Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νότια Αφρική: Έφυγε ένα μεγάλος ηγέτης από τη ζωή…

Μπορεί να «κορόιδεψε» τον θάνατο δυο τρεις φορές, αφού τον επισκέφτηκε σχετικά πρόσφατα εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας του λόγω βαθύτατου γήρατος, ήρθε όμως η ώρα στην ανθρωπότητα να χαιρετίσει για πάντα έναν άνθρωπο και ηγέτη, μια σπάνια πολιτική προσωπικότητα, από αυτές που δεν υπάρχουν πλέον στον καιρό που ζούμε. Τον Νέλσονα Μαντέλα.
 
Ήταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, με τον πρόεδρο της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα, να ανακοινώνει: «Ο πατέρας της δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής άφησε απόψε την τελευταία του πνοή»…

Έφυγε, σε ηλικία 95 ετών (γεννήθηκε το 1918), στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του σα να κάποιος να προσπάθησε να του επιστρέψει με αυτόν έστω τον τρόπο, το να φτάσει δηλαδή σε βαθειά γεράματα, κάποια από τα χρόνια που χάθηκαν – σε προσωπικό επίπεδο – λόγω της πολυετούς φυλάκισής του από το καθεστώς του απαρτχάιντ

Την ώρα που γράφαμε την είδηση, είχε φτάσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η δήλωση της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο Νέλσον Μαντέλα δεν είναι μόνο ένα πανανθρώπινο σύμβολο κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Συμβόλιζε και θα συμβολίζει για πάντα τη σημασία του αδιάκοπου αγώνα για την προάσπιση αυτών των αδιαπραγμάτευτων αξιών. Τη σημασία της πάλης κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Ειδικά σήμερα, σε μια συγκυρία που νεοναζί και ρατσιστές σηκώνουν ξανά κεφάλι, το παράδειγμα του συνεπούς αγώνα του Νέλσονα Μαντέλα μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι, πολίτες και κοινωνίες, απέναντι στη βαρβαρότητα, η οποία δεν έχει πατρίδα».
Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μεγάλος ηγέτης ;
    Γιατι ;
    Ποιοι ελέγχουν τώρα τα πλούτη της Αφρικής ;
    Οι ευρωπαίοι πάντως όχι .
    Πως ένας βοσκος , βάζοντας βόμβες , σκοτώνοντας αθώους , γίνεται νομπελίστας -πόδιτσας ;
    Εκει που χ@@@ οι ηγέτες , φυτρώνουν οι ....ηγέτες της ΝΤΠ .
    Ασε που και να περπατήσει κάποιος τώρα στις κάποτε κοσμοπολίτικες πανέμορφες πόλεις της Ν. Αφρικής , ειναι ρωσική ρουλέτα .....
    Πόσοι λευκοί , σφαγιαστηκαν , βιάστηκαν και ξευτιλιστηκαν απο τους οπαδούς του ;
    Θεός εχει τον λόγο τώρα . Αλλα όχι και μεγάλος ηγέτης ο τρομοκράτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]