθέν εισόδημά του ήταν μόλις 3.000 ευρώ για το έτος 2002.
Το περίεργο είναι ότι όσο η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη ο ίδιος ήταν στο Πακιστάν, όπου είχε παραμείνει για ένα εξάμηνο μετά τον Μάιο του 2004. Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς –ενώ είχε επιστρέψει από το Πακιστάν- είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα μεγάλα χρηματικά ποσά που υπήρχαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ισχυριζόμενος ότι μέσω του γραφείου που διατηρούσε τα έστελνε στους συγγενείς των πελατών του στο Πακιστάν. Για τις σημειώσεις ανέφερε ότι τις κρατούσε για δική του ενημέρωση.

Τον Ιανουάριο του 2007 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοσή του. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που δεν είχε επιστρέψει την έκδοσή του κι έτσι η έφεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος έλαβε την απόφαση, με πλειοψηφία τριών έναντι δύο, να μην εκδοθεί στο Πακιστάν ο Τζαβέντ Ασλάμ.
Από τότε, ο μη αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση της χώρας του πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, περιφέρεται μεταξύ «κοινωνικών κινημάτων» και τηλεοπτικών σταθμών… διαταράσσοντας την κοινωνική ειρήνη.

Δικογραφία

Οι Ελληνικές αρχές από το 2003 έχουν αρχίσει έρευνα για την πιθανή εμπλοκή του Ασλάμ σε υποθέσεις λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Μάλιστα, η σχετική δικογραφία που είχε σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. στις 5/5/2004, παρουσίαζε συγκλονιστικά στοιχεία για τις παράνομες δραστηριότητες στις οποίες φερόταν να εμπλέκεται.
Το 2006 η πακιστανική πρεσβεία στην Ελλάδα ειδοποιήθηκε επίσημα ότι οι δικαστικές αρχές της πακιστανικής πόλης Γκουτζοαβολά είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, βάσει της πακιστανικής νομοθεσίας που αναφέρεται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Εις βάρος του είχαν σχηματιστεί δύο κατηγορίες για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και λαθρομετανάστευση, καθώς και παράνομη διακίνηση χρημάτων από την Ελλάδα στο Πακιστάν.

Εκείνο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι οι αρχές του Πακιστάν είχαν συλλάβει τον αδελφό του Τζεβέντ Ασλάμ, Ριτζάμ, για πιθανή εμπλοκή του σε υποθέσεις λαθρομετανάστευσης. Εκείνος είχε κρατηθεί από τις πακιστανικές αρχές για περίπου 10 εβδομάδες και έπειτα από διαδοχικές ανακρίσεις φέρεται ότι είχε ομολογήσει πως ο αδελφός του, Τζαβέντ, συμμετείχε στον βασικό πυρήνα ενός εκ των μεγαλύτερων κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων από το Πακιστάν στην Ελλάδα.
Σε εκείνη την ομολογία είχε στηριχθεί η έκδοση εντάλματος σύλληψης, ενώ στις έρευνες για τον Τζαβέντ Ασλάμ είχαν εμπλακεί και οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν, ερευνώντας αν κάποιο από τα χρήματα που φέρεται να έχει διακινήσει είχαν καταλήξει σε χρηματοδοτικά δίκτυα της διεθνούς τρομοκρατίας.

Who is who

Ο Τζαβέντ Ασλάμ γεννήθηκε στο Πακιστάν το 1968 και κατά δήλωσή του ήρθε στην Ελλάδα το 1996. Πέραν της εμπλοκής του σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, έχει έρθει σε οξεία αντιπαράθεση με την πακιστανική κυβέρνηση, κυρίως εξαιτίας της υπόθεσης απαγωγής 28 Πακιστανών το 2005, που είχε προκαλέσει σάλο.
Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι παλαιότερα πολλά μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας είχαν επιδώσει ψήφισμα καταγγελίας κατά του Ασλάμ στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ παράλληλα κάποιοι από τους καταγγέλλοντες για την υπόθεση της απαγωγής ανασκεύαζαν, ισχυριζόμενοι ότι είχαν χρηματιστεί.
Η Πακιστανική κυβέρνηση, η οποία έχει ζητήσει την έκδοση του Ασλάμ, αρνείται συστηματικά να προχωρήσει σε ανανέωση του διαβατηρίου του.

