Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Φεβ 2013

  • Η αγορά πλοίου σεισμικών ερευνών από την Τουρκία δημιουργεί νέα δεδομένα
  • Οι δύο ρεαλιστικές επιλογές που προστατεύουν τα εθνικά συμφέροντα
Γράφει ο Μακεδών

Η αγορά πλοίου σεισμικών ερευνών από την Τουρκία -όπως είχαμε προϊδεάσει σε προηγούμενο σημείωμα- μας υποχρεώνει να επανέλθουμε στο θέμα, με τη νέα κατάσταση που δημιουργείται.

Προκειμένου η Τουρκία να διεξαγάγει έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ, είχε νοικιάσει πλοίο από εταιρεία της Νορβηγίας, με το προσωπικό της. Η ελληνική κυβέρνηση είχε αντιδράσει, στέλνοντας ακταιωρό δίπλα του και ενημερώνοντας τη νορβηγική κυβέρνηση για τη συμμετοχή εταιρείας της σε παράνομες έρευνες. Η εταιρεία τότε εγκατέλειψε την περιοχή.

Προκειμένου να μην επαναληφθεί το παλαιό επεισόδιο, η Τουρκία αποφάσισε να ναυπηγήσει δικό της σκάφος σεισμικών ερευνών (για ανεύρεση υδρογονανθράκων) το οποίο όμως επρόκειτο να παραδοθεί στα τέλη του 2014. Οι Τούρκοι βιάζονται, και δήλωσαν πως το ήθελαν στις αρχές του 2013!

Ως εκ τούτου, ο τουρκικός κρατικός οργανισμός πετρελαίων ( Turkish Petroleum Corp - TPAO) αυτή τη φορά δεν ήθελε την ενοικίαση του σκάφους και των παρεχομένων υπηρεσιών από τη νορβηγική εταιρεία, αλλά μετά από διαπραγματεύσεις με τη νορβηγική εταιρεία Polarcus, κατέληξε στη μακροχρόνια μίσθωση του πλοίου «Polarcus Samur», το οποίο αυτή τη φορά δεν θα εμφανισθεί στα ελληνικά ύδατα με τη νορβηγική σημαία, αλλά με την τουρκική, η οποία ήδη υψώθηκε στο κατάρτι του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Polarcus δήλωσε: 

«Η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτεταμένες τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας της». 

Το ότι πρόκειται για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, τώρα είναι θέμα που δεν αφορά τους Νορβηγούς.

Ο δε υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ. Taner Yildiz, ανακοίνωσε τη μακροχρόνια μίσθωση (για αγορά έκανε λόγο) αποκαλύπτοντας: 

«Πληρώσαμε γύρω στα 130 εκατ. δολ. για το πλοίο. Με τη θέληση του Αλλάχ, περνά από τα Στενά του Τσανάκαλε και πλέει προς την Κωνσταντινούπολη». 

Το πλοίο θα ονομαστεί «Barbaros Hayrettin Paşa».

Είναι βέβαιο, πως οι Τούρκοι θα βγάλουν το πλοίο τους σε νερά, των οποίων η εκμετάλλευση ανήκει στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, επειδή ήδη έχουν ηττηθεί στο μέτωπο των κυπριακών ερευνών -παρά τις μεγαλοστομίες τους-, συν τω ότι σε όλα τα γήπεδα εξωτερικής πολιτικής που αναμετρούνται, έχουν να παρουσιάσουν μόνον αποτυχίες.

Εξαιρούνται τα Βαλκάνια, όπου με πρόσχημα τα πολιτιστικά δρώμενα και τους πολλούς «φίλους» που έχει αποκτήσει, επιδεικνύει αξιόλογη δραστηριότητα. Αυτό όμως δεν είναι αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης στον τουρκικό λαό, που θέλει χειροπιαστά και άμεσα αποτελέσματα. Γι’ αυτό και θα επιλέξει το ελληνικό κράτος ως αντίπαλο, για εξισορρόπηση των απωλειών της αλλού.

Η ελληνική κυβέρνηση ανάγγειλε ότι θα ανακηρύξει την ΑΟΖ της. Αλλά δεν διευκρινίστηκε υπό ποία μορφή, αν δηλαδή υπάρξει και οριοθέτηση με χάρτες που θα κατατεθούν στον ΟΗΕ ή θα ψηφιστεί κάποιος γενικόλογος νόμος. Από αυτήν τη στήλη, σημειώσαμε ότι με τις παρούσες συνθήκες μόνον με την Αλβανία έχουμε ελπίδες επιτυχούς ανακήρυξης της ΑΟΖ. Σε όλες τις άλλες περιοχές, τυχούσα ανακήρυξη δεν θα είναι αβλαβής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουμε την εγκατάλειψη της ανακήρυξής της. Απεναντίας. Πρέπει όμως να ενεργήσουμε όπως και ο Τάσσος Παπαδόπουλος στην περίπτωση της Κύπρου, που πρώτα εξασφάλισε την υποστήριξη ισχυρών εταίρων, χωρίς καν να αντιληφθούν οι Τούρκοι.

Εμείς το πράξαμε αυτό; Πότε; Διότι η ελληνική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει πως θα το επιχειρήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του ενεστώτα χρόνου (γι’ αυτό και οι Τούρκοι βιάστηκαν να έχουν έτοιμο το σκάφος τους).

Αν το πράξαμε αυτό, τότε ας προχωρήσουμε. Αν όχι όμως, τότε πρέπει να έχει αποφασισθεί ότι δεν θα επιτρέψουμε τις τουρκικές έρευνες με κανένα τρόπο, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, ακόμη και τη χρήση όπλων, με τη βεβαιότητα ότι δεν θα υποστούμε ήττα παρόμοια των Ιμίων.

Αν υπάρχει αυτή η βεβαιότητα, τότε να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ άμεσα. Αν όμως όλη η ιστορία στηρίζεται είτε σε επικοινωνιακά παιχνίδια, είτε σε πιέσεις «εθνικών προμηθευτών» προς τον κ. Σαμαρά, όπως ακούγεται σε αθηναϊκά κέντρα αποφάσεων, τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα.


