Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

16 Ιαν 2013

Εκατόμβη φοιτητών στο πανεπιστήμιο της πόλης από φονικές ρουκέτες μισθοφόρων

Πρακτορείο RIA Novosti και Russia Today
16 Ιανουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Aν και η είδηση που αφορούσε στο κλείσιμο της ρωσικής πρεσβείας στην Δαμασκό πριν από δύο περίπου εβδομάδες διαψεύστηκε αμέσως από τις ρωσικές αρχές ως κακόβουλη προπαγάνδα, χθες, Τρίτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το προξενείο της Ρωσίας στη βορειοδυτική πόλη του Χαλεπιού έχει διακόψει τις δραστηριότητές του.  


"Η λειτουργία του προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Χαλέπι έχει ανασταλεί", ανέφερε η δήλωση. "Για οποιαδήποτε υπόθεση, επικοινωνήστε με το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ρωσίας στη Δαμασκό".

Η δήλωση του υπουργείου επιβεβαίωσε ένα δημοσίευμα που αφορούσε μια σχετική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό για το προξενείο στο Χαλέπι.

Το Χαλέπι, η δεύτερη σε μέγεθος και πρώτη σε εμπορική δραστηριότητα πόλη της Συρίας βρίσκεται 340 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού. Εδώ και μήνες έχει αναχθεί σε θέατρο αλλεπάλληλων συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων ένοπλων μισθοφόρων. Ένα μεγάλο τμήμα της πόλης ελέγχεται από τον μισθοφορικό «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», τον στρατιωτικό βραχίονα των έξωθεν κατευθυνόμενων ομάδων της αντιπολίτευσης. Οι κατοίκοι της πόλης υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 


Ο περιφερειάρχης του Χαλεπιού, Mohammed Wahid Akkad, ανέφερε σε χθεσινή δήλωσή του ότι τουλάχιστον 82 άμαχοι σκοτώθηκαν και πάνω από 160 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις στο Πανεπιστήμιο του Χαλεπιού την Τρίτη. Ο αριθμός των νεκρών επιβεβαιώθηκε και από την ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. Η ΜΚΟ δήλωσε ότι η αιτία των εκρήξεων ήταν ασαφής, αλλά η πόλη έχει ήδη πληγεί από τους βομβαρδισμούς των Ε.Δ. της Συρίας, καθώς και από βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα, τις οποίες οργάνωσαν μισθοφόροι. 

Ωστόσο, σύμφωνα με Σύριους αξιωματούχους, αλλά και το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, «οι δύο ρουκέτες που προσγειώθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου σχεδιάστηκαν από τους τρομοκράτες μισθοφόρους και είχαν σαφή στόχο τους άμαχους φοιτητές κατά την πρώτη μέρα των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου».

Σύμφωνα με δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Navi Pillay, πάνω από 60.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις σε συριακό έδαφος από τον Μάρτιο του 2011. Tα στοιχεία αυτά προέρχονται από νέα ανάλυση που δημοσιοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει δριμείες διεθνείς επικρίσεις για την άρνησή της να υποστηρίξει τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Συρίας, του τελευταίου συμμάχου της στον αραβικό κόσμο. Την «απειθαρχία» της αυτή η Ρωσία την δικαιολογεί με το σκεπτικό ότι οι δυνάμεις της Δύσης είναι έντονα προκατειλημμένες υπέρ των ένοπλων μισθοφόρων, πράγμα που φάνηκε με τα ψηφίσματα τα οποία πρότειναν και στήριξαν στον ΟΗΕ.

Η Μόσχα αρνείται ότι στηρίζει τον Πρόεδρο Bashar Al-Assad, αλλά δεν παραλείπει να τονίσει ότι ανησυχεί για τις επιπτώσεις μιας βεβιασμένης απομάκρυνσης του Προέδρου της Συρίας αφού κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει τις ήδη ακραία βίαιες συγκρούσεις.


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Το πρόσφατο φρικιαστικό έγκλημα στην Ξάνθη έφερε ξανά στο προσκήνιο την συζήτηση περί θανατικής ποινής. Οι συνθήκες του εγκλήματος ήταν τέτοιες που το κοινό περί δικαίου αίσθημα εξεγείρεται και αιτεί άμεση απόδοση δικαιοσύνης. Δηλαδή εκτέλεση.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πολίτης νιώθει ότι δεν μπορεί να βρει το δίκιο του. Στην Ελλάδα ένα σαθρό σύστημα δικαιοσύνης και σωφρονιστικών καταστημάτων εγγυάται στον κάθε ειδεχθή ψυχανώμαλο κακοποιό ότι θα ‘ναι έξω σε δέκα χρόνια, ενώ όλο και κάποια ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα βρεθεί να τον υπερασπίσει.

Ο δράστης του εγκλήματος είχε και στο παρελθόν διαπράξει βιασμούς και όμως τριγυρνούσε έξω ελεύθερος. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό που έγινε. Και όμως ακόμα και μετά από ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα βρίσκονται άνθρωποι -κυρίως άνθρωποι με ανώτερη μόρφωση και ευαισθησίες- να υπερασπιστούν τον εγκληματία χάριν της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών!
Αλλά τι υποκριτικό ακούγεται αυτό σε μια κοινωνία που δεν λειτουργεί κανένας θεσμός εδώ και καιρό τώρα!!!
Πόσο πιο άμεσα αντιλαμβάνεται την δικαιοσύνη και την αλήθεια ο απλός άνθρωπος του οποίου ο νους δεν συσκοτίζεται από τις θολο-κουλτουριάρικες ευαισθησίες…!

Απλά πράγματα... Εδώ χρειάζονται συνοπτικές διαδικασίες και απόδοση δικαιοσύνης με εκτέλεση. Πράξη που θα είναι κάθαρση για την κοινωνία και προειδοποίηση προς οποιονδήποτε επίδοξο εγκληματία.
Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα ατομικά δικαιώματα ενός ειδεχθούς εγκληματία, από το δικαίωμα μιας ολόκληρης κοινωνίας να αυτοπροστατεύεται.
Στην Κίνα, όταν ανέλαβε ο Μάο, υπήρχαν εκατομμύρια οπιομανείς στην χώρα, αλλά σε διάστημα λίγων ετών ο Μάο τους εξαφάνισε. Έτσι απλά, καθάρισε την χώρα του και έσωσε τον λαό του από μια εκφυλιστική ασθένεια...

Συνήθως η πολεμική εναντίον της θανατικής ποινής προέρχεται είτε από δικηγόρους που διαισθάνονται ότι θα χάσουν ένα κομμάτι της δουλειάς τους με την επαναφορά της θανατικής ποινής, είτε από τους συνήθεις ανθρωπιστές που ορμώμενοι από αριστερή η χριστιανική σκοπιά βάλουν κατά του μέτρου της θανατικής ποινής.
Παρουσιάζουν δε ως επιχείρημα κάποιες διάτρητες και αμφιλεγόμενες έρευνες που δήθεν αποδεικνύουν την αποτυχία της εφαρμογής του μέτρου της θανατικής ποινής, αλλά χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και τις ό,ποιες περιπτώσεις δικαστικής πλάνης.
Ως προς το πρώτο σκέλος των επιχειρημάτων τους η απάντηση είναι ότι σε όποιες χώρες εφαρμόστηκε η θανατική ποινή η εγκληματικότητα σε σχέση με τον πληθυσμό μειώθηκε.
Η χώρα με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα στον κόσμο δεν είναι οι ΗΠΑ, όπως κάποιοι θα έσπευδαν να πουν, αλλά η μικρή κεντρο-αμερικανική Δημοκρατία της Αϊτής. Στην Αϊτή, όπου δεν υπάρχει θανατική ποινή, το έγκλημα κάνει πάρτι. Το ίδιο και στις πολιτείες των ΗΠΑ που δεν ισχύει η θανατική ποινή.
Η αλήθεια είναι απλή. Το μόνο που φοβάται ένας κακοποιός, ένας δολοφόνος, ένας εγκληματίας, είναι η ζωή του και όχι βεβαίως το σωφρονιστικό σύστημα και ειδικά το Ελληνικό!!!

Στο βάθος όμως, όλες οι αντιρρήσεις προς το μέτρο της θανατικής ποινής καταδεικνύουν απλώς την ηθική παράλυση μιας ολόκληρης κοινωνίας που δεν έχει το σθένος να αποφασίσει την εκτέλεση.
Η φύση σοφά προέβλεψε να υπάρχει ένας μηχανισμός εξουδετέρωσης των καρκινικών κυττάρων. Αν δεν υπήρχε αυτός ο μηχανισμός το σώμα θα πέθαινε από τις εκφυλιστικές ασθένειες. Τι θα γινόταν αν τα υγιή κύτταρα, τα επιφορτισμένα με την αποστολή εξουδετέρωσης των καρκινικών κυττάρων, έκαναν απεργία και σήκωναν πλακάτ για τα δικαιώματα των καρκινικών κυττάρων;
Έτσι όπως εκφυλίζεται το σώμα και πεθαίνει όταν καταλαμβάνεται από καρκινικά κύτταρα, έτσι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις κοινωνίες που αφήνονται να καταληφθούν από τους λεγόμενους ανθρωπιστές.
Οι πάσης φύσεως ''ανθρωπιστές'' είναι ο ηθικός καρκίνος που οδηγεί ολόκληρο το κοινωνικό σώμα στην παρακμή, στον εκφυλισμό και τέλος στον θάνατο.
Αυτό συνέβη και στην Αρχαία Ρώμη όταν κυριαρχήθηκε από πολιτισμένους ανθρωπιστές που όλη την μέρα φιλοσοφούσαν αλλά θεωρούσαν ντροπή να πιάσουν το όπλο ή το αλέτρι. Η μεγάλη Ρώμη αποσυντέθηκε όταν λησμόνησε τους σκληρούς αλλά δίκαιους νόμους που την έκαναν μεγάλη και οδηγήθηκε στην παρακμή και στην κατάκτηση από τους βάρβαρους Γερμανούς ως φυσική συνέπεια.

