Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη μέγκενη με ευθύνη τους

Ασκήσεις ισορροπίας για την κυβέρνηση, που παγιδευμένη στις δικές της επιλογές πιέζεται τώρα αφόρητα από τα εσωτερικά κοινωνικά μέτωπα αλλά και τους ξένους δανειστές, με ορατή την πιθανότητα συντριπτικής κατακρήμνισης.

Από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, και με μοχλό πίεσης την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχεται ισχυρότατες συστάσεις να τελειώνει άμεσα με τα προαπαιτούμενα, που σημαίνει πλειστηριασμοί, ομαδικές απολύσεις και νέα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού., αδιαφορώντας πλήρως, βεβαίως, οι ξένοι για το κοινωνικό κόστος που θα επιφέρουν οι νέες απαιτήσεις τους, που ήδη οδηγούν στην εξαθλίωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον κ. Σαμαρά. Με την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τον προϋπολογισμό, η επόμενη μεγάλη δοκιμασία θα είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς.

Δύο ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα της νεοελληνικής κοινωνικής κουλτούρας και δη των νοικοκυραίων ψηφοφόρων της συντηρητικής παράταξης, αρκετοί εκ των οποίων, ιδιαίτερα οι πιο ασθενείς οικονομικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιλογή τους στις περασμένες εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να περάσει εύκολα όσα οι ξένοι τού ζητούν περί ανοίγματος των πλειστηριασμών και επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα, καθώς εφεξής κάθε μέτρο ή ρύθμιση στην κατεύθυνση που θέτει η τρόικα θα συνιστά ρήξη του κυβερνώντος κόμματος με μέγα μέρος της εκλογικής του δεξαμενής.

Το σοβαρότερο μέτωπο, όμως, της τρίτης μνημονιακής κυβέρνησης θα είναι με την ίδια την κοινωνία, σε μια περίοδο κατά την οποία οι Ελληνες είναι ήδη εξαντλημένοι από τη λιτότητα και την ακραία φτώχεια, το ποσοστό της οποίας -σύμφωνα με τη Eurostat- βρίσκεται στο 34,6% και αναμένεται να φθάσει το 2014 στο 40%.

Το success story καταρρέει υπόκωφα, συμπαρασύροντας τους εμπνευστές του. Την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με μέσα της δεκαετίας του '50 και οι άνεργοι αυξάνονται καθημερινά όπως και οι άστεγοι, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν έχει καμιά άλλη εναλλακτική κίνηση παρά να κερδίσει κάποιο χρόνο, ελπίζοντας μόνο σε κάποιο θαύμα.

Να εισακουστούν, δηλαδή, οι παρακλήσεις του προς την τρόικα και να μη ληφθούν μέτρα έως την άνοιξη και τις ευρωεκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση, ακόμη και εάν δεν υπάρξει κοινωνικό ξέσπασμα, πρέπει να θεωρείται από τώρα βέβαιο πως στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. θα γνωρίσει την πιο οδυνηρή ήττα από την ίδρυσή της.

Πηγή:  enet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]