Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγόρασαν τούρκικα σαπούνια για τον στρατό στη Θράκη!

Στο όνομα της εξοικονόμησης χρήματος, τη στιγμή που πολιτικά σκάνδαλα δεκάδων εκατομμυρίων έρχονται στο φως, αποφασίστηκε να αγοραστούν τούρκικα σαπούνια για να χρησιμοποιηθούν από τον Ελληνικό στρατό στη Θράκη!

Χωρίς να θέλουμε να υπεισέλθουμε σε διάφορες υποθέσεις (π.χ. ακατάλληλα σαπούνια, με αποτέλεσμα προβλήματα υγείας των στρατευμένων, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) και επιμένοντας να παραμείνουμε στο "εθνικό" σκέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης, διερωτώμαστε: Πόσα χρήματα φεύγουν στην Τουρκία, προκειμένου να εξοικονομηθεί ποιό ακριβώς ποσό; Μπορεί κανείς να απαντήσει στο γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα σε κάποιον Έλληνα επιχειρηματία που έχει τη δυνατότητα να παράξει το συγκεκριμένο προϊόν (σαπούνι) και να δώσει μεροκάματα σε Έλληνες πολίτες που αυτή τη στιγμή έχουν τεράστια ανάγκη από δουλειά; Ποιός "λαμπρός νους" αποφάσισε να αγοραστούν τουρκικά προϊόντα για τον Ελληνικό στρατό, τη στιγμή που η Τουρκία δεν αγοράζει τίποτε (στην κυριολεξία) ελληνικό για τον δικό της στρατό;

Δηλαδή από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις το έργο… Πόσο κρετίνοι μπορεί να είναι οι άνθρωποι! Αυτό είναι άλλη μία εκδοχή από το σουξέ στόρι προφανώς. Άντε βρε λεβέντες, να δώσουμε την Ελλάδα στην Τουρκία μια και καλή, επειδή έτσι θα εξοικονομήσουμε και εκατομμύρια από τα εξοπλιστικά!

Το θέμα της τουρκικής οικονομικής διείσδυσης δεν είναι καθαρά οικονομικό. Είναι πολιτικό και αποτελεί πτυχή του τουρκικού εθνικισμού. Η πλημμύρα τουρκικών προϊόντων στην αγορά της ελληνικής Θράκης συνιστά Δούρειο Ίππο της Τουρκίας προκειμένου να διεισδύσει πολιτικά στην περιοχή. Τα φθηνά τουρκικά προϊόντα (αμφίβολης ποιότητας και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία όπως αναφέρει το zagalisa.gr) έχουν γεμίσει εντός και εκτός Θράκης την ελληνική αγορά καταστρέφοντας ελληνικές επιχειρήσεις και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

damla sapouni stratos_473_355
Πιο συγκεκριμένα:
Καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ελληνικός Στρατός στη Θράκη προμηθεύεται σαπούνια Τουρκίας, μάρκας Damla με έδρα το Αϊδίνιο, ενώ μέχρι πρότινος αγόραζε σαπούνια από ελληνική επιχείρηση δημοσιεύει η Εφημερίδα Ζαγάλισα.

«Ποια είναι τα μηνύματα που περνάνε τέτοιου είδους ατυχείς κινήσεις στο στράτευμα ή στους μουσουλμάνους στρατιώτες;» διερωτάται η Εφημερίδα σε κύριο της άρθρο, τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός να στηρίζει την οικονομία του Αϊδινίου και να μην θέλει να στηρίξει την τοπική ελληνική οικονομία.
Οι μεγάλοι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι χορηγοί του τουρκικού στρατού και υποστηρικτές του τουρκικού εθνικισμού μέσα από τις διάφορες μορφές του (κεμαλισμός, Φετουλάχ Γκιουλέν κ.α.).
Θέλουμε να πιστεύουμε πως τέτοιου είδους λάθη έχουν γίνει εκ παραδρομής και ότι θα διορθωθούν σύντομα!».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]