Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί ο Βενιζέλος αποκρύπτει τις τουρκικές παραβιάσεις;

Δεν ενημερώνεται ούτε η Βουλή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών!


Ασκεί προσωπική εθνική πολιτική ο κύριος Βενιζέλος, και αν ναι, ποιός, πότε και πως του παρεχώρησε εν λευκώ το δικαίωμα να διαχειριστεί τα εθνικά θέματα; 
Μετά την πλήρη απουσία από τα εθνικά θέματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η οποία αποδεικνύεται περίτρανα από την ενοχική σιωπή του μετά την ενημέρωση που έλαβε από τον "Διπλωματικό Κύκλο", το ντουέτο της συμφοράς συμπληρώνει ο έτερος θεσμικά υπεύθυνος για τα εθνικά θέματα, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει σιωπηλά για την ονομασία των Σκοπίων.

Αλλά, τη νέα απροκάλυπτη παρεμβατικότητα από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, με την επιβολή του νόμου της σιωπής επί των Ελληνοτουρκικών θεμάτων, αποκάλυψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Καρπενάρος, ο οποίος διατυμπάνισε σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση Σαμαρά και δη ο αρμόδιος υπουργός Ε. Βενιζέλος κρατά στο σκοτάδι την Ελλάδα σχετικά με τις παραβιάσεις των Τούρκων!

Ο κύριος Καρπενάρος δήλωσε πως με ερώτησή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών, ζήτησε να πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός ποιες είναι οι ενέργειες που έχει κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να καταδειχθεί και να καταγγελθεί η τακτική του Τουρκικού κράτους με τις συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας.
Επειδή η απάντηση που έλαβε αφορούσε σε καταγγελίες στα Διεθνή Φόρα, ζήτησα να λάβει γνώση των συγκεκριμένων εγγράφων με τα οποία το Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποιεί σε διεθνές επίπεδο την πολιτική της τουρκικής πλευράς και όχι οποιαδήποτε διαβαθμισμένη αλληλογραφία. 

Δυστυχώς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον κύριο Καρπενάρο λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να του προσκομίσει κανένα έγγραφο γιατί είναι απόρρητο(!). Αλλά όλως περιέργως τα ίδια έγγραφα τα γνωστοποιεί το υπουργείο του στους αρμόδιους διεθνείς φορείς!

Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς από την συγκεκριμένη απάντηση του κ. Βενιζέλου;
Γνωρίζει, άραγε ο υπουργός Εξωτερικών (και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά) πως είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την Βουλή και τους βουλευτές όταν του υποβάλλονται σχετικά αιτήματα;



-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]