Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρυμμένη καταστροφή...

Η κρίση που έχει εγκατασταθεί στην χώρα, εκτός από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, έχει προκαλέσει και άλλη μία, αθέατη αλλά χειρότερη και πιό επώδυνη: Την ψυχολογική καταστροφή...

Εκτός από τα ορατά σημάδια της: μελαγχολία, θλίψη, οργή, παραίτηση, κατάθλιψη, έχει δημιουργήσει ή μπορεί να δημιουργήσει βαθύτερα ψυχολογικά τραύματα, απ' αυτά που το άτομο σέρνει μέσα του για μιά ζωή, αλλοιώνοντας προσωπικότητα και συμπεριφορά.

Σε οικογένειες, σε ζευγάρια, ή ακόμα μεταξύ φίλων ή συγγενών, στις διαπροσωπικές σχέσεις γενικότερα και προκειμένου να αντιμετωπιστεί άρον-άρον το πρόβλημα επιβίωσης που αιφνίδια παρουσιάστηκε λόγω της κρίσης, πολλά άλλα προβλήματα ατομικά και διαπροσωπικά "κλείνονται", κουκουλώνονται χωρίς να λυθούν, θάβονται ασυζήτητα, μένοντας έτσι αναπάντητα, και αποτελούν πιά  βαθιές χαίνουσες πληγές, ωρολογιακές βόμβες της προσωπικότητας και των σχέσεων.

Ένας ολόκληρος πληθυσμός αλλοιώνεται ψυχολογικά.
Γεμίζει οργή, πίκρα, απωθημένα, κρυφές ματαιώσεις και προβλήματα πνιγμένα, στουμπηγμένα, που προσπαθούν να βρούν διέξοδο και βοούν μέσα στο ήδη διαταραγμένο από το άγχος της επιβίωσης μυαλό του ανθρώπου, επηρεάζοντας κρίση, σκέψη και συμπεριφορά.

Τίποτα πιά δε συζητιέται, δε λύνεται. Όλα κρύβονται.
Όλα προσπερνιούνται στο κυνήγι της καθημερινότητας, του σημερινού φαγητού, των χρεών...
Μένουν πίσω, άγκυρες σωστές, έτοιμες να μας πισωγυρίσουν σε κάθε μελλοντική προσπάθεια ανόρθωσης και φυγής προς τα μπρος!

Γεννιέται ένας προβληματικός λαός αποτελούμενος από οργισμένα άτομα, χωρίς καλή ψυχολογική ισορροπία, εύκολος στόχος πλαστών υποσχέσεων και καταστροφικών ποδηγετήσεων...

Οι άνθρωποι, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για μιά τόσο ΒΙΑΙΗ αλλαγή στην ζωή αλλά και στην ψυχολογία ενός ολόκληρου λαού, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
Όχι εγκληματίες "τρόπος του λέγειν"!
Πραγματικοί εγκληματίες, φονιάδες σωμάτων ψυχών και συνειδήσεων!

Πρέπει να κριθούν για έσχατη προδοσία ενός ολόκληρου λαού.
Kαι να καταδικαστούν στην "εσχάτη των ποινών"!
Και είτε εκτελεστεί η ποινή, είτε ο πάντα μεγαλόκαρδος λαός "αποδώσει χάριν", να αποτελέσουν παράδειγμα αποφυγής και βδελύγματος για τις γενιές που έρχονται...

Πηγή Ουδέν Σχόλιον


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ΕΙΣΤΕ ΕΝΕΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ (ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ).
    ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ , ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΤΙΖΟΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ-ΦΘΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ (ΣΥΓΓΕΝΗ-ΦΙΛΟ-ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ)
    ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ..ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ..
    Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑ..
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.
    Ο ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ-ΡΑΓΙΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ,ΑΓΑΠΑ,ΣΤΕΧΟΧΩΡΙΕΤΑΙ,ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΝΕΤΑΙ,ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ..ΚΛΠ,ΚΛΠ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    ΜΟΝΙΜΑ , ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΙΣΕΙ - ΦΘΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ!