Η επαναφορά της θανατικής ποινής είναι το μόνο μέτρο που θα μπορούσε να προστατέψει μια τελματωμένη ηθικά -και σε προστάδιο εκφυλισμού- κοινωνία, όπως είναι η Ελληνική.
Αντιθέτως, χρόνια κυριαρχημένη η Ελληνική κοινωνία από Αριστερές -δήθεν ''ανθρωπιστικές''- ιδεοληψίες, όχι μόνο δεν θεσμοθετεί δίκαιους νόμους αλλά τιμωρεί και τον πολίτη που θα τολμήσει να αμυνθεί προστατεύοντας τον εαυτόν και την περιουσία του από εισβολείς.
Αν δεν συμβεί ένα μεγάλο και δραματικό Σοκ στην ελληνική κοινωνία, τότε μοιραία και δίκαια θα οδηγηθεί στην κατάληψη από τις ξένες πολύ-πολιτισμικές ορδές και τους υποστηρικτές τους...


Τουρκικής καταγωγής άτομο που πολεμά μεταξύ των οπαδών της τζιχάντ ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ, δήλωσε πως στόχος τους είναι η ίδρυση ενός Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.
Οπαδός της τζιχάντ τουρκικής καταγωγής και ονόματι Χαττάμπ, απαντώντας σε ερωτήσεις του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, είπε πως εργάζονται ώστε μετά την ανατροπή της κυβέρνησης στην Συρία, να ιδρύσουν εκεί ένα Ισλαμικό Κράτος.

"ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ"

Ο Χαττάμπ που πολεμά στην περιοχή Κερέμ Ελ Τζεμπέλ στο Χαλέπι δήλωσε πως "Είτε το θέλουν, είτε όχι οι Σύριοι της αντιπολίτευσης, στόχος μας είναι η ίδρυση ενός Ισλαμικού Κράτους. Πέραν τούτου δεν θα δεχτούμε ποτέ άλλη διακυβέρνηση. Είμαστε πλήρως ενάντιοι στην δημοκρατία και στο λαϊκό καθεστώς διακυβέρνησης".

Ο Χαττάμπ αναφέρει πως παλιότερα εργαζόταν ως οδηγός στην Τουρκία, και ότι πριν από τους 6 μήνες που πολεμά στην Συρία, παλιότερα έλαβε μέρος και επί δύο χρόνια στον ένοπλο αγώνα κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. 

Ο ανταποκριτής του Ρόιτερς περιέγραψε πως δεν του επετράπη να φωτογραφήσει, πως ο τουρκικής καταγωγής Χαττάμπ δεν ήξερε αραβικά και ότι ήταν μέλος μια οργάνωσης που την λένε Τζουντουλλάχ.
Εφ. Μπιργκιούν 13/1/2013

Είναι γνωστή η "τάση" υπέρμετρης φιλίας, αλλά και η τάση ψηφοθηρίας που έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και η ΔΗΜΑΡ) με την πλευρά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και τους "αριστερούς" υποψηφίους μουσουλμάνους (που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και όχι ως Έλληνες, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στις τάξεις του Τούρκους βουλευτές!). Να σημειώσουμε πως "αριστερός" στην Τουρκία θεωρείται εκείνος που έχει ιδεολογικές θέσεις δεξιότερα της Χρυσής Αυγής. Λεπτομέρεια σημαντική, για να κατανοήσουν όλοι την "αριστεροσύνη" των μουσουλμάνων βουλευτών που συγκαταλέγονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της φιλίας και συνεργασίας, που διέπουν το ΣΥΡΙΖΑ και το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, δημοσιοποιήθηκε μία ανακοίνωση της Νομαρχιακής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης, την οποία έτρεξε ναγνωστοποιήσει η τουρκόγλωσση εφημερίδα "Μπιρλίκ", με τίτλο, "Η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατήγγειλε την επίθεση στον πρόξενο Σενέρ".
H νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατήγγειλε τη επίθεση που έγινε στην Καβάλα σε βάρος του πρόξενου Οσμάν Ιλχάν Σενέρ. H νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δημοσίευσε σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο περιέχεται η φράση ¨Καταδικάζουμε την επίθεση που υπέστη ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, μπροστά στο δημαρχείο της Καβάλας από ρατσιστικές ομάδες.
Δελτίο τύπου νομαρχιακής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καταδικάζει την επίθεση στον Τούρκο Πρόξενο Οσμάν Σενέρ, στο δημαρχείο Καβάλας από ομάδα ακροδεξιών. Η κίνηση αυτή εκτός από ατυχής και ανούσια είναι και αποπροσανατολιστική. Την περίοδο που η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανέχεια πλήττει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, κάποιοι επιδίδονται σε έναν αγώνα που στόχο έχει την όξυνση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Όσο και εάν προσπαθούν ορισμένοι να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα από τα πραγματικά επίδικα που απασχολούν την κοινωνία σήμερα δε θα τα καταφέρουν. Όσοι επενδύουν στην ένταση, στο ρατσισμό και στον εθνικισμό θα ηττηθούν, από τις δυνάμεις της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης.
Νομαρχιακή οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Εφ. Μπιρλίκ 15/1/2013
Σχόλιο: Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο πρόξενος πήγε στον Σώστη και πίεζε αφόρητα τον ιμάμη εκεί να μπεί στο payroll του προξενείου, και όταν μετά έβαλε τον τζουτζέ του χωριού να τον απειλεί, έβγαλε καμμία ανακοίνωση; Για εκείνο το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης πήρε καμμιά δημόσια θέση ή μούγκα στη στρούγκα; Να υποθέσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τι ακριβώς επιδιώκει και τι ακριβώς κάνει ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής στην Θράκη ή να υποθέσουμε πως συμφωνεί με τις στοχεύσεις της Άγκυρας στην περιοχή;


Συμπλήρωμα ενημερωτικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ:
Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, παρέθεσε στην Κομοτηνή γεύμα προς το κόμμα DEB. Στο γεύμα μετείχαν ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι υποπρόξενοι Αλπέρ Ατάκ, Αντνάν Οζτούρκ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπρόεδρος Οζάν Αχμέτογλου, το μέλος του Δ.Σ. του κόμματος Μουράτ Γουνούς, άλλοι διοικούντες και μέλη του μειονοτικού τύπου. Ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς ευχαρίστησε τον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και του δώρισε πλακέτα προς ανάμνηση της μέρας.
Το DEB είναι ένα άκρως εθνικιστικό τουρκικό κόμμα, εμφορούμενο από την ιδεολογία των Γκρίζων Λύκων.
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Τούρκο πρόξενο τον οποίο λατρεύουν τουρκόφρονες εθνικιστές (εντός της Θράκης), ίσως να αποτελεί ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η... επιστήμη!

Πραγματικός κόλαφος ο Πάνος Καμμένος απέναντι στο τουρκικό προξενείο και τον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής. Τοποθέτησε τα πράγματα στη θέση τους και κάλεσε το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών να στείλουν την απάντηση που αρμόζει στον υπάλληλο του Ερντογάν, που τολμά να απειλεί την μη εφαρμογή νόμου της Ελληνικής Βουλής, αλλά και να ασκεί ψηφοθηρική ίεση".

«Επειδή είδα την εισήγηση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία υπάρχει μία φήμη περί πιέσεων για απόσυρση της τροπολογίας για το θέμα των ιμάμηδων, θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα την ψηφίσουμε και ζητάμε να μπουν και ορθόδοξοι ιεροδιδάσκαλοι αναλογικά στα απομακρυσμένα σχολεία της Θράκης», ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στη Βουλή ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

«Θέλω να δηλώσω και να γίνει απόλυτα σαφές ότι δεν είναι δυνατόν η Βουλή των Ελλήνων να κάνει πίσω όταν βγαίνει ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή και απειλεί λέγοντας ότι όσο είναι αυτός εκεί δεν θα περάσει τέτοιου είδους τροπολογία. Εμείς δηλώνουμε ότι θα την ψηφίσουμε, όπως δηλώνουμε ότι θέλουμε να έχουμε τη σαφή θέση της Κυβέρνησης να διαψεύσει αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και να δηλώσουμε ότι, εάν υπήρχε τέτοιου είδους περίπτωση, θα καταθέταμε κι εμείς την τροπολογία και θα ζητούσαμε να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. 

