Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φωτιά στην Τουρκία: Μήνυση σε Ερντογάν για κακούργημα

Αντιδρά στις κινήσεις της κυβέρνησης η εφημερίδα Ταράφ και στρέφεται κατά του ίδιου του πρωθυπουργού μηνύοντάς τον για το κακούργημα της προσπάθειας επηρεασμού της Δικαιοσύνης, αναφορικά με την δίωξη του δημοσιογράφου Μεχμέτ Μπαρανσού.
Η ιστορία είναι πλέον γνωστή και αφορά έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας πίσω στο 2004 στο οποίο ζητείται να χτυπηθεί η οργάνωση του Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο διέρρευσε στην εφημερίδα από τον Μ. Μπαρανσού, με συνέπεια να τον κατηγορήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός για «προδοσία», αφού το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελούσε «κρατικό διαβαθμισμένο έγγραφο». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο φίλα προσκείμενος στον Γκιουλέν, αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουλέντ Αρίντς, σε μια ψευδή επίδειξη ενότητας στο εσωτερικό του AKP όπου έχει ξεσπάσει εμφύλιος…

Σύμφωνα με του νομικό σύμβουλο της εφημερίδας, Βεϊσέλ Οκ, η μήνυση θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα. Ο Β. Οκ ανέφερε, ότι οι «δηλώσεις του Ερντογάν [περί του] ο εισαγγελέας και οι δικαστές ‘να κάνουν αυτό που πρέπει’ στην ουσία αποτελούσαν διαταγή του πρωθυπουργού σε μέλη της δικαστικής εξουσίας και κατά συνέπεια εμπίπτουν στο άρθρο 228 του ποινικού δικαίου».

Η εφημερίδα απαντά με το ίδιο νόμισμα στις μηνύσεις του πρωθυπουργικού γραφείου, της ΜΙΤ καθώς και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενώ ο διωκόμενος δημοσιογράφος ανέφερε στο twitter του ότι κατόπιν ενημέρωσής του από την «πηγή» του, βρήκε στο διαμέρισμά του μία κρυμμένη κάμερα καθώς και κοριούς.

Είναι προφανές, ότι το παιχνίδι εξουσίας στην Τουρκία, εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου και κυρίως των προεδρικών του Αυγούστου του 2014, έχει αρχίσει να αγριεύει, με τις διάφορες πλευρές να παίζουν τα «χαρτιά» τους σε ένα σκληρό πόκερ, του οποίου το αποτέλεσμα θα διαμορφώσει τον προσανατολισμό της χώρας για τα επόμενα χρόνια, ενώ τα «απόνερα» της συγκεκριμένης σύγκρουσης μπορεί να αγγίξουν την απέναντι ακτή του Αιγαίου ή/και την ελεύθερη Κύπρο…

Με άλλα λόγια, η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία τόσο μέσα στο ΑΚΡ, όσο και μεταξύ Ερντογάν και Γκιουλέν, αλλά και με τους Κούρδους πρόκειται να εκτραχυνθεί, με τους αποδυναμωμένους Κεμαλικούς να περιμένουν «στη γωνία» κάνοντας κάθε δυνατή προπαρασκευή, με έμφαση στη δημοκρατία και το μήνυμα προς την κοινωνία… ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι. Σαφές νομίζουμε το νόημα…

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]