Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Τίγρεις" μέσα, "γατούλες Αγκύρας" έξω...

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης 

Το ελληνικό κράτος και για να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, εκείνοι που το απαρτίζουν δείχνει μια εκπληκτική προσαρμογή στη συμπεριφορά του, ανάλογα με αυτόν που έχει μπροστά του. Όταν εκπρόσωποί του αντιμετωπίζουν με οποιονδήποτε τρόπο Έλληνες πολίτες συμπεριφέρονται ως κανονικοί «μπράβοι –εκβιαστές», ως γύπες που θέλουν να του αρπάξουν το κουφάρι τους.

Στο εσωτερικό της χώρας οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας εξαντλούν τη «μαγκιά» και την εξυπνάδα τους. Δίνουν ανενόχλητοι τις καθημερινές κακόγουστες παραστάσεις τους, ενώπιον αξιοθρήνητων υπαλλήλων-δημοσιογράφων και λένε απρόσκοπτα τις αδώνειες και βορίδειες μπουρδολογίες και προτροπές τύπου «μετακομίστε από τεσσάρι σε δυάρι», «επανατακτοποιείστε τα οικονομικά σας» ή «δεν μπορεί όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης κάνει κι αυτός τις μαγκίτσες του από το κοινοβούλιο, ενώ πριν τα πάρουν χοντρά από οποιανδήποτε κοινωνική τάξη τη διαπομπεύουν πρώτα ως «κλέφτες», «τεμπέληδες», «συντεχνίες», ενώ αφού τους τα πάρουν μιλάνε για τις «θυσίες» που δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Με αντίστοιχες πρακτικές και αγυρτείες οι γκεμπελίσκοι βγάζουν σε «διαθεσιμότητα» ή «κινητικότητα» ή «εφεδρεία», λεξιλογικοί όροι που στην Ελλάδα επινοήθηκαν για ν’ αντικαταστήσουν την αντιαισθητική λέξη «ανεργία».
Πρότυπο και πατριάρχης της κυβερνητικής μαγκιάς και του κουτσαβακισμού αποτέλεσε ο κυνικός Πάγκαλος με μακρά θητεία στον πολιτικό παχυδερμισμό και τον μακαρθισμό που θα ζήλευε κι ο… Κασιδιάρης. Προφανώς γι’ αυτό εξακολουθεί να είναι προνομιακός συνομιλητής των υπαλλήλων-δημοσιογράφων.

Αφού λοιπόν ο Έλληνας είναι «κόκκινο-πανί» για τη θρασύδειλη εκτελεστική εξουσία κι αν δεν του κατάσχει το σπίτι τον ξυλοφορτώνει στους δρόμους, η ίδια εξουσία πάει για weekend στη συννεφιασμένη και κρύα εσπερία να περπατήσει σε κόκκινα χαλιά, να πιει λίγη σαμπάνια, να επιθεωρήσει τιμητικά αγήματα-αφού στη χώρα της δεν μπορεί να το κάνει. Ξεχνά τις μαγκιές και τα ρεμπετοειδή μπεγλερίσματα και με κοσμοπολίτικη επιτήδευση μιλά σε ημερίδες οικονομικών εντύπων για να ντιλάρει τα «πρωτογενή πλεονάσματα» και τα «success story».
Εδώ βέβαια οι «εκπρόσωποί» μας τηρούν μια μακρά παράδοση του ελληνισμού που έλκει την καταγωγή της από την εποχή του…Αισώπου.
Οι φωτογραφίες των «ηγετών» της γηραιάς ηπείρου είναι με πόζες χαμογελαστές, οι προπόσεις στις δεξιώσεις όλο αβρότητες, το πρόσωπο του δικού μας λάμπει με χαμόγελο παιδικό κι αθώο δε θυμίζει τίποτα το τραμπούκικο στυλ του στη χώρα. Ίσως γοητεύεται απ’ τη γλύκα του Σόιμπλε και τη θηλυκότητα της Μέρκελ.

Αφού λοιπόν τα ρεπορτάζ και οι ανταποκρίσεις του σαββατοκύριακου γνωστοποιήσουν στο μισητό πόπολο πόσο επιτυχημένος είναι ο στουρναροβρούτσης και πόσο καλή δουλειά κάνει ο Ράιχενμπαχ, η εκτελεστική εξουσία θα επανέλθει από Δευτέρα στη βάση της για να συνεχίσει τις αδώνειες υλακές κατά των διεφθαρμένων Ελλήνων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]