Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Ιαν 2013

Κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα.
Κάθε λέξη τέθηκε από τους «Ονοματοθέτες», νομοθέτες θα τους λέγαμε σήμερα, με ακρίβεια και όχι τυχαία και έχει άμεση σχέση Αιτίας και Αιτιατού, μεταξύ Σημαίνοντος και Σημαινομένου.
Εάν πάμε δε στις Επιστήμες, τα παραδείγματα είναι ατελείωτα και άκρως διαφωτιστικά, αλλά και διδακτικά για τις επόμενες γενεές.

Το "Ν" συντονίζει τον εγκέφαλο.
Σχετικά πρόσφατα (1996) στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JURNAL στην Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν:
«Η εκφορά του γράμματος «Ν» μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της τοποθέτησης του «Ν» στο μέσον ακριβώς του Αλφαβήτου - στο πρώτο Ελληνικό Αλφάβητο με τα 27 γράμματα ». (Εκτός αυτού στο Χάρβαρντ, από ιατρικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι η απαγγελία των Ομηρικών Επών στο πρωτότυπο, εκτός των άλλων, κάνει καλό στην καρδιά, ως αναπνευστική άσκηση.).

Και δικαιούμαι να ερωτήσω: Γιατί εμείς γίναμε διώκτες του «Ν»;
Γιατί θέλομε να φτωχύνομε τον εγκέφαλο των επομένων γενεών στην χώρα μας;
Ως μάχιμος Εκπαιδευτικός και συγγραφέας επιστημονικού συγγράμματος (ΔΥΣΛΕΞΙΑ, Αθήνα 1994, Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, 6η Έκδοση σήμερα), νομιμοποιούμαι να ερωτήσω, αλλά και να προτείνω στο τέλος:
Η Ελληνική Γλώσσα έχει πάρει πλέον μία μορφή τέτοια που δεν έχει ανάγκη απόn άλλες ακρότητες.

Όμως αναρωτιέμαι: Είναι τυχαίο άραγε που καταργήσαμε το γράμμα «Ν» στο τέλος των λέξεων και τα σχολικά μας βιβλία γράφουν το «εμβαδό » (!), αντί το εμβαδόν!
(Στα σχολικά βοηθήματα όμως διαβάζομε « το εμβαδόΝ », δηλ. εκεί διατηρείται το Ν, ενώ το επίσημο Κράτος στα βιβλία (ΥΠΕΠΘ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) το έχουν καταργήσει !!

Για ποιον λόγο αυτή η ακρότητα: Για ποιον λόγο επίσημα διδάσκομε στα σχολεία μας κανόνες που κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, π.χ. χθες συνάντησα το Δήμαρχο (το
φίλο, το Σύμβουλο κλπ. κλπ.).
Το γράμμα Ν είναι οργανικό και όταν το κόβομε πονάει. Είναι σαν να κόβομε το δακτυλάκι μας..
Εάν κάποιος αντιτείνει ότι αυτό είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια, θα πρέπει να του πούμε ότι «η λεπτομέρεια κρατάει τον Παρθενώνα»!

Να θυμίσω όμως εδώ και το ωραίο, ειρωνικό κείμενο του Οδ. Ελύτη τότε «ΓΙΑ ΜΙΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ», όπου καταλήγει :
«Κανένας Ηρώδης δεν θα τολμούσε να διατάξει τέτοια γενοκτονία, όπως αυτή του τελικού -Ν-, εκτός κι αν του' λειπε η οπτική του ήχου.»
Ο Γ. Ρίτσος έγραψε επίσης: «Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει.».

Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνομε σήμερα ότι μετά το Νι, έρχεται και η σειρά του τελικού Σίγμα (Σ). Κάποιοι δημοσιογράφοι στα κανάλια λένε κιόλας: «η μέθοδο», η «οδό», «η πλήρη! ένταξη» (!) κ.τ.ο.
Καλλιεργούν έτσι αυθαίρετα ένα αρνητικό γλωσσικό πρότυπο στους νέους μας με την τεράστια δύναμη των ΜΜΕ και το σχολείο ανήμπορο να αντιδράσει, αλλά και την κοινωνία παθητικά να δέχεται ως περίπου μοιραία την εξέλιξη αυτή.
Μετά από όλα αυτά διατυπώνω την εξής άποψη και καταθέτω στο Συνέδριό σας την δική μου «Θεωρία» για το εν λόγω ζήτημα: Διεθνώς μελετάται η μοναδική μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας και ο αντίκτυπός της στην πνευματική διαύγεια του ανθρώπου.
Το γράμμα «Ν» διεγείρει τον εγκέφαλο θετικά και ενεργοποιεί τον άνθρωπο να σκέφτεται σωστά.

Το τελικό Σίγμα ηρεμεί τον άνθρωπο. Αυτό το δέχεται και η σύγχρονη Ψυχιατρική.

Οι Αρχαίοι Έλληνες τα εγνώριζαν όλα αυτά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνον εμείς οι Έλληνες λέμε «Τα είπα με το Νι και με το Σίγμα» και δεν λέμε με άλλα γράμματα, (παρ΄όλο που έχομε στις καταλήξεις των λέξεων και άλλα γράμματα), διότι το Νι ενεργοποιεί το μυαλό μας να σκεφθούμε σωστά και το Σίγμα ηρεμεί την ψυχή μας, αφού μιλήσουμε δημόσια ή ιδιωτικά.
Η σύγχρονη Ψυχογλωσσολογία δέχεται ότι η Γλώσσα και η Σκέψη γεννιούνται ταυτόχρονα και εξελίσσονται παράλληλα και συνιστούν ανά πάσα στιγμή μία αξεχώριστη ενότητα.
Η Γλώσσα ενσαρκώνει την Σκέψη και η Σκέψη ουσιώνεται σε Γλώσσα. Είναι ένα νόμισμα με τις δύο όψεις του.
Δεν μπορεί να υπάρχει η μία πλευρά, χωρίς την άλλη.
Δεν μπορούσε να υπάρξει Ελληνική Σκέψη χωρίς την Ελληνική Γλώσσα.

Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και ποσότητα «καταγραφών» στην Σκέψη προσδιορίζει και το νοητικό επίπεδο κάθε λαού.
Επομένως και το νοητικό επίπεδο καθορίζει και την ικανότητα της δημιουργίας Πολιτισμού.
Το Ελληνικόν Αλφάβητον, στην πορεία των χιλιάδων ετών του ήταν αρχικά :
Ιδεογραφικό, στη συνέχεια επινοήθηκε το Εικονογραφικό, έπειτα φθάσαμε στο Γραμμογραφικό, κατόπιν στο Συλλαβογραφικό (Γραμμική Α και Β) και τέλος καθιερώθηκε το ισχύον σήμερα Φθογγογραφικό, που είναι αξεπέραστο και στο οποίο οφείλεται η δημιουργία της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Οικουμενικού Πολιτισμού.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, την Ελληνική Γλώσσα και να αντισταθούμε στην κακοποίησή της.

Σπύρος Μάρκου Διευθυντής 3ου Δημ. Σχολείου Λαρίσης

Οι αδέκαστοι και ηρωικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης-Μουζακίτης στέλνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Γεωργίου για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος, οι δε οικονομικοί εισαγγελείς, πέραν από την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου, ζητούν την παραπομπή του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).

Η Δικαιοσύνη λειτουργεί και όπως όλα δείχνουν, με τους έντιμους εισαγγελείς μπροστάρηδες, οι υπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού, αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τις κακουργηματικές πράξεις τους. Και βεβαίως, δεν αναφερόμαστε μόνον στον κ. Γεωργίου αλλά κυρίως στους πολιτικούς προϊσταμένους του Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Στους δύο αρχιτέκτονες της βιαίας ένταξης της Ελλάδος στους κόλπους του ΔΝΤ.

Το σχέδιο θανάτου έχει εξυφανθεί εδώ και καιρό, τόσο με τις καταγγελίες της κ. Ζωής Γεωργαντά, στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο που συνετελέσθη το έγκλημα, όσο και με σωρεία άλλων στοιχείων.

Αρκεί να θυμίσουμε για μια ακόμη φορά, ότι η Ζωή Γεωργαντά ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ όταν στη θέση του επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής είχε τοποθετηθεί ο Α. Γεωργίου, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, κατήγγειλε την αλλοίωση και τεχνητή διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας. Σε συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Η χώρα μας είχε ένα από τα μικρότερα ελλείμματα στην ΕΕ και αυτό ήταν 3,9%. Η Γαλλία είχε 7,5%, η Ολλανδία και το Βέλγιο είχαν 5,6%, και η Γερμανία είχε 3,2%». Επίσης η κ. Γεωργαντά είχε επισημάνει ότι «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας». Τότε, προκειμένου να φουσκώσει το έλλειμμα, είχαν χώσει μέσα σε αυτό και τα χρέη των ΔΕΚΟ, γεγονός πρωτοφανές και για τη χώρα μας αλλά και για τις άλλες χώρες της ΕΕ! Έτσι, η Ελλάδα εμφανίστηκε ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης!