Πηγή: Βόρεια
Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι δεν ορίζουν ούτε αυτό το ίδιο τους το σώμα; Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν άραγε ότι το δικαίωμα να είναι «δωρητές» οργάνων χάνεται και τη θέση του παίρνει νόμος που υποχρεώνει όλους να είναι πλέον «δότες»;

Και γεννιούνται σημαντικά ερωτήματα επι βασικών ατομικών δικαιωμάτων και εν γένει δημοκρατίας:

- Τι γίνεται πλέον με την θρησκεία των ανθρώπων και με το πως επιθυμεί ο κάθε ένας να ταφεί σύμφωνα με τα πιστεύω του; 
- Ή μήπως η επιθυμία του κάθε ΓΑΠ ή του κάθε βουλευτή υπερισχύει των ατομικών δικαιώματων; 
- Τι γίνεται με τα πιστεύω όλων των θρησκευτικών δογμάτων ή και των αιρέσεων που δεν αποδέχονται με κανένα τρόπο ακόμα και αυτή την αιμοδοσία αλλά και κάθε μεταμόσχευση;

Και όχι, δεν απαιτείται πλέον να υπάρχει από πριν καμία γραπτή συγκατάθεση του δότη. Ο κάθε γιατρός, ακόμα και αν συνεχίζει η καρδιά σας να χτυπά, κρίνοντας σας εγκεφαλικά νεκρό, μπορεί να σας τεμαχίσει χωρίς να ρωτήσει ούτε τη θέληση σας ούτε και κανένα συγγενή σας. Ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές, μπορεί να συμβεί το "μοίρασμα σας". Αρκεί να είναι ενήλικο το άτομο που άπαξ κριθεί εγκεφαλικά νεκρό και χρήσιμο για αφαίρεση οργάνων τότε αρχίζει ο τεμαχισμός του έστω και αν παρευρίσκονται γονείς που δεν το επιτρέπουν.

Και το δικαίωμα της προσφοράς γίνεται έτσι υποχρέωση σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Αυτό σημαίνει ότι από τα μέσα Ιουνίου 2013 η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο χασαπιό πτωμάτων και κέντρου διάθεσης οργάνων που θα εφοδιάζει όλη την υφήλιο με οργάνα, και αφού σε καμία ξένη νομοθεσία δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο χωρίς την εκ των προτέρων συγκατάθεση του δωρητή, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του «εμπορίου» οργάνων που παρά την θέληση μας θα «υποστούμε». Και να ήθελαν πολλοί να είναι δωρήτες οργάνων, με τέτοιες προϋπόθεσεις και φιρμάνια από τέτοιους καραγκιόζηδες όπως και ο ΓΑΠ, νομίζουμε πως κανένας δεν μπορεί να το αποδεχτεί.

Και είναι ανάγκη να γίνει φανερό προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτή η πρωτοφανής παγκόσμια αυθαιρεσία υπερβαίνει κάθε ιεροσυλία, και πώς αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα πρέπει να καταργηθεί αμέσως. Προς το παρόν για να μην υποκύψετε στις «ορέξεις» του κάθε φασιστόμουτρου, θα πρέπει να υπογράψετε από τώρα ειδική αίτηση πως ΔΕΝ αποδέχεστε να είσαστε δότης. Διαβάστε στο τέλος του άρθρου σχετική αίτηση και τις οδηγίες αποστολής, διεύθυνσης κτλ.

Μέχρι τώρα, η λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση. Τη δε αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο Ε.Ο.Μ, (εθνικός οργανιισμός μεταμοσχεύσεων) κάτι που συμβαίνει εξάλλου και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο (νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) , η αφαίρεση οργάνων θα πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης» που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. (Διαβάστε τον ψηφισθέντα νόμο από την Βουλή των Ελλήνων με κλικ εδώ ... και δείτε σχετικά στην σελίδα 4, άρθρο 9, 2 & 3)

Παραχωρείται έτσι, το δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα ανήκουνι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.

Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος δεν επιθυμεί τον τεμαχισμό του, θα πρέπει να έχει προλάβει να εκφράσει με νόμιμες διαδικασίες την αντίθεσή του, αν και εφόσον έχει πρώτα ενημερωθεί, για ένα νόμο τόσο σοβαρό που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα εν τω μέσω μιας κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Έναν νόμο που «βιάστηκε» να προωθήσει κακήν κακώς ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στις 16 Ιουνίου 2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, μεταξύ Μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου, κι ενόσω όλη η Ελλάδα περίμενε να δει αν ο πρωθυπουργός της παραιτείται ή όχι..

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν το νόμο; Πώς εξασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των ιατρών ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά προβλήματα όπως είναι το έγκυρο της υπογραφής και πόσοι συγγενείς θα είναι σε θέση να χειριστούν ταυτόχρονα το χαμό του ανθρώπου τους και την αγωνία να γίνει σεβαστή η επιθυμία του θανόντα; 

Διαδικασίες Εξαίρεσης

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτέλεσε αφορμή για την παραίτηση του προεδρείου του Ε.Ο.Μ. και την έντονη δυσαρέσκεια των Γιατρών των Μ.Ε.Θ., καθώς θεωρούν πως η χώρα μας θα αποτελέσει τροφοδότη οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη, ενώ το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ασκεί πια κυριότητα σε αυτό.

Υποβάλετε τώρα αίτηση εξαίρεσης με υπεύθυνη δήλωση ότι ΔΕΝ θέλετε να είσαστε δότης οργάνων. 

Για όσους ακόμα δεν το καταλαβαν, ήδη είναι παρά τη θέληση τους δότες οργάνων, ενώ για όσους μέχρι τώρα ήταν έτσι και αλλιώς, ο εν λόγω νόμος δεν προσέφερε απολύτως τιποτε. Συνεπώς επαναλαμβάνουμε, για όσους ακόμα έχουν αμφιβολία ως προς την διατύπωση, ότι ο νομος αυτός καθιστά το σώμα σας (μας) πράγμα μη διαπραγματεύσιμο επάνω σε ένα "τσιγκέλι".

ΔΗΛΩΣΗ

(Για να ανοίξετε την δήλωση κάνετε κλικ εδώ ... και κατόπιν τυπώστε την και συμπληρώστε.)

Οι δηλώσεις να αποστέλλονται στη διεύθυνση:
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών και Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

- Θα πρέπει να πιστοποιηθεί το γνήσιο της υπογραφής σε Κ.Ε.Π. ἤ σε Αστυνομικό Τμήμα!
- Να βγει φωτοτυπία της δήλωσης και να επικυρωθεί για να έχουν ὁ δηλών ἤ ἡ δηλούσα πιστό αντίγραφο στην κατοχή τους!
- Η δήλωση να ταχυδρομηθεί από ΕΛΤΑ ώστε να κρατηθεί αποδεικτικό αποστολής, για καλύτερη κατοχύρωση ότι εστάλη στον Ε.Ο.Μ. (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων)!


Πηγή: HellasOnTheWeb  με πληροφορίες από Νewsbomb και "Υγρό Πύρ"
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διενεργεί η πταισματοδίκης Ηρακλείου για την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στην απάτη που είχε στηθεί με την χορήγηση “μαϊμού” επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Τις ημέρες αυτές πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση-ακόμα και εν αγνοία τους-καλούνται να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Οργανισμός και η οποία καταρχήν στρέφεται σε βάρος 21 αλλοδαπών. Παράλλλα η Δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισε μία λογίστρια.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι οι 21 αλλοδαποί που περιλαμβάνονται σε αυτήν, είχαν προσέλθει στον ΟΑΕΔ, υποβάλλοντας αιτήσεις και άλλα δικαιολογητικά προκειμένου να επιδοτηθούν λόγω ανεργίας. Μεταξύ των δικαιολογητικών που κατέθεσαν ήταν η βεβαίωση-δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (απόλυση) από διάφορους εργοδότες και βεβαίωση εργοδότη του ΙΚΑ για τις ημέρες εργασίας τους.