Πρέπει να ξεκαθαριστεί εδώ ότι ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή δεν μπορεί να ασκεί τέτοιου είδους πιέσεις στη Βουλή των Ελλήνων. Θα πάρει μία ελληνική απάντηση από το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων". 

Giorgos Maraziotis, Έαρ 2009, image courtesy of the artist
 
Οι Αμερικανοί λένε, μέχρι στιγμής, όχι στην ανακήρυξη της ΑΟΖ από την Ελλάδα, αφού εδώ και χρόνια «κυκλοφορεί» το σχέδιο της «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου με τους «φίλους» μας.

Η Γερμανία για δικά της συμφέροντα, όπως έχουμε γράψει, δεν βλέπει με κακό μάτι μια τέτοια προοπτική. Ωστόσο, αν και σε οικονομικό επίπεδο είναι ισχυρή χώρα, δεν διαθέτει στρατιωτική και αποτρεπτική ισχύ.

Η προσέγγιση Βερολίνου-Μόσχας αλλάζει εν μέρει τα δεδομένα. Μάλιστα, πέραν του ενεργειακού και επιχειρηματικού τομέα, Μέρκελ και Πούτιν δεν διστάζουν να προχωρήσουν την συνεργασία τους και σε κοινά θέματα ασφάλειας.

Με την επιρροή που διαθέτει η Γερμανία στην ΕΕ, η ρώσο-γερμανική προσέγγιση παρουσιάζεται ως ρώσο-ευρωπαϊκή υπόθεση, παρά τις όποιες γαλλικές παραδοσιακές επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά ρώσο-γερμανικές συμφωνίες.

Να θυμίσουμε τι αναφέρθηκε στην γερμανική Βουλή:
«Η Ρωσία αποτελεί για τη Γερμανία και την Ευρώπη έναν κεντρικό εταίρο»
«Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύουν να αναπτύξουν με τη Ρωσία μια ολοκληρωτική εταιρική σχέση για τον εκσυγχρονισμό».

Η συγκεκριμένη πολιτική τακτική γίνεται σίγουρα εξ’ ανάγκης, αφού οι Γερμανοί, όπως όλοι, θέλουν την πίτα ολόκληρη. Επιπλέον η Γερμανία δεν ξεχνά ότι είναι χώρα του ΝΑΤΟ, αν και θα προτιμούσαν στο Βερολίνο να είχαν το πάνω χέρι και σε στρατιωτικό επίπεδο. Εντούτοις η εφαρμογή της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα «άλλοθι» έναντι αμερικανικών αντιδράσεων καθώς και την απαιτούμενη επιπρόσθετη προστασία στο Αιγαίο σε περίπτωση που οι «φίλοι» μας αντιδράσουν (π.χ. θέσπιση ΑΟΖ). Αρκεί η Ελλάδα ν” αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, έστω και βοηθητικό, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εν ολίγοις η χώρα οφείλει να κινηθεί πολυδιάστατα, να αναγνωστούν προσεκτικά οι όποιες συγκυρίες (όσο υφίστανται, αφού η γεωπολιτική είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο) και να σταματήσει η υποτακτική και μονόπλευρη σχέση μας με τις Η.Π.Α.
Τέλος μην ξεχνάμε την απογοήτευση αρκετών κύκλων στην Ουάσινγκτον σε σχέση με την νέο-οθωμανική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία.

Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε μόνο με συμφέροντα!


Τήν ὥρα πού γράφονται αὐτές οἱ γραμμές ΔΕΝ ἔχει ἀκόμη κλείσει τό μέγα γιά τή Θράκη ζήτημα τῆς τροπολογίας γιά τήν πρόσληψη ἱεροδιδασκάλων στή Θράκη. Ἐπρόκειτο νά ψηφιστεῖ στή Βουλή σήμερα καί νά γίνει τό πρῶτο βῆμα γιά τήν ἐπιβολή τοῦ νόμου 3536/2007, μά οἱ... εὐαίσθητες ἰσορροπίες τῆς συγκυβέρνησης ἄφησαν τήν ἐκκρεμότητα μέχρι τήν στιγμή τῆς ψηφοφορίας! Δυστυχῶς ἡ προϊούσα σαπίλα τοῦ πολιτικοῦ μας συστήματος καί ἡ προστυχιά τοῦ πολιτικοῦ μας προσωπικοῦ, αὐτή πού διαπιστώνουμε καθημερινά σέ ὅλα τά ἐπίπεδα, ὑπονομεύει καί τίς καλύτερες προθέσεις τῶν νησίδων ἐντιμότητας καί πατριωτισμοῦ πού ἀπομένουν.

Αὔριο λοιπόν θά ξέρουμε ἄν ἔθεσε ἐπιτέλους ἡ ἑλληνική Πολιτεία τέρμα στό ταπεινωτικό καθεστώς τῆς πληρωμῆς τῶν ἰμάμηδων τῆς Θράκης ἀπό μυστικά κονδύλια καί τῆς ἐξάρτησής τους ἀπό τήν Τουρκία. 
Αὐτή τή στιγμή τό Προξενεῖο ἔχει φτάσει νά χρηματοδοτεῖ μέ 1000 εὐρώ μηνιαίως κάθε ἰμάμη πού δηλώνει πίστη στόν τουρκομουφτή (Σερήφ – Μετέ ἀντίστοιχα σέ Κομοτηνή – Ξάνθη), χώρια τά 400 πού δίνει γιά τά ἀπογευματινά μαθήματα Κορανίου (καί ἐθνικισμοῦ) στά παιδιά τῆς μειονότητας.

Ὁ νόμος προσπαθεῖ νά ἐπέμβει κι ἐδῶ, δίνοντας τή δυνατότητα στούς μουσουλμανόπαιδες νά μάθουν τό Κοράνι στά δημόσια σχολεῖα τήν ὥρα πού οἱ χριστιανοί συμμαθητές τους θά διδάσκονται θρησκευτικά. Ἀπειλεῖται λοιπόν ὅλο τό παρακράτος πού κινεῖται ἐν γνώσει ὅλων ἐπί χρόνια καί ἡ ψήφισή του θά εἶναι μόνον ἡ ἀρχή τοῦ ἐγχειρήματος.

Φυσικά ἡ τροπολογία σήμανε συναγερμό στό Προξενεῖο. Ὁ Σενέρ μάζεψε τούς πολιτευτές καί ἄλλους τσάτσους καλώντας τους να ἀκυρώσουν τόν ἑλληνικό σχεδιασμό μέ ἐπιχειρήματα (περί …ΑΣΕΠ, «παρέμβασης» τοῦ κράτους σέ θρησκευτικά ζητήματα κτλ) κι ἐκβιασμούς γιά τή μειονοτική ψῆφο. 
Ἡ γραμμή δόθηκε καί ἀπό τους Σερήφ – Μετέ: «Δέν μᾶς ρώτησαν, δέν τό θέλουμε, δέν θά ἐφαρμοστεῖ, ὅπως καί τό 2007». Μάλιστα ὁ δεύτερος μιλώντας στή «Γκιουντέμ» (10-1-13) τό χόντρυνε, ὅπως ἄλλωστε συνηθίζει: «ἕνας μουσουλμανικός λαός δέν παραδίδει τήν αἰωνιότητά του σ΄ ἕνα χριστιανικό κράτος»! ΔΗΜΑΡ καί ΣΥΡΙΖΑ ἦταν ἀρνητικοί, εῖτε λόγῳ καταστατικοῦ ἐθνομηδενισμοῦ (Ρεπούση) εἴτε γιά λόγους ψηφοθηρίας. 
Στό ΠαΣοΚ ὅλα παίζανε. 
Οἱ Ἀνεξάρτητοι Ἕλληνες στηρίζαν τήν τροπολογία καί ἔμειναν ἀσαφεῖς οἱ διαθέσεις τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς.

Πάντως στήν ὑπόθεση αὐτή καθένας δίνει ἐξετάσεις – ἰδίως οἱ ντόπιοι πολιτευτές – καί ὅ,τι πληροφορία συλλέξουμε θά τή βγάλουμε στή φόρα. Ἀκολουθεῖ τό κείμενο πού κυκλοφορήσαμε ὡς «Σπάρτακος» γιά τό θέμα.

Ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να ΜΗΝ ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων.

Ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να ΜΗΝ ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων – ιμάμηδων. Ο μειονοτικός Τύπος είναι γεμάτος αναφορές σε «αντιρρήσεις» για το θέμα από την πλευρά του Προξενείου και των παρατρεχάμενών του, ενώ στον πλειονοτικό μόνο μερικά μισόλογα και υπονοούμενα γράφτηκαν.
  • Ποιος ωφελείται σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση; 
  • Ποιος θέλει τους θρησκευτικούς λειτουργούς κάτι μεταξύ πρακτόρων και ρουφιάνων; 
  • Ποιος τους θέλει δεμένους στο μυστικά κονδύλια της Άγκυρας; 
  • Ποιος τους αρνείται το δικαίωμα να αναλαμβάνουν καθήκοντα με διαφανή τρόπο και να αμείβονται από τη δουλειά τους με νόμιμες συμβάσεις; 
  • Ποιος τελικά συντηρεί τα παρακρατικά κυκλώματα που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ονομάζει;
Είναι καιρός να πούμε όλοι την αλήθεια ανοιχτά. Κακώς η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στα μουγκά μία τόσο σημαντική ρύθμιση για το μέλλον της Θράκης και επιτρέπει σε πουλημένους και σε ψηφοθήρες να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της ζωής μας. 
Αν δεν περάσει τώρα με την συγκυβέρνηση η ρύθμιση αυτή, που θα αποδεσμεύσει την μουσουλμανική κοινωνία από το τουρκικό παρακράτος, δεν θα περάσει ποτέ! 
Καλούμε κάθε τοπικό βουλευτή να τοποθετηθεί δημοσίως στο ζήτημα και να πάψουν τα παζάρια και τη διγλωσσία. 
Ειδικά η ψήφος των Θρακιωτών βουλευτών είναι βαρύνουσας σημασίας και δεν νοείται να μένουν σιωπηλοί – ή και να πρωτοστατούν σε τεμενάδες! – οι εκλεγμένοι από τον λαό της Θράκης.