Όταν η ίδια η κ. Γεωργαντά, ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ επεσήμαινε την προσπάθεια αλλοίωσης του ελλείμματος από τον κ. Γεωργίου ( ο οποίος εκτελούσε εντολές Παπακωνταντίνου), ταυτόχρονα απευθύνθηκε στην Eurostat και τον Γερμανό γενικό διευθυντή της Walter Radermacher. Εκείνος όμως ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στην κ. Γεωργαντά να …κάτσει στ’ αυγά της και να μην μιλάει!!!

Προσυμφωνημένο σχέδιο Παπανδρέου-Ευρώπης για το κρέμασμα της Ελλάδος και του λαού; Για την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα, συνδράμουν τρία στοιχεία:

α) Σε συνέντευξή του στην Realnews, ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Mανώλης Κοντοπυράκης. υποστήριξε ευθέως ότι «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Αναφερόμενος δε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 7 Οκτωβρίου του 2009, ο τότε μόλις 2 ημερών υπουργός, είχε δηλώσει μετά στόμφου στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ: «Θα το ανακοινώσω εγώ το έλλειμμα, γιατί πρόκειται να το αλλάξω»

β) Η χώρα δεν θα είχε προσφύγει στο Μνημόνιο 1, το Μάιο του 2010, αν η πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αποφάσιζαν να αντλήσουν στις 26/01/2010 το επιπλέον ποσό των 17 δις ευρώ, το οποίο προσέφεραν κατά τη συγκεκριμένη δημοπρασία, οι ανάδοχοι της κοινοπρακτικής έκδοσης. Τα χρήματα αυτά επαρκούσαν για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου, όχι μόνο για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2010, αλλά για όλο το 2010 και μέχρι το Μάιο του 2011. Τα παραπάνω κατήγγειλε ο οικονομολόγος κ. Τόμπρας.

γ) Ο Ντομινίκ Στρος Κάν (τότε επικεφαλής του ΔΝΤ), αποκάλυψε σε «ντοκιμαντέρ γαλλικού καναλιού πως ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε ζητήσει την παρέμβαση του διεθνούς οικονομικού οργανισμού από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δηλαδή πριν καν περάσουν δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας”.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, δείχνουν ότι για τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου υπάρχουν σαφείς αποχρώσες ενδείξεις πως διέπραξαν κακουργηματικές σε βάρος της χώρας και του λαού, πράξεις. Και γι’ αυτές, είτε το θέλουν είτε όχι, αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν, παρά τις όποιες προσπάθειες του κ. Σαμαρά να κουκουλώσει την υπόθεση. 
Ο Πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες, πρώτον διότι αν και είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει στη Βουλή την υπόθεση για το πώς οδηγηθήκαμε στις δαγκάνες του ΔΝΤ και των Μνημονίων, το έκανε… γαργάρα και δεύτερον διότι συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική του προκατόχου του Παπανδρέου. Και μάλιστα, στο πολλαπλάσιο! 
Με τη στάση του, ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δίνει συγχωροχάρτι στον πρώην συμφοιτητή του αλλά ουσιαστικά θεωρεί προαπαιτούμενο τη συνέχιση του ίδιου εγκλήματος προκειμένου να είμαστε, όπως συχνά επαναλαμβάνει, «αξιόπιστοι απέναντι στους εταίρους»!
Απέναντι στους οικονομικούς δολοφόνους της Ελλάδος!

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Γράφει ο Π. Τραϊανού

Αν κάποιοι στη Θράκη αισθάνονται εσχάτως Τούρκοι, θα πρέπει να γνωρίζουν τι προβλέπει ο νόμος γι' αυτούς...
Τι προβλέπει; 
Ότι πρέπει να παραδώσουν τις περιουσίες τους δωρεάν στο κράτος και να φύγουν από τη χώρα με άδεια χέρια. Γιατί; Γιατί θα πρέπει να διαπραγματευτούν ξανά τη θέση τους μέσα στο ελληνικό κράτος. Όμως, αυτό είναι κάτι που τώρα πλέον δεν τους συμφέρει. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι Έλληνες χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης, που ανάγκαζαν την Ελλάδα να φιλοξενεί μουσουλμάνους κρυπτότουρκους. Αν θέλουν αυτοί οι μουσουλμάνοι να κατοικήσουν ως Έλληνες στην Ελλάδα... 


Κανείς και ποτέ δεν θα τους ενο­χλή­σει. Τα θρησκευτικά τους δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και απολαμβάνουν το σύνολο των προνομίων που απολαμβάνει ο κάθε Έλληνας.
Ό,τι δικαίωμα απολαμβάνει ο γράφων, το ίδιο θ' απολαμβάνουν κι αυτοί. Αν ο γράφων είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί για τα δικαιώματα των συμπολιτών του, είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί και για τα δικά τους δικαιώματα.

Αυτά όλα τα απλά και κατανοητά πράγματα τα αποδέχονταν στην πλειοψηφία τους οι μουσουλμάνοι της Θράκης, μέχρι να επιληφθεί του θέματος η "ξύπνια" δικαιοσύνη. 

Τι έκανε αυτή η "ξύπνια" εξουσία; 
Αγνοώντας το σύνολο των διεθνών συνθηκών και εντελώς παράλογα, εξέτασε το ζήτημα πάνω σε μηδενική βάση. Εξέτασε το ζήτημα, όπως θα το εξέταζε εάν επρόκειτο για εγχώριες αυτόχθονες δυνάμεις, οι οποίες αναζητούν μια εθνική διαφορετικότητα. Αν για παράδειγμα κάποιοι Θεσσαλοί θεωρούσαν ότι η καταγωγή τους είναι τόσο ειδική και τόσο ξεχωριστή, ώστε να επισκιάζει την ελληνικότητά τους, θα μπορούσαν να κινηθούν στο επίπεδο αυτό. Είναι γηγενείς και ξαφνικά "ξύπνησαν" και δεν θέλουν να ονομάζονται Έλληνες το γένος, άσχετα αν είναι Έλληνες πολίτες. Η δικαιοσύνη, σε περίπτωση που κάποιοι από αυτούς θελήσουν να συνθέσουν σύλλογο ως Θεσσαλοί το γένος, θα πρέπει να τους εξασφα­λίσει τα δικαιώματά τους. Θα πρέπει να αποφανθεί γι' αυτούς τους αυτόχθονες, γιατί δεν υπάρχει κάποια προηγούμενη διάταξή, που να τους προσδιορίζει σ' ό,τι αφορά το γένος. Η δικαιοσύνη δηλαδή μπορεί ν' αποφανθεί για τους Θεσσαλούς, αλλά όχι για τους Τούρκους. Για τους Τούρκους έχουν αποφανθεί άλλοι, πολύ πριν χρειαστούμε τα "φώτα" της.


Ο γράφων πιστεύει ότι πίσω από όλες αυτές τις αθλιότητες δεν κρύβεται ούτε η Τουρκία και βέβαια ούτε η ίδια η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Η μειονότητα αυτή δεν έχει λόγους να είναι ανήσυχη. Γνωρίζει με ποιο νομικό καθεστώς βρίσκεται στην Ελλάδα και επιπλέον βλέπει ότι η Τουρκία δεν είναι ένας παράδεισος, που θα πρέπει να λαχταράει. Αυτοί οι οποίοι φαίνονται σαν "ανήσυχοι" Τούρκοι είναι βέβαιον ότι από κάπου τα "παίρνουν". Έχουν βρει κάποιους και τους "αρμέγουν". Κάποιοι τους πληρώνουν για να κάνουν αυτά τα οποία κάνουν και είναι βέβαιον ότι δεν είναι η Τουρκία. Ποιοι είναι οι "χορηγοί" τους; Όποιος ενδιαφέρεται, ας ψάξει στις περίφημες "μη κυβερνητικές οργανώσεις". Αυτές ελέγχονται από τους διαχειριστές της Νέας Τάξης και χρηματοδοτούν αδρά όποιους μπορούν να τους βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της Τάξης αυτής.

Αν γνωρίζει κάποιος αυτά τα προβλήματα, μπορεί να καταλάβει πώς, ποιοι και με ποιον τρόπο προσπαθούν να τα επιλύσουν. Αν γνωρίζει κάποιος τι απειλεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων, μπορεί να καταλάβει γιατί οι άνθρωποί της συνεργάζονται με αυτούς τους όψιμους Τούρκους της Θράκης. Μπορεί να καταλάβει γιατί είναι έτοιμοι ν' αναγνωρίσουν ακόμα και θεσσαλική ή κρητική ή πελοποννησιακή μειονότητα. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων φοβάται τα ομοιογενή εθνικά κράτη. Τα κράτη τα οποία λεηλατεί και τα οποία γνωρίζει ότι μπορεί —όταν αυτά φτάσουν στα όρια— ν' αντιδράσουν. Πολύ πριν έρθει η ώρα της αντίδρασης, φροντίζει να δημιουργήσει εκείνους τους μοχλούς πίεσης, που θα τα απειλούν με διάλυση. Που θα τα απειλούν με την τύχη της Γιουγκοσλαβίας. Η Θράκη και η κάθε "Θράκη" μπορεί να γίνει ένα Κοσσυφοπέδιο για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνον την Ελλάδα. Κάθε κράτος έχει ένα "Κοσσυφο­πέδιο", που μπορεί ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσει σαν "δυναμίτης" και να το διαλύσει. Η Ιταλία έχει τη Λομβαρδία, η Ισπανία έχει την Καταλονία, η Βρετανία έχει την Ιρλανδία, η Γαλλία την Αλσατία κλπ...