Από την έρευνα που διενήργησαν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ) προέκυψε ότι τα κατατεθέντα στοιχεία ήταν αναληθή και ότι σκοπός των εμπλεκόμενων αλλοδαπών ήταν να εξαπατήσουν τον ΟΑΕΔ, “τσεπώνοντας” τα επιδόματα ανεργίας, χωρίς φυσικά να τα δικαιούνται.

Με βάση τα όσα αναφέρονται, οι αλλοδαποί έναντι χρηματικού ποσού, προμηθεύονταν πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης ακόμα και από ανύπαρκτους εργοδότες και προσκόμιζαν πλαστογραφημένα στοιχεία ενσήμων.

Εφημερίδα Πατρίς

Πηγή: Flash News

Εκτεταμένη έρευνα αποδεικνύει ότι τα εμβόλια φέρνουν ασθένειες

Natural News
1 Φεβρουαρίου 2013

Νέα μεγάλη έρευνα βεβαιώνει ότι τα εμβολιασμένα παιδιά παρουσιάζουν έως και 500% περισσότερες ασθένειες από τα ανεμβολίαστα.

Οι υποψίες έχουν επιβεβαιωθεί για όσους ήταν δύσπιστοι σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών. Μία πρόσφατη μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει άλλες ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες που συνέκριναν μη εμβολιασμένα παιδιά με εμβολιασμένα. Όλα δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα έχουν 2 έως και 5 φορές περισσότερες ασθένειες στην παιδική ηλικία και αλλεργίες από αυτά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αρχικά , η πρόσφατη μελέτη συνεχίστηκε με παιδιά, που δεν εμβολιάστηκαν, πηγαίνοντας παράλληλα με μία Γερμανική εθνική έρευνα, που διεξήχθη από το KIGGS, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν 17000 παιδιά μέχρι την ηλικία των 19.

Ωστόσο, η αμερικανική σύνδεση με την έρευνα του Bachmair μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα vaccineinjury.info που έχει προσθέσει έναν σύνδεσμο για τους γονείς εμβολιασμένων παιδιών για συμμετοχή σε αυτή. Μέχρι στιγμής η εν εξελίξει έρευνα έχει επίσης πάνω από 11000 συμμετοχές κυρίως από τις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια.

Φυσικά, καμία από αυτές τις μελέτες δεν δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Καμία δεν χρηματοδοτήθηκε από τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων ή από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας ή οποιονδήποτε εθνικό ή διεθνή οργανισμό για την υγεία και την ιατρική. 

Δεν τολμούν να συγκρίνουν την υγεία των ανεμβολίαστων παιδιών με των εμβολιασμένων καθώς υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθεί η μανία εμβολιασμού. Η εστίαση κάθε μελέτης ήταν ως επί το πλείστον στις παιδικές ασθένειες, που παρουσιάζουν τα παιδιά καθώς αναπτύσσονται.

Οι θανατηφόρες επιπτώσεις των εμβολίων δεν αποτελούσαν ποτέ το επίκεντρο δεδομένου ότι λίγοι, 5% ή και λιγότεροι, δεν έκαναν χρήση του συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων τραυματισμών από εμβόλια (VAERS) για λόγους όπως:

• Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που καταναλώνει χρόνο από την πρακτική ενός ιατρού.

• Οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτό

• Λαμβάνονται υπ’ όψιν μόνο οι ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά τους εμβολιασμούς

• Το σύστημα είναι προαιρετικό και οι περισσότεροι ιατροί δεν θέλουν να ενοχοποιήσουν τον εμβολιασμό με αρνητικές παρενέργειες.

Κατά συνέπεια, ακόμα και οι χειρότερες παρενέργειες, αναγνωρίζονται ελάχιστα ενώ τα μακροπρόθεσμα αρνητικά θέματα υγείας που προκύπτουν από τα εμβόλια δε θεωρούνται σχετικά.

Σύνοψη διαφορετικών μελετών

Οι ασθένειες της παιδικής ηλικίας που αναφέρονται από ερωτηθέντες από ανεξάρτητες έρευνες εμπλέκουν το άσθμα, την αμυγδαλίτιδα, χρόνια βρογχίτιδα , ιγμορίτιδα, αλλεργίες, έκζεμα , μολύνσεις αυτιών, διαβήτης, διαταραχές στον ύπνο, ενούρηση, δυσλεξία, ημικρανίες, υπερκινητικότητα, επιληψία, κατάθλιψη και πιο αργή ανάπτυξη του λόγου και των κινητικών δεξιοτήτων.

Το 1992 , μία ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία επονομαζόμενη «Εταιρία Ανοσοποιητικής Ενημέρωσης» έκανε έρευνα με 245 οικογένειες και 495 παιδιά. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 226 εμβολιασμένα και 269 μη εμβολιασμένα. 81 οικογένειες είχαν τόσο εμβολιασμένα όσο και μη εμβολιασμένα παιδιά.

Οι διαφορές ήταν δραματικές, με τα μη εμβολιασμένα παιδιά να παρουσιάζουν πολύ μικρότερο ποσοστό των κοινών παιδικών ασθενειών σε σχέση με τα εμβολιασμένα παιδιά.

Μία διαφορετική έρευνα στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας μεταξύ των παιδιών που γεννήθηκαν από το 1977 και έπειτα έδειξε ότι κανένα μη εμβολιασμένο δεν είχε εκδηλώσεις βρογχικού άσθματος ενώ το 25% των εμβολιασμένων υποβλήθηκαν σε θεραπεία για το άσθμα από την ηλικία των 10 ετών.

Πολλές από τις παρατηρήσεις από γονείς που δεν εμβολιάστηκαν μέσω του VaccineInjury.info ανάφεραν κίνδυνο από τα εμβόλια και ανησυχούσαν για την ανάπτυξη φυσικής ανοσίας.

Η συγγραφέας του βιβλίου «Vaccine Illusion», Δρ. Tetyana Obukhanych έχει πάει κόντρα με το δόγμα της ιατρικής της εκπαίδευσης. Ισχυρίζεται ότι η αληθινή ανοσία δεν παρέχεται από εμβόλια αλλά από το εάν έχει εκτεθεί κάποιος ή όχι στην αντίστοιχη νόσο.


