Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόλεμος στην Τουρκία!

Χάος στην Τουρκία! 
22 συλλήψεις εργολάβων βαρώνων και γόνων υπουργών. Σκάνδαλο ή ισλαμικός εμφύλιος;

Σκάνδαλο μεγατόνων έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο “εθνικός εργολάβος” και κολλητός του Ερντογάν, μεγαλοκατασκευαστής Ali Agaoglu (φωτό) από την Τραπεζούντα, συνελήφθη με βαρύτατες κατηγορίες για χρηματισμό μελών της κυβέρνησης μέσω των …υιών τους! 
Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα των 22 συλλήψεων, ξεχωρίζουν ο γιός του υπουργού εσωτερικών, Muammer Gule, ο γιός του υπουργού οικονομικών Zafer Caglayan και ο υπουργός περιβάλλοντος Erdogan Bayraktar.

Υπάρχει όμως και ένα σοβαρότατο παρασκήνιο που σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές μπορεί να οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη: Πριν από λίγες ημέρες, ο Ερντογάν συγκρούστηκε ανοιχτά με το κίνημα του επικίνδυνου ρατσιστή ισλαμιστή Fethullah Gülen, ξεκινώντας μάλιστα διώξεις εντός Τουρκίας! 

Αυτό παρότι ο Gülen θεωρείται ο πνευματικός ηγέτης του τουρκικού ρατσισμού και διατηρούσε στενές σχέσεις με τους ισλαμιστές του Ερντογάν. 

Αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση – βόμβα του πασίγνωστου πρώην ποδοσφαιριστή Hakan Şükür, υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος του Ερντογάν με ξεκάθαρη αιτιολόγηση: “Είναι ανεπίτρεπτη η πολεμική ενάντια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κινήματος Gulen”! 
Αυτή ήταν η επίσημη δήλωση του που δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]