Καλούμε ταυτόχρονα τα θρακικά ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα, καλώντας κάθε πλευρά να πει τα επιχειρήματά της. Διάλογος, διαφάνεια, δημοκρατία. Όλα τα άλλα είναι η παρακμή που μας έφερε ως εδώ κι εξακολουθεί να παζαρεύει την επιβίωσή της σε βάρος της ίδιας της χώρας.

Εφ. Αντιφωνητής 15/1/2013


Γράφει ο Νίκος Ελευθέρογλου

Όσες κάλπες και να στηθούν την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή η κοινωνία στην συνείδησή της, τους έχει κρίνει όλους και τους έχει βρει παμψηφεί ενόχους. Τα έργα και ημέρες μιας ολόκληρης νοοτροπίας που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ και πληρώνουμε σήμερα όλοι μας, δεν χωράνε ούτε σε μια ούτε σε δυο ούτε σε χίλιες κάλπες. 

Τα κάλπικα σοσιαλιστικά όνειρα που πούλαγαν για χρόνια τώρα παραμυθιάζοντας γενιές Ελλήνων, μαθαίνοντας τες στην ήσσονα προσπάθεια, στο “νταβατζιλίκι” στην αναξιοκρατία και στον κομματισμό μεταβλήθηκαν σε εφιάλτες για τις γενιές που έρχονται. Μοιραίοι και άβουλοι θα έπρεπε μόνοι τους να έχουν ζητήσει συγγνώμη και να έχουν αποχωρήσει από τη δημόσια σφαίρα. Το στικάκι της πολιτικής τους παρουσίας έχει γεμίσει από τα όσα έχουν διαπράξει σε βάρος ενός ολόκληρου λαού τόσα χρόνια.

Αντί αυτού επέλεξαν να οχυρωθούν πίσω από νομικίστικα παραθυράκια και συνεχίζουν να πορεύονται με όπλο τους την αλαζονεία και το ψέμα πιστεύοντας ότι θα κάνουν Restart, (επανεκκίνηση). 
Το χειρότερο από όλα είναι ότι μεθοδεύουν την νεκρανάστασή τους με διάφορους τρόπους. Βλέπεις η μόνη δουλειά που γνώριζαν και γνωρίζουν καλά είναι να το παίζουν σωτήρες και να κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα. 

Τώρα λοιπόν καταστρώνουν τα νέα σχέδια επιβίωσής τους. Βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ μας… τελείωσε αναζητούν την επιστροφή τους μέσω άλλων σχημάτων. Κάποιοι “ψήνουν” τη ΝΔ να κάνει ανοίγματα για μια νέα Ελλάδα, άλλοι οραματίζονται κόμμα Μόντι με επικεφαλής τον κ. Λουκά Παπαδήμο, άλλοι έχουν ήδη βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι γυροβαλάνε για να δουν που θα κάτσει η μπίλια, ενώ οι κορυφαίοι αυτής της παρέας παριστάνουν τους καθηγητάδες. 

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Ακόμη και ο πράος Χριστός της Αγάπης δεν άντεξε την υποκρισία των κάθε είδους εμπόρων. Εξοργίστηκε και πήρε το Φραγγέλιο και τους έδιωξε από το ναό του πατρός του. 
Αλλά οι δικοί μας “έμποροι” εδώ, σαν τις βδέλλες θέλουν να πιουν ότι έχει μείνει από αυτήν την έρμη την πατρίδα. Θέλουν μέχρι τέλους να μοιράσουν τα ιμάτιά της για ένα πινάκιο φακής. 

Δυστυχώς παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν Κοινότητα. Μια Κοινότητα δεμένη χειροπόδαρα από μνημόνια και χρέη. Και αφού μας γονατίσουν για τα καλά θα επιχειρήσουν να μας κοντύνουν όπως ονειρεύονται δεκαετίες τώρα. 

Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. 
Άρχισαν με την παιδεία και την γλώσσα, συνέχισαν με τη Θρησκεία και τις αρχές και αξίες. 
Τώρα ταυτίζουν την πατρίδα με τα “άκρα” για να νιώθουν ενοχές όσοι δηλώνουν Ελληνες και πατριώτες. 
Έτσι πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να μας φιλετοποιήσουν πιο εύκολα. 
Πόσο λίγο τελικά μας ξέρουν...! 

Ξένοι ήρθαν ξένοι θα φύγουν. 
Οσους μπάστακες και να να μας φέρουν, θα βρούμε τον τρόπο να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας. 
Εξάλλου αυτό κάναμε αιώνες τώρα. 
Γι αυτό θα τους αφήσουμε στα κάλπικα παιχνίδα τους…

"Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" στη ΔΕΗ

Ιστορίες νεοελληνικής τρέλας, που σχετίζονται με τη ΔΕΗ, συνεχίζουν να βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Πλέον πρόσφατο «κρούσμα» η καταγγελία του Ανδρέα Αβραμίδη, μέλους της ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι, αναλαμβάνοντας εργολαβίες για λογαριασμό της επιχείρησης.

Η επώνυμη καταγγελία του κ. Αβραμίδη είναι ενδεικτική της κακοδαιμονίας που χαρακτηρίζει τη δημόσια επιχείρηση, καθώς, όπως προκύπτει από αυτήν, ο συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος, που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εργολάβος, εργάζεται στην εργολαβία του στην περιοχή του και μάλιστα σε ώρα κανονικής του εργασίας, με προφανή τη βλάβη που προκαλεί στο Δημόσιο μια τέτοια τακτική.

Το νέο τραγελαφικό περιστατικό αφορά τη ΔΕΔΔΗΕ, η οποία αποτελεί θυγατρική της ΔΕΗ και προέκυψε από την απόσχιση της πρώην γενικής διεύθυνσης διανομής. Η ΔΕΔΔΗΕ ελέγχει το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ, η λειτουργία του οποίου επηρεάζει σχεδόν το σύνολο των καταναλωτών της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία του κ. Αβραμίδη, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού το φαινόμενο –όπως προκύπτει πάντα από την καταγγελία- είναι διαδεδομένο και πολλές άλλες, με πρωταγωνιστές εργαζόμενους ή ακόμη και
συνταξιούχους της ΔΕΗ.

«Αυτή η γενικευμένη παραβατικότητα δεν είναι τυχαία, αλλά παράγωγο των ιδεών που έχουν καλλιεργηθεί, των πολιτικών που ασκούνται και της δομής της επιχείρησης που ενισχύει το διευθυντικό δικαίωμα και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε απλά όργανα εκτέλεσης εντολών», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αβραμίδης.

Στην επιστολή του, ο κ. Αβραμίδης, φοβούμενος συγκάλυψη από την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ και κατά συνέπεια της ΔΕΗ, ζητά για το θέμα εξονυχιστικό έλεγχο. Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την πλευρά της θυγατρικής της ΔΕΗ.

Η νέα καταγγελία για το φαγοπότι στη ΔΕΗ έρχεται σε μια χρονική συγκυρία, που ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη, για να καλύψει ο ίδιος την αδυναμία της δημόσιας επιχείρησης να βάλει τάξη στη λειτουργία της.


Η κατάσταση στο Μαλί εξακολουθεί να εξελίσσεται ραγδαία. Τα γαλλικά Mirage και Rafale βομβαρδίζουν τις θέσεις και τα μετόπισθεν των τζιχαντιστών, στην πρωτεύουσα της χώρας Μπαμάκο εισέρχονται φάλαγγες γαλλικών τεθωρακισμένων, ενώ οι πρόσφατοι αντάρτες Τουαρέγκ δηλώνουν την υποστήριξή τους στις αρχές του Μαλί.

Η απόφαση των ντόπιων Τουαρέγκ να πάνε με το μέρος των Αρχών, αναμφίβολα, αποτελεί θετική είδηση, όμως επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στις ασταθείς προοπτικές εξέλιξης της κατάστασης. Δηλώνοντας την προθυμία τους να πολεμήσουν κατά των ισλαμιστών σε ένα ενιαίο μέτωπο με τους δυτικοαφρικανούς ειρηνευτές και τους Γάλλους στρατιωτικούς, οι Τουαρέγκ μετά την αναμενόμενη νίκη δεν επιθυμούν να δουν ούτε τον κυβερνητικό στρατό, ούτε το στρατό του συνασπισμού στο Βόρειο Μαλί, το οποίο θεωρούν έδαφος της επικράτειάς τους.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας στο Μαλί θα μεταφερθεί ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη της ECOWAS (Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής). Επιπλέον, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, το γαλλικό εκστρατευτικό σώμα, που σήμερα αριθμεί 750 στρατιώτες και αξιωματικούς, στο εγγύς μέλλον θα ενισχυθεί.

