Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι καιρός οι Μνημονιακοί να σταματήσουν την εθνική υπονόμευση

Αναφερόμενος σε μια πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ευρώ ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Αδρουλάκης δεν απέφυγε την πεπατημένη της κινδυνολογίας και να διασποράς αμφιβολιών σχετικά με μια πιθανή έξοδο. Συγκεκριμένα σήμερα στην εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης “Επικαιρότητα ο κ Ανδρουλάκης θα πει: «Για να μείνεις στο ευρώ πρέπει να έχεις πρόγραμμα που να μένεις στο ευρώ. Εδώ δεν υπάρχει πρόγραμμα.»

Να μην αδικούμε όμως τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι ο μόνος που βρισκεται σε αυτό το κλίμα εθνικής υπονόμευσης. Είναι γνωστό πως αυτή η πολιτική είναι κοινή σε όλα τα κόμματα του Μνημονίου.

Ίσως σε αυτά το κόμματα δεν έχει γίνει αρκετά κατανοητό ότι όλες οι προσπάθειες συντήρησης “κλίματος αμφιβολίας και εξόδου”, μπορεί μεν να πολώνουν και να φέρνουν ψήφους μέσω της καλλιέργειας ενός κλίματος ανησυχίας, αλλά υπονομεύουν κάθε εθνική προσπάθεια συγκρότησης ισχυρού μετώπου διαπραγμάτευσης.

Ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι είναι πολιτικές κομματικά ωφέλιμες άλλα εθνικά ζημιογόνες! Είναι πολιτικές που ισχυροποιούν τον διαπραγματευτικό αντίπαλο και του δίνουν διαπραγματευτικό πλεονέκτημα.

Με αυτό το εσωτερικό κλίμα ανησυχίας που καλλιεργείται η τρόικα μπορεί να πηγαινοέρχεται άφοβα, αφού αντιλαμβανεται ότι μπορεί να μας βλάπτει, να μας πιέζει να μας “τρίζει τα δόντια” με κάθε της κίνηση ή αδράνεια και μη κίνηση. Η αδράνεια της τρόικας σε αυτό το κλίμα άγχους και ανησυχίας, γίνεται αυτόματα πίεση εσωτερικά.

Το αποτέλεσμα της εθνικής υπονόμευσης είναι γνωστό. Η χώρα μας έχει τις χειρότερες απώλειες παγκοσμίως από την κρίση και παρόλο που έχει πίσω θυσίες άνευ προηγούμενου για την σταθερότητα του Ευρώ, παραμένει φοβισμένη χωρίς καμιά δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Έχουμε περασει όμως από την εποχη του ΣΟΚ και του Φόβου μια ακόμη σειρά μέτρων θα φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 
Είμαστε ταυτόχρονα στο σημείο όπου η πολιτική των μνημονιακών έχει αποτύχει και έχει καταντήσει την ερείπια την Ελλάδα και στην ΕΕ μια χώρα δίχως αύριο.

Είναι ανάγκη να πετύχει τόσο η τρέχουσα αποκαλούμενη “διαπραγμάτευση” του Στουρνάρα, όσο και κάθε επόμενη που θα έρθει. 
Είναι εθνική ανάγκη ανεξάρτητα πιο κόμμα θα κυβερνά αύριο ή σε λίγα χρόνια. 
Για να πετυχει όμως πρέπει να δημιουργηθεί εσωτερικό κλίμα εθνικής ομοψυχίας.

Σταματήστε λοιπόν την υπονόμευση!

Μπορεί ορισμένοι να στοχεύετε στην επανεκλογη σας άλλα με αυτό τον τρόπο κάνετε την χώρα συντρίμμια!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]