    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ-ΡΑΓΙΑΣ..
    ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.
    ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΤΥΕΛΕΣΜΑ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ή ΕΣΤΩ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ;
    Η ΦΥΣΗ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου, αγαπητέ φίλε. Το ότι βάζουν στην άκρη τους μικροεγωισμούς και πορεύονται ενωμένοι για τα βασικά είναι σημάδι υγείας. Ίσως να ανακαλύψουν μαζί όσα έχουν πραγματική αξία. Είναι τάχα πιο υγιείς ψυχικά όσοι εγκατέλειψαν δικούς τους γιατί δεν είχαν οικονομική ευρωστία πλέον;

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙΤΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΙ ΔΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ?ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΝΑΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    3. ρε βαρίδι (....χίδι), ο Αμερικάνος, Άγγλος, Γερμανοδιαφθορέας, Τουρκόπουστας, δεν έχουν ρουφιάνους σε κάθε εταιρεία;;;; Απολύονται εθελοντικά, για το δικό σου κέφι;;; Λακαμά (.....άκα) μισητέ…. σε προβληματίζουν οι Έλληνες διότι ψάχνουν σωσίβια σε πλοίο που βυθίζεται;;; τι είναι, το γιουνανλή-ραγιάς, ρε λάκα (μα) ;;;; λέξεις της μάνας σου ή του δάσκαλου στο δημοτικό σου;; Στην Ξάνθη και τον Έχινο έβγαλες δημοτικό;;;

      Διαγραφή
    4. Με συγχωρείς ανώνυμε, αλλά εγώ έχω βγάλει δημοτικό στην Ξάνθη. Τι εννοείς στο συγκεκριμένο σημείο στο σχόλιό σου;

      Διαγραφή
  2. Θα λογοδοτήσουν , αφου πρώτα λογοδοτήσουν αυτοι που έδωσαν εξουσία σε κιναιδους , αθεους , ανθελληνες , Ελληνοφωνους και απατριδες .
    Όπως γνωρίζουμε , τώρα ετοιμάζονται οι κολασμενοι ψηφοφόροι να δώσουν την σκυτάλη στους αριστερούς ανθελληνες να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο της δικτατορικης μεταπολίτευσης .
    Δεν είδαμε τίποτα ακόμη ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΘΙΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ ΓΡΑΙΚΥΛΟ ΡΑΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΠΟΥΣΤΕΛΛΗΝΑΣ....
    ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ.
    ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΛΑΟ ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΝ ΟΛΑ, ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΓΙΝΑΝΕ ΠΡΑΞΕΙΣ..." ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ, ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΚΤΛ"... ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΒΡΟΘΡΟΛΥΜΜΑΤΑ ΜΟΛΥΝΑΝ ΚΙΑΛΛΟ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εστω κι αν εγω δεν θα χρησιμοποιουσα τετοια φρασεολογια με τον πιθανοτατα νεαρο ανωνυμο, τεινω να συμφωνησω μαζι του για τους χαρακτηρισμους που δινει στον Νεοελληνα. Αν ειμασταν καλυτεροι θα ειχαμε και καλυτερα αποτελεσματα. Μας κυβερνουν αυτοι που μας αξιζουν και θα παμε και χειροτερα αν δεν αλλαξουμε. Ο Χριστοδουλος δεν ειχε πει οτι Ελληνας σκεφτεται "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα΄". Ειχε καταλαβει τη ψυχολογια μας.
      Οταν ενας λαος αποκτηνωνεται, οπως εμεις τις τελευταιες δεκαετιες, ειναι βεβαιο οτι δεν θα εχει καλη καταληξη. Αυτοκρατοριες επεσαν επειδη διεφθαρησαν τα ηθη.Εμεις μια ζωη το χαβα μας:ποιος θα επιδειχθει, ποιος θα ξενοπη....σει, ποιος θα κλεψει, ποιος θα συκοφαντησει και ετσι πορευτηκαν αρκετες γενιες μετα τη μεταπολιτευση. Ολα με γνωμονα το συμφερον. Μα ο Χριστος που πιστευουμε, που τον βγαλαμε τελειως απο τις ζωες μας, την ανιδιοτελεια υπηρετησε, γι αυτο ανεβηκε στο Σταυρο, για να μας μαθει τη θυσια για τον διπλανο μας, τη προσφορα χωρις κερδος. Αντε να τα πεις αυτα σημερα, σε κοιτανε παραξενα ως βλαμμενο...
      Οσο λοιπον λεμε τις Θεομηνιες ακραια καιρικα φαινομενα, οσο αλλαζουμε πλευρο τη Κυριακη το πρωϊ ενω προσφερεται ο Μυστικος Δειπνος στις Εκκλησιες, οσο κοιταμε με μισο ματι οποιον τα καταφερε, οσο δεν δινουμε κατι απο το υστερημα μας σ αυτον που πενεται και τελος το ποιο σπουδαιο, οσο δεν γονατιζουμε να προσευχηθουμε και να ζητησουμε συγχωρεση, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ. Λιγο λιγο θα την τεμαχιζουν και εκεινη και μας.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]