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
 

Φαίνεται πως εκτός από τα περίφημα συμβούλια «ελληνοτούρκικης συνεργασίας» και τα ωραία χαμόγελα των δημοσίων σχέσεων που αναμένεται να δούμε στο νέο «ελληνοτουρκικό θέατρο» στις 4 Μαρτίου, στην Άγκυρα, η «πολιτική κλίκα» που έχει καταστρέψει την Ελλάδα τώρα σκοπεύει να ξεπουλήσει ότι μπορεί στους Τούρκους οι οποίοι, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, αναδεικνύονται σαν οι καλύτεροι πελάτες των «καημένων Ελλήνων» που δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια τους ενώ η οικονομία τους έχει καταρρεύσει.

Έτσι, μετά το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, Doğus Grubu, τώρα, όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, ένα μεγιστάνας, πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε πρόσφατα και για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο, φυσικά με όλα τα οικονομικά οφέλη να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην Τουρκία.


Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους . Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της Eurpean Travel Tours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), κύριος Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι ενώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται στο ελληνικό ξεπούλημα. Για το ίδιο σκάνδαλο, η διευθύντρια του Eurpean Travel Tours, κ Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά. Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η κ. Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους. Σε όλα αυτά ήρθε «καπάκι» και η δήλωση του Faruk Atalay, προέδρου γνωστού ομίλου Τούρκων επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για το γενικό ελληνικό ξεπούλημα να αγοράσουν όλα τα ελληνικά «ασημικά», ότι αναμένεται καινούργια τουρκική «επέλαση» στο χώρο αυτό. Με την ευλογία της Τρόικας, το μεγάλο «ελληνικό παζάρι» έχει αρχίσει και τα κοράκια μαζεύονται απειλητικά πάνω από το ελληνικό Αιγαίο.

Το σκάνδαλο αυτό παίρνει μεγάλες διαστάσεις αν αναλογιστεί κάνεις πως το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά ήταν ανέκαθεν ο πρώτος στόχος της τουρκικής επεκτατικότητας και του «νεοοθωμανικού δόγματος» που πρεσβεύει ότι η Τουρκία θα αποκαταστήσει την παλιά οθωμανική της δύναμη. Αλώστε ο Οζάλ το είχε προφητέψει από το 1990, ότι τα ελληνικά νησιά θα πέσουν σαν «ώριμο φρούτο» στα τουρκικά χέρια χωρίς η Τουρκία να ρίξει ούτε μια τουφεκιά.

Αλήθεια τι έχουν να πουν σε όλα αυτά όλοι αυτοί οι πολιτικοί που πάντα ισχυρίζονταν πως δεν θα παραδώσουν ούτε σπιθαμή του ελληνικού Αιγαίου στους Τούρκους ; Φαίνεται πως η προδοσία τους δεν έχει όρια και σε λίγο οι τουρκικές σημαίες θα κυματίζουν και στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι κυβερνώντες θα προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό είναι… προς το συμφέρον μας. Κατά τα άλλα εμείς θα συζητάμε επί ώρες για την ελληνική ΑΟΖ για να γελά ο κάθε πικραμένος.Έκπληκτοι, σήμερα, γίναμε αποδέκτες ενός μηνύματος (και ενός υβριστικού σχολίου) σχετικά με μία αναδημοσίευση που κάναμε με θέμα το περί έμμεσου εξαναγκασμού των Ελλήνων πολιτών σε εν δυνάμει δωρητών οργάνων.
Το ύφος της επιστολής, μαρτυρά πως ο μαινόμενος αποστολέας φαίνεται πως γνωρίζει επακριβώς τα όσα ισχυρίζεται και είναι -προφανώς- σε θέση να αναλάβει την ποινική ευθύνη και οικονομική αποζημίωση των πολιτών που θα τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης από το "νόμο" περί "δωρητών οργάνων".