Η Ελλάδα έχει ως "Κοσσυφοπέδιό" της τη Θράκη. Όμως, για να γίνει "χρήσιμη" η Θράκη στο επίπεδο αυτό, θα πρέπει να εξασφαλιστούν εκείνα τα δεδομένα, που θα επιτρέπουν στους ιμπεριαλιστές να παρουσιάζονται σαν υπερασπιστές του διεθνούς δικαίου και άρα της διεθνούς νομιμότητας. Εκείνα τα δεδομένα, που θα δίνουν την επιθυμητή νομιμοφάνεια στις ενέργειές τους. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στο επίπεδο αυτό τούς είναι άχρηστη. Δεν έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους επέτρεπαν να την ενθαρρύνουν, για να δημιουργήσουν προβλήματα στο ελληνικό κράτος και στη συνέχεια να επέμβουν στο όνομα του διεθνούς δικαίου και άρα σαν ανθρωπιστές. Δεν έχει νομικά κατοχυρωμένα εθνικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα είχαν οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, τους οποίους "βοήθησαν". Αυτά τα χαρα­κτη­ριστικά προσπαθούν να δώσουν σήμερα στους μουσουλμάνους.

Με λίγα λόγια θέλουν να δημιουργήσουν "Κοσσοβάρους" στην Ελλάδα και αυτήν τη στιγμή τα χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων της Θράκης δεν τους το επιτρέπουν. Η διεθνής συνθήκη της Λοζάνης δεν τους επιτρέπει να απειλούν το ελληνικό κράτος με άλλοθι την προστασία των διεθνών συνθηκών. Δεν τους επιτρέπει να το εκβιάζουν, σε περίπτωση που δεν υποκύπτει στις απαιτήσεις τους. Η ελληνική δικαιοσύνη προφανώς αυτήν την ανάγκη τους προσπαθεί να καλύψει και αυτό μπορεί να γίνει με μια απόφασή της, που έχει την ισχύ νόμου. Αν αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη ότι υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη, είναι έτοιμοι οι "Κοσσοβάροι" που θα χρησιμο­ποιηθούν εις βάρος του ελληνικού λαού. Που θα αποτελούν μόνιμο μοχλό πίεσης εις βάρος του ελληνικού λαού, εφόσον θα απειλούν το ελληνικό κράτος με διάλυση και εμφύλιο πόλεμο.
Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από τη διάλυση του κράτους, όταν υπάρχει μέσα στα όριά του μια νόμιμη εθνική μειονότητα. Αρκούν λίγοι προβοκάτορες και το εκρηκτικό μείγμα είναι έτοιμο να δράσει. Οι πέντε πληρωμένοι χαφιέδες, που δηλώνουν Τούρκοι, θα κάνουν μια προβοκάτσια και όλα θα δρομολογηθούν όπως πρέπει. Θα προκαλέσουν τον ελληνικό λαό και αυτός θα αντιδράσει. Θα αντιδράσει όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις εις βάρος δικαίων και αδίκων. Η αντίδρασή του θα τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους μουσουλμάνους και θα τους οδηγήσει στην "αγκαλιά" των πέντε "Τούρκων". Ξαφνικά η μουσουλμανική μειονότητα, εξαιτίας της βίαιης και τυφλής αντίδρασης, θα γίνει τουρκική. Οι πέντε, μέσα σε μια νύχτα αντιποίνων, θα γίνουν χιλιάδες.

Από εκεί και πέρα θα γίνει ό,τι επιθυμούν αυτοί οι οποίοι ελέγχουν τους προβοκάτορες χωρίς καμία αντίδραση. Θα επέμβει και η Τουρκία σαν "μητέρα" πατρίδα και μετά δεν ξεμπλέ­κεις ούτε σε έναν αιώνα. Θα επέμβει και η διεθνής κοινότητα, για να σταματήσει έναν εκτεταμένο πόλεμο μεταξύ κρατών και μέσα σε μια στιγμή μπορεί μια Θράκη να γίνει χειρότερη από το Κοσσυφοπέδιο....

ΠΗΓΗ: ΕΑΜ Β'

Σχόλιο ιστολογίου: Ο Παναγιώτης Τραϊανού, κατά την άποψη του γράφοντα, εξετάζει μονομερώς την παρείσφρυση εκείνων που επιθυμούν να μεταβάλλουν την Θράκη σε όσοβο". Η Άγκυρα επιθυμεί διακαώς να "απλωθεί" προς την Ελλάδα και η Θράκη αποτελεί το μαλακό υπογάστριο απέναντι σε φοβικούς πολιτικούς που υποτίθεται πως προστατεύουν την Ελλάδα. Τεράστια είναι τα κονδύλια που δίνονται προς την κατεύθυνση δημιουργίας μείζονος θέματος εθνικής μειονότητας στην Θράκη. Και αυτά τα κονδύλια βγαίνουν από τα ταμεία της γείτονος Τουρκίας και με πολλούς τρόπους (και όχι μόνο μέσω των ΜΚΟ) φτάνουν στα χέρια των επιτήδειων ανθυποπρακτορίσκων που δρουν εντός της Ελληνικής Θράκης. Τα κονδύλια που διαχειρίζεται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ξεπερνούν κατά πολύ (είναι περισσότερο από διπλάσια) τα ετήσια κονδύλια της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών... Συμφωνώντας με το γενικότερο σκεπτικό του κ. Τραϊανού, θέλουμε να προσθέσουμε πως μπορεί η Θράκη να μην είναι η μοναδική Ελληνική περιοχή που επί δεκαετίες έχει εγκαταλειφθεί από το επίσημο Ελληνικό κράτος, αλλά είναι η περιοχή που αποτελεί ξεκάθαρο στόχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και ως εκ τούτου χρήζει άμεσης πολιτειακής - κυβερνητικής παρέμβασης, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω φαινόμενα τα οποία θα δύνανται να λειτουργήσουν ως ισχυρή πυρηνική έκρηξη στα πλαίσια των Βαλκανίων και όχι μόνο της Ελλάδας.
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας μας, για την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, ώστε να δικαιολογηθεί εκ των υστέρων η απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο ολέθριο μνημονιακό καθεστώς.

Το σχετικό ρεπορτάζ φιγουράριζε σε περίοπτη θέση στην τρίτη σελίδα της παγκόσμιας έκδοσης των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», στη δεύτερη σελίδα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Πανικός επικράτησε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μόλις γνωστοποιήθηκε η άσκηση δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. «Οσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στον δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 παραμένουν στο απυρόβλητο» γράφει στην προσωπική του ανακοίνωση ο Γ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να διευρύνει τον κύκλο των ενόχων για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. Επαναφέρει έτσι τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ στην κακόγουστη φάρσα της περυσινής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία είχε συγκροτηθεί για να αθωώσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον επί δύο δεκαετίες υπάλληλο του ΔΝΤ Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίο ο πρώην «τσάρος» είχε διορίσει στην προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ με υπερεξουσίες πρωτοφανούς έκτασης. Τότε η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει καταγγέλλοντας την επιτροπή και το ΠΑΣΟΚ που έμεινε μόνο του, έβγαλε απόφαση που όχι μόνο αθώωνε τους Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου, αλλά και επέρριπτε πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου.

Οχι φυσικά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έλεγε και τότε ασύστολα ψεύδη. Αρκεί να θυμηθούμε ότι δύο ημέρες μόλις πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, η κυβέρνηση Καραμανλή έστελνε ενημέρωση στην ΕΕ ότι το έλλειμμα για το 2009 θα ανερχόταν στο... 6% του ΑΕΠ! Το ΠΑΣΟΚ απάντησε ακαριαία, αφού βέβαια πήρε πρώτα την εξουσία: δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές, ανακοίνωσε περισπούδαστα ότι το έλλειμμα ήταν... 12,5%! Τον ίδιο μήνα, τον Οκτώβριο του 2009, παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ (έτσι λεγόταν τότε η στατιστική υπηρεσία), Μανώλης Κοντοπυράκης, ισχυριζόμενος ότι στις 7 Οκτωβρίου 2009 ο Γ. Παπακωνσταντίνου τού ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας θα τα ανακοινώσει ο ίδιος, γιατί πρέπει να αλλάξουν. Οντως έπρεπε να αλλάξουν, αλλά ο Γ. Παπακωνσταντίνου αρχικά άφησε ακέφαλη την ΕΣΥΕ επί πέντε μήνες και στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2010, την... κατάργησε, ίδρυσε την ΕΛΣΤΑΤ, της οποίας το ΔΣ το διόρισε τον Αύγουστο του 2010, όταν πια η χώρα είχε μπει σε καθεστώς μνημονίου. Ολο αυτό το διάστημα, τα στατιστικά στοιχεία τα χειριζόταν όπως ήθελε ο ίδιος! Ο ίδιος ο τέως διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν όμως έχει δηλώσει δημοσίως ότι ο Γ. Παπανδρέου ήδη από τον Οκτώβριο του 2009 είχε έρθει σε επαφή μαζί του και του ζητούσε να υπαγάγει την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονίου. Κι όχι μόνο αυτό.

Ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει στις αρχές Μαΐου του 2010 στην τηλεόραση της ΝΕΤ ότι, «όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ» και πως το ΔΝΤ ήταν «πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 (σ.σ. ημερομηνία ανάληψης της διακυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου) και μετά»!!!

Τι φληναφήματα είναι λοιπόν αυτά του ΠΑΣΟΚ περί «θεωριών συνωμοσίας για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση»; Οταν ομολογεί ο Φ. Σαχινίδης ότι από την επομένη των εκλογών εκτιμούσαν ότι μοναδική λύση ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ, ποιος κοροϊδεύει ποιον; Ο Ανδρέας Γεωργίου, υπάλληλος του ΔΝΤ, υπενθυμίζουμε, ανεβάζει τον Νοέμβριο του 2010 το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% καλύπτοντας έτσι την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος καθαίρεσε τα... 5 από τα 7 μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ που αντιδρούσαν στο νέο καθεστώς και στη συνέχεια κατάργησε εντελώς το ΔΣ, δίνοντας όλη την εξουσία στον Ανδρέα Γεωργίου! Τώρα που οι «κηπουροί» του Γ. Παπανδρέου έχουν σκορπίσει σε όλα τα σημεία του ορίζοντα και ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαπομπεύεται πολιτικά με την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του υπαλλήλου του ΔΝΤ που προΐσταται ως μονάρχης στην ΕΛΣΤΑΤ.
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Μια άγνωστη τουρκική οργάνωση φέρεται να έχει δολοφονήσει πρόσφατα ανυπεράσπιστες χριστιανές μεγάλης ηλικίας στην Κωνσταντινούπολη, σκορπώντας τον τρόμο στο ευρύτερο χριστιανικό ποίμνιο της Πόλης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Radıkal.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ίδιας της τουρκικής εφημερίδας, στις 28 Δεκεμβρίου βρέθηκε δολοφονημένη με απάνθρωπο τρόπο στο σπίτι της, η Μαρίτσα Κιουτσούκη, 84 ετών, η οποία έμενε μονή της στην περιοχή Samatya της Κωνσταντινούπολης. Την στυγνή αυτή δολοφονία ακλούθησε αυτές τις μέρες και συγκριμένα στις 22 Ιανουαρίου, η δολοφονία της ογδοντάχρονης Σουλτάνας Αϊκάρ, πάλι στην περιοχή Samatya.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι και στην περιοχή του Aksaray της Κωνσταντινούπολης, έχουν σημειωθεί επιθέσεις κατά χριστιανών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, γεγονός που έχει προκαλέσει τον μεγάλο πανικό στις χριστιανικές μειονότητες. Μάλιστα ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Κωνσταντινούπολης, Ümit Efe, δήλωσε πως οι δολοφονίες αυτές καθώς και οι επιθέσεις κατά χριστιανών κατοίκων της Πόλης, γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου. Ο Efe τόνισε πως πίσω από αυτά τα γεγονότα υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα που πραγματοποιεί τις εγκληματικές αυτές ενέργειες κατά των χριστιανικών μειονοτήτων της Πόλης.

Οι δολοφονίες αυτές έρχονται μετά από τις καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα με επερώτηση στην τουρκική βουλή, η Sebahat Tuncel, βουλευτίνα Κωνσταντινούπολης κουρδικής καταγωγής, ότι με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει παραμονές του πογκρόμ του 1955 να σφραγίζουν, (φακελώνουν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά), τις πόρτες των σπιτιών όπου κατοικούν Έλληνες και Αρμένιοι της Πόλης, έτσι και τώρα άγνωστοι σφραγίζουν τις εξώπορτες όπου κατοίκους χριστιανοί.
Στην επερώτηση της στην τουρκική βουλή η Tuncel αποκάλυψε ότι τα σπίτια των Ρωμιών και των Αρμενίων που κατοικούν στις περιοχές του Kurtuluş και στο Feriköy, άγνωστοι τα σφραγίζουν τοποθετώντας ενδεικτικά σήματα στις εξώπορτες των σπιτιών. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους των σπιτιών αυτών, οι οποίοι ούτως ή άλλως ζούνε καθημερινά με τον κίνδυνο των ληστών, των διαρρήξεων και των κάθε λογής παρανόμων στοιχείων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και παραβιάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες των «Gayrimuslim», δηλαδή των «Γκιαούρηδων» της Πόλης.
Η βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος υπογράμμισε ότι η κατάσταση αυτή θυμίζει έντονα τα γεγονότα των Σεπτεμβριανών του 1955, όταν σημειώθηκε το φρικτό πογκρόμ κατά των χριστιανών της Πόλης με όλες τις γνωστές βιαιοπραγίες που είχαν σημειωθεί από τον τουρκικό όχλο και που σήμερα αναγνωρίζεται σαν μια μαύρη κηλίδα στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Η Sebahat Tuncel πρόσθεσε ότι πολλοί χριστιανοί, κυρίως κάτοικοι των περιοχών Kurtuluş, Feriköy και Samatya, της έχουν παραπονεθεί για την κατάσταση αυτή, της τοποθέτησης δηλαδή ενδεικτικών ετικετών στις εξώπορτες των σπιτιών τους για να ξεχωρίζουν από τα σπίτια των γνήσιων Τούρκων μουσουλμάνων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ετικέτες αυτές βοηθούν τις παρακρατικές τουρκικές ομάδες όταν χτυπάνε κυρίως τις νυχτερινές ώρες, να ξέρουν ότι θα χτυπήσουν σπίτια απίστων Γκιαούρηδων.
Μάλιστα οι σφραγίδες αυτές είναι και έγχρωμες και όπως αναφέρεται στην καταγγελία της βουλευτίνας, είναι ή πράσινες ή κόκκινες. Το ερώτημα που έμπαινε είναι ποιος έχει κατασκευάσει αυτές τις σφραγίδες και με ποιανού εντολή γίνεται αυτό το περίεργο φακέλωμα των σπιτιών των χριστιανών κατοίκων της Πόλης. Η κατάσταση αυτή, όπως τόνισε στην επερωτήσει της η Tuncel, έχει τρομοκρατήσει τους Ρωμιούς και τους Αρμένιους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Τώρα και με τις αλλεπάλληλε δολοφονίες φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να παίρνουν πολύ επικίνδυνη τροπή για την ζωή των χριστιανών κατοίκων της Πόλης.

Φυσικά για όλα αυτά δεν υπάρχει καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Το επίσημο ελληνικό κράτος προτιμά να χαχανίζει με ηλίθιο τρόπο όποτε συνευρίσκεται με τους Τούρκους και παράλληλα να ξεπουλά εθνική κυριαρχία στην άλλη πλευρά του Αιγαίουç

Σχόλιο ιστολογίου: Όχι, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΔΗΜΑΡ δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες. Ούτε, φυσικά, τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου. Από την κυβέρνηση δεν αναμένεται κανένα σχόλιο, αφού είναι γνωστό πως πάνω από όλα βρίσκονται οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις...