Είμαστε θεατές της ολοκλήρωσης της διεθνοποίησης της σύγκρουσης στο Μαλί, διαπιστώνει η δόκτορας Λορί-Ανν Τέρου-Μπενόνι, εμπειρογνώμονας του Τμήματος διεξαγωγής ειρηνευτικών επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη " Φωνή της Ρωσίας" η επιστήμονας επεσήμανε:

- Σ΄ αυτό το παιχνίδι συμμετέχουν πολλά μέρη. Για τη διασφάλιση της επιτυχίας της επιχείρησης, πρέπει να επιτευχθεί σαφής συντονισμός μεταξύ των διάφορων παικτών. Αυτό είναι απαραίτητο για να αντιληφθούμε τους στόχους μας και να πειστούμε ότι κάθε συμμετέχον μέρος καταβάλλει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο ακόμη και μετά την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής η πορεία και η έκβαση της σύγκρουσης παραμένουν μη προβλέψιμες, υπογράμμισε ο επικεφαλής του προγράμματος για τις συγκρούσεις του Ινστιτούτου Προβλημάτων Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης Μεχάρι Μαρού σε συνέντευξη στη " Φωνή της Ρωσίας".

- Όπως θεωρεί η Γαλλία, τέτοιου είδους κρίση δεν μπορεί να διευθετηθεί με τη βοήθεια μόνο της στρατιωτικής επέμβασης, διότι εμπερικλείει πληθώρα προβλημάτων. Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία, αλλά και το εθνικιστικό κίνημα, οι ηγέτες του οποίου επιδιώκουν αυτονομία και καλύτερη διακυβέρνηση. Επίσης, επιμένουν στη θρησκευτική ελευθερία ως τέτοια. Έτσι, το αντάρτικο κίνημα αποτελείται από διάφορες πτυχές και η γενική κατάσταση απαιτεί μια συνολική σύνθετη λύση.

Για πολλούς εμπειρογνώμονες η κατάσταση στο Μαλί μοιάζει με την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Το ίδιο, όπως και εκεί, στο Μαλί πιο επιδέξια και οργανωμένα δρουν οι ισλαμιστές. Κατά την άποψη πολλών εμπειρογνωμόνων, η εισβολή μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση των ισλαμιστών στις γειτονικές με το Μαλί χώρες, λόγω του ότι τα σύνορα μεταξύ τους έχουν αποκλειστικά τυπική, γεωγραφική σημασία και σχεδόν δεν φρουρούνται. Γι΄αυτό τελικά η εντελώς επιτυχής προς το παρόν αστραπιαία επιχείρηση των Γάλλων και Δυτικοαφρικανών στρατιωτικών κινδυνεύει να εξελιχθεί σε αιώνιο πόλεμο σε πολύ εκτεταμένο έδαφος.

Πάντως, υπάρχει και η γνώμη ότι τα όλα δρώμενα των τελευταίων χρόνων στη Βόρεια και τη Δυτική Αφρική, οι αραβικές επαναστάσεις, είναι εντελώς νομοτελειακή διαδικασία. Όπως εκφράστηκε μετά το τέλος του πολέμου στη Λιβύη ο πρώην Πρέσβης της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας στην Τρίπολη Βενιαμίν Ποπόφ, συντελείται πλανητική «τεκτονική μετατόπιση», η οποία απλώς άρχισε ακριβώς σ΄ αυτό το μέρος του κόσμου.

Αντίποινα των ισλαμιστών στους Γάλλους για το Μαλί - Δύο νεκροί, 40 όμηροι

Ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις της εταιρίας British Petroleum στη νότια Αλγερία, σκοτώνοντας δυο ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας ήταν Γάλλος και ο άλλος φέρεται να ήταν Άγγλος, ενώ απήγαγαν 40 εργαζόμενούς της.
Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Αϊν Αμένας, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, και κατά τη διάρκειά της εφτά άτομα τραυματίστηκαν. Επιχείρηση του αλγερινού στρατού είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών.
Η επιδρομή, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε μια οργάνωση που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, πραγματοποιήθηκε αφού ισλαμιστές δήλωσαν ότι θα προβούν σε αντίποινα για τη στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μαλί, όπου οι δυνάμεις της επιχειρούν από την περασμένη εβδομάδα εναντίον ισλαμιστών μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
  
Το επεισόδιο προκάλεσε επίσης φόβους ότι η γαλλική δράση θα προκαλέσει και άλλες ισλαμιστικές επιθέσεις εκδίκησης εναντίον δυτικών στόχων στην Αφρική, όπου η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ επιχειρεί διαμέσου των συνόρων στην έρημο Σαχάρα, καθώς και στην Ευρώπη.
Η οργάνωση που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τη σημερινή επιδρομή στην εγκατάσταση In Amenas της Αλγερίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANI της Μαυριτανίας. Την πετρελαϊκή εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, εκμεταλλεύεται μια κοινή επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν η BP, η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil και η αλγερινή κρατική εταιρία Sonatrach.
Ο ένας από τους νεκρούς φέρεται ότι ήταν Βρετανός υπήκοος. Ωστόσο το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών που ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ταυτότητα και του δεύτερου θύματος.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αλγερίας, ένας ξένος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο το οποίο είχε αναχωρήσει από το συγκρότημα για να μεταφέρει μια ομάδα εργαζομένων στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου.
Οι δράστες απωθήθηκαν αρχικά από τους φρουρούς που συνόδευαν το λεωφορείο, αφού όμως προηγουμένως τραυμάτισαν έξι άτομα: δύο ξένους πολίτες, δύο αστυνομικούς και δύο φύλακες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου που μεταδόθηκε από το αλγερινό πρακτορείο APS. Οι υπηκοότητες των τραυματιών δεν έχουν διευκρινιστεί. Μετά την επίθεση το λεωφορείο μετέφερε τους τραυματίες στο Αϊν Αμένας.
Οι ένοπλοι κατευθύνθηκαν κατόπιν προς τις κατοικίες των εργαζομένων, πολιόρκησαν ορισμένες από αυτές, μπήκαν μέσα και κατάφεραν να πιάσουν ομήρους τουλάχιστον 40 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλούς ξένους. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Watan οι όμηροι είναι 41 και σε αυτούς περιλαμβάνονται Αμερικανοί, Ιάπωνες, Γάλλοι και Βρετανοί υπήκοοι. Οι ισλαμιστές απαγωγείς τους έχουν ταμπουρωθεί μέσα στο συγκρότημα.
Ο εκδότης της εφημερίδας Dernieres Nouvelles d'Algerie (DNA) είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM ότι οι πηγές του έκαναν επίσης λόγο για "περίπου 40" ομήρους. Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι δράστες απειλούν να ανατινάξουν τις εγκαταστάσεις αν ο στρατός, που έχει περικυκλώσει το συγκρότημα, επιχειρήσει να απελευθερώσει τους ομήρους.
Το υπουργείο δεν κατονόμασε την οργάνωση στην οποία ανήκαν οι δράστες. Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση είναι πάνοπλοι και έφτασαν με τρία οχήματα "στο συγκρότημα κατοικιών της Sonatrach (σ.σ. η κρατική εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου) στο Τιγκαντουρίν, κοντά στο Αϊν Αμένας, που απέχει 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα" της Λιβύης με την Αλγερία.
Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και "έχουν λάβει όλα τα μέτρα" για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους. Λόγω της επίθεσης διακόπηκε η λειτουργία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.Γράφει ο Στ. Κράλογλου

Νέα φάμπρικα εκβιασμού έχει στήσει η Εφορία σε ανυποψίαστους φορολογουμένους, που καλούνται να προπληρώσουν υποχρεωτικά τις δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος για να λάβουν φορολογική ενημερότητα!

Συνεπείς φορολογούμενοι, που πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και χρειάζονται φορολογική ενημερότητα για να πουλήσουν, για παράδειγμα, κάποιο ακίνητο, μαθαίνουν έκπληκτοι από τους υπαλλήλους των εφοριών ότι πρέπει να προπληρώσουν τις τελευταίες δύο δόσεις, καθώς... βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος!

Σημειώνεται ότι σχεδόν οι περισσότεροι φορολογούμενοι αναγκάστηκαν πέρυσι να πληρώσουν σε μηνιαίες δόσεις τον φόρο εισοδήματος του 2012, καθώς ήταν πενταπλάσιος σε σχέση με το 2011 και αδύνατο να καταβληθεί με τις γνωστές τρεις δόσεις λόγω της περιορισμένης ρευστότητας.
Βέβαια, όταν το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την επέκταση του αριθμού των δόσεων (από τρεις σε επτά) για την καταβολή φόρου εισοδήματος, ξέχασε ή αγνόησε σκοπίμως να ενημερώσει τους πολίτες ότι εάν επέλεγαν τις επτά δόσεις, θα έμπαιναν στο ασφυκτικό καθεστώς ελέγχου που ισχύει για όσους ρυθμίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Καθεστώς κατά το οποίο δεν επιτρέπεται η χορήγηση φορολογικής ενημερότητα εάν δεν προπληρωθεί σημαντικό μέρος της οφειλής.