Η επιστολή του πολίτη (δεν δημοσιεύουμε το όνομά του για λόγους προστασίας του από τυχόν ποινικές επιθέσεις που θα δεχθεί από εκείνους που ισχυρίζονται τα αντίθετα) είναι η εξής:
to anwthen link parapempei se paraplhroforish kai prin to kataggilw tha zitisw na katebei! kai na eksigisete stn amualo kosmo pou sas akouei kai diavazei to lathos sas! giati o Nomos pou exete to thrasos na dwsete kai link anaferei xarakthristika oti olo auto isxuei mono me tn sugkatathesh tou dwthh tn sugkatathesh 1hs suggenias atomou se periptwsh adunamias tou dwth klinika diagnwsmenh...dld o dwths einai futo px...Apla ntroph sas na paraplanite tn kosmo kai na ts dunete akoma perisotero fovo apo tn hdh uparxwn! einai ntroph sas gt h krish stn Ellada dhmiourgithikeme auton akrivws tn tropo! exete mia mera na katevasete to arthro kai na apologithite meta tha kinithw poinika! opws provlepei o nomos peri paraplhroforishs kai lektikhs tromokratias!
Μετά, λοιπόν, την χρονική οριοθέτηση εφαρμογής της απειλής να μας καταγγείλει ο αποστολέας του συγκεκριμένου μηνύματος και διατηρώντας τις δικές μας επιφυλάξεις, θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε τα εξής:

- Οι απειλές του εστάλησαν και στους διαδικτυακούς τόπους από όπου ανασύραμε τις πληροφορίες;
- Μήπως εστάλησαν σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα που διατηρούν τους ίδιους φόβους και έχουν επιφυλάξεις για την εφαρμογή του νόμου, όπως ο ίδιος τον αντιλαμβάνεται;
- Ο ίδιος μπορεί να απαντήσει με υπευθυνότητα, αναλαμβάνοντας φυσικά και το όποιο νομικό ή οικονομικό κόστος- για την απόλυτη εφαρμογή των όσων ισχυρίζεται;
- Γνωρίζει πως η απόπειρα εκφοβισμού στην κατάθεση άποψης ενέχει ποικίλες όσες νομικές συνέπειες;
- Το (απειλητικό) ύφος που χρησιμοποιεί πιστεύει πως μπορεί να καταστεί δυνατόν να πείσει για το δίκαιο της θέσης του (εάν και εφόσον αυτό υφίσταται);


Εμείς, επειδή θέλουμε να πιστεύουμε πως ο αποστολέας της συγκεκριμένης επιστολής δεν έχει την διάθεση να γίνει εφαλτήριο φίμωσης απόψεων, ούτε συμμετέχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης του διαδικτύου κι επειδή προφανώς είναι ένας συνειδητοποιημένος πολίτης που σέβεται και υποστηρίζει το νόμο, θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει απειλήσει επίσης μέσω μηνύματος και τους αρμόδιους υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές ή όποιους άλλους έχουν υπογράψει τον σχετικό νόμο, πως εάν δεν τηρήσουν απαρέγκλιτα τα όσα ο ίδιος (ως πολίτης υποστηρίζει) μέσω μίας πιθανής τροπολογίας (που αποτελεί πάγια τακτική των κυβερνήσεων), τότε θα απαιτήσει με το ίδιο μένος, ύφος και ήθος την παρέμβαση της δικαιοσύνης για ψευδείς δηλώσεις και μη συνέπεια ως προς την αρχική τους θέση (με βάση πάντα τα όσα ο ίδιος ως πολίτης ισχυρίζεται).