Ολόκληρο το άρθρο της Ραντικάλ

Μετά από την δολοφονία στην Σαμάτια της 85 ετών Μαρίτσα Κιουτσούκ στις 28/1/2013, επίθεση πάλι στην Σαμάτια υπέστη η 80 ετών Σουλτάν Αϊκάρ.
Η επίθεση στην Σουλτάν Αϊκάρ έγινε την Τρίτη 22/1 και γύρω στις 17.00 στο διαμέρισμα της. Έγινε γνωστό πως η επίθεση με χτυπήματα έγινε από ένα άτομο γύρω στα 35 με μάσκα στο πρόσωπο και γκρίζα μαλλιά. Γείτονες ου άκουσαν τις κραυγές της γυναίκας κατέφθασαν, ενώ ο δράστης διέφυγε.
Μετά από αυτές τις επιθέσεις σε βάρος των Αρμενίων στην Σαμάτια, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) και η οργάνωση ¨Στοπ στον Ρατσισμό και στον Εθνικισμό¨, μετέβησαν στην αστυνομία του Ακσαράι και ενημερώθηκαν σχετικά με τις επιθέσεις. Μετά από την διάρκειας περίπου μιας ώρας συνάντηση, μέλη αυτών των ΜΚΟ, έκαναν δηλώσεις στον τύπο, εκφράζοντας την ανησυχία τους σχετικά με το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να είναι οργανωμένες.
¨ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΕΝΙΣΣΕΣ, ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ
Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Εφέ δήλωσε τα εξής : ¨ Ανησυχούμε πως αυτές οι αλλεπάλληλες επιθέσεις είναι οργανωμένες και έχουν υπόβαθρο μίσους και ρατσισμού. Τα στοιχεία είναι ίδια : Τα θύματα είναι Αρμένισσες ανυπεράσπιστες και γριές. Ο θάνατος της Μαρίσα Κιουτσούκ και οι επιθέσεις σε τρεις γυναίκες κλιμάκωσαν την αγωνία μας. Η αστυνομική διεύθυνση, η νομαρχία και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τα περιστατικά, μας είπαν με ειλικρίνεια πως εργάζονται μέρα νύχτα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών και για την διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων. Εμείς θέσαμε την ανησυχία μας πως πρόκειται για κάτι συστηματικό και οργανωμένο, και ότι σε αυτό πρέπει να σταθεί και η αστυνομία. Αναφέραμε πως θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση.
Υποστηρίζουμε πως οι Αρμένιοι και όλοι οι λαοί πρέπει να ζούνε μέσα σε μια κοινωνία με αδελφοσύνη και ειρήνη, και σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης ¨Στοπ στον Ρατσισμό και στον Εθνικισμό¨ Τζεγκίζ Αλγκάν ανέφερε πως αυτή η επίθεση ήταν η 4η και εξέφρασε την ανησυχία πως πρόκειται για κάτι το οργανωμένο. Ο Αλγκάν ανέφερε πως ζήτησαν ραντεβού με τον νομάρχη Αβνί Μουτλού και είπε τα εξής:
¨Είναι η 4η επίθεση που γίνεται τον τελευταίο μήνα σε Αρμένισσες γυναίκες. Μία σκοτώθηκε, μία έχασε το μάτι της και οι άλλες δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πρόσφατα επίσης δολοφονήθηκε και ο Αραμιάν Ουντζουγιάν-δάσκαλος του Αρμενικού σχολείου στο Καντίκιοϊ . Επίσης πρόσφατα πετροβολήθηκε και η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μηνά στο Καντικιοϊ .Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να πιστέψουμε το μονίμως λεγόμενο, πως δήθεν είναι ¨μεμονωμένα περιστατικά¨.
Οι από αμνημονεύτων χρόνων αυτές επιθέσεις σε βάρος των μη μουσουλμάνων, πιστεύω πως πρέπει να αντιμετωπισθούν ως εγκλήματα μίσους. Στα εγκλήματα μίσους, δίνεται το μήνυμα στην συγκεκριμένη ομάδα πως είναι ανεπιθύμητοι και σκορπιέται ο φόβος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μήνυμα έφτασε. Οι άνθρωποι στην περιοχή εκεί φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Κλειδώνουν τις πόρτες τους και κάθονται. Αυτοί όμως ρίχνουν νερό κάτω από την πόρτα, ώστε να νομίσουν τα θύματα πως υπάρχει διαρροή νερού και να ανοίξουν την πόρτα. 
Εφ. Ραντικάλ 23/1/2013
 Πηγή Τουρκικά Νέα
Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης 

Η παρδαλή Αριστερά, Κολωνακίου ή Εξαρχείων, που εκπροσωπεί η χαλαρή ομοσπονδία «συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλίας, αντιδρά με λυσσώδες μίσος στη δίκαιη αποδόμησή της. Επί δεκαετίες η, χωρίς λόγο, ενοχική Δεξιά και ο αστικός δημοκρατικός κόσμος αντιμετώπιζαν με σκανδαλώδη ανοχή και επιείκεια τη φασιστοειδή συμπεριφορά των επιδρομέων της «προόδου».

Μοιράζουν με τη σέσουλα συκοφαντικούς ισχυρισμούς και ύβρεις, λοιδορούν την ταυτότητα, την Ιστορία, τους ήρωες και τις αξίες του λαού μας, χλευάζουν την ορθόδοξη πίστη μας και χωρίς αιδώ διεκδικούν και εύσημα «προοδευτικότητας» για τη ρατσιστική σε βάρος της πλειοψηφίας και εθνομηδενιστική κατάντια τους.

Παράλληλα, βέβαια, ποικιλόχρωμοι εκπρόσωποί τους του «χώρου» προσκολλούνται πάντοτε σαν τις μύγες στα κόπρανα και τα ψοφίμια, όπου υπάρχει χρήμα κι εξουσία.

Η κουλτουριαραία, βαριά προοδευτική αριστεράτζα, βλέπετε, ανακυκλώνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από το γυαλί, το αλουμίνιο και το χαρτί. Απλά και πριν και μετά είναι δεύτερο πράμα.

Μην επαναλαμβανόμαστε, αλλά τα μαγαζιά των νταβατζήδων, οι μηχανισμοί παρακμής και λεηλασίας της πατρίδας, θα είχαν ξεμείνει από προσωπικό και συνεργούς, αν δεν υπήρχαν τα πρόθυμα δουλικά με τα αριστερά εύσημα. Μία προϋπηρεσία στην ανανεωτική, μαοϊκή, τροτσκιστική, αντιεξουσιαστική ή τρέχα γύρευε Αριστερά άνοιγε περισσότερες πόρτες κι απ’ το να ’ναι gay. Για όποιους δε συνδύαζαν και τα δύο, σκιζόταν η Ερυθρά Θάλασσα για πάρτη τους. Πλάκα τα γαλόνια. Γκρεμίζονταν τα τείχη της Ιεριχούς στην τέχνη, στη δημοσιογραφία, παντού.
Τι κι αν παίρνανε χαρτί για τη φυλλάδα τους από τον Τσαουσέσκου, αν φωτογραφίζονταν σε αμφιθέατρα στο Παρίσι με γενοκτόνους Ερυθρούς Χμερ, τι κι αν είχαν υποστηρίξει κάθε χασάπη του λαού του, τι κι αν είχαν ξεράσει στον δημόσιο βίο κάθε ψυχωτική ιδεοληψία, που απέτυχε παντού στον κόσμο κι οδήγησε ολόκληρα έθνη σε εκατόμβες, εξαθλίωση κι ανελευθερία χειρότερη από δούλου; Αυτοί φέρανε ως παράσημα τη διεθνιστική πίστη τους σε αλλότριους φασισμούς.

Και μόνον η υπερχειλίζουσα παραδοχή όλων των εκφάνσεων της βαρβαρότητάς τους, ότι έπαιρναν γραμμή από ξένα κέντρα, άλλοι με πίστη στην Κίνα, άλλοι στην… Αλβανία ή ευθυγραμμίζονταν για κάνα ψιλό με τη Ρουμανία, ήταν επαρκής λόγος για έναν κακό εθνικιστή σαν κι εμένα να μη μου περάσει ποτέ απ’ το μυαλό έστω η υποψία επιθυμίας να μπω στα μητρώα των βλαμμένων παραφυάδων τους. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται να μιλάς για ηθική και δίκιο, όταν η Κύπρος είναι κατεχόμενη, η Χειμάρρα υποφέρει, η Θράκη και το Αιγαίο απειλούνται κι εσύ να διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου για τους Οτεντόντους, τους Τσετσένους, τους Παλαιστινίους ή όποιους άλλους, χωρίς να κάνεις πρώτα το καθήκον σου απέναντι στον λαό σου. «Δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής χωρίς να είσαι εθνικιστής κι αντίστροφα». Ποιος το ’πε κάπως έτσι; Μήπως κάνας κακός δεξιός ή χρυσαυγίτης; Οχι. Το ’πε ο νικητής Γάλλων κι Αμερικανών, ο Χο Τσι Μινχ!

Το σύνθημα που γεμίζει τους τοίχους της Κούβας «Patria o muerte», «πατρίδα ή θάνατος», θα προκαλούσε εγκεφαλικά στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη δυσκοίλια και χολερική καθεστωτική «διανόηση». Σπυριά θα προκαλούσε στην Κουμουνδούρου η πρώτη φράση του καταστατικού των Σαντινίστας «Somos nacionalistas…», «Είμαστε εθνικιστές…»! Η φρασεολογία ακόμη και του Αρη Βελουχιώτη στη γνωστή ομιλία του στη Λαμία, περί φυλής, έθνους, της παράδοσης του ’21 και της κλεφτουριάς, θα χαρακτηριζόταν χρυσαυγίτικη, ρατσιστική και σοβινιστική από τους φωταδιστές της πνευματικής δουλοπαροικίας που υποστηρίζει τον Αλέξη, τον καταληψία του λυκείου του, προσκυνητή του Σόιμπλε και ικέτη του Μολώχ του καπιταλισμού («I ’ll be a good, obedient boy, sir»). Δεν θα τα γλίτωνε τα γκαζάκια η οικία Κλάρα, πριν του πάρουν το κεφάλι οι ίδιοι οι ντεμέκ επαναστάτες του φρεντοτσίνο, προλαβαίνοντας τον Εθνικό Στρατό.

