Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική… Παπαδήμου, τότε δεν έχει λόγο να υπάρχει

Όπως πληροφορούμαστε από το “Έθνος της Κυριακής”, ο Τόμσεν και η παρέα του έστειλαν μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς λέγοντάς τους ότι αν θέλουν να κάνουν κοινωνική πολιτική, τότε ας βρουν καταλύματα για όσους χάσουν τα σπίτια τους.

Εν ολίγοις, αν ισχύει το παραπάνω μήνυμα, οι δανειστές μας λένε να πάμε να πνιγούμε όλοι όσοι αν και θέλουμε να πληρώσουμε τις δόσεις των δανείων μας, αδυνατούμε να το κάνουμε. Μπορούν οι καλοί μας τραπεζίτες να μας πάρουν τα σπίτια, να τα εκπλειστηριάσουν στην αντικειμενική τους αξία και στη συνέχεια να χρωστάμε κι από πάνω διότι κάποτε μας έδωσαν δάνεια υψηλότερα από την τιμή στο συμβόλαιο.

Προφανώς εκτελώντας εντολές των αφεντικών τους οι τροικανοί ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα διασωθούν οι τραπεζίτες, κι όλοι οι άλλοι να πάνε στο διάβολο. Αλλά ακόμη κι αυτή η τακτική τους μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των τραπεζών. Διότι πόσα σπίτια θα πάρουν; Που θα τα πουλήσουν και σε τι τιμές; Θα έχουν οι τράπεζες στο χαρτοφυλάκιό τους χιλιάδες ακίνητα που δεν θα έχουν ουσιαστική αξία;

Ωστόσο, το μήνυμα των τροικανών – αν υπάρχει κάτι τέτοιο – θέλει να δείξει απλά ότι είναι σκληροί και δεν κάνουν πίσω. Θέλουν να δείξουν πυγμή, τσαμπουκά και να αναγκάσουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει σε κάτι άλλο για να υποχωρήσουν κι αυτοί στους πλειστηριασμούς.

Πιθανότατα τέτοιο μήνυμα να μην στάλθηκε ποτέ. Όμως, όλες οι εφημερίδες σαν το Έθνος που τόσο καιρό αποθέωναν τις πολιτικές της τρόικας, θέλουν απλά να παίξουν το «βαποράκι» της κυβέρνησης. Με διπλό στόχο: Αν η κυβέρνηση αντισταθεί και πει όχι στις απαιτήσεις της τρόικας τότε θα βγει καμαρωτός ο Στουρνάρας και ο Χατζηδάκης και θα πουν ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά και πέτυχαν το καλύτερο για τον κόσμο.
Αν πάλι επιμένει η τρόικα στην σκληρή γραμμή θα έχουν ένα λόγο να πουν στην κυβέρνηση «δε φταίμε εμείς, αυτοί μας πιέζουν και μας πνίγουν».

Όπως, όμως, όλοι ξέρουμε το ταγκό το χορεύουν δύο, δεν κάνει ο καθένας μόνος του ό,τι θέλει. Αν η κυβέρνηση δεν ήθελε τόσο σκληρή πίεση όφειλε να έχει κι αυτή πιο σκληρή στάση κι όχι να ανέχεται ανθύπατους να σουλατσάρουν στην πλατεία Συντάγματος και να λένε «βρείτε καταλύματα στους άστεγους». Γι’ αυτή και μόνο τη φράση θα έπρεπε να απαγορευτεί η είσοδός τους στη χώρα και η διαπραγμάτευση να γίνει απευθείας με τους δανειστές, μέσω της Κομισιόν, της ΕΚΤ, της κ. Λαγκάρντ.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε. Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη και στηρίχθηκε από τον ελληνικό λαό (παρά την εκτρωματική της σύνθεση με πασοκικά στελέχη υπουργούς και κάτι ψευτοαριστερούς της ΔΗΜΑΡ) για να αλλάξει το τέμπο της διαπραγμάτευσης. Αν δεν μπορεί να το κάνει και συνεχίζει στη λογική… Παπαδήμου, τότε δεν έχει λόγο να υπάρχει.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Χι, χι, χι! Ο Παπαδήμος είναι γατάκι μπροστά τους. Ούτε εκλεγμένος δεν ήταν αλλά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν τόλμησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .
    Οι εντολές ειναι να ισοπεδώνουν κάθε μέρα που περνάει τα ερηπεια που άφησαν μετά απο 40 χρόνια τα ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ .
    Δεν συζητούν τίποτα .
    Ολα ειναι προσχεδιασμενα .
    Οι σειρήνες απο τα διαβολοκαναλα , σας παρα πληροφορούν , όπως και πάντα έκαναν . Δεν υπάρχει κυβέρνηση . Πληρώνετε τους κατακτητές και μετά μυξοκλαιτε σαν μικρά παιδιά .
    Μην τους ακούτε και μην τους κοιτάτε .
    Κάντε κουμαντα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]