Στο επιβαλλόμενο «παγκοσμιοποιημένο» -και αποδεδειγμένα όχι πάντα για το καλό των ανυποψίαστων πολιτών- περιβάλλον που ζούμε, στο οποίο κατά καιρούς εμφανίζονται εγκληματικές πράξεις χωρίς προηγούμενο, που ο κοινός καλοπροαίρετος νους μας είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να προβλέψει, δεν είναι φυσικό και εύλογο να αναρωτιούνται κάποιοι από εμάς σε τι ατραπούς ενδέχεται να οδηγήσει μία άνευ όρων συναίνεσή μας, ως κοινωνίας, σε θέματα που συναρτώνται με την υγεία και με την ανθρώπινη ευαισθησία; Τη στιγμή μάλιστα που είναι αποδεδειγμένο ότι ο ανθρώπινος πόνος γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με άπειρους απίθανους και ασύλληπτους τρόπους;


Τέλος, επειδή θεωρούμε ανήκεστο προσβολή την σύγκριση των πολιτικών απατεώνων, με τις δικές μας θέσεις, τα ερωτήματα και τις απορίες που ΔΕΝ έχουν απαντηθεί, απευθυνόμενοι στον υποψήφιο μηνυτή μας και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας (συμπεριλαμβανομένου και αυτού περί της άσκησης ψυχολογικής πίεσης εναντίον μας για αλλαγή απόψεών μας), του υπενθυμίζουμε πως εάν και εφόσον θεωρεί εμάς υπεύθυνους για την αναδημοσίευση του άρθρου, εάν και εφόσον θεωρεί εμάς υπεύθυνους για την κατάπτωση της χώρας, εάν και εφόσον μπορεί ο ίδιος να καλύψει νομικά και οικονομικά τυχόν θύματα μίας πολιτικής ασυνέπειας ή αυθαίρετης απόδοσης του νόμου από φυσικά ή νομικά πρόσωπα νομικού και ιδιωτικού δικαίου, και τέλος, εάν πιστεύει πως ως πολίτες δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητούμε τους συνεπέστατα ασυνεπείς πολιτικούς (δια)κυβερνώντες την χώρα, τότε και μόνο τότε θα αφαιρέσουμε την συγκεκριμένη ανάρτησή μας.


Όλα, όμως, τα παραπάνω, τα απαιτούμε εγγράφως, με νομικά κατοχυρωμένες διαδικασίες περί ανάληψης ευθύνης του ιδίου απέναντι στον έκαστο Έλληνα πολίτη και με δυνατότητα απώλειας οποιασδήποτε προσωπικής του περιουσίας, ως αποζημίωση του -έστω και ενός- πολίτη που θα τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης μετά τον θάνατό του (εμπορευματοποίηση οργάνων ή ιστών του σώματός του).


Κωνσταντίνος

ΥΓ: Θα παρακαλούσαμε στην επικοινωνία μαζί μας να χρησιμοποιείται η Ελληνική γλώσσα, όπως αυτή διδάσκεται, ορίστηκε και ισχύει με βάση το νόμο (του Ελληνικού Συντάγματος) και όχι όπως υποκειμενικά χρησιμοποιείται με αντικατάστασή της από χαρακτήρες ξένους προς αυτήν κι αυτό επειδή μία επίσημη γλώσσα δεν εκπροσωπείται μόνο από ήχους, αλλά και από επίσημη και νομικά υποστηριζόμενη γραφή...

Τέλος, για να βοηθήσουμε την περισσότερο "συστημικά και πολιτικά ορθή" ή Οργουελική πληροφόρηση - προσέγγιση του υποψήφιου μηνυτή μας (καθώς και κάθε άλλου ενδιαφερομένου) και για να προσθέσουμε στην γνώση του επί του θέματος, του προτείνουμε να ακολουθήσει αυτή την διεύθυνση