Χρόνια τώρα μοιράζουν ύβρεις και ταμπέλες περί φασισμού, ρατσισμού και Ακροδεξιάς, σε όποιους τολμούσαν και τολμούν να διαφωνούν με τον δικό τους αληθινό φασισμό την ολοκληρωτική αντίληψη και τον φανατισμό τους. Χωρίς να αισχύνονται για τα στοιβαγμένα σάπια πτώματα στην ντουλάπα τους, για τους χασάπηδες που στήριξαν ανά τον κόσμο τις ιδεοληψίες τους που απέτυχαν παντού και πάντα. Αντί να ντρέπονται για τις ιδέες και τις πράξεις τους, τολμούν και μας κουνούν το δάχτυλο, επαιρόμενοι για τις φασιστικές και ρατσιστικές σε βάρος των Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών αντιλήψεις τους, συκοφαντώντας τους αντιπάλους τους.

Γνωρίζουν όμως πλέον ότι οι απαντήσεις θα είναι πληρωμένες και με τόκο. Αυτά που ήξεραν τέλειωσαν…
Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 

Το «New Deal» για την Ελλάδα δεν είναι ένα ζήτημα της Αριστεράς, της Δεξιάς ή του κυρίαρχου σήμερα ευρωπαϊκού Κέντρου. Είναι μια υπόθεση του έθνους. Είναι το «στοίχημα» ότι μπορεί να υπάρξει διεθνοποιημένη και όχι περίκλειστη επόμενη Ελλάδα, με κριτήρια ελευθερίας, αυτοδιοίκησης, ευημερίας. Τα κρίσιμα σημεία σε μια τέτοια πορεία δεν μπορεί να περιορίζονται στην αναδιοργάνωση του κράτους ή σε μια νέα δομή της λειτουργίας της οικονομίας. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποτελούν την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων των Μνημονίων.

Το κύριο ζητούμενο για μια επόμενη Ελλάδα, που θα αμφισβητήσει και θα αναθεωρήσει συνολικά τα δόγματα της Μεταπολίτευσης του ’70, συνίσταται αρχικά στην υπέρβαση των συνδρόμων του Εμφυλίου. Προϋποθέτει μια νέα Αριστερά, που θα εκφρασθεί και θα θέσει διαφορετικούς στόχους από την κατεστημένη Αριστερά.

Ενα τέτοιο προαπαιτούμενο εξυπηρέτησε και εξέφρασε με την ομιλία του στο Brookings, αλλά και συνολικά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας και θέτοντας τα ζητήματα στο υπάρχον διεθνοπολιτικό περιβάλλον και προσεγγίζοντας τη σημερινή ευρωπαϊκή πραγματικότητα, θέλησε να δείξει τη νέα προσέγγιση της κυρίαρχης έκφρασης της Αριστεράς, θέτοντας στόχους και διαδικασίες με τη μεθοδολογία και τη φρασεολογία της αμερικανικής σκέψης των «λίμπεραλ» για την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνική ισορροπία. Ο Α. Τσίπρας, προσεγγίζοντας με θετικό τρόπο τον Ρούσβελτ και θέτοντας απέναντι τις πρακτικές Χούβερ, διέβη τον Ρουβίκωνα της εμμονής της παλιάς Αριστεράς, να απορρίπτει την υπαρκτή Δύση και τα ζητούμενα της ευημερίας εμμένοντας παθητικά στην «αγκύλωση» της επιστροφής στον σταλινισμό και στα δόγματα του υπαρκτού σοσιαλισμού του μπολσεβικισμού. Το γεγονός ότι η κυρίαρχη πολιτική έκφραση, μετά τις τελευταίες διπλές εκλογές, της ελληνικής Αριστεράς πέρασε τον Ατλαντικό και τοποθετείται ιδεολογικοπολιτικά σε σχέση και με την οικονομική στρατηγική με τον τρόπο που τοποθετείται, παύοντας να τρομάζει τη σημερινή Αμερική, στο επίπεδο των ελίτ της και των κέντρων παραγωγής πολιτικής, είναι από μόνο του ένα θετικό βήμα, στην κατεύθυνση μιας επόμενης εποχής για την Ελλάδα.

Οσοι από την Κεντροδεξιά και πολύ περισσότερο την εθνική Δεξιά δεν αντιληφθούν έγκαιρα την ποιοτική αυτή στροφή της νέας ελληνικής Αριστεράς και παραμείνουν στα εμφυλιοπολεμικά «κονσερβοκούτια» και τα σύνδρομα των δύο κόσμων, που δεν μπορούν να συναντηθούν για να αποκτήσουν συναντίληψη για το τι δέον γενέσθαι στην Ελλάδα, θα έχουν αυτοί το πρόβλημα της προσαρμογής στα κελεύσματα του μέλλοντος. Διότι αν θέλουμε να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, να δεσμευθούμε σε κοινή προσπάθεια για ανάκτηση της ευημερίας, όχι μάλιστα με δανεικά αλλά με δικό μας πραγματικό πλούτο, τότε θα πρέπει να υπερβούμε σε μια πρώτη φάση τη μικροπολιτική· τις πρόσκαιρες και ευκαιριακές σκοπιμότητες ατόμων και ειδικών συμφερόντων αλλά και την καχυποψία απέναντι σε μια Αριστερά που ήδη κινείται στην τροχιά της μετα-ΠΑΣΟΚ και μετα-ΚΚΕ Ελλάδας, αναζητώντας την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της δομικής χρεοκοπίας.

Η συγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας σε έναν νέο «κοινό τόπο» ξεκινά από τη μετατόπιση του ηττημένου του Εμφυλίου στην εξοικείωση με το έθνος-κράτος και μέσα από αυτό στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού. Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας δεν συσχετίζεται με το τέλος της προηγούμενης γερμανικής Κατοχής αλλά με την αντιμετώπιση της παρούσας ηγεμονίας του Βερολίνου στην Ευρώπη, με πρώτο αποτέλεσμα την εκ νέου αποικιοποίηση της Ελλάδας. Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτική έκφραση της δεξιάς αντίληψης και συγκρότησης για μια νέα εποχή δεν μπορεί πλέον να αργήσει· όπως και η παρουσία μιας νέας δεξιάς πολιτικής και οικονομικής ελίτ με τη δική της προσέγγιση για το μέλλον, πέραν του πειθαναγκασμού της ευρωπαϊκής μονομέρειας, στο Brookings και στις ΗΠΑ προτού τελειώσει η χρονιά…
Περίπωση 1η: ΕΛΣΤΑΤ
Για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ είχα μιλήσει εδώ. το Μάιο του 2011. Ηταν η εποχή, που οι περισσότεροι οικονομολόγοι στην Ελλάδα κοιμόντουσαν ο ένας επάνω στον άλλον. Πολλοί ήταν απο την Κώ… Μετά, στα χρόνια που ακολούθησαν άρχισαν δειλά-δειλά να βγάζουν τα χεράκια τους έξω απο τη κουβερτούλα τους και να βγάζουν παιδικές φωνούλες. 

Η κύρια δικαιολογία του Γεωργίου σημερινού Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση του ελείμματος το 2009 ήταν, ότι μέχρι πρίν αναλάβει αυτός τη θέση του Προέδρου, στον υπολογισμό του ελείμματος δεν επροσμετράτο το έλειμμα των ΔΕΚΟ που ήταν τεράστιο. Εκτός αυτού του θέματος υπήρξαν και προβλήματα  στη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ αφού το συμβούλιο, όπως έχει καταγγελθεί, δεν συνεδρίαζε. Ενας υπολογισμός του ελείμματος που έκανε για το 2009 η καθ. Γεωργαντά έδειξε μεγάλες διαφορές απο εκείνο που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ με τους εισαγόμενους τεχνοκράτες. Αυτός ο υπολογισμός θα έπρεπε να επαληθευθεί και από άλλο καθηγητή. Δεδομένου ότι στο πρόβλημα της ΕΛΣΤΑΤ εμπλέκεται και η EUROSTAT, αντιλαμβάνεστε ότι πολύ δύσκολα θα προκύψουν ποινικές ευθύνες για πρόσωπα ενώ οι πολιτικές ευθύνες δεν τιμωρούνται… 

Eίναι πάντως και θέμα της εισαγγελίας το πώς θα διαχειρισθεί τα εμπόδια που θα βρεί, στην έρευνα που κάνει. Ευτυχώς, για τις αποφάσεις που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ δεν υπάρχει “αναγκαστικός νόμος…”

Κρεμασμένη κουδούνα 1η
Καλό είναι οι δημοσιογράφοι να είναι προσεκτικοί και να μη θεοποιούν πρόσωπα και καταστάσεις γιατί “η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη…” Να επιβεβαιώνουν και μετά να ανεβάζουν περισσότερο το θέμα. Κλιμακωτά.
Εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ δεν υπάρχει.
Προσωπικά νομίζω, ότι η υπόθεση θα καταλήξει μόνο σε πολιτικές ευθύνες προσώπων και τίποτα παραπάνω. Το βαθύ Ελληνικό κράτος είναι δύσκολο να συλληφθεί. Χτυπώντας το όμως, είναι ο μόνος τρόπος να χτυπηθεί η λιτότητα που ταλανίζει τους πολίτες, αφού οι Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν το σύστημα για να μη βγούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των Γερμανών συνεργατών και συνεταίρων των Ελλήνων πολιτικών, που επί πολλά χρόνια τα έτρωγαν παρέα. Το σκάνδαλο Siemmens έχει μακρύτερη ιστορία. Υπάρχει μακρυά αλυσίδα, το C4I, τα υποβρύχια, τα αντισταθμιστικά...