Πηγή: Βιοζώ
Πρώτα ψήφισαν – ολόκληρος ο συρφετός της ντροπής – το άνοιγμα της κερκόπορτας της χώρας στις δυνάμεις της κατοχής και τσάκισαν αδίστακτα την αξιοπρέπεια του λαού της…


Κρύβονταν σαν δαρμένα σκυλιά ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο, φοβούμενοι για το σταυροδρόμι που θα τους έφερνε αντιμέτωπους με τους οργισμένους πολίτες, και τότε τίποτε δε θα τους έσωζε από τα χέρια τους…

Σήμερα που όλα δείχνουν πως η στιγμή της έκρηξης δεν είναι μακριά, επιχειρούν δήθεν να κρίνουν τις επιλογές του Στουρνάρα, θεωρώντας ότι αυτή η κριτική μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που θα τους απαλλάξει από τη δολοφονική ευθύνη τους, απέναντι σε ένα ολόκληρο έθνος…

Κρίνουν και μετά ξαναμαζεύουν σε ένα ιδιότυπο κρυφτό με την αλήθεια και με την πολιτική αξιοπρέπεια που ουδέποτε διέθεταν, αλλά αύριο... 

Θα σηκώσουν και πάλι τα αιματοβαμμένα τους χέρια στο κοινοβούλιο της ντροπής…

Είναι όλοι αυτοί που και χθες πλειοδοτούσαν σε δυναμισμό και "επιχειρήματα", προκειμένου να πείσουν ότι τα κατοχικά διατάγματα ήταν τα μόνα που θα μπορούσαν να φέρουν τη «σωτηρία» του τόπου, μέσα από την ταπείνωση του πλιάτσικου και της κατοχής…

Είναι όλοι αυτοί που ακόμη και σήμερα, που το ίδιο το Σουλτανάτο μιλά πλέον απροκάλυπτα για δολοφονική συνταγή, αυτοί επιμένουν να πλειοδοτούν υπεραμυνόμενοι του εγκλήματος, προφανώς γιατί κάποιος ξέχασε να τους «κουρτίσει» στη βάση των καινούριων δεδομένων ή ακόμη χειρότερα, διότι το σκύψιμο και η υποταγή, κατέστη πλέον τρόπος ζωής και στάσης, σε βαθμό που να μην τολμούν να απογαλακτιστούν από το δωσιλογισμό και την ατομική δουλοπρέπεια…

Μόνο που όλους αυτούς…
Τους Βορίδηδες… τους Μητσοτάκηδες… και το σύνολο των πολιτικών αχυρανθρώπων που στήριξαν αναφανδόν το έγκλημα σε βάρος αυτού του λαού, και δηλώνουν πρόθυμοι να το ξαναστηρίξουν…

Δεν πρόκειται να τους σώσουν... 
Ούτε οι παρενθέσεις… ούτε οι αστερίσκοι… ούτε κάθε λογής καραγκιοζιλήκι τηλεοπτικό… τη στιγμή που θα έρθει και που δεν είναι μακριά, που η κοινωνία που πρόδωσαν θα αποφασίσει να σηκώσει ψηλά τη σημαία της πραγματικής αντίστασης και της προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειάς της.

Κάποιοι μπορούν να δουλεύουν τους λίγους για πολύ...
Κάποιοι άλλοι μπορούν να δουλεύουν τους πολλούς για λίγο...
Κανείς όμως δε μπορεί να δουλεύει τους πάντες για πάντα...

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ   
 
Φτωχαίνει η Ελλάδα. Παγώνει η Ελλάδα. Ρημάζει κοινωνικά. Ανελέητα «γδέρνει» φορολογικά τους Έλληνες και εξαθλιώνει τον πληθυσμό η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, η οποία υλοποιεί τις εντολές των ξένων επικυρίαρχων αλλά και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Τα σοκ που υφίστανται οι Έλληνες διαδέχονται το ένα το άλλο.
Αυτές τις μέρες, με το κλείσιμο του μήνα, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους μειώνονται για μια ακόμη φορά. Παίρνουν λιγότερα λεφτά στο χέρι, γιατί με την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ αυξήθηκαν για μια ακόμη φορά οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν στο κράτος. Το ίδιο παθαίνουν και οι συνταξιούχοι, αν και σε αυτούς οι μειώσεις θα είναι μικρότερες, επειδή κατά μέσο όρο οι συντάξεις είναι χαμηλότερες και από τους γλίσχρους αυτούς μισθούς.  
Για να καταλάβουμε με τι ιλιγγιώδη ταχύτητα μειώνονται οι μισθοί, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να απαντηθεί ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.
Μείωση μισθών 22%!
Τα στοιχεία αφορούν μόνο στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος του 2012, αλλά είναι αποκαλυπτικά της καταβαράθρωσης των αποδοχών των εργαζομένων.
Στο διάστημα αυτό 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μείωση αποδοχών που αφορούσε σε 178.058 εργαζόμενους. Μέσος όρος της μείωσης; 21,72%!
Στο οκτάμηνο αυτό 61.000 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις «ευέλικτης» απασχόλησης με δραματικά μειωμένους μισθούς. Οι 35.000 έγιναν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 16.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής, οι 10.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχει σταματήσει η δημοσίευση στοιχείων για τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξοντώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να απαλλαγεί από την ενοχλητική για τους εργοδότες δραστηριότητα του και να παύσει η δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικών με τον εργασιακό Καιάδα.

Αύξηση φόρου ακινήτων… 465%!
Τα μαλλιά τους τραβάνε με την εφιαλτική φορολόγηση και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Και εδώ οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του φορολογικού αμόκ των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Α. Σαμαρά, με «πρωτοδήμιο» τη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που αποχαλίνωσε εντελώς την κυβερνητική φορομπηξία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των ακινήτων.
ο 2009, λοιπόν, εισπράχθηκαν από τους πάσης φύσεως φόρους επί των ακινήτων 526 εκατ. ευρώ. Το 2010, πρώτη μνημονιακή χρονιά, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 487 εκατ. ευρώ. Το 2011, όμως, υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε στα 1,17 δις ευρώ, ενώ το 2012 απογειώθηκε και αυξήθηκε κατά… 135%, φτάνοντας στα 2,75 δις ευρώ!
Το ποσοστό αύξησης είναι τρομακτικό. Από το 2010 ως το 2012 -μέσα σε μία μόλις διετία- οι φόροι επί των ακινήτων υπερπενταπλασιάστηκαν! Μιλάμε για αύξηση της τάξης του… 465%!
Δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη κατάσταση, για κάποια έκτακτη, εφάπαξ φορολογία. Όχι. Πρόκειται για απόφαση μόνιμης, απηνούς δίωξης της ιδιοκατοίκησης και της κατοχής ακινήτων από τους Έλληνες.
Για του λόγου το αληθές, φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν περίπου 3,2 δις ευρώ – δηλαδή μισό δισεκατομμύριο περισσότερα από πέρσι.