Πριν έναν περίπου μήνα είχαμε πληροφορηθεί για το πάγωμα της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Ζεολίθου που υπάρχει στον βόρειο Έβρο. Είμασταν οι πρώτοι που είχαμε αναδείξει το θέμα και την εμπλοκή συγγενούς πολιτικού υψηλά ιστάμενου πολιτικού προσώπου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το οποίο απαίτησε την πρόσβαση στα αρχεία ερευνών του ΙΓΜΕ. Μετά την άρνηση που εισέπραξε (και πολύ καλώς έπραξε ο αρμόδιος διευθυντής του ΙΓΜΕ), την επόμενη ημέρα ο κ. Πάγκαλος ζήτησε το κλείσιμο του ΙΓΜΕ.
Να θυμίσουμε πως εκατοντάδες έρευνες του ΙΓΜΕ αυτή τη στιγμή αγνοούνται, ενώ το ίδιο το ΙΓΜΕ έχει παύσει να υφίσταται, μυστηριωδώς, τη στιγμή που έχει γίνει γνωστό τοις πάσι πως η χώρα μας είναι πλουσιότατη σε ποιότητα και ποσότητα ορυκτών κοιτασμάτων, ενώ άγνωστοι επίσης είναι οι λόγοι για τους οποίους το αρμόδιο υπουργείο ενώ ενημερωνόταν για αποτελέσματα ερευνών του ΙΓΜΕ έστελνε (σχεδόν σε μόνιμη βάση) απαντητικό σημείωμα που έλεγε "τσιμεντώστε την τρύπα"...

Σύμφωνα, τώρα, με δημοσίευμα, το κοίτασμα ζεόλιθου επανέρχεται στη δημοσιότητα και όλως παραδόξως φαίνεται πως αυτή τη φορά φέρεται ως εμπλεκόμενα ένα άλλο (πρώην) πολιτικό πρόσωπο που ενδέχεται να απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη. Το όνομα "Παπακωνσταντίνου", φέρεται να εμπλέκεται σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Βουλγαρία και εισάγει στην Ελλάδα ποσότητες ζεολίθου...