Έτσι λοιπόν, αρκετοί πολίτες που εισέρχονται στη διαδικτυακή υπηρεσία έκδοσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας πληροφορούνται ότι δεν ήταν εφικτή η έκδοση του εγγράφου και παραπέμπονται στην εφορία στην οποία υπάγονται για να ελέγξουν τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές! τους. Στην εφορία επιβεβαιώνουν ότι δεν χρωστούν χρήματα στο Δημόσιο, αλλά μαθαίνουν έκπληκτοι ότι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής, καθώς επέλεξαν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος σε επτά δόσεις!

Μάλιστα, υπάρχουν και καταγγελίες φορολογουμένων οι οποίοι αναφέρουν πως «απειλήθηκαν» ότι φορολογική ενημερότητα θα τους χορηγηθεί μόνο στην περίπτωση που δεσμευτούν ότι θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους με τα έσοδα που θα λάβουν από την πώληση κάποιου ακινήτου ή από όποια άλλη συναλλαγή σχεδιάζουν

Για άλλες περιπτώσεις συναλλαγών, όπως, για παράδειγμα, την είσπραξη ποσών από το Δημόσιο, η φορολογική ενημερότητα χορηγείται άμεσα στους φορολογουμένους.

Ωστόσο, η ουσία είναι ότι οι φορολογούμενοι «τιμωρούνται» από την Εφορία με μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας για ορισμένες συναλλαγές τους, παρά το γεγονός ότι είναι συνεπείς και τυπικοί σε μια ρύθμιση που θέσπισε το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών!
Ζαν-Κλοντ Μινιόν: «Πρέπει να κινητοποιηθεί η διεθνής αλληλεγγύη για αποτελεσματική λύση στο μεταναστευτικό» 

«Στο γαλλικό Κοινοβούλιο λέμε ότι η Γαλλία δεν έχει αποστολή να υποδεχτεί όλη τη δυστυχία του κόσμου. Θεωρώ ότι ούτε η Ελλάδα έχει αυτή την αποστολή. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να κινητοποιηθεί η διεθνής αλληλεγγύη, έτσι ώστε να βρεθεί αποτελεσματική λύση σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε, από την Αθήνα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν-Κλοντ Μινιόν, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, στην Αθήνα, που σωστά υπενθυμίσατε ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να επισκέπτομαι Κοινοβούλια κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και βεβαίως το γεγονός ότι επέλεξα να έρθω στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για έναν προορισμό ο οποίος ανέκυψε ύστερα από ώριμη σκέψη για ένα στόχο πολύ συγκεκριμένο.

Η επίσκεψή μου συμπίπτει με την επίσκεψη της Επιτροπής για τη Μετανάστευση, η οποία θα συντάξει έκθεση για το ζήτημα αυτό. Την έκθεση αυτή, την οποία θα διέπει το μείζον θέμα των μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ευρώπη, θα μελετήσουμε με πολλή προσοχή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατά τη συνεδρίασή μας της επόμενης εβδομάδας, η οποία θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, θα ασχοληθούμε ακριβώς με τους ανθρώπους αυτούς, που φτάνουν σε κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρίως στην Ελλάδα και στην Τουρκία, με τρόπους παράνομους.

Όταν εκλέχθηκα Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης –και σας ευχαριστώ που με ψηφίσατε– μου ζητήθηκε να επικεντρώσω το έργο της στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αυτό ακριβώς θέλω να μοιραστώ μαζί σας, ότι δηλαδή ασχολούμενοι με όλους αυτούς τους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους, βρισκόμαστε στην καρδιά της αποστολής μας.

Ένας άλλος λόγος, εξίσου σημαντικός, είναι ότι την τελευταία περίοδο γίνεται πολύς λόγος για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ερχόμενος εδώ, θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά τα οποία η Ελλάδα κάνει για όλους αυτούς τους ανθρώπους που είτε αναγκάστηκαν είτε επέλεξαν να φύγουν από τις πατρίδες τους.

Πρέπει κανείς να έρθει εδώ, να δει ιδίοις όμμασι αυτά τα οποία γίνονται, για να καταλάβει ακριβώς ότι οι προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα, όλο αυτό το εγχείρημα, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Και μάλιστα προσπάθειες που γίνονται όχι αποκλειστικά για τη χώρα σας, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. Είναι, λοιπόν, σημαντικό και τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν εποικοδομητικά στις προσπάθειες αυτές της χώρας σας προκειμένου να δώσει μια ανθρώπινη λύση σε αυτά τα ανθρώπινα προβλήματα.

Είμαι Γάλλος, και στο δικό μας Κοινοβούλιο λέμε ότι η Γαλλία δεν έχει αποστολή να υποδεχτεί όλη τη δυστυχία του κόσμου. Θεωρώ ότι ούτε η Ελλάδα έχει αυτή την αποστολή. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να κινητοποιηθεί η διεθνής αλληλεγγύη, έτσι ώστε να βρεθεί αποτελεσματική λύση σε αυτό το ζήτημα. Σε αυτή τη λύση, το Συμβούλιο της Ευρώπης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο».

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ μπήκε σε πολεμικό πλοίο, το οποίο προστατεύεται από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες. Τη σχετική είδηση δημοσίευσε η εκδιδόμενη στη Σαουδική Αραβία εφημερίδα "Al Watan", επικαλούμενη πηγές στην υπηρεσία κατασκοπίας. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται αν πρόκειται για συριακό ή ρωσικό πλοίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του εντύπου, ο Άσαντ συνοδεύεται από τα μέλη της οικογένειάς του και τους στενότερους συντρόφους του. Και όταν ο Πρόεδρος πρέπει να μεταβεί στο έδαφος της Συρίας, χρησιμοποιεί ελικόπτερο. 
Ωστόσο ο Άσαντ εγκαταλείπει το πλοίο μόνο σε περίπτωση άκρας ανάγκης. Η "Al-Watan", γράφει ότι ο Πρόεδρος επέλεξε αυτή τη λύση για δύο λόγους. 
Πρώτον, ο Άσαντ δεν εμπιστεύεται την προσωπική του φρουρά. 
Και δεύτερον, με το πλοίο θα είναι ευκολότερο να διαφύγει, εάν η πτώση του καθεστώτος καταστεί αναπόφευκτη.Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Η ασυλία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα εντός κυβέρνησης και Ν.Δ. έλαβε τέλος. Η προκλητική απόφασή του να ακυρώσει την επιβολή φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, την ώρα που σφαγιάζει την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μάλιστα, για πρώτη φορά χθες υπουργοί και «γαλάζιοι» βουλευτές στράφηκαν εναντίον του με δημόσιες δηλώσεις μεταφέροντας το κλίμα οργής που επικρατεί για τον κ. Στουρνάρα.

Τα πιο πολλά... Ρίχτερ εκδηλώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος -σε συνέντευξή του στον Real- και αναφερόμενο στην ανάκληση της ρύθμισης για τα σκάφη είπε χωρίς περιστροφές: «Σας το λέω ωμά, απαράδεκτο... Δεν επιτρέπεται, όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει εφαρμοστεί μια φιλελεύθερη πολιτική στα Ι.Χ., να επιβάλλεται τώρα συνολικό τεκμήριο και μάλιστα μόνιμο και την ίδια ώρα -αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 100.000 οι ιδιοκτήτες σκαφών πάνω από έξι μέτρα- να τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά για τη στάση του κ. Στουρνάρα: «Εμένα με προσβάλλει...».

Επίσης, ο βουλευτής Β' Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης για το ίδιο θέμα τόνισε: «Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το ότι αποσύρθηκε η διάταξη για τον φόρο πολυτελείας στα σκάφη, παρά το γεγονός ότι είμαστε μια χώρα που πρέπει να προάγει τον θαλάσσιο τουρισμό». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ακόμη τον κ. Στουρνάρα για ανεντιμότητα προς τους πολίτες στους οποίους, αφού κατέβαλαν τα τέλη, τώρα επιβάλλουν χαράτσι ως φόρο πολυτελείας!

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας ισχυρίζεται ότι τον φόρο πολυτελείας σκαφών και τον ειδικό φόρο κανείς δεν τον έχει πληρώσει μέχρι τώρα και ότι θα επανέλθει μέσω υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά οι προφάσεις του δεν είναι αρκετές για να συγκρατήσουν τη θύελλα που έχει ξεσπάσει και η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη στο παρασκήνιο.