Αύξηση φόρου καυσίμων… 1.500%!
Όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο, ακόμη πιο φρικιαστική είναι η αύξηση της φορολογίας. Τα νούμερα είναι τρελά. Η Ελλάδα παγώνει όπως τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 πριν από μισό αιώνα, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αύξησε το ειδικό φόρο καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 1.500%!
Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το ποσοστό αύξησης είναι όντως 1.500% – για την ακρίβεια, 1.471 % για μαθηματικά σχολαστικούς. Το Δεκέμβρη του 2010, προ δύο ετών, ο φόρος αυτός ανερχόταν σε 21 ευρώ στα 1.000 λίτρα καυσίμου, πετρελαίου θέρμανσης. Το Δεκέμβρη του 2011 ο φόρος αυτός είχε τριπλασιαστεί και ανερχόταν στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το Δεκέμβριο του 2012 είχε… χαθεί στο διάστημα, καθώς είχε υπερπενταπλασιαστεί για να φτάσει στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο. Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, δηλαδή, ο φόρος από 20 ευρώ το χιλιόλιτρο έγινε 230 ευρώ – ποσοστό αύξησης 1.471 %!
Σκασίλα της κυβέρνησης που παγώνει ο κόσμος. Εξαιτίας της απίστευτης αύξησης του ειδικού φόρου καυσίμων, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανση θα παρουσιάζουν αύξηση – ακόμη κι αν ο κόσμος αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης με το μπουκάλι, όπως αγοράζαμε πριν από μισό αιώνα το πετρέλαιο για τις γκαζιέρες!
Κατάρρευση της ζήτησης
Πέρσι τον Ιανουάριο είχαν διακινηθεί στην αγορά 620.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, στο πρώτο εικοσαήμερο αυτού του μήνα, είχαν διακινηθεί μόλις 135.000 τόνοι- ούτε καν το ένα τέταρτο. Κι όμως, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης για τις είκοσι μόνο μέρες του φετινού Γενάρη ήταν 44,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. πέρσι για ολόκληρο τον Ιανουάριο! Με το ένα τέταρτο και λιγότερο της κατανάλωσης, αύξηση εσόδων κατά 20%! Τι σημασία έχει, λοιπόν, για την κυβέρνηση αν οι Έλληνες τουρτουρίζουν από το κρύο; Αυτή εισπράττει!
Οσον αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, τα νούμερα είναι όντως τρομακτικά. Τον Οκτώβριο, π.χ., του 2012 οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καταβαραθρώθηκαν στους 5.647 τόνους, μόλις στο… 2,53% των 223.386 τόνων του Οκτωβρίου του 2011 και στο… 1,7% των 329.448 τόνων του Οκτωβρίου του 2010! Μιλάμε για παντελώς αδιανόητα ποσοστά πτώσης – 97,5% και 58,3% αντιστοίχως! Όσο για την υποτιθέμενη «τρομερή αποθεματοποίηση» που δήθεν έκαναν οι Έλληνες πέρσι την άνοιξη και γι” αυτό δεν αγοράζουν φέτος πετρέλαιο, επειδή, κατά την κυβέρνηση, ζεσταίνονται με το περσινό (!), πρόκειται για έναν ισχυρισμό με ελάχιστη δόση αλήθειας.
Οντως τον Απρίλιο του 2012 αγοράστηκαν 381.736 τόνοι πετρελαίου έναντι των 364.756 τόνων πετρελαίου θέρμανσης που είχαν διακινηθεί τον Απρίλιο του 2011. Τι να σου κάνουν, όμως, αυτοί οι 17.000 τόνοι επιπλέον, όταν φέτος τον Ιανουάριο θα έχουν αγοραστεί από τους δυστυχείς απένταρους καταναλωτές… 400.000 τόνοι λιγότεροι από πέρσι;
Η ανεργία καλπάζει
Τώρα και ο ΟΟΣΑ, ο οργανισμός των αναπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: την καταβαράθρωση της απασχόλησης στην Ελλάδα.
Το 2008, χρονιά που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα υστερούσε μεν από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι τραγικά. Στη χώρα μας ήταν 61,9% και στην ΕΕ 65,8% – μια υποφερτή διαφορά 3,9 εκατοστιαίων μονάδων. Το γ” τρίμηνο του 2012 η απασχόληση στην ΕΕ είχε υποχωρήσει κατά 1,6 εκατοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 64,2%. Στην Ελλάδα, όμως, κυριολεκτικά καταποντίστηκε κατά επταπλάσιο (!) ποσοστό -κατά 11,5 εκατοστιαίες μονάδες-, βυθιζόμενο στο 50,4%.
Με το ποσοστό αυτό η Ελλάδα έπεσε στην προτελευταία θέση των τριάντα τεσσάρων χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά στην απασχόληση του πληθυσμού της. Μόνο η Τουρκία βρίσκεται κάτω από τη χώρα μας – τελευταία με 48,5%. Αν, όμως, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών για τη νέα κατακρήμνιση της ελληνικής μνημονιακής οικονομίας και το 2013, τότε δεν αποκλείεται καθόλου στο τέλος της χρονιάς η χώρα μας να εγκατασταθεί μόνιμα στον πάτο της λίστας των χωρών του ΟΟΣΑ, άγνωστο για πόσα χρόνια ή και για ολόκληρες δεκαετίες, αν συνεχιστεί η πολιτική αυτή.
Συρρικνώνεται το εισόδημα
Περιττό να τονιστεί ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες συρρικνώνεται διαρκώς το εισόδημα των Ελλήνων. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, και το γ” τρίμηνο του 2012 μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών κατά 4 δις ευρώ έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2011. Έπεσε από τα 37,2 δις στα 33,2 – μια μείωση της τάξης του 10,6%. Εννοείται ότι αυτό προκάλεσε πτώση τόσο της κατανάλωσης όσο και της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά 6,1% και 8,1 % αντιστοίχως.
Περιττό επίσης να αναζητηθεί ο ένοχος αυτής της πτώσης: είναι, φυσικά, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Γιατί; Πρώτον, γιατί αύξησε στο διάστημα αυτό κατά 17,7% τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας των νοικοκυριών.
Δεύτερον, γιατί μείωσε κατά 10,2% τις κοινωνικές παροχές.
Τρίτον, γιατί εξαιτίας της πολιτικής της μειώθηκαν στο τρίμηνο αυτό οι αποδοχές των εργαζομένων έναντι του ίδιου τριμήνου του 2011 κατά 11,3%.
 
Μας οδηγούν αδίστακτα στη φτώχεια, στη μιζέρια, στον κοινωνικό όλεθρο.
Με κυνισμό, απάντησε η Κομισιόν δια στόματος Όλι Ρεν, για την διακοπή χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων από γερμανική εταιρία στο ελληνικό Δημόσιο, κάνοντας λόγο για ευθύνες του ελληνικού Δημοσίου για μη έγκυρη εξόφληση των οφειλών, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Η απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας καθώς όπως είπε, «η αποφυγή της συσσώρευσης νέων οφειλών παραμένει προτεραιότητα του προγράμματος» ενώ επέριψε ευθύνες στο Δημόσιο για την μη έγκαιρη εξόφληση των οφειλών δικαιολογώντας έτσι την γερμανική εταιρία που έκοψε την παροχή φαρμάκων στους καρκινοπαθείς.