Τι λέει το σχετικό δημοσίευμα

Είναι γνωστό ότι στο βόρειο Έβρο, στα όρια του Δήμου Ορεστιάδας, έχει εντοπιστεί ένα από το πλουσιότερα και ποιοτικότερα κοιτάσματα ζεολίθου. Το συγκεκριμένο κοίτασμα στα Πετρωτά του Έβρου υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια τόνους, τη στιγμή που η Ελλάδα εισάγει ετησίως περίπου 50-60 χιλιάδες τόνους κυρίως από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Από το 2005 μία ελληνική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη εκδήλωσε ενδιαφέρον για να εκμεταλλευτεί το κοίτασμα, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας σ’ αυτό το νευραλγικό σημείο της ελληνικής επικράτειας που μαστίζεται από τη μετανάστευση και την ανεργία και αναπτύσσοντας μια εξαγωγική δραστηριότητα με προφανή οφέλη για την εθνική οικονομία.
Η πορεία του επενδυτικού σχεδίου εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της κακοδαιμονίας που χαρακτηρίζει τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα.
Επί σειρά ετών δεν προχωρούσε τίποτα μέχρι τη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στην Ομάδα Εργασίας για την Απεμπλοκή Επενδύσεων, υπό το συντονισμό του τότε Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Θεόδωρου Πάγκαλου. Η απόφαση που πάρθηκε στις αρχές του 2011, έβαζε τις βάσεις για την προώθηση της επένδυσης, πράγμα που επετεύχθη λίγο αργότερα με ανάληψη πρωτοβουλιών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
Έτσι στις 22 Μαρτίου 2011 ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔ Μακεδονίας – Θράκης κάνει δεκτή την αίτηση θεραπείας της συγκεκριμένης εταιρείας και στις 20 Μαΐου 2011 υπογράφεται πανηγυρικά η σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο και τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, με την παρουσία του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, του Δημάρχου Ορεστιάδας, τοπικών Βουλευτών και λοιπών εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Λίγες μέρες μετά, ένας βουλευτής από τη Χίο, ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, καταθέτει ερώτηση στη Βουλή θεωρώντας ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα στην υπόθεση αυτή.
Ο τότε Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, αποφασίζει στις 14 Ιουνίου 2011 να ακυρώσει τη διαδικασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και την υπογραφή της σύμβασης (αν και όλα είχαν γίνει σύμφωνα με τις εντολές του προϊσταμένου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης), θεωρώντας ότι έπρεπε να γίνει διαγωνισμός.
Η υπόθεση κολλάει για μια ακόμη φορά και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι του βορείου Έβρου διαμαρτύρονται και θεωρούν ως απόλυτη κοροϊδία την πλήρη αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να βρουν τρόπο ώστε να υλοποιηθεί μία αναπτυξιακή επένδυση στα σύνορα, με οποιοδήποτε τρόπο και διαδικασία.
Πάμε τώρα να δούμε κάποια δεδομένα που αφορούν την υπόθεση αυτή και κάποιες .συμπτώσεις.
Κοίτασμα ζεολίθου υπάρχει και στην άλλη πλευρά των συνόρων, λίγα χιλιόμετρα από τα Πετρωτά του Έβρου. Είναι το κοίτασμα στην περιοχή Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, το οποίο εκμεταλλεύεται μια εταιρεία, που μάλιστα εξάγει το προϊόν και στην Ελλάδα. Άρα η εταιρεία αυτή έχει συμφέρον να μην υπάρξει εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ελληνικού κοιτάσματος, για να μην έχει ανταγωνισμό στην αγορά. Η εταιρεία αυτή ανήκει από το 2003 κατά 96,8%, στον όμιλο S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ελληνικών συμφερόντων (Οδυσσέας Κυριακόπουλος).
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (και η Ομάδα Εργασίας για την Απεμπλοκή Επενδύσεων) τα βρίσκει όλα νόμιμα και δίνει εντολή να προχωρήσει η σύμβαση.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχωρά και υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο.
Η υπόθεση μπλοκάρεται μετά την ερώτηση που κατέθεσε ένας βουλευτής από τη Χίο, ο οποίος βρήκε χρόνο και τις κατάλληλες πληροφορίες να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες μίας σύμβασης στα σύνορα του Έβρου. Πολύ καλά έκανε και αυτή θα έπρεπε να είναι η στάση όλων των Ελλήνων βουλευτών, αν και είναι πολύ σπάνια περίπτωση.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ακυρώνει τη σύμβαση στις 14 Ιουνίου 2011. Στις 16 Ιουνίου 2011 ανακοινώνεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός παραμένει στη θέση του, αλλά προϊστάμενός του Υπουργός Περιβάλλοντος τοποθετείται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέχρι τότε Υπουργός Οικονομικών.
Ενάμιση χρόνο μετά και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα, ο ελληνικός ζεόλιθος παραμένει στη γη, εισάγουμε ζεόλιθο από το εξωτερικό και λίγα χιλιόμετρα δυτικά μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων εκμεταλλεύεται το βουλγαρικό ζεόλιθο.
Τελικά φαίνεται πως αυτή η εταιρεία είναι ο μόνος κερδισμένος από το «μπλοκάρισμα» της επένδυσης στο βόρειο Έβρο και τη μη εκμετάλλευση των 100 εκατομμυρίων τόνων ζεολίθου στα Πετρωτά Ορεστιάδας.
Εάν προσθέσουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής της εταιρείας φιγουράρει το όνομα της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου (εξαδέλφης του πρώην Υπουργού και εμπλεκομένης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ) θα εκπλαγείτε πολύ
Τελικά ζούμε στη χώρα των πολλών συμπτώσεων και των πολύ μικρών «παρεών». Κάποια ονόματα τα συναντάς σχεδόν παντού.
Μετά από όλα αυτά, εμείς αναμένουμε να γίνουν έρευνες και -κυρίως- να αιτιολογηθεί το γιατί δεν εκμεταλλεύεται η χώρα μας το συγκεκριμένο κοίτασμα ζεολίθου, τη στιγμή που μία τέτοια ενέργεια θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.
Υπάρχει κανείς να απαντήσει, ή να υποθέσουμε πως οι φήμες που αναφέρονται σχετικά και που μιλάνε για "δώσιμο" σε ξένη εταιρεία που "αναμένει", είναι αληθινές;

Τροφοδοτεί με ναρκωτικά όλη την Ευρώπη! 

