Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος για τις περικοπές;

Στη χώρα μας παρατηρείται ένα μοναδικό φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο στις Δυτικές οικονομίες.

Γράφει ο Τειρεσίας

Γιατί δεν γίνεται η από πολλούς αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα; Το ερώτημα έχει απασχολήσει πολλούς το τελευταίο διάστημα, καθώς στη χώρα μας παρατηρείται ένα μοναδικό φαινόμενο, που δεν έχει προηγούμενο στις δυτικές οικονομίες. Κλείνουμε έξι χρόνια ύφεσης, οδεύουμε ολοταχώς προς τον έβδομο (προβλέψεις ΟΟΣΑ, Moody's κα), αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Κυριολεκτικά.

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, ζήτημα να μαζεύονται πάνω από 3.000 - 4.000 άνθρωποι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ υπάρχουν και εκδηλώσεις των 200 και των 300 συγκεντρωμένων. Το πρόβλημα όμως υπάρχει, είναι εδώ, το παραδέχονται όλοι, αλλά...

Αναζητώντας μια εξήγηση του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου, η στήλη ζήτησε την άποψη ενός από τους γηραιότερους ξένους αναλυτές, που παρακολουθούν τις ελληνικές εξελίξεις και η απάντηση που πήρε ήταν όντως εντυπωσιακή. "Στην Ελλάδα υπάρχει έντονο ζήτημα γήρανσης του πληθυσμού" τόνισε. "Επειδή και εμένα με απασχόλησε το θέμα, διαπίστωσα ότι ο μέσος όρος ηλικίας στην χώρα σας έχει διαμορφωθεί στα περίπου 43,5 χρόνια. Οι ...επαναστάσεις, ωστόσο, δεν γίνονται από τους 40άρηδες plus, αλλά από τους πιτσιρικάδες. Αυτοί στην Ελλάδα, όμως, εκλείπουν". Η εξήγηση ήταν... αφοπλιστική.

Το ζητούμενο, όμως, είναι αν έχει και βάση. Γιατί εξηγήσεις που προκύπτουν μέσα από στατιστικές, εννιά στις 10 φορές, δεν αντέχουν καν σε κριτική.

Η στήλη είναι έτοιμη να "ακούσει" από τους αναγνώστες τις δικές τους εξηγήσεις του φαινομένου...

Πηγή: Βόρεια

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ, Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ,ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΧΟΝΤΡΗ ΚΥΡΙΑ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ,ΣΥΣΩΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΘΥΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΣΟΣ. Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΑ ΞΕΧΥΛΙΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΞΥΛΑ.Η ΧΟΝΤΡΗ ΚΥΡΙΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΨΥΘΙΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΣΜΗ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΨΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΜΟΝΟ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ. ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΛΕΝΕ ,ΟΤΙ ΔΕΡΜΑΤΙ ΒΑΛΕΙΣ,ΤΕΤΟΙΟ ΤΥΡΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ. Υ.Γ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]