Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλο «Τουρκοκρατία», άλλο… «Τροϊκανοκρατία»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Εγκρίθηκε, προφανώς χωρίς την «έγκριση» της τρόικα, την Κυριακή 8η Δεκεμβρίου 2013, με τα «γνωστά» 153 ΝΑΙ ο προϋπολογισμός του 2014...

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ, όπως μας λένε «με την έγκριση» της τρόικα, για ΕΝΑ χρόνο η απόφαση για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας

Παρακολουθήσαμε όλοι μας τα πήγαινε - έλα μεταξύ των στελεχών της Συγκυβέρνησης και της τρόικα, τις πιέσεις για «μεταρρυθμίσεις» (τουτέστιν απολύσεις) και κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, τις αμφιβολίες (πάλι) για την επόμενη δόση του ΕΝΟΣ δις που περιμέναμε τον περασμένο Ιούλιο και που τελικά μάλλον έρχεται, την αποκαλούμενη «ευεργετική υποβάθμιση» του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, την περίεργη για πολλούς «αναβάθμιση» των Ομολόγων της Οικονομίας μας (που παραμένουν κάτω από επίπεδο «σκουπιδιών»)…

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ:

Tην μάθαμε και την θυμόμαστε την Εθνική μας ιστορία, ή επιτρέψαμε στους εαυτούς μας την πολυτέλεια να την αγνοούμε οπότε νομίζω μας περιγράφει με επιτυχία το γνωστό απόφθεγμα που διατρανώνει ότι «Λαοί που ξεχνούν το παρελθόν τους είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν;»

Κράτησε σχεδόν 4 αιώνες, μείον μερικές δεκαετίες, ή «Τουρκοκρατία» στην Πατρίδα με παρακρατήσεις στις σοδειές, κεφαλικούς φόρους, σφαγές, βιασμούς, διωγμούς…Πληρώνανε οι πρόγονοί μας τους φόρους που επέβαλε η «Υψηλή Πύλη» υποταγμένοι στους Πασάδες, Σουλτάνους και Βεζίρηδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στους τοπικούς εκπροσώπους τους που ήταν, όπως μας έμαθε η Ιστορία μας, όχι μόνο Τούρκοι αλλά και ομόθρησκοι και ομοεθνείς Έλληνες «κοτζαμπάσηδες».

Δεν θέλω να χαρακτηρισθώ κακός, αλλά έχω την ανάγκη να το πω:

Τρία χρόνια τώρα βρισκόμαστε σε μια «περίεργη» υποταγή, πληρώνουμε φόρους που εξελίσσονται σταδιακά σε αφόρητα επίπεδα, μας μαστίζει η ανεργία, έκλεισαν και κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις, μηδενίζεται προοδευτικά η Εθνική μας περηφάνια και αξιοπρέπεια, υποφέρουμε, αυτοκτονούμε, και εάν θελήσουμε να δούμε την πραγματικότητα κατάματα οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι βιώνουμε καθημερινά «τροϊκανοκρατία».

Κάποιος ίσως μου αντιτάξει ότι είμαστε «ελεύθεροι» χωρίς στρατό κατοχής, μπορούμε να μεταναστεύσουμε εφόσον δεν μας αρέσει η εδώ κατάσταση, δεν μας σφάζουν ούτε και μας φυλακίζουν σε "μπουντρούμια"!..

Αλήθεια αυτά είναι σοβαρά επιχειρήματα;

Βέβαια ένα επιχείρημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ταγούς μας για διαφοροποίηση της «Τουρκοκρατίας» από την «Τροϊκανοκρατία» που ήδη βιώνουμε είναι ότι τώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, που εισπράττουν κεφαλικούς φόρους οδηγώντας μας σε οικονομικό μαρασμό, ανεργία και αυτοκτονίες, είναι Ευρωπαίοι, ανήκουν σε πολιτισμένες χώρες και δημοκρατικές κοινωνίες και απαιτούν αυτά που εμείς δανειστήκαμε που, όπως συνοψίζει η ιστορική φράση του κ Πάγκαλου, «τα φάγαμε μαζί με τους πολιτικούς μας…»

Κράτησε, λέει η Ιστορία, σχεδόν 4 αιώνες η «Τουρκοκρατία»…

Υποθέτω ότι το σχετικό καυτό ερώτημα που βασανίζει και εσάς, στο βαθμό που βασανίζει εμένα, είναι:
«Πόσα χρόνια ή δεκαετίες θα διαρκέσει αυτή η Τροϊκανοκρατία και σε ποια ναδίρ ΕΘΝΙΚΗΣ αξιοπρέπειας, φτώχειας και υποτιμητικής ανεργίας θα μας βυθίσει;»
Και καμώνονται να μας σώσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]