Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

My name is Karchidakis, Michael Karchidakis

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 
 
[Τεσσαρακοστή ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και εδώ) και τριακοστή δεύτερη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. 
Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. 
Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Τί έγινε ρε παιδιά εκεί στο ΜΠΑΤΣΟΚ; Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο αυτά τα καλόπαιδα; Κατά τη διάρκεια έρευνας, λέει, στο σπίτι του σκανδαλοκυνηγού Καρχιδάκη, βρήκε ο ανακριτής διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες από το 2005 έως το 2007. Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν «βαθμό ασφαλείας» και φαίνεται να διοχέτευσε στον Καρχιδάκη πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 

Ο ένας λέει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αμερικανό πρέσβη, ο άλλος έχει διαβαθμισμένα έγγραφα στο σπίτι του, ο τρίτος είχε γεμάτο το σπίτι του με συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αυτό θυμίζει τη ρήση του Λουδοβίκου 14ου «Το κράτος είμαι εγώ», η  οποία, βεβαίως, πρέπει να παραφρασθεί σε «Το παρακράτος είμαι εγώ».
 

Και λόγω του σάλου που έχει προκαλέσει η φήμη πως η ΕΥΠ παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες βουλευτών, η Επιτροπή Θεσμών και ΔιαφάΓειας της Βουλής κάλεσε τον Διοικητή της ΕΥΠ να τον «ανακρίνει». 
Εκείνος εμφανίσθηκε συνοδευόμενος από στελέχη της ΕΥΠ, των οποίων την ταυτότητα αρνήθηκε να αποκαλύψει, με αποτέλεσμα να εκραγούν τα μέλη της Επιτροπής με πρωτοστατούσα τη Λιάνα Κανέλη συνεπικουρούμενη από τον Απ. Κακλαμάνη. Αν είναι δυνατόν να βρίσκεται η Επιτροπή στον ίδιο χώρο με πρόσωπα αγνώστου ταυτότητος! 
Ακολούθως απεκαλύφθη ότι τα εν λόγω άτομα δεν πέρασαν από τον έλεγχο της φρουράς. Επέδειξαν, όμως, τις υπηρεσιακές ταυτότητές τους. Οι ταυτότητες, δεν  γράφουν ονόματα; Κι’ αν είναι μόνον οι βουλευτές που δεν έπρεπε να πληροφορηθούν τα ονοματάκια των συνοδών του κ. Διοικητή, πώς συμβαίνει και ο φακός απαθανάτισε τα πρόσωπά τους; 
Μήπως θα έπρεπε να φέρουν κουκούλες, όπως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής;
 

Αυτά, όμως, είναι οι πιπεράτες και ασήμαντες λεπτομέρειες του όλου θεάματος που στήθηκε. Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Διοικητής διαβεβαίωσε τους πάντες ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του περίπτωση παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων βουλευτών στη διάρκεια της θητείας. Πριν απ’ αυτήν; Πού να ξέρει ο άνθρωπος. 
Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι οι βουλευτές μας είναι τόσο ανεγκέφαλοι που περίμεναν να τους πει ο Διοικητής κάποια αλήθεια. 
Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ψεύδεται κατά καθήκον  στην ελληνική επικράτεια είναι ο Διοικητής της ΕΥΠ; 
Είναι δυνατόν αυτός να παραδεχθεί ότι η Υπηρεσία του παρακολουθεί οποιονδήποτε; 
Δηλαδή, αν τον ρωτούσαν μήπως η Υπηρεσία του παρακολουθεί Τούρκους πράκτορες, θα περίμεναν καταφατική ή αρνητική απάντηση; 
Για όνομα του Θεού! Αυτό δεν το γνώριζαν οι βουλευτές μας; 
Εγώ πάντως τους έχω ικανούς να υποβάλλουν και τέτοιες ερωτήσεις.
 

Αυτά μοιάζουν με εκείνο που είπε προχθές ο πρωθυπουργός. Πήρε λέει το αυτοκίνητό του και πήγε μόνος του στο Λουτράκι, όπου συνομίλησε σε ένα εστιατόριο με 5-10 άτομα, τα οποία του εξέφρασαν τον πόνο και τα παράπονά τους, αλλά στο τέλος του είπαν «Προχώρα και μην κάνεις πίσω». 
Να υποθέσω ότι η παραμονή του στο εστιατόριο διήρκεσε μία ώρα;  Λογικό. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε στην Αθήνα πάντοτε μόνος. Δηλαδή, έφυγε από το σπίτι του μόνος, σταμάτησε σε μερικά φανάρια μέχρι να βγει στην εθνική οδό, πέρασε από τα διόδια Ελευσίνος και έφτασε στο Λουτράκι χωρίς να τον αναγνωρίσει κανείς. 
Τον αναγνώρισαν στο εστιατόριο και μετά εκείνος επιστρέφοντας στην Αθήνα, πάντοτε μόνος, πέρασε από τα διόδια στους Αγίους Θεοδώρους και έφτασε στο σπίτι του αφού, βέβαια, σταμάτησε σε μερικά ακόμη φανάρια χωρίς να τον πάρει κανείς είδηση. 
Συνολικά πρέπει να έλειψε 3-4 ώρες. Σ’ όλο αυτό το διάστημα ασφαλώς και δεν τον ανεζήτησε κανείς. Ή όποιος τον καλούσε, υπουργός ή μη, επειγόντως ή όχι, ελάμβανε την απάντηση «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να σας μιλήσει»; Από ποιόν έπαιρνε την απάντηση;  Ίσως να τον καλούσαν στο κινητό, οπότε εκείνος θα μιλούσε καθώς οδηγούσε κατά παράβαση του ΚΟΚ χωρίς να αποκαλύπτει το στίγμα του. 

Αν αυτά που είπε ο Σαμαράς αληθεύουν, τότε αυτός μεν είναι ανεύθυνος παντελώς και πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως, εγώ δε ευλόγως απορώ που δεν έχει παραιτηθεί ο Δένδιας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Διευθυντής Ασφαλείας Υψηλών Προσώπων, τα δε μέλη της προσωπικής του ασφάλειας δεν έχουν μετατεθεί στην Τροχαία για να κόβουν κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Ήξερα ότι οι πολιτικοί μας μάς θεωρούν μαλάκες, αλλά τόσο μαλάκες δεν το είχα συνειδητοποιήσει. 

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Όσο για την κινεζική ΖΤΕ που επένδυσε στην Ελλάδα, όπως μας είπε ο πρωθυπουργός, σας πληροφορώ ότι έχει ιδρύσει θυγατρική, η οποία απασχολεί 35 Κινέζους. 

Πηγή Taxalia

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]