Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρεπορτάζ του CNN αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας στη Συρία

Με συνεχείς πτήσεις καταφτάνουν στην Τουρκία ισλαμιστές τζιχαντιστές και προωθούνται άμεσα στη Συρία για να πολεμήσουν κατά του Άσαντ

Σύμφωνα με ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, αντάρτες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν αεροπορικώς συνεχώς στην Τουρκία και προωθούνται τάχιστα στην ΒΔ Συρία για να αναλάβουν ένοπλη δράση.

Εμφανίζεται δηλαδή «on camera» για πρώτη φορά ότι συζητείται και κυκλοφορεί ευρέως σε όλον τον κόσμο σχετικά με την στάση των τουρκικών αρχών στο θέμα των ανταρτών της Αλ –Κάιντα και την Συρία, καθιστώντας παράλληλα την Τουρκία το κυριότερο διαμετακομιστικό κέντρο ισλαμιστών ανταρτών στην Μ. Ανατολή.

Το ρεπορτάζ δείχνει με την χρησιμοποίηση κρυφής κάμερας ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Κάιντα, οι οποίοι πετούν μέσω πολιτικών πτήσεων προς ένα από τα αεροδρόμια στην περιοχή της Αλεξανδρέττας, όπου τους αναμένουν οι στρατιωτικοί σύνδεσμοι για να τους παραλάβουν.

Το διεθνές αμερικανικό κανάλι επισημαίνει σε ειδική αναφορά τις πληροφορίες ξένων ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι η μεταφορά των τρομοκρατών στη Συρία και η προμήθεια όπλων γίνονται μέσω της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μελών της « Αλ – Κάιντα » στη βόρεια Συρία έχει αυξηθεί δραματικά.

Επίσης το CNN δείχνει πλάνα από μια φωτογραφική μηχανή, τα οποία « φωτογραφίζουν» τρομοκράτες της « Αλ – Κάιντα » που βρίσκονται μεταξύ των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών.
Έτσι, παρατηρήθηκε 2 μαχητές από την Μαυριτανία και 4 από την Λιβύη να φέρουν μεγάλες τσάντες. Ένας από αυτούς, όταν έφτασε, είπε ότι είναι από τη Βεγγάζη.

Η έκθεση επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα και τρομοκράτες που πετούν μέσω αυτών των ειδικών πτήσεων από την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, ακόμα και τη Βρετανία. Ωστόσο, πολλοί αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του αμερικανού δημοσιογράφου και με βιασύνη έφευγαν για να μπουν βιαστικά σε αυτοκίνητα που τους ανέμεναν.

Ο αμερικανός ανταποκριτής Nick Walsh δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένος από τον μεγάλο αριθμό των τρομοκρατών της Αλ – Κάιντα που « περιδιαβαίνουν» υπό τα απαθή βλέμματα των τουρκικών αρχών διεισδύοντας στη Συρία.

Το ρεπορτάζ μιλά επίσης με έναν λαθρέμπορο που μεταφέρει τους τρομοκράτες από το αεροδρόμιο προς τα τουρκο- συριακά σύνορα, όπου θα συναντηθούν με ισλαμιστές αντάρτες που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Έτσι μετακινήθηκαν 400 ισλαμιστές αντάρτες μέσα σε 10 ημέρες. Ανάμεσά τους ήταν ένας αντάρτης από το Ιράκ, ο οποίος είπε στον δημοσιογράφο ότι «ήταν στην ευχάριστη θέση να πάει να πολεμήσει στην Συρία και να πεθάνει ηρωικά στη μάχη».

Ο αμερικανός ανταποκριτής Nick Walsh αναφέρει ότι ένα ποσοστό των ισλαμιστών ανταρτών προέρχονται και από ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος τους είναι να ιδρύσουν ένα ισλαμικό χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στις παρατηρήσεις του Nick Walsh υπογραμμίζεται ότι μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και για την ίδια την Τουρκία. Επεσήμανε ότι είναι πολύ εύκολο να δει κανείς στην πόλη Dzharablus στα συροτουρκικά σύνορα μαύρες σημαίες του αποκαλούμενου « Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Αυτή η μεταφορά των τρομοκρατών δημιουργεί υπόνοιες ότι η «η Αλ – Κάιντα» προσπαθεί να αποκτήσει «χερσαία βάση» με την δημιουργία ανεξάρτητου χαλιφάτου στην βόρεια Συρία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την Μ. Ανατολή.

Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]