Οι αλβανικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην διακίνηση ναρκωτικών στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έκθεση της Γιουροπόλ και του Ευρωπαϊκόυ Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας.


Στην έκθεση που παρουσίασε χθες στις Βρυξέλλες, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, υπογραμμίζεται η ανάγκη για δυναμική, καινοτόμα και γρήγορη αντίδραση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έκθεση την περιλαμβάνει στις χώρες όπου γίνεται διακίνηση ηρωίνης ενώ η Τουρκία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων λόγω των εμπορικών και ταξιδιωτικών σχέσεων με την Ασία.

Σύμφωνα με τη Γιουροπόλ η κάνναβη από την Αλβανία, που είναι σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας, διακινείται συνήθως μέσω Ελλάδας, Ιταλίας, Σλοβενίας και Ουγγαρίας. Τεράστιες ποσότητες φυτικής κάνναβης έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, με το ποσό ρεκόρ των 55 τόνων το 2011. Όπως αναφέρεται, τα δύο τρίτα της κατανάλωσης κάνναβης στις ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούνται σήμερα από φυτικά προϊόντα, που αποτελούν πάνω από το 90% συνολικά των αγορών κάνναβης της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Κροατίας.

Η Μαύρη Θάλασσα και η περιοχή των Βαλκανίων εμφανίζεται ως το νέο σημείο εισόδου κοκαΐνης στην Ευρώπη με ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες να έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα ενώ η χώρα μας «εισάγει» και αμφεταμίνες από τη βορειοδυτική Ευρώπη.

Η νέα εικόνα που διαμορφώνεται συνολικά στην Ευρώπη καταδεικνύει ότι οι μέθοδοι της χρήσης ναρκωτικών αλλάζουν, νέα ναρκωτικά βγαίνουν στην αγορά σε σταθερή βάση και οι χρήστες σπάνια περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη ουσία. Η Ευρώπη παραμένει σημαντική παραγωγός περιοχή συνθετικών ναρκωτικών και κάνναβης αλλά μειώνεται η σημασία της ως εξαγωγός περιοχή.

Το οργανωμένο έγκλημα που εδρεύει στις βορειοδυτικοευρωπαϊκές χώρες συνεχίζει να διαδραματίζει το βασικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη και στην εμπορία σχεδόν όλων των ειδών των ναρκωτικών. Οι δρόμοι διακίνησής τους ποικίλουν και αυξάνεται συνεχώς η χρήση των νόμιμων εμπορικών μεταφορών. Το Internet αναδεικνύεται ως μια διαδικτυακή αγορά ναρκωτικών, οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην παραγωγή και τη χρήση χημικών που δεν είναι ελέγξιμα, καθώς και στην παραγωγή και το εμπόριο νέων ψυχοδραστικών ουσιών.