Ο ευρωβουλευτής επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατηγόρησε τη γερμανική εταιρία ότι «αποφάσισε τη διακοπή της προμήθειας του φαρμάκου στην Ελλάδα, κι όχι και σε άλλες χώρες της ΕΕ που επίσης έχουν χρέη, επειδή είχε ήδη υποστεί ‘’κούρεμα’’ των ελληνικών ομολόγων, που είχε συμφωνήσει να λάβει από το ελληνικό Δημόσιο για την εξόφληση παλαιοτέρων οφειλών του.


Ο κ. Χουντής είχε ζητήσει να μάθει από την επιτροπή «πώς επιτρέπει την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα υγείας να στερείται των αναγκαίων επιχορηγήσεων για τη συνέχιση της ομαλής προμήθειας φαρμάκων για τον πληθυσμό», με αφορμή τη διακοπή της προμήθειας του αντικαρκινικού φαρμάκου Erbitux από την γερμανική εταιρία Merck, προς τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία».


Σχόλιο ιστολογίου: Και δεν έχει παραιτηθεί κανείς από τους -υποτίθεται- υπεύθυνους στην κυβέρνηση της χώρας...! Εξακολουθούν να υποκρίνονται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα της χώρας και... προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες. Απλά, επιβεβαιώνουν πως μοναδικό τους μέλημα είναι να προσφέρουν πιστά τις υπηρεσίες τους στην τρόικα και να ανταμείβονται πλουσιοπάροχα από το υστέρημα των Ελλήνων

«Αν τολμάει ο Στουρνάρας ας φέρει το φορολογικό για τα ακίνητα στη Βουλή… Προσπαθούν να πάρουν το κεραμίδι από τον Έλληνα πολίτη και να τον κάνουν ενοικιαστή, προς όφελος των τραπεζών. Πάνε να καταργήσουν την ιδιωτική περιουσία, κανείς δεν μπορεί να πληρώσει όλα αυτά», είπε στον Αlpha 989 ο Πάνος Καμμένος, για τον φόρο στα ακίνητα, κάνοντας λόγο για τραπεζοκρατία, που έχει να κάνει με την πολιτική - Στουρνάρα και Σημίτη. «Το λάθος του Σαμαρά έχει οδηγήσει στον κίνδυνο απώλειας ακόμα και των ακινήτων, μιλάμε για εγκλήματα, ακύρωση τώρα του μνημονίου» πρόσθεσε ο κος Καμμένος.
Κατηγόρησε τον κ. Πρωθυπουργό ότι διατηρεί στη θέση του τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, παρά την άσκηση δίωξης σε βάρος του για κακούργημα.

Για τις εξελίξεις στην Προανακριτική ο πρόεδρος των Αν.Ελ., είπε ότι «προκύπτουν θέματα πολύ σοβαρά, από την πρώτη στιγμή της αφίξεως της λίστας Λαγκαρντ ήταν εις γνώσιν του Παπανδρέου». «Θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί ήδη ο Παπανδρέου» είπε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε επίσης ότι «βλέπουμε ότι οι λειτουργίες της βουλής αρχίζουν να μειώνονται, ο Πρωθυπουργός δεν απαντάει σε ερωτήσεις πολιτικών αρχηγών».


Για τις δηλώσεις του καθηγητή Σπύρου Πολλάλη χθες στον Α989 για το αεροδρόμιο του Ελληνικού ο κος Καμμένος υποστήριξε ότι «το Ελληνικό δεν είναι απλώς φιλέτο. Εγώ ο ίδιος θα πάρω την εκπομπή με αυτά που είπε ο Πολλάλης περί Ελληνικού και θα την πάω στη Βουλή».

Για την κίνηση πρώην στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολίασε «δεν έχουμε αρρυθμίες, όποιοι αντέχουν συνεχίζουν μαζί μας και όσοι δεν μπορούν τραβούν το δικό τους δρόμο».


Τέλος, για τη ΧΑ ο κος Καμμένος σχολίασε ότι «η συγκυβέρνηση ήταν που υπουργοποίησε τους καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής και τους νομιμοποίησε».

Ακούστε
ΕΔΩ το ηχητικό

Πηγή Alpha 989
Τρομοκράτες βλέπει ο Ερντογάν

«Τρομοκρατικά στοιχεία» έδειξε ως υπεύθυνα για την σημερινή φονική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας, ο καμικάζι φέρεται να ήταν «Τούρκος πολίτης» και μέλος του ακροαριστερού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C).
Η σημερινή έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας φρουρός και ο βομβιστής, ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν απηύθυνε έκκληση για μια παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση των "τρομοκρατικών στοιχείων".

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο καμικάζι που επιτέθηκε στην πρεσβεία πιστεύεται ότι ήταν Τούρκος πολίτης, ενώ το κρατικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία υποψιάζεται ότι ανήκε σε οργάνωση της άκρας αριστεράς.
Ο Γκιουλέρ πρόσθεσε ότι από την επίθεση αυτή, τραυματίστηκε επίσης άσχημα μια γυναίκα, ενώ δύο φρουροί μεταφέρθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου.

Ο καμικάζι, ο οποίος ήταν περίπου 30 ετών, χρησιμοποίησε πλαστικά εκρηκτικά στην επίθεση, πρόσθεσε το κρατικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την αστυνομία.
Ο δράστης της επίθεσης πιστεύεται επίσης ότι είχε φυλακιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα με κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και ότι ήταν μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C). Το ακροαριστερό DHKP-C έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις αυτοκτονίας κατά αστυνομικών τμημάτων τα τελευταία χρόνια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την σημερινή επίθεση.
Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με τους Τούρκους αξιωματούχους για να αρχίσει έρευνα για την έκρηξη.
"Συνεργαζόμαστε στενά με την τουρκική κρατική αστυνομία για να κάνουμε μια πλήρη αποτίμηση της ζημιάς και των απωλειών και για να αρχίσουμε μια έρευνα", σημείωσε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ.
Η ίδια υπογράμμισε επίσης ότι πρόκειται για μια "τρομοκρατική έκρηξη".

Οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες
 
Την ίδια ώρα το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία μέχρι νεωτέρας, μετά την επίθεση αυτή.

"Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται σε ταξίδι ή διαμένουν στην Τουρκία να επαγρυπνούν για την πιθανότητα βίας, να αποφεύγουν τις περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί ταραχές και να αποφεύγουν διαδηλώσεις και μεγάλες συναθροίσεις", προστίθεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού προξενείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο ίδιος ο χώρος της πρεσβείας δεν παραβιάστηκε από την έκρηξη και το προσωπικό μεταφέρθηκε και παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα σε δωμάτια ασφαλείας μέσα στο συγκρότημα της πρεσβείας.
Ένας αριθμός ασθενοφόρων, οχημάτων της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο εστάλη στην περιοχή, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) μπροστά από μια δευτερεύουσα είσοδο της πρεσβείας, αυτή που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να πάρουν θεωρήσεις εισόδου (βίζες) για τις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άγκυρας, Αλααντίν Γιουκσέλ, ο καμικάζι ήταν εντός του χώρου της πρεσβείας όταν πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά.
Φορολογική "βόμβα" τινάζει στον αέρα τις έρευνες για πετρέλαια
Το σταθερό επενδυτικό κλίμα, αποτέλεσε και αποτελεί κορυφαίο παράγοντα αξιολόγησης της ανταγωνιστικότητας σε όλους τους παγκόσμιους δείκτες αξιολόγησης.
Το λεγόμενο πολιτικό ρίσκο άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που εξετάζουν οι σοβαροί επενδυτές προκειμένου να προχωρήσουν στην τοποθέτησή τους σε μία χώρα. Στην κόκκινη ζώνη βρίσκονται χώρες χωρίς πολιτική σταθερότητα, σταθερή νομοθεσία κλπ όπως χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, της πρώην ΕΣΣΔ ή η Βενεζουέλα.
Η βασική αυτή αρχή φαίνεται ότι αγνοείται επιδεικτικά από κάποιους γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα ενόσω η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν βγει στο… «κυνήγι» επενδυτών συνειδητοποιώντας αν μη τι άλλο ότι μετά την ελλιπή απόδοση των δημοσιονομικών μέτρων η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος.
Όπως αποκαλύπτει το "EnergyPress" σε έγγραφό της η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων -Γενική Διεύθυνση Φορολογίας, εισηγείται προς το Γενικό Λογιστήριο να προχωρήσει σε αλλαγές στη φορολογία των επενδύσεων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Θυμίζουμε η ρύθμιση που ορίζει τη φορολογία για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες καθορίστηκε με τον τελευταίο νόμο μόλις λίγους μήνες πριν ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για το open door !
Ειδικότερα ο εν λόγω νόμος βρίσκεται σε ισχύ μόλις από τον Αύγουστο του 2011 με στόχο να:
1. Αξιοποιήσει τον μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτο εθνικό της πλούτο και το υπέδαφός της.
2. Περιγράψει το λειτουργικό πλαίσιο του αρμοδίου Φορέα Υδρογονανθράκων δημιουργώντας συνομιλητή για τις εταιρείες πετρελαίου, της περίφημης ΕΔΕΥ… που ακόμα δεν έχουμε δει!
3. Δημιουργήσει ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για τις εταιρείες που επιδιώκουν να κατευθύνουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Και αυτό όχι γιατί είμαστε μια χώρα χωρίς έντονα δομικά και ουσιαστικά προβλήματα σε επιχειρησιακό επίπεδο ή σε αξιοπιστία και σταθερότητα αλλά γιατί:
-Η χώρα μας είναι ανεξερεύνητη περιοχή.
-Είμαστε μέλος της Ε.Ε.
-Συνορεύουμε γεωγραφικά με τις τελευταίες ανακαλύψεις στη Λεκάνη της Λεβαντίνης.
4. Προσφέρει θέσεις εργασίας και εθνικό κεφάλαιο στους υδρογονάνθρακες καλύπτοντας την μακροχρόνια απουσία της Ελλάδας στην συγκεκριμένη αγορά.
5. Δώσει κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες για την αποδοχή των επενδύσεων (περιφερειακός φόρος).
Φαίνεται όμως ότι μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, όπως και οι νοοτροπίες.
Αυξάνεται στο 26% ο συντελεστής...
Ενώ λοιπόν, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός open door για τρεις ερευνητικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών εισηγείται την αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς και ένταξη του Ειδικού Νόμου στον νέο συντελεστή της φορολογίας νομικών προσώπων, ώστε να ανέλθει στο26%, ακόμα και αν ο τελευταίος γενικός φορολογικός νόμος δεν καταργεί τις σχετικές προβλέψεις ειδικών νόμων για την προσέλκυση επενδύσεων ή την στήριξη αγορών.
Υπογραμμίζεται ότι ο 4001/2011 ουσιαστικά δεν κατήργησε αλλά ενίσχυσε και εμπλούτισε τον 2289/1995 προβλέποντας (Άρθρο 8) ότι οι Ανάδοχοι υπόκεινται σε ειδικό φόρο εισοδήματος με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%), καθώς και σε περιφερειακό φόρο με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%), χωρίς καμία πρόσθετη τακτική ή έκτακτη εισφορά, τέλος ή άλλη επιβάρυνση οποιασδήποτε φύσεως υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου».
Και τι έλεγε η πρόσκληση ενδιαφέροντος
Στην περίπτωση που η εισήγηση των γραφειοκρατών του ΥΠΟΙΚ γίνει δεκτή, αλλάζουν οι όροι βάσει των οποίων έχουν ληφθεί επενδυτικές αποφάσεις από μια σειρά εταιρειών – εισηγμένων σε διεθνή χρηματιστήρια που είναι υπόλογες σε γενικές συνελεύσεις και μετόχους – για τη συμμετοχή στο οpen door για τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατακόλου. Πρόκειται για αλλαγή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση και ανατρέπει την πρόσκληση της συμμετοχής και το ενημερωτικό σημείωμα του διαγωνισμού: 3.3.2 Income tax and depreciation - According to section 8, §1 of the Hydrocarbon Law, the Lessee shall be subject to a special income tax, at a rate of twenty percent (20%) and to a regional tax, at a rate of five percent (5%), without any additional ordinary or extraordinary contribution, duty or other encumbrance of any kind, in favour of the State or any other third party).
Επισημαίνεται ότι οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις για αυτή την αλλαγή του καθεστώτος φορολόγησης γίνονται ακριβώς την παραμονή της ανακοίνωσης του επόμενου γύρου των διαπραγματεύσεων, με ορατό τον κίνδυνο υποβολής ενστάσεων από την πλευρά των εταιρειών.
Θέμα αξιοπιστίας
Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την εισήγηση αύξησης του συντελεστή από το 20% στο 26% διευρύνει το πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας, ενώ ακυρώνει και το πλεονέκτημα που έδινε ο 4001/2011 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβει ένα δίκαιο μέρος των εσόδων από την έρευνα υδρογονανθράκων.
Οι πληροφορίες θέλουν το ΥΠΕΚΑ, το οποίο σημειωτέον έχει καταβάλει αξιόλογες προσπάθειες μέσω των στελεχών του να προχωρήσει τις διαδικασίες, να βρίσκεται σε ρόλο παρατηρητή. Το όλο θέμα το χειρίζεται το υπ. Οικονομικών στο οποίο φαίνεται ότι γνωρίζουν καλύτερα από επενδύσεις και από υδρογονάνθρακες.

Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή είναι εξόφθαλμη η απόπειρα άσκησης πίεσης (ή προετοιμασίας των πολιτών;) προκειμένου να μειωθεί η φορολόγηση των ενδιαφερόμενων εταιρειών στην άντληση πετρελαίου από την Ελλάδα, κάποιοι ίσως θα πρέπει να αναλογισθούν πως οι Έλληνες πολίτες στενάζουν κάτω από μία φορολογική επίθεση που δέχονται, με απειλή απώλειας ακόμη και των περιουσιακών τους στοιχείων. Εν πάσει περιπτώσει, εάν οι πετρελαϊκές εταιρείες νομίζουν πως δεν τους συμφέρει να αποδίδουν τους νόμιμους φόρους στην Ελλάδα, τότε μπορούν να αποχωρήσουν από την... διαδικασία, αφού είναι απολύτως βέβαιο πως υπάρχουν άλλοι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν όσα και όπως πρέπει για να αντλήσουν το ελληνικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ο δρόμος ανοιχτός, λοιπόν, σε όποιον δεν του αρέσει, να φύγει... ανενόχλητος
«Πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση δύναμης με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες», δήλωσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη.

«Διαφορετικά, όλες οι χώρες θα αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «ο κύριος μελλοντικός στόχος είναι να μπορέσει να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στην λιτότητα».

«Όλη η Ευρώπη διέρχεται κρίση, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια και η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε από την Γερμανία οδήγησε σε δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

«Στην Ελλάδα και στην Ιταλία για παράδειγμα, δεν μπορούν να συνεχίζουν να επιβάλλονται επιτόκια δανεισμού τόσο υψηλότερα από εκείνα της Γερμανίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά φτάνει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή πρόκειται να παρουσιάσει με θεαματικό τρόπο, το νέο του «συμβόλαιο με τους Ιταλούς» που θα περιέχει τις κύριες του προεκλογικές δεσμεύσεις.

Θα ήταν πολύ πιο ειλικρινής η κυβέρνηση και το υπουργείο των Οικονομικών, αν έκανε μια τοποθέτηση κυνική και απάνθρωπη όπως ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, αντί για τις περισπούδαστες επικοινωνιακές περικοκλάδες που επιχειρεί. Τι είπε ο Ιάπωνας υπουργός; Οι ηλικιωμένοι-συνταξιούχοι θα διευκόλυναν την οικονομία, αν έπαυαν να υπάρχουν. Στην κουλτούρα της Ιαπωνίας αυτό μεταφράζεται σε προτροπή σε αυτοκτονία των ηλικιωμένων που νιώθουν πατριώτες.

Σε έναν τόσο παράλογο και οπισθοδρομικό κόσμο, που ουσιαστικά προκρίνει μια επιστροφή στη βαρβαρότητα, δεν είναι ίσως παράλογα αυτά που δοκιμάζονται και στην Ελλάδα του ευρώ και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Οι Ελληνες βρίσκονται σε διωγμό. Τόσο σε επίπεδο εισοδημάτων και ακίνητης περιουσίας όσο και στο επίπεδο της εργασίας, της ασφάλειας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, του δικαιώματος στην παιδεία και στον πολιτισμό. Η Ελλάδα ουσιαστικά γκρεμίζεται και «οργώνεται» εκ θεμελίων. Το ζήτημα δεν είναι πολιτικό. Αλλωστε, αυτά συμβαίνουν μετά την απαξίωση των κομμάτων και των πολιτικών. Οι κυβερνήσεις ειδικής εντολής και συνασπισμού λειτουργούν σαν φόρουμ διάχυσης της ευθύνης, ούτως ώστε, αν υπάρξει επόμενη μέρα ή κινηματική διαδικασία από την κοινωνία, να μη διωχθούν προσωπικά.

Αυτό που εκλείπει είναι κάθε σοβαρή συζήτηση για το τι θα γίνει στρατηγικά η Ελλάδα. Ενα ζήτημα είναι αν η Ελλάδα θα είναι των Ελλήνων ή των διεθνικών - ευρωπαϊκών συμφερόντων, της γερμανικής ηγεμονίας και των πιστωτών. Ενα δεύτερο ζήτημα είναι πού τελειώνουν τα Μνημόνια. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το 2014, έτσι αυθαίρετα θα προκύψει το θαύμα. Σύμφωνα με την πλέον δυσμενή, αλλά αιτιολογημένη, εκτίμηση ποτέ! Και αυτό είναι φυσιολογικό. Γιατί, αν τα Μνημόνια το 2010 ήταν ελληνική ιδιαιτερότητα, μετά τη συμφωνία για τη νέα Ευρώπη του ευρώ, γερμανικής κοπής, είναι η κοινή πραγματικότητα της Ενωσης. Ενα τρίτο ζήτημα είναι, αν η Ελλάδα αποφύγει την «κινεζοποίηση», ποιο θα είναι το μοντέλο οργάνωσης του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας της, που πρέπει να προκριθεί. Εδώ αρχίζει μια πολύ μεγάλη συζήτηση, εξόχως πολιτική.

Αν παρακολουθήσουμε τη «σχολή Σημίτη», αυτή που από το 1997 ουσιαστικά καθορίζει τις εξελίξεις και τη στρατηγική στην Ελλάδα, ένα τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται. Αφού η Ελλάδα ως περιοχή του ευρώ και της οικονομικονομισματικής ευρωπαϊκής οντότητας απλώς θα πρέπει να παρακολουθεί με μεθοδικότητα και συνέπεια αυτά που το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες αποφασίζουν. Αυτό πρέπει να εφαρμόζεται με κάθε κόστος. Είναι η επικοινωνιακά προβαλλόμενη «αξία» της Ελλάδας του «σκληρού πυρήνα». 
Αντίθετα, αν θελήσουμε να φύγουμε από αυτήν τη λογική, τότε πολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος με προοπτική. Γιατί οι τραπεζίτες της «σχολής Σημίτη» αλλά και η ομάδα των «αγοραίων» της Κεντροδεξιάς, με επικεφαλής τους Μάνο, Ξαφά, Αλογοσκούφη, είναι παλιομοδίτες, ξεπερασμένοι από την εποχή και αντιδραστικοί. Το δόγμα τους περί αποκρατικοποιήσεων, περί αυτορρυθμιζόμενων αγορών, περί ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του κράτους σε πολυεθνικούς ομίλους, όπως και τα «αυτοχρηματοδοτούμενα» μεγάλα κατασκευαστικά έργα έχει καταρρεύσει στην πράξη από το 2008. 
Το μέλλον, ειδικά για χώρες μικρές, ευέλικτες και εντασσόμενες στον ανεπτυγμένο κόσμο είναι το «κράτος fund», που ναι μεν πρέπει να έχει ισολογισμένους προϋπολογισμούς στη βάση του, αλλά αξιοποιώντας τη δημόσια περιουσία του και τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει να κατορθώνει με τα χρηματοοικονομικά εργαλεία των αγορών - διεθνών τραπεζών να «μοχλεύει» (πολλαπλασιάζει) τα έσοδα από τη φορολογία και τα έσοδα υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Υπηρεσίες προς τους πολίτες και δημόσιες επενδύσεις. Υπό την έννοια αυτή ό,τι συμβαίνει σήμερα δεν είναι εξυγίανση, αλλά καταστροφή.