Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωκτογενές πλεόνασμα

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

Είναι αναμφισβήτητο ότι ζούμε στη χώρα των πλεονασμάτων.
Όταν βουλευτές φτάνουν στο σημείο να αλληλοσυγχαίρονται, γεμάτοι χαρά, γιατί κατάφεραν να περάσουν νόμο για να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία των πολιτών, για να σωθούν οι τράπεζες, τότε είναι βέβαιο ότι έχουμε Πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς.

Όταν η κυβέρνηση μιλάει για επιτυχία με την ανεργία στο 30%, με το 25% των πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας, με συρρίκνωση του ΑΕΠ αντίστοιχη μόνο σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, τότε σίγουρα έχουμε Πλεόνασμα υποκρισίας.

Όταν λιποθυμούν παιδιά από την πείνα στα σχολεία, όταν συμπολίτες μας δηλητηριάζονται από μαγκάλια, γιατί ουσιαστικά απαγορεύτηκε η θέρμανση στους φτωχούς, τότε είναι δεδομένο ότι έχουμε Πλεόνασμα αναλγησίας.

Όταν κάθε κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για την επιβίωση των πολιτών, έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα πολυτελείας, τότε ασφαλώς έχουμε Πλεόνασμα αχρειότητας. 

Όταν η τηλεόραση έχει γεμίσει με διαφημίσεις ιδιωτικών «καρτών υγείας» και ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίζεται ότι βελτιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, τότε είναι οφθαλμοφανές ότι έχουμε Πλεόνασμα θράσους.

Όταν ο άνθρωπος που φρόντισε να κατοχυρώσει το ακαταδίωκτο από την δικαιοσύνη των πολιτικών προσώπων... που βλέπει τους αριθμούς των μαύρων λογαριασμών σαν αριθμούς τηλεφώνων... που δεν βλέπει τις μίζες της Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ, τη σύμβαση για τα υποβρύχια που γέρνουν... υποστηρίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το αίσθημα του εκτσογλανισμού της κοινωνίας», τότε είναι φανερό ότι έχουμε Πλεόνασμα Αυθάδειας. 

Όσο για το λαό που ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς είναι δυνατόν να οδηγείται η χώρα του στη χρεοκοπία και ο ίδιος στην εξαθλίωση, αφού πάντα επέλεγε τους καταλληλότερους να τον κυβερνήσουν: Όταν υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν αντιλαμβάνονται ότι σε μία χώρα με ένα πολιτικό σύστημα που ιδιοτέλεια, αδιαφάνεια, ατιμωρησία και διαφθορά είχαν υπερβεί κάθε φαντασία, οι διαφθορείς θα έχουν εξασφαλίσει στοιχεία για να εκβιάζουν τους διεφθαρμένους... όταν πιστεύουν ότι τα μνημόνια ψηφίζονται από τα δύο κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία γιατί μόνο αυτά έχουν αίσθημα ευθύνης και θέλουν το καλό της χώρας... τότε και ο λαός διαθέτει ένα μεγάλο Πλεόνασμα αφέλειας.

Όταν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι έρχεται η ανάπτυξη ...που πιστεύουν ότι τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι, που οδήγησαν μια προικισμένη χώρα στην χρεοκοπία, στον εξευτελισμό, και την επαιτεία τώρα μπορούν να τη σώσουν, τότε είναι βέβαιο το Πλεόνασμα βλακείας.

Τέλος, όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα... αφού όμως η χώρα μας είναι πρώτη στην ευρωζώνη σε ποσοστό ατόμων που στερούνται στοιχειωδών μέσων διαβίωσης... αφού έχουν κοπεί όλα τα κοινωνικά επιδόματα... αφού το σύστημα υγείας έχει σαρωθεί... αφού έχουν ποδοπατηθεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα... αφού μισθοί και συντάξεις έχουν μετατραπεί σε φιλοδωρήματα... αφού οι φόροι στους αδύνατους έχουν επταπλασιαστεί, αφού αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν 200.000 συμπολίτες μας... τότε το πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές είναι πρωκτογενές, κοινώς του κώλου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ετσι ακριβως ειναι...του κωλου ολα στην Ελλαδα,αντε ρε παιδια ποτε θα σοβαρευτουμε;;;ποτε θα μπουν μπροστα οι μηχανες αυτου του δυναμικου που εχουμε καταχωνιασμενο, καταπατημενο, κατακρεουργημενο, να σαρωση την σκατιλα που κυβερνα;;;;ποτε θα ξημερωσει η αγια εκεινη ημερα;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο βατραχος στο ζεστο νερό συνηθίζει σιγά σιγά καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία και δεν αντιδρά μέχρι να πεθάνει. Μόνο αν κάποιος τον λυπηθεί, εξω απο το πείραμα, μπορεί να τον βγάλει έξω απο το νερό είναι πιθανό να σωθεί, αν τα ευγκαυματα του το επιτρέψουν.

    Δεν εχω καταλάβει ακόμη σε τι θερμοκρασία είναι το νερό. Εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσες χιλιάδες βατραχοι τα τιναξαν είπαμε ;
      Η θερμοκρασία πρέπει να ειναι ανεβασμένη ....
      Αλλα δεν χρειάζονται σχόλια .
      Η φωτογραφία τα λέει ΟΛΑ .

      Διαγραφή
  3. Η αλλαγη φιλε μου ανωνυμε θα ελθει οταν οι παλιολλαδιτες παρουν τον μπουλο απο την διοικηση της χωρας ,και η πρωτευσουσα του κρατους μεταφερθει προς τα βορεια π.χ. Λαρισσα. Με το προσχημα της απελευθερωσης απο τον τουρκικο ζυγο την διοικουν εδω και 200 χρονια.. Τα αποτελεσματα της διοικησης αυτης τα εχουμε ολοι διαπιστωσει. Μην κανετε αναφορα στον Κωνσταντινο Καραμανλη απο την Πρωτη Σερρων, μην ξεχνατε εκεινο που ανεφερε στην δολοφονια του Λαμπρακη, ποιος διοικει αυτο το κρατος. Η Αθηνα και γενικα το λεκανοπεδιο ειναι ο << βοθρος>> της Ελλαδας , και σαν τετοιος που ειναι τετοια στοιχεια περιλαμβανει. Δυστυχως δεν ειχαμε και δεν εχουμε εθνικα σκεπτομενους ηγετες. Απο γεννησιμιου του αυτο το κρατος ηταν διηρημενο , σε Αγγλο-Γαλλο-Ρωσσο-Αμερικανο- Γερμανο φιλους πολιτικους. Ηρθε καποια στιγμη και το το ΚΚΕ και εξυμνουσε τα επιτευγματα της κομμουνιστικης Ρωσσιας. Ηλθε το πραγμα και εδεσε πληρως, η ταναλια εσφιξε, αντε να ελευθερωθεις. Το παιχνιδι χαθηκε, δεν υπαρχει σωτηρια.Μετα την υπερχρεωση που υποστηκαμε, παντοτε θα ειμαστε στις διαθεσεις των δανειστων μας. Αν μπορεις κανε και αλλοιως. Αν αντιδρασεις βιαια και αποτομα, μπορει προς στιγμη να αισθανθεις οτι παει το βαρος εφυγε, αλλα υστερα απο λιγο καιρο οι συνεπειες θα ειναι ποιο επωδυνες και ποιο δυσβασταχτες. Μην ξεχνατε τελος οτι ειμαστε <> κρατος. Καποιοι για καθαρα δικους τους λογους, εφτιαξαν αυτη την μικρη χωρα, φροντιζωντας ομως προηγουμενως να την εχουν υποδουλη εσαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]