Την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου εθνικού πατριωτικού μετώπου που θα εμποδίσει το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και δεν θα επιτρέψει τον έλεγχό του από τους ξένους δανειστές, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί λίγο πριν την έναρξη του πρώτου προσυνεδρίου του κόμματος στην Καβάλα.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να διαφυλάξει τον ορυκτό πλούτο της χώρας μαζί την εθνική περιουσία των Ελλήνων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αποτροπής ανάπτυξης της χώρας. «Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος, «μπορεί να ζήσει χωρίς μνημόνια και οι Έλληνες μπορούν από μόνοι τους να φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο τους».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ερωτηθείς, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ υπογραμμίζοντας ότι μοναδικός σκοπός του ταξιδιού ήταν η κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Άσκησε δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας ότι άφησε τον κ. Ερντογάν να εμπλακεί στα εσωτερικά της χώρας ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να ακυρωθεί νόμος του κράτους που πρόσφατα ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο αναφορικά με το θέμα των ιμάμηδων. Έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής που εμπλέκεται στα εσωτερικά της Θράκης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να διαπραγματεύεται τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καμμένος στη μοναδική επιχείρηση άντλησης πετρελαίου που λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, την KAVALA OIL, για την οποία υποστήριξε πως η κυβέρνηση βάζει συνεχώς εμπόδια γιατί δεν επιθυμεί την ανάπτυξη της χώρας αλλά απλώς την εκτέλεση των εντολών των δανειστών, Επίσης σημείωσε ότι από το 2010 η κυβέρνηση δεν ανανεώνει ούτε υπογράφει τις νέες συμβάσεις της επιχείρησης, προκειμένου αυτή να συνεχίσει το επενδυτικό της έργο στο θαλάσσιο κόλπο ανοιχτά της Καβάλας.

Αναφορά έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στο ζήτημα της εξόρυξης του χρυσού σε Θράκη και Χαλκιδική υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του τάσσεται κατά της επιφανειακή εξόρυξης και της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που προκαλεί στο περιβάλλον αυτή η μέθοδος. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», συμπλήρωσε, «είμαστε υπέρ της εκμετάλλευσης του χρυσού αλλά με μεθόδους που βασίζονται σε περιβαλλοντικές μελέτες. Επίσης είμαστε κατά της χρήση υδροκυανίου για τον καθαρισμό του χρυσού που μπορεί η χρήση του ν’ αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον». Ο κ. Καμμένος πάντως τόνισε την ανάγκη να απεμπλακεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας «από τα νύχια των δανειστών μας ώστε να μην μπορεί να κατασχεθεί».

Ερωτηθείς, αν βλέπει εκλογές στο άμεσο μέλλον ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται με εκβιασμούς. Οι εκλογές σχετίζονται με τον πατριωτισμό των Ελλήνων και αν θα συνεχίσουν να ανέχονται αυτή την κατάσταση».

Επίσης, έθεσε θέμα έλλειψης δημοκρατίας ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου. «Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει ανασταλεί, βρισκόμαστε υπό καθεστώς κατοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση δεν απαντάει πλέον στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Μόνον εγώ ζήτησα έξι φορές από τον πρωθυπουργό να μας ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας και δεν έρχεται στη Βουλή. Το ίδιο συμβαίνει με τους υπουργούς ακόμα και τους διορισμένους, δεν απαντούν σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις δεν έρχονται στη Βουλή».

Αναφορά έκανε και στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για την ψήφιση πολλών νομοσχεδίων λέγοντας πως αποτελούν ενέργεια καταστρατήγησης της νομιμότητας. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε επίσης πως η κυβέρνηση καλύπτει πλέον ανοιχτά τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου διατηρώντας στη θέση του τον διευθυντή της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ο οποίος έχει κατηγορηθεί για κακουργηματικές πράξεις.
Ο κ. Καμμένος τόνισε τέλος ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργήθηκαν στις 16/2/2012 μέσα από μια λαϊκή προσπάθεια δημιουργίας ενός ανοιχτού εθνικού και πατριωτικού μετώπου για την αντιμετώπιση του μνημονίου. «Ενός μνημονίου που αποδείχθηκε λάθος σύμφωνα με τις δικές τους παραδοχές, που έφερε 1.850.000 ανέργους, που δημιούργησε χιλιάδες λουκέτα, που οδήγησε οικογένειες σε απόγνωση και εκατοντάδες παιδιά να υποσιτίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ένα κίνημα χωρίς δομές και χρηματοδότηση κατάφερε να επιβιώσει παρά τους τόνους λάσπης που δέχθηκε και να υψώσει μια άλλη φωνή απέναντι στις προσπάθειες του πολιτικού συστήματος που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της χώρας».

Πηγή  naftemporiki.gr