Εκτός από τη στάση του στο θέμα των φόρων, ο κ. Στουρνάρας έχει πυροδοτήσει τη «γαλάζια» οργή σε βάρος του και με τις δηλώσεις του για ευθύνες της περιόδου Καραμανλή, καθώς και την υποστήριξή του στην περίοδο Σημίτη. Χθες απαντώντας ο πρώην υπουργός και συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Προκόπη Παυλόπουλος τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας φαίνεται να διακατέχεται από «καμηλισμό» και «στρουθοκαμηλισμό». «Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έπαιζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτή την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs» ανάφερε ο Πρ. Παυλόπουλος και κατέληξε: «Θα πρότεινα στον κ. Στουρνάρα λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη μνήμη και περισσότερο σεβασμό» υπενθυμίζοντας πού βρίσκονται σήμερα αυτοί που στο παρελθόν επέδειξαν αλαζονεία στο υπουργείο Οικονομικών, υπονοώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε: «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Και έχουν και θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δεν ντρέπονται».

Οι εσωτερικές εντάσεις με τον κ. Στουρνάρα ξεκίνησαν από τότε που εμφανίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Από κει και πέρα, άρχισε να βράζει διαρκώς το καζάνι σε βάρος του λόγω της συμπεριφοράς, των απαξιωτικών δηλώσεων και κυρίως των αποφάσεών του...


Φιλοξενούμενος χτες στην εκπομπή «τα πάντα ρει» του Δημήτρη Κωνσταντάρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, σχολιάζοντας τα 166 ΝΑΙ της «Νέας» Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ χρησιμοποίησα ένα τραγικό παράδειγμα από τα αιματηρά οδικά ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους.

«Βλέπουμε» είπα στο Δημήτρη Κωνσταντάρα «τα σμπαραλιασμένα οχήματα, τα ασθενοφόρα, τα αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ και στο δρόμο σκεπασμένα με κουβέρτες τα θύματα! Και όταν ρωτήσουμε τον τροχονόμο εάν είναι νεκρά τα άτομα, συνήθως μας απαντά λέγοντας…περιμένουμε τον ιατροδικαστή!»

Από την ώρα που ένα σώμα είναι πλήρως σκεπασμένο με την κουβέρτα σίγουρα έπαψε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους…ζωντανούς! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, όμως, η υπογραφή ιατροδικαστή για να επικυρωθεί το γεγονός!

Έχω την αίσθηση, και θα ήθελα να με διορθώσει κάποιος φίλος εάν αυτή είναι λανθασμένη, ότι κάπως έτσι βρίσκεται και το σώμα της Πατρίδας μας στη Διεθνή Λεωφόρο δανειστών, τραπεζών και…»Αγορών» από τον Μάιο μήνα του 2010!

Διάβαζα παραμονές της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2013 στα blogs ότι: 

Εφόσον κυρωθεί η ΠΝΠ, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στη διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δανείων και οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που κατέχει το Δημόσιο και η Τράπεζα της Ελλάδας.
Η επίμαχη διάταξη είχε περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) που τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης, και με αυτήν ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

«Με άλλα λόγια» είπα στον Δημήτρη Κωνσταντάρα μας «έλειπε η υπογραφή του ιατροδικαστή μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, 2013 αλλά έχουμε στην ΒΕΒΑΙΩΣΗ τώρα πια 166 Υπογραφές με τα αντίστοιχα ΝΑΙ…»

Διάβασα τις διαβεβαιώσεις της 3-Κομματικής ελληνικής Συγκυβέρνησης ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν παραχωρήθηκε Εθνική κυριαρχία με την επικύρωση της επίμαχης διάταξης της ΠΝΠ που ψηφίστηκε προχτές…

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος από αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ να καταλάβω εάν εκχωρήσαμε Εθνική Κυριαρχία ή όχι;

Γιατί εάν ισχύουν όσα υποστήριξαν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, τότε ποιος ο λόγος που δεν ψήφισαν ΟΛΟΙ το συγκεκριμένο ΝΑΙ;

Για να κάνουν αντίσταση;

Εάν όμως ισχύουν τα παραπάνω τότε τα πράγματα είναι πολύ δραματικά και απαιτείται ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ για ΨΕΜΜΑΤΑ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ…

Ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και βέβαια και στις άλλες ανεπτυγμένες χώρες είναι εξόχως παράνομο και αντισυνταγματικό. Βλέπουμε λαθρομετανάστες, μετά από κάποια χρόνια παράνομης παραμονής και εργασίας, να διεκδικούν δικαιώματα. Να φωνάζουν και να απειλούν τους πάντες με βάση τον νόμο που έχει θεσπιστεί και αφορά τους ιδιοκτήτες-πολίτες και όχι τους ίδιους...

Του Παναγιώτη Τραϊανού

Τους βλέπουμε να βγαίνουν με απύθμενο θράσος στα "παράθυρα" των τηλεοράσεων και να κατηγορούν τον λαό για ρατσισμό. Αντί εκείνη την ώρα να συλλαμβάνονται επιτόπου και να απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες, εξαιτίας του προφανούς της παρανομίας τους, αφήνονται να παριστάνουν τους "κήνσορες" και τους τιμητές των πολιτισμικών αξιών της κοινωνίας που δεν ρωτήθηκε αν θέλει να τους "φιλοξενεί" και της "φορτώθηκαν". Κοντά τους είναι όλοι οι "ευαίσθητοι" πολίτες, που κατά σύμπτωση...

Εισπράττουν εκατομμύρια σε μισθούς. Μεγαλοαστικά κουτορνίθια, που εισπράττουν εκατομμύρια ως πολυθεσίτες και αργόμισθοι. Κουτορνίθια, που έχουν κάνει την ανθρώπινη "ευαισθησία" προσωπικό τους κεφάλαιο. Αυτοί είναι που προσπαθούν να πείσουν τον λαό για τον νόμο και το δίκαιο των λαθρομεταναστών. Όλοι αυτοί οι νομικοί της "πλάκας" δεν γνωρίζουν το πλέον βασικό. Ποιο είναι αυτό; Ότι οι νόμοι τους οποίους επικαλούνται αφορούν πολίτες με πληρωμένα δικαιώματα "επικαρπίας".

Αγνοούν το γεγονός ότι η ασφάλιση και η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική. Γιατί; Γιατί απειλεί την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ακόμα δηλαδή κι αν υποθέσουμε ότι αυτοί οι λαθρομετανάστες είναι νόμιμοι πολίτες, υπάρχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας, αν χωρίς κανέναν άλλον όρο "ευθυγραμμιστούν" με τους γηγενείς εργάτες. Γιατί; Γιατί απλούστατα σε μια τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία. Δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία, όταν κάποιος πολίτης απολαμβάνει δωρεάν αυτό το οποίο κάποιος άλλος το πλήρωσε και μάλιστα ακριβά.

Για να το κατανοήσει αυτό κάποιος, ας σκεφτεί το παράδειγμα του ελληνικού ΙΚΑ. Όλοι οι "ευαίσθητοι" υποστηρίζουν ότι πρέπει να ασφαλίζονται οι λαθρομετανάστες. Το αντισυνταγματικό δεν είναι στο δικαίωμα της ασφάλισης των λαθρομεταναστών, αλλά στο δικαίωμά τους να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Γιατί; Γιατί το ΙΚΑ προσφέρει κάποιου είδους "έξτρα" παροχές στα μέλη του. Παροχές όμως που στηρίζονται στην οικονομική του δυνατότητα, την οποία κάποιοι την έχουν πληρώσει και δεν προέκυψε ως δια μαγείας. Το ΙΚΑ δηλαδή δεν ξεκίνησε πλούσιο. Το ΙΚΑ έγινε πλούσιο από τον κόπο κάποιων, που επί δεκαετίες πλήρωναν εισφορές.
Για να φτάσει δηλαδή το ΙΚΑ στο σημείο να χρηματοδοτεί τις διακοπές ή τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρακολουθήσουν τα μέλη του, πρέπει να έχει χρήματα. Ποιανού είναι τα χρήματα αυτά; Αυτών που τα κατέβαλαν. Ποιοι είναι αυτοί; Τα προηγούμενα μέλη του. Οι παππούδες και οι γονείς των σημερινών εργαζομένων. Με βάση τη στατιστική το ΙΚΑ έχει "κληρονομήσει" από κάθε γενιά εργαζομένων κάποια είκοσι χρόνια κρατήσεων. Μιλάμε για τρομερά ποσά. Μιλάμε για ένα ποσό που έχει την αξία ενός σπιτιού για τον κάθε ασφαλισμένο.