Αξίζει πάντως τον κόπο να διευρευνηθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη πλήρως το θέμα, αφού αγγίζει τον Καραμανλή, τον Παπαναστασίου, τον Παπακωνσταντίνου, τον ΓΑΠ, τον Παπαδήμο, τον Προβόπουλο και άλλους. Με το Νόμο “Προστασίας” Υπουργών, μόνο με νομική “παγίδα” μπορούν να συλληφθούν οι ένοχοι.

Κρεμασμένη κουδούνα 2η
Σχετικά με το λόγο που απολύθηκαν από τη φυλακή  με απόφαση της Δικαιοσύνης, η ομάδα “Πυρήνες της Φωτιάς” και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους, ο Αρειος Πάγος θα έπρεπε να είχε ήδη διατάξει έρευνα. Φαίνεται όμως, ότι στο Δικαστικό Σώμα η ακεραιότητα γίνεται αντιληπτή με λάθος τρόπο. Για τον υποχρεωτικό νόμο (εξήγηση εδώ) δεν άκουσα κανένα συνδικαλιστή - δικαστή να εκφράσει άποψη και αυτό μου λέει ότι το Δικαστικό Σώμα έχει ταυτισθεί με το βαθύ χρεοκοπημένο  Ελληνικό κράτος και αυτό είναι λάθος.
Εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει.
Πάμε αντίθετα…
Πολλοί πιστεύουν,  ότι όσα βγαίνουν στην επιφάνεια στοχεύουν
  1. στη λήθη του γεγονότος ότι επί Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη παρεδόθη η Εθνική κυριαρχία στους δανειστές (εξήγηση εδώ) αλλά και η ΑΟΖ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (εξήγηση εδώ).
  2. στη λήθη του θέματος Παπασταύρου, συμβούλου του Πρωθυπουργού Σαμαρά που το όνομά του συνδέει την οικογένεια Παπανδρέου με τη λίστα Lagarde, την τράπεζα ΗSBC κλπ. Πρόκειται για μια πολύ καυτή πατάτα, που αποφεύγει να ακουμπήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί μπορεί να γνωρίζουν το γιατί.
  3. στην απομάκρυνση του ενδιαφέροντος του κόσμου απο τη λίστα Lagarde και τον έλεγχο που δεν αποδίδει ακόμη και σήμερα καρπούς.
Η λίστα Lagarde ήδη κόλλησε…
Περίπτωση 2η: Ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ
Ως γνωστό, ο Πρωθυπουργός Σαμαράς πρόκειται να πάει στη Ντόχα του Κατάρ μαζί με τον υπ. Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, δικηγόρο και δημοσιογράφο, μεταξύ 29 και 30 Ιανουαρίου. Αυτός ξέρει από αμυντικά θέματα και γεωστρατηγική, όσο ο Αβραμόπουλος απο ΑΟΖ, o Χατζηδάκης απο ανάπτυξη, ο Τσακαλώτος απο οικονομικά και η Δούρου απο εξωτερική πολιτική…!
Ο Σαμαράς Ισχυρίζεται, ότι σκοπός του είναι
  1. η αγορά κάποιων σαπισμένων Καταριανών Μιράζ (Μπανανία είναι η χώρα) όπως και
  2. η πώληση των ΕΑΣ στο Κατάρ σε αντικατάσταση της “συμφωνίας” για το Αεροδρόμιο του Ελληνικού που δεν έπιασε αλλά και για
  3. προσέλκυση Καταριανών κεφαλαίων.
H εκτίμησή μου είναι ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα ξαναείναι μέσα στο πάρε-δώσε και να μην αμφιβάλλετε, όπως και ο μεταναστευτικός νόμος και η αλλαγή του Ελληνικού συντάγματος. Είναι πολλά τα λεφτά των συμφωνιών που μπορούν να προκύψουν. Περισσότερα θα καταλάβετε στη συνέχεια.
Πάμε στα αντίθετα…
Κατ’ αρχήν, σας επισυνάπτω δύο ενδιαφέροντες χάρτες για να καταλάβετε μερικά πράγματα.

Ισλαμική Αυτοκρατορία το 750
Παρατηρείστε τον εξισλαμισμό της Κύπρου που άρχισε το 632, όπως και την έκταση της Ισλαμικής αυτοκρατορίας το 750.  Ξεκίναγε απο την Ισπανία και έφτανε μέχρι το Ιράν! Θα ακούσατε ελπίζω, ότι τα κράτη του Κόλπου ετοιμάζουν μια χαλαρή αμυντική σχέση με προεδρεύουσα τη Σαουδική Αραβία και άγνωστο προς το παρόν εχθρό.
Σε βάθος χρόνου φαίνεται, ότι ο “Μανώλης” θα είναι το Ισραήλ (“Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης”, που λέμε στην Ελλάδα). Εδώ θέλει πολύ συζήτηση. Την αφήνω για άλλη φορά.

Ισλαμικός πληθυσμός σε όλη την υφήλιο σήμερα
Παρατηρείστε στο χάρτη, ότι η Ελλάδα έχει μέχρι 10% Ισλαμικό πληθυσμό, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
Εν πρώτοις, φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι πλέον στη σφαίρα γεωστρατηγικής της Τουρκίας, που πρόκειται να παίξει ένα ρόλο στην Νέα Ισλαμική τάξη που κτίζεται στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πίσω απο τα οικονομικά παιγνίδια υπάρχουν και άλλα.

Η Τουρκία είναι ισλαμική χώρα και έχει γεωστρατηγικούς λόγους να παραμείνει έτσι. Η προσπάθεια δημιουργίας πολυπολιτισμικότητας στη Τουρκία από τις ΗΠΑ ή είδοδός της στη ΕΕ δεν πέτυχε. Οι Τούρκοι αποδείχτηκαν πιό έξυπνοι και απο τους Ελληνες και από τους Ισραηλίτες και απο τους Αμερικανούς. Οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσεις και τεχνολογία  δημιουργώντας ισχυρές βάσεις για  περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση της ισχύος τους. 

Η αποτυχία επιβίωσης και λειτουργικότητας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που χάρι στην επισφαλή συμφωνία Βενιζέλου-Σιάφα δεν κινείται ούτε μύγα ενώ τα υποβρύχια σαπίζουν, θα αποτελέσει τη πρόκληση για μια ακόμη συμφωνία-αποτυχία με σκοπό την αποδυνάμωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι η εκτίμησή μου για τη τελική έκβαση των τυχόν συμφωνιών με το Κατάρ. Σας υπενθυμίζω, ότι εξ’αρχής περίμενα πως το πρόγραμμα αναβάθμισης των Υ/Β 209 στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα αποτύχαινε, γιατί αυτό που πήγαν να κάνουν ήταν για σφαλιάρες (βλέπετε σχετικά εδώ). Οσοι πέρασαν απο το υπ. Αμυνας είναι ακόμη έξω και κάνουν τον πολιτικό…
Εγώ, αν ήμουν φανατικός μουσουλμάνος θα αγόραζα τα ΕΑΣ και θα τά άφηνα να σαπίσουν, όπως έχει γίνει με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εσείς, αγαπητοί φίλοι δεν θα κάνατε το ίδιο αν είσασταν μουσουλμάνοι; Δεν θα περιμένατε απο τώρα νέες προανακριτικές για τη πώληση των ΕΑΣ; Μήπως είναι καλύτερα να ξυπνήσετε;

Το θέμα της κατασκευής των FREMΜ στην Ελλάδα είναι εκτός πραγματικότητας, αφού δεν υπάρχουν τα σύνθετα υλικά και η τεχνογνωσία για να κατασκευαστούν οι Ελληνικές FREMM σαν τις Γαλλικές. H διαφορά στην αξία και ποιότητα των υλικών και η εν γένει διαφορά στο τρόπο κατασκευής θα μπορεί να αντιστοιχεί σε μίζες, ψευτοαντισταθμιστικά και ψήφους (τα γνωστά). Υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές χωρίς να αποκλεισθεί η συνεργασία της Γαλλίας.
Μερικές φορές σκέφτομαι, τί αγοράζει κανείς πιό ακριβά; Eνα κόμμα, ένα ΜΜΕ ή μιά κυβέρνηση…
Μερικά ενδιαφέροντα για τη Μουσουλμανική θρησκεία
Στην Ελλάδα ζείτε. μουσουλμάνοι έρχονται συνέχεια. Χρήσιμο είναι να ξέρετε τα βασικά. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία όλων των κομμάτων. Ξέρουν.
Κατ’ αρχή, Σαρία (Sharia) είναι ο Ισλαμικός νόμος, νομικός και ηθικός, που μπορεί να μεταφραστεί σαν “το καθαρό μονοπάτι που οδηγεί στο Θεό”.  Στο ένθετο που ακολουθεί, εξηγείται πώς εφαρμόζεται η Sharia σε διάφορα μουσουλμανικά κράτη και τι σημαίνει Jihad. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω όσα θα διαβάσετε, αν και είναι αληθοφανή.
Ενδιαφέρον είναι να παρατηρήσει κανείς, ότι ενώ οι Χριστιανοί περιμένουν τον ερχομό του Αντιχρίστου και μετά του Χριστού, οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι περιμένουν τον ερχομό του Μεσσία κάτι που υπενθύμισε ο Πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινεζάντ στην ομιλία του στον ΟΗΕ, θολώνοντας τα νερά. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για διαφορετικό Μεσσία. Η αλήθεια κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.

Αντί επιλόγου
Απαράδεκτη η αποδοχή της προσφώνησης Μπενάκη απο τον Παπούλια
Ελπίζω να έβαλα σε κάποια τάξη τις σκέψεις σας. Eτσι, θα ερμηνεύετε καλύτερα τις πράξεις των Ελλήνων πολιτικών και τις κινήσεις όλων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η προσφώνηση της Ψαρούδα-Μπενάκη στον Παπούλια δήλωνε συμβολικά την επερχόμενη παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας και ουσιαστικά της διάλυσης της Ελλάδας χάριν της ευημερίας. Είδατε κάποια ευημερία από τότε;
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς και η μηδενική αντίδραση Παπούλια στη προσφώνηση Μπενάκη.
Η “αντίδραση” Παπούλια αναμενόταν, αφού ήδη με την υπογραφή του περίφημου Μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας που υπήρχαν απο παλαιότερες διεθνείς συνθήκες καταργήθηκαν (βλέπετε σχετικά εδώ). Να το ξεχάσουμε και αυτό; Ολόκληρο δόντι χάρισε στην ΑΟΖ της Τουρκίας η Ελλάδα με αυτό το μνημόνιο.

Τιμή και δόξα στον Κωνσταντίνο Σημίτη και τον Ανδρέα, που τα έδωσαν όλα...  • Και οι "ανθρωπιστές" δυτικοί φυσικά χειροκροτούν υπέρ των ισλαμικών ταγμάτων θανάτου που θα πολεμήσουν υπέρ των δυτικών συμφερόντων

Θανατοποινίτες στέλνουν οι Σαουδάραβες για να ενταχθούν στις δυνάμεις των «ακτιβιστών» που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad σύμφωνα με μυστική έκθεση του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών που έφερε στη δημοσίότητα το Assyrian International News Agency.

Όπως αναφέρεται οι σαουδαραβικές αρχές έδωσαν την επιλογή σε τουλάχιστον 1200 κρατούμενους στις σαουδαραβικές φυλακές που αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν εναντίον του Assad ήγ να παραμείνουν στη φυλακή αναμένοντας την εκτέλεση της ποινής τους.

Από την την έκθεση: «Φτάσαμε σε μια συμφωνία μαζί τους, ότι θα εξαιρεθούν από την ποινή του θανάτου θα τους δοθεί μισθός ενός μηνός για τον δώσουν στις οικογένειές τους και στους αγαπημένους τους, οι οποίοι δε θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό σε αντάλλαγμα για την αναμόρφωση των κατηγορουμένων την εκπαίδευσή τους και την αποστολή τους στη Συρία»

Είναι προφανές ότι οι Σαουδάραβες τους έθεσαν προ του διλλήματος: Ιε΄ρος πόλεμος ή αποκεφαλισμός. Στο σύνολό τους οι φυλακισμένοι από την Υεμένη, Παλαιστίνη, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Συρία, Ιορδανία, Σομαλία, Αφγανιστάν, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιράκ και Κουβέιτ επέλεξαν να πάνε στη Συρία.

Το AINA επικαλούμενο ιρακινή πηγή ανέφερε ακόμη ότι η Ρωσία εξέφρασε την αντίθεσή της στην απελευθέρωση των κρατουμένων. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν για το αν οι κρατούμενοι βρίσκονται ήδη στη Συρία ή είναι ακόμη στην Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.

Του Τhierry Meyssan
Voltaire Network
24 Ιανουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Μια έντονη αντιπαράθεση είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Τουρκία αλλά και στον αραβικό Τύπο σχετικά με τo ποιες είναι ακριβώς οι αρμοδιότητες του Τούρκου αρχηγού της αστυνομίας, Veysel Dalmaz.

Ο Dalmaz είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος, ένας ανώτερος αξιωματούχος ο οποίος κάποτε υπηρέτησε ως Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ συγχρόνως ήταν διοικητής της αστυνομίας σε διάφορες περιφέρειες της Τουρκίας. Στις 21 Σεπτέμβρη 2012 ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση Erdoğan τον διόρισε «Βαλή* των Συρίων»(!), ξυπνώντας μνήμες του οθωμανικού παρελθόντος της Τουρκίας, αλλά και της Συρίας, η οποία ελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς στις αρχές του 20ού αιώνα.

Πρόκειται για τίτλο τον οποίο έφεραν οι κυβερνήτες των διοικητικών περιφερειών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και σήμερα σε ορισμένες χώρες, όπως η Αλγερία και το Μαρόκο. Είναι ενδιαφέρον, επομένως, το γεγονός ότι ο ίδιος όρος, «Βαλής»*, χρησιμοποιούνταν τα χρόνια εκείνα κατά τα οποία η Συρία τελούσε υπό τον ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και αναφερόταν στον Οθωμανό κυβερνήτη της Συρίας, που διοριζόταν από τον Σουλτάνο. 

Ο εν έτει 2013 «Βαλής των Συρίων», Veysel Dalmaz, επιβεβαίωσε ότι αποκλειστική και μόνη αρμοδιότητά του θα είναι η ευημερία των 200.000 περίπου Σύριων προσφύγων στην Τουρκία. Ο «Βαλής» δεσμεύθηκε επίσης ότι οι αρμοδιότητές του δεν θα είναι σε καμμία περίπτωση πολιτικές ή στρατιωτικές, δεν θα σχετίζονται με τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» των ξένων ως επί το πλείστον μισθοφόρων, αλλά μόνο με τα στρατόπεδα «προσφύγων» τα οποία δημιούργησε η Τουρκία. 

Παρ' όλα αυτά, προκύπτει από διάφορα δημοσιεύματα ότι ο «Βαλής των Συρίων» είναι επίσης υπεύθυνος για τους εκτοπισμένους από τους μισθοφόρους Σύριους εντός της Συρίας.

Όλα δείχνουν ότι το αίτημα της Γαλλίας για την ανάληψη αρμοδιότητας του ΟΗΕ για τις «απελευθερωμένες (από τον ΕΣΣ) περιοχές της Συρίας», το οποίο τελικά απορρίφθηκε, δεν άργησε καθόλου να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις φιλοδοξίες των «νεο-οθωμανών».

Τέλος, μία ακόμη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια:

Όλως περιέργως, ο Veysel Dalmaz δεν θα λογοδοτεί πλέον στο υπουργείο στο οποίο υπαγόταν μέχρι την ανακοίνωση της νέας του αρμοδιότητας, αλλά απ’ ευθείας στο υπουργικό συμβούλιο και το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan.


*Βαλής (πληθυντικός «Βαλήδες»): εξελληνισμένος όρος που αναφερόταν σε διοικητικό τίτλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο όρος προέρχεται από την αραβική λέξη Wali [Ουαλί (ορθότερα: Ουααλίι)], η οποία στην τουρκική γλώσσα προφέρονταν «Βαλή». Τον τίτλο αυτό έφερε ο Διοικητής μιας γεωγραφικής περιοχής που αποτελούσε ιδιαίτερο διοικητικό διαμέρισμα της Αυτοκρατορίας, το λεγόμενο Βιλαέτι ή στα Αραβικά Βιλάγια. Τα καθήκοντα του Βαλή ήταν αντίστοιχα με του σημερινού Περιφερειάρχη, με ενισχυμένες αρμοδιότητες οικονομικής και στρατολογικής φύσεως.

Οι Βαλήδες ορίζονταν πάντοτε από τον εκάστοτε Σουλτάνο, και συνηθέστερα ήταν στρατιωτικοί και (στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) και Πασάδες, ανεξάρτητα θρησκείας ή καταγωγής.