Όταν λοιπόν ένας γηγενής εργαζόμενος είναι εγγονός και γιος ασφαλισμένου στο ΙΚΑ, απαιτεί από αυτό τη "χρηματοδότησή" του για δευτερεύοντα πράγματα, που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής. Την απαιτεί, γιατί την έχει πληρώσει και μάλιστα ακριβά. Έχει πληρώσει δύο σπίτια στο ΙΚΑ, γιατί αυτά τα χρήματα των προγόνων του, αν δεν τα έπαιρνε το ΙΚΑ, θα γινόταν περιουσία την οποία θα κληρονομούσε ο ίδιος. Ανέχεται λοιπόν αυτός ο εργαζόμενος το ληστρικό ΙΚΑ και παίρνει το ελάχιστο που του δίνει και αυτό είναι οι παροχές του ταμείου. Έχει πληρώσει δύο σπίτια, για να πάει μία φορά στα δύο χρόνια διακοπές με χρηματοδότηση ή να παρακολουθήσει δωρεάν μια θεατρική παράσταση. Από την άλλη για τον λαθρομετανάστη όλα αυτά είναι "δώρα". Με την καταβολή εισφορών για ένα-δύο χρόνια εργασίας εξασφαλίζει τα ίδια δικαιώματα. Όλα γι' αυτούς είναι δωρεάν και όλα είναι παροχές που οφείλονται σε θυσίες ανθρώπων που δεν ήταν δικοί τους άνθρωποι. Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να στέκονται στις ίδιες "ουρές" των ίδιων ταμείων για να εξυπηρετηθούν;

Η αντισυνταγματικότητα είναι προφανής. Γιατί; Γιατί, όταν ασφαλίζεις κάποιον ξένο στο ΙΚΑ, αδικείς τον γηγενή. Τον ξένο ή τον ασφαλίζεις σε ένα ταμείο καινούργιο και άρα άδειο ή τον ασφαλίζεις στο ΙΚΑ, δίνοντας όμως πίσω στους γηγενείς ασφαλισμένους αυτά τα οποία κατέβαλαν οι πρόγονοί τους. Οι γηγενείς ανέχονται το ΙΚΑ να κληρονομεί τους προγόνους τους και δεν ζητάνε τα παρακρατημένα εκατομμύρια, γιατί όλοι βρίσκονται στον ίδιο "παρονομαστή". Δεν τα ζητάνε, γιατί υποτίθεται θέλουν ν' απολαμβάνουν τα όσα προκύπτουν από τα εκατομμύρια αυτά. Θέλουν ν' απολαμβάνουν τα όσα μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα πανίσχυρο ασφαλιστικό ίδρυμα.
Αν αρχίσουν αυτές οι παροχές να "μοιράζονται" και σε ξένους, δημιουργείται νομικό πρόβλημα. Γιατί; Γιατί στην περίπτωση αυτήν οι γηγενείς εργάτες έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ζητήσουν πίσω τα όσα τους ανήκουν. Μπορεί δηλαδή να πάει ένας εργάτης, που είναι γιος ενός νεκρού εργάτη και να ζητήσει τα όσα δικαιούνταν ο πατέρας του και δεν εισέπραξε ποτέ. Να υπολογίσει το ύψος της σύνταξης του πατέρα του για το διάστημα που την έπαιρνε και να το αφαιρέσει το συνολικό ποσό από τις εισφορές που αυτός είχε καταβάλει ως εργάτης. Αυτήν την τεράστια διαφορά μπορεί να τη διεκδικήσει.

Τι θα κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση τα κουτορνίθια, που σήμερα επικαλούνται τον νόμο, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών; Πώς θα συνεχίσουν να εισπράττουν τα εκατομμύρια ως υψηλόμισθοι κρατικοί υπάλληλοι, αν δεν υπάρχει το ληστρικό ΙΚΑ, που "ξεζουμίζει" τους αφελείς και χρηματοδοτεί το κράτος; Αν αρχίσουν οι εργάτες να ψάχνουν το δίκιο τους, πολλοί "ευαίσθητοι" αερολόγοι θ' αρχίσουν να το "βουλώνουν". Πολλοί θ' αρχίσουν ν' αναθεωρούν τις απόψεις τους περί του ασφαλιστικού. Γιατί; Γιατί το κράτος, το οποίο τους πληρώνει για να "αερολογούν", είναι ο κύριος οφειλέτης του ΙΚΑ. Αν κληθεί το κράτος να πληρώσει τα όσα χρωστάει στο ΙΚΑ, πολλοί "ευαίσθητοι" θα κλάψουν. Το κράτος και οι άνθρωποί του κάνουν τους έξυπνους και τους ευαίσθητους μόνον όταν κάποιο άλλο κοροΐδο είναι "χορηγός" της "ευαισθησίας" τους.
Ο αναγνώστης αρχίζει πλέον κι αντιλαμβάνεται τι ακριβώς είναι η "επικαρπία" και ποια είναι η πραγματική της αξία. Αν το κράτος εξακολουθήσει να μοιράζει δωρεάν και με συνοπτικές διαδικασίες την ιδιότητα του πολίτη σε ξένους, είναι βέβαιον ότι θα "διαλύσει" σε περίπτωση που αντιδράσουν οι γηγενείς. Γιατί; Γιατί θα πρέπει να πληρώσει την "επικαρπία" σ' αυτούς που έχουν πληρώσει την ιδιότητα του πολίτη και δεν την πήραν τιμής ένεκεν. Θα πρέπει ν' αποζημιώσει το δικαίωμα σ' αυτούς που το έχουν πληρώσει, για να τους ευθυγραμμίσει με τους νέους. Μόνον έτσι δεν θα υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα με την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Όλα αυτά όμως είναι πραγματικά χρήματα και το κόστος είναι τεράστιο. Γιατί; Γιατί όλα όσα θεωρούμε σήμερα δωρεάν στην πραγματικότητα δεν είναι τέτοια. Θεωρούνται δεδομένα, όπως θεωρείται δεδομένο να φωνάζει κάποιον η οικογένειά του με το μικρό του όνομα. Κόστισαν για να γίνουν και απλά η κοινή ιδιότητα μεταξύ των πολιτών, που πλήρωσαν από κοινού την υποδομή, έκανε τη χρήση των αγαθών να φαίνεται δωρεάν. Τι σημαίνει αυτό; Όταν ανοίγεις μια βρύση, για να για πιεις δωρεάν νερό, δεν είναι αυτό το οποίο φαίνεται. Δισεκατομμύρια έχει πληρώσει ο λαός, για να φτάνει το αγαθό του νερού "δωρεάν" μέχρι το σπίτι του. Δισεκατομμύρια έχει πληρώσει, για να φτάνει "δωρεάν" το ρεύμα μέχρι το σπίτι του. Δισεκατομμύρια έχει πληρώσει, για να γίνουν οι δρόμοι και οι γέφυρες που χρησιμοποιούμε "δωρεάν".

Έχουν φορολογηθεί γενιές επί γενεών, για να μπορεί ένας λαός ν' απολαμβάνει ως ιδιοκτήτης του κράτους του κάποιες παροχές, που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής. Είναι αυτό το οποίο λέγαμε σε άλλο σημείο. Όλα τα κράτη είναι "σπίτια" λαών, αλλά δεν είναι όλα τα σπίτια ίδια. Υπάρχουν σπίτια πολυτελείας, που απαίτησαν τρομερές θυσίες για να γίνουν και σπίτια που μοιάζουν με παράγκες και δεν απαίτησαν τίποτε. Όταν την πολυτέλεια ενός σπιτιού αρχίζεις και τη μοιράζεις δωρεάν σε τρίτους, ευνόητο είναι ότι θα πρέπει ν' αποζημιώσεις αυτούς τους οποίους την πλήρωσαν.
Αυτό γίνεται σήμερα με τα κράτη και τους λαούς που πέφτουν θύματα της λαθρομετανάστευσης. Μέσα σε κάθε κράτος —από αυτά που θεωρούμε ανεπτυγμένα στον τομέα των υποδομών— ο κάθε εργαζόμενος κατά μέσον όρο έχει πληρώσει παραπάνω από το μισό των συνολικών του απολαβών, προκειμένου ν' απολαύσει ο ίδιος και τα παιδιά του "δωρεάν" κάποια πράγματα σημαντικά ή ασήμαντα. Από το πανάκριβο δίκτυο, που μεταφέρει το αγαθό του ηλεκτρισμού, μέχρι το πεζοδρόμιο με το πολυτελές και αντιολισθητικό πλακάκι, όλα είναι πληρωμένα από τον λαό.

Με ποια λογική προσφέρεις αυτά τα αγαθά σε κάποιον ξένο; Επειδή πληρώνει τους τρέχοντες φόρους και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ; Αυτά τα πληρώνει κι αυτός ο οποίος πλήρωσε για να κατασκευαστούν αυτές οι πανάκριβες ΔΕΚΟ. Άλλωστε ποιος του ζήτησε να τα πληρώνει και από πού εξασφαλίζει τα χρήματα για να τα πληρώσει. Μπορεί κάποιος να μπει παράνομα σε μια ξένη βίλα και να θεωρεί τον εαυτό του καθ’ όλα εντάξει, επειδή πληρώνει το μερίδιό του στους λογαριασμούς; Ο ιδιοκτήτης της βίλας τι ρόλο παίζει; Αυτός, ο οποίος πλήρωσε για την κατασκευή της υποδομής, πώς ξαφνικά γίνεται ίσα και όμοια με τον "λαθροσυγκάτοικο";

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί με τη σημερινή ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση γίνεται "νόθευση" των πληθυσμών. Αλλάζουν οι πληθυσμιακές συνθέσεις των κρατών. Στους νόμιμους πληθυσμούς προστίθενται παράνομοι, που με συνοπτικές και ύποπτες διαδικασίες σταδιακά αποκτούν τα ίδια δικαιώματα. Αυτό όμως σημαίνει ορισμένα πράγματα. Ακόμα κι αν το δεχθούμε αυτό ως αναπότρεπτο γεγονός των "καιρών" μας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το δικαίωμα της "επικαρπίας" αυτών που ήδη το έχουν πληρώσει...